Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
  • Hotel Ereza Dorado Suites, Fuerteventura
  • Hotel Ereza Dorado Suites, Fuerteventura
  • Hotel Ereza Dorado Suites, Fuerteventura
  • Hotel Ereza Dorado Suites, Fuerteventura
  • Hotel Ereza Dorado Suites, Fuerteventura
  • Hotel Ereza Dorado Suites, Fuerteventura
  • Hotel Ereza Dorado Suites, Fuerteventura
  • Hotel Ereza Dorado Suites, Fuerteventura
  • Hotel Ereza Dorado Suites, Fuerteventura
  • Hotel Ereza Dorado Suites, Fuerteventura
  • Hotel Ereza Dorado Suites, Fuerteventura
  • Hotel Ereza Dorado Suites, Fuerteventura
  • Hotel Ereza Dorado Suites, Fuerteventura
  • Hotel Ereza Dorado Suites, Fuerteventura
  • Hotel Ereza Dorado Suites, Fuerteventura
  • Hotel Ereza Dorado Suites, Fuerteventura
  • Hotel Ereza Dorado Suites, Fuerteventura
  • Hotel Ereza Dorado Suites, Fuerteventura
  • Hotel Ereza Dorado Suites, Fuerteventura
  • Hotel Ereza Dorado Suites, Fuerteventura
  • Hotel Ereza Dorado Suites, Fuerteventura
  • Hotel Ereza Dorado Suites, Fuerteventura
  • Hotel Ereza Dorado Suites, Fuerteventura
  • Hotel Ereza Dorado Suites, Fuerteventura
  • Hotel Ereza Dorado Suites, Fuerteventura
1 / 25
Ocena
hotelu:
4.1 / 5
Najbliższy termin
01.11 - 05.11
już od 6579 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
12.12 - 15.12
już od 1499 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Ereza Dorado Suites
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Ereza Dorado Suites
star 3

Hiszpania: Fuerteventura
Ocena hotelu Ereza Dorado Suites:
4.1 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Ereza Dorado Suites:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 01 listopada 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 12 grudnia 2022
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dorado Suite to hotel usytuowany w sercu wyspy, w kameralnej miejscowości Caleta de Fuste ze sklepami, barami i restauracjami oraz w spacerowej odległości od piaszczystej plaży. Polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na dobry standard zakwaterowania i wyżywienie All Inclusive.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na niewielkim klifie, niedaleko centrum kurortu Caleta de Fuste, 600 metrów od piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do oceanu
  • przestronne apartamenty, z osobną sypialnią, pokojem dziennym i aneksem kuchennym
  • opcja All Inclusive

Hotel Ereza Dorado Suites w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dorado Suite to hotel usytuowany w sercu wyspy, w kameralnej miejscowości Caleta de Fuste ze sklepami, barami i restauracjami oraz w spacerowej odległości od piaszczystej plaży. Polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na dobry standard zakwaterowania i wyżywienie All Inclusive.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na niewielkim klifie, niedaleko centrum kurortu Caleta de Fuste, 600 metrów od piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do oceanu
  • przestronne apartamenty, z osobną sypialnią, pokojem dziennym i aneksem kuchennym
  • opcja All Inclusive

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 14 km od centrum Puerto del Rosario
  • w pobliżu sklepy i restauracje
  • ok. 400 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 20 min

polozenie

  • ok. 14 km od centrum Puerto del Rosario
  • w pobliżu sklepy i restauracje
  • ok. 400 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 20 min

plaza

  • ok. 400 m od plaży
  • publiczna
  • piaszczysta
  • ręczniki za kaucją

Wyposażenie

  • recepcja: codziennie 24 h
  • winda
  • bankomat
  • taras
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • parking: w zależności od dostępności, niestrzeżony, w cenie

karty

Visa, MasterCard, Maestro

Liczba pokojów

160

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • ostatni całkowity remont w 2018 r.
  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 3
  •  basen typu infinity: w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą
  • basen „Piscina Principal": w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą
  • jacuzzi: w cenie, zewnętrzne, z wodą morską, na tarasie na dachu, łóżka balijskie: w cenie
  • leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • ręczniki: wymagana kaucja
  • Dla dzieci

    • łóżeczka dla dzieci: w cenie, wymagana rezerwacja 
    • wysokie krzesełka dla dzieci

    Sport i wellness

    W cenie
    • siłownia 

    rozrywka

    • muzyka na żywo
    • karaoke
    • rzutki w cenie
    • bilard za opłatą

    Pokoje

    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • 1-2 os.
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
    • 1-2 os.
    • ok. 28 m2
    • widok na morze
    • w budynku głównym
    • ostatni całkowity remont: 2018 r.
    • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • biurko
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV kab.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Suita z widokiem na morze JSM1
    • 2-4 os.
    • ok. 33 m2
    • widok na morze
    • w budynku głównym
    • ostatni całkowity remont: 2018 r.
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • sofa
    • biurko
    • aneks kuchenny
    • płyta kuchenna
    • kuchenka mikrofalowa
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV kab.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras: z leżakami
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-2 os.
    • ok. 28 m2
    • w budynku głównym
    • ostatni całkowity remont: 2018 r.
    • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • biurko
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV kab.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: w formie bufetu
    • obiad: w formie bufetu
    • kolacja: w formie bufetu
    • przekąski, ciasto
    •  wybrane napoje bezalkoholowe
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe
    • wybrane napoje do posiłków
    • kawa/herbata po południu
    Restauracje i bary
  • restauracja: rodzaje kuchni: międzynarodowa, bufet, za opłatą, wliczona w all inclusive, wysokie krzesełka dla dzieci

  • bar: za opłatą, wliczone w all inclusive 
  • Dodatkowe informacje
  • wymagane noszenie opasek all inclusive

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Dorado Suite to hotel usytuowany w sercu wyspy, w kameralnej miejscowości Caleta de Fuste ze sklepami, barami i restauracjami oraz w spacerowej odległości od piaszczystej plaży. Polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na dobry standard zakwaterowania i wyżywienie All Inclusive.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja na niewielkim klifie, niedaleko centrum kurortu Caleta de Fuste, 600 metrów od piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do oceanu
    • przestronne apartamenty, z osobną sypialnią, pokojem dziennym i aneksem kuchennym
    • opcja All Inclusive

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Hotel odnowiony w 2018 roku,położony jest na niewielkim klifie tuż nad brzegiem oceanu. Do centrum miejscowości - bogaty wybór barów, restauracji oraz sklepów ok.450 m. Do lotniska ok. 7 km.
    Plaża:

    Do piaszczystej plaży El Castillo (łagodne zejście do wody) ok. 350 m. Leżaki i parasole na plaży dodatkowo płatne (ok.6 Eur/dzień/os).
    Do dyspozycji gości:

    Recepcja, lobby,restauracja główna, restauracja a'la carte (płatna, przy czym klienci All Inclusive mają 25%zniżki), 2 bary (w tym 1 przy basenie), taras słoneczny z leżakami i parasolami, 2 baseny (w tym 1 infinity, 1podgrzewany zimą, w basenach słodka woda), jacuzzi. Wypożyczalnia samochodów (płatne). Hotel zapewnia ręczniki basenowe (depozyt ok.5 Eur/ręcznik, wymiana gratis).
    Pokoje:

    Hotel oferuje zakwaterowanie w 160 pokojach różnego typu. Wszystkie przestronne, nowocześnie urządzone, klimatyzowane, z łazienką (prysznic, suszarka do włosów), TV-sat, telefonem, sejfem (płatny ok.18Eur/tydzień + ok. 20Eur depozyt),balkonem lub tarasem (meble balkonowe). Hotel posiada pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych (na potwierdzenie).
    Pokój standardowy (pow. ok 27m2)- dla max. 2 osób,pokojeod strony ulicy.Istnieje możliwość dopłaty do pokoi od strony oceanu.
    Junior Suite z widokiem na ocean (pow. ok 45m2)- dla max. 4 os. (tylko w układzie 2+2).
    Wyżywienie:

    All inclusive: śniadania (08:00-10:15), obiady (13:00-15:15) i obiadokolacje (19:00-21:45)w formie bufetu. Przekąski,lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe 10:30-23:00 w miejscach wyznaczonych przez hotel.
    Program sportowy i animacyjny:

    Dzienne i wieczorne animacje dla dorosłych. Płatne: bilard, kort tenisowy, boisko do piłki nożnej, ping-pong, rzutki.
    Internet:

    Wifi w hotelu gratis.
    Kategoria lokalna:

    ****
    Naszym zdaniem:

    Komfortowy hotel z ładnymi, odświeżonymi wnętrzami, malowniczo położony tuż przy oceanie orazpromenadzie. Ze względu na brak infrastruktury dla dzieci hotel rekomendujemypodróżującym we dwojelub w gronie znajomych.
    Program

    Dzień pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dzień od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    UWAGA! Dla terminu FUA/05/23 tj. wylotu 23.05.19 i powrotu 27.05.19 w cenę wliczono 4 rozpoczete doby hotelowe.

