cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Kipriotis Maris Suites, Kos
  • Hotel Kipriotis Maris Suites, Kos
  • Hotel Kipriotis Maris Suites, Kos
  • Hotel Kipriotis Maris Suites, Kos
  • Hotel Kipriotis Maris Suites, Kos
  • Hotel Kipriotis Maris Suites, Kos
  • Hotel Kipriotis Maris Suites, Kos
  • Hotel Kipriotis Maris Suites, Kos
  • Hotel Kipriotis Maris Suites, Kos
  • Hotel Kipriotis Maris Suites, Kos
  • Hotel Kipriotis Maris Suites, Kos
  • Hotel Kipriotis Maris Suites, Kos
  • Hotel Kipriotis Maris Suites, Kos
  • Hotel Kipriotis Maris Suites, Kos
  • Hotel Kipriotis Maris Suites, Kos
1 / 15
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
23.05 - 30.05
już od 2086 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
03.10 - 10.10
już od 1948 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Kipriotis Maris Suites
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Kipriotis Maris Suites

Grecja: Kos
Ocena hotelu Kipriotis Maris Suites:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Maris Suites:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 23 maja 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 03 października 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kipriotis Maris Suites to luksusowy hotel, usytuowany blisko plaży, w centrum kurortu Psalidi, 3 km od centrum malowniczego miasta Kos ze sklepami, kawiarniami i tawernami. Polecamy aktywnym osobom, miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na dogodne zakwaterowanie, atrakcje i animacje dla najmłodszych. Przynależność do sieci hotelowej Kipriotis to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Kos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko plaży, z łagodnym zejściem do morza, w centrum miejscowości Psalidi, w spacerowej odległości od centrum miasta Kos
  • komfortowe i przestronne pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe, aquapark w hotelu Kipriotis Aqualand, korty tenisowe, animacje, spa w hotelu Kipriotis Panorama
  • świetne wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Hotel Kipriotis Maris Suites w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kipriotis Maris Suites to luksusowy hotel, usytuowany blisko plaży, w centrum kurortu Psalidi, 3 km od centrum malowniczego miasta Kos ze sklepami, kawiarniami i tawernami. Polecamy aktywnym osobom, miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na dogodne zakwaterowanie, atrakcje i animacje dla najmłodszych. Przynależność do sieci hotelowej Kipriotis to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Kos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko plaży, z łagodnym zejściem do morza, w centrum miejscowości Psalidi, w spacerowej odległości od centrum miasta Kos
  • komfortowe i przestronne pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe, aquapark w hotelu Kipriotis Aqualand, korty tenisowe, animacje, spa w hotelu Kipriotis Panorama
  • świetne wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Grecja / Kos

Opis oferty:

Kompleks hotelowy należący do renomowanej sieci Kipriotis, położony w centrum turystycznej miejscowości Psalidi oraz blisko miasta Kos. Gwarantuje pełen profesjonalizm obsługi i znakomity komfort pobytu. Smaczna kuchnia jest cechą charakterystyczną hotelu. Zaplecze sportowo-rekreacyjne przypadnie do gustu lubiącym aktywnie spędzać wakacje, a świetne centrum spa w siostrzanym hotelu spodoba się szukającym relaksu i ukojenia zmysłów.

POŁOŻENIE:

w PSALIDI ze sklepami, barami i restauracjami, przy drodze lokalnej, ok. 3 km od miasta Kos; ok. 25 km od lotniska w Kos; przystanek autobusowy przy hotelu (ok. 1,6 EUR/Kos).

