Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
Hotel Sentido Blue Sea Beach, Kreta
1/20
Hotel Sentido Blue Sea Beach, Kreta
2/20
Hotel Sentido Blue Sea Beach, Kreta
3/20
Hotel Sentido Blue Sea Beach, Kreta
4/20
Hotel Sentido Blue Sea Beach, Kreta
5/20
Hotel Sentido Blue Sea Beach, Kreta
6/20
Hotel Sentido Blue Sea Beach, Kreta
7/20
Hotel Sentido Blue Sea Beach, Kreta
8/20
Hotel Sentido Blue Sea Beach, Kreta
9/20
Hotel Sentido Blue Sea Beach, Kreta
10/20
Hotel Sentido Blue Sea Beach, Kreta
11/20
Hotel Sentido Blue Sea Beach, Kreta
12/20
Hotel Sentido Blue Sea Beach, Kreta
13/20
Hotel Sentido Blue Sea Beach, Kreta
14/20
Hotel Sentido Blue Sea Beach, Kreta
15/20
Hotel Sentido Blue Sea Beach, Kreta
16/20
Hotel Sentido Blue Sea Beach, Kreta
17/20
Hotel Sentido Blue Sea Beach, Kreta
18/20
Hotel Sentido Blue Sea Beach, Kreta
19/20
Hotel Sentido Blue Sea Beach, Kreta
20/20
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
30.04 - 07.05
już od 3300 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
08.10 - 11.10
już od 2115 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Sentido Blue Sea Beach
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Sentido Blue Sea Beach
star 5

Grecja: Kreta
Ocena hotelu Sentido Blue Sea Beach:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Sentido Blue Sea Beach:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 30 kwietnia 2023
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 08 października 2023
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sentido Blue Sea Beach to świetnie usytuowany stylowy i elegancki hotel - przy pięknej, piaszczystej plaży, w centrum kurortu Stalida - ze sklepami, barami i tawernami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego , a także na romantyczne wakacje. Przynależność do sieci hotelowej Sentido Hotels to gwarancja bardzo wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Krecie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko pięknej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, w centrum miejscowości Stalida
  • stylowa zabudowa i wystrój, eleganckie pokoje, częściowo odnowiony, zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, taras słoneczny, jacuzzi, siłowania, dyskoteka
  • wyżywienie w bogatej opcji All Inclusive do godziny 24:00, wi fi gratis w pomieszczeniach ogólnodostępnych

Hotel Sentido Blue Sea Beach w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sentido Blue Sea Beach to świetnie usytuowany stylowy i elegancki hotel - przy pięknej, piaszczystej plaży, w centrum kurortu Stalida - ze sklepami, barami i tawernami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego , a także na romantyczne wakacje. Przynależność do sieci hotelowej Sentido Hotels to gwarancja bardzo wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Krecie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko pięknej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, w centrum miejscowości Stalida
  • stylowa zabudowa i wystrój, eleganckie pokoje, częściowo odnowiony, zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, taras słoneczny, jacuzzi, siłowania, dyskoteka
  • wyżywienie w bogatej opcji All Inclusive do godziny 24:00, wi fi gratis w pomieszczeniach ogólnodostępnych

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 200 m od centrum miasta
  • ok. 10 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 35 min

polozenie

  • ok. 200 m od centrum miasta
  • ok. 10 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 35 min

plaza

  • ok. 10 m od plaży
  • publiczna (z częścią prywatną hotelu)
  • piaszczysta
  • hotel oddzielony od plaży ulicą
  • ręczniki w cenie

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor: w recepcji 
  • ogród
  • taras 
  • minimarket
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie 
  • pralnia: za opłatą 
  • parking: niezadaszony, w cenie 
  • centrum biznesowe
  • sala konferencyjna 
  • sala TV

karty

Visa, MasterCard, American Express, Maestro

Liczba pokojów

226

Kategoria lokalna

5 gwiazdek 

Dodatkowe informacje

  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI
  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
    Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
    1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
    3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
    4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
    5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc

basen

  • baseny: 4
  • basen „POOL 1": zewnętrzny, ze słodką wodą
  • basen „POOL 2": zewnętrzny, ze słodką wodą
  • basen „INDOOR POOL": kryty, ze słodką wodą, podgrzewany: kwiecień, maj i październik, w strefie spa
  • basen dla dzieci „KIDS POOL": zewnętrzny, ze słodką wodą
  • leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • ręczniki: w cenie
  • Dla dzieci

    • basen dla dzieci: zewnętrzny, ze słodką wodą
    • opieka nad dziećmi: za opłatą 
    • menu dla niemowląt 
    • wysokie krzesełka dla dzieci 
    • wózek dla dzieci 
    • miniklub: 4-12 lat, w cenie 
    • plac zabaw
    • minidyskoteka: 4-12 lat, w cenie 
    • łóżeczka dla dzieci/niemowląt: w cenie, na zapytanie

    Sport i wellness

    W cenie
    • sala fitness/siłownia: od 18 lat, codziennie 10:00 - 19:00
    • aerobik 
    • aqua aerobik 
    • step aerobik 
    • stretching 
    • joga 
    • tenis stołowy 
    • zumba
    Płatne
    • strefa spa 
    • sauna fińska 
    • masaże
    • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne 
    • narty wodne 
    • skutery wodne 
    • parasailing 
    • łódka typu banan
    • rower wodny 
    • rowery

    rozrywka

    • lekki program animacyjny
    • przedstawienia
    • wieczory taneczne
    • muzyka na żywo
    • boccia w cenie
    • rzutki w cenie
    • bilard za opłatą

    Pokoje

    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • 2 os.
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Pokój rodzinny z widokiem na ogród FZG1
    • 2-4 os.
    • ok. 30 m2
    • widok na ogród
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • lodówka: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • wanna lub prysznic
    • taras
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
    • 2-3 os.
    • ok. 24 m2
    • widok na morze
    • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • lodówka: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • wanna lub prysznic
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 1-osobowy EZY1
    • 1 os.
    • ok. 24 m2
    • widok na ląd/widok na ogród
    • w budynku głównym
    • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • lodówka: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV
    • room service: za opłatą
    • wanna lub prysznic
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój rodzinny z widokiem na morze FZM1
    • 2-4 os.
    • ok. 40 m2
    • widok na morze
    • pokój dzienno-sypialny
    • sypialnia
    • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • lodówka: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • wanna lub prysznic
    • balkon
    Suita junior JSX1
    • 2-3 os.
    • ok. 26 m2
    • widok na ogród
    • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • lodówka: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • wanna
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • taras: z leżakami
    Bungalow BUX1
    • 2-3 os.
    • ok. 26 m2
    • widok na basen
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • lodówka: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • wanna lub prysznic
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • suszarka do włosów
    • taras: z leżakami
    Suita junior z widokiem na ogród JSG1
    • 2-3 os.
    • ok. 26 m2
    • widok na ogród
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • lodówka: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • wanna lub prysznic
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • taras
    Pokój 2-osobowy z widokiem na ogród DZG1
    • 2-3 os.
    • ok. 24 m2
    • widok na ogród
    • w budynku głównym
    • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • lodówka: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • telefon
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • wanna lub prysznic
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: codziennie 07:15 - 10:30, w formie bufetu
    • późne śniadanie: 10:30 - 11:30
    • obiad: codziennie 12:30 - 14:30,  w formie bufetu
    • kolacja: codziennie 18:30 - 21:30, w formie bufetu
    • przekąski: codziennie 11:30 - 17:30
    • przekąski o północy: codziennie 21:30 - 00:00
    • lody: codziennie 10:00 - 17:00
    • wybrane napoje bezalkoholowe
    • wybrane napoje do posiłków
    • kawa/herbata po południu
    Dwa posiłki
    • śniadanie: codziennie 07:15 - 10:30, w formie bufetu
    • kolacja: codziennie 18:30 - 21:30, w formie bufetu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • restauracja „Main Restaurant": rodzaje kuchni: grecka, międzynarodowa, menu dla niemowląt: w cenie, na zapytanie, potrawy bezglutenowe: w cenie, na zapytanie, dania bez laktozy: w cenie, na zapytanie, dania wegetariańskie: w cenie, na zapytanie, dania wegańskie: w cenie, na zapytanie, bufet, show cooking, z klimatyzacją, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „A la carte restaurant": rodzaje kuchni: śródziemnomorska, potrawy bezglutenowe: za opłatą, na zapytanie, rezerwacja wymagana, dania bez laktozy: za opłatą, na zapytanie, rezerwacja wymagana, dania wegetariańskie: za opłatą, na zapytanie, rezerwacja wymagana, dania wegańskie: za opłatą, na zapytanie, rezerwacja wymagana, a la carte, na zapytanie, rezerwacja wymagana, za opłatą, kwiecień - październik, codziennie, z klimatyzacją, przy basenie, wymagany odpowiedni strój

  • bary i inne: 2
  • bar „Main Bar": kwiecień - październik, codziennie 10:00 - 01:00, za opłatą
  • bar przy zewnętrznym basenie „Blue Bar": kwiecień - październik, codziennie 10:00 - 23:30, za opłatą

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Sentido Blue Sea Beach to świetnie usytuowany stylowy i elegancki hotel - przy pięknej, piaszczystej plaży, w centrum kurortu Stalida - ze sklepami, barami i tawernami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego , a także na romantyczne wakacje. Przynależność do sieci hotelowej Sentido Hotels to gwarancja bardzo wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Krecie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja blisko pięknej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, w centrum miejscowości Stalida
    • stylowa zabudowa i wystrój, eleganckie pokoje, częściowo odnowiony, zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, taras słoneczny, jacuzzi, siłowania, dyskoteka
    • wyżywienie w bogatej opcji All Inclusive do godziny 24:00, wi fi gratis w pomieszczeniach ogólnodostępnych

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    5*

    REGION

    Kreta

    OPIS

    Piaszczysta plaża na wyciągnięcie ręki, baseny, duży wybór pokojów i pakiet All Inclusive – to wszystko sprawia, że wakacje chce się spędzić właśnie tutaj. Dzieci mogą spędzać swój czas m. in. w miniklubie, a ich rodzice mogą w tym czasie wybrać się do SPA na relaksujące zabiegi lub odprężyć przy basenie. Idealne miejsce dla każdego.

    lokalizacja

    Stalida, 32 km od lotniska w Heraklion Airport-HER. Hotel usytuowany na powierzchni: 25000 m2.

    kategoria hotelu

    5*

    kategoria lokalna hotelu

    5*

    Data otwarcia

    1965 r. Odnowiony w 2008 r.Na terenie hotelu: restauracje (2), bary (2), room service (płatny), pralnia (płatna), sala konferencyjna, centrum biznesowe (bezpłatne), basen kryty, baseny odkryte (2).Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

    internet

    - Wi-Fi w hotelu bezpłatne

    plaża

    20 m od hotelu, publiczna, piaszczysta, dojście do plaży ulicą. Bezpłatne: ręczniki plażowe. Płatne: parasole, leżaki, bar na plaży.

