cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Dessole Blue Star, Kreta
  • Hotel Dessole Blue Star, Kreta
  • Hotel Dessole Blue Star, Kreta
  • Hotel Dessole Blue Star, Kreta
  • Hotel Dessole Blue Star, Kreta
  • Hotel Dessole Blue Star, Kreta
  • Hotel Dessole Blue Star, Kreta
  • Hotel Dessole Blue Star, Kreta
  • Hotel Dessole Blue Star, Kreta
  • Hotel Dessole Blue Star, Kreta
  • Hotel Dessole Blue Star, Kreta
  • Hotel Dessole Blue Star, Kreta
  • Hotel Dessole Blue Star, Kreta
  • Hotel Dessole Blue Star, Kreta
  • Hotel Dessole Blue Star, Kreta
  • Hotel Dessole Blue Star, Kreta
1 / 16
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
25.09 - 02.10
już od 2539 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
31.05 - 03.06
już od 1750 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Dessole Blue Star
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Dessole Blue Star
star 4

Grecja: Kreta
Ocena hotelu Dessole Blue Star:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Dessole Blue Star:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 25 września 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 31 maja 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dessole Blue Star to dobrej klasy hotel, usytuowany przy przepięknej plaży, blisko centrum kurortu Ierapetra ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz na rodzinne wakacje ze względu na atrakcje dla najmłodszych. Przynależność do sieci hotelowej Dessole to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, bezpośrednio przy pięknej plaży z łagodnym zejściem do morza i krystaliczną wodą, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 5 km od centrum Ierapetry
  • malowniczy widok na sąsiednią wyspę Chrissi, przestronne pokoje mogące pomieścić do 5 osób, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Hotel Dessole Blue Star w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dessole Blue Star to dobrej klasy hotel, usytuowany przy przepięknej plaży, blisko centrum kurortu Ierapetra ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz na rodzinne wakacje ze względu na atrakcje dla najmłodszych. Przynależność do sieci hotelowej Dessole to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, bezpośrednio przy pięknej plaży z łagodnym zejściem do morza i krystaliczną wodą, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 5 km od centrum Ierapetry
  • malowniczy widok na sąsiednią wyspę Chrissi, przestronne pokoje mogące pomieścić do 5 osób, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Grecja / Kreta

Opis oferty:

Położony na południowym wybrzeżu Krety, rodzinny hotel znanej sieci Dessole. Otoczony zielonym ogrodem, oferuje miłą i przyjazną atmosferę oraz widok na sąsiednią wyspę Chrissi. Tuż przy hotelu piękna, piaszczysta plaża z krystalicznie czystą wodą, idealne miejsce na relaks na leżaku lub uprawianie sportów wodnych. Na miejscu są 2 baseny, na dzieci czeka brodzik i zajęcia w miniklubie. Wieczorem najlepiej zrelaksować się przy hotelowych animacjach, popijając drinka w jednym z 3 barów. Blisko stąd do centrum pięknej Ierapetry - znanej jako najcieplejsze miasto w całej Grecji!

POŁOŻENIE:

ok. 5 km od centrum IERAPETRY ze sklepami, barami i restauracjami; ok. 60 km od lotniska w Sitii, ok. 100 km od lotniska w Heraklionie, ok. 240 km od lotniska w Chanii; przystanek autobusowy naprzeciwko hotelu (Ierapetra/ok. 2 EUR).

PLAŻA:

publiczna, piaszczysto-żwirkowa, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 2000 r., odnowiony w 2006 r., 154 pokoje, 6 budynków, do 2 pięter, winda, lobby, całodobowa recepcja, 2 restauracje: główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, Olives przy basenie, 3 bary: w lobby, Chryssi, Kafeneion; sklep z pamiątkami; ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os., ok. 15 m², skromny, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodówka, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka);

superior:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 22 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym;

rodzinny:

dla maks. 4 os., ok. 38-42 m², 2 pomieszczenia nie dzielone drzwiami, wyposażenie jak w pokoju standardowym.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, słodka i słona woda: ok. 144 m², gł. 1,3-1,6 m, ok. 260 m², gł. 1,3-1,6 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 9 m², gł. 0,4 m, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; kort tenisowy z wypożyczalnią sprzętu (kaucja: ok. 20 EUR), aerobik, aqua aerobik, stretching, siatkówka plażowa, rzutki, tenis stołowy, boccia; miniklub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci: zajęcia sportowe, wieczorne show, muzyka na żywo, karaoke; za opłatą: bilard, łaźnia turecka, jacuzzi, health club; sporty wodne na plaży.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), późne śniadanie (10.00-11.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.00-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; podwieczorek (16.00-17.00), przekąski (11.00-16.00) w restauracji Olives; raz na pobyt kolacja w restauracji Olives (wymagana rezerwacja); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0030/2842025060,, www.dessolehotels.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dessole Blue Star to dobrej klasy hotel, usytuowany przy przepięknej plaży, blisko centrum kurortu Ierapetra ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz na rodzinne wakacje ze względu na atrakcje dla najmłodszych. Przynależność do sieci hotelowej Dessole to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, bezpośrednio przy pięknej plaży z łagodnym zejściem do morza i krystaliczną wodą, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 5 km od centrum Ierapetry
  • malowniczy widok na sąsiednią wyspę Chrissi, przestronne pokoje mogące pomieścić do 5 osób, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Grecja / Kreta

Opis oferty:

Położony na południowym wybrzeżu Krety, rodzinny hotel znanej sieci Dessole. Otoczony zielonym ogrodem, oferuje miłą i przyjazną atmosferę oraz widok na sąsiednią wyspę Chrissi. Tuż przy hotelu piękna, piaszczysta plaża z krystalicznie czystą wodą, idealne miejsce na relaks na leżaku lub uprawianie sportów wodnych. Na miejscu są 2 baseny, na dzieci czeka brodzik i zajęcia w miniklubie. Wieczorem najlepiej zrelaksować się przy hotelowych animacjach, popijając drinka w jednym z 3 barów. Blisko stąd do centrum pięknej Ierapetry - znanej jako najcieplejsze miasto w całej Grecji!

POŁOŻENIE:

ok. 5 km od centrum IERAPETRY ze sklepami, barami i restauracjami; ok. 60 km od lotniska w Sitii, ok. 100 km od lotniska w Heraklionie, ok. 240 km od lotniska w Chanii; przystanek autobusowy naprzeciwko hotelu (Ierapetra/ok. 2 EUR).

PLAŻA:

publiczna, piaszczysto-żwirkowa, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 2000 r., odnowiony w 2006 r., 154 pokoje, 6 budynków, do 2 pięter, winda, lobby, całodobowa recepcja, 2 restauracje: główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, Olives przy basenie, 3 bary: w lobby, Chryssi, Kafeneion; sklep z pamiątkami; ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os., ok. 15 m², skromny, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodówka, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka);

superior:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 22 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym;

rodzinny:

dla maks. 4 os., ok. 38-42 m², 2 pomieszczenia nie dzielone drzwiami, wyposażenie jak w pokoju standardowym.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, słodka i słona woda: ok. 144 m², gł. 1,3-1,6 m, ok. 260 m², gł. 1,3-1,6 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 9 m², gł. 0,4 m, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; kort tenisowy z wypożyczalnią sprzętu (kaucja: ok. 20 EUR), aerobik, aqua aerobik, stretching, siatkówka plażowa, rzutki, tenis stołowy, boccia; miniklub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci: zajęcia sportowe, wieczorne show, muzyka na żywo, karaoke; za opłatą: bilard, łaźnia turecka, jacuzzi, health club; sporty wodne na plaży.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), późne śniadanie (10.00-11.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.00-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; podwieczorek (16.00-17.00), przekąski (11.00-16.00) w restauracji Olives; raz na pobyt kolacja w restauracji Olives (wymagana rezerwacja); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0030/2842025060,, www.dessolehotels.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dessole Blue Star to dobrej klasy hotel, usytuowany przy przepięknej plaży, blisko centrum kurortu Ierapetra ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz na rodzinne wakacje ze względu na atrakcje dla najmłodszych. Przynależność do sieci hotelowej Dessole to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, bezpośrednio przy pięknej plaży z łagodnym zejściem do morza i krystaliczną wodą, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 5 km od centrum Ierapetry
  • malowniczy widok na sąsiednią wyspę Chrissi, przestronne pokoje mogące pomieścić do 5 osób, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel usytuowany jest na południowym wybrzeżu Krety, naprzeciwko małej wyspy Chrissi. W pobliżu (ok. 5 km do centrum) znajduje się Ierapetra - największe miasto na południu Krety znane, jako jedno z najcieplejszych miast w Europie. 100 km dzieli hotel od lotniska w Heraklionie.
Plaża:

Piaszczysto-żwirkowa plaża o długości ok. 100 m znajduje się bezpośrednio przy hotelu. Leżaki oraz parasole są bezpłatne.
Do dyspozycji gości:

Całodobowa recepcja, lobby, winda, restauracja główna, restauracja przy basenie Olives, bary: Lobby Bar (16: 00-0:00), Chryssi Island Beach & Pool Bar (10:00-0:00) - serwujące lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz tradycyjna grecka kawiarnia - Greek Kafeneion (16:00-0:00) 2 baseny, brodzik dla dzieci - leżaki i parasole bezpłatne. Ponadto, na terenie obiektu znajduje się sklepik z pamiątkami. Za dodatkową opłatą - pralnia. Hotel akceptuje karty Visa i MasterCard.
Pokoje:

Hotel dysponuje 154 pokojami, które znajdują się na pierwszym i drugim piętrze budynku. Wszystkie pokoje posiadają balkon lub taras, łazienkę z WC (prysznic lub wanna, suszarka do włosów), telefon, TV-Sat.,centralnie sterowaną klimatyzację, mini-lodówkę (woda mineralna znajduje się w dniu przybycia), sejf. W hotelu znajdują się 3 typy pokoi:
Pokój standardowy - mierzący ok. 17-19 m2, odpowiedni dla 2 osób.
Pokój superior - mierzący ok. 21-23 m2, odpowiedni dla 2 osób z możliwością 1 dostawki.
Pokój rodzinny - ok. 38-42 m2, dla max. 4 osób z możliwością 1 dostawki.
Wyżywienie:

All inclusive - posiłki w formie bufetu w głównej restauracji: śniadanie (07:00-10:00) - m.in. pieczywo, rogaliki, świeże owoce, sery, omlety, tosty, kiełbaski oraz kawa, herbata, gorąca czekolada późne śniadanie (10:00-11:00) przekąski (11:00-15:30, 16:00-17:00) w restauracji Olives przy basenie - m.in. kanapki, frytki, pita gyros, sałatki, owoce, desery lunch (13:00-15:00) w głównej restauracji z daniami na ciepło i na zimno kolacja (19:00-22:00) - m.in. zupy, dania główne, lody. Napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10:00-0:00). Raz na pobyt - możliwość spróbowania kolacji w restauracji Olives (wymagana wcześniejsza rezerwacja).
Program sportowy i animacyjny:

Hotel posiada bogaty program animacyjny zarówno dla dorosłych jak i dla dzieci m.in. gimnastyka, aerobik, siatkówka plażowa, karaoke, muzyka na żywo. Dla dzieci - mini club (15:00-17:00). Dodatkowo płatne: sprzęt do gry w tenisa, podświetlenie kortu tenisowego, bilard, sporty wodne, jacuzzi.
Internet:

Internet Wi-Fi jest bezpłatny.
Kategoria lokalna:

****
Strona www:

Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Uwagi do programu
Wyloty z: Warszawy, Katowic, Gdańska, Wrocławia, Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
UWAGA!
Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od 0,5 EUR do 4 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Wycieczki lokalne

Wyspa Spinalonga oraz Agios Nikolaos
Rejs po spokojnych wodach zatoki Mirabello na Wyspę Spinalonga jest jedną z najbardziej popularnych wycieczek w regionie. Wizytówką tego miejsca są dobrze zachowane pozostałości weneckich fortyfikacji, tureckich koszar oraz greckiego leprazorium. Wycieczka rozpocznie się od zwiedzania wyspy, a następnie rejs skieruje się w stronę plaży Kolokitha, gdzie będzie możliwość pływania w krystalicznie czystej wodzie oraz zjedzenia lunchu w formie grilla. Kolejnym punktem programu będzie malownicze miasteczko Agios Nikolaos, gdzie przewidziany jest czas wolny w okolicy pięknego jeziora w centrum miasta.
Cena ok. 65 EUR.
Cena nie zawiera biletu wstępu:
ok. 8 EUR
.
Santorini
Magiczna wyspa, przez wielu uważana za najpiękniejszą z całego basenu Morza Śródziemnego. Na Santorini można doświadczyć niepowtarzalnych widoków błękitnego Morza Egejskiego, zobaczyć wioski z białymi domkami, spacerować po czarnych wulkanicznych skałach. Niepowtarzalna okazja na udział w całodniowej wycieczce i odkrycie najpiękniejszej greckiej wyspy. Sprawdziliśmy ! Polecamy !
Cena ok. 162 EUR.