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysto-żwirowa, łagodne zejście do morza, ok. 150 m od hotelu, przejście przez ulicę, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, zbudowany w 2004 r., 183 pokoje, 9 bungalowów, 1 piętro; przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja Amvrosia - kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, podczas kolacji dla osób powyżej 18. roku życia wymagany strój formalny (panowie - długie spodnie); bar przy basenie, bar przy plaży; minimarket; taras z widokiem na basen, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

superior:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 35-38 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja (1.06-30.09), łazienka (wanna z prysznicem, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodówka, zestaw do kawy i herbaty, sejf; za opłatą: internet bezprzewodowy (ok. 5 EUR/godz.); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka), widok na ogród lub basen;

junior suite:

3-os. (możliwość 1 dostawki dla dziecka), ok. 48-52 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja (1.06-30.09), dwa pomieszczenia wydzielone optycznie, wyposażenie jak w pokoju superior; pokój junior suite za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen (czynny: 10.00-18.00), nieregularny kształt, słodka woda, ok. 300 m², gł. 0,5-1,7 m, podgrzewany w maju i październiku, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 20 m², przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki (ok. 10 EUR/depozyt); tenis stołowy, waterpolo, siatkówka plażowa, 2 korty tenisowe z wypożyczalnią sprzętu (depozyt ok. 10 EUR/komplet), siłownia, bilard (ok. 2 EUR/gra); soft animacje dla dorosłych i dzieci: gimnastyka, boccia, 3 razy w tygodniu wieczorne show, raz w tygodniu wieczór grecki; przy hotelu znajduje się dyskoteka Zona - wstęp bezpłatny, napoje płatne; Goście hotelu mogą za opłatą korzystać z aquaparku w hotelu Kipriotis Aqualand; centrum spa w hotelu Kipriotis Panorama (płatne): zabiegi pielęgnacyjne, masaże, manicure, pedicure, pilates, joga.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.30), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.00) w formie bufetu (możliwość kolacji w restauracji Ariadni w siostrzanym hotelu Kipriotis Panorama - wymagana wcześniejsza rezerwacja); wczesne śniadanie kontynentalne (06.30-07:30), późne śniadanie kontynentalne (10.30-11.00); podwieczorek: kawa i ciasto (16.30-18.30); przekąski (11.00- 12.30 i 14.30-15.30), lody (11.30-17.30); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe serwowane w szklankach (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0030/2242024401,, www.kipriotis.gr

GRATIS:

Wi-Fiserwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kipriotis Maris Suites to luksusowy hotel, usytuowany blisko plaży, w centrum kurortu Psalidi, 3 km od centrum malowniczego miasta Kos ze sklepami, kawiarniami i tawernami. Polecamy aktywnym osobom, miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na dogodne zakwaterowanie, atrakcje i animacje dla najmłodszych. Przynależność do sieci hotelowej Kipriotis to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Kos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko plaży, z łagodnym zejściem do morza, w centrum miejscowości Psalidi, w spacerowej odległości od centrum miasta Kos
  • komfortowe i przestronne pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe, aquapark w hotelu Kipriotis Aqualand, korty tenisowe, animacje, spa w hotelu Kipriotis Panorama
  • świetne wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Grecja / Kos

Opis oferty:

Kompleks hotelowy należący do renomowanej sieci Kipriotis, położony w centrum turystycznej miejscowości Psalidi oraz blisko miasta Kos. Gwarantuje pełen profesjonalizm obsługi i znakomity komfort pobytu. Smaczna kuchnia jest cechą charakterystyczną hotelu. Zaplecze sportowo-rekreacyjne przypadnie do gustu lubiącym aktywnie spędzać wakacje, a świetne centrum spa w siostrzanym hotelu spodoba się szukającym relaksu i ukojenia zmysłów.

POŁOŻENIE:

w PSALIDI ze sklepami, barami i restauracjami, przy drodze lokalnej, ok. 3 km od miasta Kos; ok. 25 km od lotniska w Kos; przystanek autobusowy przy hotelu (ok. 1,6 EUR/Kos).

