cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Adria, Riwiera Makarska
  • Hotel Adria, Riwiera Makarska
  • Hotel Adria, Riwiera Makarska
  • Hotel Adria, Riwiera Makarska
  • Hotel Adria, Riwiera Makarska
  • Hotel Adria, Riwiera Makarska
  • Hotel Adria, Riwiera Makarska
  • Hotel Adria, Riwiera Makarska
  • Hotel Adria, Riwiera Makarska
  • Hotel Adria, Riwiera Makarska
  • Hotel Adria, Riwiera Makarska
  • Hotel Adria, Riwiera Makarska
  • Hotel Adria, Riwiera Makarska
  • Hotel Adria, Riwiera Makarska
  • Hotel Adria, Riwiera Makarska
  • Hotel Adria, Riwiera Makarska
  • Hotel Adria, Riwiera Makarska
  • Hotel Adria, Riwiera Makarska
  • Hotel Adria, Riwiera Makarska
1 / 19
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
24.10 - 26.10
już od 94 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
06.03 - 07.03
już od 37 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Adria
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Wyjazd weekendowy

Hotel Adria
star 3

Chorwacja: Riwiera Makarska
Ocena hotelu Adria:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Adria:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 24 października 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 06 marca 2022

Hotel Adria w ofercie Biura podróży:

Itaka R

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Chorwacja / Dalmacja

Opis oferty:

Otulony sosnowym lasem, w odległości spaceru od zabytkowego centrum Biograd na Moru, blisko plaż, będzie doskonałym wyborem na relaks w promieniach chorwackiego słońca. Poszukujący odprężenia koniecznie powinni zajrzeć do hotelowego centrum wellness, a smakoszy ucieszą z pewnością lokalne i międzynarodowe smakołyki, których spróbować można w restauracji. W wolnych chwilach wybierz się na spacer do centrum lub zaszalej w pobliskim parku rozrywki Fun Park Biograd. Tutaj nie sposób się nudzić!

POŁOŻENIE:

w północnej Dalmacji, w lesie sosnowym, ok. 1 km od zabytkowego centrum miasta BIOGRAD NA MORU, ok. 1 km od sklepów i restauracji, ok. 1,7 km od mariny Kornati, ok. 4 km od parku rozrywki Fun Park Biograd (wstęp płatny: ok. 20-25 EUR/os. dorosła, ok. 17-23 EUR/dziecko), ok. 5 km od miejscowości Sveti Filip i Jakov, ok. 30 km od Zadaru, ok. 50 km do Szybenika; ok. 110 km od lotniska w Splicie; przystanek autobusowy ok. 800 m od hotelu.

PLAŻA:

Drazica, publiczna, drobne kamienie, o długości ok. 300 m, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, łagodne zejście do morza, ok. 800 m od hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 8-10 EUR/dzień); Soline, publiczna, piaszczysto-żwirowa, łagodne zejście do morza, ok. 350 m od hotelu, dojście drogą lokalną lub promenadą, parasole i leżaki płatne (ok. 8-10 EUR/dzień).

HOTEL:

trzygwiazdkowy, 209 pokoi, 4 piętra, winda, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia dalmatyńska i międzynarodowa, 2 bary: w lobby i przy basenie; sala konferencyjna dla ok. 180 osób; bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: sejf w recepcji, parking przy hotelu (ok. 4 EUR/dzień), wypożyczalnia rowerów; akceptowane karty kredytowe: Visa, American Express, Maestro.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki - sofa rozkładana), ok. 16-18 m², klimatyzowany, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon; widok na okolicę;

superior:

2-os. (możliwość 1 dostawki - sofa rozkładana), ok. 20 m², klimatyzowany, łazienka (prysznic, wc; suszarka), wyposażenie jak w pokoju standardowym; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; za opłatą: internet bezprzewodowy; balkon (stolik i krzesełka); widok na basen; pokój superior za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, w tym 1 ze zjeżdżalnią, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki; jacuzzi, siłownia, tenis stołowy, boisko do koszykówki i siatkówki; w sezonie animacje dla dzieci i dorosłych, miniklub; centrum wellness: bezpłatnie: basen kryty, podgrzewany (czynny: do 10.06 i od 15.09.), za opłatą: 2 groty solne, sauna, łaźnia parowa, talasoterapia, masaże, manicure; oferta zewnętrzna: 14 kortów tenisowych ok. 500 m od hotelu (ok. 10 EUR/godz.), sporty wodne i centrum nurkowe przy plaży, park rozrywki Fun Park Biograd ok. 4 km od hotelu (wstęp płatny: ok. 20-25 EUR/os. dorosła, ok. 17-23 EUR/dziecko).

KONTAKT:

00385/23203700, www.hoteladria.hr

GRATIS:

Wi-Fi


Rainbow

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Opis oferty

 

Położenie

Hotel położony jest w lesie piniowym, kilka minut spacerem od centrum miasta Biograd na Moru. Miasto leży w jednej z najbardziej malowniczych części środkowej Dalmacji i należy do cenionych kurortów. Czyste morze, bardzo atrakcyjna plaża Soline, klimatyczne Stare Miasto to główne atuty tego miejsca. Biograd to również doskonałe miejsce wypadowe na wycieczki, m.in. można stąd popłynąć na Kornati, czy pojechać do wodospadów Krka. Transfer z lotniska w Splicie trwa ok. 1,5 godz. Orientacyjny adres i numer kontaktowy dla klientów z dojazdem własnym - Augusta Šenoe 42, 23210, Biograd na Moru, Chorwacja, +385 23 203 700.

Plaża

Obiekt usytuowany zaledwie 300 m od słynnej plaży - Saline.

Do dyspozycji gości

Recepcja 24 - godz.z lobby, windy, restauracja główna serwująca regionalne dania z Dalmacji oraz potrawy kuchni międzynarodowej, apertif bar, basen zewnętrzny z brodzikiem dla dzieci i zjeżdżalnią do wody, basen wewnętrzny (zamknięty od 15.06 do 15.09), bar przy basenie, restauracja a la carte, mini klub, ping pong, sklep z pamiątkami. Hotel dysponuje własnym parkingiem (30 HRK/dzień) - nie gwarantujemy dostępności wolnych miejsc.

