cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
  • Hotel Dessole Lippia Golf Resort, Rodos
1 / 45
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
01.05 - 08.05
już od 2756 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
02.10 - 09.10
już od 1617 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Dessole Lippia Golf Resort
  • Golf
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Bez paszportu

Hotel Dessole Lippia Golf Resort
star 4

Grecja: Rodos
Ocena hotelu Dessole Lippia Golf Resort:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Dessole Lippia Golf Resort:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 01 maja 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 02 października 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dessole Lippia Golf Resort to dobrej klasy hotel usytuowany blisko plaży i centrum miejscowości Afandou ze sklepami, barami i tawernami. Polecamy osobom pragnącym wypocząć w spokojnym miejscu oraz rodzinom z dziećmi ze względu na świetny program animacji i atrakcje dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko plaży Afandou Beach, z łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w spacerowej odległości od centrum miejscowości Afandou
  • komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, basen kryty, bardzo bogaty program animacyjny, basen ze zjeżdżalnią dla dzieci
  • świetne wyżywienie w opcji All inclusive, wi fi gratis

Hotel Dessole Lippia Golf Resort w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dessole Lippia Golf Resort to dobrej klasy hotel usytuowany blisko plaży i centrum miejscowości Afandou ze sklepami, barami i tawernami. Polecamy osobom pragnącym wypocząć w spokojnym miejscu oraz rodzinom z dziećmi ze względu na świetny program animacji i atrakcje dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko plaży Afandou Beach, z łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w spacerowej odległości od centrum miejscowości Afandou
  • komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, basen kryty, bardzo bogaty program animacyjny, basen ze zjeżdżalnią dla dzieci
  • świetne wyżywienie w opcji All inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Grecja / Rodos

Opis oferty:

Wymarzona propozycja na aktywne rodzinne wakacje. Hotel zaprasza miłośników wspólnej zabawy, dorosłych i dzieciaki, dla których największą frajdą jest świetnie zorganizowany pobyt i bycie w ruchu od rana do wieczora. Animacje to zdecydowanie mocny punkt hotelu! Profesjonalni animatorzy troszczą się o dobre humory Gości, są także świetne warunki do zadbania o kondycję fizyczną: korty tenisowe, minigolf, siatkówka. Hotel leży niedaleko plaży, gdzie na Gości czekają turkusowe, idealnie czyste morze i bezpłatne parasole i leżaki. W pięknym ogrodzie hotelowym z cyprysami, hibiskusami i różami jest basen dla dorosłych, brodzik i kolejna atrakcja: basen ze zjeżdżalnią dla dzieci. Hotel znany jest z dobrego poziomu formuły all inclusive - potrawy z bogatych bufetów są nie tylko smaczne, ale także pięknie zaprezentowane.

POŁOŻENIE:

ok. 2 km od wioski Afandou z kilkoma sklepikami i tawernami, ok. 8 km od FALIRAKI, ok. 20 km od miasta Rodos, ok. 27 km Lindos; ok. 25 km od lotniska na Rodos; przystanek autobusowy ok. 300 m od hotelu (Rodos/ok. 2,5 EUR).

PLAŻA:

Afandou Beach, publiczna, żwirkowa, łagodne zejście do morza, duża głębokość blisko brzegu, ok. 200 m od hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zadbany, zbudowany w 1992 r., odświeżony w 2014 r., 242 pokoje, 4 budynki, 2-3 piętra, 5 wind, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, bar w lobby, snack-bar obok basenu, bar przy aquaparku, bar przy basenie; minimarket; sala konferencyjna dla 80 osób, taras z widokiem na basen, taras z widokiem na duży ogród z roślinnością śródziemnomorską, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: punkt internetowy; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os., ok. 20-23 m², zadbany, centralna klimatyzacja (w terminie: czerwiec-wrzesień), łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodówka, sejf; łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

superior:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 26 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym;

rodzinny:

3-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 26 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym;

superior rodzinny:

3-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 45 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój superior, rodzinny i superior rodzinny na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen główny, słodka woda, ok. 485 m², gł. ok. 1-2,5 m, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki, brodzik dla dzieci, słodka woda, gł. ok. 0,5 m, basen dla dzieci ze zjeżdżalniami, ok. 1,1-1,4 m (czynny w wyznaczonych godzinach, dla dzieci o wzroście do 1,4 m); kryty basen, słodka woda, ok. 60 m², gł. ok. 0,8 -1,7m; kort tenisowy, minigolf, piłka nożna, siatkówka, łucznictwo; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dla dzieci, amfiteatr; za opłatą: bilard, centrum wellness: sauna, jacuzzi, masaże, manicure, pedicure, 18-dołkowe pole golfowe w Afandou, ok. 4 km od hotelu (oferta zewnętrzna), sporty wodne na plaży (oferta zewnętrzna).