    pokoje

    Zlokalizowane są w 37 budynkach:- 14 budynków (liczba pięter: 2, liczba wind: 0)- 18 bungalowów (liczba pięter: 1)- 5 aneksów (liczba pięter: 2, liczba wind: 0)Typy pokoi:- pokoje promo annex dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), taras - pokoje double dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras - pokoje double sea view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon - junior suity garden view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), taras - pokoje family dla max. 4 os.: salon, 1 sypialnia, drzwi przesuwne między pokojami, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), taras - junior suity private pool garden view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, basen, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), taras - bungalowy pool front / sea view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), taras - pokoje single dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras - pokoje double superior dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras - pokoje family annex dla max. 4 os.: 1 sypialnia, salon, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras

    Wyżywienie

    - restauracja główna, restauracja a la carte, bary (2)

    śniadanie i obiadokolacja

    - śniadanie (07:15-10:30), późne śniadanie (10:30-11:30), kolacja (18:30-21:30) serwowane w restauracji głównejAll Inclusive(10:00-00:00)- śniadanie (07:15-10:30), późne śniadanie (10:30-11:30), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:30), późny posiłek (21:30-23:00) serwowane w restauracji głównej- przekąski (11:30-17:30) serwowane w snack barze- podwieczorek (16:00-17:00) serwowany w barze głównym- lody- wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholoweRestauracje a la carte - płatna. Wymagana rezerwacja.- "Ammos" śródziemnomorska

    z myślą o dzieciach

    - brodzik- miniklub dla dzieci w wieku 4-12- dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna- plac zabaw- krzesełka dla dzieci w restauracji- opiekunka dla dzieci (płatna)- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem) - bezpłatne- możliwość wypożyczenia wózka (w miarę dostępności)

    w cenie

    - tenis stołowy- rzutki- aerobik- siłownia- lekkie animacje

    płatne

    - cymbergaj- bilard- sporty wodne na plaży- centrum SPA- masaż- sauna- salon piękności- łaźnia turecka

    dodatkowe informacje

    Ze względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków.PODATEK TURYSTYCZNYW Grecji od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Opłaty kształtują się następująco: a) Hotel 5-gwiazdkowy - 4,00 EUR za pokój / doba, b) Hotel 4-gwiazdkowy - 3,00 EUR za pokój / doba, c) Hotel 3-gwiazdkowy - 1,50 EUR za pokój / doba, d) Hotel 1- i 2-gwiazdkowy - 0,50 EUR za pokój / doba, e) Apartament 4 Klucze - 1,00 EUR za pokój / doba, f) Apartament 3 Klucze - 0,50 EUR za pokój / doba, g) Apartament 1 i 2 Klucze - 0,25 EUR za pokój / doba.

    Aktualizacja opisu

    08.09.2022 16:01

    usługi dostępne w hotelu

    Niepełnosprawni Wi-Fi SPA Siłownia Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne

    Sale konferencyjne

    Pokoje 4 osobowe


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Rego- Bis

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Sentido Blue Sea Beach to świetnie usytuowany stylowy i elegancki hotel - przy pięknej, piaszczystej plaży, w centrum kurortu Stalida - ze sklepami, barami i tawernami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego , a także na romantyczne wakacje. Przynależność do sieci hotelowej Sentido Hotels to gwarancja bardzo wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Krecie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja blisko pięknej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, w centrum miejscowości Stalida
    • stylowa zabudowa i wystrój, eleganckie pokoje, częściowo odnowiony, zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, taras słoneczny, jacuzzi, siłowania, dyskoteka
    • wyżywienie w bogatej opcji All Inclusive do godziny 24:00, wi fi gratis w pomieszczeniach ogólnodostępnych

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    *****Grecja/Kreta

    ATUTY

    blisko plażydla rodzin z dziećmisiłowniaręczniki plażowe

    NASZYM ZDANIEM

    Hotel idealny dla plażowiczów, ponieważ blisko hotelu znajduje się piaszczysta plaża oraz dodatkowo hotel oferuje bezpłatnie ręczniki plażowe. Dla turystów lubiących aktywny wypoczynek hotel ma do zaoferowania siłownię, łaźnię turecką, a także saunę. Dla najmłodszych turystów hotel przygotował różne udogodnienia z którym dzieci bardzo często korzystają.

    POŁOŻENIE

    ok 20 m plażaok 4 km Maliaok 28 km lotnisko Heraklion (HER)

    PLAŻA

    Plaża znajduje się ok 20 m od obiektu, jest piaszczysta i publiczna. Dojście na plażę przez ulicę. Serwis plażowy za dodatkową opłatą.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Bezpłatnie: basen zewnętrzny, kryty basen, całodobowa recepcja, siłownia, WiFi, tenis stołoy, rzutki, aerobik.Dodatkowo płatne: parking, pralnia, cymbergaj, bilard, SPA, masaż, sauna, salon piękności, łaźnia turecka.

    DLA DZIECI

    Plac zabaw, mini klub, mini disco, animacje.

    POKOJE

    DOUBLE ROOM GARDEN VIEW: o powierzchni ok 20 m2, przeznaczony dla maksymalnie 3 osób. W pokoju znajdują się dwa pojedyńcze łóżka, rozkładana sofa, łazienka z deszczownicą i wanną, TV, sejf, czajnik elektryczny, taras, balkon.SUPERIOR ROOM: o powierzchni ok 20 m2, przeznaczony dla maksymalnie 3 gości. W pokoju znajduje się podwójne łóżko, rozkładana sofa, łazienka z deszczownicą i wanną, TV, sejf, czajnik elektryczny, taras lub balkon.STANDARD ROOM SEA VIEW: o powierzchni ok 20 m2, przeznaczony dla maksymalnie 3 osób. W pokoju znajdują się dwa pojedyńcze łóżka, rozkładana sofa, łazienka z deszczownicą i wanną, TV, sejf, czajnik elektryczny, taras, balkon.JUNIOR SUITE GARDEN VIEW: o powierzchni ok 26 m2, przeznaczony dla maksymalnie 3 osób. W pokoju dwa pojedyncze łóżka, salon z rozkładaną sofą, łazienka lub wanna, czajnik elektryczny, taras, sejf, TV, szlafrok i kapcie.FAMILY ROOM: o powierzchni ok 30 m2, przeznaczony dla maksymalnie 3 gości. Pokój obejmuje sypialnie, mały oddzielny salon z rozkładaną sofą, łazienkę z wanną lub prysznicem, taras, sejf, TV, czajnik elektryczny.FAMILY TWO BEDROOM SEA VIEW: o powierzchni ok 40 m2, przeznacziny dla maksmylanie 3 gości. Pokój obejmuje sypialnię (dwa łóżka pojedyńcze), salon z rozkładaną sofą i balkon, łazienka z prysznicem lub wanną, czajnik elektryczny, sejf, TV.JUNIOR SUITE POOL FRONT OR SEA VIEW: o powierzchni ok 26 m2, przeznaczony dla maksymalnie 3 gości. W pokoju znajduje się podwójne łóżko, łazienka z prysznicem, taras, szlafrok i kapcie, czajnik elekryczny, sejf, TV.JUNIOR SUITE PRIVATE POOL: o powierzchni ok 26 m2, przeznaczony dla maksymalnie 3 osób. W pokoju znajduje się łóźko podwójne, łazienka z prysznicem, szlafrok i kapcie, czajnik elektryczny, TV, sejf.

    WYŻYWIENIE

    All InclusiveŚniadania i obiadokolacje - HBŚniadania - BB

    CENA ZAWIERA

    - Przelot samolotem rejsowym (linie Ryanair lub Wizzair) - w podstawowej taryfie - z wybranego lotniska w Polsce do Grecji- Nocleg oraz wyżywienie zgodnie z wykupioną ofertą- Transfer autokarem (tzw shuttle busem) na trasie lotnisko - hotel - lotnisko- Ubezpieczenie podstawowe obejmujące: ubezpieczenie od zachorowania w następstwie epidemii, KL do 30 000 EUR, NNW do 3 000 EUR, bagaż podróżny 200 EUR, ubezpieczenie od chorób przewlekłych- Całodobowy telefon alarmowy do biura Rego-Bis w Polsce- Opłatę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny- Opłatę na Turystyczny Fundusz Pomocowy- Podatek Vat marża- Dla lotów na połączeniach rejsowych/liniowych realizowanych liniami Ryanair mały bagaz podręczny o maksymalnych wymiarach 40x20x25 cm (do umieszczenia w kabinie pod fotelem)- Dla lotów na połączeniach rejsowych/liniowych realizowanych liniami Wizzair mały bagaz podręczny o maksymalnych wymiarach 40x30x20 cm (do umieszczenia w kabinie pod fotelem)

    CENA NIE ZAWIERA

    - Podatku lokalnego płatnego na miejscu w wysokosci:Hotele o standardzie 5 gwiazdek - opłata 4,00 EUR/pokój/dzieńHotele o standardzie 4 gwiazdek - opłata 3,00 EUR/pokój/dzieńHotele o standardzie 3 gwiazdek - opłata 1,50 EUR/pokój/dzieńHotele o standardzie 1 i 2 gwiazdek - opłata 0,50 EUR/osoba/doba- Opieki polskiego rezydenta- Wycieczek fakultatywnych- Świadczeń nieprzewidzianych w ofercie,BAGAŻ RYANAIR W DWIE STRONY (10kg) - 300 ZŁBAGAŻ RYANAIR W DWIE STRONY (20KG) - 450 ZŁBAGAŻ WIZZ SEZ. (10kg) - 450 ZŁBAGAŻ WIZZ SEZ. (20kg) - 650 ZŁBAGAŻ WIZZ SEZ. (32kg) - 700 ZŁUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena może być wyższa - wyliczana według aktualnie obowiązującej taryfy.Istnieje również możliwość wykupienia rezerwacji miejsc obok siebie w samolocie w 2 strony od osoby, ceny prezentują się następująco:REZERWACJA MIEJSC OBOK SIEBIE W SAMOLOCIE WIZZAIR i RYANAIR - 180 ZŁ

    WAŻNE INFORMACJE DOTYCZĄCE PRZEPISÓW WJAZDOWYCH

    Podróż do Grecji, która jest krajem członkowskim Unii Europejskiej wymaga od podróżnych z Polski jednego z poniższych dokumentów:- dowód osobisty- paszport lub paszport tymczasowyWymagana ważność w dniu powrotu z Grecji.Obowiązek posiadania ważnego dokumentu dotyczy również dzieci.

