cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Amalia (Dassia), Korfu
  • Hotel Amalia (Dassia), Korfu
  • Hotel Amalia (Dassia), Korfu
  • Hotel Amalia (Dassia), Korfu
  • Hotel Amalia (Dassia), Korfu
  • Hotel Amalia (Dassia), Korfu
  • Hotel Amalia (Dassia), Korfu
  • Hotel Amalia (Dassia), Korfu
  • Hotel Amalia (Dassia), Korfu
  • Hotel Amalia (Dassia), Korfu
  • Hotel Amalia (Dassia), Korfu
  • Hotel Amalia (Dassia), Korfu
  • Hotel Amalia (Dassia), Korfu
  • Hotel Amalia (Dassia), Korfu
  • Hotel Amalia (Dassia), Korfu
  • Hotel Amalia (Dassia), Korfu
1 / 16
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
18.09 - 25.09
już od 4059 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
20.10 - 25.10
już od 1301 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Amalia (Dassia)
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Bez paszportu

Hotel Amalia (Dassia)
star 3

Grecja: Korfu
Ocena hotelu Amalia (Dassia):
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Amalia (Dassia):
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 18 września 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 20 października 2019

Hotel Amalia (Dassia) w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 12 km od centrum miasta
  • ok. 300 m od plaży
  • ok. 15 km od lotniska

Wyposażenie

  • parking (w zależności od dostępności), niestrzeżony: za opłatą
  • recepcja
  • sejf: za opłatą, płatność gotówką
  • sala TV
  • ogród
  • Wi-Fi, w całym hotelu: w cenie

Liczba pokojów

50

Kategoria lokalna

3 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
    Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
    1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
    3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
    4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
    5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc

Sport i wellness

Płatne
  • surfing

Pokoje

Pokój 2-osobowy z widokiem na ogród DZG1
  • 1-3 os.
  • widok na ogród
  • minimalny wiek przy zakwaterowaniu: 18 lat
  • w budynku głównym
  • od strony lądu
  • klimatyzacja: w cenie
  • minibar
  • telefon
  • TV
  • balkon

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: 07:30 - 10:00 i 24 h
  • obiad: 12:30 - 14:00 i 24 h
  • kolacja: 18:00 - 21:00 i 24 h
Restauracje i bary
  • główna restauracja: rodzaje kuchni: śródziemnomorska
  • bar

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Grecja / Korfu

    Opis oferty:

    Kameralny, z wakacyjną atmosferą, to świetne miejsce na spokojny wypoczynek. Hotel przeznaczony jest wyłącznie dla osób dorosłych. Na miejscu wszystko, czego potrzeba do udanych wakacji: wygodne i zadbane pokoje, basen, 2 bary i restauracja oraz bezpłatny internet bezprzewodowy. Hotel położony jest w miejscowości Dassia, blisko sklepów i tawern oraz niedaleko plaży.

    POŁOŻENIE:

    w miejscowości DASSIA, ok. 300 m od centrum ze sklepami i barami, przy drodze lokalnej, ok. 12 km od centrum miasta Korfu; ok. 10 km od lotniska na Korfu; przy hotelu 30 m do przejścia z bagażem pieszo; przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu (ok. 2 EUR/Korfu).

    PLAŻA:

    Dassia, publiczna, piaszczysto-żwirkowa, łagodne zejście do morza, ok. 350 m od hotelu, dojście chodnikiem i przejście przez ulicę, parasole i leżaki płatne (ok. 8 EUR/2 leżaki i parasol).

    HOTEL:

    trzygwiazdkowy, zbudowany w 1982 r., odnowiony w 2014 r., 50 pokoi, 1 budynek, 1 piętro, lobby, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, bar w restauracji, bar przy basenie; taras z widokiem na ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych; za opłatą: sejf w recepcji (ok. 10 EUR/tydz.); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard; hotel przyjmuje tylko gości powyżej 16. roku życia.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 18 m², indywidulanie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka - na zapytanie), telewizja satelitarna, telefon, lodówka; balkon (stolik i krzesełka), widok na góry, ogród lub basen.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, słodka woda, ok. 100 m², gł. 1,2-2,8 m, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 5 EUR); dzienne i wieczorne animacje w siostrzanym hotelu Magna Grecia.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-9.30), późne śniadanie kontynentalne (9.30-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji; podwieczorek (17.00-18.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0030/2661093888,, www.amalia-hotel.com

    GRATIS:

    Wi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka R

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Grecja / Korfu

    Opis oferty:

    Kameralny, z wakacyjną atmosferą, to świetne miejsce na spokojny wypoczynek. Hotel przeznaczony jest wyłącznie dla osób dorosłych. Na miejscu wszystko, czego potrzeba do udanych wakacji: wygodne i zadbane pokoje, basen, 2 bary i restauracja oraz bezpłatny internet bezprzewodowy. Hotel położony jest w miejscowości Dassia, blisko sklepów i tawern oraz niedaleko plaży.