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji; późne śniadanie (10.00-11.00), przekąski (11.00-18.00) oraz lekkie przekąski (23.00-1.00) w wyznaczonym barze; napoje bezalkoholowe oraz lokalne napoje alkoholowe (10.00-01.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0030/2241052007,

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dessole Lippia Golf Resort to dobrej klasy hotel usytuowany blisko plaży i centrum miejscowości Afandou ze sklepami, barami i tawernami. Polecamy osobom pragnącym wypocząć w spokojnym miejscu oraz rodzinom z dziećmi ze względu na świetny program animacji i atrakcje dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko plaży Afandou Beach, z łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w spacerowej odległości od centrum miejscowości Afandou
  • komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, basen kryty, bardzo bogaty program animacyjny, basen ze zjeżdżalnią dla dzieci
  • świetne wyżywienie w opcji All inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Grecja / Rodos

Opis oferty:

Wymarzona propozycja na aktywne rodzinne wakacje. Hotel zaprasza miłośników wspólnej zabawy, dorosłych i dzieciaki, dla których największą frajdą jest świetnie zorganizowany pobyt i bycie w ruchu od rana do wieczora. Animacje to zdecydowanie mocny punkt hotelu! Profesjonalni animatorzy troszczą się o dobre humory Gości, są także świetne warunki do zadbania o kondycję fizyczną: korty tenisowe, minigolf, siatkówka. Hotel leży niedaleko plaży, gdzie na Gości czekają turkusowe, idealnie czyste morze i bezpłatne parasole i leżaki. W pięknym ogrodzie hotelowym z cyprysami, hibiskusami i różami jest basen dla dorosłych, brodzik i kolejna atrakcja: basen ze zjeżdżalnią dla dzieci. Hotel znany jest z dobrego poziomu formuły all inclusive - potrawy z bogatych bufetów są nie tylko smaczne, ale także pięknie zaprezentowane.

POŁOŻENIE:

ok. 2 km od wioski Afandou z kilkoma sklepikami i tawernami, ok. 8 km od FALIRAKI, ok. 20 km od miasta Rodos, ok. 27 km Lindos; ok. 25 km od lotniska na Rodos; przystanek autobusowy ok. 300 m od hotelu (Rodos/ok. 2,5 EUR).

PLAŻA:

Afandou Beach, publiczna, żwirkowa, łagodne zejście do morza, duża głębokość blisko brzegu, ok. 200 m od hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zadbany, zbudowany w 1992 r., odświeżony w 2014 r., 242 pokoje, 4 budynki, 2-3 piętra, 5 wind, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, bar w lobby, snack-bar obok basenu, bar przy aquaparku, bar przy basenie; minimarket; sala konferencyjna dla 80 osób, taras z widokiem na basen, taras z widokiem na duży ogród z roślinnością śródziemnomorską, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: punkt internetowy; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os., ok. 20-23 m², zadbany, centralna klimatyzacja (w terminie: czerwiec-wrzesień), łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodówka, sejf; łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

superior:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 26 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym;

rodzinny:

3-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 26 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym;

superior rodzinny:

3-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 45 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój superior, rodzinny i superior rodzinny na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen główny, słodka woda, ok. 485 m², gł. ok. 1-2,5 m, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki, brodzik dla dzieci, słodka woda, gł. ok. 0,5 m, basen dla dzieci ze zjeżdżalniami, ok. 1,1-1,4 m (czynny w wyznaczonych godzinach, dla dzieci o wzroście do 1,4 m); kryty basen, słodka woda, ok. 60 m², gł. ok. 0,8 -1,7m; kort tenisowy, minigolf, piłka nożna, siatkówka, łucznictwo; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dla dzieci, amfiteatr; za opłatą: bilard, centrum wellness: sauna, jacuzzi, masaże, manicure, pedicure, 18-dołkowe pole golfowe w Afandou, ok. 4 km od hotelu (oferta zewnętrzna), sporty wodne na plaży (oferta zewnętrzna).

