cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Radisson Blu Resort (El Quseir), Morze Czerwone
  • Hotel Radisson Blu Resort (El Quseir), Morze Czerwone
  • Hotel Radisson Blu Resort (El Quseir), Morze Czerwone
  • Hotel Radisson Blu Resort (El Quseir), Morze Czerwone
  • Hotel Radisson Blu Resort (El Quseir), Morze Czerwone
  • Hotel Radisson Blu Resort (El Quseir), Morze Czerwone
  • Hotel Radisson Blu Resort (El Quseir), Morze Czerwone
  • Hotel Radisson Blu Resort (El Quseir), Morze Czerwone
  • Hotel Radisson Blu Resort (El Quseir), Morze Czerwone
  • Hotel Radisson Blu Resort (El Quseir), Morze Czerwone
  • Hotel Radisson Blu Resort (El Quseir), Morze Czerwone
  • Hotel Radisson Blu Resort (El Quseir), Morze Czerwone
  • Hotel Radisson Blu Resort (El Quseir), Morze Czerwone
  • Hotel Radisson Blu Resort (El Quseir), Morze Czerwone
  • Hotel Radisson Blu Resort (El Quseir), Morze Czerwone
  • Hotel Radisson Blu Resort (El Quseir), Morze Czerwone
  • Hotel Radisson Blu Resort (El Quseir), Morze Czerwone
  • Hotel Radisson Blu Resort (El Quseir), Morze Czerwone
  • Hotel Radisson Blu Resort (El Quseir), Morze Czerwone
1 / 19
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
26.11 - 03.12
już od 1879 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
01.03 - 08.03
już od 1879 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Radisson Blu Resort (El Quseir)
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Radisson Blu Resort (El Quseir)
star 5

Egipt: Morze Czerwone: Marsa el Alam
Ocena hotelu Radisson Blu Resort (El Quseir):
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Radisson Blu Resort (El Quseir):
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 26 listopada 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 01 marca 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Radisson Blu Resort to bardzo dobrej klasy hotel, usytuowany bezpośrednio przy pięknej plaży z rafą koralową i krystaliczną wodą. Polecamy miłośnikom plażowania i nurkowania, aktywnym osobom oraz klientom nastawionym na wypoczynek w hotelu o bardzo wysokiej jakości świadczonych usług. Pobyt w hotelu Radisson Blu to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w pięknym ogrodzie, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • luksusowe pokoje, 2 baseny, mini club, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Hotel Radisson Blu Resort (El Quseir) w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Radisson Blu Resort to bardzo dobrej klasy hotel, usytuowany bezpośrednio przy pięknej plaży z rafą koralową i krystaliczną wodą. Polecamy miłośnikom plażowania i nurkowania, aktywnym osobom oraz klientom nastawionym na wypoczynek w hotelu o bardzo wysokiej jakości świadczonych usług. Pobyt w hotelu Radisson Blu to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w pięknym ogrodzie, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • luksusowe pokoje, 2 baseny, mini club, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

W okolicy

  • ok. 5 km od centrum El Quseir
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 65 min

polozenie

  • ok. 5 km od centrum El Quseir
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 65 min

plaza

  • bezpośrednio przy piaszczysto-żwirowej plaży (zalecane obuwie kąpielowe)
  • prywatna
  • piaszczysto-żwirowa
  • zalecane obuwie kąpielowe
  • leżaki w cenie
  • ręczniki w cenie

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor
  • bankomat
  • ogród
  • taras
  • sklep z pamiątkami
  • sklepy
  • minimarket
  • butik
  • jubiler
  • fryzjer
  • lekarz
  • amfiteatr
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • pralnia: za opłatą
  • parking: niezadaszony
  • sale konferencyjne: 3

karty

Visa, MasterCard, American Express 

Liczba pokojów

247

Kategoria lokalna

5 gwiazdek 

Dodatkowe informacje

  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 3
  • basen: w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą, podgrzewany, leżaki: w cenie
  • basen: w cenie, ze słodką wodą
  • basen dla dzieci: w cenie, podgrzewany: listopad-marzec, leżaki: w cenie
  • jacuzzi: za opłatą, w strefie spa
  • ręczniki: w cenie
  • Dla dzieci

    • pokój zabaw 
    • plac zabaw 
    • opieka nad dziećmi: za opłatą
    • łóżeczko dziecięce: na zapytanie, w cenie
    • menu dla dzieci 
    • wysokie krzesełko 
    • basen dla dzieci: podgrzewany: listopad-marzec, leżaki: w cenie

    Sport i wellness

    W cenie
    • siłownia
    • łaźnia parowa
    • piłka plażowa
    • kort tenisowy
    Płatne
    •  strefa spa
    • masaże 
    • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne
    • tenis 
    • nurkowanie powierzchniowe: w ofercie firm zewnętrznych
    • szkoła nurkowania SSI
    • rowery
    • nurkowanie: w ofercie firm zewnętrznych

    rozrywka

    • międzynarodowe animacje dla dorosłych kilka razy w tygodniu
    • wieczory tematyczne
    • przedstawienia
    • muzyka na żywo

    Pokoje

    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • 2-3 os.
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
    • 1-3 os.
    • ok. 32 m2
    • widok na morze
    • balkon lub taras
    • klimatyzacja: w cenie
    • sejf: w cenie
    • telefon
    • minibar: za opłatą
    • TV sat.
    • prysznic
    • suszarka do włosów
    • WC
    • Wi-Fi: w cenie
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM2
    • 1-3 os.
    • ok. 32 m2
    • widok na morze
    • w pierwszej linii od morza
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • szlafrok
    • kapcie
    • czajnik elektryczny
    • balkon lub taras
    • klimatyzacja: w cenie
    • sejf: w cenie
    • telefon
    • minibar: za opłatą
    • TV sat.
    • prysznic
    • suszarka do włosów
    • WC
    • Wi-Fi: w cenie
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-3 os.
    • ok. 32 m2
    • widok na ogród
    • balkon lub taras
    • klimatyzacja: w cenie
    • sejf: w cenie
    • telefon
    • minibar: za opłatą
    • TV sat.
    • prysznic
    • suszarka do włosów
    • WC
    • Wi-Fi: w cenie