    POŁOŻENIE:

    w miejscowości DASSIA, ok. 300 m od centrum ze sklepami i barami, przy drodze lokalnej, ok. 12 km od centrum miasta Korfu; ok. 10 km od lotniska na Korfu; przy hotelu 30 m do przejścia z bagażem pieszo; przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu (ok. 2 EUR/Korfu).

    PLAŻA:

    Dassia, publiczna, piaszczysto-żwirkowa, łagodne zejście do morza, ok. 350 m od hotelu, dojście chodnikiem i przejście przez ulicę, parasole i leżaki płatne (ok. 8 EUR/2 leżaki i parasol).

    HOTEL:

    trzygwiazdkowy, zbudowany w 1982 r., odnowiony w 2014 r., 50 pokoi, 1 budynek, 1 piętro, lobby, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, bar w restauracji, bar przy basenie; taras z widokiem na ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych; za opłatą: sejf w recepcji (ok. 10 EUR/tydz.); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard; hotel przyjmuje tylko gości powyżej 16. roku życia.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 18 m², indywidulanie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka - na zapytanie), telewizja satelitarna, telefon, lodówka; balkon (stolik i krzesełka), widok na góry, ogród lub basen.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, słodka woda, ok. 100 m², gł. 1,2-2,8 m, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 5 EUR); dzienne i wieczorne animacje w siostrzanym hotelu Magna Grecia.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-9.30), późne śniadanie kontynentalne (9.30-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji; podwieczorek (17.00-18.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0030/2661093888,, www.amalia-hotel.com

    GRATIS:

    Wi-Fi


    Rainbow

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Położenie:

    Studia Amalia położone są w miejscowości Acharavi w północnej części wyspy, ok.35 km od stolicy wyspy i tyle samo od lotniska. Studia znajdują się ok.100 m od pięknej, szerokiej, piaszczystej plaży  (leżaki i parasole przy plaży dodatkowo płatne). Do centrum miejscowości ok. 900 m, gdzie znajdziemy sklepy, restauracje, bary, lokalne tawerny oraz przystanek komunikacji miejskiej. Transfer na lotnisko trwa ok. 60 min.



    Pokoje:

    Studia i apartamenty Amalia usytuowane są w kameralnych , dwukondygnacyjnych budynkach, otoczonych zadbanym ogrodem. Obiekt posiada funkcjonalnie urządzone studia 2 os.(możliwa 1 dostawka), które składają się z pokoju dziennego z aneksem kuchennym (lodówka, kuchenka, zlewozmywak, naczynia, sztućce), łazienki z WC, balkonu lub tarasu (na balkonie lub tarasie znajdują się meble ogrodowe) oraz klimatyzacji (indywidualnie sterowana, płatna 6 EUR/dzień) i WiFi (bezpłatne). Dla 4-5 osób proponujemy apartament 4 os. składający się z dwóch sypialni, poza tym wyposażenie jak w studiach. Uwaga! Dostawka w studio i apartamencie to łóżko polowe z materacem.

    Do dyspozycji gości:

    Nasi klienci mogą korzystać z oddalonego o 50 m  Kamari Swimming Pool bar & Taverna (do dyspozycji basen ze słodką wodą, bar, tawerna). Klienci mogą korzystać z basenu po złożeniu zamówienia w barze.

    Wyżywienie:

    Własne.

    Program sportowy i animacyjny, SPA:

    Brak animacji oraz sportów na terenie obiektu. Najbliższe rozrywki w centrum Acharavi. Na plaży sporty wodne (dodatkowo płatne).

    Kategoria lokalna:

    C

    Naszym zdaniem:

    Gorąco polecamy Amalię!  Kameralny i zadbany obiekt dobrze spełnia wymagania klientów. Możliwość korzystania z basenu po sąsiedzku stanowi dodatkową wartość tego obiektu. Ładna plaża w Acharavi przyciąga rodziny z dziećmi. 

