cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
Hotel Albatros, Korfu
1/20
Hotel Albatros, Korfu
2/20
Hotel Albatros, Korfu
3/20
Hotel Albatros, Korfu
4/20
Hotel Albatros, Korfu
5/20
Hotel Albatros, Korfu
6/20
Hotel Albatros, Korfu
7/20
Hotel Albatros, Korfu
8/20
Hotel Albatros, Korfu
9/20
Hotel Albatros, Korfu
10/20
Hotel Albatros, Korfu
11/20
Hotel Albatros, Korfu
12/20
Hotel Albatros, Korfu
13/20
Hotel Albatros, Korfu
14/20
Hotel Albatros, Korfu
15/20
Hotel Albatros, Korfu
16/20
Hotel Albatros, Korfu
17/20
Hotel Albatros, Korfu
18/20
Hotel Albatros, Korfu
19/20
Hotel Albatros, Korfu
20/20
mapakliknij aby aktywować mapę
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
29.04 - 30.04
już od 221 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
14.05 - 15.05
już od 221 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Albatros
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Albatros
star 3

Grecja: Korfu
Ocena hotelu Albatros:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Albatros:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 29 kwietnia 2023
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 14 maja 2023

Hotel Albatros w ofercie Biura podróży:

Coral Travel

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

3*

REGION

Korfu

kategoria hotelu

3*

kategoria lokalna hotelu

3*

Data otwarcia

1985 r. Odnowiony w 2016 Na terenie znajduje się restauracja, 3 bary, sala konferencyjna, sejf w recepcji (płatny ok. 2€/dzień), pralnia (płatna), winda.

internet

Wi-Fi w lobby płatne, Wi-Fi w pokojach płatne

plaża

Przy hotelu, publiczna, piaszczysto - żwirowa. Parasole, leżaki - płatne.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację, TV, sejf (płatny), lodówkę (płatna), łazienkę (WC, prysznic lub wanna, suszarka), balkon lub taras. Typy pokoi: na terenie hotelu: pokoje standardowe

Wyżywienie

restauracja, 3 bary All Inclusive Formuła zawiera:śniadanie, obiad, kolacja, przekąski w wybranych barach, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe

z myślą o dzieciach

brodzik, animacje, mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna plac zabaw, krzesełko w restauracji głównej, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

siatkówka plażowa, aerobik, rzutki, animacje

Aktualizacja opisu

19.07.2017 17:02

usługi dostępne w hotelu

Przy plaży Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3 Grecja/Korfu

Informacje Ogólne:

Witamy Albatros Cooee w Messonghi. Hotel położony jest tuż przy plaży piaszczysto-kamienistej. Miasto znajdujące się najbliżej hotelu to Corfu (19 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada lobby, recepcję, winda i klimatyzację. W 3-piętrowym hotelu personel mówi po angielsku i niemiecku. Dzieci mają możliwość zabawy na placu zabaw. Do dyspozycji jest basen ze słodką wodą oraz oddzielny brodzik. W barze przy basenie dostępne są napoje orzeźwiające. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne za opłatą na plaży i bezpłatnie na basenie. W pobliżu hotelu z możliwością dojazdu: Corfu old town (23 km), Achillion (10 km), lotnisko CFU (20 km) i dyskoteka (500 m). W pobliżu hotelu znajdują się centrum miasta, informacja turystyczna, przystanek autobusowy, bary/restauracje i supermarket. Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna. Hotel posiada parking dla samochodów.