    DOKUMENTY DO REZERWACJI

    Rezerwacje na tzw. dynamicznym pakietowaniu" w oparciu o przeloty liniami rejsowymi wymagają posiadania przez Klientów następujących dokumentów podróży: - wydrukowanych kart pokładowych na przeloty z Polski liniami Ryanair lub Wizzair - wysyłane mailowo do klienta/agenta na 24h przed wylotem,- vouchera na hotel i transfer (w formie papierowej lub elektronicznej)- numeru polisy dosyłanej w mailuWszystkie dokumenty wysyłane są mailowo na podany w rezerwacji adres: agenta/klienta na dzień przed wylotem.

    GODZINY PRZELOTÓW

    Dokumentami potwierdzającymi aktualne godziny przelotów są karty pokładowe wysyłane nie wcześniej niż na 48h przed planowanym lotem z Polski oraz lotem powrotnymW przypadku istotnych zmian w godzinach przelotów, następujących po przekazaniu kart, Klient/Agent otrzyma informację z korektą godzin droga mailową.

    ZASADY WJAZDU - COVID

    Osoby podróżujące z Polski do Grecji nie muszą posiadać certyfikatu Covid potwierdzającego szczepienie lub statusu ozdrowieńca.Osoby niezaszczepione nie mają obowiązku przedstawiania testu po przyjeździe na terytorium Grecji, nie ma również konieczności wypełniania formularza typu Travel Health.

    REZERWACJE "DO POTWIERDZENIA"

    Oferty wakacji w Grecji podlegają innym zasadom zakładania rezerwacji (szczegóły poniżej) zaliczkowania oraz nie są objętę aktualną promocją.Rezerwacje, w których przelot oparty jest na samolocie rejsowym/liniowym po założeniu muszą zostać potwierdzone przez Organizatora. Warunkiem potwierdzenia takiej rezerwacji jest wpłata zaliczki (29% wartości ceny imprezy) w momencie założenia rezerwacji. Cena ofert z przelotem samolotem rejsowym/liniowym uzależniona jest od AKTUALNEJ ceny przewoźnika, zatem może ulec zmianie w trakcie zakładania lub w momencie potwierdzania przez Organizatora rezerwacji. W sytuacji, gdy pojawią się wyżej opisane różnice w cenie, Organizator będzie się kontaktował z Klientem lub Agentem w celu potwierdzenia akceptacji nowej ceny.WAŻNE: prosimy o uważne sprawdzanie podawanych danych osobowych - wszelkie, nawet kosmetyczne zmiany danych Klienta w przypadku rezerwacji ofert opartych o samoloty rejsowe są płatne.

    SKŁADKA NA TURYSTYCZNY FUNDUSZ POMOCOWY

    Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP) został utworzony na podstawie ustawy z dnia 2 marca 2020, o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID - 19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych (Dz. U. z 2020 r. poz 1842 z późn. zm.).- składka TFP  jest obowiązkowa- składka TFP jest naliczana od każdego podróżnego biorącego udział w imprezie turystycznej- składka TFP nie podlega zwrotowiSkładka TFP dotyczy imprez samolotowych na czarterach i samolotach rejsowych/liniowych, imprez autokarowych, objazdów, obozów młodzieżowych, imprez z dojazdem własnym (z wyłączeniem imprez typu ekspress).

    WAŻNE INFORMACJE

    Zawarte w Serwisie informacje dotyczące imprez turystycznych REGO-BIS Sp. z o.o. Sp. Komandytowa nie stanowią oferty w rozumieniu art. 66 Kodeksu cywilnego, lecz są zaproszeniem do zawarcia umowy, o którym mowa w art. 71 Kodeksu cywilnego.Prosimy o zapoznanie się z przepisami wjazdowymi dotyczącymi danego kraju.Informacja dla podróżujących z dziećmi do lat 18 - Potrzebna jest pisemna zgoda na podróż osoby małoletniej za granicę. Dokument powinien zawierać termin pobytu dziecka na terenie danego kraju, dane osobowe i numer paszportu dziecka oraz dane osobowe i numer paszportu osoby, pod której opieką się znajduje podczas wyjazdu. Dokument jest także wymagany, jeśli z dzieckiem podrózuje tylko jeden z opiekunów, a drugi nie bierze udziału w wycieczce.W przypadku transferu do niektórych hoteli, ze względu na brak możliwości podjechania autokaru pod wejście, wysadzenie i odbiór klientów może mieć miejsce w pewnej odległości od obiektu.

    GRECJA

    Kraj niezwykły, ciekawy i co roku odwiedzany przez tłumy turystów z całego świata. Zajmuje południową część Półwyspu Bałkańskiego, a jej teren można podzielić na dwie części - kontynentalną i wyspiarską, liczy sobie około 2500 wysp! Oblewana jest przez 4 morza - Jońskie, Egejskie, Kreteńskie oraz Trackie. Wody mają piękny, błękitny odcień, plaże bajeczne, piaszczyste, żwirkowe, kamieniste oraz liczne zabytki z czasów antycznych czynią Grecję miejscem wprost idealnym na wymarzone wakacje przepełnione relaksem oraz możliwościami spędzania wolnego czasu. Uznawana jest także za kolebkę europejskiej cywilizacji, każdy miłośnik historii powinien odbyć choć jedną wycieczkę do tego rajskiego kraju. Grecja bogata jest w liczne pozostałości po czasach starożytnych, gdzie po dziś dzień utrzymuje się duch przeszłości, zaklęty w charakterystycznej dla tego miejsca architekturze. Kraj ten cechuje śródziemnomorski klimat, co sprawia, że zimy są wyjątkowo łagodne, a lata słoneczne i upalne. Można spodziewać się tutaj 5 miesięcznego okresu bezdeszczowego, a jedynie z gorącym słońcem opalającym ludzkie ciało na piękny, brązowy kolor. Kuchnia uznawana przez wielu kulinarnych krytyków za niezwykle smaczną, niemalże najsmaczniejszą na całym świecie. Lokalne przepisy bogate są w świetnej jakości oliwę z oliwek, której koniecznie należy spróbować odwiedzając Grecję. Będąc tam skosztujemy również pysznej baraniny, najczęściej w towarzystwie świeżych warzyw, które Grecy sobie ukochali. Charakterystyczne dla tego kraju są oczywiście również tradycyjne greckie chlebki i sos tzatziki - połączenie jogurtu, ogórka i czosnku. Nie należy także zapominać o oliwkach, które razem ze znanym serem feta dodawane są do tradycyjnej greckiej sałatki. Dla smakoszy i wielbicieli mocniejszych trunków Grecja oferuje lokalny alkohol pod nazwą ouzo.

    POWODY, DLA KTÓRYCH WARTO JECHAĆ DO GRECJI

    1.Bajkowe krajobrazy - widoki, które kojarzone są z Grecją to przede wszystkim lazurowa woda, zielone wzgórza, klimatyczne miasteczka. Nie można zaprzeczyć, że Grecja uchodzi za jedno z najbardziej malowniczych krajów całej Europy. Składają się na nią przeróżne regiony, z których każdy odznacza się charakterystycznym dla siebie klimatem i urokiem. Znajdziemy tam dosłownie wszystko, od zabytków z czasów starożytnych, aż po dziewicze i dzikie cuda natury. Grecja - wymarzony kierunek wyjazdów wszystkich fotografów! 2. Bogata historia i zabytki czasów starożytnych - w nieskończoność wymieniać można miejsca, które koniecznie trzeba odwiedzić i zobaczyć podczas pobytu w Grecji. Kultura i duch starożytności zaklęty we wspaniałych i monumentalnych budowlach, pomnikach, ruinach. Miłośnicy historii poczują się w Grecji jak w drugim domu ze względu na ogromną liczbę pozostałości po starożytnych przodkach. Akropol, Partenon, Agora, Meteory, Pałac w Konssos, Mykeny, można by wyliczać bez końca... 3. Najpiękniejsze i niezwykle zróżnicowane plaże - piaszczyste, kamieniste, pełne turystów lub kameralne i spokojne, nieograniczony wybór dla każdego wymagającego podróżnika. Zdecydowana większość z nich odznaczona Certyfikatem Błękitnej Flagi, dzięki czemu Grecja co roku zajmuje wysoką pozycję na liście programu Błękitna Flaga. 4. Wyśmienita kuchnia - obfitująca w świeże owoce morza, pachnące zioła i pyszne sery. Grecja rozpoznawalna również dzięki słynnym oliwkom i oliwie z oliwek, która rewelacyjnie obniża poziom cholesterolu oraz poprawia działanie systemu odpornościowego, spowalnia także procesy starzenia się. Grecy to z natury wielcy biesiadnicy przywiązujący do gotowania dużą wagę, między innymi również ze względu na podłoże religijne - dania składano w ofierze greckim bóstwom. 5. Świetne miejsce na aktywny wypoczynek - Ci, który nie lubią się nudzić odnajdą w Grecji szereg możliwości ciekawego spędzania wolnego czasu. Sporty wodne na plażach, jazda konna, wspinaczka po stromych zboczach i wiele więcej to propozycje jakie oferuje przyjezdnym ten wyspiarski kraj. Odnajdziemy w nim wiele szlaków turystycznych idealnych na piesze wycieczki, cuda natury do odkrycia pod taflą lazurowej wody, a doskonałe warunki klimatyczne zachwycą również kitesurferów.


    Grecos Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Sentido Blue Sea Beach to świetnie usytuowany stylowy i elegancki hotel - przy pięknej, piaszczystej plaży, w centrum kurortu Stalida - ze sklepami, barami i tawernami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego , a także na romantyczne wakacje. Przynależność do sieci hotelowej Sentido Hotels to gwarancja bardzo wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Krecie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja blisko pięknej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, w centrum miejscowości Stalida
    • stylowa zabudowa i wystrój, eleganckie pokoje, częściowo odnowiony, zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, taras słoneczny, jacuzzi, siłowania, dyskoteka
    • wyżywienie w bogatej opcji All Inclusive do godziny 24:00, wi fi gratis w pomieszczeniach ogólnodostępnych

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Region

    Grecja

    Kraj

    Kreta wschodnia

    Warto podkreślić

    - Pośród bujnej zieleni- Przy piaszczystej plaży - Bogata oferta SPA- Blisko centrum miejscowości Stalida- Nowoczesny design- Piękne widoki

    Okiem Grecosa

    Hotel jest zlokalizowany blisko centrum miejscowości Stalida oraz przy pięknej piaszczystej plaży z której rozprzestrzenia się niesamowity widok na góry. Na dzieci czeka wiele atrakcji w mini klubie, a dorośli w tym czasie mogą zrelaksować się w strefie SPA.