    Inne

    KORFU informacje ogólne

    Waluta
    EUR - Euro.
    Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów.

    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.

    Wiza
    Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego.

    Czas
    + 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.

    Orientacyjne ceny
    Obiad w tawernie od 10 EUR; woda 1l. - 1 EUR; piwo w barze od 2 EUR; kawa w kawiarni od 2 EUR.

    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.77 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.

    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji. Rozmowy zagraniczne są  dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

    KORFU
    Jedna z najpiękniejszych greckich wysp, położona na turkusowych wodach Morza Jońskiego, nieopodal wybrzeża Albanii. Korfu zachwyca różnorodnością krajobrazu. Znajdziemy tu piękne zielone wzgórza porośnięte cyprysami i gajami oliwnymi, rozległe cytrusowe ogrody, winnice, góry, ale przede wszystkim  piaszczyste plaże na wschodnim i północnym wybrzeżu wyspy oraz skaliste, wręcz dzikie wybrzeże w części zachodniej. Stolicą wyspy jest miasto Korfu, które zostało wpisane na listę światowego dziedzictwa UNESCO.

    Paleokastritsa
    Najbardziej znany i malowniczy region wyspy położony na zachodnim wybrzeżu, przyciągający turystów bajkowymi widokami - krystalicznie czysta, turkusowa woda i górujące nad nią klify tworzą niepowtarzalny krajobraz. Miejsce godne polecenia również amatorom nurkowania.
    Paleokastritsa to najczęściej zwiedzane miejsce na Korfu, swego rodzaju wizytówka wyspy.

    Sidari
    Ta mała miejscowość na północy wyspy może poszczycić się pięknymi, piaszczystymi plażami, z których najbardziej znana to - Canal dAmour. Plaża ta słynie ze wspaniałych formacji klifowych i skalnych o fantazyjnych kształtach. Jest to również popularny kurort turystyczny.

    Dassia
    Mała osada rybacka na wschodzie wyspy kusząca turystów greckimi tawernami, barami, kilkoma dyskotekami i piękną plażą, idealną dla rodzin z dziećmi. Ze względu na bliskość miasta Korfu, miejscowość Dassia jest również świetną bazą wypadową do zwiedzania stolicy wyspy.

    Ermones
    Maleńka miejscowość na zachodnim krańcu wyspy, z wysokim klifowym wybrzeżem i małą, ale uroczą zatokową plażą. Miejscowość godna polecenia wszystkim tym, którzy szukają ciszy i spokoju, a w trakcie swych wakacji pragną uciec od zgiełku typowego dla turystycznych kurortów.

    Acharavi
    Kurort turystyczny położony w północnej części Korfu, u stóp góry Pantocrator. Znajdziemy tam kurorty z wieloma restauracjami i tawernami oraz sklepami z pamiątkami oferującymi duży wybór wyrobów z drzewa oliwnego. Miejscowość tą chętnie odwiedzają rodziny z dziećmi.

    Kontokali
    Znany kurort turystyczny położony zaledwie kilka kilometrów od stolicy wyspy, miasta Korfu. Razem z pobliską miejscowością Gouvia tworzą szczególnie interesujące miejsce, przyciągające wielu turystów licznymi barami, tawernami, restauracjami, dyskotekami oraz niewielkim portem. Kontokali jest miejscem spokojnym, sprzyjającym relaksowi, a Gouvia oferuje bogate życie nocne. Dzięki często kursującym i tanim autobusom publicznym można łatwo dostać się do miasta Korfu.

    Agios Spiridon
    To maleńka miejscowość na północy wyspy, w której znaleźć można dwie piękne zatokowe, piaszczyste plaże ze wspaniałą panoramą na wybrzeże Albanii. W pobliżu znajduje się również niewielki klasztor Agia Ekaterini zbudowany w 1713 r. z pięknymi XVIII i XIX - wiecznymi freskami.