Udogodnienia:

Hotel oferuje usługę budzenia i sejfy. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot i w terminalach internetowych. Rodzinny hotel oferuje brodzik, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki:

W hotelu znajduje się restauracja. Mały głód można zaspokoić w międzyczasie w barze szybkiej obsługi. Wieczorem odwiedź bar w recepcji. All Inclusive: All Inclusive obejmuje alkohole lokalne (pora serwowania: 10:00 - 23:00), napoje bezalkoholowe (pora serwowania: 10:00 - 23:00), kawę i herbatę (pora serwowania: 10:00 - 23:00), piwo (pora serwowania: 10:00 - 23:00), ciasta i wyroby cukiernicze (pora serwowania: 17:00 - 18:00), przekąski (pora serwowania: 11:00 - 12:00) i wino (pora serwowania: 10:00 - 23:00). zęściowe wyżywienie: Częściowe wyżywienie obejmuje śniadanie i kolację.

Sport i Rozrywka:

Aby aktywnie spędzać czas wolny, hotel oferuje grę boccia i rzutki. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: siatkówka plażowa. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy przedstawienia wieczorne.

Dodatkowe Informacje:

Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty. Podatek płatne na miejscu.

Dla Twojego komfortu

Przy przelocie linią lotniczą Ryanair oraz Laudamotion miejsca w samolocie przydzielane są automatycznie w chwili odprawy. Zachęcamy do wykupienia usługi "miejsca obok siebie" w cenie od 30 PLN w dwie strony (w zależnosći od trasy i daty lotu). O szczegóły zapytaj sprzedawcę

Bagaż

Katowice, Poznań, Rzeszów, Warszawa Modlin (RyanAir)' Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 210 PLN (od 16.03 - 31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Warszawa (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg o wymiarach 55x40x23 Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 390 PLN - 32 kg - 470 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Sun&Fun

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA GRECKA

***

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF3

Położenie

Hotel Albatros znajduje się w miejscowości Moraitica, jednej najbardziej malowniczych wiosek, ok. 20 km od miasta i lotniska Korfu.

PLAżA

Piaszczysta, bezpośrednio przy hotelu, parasole i leżaki płatne.

ZAKWATEROWANIE

78 pokoi; Typy pokoi: standardowe, rodzinne; Wyposażenie: indywidualnie sterowana klimatyzacja, lodówka, TV SAT, telefon, sejf, łazienka z wanną lub prysznicem, WC oraz suszarką do włosów, balkon.

RESTAURACJE I BARY

Restauracja główna; 3 bary: główny bar Albatros, snack bar, bar na tarasie.

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski, napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe serwowane w barach, w godz 10:00-23:00.

SPORT I ROZRYWKA

Basen, basen dla dzieci; Bezpłatnie: siatkówka, rzutki, bule, tenis stołowy, gry stołowe, aqua aerobik; Odpłatnie: sporty wodne na plaży.

DLA DZIECI

Basen dla dzieci, plac zabaw, mini klub, menu dla dzieci, dostępne łóżeczka dla dzieci i wysokie krzesła w restauracji, program animacji.

POZOSTAłE UDOGODNIENIA

Recepcja czynna całą dobę, sala TV, przechowalnia bagażu, kącik internetowy, udogodnienia dla niepełnosprawnych, akceptacja zwierząt do 4 kg, wypożyczalnia samochodów.

NASZYM ZDANIEM

Hotel słynie z przyjaznej atmosfery i wysokiego poziomu usług, jest idealnym miejscem na wakacje na Wyspach Jońskich dla dorosłych i dzieci w każdym wieku.

STRONA INTERNETOWA

www.albatroscorfu.gr


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Best Reisen

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Nieduży, ale pełen atrakcji hotel przy plaży. Doskonała lokalizacja, malownicze widoki, dużo zieleni, rodzinna atmosfera, tradycyjna architektura, program animacji dla dorosłych i dla dzieci.

Położenie

Na południowo-wschodnim wybrzeżu, w miejscowości Moraitica, przy piaszczysto-żwirkowej, długiej plaży (parasole i leżaki odpłatnie), 300 m od centrum (sklepy, restauracje itp.), kilometr od Messonghi (tawerny, spływy po rzece, klub nurkowy), 18 km od lotniska.