Wyżywienie

Formuła all inclusive obejmuje śniadania, lunch i obiadokolacje w formie bogatego bufetu. Ponadto w godzinach popołudniowych przerwa kawowa (kawa, herbata, ciastka). W godzinach 10:00-23:00 lokalne napoje alkoholowe i napoje bezalkoholowe.

Program sportowy i animacyjny

W odległości 200 m od hotelu za dodatkową opłatą możliwość skorzystania z kortów tenisowych. Hotel posiada centrum odnowy biologicznej, w tym grotę solną (korzystanie ze SPA dodatkowo płatne). Dodatkowo w ofercie program animacyjny dla dzieci i dorosłych (w wysokim sezonie).

Internet

Wi-Fi jest dostępne w pomieszczeniach ogólnodostępnych - za dopłatą.

Kategoria lokalna

***

Naszym zdaniem

Rewelacyjna lokalizacja hotelu w spokojnym, zielonym miejscu, a zarazem blisko świetnej plaży Soline i uroczego Starego Miasta Biograd. Nasi Klienci chętnie wybierają ten hotel na kolejne wakacje.

Strona www


Opinie klientów


Program

Dzień 1

Dojazd do hotelu własnym transportem.
Dni od drugiego do przedostatniego

Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach fakultatywnych itp.
Dzień ostatni

Wykwaterowanie z hotelu, wyjazd.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej, opłaty klimatycznej ok.1 EUR/dzień/os. w zależności od położenia hotelu oraz innych wydatków osobistych.
Ze względu na COVID-19 niektóre udogodnienia/atrakcje/serwis hotelu mogą działać w ograniczonym czasie i/lub mogą być wyłączone z oferowania

Wycieczki lokalne

Cena oraz realizacja wycieczek jest uzależniona od położenia hotelu.

SPLIT + TROGIR - cena ok.35 EUR
Dla hoteli:
Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska
Split to miasto żyjące wolniejszym rytmem, do którego szybko można się przyzwyczaić. Place, restauracje i kafejki zawsze są wypełnione po brzegi nie tylko turystami, ale również miejscową społecznością. W czasie wycieczki poznacie Państwo historię powstania i rozwoju miasta, zwiedzicie wpisany na listę UNESCO pałac cesarza Dioklecjana, bramy rzymskie prowadzące do miasta, katedrę oraz malowniczy port.
Trogir to miasto leżące w środkowej Dalmacji, w pobliżu Splitu, często nazywane Małą Wenecją. Trogir usytuowany jest na małej wyspie, stąd wygląda jak zamek na wodzie. W Trogirze fascynuje całość zabudowy, z wąskimi uliczkami, nastrojowymi kawiarenkami i zabytkami, które są przykładem kunsztu kamieniarskiego i architektonicznego. Całe miasto znajduje się pod ochroną UNESCO.
W czasie zwiedzania poznacie owo " muzeum pod gołym niebem", a Kairos być może da Wam porcję szczęścia.
DUBROWNIK - cena ok.30 EUR

Dla hoteli:
Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska, okolice Dubrovnika
Znakomicie zachowane Stare Miasto Dubrownika jest unikalne ze względu na wykładane jasnym marmurem place, strome brukowane uliczki, wysokie domy, klasztory, kościoły, pałace, fontanny i muzea. Stare mury miejskie odgradzają miasto od ruchu ulicznego. W wąskich uliczkach znajduje się wiele przytulnych kafejek i restauracji.
MEDJUGORJE + MOSTAR - cena ok. 55 EUR
Dla hoteli:
Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska, okolice Dubrovnika
Medjugorje to niewielkie miasteczko w Bośni , skryte wśród szczytów gór. To miejsce, w którym w 1981 r. sześciorgu dzieciom objawiła się Matka Boża - Królowa Pokoju. Obecnie to największe Sanktuarium Maryjne na Bałkanach.
Mostar to kolejne bajeczne miasto Bośni łączące wiele kultur i religii. Wizyta w nim z pewnością pozostawi niezapomniane wrażenia.
PARK NARODOWY KRKA - cena ok. 50 EUR

Dla hoteli:
Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska
KRKA jest najcudowniejszą i najpiękniejszą rzeką krasową w Chorwacji. Rozciąga się na odcinku o długości 72 km. Przebijając się głębokim kanionem ku morzu tworzy po drodze liczne jeziora, wodospady i kaskady.
Podczas zwiedzania parku będziecie mieli okazję zażyć kąpieli w rozlewie największego z wodospadów oraz zwiedzić skansen, w którym poznacie rytm życia chorwackiej wsi sprzed wieków.
PARK NARODOWY PLITVICKIE JEZIORA - cena ok. 65 EUR

Dla hoteli:
Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, północ Riviery Makarskiej
Niezaprzeczalnie oszałamiające turkusowe wody Plitvic bulgocząc przelewają się przez ciąg 16 jezior, powiązanych ze sobą aż 92 wodospadami! Jeziora otaczają gęste lasy bukowe i jodłowe, miejscami przypominają puszcze. Park został wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa Przyrodniczego UNESCO.
RAFTING - cena ok.40 EUR

Dla hoteli:
Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska
Zapraszamy na pełen emocji, kilkukilometrowy spływ pontonami w dół górskiej rzeki Cetiny w okolicach miasta Omiš. W czasie spływu będziecie mieli okazję, aby zażyć kąpieli pod wodospadami a odważni mogą skakać z wysokich skał. Podczas kilkugodzinnego wyjazdu będziecie pod opieką wykwalifikowanego instruktora. Po pełnym wrażeń spływie możecie nabyć płytę ze zdjęciami spływu ze swoim udziałem.
WIECZÓR DALMATYŃSKI - cena ok. 35 EUR

Dla hoteli:
Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska, okolice Dubrovnika
Zapraszamy Państwa na niezapomniany Wieczór Dalmatyński do małej i niezwykle urokliwej wioski Blizna, położonej u podnóża gór. Podczas wizyty w tejże wiosce gospodarze restauracji ugoszczą Państwa regionalnymi specjałami kuchni dalmatyńskiej, a w czasie posiłku uroku doda regionalna muzykę, nauka gry w balote.
CZARNOGÓRA W PIGUŁCE - cena ok. 70 EUR
Dla hoteli:
Południe Riviery Makarskiej, okolice Dubrovnika
W czasie tej całodniowej wycieczki do sąsiedniej Czarnogóry zwiedzimy słynną Zatokę Kotorską . Z KOTORU przejedziemy słynnymi serpentynami do punktu widokowego na wysokosci 1000 m, dalej przejedziemy do wioski NJEGUSI -miejsce znane z produkcji suszonych szynek i serow itp,. Powrót do hotelu trasą widokową na Budvańską Rivierę.
KORĆULA I WINA PELJEŚCA - cena ok. 50 EUR
Dla hoteli:
Południe Riviery Makarskiej, okolice Dubrovnika
Jedyna w swoim rodzaju wycieczka, która łączy w sobie zapoznanie się z historią i kulturą wyspy Korčula oraz degustację najlepszych win w regionie Dalmacji południowej.
W czasie wycieczki będą Państwo mieli okazję poznać najciekawsze zakątki wyspy Korčula, a następnie relaksować się przy kieliszku wyśmienitego wina.
Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela w Chorwacji. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.

