cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Azia Resort & Spa, Paphos
  • Hotel Azia Resort & Spa, Paphos
  • Hotel Azia Resort & Spa, Paphos
  • Hotel Azia Resort & Spa, Paphos
  • Hotel Azia Resort & Spa, Paphos
  • Hotel Azia Resort & Spa, Paphos
  • Hotel Azia Resort & Spa, Paphos
  • Hotel Azia Resort & Spa, Paphos
  • Hotel Azia Resort & Spa, Paphos
  • Hotel Azia Resort & Spa, Paphos
  • Hotel Azia Resort & Spa, Paphos
  • Hotel Azia Resort & Spa, Paphos
  • Hotel Azia Resort & Spa, Paphos
  • Hotel Azia Resort & Spa, Paphos
  • Hotel Azia Resort & Spa, Paphos
  • Hotel Azia Resort & Spa, Paphos
  • Hotel Azia Resort & Spa, Paphos
  • Hotel Azia Resort & Spa, Paphos
  • Hotel Azia Resort & Spa, Paphos
  • Hotel Azia Resort & Spa, Paphos
  • Hotel Azia Resort & Spa, Paphos
1 / 21
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
25.03 - 29.03
już od 1549 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
01.04 - 04.04
już od 1469 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Azia Resort & Spa
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Azia Resort & Spa
star 5

Cypr: Paphos
Ocena hotelu Azia Resort & Spa:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Azia Resort & Spa:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 25 marca 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 01 kwietnia 2022

Hotel Azia Resort & Spa w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji na Cypr?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 180 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 25 min

polozenie

  • ok. 180 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 25 min

plaza

  • ok. 180 m od plaży
  • leżaki
  • leżaki w cenie
  • ręczniki
  • ręczniki w cenie

Wyposażenie

  • recepcja
  • winda
  • sala TV
  • ogród
  • taras
  • sklep z pamiątkami
  • fryzjer
  • amfiteatr
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • terminal internetowy: w cenie
  • pralnia: za opłatą
  • usługi konsjerża
  • parking: w zależności od dostępności

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

305

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 3
  • basen „Indoor Pool": marzec - listopad, kryty, ze słodką wodą, podgrzewany: kwiecień, maj i październik, w strefie spa, leżaki
  • basen „Lagoon Pool": marzec - listopad; w zależności od warunków pogodowych, zewnętrzny, ze słodką wodą, wydzielona część basenu dla dzieci, leżaki, leżaki, parasole
  • baseny tylko dla dorosłych „Adults-only Pool": 16+, marzec - listopad; w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych, zewnętrzny, ze słodką wodą, leżaki, leżaki, parasole
  • jacuzzi „Whirlpool area at the Adults-Only pool": zewnętrzny, ze słodką wodą, w strefie spa, leżaki
  • ręczniki: w cenie
  • leżaki i parasole: w cenie
  • Dla dzieci

    • opieka nad dziećmi: za opłatą
    • podgrzewacz do butelek: za opłatą, płatność gotówką, rezerwacja wymagane
    • elektroniczna niania: za opłatą, płatność gotówką, rezerwacja wymagane
    • wysokie krzesełka dla dzieci
    • wózek dla dzieci
    • międzynarodowy klub dla dzieci: 1-2 lat, marzec - listopad, codziennie, w cenie
    • menu dla dzieci, bufet dla dzieci
    • międzynarodowy miniklub: 2-12 lat, marzec - listopad, codziennie, w cenie
    • międzynarodowe animacje dla dzieci: 2-12 lat, marzec - listopad, codziennie
    • pokój gier i zabaw: 1-18 lat
    • minidyskoteka: 2-12 lat, kwiecień - październik, kilka razy w tygodniu
    • klub dla nastolatków: 13-18 lat, marzec - listopad, codziennie, w cenie
    • animacje dla nastolatków: 13-18 lat, marzec - listopad, codziennie,

    Sport i wellness

    W cenie
    • siłownia 
    • joga 
    • zumba 
    • aqua aerobik 
    • stretching 
    • aerobik 
    • tenis stołowy 
    • kort tenisowy 
    • piłka nożna 
    • piłka siatkowa
    Płatne
    • tai chi 
    • wypożyczalnia rowerów 
    • sporty wodne na plaży: łódka typu banan, windsurfing, katamaran, żeglowanie, narty wodne, parasailing
    • nurkowanie PADI i SSI 
    • golf
    • strefa spa: 16+

    rozrywka

    • zajęcia sportowe
    • międzynarodowe animacje dla dorosłych
    • międzynarodowy program animacyjny
    • przedstawienia
    • rzutki
    • bilard

