cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Kleopatra Ada Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Ada Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Ada Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Ada Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Ada Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Ada Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Ada Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Ada Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Ada Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Ada Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Ada Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Ada Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Ada Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Ada Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Ada Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Ada Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Ada Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Ada Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Ada Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Ada Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Ada Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Ada Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Ada Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Ada Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Ada Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Ada Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Ada Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Ada Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Ada Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Ada Beach, Riwiera Turecka
  • Hotel Kleopatra Ada Beach, Riwiera Turecka
1 / 31
Ocena
hotelu:
3.9 / 5
Najbliższy termin
25.04 - 02.05
już od 1725 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
06.05 - 09.05
już od 1224 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Kleopatra Ada Beach
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Kleopatra Ada Beach
star 4

Turcja: Riwiera Turecka: Alanya
Ocena hotelu Kleopatra Ada Beach:
3.9 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Kleopatra Ada Beach:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    3.5
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 25 kwietnia 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 06 maja 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zadowalający hotel położony niedaleko jednej z najpiękniejszych plaż Riwiery Tureckiej oraz tuż przy centrum miasta. Idealne miejsce na spokojny wypoczynek za dnia i szalone imprezowanie wieczorami!

Hotel Kleopatra Ada Beach w ofercie Biura podróży:

Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zadowalający hotel położony niedaleko jednej z najpiękniejszych plaż Riwiery Tureckiej oraz tuż przy centrum miasta. Idealne miejsce na spokojny wypoczynek za dnia i szalone imprezowanie wieczorami!

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:
Świetna lokalizacja 2,5 km od ścisłego centrum Alanyi, od słynnej plaży Kleopatry dzieli go jedynie 50 m( przejście przez ulicę). Najbliższy przystanek dolmusza znajduje się tuż przy hotelu. Obok hotelu liczne kawiarnie i sklepiki oraz kantor. Hotel został całkowicie wyremontowany w 2013 r.
Pokoje:
86 pokoi standardowych usytuowanych na 5 piętrach. Pokoje standardowe o powierzchni ok. 22 m2 mogą komfortowo zakwaterować 2 osoby dorosłe i osobę na dostawce, lub dwie osoby i dwoje dzieci. Dostawka w formie rozkładanej sofy. Wyposażone są w: łazienkę z prysznicem i suszarką do włosów, klimatyzację, radio, minibar ( konsumpcja płatna dodatkowo) sejf (ok. 2 EUR/ dzień), TV, Internet Wi-Fi, telefon. Większość pokoi posiada balkon lub taras. Możliwość wstawienia łóżeczka dla dziecka ( 0-2 lata) bezpłatnie.
Do dyspozycji gości:
Recepcja 24-godz., winda, lobby, Internet Wi-Fi, restauracja główna, 2 bary: przy basenie i na plaży. Basen zewnętrzny z wydzielonym brodzikiem dla dzieci. Leżaki i parasole przy basenie bezpłatnie, na plaży za dodatkową opłatą (zestaw 2 leżaki +parasolka 5 EUR/ dzień). Brak ręczników kąpielowych. Na terenie hotelu znajduje się także niewielkie centrum spa z którego można korzystać za dodatkową opłatą: masaże, hamam (łaźnia turecka), fryzjer.
Wyżywienie:
All Inclusive: śniadanie (08:00-10:00) lunch (12:30-14:00) kolacja (19:00-21:00) serwowane w formie bufetu, przekąski (12:00-17:00), kawa i deser (16:00 - 17:00). Napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe dostępne są w barze przy basenie (10:00 - 23:00) oraz w barze przy plaży w wersji soft all inclusive- tylko soft drinki(10:00-17:00).
Program sportowy i animacyjny, SPA:
Tenis stołowy, rzutki, bilard (za opłatą), siatkówka plażowa, sporty wodne na plaży za opłatą. Hotel nie prowadzi animacji.
Kategoria lokalna:
Gwiazdki: ****
Naszym zdaniem:
Dobrej klasy, całkowicie wyremontowany hotel, w centrum Alanyi. Polecamy na osób nastawionych na plażowanie na jednej z najsłynniejszych plaż - Kleopatry w ciągu dnia i korzystanie z uroków miasta wieczorami.
Inne:
www.feriahotels.com

świadczenia

Cena obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż)
Cena nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, innych wydatków osobistych oraz wizy tureckiej. Do zakończenia sezonu letniego 2014 w tzw "okresie przejściowym" możliwe będzie uzyskanie wizy na przejściu granicznym po przylocie do Turcji. Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji będzie wynosiła odpowiednio 30 USD / 25 EUR / 20 GBP od osoby. Dotychczasowa cena tj. 20 USD będzie stosowana jedynie w przypadku ubiegania się o wizę za pośrednictwem portalu systemu E-visa (https://www.evisa.gov.tr) płatne kartą kredytową. Wiza wydawana jest na okres 180 dni i jest wizą wielokrotnego przekraczania granicy. Łączny czas pobytu w Turcji w trakcie jednej wizyty nie może przekraczać 90 dni. Paszport musi być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty przylotu. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy. Istnieje możliwość wykupienia e-wizy za pośrednictwem biura Rainbow Tours. E-wiza oferowana jako dodatkowa usługa w cenie 75 PLN brutto / osobę. Usługa doliczana jest do rezerwacji do każdej z osób. W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązku wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji.