    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Wycieczki lokalne

    FUERTEVENTURA

    Atrakcje i wycieczki lokalne

    Gran Tour Fuertevenura
    Pełna wrażeń całodniowa wycieczka objazdowa po wyspie. Odwiedzimy wioskę rybacką Ajuy, ze słynną czarną wulkaniczną plażą. Spacer wzdłuż najstarszych skał wysp kanaryjskich zaprowadzi nas do czarnej jaskini. Kolejny punkt naszej wycieczki to wizyta w pierwszej stolicy wyspy - urokliwym miasteczku Betancuria. Złożymy również wizytę na rodzinnej koziej farmie, gdzie spróbujemy serów kozich, dżemu z kaktusa, kanaryjskiego rumu miodowego oraz pikantnego sosu mojo rojo. Po spotkaniu ze słynnymi rzeźbami Guanczów, w trakcie obiadu wliczonego w cenę wycieczki, czeka nas kolejna część kanaryjskiej uczty kulinarnej. Następnie zatrzymamy się na plantacji aloesu i dowiemy, jak powstają naturalne kosmetyki. Zwieńczeniem pełnego wspaniałych widoków dnia, będzie czas wolny na krótki spacer na wydmach las Dunas de Corralejo. Wycieczka z polskim przewodnikiem. CENA: ok. 48 EUR/os dorosła, ok. 28 EUR/dziecko do 11 lat.
    Lanzarote
    Całodniowa wycieczka na najbardziej fascynującą, wulkaniczną wyspę archipelagu Wysp Kanaryjskich.Zaczniemy od Parku Narodowego Timanfaya - terenu ogromnych erupcji wulkanicznych z XVIII wieku. Przejedziemy autokarem przez słynną, 14-kilometrową Trasę Wulkanów poprowadzoną po zastygłej lawie i weźmiemy udział w trzech pokazach geotermicznych, pokazujących jak gorąca jest jeszcze lawa. W programiewizytai czas na zdjęcia przy jeziorku El Golfo. W regionie La Geria czeka nas degustacja wulkanicznego wina. Przejedziemy przez Dolinę Tysiąca Palm oraz zatrzymamy się na malowniczym punkcie widokowym. Następnie odwiedzimy Jameos del Agua, czyli jaskinię z lawy stworzoną w tunelu wulkanicznym przez lokalnego artystę - Césara Manrique - miejsce zaskakujące i idealne na relaks.Na typowy kanaryjski lunch udamy się do restauracji zbudowanej tuż obok jednego z dzieł tego artysty. Wycieczka z polskim przewodnikiem. CENA: ok. 93 EUR/os dorosła, ok. 5,50 EUR/ dziecko do lat 3, ok. 47 EUR/dziecko do 11 lat.
    Oasis Park Fuerteventura
    Wizyta w olbrzymim parku zoologicznym z atrakcjami to świetna zabawa dla małych i dużych. W trakcie całodziennego pobytu w parku można zobaczyć ponad 3 000 zwierząt reprezujących 230 gatunków. Podczas wizyty warto obejrzeć zachwycające pokazy zwierząt (lwy morskie, papugi, gady oraz dzikie ptaki) oraz największy ogród kaktusowy na terenie Europy. Dla najmłodszych przygotowano place zabaw, a dla wszystkich restauracje serwujące lokalne potrawy. Dla Państwa wygody codziennie sprzed hotelu odjeżdża bezpłatny autobus do parku. Dla zainteresowanych są dodatkowo płatne atrakcje: interakcje z lemurami, przejażdżki na wielbłądach oraz pływanie z lwami morskimi. CENA: ok. 35 EUR, ok.30 EUR senior 60+, ok.21 Eur dzieci 4-11 lat
    Tajemnicza Cofete
    Kameralna wyprawa na dziki półwysep Jandia i plażę Cofetę. Na trasie malownicze punkty widokowe, niesamowita plaża Cofete (czas wolny na plażowanie), historia tajemniczej willi Gustava Wintera. Niezapomniane widoki gwarantowane. Polski przewodnik. CENA: ok. 68 EUR/os.
    Lobos Catamaran
    Rejs katamaranem z portu w Corralejo na uroczą bezludną wysepkę Lobos. W trakcie rejsu przerwa na skoki do wody i snorkelling. Na pokładzie łodzi lunch, przekąski i napoje wliczone w cenę. Około 3-godzinny pobyt na wyspie - czas na kąpiele morskie i słoneczne, na bardziej aktywnych czekają szlaki spacerowe. CENA: ok. 54 EUR/os dorosła, ok. 27 EUR/dziecko do 11 lat.
    Rejs jachtem pod polską banderą
    Zapraszamy na ekskluzywny rejs jachtem żaglowym pod polską banderą. Kameralne, max. 8-osobowe grupy, polska załoga i możliwość zdobycia pierwszych szlifów żeglarskich są gwarantem niezapomnianej przygody! Podczas 3,5-godzinnego rejsu będziemy podziwiać dzikie krajobrazy południowego wybrzeża wyspy, zakosztujemy kąpieli i snorkelingu na otwartym morzu, a także będziemy poszukiwać delfinów oraz żółwi w ich naturalnym środowisku. W cenie: transfer do portu w Morro Jable, napoje alkoholowe (wino, piwo) i bezalkoholowe, posiłek w formie tapas, czyli hiszpańskich przekąsek oraz sprzęt do snorkelingu. Wycieczka dla hoteli z Costa Calma i Morro Jable. Cena: ok. 69Eur/os. dorosła, ok. 39Eur/dziecko.
    REJS SAIL&DREAM
    Zakupy i relaks w najpiękniejszych zakątkach wyspy Lanzarote na wyciągnięcie ręki! Przeprawa statkiem do Mariny Rubicón, gdzie odbywa się tradycyjny targ kanaryjski. Doskonała okazja do zakupienia ręcznie robionych ubrań, biżuterii, czy pamiątek, w malowniczej scenerii portowego miasteczka tętniącego życiem, bądź też do zaznania uroków lokalnych kawiarni i barów. Następnie rejs luksusowym katamaranem w okolice najpiękniejszych plaż Lanzarote - playas de Papagayo. Na pokładzie klimatyczna muzyka, open bar (sangria, mojito, piwo, napoje bezalkoholowe), świeżo przygotowana paella, owoce. Szansa na kąpiele słoneczne i morskie w krystalicznych wodach południowego wybrzeża, skorzystanie z dryfującego materaca, kajaków, masek do snorkelingu. W cenie wycieczki: transport do portu w Corralejo, lunch, open bar, kajaki, sprzęt do snorkelingu. Cena: ok. 59Eur/os. dorosła, ok. 35Eur/dziecko.
    ACUA WATER PARK
    Park wodny o powierzchni ponad 25.000m2 to gwarancja niezapomnianej zabawy dla całej rodziny! Liczne atrakcje takie jak zjeżdżalnie, basen ze sztuczną falą, animacje i mini klub dla dzieci nie pozwolą się nikomu nudzić. Dodatkowo park oferuje bogatą ofertę gastronomiczną . W cenie wycieczki: transport autobusem, bilet do parku, animacje, mini klub. Dodatkowo płatne: szafki do przechowywania rzeczy. Cena z Caleta de Fuste - ok. 32 euro/os. dorosła, 26 euro/dziecko. Cena: ok. 25Eur/os. dorosła, ok. 19Eur/dziecko.
    Fuerta na dwóch kółkach
    Poznaj Fuerteventurę z innej perspektywy - zapraszamy do aktywnego zwiedzania podczas wycieczek rowerowych! Do wyboru trasa 3-godzinna w okolicach Corralejo lub 5-godzinna prowadząca do malowniczej wioski surferów El Cotillo. Cena: od 49Eur/os. (w zależności od wybranej trasy)
    Pakiet Fuerteventura kompletna" dla hoteli z Caleta de Fuste. Przy zakupie dwóch wycieczek - Gran Tour i Tajemncze Cofete - pozwalających całościowo poznać największe atrakcje Fuerteventury - promocyjna cena w pakiecie wynosi ok. 90 Euro/os. dorosła.
    Dla aktywnych