    Wyżywienie

    All inclusive
    •  śniadanie: w formie bufetu
    • obiad: w formie bufetu
    • kolacja: w formie bufetu
    • przekąski, ciasto
    • wybrane napoje bezalkoholowe: 10:00 - 23:00
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe: 12:00 - 23:00
    • wybrane napoje do posiłków
    • kawa/herbata po południu
    Dwa posiłki
    • śniadanie: w formie bufetu
    • kolacja: w formie bufetu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 3
  • główna restauracja „Shehrazade": rodzaje kuchni: międzynarodowa, włoska, regionalna, śródziemnomorska, orientalna, ryby/owoce morza, menu dla niemowląt: w cenie, dania dietetyczne: w cenie, potrawy bezglutenowe: w cenie, menu dla dzieci: w cenie, dania bez laktozy: w cenie, dania sezonowe: w cenie, dania wegetariańskie: w cenie, bufet, w cenie, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Mozaic": rodzaje kuchni: śródziemnomorska, a la carte, program & dine around, rezerwacja wymagana, za opłatą, płatność gotówką, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Olivos": rodzaje kuchni: orientalna, a la carte, rezerwacja wymagana, za opłatą, płatność gotówką, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój

  • bary i inne: 2
  • bar w lobby „Zar Bar": za opłatą
  • bar przy zewnętrznym basenie „Dolphine Bar": w cenie
  • Dodatkowe informacje
  •  kolacja przy świecach: za opłatą, a la carte
  • uroczysta kolacja: za opłatą, w formie bufetu
  • świąteczne atrakcje: w formie bufetu
  • atrakcje noworoczne: w formie bufetu

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Itaka R

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Radisson Blu Resort to bardzo dobrej klasy hotel, usytuowany bezpośrednio przy pięknej plaży z rafą koralową i krystaliczną wodą. Polecamy miłośnikom plażowania i nurkowania, aktywnym osobom oraz klientom nastawionym na wypoczynek w hotelu o bardzo wysokiej jakości świadczonych usług. Pobyt w hotelu Radisson Blu to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w pięknym ogrodzie, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • luksusowe pokoje, 2 baseny, mini club, animacje
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    *****

    Region

    Egipt / Marsa Alam

    Opis oferty:

    Komfortowy, położony w rozległym ogrodzie z palmami i trawnikami, w który pięknie wkomponowano baseny, w tym 1 typu infinity, brodzik dla dzieci i leniwą rzekę. Hotel zbudowany jest w typowo nubijskim stylu, z niskimi budynkami z piaskowca i oferuje wszystkie wygody do spędzenia udanych wakacji. Do dyspozycji Gości jest prywatna plaża z pomostem, świetne miejsce nie tylko na pełen relaks, ale także do nurkowania i snurkowania. Dobrze przygotowane zaplecze sportowo-rekreacyjne zachęca do wakacyjnej aktywności, na Gości czeka także kilka restauracji i barów.

    POŁOŻENIE:

    ok. 5 km od starej części EL QUSEIR; ok. 70 km od lotniska w Marsa Alam; transfer zbiorowy (lotnisko-hotel-lotnisko) w cenie, dla chętnych transfer indywidualny na zamówienie (min. 2 os. dorosłe): w sezonie ZIMA 19/20 - 199 PLN/2 strony (lotnisko-hotel-lotnisko)/os. dorosła, dziecko powyżej 2 lat; dzieci do 2 lat - bezpłatnie; w sezonie LATO 2020 - 249 PLN/2 strony (lotnisko-hotel-lotnisko)/os. dorosła, dziecko powyżej 2 lat; dzieci do 2 lat - bezpłatnie.

    PLAŻA:

    hotelowa, piaszczysto-żwirkowa, długość ok. 800 m, łagodne, miejscami kamieniste zejście do morza, zalecane obuwie ochronne, pomost, bezpośrednio przy hotelu (do 300 m - w zależności od zakwaterowania), dojście przez teren hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; bar objety all inclusive.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, stylowy, zbudowany w 2005 r., 250 pokoi, kilkanaście budynków, do 1 piętra, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Sherazade - dania w formie bufetu, obsługa kelnerska, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, restauracje á la carte: Olivos - kuchnia śródziemnomorska, Mosaic - kuchnia orientalna, Gazebo - kuchnia międzynarodowa, wymagana wcześniejsza rezerwacja, bary: Dolphin bar z przekąskami, Zar w lobby, bar typu swim-up, bar na plaży, fajka wodna; kantor, parking, sklepy; centrum konferencyjne dla 200 osób, taras z widokiem na morze i basen, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych; całodobowy room-service, lekarz na wezwanie, wypożyczalnia samochodów z kierowcą; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 32 m², nowoczesny i zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

    rodzinny:

    2-os. (możliwość 1, 2 lub 3 dostawek), ok. 64 m², 2 pomieszczenia oddzielone drzwiami, 2 łazienki; pokój standardowy z widokiem na morze i pokój rodzinny na zamówienie, za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, w tym 1 typu infinity, słodka woda, nieregularny kształt, łącznie ok. 1120 m², gł. do 1,6 m, brodzik, słodka woda, ok. 100 m², gł. 0,5 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki za kaucją; kort tenisowy (oświetlenie płatne), siatkówka plażowa, piłka nożna, przejażdżki na koniach i wielbłądach, tenis stołowy, szachy, siłownia; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), amfiteatr, animacje dla dorosłych i dzieci; za opłatą: bilard, quady, sporty wodne na plaży; centrum wellness: sauna, jacuzzi, łaźnia parowa, gabinety masażu.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (6.30-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (18.30-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; późne śniadanie (10.00-11.00); przekąski w barze przy basenie (11.00-18.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0020/653350260, www.radissonblu.com 

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi 

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Radisson Blu Resort to bardzo dobrej klasy hotel, usytuowany bezpośrednio przy pięknej plaży z rafą koralową i krystaliczną wodą. Polecamy miłośnikom plażowania i nurkowania, aktywnym osobom oraz klientom nastawionym na wypoczynek w hotelu o bardzo wysokiej jakości świadczonych usług. Pobyt w hotelu Radisson Blu to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w pięknym ogrodzie, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • luksusowe pokoje, 2 baseny, mini club, animacje
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Kategoria

    *****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Hotel znajduje się 3 km od centrum El Quseir, w miasteczku położonym ok. 150 km na południe od Hurghady oraz ok.130 km na południe od Marsa Alam. Lotnisko w Marsa Alam oddalone jest od hotelu o ok. 70 km. El Quseir to ciche, spokojne, egipskie miasteczko z uroczym starym miastem, wąskimi uliczkami i tradycyjnymi, kolorowymi bazarami. Lokalizacja hotelu pozwala zwiedzić lokalne atrakcje jak stary fort, port i stare miasto w El Quseir oraz zobaczyćpustynię.
    Plaża:

    Hotel znajduje się bezpośrednio przy 750-metrowej, piaszczystej plaży z piękną rafą koralową (zalecane obuwie ochronne). Goście mogą podziwiać piękno podwodnego życia Morza Czerwonego. Przy basenie i na plaży leżaki, parasole oraz ręczniki są bezpłatne.
    Do dyspozycji gości:

    Hotel swoją architekturą przypomina zabudowę miejscowości El Quseir. Składa się zparterowych i piętrowych budynków. Do budowy użyto naturalnego kamienia i lokalnych płytek. Do dyspozycji gości jest 24-godzinna recepcja, bankomat, sklepiki z pamiątkami, pralnia (płatna), centrumurody (m.in. fryzjer, manicure, pedicure(płatne)). Hotel posiada piękny ogród oraz 2 baseny (podgrzewane w sezonie zimowym). Goście mogą skorzystać z 3 restauracji (restauracja główna z kuchnią międzynarodową i lokalną "Sharazade", a'la carte z kuchnią śródziemnomorska "Olives"(płatna), elegancka arabska "Mosaic"(płatna)) i 6 barów („Zar" przy lobby, "Dolphin" przy basenie, bar na plaży, "El Khan Cafe" z arabskimi smakami (płatny), "Reju" w spa (płatny), grill-bar "Bolero" przy plaży).
    Wyżywienie:

    Restauracja "Sherazade" obejmuje międzynarodowe oraz lokalne menu. Serwuje śniadania (07:00-10:00), późne śniadania (10:00-11:00),obiady (12:30-14:30) i kolacje (19:00-21:00) w formie bufetu oraz kilka wieczornych tematycznych bufetów (włoski, azjatycki, francuski). Sródziemnomorska restauracja a'la carte "Olives" (płatna) czynna jest w godzinach 18:00-23:00. W restauracji "Mosaic"(płatna) goście mogą spróbować potraw lokalnej kuchni w godzinach 19:00-22:00. Opcja all inclusive obejmuje lokalne napoje alkoholowe (m.in. piwo, wino, lokalne mocne alkohole) i bezalkoholowe (m. in. kawa, herbata, woda, napoje gazowane) w godzinach 10:00-23:00. Mocne alkohole podawane są od godziny 12:00 do 23:00. Bar "Zar" w lobbyserwuje napoje i przekąski, oraz wieczorami muzykę na żywo (czynny 10:00-23:00 ). Bar przy basenie "Dolphin" czynny jest od 10:00 - 17:30 i serwuje również popołudniowe przekąski (14:30-17:30). Bar na plaży otwarty jest 10:00-18:00. Bar "El Khan Cafe" (płatny) oferuje arabskie smaki jak shisha, miętową herbatę czy kawę po arabsku (czynny jest od 17:00). W Grill -barze "Bolero" przy plaży goście mogą spróbować owoców morza. Jest on płatny i otwarty w niedziele w godzinach (19:00-23:00). Hotel oferuje również prywatne kolacje "dla dwojga" w restauracji "Gazebo" (czynna tylko po wcześniejszej rezerwacji, płatna). Raz dziennie na pokój przysługuje mała butelka wody mineralnej. W restauracjach podczas posiłków obowiązuje strój formalny. Napoje w barach serwowane są w szklankach. Napoje importowane, soki ze świeżych owoców, napoje butelkowane i lody nie są objęte opcją all inclusive. Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany zakresu usług objętych formułą all inclusive (np. godzin serwowania posiłków).
    Program sportowy i animacyjny:

    Hotel prowadzi łagodne animacje. Goście mogą korzystać z siłowni (bezpłatnie) oraz (za opłatą) z centrum odnowy biologicznej i Spa, które posiada szeroki zakres atrakcji (m.in. basen zanurzeniowy, sauna, jacuzzi, łaźnia parowa, masaże). Spa czynne jest w godzinach 09:00-20:00. Goście mogą urozmaicić czas korzystając z licznych atrakcji na świeżym powietrzu, m.in.: aqua aerobic, bilard (płatny), siatkówka plażowa, boisko do piłki nożnej na plaży, tenis stołowy, kort tenisowy (wypożyczanie sprzętu i oświetlanie płatne), jazda na koniu i wielbłądzie (płatne), nurkowanie (płatne). Niedaleko hotelu znajduje się pole golfowe (płatne). Hotel dba również o najmłodszych gości. Dostępny jest dla nich: brodzik (podgrzewany w sezonie zimowym), mini club, plac zabaw, liczne animacje, menu w restauracji („Olives" i "Sharazade"), opiekunka (płatna).
    Internet:

    Bezpłatny, bezprzewodowy internet dostępny jest na terenie całego hotelu.
    Kategoria lokalna:

    *****
    Strona www:

    Program

    Dzień Pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    "
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wizy egipskiej (płatnej na lotnisku ok. 25 USD/os), wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Wycieczki lokalne

    Luksor i Karnak

    Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach, w programie: świątynia w Karnaku, Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad.
    Cena ok. 115 USD/os
    .
    Nurkowanie głębinowe

    Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie na rafach i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych instruktorów. Rekomendujemy wykupienie pakietu sport ze względu na fakt, iżnurkowanie jest sportem wysokiego ryzyka.
    Cena ok. 85 USD/os.

    Rejs łódką Sea Scope

    Wypoczynek w Marsa Alam bez podziwiania rafy? Niemożliwe! Zapraszamy na ok. 1,5-godzinny rejs łodzią ze szklanym dnem dryfującą pomiędzy rafami. Możliwość podziwiania podwodnego świata pozostając na pokładzie łodzi.
    Cena ok.50 USD/os.

    W galabiji przez El Quseir!

    Popołudniowa wycieczka po najstarszym egipskim mieście nad Morzem Czerwonym - El Quseir. To jedno z niewielu nadmorskich miast, gdzie udało się zachować prawdziwe zwyczaje Egipcjan, nienaruszone jeszcze przez turystykę. Przebrani w tradycyjne regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy najstarszy meczet w mieście, kościół koptyjski oraz przespacerujemy się wąskimi uliczkami miasta. Następnie obiad w lokalnej restauracji rybnej. Po posiłku wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajduje się tradycyjna perfumeria oraz w coffee shopie, gdzie spróbujemy kawy z kardamonem lub herbaty z hibiskusa i zapalimy fajkę wodą.
    Cena ok.45 USD/os.