Wyposażenie

Lobby z całodobową recepcją i częścią wypoczynkową z TV sat, odpłatny kącik internetowy, bezpłatny WLAN, restauracja (bufety), bar główny w lobby (czynny od godz. 17.00 do 02.00), bar Veranda nieopodal basenu (czynny od 20.30 do 02.00), snack bar przy plaży (czynny od godz. 10.00 do 18.00), sala konferencyjna.

Pokoje

Standardowe z łazienką (wanna lub prysznic, suszarka do włosów), indywidualnie sterowaną klimatyzacją, TV sat, telefonem, małą lodówką, balkonem (boczny widok na morze). Odpłatnie łącza internetowe - 3eu/dzień lub 15eu/tydzień. Dla gości z pakietem all incusive sejf i mała lodówka bezpłatnie. Dla gości z pakietem HB: mała lodówka - 2eu/dzień, sejf - 2eu/dzień lub pakiet mała lodówka + sejf - 3eu/dzień

Wyżywienie

HB - śniadania i kolacje (napoje płatne) w formie bufetów All inclusive -  śniadania (07.00-09.30), obiady (13.00-14.15), kolacje (19.00-21.00) w formie bufetów, przekąski w snack barze, lody dla dzieci, podwieczorek (kawa/herbata, ciasto), kawa filtrowana, herbata, woda, mleko, napoje chłodzące, lokalne alkohole i koktajle alkoholowe  serwowane od godz. 10.00 do 23.00.  Goście z pakietem all inclusive mogą korzystać z infrastruktury rekreacyjnej i kulinarnej w siostrzanym hotelu Alkionis usytuowanym w centrum. 

Sport i rozrywka

Owalny basen z tarasem (bezpłatnie leżaki, materace, parasole), gimnastyka w wodzie, siatkówka plażowa, tenis stołowy, rzutki, animacje, nauka tańca i gotowania, wieczorny program rozrywkowy, okazjonalnie muzyka na żywo. Niedaleko znajduje się lokalna agencja sportów wodnych.

Dla dzieci

Plac zabaw, animacje, wieczorny program dla najmłodszych, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka niemowlęce.

Uwagi

.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Ecco Holiday

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Grecja/Korfu

Opis

Rodzinny hotel położony bezpośrednio przy plaży, Liczne atrakcje dla dzieci i dorosłych, Bogata oferta sportowa w hotelu i na plaży, Bezpłatny internet bezprzewodowy, Za opłatą pakiet All Inclusive,

Lokalizacja

w Moraitice, przy plaży, ok. 18 km od lotniska, ok. 18 ok od miasta Korfu, ok. 200 m od centrum miejscowości, ok. 200 m od centrum rozrywki i sklepów

Wyposażenie

liczba pokoi - 78, restauracje - 1, bary - 2, windy - 1,, recepcja, lobby, sala TV, internet bezprzewodowy, taras słoneczny, ogród, centrum konferencyjne, udogodnienia dla niepełnosprawnych, kawiarenka internetowa (płatna), jubiler, parking, wypożyczalnia samochodów.

Basen

basen odkryty, parasole i leżaki bezpłatne, brodzik dla dzieci

Pokoje

klimatyzacja, sejf (płatny), lodówka (płatna), internet bezprzewodowy, taras/balkon, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, telefon, telewizja satelitarna. Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 3 osób.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu, piaszczysto-żwirowa, łagodne zejście, zagospodarowana, parasole (płatne), leżaki (płatne), bar service (płatny)

Sport na plaży

siatkówka, sporty wodne (płatne).

Sport i fitness

tenis stołowy, rzutki, boccia, zajęcia organizowane na terenie hotelu - gimnastyka, waterpolo, koszykówka wodna, taniec.

Rozrywka

animacje dzienne i wieczorne, muzyka na żywo, program artystyczny.

Dla dzieci

brodzik, animacje, plac zabaw, mini klub, łóżeczko dziecięce, krzesełka w restauracji.