    Wyloty z: Warszawy, Katowic, Poznania, Gdańska ,Wrocławia i Krakowa. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: www.rainbowtours.pl/rozklady

    Wycieczki lokalne

    WYCIECZKI FAKULTATYWNE (ceny orientacyjne, bez biletów wstępu)

    SIEDEM CUDÓW KORFU - ok. 43 EUR
    Całodniowa wycieczka oprowadzająca po najpiękniejszych i najciekawszych miejscach Korfu, które dzięki swej niepowtarzalności stały się wizytówkami zielonej wyspy. Zobaczymy Pałac Achillion - dawną rezydencję cesarzowej Sissi, słynny punkt widokowy Kanoni, z którego rozpościera się widok na wschodnie wybrzeże i Mysią Wyspę, odwiedzimy stolicę wyspy - miasto Korfu i północno - zachodnie wybrzeże wyspy ze skalistym krajobrazem Paleokastritsy. Następnie udamy się do XIII-wiecznego bizantyjskiego klasztoru oraz wjedziemy na punkt widokowy Castelino, skąd roztacza się malownicza panorama na większą część wyspy.

    ALBANIA - ok. 38 EUR + 10 EUR podatek portowy
    Rejs wzdłuż wybrzeży Albanii do portu Ag. Saranda, spacer po zabytkowym mieście i czas wolny, bądź udział w wycieczce fakultatywnej do starożytnego Buryntu wpisanego na listę UNESCO. Odwiedzając to malownicze miasteczko przeniosą się Państwo w czasie od 3 wieku n.e. aż po 2500 r. p.n.e. Będą Państwo mogli podziwiać m.in. rzymskie łaźnie, starożytną świątynię z przepiękną mozaiką oraz leżącą na wzgórzu XIV-wieczną twierdzę wenecką, skąd rozciąga się piękny widok na okolicę.

    PAXOS- ANTIPAXOS - BLUE CAVES - ok. 42 EUR
    Wypływając z portu w Korfu będziemy podziwiać piękny widok na stare miasto, jak również na panoramę południowo-wschodniego wybrzeża. Płynąc na południe, wzdłuż malowniczego zachodniego wybrzeża wyspy Paxos, zatrzymamy się w przybrzeżnej miejscowości Laka. Płynąc dalej dotrzemy do "błękitnych jaskiń". Dopływając do drugiej wyspy Antipaxos, mogą się Państwo zrelaksować nad bajeczną zatoczką porównywalną do karaibskich plaż. Wracając zatrzymamy się na Paxos, aby podczas czasu wolnego przespacerować się uroczymi, wąskimi uliczkami bądź zasmakować typowej greckiej kuchni.

    PAXOS - PARGA - ok. 42 EUR
    Płynąc na południe, wzdłuż malowniczego zachodniego wybrzeża wyspy Paxos zatrzymamy się w miejscowości Gaios. Na wyspie możemy zakupić oliwę z pierwszego tłoczenia na zimno - najlepszą jaka istnieje, oraz oliwkowe mydło. Następnie popłyniemy do Pargi -uroczego miejsca z wieloma tawernami oraz piękną grecką architekturą.

    KALYPSO (GlLASS BOTTOM BOAT) - ok. 27 EUR
    Godzinny rejs statkiem z przeszklonym dnem dookoła wyspy Vidos z możliwością podziwiania podwodnej flory oraz fauny. Podczas krótkiego postoju na wyspie zobaczą Państwo także pokaz z dwoma lwami morskimi. Następnie czas wolny w Kerkirze.

    AQUALAND - ok. 39 EUR
    Jeden z największych parków wodnych w Europie, z wieloma atrakcjami nie tylko dla dzieci.


    Uwaga! Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

    Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach). Ich organizatorem nie jest Rainbow Tours, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

    Świadczenia

    Cena obejmuje: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

    Cena nie obejmuje: wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

    Program

    Dzień 1
    Zbiórka przy stanowiskach odpraw Rainbow Tours na 2 godz. przed wylotem samolotu na poszczególnych lotniskach. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.rainbowtours.pl\rozklady. Po przylocie spotkanie z rezydentem i transfer do hotelu.

    Dzień 2-7 (14)
    Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie oraz wycieczki fakultatywne.

    Dzień 8 (15)
    Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko (dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow Tours na miejscu). Powrót do Polski.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    3*

    REGION

    Korfu

    kategoria hotelu

    3*

    kategoria lokalna hotelu

    3*

    Data otwarcia

    2016 r. Na terenie hotelu: restauracja, bar, sejf w recepcji (płatny), basen odkryty.

    internet

    Wi-Fi w częściach wspólnych bezpłatne

    plaża

    150 m od hotelu.

    pokoje

    Zlokalizowane są w 1 budynku:1 budynek główny (liczba pięter: 2, liczba wind: 0) Typy pokoi: pokoje standardowe dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, TV, telefon, łazienka (prysznic, wanna lub prysznic, WC), balkon