Inne

CHORWACJA
informacje ogólne

Waluta
HRK - Chorwacka Kuna. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary i euro.

Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.

Wiza
Przy pobytach do 90 dni obywateli polskich nie obowiązują wizy. Wjazd do Chorwacji odbywa się na podstawie dowodu osobistego LUB paszportu.

Czas
Taki jak w Polsce.
Język urzędowy

chorwacki

Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie od 45 HRK woda 1 l - 6 HRK piwo w barze od 10-15 HRK kawa w kawiarni od 5 HRK Ceny w kurortach w sezonie są dużo wyższe od tych poza sezonem i tych w głębi kraju.

Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 3.5 HRK. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.

Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całej Chorwacji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Chorwacja
Zwana krainą tysiąca wysp położonych malowniczo wzdłuż całego wybrzeża Adriatyku i tworzących krajobraz niespotykany nigdzie w Europie. Doskonały klimat, krystalicznie czyste morze i doskonała kuchnia sprzyjają wypoczynkowi, a krajobraz zmieniajacy się co chwilę zachęci do zwiedzania nawet najbardziejzatwardziałych miłośników plaży.

Korcula
Jedna z największych wysp Dalmacji, porośnięta bujną, śródziemnomorską roślinnością. Skomplikowana historia tego regionu jest widoczna w architekturze i zabytkach i zachwyca co roku turystów z całej Europy. Tu podobno urodził się słynny żeglarz Marco Polo. Największą atrakcją tej okolicy jest samo miasto Korcula, zwane małym Dubrowvnikiem, którego starówka leży na małym owalnym półwyspie. Spacerując krętymi brukowanymi uliczkami ma się wrażenie że czas się zatrzymał i tylko liczne kawiarnie i galerie przypominają, że jesteśmy w XXI w.

Półwysep Pieljesac
Jeden z urokliwych zakątków Chorwacji. Ten górzysty półwysep jest jednym z bardziej dzikich miejsc na wybrzeżu, a jego najwyższy szczyt - św. Ilja jest strażnikiem pogody na wyspie i przyczyną zaskakujących zjawisk pogodowych co powoduje, że jest to świetne miejsce do uprawiania windsurfingu. Ciekawostką są żyjące tylko tutaj, sprowadzone z Ameryki Południowej, żeby poradzić sobie ze żmijami - mangusty. Żmije zostały przepędzone w wyższe partie gór natomiast mangusty same stały się atrakcją turystyczną.

Makarska Riwiera
Jeden z najpiękniejszych fragmentów wybrzeża adriatyckiego. Ciągnie się na odcinku ok. 60 km, pomiędzy miastami Brela i Gradac. Sercem tego regionu jest Makarska, stanowiąca centrum turystyczne, kulturalne i ekonomiczne. Makarska Riwiera słynie głównie ze żwirkowych, ciągnących się kilometrami plaż, o łagodnym zejściu do krystalicznie czystego morza. Jest też wiele dzikich plaż oraz malowniczych zatoczek.

Kasztelańska Riwiera
Region turystyczny północnej Chorwacji jest jednym z bardziej znanych na polskim rynku. jego dwa najważniejsze miasta regionu Sibenik i Trogir.

Miasto Omis
Położone między Splitem, a Makarską, w samym sercu Dalmacji miasto Omis jest doskonałym miejscem na spokojny urlop. W dawnych czasach był najważniejszym pirackim miastem na wybrzeżu, a tutejsci piraci uznawani byli za najgroźniejszych na Morzu Śródziemnym. Dziś miasto jest centrum aktywnej turystyki. Rafting na rzece Cetina, nurkowanie, wędkarstwo, wspinaczki górskie, piesze wędrówki, surfing, to tylko kilka z bogatej oferty regionu.

Lopud
Należąca do archipelagu wysp Elafickich - 13 wysp leżących między półwyspem Pelješac i Dubrownikiem jest idealnym miejscem na relaks i wypoczynek wśród przyrody, z dala od miejskiej wrzawy. To wyspa bez samochodów, z dziewiczą przyrodą, piaszczystymi plażami i aleją spacerową wzdłuż morza. Lopud znany jest z jednej z najpiękniejszych plaż na Adriatyku - Šunj, która znajduje się na południowej części wyspy, a dojść do niej można atrakcyjną ścieżką. Wyspa połączona jest regularnie kursującymi liniami promowymi z Dubrownikiem.
Wyloty z:
Warszawy, Gdańska i Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
"

Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Chorwacji trwa od 15 czerwca do 15 września.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3Chorwacja/Dalmacja

Informacje Ogólne:

Witamy Hotel Adria - Biograd w Biograd na Moru. Miasto znajdujące się najbliżej hotelu to Zadar (30 km). Pozostałe miasta: Split (140 km), Sibenik (49 km). Dzieci mają możliwość zabawy na placu zabaw. Mobilność także na urlopie zapewni wypożyczalnia samochodów. Personel mówi po niemiecku, angielsku, francusku i włosku. Do dyspozycji jest basen. W pobliżu hotelu znajdują się centrum miasta. Hotel posiada parking dla samochodów.

Udogodnienia:

Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot. Rodzinny hotel oferuje zajęcia animacyjne dla dzieci, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt.

Posiłki:

W hotelu znajduje się restauracja. Wieczorem odwiedź bar w recepcji.

Sport i Rozrywka:

W ramach aktywności hotel oferuje program zajęć animacyjnych. Hotel Adria - Biograd posiada spa. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: siatkówka plażowa i fitness.