Knossos i Heraklion
To wycieczka, która pozwala odkryć sekrety kultury minojskiej. Spacer wzdłuż wąskich korytarzy labiryntu Minotaura oraz zwiedzenie ruin Pałacu w Knossos pozwolą dostrzec jak wyglądał rozwój jednej z najstarszych cywilizacji w basenie Morza Śródziemnego. Następny punkt w programie to stolica Krety - Heraklion, z wieloma interesującymi miejscami takimi jak wenecka forteca, loggia, w której obecnie znajduje się ratusz oraz plac Venizelosa z fontanną Morosiniego.
Cena ok. 58 EUR.
Cena nie zawiera biletów wstępu
ok. 16 EUR.

Safari 4x4
Prawdziwa gratka dla poszukiwaczy przygód, pragnących podziwiać naturalne piękno górskich kanionów Krety i krystalicznie czyste morze. Przejażdżka asfaltowymi, a także nieutwardzonymi górskimi drogami. Po drodze mijamy zapierające dech w piersiach widoki oraz pustynne krajobrazy. Idealna okazja by zapoznać się lokalną tradycją i stylem życia mieszkańców. Zabierzemy Cię w sekretne miejsca, które ciężko znaleźć na mapie lub w przewodniku. Połączenie dzikiej scenerii, zakurzonych szlaków, a także odświeżającej kąpieli to świetna okazja na spędzenie niezapomnianych chwil na Krecie w odmienny sposób. W trakcie wyjazdu przerwa na lunch w lokalnej tawernie.
Cena: ok 75 EUR.

Wyspa Chrissi
Niezapomniany rejs do położonego najdalej na południe zakątka Europy. Przyjemna wycieczka łodzią na Wyspę Chrissy, która słynie z naturalnego piękna i dzikiej przyrody. Spacer ścieżką między wydmami przez las cedrowy na złotą plażę z białym piaskiem, turkusową wodą oraz niezwykłym podwodnym morskim życiem. Idealne miejsce na relaks, kąpiele w morzu i snorkeling. W pobliżu kilka tawern, w których można zjeść lunch.Piękna, odizolowana wyspa umożliwiająca wypoczynek w bajkowym otoczeniu.
Cena ok. 59 EUR.
Cena nie zawiera lunchu.
Zaszalej w Aquaplus
Park wodny z mnóstwem atrakcji dla gości w każdym wieku. Można tu spędzić wiele godzin korzystając z atrakcji wodnych, promieni słonecznych lub wpaść do jednego z barów na przekąskę, czy drinka. Dzień w takiej scenerii będzie udany.
Cena ok. 44 EUR
za pakiet z jedzeniem (dziecko 36 EUR). Cena bez jedzenia 3
0EUR
(dziecko 22 EUR).
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15-20 osobach w zależności od wycieczki). Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.
Inne

Kreta - informacje ogólne

Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie od 8 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.80 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji. Rozmowy zagraniczne są dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
KRETA
Największa spośród greckich wysp, pełna jest miejsc znanych już z mitów greckich oraz związanych z jej wielokulturową historią. Łagodny klimat i znani z gościnności mieszkańcy oraz słońce, plaże i doskonała kuchnia przyciągają turystów już od wielu lat. Kreta jest często pierwszą odwiedzaną wyspą grecką i tą, do której wraca się kilkakrotnie. Trudno się temu dziwić - oferuje tak wiele, że podczas jednego pobytu nie sposób zobaczyć wszystko. Miejscowości wakacyjne na Krecie w okolicach Chanii
Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Grecji trwa od 15.06 do 15.09.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dessole Blue Star to dobrej klasy hotel, usytuowany przy przepięknej plaży, blisko centrum kurortu Ierapetra ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz na rodzinne wakacje ze względu na atrakcje dla najmłodszych. Przynależność do sieci hotelowej Dessole to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, bezpośrednio przy pięknej plaży z łagodnym zejściem do morza i krystaliczną wodą, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 5 km od centrum Ierapetry
  • malowniczy widok na sąsiednią wyspę Chrissi, przestronne pokoje mogące pomieścić do 5 osób, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Kreta