Wyżywienie

śniadania i obiadokolacje w formie bufetu, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive.

All Inclusive

śniadanie, lunch i obiadokolacja w formie bufetu; przekąski (10.30 - 12.00 i 16.00 - 18.00); lody dla dzieci (10.00 - 17.00); lokalne alkohole (piwo, wino, ouzo, brandy, likiery, alkohole wysokoprocentowe, drinki na bazie alkoholi lokalnych) i napoje bezalkoholowe bezalkoholowe w godz. 10 - 23.00; do posiłków głównych w cenie zawarte jest piwo, wino lokalne, napoje orzeźwiające i soki. Oferta All inclusive nie obejmuje kawy (frappe, espresso, cappuccino).

Cena zawiera

przelot,, pobyt w hotelu,, opłaty lotniskowe i paliwowe,, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW,, transfer lotnisko-hotel-lotnisko,, na lotach Ryanair - bagaż podręczny - 10 kg (max. wymiary 55cmx40cmx20cm) + mała torebka., Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

Cena nie zawiera

Przy przelocie tanimi liniami bagażu głównego rejestrowanego. Dopłaty do bagażu głównego - Bagaż rejestrowany do 20 kg Ryanair - 300 zł/os/2 strony Bagaż podręczny do 10 kg Wizzair - 200 zł/os/2 strony Bagaż rejestrowany do 23 kg Wizzair - 396 zł/os/2 strony CENY OBOWIĄZUJĄ W MOMENCIE REZERWACJI BILETU. Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi kosztami. opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

Obsługa na miejscu

Opieka anglojęzycznego przedstawiciela (kontakt telefoniczny).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Mouzenidis Travel

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Korfu

Opis

Niewielki hotel na brzegu piaszczystej plaży. Dogodne położenie w pobliżu dużej wioski. Wspaniałe widoki i przyjemny teren. Przestronne standardowe pokoje. Restauracja, bary, baseny, internet, usługi konferencyjne, programy rozrywkowe dla dorosłych, mini-klub, animacja dla dzieci. Idealne miejsce na niedrogi rodzinny wypoczynek.

Polozenie

250 m od centrum kurortu Moraitika, 18 km od centrum miasta Korfu, 17 km od lotniska. Trzypiętrowy budynek, winda. Teren o powierzchni 6 tys. m. Hotel częściowo odnowiony w 2011 r.

Wyzywienie

Obiadokolacja All Inculsive

Pokoje

78 pokoi: Singles & Double Rooms (~24 m), Family Rooms Open Plan (~25-27 m).
W pokojach: ind. klimatyzacja, telewizja satelitarna (kanały muzyczne), lodówka (za opłatą przy półwyżywieniu), łazienka (wanna/prysznic), suszarka, telefon, sejf (za dodatkową opłatą przy półwyżywieniu), umeblowany balkon / taras. Niektóre pokoje jednoosobowe nie mają balkonu.
Family Rooms Open Plan Podwójne łóżko i łóżko piętrowe lub 2 łóżka pojedyncze i łóżko piętrowe.

O wyzywieniu

All Inclusive 2016


Posiłki

  
Główna restauracja    
Śniadanie (szwedzki stół) 07:00 - 09:30    
Lunch (szwedzki stół) 13:00 - 14:15    
Kolacja (szwedzki stół) 19:00 - 21:00    

Napoje podczas lunchu i kolacji: lokalne wino, piwo, lokalne napoje alkoholowe (ouzo, brandy), chłodzona woda z kranu, napoje bezalkoholowe i soki (Post Mix).
    