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysto-żwirowa, łagodne zejście do morza, ok. 150 m od hotelu, przejście przez ulicę, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, zbudowany w 2004 r., 183 pokoje, 9 bungalowów, 1 piętro; przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja Amvrosia - kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, podczas kolacji dla osób powyżej 18. roku życia wymagany strój formalny (panowie - długie spodnie); bar przy basenie, bar przy plaży; minimarket; taras z widokiem na basen, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

superior:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 35-38 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja (1.06-30.09), łazienka (wanna z prysznicem, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodówka, zestaw do kawy i herbaty, sejf; za opłatą: internet bezprzewodowy (ok. 5 EUR/godz.); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka), widok na ogród lub basen;

junior suite:

3-os. (możliwość 1 dostawki dla dziecka), ok. 48-52 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja (1.06-30.09), dwa pomieszczenia wydzielone optycznie, wyposażenie jak w pokoju superior; pokój junior suite za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen (czynny: 10.00-18.00), nieregularny kształt, słodka woda, ok. 300 m², gł. 0,5-1,7 m, podgrzewany w maju i październiku, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 20 m², przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki (ok. 10 EUR/depozyt); tenis stołowy, waterpolo, siatkówka plażowa, 2 korty tenisowe z wypożyczalnią sprzętu (depozyt ok. 10 EUR/komplet), siłownia, bilard (ok. 2 EUR/gra); soft animacje dla dorosłych i dzieci: gimnastyka, boccia, 3 razy w tygodniu wieczorne show, raz w tygodniu wieczór grecki; przy hotelu znajduje się dyskoteka Zona - wstęp bezpłatny, napoje płatne; Goście hotelu mogą za opłatą korzystać z aquaparku w hotelu Kipriotis Aqualand; centrum spa w hotelu Kipriotis Panorama (płatne): zabiegi pielęgnacyjne, masaże, manicure, pedicure, pilates, joga.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.30), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.00) w formie bufetu (możliwość kolacji w restauracji Ariadni w siostrzanym hotelu Kipriotis Panorama - wymagana wcześniejsza rezerwacja); wczesne śniadanie kontynentalne (06.30-07:30), późne śniadanie kontynentalne (10.30-11.00); podwieczorek: kawa i ciasto (16.30-18.30); przekąski (11.00- 12.30 i 14.30-15.30), lody (11.30-17.30); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe serwowane w szklankach (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0030/2242024401, www.kipriotis.gr 

GRATIS:

Wi-Fiserwis plażowy 


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kipriotis Maris Suites to luksusowy hotel, usytuowany blisko plaży, w centrum kurortu Psalidi, 3 km od centrum malowniczego miasta Kos ze sklepami, kawiarniami i tawernami. Polecamy aktywnym osobom, miłośnikom rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi ze względu na dogodne zakwaterowanie, atrakcje i animacje dla najmłodszych. Przynależność do sieci hotelowej Kipriotis to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Kos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko plaży, z łagodnym zejściem do morza, w centrum miejscowości Psalidi, w spacerowej odległości od centrum miasta Kos
  • komfortowe i przestronne pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe, aquapark w hotelu Kipriotis Aqualand, korty tenisowe, animacje, spa w hotelu Kipriotis Panorama
  • świetne wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:

Luksusowy kompleks hotelowy należący do znanej sieci Kipriotis położony jest we wschodniej części wyspy Kos. W pobliżu znajdują się greckie tawerny, kawiarnie, bary oraz sklep. W niedalekiej odległości (ok. 4km) znajduje się miasto Kos do którego można dostać się autobusem. Przystanek znajduje się w najbliższym sąsiedztwie hotelu. Dystans od lotniska to około 25km.
UWAGA! Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 4 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Plaża:

Żwirowo-kamienista, prywatna plaża, z łagodnym zejściem do wody znajduje się około 150 metrów od hotelu. Leżaki i parasole bezpłatne dla gości. Zalecane obuwie ochronne do wody. Na pobliskich plażach znajduje się kilka ośrodków oferujących lekcje wind i kite surfingu.
Do dyspozycji gości:

Całodobowa recepcja z przestronnym lobby, basen dla dorosłych, brodzik dla dzieci, ręczniki basenowe (depozyt ok. 10EUR), centrum fitness (bezpłatne w godzinach 08:00 -13:00, 16:00 - 20:00), SPA (w hotelu Kipriotis Panorama, za dodatkową opłatą), minimarket, sala telewizyjna, sejf (dodatkowo płatny), klub nocny Zona Club (czynny codziennie od 22:30, wstęp bezpłatny, drinki za dodatkową opłatą). Dodatkowe usługi płatne: wypożyczalnia rowerów i samochodów, room service, pralnia, lekarz.
Pokoje:

Hotel oferuje 183 przestronne i komfortowo urządzone pokoje. Każdy pokój wyposażony jest w klimatyzację sterowaną indywidualnie (bezpłatną od czerwca do końca września), łazienkę (wc, suszarka do włosów, wanna lub prysznic), telewizor, telefon, sejf (dodatkowo płatny), zestaw kawowy, Wi-Fi (za dodatkową opłatą). Pokoje annex: skromniej wyposażone, zlokalizowane w bocznym budynku (około 150 m od głównego kompleksu), pokoje superior: około 35m2, dwa łóżka pojedyncze, sofa, taras lub balkon. Pokoje junior suite: około 55m2, dwa pojedyncze łózka lub łóżko podwójne typu king-size, wydzielona strefa dzienna z sofą i fotelem.
Wyżywienie:

Ultra all inclusive: w restauracji Amvorsia wczesne śniadania kontynentalne (06:30-07:30, wymagana wcześniejsza rezerwacja), śniadanie (07:30 -10:30), późne śniadania kontynentalne (10:30-11:00), napoje (kawa, herbata, mleko, sok, czekolada), lunch w formie bufetu (12-30-14:30), kolacja w formie bufetu (18:30-21:00) , nocne przekąski (23:00-24:00), w barze Nectar i barze przy basenie: przekąski (11:00-12:30 oraz 14:30-15:30), lody (11:30-17:30), podwieczorek (16:30-18:30). UWAGA: podczas wszystkich wieczornych posiłków obowiązuje ubiór formalny (długie spodnie u panów, klapki nie będą akceptowane) Bar przy plaży (10:00-18:00) serwujący drinki bezalkoholowe, Nectar Bar (10:00-23:00) - lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, kawa, herbata, woda.
Program sportowy i animacyjny:

Dwa korty tenisowe oraz tenis stołowy, boccia, bilard, mini-soccer i siatkówka plażowa (depozyt za sprzęt ok. 5 EUR), centrum fitness, automaty do gier, animacje wieczorne 3 razy w tygodniu, grecki wieczór raz w tygodniu, świetlica dla dzieci (za dodatkową opłatą), jazda konna (za dodatkową opłatą), Aqualand Water Park - dwa dni na pobyt bezpłatne wejście. W hotelu Kipriotis Panorama do dyspozycji gości jest nasz własny Figloklub oferujący animacje, gry i zabawy dla dzieci w języku polskim.
Internet:

Bezpłatne Wi-Fi w lobby, w pokojach za dodatkową opłatą.
Kategoria lokalna:

*****
Strona www:

Naszym zdaniem:

Ekskluzywny hotel dla wymagających Klientów, charakteryzujący się wysokim standardem usług.Polecamy osobom pragnącym wypocząć w nowoczesnym kompleksie.
Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Uwagi do programu
Wyloty z: Warszawy, Katowic, Krakowa, Gdańska, Poznania, Bydgoszczy, Rzeszowa, Łodzi i Wrocławia. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych w przypadku imprezy 12 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych), wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
UWAGA!
Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od 0,5 EUR do 4 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Wycieczki lokalne