    Nurkowanie - wyspy Qulaan

    Fantastyczna wycieczka statkiem na wyspy Qulaan - niewielkie, rajskie wyspy rozrzucone po Morzu Czerwonym, otoczone bajkowymi rafami! Podczas wycieczki zaplanowane są 2 ponad godzinne postoje na snurkowanie (sprzęt do snurkowania w cenie). Podczas nurkowania duża szansa, że dołączą do nas delfiny! W cenę wycieczki wliczony jest lunch. Rekomendujemy wykupienie pakietu sport ze względu na fakt, iżnurkowanie jest sportem wysokiego ryzyka.
    Cena ok. 70 USD/os.

    Super wyprawa 2 w 1- pustynia i rafy!

    Wyprawę rozpoczniemy od około 2-godzinnej przejażdżki quadami po pustyni - przemierzając rozległą pustynię, otoczoną majestatycznymi górami poczujemy się jak prawdziwi odkrywcy! Po dawce adrenaliny będziemy mieć okazję odpocząć w wiosce beduińskiej przy przekąsce oraz herbacie z hibiskusa. Dalej przejedziemy do zatoki Marsa Mobarak, czyli zatoki żółwi. Czas na kąpiele wodne i słoneczne, a także snurkowanie na jednej z najpiękniejszych raf koralowych w rejonie Marsa Alam. Rekomendujemy wykupienie pakietu sport ze względu na fakt, iżsnurkowanie i jazda quadami są sportami wysokiego ryzyka.
    Cena ok.60 USD/os

    Dom Żółwi

    Wspaniala morska wyprawa do miejsca, gdzie olbrzymie żółwie Morza Czerwonego stworzyły swój dom. Wypływamy z pięknej mariny w Port Ghalib i rozpoczynamy naszą przygodę, w czasie której planowane są trzy postoje na snurkowanie. Obiad na statku w cenie. Rekomendujemy wykupienie pakietu sport ze względu na fakt, iżsnurkowanie jest sportem wysokiego ryzyka.
    Cena ok. 55 USD/os

    Asuan i Abu Simbel

    Dwudniowa wycieczka autokarowa: pierwszego dnia zwiedzimy Wielką Tamę Asuańską oraz świątynię Izydy, mieszczącą się na wyspie File. Następnie nocleg w Asuanie (na statku lub w hotelu). Wczesnym rankiem wyjazd z Asuanu i przejazd do Abu Simbel - monumentalnych i zachwycających świątyń faraona Ramzesa II i jego żony Nefretari. Następnie przejazd do Edfu, gdzie zobaczymy świątynię Horusa. Cena zawiera 2 obiady, kolację oraz śniadanie.
    Cena ok. 230 USD/os.

    Quad safari

    Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni oraz wizyta w beduińskiej wiosce, gdzie można poznać zwyczaje Beduinów i poznać prostotę ich życia. Rekomendujemy wykupienie pakietu sport ze względu na fakt, iżjazda quadamijest sportem wysokiego ryzyka.
    Cena ok. 60 USD/os.

    Dodatkowo
    : Kair - samolotem (cena ok. 450 USD/os), rejsy łódką po Morzu Czerwonym (cena ok. 100 USD/os), wizyta w aquaparku Akassia (cena ok. 60 USD/os).
    Uwaga! Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow , a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.
    Inne

    EGIPT MARSA ALAM - informacje ogólne

    Wiza

    Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD/os.
    Czas

    Taki sam jak w Polsce.
    Język urzędowy

    arabski - dialekt egipski
    Waluta

    EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 16,6 EGP 1 EUR = ok. 17,5 EGP. Warto zabrać euro lub dolary (nie są akceptowane banknoty wydane przed 1996 r.). Pieniądze można wymienić wrecepcji hotelowej lub wypłacić z bankomatów. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
    Elektryczność

    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony

    Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Napiwki

    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków (minimum 1 USD). Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
    Orientacyjne ceny

    Obiad w restauracji od150 EGP woda 1l - 3 EGP piwo w barze od70 EGP kawa w kawiarni od 20 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
    Poczta

    Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od20 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
    Wyloty z:
    Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    W regionie

    Marsa Alam

    Marsa Alam leży w południowej części wybrzeża Morza Czerwonego, będąc jednym z najmłodszych i najmniej zatłoczonych ośrodków turystycznych Egiptu. Ta część wybrzeża to kraina dziewicza, wybierana przez miłośników spokojnego wypoczynku, a także amatorów sportów wodnych. Rejon Marsa Alam znany jest jako raj dla nurków - cudownie kolorowe rafy koralowe oraz bogactwo ryb zachwycają turystów z całego świata. Jest to także znakomita baza wypadowa dla turystów pragnących zobaczyć zabytki Starożytnego Egiptu - Abu Simbel, Świątynię w Luksorze, Dolinę Królów, a także świątynię File.
    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Egipcie trwa od połowy czerwca do połowy września.
    Wizy

    Wiza
    Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD/os.
    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Wiza
    Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD/os.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Radisson Blu Resort to bardzo dobrej klasy hotel, usytuowany bezpośrednio przy pięknej plaży z rafą koralową i krystaliczną wodą. Polecamy miłośnikom plażowania i nurkowania, aktywnym osobom oraz klientom nastawionym na wypoczynek w hotelu o bardzo wysokiej jakości świadczonych usług. Pobyt w hotelu Radisson Blu to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w pięknym ogrodzie, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • luksusowe pokoje, 2 baseny, mini club, animacje
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    KATEGORIA

    5*

    REGION

    Marsa Alam

    OPIS

    Położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży wód brzegu Morza Czerwonego, hotel zaprasza do odkrywania czystych wód i zapierających dech w piersiach raf koralowych w pobliżu portowego miasta El Quseir. Hotel znajduje się zaledwie 3 km od centrum miasta, dzięki czemu można odwiedzić lokalne sklepy i zwiedzić zabytki.

    lokalizacja

    5 km od El Quseir, 135 km od centrum Marsa Alam, 70 km od lotniska w Marsa Alam. Hotel usytuowany na powierzchni: 157000 m2.

    kategoria organizatora

    5*

    kategoria lokalna

    5*

    Data otwarcia

    2005 r. Odnowiony w 2015 r. Na terenie hotelu: restauracje (3), bary (2), room service (płatny), sejf w recepcji (płatny), pralnia (płatna), sale konferencyjne (3), centrum biznesowe (płatne), baseny odkryte (2). Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

    internet

    - Wi-Fi w hotelu bezpłatne

    plaża

    Przy hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa. Bezpłatne: leżaki, ręczniki plażowe, płatne: bar na plaży.