    Położenie

    •przy plaży•przejście przez nadmorską promenadę•ok. 200 m od centrum •ok. 200 m od najbliższych tawern i barów•ok. 150 m od najbliższego sklepu•ok. 10 m od przystanku autobusowego•ok. 30 km od lotniska w Heraklionie

    Plaża

    •piaszczysta•łagodne wejście do wody•oznaczona Błękitną Flagą•leżaki i parasole (płatne, dla klientów All Inclusive bezpłatne)•ręczniki plażowe (depozyt)

    Hotel

    •kompleks kilku budynków •226 pokoi•recepcja 24h•2 restauracje: główna i a la carte•2 bary•kącik telewizyjny•parking•sala konferencyjna•hotel jest przystosowany dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej

    Pokoje

    Standard•2-3 os. (ok. 20-24 m2)•dostawka dla 3. osoby •klimatyzacja•lodówa•zestaw do parzenia kawy i herbaty•TV-SAT
    • sejf (bezpłatny)•Wi-Fi (bezpłatne)•balkon lub taras•łazienka – prysznic/wanna, suszarka, zestaw kosmetyków•widok na morze za dopłatąRodzinny•2-4 os. (ok. 30 m2)•dostawka dla 3. i 4. osoby tylko dla dziecka do 12 lat•2 pomieszczenia oddzielone przesuwnymi drzwiami•wyposażony jak pokój standardJunior suite•2-3 os. (ok. 26 m2)•dostawka dla 3 osoby•wyposażony jak pokój standard•prywatny basen za dopłatą

    Dostępne typy pokoi

    Standard• 2-3 os. (ok. 20-24 m2)
    Rodzinny• 2-4 os. (ok. 30 m2)Junior suite• 2-3 os. (ok. 26 m2)

    Wyżywienie

    Śniadania i obiadokolacje•śniadania, obiadokolacje w formie bufetu•możliwość All Inclusive Plus za dopłatąAll Inclusive Plus (za dopłatą)•śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu•wieczory tematyczne•kolacja w restauracji a la carte (1 raz na min. 7-dniowy pobyt - wymagana wcześniejsza rezerwacja)•przekąski, lody•wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach (10:00-24:00)•wybór alkoholi międzynarodowych marek

    Pełen relaks

    Bezpłatnie•2 baseny (ze słodką wodą)•1 wewnętrzny basen z podgrzewaną wodą (na początku sezonu i na końcu)•leżaki i parasole•strefa fitness•dart
    • tenis stołowy•animacje wieczorne i dzienne•muzyka na żywoOdpłatnie•centrum SPA•bilard•sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    •basen•plac zabaw•mini klub•mini disco•animacje•opiekunka (odpłatnie)•krzesełka w restauracji•łóżeczka dla niemowląt

    Cena obejmuje

    Przelot samolotem Polska - Grecja - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, noclegi, wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (9 500 EUR), NNW (1 000 EUR) i bagażu (100 EUR).

    Cena nie obejmuje

    *Wariant Podstawowy ubezpieczenia TU Europa nie obejmuje ochrony na wypadek COVID-19, chorób przewlekłych, szkód pod wpływem alkoholu oraz uprawiania sportów wysokiego ryzyka.*Od dnia 1.01.2018 r. zgodnie z prawem greckim wszedł w życie podatek od noclegów, naliczany za pokój za każdą dobę pobytu. Jego wysokość jest uzależniona od kategorii obiektu: 1* i 2* - ok. 0,50 EUR za pokój/noc, 3* - ok. 1,50 EUR za pokój/noc, 4* - ok. 3 EUR za pokój/noc, 5* - ok. 4 EUR za pokój/noc.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

    Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

    Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.


    Net Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Sentido Blue Sea Beach to świetnie usytuowany stylowy i elegancki hotel - przy pięknej, piaszczystej plaży, w centrum kurortu Stalida - ze sklepami, barami i tawernami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego , a także na romantyczne wakacje. Przynależność do sieci hotelowej Sentido Hotels to gwarancja bardzo wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Krecie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja blisko pięknej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, w centrum miejscowości Stalida
    • stylowa zabudowa i wystrój, eleganckie pokoje, częściowo odnowiony, zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, taras słoneczny, jacuzzi, siłowania, dyskoteka
    • wyżywienie w bogatej opcji All Inclusive do godziny 24:00, wi fi gratis w pomieszczeniach ogólnodostępnych

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Grecja/Kreta

    Strefa

    Prestige, Relax

    Dzieci

    - 1 dziecko do 14 lat- opłata tylko za przelot - 2 dziecko do 6 lat - opłata tylko za przelot

    Lokalizacja

    Stalida - ok. 100 m do centrum miejscowości, w pobliżu bary, restauracje, dyskoteki, sklepy Heraklion - ok. 35 km, stolica wyspy z drugim co do wielkości Muzeum Archeologicznym na terenie Grecji lotnisko - ok. 32 km przystanek autobusowy - ok. 50 m od hotelu

    Plaża

    ok. 50 m od hotelu, publiczna, piaszczysta, z łagodnym wejściem do wody, przejście przez ulicę, leżaki i parasole płatne ok. 6 EUR/dzień/komplet, ręczniki plażowe za kaucją

    Hotel

    pięciogwiazdkowy, stylowo zaprojektowany, częściowo odnawiany w 2016 roku, składa się z 2 - piętrowego budynku głównego z windą i bungalowów, posiada 225 elegancko urządzonych pokoi, otoczony śródziemnomorskim ogrodem

    Udogodnienia

    całodobowa recepcja, lobby z miejscami do wypoczynku, mini market, sklep z pamiątkami, taras z widokiem na morze, opiekunka do dziecka, lekarz na wezwanie, udogodnienia dla osób niepełnosprawnych, winda, fryzjer, wypożyczalnia laptopów, wypożyczalnia samochodów, pralnia

    Internet

    bezpłatne WiFi w pomieszczeniach ogólnodostępnych

    Pokoje

    standard 2 - os. z możliwością 1 lub 2 dostawek, o powierzchni ok. 20 m2, łazienka z wanną lub prysznicem, klimatyzacja sterowana indywidualnie, TV SAT, telefon, lodówka, sejf dodatkowo płatny (ok. 12 EUR/tydz.), suszarka do włosów, czajnik, WiFi za dodatkową opłatą, balkon lub taras

    Restauracje i bary

    restauracja główna / Main Restaurant - dania kuchni międzynarodowej i greckiej restauracja a'la carte Ammos / dania kuchni międzynarodowej lobby bar / main bar bar przy basenie Blue Bar/ pool bar

    Wyżywienie

    All Inclusive

    Rozrywka

    2 baseny o nieregularnych kształtach ze słodką wodą, taras słoneczny z parasolami i leżakami, jacuzzi, tenis stołowy, siłownia, dyskoteka, amfiteatr, animacje dzienne i wieczorne, aerobik, rzutki

    Płatne

    centrum SPA z sauną, jacuzzi, łaźnią parową, masażami, refleksologią, aromaterapią, pokój z grami, sporty wodne na plaży (np. kajaki, narty wodne), bilard

    Dla dzieci

    brodzik, plac zabaw, mini klub (4-12 lat), mini disco, wysokie krzesełka w restauracji, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do 2 lat i wózków

    Program All Inclusive

    07.15-10.30 śniadanie amerykańskie w restauracji głównej, filtrowana kawa, herbata, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowych) 10.30-12.00 późne śniadanie kontynentalne w restauracji Ammos a'la carte 12.30-14.30 obiad w formie bufetu w restauracji głównej, dania kuchni greckiej i międzynarodowej, napoje bezalkoholowe typu woda, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowych), napoje alkoholowe np. piwo, wino czerwone i białe 18.30-21.30 kolacja w formie bufetu w restauracji głównej, show cooking, wieczory tematyczne, dania kuchni międzynarodowej i greckiej, szeroki wybór przystawek, deserów i owoców, lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, lokalne napoje alkoholowe np. piwo, wino białe i czerwone 19.00-23.00 kolacja w restauracji a'la carte, dania kuchni greckiej i międzynarodowej, raz na pobyt bezpłatna kolacja za wcześniejszą rezerwacją 11.30-17.30 przekąski np. kanapki, sałatki, ciasta, ciasteczka lub lody, lokalne napoje bezalkoholowe typu kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), lokalne napoje alkoholowe np. piwo, wino, wódka, ouzo lub koktajle na bazie alkoholi lokalnych, serwowane w barze przy basenie 10.00-24.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), kawa filtrowana, herbata, lokalne napoje alkoholowe np. wino białe i czerwone, piwo, ouzo, raki oraz drinki na bazie lokalnych alkoholi serwowane w poszczególnych barach w godzinach ich funkcjonowania Szczegółowe informacje dot. programu All Inclusive Klienci otrzymują w hotelu.

    Oficjalna kategoria

    5 gwiazdek

    Karty kredytowe

    Visa, Mastercard, American Express, Maestro

    Strona www hotelu

    www.bluesea.gr

    Nasza ocena

    Pokój ***** Położenie ****+ Wyżywienie ***** Sport \ rozrywka *****

    Atuty

    - stylowy, ciekawie zaprojektowany, idealnie wkomponowany w krajobraz - elegancko urządzone pokoje - częściowo odnowiony w 2016 roku - bogata forma All Inclusive - piękna, piaszczysta plaża

    Wąwóz Samaria

    Piesza wyprawa najdłuższym w Europie wąwozem Samaria, który położony jest w masywie Gór Białych (Lefka Ori), liczy 18 km długości i zaliczany jest do europejskich cudów natury. Dzięki specyficznemu klimatowi wąwozu, który przypomina cieplarnie występuje tu 450 gatunków roślin i wiele gatunków zwierząt. Wędrówka rozpoczyna się w miejscu zwanym Ksyloskala "drewniane schody" - od pokonania kamiennych stopni wykutych w zboczu porośniętym cyprysami. Wąwóz miejscami staje się kanionem, gdyż ściany wznoszą się na wysokość 300-600 m, a przejście ma szerokość ok. 3 metrów. Jest to tzw. Żelazna Brama. Szlak kończy się w Agia Roumeli. Wycieczkę kończy rejs statkiem do Choro Sfakion i przejazd autobusem do hotelu. Cena ok. 78 EUR/os.

    Knossos

    Wizyta w największym i najwspanialszym pałacu w Knossos, który okazał się centrum cywilizacji minojskiej. To tutaj mieszkał król Minos, który nakazał zbudować dla swojego syna Minataura (pół byka, pół człowieka) labirynt. Przewodnik nakreśli wygląd budowli sprzed tysiąca lat, opowie o tym jak żyli jej mieszkańcy oraz jakie mieli zwyczaje. Następnym etapem będzie przejazd do Heraklionu i czas wolny lub zwiedzanie muzeum archeologicznego, z największą na świecie kolekcją eksponatów z czasów minojskich. Cena ok. 58 EUR/os.