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji; późne śniadanie (10.00-11.00), przekąski (11.00-18.00) oraz lekkie przekąski (23.00-1.00) w wyznaczonym barze; napoje bezalkoholowe oraz lokalne napoje alkoholowe (10.00-01.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0030/2241052007,

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dessole Lippia Golf Resort to dobrej klasy hotel usytuowany blisko plaży i centrum miejscowości Afandou ze sklepami, barami i tawernami. Polecamy osobom pragnącym wypocząć w spokojnym miejscu oraz rodzinom z dziećmi ze względu na świetny program animacji i atrakcje dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko plaży Afandou Beach, z łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w spacerowej odległości od centrum miejscowości Afandou
  • komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, basen kryty, bardzo bogaty program animacyjny, basen ze zjeżdżalnią dla dzieci
  • świetne wyżywienie w opcji All inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotówprosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych w przypadku imprezy 12 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych), wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).


Cena podstawowanie nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
UWAGA!
Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od 0,5 EUR do 4 EUR/pokój/dzień. Podatek jest płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Wycieczki lokalne

BŁĘKITNY REJS Wspaniała wycieczka dla tych, którzy lubią słońce, morze i element przygody! Wyruszamy z portu Mandraki i odwiedzamy najpiękniejsze zatoki na wybrzeżu wschodnim. Zrobimy 3 półgodzinne przystanki na kąpiele morskie w okolicy Kalithea, w Tsampice oraz w słynnej Zatoce Anthony'ego Quinna. W zatoce obok Afandou będziemy mieli nieco więcej czasu na relaksujący odpoczynek, a w trakcie tej przerwy na pokładzie serwowany będzie lunch w formie greckiego bufetu (w cenie). Będzie mnóstwo czasu na pływanie, opalanie się i podziwianie podwodnego świata! Cena: 54 Euro/ 27 Euro dzieci (lunch wliczony w cenę wycieczki)
REJS NA WYSPĘ SYMI Wyspa Symi słynie z niesamowitej architektury. Kiedy wpływamy do portu wydawać by się mogło, że w zatoce nic nie zobaczymy, natomiast naszym oczom ukaże się niesamowity krajobraz - swojego rodzaju mozaika domów ułożonych kaskadowo na skałach wybudowanych w nieprzypadkowym stylu i o nieprzypadkowych kolorach. Symi jest również znana jako wyspa poławiaczy gąbek. Podczas wycieczki w naszym programie jest wizyta i prezentacja gąbek u lokalnego poławiacza! Wyspa słynie również z aromatycznych ziół. Najwytrwalsi mogą udać się na Chorio - górną część osady, skąd rozpościera się urokliwy widok na port i zatokę. Po krótkim rejsie kolejny przystanek to klasztor poświęcony Archaniołowi Michałowi w Panormitis - najważniejsze miejsce prawosławnego kultu w Archipelagu Dodekanezu. Cena: 49 Euro dorośli / 28 Euro dzieci