KOS
WYSPA NISSYROS - spacer po dnie wulkanu To jedna z bardziej fascynujących wycieczek, szczególnym przeżyciem jest spacer po dnie uśpionego krateru Stefanos (wstęp dodatkowo płatny ok. 3€). Zwiedzimy również stolicę wyspy - Mandraki z klasztorem częściowo wydrążonym w skale. Zobaczymy także malowniczą wioskę Nikia, położoną na krawędzi wulkanu, gdzie dominują bielone domy z niebieskimi okiennicami, nie bez przyczyny wioska ta nazywana jest "mini Santorini"! Nika to niewątpliwe najładniejsza miejscowość na całym archipelagu wysp Dodekanez! Cena ok. 43 EUR.
REJS EGEJSKI NA 3 WYSPY - wycieczka z lunchem w cenie Relaksujący rejs po krystalicznie czystych wodach Morza Egejskiego. Pierwszy przystanek to malownicza, maleńka wysepka Pserimos z piaszczystą plażą i kilkoma tawernami. Następnie obieramy kurs na Kalymnos, zwaną wyspą poławiaczy gąbek. Ostatni przystanek na kąpiel, to niezamieszkana wysepka Plati. Wycieczka dla miłośników relaksu, zabawy, kąpieli i opalania. Na rejs należy zabrać strój kąpielowy, ręcznik oraz dużo dobrego nastroju, a nasz kapitan Jannis zagwarantuje Państwu niezapomniane wrażenia! Cena ok. 40 EUR.
ODKRYJ KOS - wokół wyspy Hipokratesa Całodniowa wycieczka, podczas której zobaczymy całe Kos! Na początek spacer po stolicy wyspy, gdzie zatrzymamy się w cieniu platanu Hipokratesa i odpoczniemy na rynku głównym. Następnie odwiedzimy najważniejszy na wyspie zabytek - świątynię boga Asklepiosa (wstęp 8 €). W porze obiadowej dojedziemy do Zia - najwyżej położonej, uroczej wioski z mnóstwem kolorowych sklepików i tawern. Z wioski rozpościera się panoramiczny widok na całe Kos, turkusowe morze i sąsiednie wyspy. Kolejny przystanek to południowo-zachodni skraj wyspy, porośnięty aromatycznymi ziołami, tutaj również zatrzymamy się na plaży z widokiem na romantyczną wysepkę Kastri. Cena ok.40 EUR.
BODRUM - TURCJA - dwa kraje podczas jednej destynacji Turcja oddalona jest od wyspy Kos o jedyne 50 minut rejsu promem. Dziś Bodrum jest ekskluzywnym kurortem, do którego przybywają turyści z całego świata. Miasto znane jest z bazarów, jak i eleganckich galerii złota. Bodrum warto odwiedzić również po to, aby zobaczyć pozostałości po pierwszym na świecie Mauzoleum, zaliczanym do "7 cudów świata starożytnego". Zachwyca również port z ekskluzywnymi łodziami. Na każdym kroku spróbować można tu oryginalnego, tureckiego kebaba. To prawdziwa przygoda z Orientem! Jest to wycieczka dla lubiących się targować i zwiedzać. Uwaga! Należy zabrać ze sobą PASZPORT. Cena ok. 40 EUR w tym opłaty portowe.
KALYMNOS
DOOKOŁA KALYMNOS
Ciekawa wycieczka po wyspie Kalymnos, podczas której zabierzemy Cię w malowniczą podróż do Vathy, fiordu wyspy i głównego miasta - Pothia. W mieście odwiedzimy magazyn gąbek, gdzie naturalne gąbki są kształtowane oraz najsłynniejszy klasztor na wyspie - Agios Savvas. Ujrzymy wspaniałekrajobrazy - od pięknych dolin po nadmorskie osady, imponującą architekturę oraz turkusowe zatoki. Wiele dróg, którymi będziemy podróżować jest równoległych do wybrzeża i oferujących niesamowite widoki na otaczające wody i sąsiednie wyspy. Podczas wycieczki nasz przewodnik w interesujący sposóbprzekaże lokalne informacje, a także przybliży historię,która zabiorze nas w podróż w czasie. Cena: ok. 35 Eur