Inne

RIWIERATURECKAinformacje ogólne
Waluta
TL - lira turecka. Warto zabrać ze sobą Euro lub Dolary. Wymiany pieniędzy można dokonać w kantorach, na poczcie, w banku lub w recepcji hotelu (w hotelach kurs jest zazwyczaj najmniej korzystny).
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Turcji są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach.
Wiza
Przy wjeździe do Turcji konieczna jest wiza. Do zakończenia sezonu letniego 2014 w tzw "okresie przejściowym" możliwe będzie uzyskanie wizy na przejściu granicznym po przylocie do Turcji. Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji będzie wynosiła odpowiednio 30 USD / 25 EUR / 20 GBP od osoby. Dotychczasowa cena tj. 20 USD będzie stosowana jedynie w przypadku ubiegania się o wizę za pośrednictwem portalu systemu E-visa (https://www.evisa.gov.tr) płatne kartą kredytową. Wiza wydawana jest na okres 180 dni i jest wizą wielokrotnego przekraczania granicy. Łączny czas pobytu w Turcji w trakcie jednej wizyty nie może przekraczać 90 dni. Paszport musi być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty przylotu. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy. Istnieje możliwość wykupienia e-wizy za pośrednictwem biura Rainbow Tours. E-wiza oferowana jako dodatkowa usługa w cenie 75 PLN brutto / osobę. Usługa doliczana jest do rezerwacji do każdej z osób. W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązku wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Pizza - 12 TL woda 1,5 l. - 0,40 - 0,55 TL piwo 3,70 - 4,00 TL w sklepie. Warto się targować.
Poczta
Poczta oznaczona jest PTT (granatowy napis na żółtym tle). Na poczcie można zakupić kartki, znaczki, karty telefoniczne oraz wymienić pieniądze. W niektórych hotelach możliwość pozostawienia kartek pocztowych zaopatrzonych w znaczek - w recepcji. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karta ze 100 jednostkami za ok. 4 USD wystarcza na krótką rozmowę międzynarodową. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych są stosunkowo drogie, dlatego prosimy o sprawdzenie operatora stawek przed wyjazdem.
W regionie
Alanya
- to w zasadzie kilkanaście różnych kurortów położonych na wybrzeżu Morza Śródziemnego, ciągnących się na przestrzeni ponad 50 km. Każdy z nich posiada w nazwie słowo Alanya, a drugi jej człon określa właściwą nazwę danego kurortu. Centralną częścią Riwiery jest oczywiście centrum Alanyi ze słynną plażą Kleopatry oraz ogromnym wyborem restauracji, barów, dyskotek i innych rozrywek.
Side
- położone na półwyspie zachęca pięknymi plażami i dobrze zachowanymi zabytkami z czasów rzymskich: amfiteatremi świątynią Apolla. Wokół samego Side znajduje się wiele miejscowości wypoczynkowych, z niektórychmożna dojść plażą aż do centrum miasta. To doskonały pomysł na wieczorne spacery.
Belek
- położone tylko 35 km od lotniska, jest najbardziej luksusową miejscowością na Riwierze Tureckiej. Tu znajdują sie luksusowe hotele i pola golfowe. Do tego szerokie piaszczyste plaże, restauracje sklepy i centrum rozrywkowo - handlowe.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Gdańska, Poznania, Bydgoszczy, Wrocławia, Krakowa, Rzeszowa i Szczecina. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku odpraw Rainbow Tours na wybranym lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na www.rainbowtours.pl/rozklady.