OPIS

Hotel położony jest na południowym wybrzeżu Krety, naprzeciwko małej wyspy Chrissi. Ośrodek oferuje przyjemne i przyjazne środowisko z pięknym ogrodem i malowniczą plażą z krystalicznie czystą wodą. Położony nieopodal największego miasta na południu Krety - Ierapetra, znany jako najcieplejsze miasto w Grecji. Swoim Gościom hotel oferuje wyżywienie w formie All Inclusive, które zapewni wakacje z dala od wszelkich trosk.

kategoria organizatora

4*

kategoria lokalna

4*

Data otwarcia

2004 r. Odnowiony w 2013 r. Na terenie hotelu znajdują się 2 restauracje, 2 bary, kawiarnia, recepcja 24h, pralnia (płatna), winda, 2 baseny odkryte (1 z wodą morską i 1 z wodą słodką).

internet

Wi-Fi w hotelu bezpłatne

plaża

Przy hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa, 100 m długości. Parasole, leżaki i ręczniki - bezpłatne. Bar na plaży.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację indywidualną (bezpłatna), TV, telefon, sejf (bezpłatny), minilodówkę (bezpłatna woda), łazienkę (WC, prysznic lub wanna, suszarka), balkon lub taras. Typy pokoi: w 6 jedno- lub dwupiętrowych budynkach: pokoje superior dla max 3 os. , pokoje superior single use , pokoje rodzinne dla max 3 os. (2 pokoje open plan lub połączone drzwiami) , pokoje rodzinne dla max 4 os.(2 pokoje open plan lub połączone drzwiami) , pokoje rodzinne dla max 5 os. (2 pokoje open plan lub połączone drzwiami) , pokoje ekonomiczne dla max 2 os. , pokoje ekonomiczne single use , pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych

Wyżywienie

restauracja główna, restauracja przy basenie "Olives", 2 bary (lobby bar i bar na plaży), kawiarnia All Inclusive (10:00-00:00) Formuła zawiera:śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), obiad (13:00-15:00), kolacja (19:00-22:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, 1 kolacja tematyczna w trakcie pobytu w restauracji "Olives" (wymagana rezerwacja), przekąski (11:00-16:00), podwieczorek (16:00-17:00) w restauracji przy basenie, wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe Formuła nie zawiera: napojów importowanych, świeżo wyciskanych soków owocowych, napojów serwowanych w butelkach, napojów energetycznych Restauracje a la carte - płatna. Wymagana rezerwacjamiędzynarodowa "Olive"

z myślą o dzieciach

brodzik , plac zabaw, animacje i zajęcia w miniklubie dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu wyłącznie pod opieką rodzica/opiekuna możliwość wypożyczenia wózka za opłatą i w miarę dostępności (depozyt), menu i krzesełka dla dzieci w restauracji, łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem

w cenie

siłownia, aerobik, tenis stołowy, rzutki, boccia, siatkówka plażowa, kort tenisowy, animacje, wieczorne programy rozrywkowe, karaoke

płatne

centrum SPA, masaż, sauna, łaźnia turecka, jacuzzi, bilard, rakiety i piłki do tenisa, oświetlenie kortu, sporty wodne na plaży (na życzenie) DODATKOWE INFORMACJE PODATEK TURYSTYCZNY W Grecji od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Opłaty kształtują się następująco: a) Hotel 5-gwiazdkowy - 4,00 EUR za pokój / doba, b) Hotel 4-gwiazdkowy - 3,00 EUR za pokój / doba, c) Hotel 3-gwiazdkowy - 1,50 EUR za pokój / doba, d) Hotel 1- i 2-gwiazdkowy - 0,50 EUR za pokój / doba, e) Apartament 4 Klucze - 1,00 EUR za pokój / doba, f) Apartament 3 Klucze - 0,50 EUR za pokój / doba, g) Apartament 1 i 2 Klucze - 0,25 EUR za pokój / doba.