    pokoje

    Zlokalizowane w 17 budynkach: - 17 aneksów (liczba pięter: 2) Typy pokoi: - pokoje standardowe dla max. 3 os.: 1 sypialnia, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras - pokoje superior dla max. 3 os.: 1 sypialnia, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras - pokoje premium dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras

    Wyżywienie

    - restauracja główna, restauracje a la carte (2), bary (2) All Inclusive (10:00-23:00) - śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (19:00-21:00) serwowane w restauracji Shahrzad - przekąski (14:30-17:00) serwowane w wybranym barze - wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe - pakiety urodzinowe (na życzenie) Restauracje a la carte - płatne. Wymagana rezerwacja. - egipska - włoska

    z myślą o dzieciach

    - brodzik - animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat - dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna - plac zabaw - menu i krzesełka dla dzieci w restauracji - opiekunka dla dzieci (płatna) - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    - kort do tenisa ziemnego - tenis stołowy - rzutki - koszykówka - piłka nożna - siatkówka - siatkówka plażowa - miniboisko do piłki nożnej - aerobik - siłownia - animacje

    płatne

    - oświetlenie kortów - rakiety i piłki do tenisa ziemnego - lekcje tenisa - bilard - sporty wodne na plaży - centrum SPA - masaż - sauna - jacuzzi - salon piękności

    Aktualizacja opisu

    06.10.2020 11:38

    usługi dostępne w hotelu

    Hotel rodzinny Niepełnosprawni Wi-Fi Przy plaży SPA Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Radisson Blu Resort to bardzo dobrej klasy hotel, usytuowany bezpośrednio przy pięknej plaży z rafą koralową i krystaliczną wodą. Polecamy miłośnikom plażowania i nurkowania, aktywnym osobom oraz klientom nastawionym na wypoczynek w hotelu o bardzo wysokiej jakości świadczonych usług. Pobyt w hotelu Radisson Blu to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w pięknym ogrodzie, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • luksusowe pokoje, 2 baseny, mini club, animacje
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    4* Egipt/Marsa Alam

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Exim Tours 4* - kat. lokalna 4*

    Położenie

    - przy plaży - ok. 5 km od starej części El Quseir - ok. 70 km od lotniska Marsa Alam

    Plaża

    - piaszczysto-żwirkowa (miejscami kamienie przy brzegu, zalecane obuwie ochronne) - łagodne zejście do morza - parasole i leżaki (bezpłatne)

    Pokoje

    Pokój standardowy - klimatyzacja indywidualna - TV-Sat, telefon, sejf - mini bar (płatny) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka) - balkon/taras Pokój rodzinny - wyposażenie pokoju standardowego - 2 pokoje odzielone drzwiami, 2 łazienki  

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - 2 baseny - siatkówka plażowa - piłka nożna - tenis stołowy - szachy - siłownia - animacje (animacje kilka razy w tygodniu) Płatne - sauna, jacuzzi, masaże - snorkeling

    Dla dzieci

    - basen - plac zabaw - mini klub

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, późne śniadanie, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 23:00.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - restauracja a la carte (płatna) - bar przy basenie - bar na plaży - lobby bar - bar z przekąskami

    Dodatkowe informacje

    - Wi-Fi w lobby (bezpłatne) - kantor wymiany walut - pralnia (płatna) - sklepy - sale konferencyjne - mini market - jubiler - fryzjer - www.radissonblu.com

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta;  wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe. Cena nie zawiera: opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

    Informacje paszportowo-wizowe

    Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 25 USD).

    Bagaż

    Warszawa (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 165zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg -  350 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 260 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10) - 32 kg -  495 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 385 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Berlin Schonnefeld (Ryanair); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 100zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (do 31.05 i od 01.10 - 31.10)/310 PLN (od 01.06 - 30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Berlin Tegel (EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 280 PLN - 23 kg - 320 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Best Reisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Radisson Blu Resort to bardzo dobrej klasy hotel, usytuowany bezpośrednio przy pięknej plaży z rafą koralową i krystaliczną wodą. Polecamy miłośnikom plażowania i nurkowania, aktywnym osobom oraz klientom nastawionym na wypoczynek w hotelu o bardzo wysokiej jakości świadczonych usług. Pobyt w hotelu Radisson Blu to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w pięknym ogrodzie, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • luksusowe pokoje, 2 baseny, mini club, animacje
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Naszym Zdaniem

    Doskonały, pięciogwiazdkowy hotel renomowanej sieci. Położony przy długiej piaszczysto-żwirowej plaży z bezpośrednim dostępem do rafy koralowej.

    Położenie

    Położony ok. 5 km centrum El Quseir, ok. 3 km od starego miasta w El Quaseir, ok. 70 km od lotniska w Marsa Alam i 140 km od lotniska w Hurghadzie. Bezpośrednio przy piaszczysto-żwirowej plaży (rafa koralowa).

    Wyposażenie

    W hotelu znajdują się 3 restauracje i 3 bary, w tym bar przy basenie, w lobby oraz namiot beduiński; 3 sale konferencyjne; pasaż handlowy. Biznes center, wypożyczalnia samochodów.

    Pokoje

    250 pokoi z indywidualnie sterowaną klimatyzacją. Pokoje typu standard o powierzchni ok. 32 m2 wyposażone są w sejf, minilodówkę, TV sat, bezpłatny bezprzewodowy internet, indywidualnie sterowaną klimatyzację. Część pokojów posiada balkon lub taras. Pokoje mogą mieć widok na ogród, morze lub marinę. Room Service 24 h (płatny).

    Wyżywienie

    HB - śniadania iobiadokolacje, napoje dodatkowo płatne. All inclusive - śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, napoje i przekąski między posiłkami. Napoje bezalkoholowe i alkohole lokalne.

    Sport i Rozrywka

    Hotel zapewnia szereg sportów i rozrywek dostępnych bezpłatnie i za opłatą, m.in. 2 baseny, siatkówka plażowa, wodny aerobik, bilard, tenis ziemny, tenis stołowy, centrum nurkowe Subex. Spa, łaźnia parowa, sauna, jacuzzi, siłownia, zabiegi Ayurvedy. Jazda na wielbłądach.

    Dla Dzieci

    Brodzik, klub dziecięcy, plac zabaw, animacje i specjalne menu dla dzieci.