    Raj dla surferów i kite/wind surferów
    Fuerteventura, nazywana Hawajami Europy, znana jest z fantastycznych warunków do uprawiania sportów wodnych. Najlepsze miejsca dla surferów znajdują się w Corralejo, El Cotillo i La Pared. Wielbiciele kite'a i windsurfingu odnajdą swoje miejsce na plaży Sotavento, na której każdego roku odbywają się Mistrzostwa Świata w Kite i Windsurfingu.
    Trekking
    Księżycowe krajobrazy, doliny i wąwozy, urokliwe kanaryjskie miasteczka, nadmorskie szlaki - Fuerteventura zaskakuje ilością tras o różnym poziomie trudności. Warto wybrać się na najwyższy szczyt Fuerteventury - Pico de la Zarza, z którego można zobaczyć zarówno zachodni, jak i wschodni brzeg oceanu.
    Przyroda

    Wydmy w Corralejo
    Zachwycające i piaszczyste wydmy przechodzące w szerokie i długie plaże stanowią Park Naturalny Las Dunas oraz jedną z wizytówek Fuerteventury.
    Plaża Sotavento
    Uznawana za najpiękniejszą plażę Fuerteventury - ponad 9- kilometrowa, z drobnym piaskiem i płytkimi lagunami które tworzą malowniczą i bardzo fotogeniczną scenerię. Płytkie, bezpieczne zatoczki docenią rodziny z dziećmi oraz adepci wind i kitesurfingu.
    Aloe Vera Finca
    Wizyta na tej plantacji aloesu pozwoli zobaczyć odmianę Barbadensis Miller, której właściwości kojące znane są już od tysięcy lat. Kosmetyki z aloesu to jeden z najbardziej znanych produktów eksportowych wyspy.
    Relaks

    Corralejo
    Corralejo to z pewnością najbardziej rozrywkowe miasteczko wyspy. Warto wpaść na koncert na żywo do Rock Cafe czy na tańce do Waikiki lub Kiwi. Lody gofio to niewątpliwie wizytówka wyspy - można je zjeść w małej kawiarni Secreto del Sur. Bliskość wydm, czyli największej piaskownicy wyspy, pozwala połączyć odpoczynek i plażowanie z uprawianiem sportów - surfingu, windsurfingu czy kite'a.
    Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

    "
    Inne

    Wiadomości ogólne Waluta EURO. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów.
    Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu.
    Czas Minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego.
    Język urzędowy
    hiszpański
    Orientacyjne ceny Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1l - 1-1,5 EUR, piwo w barze od 1,5 EUR, kawa w kawiarni od 2 EUR, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 EUR do 5 EUR.
    Elektryczność Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Wyloty: Z Warszawy, Katowic oraz Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Fuerteventura To najszybciej rozwijająca się turystycznie spośród Wysp Kanaryjskich. Druga co do wielkości po Teneryfie jest niemal bezludna, na 1660 km kw. mieszka niespełna 100 tys. osób. To istny raj dla miłośników plażowania i amatorów kite i windsurfingu, surfingu - wczasy tu i klimat Fuerteventury stwarzają wyśmienite warunki do uprawiania tych sportów, a na Playa de Sotavento de Jandia odbywają się co roku mistrzostwa świata.
    Corralejo Położona na północy wyspy miejscowość jest swoistą mieszanką turystycznego kurortu i hiszpańskiego małego miasteczka. Stąd najbliżej na sąsiednią Lanzarote (tylko 30 min. promem) i do słynnych wydmowych plaż. Miasteczko oferuje wiele turystycznych atrakcji a jego stara część ma niepowtarzalny urok.
    Caleta de Fuste Najmłodszy, niewielki kurort wyspy, położony najbliżej lotniska. Poszukiwacze nocnego życia znajdą tu bary, a amatorzy kuchni kanaryjskiej porządne restauracje serwujące specjały lokalnej kuchni. Szeroka, zatokowa plaża zachęca do kąpieli.
    Costa Calma Miejscowość wybudowana na początku ciągnących się kilkanaście kilometrów plaż, które same w sobie są niezwykłą atrakcją dla osób lubiących wypoczynek w słońcu i uprawiających windsurfing i kitesurfing. Sklepy restauracje i bary zapewniają rozrywkę na wieczory.
    Jandia Na najbardziej na południe wysuniętym fragmencie wyspy znajduje się jeden z popularniejszych kurortów na wyspie. Piękne długie plaże z białym piaskiem i liczne hotele powodują, że miejscowość szybko się rozwija. Powstają sklepy, kawiarnie, restauracje więc na pewno nie można się tu nudzić.
    Majanicho Mała wioska rybacka położona na północy Fuerteventury, z dziką plażą. Miejsce idealne dla wszystkich tych, którzy szukają wypoczynku z dala od głośnych kurortów.
    Naturyzm na plażach Fuerteventury Naturyzm jest na wyspie bardzo popularny i na każdej plaży można spotkać jego zwolenników.
    Sezonowość

    Na Wyspach Kanaryjskich zwykle wysoki sezon turystyczny trwa cały rok. Wyjątkiem jest sezonowość podgrzewania basenów hotelowych, która przypada jedynie zimą, mniej więcej od 1/11 do 31/03.
    Uwagi do przelotu

    uwagi do przelotu


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Dorado Suite to hotel usytuowany w sercu wyspy, w kameralnej miejscowości Caleta de Fuste ze sklepami, barami i restauracjami oraz w spacerowej odległości od piaszczystej plaży. Polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na dobry standard zakwaterowania i wyżywienie All Inclusive.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja na niewielkim klifie, niedaleko centrum kurortu Caleta de Fuste, 600 metrów od piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do oceanu
    • przestronne apartamenty, z osobną sypialnią, pokojem dziennym i aneksem kuchennym
    • opcja All Inclusive

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4Hiszpania/Fuerteventura

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Exim Tours 4*- kat. lokalna 4* 

    Położenie

    - Caleta de Fuste- ok. 350 m od plaży- ok. 300 m od centrum miejscowości- ok. 10 km od lotniska - ok. 13 km od Puerto del Rosario- ok. 50 km od Parku Oasis

    Plaża

    - piaszczysta, publiczna- leżaki i parasole (płatne)

    Pokoje

    Pokój standardowy- ok. 25 m2- klimatyzacja, TV-SAT- telefon, mini bar/lodówka- internet Wi-Fi- sejf (płatny)- łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów)- balkon/taras- pokoje z widokiem na morze za dopłatąJunior suite- ok. 40 m2- widok na morze- pozostałe wyposażenie jak w pokoju standardowym 

    Sport, Relaks, Rozrywka

    bezpłatnie:- basen ze słodką wodą (podgrzewany), leżaki i parasole- siłowniaPłatne:- sauna- pole golfowe ok. 2 km od hotelu

    Dla dzieci

    - brodzik

    Wyżywienie

    Half Board (HB) - śniadanie i kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji płatne. All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia. Wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne są bezpłatnie w godz. 11:00-23:00.  

    Restauracje i bary

    - restauracja główna, restauracja a la carte (płatna)- bar przy basenie, bar w lobby

    Dodatkowe informacje

    - wybudowany w 1998 r., wyremontowany w 2018 r.- 160 pokojów- recepcja z lobby - wypożyczalnia samochodów i rowerów- przechowalnia bagażu- przystanek lokalnego autobusu ok. 900 m od hotelu- najbliższy supermarket ok. 500 m od hotelu- hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych- http://www.ereza.es/alojamiento/hotel-ereza-mar/?lang=en

    UWAGA

    W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeInformujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeW przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacje

    Bagaż

    Katowice (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 150zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 440 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 300 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10)- 32 kg - 580 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 430PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10)Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.Warszawa (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 110zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -260 PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 230 PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10)- 32 kg - 340PLN ( wyloty do 05.05 i od 01.06 - 30.09)/ 310PLN ( wyloty od 06.05 - 31.05 i od 01.10-31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.Berlin Brandenburg (EasyJet)Cena zawiera bagaż podręczny (45x36x20)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (56x45x25)- Usługa EXBAG - 200zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 15 kg - 390 PLN- 23 kg - 440 PLNUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaBerlin Brandenburg (Ryanair);Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20)- Usługa EXBAG - 100zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 280 PLN (do 31.05 i od 01.10 - 31.10)/370 PLN (od 01.06 - 30.09)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaWarszawa (Enter Air)Cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż rejestrowany 20 kg;

