cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Aldemar Royal Mare, Kreta
  • Hotel Aldemar Royal Mare, Kreta
  • Hotel Aldemar Royal Mare, Kreta
  • Hotel Aldemar Royal Mare, Kreta
  • Hotel Aldemar Royal Mare, Kreta
  • Hotel Aldemar Royal Mare, Kreta
  • Hotel Aldemar Royal Mare, Kreta
  • Hotel Aldemar Royal Mare, Kreta
  • Hotel Aldemar Royal Mare, Kreta
  • Hotel Aldemar Royal Mare, Kreta
  • Hotel Aldemar Royal Mare, Kreta
  • Hotel Aldemar Royal Mare, Kreta
  • Hotel Aldemar Royal Mare, Kreta
  • Hotel Aldemar Royal Mare, Kreta
  • Hotel Aldemar Royal Mare, Kreta
  • Hotel Aldemar Royal Mare, Kreta
  • Hotel Aldemar Royal Mare, Kreta
  • Hotel Aldemar Royal Mare, Kreta
  • Hotel Aldemar Royal Mare, Kreta
  • Hotel Aldemar Royal Mare, Kreta
  • Hotel Aldemar Royal Mare, Kreta
  • Hotel Aldemar Royal Mare, Kreta
  • Hotel Aldemar Royal Mare, Kreta
  • Hotel Aldemar Royal Mare, Kreta
1 / 24
Udogodnienia hotelu Aldemar Royal Mare
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Aldemar Royal Mare
star 5

Grecja: Kreta
Ocena hotelu Aldemar Royal Mare:
4.3 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Aldemar Royal Mare:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Ocena hotelu:
4.3 / 5
Średnia z 1 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 23 września 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 28 października 2018

Hotel Aldemar Royal Mare w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

KRETA/GRECJA

Do dyspozycji gości

• recepcja • winda • ogród • taras • basen (ze słodką wodą) • podgrzewany basen (kryty, ze słodką wodą) • restauracja główna Symposio (z tarasem, kuchnia lokalna) • restauracja a la carte Candia (z tarasem) • restauracja El Greco (z tarasem, kuchnia grecka) • restauracja Aldy (z tarasem) • restauracja a la carte Albatros (z tarasem, na plaży) • restauracja a la carte Royal Palm (z tarasem, kuchnia azjatycka, sushi) • kawiarnia • 3 bary 

Wyposażenie

• Wi-Fi (w całym hotelu, w cenie) • leżaki i parasole (przy basenie i na plaży, w cenie) • ręczniki (w cenie) 

Dodatkowe udogodnienia

• sejf (w recepcji) • kantor • parking (niestrzeżony) • sklep z pamiątkami • jubiler • fryzjer • minimarket • butik • pralnia (płatna) • sala konferencyjna 

Karty

Visa, MasterCard, Maestro, American Express

Liczba pokojów

417

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

• hotel nie akceptuje zwierząt domowych 

• Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc

Dla dzieci

• animacje • miniklub (dla dzieci w wieku 4-12 lat) • brodzik • minidisco • plac zabaw • menu dla dzieci • łóżeczko dziecięce (na zapytanie) • wysokie krzesełko • opieka nad dziećmi (płatna)

Sport i wellness

W cenie • siłownia • 4 korty tenisowe

Płatne • basen thalasso • jacuzzi • centrum wellness • sauna fińska • sauna aromatyczna • hammam • masaże • zabiegi kosmetyczne • bilard • trening personalny • siatkówka plażowa • minigolf • squash • tenis stołowy • rowery  • lekcje tenisa • wypożyczalnia rakiet tenisowych • żeglarstwo • katamaran • windsurfing • surfing • kajaki • rower wodny • łodź-banan • skuter wodny • szkoła nurkowania PADI (w ofercie firm zewnętrznych) • nurkowanie powierzchniowe • narty wodne • parasailing • golf (ok. 7 km od hotelu) 

Rozrywka

• animacje • wieczory taneczne • muzyka na żywo • animacje sportowe • wieczory tematyczne 

Pokoje

Bungalow BUX1

• 1-3 os. • ok. 30 m2 • widok na ogród • balkon lub taras • sejf • zestaw do parzenia kawy/herbaty • wanna lub prysznic • oddzielny prysznic • szlafrok • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja (od maja do września) • sofa • telefon • lodówka • minibar (płatny) • TV sat. • WC • kapcie • suszarka do włosów

Bungalow BUX3

• 2-3 os. • ok. 30 m2 • widok na basen lub ogród • balkon • sejf (w cenie) • zestaw do parzenia kawy/herbaty • wanna • oddzielny prysznic • szlafrok • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja (od maja do września) • sofa • telefon • lodówka • minibar (płatny) • TV sat. • WC • kapcie • suszarka do włosów

Bungalow BUX5

• 2-3 os. • ok. 30 m2 • widok na basen lub ogród • sejf (w cenie) • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty • Wi-Fi (w cenie) • wanna lub prysznic • szlafroki • lustro kosmetyczne • balkon • dostęp do współdzielonego basenu • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja (od maja do września) • sofa • telefon • lodówka • minibar (płatny) • TV sat. • WC • kapcie • suszarka do włosów

Bungalow z widokiem na morze BUM1

• 2-3 os. • ok. 30 m2 • widok na morze • balkon • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja (od maja do września) • sejf • telefon • minibar (płatny) • TV sat. • sofa • lodówka • zestaw do parzenia kawy/herbaty • wanna lub prysznic • oddzielny prysznic • suszarka do włosów • szlafrok • kapcie • WC

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie kontynentalne (7.00-10.00, w formie bufetu) • obiad (12.30-14.30) • kolacja (18.30-21.15, w formie bufetu) • wybrane napoje bezalkoholowe i wybrane lokalne napoje alkoholowe

Dwa posiłki • śniadanie kontynentalne (7.00-10.00, w formie bufetu) • kolacja (18.30-21.15, w formie bufetu)

Śniadania • kontynentalne (7.00-10.00, w formie bufetu)

Dodatkowe informacje • dostępne dania bezglutenowe, bez laktozy i wegetariańskie (na zapytanie) • show cooking • wymagany odpowiedni strój do kolacji • restauracje Candia, El Greco, Aldy i Albatros (po wcześniejszej rezerwacji)


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Rainbow

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:

Luksusowy hotel położony w spokojnej okolicy, ok. 2 km od najbardziej rozrywkowego kurortu na wschodnim wybrzeżu - Hersonissos. Odległość od lotniska w Heraklionie ok. 23km., a od centrum Heraklionu ok 25 km. Do międzynarodowego lotniska w Chanii ok. 170 km.

UWAGA! Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 4 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.



Plaża:

Kamienisto-piaszczysta plaża znajduje się tuż przy hotelu. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe bezpłatne.



Do dyspozycji gości:

Recepcja 24h, restauracja główna, restauracje tematyczne (grecka, śródziemnomorska, azjatycka i dla dzieci) bar, bar przy basenie, bar przy plaży, 3 baseny (w tym 1 podgrzewany i 1 z hydromasażem),brodzik dla dzieci, bar z przekąskami przy basenie, duży ogród. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe przy basenie bezpłatne. Za opłatą: Mini-market, sklep z pamiątkami, sklep z biżuterią, sale konferencyjne, butik, pralnia.


Pokoje:

W hotelu znajduje się 435 pokoi o różnym standardzie. Naszym gościom oferujemy eleganckie i komfortowo urządzone pokoje standardowe z widokiem na ogród. Istnieje możliwość dopłaty do widoku na morze. W pokojach indywidualnie sterowana klimatyzacja, balkon lub taras z meblami ogrodowymi, prysznic, WC, suszarka, lodówka, telefon, TV, sejf. Zestaw powitalny w pokoju. Łóżeczko dla dziecka na zapytanie.