    Pokoje

    Suita Junior JSM2
    • 2-4 os.
    • ok. 35 m2
    • widok na morze
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • sejf
    • sofa
    • biurko
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi
    • TV sat.
    • radio
    • serwis sprzątający: codziennie, w cenie
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras: z jacuzzi
    Pokój rodzinny FZY2
    • 2-4 os.
    • widok na ogród
    • w budynku głównym
    • sejf: w cenie
    • biurko
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar
    • telefon
    • Wi-Fi
    • TV sat.
    • radio
    • room service: za opłatą
    • serwis sprzątający
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • szlafroki
    • kapcie
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Suita junior z widokiem na morze JSM1
    • 2-4 os.
    • ok. 35 m2
    • widok na morze lub na ogród
    • w budynku głównym
    • ostatni całkowity remont: 2016 r.
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • sejf
    • sofa
    • biurko
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • TV sat.
    • radio
    • room service: codziennie 24 h, za opłatą
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras: z leżakami
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
    • 1-3 os.
    • ok. 31 m2
    • widok na morze
    • w budynku głównym
    • po remoncie w 2016 roku
    • klimatyzacja
    • sejf: w cenie
    • zestaw do przyrządzania kawy/herbaty
    • minibar: za opłatą
    • kapcie
    • balkon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM2
    • 1-3 os.
    • ok. 27 m2
    • widok na morze
    • w budynku głównym
    • ostatni całkowity remont: 2016 r.
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • biurko
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: za opłatą, napoje bezalkoholowe: za opłatą, woda: za opłatą, napoje alkoholowe: za opłatą, przekąski: za opłatą
    • telefon
    • radio
    • room service: codziennie 24 h, za opłatą
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • balkon lub taras: z leżakami
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM3
    • 2-3 os.
    • ok. 27 m2
    • widok na morze lub ogród
    • minimalny wiek przy zakwaterowaniu: 16+
    • ostatni całkowity remont: 2012 r.
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • sejf
    • biurko
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • odtwarzacz DVD
    • radio
    • room service: codziennie 24 h, za opłatą, płatność gotówką
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • balkon lub taras: z leżakami, z prywatnym ogrodem
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-3 os.
    • ok. 31 m2
    • po remoncie w 2016 roku
    • klimatyzacja
    • zestaw do przyrządzania kawy/herbaty
    • minibar: za opłatą
    • Wi-Fi: w cenie
    • kapcie
    • balkon
    • w budynku głównym
    • sejf: w cenie
    • TV sat.
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    Pokój 2-osobowy DZL2
    • 1-3 os.
    • ok. 33 m2
    • widok na ląd
    • minimalny wiek przy zakwaterowaniu: 16+
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • biurko
    • zestaw do przyrządzania kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: za opłatą
    • Wi-Fi: za opłatą
    • odtwarzacz DVD
    • radio
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • balkon lub taras
    • w budynku głównym
    • sejf: w cenie
    • TV sat.
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    Pokój 2-osobowy DZY2
    • 1-3 os.
    • ok. 27 m2
    • boczny widok na morze
    • ostatni całkowity remont: 2016 r.
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • biurko
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: za opłatą, płatność gotówką
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • radio
    • room service: codziennie 24 h, za opłatą
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • balkon lub taras
    • w budynku głównym
    • sejf: w cenie
    • TV sat.
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: codziennie 07:00 - 10:00, amerykańskie, w formie bufetu
    • obiad: codziennie 12:30 - 14:30, w formie bufetu
    • kolacja: codziennie 19:00 - 22:00, w formie bufetu, a la carte, kulinarne wieczory tematyczne
    • przekąski 
    • ciasto 
    • lody 
    • kawa/herbata popołudniu 
    • wybrane napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe 
    • importowane alkohole
    Restauracje i bary
  • restauracje: 7
  • restauracja „Katoi Restaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa, bufet dla dzieci, dania sezonowe, dania wegetariańskie, bufet, show cooking, w cenie, wliczone w all inclusive, codziennie 07:00 - 10:00, codziennie 12:30 - 14:30, codziennie 18:30 - 21:30, z klimatyzacją, z tarasem, przy basenie, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Akamas/ Ampitheater Restaurant": rodzaje kuchni: grecka, międzynarodowa, śródziemnomorska, regionalna, dania sezonowe, a la carte, show cooking, rezerwacja wymagane, 19:00 - 22:00, z klimatyzacją, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Cipro Restaurant": rodzaje kuchni: włoska, śródziemnomorska, menu dla dzieci, dania sezonowe, a la carte, program "dine around", rezerwacja wymagane, 19:00 - 22:00, z klimatyzacją, z tarasem, strefa dla palących, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
    restauracja „OKU Restaurant": rodzaje kuchni: azjatycka, japońska, ryby/owoce morza, dania z grilla, sushi, dania sezonowe, dania wegetariańskie, a la carte, program dine around;, 19:00 - 22:00, z klimatyzacją, z tarasem, przy basenie, strefa dla palących, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „Cypriot Meze Dining Experience": rodzaje kuchni: regionalna, dania sezonowe, dania wegetariańskie, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, program dine around, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „Flambe Nights Dining Experience": rodzaje kuchni: francuska, międzynarodowa, śródziemnomorska, dania sezonowe, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Tree Deck Restaurant": 16+, rodzaje kuchni: śródziemnomorska, dania z grilla, dania sezonowe, a la carte, rezerwacja wymagane, w cenie, 19:00 - 22:00, wymagany odpowiedni strój