    Opis kraju

    HISZPANIAHiszpania to kraj pełen słońca, tradycji i różnorodnych kultur. Wakacje w Hiszpanii to idealna propozycja dla wszystkich, zarówno dla turystów preferujących aktywny wypoczynek, jak i wczasowiczów wylegujących się na plaży i korzystających z uroków nadmorskich kurortów.Informacje ogólne o krajuTo państwo położone w zachodniej części Europy, z dostępem do Morza Śródziemnego oraz Zatoki Biskajskiej. Flaga Hiszpanii to prostokąt o trzech poziomych pasach w kolorach: czerwonym, żółtym i czerwonym. Z lewej strony żółtego fragmentu flagi znajduje się godło w postaci tarczy i charakterystycznej korony. Kraj jest jednym z najpiękniejszych miejsc na wczasy w Europie i chętnie kierunek wybierany przez mieszkańców Polski. Wakacje w Hiszpanii to okazja, aby odpocząć na pięknych, piaszczystych plażach, spróbować lokalnych przysmaków, cieszyć się ładną pogodą, a także zwiedzić majestatyczne zabytki. Słoneczna Hiszpania to charakterystyczne miejsce na mapie Europy, które łączy w sobie nowoczesność z tradycją. Regiony takie jak: Costa Blanca, Costa Brava, Costa del Sol i Costa de la Luz to miejsca, które tętnią życiem przez całą dobę, choć najwięcej rozrywek czeka tam na wczasowiczów nocą. Wycieczka do Hiszpanii to propozycja dla całej rodziny. Liczne atrakcje turystyczne, ciekawe miejsca i możliwość spędzania wolnego czasu na różne sposoby z pewnością nikomu nie pozwolą się nudzić. Hiszpania składa się z części lądowej oraz wyspiarskiej, w skład której wchodzą jedne z najpopularniejszych miejsc na świecie, czyli Wyspy Kanaryjskie na Atlantyku oraz Baleary na Morzu Śródziemnym. Państwo Hiszpańskie składa się z 17 prowincji (zwanych regionami), a każda z nich ma niepowtarzalną kulturę oraz obyczaje. Hiszpańskie wyspy zachwycają zapierającymi dech w piersiach widokami, zabytkowymi budowlami i malowniczymi plażami usytuowanymi wśród urokliwych zatoczek. Wyjątkowe krajobrazy oraz wiele atrakcyjnych turystycznie miejsc sprawia, że Hiszpania to jedno z najchętniej odwiedzanych państw nie tylko przez polskich turystów, ale i podróżników z całego świata. Ma zróżnicowany teren o nieograniczonym potencjale turystycznym, dlatego każdy znajdzie tu coś dla siebie. Kultura i obyczajeHiszpanie to ludzie pogodni, bardzo przywiązani do kultury oraz zwyczajów regionu, w którym mieszkają. Z ogromnym szacunkiem odnoszą się do rodziny, stawiając ją zawsze na pierwszym miejscu. Mieszkańców Hiszpanii charakteryzuje też duże poczucie niezależności i pozytywne nastawienie do innych ludzi, także tych przyjezdnych. W Hiszpanii obowiązuje język kastylijski, który potocznie nazywa się go językiem hiszpańskim. W kraju za język urzędowy uznaje się również - w zależności od regionu - język galicyjski, baskijski lub kataloński. W najpopularniejszych turystycznie miastach Hiszpanii można bez problemu porozumieć się w języku angielskim i francuskim. Większość mieszkańców kraju jest wyznania katolickiego. Zaledwie kilka procent ludności uważa się za członków grup praktykujących inne wierzenia religijne, takie jak: judaizm, hinduizm, islam, protestantyzm.KuchniaHiszpańska kuchnia to przede wszystkim świeże i przyrządzane na wiele sposobów ryby oraz owoce morza. Potrawy podawane są zarówno na ostro, jak i na słodko. Jednym z najbardziej charakterystycznych dań w kuchni hiszpańskiej jest paella, czyli danie jednogarnkowe na bazie ryżu, szafranu i owoców morza. Spędzając wakacje w Hiszpanii, warto spróbować także pieczonej jagnięciny, tortilli de patata z jajek i ziemniaków, wyśmienitych deserów, takich jak: flan, turrón, alfajor oraz puszystych paluszków śniadaniowych - churros (idealnych do filiżanki gorącej kawy).Dla aktywnychWakacje w Hiszpanii to idealna okazja, aby rozpocząć przygodę z wodnymi sportami, zwłaszcza windsurfingiem oraz żeglarstwem. Miłośnicy wędrówek wysokogórskich mogą do woli spacerować po licznych szlakach górskich w takich pasmach jak: Góry Betyckie, Pireneje, Góry Kastylijskie. Jednym z najbardziej malowniczych szlaków hiszpańskich jest El Camino, prowadzący do Santiago de Compostela na obszarze pogórza Gór Kantabryjskich. Fani mocnych wrażeń mogą skorzystać z encierro. To przepędzanie byków na specjalną arenę ulicami miasta. Słynne na cały świat święto San Fermin odbywa się w Pampelunie.Co warto kupić?Wczasy w Hiszpanii to niepowtarzalna okazja, aby przywieźć do Polski wspaniałe pamiątki. Wśród turystów szczególnie popularne są figurki w kształcie byka, które kojarzą się ze słynną na cały świat corridą. Fani hiszpańskiej kuchni mogą zakupić artykuły spożywcze. Do najbardziej polecanych należą: oliwa z oliwek, lokalne wino oraz turrony, czyli rodzaj nugatów w kształcie kostek (jedna z najpopularniejszych słodkich przekąsek w Hiszpanii).PogodaPogoda w Hiszpanii, zwłaszcza w sezonie letnim, przyciąga wielu turystów z całego świata. W najcieplejsze miesiące, czyli w lipcu i sierpniu, temperatura powietrza może sięgać nawet 35 stopni Celsjusza, zarówno na wyspach, jak i w części kontynentalnej. Hiszpania należy do najbardziej nasłonecznionych miejsc w całej Europie - słońce świeci tu nawet do 12 godzin na dobę. Z tego też względu wakacje w Hiszpanii to gwarancja rewelacyjnej pogody, a co za tym idzie - przyjemnego letniego wypoczynku. Hiszpania jest również bardzo atrakcyjna zimą, zwłaszcza część kontynentalna, jak: Costa del Sol, Costa Blanca, Brava czy Wyspy Kanaryjskie. Tam można liczyć na słoneczną pogodę i temperatury sięgające nawet 15 stopni Celsjusza.Przydatne zwrotyTak - Sí [si]Nie - No [no]Dziękuję - Gracias [gratias]Dzień dobry - Buenos días [błenos dijas]Do widzenia - Adiós [adjos]Cześć (przywitanie) - Hola [ola]Cześć (pożegnanie) -- Chao [ciau]Przepraszam - Perdona; Disculpe [perdona; diskulpe]Dlaczego Hiszpania?Hiszpania to państwo bardzo różnorodne pod względem kultury, zwyczajów, a nawet krajobrazu. To miejsce, gdzie można korzystać z uroków zarówno górskich szlaków, jak i malowniczych, piaszczystych plaż. Spędzając wakacje w Hiszpanii, warto skorzystać z ofert jednej z nadmorskich miejscowości, które zapewniają turystom niezliczone atrakcje, leżących np. na Costa Brava, Costa del Sol, Costa Blanca czy Costa de la Luz. Niezapomniane wczasy w Hiszpanii zapewni z pewnością wycieczka na jedną z rajskich Wysp Kanaryjskich, takich jak np. La Palma, Teneryfa, Fuerteventura, Majorka i Gran Canaria. W naszym biurze podróży można skorzystać z propozycji wyjazdów zagranicznych każdego dnia. Hiszpania ma niezwykle rozbudowaną bazę hotelową - znaleźć można tu komfortowe noclegi zarówno dla rodzin z dziećmi, grup zorganizowanych, jak i pojedynczych wczasowiczów. Wakacje na hiszpańskich wyspach to całoroczna propozycja dla każdego, zarówno dla miłośnika aktywnego spędzania wolnego czasu, jak i fana słodkiego lenistwa, np. na jednej z rajskich plaż.Informacje praktyczneWymagane dokumenty: paszport lub dowód osobistyWaluta: euro = ok. 4,3 PLN (grudzień 2019)Ceny: woda = ok. 50 centów (ok. 2 zł), przekąska na mieście = 4-6 Euro (ok. 17-26 zł), obiad w restauracji od 10 Euro (od ok. 43 zł)Czas: taki sam jak w PolsceNapięcie: 220 V, gniazdka europejskieSzczepienia: nie wymaganeAmbasada:Ambasada RP w MadrycieInformacje dot. stosunków politycznych, kulturalnych, problematyka Unii Europejskiej, sprawy prasowe i innec/Guisando 23 bis28035 MadridTel: +34 913 736 605E-mail: madryt.amb.sekretariat@msz.gov.pl WAŻNE:z uwagi zmieniające się przepisy sanitarne w poszczególnych krajach prosimy o sprawdzenie aktualnych informacji na stronie https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Ecco Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Dorado Suite to hotel usytuowany w sercu wyspy, w kameralnej miejscowości Caleta de Fuste ze sklepami, barami i restauracjami oraz w spacerowej odległości od piaszczystej plaży. Polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na dobry standard zakwaterowania i wyżywienie All Inclusive.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja na niewielkim klifie, niedaleko centrum kurortu Caleta de Fuste, 600 metrów od piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do oceanu
    • przestronne apartamenty, z osobną sypialnią, pokojem dziennym i aneksem kuchennym
    • opcja All Inclusive