OBJAZD WYSPY - ISLAND TOUR Zupełnie nowy program! Poznawanie wyspy zaczniemy od Lindos - najpiękniejszego miasta na wyspie z bogatą i niesamowitą historią. Podczas 2 godzin czasu wolnego będzie można samodzielne odkrywać tajemnicze zakamarki miasta lub zwiedzić Akropol z przewodnikiem (bilety wstępu na Akropol płatne dodatkowo). Następnie udamy się do Embony- najwyżej położonej wioski na wyspie u stóp najwyższej góry Attaviros, gdzie zapraszamy Państwa na grecką ucztę: przepyszny grecki tradycyjny obiad (lunch wliczony w cenę wycieczki możliwość wyboru między kilkoma daniami lokalne wino i woda mineralna bez ograniczeń). W tej samej miejscowości będziemy zapoznawać się z innymi lokalnymi przysmakami: zapraszamy na degustację oliwy, ziół, miodu oraz miejscowych trunków i win. Wycieczkę zakończymy w Petaloudes - Dolinie Motyli. Tam przez bliski kontakt z naturą, w dolinie z mikroklimatem będziemy podziwiać słynne rodyjskie motyle o wdzięcznej nazwie: niedźwiedziówki strojnisie. Cena: 55 Euro dorosły / 28 Euro dzieci (lunch wliczony w cenę wycieczki Akropol i Dolina Motyli płatne dodatkowo)
PERŁA ŚREDNIOWIECZA - STOLICA WYSPY Idealna okazja to poznania miasta po zachodzie słońca! Po popołudniu wyruszamy do miasta Rodos - stolicy wyspy. Jest to doskonała okazja, aby poczuć magię historii miasta - zarówno tej starożytnej, jak i średniowiecznej. Pierwszym punktem zwiedzania miasta jest wzgórze Monte Smith, na którym zobaczymy ruiny akropolu rodyjskiego, starożytny stadion olimpijski, a także odeon-amfiteatr. W dolnej części miasta zobaczymy port Mandraki, w którym według legendy miał stać słynny Kolos Rodyjski. Udamy się na spacer po średniowiecznej starówce. Miniemy Pałac Wielkich Mistrzów Zakonu Joannitów, przejdziemy jedną z najlepiej zachowanych średniowiecznych ulic w Europie - Ulicą Rycerską, aż do głównej ulicy Sokratesa oraz Placu Hipokratesa. Po zakończeniu zwiedzania prawie 2 godziny czasu wolnego na własne odkrywanie miasta i zakupy. Cena: 34 Euro dorosły / 17 Euro dzieci
OBJAZD WYSPY VIP (tylko dla gości z hoteli: Mitsis Rodos Village oraz Zenith Sea Side) Autorski program naszej pilotki! Zupełna nowość! Zwiedzanie zaczniemy od wizyty w najlepszej oliwiarni na wyspie. Poznamy tajniki wyrabiania oliwy, skosztujemy oliwek, miodu i lokalnych przysmaków. Następnie udamy się do najważniejszego religijnego miejsca dla rodyjczyków- Klasztoru Matki Bożej Tsampiki, gdzie znajduje się cudotwórcza ikona i wyjaśnimy tajemnicę, dlaczego co druga osoba na wyspie ma na imię właśnie Tsampika. Przejedziemy przez środkową, zalesioną część wyspy aż do Petaloudes - Doliny Motyli. Tam przez bliski kontakt z naturą, w dolinie z mikroklimatem będziemy podziwiać słynne rodyjskie motyle o wdzięcznej nazwie: niedźwiedziówki strojnisie. Wycieczkę zakończymy w stolicy wyspy. Wspólnie zwiedzimy Akropol Rodyjski wraz z antycznym stadionem a w dolnej części miasta zobaczymy port Mandraki, w którym według legendy miał stać słynny Kolos Rodyjski. Udamy się na spacer średniowieczną Ulicą Rycerską, aż do głównej ulicy Sokratesa oraz Placu Hipokratesa. Po zakończeniu zwiedzania prawie 2 godziny czasu wolnego na własne odkrywanie miasta i zakupy. Cena : 50Euro dorośli/ 25 Euro dzieci (Dolina Motyli płatna dodatkowo)
Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim (Miasto Rodos i Dolina Motyli, Perełki Rodos i Symi, przy min. 21 osobach) bądź angielskim (pozostałe). Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela na Rodos. Podane ceny zazwyczaj nie zawierają biletów wstępu. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.
Inne