Dodatkowe Informacje:

Akceptujemy następujące formy płatności: American Express, karta Eurocard/MasterCard i karta Visa. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty. Some services and facilities might be closed or offered with restrictions due to COVID19 Prevention measurement. Changes can be applied without previous notice.

Bagaż

Przeloty do Splitu:Gdańsk (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 105zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  510 PLN- 32 kg -  685 PLNUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaKatowice (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 160zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  395 PLN- 32 kg -  565 PLNUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaWarszawa (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 125zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  435 PLN- 32 kg -  580 PLNUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaKraków (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 105zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  395 PLN- 32 kg -  535 PLNUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaLublin, Poznań (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 105zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  385 PLN- 32 kg -  460 PLNUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Wrocław (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 105zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  475 PLN- 32 kg -  635 PLNUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaRzeszów, Warszawa (LOT - samolot rejsowy)Cena zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12),Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 23 kg - 300 PLNUwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.Berlin Brandenburg (EasyJet)Cena zawiera bagaż podręczny (45x36x20)Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 15 kg - 300 PLN- 23 kg - 330 PLNUwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Przeloty do Dubrovnika:Warszawa (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 105zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  380 PLN- 32 kg -  450 PLNUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaBerlin Brandenburg (EasyJet)Cena zawiera bagaż podręczny (45x36x20)Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 15 kg - 310 PLN- 23 kg - 345 PLNUwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.W rezerwacjach dokonanych do 30.11.2020 klientom przysługuje jeden bezpłatny bagaż podręczny o wadze 10 kg (56x45x25) Kraków, Poznań, Warszawa (LOT - samolot rejsowy)Cena zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12),Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 23 kg - 300 PLNUwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Przeloty do Zadaru:Berlin Brandenburg (EasyJet)Cena zawiera bagaż podręczny (45x36x20)Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 15 kg - 335 PLN- 23 kg - 375 PLNUwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.W rezerwacjach dokonanych do 30.11.2020 klientom przysługuje jeden bezpłatny bagaż podręczny o wadze 10 kg (56x45x25) Kraków, Poznań, Wrocława (Ryanair);Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20)- Usługa EXBAG - 120 zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 225 PLN (do 31.05 i od 01.10 - 31.10)/370 PLN (od 01.06 - 30.09)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaGdańsk, Warszawa Modlin (Ryanair);Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20)- Usługa EXBAG - 120 zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 225 PLNUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Berlin Schonefeld (Ryanair);Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20)- Usługa EXBAG - 120 zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 265 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaRzeszów, Warszawa (LOT - samolot rejsowy)Cena zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12),Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 23 kg - 300 PLNUwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.

UWAGA

W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/nasze-kierunkiInformujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/lp/bezpieczne_wakacjeW przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/lp/bezpieczne_wakacje


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Kompas

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

CHORWACJA - DALMACJA

Położenie

ok. 800 m od centrum miejscowości Biograd na Moru, otoczony drzewami sosnowymi.

Plaża

oddalona o ok. 350 m "Soline".

Basen

odkryty (czynny w sezonie), zjeżdżalnia oraz kryty basen z podgrzewaną wodą (nieczynny w terminie 10.06.-16.09.). Leżaki i parasole w godz. 09:00-19:00 (ograniczona liczba).

Zakwaterowanie

Hotel posiada łącznie 208 pokoi.

POKÓJ 2-OSOBOWY Z MOŻLIWOŚCIĄ DOSTAWKI, STANDARD

klimatyzacja, internet WiFi (odpłatnie), mini-bar (odpłatnie), sejf (odpłatnie), SAT-TV, telefon, łazienka/WC, balkon. *możliwość zakwaterowania z 2. dzieckiem do 11 lat/1.60 m (na potwierdzenie).

Wyżywienie

ALL INCLUSIVE: śniadanie, lunch i obiadokolacja w formie bufetu, napoje do posiłków (woda, soki, lokalne wino i piwo), popołudniowa przekąska w godz. 15:00-16:00 (kawa, herbata, ciastko/przekąska/lody), napoje w barze w godz. 10:00-23:00 (woda, sok, lokalne wino i piwo - napoje serwowane w plastikowych kubeczkach).

Ośrodek dysponuje

restauracja (250 miejsc), restauracja a la carte, aperitif bar, sklep z pamiątkami, internet WiFi w lobby (1 godz. dziennie w cenie), parking niestrzeżony (odpłatnie) i strzeżony (odpłatnie), zaplecze konferencyjne, wellness (odpłatnie): sauna, łaźnia parowa, masaże, zabiegi pielęgnacyjne; animacje dla dzieci i dorosłych (w sezonie), mini klub dla dzieci do 6 lat (lipiec-sierpień), wieczorna muzyka na żywo (w sezonie), wymiana walut.

Sport

w cenie (rezerwacja w recepcji): fitness, boisko wielofunkcyjne, tenis stołowy.

Zwierzęta

niedozwolone

Godzina zakwaterowania / wykwaterowania

16:00 / 10:00

Ocena KOMPAS-u

***

Cena zawiera

zakwaterowanie, ubezpieczenie, taksy klimatyczne, podatek VAT, wyżywienie zgodnie z opisem.

- łóżeczko dla dziecka (na zapytanie)

5 EUR/dzień

- sejf

3 EUR/dzień (pokoje standard)

- mini-bar

5 EUR/dzień (pokoje standard)

- parking niestrzeżony obok hotelu

2 EUR/dzień

- parking strzeżony przed hotelem

4 EUR/dzień

- pokój jednoosobowy (na zapytanie)

dopłata +30%

- min. długość pobytu

4 noce

- pobyt poniżej min. długości pobytu (na zapytanie)

dopłata +30% do ceny zakwaterowania

- możliwy dzień przyjazdu

każdy dzień tygodnia


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Turystyki Aktywnej Kompas, które na polskim rynku turystycznym funkcjonuje od 1998 roku.

Biuro znane jest głównie z niezwykle ciekawych, autorskich programów wypoczynku dla dzieci i młodzieży. Jest właścicielem takich marek jak: Izzykamp, Letnie Obozy Przygody, Wakacyjna Szkoła Magii, czy Mikołaje24.pl, a prekursorska marka Interkamp, czyli prestiżowe wyjazdy dla dzieci i młodzieży, cieszy się niezmienną popularnością od wielu lat. To obozy, na których każdy znajdzie coś dla siebie – łączą naukę, działania twórcze i aktywny wypoczynek. Przez lata działalności Biuro Podrózy Kompas zeberało wiele pozytywnych opinii i mnóstwo stałych klientów.