Wycieczki lokalne

RIWIERA TURECKA PAMUKKALE - ok. 60 EUR
Całodzienna wycieczka do niezwykłego Pamukkale, ze względu na kolor zwanego Bawełnianą Twierdzą. To niezwykła, tworząca się od 14 tys. lat, kaskada białych, wapiennych tarasów i naturalnych basenów, napełnionych wodą z gorących źródeł. Cały teren stanowi Park Narodowy wpisany na listę światowego dziedzictwa przyrodniczego UNESCO. Następnie spacer po ruinach Hierapolis - antycznego uzdrowiska. Zachowało się tu wiele zabytków z czasów rzymskich: Wielkie Łaźnie z II w n.e., ulica Frontiniusa o długości ok. 1 km, świątynia Apolla, święta sadzawka, teatr rzymski i inne. W cenie wycieczki śniadanie, lunch i kolacja oraz bilety wstępów.
ZAKUPY W ALANYI LUB SIDE
To propozycja dla tych z Państwa, którzy chcą się przekonać, ile jest prawdy w opowieściach o niezwykłym kunszcie tureckich złotników, wytwórców konfekcji skórzanej oraz tekstylnej. Odwiedziny w salonach złotniczym i wyrobów skórzanych dadzą możliwość zrobienia zakupów nawet najbardziej wybrednym. Kolejnym punktem programu będzie wizyta w sklepie z tekstyliami. W chwilach w których uda się Państwa oderwać od targowania, pilot chętnie podzieli się z Państwem wiadomościami o regionie, jego historii i współczesności. Znajdziemy oczywiście czas, by pokazać naszym gościom najpiękniejszą panoramę miasta. Dla osób będących w Turcji po raz pierwszy, jest to pozycja obowiązkowa, zwłaszcza, że udział w wycieczce jest bezpłatny.
WIECZÓR TURECKI - ok. 40 EUR
Doskonała okazja do zapoznania się z folklorem tureckim podczas kolacji w typowej tureckiej restauracji z nieograniczoną ilością wina i napojów bezalkoholowych. Będzie można osobiście przekonać się, jak bardzo gościnni i otwarci są Turcy. Czas umilać będą muzycy i tancerze prezentujący tańce tradycyjne oraz słynny w Turcji taniec brzucha, w wykonaniu nie tylko kobiety ale także i mężczyzny.
KAPADOCJA - ok. 120 EUR
Fascynująca dwudniowa wyprawa do początków chrześcijaństwa, do "krainy księżycowych" formacji skalnych i podziemnych miast. To wyjątkowa okazja, aby poznać przyrodę, kulturę i historię Turcji. W drodze do Kapadocji wizyta w Konyi, gdzie zwiedzać będziemy Muzeum Mevlany - założyciela Zakonu Tańczących Derwiszy. Odwiedzimy także największy w Turcji Karavanseray pochodzący z XIII wieku. Po przybyciu do Kapadocji zwiedzanie jednego z największych miast podziemnych w Kaymakli. Następnego dnia wyjazd do Goreme, gdzie zobaczymy słynne kościoły wykute w skałach. W programie także postoje na punktach widokowych.
ŚLADAMI RZYMIAN I GREKÓW- ok. 55EUR
Wycieczka, dzięki której poznacie Państwo niesamowitą historię Turcji oraz piękno tutejszej przyrody. Podczas naszej wyprawy odwiedzimy Perge - nazywane też "małym Efezem", gdzie znajdują się ruiny jednego z najlepiej zachowanych miast hellenistycznych. Następnie odwiedzimy Park Narodowy Kurşunlu zachwycający wspaniałymi wodospadami i niezliczonymi gatunkami egzotycznych ptaków i roślin. To właśnie tutaj będzie czas, aby odpocząć od upałów i nabrać sił na zwiedzanie najlepiej zachowanego teatru starożytnego w południowej Turcji - teatru w Aspendos, w którym do dnia dzisiejszego odbywają się koncerty.
HAMAM - ok. 26 EUR
Hamam, czyli łaźnia turecka, jest spadkobiercą najlepszych tradycji term rzymskich - instytucji niezbędnej niegdyś w każdym mieście, ulubionego miejsca rozrywki starożytnych Rzymian, Greków i Bizantyjczyków. Z czasem łaźnie tak mocno wrosły w krajobraz tureckich miast, iż dzisiaj większość Turków nie zdaje sobie sprawy z ich starożytnego rodowodu. W samych łaźniach czas zmienił jednak niewiele. Hamam to w tym samym stopniu relaks dla ciała i ducha. Sauna, kąpiele i masaże upływają w miłej atmosferze żartów i pogawędek. W pięknych marmurowych wnętrzach czekają nas między innymi: mycie i peeling specjalną rękawicą "kese", łaźnia parowa, polewanie zimną i gorącą wodą, masaż w pianie i w olejkach. Wizyta w Hamamie to zawsze jedno z tych najmilszych wspomnień z pobytu w Turcji.
ZIELONY KANION - ok. 50 EUR
Rejs po Zielonym Kanionie to fantastyczna wyprawa dla wszystkich tych, którzy cenią ciszę, spokój, lubią wypoczywać na łonie natury oraz podziwiać bajkowe krajobrazy. Będziemy delektować się szmaragdowym kolorem czystego jeziora (turkusowa barwa wody jest efektem rozpuszczonych związków wapnia) i błękitem nieba. Jezioro otoczone jest pasmem gór, na którym zobaczyć można pasące się kozice. Dla ochłody zatrzymamy się na kąpiel w krystalicznie czystej wodzie. Będzie także przerwa na zrobienie zdjęć piątej co do wielkości w Turcji zapory Oymapinar, dzięki której powstał ten zalew.
JEEP SAFARI - ok. 32 EUR
Szalona wyprawa dla amatorów mocnych wrażeń. Asfaltowe drogi i wygodny autokar mogą dać namiastkę górskiej wycieczki - ale takie zwiedzanie nie zadowoli tych, którzy kochają górskie bezdroża, słońce, kurz i wiatr we włosach. To właśnie z myślą o nich przygotowaliśmy program Jeep Safari. W górach znajdziemy stylowe domki, nadzwyczajne widoki i nieprzebrane bogactwo przyrody. Zobaczymy wiejski meczet, a na lunch zabierzemy Państwa do uroczej restauracji na rzece Dimcay. Będzie także okazja do zapalenia fajki wodnej.
MORSKA WYPRAWA - ok. 32 EUR
Wakacje to tak długo oczekiwany przez wszystkich czas. Urlop wymyślono właśnie po to, aby zrelaksować się i naładować akumulatory pozytywną energią. Zapraszamy Państwa na rejs statkiem - wycieczka idealna dla wszystkich tych, którzy chcą uciec od miasta, codzienności i spędzić cudowny dzień na łonie natury. Więc koniec z wczesnym wstawaniem, stresem i pośpiechem - dzisiaj płyniemy w rejs. Słońce, delikatny szum morza oraz malownicze krajobrazy z pewnością pozwolą Państwu się zrelaksować. Podczas rejsu można popływać w krystalicznie czystych wodach, opalać się oraz podziwiać piękno urokliwych zatoczek. Podpłyniemy także do Jaskini Piratów, Kochanków oraz Jaskini Fosforyzującej.
RAFTING - ok. 32 EUR
Szalony spływ pontonami po górskiej rzece Kanionu Köprülü. Aby skorzystać z tej rozrywki nie trzeba być doświadczonym sportowcem, gdyż spływ odbywa się pod czujnym okiem profesjonalnych instruktorów. Uczestnicy otrzymują wiosła, kamizelki i kaski. Trasa ma około 14 km, a sam spływ trwa ok. 2,5 godziny. W trakcie wyprawy planowane są postoje, podczas których będzie można odpocząć oraz popływać w orzeźwiającej, krystalicznie czystej wodzie.
DELFINARIUM - ok. 30 EUR
Zapraszamy Państwa do wizyty w Delfinarium. Wycieczka zapewni Państwu pełno wrażeń związanych z obcowaniem z tymi niesamowitymi zwierzętami i podziwianiem ich występów. Fantastyczna przygoda nie tylko dla najmłodszych!!!
NURKOWANIE - ok. 55 EUR
Współpracujemy z najlepszymi szkołami nurkowania w Turcji. Firmy te organizują nurkowania i szkolenia dla pojedynczych gości, jak i całych grup. Pozwalają zdobywać międzynarodowe certyfikaty, a doświadczonym nurkom umożliwiają wyprawy w najciekawsze miejsca w okolicy, zapewniając sprzęt i asekurację. Dla wszystkich tych, którzy jeszcze nie mieli okazji spróbować tej niezwykłej przygody proponujemy program dla początkujących. Instruktor wprowadzi wszystkich w podstawowe zasady nurkowania, zaznajomi ze sprzętem. Następnie w asyście instruktora zejdziemy pod wodę. W przerwie lunch na pokładzie. Dołącz do ekskluzywnego klubu odkrywców głębin! Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow Tours, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na wycieczki lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane. Ceny wycieczek mogą się różnić w zależności od lokalizacji hotelu.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zadowalający hotel położony niedaleko jednej z najpiękniejszych plaż Riwiery Tureckiej oraz tuż przy centrum miasta. Idealne miejsce na spokojny wypoczynek za dnia i szalone imprezowanie wieczorami!