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Hiszpania/Fuerteventura

    Opis

    Apartamenty Dorado Suites mieszczą się w miejscowości Caleta de Fuste, nad samym oceanem, tuż przy promenadzie. Idealny wybór dla osób szukających spokoju i rodzinnej atmosfery podczas swoich wakacji. Składa się z przestronnych apartamentów z aneksem kuchennym urządzonych w jasnych kolorach. Do dyspozycji Gości są 2 baseny, 2 restauracje serwujące dania w formule all inclusive, kort do squasha i inne udogodnienia sportowo-rekreacyjne. Rajskie plaże oraz Słynny Park Narodowy Dunas de Corralejo oddalone są ok. 40 km od hotelu.

    Lokalizacja

    w Caleta de Fuste, ok. 350 m od plaży, ok. 300 m od centrum, 8 km od lotniska, przy promenadzie, 750 m od przystanku autobusowego, ok. 2 km od pola golfowego.

    Wyposażenie

    apartamenty - 107, restauracje - 2, bary - 3, recepcja 24h, lobby, taras słoneczny, sala gier, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), snack bar, internet bezprzewodowy w lobby (płatny), sejf (płatny).

    Basen

    2 baseny odkryte ze słodką wodą, leżaki i parasole bezpłatne; brodzik dla dzieci.

    Pokoje

    taras/balkon, łazienka z wanną lub prysznicem, lodówka, aneks kuchenny z czajnikiem elektrycznym i mikrofalówką, pokój dzienny, sejf (płatny 2,5 EUR/dzień, 15 EUR/tydz), telewizja satelitarna, telefon. Typ pokoju - APARTAMENT - pokoje dla max. 3 osób lub 2 dorosłych i 2 dzieci (47 m2), za dodatkową opłatą apartamenty z widokiem na ocean;

    Plaża

    piaszczysta, publiczna, łagodne zejście.

    Sport na plaży

    sporty wodne - windsurfing, surfing, kitesurfing, nurkowanie (płatne).

    Sport i fitness

    jacuzzi, sauna (płatna), siłownia, masaże (płatne), squash (płatny), bilard (płatny), tenis stołowy (płatny).

    Rozrywka

    wieczorny program artystyczny.

    Dla dzieci

    brodzik

    Wyżywienie

    pakiet All Inclusive.

    All Inclusive

    śniadanie (8.00 - 10.30), lunch (13.00 - 14.30), kolacja (19.00 - 21.30); przekąski w barze przy basenie; lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe 11.30 - 23.30.

    Cena zawiera

    Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, bagaż główny + podręczny w przypadku lotów czarterowych z Warszawy, Katowic, Gdańska, Poznania; bagaż podręczny 10 kg (max. wymiary 55cmx40cmx20cm) w przypadku lotów liniami Ryanair z Warszawy - Modlina (istnieje możliwość zakupu bagażu głównego w momencie rezerwacji). Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

    Cena nie zawiera

    opcjonalnie dopłaty do bagażu głównego w przypadku lotów Ryanair z WMI. - dopłaty do bagażu głównego 15 kg (wyloty w czerwcu, lipcu, sierpniu, wrześniu oraz w terminie 20.12.- 05.01. - 480 zł/2 strony/os.; wyloty w pozostałych miesiącach - 300 zł/2 strony/os.) - dopłaty do bagażu głównego 20 kg (wyloty w czerwcu, lipcu, sierpniu, wrześniu oraz w terminie 20.12.- 05.01. - 600 zł/2 strony/os.; wyloty w pozostałych miesiącach - 450 zł/2 strony/os.) Ceny w momencie rezerwacji. Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami.

    Obsługa na miejscu

    Obsługa przedstawiciela lokalnego agenta w języku polskim (spotkanie informacyjne w hotelu, kontakt telefoniczny).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

    Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

    W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

    Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


    Net Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Dorado Suite to hotel usytuowany w sercu wyspy, w kameralnej miejscowości Caleta de Fuste ze sklepami, barami i restauracjami oraz w spacerowej odległości od piaszczystej plaży. Polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na dobry standard zakwaterowania i wyżywienie All Inclusive.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja na niewielkim klifie, niedaleko centrum kurortu Caleta de Fuste, 600 metrów od piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do oceanu
    • przestronne apartamenty, z osobną sypialnią, pokojem dziennym i aneksem kuchennym
    • opcja All Inclusive

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***+

    Region

    Hiszpania/ Fuerteventura

    Strefa

    Family, Relax

    Lokalizacja

    w centrum miejscowości Caleta de Fuste w pobliżu elegancki deptak pełen sklepów, restauracji, barów przystanek autobusowy - ok. 200 m pole golfowe - ok. 2 km lotnisko - ok. 8 km

    Plaża

    ok.350 m od hotelu, publiczna, piaszczysta, usytuowana w zatoczce idealnej dla rodzin z dziećmi, z łagodnym zejściem do morza, parasole i leżaki płatne ok. 12 EUR/dzień/komplet- 2 leżaki i parasol

    Hotel

    trzygwiazdkowy, zbudowany w 1998 roku, posiada 98 pokoi rozmieszczonych w czteropiętrowym budynku, położony w pierwszej linii brzegowej,

    Udogodnienia

    całodobowa recepcja, przestronne i eleganckie lobby, punkt wymiany walut, taras z widokiem na basen, ogród palmowy, mini market, pralnia, parking, wypożyczalnia samochodów, opieka medyczna (dodatkowo płatna), wypożyczalnia rowerów (dodatkowo płatna), leżaki i parasole przy basenie bezpłatne

    Internet

    WiFi płatne (ok. 7 EUR/dzień, 25 EUR/tydzień)

    Pokoje

    funkcjonalne apartamenty o pow. ok 47m2, pokój dzienny z sofą, oddzielna sypialnia, łazienka z wanną, suszarka do włosów, aneks kuchenny w pełni wyposażony, kuchenka elektryczna, lodówka, TV SAT, telefon, sejf (płatny ok. 12 EUR/tydz.), balkon lub taras, widok na morze za dodatkowa opłatą

    Restauracje i bary

    restauracja główna serwująca dania kuchni międzynarodowej bar z przekąskami/ snack bar

    Wyżywienie

    All Inclusive

    Rozrywka

    dwa baseny, siłownia, taras słoneczny, animacje dzienne i wieczorne

    Płatne

    sauna, siłownia, masaże, squash, bilard, tenis stołowy

    Dla dzieci

    animacje dla dorosłych i dzieci (w sezonie), możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dziecka do lat 2, wysokie krzesełka w restauracji