RODOS informacje ogólne
Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego. Obywateli pozostałych państw mogą obowiązywać odmienne przepisy paszportowo-wizowe.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie od 8 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.50 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują6 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji.
W regionie

Rodos
Wyspa słońca jest największa wśród 12 wysp Dodekanezu. Ze względu na swoje położenie jej historia jest niezwykle burzliwa, co widać w zabytkach, kulturze i kuchni. Znajdziemy tu zabytki związane z Grekami, Joanitami i Turkami, którzy przez wieki walczyli o ten skrawek ziemi. Obecnie wyspa jest turystycznym rajem z 300 słonecznymi dniami w roku i wieloma zabytkami, których nie można pominąć, będąc tu na wakacjach.
Miasto Rodos
Największe miasto wyspy, a zarazem jej stolica, co roku przyciąga rzesze turystów. Największą atrakcją miasta Rodos jest średniowieczne Stare Miasto otoczone rozległymi murami obronnymi, z najważniejszym zabytkiem - wybudowanym przez joannitów Pałacem Wielkich Mistrzów. Jednakże Stare Miasto to nie tylko zabytki i muzea. Na wąskich uliczkach starówki znaleźć można wiele klimatycznych sklepików, galerii, barów. Ponadto warto skosztować miejscowych specjałów w jednej z licznych restauracji lub tawern - wiele z nich zachęca panoramicznymi tarasami, z których rozciąga się wspaniały widok na brukowane uliczki oraz port. Miasto Rodos to również wspaniałe życie nocne. Każdy turysta doceni atmosferę stolicy wyspy - nowoczesność miesza się tu z bogatą historią wyspy, a spacerując po Starym Mieście ma się wrażenie, iż czas stanął w miejscu!
Lindos
Drugie, obok miasta Rodos, najważniejsze miejsce na wyspie. Miasteczko to jest prawdziwą wizytówką Rodos. Jest ono położone na wzgórzu, nad którym króluje Akropol z ruinami świątyni Ateny, z którego rozciąga się bajeczny widok na turkusowe wody zatoki Św. Pawła. Lindos, to prawdziwy labirynt wąskich, brukowanych uliczek i małych, białych domków. To również wiele klimatycznych galerii z lokalną ceramiką czy biżuterią. Warto usiąść w jednej z lokalnych tawern, aby poczuć atmosferę miasteczka, które niegdyś było mekką artystów. Lindos, to również wspaniałe plaże, między innymi w zatoce Vlycha.
Falliraki
Położone 12 km od miasta Rodos, skupia rozrywkowe życie mieszkańców wyspy i turystów. Piękna wielkokilometrowa, zagospodarowana plaża i niezliczone bary, sklepy, tawerny i dyskoteki - ma się wrażenie, że kurort nigdy nie zasypia. Na obrzeżach Faliraki znajduje się jeden z największych w Europie aquaparków. Doskonałe miejsce dla młodych ludzi lubiących być w centrum wakacyjnych wydarzeń.
Ialyssos
Niewielka miejscowość wypoczynkowa położona na północnym wybrzeżu w odległości ok. 8 km od stolicy wyspy - miasta Rodos. Jest to niezwykle przytulne miejsce, idealne dla poszukujących dobrej zabawy i bogatej oferty sportów wodnych - ze względu na panujący klimat i doskonałe wiatry, w Ialyssos panują znakomite warunki do uprawiania windsurfingu. Ponadto wzdłuż nadmorskiej promendady znajduje się wiele kawiarni, tawern i restauracji, które są miejscem spotkań nie tylko turystów, ale także mieszkańców.
Ixia
Nowoczesny kurort turystyczny - doskonałe miejsce zwłaszcza dla tych, którzy wakacje chcą spędzić w ciszy i spokoju, ale jednocześnie w zasięgu wszelkiego rodzaju atrakcji i rozrywek, z których słynie miasto Rodos (do stolicy wyspy ok. 4 km). Żwirowo-piaszczyste plaże, błękitne morze oraz szeroka oferta sportów wodnych sprawiają, że jest to świetne miejsce dla ludzi w każdym wieku.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Krakowa, Gdańska, Poznania i Wrocławia. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
"
Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Grecji trwa od 15.06 do 15.09.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dessole Lippia Golf Resort to dobrej klasy hotel usytuowany blisko plaży i centrum miejscowości Afandou ze sklepami, barami i tawernami. Polecamy osobom pragnącym wypocząć w spokojnym miejscu oraz rodzinom z dziećmi ze względu na świetny program animacji i atrakcje dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko plaży Afandou Beach, z łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w spacerowej odległości od centrum miejscowości Afandou
  • komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, basen kryty, bardzo bogaty program animacyjny, basen ze zjeżdżalnią dla dzieci
  • świetne wyżywienie w opcji All inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Rodos

OPIS

Nowoczesny ośrodek oferuje liczne atrakcje oraz bogaty pakiet All Inclusive, który pozwoli na urlop wolny od wszelkich trosk. Położony jest w północno-wschodniej części wyspy, zaledwie kilka metrów od plaży Afandou, jednej z najpiękniejszych i najbardziej malowniczych plaż Rodos, która słynie z krystalicznie czystych wód.

kategoria organizatora

4*

kategoria lokalna

4*

Data otwarcia

1993 r. Odnowiony w 2014 r. Na terenie hotelu: restauracje (2), bary (3), room service (płatny), pralnia (płatna), sala konferencyjna, 3 zjeżdżalnie wodne dla dorosłych i dla dzieci (działają w godzinach 10:00-18:00), baseny odkryte (2).

internet

Wi-Fi w hotelu bezpłatne, Kawiarenka internetowa płatna

plaża

200 m od hotelu, wydzielona część plaży publicznej, piaszczysto-żwirowazne!: leżaki, ręczniki plażowe, płatne: parasole.

pokoje

Zlokalizowane są w 4 budynkach:1 budynek główny (liczba pięter: 3, liczba wind: 2), 3 aneksy (liczba pięter: 3, liczba wind: 3) Typy pokoi: DOUBLE/TWIN ROOM dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), minibar, TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon lub taras , FAMILY ROOM dla max. 4 os.: 1 sypialnia, przepierzenie, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), minibar, TV, telefon, łazienka (wanna, WC), taras , FAMILY SUPERIOR ROOM dla max. 4 os.: 2 sypialnie, drzwi przesuwne między pokojami, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), minibar, TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon

Wyżywienie

restauracja główna, restauracja a la carte, bary (3), cukiernia All Inclusive (10:00-01:00) śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (19:00-21:30) serwowane w restauracji głównej, przekąski (11:00-18:00) serwowane w barze z przekąskami, późny posiłek (23:00-01:00) serwowany w barze przy basenie, lody, napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe, pakiety dla nowożeńców i pakiety urodzinowe (na życzenie) Restauracje a la carte - 1 wizyta w trakcie pobytu gratis. Wymagana rezerwacja.lokalna "BBQ"

z myślą o dzieciach

brodzik, animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, kryty plac zabaw, krzesełka dla dzieci w restauracji, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

kort do tenisa ziemnego, oświetlenie kortu, rakiety i piłki do tenisa ziemnego, tenis stołowy, rzutki, siatkówka, siatkówka plażowa, minigolf, miniboisko do piłki nożnej, aerobik, siłownia, animacje soft w nocy, w dzień, dyskoteka

płatne

cymbergaj, bilard, centrum SPA, masaż, sauna, jacuzzi, salon piękności, łaźnia turecka DODATKOWE INFORMACJE PODATEK TURYSTYCZNY W Grecji od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Opłaty kształtują się następująco: a) Hotel 5-gwiazdkowy - 4,00 EUR za pokój / doba, b) Hotel 4-gwiazdkowy - 3,00 EUR za pokój / doba, c) Hotel 3-gwiazdkowy - 1,50 EUR za pokój / doba, d) Hotel 1- i 2-gwiazdkowy - 0,50 EUR za pokój / doba, e) Apartament 4 Klucze - 1,00 EUR za pokój / doba, f) Apartament 3 Klucze - 0,50 EUR za pokój / doba, g) Apartament 1 i 2 Klucze - 0,25 EUR za pokój / doba.

Aktualizacja opisu

21.06.2019 15:20

usługi dostępne w hotelu

Hotel rodzinny Wi-Fi SPA Disco Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Zjeżdżalnie

Sale konferencyjne

Pokoje 4 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dessole Lippia Golf Resort to dobrej klasy hotel usytuowany blisko plaży i centrum miejscowości Afandou ze sklepami, barami i tawernami. Polecamy osobom pragnącym wypocząć w spokojnym miejscu oraz rodzinom z dziećmi ze względu na świetny program animacji i atrakcje dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko plaży Afandou Beach, z łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w spacerowej odległości od centrum miejscowości Afandou
  • komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, basen kryty, bardzo bogaty program animacyjny, basen ze zjeżdżalnią dla dzieci
  • świetne wyżywienie w opcji All inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Grecja/Rodos

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 4* - kat. lokalna 4*

Położenie

- ok. 200 m od plaży - ok. 1,5 km od miejscowości Afandou - ok. 25 km od lotniska - ok. 18 km od miasta Rodos - niedaleko hotelu znajduje się 18-dołkowe pole golfowe

Plaża

- żwirowa, kamieniste zejście do morza, o długości 7 km (część hotelowa ok. 150 m) - leżaki i parasole na plaży (bezpłatne) - ręczniki plażowe (bezpłatne)

Pokoje

Pokój Standardowy: - centralna klimatyzacja (bezpłatna w okresie 01.06-30.09) - TV-Sat, telefon, mini lodówka (uzupełniana codziennie w wodę mineralną) - sejf (bezpłatny), Wi Fi (bezpłatne) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras

Pokój Rodzinny

- przestronniejszy - pozostałe wyposażenie jak w pokoju standardowym

Sport, relaks, rozrywka

Bezpłatne - basen zewnętrzny, basen kryty, leżaki i parasole przy basenie - aerobik, siłownia, tenis - mini golf, tenis stołowy, rzutki, boccia - siatkówka plażowa, boisko do piłki nożnej - dyskoteka - dzienny i wieczorny program animacyjny Płatne - sauna, jacuzzi, masaże - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- brodzik, basen ze zjeżdżalniami - plac zabaw - mini klub (4-12 lat), mini disco

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, późne śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-24:00.

Restauracje i bary

- restauracja główna - lobby bar - bar przy basenie

Dodatkowe informacje

- hotel dysponuje 242 pokojami, hotel częściowo wyremontowany w 2011 roku - Wi Fi w budynku głównym i lobby (bezpłatne) - mini market, fryzjer - www.dessolehotels.com

CENA

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dessole Lippia Golf Resort to dobrej klasy hotel usytuowany blisko plaży i centrum miejscowości Afandou ze sklepami, barami i tawernami. Polecamy osobom pragnącym wypocząć w spokojnym miejscu oraz rodzinom z dziećmi ze względu na świetny program animacji i atrakcje dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko plaży Afandou Beach, z łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w spacerowej odległości od centrum miejscowości Afandou
  • komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, basen kryty, bardzo bogaty program animacyjny, basen ze zjeżdżalnią dla dzieci
  • świetne wyżywienie w opcji All inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA GRECKA

****

KATEGIRIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF4

Położenie

*    Hotel położone w północno - wschodniej części wyspy Rodos, w miejscowości Afandou, około 25 km od lotniska.