W ramach swojej działalności Biuro Turystyki Aktywnej Kompas zajmuje się także profesjonalną organizacją wycieczek szkolnych, warsztatów z pasją, imprez integracyjnych oraz szkoleniowych dla firm i przedsiębiorstw. Firma posiada również własne obiekty wypoczynkowe na terenie Polski.

Biuro Podróży Kompas posiada także ogromną bazę obiektów wypoczynkowych na dojazd własny w Chorwacji, Słowenii i Czarnogórze. Oferta obejmuje zarówno skromne apartamenty, jak i rodzinne hotele na wakacje all inclusive. Wszystkie obiekty są dokładnie sprawdzone przez pracowników biura. 


Net Holiday

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

CHorwacja/Dalmacja

Lokalizacja

Chorwacja - Biograd na moru, ok. 800 m od centrum zabytkowej miejscowości, tawerny, bary, ok. 60 km do Parku Narodowego Krka, ok. 30 km do lotniska w Zadarze, ok. 350 m do piaszczystej plaży Soline z łagodnym zejściem do wody, leżaki parasole dodatkowo płatne

trzygwiazdkowy, elegancki, nowoczesny, na terenie hotelu restauracja, bar, winda, bezpłatne WiFi w lobby, 2 baseny (jeden ze zjeżdżalnią), brodzik dla dzieci, taras słoneczny z leżakami i parasolami (9

00-19:00), centrum fitness, płatna strefa Wellness (sauna fińska, grota solna, masaże, zabiegi pielęgnacyjne), płatny parking (strzeżony 4 EUR/dzień, niestrzeżony 2 EUR/dzień), łóżeczko dziecięce 5 EUR/dzień (konieczna wcześniejsza rezerwacja), tenis stołowy, boisko multisportowe, plac zabaw, animacje, siatkówka plażowa, punkt informacji turystycznej, sala konferencyjna

Pokoje

standard 2 os. z możliwością 2 dostawek (druga dostawka to rozkładana sofa dla osoby do 1,60 m), klimatyzacja, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, TV SAT, mini bar (płatny ok. 5 EUR/dzień), sejf (płatny ok. 3 EUR/dzień), telefon, WiFi płatne dodatkowo, balkon

Wyżywienie

HB plus - śniadania i obiadokolacje w formie bufetu, podczas kolacji w restauracji napoje bezalkoholowe typu woda mineralna, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) All Inclusive - śniadanie, obiad, kolacja, posiłki w formie bufetu, napoje bezalkoholowe typu woda mineralna, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), lokalne wino i piwo, podwieczorek (15.00-16.00) przekąski typu ciastka, grissini, lody dla dzieci, napoje bezalkoholowe typu kawa, herbata, bar przy basenie (10.00-23.00) lokalne napoje bezalkoholowe, soki owocowe z dystrybutora, woda gazowana, niegazowana, lokalne napoje alkoholowe typu piwo, wino (podawane w plastikowych kubkach)

Oficjalna kategoria

3 gwiazdki

Karty kredytowe

Visa, MasterCard

Strona www hotelu

www.hoteladria.hr

Doba hotelowa

od godz. 14.00 do godz. 10.00 dnia następnego

Atuty

- dobre miejsce wypadowe - idealny dla rodzin - smaczne wyżywienie - centrum Spa (dodatkowo płatne)


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.


Sun&Fun

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA CHORWACKA

***

KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

SF3

Położenie

*    Hotel położony jest w pięknym sosnowym lesie, 350 metrów od głównej plaży w Soline Biograd i 800 metrów od centrum Biogradu, 27 km od międzynarodowego lotniska w Zadarze, 110 km od międzynarodowego lotniska w Splicie.

Plaża

*    Piaszczysto-żwirkowa, szeroka, 350 m od hotelu (przejście przez promenadę). parasole i leżaki dodatkowo płatne.

Zakwaterowanie

*    208 pokoi (w tym 140 classic i 68 superior); *    Typy pokoi: standardowe (classic, są dwu i trzyosobowe), superior; *    Wyposażenie: wszystkie pokoje są klimatyzowane: posiadają balkon, prysznic, toaletę, suszarkę do włosów, telefon, telewizję satelitarną. W pokojach superior ponadto znajduje się mini bar oraz sejf (płatne).

Restauracje i bary

*    Restauracja główna; *     Koktajl bar z tarasem.

Wyżywienie

*    All Inclusive: Śniadania, obiady oraz kolacje serwowane w formie bufetu, napoje do posiłku, przekąski, kawa, herbata, ciasteczka, lody dla dzieci. Napoje w formule all inclusive serwuje bar przy basenie w godzinach od 10.00 do 23.00 w plastikowych kubeczkach. Napoje serwowane bezpłatnie to woda (gazowana lub niegazowana), piwo, wino stołowe, napoje niegazowane, krajowe napoje alkoholowe.

Sport i Rozrywka

*    Dwa baseny zewnętrzne oraz kryty (nieczynny od połowy czerwca do połowy września). Leżaki i parasole przy basenie są bezpłatne; *    Bezpłatnie: salon fitness, boisko do piłki nożnej, boisko do koszykówki, siatkówka plażowa, bule, badminton, tenis stołowy . *    Odpłatnie: Centrum SPA - Adria Bio Wellness oferuje indywidualne zabiegi: pokoje solne, masaże olejkami eterycznymi, aromaterapia, salon kosmetyczny, refleksologii, gorącymi kamieniami, drenaż limfatyczny, zabiegi ajurwedyjskie oraz wiele różnych pakietów, które muszą być zarezerwowane i opłacone na miejscu.

Dla dzieci

*     2 zjeżdżalnie, wydzielona część basenu, plac zabaw, mini klub w lipcu i sierpniu.

Pozostałe udogodnienia

*     Bezpłatne Wi-Fi (godzina dziennie), sklep z pamiątkami, wieczorki muzyczne, sala konferencyjna. Parking obok hotelu (nie-chroniony, ogrodzony): 2,00 /dzień. Parking przed hotelem (strzeżony): 4,00 za dzień.

Naszym zdaniem

*    Bardzo przyjemny, odnowiony 3 gwiazdkowy hotel, polecamy zarówno rodzinom z dziećmi jak również osobom lubiącym spędzać czas aktywnie. Obiekt znajduje się w pobliżu centrum miasta, gdzie zajdziemy pełno uroczych kafejek i restauracji.

