cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Tsampika, Rodos
  • Hotel Tsampika, Rodos
  • Hotel Tsampika, Rodos
  • Hotel Tsampika, Rodos
  • Hotel Tsampika, Rodos
  • Hotel Tsampika, Rodos
  • Hotel Tsampika, Rodos
  • Hotel Tsampika, Rodos
  • Hotel Tsampika, Rodos
  • Hotel Tsampika, Rodos
  • Hotel Tsampika, Rodos
  • Hotel Tsampika, Rodos
  • Hotel Tsampika, Rodos
  • Hotel Tsampika, Rodos
  • Hotel Tsampika, Rodos
  • Hotel Tsampika, Rodos
  • Hotel Tsampika, Rodos
  • Hotel Tsampika, Rodos
  • Hotel Tsampika, Rodos
1 / 19
Ocena
hotelu:
2.6 / 5
Najbliższy termin
24.04 - 01.05
już od 1908 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
01.06 - 08.06
już od 1796 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Tsampika
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Tsampika
star 3

Grecja: Rodos
Ocena hotelu Tsampika:
2.6 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Tsampika:
  • Lokalizacja
    3.0
  • Hotel
    1.0
  • Pokoje
    2.0
  • Wyżywienie
    1.0
  • Atrakcje
    i sport
    1.0
  • Jakość
    do ceny
    1.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 24 kwietnia 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 01 czerwca 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Tsampika to kameralny, rodzinnie prowadzony hotel usytuowany niedaleko plaży oraz centrum tętniącego życiem kurortu Faliraki ze sklepami, barami, tawernami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego (idealna propozycja!) oraz osobom nastawionym na korzystanie i odkrywanie uroków przepięknej wyspy Rodos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, w spacerowej odległości od plaży i centrum kurortu Faliraki
  • basen, brodzik dla dzieci
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Hotel Tsampika w ofercie Biura podróży:

Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Tsampika to kameralny, rodzinnie prowadzony hotel usytuowany niedaleko plaży oraz centrum tętniącego życiem kurortu Faliraki ze sklepami, barami, tawernami i dyskotekami. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego (idealna propozycja!) oraz osobom nastawionym na korzystanie i odkrywanie uroków przepięknej wyspy Rodos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, w spacerowej odległości od plaży i centrum kurortu Faliraki
  • basen, brodzik dla dzieci
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Położenie:

 Kameralny hotel zbudowany w typowo greckim stylu, oferujący wspaniałą, rodzinną atmosferę. Usytuowany w zadbanym ogrodzie w spokojnej okolicy, w odległości ok. 800 m od piaszczysto-żwirowej plaży. Obiekt położony jest zaledwie ok. 900 m od centrum tętniącej życiem, słynnej miejscowości Faliraki, w której znajdziemy lokalne tawerny, sklepy i dyskoteki. W odległości ok. 2 km znajduje się park wodny "Faliraki Water Park". Do stolicy wyspy - miasta Rodos jest tylko ok. 12 km, dogodne połączenie autobusem lub taksówką, w pobliżu hotelu znajduje się przystanek komunikacji lokalnej (ok. 300 m). Po drugiej stronie ulicy, przy której znajduje się hotel znajdziemy mini-market. Odległość od lotniska wynosi ok. 19 km.



Pokoje:

 Hotel oferuje 60 pokoi i apartamentów (większość odnowiona w roku 2007). Pokój typu standard to pokój dwuosobowy z możliwością jednej dostawki dla osoby dorosłej lub dwóch dla dzieci, z łazienką  wyposażoną w WC oraz wannę lub prysznic. Dodatkowo w każdym pokoju indywidualnie sterowana klimatyzacja, lodówka, TV SAT oraz balkon lub taras.



Do dyspozycji gości:

 Obiekt posiada recepcję, restaurację, dwa bary (w tym jeden przy basenie), salę telewizyjną, nieodpłatny dostęp do WiFi w lobby. Do dyspozycji gości basen o powierzchni ok. 120 m kw. i głębokości 0,6-3,2 m oraz brodzik o powierzchni 6 m kw. i głębokości 0,5 m.
Dodatkowo płatne: sejf przy recepcji (ok. 20 EUR za tydzień), kącik internetowy (ok. 3 EUR/1h) oraz  parking. Na plaży leżaki i parasole dodatkowo płatne ok. 7 EUR/dzień za komplet (2 leżaki i parasol), przy basenie leżaki i parasole bezpłatne.