    Rejs na Santorini

    Symbolem Santorini jest czarny piasek oraz białe domy i kościoły z niebieskimi dachami. Stoją one na czarnych, stromych klifach sprawiając wrażenie jakby miały zaraz zsunąć się w turkusowe wody morza, rozbijające się o skały. Wyspa ta to jedno z najbardziej magicznych miejsc w Grecji. W programie zwiedzanie stolicy wyspy - Firy, która dzięki położeniu na skraju wulkanu słynie z niesamowitych widoków oraz miasteczka Oia - jednego z najbardziej romantycznych miejsc na świecie. Znajduje się tu wiele lokalnych sklepików, barów i tawern, gdzie przy aromatycznym, słodkim winie, z którego słynie wyspa można podziwiać zapierający dech w piersiach widok na kalderę - niezwykły, zatopiony krater wulkanu. Cena ok. 138 EUR/os.

    Spinalonga

    Wycieczka statkiem na wyspę Spinalonga, gdzie centrum miasteczka stanowią ruiny weneckiej fortecy. Na początku XX w. były tu zsyłane osoby cierpiące na trąd stąd też nosi ona również nazwę "Wyspa Trędowatych". W drodze powrotnej statek przycumuje w zatoczce przy małej, dzikiej plaży, gdzie będzie czas na kąpiel w morzu i opalanie. Po powrocie na ląd spacer po uroczym, portowym miasteczku Agios Nikolaosi podziwianie widoku na jezioro Voulismeni, które połączone jest z morzem kanałem. Cena ok. 58 EUR/os.

    Wieczór kreteński

    Doskonała okazja do spotkania z autentycznym folklorem greckim. Podczas kolacji w jednej z kreteńskich wiosek można skosztować specjałów miejscowej kuchni oraz rozsmakować się w winie i ouzo. Zespół tancerzy w strojach ludowych zaprezentuje tradycyjne tańce z Krety i innych części Grecji przy akompaniamencie buzuki i liry. Cena ok. 58 EUR/os.

    Jeep Safari

    Wyprawa samochodami terenowymi przez dzikie, górskie bezdroża. Idealna okazja do poznania nieznanego oblicza wyspy - zapomnianych wiosek żyjących własnym rytmem, gajów oliwnych i górskich przełęczy. Przerwa na lunch w greckiej tawernie. Cena ok. 80 EUR/os. Net Holiday Sp z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

    Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

    Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.


    Mouzenidis Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Sentido Blue Sea Beach to świetnie usytuowany stylowy i elegancki hotel - przy pięknej, piaszczystej plaży, w centrum kurortu Stalida - ze sklepami, barami i tawernami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego , a także na romantyczne wakacje. Przynależność do sieci hotelowej Sentido Hotels to gwarancja bardzo wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Krecie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja blisko pięknej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, w centrum miejscowości Stalida
    • stylowa zabudowa i wystrój, eleganckie pokoje, częściowo odnowiony, zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, taras słoneczny, jacuzzi, siłowania, dyskoteka
    • wyżywienie w bogatej opcji All Inclusive do godziny 24:00, wi fi gratis w pomieszczeniach ogólnodostępnych

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Region

    Kreta - Heraklion

    Opis

    Pierwsza linia brzegowa, duży teren, baseny, komfortowe pokoje, spa, restauracje, bary, program rozrywkowy.

    Polozenie

    Wybrzeże Stalis, 32 km od międzynarodowego lotniska „N. Kazantzakis ”, Heraklion.

    Wyzywienie

    All Inclusive, Half Board

    Pokoje

    225 pokoi: Promo Rooms Annex Building (~20-25 m2), Singles (~20 m2), Doubles (~24 m2), Doubles Sea View (~24 m2), Family Rooms 1-Bedroom (~30 m2), Junior Suites GV (~26 m2), Junior Suites GV/Private Pool (~26 m2), Bungalows Pool Front or Sea View (~26 m2).

    W pokojach: klimatyzacja, telewizja satelitarna, elektroniczny sejf (bezpłatny), telefon, bezpłatne Wi-Fi, mini lodówka, wanna/prysznic, zestaw kosmetyków do kąpieli, suszarka do włosów, zestaw do parzenia kawy/herbaty (kawa, herbata, cukier są codziennie uzupełniane) ), balkon/taras. Po przyjeździe - owoce, wino, woda.

    Promo Rooms Annex Building (~ 20-25 m2) 2 łóżka pojedyncze lub łóżko podwójne.
    Single (~ 20 m2) Łóżko podwójne lub 2 łóżka pojedyncze.
    Double (~ 24 m2) Łóżko podwójne lub 2 łóżka pojedyncze.
    Double Sea View (~ 24 m2) Łóżko podwójne lub 2 pojedyncze.
    Family Room 1-Bedroom (~ 30 m2) Podwójne łóżko za przesuwanymi drzwiami - 2 sofy.
    Junior Suite GV (~ 26 m2) Podwójne łóżko, sofa, salon, szlafroki i kapcie.
    Junior Suite GV/Private Pool (~ 26 m2) Podwójne łóżko, sofa, salon, prywatny basen, szlafroki i kapcie, minibar z lekkimi napojami w dniu przyjazdu, 2 leżaki.
    Bungalow Pool Front or Sea View (~ 26 m2) Podwójne łóżko, 2 rozkładane sofy, szlafroki i kapcie.
    Codzienne sprzątanie, zmiana pościeli - 3 razy w tygodniu.

    O wyzywieniu

    „All Inclusive”
    Wyżywienie
    Główna restauracja (dania kuchni greckiej i międzynarodowej, pokazy gotowania, wieczory tematyczne).
    Śniadanie 07.15-10.30 Amerykański bufet
    Obiad 12: 30-14: 30 w formie bufetu
    Kolacja 18:30 - 21:30 w formie bufetu
    Restauracja a la carte Ammos
    Późne śniadanie kontynentalne 10.30-11.30
    Kolacja a la carte 19.00-23.00 - (1 raz na pobyt, z minimalnym pobytem 1 tydzień)
    Napoje
    Podczas obiadu i kolacji - piwo z beczki, czerwone, białe i różowe wino, lekkie napoje, woda stołowa
    Podczas śniadania - filtrowana kawa, herbata, soki.
    Bary
    SENTIDO Blue Bar: 10.00-01.30 (zgodnie z programem All Inclusive do 24.00)
    Orzeźwiające koktajle, międzynarodowe i lokalne napoje alkoholowe, kawa, herbata, lekkie napoje, lody.
    Bar z przekąskami przy basenie 11.30-17.30 - ciepłe i zimne przekąski.
    Główny bar 10.00-01.30 (program all inclusive do 00.00) Napoje alkoholowe i przekąski, koktajle, kawa, herbata.
    Uwagi
    Check-In: 14:00.
    Check-Out: 12:00.
    Program All Inclusive obowiązuje do godziny 18.00 w dniu wyjazdu.

    ! Hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w programie bez uprzedniego powiadomienia.


    Firma Mouzenidis powstała w roku 1995 i ma już ponad 25 lat doświadczenia w organizacji wypoczynku. Organizator posiada własną linię lotniczą Ellinair, sieć hoteli Bomo Hotels, specjalizują się również w wyjazdach incentive Avitive Mice oraz w organizacji ślubów. Główna siedziba Mouzenidis Travel znajduje się w Grecji, w mieście Saloniki, ale również posiada 14 filii w największych greckich kurortach, filie biura działają  w Atenach, Riwierze Olimpu, na Chalkidiki, Peloponezie i na wielu greckich wyspach.  Regionalna sieć firmy stale zwiększa liczbę oddziałów i na dzień dzisiejszy jest ich ponad 80 w różnych krajach i ta liczba nadal rośnie. W sezonie 2020 realizowano loty do najpopularniejszych greckich kurortów takich jak: Chalkidiki, Riwiera Olimpu, Kreta, Zakynthos a dodatkowo w ofercie jest "dojazd własny" na Cypr, do Gruzji, a zimą na  narty w Bułgarii.

    Mouzenidis jest właścicielem  floty ponad 100 nowoczesnych autokarów klasy A.

    Mouzenis travel oferuje możliwość skorzystania z szerokiego zakresu usług VIP dla klientów ceniących sobie komfort na lotnisku oraz luksus podczas podróży na lotniskach w Salonikach i Heraklionie. 

     

     



    Nekera

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Sentido Blue Sea Beach to świetnie usytuowany stylowy i elegancki hotel - przy pięknej, piaszczystej plaży, w centrum kurortu Stalida - ze sklepami, barami i tawernami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego , a także na romantyczne wakacje. Przynależność do sieci hotelowej Sentido Hotels to gwarancja bardzo wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Krecie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja blisko pięknej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, w centrum miejscowości Stalida
    • stylowa zabudowa i wystrój, eleganckie pokoje, częściowo odnowiony, zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, taras słoneczny, jacuzzi, siłowania, dyskoteka
    • wyżywienie w bogatej opcji All Inclusive do godziny 24:00, wi fi gratis w pomieszczeniach ogólnodostępnych

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    GRECJA

    Położenie

     do centrum Stalis ok. 700 m. Do lotniska w Heraklionie ok. 30 km.

    Plaża

     do ładnej, piaszczystej, łagodnie opadającej do morza plaży ok. 10 m (przejście przez promenadę). Leżaki i parasole bezpłatnie przy rezerwacji All Inclusive, przy rezerwacji dwóch posiłków za opłatą.

    Wyposażenie

     komfortowy hotel oferuje 225 pokoi w piętrowym budynku głównym i w bungalowach. Lobby, recepcja, restauracja, restauracja a la carte, 3 bary, kawiarnia, sklep z upominkami. W ogrodzie ze śródziemnomorską roślinnością znajduje się basen ze słodką wodą. Leżaki i parasole bezpłatnie, ręczniki za kaucją.

    Dostęp do internetu

     WiFi w lobby i pokojach gratis.

    Zakwaterowanie

     przyjemnie, wygodnie urządzone pokoje. Pokoje dwuosobowe od strony ogrodu (DBL): ok. 20-25 m2, zestaw do przygotowywania kawy/ herbaty, klimatyzacja, sejf, lodówka, TV sat., internet, telefon, balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (DBL SV): wyposażone jak pokoje standard. Junior Suite od strony ogrodu (JS GV): ok. 28-33 m2,dodatkowo szlafroki i pantofle kąpielowe. Pokoje rodzinne od strony ogrodu (FAMILY ONE BEDROOM): ok. 30 m2; pomieszczenie dzienno-sypialne i sypialnia oddzielona drzwiami przesuwanymi. Pokoje w bungalowie z widokiem na morze lub basen (BUNG SV PV): ok. 26 m2, z tarasem, wyposażone jak pokoje dwuosobowe standard. Pokoje dwuosobowe w budynku bocznym (DBL ANNEX): wyposażone jak pokoje dwuosobowe standard. Dla max. 2 osób. Pokoje rodzinne w budynku bocznym (FAMILY ANNEX): jednopomieszczeniowe, dla max. 2 osob dorosłych i 2 dzieci poniżej 13 lat. 