Strona internetowa

*    www.hoteladria.hr

Adres

*    ul. Augusta Senoe 42, Biograd na moru, 23210


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Prima Holiday

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Na obrzeżach miejscowości Biograd na Moru, centrum miasta i dworzec autobusowy oddalone są od obiektu o 800 metrów. Lotnisko w Zadarze oddalone  ok. 30 km. 

PLAŻA

Piaszczysto-żwirowa plaża Soline oddalona ok. 350 m od hotelu. Leżaki i parasole za opłatą.

HOTEL

KATEGORIA LOKALNA 3*Czteropiętrowy obiekt hotelowy, otoczony lasem sosnowym. Czyste morze, bardzo atrakcyjna plaża Soline, klimatyczne Stare Miasto to główne atuty tego miejsca.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Hol powitalny z recepcją, windy, restauracja główna, bar, kawiarnia, sklepy z pamiatkami, bankomat. Parking za opłatą.

INTERNET

Wi-Fi jest dostępne w pomieszczeniach ogólnodostępnych odpłatnie.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: 2 baseny, 1 zjeżdżalnia wodna, basen kryty( zamknięty 10.06.-15.09.), leżaki, hotelowe programy animacyjne 6 x w tygodniu.

DLA DZIECI

Brodzik. Łóżeczko dla dziecko za opłatą 5 Euro/dzień.

ZAKWATEROWANIE

Hotel oferuje 208 pokoi. Pokoje typy classic i pokoje typu superior. Wszystkie posiadają łazienki z prysznicem i suszarką do włosów, TV/SAT, telefon, płatny mini bar, sejf, balkon i klimatyzację. Sejf płatny 3 Euro/dzień. Dostawki w postaci rozkładanej sofy.

WYŻYWIENIE

HB+ - śniadania i obiadokolacje. Napoje do obiadokolacji (soki, woda, piwo, wino) w cenie.FB - śniadania, obiady i kolacje.All Inclusive - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Do obiadu i kolacji napoje orzeźwiające, woda, lokalne wino i piwo. Przekąski, kawa, herbata. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 10-23:00.

INFORMACJE DODATKOWE

Adres: Ul. Augusta Šenoe 42, 23210, Biograd na Moru, Chorwacjahttp://www.hoteladria.hr/

CENA

Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy, bagaż  [dla czarterów bagaż 23kg + 5 kg bagaż podręczy // dla przelotów low costowych Ryanair bagaż 10kg + mała podręczna torebka, przy lotach Wizzair Klienci Prima mają w cenie WIZZ Priority: podręczna walizka na kółkach (55x40x23 cm maks. 10kg), stanowisko odprawy priorytetowej, pierwszeństwo wejścia na pokład  // dla lotów rejsowych LOT tylko bagaż podręczny 8kg]; opłaty lotniskowe,  transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty,  rezydent na telefon, ERGO Reiseversicherung AG NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG - uruchamiany w przypadku niewypłacalności touroperatora), Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP - uruchamiany w przypadku opóźnień w zwrotach przedpłat na skutek wystąpienia nieuniknionych i nadzwyczajnych okoliczności uniemożliwiających realizację imprezy turystycznej. Składka na TFP jest bezzwrotna nawet w przypadku rezygnacji Klienta z imprezy turystycznej), VATOd 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), oraz od 01.01.2021 analogiczą wyskość składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP): 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), OC organizatora, VAT.Cena nie zawiera: bagażu rejestrowanego 23 kg/250pln szt. (wymiary jednej sztuki bagażu nie mogą przekroczyć 158 cm.) dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji, chorób przewlekłych ( ok. 68 PLN/os/tydz.), a także dodatkowego ubezpieczenie KL w okresie pandemii (w tym COVID-19 - KL do 20 000 EUR) / cena ok. 47.12 PLN/ os/tydz.), wycieczek fakultatywnych, obowiązkowej opłaty klimatycznej płatnej na miejscu w recepcji. Wysokość opłaty klimatycznej zależy od miejsca  i terminu pobytu w Republice Chorwacji: osoba dorosła ok. 1,40 Euro/dzień w miesiącach czerwiec-wrzesień, pozostałe miesiące ok. 1,0 Euro. Dzieci do lat 12 zwolnione są z opłaty klimatycznej, dzieci w wieku 12-18 lat zniżka 50% od ceny osoby dorosłej. Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej kategorii. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych kategorii lotniczych, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie. Nie ma możliwości łączenia bagażu, chyba że nie przekroczymy 23 kg.

BAGAŻ

LIMIT BAGAŻU PODRĘCZNEGO w cenie:Wizzair: Klienci Prima Holiday mają wykupioną usługę WIZZ PRIORITY!Usługa daje mozliwość:* zabrania na pokład jednej sztuki małego bagażu, która musi zmieścić się pod fotelem, np. torbę na aparat, na laptopa, lub torebkę ( 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg))* zabrania na pokład jednej podręcznej walizki na kółkach (55 x 40 x 23 cm, maks. 10 kg)* pierwszeństwo wejścia na pokład* możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne.Ryanair: 10kg, nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 20 cm, oraz dodatkowo jeden mały bagaż, np. torebkę lub torbę na laptopa, nieprzekraczający wymiarów 35 x 20 x 20 cm. Pasażerowie, którzy wykupili opcję pierwszeństwa wejścia na pokład mogą wnieść na pokład jeden mały oraz jeden duży bagaż podręczny, chyba że ze względów operacyjnych konieczne jest umieszczenie dużego bagażu podręcznego w luku. Pasażerowie korzystający ze standardowej taryfy będą zobowiązani pozostawić swój duży bagaż podręczny przy bramce do wejścia na pokład w celu bezpłatnego umieszczenia go w luku jako bagaż rejestrowany. Obowiązuje Regulamin dotyczący bagażu rejestrowanego.EasyJet: bagaż o wymiarach nie przekraczających 45x36x20 cm (w tym kółka, kieszonki i rączki, mała torba podręczna która musi mieścić się pod siedzeniem pasażera)W przypadku zakupienia miejsca Up front (dodatkowo płatne) Klient może zabrać na pokład duży bagaż podręczny (maks. 56 x 45 x 25 cm), który musi mieścić się w schowku nad głową.LOT: 8 kg nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 23 cm. Dodatkowo jako bagaż podręczny pasażer może zabrać ze sobą torebkę damską lub torbę męską lub laptopa (wymiary 40 cm x 35 cm x 12 cm)Bułgaria Air: waga bagażu łączonego nie może przekroczyć 23kg!W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.CENY DODATKOWEGO BAGAŻU REJESTROWANEGO:Wizzair: 10kg/20kg/32kg - od ok. 100 do ok. 440 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od wagi bagażu, trasy i terminu lotuRyanair: 20 kg - ok. 300 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od trasy i terminu lotuEasyJet: 15 kg ok. 350 PLNLOT: 23KG - ok. 300 PLN Uwaga!! Ceny podane na moment zakładania rezerwacji. Po potwierdzeniu rezerwacji cena bagażu dodatkowego może ulec zmianie!