Snack-bar Albatros    
Przekąski 10:30 - 12:00 ? 16:00 - 17:30    
Lody 11:00 - 17:00
    
Bar Veranda     
Kawa, herbata, słodycze 16:30 - 17:30    
    
Bary w programie all inclusive:  
Snack-bar (?lbatros Hotel) 10:00 - 18:00    
Główny bar (?lbatros Hotel) 17:00 - 02:00    
Bar Veranda (?lbatros Hotel) 20:30 - 02:00    
Główny bar (?lkionis Hotel) 09:30 - 02:00    

Program all inclusive działa w barach do 23.00


Napoje w barach w ramach all inclusive: napoje bezalkoholowe i soki (post Mix), woda z kranu, lokalne wino, piwo i lokalne alkohole (ouzo, brandy, likier).
Kawa, herbata, mleko.
    
Sport i rozrywka  
Siatkówka, koszykówka wodna, wodne polo, rzutki
Basen
Mini-klub    
Brodzik dla dzieci
Gry i zawody sportowe  
Wieczorne programy rozrywkowe (pokazy, grecki wieczór, gry, bingo, karaoke, muzyka na żywo, etc.).

 

Odleglosc od morza

0 m


Firma Mouzenidis powstała w roku 1995 i ma już ponad 25 lat doświadczenia w organizacji wypoczynku. Organizator posiada własną linię lotniczą Ellinair, sieć hoteli Bomo Hotels, specjalizują się również w wyjazdach incentive Avitive Mice oraz w organizacji ślubów. Główna siedziba Mouzenidis Travel znajduje się w Grecji, w mieście Saloniki, ale również posiada 14 filii w największych greckich kurortach, filie biura działają  w Atenach, Riwierze Olimpu, na Chalkidiki, Peloponezie i na wielu greckich wyspach.  Regionalna sieć firmy stale zwiększa liczbę oddziałów i na dzień dzisiejszy jest ich ponad 80 w różnych krajach i ta liczba nadal rośnie. W sezonie 2020 realizowano loty do najpopularniejszych greckich kurortów takich jak: Chalkidiki, Riwiera Olimpu, Kreta, Zakynthos a dodatkowo w ofercie jest "dojazd własny" na Cypr, do Gruzji, a zimą na  narty w Bułgarii.

Mouzenidis jest właścicielem  floty ponad 100 nowoczesnych autokarów klasy A.

Mouzenis travel oferuje możliwość skorzystania z szerokiego zakresu usług VIP dla klientów ceniących sobie komfort na lotnisku oraz luksus podczas podróży na lotniskach w Salonikach i Heraklionie. 

 

 



Nekera

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

GRECJA

Położenie

 na południowo wschodnim wybrzeżu wyspy Korfu; w jednej z najstarszych i najbardziej malowniczych miejscowości na Korfu w Moraitice; w pobliżu liczne lokalne tawerny, restauracje, bary, kluby taneczne oraz sklepy. Tuż obok znajduje się stara rybacka wioska Messonghi (ok. 1.5km).  Do centrum miasta Korfu, którego staromiejska część została wpisana na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO: ok. 22 km; Pałac Achillion: ok. 11.5 km; klasztor Pantokratoras: ok. 9 km; Muzeum Oliwy: ok. 8 km, Wyspa Pontikonisi: ok. 12 km; Kavos: ok. 26 km. Lotnisko Korfu oddalone o ok. 18.5 km. 

Plaża

kamienisto-żwirkowa plaża Motaitika oddalone od hotelu o ok. 100 m. Leżaki i parasole słoneczne dodatkowo płatne; prysznic na plaży. Szeroka oferta sportów wodnych. Inne rekomendowane plaże: plaża Messongi (ok. 1.5 km); plaża Chalikounas (ok. 9.5 km); Prasoudi (ok. 8 km); Paramonas (ok. 10 km).