    Uwagi

    Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Sunshine

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Radisson Blu Resort to bardzo dobrej klasy hotel, usytuowany bezpośrednio przy pięknej plaży z rafą koralową i krystaliczną wodą. Polecamy miłośnikom plażowania i nurkowania, aktywnym osobom oraz klientom nastawionym na wypoczynek w hotelu o bardzo wysokiej jakości świadczonych usług. Pobyt w hotelu Radisson Blu to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w pięknym ogrodzie, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • luksusowe pokoje, 2 baseny, mini club, animacje
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    4*+ Egipt/Marsa Alam

    Radisson Blue Resort El Quser

    Lokalizacja- odleglosc od plazy: bezposrednio- odległość od El Quseir: ok 5 kmPlaża- piaszczysto- żwirowa- bezplatne leżaki, parasole przeciwsłoneczne i ręczniki kąpieloweHotel- ilość gwiazdek: 5*- ilosc pokoi: 250- ilość basenw: 2 podgrzewane baseny z oddzielnym brodzikiem dla dzieciDodatkowe usługi-bezplatne: sauna, łaźnia parowa i jacuzzi 09.00-20.00 (wymagana wcześniejsza rezerwacja), parking-platne: masaże, szkola nurkowania-pasaż handlowy-całodobowy dyżur lekarski oraz aptekaInternet

    - darmowy dostęp do internetu bezprzewodowegoPokoje- wyposażenie

    prysznic, WC, suszarka do włosw, klimatyzacja/ogrzewanie, TV sat., sejf i balkon lub taras

    -pokoje 2-osobowe (ok. 32 m2),-pokoje typu marine club (DZM2)-pokoje typu marine club (DZM2)- suity typu junior (ok. 64 m2)Restauracje i bary- Restauracje

    restauracja głwna i 2 restauracje a la carte- Bary: bar, bar przekaskowyWyżywienie- posiłki: : śniadanie, obiad i kolacja (buffet)- przekąski, kawa, herbata i ciasto w barze przy basenie (15.00-17.00)- lody (12.00-18.00)

    - napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (12.00-23.00)- platne

    napoje importowane, restauracje a la carte, minibarekRozrywka- w ciągu dnia i wieczorem program animacyjny, wieczorem muzyka na żywo w barze, orientalne występy folklorystyczneSporty

    -bezplatne

    kort do tenisa, siatkwka plażowa, aerobik w wodzie, sala fitness, koszykwka, piłka nożna, boccia, piłka wodna, tenis stołowy- platne: bilardDla dzieci- mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, plac zabaw, lżeczka dla niemowląt, wysokie krzesełka w restauracji, specjalne menu, na życzenie opiekunka do dziecka

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Radisson Blu Resort to bardzo dobrej klasy hotel, usytuowany bezpośrednio przy pięknej plaży z rafą koralową i krystaliczną wodą. Polecamy miłośnikom plażowania i nurkowania, aktywnym osobom oraz klientom nastawionym na wypoczynek w hotelu o bardzo wysokiej jakości świadczonych usług. Pobyt w hotelu Radisson Blu to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w pięknym ogrodzie, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • luksusowe pokoje, 2 baseny, mini club, animacje
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Region

    Marsa Alam

    Położenie

    Miasteczko El Quseir ok. 3 km Hurghada ok. 140 km Port lotniczy Marsa Alam ok. 85 km

    Plaża

    Piaszczysta, bezpośrednio przy hotelu Rafa koralowa Pomost Leżaki i parasole przy basenie i na plaży - bezpłatne Ręczniki kąpielowe przy basenach - bezpłatne

    Pokoje

    Pokój Standard ok. 32 m² Klimatyzacja Łazienka z prysznicem i suszarką do włosów Telewizor LCD Sejf Minibar Zestaw do parzenia kawy/herbaty (na życzenie) Balkon lub taras Pokój z widokiem na morze - standard sea view Pokój Promo Wielkość i wyposażenie jak w pokoju Standard Pokój Marine Club ok. 32 m² Dodatkowo kapcie kąpielowe i szlafrok Widok na plażę Pokój rodzinny ok. 64 m² Dodatkowa sypialna i łazienka

    Wyżywienie

    All Inclusive: Śniadania, późne śniadania, obiady, kolacje Przekąski, słodycze w określonych godzinach Alkohole lokalnej produkcji w barach wskazanych przez hotel w godzinach ich otwarcia między 12:00–23:00 Napoje bezalkoholowe w barach wskazanych przez hotel w godzinach ich otwarcia między 10:00 – 23:00

    Opis hotelu

    Recepcja 24h 5 restauracji (restauracje a'la carte - płatne) 3 bary oraz kącik z shishą 2 baseny, brodzik dla dzieci Kantor, pralnia - płatne Sklepy z pamiątkami - płatne Sale konferencyjne (razem 340 m²) - płatne Centrum Spa & Wellness, fryzjer - płatne Dodatkowo 30 min masażu dłoni lub stóp bezpłatnie (raz na pobyt, dorośli) Opieka lekarska - płatna Wypożyczalnia samochodów - płatna Oficjalna kategoria 5*

    Internet

    Wi-Fi na terenie hotelu - bezpłatne

    Sport i rozrywka

    Bezpłatnie: Siłownia, kort tenisowy (za dnia), siatkówka plażowa, piłka nożna, tenis stołowy, program animacyjny, multiboisko, plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (dzieci 4-12 lat), sauna, jacuzzi Odpłatnie: Oświetlenie kortu tenisowego, bilard, quady, sporty wodne na plaży, centrum wellness, przejażdżki na wielbłądzie

    Uwagi

    OSTRZEŻENIE: W związku z wybuchem epidemii wirusa SARS-CoV-2 w czasie trwania wybranej imprezy turystycznej mogą obowiązywać zwiększone wymagania dotyczące higieny i innych środków ostrożności ze względu na ochronę zdrowia i bezpieczeństwo podróżnych. Należy zapoznać się z informacjami dotyczącymi wymogów sanitarnych obowiązujących w Egipcie.