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Alanya Odnowiony w 2013 roku typowo miejski hotel, którego niewątpliwą zaletą jest położenie niedaleko Plaży Kleopatry - jednej z najpiękniejszych i najpopularniejszych plaż. Stanowi on dobrą bazę wypadową do plażowania oraz zwiedzania okolicznych atrakcji.

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4*

Data otwarcia

Odnowiony w 2013 r. Na terenie znajdują się: restauracja, 2 bary, sala konferencyjna, sejf w recepcji (płatny ok. 2€/doba), pralnia (płatna), winda, basen odkryty.

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach bezpłatne, Kawiarenka internetowa płatna

plaża

Plaża Kleopatry - 20 m od hotelu, wydzielona część plaży publicznej, piaszczysta, 120 m długości, posiada certyfikat Błękitnej Flagi. Przejście do plaży przez ulicę. Parasole, leżaki, materace - płatne.

pokoje

Wyposażone są klimatyzację indywidualną, sejf (płatny ok. 2€/doba), minibar (pusty), telefon, TV, łazienkę (prysznic, WC), balkon. Typy pokoi: w pięciopiętrowym budynku: pokoje standardowe dla max. 3 os.

Wyżywienie

restauracja, 2 bary All Inclusive (10:00-23:00) Formuła zawiera:śniadanie (08:00-10:00), obiad (12:30-14:00), kolacja (19:00-21:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (10:30-17:00), podwieczorek (17:00-18:00) serwowane w barze nad basenem, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, pakiety dla nowożeńców (na życzenie) Formuła nie zawiera: napojów importowanych, napojów serwowanych w butelkach, espresso, cappuccino, kawy po turecku, soków ze świeżych owoców

z myślą o dzieciach

brodzik, krzesełka dla dzieci w restauracji

w cenie

animacje wieczorne, siłownia, siatkówka plażowa, łaźnia turecka, tenis stołowy, szachy

płatne

sauna, masaż, bilard

Aktualizacja opisu

07.02.2018 11:35

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi Siłownia All Inclusive Serwis plażowy Błękitna Flaga


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Orex

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zadowalający hotel położony niedaleko jednej z najpiękniejszych plaż Riwiery Tureckiej oraz tuż przy centrum miasta. Idealne miejsce na spokojny wypoczynek za dnia i szalone imprezowanie wieczorami!

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis

hotel został otwarty w 1996 roku, odnowiony w 2013 roku , składa się z 5-piętrowego budynku głównego; do dyspozycji gości: basen zewnętrzny, restauracja główna, bar

Położenie

ok. 1 km od centrum Alanyi, ok. 118 km od lotniska w Antalyi

Plaża

ok 10 m od piaszczystej plaży Kleopatry, leżaki i parasole przy basenie -bezpłatnie, serwis plażowy  (lezaki, parasole, materace)  na plaży – za dodatkowa opłatą,  brak ręczników plażowych

Zakwaterowanie

86 pokoi: pokoje standardowe (ok. 20 m2); wyposażenie: klimatyzacja indywidualna, łazienka z prysznicem, suszarka, TV-SAT, sejf (płatny), minibar (płatny), balkon

Wyżywienie

All Inclusive – śniadanie (07:30-10:00),obiad (12:30-14:00), kolacja (19:00-21:00) w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (10:00-12:30, 14:00-17:00), podwieczorek (17:00-18:00); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10:00-23:00); dodatkowo płatne: napoje importowane oraz wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki, lody, essperesso, cappuccino, kawa po turecku

Sport i rozrywka

aniamcje (okazjonalnie), siłownia, łaźnia turecka (wejście bezpłatne), rzutki, tenis stołowy, siatkówka plażowa, sala TV

Dodatkowo płatne

sauna, masaże, salon kosmetyczny, pralnia, room service, lekarz (na wezwanie), bilard, WI-FI na terenie hotelu, sporty wodne na plaży

Dla dzieci

brodzik, plac zabaw, łóżeczko (na życzenie)

WWW

www.feriahotels.com ***Podane godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowania poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulec nieznacznym zmianom, ze względu na sezonowość, siły wyższe i inne okoliczności.