Aktualizacja opisu

18.04.2019 16:28

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi Przy plaży SPA Disco Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne Pokoje 4 osobowe Pokoje 5 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dessole Blue Star to dobrej klasy hotel, usytuowany przy przepięknej plaży, blisko centrum kurortu Ierapetra ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz na rodzinne wakacje ze względu na atrakcje dla najmłodszych. Przynależność do sieci hotelowej Dessole to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, bezpośrednio przy pięknej plaży z łagodnym zejściem do morza i krystaliczną wodą, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 5 km od centrum Ierapetry
  • malowniczy widok na sąsiednią wyspę Chrissi, przestronne pokoje mogące pomieścić do 5 osób, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Grecja/Kreta

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 4* - kat. lokalna 4*

Położenie

- przy plaży - ok. 4 km od centrum Ierapetry - ok. 100 km od lotniska

Plaża

- piaszczysto-żwirowa - łagodne zejście do morza - leżaki i parasole (bezpłatne), ręczniki plażowe (bezpłatne) - certyfikat Blue Flag

Pokoje

Pokój Standardowy - centralna klimatyzacja - TV-Sat, sejf (bezpłatny), telefon - mini lodówka (uzupełniana codziennie w wodę mineralną) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras Pokój Rodzinny - składa się z dwóch pokoi - pozostałe wyposażenie jak w pokoju standardowym

Sport, relaks, rozrywka

Bezpłatne - 2 baseny- w tym jeden z morską wodą - leżaki i parasole przy basenie - tenis, siatkówka plażowa - tenis stołowy, rzutki, boccia - aerobik, gimnastyka - 6 razy w tygodniu dzienny i wieczorny program animacyjny, karaoke, pokazy z muzyką na żywo Płatne - oświetlenie kortów, sprzęt do tenisa - bilard - sauna, jacuzzi, masaże - sporty wodne na plaży (na zapytanie)

Dla dzieci

- plac zabaw - brodzik ze słodką wodą - mini klub (4-12 lat), mini disco - łóżeczko (bezpłatne)

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, późne śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w restauracji przy basenie. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-24:00. Raz na pobyt możliwość skorzystania z kolacji w restauracji tematycznej po uprzedniej rezerwacji.

Restauracje i bary

- restauracja główna - restauracja tematyczna przy basenie - lobby bar, bar kawowy - bar na plaży

Dodatkowe informacje

- hotel dysponuje 154 pokojami - Wi Fi (bezpłatne) - pralnia, salon urody, sklep z pamiątkami - www.dessolehotels.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce ), opłaty lotniskowe i paliwowe.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dessole Blue Star to dobrej klasy hotel, usytuowany przy przepięknej plaży, blisko centrum kurortu Ierapetra ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz na rodzinne wakacje ze względu na atrakcje dla najmłodszych. Przynależność do sieci hotelowej Dessole to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, bezpośrednio przy pięknej plaży z łagodnym zejściem do morza i krystaliczną wodą, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 5 km od centrum Ierapetry
  • malowniczy widok na sąsiednią wyspę Chrissi, przestronne pokoje mogące pomieścić do 5 osób, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA GRECKA

****

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF4

Położenie

*    Hotel położony na południowym wybrzeżu Krety 5 km od miejscowości Ierapetra oraz około 100 km od lotniska w Heraklionie.

Plaża

*    Piaszczysto - żwirowa bezpośrednio przy hotelu, bezpłatny dostęp do leżaków, parasoli oraz ręczników plażowych.

Zakwaterowanie

*    154 pokoje rozmieszczone w 6 budynkach; *    Typy pokoi: 45 standard (17-19m2), 87 superior (21-23m2), 22 rodzinne (38-42m2); *    Wyposażenie: łazienka z WC, wanna lub prysznic, suszarka do włosów, telefon, klimatyzacja, mini lodówka, sejf, telewizor, balkon lub taras.

Restauracje i bary

*    Restauracja główna, restauracja przy basenie; *    Lobby bar, bar przy plaży, coffe shop.

Wyżywienie

*    All inclusive - śniadania, obiady, kolacje w restauracji głównej, przekąski w restauracji przy basenie. Napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalnej produkcji dostępne w hotelowych barach w godzinach 10:00-24:00. Odpłatnie: napoje w puszkach i butelkach, importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe, świeżo wyciskane soki.

Sport i rozrywka

*    Dwa baseny zewnętrzne z bezpłatnym dostępem do leżaków i parasoli, jeden z wodą słodką zaś drugi z wodą morską; *    Bezpłatnie: tenis stołowy, kort tenisowy, siatkówka plażowa, rzutki, boccia, gimnastyka, aerobik, animacje i wieczorne show; *    Odpłatnie: wypożyczenie sprzętu i oświetlenie kortu tenisowego, bilard, łaźnia turecka, jacuzzi, klub sportowy, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

*    Brodzik, mini klub (4-12 lat), program animacyjny.  

Pozostałe udogodnienia

*    Usługi medyczne, usługi prania i prasowania (odpłatnie); bezpłatny dostęp do Wi-Fi w części wspólnej hotelu.