Wyżywienie:

Śniadania (7:30-10:00) i obiadokolacje (18:30-21:15) w formie bufetu. Za dopłatą all inclusive: śniadania (7:30-10:00), obiady (12:30-14:30) i kolacje (18:30-21:15), przerwa kawowa (11:30-12:30), przekąski (15:30-17:30). Napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (piwo, wódka, likiery, gin, whisky, brandy, wino) w głównym barze (18:00-24:00), w barze przy basenie Delfinia (10:15-23:00), w barze przy basenie Kalypso (10:15-17:45, ), w snack barze (10:00-18:00). Liczba otwartych barów oraz godziny ich funkcjonowania mogą ulec zmianie w zależności od obłożenia oraz pogody. Możliwość skorzystania z menu bezglutenowego na życzenie - konieczność wcześniejszej rezerwacji (min. 2 tyg. przed wyjazdem).


Program sportowy i animacyjny:

Animacje dla dzieci i dorosłych, muzyka na żywo. Bezpłatnie: mini golf, ping-pong, sala fitness, boisko do siatkówki plażowej. Raz na pobyt Możliwość skorzystania z lekcji gotowania tradycyjnych potraw greckich. Za dodatkową opłatą: tenis, squash, sauna, hamman, sporty wodne. Dla dzieci: animacje, mini klub, plac zabaw.


Internet:

Bezpłatny Internet Wi-Fi na terenie hotelu.



Kategoria lokalna:

*****



Strona www:



Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.

Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.

Uwagi do programu
Wyloty z: Warszawy, Katowic, Gdańska, Wrocławia, Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
UWAGA!
Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od 0,5 EUR do 4 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.

Inne
Kreta - informacje ogólne


Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.

Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie od 8 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.80 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji. Rozmowy zagraniczne są dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

KRETA
Największa spośród greckich wysp, pełna jest miejsc znanych już z mitów greckich oraz związanych z jej wielokulturową historią. Łagodny klimat i znani z gościnności mieszkańcy oraz słońce, plaże i doskonała kuchnia przyciągają turystów już od wielu lat. Kreta jest często pierwszą odwiedzaną wyspą grecką i tą, do której wraca się kilkakrotnie. Trudno się temu dziwić - oferuje tak wiele, że podczas jednego pobytu nie sposób zobaczyć wszystko. Miejscowości wakacyjne na Krecie w okolicach Chanii

Wycieczki lokalne
NAJPIĘKNIEJSZA Z PIĘKNYCH - SANTORINI - cena ok. 140 EUR.
Magiczna wyspa, uważana przez wielu za najbardziej malowniczą z całego basenu Morza Śródziemnego. Na Santorini można doświadczyć niepowtarzalnych widoków błękitnego Morza Egejskiego, zobaczyć wioski z białymi domkami, spacerować po czarnych wulkanicznych plażach. Dla chętnych możliwość udziału w rejsie do czynnego wulkanu z opcją kąpieli (płatne na miejscu). Niepowtarzalna okazja na udział w całodniowej wycieczce i odkrycie najpiękniejszej greckiej wyspy. Dodatkowo płatne: * transfer do i z portu w Heraklionie koszt 12-16 eu w zależności od hotelu.

ŚLADAMI ZAGINIONEJ CYWILIZACJI ORAZ WENECKI HERAKLION - cena ok. 42 EUR.
To wycieczka, która pozwala odkryć sekrety nieznanej kultury minojskiej. Spacer wzdłuż wąskich korytarzy labiryntu Minotaura oraz zwiedzenie pozostałości Pałacu w Knossos pozwolą dostrzec jak wyglądał rozwój jednej z najstarszych cywilizacji. Potem obejrzą Państwo show, w czasie którego przeplatać będą się animacje komputerowe z grą aktorów. W czasie show przewidziany poczęstunek w stylu minojskim (w cenie). Następny punkt w programie to stolica Krety - Heraklion, z wieloma interesującymi miejscami takimi jak wenecka forteca, ulica handlowa, loggia, w której obecnie znajduje się ratusz oraz plac Venizelosa z fontanną Morosiniego. Dodatkowo płatne: wstęp do Knossos 15 euro/os, 6 euro park tematyczny z poczęstunkiem minojskim.

WYSPA TRĘDOWATYCH - SPINALONGA - cena ok. 60 EUR.
Rejs po spokojnych wodach zatoki Mirabello na Wyspę Spinalonga jest jedną z najbardziej popularnych wycieczek w regionie. Wizytówką tego miejsca są pozostałości weneckich fortyfikacji, zachowanych w dobrym stanie aż do dziś. Wycieczka rozpocznie się od zwiedzania wyspy, a następnie rejs skieruje się w stronę półwyspu Kolokitha, gdzie będzie możliwość pływania w krystalicznie czystej wodzie oraz zjedzenia lunchu w formie grilla (w cenie). Kolejnym punktem programu będzie jedno z najpiękniejszych miasteczek na Krecie - Agios Nikolaos, gdzie przewidziany jest czas wolny w okolicy urzekającego jeziora w centrum miasta. Dodatkowo płatne: 8 euro - wstęp do twierdzy.

WATERPARK ANAPOLIS - cena ok. 35 EUR.
Świetna zabawa dla calej rodzinny w największym w okolicy wodnym parku rozrywki. Liczne zjeżdzalnie oraz baseny gwarantują kilka godzin świetnej zabawy dla każdego. W cenie wstęp do parku wodnego oraz transport w obie strony. Szkoda przegapić.

Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15-20 osobach w zależności od wycieczki). Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
UWAGA!
Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od 0,5 EUR do 4 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.

Wycieczki lokalne

NAJPIĘKNIEJSZA Z PIĘKNYCH - SANTORINI - cena ok. 140 EUR.
Magiczna wyspa, uważana przez wielu za najbardziej malowniczą z całego basenu Morza Śródziemnego. Na Santorini można doświadczyć niepowtarzalnych widoków błękitnego Morza Egejskiego, zobaczyć wioski z białymi domkami, spacerować po czarnych wulkanicznych plażach. Dla chętnych możliwość udziału w rejsie do czynnego wulkanu z opcją kąpieli (płatne na miejscu). Niepowtarzalna okazja na udział w całodniowej wycieczce i odkrycie najpiękniejszej greckiej wyspy. Dodatkowo płatne: * transfer do i z portu w Heraklionie koszt 12-16 eu w zależności od hotelu.

ŚLADAMI ZAGINIONEJ CYWILIZACJI ORAZ WENECKI HERAKLION - cena ok. 42 EUR.
To wycieczka, która pozwala odkryć sekrety nieznanej kultury minojskiej. Spacer wzdłuż wąskich korytarzy labiryntu Minotaura oraz zwiedzenie pozostałości Pałacu w Knossos pozwolą dostrzec jak wyglądał rozwój jednej z najstarszych cywilizacji. Potem obejrzą Państwo show, w czasie którego przeplatać będą się animacje komputerowe z grą aktorów. W czasie show przewidziany poczęstunek w stylu minojskim (w cenie). Następny punkt w programie to stolica Krety - Heraklion, z wieloma interesującymi miejscami takimi jak wenecka forteca, ulica handlowa, loggia, w której obecnie znajduje się ratusz oraz plac Venizelosa z fontanną Morosiniego. Dodatkowo płatne: wstęp do Knossos 15 euro/os, 6 euro park tematyczny z poczęstunkiem minojskim.

WYSPA TRĘDOWATYCH - SPINALONGA - cena ok. 60 EUR.
Rejs po spokojnych wodach zatoki Mirabello na Wyspę Spinalonga jest jedną z najbardziej popularnych wycieczek w regionie. Wizytówką tego miejsca są pozostałości weneckich fortyfikacji, zachowanych w dobrym stanie aż do dziś. Wycieczka rozpocznie się od zwiedzania wyspy, a następnie rejs skieruje się w stronę półwyspu Kolokitha, gdzie będzie możliwość pływania w krystalicznie czystej wodzie oraz zjedzenia lunchu w formie grilla (w cenie). Kolejnym punktem programu będzie jedno z najpiękniejszych miasteczek na Krecie - Agios Nikolaos, gdzie przewidziany jest czas wolny w okolicy urzekającego jeziora w centrum miasta. Dodatkowo płatne: 8 euro - wstęp do twierdzy.