Z WYSPY NA WYSPĘ
To wycieczka, która oferuje niesamowite wrażenia, podczas jednego 7-godzinnego rejsu. Odwiedzimy Vathy, gdzie atrakcją jest mały port w Rina. Z morza dotrzemy do wąskiej krętej odnogi, która przypomina fiord, a podczas pobytu w Rina będzie możliwość odpoczynku w tawernach nabrzeżnych lub popływania w pięknej, czystej wodzie. Następnie zatrzymujemy się na Plati, małej wyspie pomiędzy Pserimos i Kalymnos, gdzie ujrzymy mały kościół o nazwie Saint Nikolaos.Popłyniemy również na wyspę Pserimos, gdzie znajdziemy malowniczą plażę z białym drobnym piaskiem oraz klimatycznymi, małymi kawiarniami. Jeśli naprawdę będziemy mieli szczęście, zobaczymy niektóre z wielu delfinów, które pływają wokół Kalymnos. Cena: ok. 35 Eur
WYPRAWA NA WYSPĘ LEROS
Wybierz się na jedną z wysp Dodekanezu - Leros. Płynąc z Myrties, miniemy kurorty Myrties, Masouri i Emborios, gdzie będziemy mieli okazję na zrobienie zdjęć. Po ok. 40 minutach dopłyniemy do Panteli, malowniczego portu rybackiego z kilkoma tawernami, kawiarniami oraz piaszczysto-żwirową plażą. Wybierzemy się w podróż do twierdzy, która została wybudowana w VII wieku przez lud bizantyjski oraz odwiedzimy wnętrze kościoła pod wezwaniem Dziewicy Maryi - Pani Twierdzy. Następnie wybierzemy się na wycieczkę do muzeum wojennego w Merkia. Podczas wędrówki po Leros będziemy mogli zobaczyć wpływy Włochów, Turków i Greków na wyspę. Gorąco polecamy tę wycieczkę ponieważ Leros ma wiele do zaoferowania i mnóstwo miejsc, które warto odwiedzić i przywieźć do domu piękne wspomnienia. Czas trwania to od 7 do 8 godzin. Cena: ok. 40 Eur
TELENDOS
Ta podróż może być połączona z wycieczką na Pserimos lub odbędzie się tylko do Telendos. Pserimos jest to mała grecka wyspa pomiędzy Kos i Kalymnos, zamieszkała przez ok. 50 osób. Wyspa urzeka swym pięknem, krystalicznym morzem, klimatycznymi tawernami, kawiarniami, a także sklepikami z pamiątkami. Spokój i cisza to cechy charakteryzujące wyspę. Z kolei, Telendos jest malowniczą i wciąż dziką, małą wyspą naprzeciwko Kalymnos. W przeszłości te dwie wyspy były połączone, ale w 535 roku, rozłączyły się po trzęsieniu ziemi. Rozmiar wyspyto ok. 5 km2, a w porcie znajduje się jedyna wioska z kilkoma mieszkańcami, którzy żyją głównie z działalności związanej z gąbkami. Ta mała wyspa jest idealna na jednodniową wycieczkę, gdzie można wybrać się na spacer pięknymi uliczkami i skosztować pysznych przekąsek w urokliwych tawernach. Dla tych, którzy kochają piesze wycieczki sugeruje się wizytę w starym kościele i ruinach zamku św. Konstantyna. Aby się tam dostać, wystarczy podążać dobrze ukształtowaną ścieżką, która startuje w porcie i zmierza wzdłuż linii brzegowej. Cena: ok. 35 Eur
Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 20 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela na Kos. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.
Inne