Wyposażenie

trzygwiazdkowy hotel oferuje 78 przestronnych, komfortowych pokoi na partrze oraz pierwszym,drugim i trzecim piętrze. Do dyspozycji Gości: recepcja 24h; lobby z częścią wypoczynkową i telewizją satelitarną; winda, restauracja, dwa bary, sala eventowa (na ok. 80 osób), zewnętrzny basen ze słodką wodą, jacuzzi; leżaki w ogrodzie (za dodatkową opłatą); Wi-Fi; ręczniki plażowe (depozyt); leżaki, parasole słoneczne i stoliki przy basenie (w cenie); sejf na recepcji, telefon; wypożyczalnia samochodów i rowerów.

Dostęp do internetu

 Wi-Fi na ternie hotelu i w pokojach gratis. 

Zakwatrowanie

Pokój dwuosobowy DOUBLE ROOM: ok. 23 m²; w większości pokoi dwa łóżka pojedyńcze; klimatyzacja indywidualnie sterowana; telewizja satelitarna; telefon; sejf (za opłatą); minilodówka; prywatna łazienka (wanna/prysznic, WC; suszarka do włosów); suszarka do ubrań na balkonie. 

Wyżywienie

 HB - half board; dwa posiłki: śniadanie i kolacja w formie bufetu. All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Przekąski w godz. 11-12:00 oraz 17-18:00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10-23:00. Główny bar w lobby otwarty do końca kolacji. Veranda Bar z widokiem na basen. COOEE Bistro przy plaży, w którym serwowane są lekkie greckie i międzynarodowe dania, świeże koktajle, sałatki owocowe i alkoholowe koktajle wieczorowe, a w ciągu dnia lody dla najmłodszych. Okazjonalnie kolacje tematyczne np. włoska, grecka, grill etc. 

Spa

 Za dodatkową opłatą: masaże, zabiegi kosmetyczne. 

Rozrywka

okazjonalnie wieczory tematyczne, program kulinarny. 

Dzieci

plac zabaw. 

Parking

 bezpłatny, publiczny.TELEFONICZNA OPIEKA W JĘZYKU POLSKIM

Do zapłaty na miejscu podatek turystyczny. Od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów

 1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc; 3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc; 4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc; 5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc; APT kat. 1-2 = 0,25€/apt/noc; APT kat. 3    = 0,50€/apt/noc; APT kat. 4    = 1,00€/apt/noc.

Mocne strony

- Położóny bezpośrednio przy morzu- Kolorowy wystrój pokoi i wnętrz- Plaża Messongi Beach ok. 250 m.- All inclusive


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

Dertour Polska

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Nazwa obiektu

COOEE Albatros

Kategoria

***+

Miejscowość

Moraitika

Region

Korfu

Kod

CFU50049 FH

Położenie

Hotel położony w spokojnej lokalizacj, bezpośrednio przy zadbanej kamienistej plaży. Do wioski Moraitika z możliwością zakupów i rozrywki jedynie ok. 300 m. Przystanek autobusowy w odległości ok. 300 m od hotelu, miasto Korfu ok. 21 km, lotnisko ok. 18 km.

Opis

Niewielki, rodzinny hotel niedawno pięknie odnowiony. Restauracja, hol z recepcją i miejscami do siedzenia, WLAN, windy, w zadbanym ogrodzie basen z tarasem słonecznym z leżakami i parasolami, ręczniki kąpielowe (depozyt), bar z przekąskami przy basenie, na plaży leżaki i parasole (opłata), parking (płatny).

Wyżywienie

Rezerwacja z 2 posiłkami (H) dziennie - śniadanie i kolacja w formie bufetu lub All inclusive I). All inclusive - pełne wyżywienie w formie bufetu. W godz. 11-12 i 17-18 przekąski. W godz. 15-18 lody. W godz. 10-23 napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe. 1 butelka wody w pokoju każdego dnia.

Pokój typ 1

DJ/EJ = ok. 21 m kw., nowocześnie i komfortowo urządzone pokoje. Wanna lub prysznic/WC, suszarka do włosów, telefon, TV, WLAN, czajnik, lodówka, sejf (opłata), klimatyzacja, balkon lub taras, boczny widok na morze. Również do samodzielnego wykorzystania.