Plaża

*    Piaszczysto - żwirowa w odległości 150 m od hotelu, bezpłatny dostęp do leżaków, parasoli i ręczników plażowych.

Zakwaterowanie

*    242 pokoje rozmieszczone w 4 budynkach; *    Typy pokoi: 37 standardowych (23-26m2, max 2+0), 166 superior (29-33m2, jedno pomieszczenie, max. 2+2 ), 17 rodzinnych (29-33m, jedno pomieszczenie z łóżkiem piętrwoym, max. 2+2), 22 rodzinne superior (55-63m2, dwie sypialnie oddzielone drzwiami, max 2+2); *    Wyposażenie: łazienka z WC, prysznic lub wanna, suszarka do włosów, telefon, klimatyzacja, mini lodówka, sejf (depozyt), room serwis (odpłatnie), telewizor, taras lub balkon. Pokoje typu Superior wyglądają identycznie jak pokoje typu Family Standard).

Restauracje i bary

*    Restauracja główna, restauracja z grillem (Goście raz na tydzień mogą skorzystać po wcześniejszej rezerwacji; otwarta w zależności od warunków pogodowych); *    Bar główny, bar przy basenie, bar przy zjeżdżalniach.

Wyżywienie

*    All inclusive: śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu w restauracji głównej; lekkie przekąski w snack barze; napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalnej produkcji dostępne w hotelowych barach w godzinach 10:00 - 24:00. Odpłatnie: świeżo wyciskane soki, importowane alkohole.

Sport i rozrywka

*    Basen zewnętrzny, basen wewnętrzny; bezpłatny dostęp do leżaków i parasoli; *    Bezpłatnie: tenis stołowy, siatkówka plażowa, siłownia, mini boisko do piłki nożnej, gimnastyka, aerobik, rzutki, boccia, kajaki, rowery wodne, animacje i wieczorne show; *    Odpłatnie: sauna, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

*    Basen dla dzieci ze zjeżdżalniami, brodzik, mini klub (4-12 lat).

Pozostałe udogodnienia

*    W sąsiedztwie 18 dołkowe pole golfowe, bezpłatny dostęp do Wi-Fi w budynku głównym, usługi medyczne i usługi prasowania - odpłatnie, mini market, fryzjer, dyskoteka.

Naszym zdaniem

*    Hotel idealnie nadaje się na rodzinne wakacje z dziećmi, bogata oferta sportów, zabaw i animacji pozwoli każdemu znaleźć coś dla siebie.

Strona internetowa

*    www.dessolehotels.com

Factsheet hotelu do pobrania (pdf)

LINK


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dessole Lippia Golf Resort to dobrej klasy hotel usytuowany blisko plaży i centrum miejscowości Afandou ze sklepami, barami i tawernami. Polecamy osobom pragnącym wypocząć w spokojnym miejscu oraz rodzinom z dziećmi ze względu na świetny program animacji i atrakcje dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko plaży Afandou Beach, z łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w spacerowej odległości od centrum miejscowości Afandou
  • komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, basen kryty, bardzo bogaty program animacyjny, basen ze zjeżdżalnią dla dzieci
  • świetne wyżywienie w opcji All inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Rodos, Grecja

Atuty oferty

Rodzinny hotel z mnóstwem atrakcji. Animacje, sporty, basen ze zjeżdżalniami. 

Położenie

spokojne, ok. 1,5 km. od centrum miejscowości Afandou. Do miasta Rodos ok. 18 km. W pobliżu hotelu znajduje się 18-dołkowe pole golfowe. 

Plaża

piaszczysto-żwirowa, oddalona o ok. 200 m. od hotelu. Leżaki, parasole słoneczne w cenie. 

Wyposażenie

242 pokoje rozmieszczone w czterech 2-3-piętrowych budynkach. Do dyspozycji Gości: recepcja, restauracja główna, restauracja tematyczna, 3 bary, minimarket. Na zewnątrz znajduje się basen ze słodką wodą, drugi basen ze zjeżdżalniami, tarasy słoneczne oraz bar. Leżaki, parasole słoneczne, ręczniki kąpielowe (wymiana co 3 dni) - w cenie. 

All Inclusive

3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Późne śniadanie dla "śpiochów" do godz. 11:00. Przekąski w godz. 11-18:00. Tosty w barze przy basenie w godz. 23-1:00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10-1:00. Raz na pobyt możliwa kolacja w restauracji tematycznej (wymagana rezerwacja). 