    Program All Inclusive

    08.00-10.30 śniadanie w formie bogatego bufetuw restauracji głównej,kawa espresso, kawa z mlekiem, bezkofeinowa, herbata, soki (za wyjątkiem butelkowanych i świeżo wyciskanych) 13.00-14.30 obiad w formiebogatego bufetu w głównej restauracji, duży wybór sałatek, deserów, przystawek, mięs, makaronów, kawa espresso, kawa z mlekiem, bezkofeinowa, herbata, soki (za wyjątkiem butelkowanych i świeżo wyciskanych), napoje orzeźwiające typu cola, sprite, fanta, lokalne napoje alkoholowe typu piwo, wino białe, wino czerwone 18.30-21.00 kolacja w formie bogatego bufetu w restauracji głównej, duży wybór sałatek, deserów, przystawek, mięs, makaronów, bufety tematyczne, kawa espresso, kawa z mlekiem, bezkofeinowa, herbata,soki (za wyjątkiem butelkowanych i świeżo wyciskanych), napoje orzeźwiające typu cola, sprite, fanta, lokalne napoje alkoholowe typu piwo, wino białe, wino czerwone 11.30-24.00 przekąski typu hamburgery, hot-dogi, frytki, pizza, sałatki, lody, lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, sprite, fanta, soki owocowe (za wyjątkiem butelkowanych i świeżo wyciskanych),kawa espresso, kawa z mlekiem, bezkofeinowa, herbata, lokalne alkohole typu piwo, wino białe, czerwone, sangria, wódka, likiery, rum, brandy, gin, whisky oraz drinki na bazie lokalnych alkoholi serwowane w snack barze bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych leżaki i parasole przy basenie

    Oficjalna kategoria

    3 gwiazdki

    Strona www hotelu

    www.hoteles.ereza.es

    Nasza ocena

    Pokój *** Położenie ***+ Wyżywienie***+ Sport \ rozrywka***+

    Atuty

    - dwupomieszczeniowe apartamenty - pokoje wyposażone w aneks kuchenny - blisko centrum rozrywkowej miejscowości - bogata oferta All Inclusive

    Tesoros Fuerteventura

    Trasa wycieczki prowadzi przez takie miejsca jak La Pared- Ajuy (wulkaniczne skały i jaskinie) - Pajara (ładne miasteczko o typowej kanaryjskiej zabudowie) - Betancuria (dawna stolica wyspy) -latarnia morska w Faro de la Entallada - wytwórnia kosmetyków i produktów naturalnych z aloesu Aloe Vera. Zobaczymy m.in. piękne klifowe wybrzeże, magiczne zatoczki, plaże, typowa architekturę kanaryjską, zjemy lunch w malej restauracyjce na trasie, zajrzymy do gospodarstwa produkującego sery kozie i produkty regionalne. Wycieczka całodniowa po najpiękniejszych zakątkach wyspy Fuerteventura z przewodnikiem w j. polskim. Cena ok. 55 EUR/os., dzieci ok. 28,5 EUR/os.

    Lanzarote

    Po dotarciu do portu w Corralejo przeprawiamy sie promem do Playa Blanca na wyspie Lanzarote. Tam oczekuje na nas autokar/bus, który zabierze nas pod Górę Ognia, gdzie można podziwiać wspaniały krajobraz. W Isole de Hilario możemy zaobserwować ciekawe zjawiska geotermalne. Kolejny punkt programu to degustacja win Lanzarote. Na trasie zapewniamy lunch. Zobaczymy też Jameos, to niewielki fragment długiego łańcucha korytarzy lawowych powstałych na skutek wybuchu wulkanu La Corona. Wracamy na prom do Playa Blanca na 17.00 i z Corralejo autokarem udajemy się do hotelu. Cena ok. 84 EUR/os.(z południowej części wyspy)/ ok. 81EUR/os.(z północnej części wyspy), dzieci ze zniżką 50%

    Jeep Beach Norte - północna cześć wyspy

    Nie ma lepszego sposobu by zwiedzić północną cześć wyspy niż przejażdżka jeepami, w czasie której poruszamy sie po drogach o rożnej nawierzchni. Można podziwiać miejsca takie jak Calderon Hondo, wioskę La Oliva, świętą górę Tindaya, wspaniale klify, piaszczyste plaże Majanicho, i naturalne jezioro El Cotillo, gdzie można zażywać kąpieli. W cenie lunch z napojem. Prosimy o zabranie sportowego obuwia, kostiumu kąpielowego i aparatu fotograficznego z zapasowa karta i bateria? Wycieczka z przewodnikiem w j. polskim. Cena ok. 59 EUR/os., dzieci ok. 29,5 EUR/os.

    Jeep Beach Cofete - południowa cześć wyspy

    Nasze jeepy zabiorą Państwa na wycieczkę wokół półwyspu Jandia, który jest Parkiem Narodowym, oraz na plażę Cofete - która jest uważana za najpiękniejszą plażę Hiszpanii. Krajobraz jest zróżnicowany i unikalny. Zatrzymamy się też na pięknej, cichej plaży Juan Gomez. W czasie wycieczki zapewniamy lunch i napoje. Prosimy o zabranie sportowego obuwia, kostiumu kąpielowego i aparatu fotograficznego. Wycieczka z przewodnikiem w j. polskim Cena ok. 65 EUR/os., dzieci ok. 35 EUR/os.

    Rejs Trzy Wyspy

    Wyprawa rozpoczyna się w porcie w Corralejo, płyniemy w okolice Playa de Papagayo na wyspie Lanzarotte. Tam będzie czas na pływanie i snurkowanie (udostępnimy odpowiedni sprzęt). Zapewniamy lunch na pokładzie. Kolejnym celem jest wybrzeże wyspy Lobos, gdzie możemy podziwiać urok kolejnej wyspy. Na trasie rejsu poprzez szklane dno łodzi możemy zaobserwować życie na dnie morza. Powrót na Fuerteventurę ok. 16.00. Cena ok. 50 EUR/os., dzieci ok. 25 EUR/os.

    Lobos Catamaran

    Rejs luksusowym katamaranem z Corralejo do "raju" wyspy Lobos. Zarzucimy kotwice w jednej z zatoczek gdzie będą Państwo mogli pływać w krystalicznie czystej wodzie (maski dostępne na pokładzie), relaksować sie na słońcu i odwiedzić wyspę Lobos. Zapewniamy lunch. Cena ok. 50 EUR/os., dzieci ok. 25 EUR/os.

    Goleta Paradise/Magic Catamaran

    Magiczny półdniowy rejs wzdłuż wybrzeży Fuerteventury w dwóch wariantach jeden to tradycyjna turecka galeta o nazwie Paradise, drugi to katamaran. Rejs zaczyna sie z Morro Jable, skąd płyniemy na południe półwyspu Jandia do Punta de Jandia, mijając po drodze malownicze klify, maleńkie porty, puste plaże. Możemy wygodnie ułożyć sie na pokładzie, utrwalić nasza opaleniznę, sączyć drinki i podziwiać piękne widoki. W Punta de Jandia zobaczymy latarnie morską stojąca na skalach. Możemy ochłodzić sie pływając w oceanie. Po smacznym lunchu mamy jeszcze szanse na zrobienie pięknych zdjęć na tle latarni, po czym wyruszymy w drogę powrotna. Rejs rozpoczyna sie o godz. 10.00. Cena goleta ok. 65 EUR/os., katamaran ok. 52 EUR/os., dzieci 50% zniżki.

    Oasis Park

    Park Oasis w La Lajita jest urozmaiconym naturalnym rajem o powierzchni ok. 80ha. Znajduje się on na południu Fuerteventury i ma wiele do zaoferowania podzielony jest na zoo, safari z wielbłądami i ogród botaniczny. W parku znajdują się 3 restauracje, sklep z pamiątkami, centrum botaniczne, kilka placów zabaw dla dzieci. Oprócz tego możliwa jest bezpłatna przejażdżka "Busem Dżungli", który jeździ co 10 minut od ogrodu botanicznego do parku zwierząt. Zoo zamieszkuje ok. 250 gatunków zwierząt. Pokazy papug, lwów morskich, gadów czy ptaków drapieżnych, są tam szczególną atrakcją. Dużą atrakcję stanowi możliwość karmienia słoni i żyraf oraz bezpośredni kontakt z wieloma zwierzętami, które mieszkają w naturalnych warunkach, takich samych jak w miejscu ich pochodzenia. Kto kocha naturę i zwierzęta, musi z pewnością odwiedzić ogród botaniczny z mnogością palm, kaktusów i innych tropikalnych roślin. Tu znajduje się największa w Europie kolekcja kaktusów. Dodatkowo można skorzystać z tzw. interakcji, czyli bliskiego przebywania z lemurami (m.in. karmienie zwierząt w ich klatce; lemury są bardzo przyjazne) lub pływanie z lwami morskimi. Interakcje są dodatkowo płatne. Cena ok. 32 EUR/os., dzieci ok. 19 EUR/os. Net Holiday Sp z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

    Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

    Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.