Wyżywienie:

 All inclusive: śniadanie (w godzinach 08.00-10.00), obiad (13.00-14.00) oraz kolacja (19.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej. Lokalne napoje bezalkoholowe oraz piwo i wino dostępne od 10.00 do 22.00, natomiast lokalne napoje alkoholowe serwowane są w godzinach 12.00-15.30 i 18.00-22.00. Lekkie przekąski oraz kawa i herbata od 17.00 do 17.30.



Program sportowy i animacyjny, SPA:

Za dodatkową opłatą możliwość korzystania z bilardu, kącika z automatami do gier oraz wypożyczalni sprzętu sportowego na plaży.

Kategoria lokalna:

 ***



Naszym zdaniem:

 Kameralny, rodzinnie prowadzony hotel, polecamy osobom szukającym ucieczki od zgiełku wakacyjnych kurortów, a jednocześnie ceniącym sobie wygodę all inclusive za niewygórowaną cenę.



Inne:

http://www.tsampika-hotel-faliraki.gr

Program

Wycieczki lokalne

PEREŁKI RODOS - ok. 45 EUR

Całodniowa wycieczka autokarowa, podczas której zobaczą Państwo najważniejsze miejsca na wyspie. Według nas wycieczka dla każdego: odrobina historii, dużo ciekawostek dotyczących prawdziwego życia mieszkańców Rodos i

Świadczenia

Cena obejmuje: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych; w przypadku imprezy 12 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych), wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

 

Cena nie obejmuje: wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej, innych wydatków osobistych.

Inne

RODOS informacje ogólne


Waluta

EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.

Napiwki

Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.

Wiza

Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego.

Czas

+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.

Orientacyjne ceny

Obiad w tawernie od 8 EUR; woda 1l. - 1.5 EUR; piwo w barze od 1.5 EUR; kawa w kawiarni od 1 EUR.

Poczta

Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.50 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.

Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony

Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 5 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

Rodos

Wyspa słońca jest największa wśród 12 wysp Dodekanezu. Ze względu na swoje położenie jej historia jest niezwykle burzliwa, co widać w zabytkach, kulturze i kuchni. Znajdziemy tu zabytki związane z Grekami, Joanitami i Turkami, którzy przez wieki walczyli o ten skrawek ziemi. Obecnie wyspa jest turystycznym rajem z 300 słonecznymi dniami w roku i wieloma zabytkami, których nie można pominąć, będąc tu na wakacjach.

Miasto Rodos

Największe miasto wyspy, a zarazem jej stolica, co roku przyciąga rzesze turystów. Największą atrakcją miasta Rodos jest średniowieczne Stare Miasto otoczone rozległymi murami obronnymi, z najważniejszym zabytkiem - wybudowanym przez joannitów Pałacem Wielkich Mistrzów. Jednakże Stare Miasto to nie tylko zabytki i muzea. Na wąskich uliczkach starówki znaleźć można wiele klimatycznych sklepików, galerii, barów. Ponadto warto skosztować miejscowych specjałów w jednej z licznych restauracji lub tawern - wiele z nich zachęca panoramicznymi tarasami, z których rozciąga się wspaniały widok na brukowane uliczki oraz port. Miasto Rodos to również wspaniałe życie nocne. Każdy turysta doceni atmosferę stolicy wyspy - nowoczesność miesza się tu z bogatą historią wyspy, a spacerując po Starym Mieście ma się wrażenie, iż czas stanął w miejscu!

Lindos

Drugie, obok miasta Rodos, najważniejsze miejsce na wyspie. Miasteczko to jest prawdziwą wizytówką Rodos. Jest ono położone na wzgórzu, nad którym króluje Akropol z ruinami świątyni Ateny, z którego rozciąga się bajeczny widok na turkusowe wody zatoki Św. Pawła. Lindos, to prawdziwy labirynt wąskich, brukowanych uliczek i małych, białych domków. To również wiele klimatycznych galerii z lokalną ceramiką czy biżuterią. Warto usiąść w jednej z lokalnych tawern, aby poczuć atmosferę miasteczka, które niegdyś było mekką artystów. Lindos, to również wspaniałe plaże, między innymi w zatoce Vlycha.

Falliraki

Położone 12 km od miasta Rodos, skupia rozrywkowe życie mieszkańców wyspy i turystów. Piękna wielkokilometrowa, zagospodarowana plaża i niezliczone bary, sklepy, tawerny i dyskoteki - ma się wrażenie, że kurort nigdy nie zasypia. Na obrzeżach Faliraki znajduje się jeden z największych w Europie aquaparków. Doskonałe miejsce dla młodych ludzi lubiących być w centrum wakacyjnych wydarzeń.