WATERPARK ANAPOLIS - cena ok. 35 EUR.
Świetna zabawa dla calej rodzinny w największym w okolicy wodnym parku rozrywki. Liczne zjeżdzalnie oraz baseny gwarantują kilka godzin świetnej zabawy dla każdego. W cenie wstęp do parku wodnego oraz transport w obie strony. Szkoda przegapić.

Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15-20 osobach w zależności od wycieczki). Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

Inne

Kreta - informacje ogólne


Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.

Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie od 8 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.80 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji. Rozmowy zagraniczne są dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

KRETA
Największa spośród greckich wysp, pełna jest miejsc znanych już z mitów greckich oraz związanych z jej wielokulturową historią. Łagodny klimat i znani z gościnności mieszkańcy oraz słońce, plaże i doskonała kuchnia przyciągają turystów już od wielu lat. Kreta jest często pierwszą odwiedzaną wyspą grecką i tą, do której wraca się kilkakrotnie. Trudno się temu dziwić - oferuje tak wiele, że podczas jednego pobytu nie sposób zobaczyć wszystko. Miejscowości wakacyjne na Krecie w okolicach Chanii


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Orex

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis

luksusowy, elegancki hotel został otwarty w 1997 roku, wyremontowany w 2014 roku, usytuowany na powierzchni 102.000 m² w zadbanym ogrodzie; składa się z dwupiętrowego budynku głównego, 8 bungalowów, 44 pokoi typu suite; do dyspozycji gości: 2 baseny zewnętrzne (jeden z jacuzzi), basen kryty, restauracja główna Symposio, 4 restauracje A la Carte: kuchnia grecka, śródziemnomorska, azjatycka, owoce morza, barbeque (płatne, wymagana wcześniejsza rezerwacja), 3 bary, kawiarnia Allegro, 2 sale konferencyjne

Położenie

Anissaras, ok. 2 km od centrum Hersonissos, ok. 25 km od lotniska w Heraklionie

Plaża

prywatna, piaszczysto-żwirowa plaża znajduje się bezpośrednio przy hotelu; bar na plaży (10.00-18.00) – za dodatkową opłatą; leżaki, parasole i ręczniki przy basenie oraz na plaży –bezpłatnie

Zakwaterowanie

391 pokoi: pokoje standardowe z widokiem na ogród (ok. 30 m²), pokoje standardowe z widokiem na morze (ok. 30 m²), pokoje standardowe VIP z dostępem do współdzielonego basenu na wyższych piętrach (ok. 30 m²), VIP Premium na parterze, z dostępem do współdzielonego basenu na kilka pokoi (ok. 30 m²), wyposażenie: klimatyzacja centralna (w zależności od warunków pogodowych), łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, TV SAT mini-lodówka, czajnik, minibar (na życzenie, płatny), sejf (bezpłatny), Wi-Fi (bezpłatne), balkon lub taras

Wyżywienie

Bed & Breakfast – śniadania (07.00-10.00) w restauracji głównej w formie bufetu, napoje są za dodatkową opłatą Half Board – śniadanie (07.00-10.00) i kolacja (18.30-21.15) w restauracji głównej w formie bufetu, napoje są za dodatkową opłatą All Inclusive – śniadanie (07.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.15) w restauracji głównej (w formie bufetu), przekąski (11.30-17.00), podwieczorek (15.30-17.30), lody w wyznaczonych barach; lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe; dodatkowo płatne: wybrane napoje importowane, szampan, koniak, świeżo wyciskane soki, napoje serwowane w butelkach, napoje energetyczne

Sport i rozrywka

animacje w ciągu dnia i wieczorem, wieczory tematyczne (okazjonalnie), muzyka na żywo (okazjonalnie), piano bar, aerobik, aqua-aerobik, rzutki, tenis stołowy, siatkówka plażowa, waterpolo, mini golf, siłownia, korty tenisowe (w ciągu dnia), bezpłatne Wi-Fi w wyznaczonych strefach

Dodatkowo płatne

centrum Spa & Wellness, zabiegi na twarz i ciało, sauna, łaźnia turecka, room service, bilard, oświetlenie kortów, sprzęt do tenisa, squash, lekcje gry w tenisa, centrum handlowe, fryzjer, trening profesjonalny, pralnia, kafejka internetowa, lekarz (na wezwanie), wszystkie sporty wodne na plaży

Dla dzieci

animacje, mini klub (4-12 lat), mini disco, brodzik, plac zabaw, menu w restauracji głównej, krzesełka w restauracji, łóżeczko (na życzenie), opiekunka (płatna)

www

www.aldemar-resorts.gr Ważne informacje: Od dnia 01.01.2018 zgodnie z decyzją rządu greckiego będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek ma miejsce podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego jest uzależniona od lokalnej kategorii hotelu/obiektu. Dla obiektów: 1-2* podatek wynosi ok. 0.50 €/pokój/noc 3* podatek wynosi ok. 1, 5€/pokój/noc 4* podatek wynosi ok. 3€/pokój/noc 5* podatek wynosi ok. 4€/pokój/noc ***Podane godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowania poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulec nieznacznym zmianom, ze względu na sezonowość, siły wyższe i inne okoliczności


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


Wezyr

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Data otwarcia: 

1997 r. Odnowiony w 2006 r.

Położenie: 

Anissaras, 2 km od Hersonissos,  25 km od lotniska w Heraklionie. Hotel usytuowany na powierzchni 90.000 m².

Plaża : 

przy hotelu, piaszczysta, prywatna, 200 m długości. Parasole, leżaki, ręczniki plażowe – bezpłatne.

W hotelu: 

6 restauracji, 5 barów, 2 baseny odkryte, basen kryty, 2 sale konferencyjne.

Pokoje :  

w kilkunastu budynkach: 207 pokoi standardowych (w 10 dla niepełnosprawnych, 63 z widokiem na morze), 134 pokoje VIP z dostępem do basenu; klimatyzacja centralna (bezpłatna), łącze internetowe (płatne), sejf (bezpłatny), TV, telefon, minibar (płatny, na życzenie), wanna lub prysznic, suszarka, balkon lub taras.

Rozrywki i usługi:  

Bezpłatne: 

kącik internetowy, internet bezprzewodowy w lobby, 4 korty tenisowe, tenis stołowy, siłownia, animacje, mi

nigolf, siatkówka plażowa, bus do Hersonissos (raz dziennie).

Płatne:  

7 kortów tenisowych (czerwona mączka), oświetlenie kortów, rakiety i piłki do tenisa, 2 korty do squash’a, bilard, pralnia, centrum SPA i talasoterapii, sauna, łaźnia turecka, masaże, room service, oświetlenie kortów, lekcje tenisa, sporty wodne, nurkowanie.

Dla dzieci:  

brodzik, miniklub, plac zabaw, restauracja, posiłki i krzesełka w restauracji, opiekunka (płatna), łóżeczka (na życzenie).

Wyżywienie : 

BB

Posiłki: śniadanie.

Napoje zawarte: wybrane napoje bezalkoholowe do śniadania.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Sun&Fun

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

opis hotelu

ALDEMAR ROYAL MARE & THALASSO
KATEGORIA LOKALNA: *****
KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS: 5


Położenie:
•    Oddalony od Hersonissos ok. 2 km, od od Heraklionu ok. 24km.

Plaża:
•    Hotel położony bezpośrednio przy długiej i zadbanej, żwirowo –piaszczystej plaży .  Leżaki i parasole przy basenie i na plaży gratis.Możliwość wypożyczenia ręczników plażowych.

Zakwaterowanie:
•    385 komfortowo wyposażonych i gustownie urządzonych pokoi rozmieszczonych w bungalowach. Hotel posiada 10 pokoi dla osób niepełnosprawnych (na zapytanie).
•    typy pokoi: bungalowy
•    wyposażenie:łazienka (suszarka do włosów), TV sat, telefon, lodówka, sejf, klimatyzacja (działa w sezonie), balkon lub taras.

Restauracje i bary:
•    5 restauracji (w tym tematyczne)
•    4 bary

Wyżywienie:
•    Hotel oferuje trzy opcje wyżywienia: śniadania, śniadania i obiadokolacje, śniadania obiady i kolacje. Raz w tygodniu wieczór grecki w restauracji głównej. Do kolacji wymagany stosowny strój.