  • bary i inne: 6
  • bar „Cava Bar": 16+, codziennie 10:00 - 00:00
  • bar przy zewnętrznym basenie „Yialos Pool Bar": w zależności od sezonu, codziennie 10:00 - 18:00, za opłatą, wliczone w all inclusive
  • bar przy zewnętrznym basenie „Avra Adults-Only Pool Bar": 16+, w zależności od sezonu, codziennie 10:00 - 18:00, za opłatą, wliczone w all inclusive
  • bar w lobby „Lobby Lounge": 10:00 - 00:00
  • lounge bar „Premium Lounge - only for Premium guest": 07:00 - 11:00, 15:00 - 17:00 i 18:00 - 18:30, w cenie
  • bar „The Stage Area": w zależności od warunków pogodowych, 21:30 - 23:00, za opłatą, wliczone w all inclusive

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Cypr / Pafos

    Opis oferty:

    Miejsce pełne romantycznego uroku, gwarancja najwyższego poziomu usług. Hotel wielokrotnie wybierany i nagradzany jako najlepszy hotel w kategoriach: luksus, wzornictwo, spa. Położony w cudnym ogrodzie ze śródziemnomorską roślinnością i ładnie wkomponowanymi basenami, skąd wieczorami można wsłuchiwać się w szum morza. Estetyczne i eleganckie wnętrza oraz nowoczesny styl wyposażenia pokojów to wizytówka hotelu. Hotelowe Asphodel Spa z bogatą ofertą zabiegów zapewnia pełen relaks pod okiem fachowców. Piękne położenie i elegancki wystrój sprawiają, że hotel jest chętnie wybierany na miejsce uroczystości ślubnych.

    POŁOŻENIE:

    w małej miejscowości CHLORAKAS, ok. 6 km od centrum Pafos, ok. 200 m od najbliższych sklepów i restauracji, ok. 3 km od Pano Pafos i starożytnych Grobowców Królewskich, ok. 6 km od portu i parku archeologicznego w Kato Pafos, ok. 10 km od Aphrodite Water Park; ok. 25 km od lotniska w Pafos, ok. 155 km od lotniska w Larnace; przystanek autobusowy ok. 200 m od hotelu (1,5 EUR/bilet jednorazowy do Pafos, ok. 5 EUR/bilet całodniowy w obrębie Pafos).