WARUNKI WJAZDOWE

* dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Chorwacji jest ważny paszport min 3 miesiące lub dowód osobisty.* Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego.* każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.

COVID-19

Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z możliwymi trudnościami w powrocie do kraju, ograniczeniami w ruchu lotniczym, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.W związku z powyższym prosimy o bieżące śledzenie warunków wjazdowych do krajów odwiedzanych : https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych , jak również obostrzeń na polskiej granicy przy powrocie z wakacji: https://www.strazgraniczna.pl/ .Podróżując w  czasie pandemi należy liczyć się z pewnymi obostrzeniami i ograniczeniami.Część infrastruktury hotelowej (restauracje, oferta rekreacyjno - sportowa),  animacje może być ograniczona, czy też niedostępna ze względu na obostrzenia sanitarne. Osoby podróżujące linią Easy Jet, podczas przelotu zobowiązane są do posiadania maseczek FFP2 (chirurgiczne lub materiałowe). Szaliki, osłony twarzy (przyłbice) oraz maski z zaworami nie będą przez przewoźnika akceptowane.  REGULACJE DOTYCZĄCE WJAZDU DO CHORWACJI:https://www.gov.pl/web/dyplomacja/chorwacja Zgodnie z rozporządzeniem obowiązującym od dnia 01.07.2021 warunkiem wjazdu do Chorwacji z państw członkowskich UE lub państw strefy Schengen lub państw stowarzyszonych Strefy Schengen  jest posiadanie certyfikatu COVID.Osoby, które nie posiadają certyfikatu COVID będą mogły wjechać pod warunkiem, że na granicy okażą:* nie starszy niż 72 godziny negatywny wynik testu PCR na SARS-CoV-2 lub nie starszy niż 48 godzin szybki test antygenowy (ważność obu testów liczy się od momentu pobrania materiału do badania). Honorowane są wyłącznie testy antygenowe uznawane w krajach UE i wykonywane w laboratoriach; albo* nie starsze niż 210 dni zaświadczenie o przyjęciu dwóch dawek szczepionki uznawanej w UE (Pfizer, Moderna AstraZeneca, Sputnik V, Sinopharm) lub jednej dawki szczepionki Janssen lub Johnson&Johnson - pod warunkiem, że od przyjęcia tej dawki upłynęło 14 dni albo* zaświadczenie o przechorowaniu Covid-19 i przyjęciu jednej dawki szczepionki w ciągu 6 miesięcy od daty zachorowania na Covid 19, a szczepienie zostało wykonane w ciągu ostatnich 210 dni albo* potwierdzenie, że od przyjęcia pierwszej dawki szczepionki Pfizer, Moderna lub Gamaleya (Sputnik V) upłynęło od 22 do 42 dni lub 22 do 84 dni jeśli przyjęły pierwszą dawkę szczepionki AstraZeneca, albo* zaświadczenie lekarskie potwierdzające, że przebyły COVID-19 zawierające daty przechodzenia choroby lub pozytywny wynik testu PCR/testu antygenowego, wykonanym w ciągu ostatnich 180 dni, ale nie później niż 11 dni, przed planowaną datą przekroczenia granicy RCh. UWAGA! Nie ma wzoru takiego zaświadczenia.Granicę, bez dodatkowych wymogów, mogą przekroczyć dzieci do momentu ukończenia dwunastu lat, przekraczające granicę z rodzicami/opiekunami posiadającymi certyfikat Covidowy lub negatywny wynik testu, lub będącymi ozdrowieńcami. lub posiadającymi zaświadczenie o szczepieniu.Dodatkowo podróżni zobowiązani są do wypełnienia formularza deklaracji zdrowia na stronie - https://entercroatia.mup.hr/.Aby ułatwić procedury zachęcamy do korzystania ze specjalnej aplikacji https://entercroatia.mup.hr/ , która umożliwia załatwienie online - jeszcze przed wjazdem na terytorium Chorwacji - formalności związanych z przekroczeniem granicy. Aplikacja dostępna jest w języku polskim. Po przesłaniu danych przez aplikację, turyści otrzymają drogą mailową potwierdzenie przyjęcia zgłoszenia od Policji Granicznej oraz wszystkie rekomendacje chorwackiego Państwowego Instytutu Zdrowia Publicznego. Aplikacja jest prosta w obsłudze, a skorzystanie niej pomoże uniknąć kolejek na granicach i maksymalnie skrócić kontrolę graniczną. Każdy z pasażerów musi dokonać zgłoszenia indywidualnie. Goście, którzy nie skorzystają z aplikacji, będą mogli dopełnić formalności na przejściach granicznych.Przy podróży lotniczej do Niemiec: wejście na pokład samolotu lecącego do Niemiec jest możliwe tylko z negatywnym wynikiem testu (niezależnie od miejsca wylotu). Szybkie testy antygenowe mogą być wykonane najwcześniej 48h a testy PCR, LAMP, TMA 72h przed planowaną godziną lądowania w Niemczech. Ponad to linie lotnicze realizujące loty do Niemiec mogą mieć dodatkowe, indywidalne wymagania,z którymi należy się zapoznać (Wizzair np akceptuje tylko testy PCR). Zwolnione z kwarantanny po powrocie do Polski są:osoby posiadające zaświadczenie o przyjęciu pełnego cyklu szczepień na COVID-19 (szczepionką dopuszczoną do obrotu w Unii Europejskiej), ozdrowieńcy, którzy w ciągu ostatnich 6 miesięcy byli poddani izolacji, izolacji w warunkach domowych lub hospitalizacji z powodu zakażenia koronawirusem, osoby posiadające negatywny wynik testu w kierunku COVID-19 wykonany w Polsce w ciągu 48 godzin od przekroczenia granicy (honorowane są wyniki testów RT-PCR, jak i antygenowych) UWAGA! Kwarantanna nałożona w momencie przekroczenia granicy zostaje skrócona z chwilą wprowadzenia przez laboratorium negatywnego wyniku testu do systemu informatycznego państwowej inspekcji sanitarnej (zalecamy więc wykonanie testu najszybciej jak to możliwe).POBYT TURYSTYCZNY W CHORWACJISzczegóły można znaleźć na stronie internetowej chorwackiego Państwowego Instytutu Zdrowia Publicznego (w j. angielskim): https://mint.gov.hr/news-11455/big-interest-in-opening-borders-says-tourism-minister/21180.EKUZPrzed wyjazdem do Chorwacji zaleca się zabranie ze sobą Europejskiej Karty Ubezpieczenia Zdrowotnego (EKUZ), która umożliwia skorzystanie ze świadczeń zdrowotnych udzielanych w sytuacjach niespodziewanych podczas pobytu na terytorium innego państwa UE/EFTA.DODATKOWE INFORMACJE* Szczegółowe informacje dla podróżnych można znaleźć również pod linkiem: https://croatia.hr/pl-PL/koronavirus-2019-ncov-pytania-i-odpowiedzi (w j. angielskim).* W razie dodatkowych pytań zapraszamy do kontaktu mailowego na adres info@visitcroatia.pl (w j. polskim).Powrót do Polski z zagranicy:UWAGA! Ze względu na dynamiczną sytuację i częstotliwość zmian dotyczących procedur podróżowania, prosimy o zapoznanie się z komunikatem na temat aktualnych informacji i wymogów dotyczących kwarantanny na stronie STRAŻY GRANICZNEJ.Od 17 lipca każdy, kto przyleci do naszego kraju, musi wypełnić przez internet Kartę Lokalizacji Podróznego.  https://aplikacje.gov.pl/app/klp/#/home