Sport i Rozrywka:
•    dwa baseny zewnętrzne z wodą słodką, basen kryty (czynny poza sezonem)
•    bezpłatnie: tenis stołowy, aerobik, siatkówka plażowa i mini golf

•    odpłatnie –bilard, squash, 4 korty tenisowe (piasek kwarcowy),centrum sportów wodnych.

Dla dzieci:
•    Najmłodszym hotel oferuje mini klub (4-12 lat), brodzik, programy animacyjne. Skorzystać można też z krzesełek w restauracji oraz łóżeczka dla niemowlaka. Za dodatkową opłatą możliwe jest wynajęcie opiekunki do dziecka.W restauracji specjalne menu dla najmłodszych.

Pozostałe udogodnienia:
•    recepcja, lobby bar, sklepy, fryzjer, Centrum SPA (dodatkowo płatne): jacuzzi, sauna, łaźnia turecka, solarium i programy Thalasso. W miejscach publicznych Goście skorzystać mogą z bezpłatnego dostępu do Wi-Fi. Sala konferencyjna na 80 osób

Naszym zdaniem:
•    Luksusowy hotel dla wymagającego klienta, lubiącego najwyższą jakość usług, hotel polecany również rodzinom z dziećmi.

Strona internetowa:
www.aldemarhotels.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Neckermann

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Kreta/Heraklion, Grecja

Opis hotelu

W kurorcie do dyspozycji gości jest czynna 24 godziny na dobę recepcja oraz 24-godzinny check-out-service. Na poszczególne piętra można się bezproblemowo dostać za pomocą windy bądź schodami. Na miejscu znajduje się przechowalnia bagażu, sejf i kantor wymiany walut. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych zapewnia stały dostęp do sieci. Do dyspozycji gości jest restauracja, jadalnia, sala śniadaniowa, kawiarnia i bar. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w supermarkecie i sklepie z pamiątkami oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie obiektu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również kiosk z prasą i sala telewizyjna. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: babysitting, opieka nad dziećmi, opieka medyczna, serwis pokojowy, pralnia i usługi fryzjerskie.

Zakwaterowanie

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, kuchnię i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Urzekającą atmosferę wielu kwater podkreśla widok na morze. Pokoje dysponują łóżkiem podwójnym i sofą. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu i minibarku. Lodówka i ekspres do kawy / herbaty również należą do standardowego wyposażenia. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor i Wi-Fi (bezpłatnie). W pokoju znajdziecie Państwo również obuwie domowe. Łazienki wyposażone są w prysznic i wannę. W łazience znajduje się suszarka do włosów, lusterko kosmetyczne i szlafroki. Kompleks oferuje pokoje dla niepalących.

Sport i wypoczynek

Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Do dyspozycji gości jest również taras, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Urozmaicenie stanowią liczne i różnorodne aktywności rekreacyjne oferowane w ośrodku wczasowym, jak np. rower / rower górski, tenis ziemny, siatkówka plażowa, minigolf i golf. Kanadyjki, żeglowanie i nurkowanie zapewnią mnóstwo dobrej zabawy amatorom sportów wodnych. Narty wodne, windsurfing, jet ski, rower wodny, przejażdżki na bananie wodnym, rejsy katamaranem i snorkeling organizowane są przez firmy zewnętrzne. Bogata oferta sportowa wewnątrz obiektu obejmuje studio fitness, tenisa stołowego, squasha, jogę, zajęcia gimnastyczne i aerobik, jak również za dodatkową opłatą bilard. Kurort dysponuje bogatą ofertą Wellness, do której należą m.in. łaźnia turecka, salon piękności, talasoterapia i anti-aging. Za dodatkową opłatą do dyspozycji gości jest spa, sauna, łaźnia parowa, zabiegi masażu, hydroterapia i solarium. Do pozostałych możliwości spędzenia czasu wolnego należą muzyka na żywo, miniklub i minidisco.

Wyżywienie

Dostępne warianty żywieniowe to wyżywienie częściowe i opcja all inclusive. W ofercie posiłków znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Dostępne są również dania specjalne, w tym potrawy wegetariańskie. Polecamy również przekąski. Show-cooking to pokaz kunsztu wyśmienitych kucharzy i wyborne potrawy w mistrzowskim wydaniu. Na miejscu podawane będą napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Akceptowane karty kredytowe

Akceptowanym środkiem płatniczym w obiekcie są powszechnie używane karty kredytowe.

Uwagi dodatkowe

Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2017


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Itaka Gala

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Grecja / Kreta

Opis oferty:

Luksusowy, pięknie zaprojektowany w formie małego miasteczka z uliczkami i wypielęgnowanymi ogrodami z palmami, zaprasza na wspaniałe greckie wakacje. Hotel jest znakomicie wyposażony, do dyspozycji Gości są wszystkie wygody, a także korty tenisowe i do squasha oraz minigolf. Piękne baseny to idealne miejsce na pełen relaks, a także alternatywa dla plaży, która leży bezpośrednio przy hotelu. Dumą hotelu jest nowoczesne, często nagradzane za wysoką jakość usług Thalasso Spa z krytym basenem. Hotel należy do prestiżowej greckiej sieci Aldemar Hotels & Spa.

POłOżENIE:

ok. 2,5 km od centrum HERSONISSOS z barami, tawernami i sklepami; ok. 23 km od portu lotniczego w Heraklionie, ok. 170 km od portu lotniczego w Chanii; przystanek autobusowy przy hotelu.

PLAżA:

Agios Georgios, hotelowa, żwirkowa, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole i leżaki.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, elegancki i stylowy, zbudowany w 1997 r., odnowiony w 2008 r., 384 pokoje, budynek główny - 2 piętra i bungalowy - 1 piętro, 2 windy w budynku głównym, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Symposio - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, show cooking, wieczory tematyczne, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, restauracja gourmet Candia, nad jeziorem - á la carte, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, snack-bar Allegro - dania w formie bufetu, dostępne foteliki dla dzieci, tawerna El Greco - á la carte, kuchnia śródziemnomorska, dostępne foteliki dla dzieci; w restauracjach podczas kolacji wymagany odpowiedni strój (panowie długie spodnie); Beach bar &Albatros Restaurant przy plaży, (czynna w godz. 10.00-18.00), kuchnia rybna, bar główny Minos, bar przy basenie Delphinia & Kalypso, Sushi bar & restaurant - kuchnia azjatycka, bar przy plaży; 2 sale konferencyjne dla ok. 80 osób, kącik telewizyjny, minimarket, ogród, bezpłatny punkt internetowy i internet bezprzewodowy; za opłatą: opiekunka do dziecka, fryzjer; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

standardowy

: 2-os. (możliwość 1 dostawki dla dziecka), ok. 29 m², elegancki, klimatyzowany, łazienka (wanna, prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, polskie programy, telefon, lodówka, sejf, bezpłatny internet bezprzewodowy; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka, suszarka), widok na morze za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

baseny, słodka woda: ok. 700 m², gł. ok. 0,6-1,7 m i ok. 492 m², gł. ok. 0,7-1,7 m, hydromasaż, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 55 m², gł. ok. 0,5-0,9 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; tenis stołowy, minigolf, fitness, pokój brydżowy; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub dla dzieci (4-12 lat), piano bar, animacje dla dorosłych i dla dzieci; za opłatą: pokój gier, korty tenisowe, bilard, korty do squasha, sporty wodne, centrum nurkowe.

SPA:

centrum thalassoterapii światowej klasy, profesjonalna obsługa, piękne wnętrza, powierzchnia ok. 5000 m², pokoje zabiegowe, basen kryty, woda słodka, ok. 126 m², gł. ok. 1-1,7 m, hammam "Oriental", sauna, solarium, bogata oferta masaży, aromaterapia, refleksologia, hydroterapia, zabiegi pielęgnacyjne na twarz i na ciało, w tym z wykorzystaniem ekskluzywnych kosmetyków na bazie składników pochodzenia morskiego.