Ialyssos
Niewielka miejscowość wypoczynkowa położona na północnym wybrzeżu w odległości ok. 8 km od stolicy wyspy - miasta Rodos. Jest to niezwykle przytulne miejsce, idealne dla poszukujących dobrej zabawy i bogatej oferty sportów wodnych - ze względu na panujący klimat i doskonałe wiatry, w Ialyssos panują znakomite warunki do uprawiania windsurfingu. Ponadto wzdłuż nadmorskiej promendady znajduje się wiele kawiarni, tawern i restauracji, które są miejscem spotkań nie tylko turystów, ale także mieszkańców.

Ixia

Nowoczesny kurort turystyczny - doskonałe miejsce zwłaszcza dla tych, którzy wakacje chcą spędzić w ciszy i spokoju, ale jednocześnie w zasięgu wszelkiego rodzaju atrakcji i rozrywek, z których słynie miasto Rodos (do stolicy wyspy ok. 4 km). Żwirowo-piaszczyste plaże, błękitne morze oraz szeroka oferta sportów wodnych sprawiają, że jest to świetne miejsce dla ludzi w każdym wieku.

Wyloty z: Warszawy, Katowic, Krakowa, Gdańska, Poznania i Wrocławia. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: www.rainbowtours.pl/rozklady.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Mapa Hotelu Tsampika
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Rodos)
Zabudowania kawalerów rodyjskich w Lindos na wyspie Rodos
Petaloudes - Dolina Motyli to jedno z najczęsciej odwiedzanych miejsc na Rodos
Monolithos to dawna twierdza Joannitów na Rodos w Grecji
Prasonissi to jedna z najpopularniejszych plaży na wyspie Rodos
Miasto Rodos z portem Mandraki
Rodos, Rejs na Symi a po drodze podziwianie wysp Chalki, Thilos, i Sesklia w Grecji
Tsambika beach, malownicza plaża na wyspie Rodos - Grecja
Tętniące wieczorową porą Stare Miasto Rodos, Grecja
Filmy hotelu Tsampika:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Tsampika
https://youtu.be/WhZAun0g4M8
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Tsampika

1.4
zdecydowanie odradzam

Nie nie nie. Błagam was nie jedźcie do tego hotelu, chyba że macie ochotę spędzić najgorsze wakacje życia. Wyjeżdżam co najmniej dwa razy w roku w różne zakątki świata i jeszcze na tak okropny hotel nie trafiłam. Hotel zasługuje na 1.5 gwiazdki. Jednym z dań obiadowych którym nas uraczył szef, były korpusy w sosie, tak tak moi drodzy korpusy z kurczaka na których się u nas zupę gotuje. Takich jedzeniowych niespodzianek było dużo wiecej. Nie wspomnę już o przeróbce śniadania w obiad a obiadu w kolację. Stołowaliśmy się na mieście ponieważ nie było innego wyjścia. Zapłaciliśmy za all a wyszło że dostaliśmy sam hotel i przelot . Wyspa Rodos jest przepiękna i szkoda sobie psuć wakacji takim strasznym hotelem. Napewno na Rodos wrócę ale do hotelu z sieci Mitssi .

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
1.4
3.9
polecam

W Tsampika byłam z koleżanką we wrześniu, hotel jest w porządku, czysto i schludnie, za napoje do kolacji trzeba płacić dodatkowo ale jest smaczne jedzenie szczególnie dobre są kolacje. Jest dużo knajpek w centrum około 15-12 min. spacerkiem. Plaża też w tej odległości, przyjemna, nie było takich tłumów jak się spodziewałam. W pokoju miałyśmy lodówkę więc można sobie schłodzić piwko. Pokoje w miarę ok. urządzone, miałyśmy klimatyzację.