Naszym zdaniem

*    Wspaniały obiekt oferujący wszystkim wiele rozrywki i zabawy. Ze względu na dogodną infrastrukturę polecamy rodzinom z dziećmi.

Strona internetowa

*    www.dessolehotels.com  


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dessole Blue Star to dobrej klasy hotel, usytuowany przy przepięknej plaży, blisko centrum kurortu Ierapetra ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz na rodzinne wakacje ze względu na atrakcje dla najmłodszych. Przynależność do sieci hotelowej Dessole to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, bezpośrednio przy pięknej plaży z łagodnym zejściem do morza i krystaliczną wodą, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, 5 km od centrum Ierapetry
  • malowniczy widok na sąsiednią wyspę Chrissi, przestronne pokoje mogące pomieścić do 5 osób, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Kreta/Heraklion, Grecja

Opis hotelu

Informacje Ogólne:

Dessole Blue star Ierapetra w Ierapetra posiada 154 pokoi i został odnowiony w 2013 roku. Hotel położony jest 100 m od plaży piaszczysto-żwirowej. Miasto znajdujące się najbliżej hotelu to Ierapetra (4 km). Pozostałe miasta: Heraklion (100 km). Dzieci mają możliwość zabawy na placu zabaw. Personel mówi po angielsku i niemiecku. Do dyspozycji są 2 czynny w sezonie baseny ze słodką wodą oraz oddzielny brodzik. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne bezpłatnie na plaży i na basenie.

Udogodnienia:

Rodzinny hotel oferuje klub dziecięcy, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki:

Drinki można spożywać w barze w recepcji.

Sport i Rozrywka:

W ramach aktywności hotel oferuje rzutki i tenis stołowy. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: aerobik i siatkówka.

Dodatkowe Informacje:

Podatek płatne na miejscu.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Dessole Blue Star
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kreta)
Malownicze miasteczko Agios Nicolaos nad zatoką Mirabello na wyspie Kreta
Niepowtarzalna, różowa plaża Elafonisi na greckiej wyspie Kreta
Hersonissos to jedna z bardziej popularnych i rozrywkowych miejscowości na Krecie
Pałac minojski Knossos na Krecie w którym mieszkał Minotaur
Wyspa Gramvousa, dawna twierdza piratów i urzekająca, dziewicza laguna Balos
Kreta, Rejs na Spinalonga, dawną wenecką fortecę zamienioną na wyspę trędowatych
Vai Palm Beach, przepiękna karaibska plaża na Krecie
Najdłuższy w Europie Wąwóz Samaria znajduje się na wyspie Kreta i liczy ponad 18 km
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Dessole Blue Star

Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Dessole Blue Star:
  • Lokalizacja
    4.3
  • Hotel
    4.3
  • Pokoje
    4.4
  • Wyżywienie
    4.3
  • Atrakcje
    i sport
    4.2
  • Obsługa
    4.9
HolidayCheck
Ocena Dessole Blue Star:
4.1 / 6

Super wakacje! 2017-09-13
Szczegóły oceny hotelu Dessole Blue Star:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

5.7
Dla rodzin w sam raz 2011-06-12
Szczegóły oceny hotelu Dessole Blue Star:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

5.5
Zepsuty Urlop 2011-06-30
Szczegóły oceny hotelu Dessole Blue Star:
  • Lokalizacja
    2.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    2.0
  • Atrakcje
    2.0
  • Obsługa
    4.0

2.3
Bardzo przyzwoity hotel 3 gwiazdkowy, dobra obsługa 2011-07-04
Szczegóły oceny hotelu Dessole Blue Star:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

5.5
Negatywna opinia 2011-07-15
Szczegóły oceny hotelu Dessole Blue Star:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    2.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    2.0

2.8
4 gwiazdki? Za co? 2011-07-18
Szczegóły oceny hotelu Dessole Blue Star:
  • Lokalizacja
    2.4
  • Pokoje
    2.5
  • Wyżywienie
    3.8
  • Atrakcje
    2.5
  • Obsługa
    1.5

2.5
Bardzo udane wakacje 2011-08-04
Szczegóły oceny hotelu Dessole Blue Star:
  • Lokalizacja
    5.2
  • Pokoje
    5.8
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    5.5
  • Obsługa
    6.0

Hotel bardzo ładnie usytuowany, posiada kilka budynków. Pokój familijny duży i czysty. Sprzątany kaz...
więcej