Internet

WiFi na terenie hotelu i w pokojach gratis. 

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (1-3A): ok. 20 m2. Klimatyzacja, minilodówka (uzupełniona o wodę w dniu przyjazdu), sejf, TV-sat, telefon, balkon lub taras. Wanna z prysznicem, WC, suszarka. Pokoje rodzinne (2-4C): przestronniejsze, ok. 26 m2, wyposażone jak pokoje dwuosobowe. 

Sport

siatkówka plażowa, boccia, strzelanie z łuku, rzutki, minigolf, tenis stołowy, kort tenisowy. Za opłatą: 18-dołkowe pole golfowe przy hotelu. 

Wellness

basen kryty. Za opłatą: łaźnia parowa, fryzjer, sauna, whirlpool, masaże.  

Dzieci

oddzielny brodzik, niewielki basen ze zjeżdżalniami, miniklub 4-12 lat. 

Rozrywka

animacje w dzień i wieczorem, dyskoteki (23-1:00). 

Dla dzieci

2-11 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa. 

UWAGA!

do zapłaty na miejscu podatek turystyczny. 

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Rodos)
Zabudowania kawalerów rodyjskich w Lindos na wyspie Rodos
Petaloudes - Dolina Motyli to jedno z najczęsciej odwiedzanych miejsc na Rodos
Monolithos to dawna twierdza Joannitów na Rodos w Grecji
Prasonissi to jedna z najpopularniejszych plaży na wyspie Rodos
Miasto Rodos z portem Mandraki
Rodos, Rejs na Symi a po drodze podziwianie wysp Chalki, Thilos, i Sesklia w Grecji
Tsambika beach, malownicza plaża na wyspie Rodos - Grecja
Tętniące wieczorową porą Stare Miasto Rodos, Grecja
Filmy hotelu Dessole Lippia Golf Resort:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Lippia Calypso Resort
https://youtu.be/NbCMcl5n0uM
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Dessole Lippia Golf Resort

Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Dessole Lippia Golf Resort:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    5.1
  • Pokoje
    4.6
  • Wyżywienie
    4.9
  • Atrakcje
    i sport
    5
  • Obsługa
    5.6
HolidayCheck
Ocena Dessole Lippia Golf Resort:
5.1 / 6

Można wypocząć ... 2010-12-31
Szczegóły oceny hotelu Dessole Lippia Golf Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

5.8
Dobry hotel 2011-06-27
Szczegóły oceny hotelu Dessole Lippia Golf Resort:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

5.5
Hotel Lippia Calypso Resort Rodos 2011-09-04
Szczegóły oceny hotelu Dessole Lippia Golf Resort:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    5.0

4.5
Boskie wakacje 2012-03-29
Szczegóły oceny hotelu Dessole Lippia Golf Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

Najlepsze wakacje na jakich bylam polecam kazdemu ten hotel z personelem do tej pory piszemy mamy ko...
więcej

6.0
Cudowne wakacje w pięknym hotelu 2014-08-29
Szczegóły oceny hotelu Dessole Lippia Golf Resort:
  • Lokalizacja
    5.2
  • Pokoje
    5.8
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    5.8

Hotel czysty, pieknie polożony, posiada jeden wielki basen w jednym miejscu gleboki mozna bylo skaka...
więcej

5.7
Gorąco polecam! 2016-09-11
Szczegóły oceny hotelu Dessole Lippia Golf Resort:
  • Lokalizacja
    4.6
  • Pokoje
    5.8
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    5.5
  • Obsługa
    6.0

Hotel położony jest ok 150 m od plaży piaszczysto - kamienistej (polecam zabrać obuwie do wody), do ...
więcej

5.5
Polecam wszystkim, wyjątkowy hotel. 2017-08-05
Szczegóły oceny hotelu Dessole Lippia Golf Resort:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

Doskonali animatorzy i obsługa hotelu, serdecznie polecam na rodzinne wakacje. Świetne animacje z el...
więcej

5.8
Warty polecenia! 2017-09-25
Szczegóły oceny hotelu Dessole Lippia Golf Resort:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

5.0
Bardzo fajny hotel! Polecam wszystkim! 2017-10-02
Szczegóły oceny hotelu Dessole Lippia Golf Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

5.8

Dessole Lippia Golf Resort - możliwości zakwaterowania:

1 os. standardowy
2 os. rodzinny
2 os. Pokój rodzinny superior
2 os. standardowy
2 os. Pokój Standardowy 2+2

Dessole Lippia Golf Resort - Możliwości wyżywienia:


Dessole Lippia Golf Resort - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Dessole Lippia Golf Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00