Pokój typ 2

DJM/EJM = wyposażone jak DJ/Ej, ale z bezpośrednim widokiem na morze. Również do samodzielnego wykorzystania.

Sport, rozrywka, wellness

Sport - za opłatą - sporty wodne na plaży (lokalni dostawcy). Wellness - za opłatą - masaże i zabiegi SPA. Rozrywka - w cenie - wieczorna rozrywka kilka razy w tygodniu.

Transfery

Możliwość rezerwacji transferu z/na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

Uwaga

Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

Ref.

SP108102


DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

Neckermann HIT

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Korfu, Grecja

Położenie

w miejscowości Moraitica, do centrum z tawernami, restauracjami i sklepami ok. 100-200 m. Do Messonghi ok. 1 km, Do miasta Korfu i lotniska ok. 18 km.

Plaża

bezpośrednio przy długiej piaszczysto- żwirowej łagodnie opadającej do morza plaży. Przy plaży bar z przekąskami.

Wyposażenie

przyjazny dla rodzin hotel, odnowiony w 2011 roku, położony na terenie ładnego, zadbanego ogrodu oferuje 78 pokoi. Recepcja, lobby z kącikiem wypoczynkowym i TV Sat., klimatyzowana restauracja główna, bar główny w lobby. Na terenie ogrodu znajduje się basen ze wodą słodką, leżaki i parasole przy basenie bezpłatnie. www.albatroscorfu.gr

Kategoria lokalna

3 gwiazdki.

Zakwaterowanie

funkcjonalnie, wygodnie urządzone pokoje. Pokoje dwuosobowe z bocznym widokiem na morze (1-3A): ok. 23 m, telefon, indywidualnie sterowana klimatyzacja, lodówka, sejf (za opłatą przy rez. HP), sejf, TV - sat., balkon. Łazienka z prysznicem, WC, suszarka. Pokoje rodzinne z bocznym widokiem na morze (2F): przestronniejsze, 1 pokój, ok. 25 m, wyposażone jak pok. 2A.

Dzieci

brodzik, plac zabaw, mini klub, animacje 3 razy w tygodniu.

Rozrywka

kilka razy w tygodniu w ciągu dnia i wieczorami program animacyjny.

Dostęp do internetu

Wi-Fi gratis (w okreloślonym miejscu).

Sport

siatkówka na plaży.

Wyżywienie

Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie urozmaiconych bufetów.

All Inclusive

3 posiłki: śniadania, obiady i kolacje w formie urozmaiconych bufetów. Przekąski, kawa, herbata, ciastka oraz lody dla dzieci w barze z przekąskami (10:30-12:00; 16:00-18:00). Lokalne napoje alkoholowe (piwo, wino, ouzo, brandy, likiery, alkohole wysokoprocentowe, drinki na bazie alkoholi lokalnych) i bezalkoholowe (10:00-23:00). Do posiłków głównych piwo, wino lokalne, napoje orzeźwiające i soki. Oferta All inclusive nie obejmuje kawy (frappe, espresso, cappuccino). Sejf, lodówka w pokoju.

Wcześniej = taniej

do 29.02.16 21% zniżki, od 01.03.-30.04.16 11% zniżki.

Dla dzieci

2-13 lat: pobyt gratis lub zniżka.

Polecamy

  • bardzo przyjemny hotel o niezwykle gościnnej atmosferze
  • położony w malowniczym miejscu tylko kilka kroków od centrum miejscowości Moraitica
  • lokalizacja bezpośrednio przy długiej piaszczystej łagodnie opadającej do morza plaży zapewnia udany wypoczynek nad krystalicznie czystymi wodami Morza Jońskiego


Neckermann

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Korfu, Grecja

UWAGA!

Opis z zeszłego sezonu.

Położenie

w miejscowości Moraitica, do centrum z tawernami, restauracjami i sklepami ok. 100-200 m. Do Messonghi ok. 1 km, Do miasta Korfu i lotniska ok. 18 km.