    WAŻNE INFORMACJE

    Opis imprezy turystycznej uwzględnia usługi świadczone w szczycie sezonu, który przypada na lipiec i sierpień. Zakres niektórych usług dostępnych w obiektach zakwaterowania (hotelach), świadczonych poza szczytem sezonu może nieznacznie różnić się od zakresu usług świadczonych w szczycie sezonu. Szczegółowe informacje na temat usług z określeniem różnic zostały wskazane w Informatorze ogólnym.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Prima Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Radisson Blu Resort to bardzo dobrej klasy hotel, usytuowany bezpośrednio przy pięknej plaży z rafą koralową i krystaliczną wodą. Polecamy miłośnikom plażowania i nurkowania, aktywnym osobom oraz klientom nastawionym na wypoczynek w hotelu o bardzo wysokiej jakości świadczonych usług. Pobyt w hotelu Radisson Blu to gwarancja udanych wakacji w Egipcie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w pięknym ogrodzie, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z rafą koralową, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • luksusowe pokoje, 2 baseny, mini club, animacje
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    POŁOŻENIE

    Hotel położony ok. 5 km od starej części El Quseir i ok. 70 km od lotniska w  Marsa Alam.

    PLAŻA

    Radisson Blu Resort El Quseir położony jest bezpośrednio przy piaszczysto-żwirowej plaży.

    HOTEL

    KATEGORIA LOKALNA: 5* stylowy, zbudowany w 2005 r., w jego skład wchodzi kilkanaście budynków.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Restauracja główna, restauracja a la carte, bar przy basenie, bar na plazy, Recepcja, kantor, bankomat, sklep z pamiątkami, pralnia ( za dodatkową opłatą), międzynarodowe animacje dla dorosłych kilka razy w tygodniu, wieczory tematyczne, muzyka na żywo, przedstawienia, parking niezadaszony, lekarz ( na zamówienie, dodatkowo płatny). Mozliwość płatności kartami: Visa, Mastercard, American Express.

    INTERNET

    Wi - Fi w lobby bezpłatnie.

    KONFERENCJE/INCENTIVE

    Na terenie Hotelu znajdują się 3 sale konferencyjne.

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie: 3 baseny, siłownia, piłka plażowa. Odpłatnie: strefa Spa, sauna, masaże, zabiegi pielęgnacyjne, jakuzzi,  szkoła nurkowania, rowery, kort tenisowy.

    DLA DZIECI

    Basen dla dzieci, pokój zabaw, plac zabaw, opiekunka dla dzieci ( na zamówienie przed przyjazdem, dodatkowo płatna), basen dla dzieci, w restauracji wysokie krzesełka dla dzieci.

    ZAKWATEROWANIE

    247 pokoi. Pokoje standardowe o powierzchni ok.32 m2, wyposażone w indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV satelitarna, sejf, mini bar( dodatkowo płatny), WC, wannę lub prysznic, suszarkę, balkon lub taras.

    WYŻYWIENIE

    All inclusive: śniadanie, obiad  i kolacja w formie bufetu. Wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych miejscach, przekąski i ciasto w wyznaczonych miejscach.

    INFORMACJE DODATKOWE

     

    CENA

    Cena oferty z przelotem zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta,  ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), VAT. Cena oferty z dojazdem własnym zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG, NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji ( ok 3% wartości rezerwacji), chorób przewlekłych( ok. 68 PLN/os/tydz.), a także dodatkowego ubezpieczenie KL w okresie pandemii (w tym COVID-19 - KL do 20 000 EUR) / cena ok. 47.12 PLN/ os/tydz.) , wycieczek fakultatywnych.opłaty za wizę egipską ok. 25 USD płatnej na lotnisku w Egipcie.

    COVID- 19

    AKTUALNA SYTUACJA EPIDEMICZNA W EGIPCIE W ZWIĄZKU Z COVID- 19 Informujemy, że z dniem 01 września 2020 r. władze Egiptu wprowadziły obowiązek okazywania negatywnych wyników testów PCR na COVID-19 przez podróżnych wjeżdżających na teren Egiptu. Test powinien być przeprowadzony w okresie 72 godzin przed wjazdem na teren Egiptu. Obowiązek wykonania testu nie obejmuje dzieci do 6 lat.  Władze Egiptu umożliwiły także wykonanie testu w kierunku COVID - 19 na lotnisku po przylocie do Egiptu. Koszt badania wynosi 30 USD za osobę, dzieci do 6 lat nie maja obowiązku wykonani testu. Po wykonaniu testu Klienci udają się transferem do wykupionego hotelu gdzie do 24 h otrzymują wyniki. Do tego czasu Klienci zobligowani są do pozostania w pokoju hotelowym.  W przypadku pozytywnego wyniku testu Klienci zostaną poddani 14-dniowej kwarantannie w hotelu. Koszt dodatkowych noclegów (poza wykupionym pakietem) zostanie pokryty przez hotel. Koszt dodatkowego przelotu z Egiptu do Polski pokrywa Klient.  Jednocześnie informujemy, że w przypadku Klientów z wykupionymi tylko biletami czarterowymi, władze Egiptu wymagają okazania potwierdzenie rezerwacji hotelu lub rejsu (w przypadku wypraw nurkowych).  Klienci z wykupionymi biletami czarterowymi bez dodatkowych świadczeń noclegowych nie mogą podróżować samolotem czarterowym.AKTUALIZACJA NA DZIEN 12.08.2020 Od 12.08 turyści wylatujący z Polski mogą podróżować do Egiptu bez odbywania 14 dniowej kwarantanny po powrocie do kraju. * Turyści przybywający do kurortów Hurghada, Sharm el Sheikh, Marsa Alam są zwolnieni z opłat wizowych do30 kwietnia 2021 r. * Należy wypełnić obowiązkową deklarację, a następnie przekazać przedstawicielowi Ministerstwa Zdrowia i Ludności na lotnisku po przybyciu do Egiptu. * Każdy hotel posiada rządowy Certyfikat bezpieczeństwa higieny" potwierdzający spełnienie wymagań sanitarnych, naruszenie któregokolwiek z ustalonych przepisów spowoduje zawieszenie licencji obiektu i karę finansową. WYTYCZNE SANITARNE * Transfer - W pojazdach służących do transferu tylko 50% miejsc może być zajętych, miejsce obok każdego pasażera musi być wolne. Zakaz zajmowania pierwszych siedzeń pojazdu. Wszystkie pojazdy transportowe są dokładnie dezynfekowane i czyszczone przed i po każdej podróży. Obowiązuje nakaz noszenia maseczek przez obsługę podczas całego transferu. * Recepcja i zameldowanie - Check-in będzie poprzedzony obowiązkowym badaniem temperatury ciała. Dezynfekcja bagaży przed zameldowaniem. Zachowanie właściwego dystansu dzięki specjalnym oznaczeniom na podłodze * Pokój hotelowy i sprzątanie - Pomieszczenia są dezynfekowane i odpowiednio wentylowane przez 12 godzin od wymeldowania Gościa do zakwaterowania kolejnego. Dla każdego Gościa - zestaw ochrony osobistej zawierający wyposażenie ochronne, takie jak maski, rękawiczki oraz środki dezynfekujące do rąk. Meble i tkaniny są dezynfekowane za pomocą maszyn parowych. Pojemność pokoju to max. 2 osoby dorosłe + 2 dzieci (poniżej 12 lat) * Wyżywienie - Przed wejściem do restauracji Gościom spawdzana jest temperatura. Posiłki będę serwowane przez personel restauracji (brak bufetu). Stoły są rozmieszczone w odległości 2 metrów od siebie, przy jednym stole (maksymalnie do 6 osób). Zalecane jest jak najczęstsze używanie jednorazowych sztućców. Dostępność środków dezynfekujących do rąk na stołach. Obrusy z tkaniny są wymieniane i dokładnie prane po każdym użyciu. Shisha jest zabroniona. Zakaz spotkań i imprez towarzyskich. Strefy dla dzieci zostały zamknięte. * Basen i plaża - Regularna dezynfekcja basenów. Czyszczenie obszaru wokół plaży i basenu (w tym stoły, leżaki, leżaki itp.) po każdym użyciu, a także przed i po godzinach użytkowania. Zachowanie 2 m odległości między leżakami. Ręczniki plażowe i basenowe dostarczane są do pokoi. Ograniczenie zajęć rekreacyjnych * Wycieczki fakultatywne - Grupy nie mogą przekraczać 25 osób (do odwołania). Przewodnicy są zobowiązani do noszenia maseczek. Słuchawki są sterylizowane po każdym użyciu. Organizatorzy wycieczek powinny zapewnić maseczki dla turystów. Obowiązuje zachowanie dystansu fizycznego. * Siłownie i kluby fitness - Punkty dotykowe i powierzchnie są regularnie czyszczone i dezynfekowane. Sprzęty i wyposażenie są odpowiednio rozstawione. Zakaz korzystania ze strefy wellness oraz prysznica na siłowni lub w klubie fitness, * Inne - Regularna dezynfekcja części wspólnych, toalet, wind oraz wszystkich punktów styku, regularne czyszczenie mebli i tkanin w hotelach i obiektach turystycznych. Dostępność środków do dezynfekcji rąk. Zachowanie i przestrzeganie dystansu w windach (specjalne oznaczenia). Nakaz noszenia masek w windzie. Personel jest zobowiązany do noszenia maseczek przez cały czas pracy. Dyskoteki, imprezy i spotkania towarzyskie nie są dozwolone. Każdy hotel ma współpracującego lekarza na wezwanie i klinikę