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
3.9
Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Tsampika:
  • Lokalizacja
    3
  • Hotel
    2
  • Pokoje
    1
  • Wyżywienie
    2
  • Atrakcje
    i sport
    1
  • Obsługa
    3
HolidayCheck
Ocena Tsampika:
2 / 6

Proponuję omijać 2017-10-03
Szczegóły oceny hotelu Tsampika:
  • Lokalizacja
    3.0
  • Pokoje
    1.0
  • Wyżywienie
    2.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    3.0

2.0
Bardzo dobry tani hotel 2008-07-28
Szczegóły oceny hotelu Tsampika:
  • Lokalizacja
    3.8
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    3.8
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    5.0

Polecam - porządny hotelik za rozsądną cenę. Nie ma luksusów, ale jest czysto i schludnie. W miarę f...
więcej

4.4
Dla odwaznych 2009-02-19
Szczegóły oceny hotelu Tsampika:
  • Lokalizacja
    4.3
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    3.5
  • Atrakcje
    2.0
  • Obsługa
    1.8

Jezeli ktoś chce tanio spędzić urlop to proszę bardzo. Z dziećmi tam nie polecam wyjazdu, bowiem: op...
więcej

3.1
Fajne miejsce! 2009-06-17
Szczegóły oceny hotelu Tsampika:
  • Lokalizacja
    2.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    4.0

3.6
Omijać z daleka 2009-07-04
Szczegóły oceny hotelu Tsampika:
  • Lokalizacja
    2.0
  • Pokoje
    2.0
  • Wyżywienie
    1.0
  • Atrakcje
    1.5
  • Obsługa
    1.0

1.6
Porządny grecki standard 2009-12-01
Szczegóły oceny hotelu Tsampika:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Pokoje
    3.5
  • Wyżywienie
    2.0
  • Atrakcje
    2.5
  • Obsługa
    3.0

3.2
Nie polecam hotelu 2010-07-23
Szczegóły oceny hotelu Tsampika:
  • Lokalizacja
    1.3
  • Pokoje
    2.3
  • Wyżywienie
    1.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    1.0

Spędziłam 2 tygodnie w tym hotelu i nie poleciłabym go nikomu. Śniadania-codziennie to samo. Po powr...
więcej

1.3
Nie wybierajcie tego hotelu 2010-11-08
Szczegóły oceny hotelu Tsampika:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    1.0
  • Atrakcje
  • Obsługa
    1.0

2.2
Wierzcie mi, że hoteli nie jest zły 2011-04-04
Szczegóły oceny hotelu Tsampika:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    3.3
  • Wyżywienie
    3.8
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    3.5

Wierzcie mi ze nie bedziecie zalowac tego hoteliku:) trafilam tam przez przypadek gdyz moj hotel zba...
więcej

3.7
Osobiście nie polecam! 2013-08-28
Szczegóły oceny hotelu Tsampika:
  • Lokalizacja
    3.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    1.0

2.7
Zdecydowanie polecam 2013-09-03
Szczegóły oceny hotelu Tsampika:
  • Lokalizacja
    5.4
  • Pokoje
    5.3
  • Wyżywienie
    4.8
  • Atrakcje
    5.3
  • Obsługa
    4.7

Hotel jest raczej skromny ale na prawdę nie ma na co narzekać. Pokoje dość duże wyposażone w kuchenk...
więcej

5.0
Dola mało wymagających 2013-09-26
Szczegóły oceny hotelu Tsampika:
  • Lokalizacja
    3.0
  • Pokoje
    1.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    2.0

2.0
Koszmar 2013-09-28
Szczegóły oceny hotelu Tsampika:
  • Lokalizacja
  • Pokoje
    2.0
  • Wyżywienie
    1.3
  • Atrakcje
    2.0
  • Obsługa
    1.5

Niewarto tracic pieniądze i w tym przypadku polecam zostanie w domu . Jedzenie ryzykowne , częste za...
więcej

1.7
Fajny hotel 2013-10-02
Szczegóły oceny hotelu Tsampika:
  • Lokalizacja
    5.8
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    4.3
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    4.8

Byliśmy w tym hotelu z koleżankami. Pierwsze wrażenie hotel stary, właściciel wydawał się chamski, a...
więcej

5.0
Rajskie wakacje na Rodos! 2014-08-13
Szczegóły oceny hotelu Tsampika:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

6.0
Polecam Tsapikę!!! 2014-09-30
Szczegóły oceny hotelu Tsampika:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.8
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    4.5
  • Obsługa
    5.8

Jesteśmy bardzo zadowoleni. Obsługa OK, Właściciele też. Na nic nie narzekamy . Jedzenia za dużo :-)...
więcej

5.6
Polecamy pobyt w tym hotelu 2017-06-07
Szczegóły oceny hotelu Tsampika:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    6.0

5.2

Tsampika - możliwości zakwaterowania:

1 os. Pokój Standardowy
1 os. superior
2 os. Pokój Standard
2 os. superior
1 os. Adult Only Room (at pool)
2 os. Adult Only Room (at pool)
Family (2+2) Room

Tsampika - Możliwości wyżywienia:


Tsampika - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Tsampika? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00