    PLAŻA:

    Kissonerga Beach, publiczna, piaszczysta ze skałkami, łagodne zejście do morza, ok. 200 m od hotelu, dojście do plaży kamienistą ścieżką łagodnie opadającą w stronę plaży, bezpłatne parasole i leżaki.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, elegancki i stylowy, zbudowany w 1993 r., odnowiony w 2017 r., 278 pokoi, 4 piętra, 4 windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja Katoi z tarasem - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, show cooking, restauracja Akamas z tarasem - dania w formie bufetu, obsługa kelnerska, kuchnia międzynarodowa, show cooking, wieczory tematyczne, w obu restauracjach dostępne menu dla dzieci, restauracja Amfiteatr Dine na świeżym powietrzu z widokiem na morze, restauracja Cipro - á la carte, kuchnia śródziemnomorska i włoska, restauracja Asian - á la carte, kuchnia azjatycka, we wszystkich restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, restauracje Amfiteatr Dine, Cipro i Asian po godz. 21.00 dostępne tylko dla dorosłych, bar Cava (po godz. 21.00 tylko dla dorosłych), Lobby Lounge, bar Yialos przy basenie, częściowo swim up (czynny maj-październik); kantor, sklep z pamiątkami; centrum konferencyjne dla 2250 osób, taras z widokiem na basen, ogród i morze, duży ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy na terenie hotelu; za opłatą: całodobowy room-service, opiekunka do dziecka, fryzjer, salon urody, pralnia, wypożyczalnia samochodów i rowerów; udogodnienia i pokoje dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), w budynku głównym, ok. 31 m², nowoczesny i elegancki, indywidualnie sterowana klimatyzacja (w sezonie letnim) lub ogrzewanie (w sezonie zimowym), łazienka (wanna, wc; suszarka), bezpłatny internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar (płatny wg konsumpcji), zestaw do kawy i herbaty; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); widok na góry, widok na morze za dopłatą;

    superior:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), w budynku głównym, ok. 33 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; balkon lub taras (leżaki i parasol), widok na morze; pokój superior za dopłatą;

    rodzinny:

    2-os. (możliwość 2 dostawek), wyposażenie jak w pokoju standardowym, widok na morze; pokój rodzinny za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, kształt laguny, słodka woda, ok. 1150 m², gł. 0,6-3 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, 20 m², gł. 0,4 m, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki, basen dla dorosłych, ok 266 m², kryty basen, podgrzewany w sezonie zimowym, prostokątny kształt, słodka woda, ok. 64 m², gł. 1 m, jacuzzi; kort tenisowy (oświetlenie płatne: 7,5 EUR/godz.), tenis stołowy, siłownia; pokój i plac zabaw dla dzieci, żłobek dla dzieci (6 m-cy - 2,5 lat), miniklub dla dzieci (2,5-12 lat), klub dla nastolatków (13-18 lat), amfiteatr, dzienne i wieczorne animacje: mini disco, zajęcia sportowe, aqua aerobic, siatkówka, gimnastyka w wodzie, rzutki, gry wodne, zumba, bule, łucznictwo, tenis stołowy, shuffleboard, Joga, stretching, przedstawienia i pokazy, muzyka na żywo; za opłatą: bilard.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-15.00) i kolacja (19.00-22.30) w formie bufetu w restauracji Katoi; przekąski (10.30-12.00; 16.30-18.00) w restauracji Katoi; napoje bezalkoholowe oraz lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe w barach (10.00-24.00) i restauracjach w porze posiłków.

    KONTAKT:

    00357/26845100, www.aziaresort.com

    GRATIS:

    Wi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Rainbow

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie:
    Luksusowy, świadczący wysoki poziom usług hotel, położony w zacisznej, północnej części kurortu Paphos. Dzięki lokalizacji tuż nad brzegiem morza goście mogą podziwiać jeden z najpiękniejszych widoków w tym rejonie wyspy. Piaszczysta, szeroka plaża znajduje się jedynie 150 metrów od hotelu, natomiast lotnisko - około 15 km.

    Pokoje:
    Hotel dysponuje 258 przestronnymi i elegancko urządzonymi pokojami, mieszczącymi się w niskim budynku. Standardowe pokoje są 2-osobowe z możliwością pojedynczej dostawki (łóżeczka dla niemowląt dostępne są bezpłatnie). Wszystkie pokoje wyposażone są w: łazienkę (wanna/prysznic, wc, suszarka do włosów), indywidualnie sterowaną klimatyzację, telefon, tv-sat, sejf, mini-bar (dodatkowo płatny), a także balkon lub taras. Na zamówienie pokoje łączone. We wszystkich pokojach dostępne są szlafroki, a na powitanie goście otrzymują wino.