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


Best Reisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zadowalający hotel położony niedaleko jednej z najpiękniejszych plaż Riwiery Tureckiej oraz tuż przy centrum miasta. Idealne miejsce na spokojny wypoczynek za dnia i szalone imprezowanie wieczorami!

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Nieduży hotel przy plaży, niedaleko centrum. Wakacyjne życie nie tętni tu całą dobę, nie ma prześcigających się atrakcji i setek gości. Są za to malownicze widoki, kameralna atmosfera i dobra kuchnia. 

Położenie

10 m od słynnej piaszczystej plaży Kleopatra (serwis plażowy płatny), kilometr od centrum kurortu (można dojechać autobusem miejskim albo dojść spacerem - ok. 20 min.), ok. 120 km od lotniska w Antalyi.

Wyposażenie

Lobby z recepcją i miejscem wypoczynkowym, restauracja, bar przy basenie, bar przy plaży, sala spotkań, odpłatny kącik internetowy.

Pokoje

86 pokoi w 5-piętrowym budynku (winda).  Standardowy - łazienka (prysznic, wc, suszarka), klimatyzacja, telefon, TV sat, balkon (widok na morze lub na miasto), odpłatnie: sejf i minibar. Powierzchnia - ok. 20 m kw.

Wyżywienie

All inclusive - śniadania, obiady, kolacje w formie bufetów, przekąski, podwieczorek, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe serwowane w wyznaczonych (najpóźniej do godz. 23.00) godzinach i barach.

Sport i rozrywka

Basen z tarasem słonecznym (leżaki i parasole bezpłatnie), tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa, fitness, łaźnia turecka, lekkie animacje co kilka dni. Odpłatnie: bilard, sauna, masaże, zabiegi kosmetyczno-pielęgnujące, sporty wodne. 

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, łóżeczka niemowlęce.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Zakup wizy jest możliwy w systemie on-line e-viza (https://www.evisa.gov.tr/en/), gdzie można nabyć wizę za 20 USD / osobę. Płatność jest możliwa za pośrednictwem kart debetowych i kredytowych posiadającą system 3D Secure. Obywatele RP mogą przebywać na terenie Turcji łącznie przez 90 dni w okresie 180 dni ważności wizy. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny przedstawiciel, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę turecką, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zadowalający hotel położony niedaleko jednej z najpiękniejszych plaż Riwiery Tureckiej oraz tuż przy centrum miasta. Idealne miejsce na spokojny wypoczynek za dnia i szalone imprezowanie wieczorami!

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POLOŻENIE

Bardzo dobra lokalizacja, ok 2 km od ścisłego centrum Alanyi, przy słynnej plaży Kleopatra ( przejście tylko przez ulicę). Od lotniska w Antalyi oddalony ok. 120 km. Obok hotelu znajduje się wiele kawiarni oraz sklepików.

PLAŻA

50 metrów od hotelu, piaszczysta z łagodnym zejściem do morza. Leżaki i parasole dodatkowo płatne. Bar na plaży w opcji All Inclusive serwuje tylko napoje bezalkoholowe w godzinach 10:00 - 17:00

HOTEL

Kategoria lokalna 4* 5-piętrowy obiekt hotelowy, całkowicie wyremontowany 2013 r. Dobrej klasy hotel zlokalizowany bardzo blisko centrum magicznej Alanyi. Polecamy dla osób nastawionych na plażowanie i korzystanie z uroków życia nocnego Alanyi.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, winda, lobby, restauracja, bar przy basenie, bar na plaży, kącik TV, winda. Usługi pralnicze, opieka medyczna. Dwa razy w tygodniu hotel organizuje programy animacyjne.

INTERNET

Wi-Fi w lobby dodatkowo płatne.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie - basen, leżaki, parasole i materace przy basenie, rzutki, tenis stołowy, fitness, siatkówka plażowa, siłownia. Goście mogą również korzystać z basenu hotelu Royal Palm 4*, oddalonego o 150m. Odpłatnie - bilard, sauna, masaże, łaźnia turecka, sporty wodne na plaży.

DLA DZIECI

Brodzik, łóżeczka na życzenie.

ZAKWATEROWANIE

Oferuje 86 pokoi. Pokoje typu Standard - ok. 20m, komfortowe, dwuosobowe z możliwością jednej dostawki. Wyposażone w klimatyzację, łazienkę z prysznicem i suszarkę do włosów, TV/SAT, sejf (płatny), telefon oraz mini bar (płatny). Wszystkie pokoje posiadają balkon. Pokoje typu Economy - takie jak Standard. 

WYŻYWIENIE

All Inclusive - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Lekkie przekąski w barze przy basenie, popołudniowa kawa i herbata. Lokalne napoje bezalkoholowie i alkoholowe podawane w godzinach 10.00-23.00 w wyznaczonych barach. Opcja All Inclusive nie obejmuje napoi importowanych, soków ze świeżych owoców, lodów, espresso, capuccino i kaw po turecku.