KONTAKT:

0030/2897027200; www.aldemarhotels.com

W CENIE:

vip treatment dla nowożeńców, wino i owoce na powitanie


Best Reisen

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Elegancki resort należący do renomowanej greckiej sieci Aldemar Hotels. Malownicze położenie, piękny ogród, ciekawa architektura,  jedno z największych spa na wyspie, wysoki poziom usług i wspaniała atmosfera.

Położenie

Przy żwirkowej plaży Agios Georgios Anisaras (serwis plażowy bezpłatny) z łagodnym zejściem do morza, 2 km od Hersonissos, 23 km od lotniska. W pobliżu hotelu znajduje się przystanek autobusowy.

Wyposażenie

Stylowe lobby z całodobową recepcją, restauracja główna Symposio, 2 restauracje a'la carte (dania kuchni śródziemnomorskiej i azjatyckiej), restauracja Albatros przy plaży, tawerna El Greco, bar w lobby, bar przy basenie, bar przy plaży, łącza internetowe, bankomat, kantor wymiany walut, sale konferencyjne, sklepiki, minimarket, room-service.

Pokoje

Zadbane, gustowne, przestronne (ok. 30 m2); klimatyzacja sterowana indywidualnie, wiatrak, telefon, TV sat, sejf, czajnik, łazienka (wanna, kabina prysznicowa, suszarka do włosów, kapcie), minibar (na życzenie), łącza internetowe (bezpłatne do 50 MB), balkon lub weranda (widok na ogród lub na morze).

Wyżywienie

BB - śniadania w formie bufetów FB - śniadania i kolacje  w formie bufetów Premium All Inclusive - śniadania (07.30-10.00), obiady (12.30-14.30), kolacje (18.30-21.15) - bufety, późne śniadania kontynentalne,  do obiadu i kolacji miejscowe wino, piwo, napoje, woda, słodki podwieczorek (16.00-17.00), lody,  kawa filtrowana, espresso, cappuccino, herbata, woda mineralna, lokalne napoje  bezalkoholowe i alkoholowe (wino, piwo, Metaxa, raki, quzo), limitowane alkohole importowane serwowane w barach przy basenie od godz. 10.00 do 18.00, a w głównym barze Minos od 18.00 do północy, raz na pobyt kolacja w restauracji tematycznej (bufet grecki, wymagana rezerwacja).

Sport i rozrywka

2 baseny zewnętrzne,  jacuzzi, basen kryty, korty tenisowe, tenis stołowy, squash, bilard, minigolf, siłownia, siatkówka, pokój brydżowy, prestiżowy ośrodek  spa & thalasso (5000 m2; sauna, łaźnia parowa, masaże, hydroterapia,  zabiegi pielęgnacyjne i relaksujące z użyciem kosmetyków na bazie minerałów i glinek morskich, salon fryzjerski), sporty wodne, animacje, raz w tygodniu wieczór grecki. 10 km od hotelu znajduje się pole golfowe, a 8 km - aquapark.

Dla dzieci

Brodzik, miniklub (4-12 lat), plac zabaw, sala zabaw, wysokie krzesełka, łóżeczka niemowlęce, możliwa odpłatna opiekunka.

Uwagi

.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Ecco Holiday

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Grecja - Kreta

Opis hotelu

Aldemar Royal Mare to 5-gwiazdkowy hotel zlokalizowany w północnej części Krety, niedaleko jednej z najbardziej rozrywkowych miejscowości na wyspie - Hersonissos. Należy do renomowanej sieci Aldemar, wielokrotnie nagradzanej za jakość świadczonych usług. Wyposażony został we wszystkie udogodnienia godne luksusowego obiektu, a ogromnym atutem jest jego malownicze położenie w otoczeniu bujnego ogrodu oraz licznych turkusowych basenów, przy prywatnej, piaszczystej plaży z drobnymi kamykami. Goście mogą korzystać z bogatej oferty usług świadczonych przez jedno z największych centrów Spa na wyspie, centrum fitness, jednego z siedmiu kortów tenisowych lub szerokiej oferty sportów wodnych na plaży. Nowocześnie urządzone, przestronne pokoje zlokalizowane są w kameralnych bungalowach, z których rozciąga się przepiękny widok na ogród, baseny lub morze. Sześć ekskluzywnych restauracji oraz cztery bary pozwolą w pełni poznać sekrety kuchni kreteńskiej, zasmakować lekkiej kuchni śródziemnomorskiej lub delektować się wyśmienicie przyrządzonymi daniami kuchni międzynarodowej. Kompleks polecany jest szczególnie dla osób wymagających, które podczas wakacji na Krecie pragną zaznać prawdziwego luksusu.





Lokalizacja:

w Anissaras, przy plaży, ok. 3 km od centrum Hersonissos , ok. 25 km od lotniska.



Plaża:

prywatna, piaszczysto-kamienista, zagospodarowana, parasole i leżaki (bezpłatne)



Sport i fitness:

tenis ziemny (płatny), tenis stołowy, squash (płatny), joga, centrum fitness (płatne), SPA (płatne), bilard (płatny), golf (płatny), mini golf (płatny), siłownia (płatna), łaźnia parowa (płatna), łaźnia turecka (płatna), salon urody.



Sport na plaży:

nurkowanie (płatne), siatkówka, rowery wodne (płatne), kajaki (płatne), windsurfing (płatny), narty wodne (płatne), parasailing (płatny), sporty wodne (płatne), banan (płatny).



Rozrywka:

muzyka na żywo, program artystyczny.



Dla dzieci:

opiekunka (płatna) , plac zabaw, łóżeczko dziecięce, krzesełka w restauracji, mini klub, animacje.



Wyżywienie:

śniadania i obiadokolacje w formie bufetu, możliwość dopłaty do All Inclusive Premium



All inclusive zawiera:



śniadanie (7.00 - 10.00), późne śniadanie (10.00 - 11.00), lunch (12.30 - 14.30), kolacja (18.30 - 21.15), kolacja w restauracji dla dzieci (18.30 - 20.00), przerwa na kawę (16.00 - 17.00); bar przy basenie (czynny 10.00 - 18.00) serwuje: kawę, espresso, cappucino, wodę, drinki bezalkoholowe, herbatę, wino, piwo, soki owocowe, ouzo, raki, alkohole lokalne i wybrane alkohole międzynarodowe; bar główny (czynny 18.00 - 00.00) serwuje: wodę, drinki bezalkoholowe, wino, piwo, soki, ouzo, raki, alkohole lokalne i wybrane alkohole międzynarodowe. Drinki i napoje serwowane przez kelnera.

 





Dodatkowe informacje:



Bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach publicznych.





Cena zawiera:

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

Obsługa:

Opieka polskiego przedstawiciela.

Kategoria oficjalna

*****

Kategoria Ecco Holiday: Pokoje:5 Udogodnienia:5

liczba pokoi

385, bar na plaży, bar przy basenie, restauracje, windy, snack bar, 6 windy, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), bankomat, internet bezprzewodowy, recepcja 24h, sklep z pamiątkami, taras słoneczny, parking, ogród, wymiana walut, przechowalnia bagażu, fryzjer, udogodnienia dla niepełnosprawnych, tawerna, pokoje dla niepalących, centrum konferencyjne, wnętrza klimatyzowane, room service 24h.

Opis pokoi

klimatyzacja indywidualnie sterowana, telewizja satelitarna, sejf, mini bar (płatny), internet bezprzewodowy (płatny), lodówka, telefon, taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z wanną lub prysznicem, klimatyzacja.

BUNGALOW: dla max. 3 osób (możliwość dopłaty do widoku na morze).

Strona www

http://www.aldemarhotels.com

All inclusive

TAK

Standard

*****


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Grecos Holiday

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

*****

REGION

Grecja/Kreta/Hersonissos

All Inclusive Premium

Warto podkreślić

- Renomowana sieć hoteli Aldemar Resorts - Stylowy wystrój - Bogaty program All Inclusive - Thalasso & Spa - Rozrywkowe Hersonissos ok. 2km

Okiem Grecosa

Popularny obiekt sieci Aldemar Resorts, zachwyca rozbudowaną infrastruktuą sportową, pięknym ogrodem, urozmaiconym wyżywieniem oraz nowoczesnym SPA. Jest idealnym miejscem na pełne relaksu ekskluzywane wakacje.