    Do dyspozycji gości:
    24-godzinna recepcja, kantor wymiany walut, usługi bankowe, sklep z pamiątkami, sklep z biżuterią, sale konferencyjne, przechowalnia bagażu. Goście mogą korzystać z bezpłatnego bezprzewodowego internetu, dostępnego w miejscach ogólnodostępnych oraz pokojach. Hotel dysponuje trzema restauracjami - główną Katoi oraz dwoma ala carte Akamas i Cipro, dwoma barami - Cava Bar z muzyką na żywo oraz barem przy basenie Yialos, a także amfiteatrem. Basen o nieregularnym kształcie, z laguną oraz wydzielonym brodzikiem dla dzieci otoczony jest tarasem słonecznym (parasole i leżaki - bezpłatnie). Jest to jeden z największych basenów w całym Paphos! Leżaki i parasole na plaży są dodatkowo płatne.

    Wyżywienie:
    Śniadania i obiadokolacje serwowane w formie bufetu (w niektóre dni kolacje są serwowane) w restauracji głównej.

    Program sportowy i animacyjny:
    Hotel oferuje programy animacyjne zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci - pokazy tańca, muzyka na żywo, wieczory tematyczne (np. cypryjski, grecki, włoski) oraz gry i zabawy. Szeroki wybór sportów - tenis ziemny, tenis stołowy, siłownia, aerobik, centrum sportów wodnych przy plaży (nurkowanie, motorówki, itp.); część atrakcji dodatkowo płatnych. Goście mogą korzystać ze SPA (dodatkowo płatnego), oferującego masaże, aromaterapię, łaźnię, saunę, zabiegi upiększające i fryzjerskie. Dla najmłodszych gości - brodzik, plac zabaw, mini-klub, a za dopłatą - opiekunki do dzieci.

    Kategoria lokalna:
    *****

    Strona internetowa:
    www.aziaresort.com

    Naszym zdaniem:
    Najlepszy wybór dla gości poszukujących zacisznego hotelu do spędzenia wakacji marzeń! Malownicze położenie, szeroki wybór atrakcji oraz wysoki standard usług! Gorąco polecamy!

    Świadczenia

    Cena obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

    Cena nie obejmuje: wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

    Inne

    Cypr - informacje ogólne
    Ważne informacje

    Waluta
    EUR - Euro. Można powszechnie płacić kartami kredytowymi. W miejscowościach turystycznych dostępne są liczne kantory wymiany walut (także w hotelach) oraz bankomaty.

    Napiwki
    Ogólnie przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, zwłaszcza kierowcom i przewodnikom podczas lokalnych wycieczek, a także pracownikom hoteli i restauracji. Zdarza się, iż napiwek został dodany do rachunku w restauracji.

    Wiza
    Obywatele Polski mogą przebywać na Cyprze na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu (pobyt do 90 dni).

    Czas
    + 1 godzina w stosunku do czasu polskiego.

    Orientacyjne ceny
    Woda mineralna 1,5 l - ok. 1 EUR, Coca Cola 0,5 l - ok. 1 EUR, kawa ok. 2 EUR, piwo w barze od ok. 3 EUR, kolacja w restauracji ok. 15-20 EUR.

    Poczta
    Znaczek na list lub pocztówkę do Polski kosztuje 0,55 EUR, pocztówka od 0,30 EUR. Warto zaznaczyć, że urzędy państwowe, w tym poczta, czynne są jedynie do 12:30.

    Elektryczność
    Napięcie 230 V, gniazdka tzw. Angielskie, należy zabrać ze sobą adapter (dostępne są również w okolicznych sklepach, cena ok. 3 EUR).

    Telefony
    Telefony komórkowe działają bez problemu na większości terytorium Cypru. Rozmowy do Polski są dosyć drogie (stawki europejskie), jednak szczegóły kosztów połączeń w roamingu prosimy sprawdzić u swojego operatora komórkowego przed wyjazdem.