Plaża

bezpośrednio przy długiej piaszczysto- żwirowej łagodnie opadającej do morza plaży. Przy plaży bar z przekąskami.

Wyposażenie

przyjazny dla rodzin hotel, odnowiony w 2011 roku, położony na terenie ładnego, zadbanego ogrodu oferuje 78 pokoi. Recepcja, lobby z kącikiem wypoczynkowym i TV Sat., klimatyzowana restauracja główna, bar w lobby. Na terenie ogrodu znajduje się basen ze wodą słodką, leżaki i parasole przy basenie bezpłatnie. www.albatroscorfu.gr

Dostęp do internetu

Wi-Fi bezpłatnie w pokojach i pomieszczeniach ogólnodostępnych.

Kategoria lokalna

3 gwiazdki.

Zakwaterowanie

funkcjonalnie, wygodnie urządzone pokoje. Pokoje dwuosobowe z bocznym widokiem na morze (2-3A): ok. 23 m2, telefon, indywidualnie sterowana klimatyzacja, lodówka, sejf (za opłatą przy rez. HP), sejf, TV - sat., balkon. Łazienka z prysznicem, WC, suszarka. Pokoje rodzinne z bocznym widokiem na morze (2F): przestronniejsze, 1 pokój, ok. 25 m2, dla dzieci łóżko piętrowe; wyposażone jak pok. 2A. Pokoje jednoosobowe (1A): bez balkonu.

Wyżywienie

Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie urozmaiconych bufetów.

Sport

siatkówka na plaży, rzutki, boccia.

Dzieci

brodzik, plac zabaw, mini klub 4-12 lat (od czerwca do 30 września), łóżeczko dla dziecka do 2 lat bezpłatnie.

Rozrywka

kilka razy w tygodniu w ciągu dnia i wieczorami program animacyjny.

All Inclusive

3 posiłki: śniadania, obiady i kolacje w formie urozmaiconych bufetów. Przekąski (10:30-12:00; 16-18:00). Lody dla dzieci (10:00-17:00). Lokalne napoje alkoholowe (piwo, wino, ouzo, brandy, likiery, alkohole wysokoprocentowe, drinki na bazie alkoholi lokalnych) i bezalkoholowe (10-23:00). Do posiłków głównych piwo, wino lokalne, napoje orzeźwiające i soki. Oferta All inclusive nie obejmuje kawy (frappe, espresso, cappuccino). Sejf, lodówka w pokoju.

Dla dzieci

2-13 lat: pobyt gratis lub zniżka.

Polecamy

  • bardzo przyjemny hotel o niezwykle gościnnej atmosferze
  • przy długiej, piaszczystej łagodnie opadającej do morza plaży
  • wizyta rezydenta w hotelu


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Albatros
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Korfu)
Cape Drastis czyli Przylądek Drastis na wyspie Korfu w Grecji
Pięciopalczasta zatoka na Korfu to wizytówka tej greckiej wyspy
Mysia wyspa to jedno z częściej odwiedzanych miejsc na Korfu
Porto Timoni to jedna z najbardziej malowniczych zatok na Korfu w Grecji
Jedno z romantyczniejszych miejsc na Korfu czyli Canal d'Amour
Ekstremalne lotnisko na Korfu w Grecji
Stolica wyspy czyli miasto Korfu, Grecja
Korfu może poszczycić się wieloma pięknymi plażami, jednymi z ładniejszych w Grecji
Filmy hotelu Albatros:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Albatros
https://youtu.be/Ixu5JrnYQZ4

Opinie o Hotelu Albatros

Albatros - możliwości zakwaterowania:

Doppelzimmer Meerblick
Doppelzimmer seitl. Meerb
Pokój standardowy

Albatros - Możliwości wyżywienia:


Masz pytania o Hotel Albatros? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00