Położenie

• bezpośrednio przy morzu • Hersonissos ok. 2 km • przystanek autobusowy przy hotelu • lotnisko w Heraklionie ok. 23 km

Plaża

• piaszczysto-żwirowa • łagodne wejście do wody • leżaki i parasole (bezpłatnie) • ratownik

Hotel

• kompleks 1-piętrowych budynków • recepcja (24 h) z lobby • 2 restauracje (w tym jedna dla dzieci) • 4 bary m.in. w lobby, przy basenie • Wi-Fi na terenie całego hotelu (100Mb/dzień/urządzenie) • 391 pokoi • kategoria lokalna 5*

Pokoje

Bungalow • 2-os. (ok. 29 m2), możliwość 1 dostawki • klimatyzacja centralna (bezpłatnie, 15.05-15.09) • Wi-Fi (100Mb/dzień/urządzenie), TV-SAT, • telefon • zestaw do kawy i herbaty • lodówka • sejf • łazienka - wanna/prysznic, suszarka • balkon lub taras • widok na morze za dopłatą

Wyżywienie

• All Inclusive Premium • strój formalny do kolacji All Inclusive Premium • śniadanie, lunch, kolacja - bufet • napoje w ramach Al w wyznaczonych barach do 24:00 • lokalne i międzynarodowe napoje alkoholowe (likier, gin, wódka, tequila, whiskey, wino, raki, ouzo, brandy, piwo, metaxa) • kawa filtrowana, espresso, cappuccino, kawa grecka, soki owocowe, herbata, ciasto, lody (11:30-12:15, 16:00-17:00) • bar przy basenie i przy plaży (10:15-17:45) • restauracja z muzyką na żywo- Greckie menu (1 raz/pobyt/rezerwacja)

Sport i rozrywka

Bezpłatnie • 2 baseny ze słodką wodą • basen z hydromasażem • kryty basen ze słodką wodą • leżaki i parasole przy basenie • 4 korty tenisowe, sprzęt oraz oświetlenie (odpłatnie) • mini golf, tenis stołowy • lekcje gotowania- tradycyjna Grecka kuchnia • water polo, siatkówka plażowa, aerobik • fitness • wieczory muzyczne na żywo Odpłatnie • transport limuzyną (odpłatnie w hotelu) • lekcje tenisa • bilard • pokój gier • sauna, hammam • sporty wodne na plaży, centrum nurkowe • squash kort • jazda konna (22km od hotelu) • pole golfowe (7km od hotelu) • Crete Aquaraium (10km od hotelu)

Dla dzieci

• basen dla dzieci ze słodką wodą • miniklub (4-12lat) • opiekunka dla dzieci (odpłatnie) • mini klub • menu dla dzieci • plac zabaw • krzesełka w restauracji

CENA OBEJMUJE

przelot samolotem Polska - Heraklion - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, noclegi, wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (15 000 EUR), NNW (3 000 EUR) i bagażu (300 EUR).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.


Mouzenidis Travel

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Kreta - Heraklion

Opis

* na rodzinny wypoczynek* przy plaży* animacje Flagowy hotel sieci Aldemar wdraża nowa koncepcję o nazwie Elements. Aldemar Royal Mare postanowił stworzyć całkowicie nowy trend i dodać do zwyklego systemu all inclusive tzw. cenne "elementy" zdrowego trybu życia.  Teraz, oprócz standardowych, działają 2 systemy wyżywienia - Elements All inclusive i Elements All Inclusive Dine Around (możliwość codziennego odwiedzania wszystkich restauracji a la carte).Thalasso-zabiegi, zdrowa żywność, zajęcia jogi, pilates, programy fitness z instruktorem, sporty wodne, nordic walking, tenis, sqash - wszystko to ma zapewnić niezapomniany wypoczynek. Rezerwując koncepcję Elements, goście otrzymują dodatkowo dzień w thalassocentrum (3 zabiegi), bezpłatny dostęp do hammamu i sauny, a także indywidualna konsultację dietetyka. Teraz zdrowy styl życia wliczony jest w wypoczynek!Aldemar Resorts szczególną uwagę poświęca kuchni, a koncpecja Elements nie jest wyjątkiem. Gościom oferowane jest specjalnie opracowane menu z daniamu bogatymi w wartości odżywcze z naturalnych składników, a także różnorodne bezalkoholowe napoje i napary. Herbaty ziołowe, soki, niskokaloryczne napoje, smoothie, granity, szejki, aromatyzowana gazowana woda mineralna - to tylko część oferty. Dostępna jest także żywność bezglutenowa. 6 restauracji i 4 bary położone na terenie hotelu mogą zaspokoić wszelkie gusta nawet największych smakoszy.Nagroda "błękitna flaga" za czystość plazy, thalassocentrum na światowym poziomie (coroczne nagrody World Travel Awards), zdrowa żywność, wysoki poziom obsługi i profesjonalny zespół - to elementy, które sprawiają, że wypoczynek w Royal Mare staje się niezapomnianym przeżyciem. Pamiętajcie, że życie składa się z detali i elementów - odnajdźcie siebie w koncepcji Elements!• Morska woda + Przyroda • Sport + Dobre samopoczucie • Prawidłowe żywienie + Zdrowie • Relaks + Harmonia

Opis

Luksusowy hotel-spa, położony na północnym wybrzeżu Krety. Należy do dziesięciu najlepszych centrów thalassoterapii na świecie. Komfortowe pokoje i apartamenty, piękne ogrody i liczne baseny, wysokiej klasy obsługa sprawią, że spędzicie niezapomniane wakacje.• piętrowe bungalowy• restauracje• bary• 2 baseny odkryte i 1 basen kryty (słodka woda), 25 prywatnych basenów• mini market• sala konferencyjna• sala TV• płatny kącik internetowy i darmowe Wi-Fi w ogólnodostępnych miejscach• recepcja 24h• SPA (płatne, obowiązuje płatny pakiet spa dla każdej rezerwacji)• parkingHotel zastrzega sobie prawo do zmiany cen usług dodatkowo płatnych.

Polozenie

• wyspa Kreta• miejscowości Anisaras • 23 km od lotniska w Heraklionie• 2 km od miasta Hersonissos• 25 km od miasta Heraklion• 30 km od miasta Agios Nikolaos

Plaza

• hotelowa• bezpośrednio przy hotelu• piaszczysto-żwirowa• leżaki i parasole bezpłatnie• ręczniki plażowe bezpłatnie