KOS informacje ogólne

Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego. Obywateli pozostałych państw mogą obowiązywać odmienne przepisy paszportowo-wizowe.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie od 8 EUR woda 1l. - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.50 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują6 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji.

KOS
Zwana wyspą Hippokratesa - ojca medycyny, jest spokojną pełną słońca i piaszczystych plaż wakacyjną oazą. W ostatnich latach przeżywa rozkwit turystyczny ze względu na to, że ciągle udało jej się zachować prawdziwie grecką atmosferę i styl życia mieszkańców.
Miasto Kos
To centrum administracyjne i kulturalne wyspy rozciąga się we wszystkich kierunkach od malowniczego portu, przy którym cumuje niezliczona ilość wycieczkowych łodzi. Urocza starówka jest obowiązkowym punktem wizyty, a spacer należy zakończyć pod 700-letnim platanem, zwanym drzewem Hippokratesa. To jeden z najstarszych platanów w Europie.
Tigaki
Położona niedaleko miasta Kos miejscowość znana jest ze swojej pięknej piaszczystej plaży opadającej łagodnie do morza. To doskonałe miejsce dla rodzin z dziećmi i osób uwielbiających pływanie w morzu i wszelkie sporty wodne.
Marmari
Niewielka turystyczna miejscowość, która kiedyś była rybacką wioską. Obecnie ze względu na jedną z ładniejszych plaż na wyspie jest jednym z ulubionych miejsc na spokojne, relaksujące wakacje. Amatorzy sportów wodnych nie będą zawiedzeni - na plaży oferta zadowoli każdego.
Mastichari
Ten niewielki rybacki port połączył lokalne życie mieszkańców z turystyczną gościnnością. Rybacy ciągle wypływają w morze, a miejscowe tawerny oferują ryby i owoce morza z dzisiejszego połowu. Plaża w Mastichari została uznana za jedną z najpiękniejszych na wyspie i przyciąga nie tylko turystów, ale także wielu mieszkańców wyspy.
Kardamena
Jedna z popularniejszych turystycznych miejscowości, położona w południowej części wyspy. Kiedyś była rybacką wioską i port pozostał głównym miejscem, w którym skupia się życie mieszkańców i turystów. Na portowym nabrzeżu liczne kawiarnie i restauracje, a poza centrum doskonałe dla rodzin plaże z płytkim wejściem do wody. Dodatkową zaletą jest krótki transfer z lotniska.
KALYMNOS
Niewielka wyspa z archipelagu Dodekanezu, zupełnie nieodkryta przez turystów. Do tej pory wypoczywali tu głownie sami Grecy, dzięki temu na Kalymnos odnajdziemy prawdziwą grecką duszę. Na wyspie znajdują się liczne, iskrzące w słońcu plaże, malownicze zatoki otoczone skałami schodzącymi do lazurowej wody Morza Egejskiego, górzyste wioski oraz tawerny i restauracje z wyśmienitą, lokalną kuchnią.
Pothia
Stolica oraz główny port Kalymnos do którego zawijają promy z pobliskiej wyspy Kos. Labirynty wąskich uliczek i przybrzeżna promenada ze sklepami, restauracjami, tawernami i kawiarniami serwującymi specjały lokalnej kuchni. W ciągu dnia zapełnia się turystami przypływającymi na krótkie, kilkugodzinne wycieczki, natomiast wieczorami można się tu delektować prawdziwą grecką atmosferą.
Panormos
Nieduża, ładna miejscowość oddalona o ok. 6 km od Pothii. Tutaj znajduje się większość studiów i apartamentów z naszej oferty. Znajdziemy tu przepiękną, spokojną plażę z krystaliczną wodą oraz kilka sklepów, restauracji, tawern oraz supermarket.
Plati Gialos
Niewielka miejscowość położona ok. 1 km od Panormos, w w zachodniej części wyspy, która słynie z pięknych plaż, a także jest rajem dla miłośników wspinaczki. Odległość od portu w Pothia wynosi ok. 5 km. W okolicy (około 500m) znajdziemy kilka restauracji i barów.
Arginonta
Spokojna miejscowość w północnej części wyspy położona przy urokliwej zatoczce, która zachwyca przejrzystą, turkusową wodą oraz skalistym krajobrazem. Odległość od portu w Pothia wynosi ok. 15 km.
Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Grecji trwa od 15.06 do 15.09.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kos)
Stolica wyspy czyli miasto Kos w Grecji
Wakacyjna miejscowość Kardamena na wyspie Kos w Grecji
Plaża i mała turystyczna miejscowość Mastichari na wyspie Kos w Grecji
Sąsiednia wyspa Nissyros, Grecja, Kos
Tigaki beach na wyspie Kos w Grecji
Kefalos - baza windsurfingu na wyspie Kos w Grecji
Asklepion, ruiny świątyni - Grecja, Kos
Marmari, mały kurort wakacyjny na wyspie Kos - Grecja
Filmy hotelu Kipriotis Maris Suites:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Kipriotis Maris Suites
https://youtu.be/PsJT0nWh_m0
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Kipriotis Maris Suites

Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Maris Suites:
  • Lokalizacja
    5
  • Hotel
    4.8
  • Pokoje
    4.6
  • Wyżywienie
    5.1
  • Atrakcje
    i sport
    4.2
  • Obsługa
    5
HolidayCheck
Ocena Kipriotis Maris Suites:
4.8 / 6

Beznadziejna plaża 2009-09-09
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Maris Suites:
  • Lokalizacja
    1.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
  • Obsługa
    4.5

4.2
Jeden z lepszych hoteli greckich, w jakim byliśmy! 2014-05-04
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Maris Suites:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

5.8
Nie zasługuje na 5* 2014-08-19
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Maris Suites:
  • Lokalizacja
    2.4
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    2.8
  • Atrakcje
    2.5
  • Obsługa
    2.5

Niestety hotel nie zasługuje na 5*, jedzenie monotonne ciągle powtarzające się, przekąski w postaci ...
więcej

3.1
Nic w tym hotelu nie zasługuje na 5 gwiazdek 2015-06-11
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Maris Suites:
  • Lokalizacja
    3.0
  • Pokoje
    2.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    4.0

2.7
Nie zasługuje na pięć gwiazdek 2015-07-21
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Maris Suites:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    6.0

4.5
Hotel Kipriotis Maris jest bardzo ok! 2016-01-11
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Maris Suites:
  • Lokalizacja
    4.2
  • Pokoje
    5.8
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    4.5
  • Obsługa
    6.0

Znakomita atmosfera podtrzymywana przez miłą obsługę oraz kulturalnych gości ze Skandynawii. Pokój ...
więcej

5.4
Dobry hotel z dobrym all 2017-07-17
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Maris Suites:
  • Lokalizacja
    4.4
  • Pokoje
    5.3
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    3.7
  • Obsługa
    5.8

Hotel z bardzo dobrym jedzeniem i dobrymi drinkami , ładny duży basen ale ma 2 wady : słaba kamienis...
więcej

5.0
Nie polecam nikomu! Naprawde 2017-08-19
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Maris Suites:
  • Lokalizacja
    2.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    1.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    4.0

3.0
Rodzinne wakacje 2017 2017-08-27
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Maris Suites:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    5.0

4.2
Dobry 4 gwiazdkowy hotel. 2017-10-24
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Maris Suites:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    5.3
  • Atrakcje
    2.3
  • Obsługa
    5.8

Hotel umiejscowiony nad samym morzem z widokiem na Turcję (Bodrum). Składa się z 9 niskich budynków ...
więcej

4.8

Kipriotis Maris Suites - możliwości zakwaterowania:

2 os. DBL room annex GV
2 os. DBL room annex SV
2 os. Family Room Annex
2 os. Junior Suites SV
1 os. Pokój Superior Double Room SV
2 os. Pokój Superior Double Room SV
DBL Room Annex SV
DBL Room Annex GV

Kipriotis Maris Suites - Możliwości wyżywienia:


Kipriotis Maris Suites - miasta wylotu:


Kipriotis Maris Suites - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Kipriotis Maris Suites? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00