cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
  • Hotel Alexandros (Korfu), Korfu
1 / 46
Udogodnienia hotelu Alexandros (Korfu)
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Alexandros (Korfu)
star 4

Grecja: Korfu
Ocena hotelu Alexandros (Korfu):
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Alexandros (Korfu):
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Ocena hotelu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 18 sierpnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 25 października 2018

Hotel Alexandros (Korfu) w ofercie Biura podróży:

Ecco Holiday

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Grecja/Korfu

Opis

Hotel położony na wschodzie wyspy, w spokojnej okolicy z dala od tłumu turystów, Sklepy z pamiątkami oraz punkty gastronomiczne znajdują się w oddalonej o ok. 6 km stolicy wyspy - Korfu, Malowniczy widok na wysepkę Pontikonisi, Zadbane pokoje z balkonem, Basen dla dorosłych i dla dzieci, Miły i zawsze pomocny personel,

Lokalizacja

w miejscowości Perama, ok. 6 km od miasta Korfu, ok. 5 km od lotniska, w pobliżu plaży, ok. 7 km od portu, ok. 3, 5 km od Pałacu Achillion - letniej rezydencji cesarzowej Elżbiety (Sissi), w pobliżu przystanku komunikacji publicznej oraz sklepu.

Wyposażenie

liczba pokoi - 95, restauracje - 1, restauracje a'la carte - 1, bary - 2, recepcja 24h, room service 24h, bar przy basenie, bar główny, dostęp do WiFi w wyznaczonych miejscach, lobby z telewizorem, taras słoneczny, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), parking, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

Basen

basen odkryty, parasole i leżaki bezpłatne; basen dla dzieci.

Pokoje

klimatyzacja, telewizja satelitarna, telefon, sejf (płatny), mini lodówka, łazienka z wanną lub prysznicem, taras/balkon. Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 3 osób (możliwość dopłaty do widoku na morze). RODZINNE - pokoje dla max. i min. 2 dorosłych i 2 dzieci (1 pomieszczenie, dla dzieci piętrowe łóżko). PROMO ( pokoje w promocji) - pokoje dla max. 2 osób.

Plaża

publiczna, kamienista, gdzieniegdzie piaszczysta.

Sport i fitness

tenis stołowy, piłkarzyki, pokój z grami planszowymi.

Dla dzieci

plac zabaw, krzesełka w restauracji, pokój zabaw.

Wyżywienie

pakiet All Inclusive.

All Inclusive

śniadanie (07.30 - 10.00), lunch (12.30 - 14.00), kolację (19.00 - 21.00) w formie bufetu; popołudniowe przekąski, lody w czasie głównych posiłków, kawa, herbata, napoje chłodzące, lokalne alkohole (np. wino, ouzo) oraz koktajle serwowane do godz. 23.00; na zapytanie dostępne dania wegetariańskie.

Cena zawiera

przelot,, pobyt w hotelu,, opłaty lotniskowe i paliwowe,, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW,, transfer lotnisko-hotel-lotnisko,, na lotach Ryanair - bagaż podręczny - 10 kg (max. wymiary 55cmx40cmx20cm) + mała torebka., Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

Cena nie zawiera

Przy przelocie tanimi liniami bagażu głównego rejestrowanego. Dopłaty do bagażu głównego - Bagaż rejestrowany do 20 kg Ryanair - 300 zł/os/2 strony CENY OBOWIĄZUJĄ W MOMENCIE REZERWACJI BILETU.Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi kosztami. opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły. podatku pobytowego (płatne na miejscu) w wysokości - Hotele 1-2 gwiazdki = 0,5 EUR za pokój za dzień Hotele 3 gwiazdki = 1,5 EUR za pokój za dzień Hotele 4 gwiazdki = 3 EUR za pokój za dzień Hotele 5 gwiazdek = 4 EUR za pokój za dzień Nowe zasady przewozu bagażu podręcznego na lotach Ryanair. Od 15 stycznia 2018 r. tylko pasażerowie z wykupionym Pierwszeństwem wejścia mogą wnieść na pokład dwie sztuki bagażu podręcznego. Jeśli nie masz wykupionego pierwszeństwa wejścia i udasz się do bramki do wejścia na pokład z dwoma bagażami podręcznymi, konieczne będzie pozostawienie większego z nich w celu bezpłatnego umieszczenia w luku bagażowym, a następnie odebranie go w hali bagażowej w miejscu docelowym.