Wyzywienie

All Inclusive, Bed and Breakfast, Elements All Inc DA, Half Board

Pokoje

391 pokoje i 44 apartamenty: Double Bungalows GV/SV (29 m2), Double Bungalows VIP-Sharing Pool (Ground Floor & Upper Floor) (29 m2), Junior Suites (49 m2), VIP Suites (59 m2), Executive Suite (98 m2), Family Suites Sharing Pool (49 m2), Presidential Suite (147 m2). 97 pokoi z bezpośrednim dostępem do centrum thalassoterapii, 10 pokoi dla osób niepełnosprawnych - wszystkie na zapytanie. W pokojach: klimatyzacja (15/05-15/09), suszarka do włosów, TV SAT z kanałami muzycznymi, lodówka, mini-bar (na życzenie, za dodatkową opłatą), sejf (bezpłatnie), Wi-Fi (bezpłatnie), łazienka, lustro powiększające, balkon lub taras. Mydło, szampon, żel pod prysznic, balsam do ciała, odżywka do włosów, pilnik, czepek kąpielowy, igły i nici, patyczki higieniczne. Pokoje VIP Sharing pool na górnym piętrze - codziennie: świeże owoce, woda mineralna, uzupełniane herbata i kawa, wieczorne sprzątanie pokoju, śniadania VIP w restauracji El Greco. VIP Premium wspólny basen na parterze - codziennie: świeże owoce, woda mineralna, uzupełniane herbata i kawa, wieczorne sprzątanie, śniadania VIP w restauracji El Greco. Double Bungalow GV/SV (29 m2): podwójne łóżko lub 2 łóżka pojedyncze, kanapa, widok na ogród/morze. Double Bungalow VIP-Sharing Pool i VIP Premium Sharing Pool (parter) (29 m2): wspólny basen, 1 podwójne łóżko lub 2 pojedyncze, kanapa. Junior Suite Sharing Pool (49 m2): wspólny basen, sypialnia/salon w otwartym planie, łazienka. Junior Suite Private pool (49 m2): prywatny basen, sypialnia/salon w otwartym planie, łazienka. Junior Suite Sea Front Private Pool (49 m2): nad morzem, prywatny basen, sypialnia/salon w otwartym planie, łazienka. Family Suites Sharing Pool (49 m2): wspólny basen, jeden pokój, 2 pojedyncze łóżka i podwójna kanapa (obsługa jak w pokojach dwuosobowych). VIP-Suite Sharing Pool (59 m2) wspólny basen, sypialnia, sypialnia/salon, łazienka z jacuzzi, WC/prysznic. VIP-Suite Private Pool (59 m2) apartament z prywatnym basenem. Sypialnia/salon, łazienka z jacuzzi, WC/prysznic. VIP-Suite Sea Front Private Pool (98 m2) położone nad morzem, parter, prywatny basen. Sypialnia z gabinetem, sypialnia/salon, jadalnia, łazienka z jacuzzi, WC/prysznic. VIP-Suite Sea Front Upper floor (59 m2): pierwsze 1, na brzegu morza, sypialnia, sypialnia/salon, łazienka z jacuzzi, WC/prysznic. Executive Suite Sharing Pool (98 m2): wspólny basen, sypialnia z gabinetem, sypialnia/salon, jadalnia, łazienka z jacuzzi, WC/prysznic. Presidential Suite (147 m2): na brzegu morza, prywatny basen, 2 sypialnie (jedna z gabinetem), sypialnia/salon, jadalnia, 2 łazienki z jacuzzi, WC/prysznic. W apartamentach: na życzenie, bezpłatnie dodatkowe mydło, szampon, żel, krem do ciała.Serwis, w tym napoje i przekąski - płatne.W apartamentach codziennie: świeże owoce, woda mineralna, uzupełnianie herbaty i kawy, wieczorne sprzątanie.

Sport

Sport i rozrywka:• sporty wodne na plaży płatne• tenis stołowy• siatkówka plażowa• tenis• piłka nożna• bilard (płatny)• wieczorne animacje Dla dzieci:• plac zabaw• brodzik• mini klub (4-12 lat)• żywność w restauracji (strefa Aldy w restauracji Sympossio)• wysokie krzesełka w restauracji• opiekunka (na zapytanie)

O wyzywieniu

ELEMENTS ALL-IN DINE AROUND PROGRAMME 2018 Program premium Royal Mare oferuje pyszne dania z karty A La Carte, zabiegi thalasso w Thalasso World-Class Centre oraz szereg dodatkowych przyjemnych i ekskluzywnych przywilejów. Pakiet powitalny: Mini bar po przyjeździe: 4 rodzaje soków, butelka wody smakowej, butelka wody mineralnej.Zestawu do kawy/herbaty: codzienne uzupełnianie, w tym lokalne herbaty ziołowe. ŚNIADANIE: główna restauracja SYMPOSSIOWczesne śniadanie: od 06:00, wymagana wcześniejsza rezerwacja. Kontynentalne: 07:00-07:30.Amerykańskie: 07:30-10:00. KAWA: Snack bar ALLEGRO, bar przy basenie CALYPSO, bar na plaży ALBATROS.Ciasta i ciastka: 11:30-12:30.Napoje wliczone w all inclusive: kawa filtrowana, espresso, kawa rozpuszczalna, grecka kawa, woda, napoje bezalkoholowe, napoje niskokaloryczne, herbata ziołowa i owocowa, soki. LUNCH: Główna restauracja SYMPOSSIO lub tradycyjna restauracja EL GRECO: 12:30-14:30, szwedzki stół, w zależności od warunków pogodowych i obłożenia hotelu,sałatki, sosy, zimne i gorące przekąski, dania główne, pokaz kulinarny, wybór deseru, lody, owoce sezonowe.Napoje i alkohole do lunchu: woda, lokalne wino, greckie piwo, napoje bezalkoholowe, soki, obsługa kelnerska. Snack Bar ALLEGRO: 12:30-15:00, sałatki, sosy, zimne i gorące przekąski, dania główne, pokazy kulinarne, wybór deserówu, lody, owoce sezonowe.Napoje i alkohole do lunchu: woda, lokalne wino, greckie piwo, napoje bezalkoholowe, soki (obsługa). PRZEKĄSKI & KAWA: 15:30-17:30, Snack Bar ALLEGRO, Bar przy basenie CALYPSO, Bar na plaży ALBATROS, zdrowe przekąski, tortille, kanapki, wybór słodyczyNapoje i alkohole w all inclusive: woda, lokalne wino, greckie piwo, napoje bezalkoholowe, soki, kawa filtrowana, espresso i napoje na bazie espresso, kawa rozpuszczalna, grecka kawa, woda, herbata ziołowa i owocowa (samoobsługa). KOLACJA:Główna restauracja SYMPOSSIO: 18:30-21:15, szwedzki stół, sałatki, sosy, gorące i zimne przekąski, dania główne, pokazy gotowania, różnorodne desery, lody, świeże owoce sezonoweNapoje i alkohole w all inclusive: woda, lokalne wino, greckie piwo, napoje bezalkoholowe, soki (obsługa kelnerska) Restauracje A La Carte (Royal Palm, Candia, El Greco, Albatros): 19:00-00:00, menu z trzech potraw (nie zawiera świeżych owoców morza, homara i skorupiaków), zalecana jest wcześniejsza rezerwacja.Napoje i alkohole w all inclusive: woda, lokalne wino, greckie piwo, napoje bezalkoholowe, soki (obsługa). WIECZÓR TEMATYCZNY W RESTAURACJI EL GRECO: 19:30-23:00, czwartek, wliczone w pakiet 1 wieczór tematyczny przy pobycie minimum 7 nocy, raz w tygodniu, kolacja bbq, zalecana wcześniejsza rezerwacja.Napoje i alkohole w all inclusive: woda, lokalne wino, greckie piwo, napoje bezalkoholowe, soki (obsługa kelnerska) Strefa relaksu Bar Elements przy basenie: 10:15- 23:00, ziołowe i owocowe herbaty, soki, napoje niskokaloryczne, koktajle, smoothies, granity, szejki mleczne, aromatyzowane wody mineralne gazowane, napoje alkoholowe nie są podawane. BAR PRZY BASENIE I NA PLAŻYBar przy basenie CALYPSO: 10:15-17:45, kawa filtrowana, espresso i napoje na bazie espresso, kawa rozpuszczalna, grecka kawa, woda, napoje bezalkoholowe, ziołowa i owocowa herbata, soki, kieliszek wina, piwo, brandy, ouzo, raki, importowane napoje alkoholowe, lody i granity, szampan i koniak nie są wliczone w all inclusive.KIOSK & Beach Deck na plaży: 10:15-17:45, kawa po francusku, espresso i napoje na bazie espresso, kawa rozpuszczalna, grecka kawa, woda, napoje bezalkoholowe, ziołowa i owocowa herbata, soki, granity, kieliszek wina, piwo.Główny bar MINOS: 18:00-23:00, kawa po francusku, espresso i napoje na bazie espresso, kawa rozpuszczalna, grecka kawa, woda, napoje bezalkoholowe, ziołowa i owocowa herbata, soki, kieliszek wina, piwo, brandy, ouzo, raki, importowane napoje alkoholowe, lody i granity, szampan i koniak nie są wliczone w all inclusive. THALASSO PAKIETRoyal Mare Thalasso: 10:00-18:00, poniedziałek-sobota:1 x Relax masaż - 25 min.1 x Aqua Royal (Zabieg hydroterapii) - 30 min.1 x Hydro Jet Bath (Zabieg hydroterapii) - 20 min.Wymagane wcześniejsze zapisy w Thalasso CentreBezpłatna sauna, hammam i sala fitness.Dla gości powyżej 16 lat.Obowiązuje przy minimalnym pobycie 7 nocy. Unikalne przywileje:Bezpłatne Wi-Fi bez limitu.Obsługa w restauracjach i barach.Importowane alkohole i autorskie koktajle.Zaproszenia na wieczory tematyczne z muzyką na żywo i tańcami ludowymi.Szeroki wybór dań kreteńskich i innych potraw kuchni greckiej. Specjalny Thalasso pakiet na 1 dzień, zawierający 3 zabiegi (przy pobycie minimum 7 nocy)Bezpłatna sauna, hammam i sala fitness.Bezpłatne zajęcia jogi i pilates.Nordic walking (bezpłatne kijki).Bezpłatne sporty wodne (pływanie na desce, kajaki, rowery wodne).Tenis (bezpłatnie - 4 korty tenisowe, za dopłatą - 7 kortów z naturalną nawierzchnią).Squash (bezpłatnie, wymagana rezerwacja). UWAGI O PROGRAMIE ELEMENTS ALL-IN:Niektóre części kompleksu mogą działać w określonych okresach (w zależności od warunków pogodowych).Podane godziny mogą się zmieniać.Lokalne alkohole: raki, ouzo, Metaxa.Alkohole importowe (oprócz szampana): likier, gin, wódka, rum, tequila i whiskyWszystkie napoje są podane w menu.Każdy gość może zamówić 2 napoje za jednym razem.Alkohol nie jest podawany osobom niepełnoletnim (do lat 18).Zabronione jest wynoszenie jedzenia i napojów poza miejsca wyznaczone do ich spożywania.Palenie zabronione w restauracjach, barach i miejscach ogólnodostępnych.Dress code: smart casual (szorty, odzież bez rękawów zabronione) podczas kolacji we wszystkich restauracjach.Wszystkie materace wykonane z naturalnych materiałów.Obowiązkowo należy nosić i okazywać bransoletkę all-inclusive. W dniu odjazdu należy zostawić bransoletkę w recepcji. Utratę bransoletki należy zgłosić w recepcji w celu uzyskania nowej (za dopłatą).  Wszystkie usługi są szczegółowo wymienione w opisie hotelu Podane informacje mogą ulec zmianie bez uprzedzenia. Niektóre usługi mogą być czasowo niedostępne.