    Sport

     aerobik, siłownia, tenis stołowy. Za opłatą bilard i sporty wodne na plaży.

    Wellness

     duże centrum spa z krytym basenem. Za opłatą łaźnia parowa, masaże, sauna, whirpool i zabiegi.

    Rozrywka

     animacje w ciągu dnia i wieczorem.

    Dzieci

     plac zabaw, mini klub (4-12 lat), brodzik. 

    All Inclusive

     3 posiłki w formie bufetu. 2 x tydzień wieczory tematyczne. Przekąski, kawa, herbata i ciastka w godz. 11:30-17:30. Lokalne i importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10:00-01:30.

    Kategoria Nekera

    5 gwiazdek, kategoria lokalna: 5 gwiazdek.

    Cena zawiera

    Noclegi, wyżywienie zgodnie z rezerwacją, ubezpieczenie, telefoniczną opiekę rezydenta. Dodatkowo w przypadku imprez pakietowych z przelotem, oprócz ww. świadczeń w cenie zawarty jest: przelot, opłata lotniskowa, opłata za wylot z lotniska lokalnego, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (chyba, że dana oferta stanowi inaczej), telefoniczna lub bezpośrednia opieka rezydenta.W przypadku imprez turystycznych opartych o przeloty przewóz bagażu może być nieuwzględniony w cenie (standardowo przy przelotach czarterowych w cenie zawarty jest bagaż 20 kg/osoba).W zależności od linii lotniczej dopłata waha się od 0 do ok 500 zł/bagaż. Przykładowe linie lotnicze, gdzie bagaż jest dodatkowo płatny to: FR (Ryanair), W6 (WizzAir), A3 (Aegean), LO (Lot).TELEFONICZNA OPIEKA W JĘZYKU POLSKIM

    Do zapłaty na miejscu podatek turystyczny. Od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów

     1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc; 3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc; 4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc; 5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc; APT kat. 1-2 = 0,25€/apt/noc; APT kat. 3    = 0,50€/apt/noc; APT kat. 4    = 1,00€/apt/noc.

    Mocne strony

    - Przy samym morzu- Blisko centrum Stalis- Niska zabudowa- Duży ogród


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    Oasis Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Sentido Blue Sea Beach to świetnie usytuowany stylowy i elegancki hotel - przy pięknej, piaszczystej plaży, w centrum kurortu Stalida - ze sklepami, barami i tawernami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego , a także na romantyczne wakacje. Przynależność do sieci hotelowej Sentido Hotels to gwarancja bardzo wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Krecie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja blisko pięknej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, w centrum miejscowości Stalida
    • stylowa zabudowa i wystrój, eleganckie pokoje, częściowo odnowiony, zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, taras słoneczny, jacuzzi, siłowania, dyskoteka
    • wyżywienie w bogatej opcji All Inclusive do godziny 24:00, wi fi gratis w pomieszczeniach ogólnodostępnych

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Opis kontrahenta

    Hotel  SENTIDO BLUE SEA BEACH RESORT & SPA znajduje się niedaleko lotniska. Wyposażony jest w Wi-Fi, windę, sklep, jacuzzi oraz miejsca parkingowe. Na zewnątrz znajduje się basen dla dzieci. W hotelu można skorzystać z krytego basenu. Dla najmłodszych gości hotelowych jest plac zabaw. Hotel oferuje przechowalnię bagażu i usługi prania oraz możliwością kontaktu z centrum medycznym (za opłatą). Dla miłośników zwiedzania wypożyczalni samochodów w pobliżu hotelu (za dodatkową opłatą). Sport i rekreacja: całodobowa siłownia,  hotelowe Spa z sauną (dodatkowo opłate).

    CENA ZWIERA/NIE ZAWIERA

    W przypadku przelotu CZARTEREM cena zawiera: obowiązkowe ubezpieczenie (KL, NW, bagaż), bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00 - godziny mogą się wahać w zależności od hotelu); wyżywienie w/g opisu, opłaty lotniskowe i paliwowe, podatek VAT, TFP, TFG, bagaż główny i bagaż podręczny. Cena nie zawiera: transferu (możliwość dokupienia), obsługi rezydenta (telefon alarmowy do biura Klienci otrzymują na Voucherze). W przypadku przelotu SAMOLOTEM LINIOWYM/TANIMIM LINIAMI LOTNICZYMI (dynamiczne pakietowanie) cena zawiera: obowiązkowe ubezpieczenie (KL, NW, bagaż), bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00 - godziny mogą się wahać w zależności od hotelu), transfer: lotnisko - hotel - lotnisko; wyżywienie w/g opisu, opłaty lotniskowe i paliwowe, podatek VAT, bagaż zgodnie z usługą wykupioną w wybranej linii lotniczej, TFP, TFG. Cena nie zawiera: transferu (możliwość dokupienia), bagażu głównego (możliwość dokupienia),obsługi rezydenta (telefon alarmowy do biura Klienci otrzymują na Voucherze).

    INFORMACJE DODATKOWE

    Uwaga! Oferta zawiera zdjęcia przykładowych pokoi. Część usług, sportów i gier dodatkowo płatna. Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach wykupionego pakietu (All Inclusive, śniadania i obiadokolacje, pełen wyżywienie, śniadania) Goście otrzymują w hotelu. Hotel zastrzega sobie prawo do modyfikacji pakietu. Serwis różni się w zależności od sezonu (wysoki/niski). Terminy oraz godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Organizator podaje przykładowe propozycje animacji i zabaw, szczegółowe informacje Klienci otrzymują na miejscu.

    HOTELE REGULACJE I ZMIANY PO COVID 19

    W następstwie pandemii hotele wdrażają regulacje sanitarne mające na celu zapewnienie Klientom bezpiecznego wypoczynku. W każdym hotelu znajdą się wytyczne dotyczące korzystania z: infrastruktury (baseny, siłownie, SPA, sale zabaw, wspólne pomieszczenia, sposób wydawania posiłków itp.), z systemu All Inclusive, atrakcji, animacji itp. Hotele zastrzegają sobie prawo do wprowadzania  zmiany zasad korzystania z oferty hotelowej zgodnie z wymogami. Zalecenia i regulacje mogą się zmieniać dynamicznie i mogą być wprowadzane w trybie nagłym. Obiekty działają zgodnie z wytycznymi władz danego kraju obowiązującymi w związku z przeciwdziałaniem epidemii COVID-19. Wszelkie zmiany wynikają z wdrażania przepisów sanitarnych, do których stosowania zobowiązane są hotele oraz turyści. Obowiązek dostosowania się do reżimu sanitarnego nie uprawnia Klienta do możliwości żądania odszkodowania. Prosimy każdorazowo o zapoznawanie się z komunikatami MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi i sanitarnymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych. W przypadku rezerwacji wakacji w Polsce: https://www.gov.pl/web/rozwoj/hotele-i-inne-miejsca-noclegowe. Aktualne wytyczne można również znaleźć na stronie Głównego Inspektoratu Sanitarnego, Światowej Organizacji Zdrowia oraz Europejskiego Centrum ds. Zapobiegania i Kontroli Chorób. Światowa Organizacja Zdrowia uznała epidemię wywołaną wirusem SARS-CoV-2 za pandemię. Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z ograniczeniami w ruchu lotniczym, w przypadku uzasadnionych podejrzeń wystąpienia SARS-CoV-2 z koniecznością pobytu w wyznaczonym przez władze kraju obiekcie lub szpitalu, z trudnościami w powrocie do kraju, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.

    COVID 19

    Pasażerowie lotów do Grecji ( komunikat Ambasady z dnia 3 października 2020 r.)  muszą okazać negatywny wynik testu molekularnego (PCR) dla COVID-19, wykonanego do 72 godzin przed wjazdem do Grecji (test RT-PCR z użyciem wymazu z jamy ustno-gardłowej lub nosogardłowego). Tylko osoby, które posiadają zaświadczenie o negatywnym wyniku testu RT-PCR, zostaną wpuszczone na teren kraju. Zaświadczenie o negatywnym wyniku testu powinno zostać przygotowane w języku angielskim, zawierać imię i nazwisko oraz numer dokumentu tożsamości osoby podróżującej. Przed wjazdem do Grecji (najpóźniej 24 h przed wylotem) turyści muszą wypełnić formularz podróżny (Passenger Locator Form, PFL) na stronie https://travel.gov.gr   W dokumencie należy podać dane osobowe, kraj pochodzenia, miejsce przekroczenia granicy, kraje do których się podróżowało w ostatnim czasie i długości pobytu w tych krajach oraz adres, pod którym będzie się przebywać w Grecji. System wygeneruje kod QR, który należy wydrukować lub zapisać na urządzeniu mobilnym - na lotnisku będzie on skanowany po wyjściu z samolotu, w przypadku podróży dojazdem własnym kod należy okazać służbom granicznym. Zaleca się, aby wymeldowanie z hoteli nastąpiło do 10 rano, a zameldowanie od godziny 15:00, aby pokoje zostały dokładnie wyczyszczone i zdezynfekowane oraz miały zapewnioną naturalną wentylację. Prosimy na bieżąco śledzić wszystkie obostrzenia na stronie rządowej - Organizator nie ponosi odpowiedzialności za zmiany wytycznych i decyzje ministerialne.

    PRZELOTY LINIAMI REJSOWYMI

    Oferty z przelotem liniami rejsowymi/tanimi liniami lotniczymi (np.: LOT, WIZZAIR, RYANAI, Easy Jet, Corendon) pochodzą z DYNAMICZNEGO PAKIETOWANIA, ceny wszystkich przelotów są stale aktualizowane i zmieniane przez linie lotnicze, co oznacza, że cena wycieczki od momentu zrobienia rezerwacji do momentu potwierdzenia jej przez Organizatora może ulec zmianie.  Uczestnik imprezy zobowiązany jest do potwierdzenia, u Organizatora lub Agenta, aktualnych godzin lotu 48 h przed wylotem (dotyczy zarówno wylotów jak i powrotów z wakacji). Wszystkie przeloty odbywają się zgodnie z Ogólnymi warunkami przewozu pasażerów i bagażu danego przewoźnika.Warunki przewozów wybranych przewoźników: Wizzair - Cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach 40x30x20 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia: - bagażu podręcznego - Wizz Priority (1 sztuka bagażu podręcznego umieszczana pod fotelem, 1 podręczna walizka na kółkach na pokładzie, stanowisko odprawy priorytetowej i pierwszeństwo wejścia na pokład); - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 10 kg i wymiarach 55x40x20 cm; - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 20 kg i wymiarach 149,9x119,4x171,5 cm; - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 32 kg. Ryanair - cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach, które nie przekraczają 40x20x25 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia: dodatkowego bagażu o maksymalnej wadze 10 kg i wymiarach nieprzekraczających 55x40x23 cm (w taryfie standard będzie on przewożony jako bagaż rejestrowany - należy nadać go w punkcie odprawy przed kontrolą bezpieczeństwa; w taryfie z wykupioną usługą Pierwszeństwa wejścia na pokład bagaż dodatkowy będzie przewożony jako podręczny - dostępność usługi jest ograniczona na każdym locie) lub bagażu rejestrowanego o wadze 20 kg. PL LOT - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12). Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 23 kg. CORENDON - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23). Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 20 kg.Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu (ilość, wymiary, waga) podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie zgodnie z taryfą obowiązującą u danego przewoźnika. Serwis pokładowy - zgodnie z warunkami przewoźnika. Ceny dodatkowych bagaży na każdej linii są aktualizowane w systemie rezerwacyjnym i zależą od wagi, kierunku, terminu lotu. Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może być wyższa.