Obsługa na miejscu

Ecco Holiday nie zapewnia opieki pilota oraz obsługi polskiego rezydenta. Ograniczoną opiekę uczestnikom imprezy w miejscu wakacyjnym ( kontakt telefoniczny) zapewniać będzie anglojęzyczny pracownik lokalnego agenta.

Informacje wizowe

Wizy nie są wymagane. Obywatele polscy mogą przekroczyć granicę posługując się dowodem osobistym. Należy pamiętać o dokumencie dla dziecka.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Mouzenidis Travel

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Korfu

Opis

* kameralny* w spokojnej okolicy

Opis

Kameralny hotel z panoramicznym widokiem na morze i wysepkę Pontikonisi, położony w pobliżu morza, w otoczeniu zieleni. W niedalekiej odległości znajduje się miasto Korfu, z dużą ilością sklepów, greckich tawern i nocnych klubów, a także ciekawych miejsc historycznych. Hotel idealnie sprawdzi się na spokojny, ekonomiczny wypoczynek.• sala TV• 4 piętra• recepcja 24h• basen ze słodką wodą• restauracja i bar• kącik internetowy i Wi-Fi w ogólnodostępnych miejscach bezpłatnieHotel zastrzega sobie prawo do zmiany cen usług dodatkowo płatnych.

Polozenie

• wyspa Korfu• miejscowość Perama• 6 km od lotniska• 6 km od miasta Korfu • 50 m od przystanku autobusowego

Plaza

• publiczna• żwirowo-kamienista 200 m od hotelu• żwirowa 300 m od hotelu• leżaki i parasole płatne

Wyzywienie

All Inclusive, Bed and Breakfast, Half Board

Pokoje

95 pokoi: Single & Double Room (25 m2).W pokojach: indywidualna klimatyzacja, TV SAT, mini lodówka, wanna lub prysznic, suszarka do włosów (na zamówienie w recepcji), telefon, sejf (bezpłatnie), umeblowany balkon lub taras, łóżko dwuosobowe.Rodzaj dodatkowego łóżka - rozkładane/standardowe.Pokoje sprzątane są codziennie, zmiana pościeli 3 razy w tygodniu.

Sport

Sport i rozrywka:• animacje• bilard (płatny)Dla dzieci:• plac zabaw• brodzik

O wyzywieniu

All Inclusive 2018Śniadanie: 07:30-10:00, szwedzki stół.Lunch: 12:30-14:00, szwedzki stół.Kolacja: 19:00-21:00, szwedzki stół.Przekąski: 16:00-18:00.Napoje: miejscowe wino i piwo, wódka, ouzo, whiskey, dżin, napoje orzeźwiające, soki, kawa, herbata.

Odleglosc od morza

200 m


Wezyr

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie:

PERMA, ok. 5 km lotniska, 6 km od miasta Korfu; niedaleko słynnego pałacu Achillion.

Plaża:

publiczna, piaszczysto-żwirkowa, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, przejście przez ulicę, parasole i leżaki płatne.

W hotelu:

recepcja, tawerna, basen, taras do opalania,  bar oraz bar przy basenie.

Pokoje:

w budynku głównym;  100 pokoi typu standard: klimatyzacja, łazienka (wanna, wc), TV, lodówka.

Rozrywki i usługi: 

Bezpłatne: Internet bezprzewodowy.

Dla dzieci: 

Brodzik, łóżeczka (na życzenie).

Wyżywienie:

All Inclusive

Posiłki:

śniadanie, obiad, kolacja.

Napoje zawarte:

lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Sun&Fun

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA GRECKA

****

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF4

Położenie

Hotel położony w Perama, 6 km od miasta Korfu oraz 5 km od lotniska.

Plaża

W odległości 100m od hotelu.

Zakwaterowanie

95 pokoi rozmieszczonych na 4 piętrach; Typy pokoi: standardowe, pokoje dla osób niepełnosprawnych; Wyposażenie: łazienka, telewizja satelitarna, sejf, telefon, klimatyzacja, mini lodówka, balkon. Restauracje i bary Restauracja główna; Bar główny, bar przy basenie.

Wyżywienie

All inclusive: śniadania, obiady, kolacje w restauracji głównej; napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalnej produkcji dostępne w hotelowym barze w godzinach podanych przez hotel.

Sport i rozrywka

Basen zewnętrzny;

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji, możliwość wynajęcia opiekunki do dziecka.

Pozostałe udogodnienia

Recepcja czynna całą dobę, bezpłatny dostęp do Wi-Fi w lobby, bezpłatny parking, przystanek autobusowy w odległości 50m od hotelu, kafejka internetowa, telewizor w lobby.

