cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Blue Sea (Agios Georgios), Korfu
  • Hotel Blue Sea (Agios Georgios), Korfu
  • Hotel Blue Sea (Agios Georgios), Korfu
  • Hotel Blue Sea (Agios Georgios), Korfu
  • Hotel Blue Sea (Agios Georgios), Korfu
  • Hotel Blue Sea (Agios Georgios), Korfu
  • Hotel Blue Sea (Agios Georgios), Korfu
  • Hotel Blue Sea (Agios Georgios), Korfu
  • Hotel Blue Sea (Agios Georgios), Korfu
  • Hotel Blue Sea (Agios Georgios), Korfu
  • Hotel Blue Sea (Agios Georgios), Korfu
  • Hotel Blue Sea (Agios Georgios), Korfu
  • Hotel Blue Sea (Agios Georgios), Korfu
  • Hotel Blue Sea (Agios Georgios), Korfu
  • Hotel Blue Sea (Agios Georgios), Korfu
  • Hotel Blue Sea (Agios Georgios), Korfu
1 / 16
Ocena
hotelu:
2.6 / 5
Najbliższy termin
25.04 - 02.05
już od 1657 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
30.05 - 06.06
już od 1493 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Blue Sea (Agios Georgios)
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Blue Sea (Agios Georgios)
star 3

Grecja: Korfu
Ocena hotelu Blue Sea (Agios Georgios):
2.6 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Blue Sea (Agios Georgios):
  • Lokalizacja
    3.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    2.0
  • Atrakcje
    i sport
    1.0
  • Jakość
    do ceny
    3.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 25 kwietnia 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 30 maja 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Blue Sea to hotel usytuowany niedaleko piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza. Polecamy osobom pragnącym odkrywać Korfu, a także miłośnikom życia nocnego.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko plaży, w pobliżu rezerwatu Korrision
  • wyremontowane pokoje
  • wi fi gratis

Hotel Blue Sea (Agios Georgios) w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Blue Sea to hotel usytuowany niedaleko piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza. Polecamy osobom pragnącym odkrywać Korfu, a także miłośnikom życia nocnego.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko plaży, w pobliżu rezerwatu Korrision
  • wyremontowane pokoje
  • wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Wyposażenie

  • parking (płatny)

Kategoria lokalna

2 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
    Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
    1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
    3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
    4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
    5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc

Pokoje

Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • sejf (płatny)
  • TV
  • prysznic lub wanna
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras

Wyżywienie

Dwa posiłki
  • śniadanie : w formie bufetu
  • kolacja: w formie bufetu
Śniadania
  • w formie bufetu
Restauracje i bary
  • bar
  • W okolicy

    • ok. 100 m od plaży
    • czas dojazdu z lotniska ok. 45 min

    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Blue Sea to hotel usytuowany niedaleko piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza. Polecamy osobom pragnącym odkrywać Korfu, a także miłośnikom życia nocnego.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja blisko plaży, w pobliżu rezerwatu Korrision
    • wyremontowane pokoje
    • wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    3*

    REGION

    Korfu

    Kategoria lokalna

    3*

    Data otwarcia

    1976 r. Odnowiony w 2010 r.

    Położenie

    południowo-zachodnie wybrzeże wyspy, Agios Georgios (Argyrades), 25 km od miasta Korfu, 25 km od lotniska.

    Plaża

    100 m od hotelu, publiczna, piaszczysta. Parasole i leżaki - płatne.

    W hotelu

    restauracja, bar, basen odkryty, wynajem samochodów.

    Pokoje

    pokoje standardowe; klimatyzacja, łącze internetowe (płatne), sejf (płatny), mini lodówka, TV, wanna lub prysznic, balkon.

    Rozrywki i usługi

    Bezpłatne: łącze internetowe w lobby. Płatne: sejf w recepcji. Dla dzieci: brodzik, plac zabaw.

    Wyżywienie

    Bed&Breakfast Posiłki: śniadanie. Napoje zawarte: wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania. Half Board Posiłki: śniadanie, obiadokolacja. Napoje zawarte: wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania. Full Board Posiłki: śniadanie, obiad, kolacja. Napoje zawarte: wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania.