Odleglosc od morza

0 m


Mapa Hotelu Aldemar Royal Mare
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kreta)
Malownicze miasteczko Agios Nicolaos nad zatoką Mirabello na wyspie Kreta
Niepowtarzalna, różowa plaża Elafonisi na greckiej wyspie Kreta
Hersonissos to jedna z bardziej popularnych i rozrywkowych miejscowości na Krecie
Pałac minojski Knossos na Krecie w którym mieszkał Minotaur
Wyspa Gramvousa, dawna twierdza piratów i urzekająca, dziewicza laguna Balos
Kreta, Rejs na Spinalonga, dawną wenecką fortecę zamienioną na wyspę trędowatych
Vai Palm Beach, przepiękna karaibska plaża na Krecie
Najdłuższy w Europie Wąwóz Samaria znajduje się na wyspie Kreta i liczy ponad 18 km

Opinie o Hotelu Aldemar Royal Mare

Aldemar Royal to bardzo duży hotel, niedaleko do Hersonissos, ok 7 euro taksówką. Plaza jest średni i trochę do niej dalej. Jedzenie bardzo smaczne i duży wybór. Teren hotelu czysty, przestronny, dużo basenów. Polecma tą cześć Krety ze względu na piękne widoki gór, do lotniska też blisko :)

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: polecam
4.3

Aldemar Royal Mare - możliwości zakwaterowania:

VIP SUITE SHARING POOL 3PAX
DOUBLE BUNGALOW VIP SHARING POOL 2PAX
Pokoj w bungalowie Standard lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras od strony ogrodu
Pokoj w bungalowie lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
Pokoj w bungalowie Wspolny basen lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj w bungalowie Wspolny basen lazienka prysznic WC klimatyzacja taras parterowy
JUNIOR SUITE SHARING POOL 1PAX
VIP SUITE PRIVATE POOL 3PAX
JUNIOR SUITE PRIVATE POOL 1PAX
Pokoj w bungalowie Standard lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras od strony ogrodu
Pokoj w bungalowie lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
Pokoj w bungalowie Wspolny basen lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj w bungalowie Wspolny basen lazienka prysznic WC klimatyzacja taras parterowy
Junior Suita prywatny basen lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Junior Suita Wspolny basen lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Suita prywatny basen lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras od strony ogrodu
Suita lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras od strony morza
JUNIOR SUITE SEA FRONT PRIVATE POOL 2PAX
PRESIDENTAL SUITE SEA FRONT PRIVATE POOL 3PAX
Suita Wspolny basen lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
1 os. standard z widokiem na morze (na potwierdzenie)
1 os. standard z widokiem na ogrod (na potwierdzenie)
Junior Suita prywatny basen lazienka prysznic WC klimatyzacja taras widok na morze
3 os. standard z widokiem na morze (na potwierdzenie)
3 os. standard z widokiem na ogrod (na potwierdzenie)
Junior Suita prywatny basen lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Junior Suita Wspolny basen lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Suita prywatny basen lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras od strony ogrodu
Suita lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras od strony morza
PRESIDENTAL SUITE SEA FRONT PRIVATE POOL 1PAX
JUNIOR SUITE SHARING POOL 3PAX
PRESIDENTAL SUITE SEA FRONT PRIVATE POOL 2PAX
DOUBLE BUNGALOW SEA VIEW 1PAX
VIP SUITE SEA FRONT UPPER FLOOR 3PAX
EXECUTIVE SUITE SHARING POOL 2PAX
FAMILY SUITE SHARING POOL 2PAX
DOUBLE BUNGALOW SEA VIEW 2PAX
PRESIDENTAL SUITE SEA FRONT PRIVATE POOL 4PAX
VIP SUITE SEA FRONT PRIVATE POOL 1PAX
JUNIOR SUITE PRIVATE POOL 3PAX
VIP SUITE PRIVATE POOL 2PAX
VIP SUITE SHARING POOL 1PAX
DOUBLE BUNGALOW GARDEN VIEW 2PAX
VIP SUITE SEA FRONT UPPER FLOOR 2PAX
JUNIOR SUITE PRIVATE POOL 2PAX
JUNIOR SUITE SEA FRONT PRIVATE POOL 3PAX
DOUBLE BUNGALOW VIP SHARING POOL 1PAX
Double Bungalow / Garden View
Double Bungalow / Sea View
VIP SUITE PRIVATE POOL 1PAX
JUNIOR SUITE SEA FRONT PRIVATE POOL 1PAX
EXECUTIVE SUITE SHARING POOL 1PAX
FAMILY SUITE SHARING POOL 1PAX
DOUBLE BUNGALOW GARDEN VIEW 1PAX
VIP SUITE SEA FRONT PRIVATE POOL 3PAX
Bungalow z widokiem na morze
Bungalow
Bungalow
Bungalow
VIP SUITE SHARING POOL 2PAX
Double Bungalow VIP / Upper Floor / Sharing
VIP SUITE SEA FRONT UPPER FLOOR 1PAX
DZ Gartenblick Relaks nad
DZ Meerblick Relaks nad m
DZ VIP gem. Pool Relaks n
DZ Gartenblick Oryginalna
DZ Meerblick Oryginalna t
DZ VIP gem. Pool Oryginal
DZ Gartenblick All inclus
DZ Meerblick All inclusiv
DZ VIP gem. Pool All incl
DOUBLE BUNGALOW VIP PREMIUM SHARING POOL 2PAX
JUNIOR SUITE SHARING POOL 2PAX
Double Bungalow VIP / Ground Floor / Premium
VIP SUITE SEA FRONT PRIVATE POOL 2PAX
EZ=DZ Gartenblick All inc
EZ=DZ Meerblick All inclu
EZ=DZ VIP gem. Pool All i
DOUBLE BUNGALOW VIP PREMIUM SHARING POOL 1PAX
EXECUTIVE SUITE SHARING POOL 3PAX

Aldemar Royal Mare - Możliwości wyżywienia:


Aldemar Royal Mare - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Aldemar Royal Mare? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00