Naszym zdaniem

Hotel oferuje w rozsądnej cenie schludne i czyste pokoje, polecamy osobom nastawionym na zwiedzanie wyspy.

Strona internetowa

www.alexandros-corfu.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4 Grecja/Korfu

Informacje Ogólne

Alexandros Hotel w Perama posiada 95 pokoi na 4 piętrach. Hotel położony jest 100 m od plaży żwirowo-skalista. Miasto znajdujące się najbliżej hotelu to Corfu (6 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada winda, recepcję, klimatyzację i lobby. W 4-piętrowym hotelu personel mówi po niemiecku i angielsku. Dzieci mają możliwość zabawy na placu zabaw. Do dyspozycji jest basen ze słodką wodą i brodzikiem. Znajdujący się przy basenie bar oferuje swoim gościom relaks przy drinku. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne za opłatą na plaży i bezpłatnie na basenie. W pobliżu hotelu znajdują się bary/restauracje, przystanek autobusowy i supermarket. Odległość od hotelu: Museum (2 km) i lotnisko CFU (5 km). Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna. Hotel posiada parking dla samochodów.

Udogodnienia

Hotel oferuje serwis pokojowy, sejfy, usługi prasowania, pralnię, usługi opiekunki i usługę budzenia. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot. Rodzinny hotel oferuje usługi opiekunki i brodzik, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki

Śniadanie w godz. 07:30 - 10:00 : bufet. Goście mogą zjeść posiłek w restauracji. Mały głód można zaspokoić w międzyczasie w barze szybkiej obsługi. Wieczorem odwiedź bar w recepcji.

Sport i Rozrywka

Aby aktywnie spędzać czas wolny, hotel oferuje tenis stołowy i rzutki.

Dodatkowe Informacje

Akceptujemy następujące formy płatności: karta Eurocard/MasterCard, karta Visa, Diners Club i American Express. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

Rodzaje wyżywienia

ALL - śniadania, obiady, kolacje. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach wyznaczonych przez hotel.

Bagaż

Warszawa Modlin, Katowice, Poznań, Rzeszów; Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 384 PLN - 20 kg - 480 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


7 islands

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

3.5

Region

Grecja/Korfu/Perama

Opinia 7islands

Kameralny hotel otoczony zielenią, idealny dla osób pragnących spędzić spokojne wakacje. Lokalizacja w pobliżu stolicy wyspy, sprawia ze hotel jest świetną bazą wypadową do zwiedzania wyspy.

Położenie

Na północno-wschodnim wybrzeżu, w miejscowości Perama, gdzie znajdują się sklepy, bary i restauracje, ok. 6 km od miasta Korfu, ok. 5 km od lotniska. Przystanek autobusowy znajduje się ok. 50 m od hotelu.

Plaża

Ok. 150 m od hotelu, piaszczysto-żwirowa. Leżaki i parasole bezpłatne.

Hotel

Częściowo odnowiony w 2014 roku, czteropiętrowy budynek otoczony zadbanym grodem. Na terenie hotelu znajduje się lobby z całodobową recepcją, windy, kącik telewizyjny, restauracja, 2 bary, Internet Wi-Fi w lobby, parking. Odpłatnie: kącik internetowy. Kategoria lokalna 4*.

Pokoje

Hotel dysponuje 100 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w indywidualnie sterowaną klimatyzację (bezpłatna w okresie lipiec-sierpień), telewizję satelitarną, lodówkę, suszarkę do włosów, sejf. Odpłatnie: indywidualnie sterowana klimatyzacja (poza okresem lipiec-sierpień). Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością do 2 dostawek, dwuosobowe z widokiem na morze z możliwością do 2 dostawek.

Wyżywienie

All inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (07:30-10:00), obiady (12:30-14:00), kolacje (19:00-21:00). W godzinach 16:00-18:00 dostępne są przekąski. Lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe dostępne są w wybranych barach w godzinach 10:00-23:00. Markowe alkohole oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 23:00 są dodatkowo płatne.

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: basen z wodą słodką (leżaki i parasole bezpłatne), tenis stołowy. Odpłatnie: bilard, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji, możliwość wynajęcia opiekunki za dodatkową opłatą.

Kontakt do hotelu

www.alexandros-corfu.com / Tel.: 00 30 266 103 68 55


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.