    Tel./faks

    + 30 266 20 / 516 24, 511 72


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Grecos Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Blue Sea to hotel usytuowany niedaleko piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza. Polecamy osobom pragnącym odkrywać Korfu, a także miłośnikom życia nocnego.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja blisko plaży, w pobliżu rezerwatu Korrision
    • wyremontowane pokoje
    • wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    ***

    REGION

    Grecja/Korfu/Agios Georgios Argirades

    Smak Prawdziwej Grecji

    Warto podkreślić

    - Wakacyjna grecka atmosfera - Blisko plaży - W pobliżu rezerwatu przyrody - 7, 10, 11, 14 dni

    Okiem Grecosa

    Kameralny hotel położony w bliskiej odległości od piaszczystej plaży, przyjazna atmosfera.

    Położenie

    • w rejonie Agios Georgios • w pobliżu rezerwatu przyrody - jeziora Korrision • lotnisko ok. 25 km • ok. 50 m do najbliższego supermarketu • ok. 150 m do najbliższego przystanku autobusowego

    Plaża

    • ok. 100 m od hotelu, piaszczysta • łagodne zejście do wody • leżaki i parasole (ok. 6 EUR/komplet) - ok 200 m od hotelu

    Hotel

    • 1 dwupiętrowy budynek • odnowiony w latach 2012-2014 • lobby z recepcją • restauracja • 2 bary- przy restauracji, przy basenie • Wi-Fi na terenie całego hotelu (bezpłatnie) • 40 pokoi, kategoria lokalna 3*

    Pokoje

    • 2-os. (ok. 25 m2) • możliwość 1 dostawki • TV-SAT, Wi-Fi (bezpłatnie) • indywidualnie sterowana klimatyzacja (bezpłatnie) • lodówka (bezpłatnie), sejf (bezpłatnie) • łazienka - wanna lub prysznic, WC • balkon

    Wyżywienie

    • śniadania i obiadokolacje - bufet • do kolacji obowiązuje strój formalny

    Sport i rozrywka

    Bezpłatnie • basen ze słodką wodą • leżaki i parasole przy basenie Odpłatnie • sporty wodne na plaży (organizowane przez zewnętrzną firmę)

    Dla dzieci

    • łóżeczka dla niemowląt (na życzenie) • wysokie krzesełka w restauracji (bezpłatnie) • menu dla dzieci • brodzik dla dzieci

    CENA OBEJMUJE

    przelot samolotem Polska - Korfu - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, 7, 10, 11 lub 14 noclegów ( w zależności od wybranej oferty), wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (15 000 EUR), NNW (3 000 PLN) i bagażu (300 EUR).

    PROMOCJA

    - Gwarancja Niezmienności Ceny


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

    Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

    Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.


    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Blue Sea to hotel usytuowany niedaleko piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza. Polecamy osobom pragnącym odkrywać Korfu, a także miłośnikom życia nocnego.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja blisko plaży, w pobliżu rezerwatu Korrision
    • wyremontowane pokoje
    • wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Korfu, Grecja

    Opis hotelu

    Ten komfortowy i przyjemny obiekt cieszy się wspaniałą lokalizacją w miejscowości St George na wyspie Korfu. Znajduje się bardzo blisko wspaniałej, piaszczystej plaży, gdzie goście mogą albo leżeć i cieszyć się słońcem, albo uprawiać ekscytujące sporty wodne. Mogą także odkrywać tradycyjne wioski lub dbać o sylwetkę chodząc albo jeżdżąc na rowerze po pięknej okolicy. W pobliżu znajdują się przystanki transportu publicznego, a centrum miasta Korfu położone jest w odległości 25 kilometrów. Wszystkie pokoje są urządzone z myślą o wygodzie gości, elegancko wyposażone we wszystko, czego mogą potrzebować w czasie pobytu. Są pełne światła, przestronne, mają klimatyzację, a także łazienkę z wanną lub prysznicem. Hotelowy basen pozwala pozbyć się stresu i napięcia dnia codziennego. Ponadto, dla dodatkowego komfortu, hotelowa restauracja serwuje wyjątkowo pyszne potrawy.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Blue Sea (Agios Georgios)
    Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Korfu)
    Cape Drastis czyli Przylądek Drastis na wyspie Korfu w Grecji
    Pięciopalczasta zatoka na Korfu to wizytówka tej greckiej wyspy
    Mysia wyspa to jedno z częściej odwiedzanych miejsc na Korfu
    Porto Timoni to jedna z najbardziej malowniczych zatok na Korfu w Grecji
    Jedno z romantyczniejszych miejsc na Korfu czyli Canal d'Amour
    Ekstremalne lotnisko na Korfu w Grecji
    Stolica wyspy czyli miasto Korfu, Grecja
    Korfu może poszczycić się wieloma pięknymi plażami, jednymi z ładniejszych w Grecji
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Blue Sea (Agios Georgios)