    W regionie

    Paphos
    Niezwykła miejscowość, łącząca w sobie wielowiekową historię i nowoczesne atrakcje. Starożytne Paphos to miejsce narodzin mitycznej Afrodyty, która właśnie tutaj wyłoniła się z piany morskiej. Dzisiaj zarówno w kurorcie, jak i na całej wyspie widoczny jest kult bogini miłości. Ponadto, zachowało się tutaj wiele zabytków, niemalże ze wszystkich epok, co przyczyniło się do wpisania miasta na listę światowego dziedzictwa kultury UNESCO. Najważniejsze z zabytków to Grobowce Królewskie z IV w. p.n.e. oraz bizantyjski zamek z XIII wieku. Dzisiejsze Paphos to renomowany kurort, znany z pięknych, piaszczystych plaż. Oferuje niezliczoną liczbę atrakcji - kawiarenki, restauracje, puby, dla miłośników sportu - liczne pola golfowe, a to wszystko w otoczeniu doskonale uroczej przyrody!

    Wylot
    Wyloty z Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godziny przed planowanym wylotem przy stanowiskach Rainbow Tours na lotnisku.
    Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: www.rainbowtours.pl/rozklady

    Wycieczki fakultatywne

    LIMASSOL I KOURION
    Całodzienna wycieczka autokarowa, w trakcie której zwiedzimy jedno z najciekawszych antycznych państw-miast - rzymskie Kourion. Jest to jedno z najefektowniej położonych stanowisk archeologicznych na Cyprze - znajduje się tu świątynia Apollina, teatr grecko-rzymski, a także Dom Eustoliosa ze zbiorem wczesnochrześcijańskich mozaik. Następnie przejazd do Limassol, podczas którego zobaczymy zamek joannitów - Kollosi. W Limassol odwiedzimy jedną z licznych winnic, gdzie będziemy mogli skosztować znakomitego, lokalnego wina Commandaria. Następnie czas wolny - możliwość zwiedzenia zamku w Limassol, portu bądź reprezentacyjnej ulicy miasta St Andrews. Odwiedzimy także Petra Tou Romiou, czyli skałki Afrodyty - każdy kto ma kłopoty miłosne powinien powiesić chusteczkę na drzewku miłości, prosząc tym samym boginię o pomoc. Koszt - ok. 50 EUR (dzieci do 12 lat - 25 EUR).

    KERYNIA I BELLLAPAIS
    Interesująca wycieczka, podczas której odwiedzimy północną, turecką część Cypru. Po przekroczeniu w okolicach Nikozji tzw. "zielonej linii" przejazd przez malownicze, wapienne pasmo górskie Pentadaktylos, stanowiące naturalną granicę. W średniowieczu, tuż nad wioskami górowały, tutaj liczne imponujące zamki Krzyżowców. Udamy się do wioski Bellapais, będącej w XIII wieku siedzibą opactwa Augustianów. Opactwo, przepięknie położone na wzgórzu, jest jednym z najlepiej zachowanych przykładów architektury gotyckiej na Cyprze. Następnie przejazd do Kerynii, gdzie zobaczymy bizantyjski fort, Muzeum Wraku Żaglowca oraz zamek św. Hilariona. Czas wolny - spacer po starówce i porcie, a także zakupy. Koszt: ok.70 EUR (dzieci do 12 lat - 35 EUR).

    SAFARI AKAMAS
    Niepowtarzalna okazja zwiedzenia Cypru jeepami - podróż po półwyspie Akamas, będącym niemalże bezludnym i najmniej naruszonym ingerencją człowieka obszarem wyspy. Po dotarciu do Parku Krajobrazoweho Akamas wybierzemy się na spacer do wąwozu Avakas, liczącego ponad 1,5 milina lat. Można tam podziwiać unikalne gatunki roślin i zwierząt, a także zapierające dech widoki. Następnie udamy się do zatoki Lary, będącej siedliskiem zielonych żółwi morskich. Przejazd do Latchi na tradycyjny cypryjski obiad, a także czas wolny na plażowanie. Dzień zakończymy wizytą w łaźniach Afrodyty. Koszt: ok.70 EUR (dzieci do 12 lat - 35 EUR), zawiera lunch.