Best Reisen

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Przyjemny hotel blisko stolicy wyspy i lotniska. Malownicze pejzaże, świetna baza wypadowa na zwiedzanie Korfu, spokojna okolica, pomocny personel. Idealny wybór na beztroskie wakacje w kameralnej atmosferze

Położenie

Na wzgórzu w Peramie (wschodnie wybrzeże) z ładnym widokiem na morze, 5 km od lotniska, 6 km na południe od miasta Korfu, niedaleko (spacerem ok. 50 minut) pałacu Achillion - letniej rezydencji cesarzowej Elżbiety (Sissi) oraz Pontikonisi - słynnej Mysiej Wyspy. W pobliżu jest sklep, tawerna i wypożyczalnia samochodów.

Wyposażenie

Lobby z całodobową recepcją i kącikiem wypoczynkowym, restauracja (bufety i a'la carte), bar główny, bar przy basenie, łącza internetowe, taras z widokiem na Pontikonsi, pralnia, room- service.

Pokoje

95 pokoi na czterech piętrach. Wyposażenie: łazienka, klimatyzacja, TV sat, sejf, telefon, mała lodówka, balkon (widok na ogród lub morze).

Wyżywienie

All inclusive: śniadania (07.30-10.00), obiady (12.30-14.00), kolacje (19.00-21.00) w formie bufetów, popołudniowe przekąski, lody w czasie posiłków głównych, kawa (także espresso, cappuccino, po grecku), herbata, napoje chłodzące, lokalne alkohole (np. wino, raki, ouzo)  i niektóre alkohole importowane (np. Martini, Campari) i koktajle serwowane do godz. 23.00. 

Sport i rozrywka

Basen z tarasem słonecznym, tenis stołowy, gry planszowe, piłkarzyki. Hotel nie prowadzi animacji. W pobliżu nie ma zaplecza rozrywkowego, najbliższe puby i dyskoteki - w stolicy wyspy.

Dla dzieci

Plac zabaw, zjeżdżalnia wodna, wysokie krzesełka w restauracji.

Uwagi

.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Neckermann HIT

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Korfu, Grecja

Położenie

hotel oddzielony ulicą nadbrzeżną od morza, położony niedaleko słynnego pałacu Achillion. Do przepięknego miasto Korfu, które jest wpisane na listę UNESCO tylko 10 min. jazdy samochodem. Connected service w jez. polskim.

Plaża

do piaszczysto - żwirowej plaży ok. 150 m. Leżaki i parasole za opłatą.

Wyposażenie

komfortowy hotel 4 gwiazdkowej kat. greckiej oferuje 100 pokoi. Do dyspozycji Gości: recepcja, lobby, tawerna, bezpłatny bezprzewodowy dostęp do Internetu w pomieszczeniach ogólnodostępnych, basen, taras do opalania i basen dla dzieci. W hotelu Alexandros znajduje się umeblowany taras z ładnym widokiem na wyspę Pontikonisi. Hotelowa restauracja serwuje dania kuchni greckiej i międzynarodowej. W tawernie podawane są lokalne przysmaki. Na terenie hotelu Alexandros znajduje się również bar oraz bar przy basenie, gdzie serwowane są drinki i koktajle. Leżaki i parasole przy basenie w cenie, na plaży za opłatą. www.alexandros-corfu.com

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

funkcjonalnie urządzone pokoje. Pokoje dwuosobowe (1-3A): ok. 26 m2, wygodnie urządzone, z widokiem na góry, klimatyzacja, sejf, lodówka, łazienka.Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (2-3B). Pokoje - wariant ekonomiczny (2-3S): ok. 24 m2.

Rozrywka

w mieście Korfu.

Dostęp do internetu

Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych gratis.

All Inclusive

3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Po południu w godz. 16:00-18:00 przekąski. Lokalne napoje alkohole (piwo, wino, brandy, wódka, ouzo, whisky, gin, drinki na bazie alkoholi lokalnych) i bezalkoholowej (soki pasteryzowane, napoje gazowane orzeźwiające, woda, kawa, herbata) w godz. 10:00-23:00.

Wcześniej = taniej

do 31.12.15 21% zniżki, 01.01-30.04.16 15% zniżki.

Polecamy

Hotel Alexandros w atrakcyjnej cenie. Położony niedaleko słynnego pałacu Achillion. Do przepięknej, malowniczej starówki w mieście Korfu, wpisanej na listę światowego dziedzictwa UNESCO ok. 6 km.


Neckermann

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Korfu, Grecja

UWAGA!

Brak transferu i opieki rezydenta!