    RODZAJ OFERTY - DYNAMICZNE PAKIETOWANIE

    Oferta z przelotami samlotami liniowymi (regularne linie lotnicze) pochodzi z DYNAMICZNEGO PAKIETOWANIA. Ceny przelotów są stale aktualizowane przez linie lotnicze, dlatego od chwili złożenia zapytania/rezerwacji przez Klienta/Agenta do momentu potwierdzenia jej przez Touroperatora, cena oferty może ulec zmianie.  Klienci przylatujący do Grecji są pod telefoniczną opieką anglojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta (chyba że oferta wskazuje inaczej). Klienci mają możliwość kontaktu w języku polskim pod alarmowym numerem telefonu (szczegółowe informacje podawane są w dokumentach podróży). Oferta pochodząca z dynamicznego pakietowania nie oferuje standardowych spotkań informacyjnych z rezydentem. Klienci zobowiązani są podać właściwe dane Uczestników (imię, nazwisko, data urodzenia, płeć - zgodne z danymi w paszporcie/dowodzie). Po założeniu rezerwacji i potwierdzeniu jej nie ma możliwości bezpłatnej zmiany istotnych danych niezbędnych do zakupienia i wystawienia biletu. Oferta nie zawiera bagażu głównego. Warunki bagażu danej linii sprawdź w opisie oferty. Podstawa ceny nie zawiera transferu lotnisko-hotel-lotnisko.


    Atur

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Sentido Blue Sea Beach to świetnie usytuowany stylowy i elegancki hotel - przy pięknej, piaszczystej plaży, w centrum kurortu Stalida - ze sklepami, barami i tawernami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego , a także na romantyczne wakacje. Przynależność do sieci hotelowej Sentido Hotels to gwarancja bardzo wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Krecie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja blisko pięknej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, w centrum miejscowości Stalida
    • stylowa zabudowa i wystrój, eleganckie pokoje, częściowo odnowiony, zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, taras słoneczny, jacuzzi, siłowania, dyskoteka
    • wyżywienie w bogatej opcji All Inclusive do godziny 24:00, wi fi gratis w pomieszczeniach ogólnodostępnych

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    GRECJA

    Hotel info

    ten nowoczesny i komfortowy hotel to oaza wakacyjnego relaksu w promieniach greckiego słońca. Rozległy kompleks hotelowy położony jest wśród zieleni zadbanych ogrodów, tuż przy piaszczystej plaży i morzu. Z hotelowych tarasów rozpościera się widok na majestatyczną zatokę Malia z wodami mieniącymi się odcieniami turkusu. Krajobraz ten malowniczo komponuje się z krawędzią hotelowych basenów infiniti. Duży, dwu poziomowy basen otoczony tarasami słonecznymi to również doskonałe miejsce relaksu, któremu towarzyszy szum morskich fal. Widok podziwiać można także z hotelowych restauracji, które zapraszają na degustację wyśmienitego menu. Szef hotelowej kuchni rozpieszcza gości typowymi daniami greckimi i śródziemnomorskimi przysmakami, urozmaicając ich pobyt cyklicznymi kolacjami tematycznymi. Bary serwują lekkie przekąski i orzeźwiające drinki. To również dobre miejsce na wieczorny aperitif. Hotelowe centrum spa zachęca by bez reszty oddać się wakacyjnemu lenistwu, skorzystać z masażu lub zabiegów pielęgnacyjnych, a amatorzy aktywnego wypoczynku zagrać mogą w tenisa stołowego, rzutki lub zaplanować trening w sali fitness. Kategoria lokalna 5*****

    Lokalizacja

    Stalida, pomiędzy tętniącymi życiem kurortami Hersonissos i Malia; przy nabrzeżu, w pierwszej linii brzegowej, ok. 800m od centrum miejscowości z licznymi butikami, barami i tawernami, przystanek komunikacji lokalnej przy kompleksie. Lotnisko w Heraklionie ok. 30km, w Chanii ok. 170km.

    Plaża

    bezpośrednio przed kompleksem (przejście przez nadbrzeżną ulicę), piaszczysta, miejscami żwirkowa, publiczna, bezpłatna. W sezonie letnim leżaki i parasole bezpłatne dla gości z pakietem all inclusive, pozostali goście za opłatą.

    Hotel

    226 pokoi, przestronny obiekt, budynek recepcyjny oraz kompleks aneksów i bungalowów, 1-2 piętra, hol powitalny, recepcja 24h, przestronne lobby z kącikiem TV, restauracja główna z show cooking, lobby bar i cafeteria, snack bar przy basenie, sezonowy Blue Bar i sezonowa restauracja Ammos a la carte – kuchnia śródziemnomorska, zadbany ogród, butik, płatny room service, płatny kącik internetowy, zaplecze konferencyjne, płatne miejsca parkingowe.

    Pokój

    nowoczesne, eleganckie, funkcjonalnie wyposażone pokój typu standard (STD) – klimatyzacja (sezon letni), TV, telefon, łazienka (prysznic lub wanna, suszarka do włosów), zestaw do parzenia kawy lub herbaty, płatny minibar/lodówka, płatny sejf, balkon lub taras z widokiem na basen, morze lub ogród. 2-osobowy, możliwość 1 dostawki, co może jednak ograniczać komfort zakwaterowania. Pokój 1-osobowy na zamówienie (wyposażenie może odbiegać od opisanego).

    Sport i rozrywka

    duży kompleks basenów zewnętrznych w tym basen infiniti (sezon letni), tarasy słoneczne, leżaki przy basenie bezpłatnie. Fitness, tenis stołowy, boule, basen kryty (sezon zimowy, podgrzewany). Płatne – bilard, zaplecze spa & wellness z sauną, łaźnią parową, jacuzzi, ofertą masaży i procedur relaksacyjnych oraz kosmetycznych. Sezonowe lekkie animacje lub wieczorna muzyka.

    Dzieci

    brodzik, kącik zabaw, sezonowo mini klub (4-12 lat)

    Opcje wyżywienia

    - śniadania, obiadokolacje (HB)- all inclusive (ALL)

    Uwagi

    hotel objęty telefoniczną obsługą - numer alarmowy z językiem polskim. Obiekt wymaga odpowiedniego ubiory w sali restauracyjnej, panowie długie spodnie.

    Nasza opinia

    elegancki, przestronny kompleks hotelowy oferuje komfort zakwaterowania i dobry serwis usług. Wypoczynkowi sprzyja lokalizacja przy plaży, na skraju miejscowości, jednocześnie w zasięgu spaceru od centrum.220424

    Przewóz bagażu

    limity bagażowe w zależności od linii lotniczej Corendon Airlines (kod lotu XC) – duży bagaż podręczny o max wymiarach 55x40x25cm, max waga do 8kg, który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany o max wadze do 23kg przewożony w luku bagażowym. Aktualna promocja – przewóz bagażu rejestrowanego bezpłatnie.EasyJet (kod lotu EZY) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 45x36x20cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 56x45x25cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o wadze do 15kg i max wymiarach 56x45x25cm przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 23kg przewożony w luku bagażowym. LOT (kod lotu LO) – duży bagaż podręczny o max wymiarach 55x40x23cm, max waga do 8kg, które pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany o max wadze do 23kg przewożony w luku bagażowym.Ryanair (kod lotu FR) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x20x25cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym.WizzAir (kod lotu W6) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x30x20cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm, przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym.Powyższe informacje nie dotyczą dzieci do lat 2 (tzw infantów). Ceny dodatkowego, opcjonalnego bagażu zg z systemem rezerwacyjnym. Ważne! Jeżeli bagaż dodany zostanie do rezerwacji już po jej potwierdzeniu jego cena będzie wyższa.

    Ważne

    Informujemy, iż wyniku pandemii COVID-19, mając na celu zapewnienie najwyższego poziomu bezpieczeństwa i komfortu wypoczynku obowiązywać mogą restrykcyjne procedury i obostrzenia dotyczące świadczonego serwisu. Z uwagi na powyższe wprowadzone mogą zostać inne, niż standardowo dotychczas, zasady korzystania z transportu czy infrastruktury hotelowej np. maksymalna ilość pasażerów lub gości w obiekcie hotelowym, ograniczenia w serwisie sprzątającym, obowiązek zachowania dystansu, określone warunki korzystania z barów, restauracji itp. Wystąpić mogą również ograniczanie w dostępie do wybranej infrastruktury jak np. zaplecza spa, fitness, programów animacyjnych itp., a nawet częściowe lub całkowite zamknięcie obiektu. Konkretne przepisy i zarządzenia regulowane są przez instytucje międzynarodowe, a także przez lokalne władze w miejscu docelowym i Biuro Podróży ATUR sp. z o.o nie ma na nie wpływu. Staramy się na bieżąco śledzić wytyczne i niezwłocznie informować o obowiązujących restrykcjach, mając jednak na uwadze iż przepisy zmieniać mogą się bardzo dynamicznie, obostrzenia obowiązywać mogą bez wcześniejszego powiadomienia.Informujemy również, iż zmianom ulegać mogą przepisy dotyczące przekraczania granic oraz przepisy sanitarne w poszczególnych krajach. Komunikaty dotyczące warunków podróżowania dostępne są pod adresem http//atur.com/pl/bezpieczna-podroz

    CENA ZAWIERA

    Cena zawiera: bilet lotniczy | przewóz bagażu podręcznego | transfer lotnisko-hotel i hotel-lotnisko | zakwaterowanie | wyżywienie zg z wybraną opcją | składka z tytułu TFG | składka z tytułu TFP | ubezpieczenie KL 15.000 EUR, NNW 2.000 EUR, bagaż podróżny 200 EUR

    CENA NIE ZAWIERA

    Cena nie zawiera: taksa turystyczna | opcjonalnie przewóz bagażu dodatkowego | świadczenia dodatkoweTaksa turystyczna: obowiązkowa taksa płatna w Grecji przy zakwaterowaniu. Wysokość opłaty uzależniona jest od standardu zakwaterowania (lokalnej kategorii obiektu) 2**- ok. 0,5 EUR/pokój/noc, 3***- ok. 1,5 EUR/pokój/noc, 4****- ok. 3 EUR/pokój/noc, 5*****- ok. 4 EUR/pokój/noc


    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Sentido Blue Sea Beach to świetnie usytuowany stylowy i elegancki hotel - przy pięknej, piaszczystej plaży, w centrum kurortu Stalida - ze sklepami, barami i tawernami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego , a także na romantyczne wakacje. Przynależność do sieci hotelowej Sentido Hotels to gwarancja bardzo wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Krecie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja blisko pięknej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, w centrum miejscowości Stalida
    • stylowa zabudowa i wystrój, eleganckie pokoje, częściowo odnowiony, zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, taras słoneczny, jacuzzi, siłowania, dyskoteka
    • wyżywienie w bogatej opcji All Inclusive do godziny 24:00, wi fi gratis w pomieszczeniach ogólnodostępnych

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Kreta/Heraklion, Grecja

    Położenie

    w kurorcie turystycznym Stalis, do centrum ok. 100 m, bary i restauracje w odległości ok. 100 m. Do lotniska w Heraklionie ok. 30 km.