    REJSY STATKIEM DO EGIPTU I IZRAELA
    Podczas pobytu na Cyprze mamy niepowtarzalną okazję odbycia rejsu statkiem do Egiptu lub Izraela! Dzięki 2-dniowym rejsom luksusowymi promami mamy mozliwość zobaczyć te wspaniałe kraje, położone od Cypru na wyciągnięcie ręki! W Egipcie będzie można zobaczyć muzeum w Kairze, m.in. ze skarbami Tutenchamona, piramidy w Gizie, a także wybrać się na rejs po Nilu. Natomiast w Izraelu należy zwiedzić Jerozolimę - obowiązkowo Ścianę Płaczu, Ogród Oliwny oraz Bazylikę Grobu Pańskiego. Ceny uzależnione są od programu wycieczki i rodzaju wybranej kabiny na statku (szczegóły dostępne u rezydenta).

    WYCIECZKI SAMOLOTEM DO EGIPTU I IZRAELA
    Dla osób, które nie chcą udać się w rejs do Egiptu lub Izraela, mogą skorzystać z przelotu samolotem, aby odwiedzić te pełne uroku miejsca.
    Wycieczka samolotem do Izraela - w programie: wizyta w Jerozolimie, Góra Oliwna, Ogrody Getsemani, stare miasto Jerozolimy. Spacer po dzielnicy chrześcijańskiej, ostatnie 5 stacji Drogi Krzyżowej, Bazylika Grobu Pańskiego, możliwość zapalenia świeczki od Ognia Świętego. Spacer po dzielnicy żydowskiej, przystanek przy Ścianie Płaczu. Wizyta w fabryce diamentów, prezentacja biżuterii i innych wyrobów. Przejazd nad Morze Martwe, czas na kąpiel i kolacja w lokalnej tawernie. Koszt od 355 EUR.
    Wycieczka samolotem do Kairu - w programie: piramidy w Gizie, majestatyczny Sfinks, Muzeum Narodowe w Kairze ze skarbem Tutenchamona, rejs po Nilu, bazar Khan El Khalili oraz lunch w jednym z hoteli. Koszt od 320 EUR.

    Ponadto dla chętnych:
    Safari Troodos (klasztor Kykkos, najwyższa góra Cypru - Olimpus, wioski cypryjskie, tama Arminou, Petra Tou Romiou), koszt ok. 75 EUR; Jeep & Deep - safari połączone z nurkowaniem, koszt ok. 85 EUR; wycieczka po Paphos i Polis, koszt ok. 40 EUR; rejsy po morzu z portu w Paphos, koszt od 25 EUR; wizyta na oślej farmie, koszt ok. 74 EUR; nurkowanie oraz parki wodne.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    5Cypr/Paphos

    Kategoryzacja hotelu

    Kat. EximTours 5Kat. lokalna 5

    Położenie

    - Chloraka- ok. 100 m od plaży- w pobliżu supermarket, bary i restauracje, przystanek autobusowy- ok. 2 km od Grobowców Królewskich- ok. 6 km od Paphos- ok. 7 km od portu w Paphos- ok. 12 km od ogrodu zoologicznego- ok. 20 km od lotniska w Paphos- ok. 135 km od lotniska w Larnace

    Plaża

    - piaszczysta, publiczna- leżaki i parasole (płatne)

    Pokoje

    Standard Balcony- ok. 31 m2- klimatyzacja, TV-SAT, odtwarzacz DVD, radio, telefon- mini barlodówka (płatne)- czajnik elektryczny, zestaw do parzenia kawyherbaty- sejf (bezpłatny), internet Wi-Fi (płatny)- łazienka (wannaprysznic, WC, bidet,  suszarka do włosów)- balkon/taras- pokoje z widokiem (pełnym lub częściowym) na morze za dopłatąSuperior Sea View- ok. 33 m2- wyposażony podobnie jak pokoje StandardFamily Suite Sea View- ok. 44 m2- dwa pokoje- wyposażony podobnie jak pokoje StandardFamily Suite Garden View- ok. 50 m2- dwa pokoje- wyposażony podobnie jak pokoje StandardJunior Suite z jacuzzi- ok. 50 m2- tarasbalkon z wanną z hydromasażem- widok na ogród lub na morze za dopłatą- wyposażony podobnie jak pokoje StandardPremium Junior Suite- ok. 40 m2- wyposażony podobnie jak pokoje Standard- większy taras/balkon