Położenie

hotel oddzielony ulicą nadbrzeżną od morza, położony niedaleko słynnego pałacu Achillion. Do przepięknego miasto Korfu, które jest wpisane na listę UNESCO ok. 6 km. Przystanek autobusowy znajduje się przed hotelem Lotnisko ok. 5 km.

Plaża

platforma, plaża skalisto-kamienista, piaszczysto - żwirowa; ok. 400 m od hotelu Alexandros, (przejście przez hotel Oasis) Leżaki i parasole za opłatą.

Wyposażenie

popularny hotel 4 gwiazdkowej kategorii lokalnej oferuje 100 pokoi. Recepcja, lobby, tawerna, bar, basen, bar przy basenie, taras z ładnym widokiem na wyspę Pontikonisi. Hotelowa restauracja serwuje dania kuchni greckiej i międzynarodowej. W tawernie podawane są lokalne przysmaki. Na terenie hotelu Alexandros znajduje się również bar oraz bar przy basenie, gdzie serwowane są drinki i koktajle. Leżaki i parasole przy basenie bezpłatnie. www.alexandros-corfu.com

Dostęp do internetu

Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych gratis.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

funkcjonalnie urządzone pokoje. Pokoje dwuosobowe (1-3A): ok. 26 m2, wygodnie urządzone, z widokiem na góry, klimatyzacja (bezpłatnie), sejf (bezpłatnie), lodówka (bezpłatnie), łazienka. Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (2-3B): wyposażenie jak w pok. 2A. Pokoje - wariant ekonomiczny (2-3S): ok. 24 m2. Pokoje rodzinne z widokiem na morze (2F): jeden pokój wyposażony jak pok. 2A, dla 2+2. Pokój rodzinny od strony ogrodu (2G): jeden pokój wyposażony jak pok. 2A, dla 2+2.

Sport

tenis stołowy bezpłatnie, bilard za opłatą.

Dzieci

plac zabaw, basen dla dzieci.

Rozrywka

w mieście Korfu.

All Inclusive

3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Po południu w godz. 16:00-18:00 przekąski. Lokalne napoje alkohole (piwo, wino, brandy, wódka, ouzo, whisky, gin, drinki na bazie alkoholi lokalnych) i bezalkoholowej (soki pasteryzowane, napoje gazowane orzeźwiające, woda, kawa, herbata) w godz. 10:00-23:00.

Wcześniej = taniej

do 30.04.17 15% zniżki.

Dla dzieci

2-11 lat pobyt gratis lub zniżka.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Alexandros (Korfu)
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Korfu)
Cape Drastis czyli Przylądek Drastis na wyspie Korfu w Grecji
Pięciopalczasta zatoka na Korfu to wizytówka tej greckiej wyspy
Mysia wyspa to jedno z częściej odwiedzanych miejsc na Korfu
Porto Timoni to jedna z najbardziej malowniczych zatok na Korfu w Grecji
Jedno z romantyczniejszych miejsc na Korfu czyli Canal d'Amour
Ekstremalne lotnisko na Korfu w Grecji
Stolica wyspy czyli miasto Korfu, Grecja
Korfu może poszczycić się wieloma pięknymi plażami, jednymi z ładniejszych w Grecji
Filmy hotelu Alexandros (Korfu):
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Alexandros
https://youtu.be/_PZFEh0Itwg

Opinie o Hotelu Alexandros (Korfu)

Alexandros (Korfu) - możliwości zakwaterowania:

family room standard
standard singleuse standard seaview
standard promotion twin standard
standard twin standard seaview
standard twin standard lateralseaview
family room standard seaview
standard singleuse standard gardenview
standard twin standard gardenview
family room standard lateralseaview
family room 3 bedrooms standard
standard single standard lateralseaview
DBL standard bez balkonu
FAMILY SIDE SEA VIEW
TWIN STANDARD
TWIN SEA VIEW
Double Room / _
Single Room / _
Pokój jednoosobowy
Pokoj dwuosobowy + 1x dostawka
Pokój dwuosobowy z możliwością 1 dostawki
Pokój rodzinny
STANDARD GARDEN VIEW
STANDARD OD STRONY MORZA
FAMILY SEA VIEW
STANDARD Z WIDOKIEM NA MORZE
FAMILY GARDEN VIEW ROOM
SINGLE SIDE SEA VIEW
POKÓJ W SPECJALNEJ CENIE
3 B/ROOM FAMILY ROOM
SINGLE SEA VIEW
Double Promo Room
DOUBLE GARDEN VIEW

Alexandros (Korfu) - Możliwości wyżywienia:


Alexandros (Korfu) - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Alexandros (Korfu)? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00