    WARUNKI WJAZDOWE

    Między Polską a Egiptem obowiązuje ruch wizowy. Obywatel RP może przed przyjazdem do Egiptu ubiegać się o wizę w egipskim przedstawicielstwie dyplomatycznym, na lotnisku w Egipcie lub drogą elektroniczną poprzez złożenie wniosku na stronie internetowej: www.visa2egypt.gov.eg Opłaty za wizę do Egiptu wynoszą 25 USD (wiza jednokrotna) i 60 USD (wiza wielokrotna). Wizy turystyczne wydawane są na okres 30 dni. Paszport powinien posiadać co najmniej 6-miesięczną ważność po dacie zakończenia planowanej podróży.  Klienci podróżujący do Sharm el Sheikh i nie korzystający z wycieczek fakultatywnych na miejscu nie mają obowiązku wykupienia wizy. Wystarczy wówczas podbić pieczątkę w paszporcie "Sinai Only", która uprawnia do 14-dniowego pobytu na półwyspie Synaj.  Instrukacja: Po utworzeniu konta na portalu visa2egypt.gov.eg, należy potwierdzić rejestrację, a następnie zalogować się i wybrać polecenie aplikuj teraz". Kolejny etap to wybór rodzaju dokumentu. Trzeba też wypełnić formularz i uiścić opłatę za pomocą karty kredytowej lub debetowej. Po zaakceptowaniu zgłoszenia, internauta otrzyma link do finalnego dokumentu, który należy wydrukować, by pokazać go na granicy. Egipt zaleca, by o e-wizę występować najpóźniej na 7 dni przed planowaną podróżą. Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora. Z powodu możliwych zmian dotyczących pobytu w Egipcie proponujemy sprawdzić wcześniej czy warunki wjazdu i pobytu nie uległy zmianie. Aktualne informacje na temat wizy można uzyskać w Ministerstwie Spraw Zagranicznych. Osoby nie będące obywatelami Polski, prosimy o sprawdzenie w ambasadzie egipskiej w Warszawie warunków wjazdu i pobytu.  Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/egipt

    DOKUMENTY PODRÓŻY

    DOKUMENTY PODRÓŻY WYSYŁANE SĄ MAILEM NA 2 DZNI PRZED WYLOTEM PO GODZINIE 12:00


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

    Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

    Opinie o Hotelu Radisson Blu Resort (El Quseir)

    Radisson Blu Resort (El Quseir) - możliwości zakwaterowania:

    1 os. pokoj standardowy
    Standard DBL
    Standard Sea View DBL
    2 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
    1 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
    2 os. pokoj standardowy
    standard [sea view] dbl
    marine club dbl
    family room dbl
    standard dbl
    JuniorSuite
    Premium Room (SeaView)
    Standard Sea View Room
    Promo Room
    Standard Garden-
    Superior Room Partial Sea View
    Dvoulůžkový pokoj s 1 přistýlkou
    Dvoulůžkový pokoj s 2 přistýlkami
    Dvoulůžkový pokoj
    Dvoulůžkový pookoj s přistýlkou, marina club
    Dvoulůžkový pokoj se 2 přistýlky,marina club
    Dvoulůžkový pokoj, marina club
    Dvoulůžkový pokoj s 1 př. výhled na moře
    Dvoulůžkový pokoj s 2 př. výhled na moře
    Dvoulůžkový pokoj, výhled na moře
    Rodinný pokoj pro 2 osoby
    Rodinný pokoj pro 3 osoby
    Rodinný pokoj pro 4 osoby
    Rodinný pokoj pro 5 osob

    Radisson Blu Resort (El Quseir) - Możliwości wyżywienia:


    Radisson Blu Resort (El Quseir) - miasta wylotu:


    Radisson Blu Resort (El Quseir) - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Radisson Blu Resort (El Quseir)? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00