    Plaża

    do ładnej, piaszczystej, łagodnie opadającej do morza plaży ok. 10 m (przejście przez ulicę). Leżaki i parasole bezpłatnie (przy rezerwacji All Inclusive), przy rezerwacji dwóch posiłków za opłatą.

    Wyposażenie

    komfortowy, kompletnie odnowiony hotel w 2008 roku oferuje 225 pokoi w 2- piętrowym budynku głównym, w bungalowach i w budynku bocznym (53538E, który znajduje się ok. 60 m od budynku głównego). Lobby, recepcja, restauracja, restauracja a' la carte, 2 bary, kawiarnia, sklep z upominkami. W ogrodzie ze śródziemnomorską roślinnością znajduje się basen ze słodką wodą, bar przy basenie. Leżaki i parasole bezpłatnie, ręczniki za kaucją. www.zeushotels.gr

    Kategoria lokalna

    A.

    Zakwaterowanie

    przyjemnie, wygodnie urządzone pokoje. Pokoje dwuosobowe od strony ogrodu (A1-3A): standardowe, klimatyzacja indywidualna, sejf, lodówka, TV-sat., telefon, balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (1-3B).Junior Suite od strony ogrodu (2-3C): dodatkowo: szlafroki, kapcie. Junior Suite z prywatnym basen (2-3D). Pokoje rodzinne z widokiem na morze (2F): 2 pokoje, wyp. jak w pok. 2A. Pokoje rodzinne od strony ogrodu (2H): 1 pokój, wyp. jak w pok. 2A. Pokoje - wariant ekonomiczny: (2-3S). Pokoje w budynku bocznym - po remoncie: Pokoje dwuosobowe bud. bocznym (E2-3A): wyremontowane pokoje w aneksie znajdującym się w odległości ok. 60 m od głównego budynku hotelu. Pokoje rodzinne w bud. bocznym (E2F): wyremontowane, 1 pokój dla 2 os. z 2 dzieci. Goście korzystają z restauracji, barów i pozostałej infrastruktury dostępnej w kompleksie hotelowym.

    Dzieci

    plac zabaw, mini klub (4-12 lat), menu, łóżeczko dla dziecka do 2 lat bezpłatnie.

    Rozrywka

    animacje.

    Dostęp do internetu

    WLAN w lobby gratis.

    Sport

    aerobik, boccia, tenis stołowy, aqua aerobik. Za opłatą: bilard, siłownia, sporty wodne na plaży oferowane przez lokalne agencje.

    Wellness

    duże centrum Spa: basen kryty bezpłatnie, za opłatą: łaźnia parowa, masaże, sauna, whirpool, zabiegi upiększające.

    Wyżywienie

    Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu.

    All Inclusive

    All Inclusive Premium: 3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bogatego bufetu. Późniejsze śniadanie (10:30-11:30). Kuchnia śródziemnomorska i międzynarodowa, specjały tradycyjnej kuchni kreteńskiej. Wieczory tematyczne dwa razy w tygodniu. Raz na pobyt (min. 7 dni) kolacja w restauracji a'la carte (za wcześniejszą rezerwacją). Po południu przekąski, kawa, herbata, ciasteczka. Lokalne i importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10:00-24:00.

    Wcześniej = taniej

    do 31.12.15 25% zniżki, od 01.01.16 - 29.02.16 20% zniżki, od 01.03.16 - 31.05.16 10% zniżki.

    Dla dzieci

    2-12 lat: pobyt gratis.

    Polecamy

    • duży wybór komfortowych pokoi
    • urozmaicona kuchnia, specjały tradycyjnej kuchni kreteńskiej, śródziemnomorskiej i międzynarodowej
    • basen kryty w centrum Spa gratis
    • doskonałe położenie, blisko do centrum Stalis
    • ładna, piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza
    • idealne miejsce dla rodzin i dla par


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Neckermann HIT

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Sentido Blue Sea Beach to świetnie usytuowany stylowy i elegancki hotel - przy pięknej, piaszczystej plaży, w centrum kurortu Stalida - ze sklepami, barami i tawernami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego , a także na romantyczne wakacje. Przynależność do sieci hotelowej Sentido Hotels to gwarancja bardzo wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Krecie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja blisko pięknej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, w centrum miejscowości Stalida
    • stylowa zabudowa i wystrój, eleganckie pokoje, częściowo odnowiony, zaplecze rekreacyjno sportowe - 2 baseny, taras słoneczny, jacuzzi, siłowania, dyskoteka
    • wyżywienie w bogatej opcji All Inclusive do godziny 24:00, wi fi gratis w pomieszczeniach ogólnodostępnych

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Kreta/Heraklion, Grecja

    Położenie

    w kurorcie turystycznym Stalis, do centrum ok. 100 m, bary i restauracje w odległości ok. 100 m. Do lotniska w Heraklionie ok. 30 km.

    Plaża

    do ładnej, piaszczystej, łagodnie opadającej do morza plaży ok. 10 m (przejście przez ulicę). Leżaki i parasole bezpłatnie (przy rezerwacji All Inclusive), przy rezerwacji dwóch posiłków za opłatą.

    Wyposażenie

    komfortowy, kompletnie odnowiony hotel w 2008 roku oferuje 225 pokoi w 2- piętrowym budynku głównym, w bungalowach i w budynku bocznym (53538E, który znajduje się ok. 60 m od budynku głównego). Lobby, recepcja, restauracja, restauracja a'la carte, 2 bary, kawiarnia, sklep z upominkami. W ogrodzie ze śródziemnomorską roślinnością znajduje się basen ze słodką wodą, bar przy basenie. Leżaki i parasole bezpłatnie, ręczniki za kaucją. www.zeushotels.gr

    Kategoria lokalna

    A.

    Zakwaterowanie

    przyjemnie, wygodnie urządzone pokoje. Pokoje dwuosobowe od strony ogrodu (A1-3A): standardowe, klimatyzacja indywidualna, sejf, lodówka, TV-sat., telefon, balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (1-3B).Junior Suite od strony ogrodu (2-3C): dodatkowo: szlafroki, kapcie. Junior Suite z prywatnym basen (2-3D). Pokoje rodzinne z widokiem na morze (2F): 2 pokoje, wyp. jak w pok. 2A. Pokoje rodzinne od strony ogrodu (2H): 1 pokój, wyp. jak w pok. 2A. Pokoje - wariant ekonomiczny: (2-3S). Pokoje dwuosobowe w bud. bocznym (E2-3A): pokoje w aneksie znajdującym się w odległości ok. 60 m od głównego budynku hotelu. Pokoje wyposażone są w innym stylu, ale mają takie same udogodnienia jak reszta pokoi standardowych. Łazienka jest wyposażona w wannę. Goście korzystają z restauracji, barów i pozostałej infrastruktury dostępnej w kompleksie hotelowym.

    Dzieci

    plac zabaw, mini klub (4-12 lat), menu, łóżeczko dla dziecka do 2 lat bezpłatnie.

    Rozrywka

    animacje.

    Dostęp do internetu

    WLAN w lobby gratis.

    Sport

    aerobik, boccia, tenis stołowy, aqua aerobik. Za opłatą: bilard, siłownia, sporty wodne na plaży oferowane przez lokalne agencje.

    Wellness

    duże centrum Spa: basen kryty bezpłatnie, za opłatą: łaźnia parowa, masaże, sauna, whirpool, zabiegi upiększające.

    Wyżywienie

    Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu.

    All Inclusive

    All Inclusive Premium: 3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bogatego bufetu. Późniejsze śniadanie (10:30-11:30). Kuchnia śródziemnomorska i międzynarodowa, specjały tradycyjnej kuchni kreteńskiej. Wieczory tematyczne dwa razy w tygodniu. Raz na pobyt (min. 7 dni) kolacja w restauracji a'la carte (za wcześniejszą rezerwacją). Po południu przekąski, kawa, herbata, ciasteczka. Lokalne i importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10:00-24:00.

    Dla dzieci

    2-12 lat: pobyt gratis.

    Polecamy

    • duży wybór komfortowych pokoi
    • urozmaicona kuchnia, specjały tradycyjnej kuchni kreteńskiej, śródziemnomorskiej i międzynarodowej
    • basen kryty w centrum Spa gratis
    • doskonałe położenie, blisko do centrum Stalis
    • ładna, piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza
    • idealne miejsce dla rodzin i dla par


    Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kreta)
    Malownicze miasteczko Agios Nicolaos nad zatoką Mirabello na wyspie Kreta
    Niepowtarzalna, różowa plaża Elafonisi na greckiej wyspie Kreta
    Hersonissos to jedna z bardziej popularnych i rozrywkowych miejscowości na Krecie
    Pałac minojski Knossos na Krecie w którym mieszkał Minotaur
    Wyspa Gramvousa, dawna twierdza piratów i urzekająca, dziewicza laguna Balos
    Kreta, Rejs na Spinalonga, dawną wenecką fortecę zamienioną na wyspę trędowatych
    Vai Palm Beach, przepiękna karaibska plaża na Krecie
    Najdłuższy w Europie Wąwóz Samaria znajduje się na wyspie Kreta i liczy ponad 18 km
    Filmy hotelu Sentido Blue Sea Beach:
    Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Sentido Blue Sea Beach!
    https://youtu.be/ghXbXFsol-0

    Opinie o Hotelu Sentido Blue Sea Beach

    Masz pytania o Hotel Sentido Blue Sea Beach? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00