    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Dorado Suite to hotel usytuowany w sercu wyspy, w kameralnej miejscowości Caleta de Fuste ze sklepami, barami i restauracjami oraz w spacerowej odległości od piaszczystej plaży. Polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na dobry standard zakwaterowania i wyżywienie All Inclusive.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja na niewielkim klifie, niedaleko centrum kurortu Caleta de Fuste, 600 metrów od piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do oceanu
    • przestronne apartamenty, z osobną sypialnią, pokojem dziennym i aneksem kuchennym
    • opcja All Inclusive

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA HISZPAŃSKA

    ***

    KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

    SF3

    Położenie

    *    Hotel umiejscowiony jest w miejscowości Caleta de Fuste w środkowej części wyspy, 8 km na południe od lotniska.

    PLAŻA

    *     Bezpośrednio przy linii brzegowej; 350 metrów od piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza.

    ZAKWATEROWANIE

    *    98 pokoi; *    Typy pokoi: apartamenty z 1 sypialnią (ok. 45 m); *    Wyposażenie: wyposażona kuchnia wraz z lodówką, TV (pobierana jest kaucja zwrotna za pilota ok. 10 euro), sejf (płatny, ok 2,5 euro/dzień), bezprzewodowy dostęp do internetu (płatny); w pokojach nie ma suszarek do włosów, ale można je wypożyczyć za opłatą ok 5 euro/tydzień.

    RESTAURACJE I BARY

    *    Restauracja główna; *    Bar Buffalo.

    Wyżywienie

    *    All Inclusive - śniadanie, obiady, kolacje w postaci bufetu; przekąski w barze Buffalo; lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 11.00 - 23.00; importowane napoje bezalkoholowe i alkoholowe płatne dodatkowo.  

    SPORT I ROZRYWKA

    *    2 Baseny zewnętrzne; *    Bezpłatnie: siłownia; *    Odpłatnie: solarium, squash, sauna, tenis stołowy, automaty do gier, bilard, sporty wodne na plaży.

    DLA DZIECI

    *    Krzesełka dla najmłodszych w restaruracji, łożeczka dla niemowląt (na zapytanie).

    POZOSTAŁE UDOGODNIENIA

    *    Parking, bezprzewodowy dostęp do internetu Wi-Fi (płatny ok 7 euro/dzień, 25 euro/tydzień).

    NASZYM ZDANIEM

    *     Głównymi atutami hotelu są przestronne, duże apartamenty, dogodnie położenie w centralnej części wyspy, bliskość oceanu oraz szeroka oferta wyżywienia.  

    STRONA INTERNETOWA

    *    http://hoteles.ereza.es/en/


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    AlfaStar

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Dorado Suite to hotel usytuowany w sercu wyspy, w kameralnej miejscowości Caleta de Fuste ze sklepami, barami i restauracjami oraz w spacerowej odległości od piaszczystej plaży. Polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na dobry standard zakwaterowania i wyżywienie All Inclusive.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja na niewielkim klifie, niedaleko centrum kurortu Caleta de Fuste, 600 metrów od piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do oceanu
    • przestronne apartamenty, z osobną sypialnią, pokojem dziennym i aneksem kuchennym
    • opcja All Inclusive

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    3

    Region

    Fuerteventura,Caleta de Fuste

    Położenie

    Hotel ten położony jest zaledwie 350 metrów od piaszczystej plaży w popularnym kurorcie Caleta de Fuste w pięknej okolicy nad brzegiem morza z widokiem na Ocean Atlantycki. Doskonałe pola golfowe znajdują się zaledwie 5 minut jazdy od hotelu, a do rezerwatu Sand Dune Park w Corralejo można dojechać w 40 minut. Międzynarodowe lotnisko znajduje się 8 km od hotelu.

    Hotel

    Hotel ten został wybudowany w roku 1998. Składa się z 4 pięter i posiada 99 pokoi. Do dyspozycji gości hotel oddaje: recepcję, 2 restauracje, 3 bary, 2 baseny, siłownię, saunę, taras słoneczny, sejf hotelowy.

    Pokoje

    Ten atrakcyjny kompleks oferuje duże i przestronne apartamenty, z których większość ma piękne widoki na ocean. Pokoje są kolorowo urządzone i wyposażone w telewizję satelitarną, bezprzewodowy dostęp do internetu, aneks kuchenny (lodówka, kuchenka mikrofalowa, zestaw do parzenia kawy i herbaty) oraz taras.

    Wyżywienie

    Hotel oferuje wyżywienie w formule All Inclusive, czyli śniadanie, obiady oraz kolacje w formie bufetu a także napoje bezalkoholowe oraz alkoholowe. śniadanie: 08:00- 10:30 Obiad: 13:00- 15:00 Kolacja: 19:00- 21:30 Przekąski: 11:00- 13:00 oraz 15:00- 19:00 (hamburgery, frytki, kanapki, pizza) Napoje bezalkoholowe oraz alkoholowe serwowane są w godzinach od 11:00 do 23:00.

    Sport i relaks

    Dodatkowow płatne: squash, siłownia, sauna, stół do bilarda

    Dodatkowe informacje

    http://www.hoteles.ereza.es/

    Możliwości zakwaterowania

    pokoje jednoosobowe, pokoje dwuosobowe z możliwością jednej dostawki, pokoje dwuosobowe z możliwością dwóch dostawek


    Best Reisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Dorado Suite to hotel usytuowany w sercu wyspy, w kameralnej miejscowości Caleta de Fuste ze sklepami, barami i restauracjami oraz w spacerowej odległości od piaszczystej plaży. Polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na dobry standard zakwaterowania i wyżywienie All Inclusive.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja na niewielkim klifie, niedaleko centrum kurortu Caleta de Fuste, 600 metrów od piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do oceanu
    • przestronne apartamenty, z osobną sypialnią, pokojem dziennym i aneksem kuchennym
    • opcja All Inclusive

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Nieduży, malowniczo usytuowany hotel z widokiem na ocean i blisko centrum kurortu. Obszerne apartamenty,  rodzinna atmosfera, korzystne ceny.

    Położenie

    W Caleta de Fuse, na wzniesieniu, 350 m od piaszczysto-kamienistej, publicznej plaży wulkanicznej, przy promenadzie, 8 km od lotniska, 15 km od stolicy wyspy - Puerto del Rosario, 40 km od Sand Dune National Park, 800 m od przystanku komunikacji miejskiej.

    Wyposażenie

    Recepcja całodobowa, odpłatne łącza internetowe, restauracja główna La Barca del Pescador, restauracja a'la carte (kuchnia śródziemnomorska) z tarasem, bar przy basenie, pralnia samoobsługowa, sklepiki.

    Pokoje

    Apartamenty (ok. 45 m kw.) podstawowo i funkcjonalnie wyposażone - sypialnia, pokój dzienny z rozkładana kanapą, telewizorem, aneksem kuchennym (lodówka, mikrofalówka, czajnik) i łazienką (wanna, bidet, wc), taras/balkon (widok na okolicę lub na ocean).  Odpłatnie sejf i łącza internetowe.

    Wyżywienie

    BB - śniadania  HB - śniadania i kolacje FB  - śniadania, obiady, kolacje All inclusive - śniadania (08.00-10.30), obiady (13.00-15.00), kolacje (19.00-21.30) w formie bufetów lub podawane do stołu (w zależności od liczby gości), zimne i ciepłe przekąski, raz w tygodniu w ramach lunchu barbeque lub paella na tarasie,  woda, napoje chłodzące, piwo, wino domowe do obiadów i kolacji, lody podczas kolacji, kawa, herbata, napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole serwowane w barze Buffalo od godz. 11.00  do godz. 23.00.

    Sport i rozrywka

    2 nieduże owalne baseny, tenis stołowy, bilard, squash, siłownia, hydromasaż, sauna, pokój gier, okazjonalnie program rekreacyjny i rozrywkowy, sporty wodne oferowane przez miejscowe agencje przy plaży. 2 km od hotelu znajduje się pole golfowe.

    Dla dzieci

    Wysokie krzesełka w restauracji, okazjonalnie w sezonie animacje.

    Uwagi

    .

    TRANSFER

    Shuttle busem - busem transferowym, po wylądowaniu klienci powinni się zgłosić do biura Canary Bus (obsługa w j angielskim), który pokieruje klientów do odpowiedniego transferu. Podczas transferu nie ma rezydenta. Rezydent - polskojęzyczyny, dostępny pod telefonem.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Prima Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Dorado Suite to hotel usytuowany w sercu wyspy, w kameralnej miejscowości Caleta de Fuste ze sklepami, barami i restauracjami oraz w spacerowej odległości od piaszczystej plaży. Polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na dobry standard zakwaterowania i wyżywienie All Inclusive.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja na niewielkim klifie, niedaleko centrum kurortu Caleta de Fuste, 600 metrów od piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do oceanu
    • przestronne apartamenty, z osobną sypialnią, pokojem dziennym i aneksem kuchennym
    • opcja All Inclusive

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    w miejscowości Caleta de Fuste, 12 minut jazdy samochodem od lotniska na wyspie Fuerteventura oraz 14 km od portu w mieście Puerto del Rosario, z którego kursują promy do miast Las Palmas oraz Santa Cruz de Tenerife. 800 m do przystanku autobusowego. Najbliższe pole golfowe oddalone od hotelu 2 km.