INFORMACJE DODATKOWE

http://feriahotels.com/kleopatra-ada-beach/

CENA

Cena zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), VAT. Cena nie zawiera: opłaty za wizę turecką, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

WARUNKI WJAZDOWE

Wjazd obywateli polskich do Turcji jest możliwy wyłącznie na podstawie ważnego paszportu oraz wizy. Zgodnie z informacjami przekazanymi przez MSZ Turcji paszport powinien spełniać następujące warunki, aby została wydana wiza turecka: 1. od 1 stycznia 2015 r. wymagana ważność paszportu przy wjeździe wynosi 60 dni od daty wygaśnięcia wizy. 2. dokument posiada co najmniej jedną wolną stronę, w celu umieszczenia na niej wizy. Brak wolnej strony w paszporcie powoduje automatyczną odmowę wjazdu do Turcji. Przy przekroczeniu granicy osoba wjeżdżająca może zostać poproszona o przedłożenie ważnego ubezpieczenia medycznego bądź dowodu posiadania środków utrzymania. Uwaga: Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej. Nie ma możliwości wjazdu do Turcji za okazaniem dowodu osobistego.Wiza turystyczna: Wiza turystyczna upoważnia do pobytu na terenie Turcji przez 90 dni w okresie 180 dni jej ważności (licząc od pierwszego wjazdu) bez prawa wykonywania pracy. Oznacza to, że po wykorzystaniu prawa do trzymiesięcznego pobytu nie można wjechać na teren Turcji do czasu wygaśnięcia nabytej wizy, tj. pół roku po dacie pierwszego przekroczenia granicy.Jak uzyskać wizę turystyczną? 1. przed wyjazdem do Turcji - za pośrednictwem platformy internetowej E-visa: https://www.evisa.gov.tr Po otwarciu strony należy postępować według instrukcji: zarejestrować się, wypełnić formularz i dokonać za pomocą karty kredytowej opłaty w wysokości 20 USD. Po zakończeniu tej procedury na adres e-mail podany przez wnioskodawcę zostanie przesłane drogą elektroniczną potwierdzenie wydania wizy. Zaleca się wydrukowanie potwierdzenia i zabranie ze sobą w celu przedłożenia podczas kontroli granicznej. 2. po przyjeździe do Turcji - w punktach sprzedaży na przejściach granicznych - do odwołania. Opłatę w wysokości 30 USD, 25 EUR lub 20 GBP uiszcza się gotówką. Strona turecka nie uściśliła, kiedy dokładnie zakończy się możliwość nabywania wiz tą drogą.Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora. http://ankara.msz.gov.pl/pl/sprawy_konsularne/poradnik_dla_turysty/wizy_do_turcji/ Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/turcja

DOKUMENTY PODRÓŻY

DOKUMENTY PODRÓŻY WYSYŁANE SĄ MAILEM NA 2 DZNI PRZED WYLOTEM PO GODZINIE 12:00


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zadowalający hotel położony niedaleko jednej z najpiękniejszych plaż Riwiery Tureckiej oraz tuż przy centrum miasta. Idealne miejsce na spokojny wypoczynek za dnia i szalone imprezowanie wieczorami!

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA TURECKA

****

KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

SF4

Położenie

1 km od centrum Alanyi, 118 km od lotniska w Antalyi.

Plaża

Zaledwie 10 m od hotelu znajduje się słynna plaża Kleopatry (przejście przez ulicę); leżaki i parasole na plaży są płatne.

Zakwaterowanie

86 pokoi; Typy pokoi: standard (ok. 20 m) Wyposażenie: klimatyzacja sterowana indywidualnie, telewizor, sejf (płatny), telefon, mini bar (pusty), łazienka z prysznicem i C, suszarka do włosów, balkon.

Restauracje i bary

Restauracja główna, restauracja a la carte (płatna); Bar przy basenie, bar na plaży.

Wyżywienie

All inclusive: śniadania, obiady, przekąski w ciągu dnia w barze na plaży, podwieczorek (kawa i ciastko), kolacje, napoje alkoholowe i bezalkoholowe lokalnej produkcji w godz. 10.00-23.00; w barze na plaży dostępne są w ramach opcji All Inclusive wyłącznie napoje bezalkoholowe.

Sport i Rozrywka

Basen zewnętrzny; leżaki, parasole i materace przy basenie są bezpłatne; Bezpłatnie: łaźnia turecka, rzutki, tenis stołowy, siatkówka plażowa, fitness; 2 razy w tygodniu odbywają się animacje i przedstawienia; Odpłatnie: bilard, sauna, masaże, peeling, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw.

Pozostałe udogodnienia

Kącik internetowy (płatny), winda, salon piękności, usługi pralnicze.

Naszym zdaniem

Całkowicie odnowiony hotel w 2013 roku oferujący eleganckie pokoje i atrakcyjne położenie w pobliżu centrum Alanyi i pięknej plaży Kleopatry. Polecamy dla osób, które są nastawione na własną organizację czasu.

Strona internetowa

www.feriahotels.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Rego- Bis

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zadowalający hotel położony niedaleko jednej z najpiękniejszych plaż Riwiery Tureckiej oraz tuż przy centrum miasta. Idealne miejsce na spokojny wypoczynek za dnia i szalone imprezowanie wieczorami!