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Nekera

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

CHORWACJA

Położenie

spokojne, w lesie sosnowym, na obrzeżach miejscowości Biograd na Moru. Do centrum ok. 1 km. Lotnisko w Zadarze oddalone o ok. 27 km. 

Plaża

piaszczysto-żwirowa plaża Soline oddalona o ok. 350 m. Leżaki, parasole słoneczne za opłatą. 

Wyposażenie

hotel oferuje 208 pokoi. Do dyspozycji Gości: hol powitalny z recepcją, windy, restauracja główna, bar, kawiarnia, sklepy z pamiatkami, bankomat. Na zewnątrz znajdują się 2 baseny ze słodką wodą, niewielka zjeżdżalnia, taras słoneczny oraz bar z przekąskami. Leżaki i parasole słoneczne przy basenie w cenie (w ogranicznoej ilości). 

Dostęp do internetu

1 godz. Wi-Fi w lobby gratis. Wi-Fi w pokojach za opłatą.

Sport

basen kryty (nieczynny w okresie 10.06-15.09), gimnastyka w wodzie, siłownia, boisko sportowe wielofunkcyjne (piłka nożna, koszykówka, siatkówka), tenis stołowy, sauna, boccia.

Rozrywka

programy animacyjne w dzień i wieczorem (6 razy w tyg.).

Dzieci

brodzik, miniklub, animacje w okresie 1.07-31.08. 

Wyżywienie

z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu. Do kolacji napoje orzeźwiające, woda, lokalne wino i piwo w cenie.

All inclusive

trzy posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Do obiadu i kolacji napoje orzeźwiające, woda, lokalne wino i piwo. Przekąski, kawa, herbata, lody dla dzieci w godz. 15-16:00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10-23:00. 

Kategoria lokalna

3 gwiazdki. 

Pokoje dwuosobowe superior (DBL)

klimatyzacja / ogrzewanie, TV-sat, telefon, sejf (za opłatą ok. 3 EUR/dzień), minibar (za opłatą ok. 5 EUR/dzień), balkon z widokiem na park, wanna, WC, suszarka. Maksymalne obłożenie pokoju (3 osoby) nie może być przekroczone o infanta. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat za opłatą (ok. 5 EUR / dzień).  - zakwaterowanie - dwa posiłki lub all inclusive (zgodnie z rezerwacją) - ubezpieczenie

- opłata klimatyczna

1,50 EUR osoba dorosła /dzień; 0,75 EUR dziecko 12-17 lat / dzień

- parking przy hotelu

3 EUR / dzień

- parking strzeżony przed hotelem

4 EUR / dzień


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

Lulu Beds

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

POLSKA

Opis

Proponujemy Państwu obiekt położony na Wyspie Spichrzów. Jego spokojna i atrakcyjna lokalizacja przyciąga wielu turystów.Głównym atutem osiedla jest nowoczesna architektura. W niedalekiej odległości od budynku znajduje się znany Dwór Artusa. Łatwo stąd dotrzeć do Długiego Targu oraz Fontanny Neptuna. W pobliżu funkcjonuje wypożyczalnia kajaków ,,Żabi Kruk".Dla najmłodszych przygotowany został bezpieczny plac zabaw.Na terenie obiektu jest restauracja.

Orientacyjne odległości

• Ulica Długa, Fontanna Neptuna - 1 km• Wypożyczalnia kajaków ,,Żabi Kruk" - 300 m• Targ Rybny - 1,2 km• Dwór Artusa - 1 km• Najbliższy sklep spożywczy - 100 mWOKÓŁ BUDYNKU TRWAJĄ PRACE REMONTOWO-BUDOWLANE, KTÓRE MOGĄ POWODOWAĆ HAŁAS. PRZEPRASZAMY ZA NIEDOGODNOŚCI!

Wyposażenie

• Wi-Fi,• TV(satelitarna),• Balkon / taras,• Miejsce parkingowe,• Aneks kuchenny (


Mapa Hotelu Adria

Opinie o Hotelu Adria

Adria - możliwości zakwaterowania:

Classic Room with Balcony DBL
1 os. pokoj standardowy
Superior Balcony DBL
2 os. pokoj standardowy

Adria - Możliwości wyżywienia:


Adria - miasta wylotu:


Adria - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Adria? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00