    PLAŻA

    zaledwie 350 metrów od plaży, usytuowana w zatoczce idealnej dla rodzin z dziećmi, z łagodnym zejściem do wody, serwis plażowy dodatkowo płatny.

    HOTEL

    KATEGORIA LOKALNA 3* Trzygwiazdkowy, zbudowany w 1998 roku, posiada 98 pokoi rozmieszczonych w czteropiętrowym budynku, położony w pierwszej linii brzegowej. Idealny dla osób, które szukają gościnności i spokoju podczas swoich wakacji.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Recepcja czynna 24 h, restauracja Risco Dorado, 3 bary, taras do opalania.

    INTERNET

    Wi-Fi w lobby i terminale internetowe odpłatnie.

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie 2 baseny, leżaki i parasole przy basenach, siłownia Odpłatnie squash, bilard, pokój gier, tenis stołowy, sporty wodne przy plaży m.in. windsurfing .

    ZAKWATEROWANIE

    Oferuje 98 apartamnetów. Apartamenty dwuosobowe z możliwością dwóch dostawek dla dzieci, obejmują salon z sofą i telewizorem z płaskim ekranem oraz w pełni wyposażoną kuchnię z lodówką, czajnikiem i kuchenką mikrofalową oraz łazienkę. Za dodatkową opłatą można korzystać z sejfu. Pokoje posiadają balkony.

    DLA DZIECI

    brodzik, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dziecka do lat 2, wysokie krzesełka w restauracji.

    WYŻYWIENIE

    HB śniadania i obiadokolacje. Napoje do obiadokolacji za dodatkową opłatą. All Inclusive śniadania, obiady i kolacje. Lokalne napoje alkoholowe i bezlakoholowe w godzinach 11.30-23.00 w wyznaczonych barach. Pomiędzy posiłkami przekąski w barze przy basenie.

    INFORMACJE DODATKOWE

    www.hoteles.ereza.es Ocena HCH 4,8 Rekomendacja 89%.

    WARUNKI WJAZDOWE

    dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Hiszpanii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

    CENA

    Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy; bagaż rejestrowany: Wizzair - 23kg (szerokość: 1,499m, wysokość: 1,194m, długość: 1,715m), Ryannair - 15kg; bagaż podręczny o wymiarach: Wizzair - mały, o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25cm, Ryannair - 10kg o wymiarach 55x40x20cm oraz 1 małą torebkę o maksymalnych wymiarach 35x20x20cm; transfer lotnisko - hotel - lotnisko; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (nie dotyczy regionu Alcudia na Majorce oraz Wysp Kanaryjskich - tu opieka anglojęzyczna), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT.   Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). *Podatek turystyczny w Katalonii (dotyczy ofert na COSTA BRAVA) oraz na Majorce (pobyty od 1 lipca 2016) nie jest wliczony w cenę. Klienci zobligowani są do wniesienia należnej opłaty bezpośrednio po przyjeździe do hotelu: hotele 5* ok. 2,50 za dzień od osoby hotele 4* ok. 1,65 za dzień od osoby hotele 3 *ok. 1,10 za dzień od osoby pozostałe obiekty ok. 1 za dzień od osoby Dzieci 0-16 lat zwolnione są z podatku. Ponad to na Costa Brava opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (max 7 dni), w dalszym okresie podatek nie obowiązuje. Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej kategorii. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych kategorii lotniczych, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Dorado Suite to hotel usytuowany w sercu wyspy, w kameralnej miejscowości Caleta de Fuste ze sklepami, barami i restauracjami oraz w spacerowej odległości od piaszczystej plaży. Polecamy rodzinom z dziećmi ze względu na dobry standard zakwaterowania i wyżywienie All Inclusive.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja na niewielkim klifie, niedaleko centrum kurortu Caleta de Fuste, 600 metrów od piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do oceanu
    • przestronne apartamenty, z osobną sypialnią, pokojem dziennym i aneksem kuchennym
    • opcja All Inclusive

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Fuerteventura, Hiszpania

    Opis hotelu

    Informacje Ogólne:

    Ereza Mar w Caleta de Fuste posiada 160 pokoi na 4 piętrach. Hotel położony jest 350 m od plaży piaszczysta. Miasto znajdujące się najbliżej hotelu to Puerto del Rosario (13 km). W 4-piętrowym hotelu personel mówi po angielsku i hiszpańsku. Mobilność także na urlopie zapewni wypożyczalnia samochodów i rowerów. Hotel posiada basen podgrzewany ze słodką wodą oraz oddzielny brodzik. Znajdujący się przy basenie bar oferuje swoim gościom relaks przy drinku. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne za opłatą na plaży i bezpłatnie na basenie. W pobliżu hotelu z możliwością dojazdu: Oasis Park (49 km), Acua Water Park (47 km), El Cotillo (52 km) i Betancuria (29 km). W pobliżu hotelu znajdują się sklepy, centrum miasta, przystanek autobusowy, bary/restauracje, kino, supermarket i postój taksówek.

    Udogodnienia:

    Hotel oferuje kantor. Rodzinny hotel oferuje brodzik, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt.

    Posiłki:

    W hotelu znajdują się 2 restauracje. All Inclusive: All Inclusive obejmuje przekąski (pora serwowania: 11:00 - 23:00). zęściowe wyżywienie: Częściowe wyżywienie obejmuje śniadanie i kolację. Częściowe wyżywienie Plus: Częściowe wyżywienie Plus obejmuje śniadanie.

    Sport i Rozrywka:

    Aby aktywnie spędzać czas wolny, hotel oferuje sala gier. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: fitness. Miłośnicy golfa znajdą pole golfowe w odległości 2 km.

    Dodatkowe Informacje:

    Akceptujemy następujące formy płatności: karta Eurocard/MasterCard i karta Visa.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Fuerteventura)
    Wakacje na Fuerteventura w Caleta de Fuste
    Fuerteventura - Costa Calma
    Morro Jable na Fuerteventura
    Kurort i plaża Jandia na Fuerteventurze
    Cofete Beach na Fuerteventurze
    Corralejo na wyspie Fuerteventura
    Zoo Oasis Park na Fuerteventurze
    Plaża Sotavento - idealne miejsce dla windsurferów - Fuerteventura - Hiszpania, Wyspy kanarysjkie

    Opinie o Hotelu Ereza Dorado Suites

    4.1
    polecam

    Super hotel w świetnej lokalizacji, kilka minut spacerkiem do plaży, do tego do promenady która przecina całe Caleta de Fuste. Hotel składa się z apartamentów z aneksem kuchennym - duże, przestronne i jasne wnętrza. Obsługa jest bardzo miła, pomocna i uśmiechnięta. Minusem Ereza Dorado Suites jest słabe zaopatrzenie baru, ale z tym radziliśmy sobie na mieście... Polecam wszystkim serdecznie ten hotel i całą Fuerteventurę!

    POLECAM:
    dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.1
    4.0
    polecam

    Fuerteventura słynie z przepięknych widoków, ale te z hotelu Ereza Dorado są na prawdę ekstra! Hotel bardzo nam sie podobał - tylko 10 min spacerkiem do plaży. Trochę słabe jedzenie - to znaczy może nie to że słabe, tylko mało, w barze przy basenie prawie nic nie było, wiec trzeba było najadać się na głównych posiłkach. A tak poza tym to wszystko wynagradzają plaże i widoki :)

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje
    Podsumowanie: polecam
    4.0

    Ereza Dorado Suites - możliwości zakwaterowania:

    junior suite standard seaview balcony
    junior suite standard seaview balcony or terrace
    Double Standard Balcony or Terrace
    Double Standard Sea View Balcony or Terrace
    Single Use Standard Balcony
    Single Use Standard Sea View Balcony
    Standard Balcony
    Standard Sea View Balcony

    Ereza Dorado Suites - Możliwości wyżywienia:


    Ereza Dorado Suites - miasta wylotu:


    Ereza Dorado Suites - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Ereza Dorado Suites? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00