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

**** Turcja/Riwiera Turecka

ATUTY

- przy plaży Kleopatry - wyżywienie All Inclusive - centrum SPA - animacje hotelowe

NASZYM ZDANIEM

Obiekt przy pięknej plaży Kleopatry, w którym panuje przyjazna atmosfera. Odpowiedni zarówno dla dorosłych jak i dzieci. Najmłodsi mogą spędzać czas przy brodziku lub na placu zabaw, a dorośli korzystając z usług hotelowego SPA lub centrum fitness. 

POŁOŻENIE

- przy plaży Kleopatry - ok. 350 m do najbliższego marketu - ok. 1 km do centrum Alanyi - ok. 118 km do lotniska w Antalyi - ok. 520 km do stolicy kraju - Ankary

PLAŻA

Hotel zlokalizowany przy piaszczystej plaży Kleopatry, serwis plażowy dodatkowo płatny. Na plaży znajduje się bar czynny w godzinach 8:00-17:00. 

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Bezpłatne - zewnętrzny basen, basen dla dzieci, łóżeczka dla dzieci, plac zabaw, leżaki i parasole przy basenie, winda, salka TV, łaźnia turecka, tenis stołowy, siatkówka plażowa, centrum fitness, animacje 2 razy w tygodniu. Dodatkowo płatne - internet, bilard, sauna, masaże, centrum SPA, lekarz, minibar - room service, sejf, pralnia, telefon, fax.

DLA DZIECI

Basen dla dzieci, plac zabaw.

POKOJE

Zakwaterowanie 14:00 Wykwaterowanie 12:00 Hotel posiada 86 pokoi o metrażu ok. 22m2. Pokoje posiadają łazienkę z prysznicem i suszarką, wyposażone są w klimatyzację, TV, sejf (dodatkowo płatny), telefon, minibar (dodatkowo płatny), balkon. Room service dostępny w godzinach 8:00-24:00. 

UDOGODNIENIA

* Suszarka * Winda * Minibar * Klimatyzacja * TV * Łóżeczko dla dziecka * Internet (płatny) * Sejf w pokoju (płatny) * Centrum fitness * Centrum spa * Zewnętrzny basen * Basen dla dzieci * Animacje 2 razy w tygodniu

WYŻYWIENIE

All Inclusive Posiłki podawane w formie otwartego bufetu. Śniadanie (8:00-10:00), obiad (12:30-14:00), kolacja (19:00-21:00), przekąski przy basenie (10:00-12:00 i 14:00-17:00), kawa i herbata (17:00-18:00). Formuła All Inclusive nie zawiera świeżo wyciskanych soków, espresso, cappuccino, kawy tureckiej, wszystkich napojów importowanych i lodów. Bar przy basenie objęty jest formułą All Inclusive i czynny jest od 10:00 do 00:00 (All Inclusive do 23:00). Bar na plaży czynny w godzinach 8:00-17:00.

DODATKOWE INFORMACJE

Napoje alkoholowe podawane Gościom powyżej 18 roku życia. 

CENA ZAWIERA

Nocleg oraz wyżywienie zgodnie z wykupioną ofertą,   Transport do miejsca docelowego (nie dotyczy ofert z dojazdem własnym). Bagaż ( dopuszczalny limit dostępny w zakładce Rozkład Lotów ), Opiekę rezydenta podczas pobytu, Opłatę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny, Podatek Vat, Ubezpieczenie.

CENA NIE ZAWIERA

Opłat klimatyczno-meldunkowych, Wycieczek fakultatywnych, Świadczeń nieprzewidzianych w ofercie.

OBOWIĄZKOWE OPŁATY

  opłaty

WAŻNE INFORMACJE

Zawarte w Serwisie informacje dotyczące imprez turystycznych REGO-BIS Sp. z o.o. Sp. Komandytowa nie stanowią oferty w rozumieniu art. 66 Kodeksu cywilnego, lecz są zaproszeniem do zawarcia umowy, o którym mowa w art. 71 Kodeksu cywilnego.

INFORMACJA DLA PODRÓŻUJĄCYCH Z DZIEĆMI

Informacja dla podróżujących z dziećmi do 18 lat - Pisemna zgoda na podróż osoby małoletniej jest potrzebna. Dokument taki powinien zawierać termin pobytu dziecka na terenie danego kraju, dane osobowe i numer paszportu dziecka oraz dane osobowe i numer paszportu osoby, pod której opieką znajduje się dziecko na wycieczce. Taki sam dokument powinien mieć ze sobą jeden z rodziców, jeżeli drugi rodzic nie bierze udziału w podróży. (Za polakzagranica.msz.gov.pl)


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zadowalający hotel położony niedaleko jednej z najpiękniejszych plaż Riwiery Tureckiej oraz tuż przy centrum miasta. Idealne miejsce na spokojny wypoczynek za dnia i szalone imprezowanie wieczorami!

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Antalya, Turcja

Opis hotelu

Informacje Ogólne:

Witamy Kleopatra Ada Beach w Kleopatra. Hotel położony jest tuż przy plaży piaszczysta. Dla Państwa komfortu hotel posiada klimatyzację, lobby i recepcję. W 5-piętrowym hotelu personel mówi po niemiecku i angielsku. Dzieci mają możliwość zabawy na placu zabaw. Do dyspozycji jest basen ze słodką wodą . Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne za opłatą na plaży i bezpłatnie na basenie. W pobliżu hotelu znajdują się postój taksówek, przystanek autobusowy i centrum miasta. Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna.