    2.6
    odradzam

    Spokojny hotelik dla ludzi nie szukających rozrywek bo w hotelu i miasteczku nie ma żadnych. Brak jakichkolwiek animacji. WiFi tylko przy basenie i przy recepcji. Jedzenie codziennie to samo. Mięso baaaardzo przesolone. Czystość może być, ale mogłoby być lepiej. Do plaży nie daleko. Można tanio wypożyczyć skuter w wypożyczalni SPIROS rent a bike koło kapliczki. Ogólnie jeśli ktoś był na innych greckich wyspach np. Zakynthos lub Rodos to odradzam Corfu. Lepiej dołożyć parę groszy i wybrać inną wyspę.

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: odradzam
    2.6
    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Blue Sea (Agios Georgios):
    • Lokalizacja
      5.2
    • Hotel
      4
    • Pokoje
      3.6
    • Wyżywienie
      3.2
    • Atrakcje
      i sport
      3
    • Obsługa
      4.3
    HolidayCheck
    Ocena Blue Sea (Agios Georgios):
    4.7 / 6

    Czysto ale głodno 2010-07-15
    Szczegóły oceny hotelu Blue Sea (Agios Georgios):
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      3.8
    • Wyżywienie
      2.3
    • Atrakcje
      3.7
    • Obsługa
      3.3

    Hotel dla mało wymagających. My do takich zaliczyliśmy się bo zwiedzaliśmy wyspę samochodem i autob...
    więcej

    3.5
    Hotel w spokojnej okolicy, wystarczający 2010-10-03
    Szczegóły oceny hotelu Blue Sea (Agios Georgios):
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      1.8
    • Atrakcje
      2.8
    • Obsługa
      4.5

    Hotel jest naprawdę dla osób mało wymagających. Ale najważniejsze jest to że można w nim spędzić prz...
    więcej

    3.4
    Hotel w sam raz dla młodych ludzi! 2010-10-04
    Szczegóły oceny hotelu Blue Sea (Agios Georgios):
    • Lokalizacja
      5.3
    • Pokoje
      4.3
    • Wyżywienie
      4.3
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      4.8

    Hotel w sam raz dla młodych ludzi, którzy nie mają zbyt wielkich wymagań. Za przystępna cenę można s...
    więcej

    4.6
    Tani uroczy hotel 2013-03-03
    Szczegóły oceny hotelu Blue Sea (Agios Georgios):
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      5.0

    5.2
    Hotel Blue Sea 2015-06-22
    Szczegóły oceny hotelu Blue Sea (Agios Georgios):
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      4.8
    • Wyżywienie
      3.5
    • Atrakcje
      3.0
    • Obsługa
      5.0

    Spokojny hotelik dla ludzi nie szukających rozrywek bo w hotelu i miasteczku nie ma żadnych. Brak ja...
    więcej

    4.2
    Hotel fajny, ale jedzenie koszmar 2017-07-24
    Szczegóły oceny hotelu Blue Sea (Agios Georgios):
    • Lokalizacja
      3.4
    • Pokoje
      3.8
    • Wyżywienie
      1.0
    • Atrakcje
      3.0
    • Obsługa
      2.0

    Hotel fajny czysty, codziennie sprzątane pokoje co staje się dość irytujące. głośna Gospodyni stars...
    więcej

    3.0

    Blue Sea (Agios Georgios) - możliwości zakwaterowania:

    Pokój standard
    Pokój standard nowy budynek
    Pokój 1-os. standard
    Pokój 1-os. nowy budynek

    Blue Sea (Agios Georgios) - Możliwości wyżywienia:


    Blue Sea (Agios Georgios) - miasta wylotu:


    Blue Sea (Agios Georgios) - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Blue Sea (Agios Georgios)? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00