    Wyżywienie

    restauracja główna, bar All Inclusive (10:30-23:00) śniadanie (07:30-10:00), obiad (12:30-14:00), przekąski (10:30-17:30), kolacja (18:30-21:00) w restauracji głównej, lody, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe, pakiety dla nowożeńców (na życzenie)

    w cenie

    tenis stołowy

    płatne

    bilard

    Aktualizacja opisu

    15.01.2019 13:24

    usługi dostępne w hotelu

    Wi-Fi All Inclusive


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Neckermann

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Korfu, Grecja

    Opis hotelu

    Ten uroczy obiekt ma znakomitą lokalizację, zaledwie 350 metrów od przepięknej plaży Dassia, gdzie goście mogą uprawiać wiele sportów wodnych, idealnych dla zwiększenia poziomu energii. W okolicy znajduje się wiele barów i sklepów, a historyczne centrum wyspy Korfu oddalone jest o 10 kilometrów od hotelu. Popularna plaża Ipsos znajduje się w odległości 5 kilometrów, a przystanek autobusowy zaledwie 50 metrów od hotelu, zapewniając łatwy dostęp do reszty kraju. Pokoje są urządzone w prosty lecz funkcjonalny sposób, w spokojnych kolorach, zapewniając miłą atmosferę, w której można się zrelaksować. Do hotelowych udogodnień należą odkryty basen, idealny dla orzeźwiającej kąpieli w gorący letni dzień oraz bar.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Korfu)
    Cape Drastis czyli Przylądek Drastis na wyspie Korfu w Grecji
    Pięciopalczasta zatoka na Korfu to wizytówka tej greckiej wyspy
    Mysia wyspa to jedno z częściej odwiedzanych miejsc na Korfu
    Porto Timoni to jedna z najbardziej malowniczych zatok na Korfu w Grecji
    Jedno z romantyczniejszych miejsc na Korfu czyli Canal d'Amour
    Ekstremalne lotnisko na Korfu w Grecji
    Stolica wyspy czyli miasto Korfu, Grecja
    Korfu może poszczycić się wieloma pięknymi plażami, jednymi z ładniejszych w Grecji
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Amalia (Dassia)

    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Amalia (Dassia):
    • Lokalizacja
      5.4
    • Hotel
      5.9
    • Pokoje
      5
    • Wyżywienie
      6
    • Atrakcje
      i sport
      5.3
    • Obsługa
      6
    HolidayCheck
    Ocena Amalia (Dassia):
    5.9 / 6

    Polecam 2017-09-21
    Szczegóły oceny hotelu Amalia (Dassia):
    • Lokalizacja
      5.2
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Pokoje hotelowe małe, ale z dużymi wygodnymi łóżkami. Prysznic mikroskopijny...cienkie ściany....Tyl...
    więcej

    5.6
    Hotel powinien posiadać dwie gwiazdki 2015-08-19
    Szczegóły oceny hotelu Amalia (Dassia):
    • Lokalizacja
      3.0
    • Pokoje
      2.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      3.0
    • Obsługa
      6.0

    3.3
    Spokojne wczasy w rodzinnej atmosferze 2015-10-12
    Szczegóły oceny hotelu Amalia (Dassia):
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.3
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      5.5

    Przytulny mały hotel z miłą obsługą, dobrym jedzeniem i przyjemną rodzinną atmosferą. Czyste pokoje,...
    więcej

    5.5
    Hotel Amalia 2017-06-20
    Szczegóły oceny hotelu Amalia (Dassia):
    • Lokalizacja
      3.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      3.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      4.0

    3.7
    Nie dla amatorów spędzania czasu w hotelu 2017-07-27
    Szczegóły oceny hotelu Amalia (Dassia):
    • Lokalizacja
      3.4
    • Pokoje
      4.8
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      2.5
    • Obsługa
      4.8

    Wczasy miałam udane, ale za swoją zasługą (organizacja wycieczek na skuterze) a nie dzięki hotelowi....
    więcej

    3.8

    Amalia (Dassia) - możliwości zakwaterowania:

    Pokoj dwuosobowy Internet
    Standardzimmer Internet
    Pokoj dwuosobowy Internet
    ROOM STANDARD
    Dvivietis kambarys
    Pokój 2-osobowy od ogrodu
    Room Single

    Amalia (Dassia) - Możliwości wyżywienia:


    Amalia (Dassia) - miasta wylotu:


    Amalia (Dassia) - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Amalia (Dassia)? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00