Udogodnienia:

Hotel oferuje pokojówki, pralnię, usługę budzenia, opiekę medyczną i serwis pokojowy. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot. Rodzinny hotel oferuje brodzik, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki:

All Inclusive: All Inclusive obejmuje kawę i herbatę (pora serwowania: 10:00 - 23:00), napoje bezalkoholowe (pora serwowania: 10:00 - 23:00), ciasta i wyroby cukiernicze (pora serwowania: 17:00 - 18:00), wino (pora serwowania: 10:00 - 23:00), piwo (pora serwowania: 10:00 - 23:00), alkohole lokalne (pora serwowania: 10:00 - 23:00) i przekąski (pora serwowania: 12:00 - 17:00).

Sport i Rozrywka:

Kleopatra Ada Beach posiada łaźnię parową i hammam. Aby aktywnie spędzać czas wolny, hotel oferuje bilard, program zajęć animacyjnych i rzutki. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: siatkówka plażowa i fitness. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy przedstawienia wieczorne.

Dodatkowe Informacje:

Akceptujemy następujące formy płatności: karta Visa i karta Eurocard/MasterCard. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Kleopatra Ada Beach
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Kleopatra Ada Beach

4.0
polecam

Fajny hotel, czysty, z miłą i uśmiechniętą obsługą, bardzo pomocną i zawsze uprzejmą. Pokoje są w porządku, nieduże, codziennie sprzątane i z wymianą ręczników. Jedzenie ujdzie, bez szaleństw, głodni nie byliśmy, spragnieni też nie. Jeśli chodzi o animacje to były tzw. tureckie noce z tańcem brzucha i tym podobnymi. Przyjemne wakacje :)

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.0
3.9
polecam

bardzo fajny tuz przy plazy kleopatry, troche na niej tloczno ale i tak jest bardzo bardzo ladna. troche slabe jedzenie jak na czterwy gwiazdki malo urozmaicone i w ogole bez smaku niektore potrawy. latwo za to podjechac do centrum alanyi i tam cos zjesc czy zorganizowac sobie wieczor. ogolnie okey, niedrogo i przyjemnie

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
3.9
Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Kleopatra Ada Beach:
  • Lokalizacja
    5.3
  • Hotel
    3.9
  • Pokoje
    4
  • Wyżywienie
    3.3
  • Atrakcje
    i sport
    3.7
  • Obsługa
    4.1
HolidayCheck
Ocena Kleopatra Ada Beach:
3.9 / 6

Tydzień w Gural Hotel 2007-09-03
Szczegóły oceny hotelu Kleopatra Ada Beach:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.3
  • Wyżywienie
    4.3
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    5.0

Hotel czysty, przytulny.Wręcz rodzinna atmosfera, szczególnie przy posiłkach. Pokoje schludne, czyst...
więcej

5.0
Hotel zadbany 2008-08-26
Szczegóły oceny hotelu Kleopatra Ada Beach:
  • Lokalizacja
    5.6
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    4.3
  • Atrakcje
    5.3
  • Obsługa
    6.0

Hotel ogólnie dobry i czysty..ale niestety akurat my i 3/4 hotelu zachorowało na zatrucie pokarmowe,...
więcej

5.0
Alanya i plaza kleopatry super, hotel nie polecam! 2009-08-06
Szczegóły oceny hotelu Kleopatra Ada Beach:
  • Lokalizacja
    3.0
  • Pokoje
    2.0
  • Wyżywienie
    1.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    2.0

1.8
Przyjemny hotel o świetnej lokalizacji 2010-10-15
Szczegóły oceny hotelu Kleopatra Ada Beach:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

5.5
Czysty hotel z dobrym jedzeniem i świetną obsługą 2013-09-15
Szczegóły oceny hotelu Kleopatra Ada Beach:
  • Lokalizacja
    5.6
  • Pokoje
    5.8
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.3

Bardzo ładny, czysty i nowoczesny hotel przy samej plaży, z miłą i uczynną obsługą. Kuchnia typowo t...
więcej

5.5
Miła atmosfera, super personel i jedzenie, czysto 2013-09-26
Szczegóły oceny hotelu Kleopatra Ada Beach:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.8
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

Bardzo miły personel, b. blisko do plaży, jedzenie bardzo dobre i urozmaicone. Odjeżdżaliśmy stamtąd...
więcej

5.8
Hotel dobry, ale nie za taką cenę. 2014-08-14
Szczegóły oceny hotelu Kleopatra Ada Beach:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    5.0

4.7
Słaby hotel 2015-10-06
Szczegóły oceny hotelu Kleopatra Ada Beach:
  • Lokalizacja
    4.2
  • Pokoje
    2.5
  • Wyżywienie
    3.3
  • Atrakcje
    2.5
  • Obsługa
    3.5

Hotel szału nie ma,pokoje małe słychać sąsiadów co robią, jedzenie po 4 dniach dosyć, obsługa normal...
więcej

3.0
Polecam ten hotel 2017-05-25
Szczegóły oceny hotelu Kleopatra Ada Beach:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

byłem w tym hotelu 2 tygonie wszystko na wysokim poziomie bardzo dobre jedzenie codzinne sprzątane ...
więcej

6.0

Kleopatra Ada Beach - możliwości zakwaterowania:

twin room side sea view dzk
single room side sea view d1k
twin room sea view dzm
pokój typu standard standard room
STANDARD ROOM SNG USE 1PAX
STANDARD ROOM 3PAX
STANDARD ROOM 2PAX

Kleopatra Ada Beach - Możliwości wyżywienia:


Kleopatra Ada Beach - miasta wylotu:


Kleopatra Ada Beach - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Kleopatra Ada Beach? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00