5.3
Nigdy wiecej! Zepsuty urlop 2011-08-05
Szczegóły oceny hotelu Dessole Blue Star:
  • Lokalizacja
    2.0
  • Pokoje
    2.5
  • Wyżywienie
    2.0
  • Atrakcje
    2.0
  • Obsługa
    2.3

Od początku pobytu do końca same niemiłe niespodzianki: brak pokoju przez 1 noc, w końcu pokój: 3x3m...
więcej

2.1
2 gwiazdki a nie 4! 2011-08-18
Szczegóły oceny hotelu Dessole Blue Star:
  • Lokalizacja
    2.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    2.0
  • Atrakcje
    3.5
  • Obsługa
    3.3

Podpisałam umowę na wyjazd all inclusive do obiektu 4 gwiazdki a zastałam 2. W wielu polskich miejsc...
więcej

3.1
Hotel ok - jedzenie okropne! 2011-08-23
Szczegóły oceny hotelu Dessole Blue Star:
  • Lokalizacja
    3.0
  • Pokoje
    1.0
  • Wyżywienie
    1.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    1.0

1.7
Najgorszy urlop w życiu 2011-08-25
Szczegóły oceny hotelu Dessole Blue Star:
  • Lokalizacja
    2.0
  • Pokoje
    1.0
  • Wyżywienie
    1.8
  • Atrakcje
    3.5
  • Obsługa
    1.3

To był najgorszy urlop a wcale nie tani. Zamiast hotelu dostaliśmy bungalowy cuchnące stęchlizną z ł...
więcej

1.8
Bardzo udane wakacje 2011-08-25
Szczegóły oceny hotelu Dessole Blue Star:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    5.0

4.5
Bardzo dobry hotel w urokliwej okolicy 2011-08-26
Szczegóły oceny hotelu Dessole Blue Star:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    5.0

4.3
Ocena hotelu i jego opis 2011-09-01
Szczegóły oceny hotelu Dessole Blue Star:
  • Lokalizacja
    3.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    2.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    4.0

2.8
Wakacje w Blue Star and Sea 2011-09-05
Szczegóły oceny hotelu Dessole Blue Star:
  • Lokalizacja
    2.4
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    1.7
  • Atrakcje
    3.7
  • Obsługa
    4.0

Opinie mnie przeraziły, dlatego zabrałam dla dzieci jedzenie, co było dobrym posunięciem. Mam dużo u...
więcej

3.2
Fatalne wakacje 2011-09-19
Szczegóły oceny hotelu Dessole Blue Star:
  • Lokalizacja
    3.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    1.0
  • Atrakcje
    2.0
  • Obsługa
    3.0

2.5
Pierwszy i ostatni raz 2012-04-24
Szczegóły oceny hotelu Dessole Blue Star:
  • Lokalizacja
    2.2
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    2.3
  • Atrakcje
    2.8
  • Obsługa
    3.0

Byliśmy w zeszłym roku... Raczej nie mamy dobrych wspomnień, ale piszemy ażeby być może uprzedzić in...
więcej

2.7
Wakacje udane ale.. 2017-07-26
Szczegóły oceny hotelu Dessole Blue Star:
  • Lokalizacja
    3.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    5.0

4.2

Dessole Blue Star - możliwości zakwaterowania:

Standardzimmer lazienka wanna lub prysznic WC balkon lub taras Safe Telewizor Telefon
Pokoj rodzinny standard lazienka wanna lub prysznic WC balkon lub taras Safe Telewizor Telefon
Tani pokój lazienka wanna lub prysznic WC balkon lub taras Safe Telewizor Telefon
Pokoj superior lazienka wanna lub prysznic WC balkon lub taras Safe Telewizor Telefon
Pokoj rodzinny standard lazienka wanna lub prysznic WC balkon lub taras Safe Telewizor Telefon
Pokoj superior lazienka wanna lub prysznic WC balkon lub taras Safe Telewizor Telefon
Pokoj rodzinny standard lazienka wanna lub prysznic WC balkon lub taras Safe Telewizor Telefon
Pok. 2 os.
Pok. superior 2 os.+1 dost.
Pok. superior 2 os.
Pok. rodzinny 2 os.
Room Double Economy
Double Superior Room
Pok. 1 os.

Dessole Blue Star - Możliwości wyżywienia:


Dessole Blue Star - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Dessole Blue Star? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00