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatnie- 2 baseny zewnętrzne- 1 basen kryty- jacuzzi- leżaki i parasole słoneczne przy basenie- siłowniasala fitness- animacje wieczorne- tenis stołowy- boccia- strzelanie z łuku- salon gierPłatne- sauna, SPA- hammam, masaże- kort tenisowy- bilard

    Dla dzieci

    - mini klub, brodzik- plac zabaw- foteliki- opieka nad dziećmi (płatna)

    Wyżywienie

    Half Board (HB) - śniadanie, kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji dodatkowo płatne.All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu; w ciągu dnia przekąski, kawa, herbata. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (10:00 - 23:30)

    Restauracje i bary

    - 5 restauracji (w tym azjatycka, śródziemnomorska, a la carte)- 5 barów (w tym bar przekąskowy i bar przy basenie)

    Dodatkowe informacje

    - wybudowany w 1993 roku, odnowiony w 2015 roku- 2 budynki- 278 pokoje- do 4 pięter- lobby z recepcją całodobową- 4 windy- internet Wi-Fi- kiosk- pralnia samoobsługowa oraz opcja prasowania (płatne)- klimatyzacja- sejf hotelowy- punkt wymiany walut- parking- 14 sal konferencyjnych- wypożyczalnia samochodów, rowerów- www.aziaresort.com

    UWAGA

    W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeInformujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeW przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacje

    Bagaż

    Berlin Brandenburg (EasyJet)Cena zawiera bagaż podręczny (45x36x20)Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 15 kg - 450 PLN- 23 kg - 600 PLNUwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa;Berlin Brandenburg (Ryanair);Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20)- Usługa EXBAG - 100 PLN/osobęDo każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 275 PLN (do 31.05 i od 01.10 - 31.10)/370 PLN (od 01.06 - 30.09)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa;Gdańsk, Katowice, Kraków, Warszawa Modlin, Wrocław (Ryanair);Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20)- Usługa EXBAG - 100 PLN/osobęDo każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 310 PLN (do 31.05 i od 01.10 - 31.10)/370 PLN (od 01.06 - 30.09)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa;

    opis kraju

    Cypr to zielony raj otoczony kilometrami turkusowej wody i złotego piasku, mieniącego się w promieniach prażącego słońca. Aromatyczna kuchnia, monumentalne zabytki i piękna, słoneczna pogoda to tylko kilka z licznych atutów tej wyspy, sprawiających że jest jedną z najczęściej wybieranych destynacji na cudowne wakacje.Cypr to trzecia co do wielkości wyspa Morza Śródziemnego leżąca u wybrzeży Turcji, Syrii i Libanu. Sezon trwa praktycznie cały rok, a słonce świeci przez ponad 300 dni w roku. Główne miejscowości turystyczne to Larnaka, Famagusta i Pafos, a także Limassol. Znaczną część państwa zajmują Góry Kyreńskie otoczone równiną Mesaoria pełną drzew eukaliptusowych i oliwnych. Wzdłuż wybrzeża ciągną się niziny o różnorodnej faunie i florze z widokiem na lazurową wodę i wzgórza porośnięte lasami cyprysowymi. Południowe i wschodnie wybrzeże to najlepszy wybór dla wielbicieli słonecznych kąpieli i sportów wodnych. Na wyspie znajduje się niemal 40 plaż oznaczonych Błękitną Flagą", zapewniającą wysoką jakość i czystość terenu, wśród nich są między innymi takie plaże jak: Agios Tychom czy Pyrgom położone w miejscowości Limassol, a także najpopularniejsza piaszczysta plaża Nissi. Południowa część wyspy imponuje bogactwem zabytków świata antycznego, zaledwie kilka kilometrów od miejscowości Liamassol znajdziemy imponujące ruiny Kurion i sanktuarium Apolla. Szczególną popularnością cieszy się urokliwe miasteczko Pafos, najczęściej odwiedzaną przez wszystkich turystów atrakcją jest jednak Nikozja - stolica Cypru, która jest jedynym na świecie miastem podzielonym zieloną granicą, wyznaczającą tereny przynależne do obu państw znajdujących się na wyspie.Kultura i obyczajeNiewielka wyspa Cypr podzielona jest na dwie strefy, nie tylko pod względem politycznym, ale także kulturowym. Południowa część państwa zamieszkała jest przez prawosławnych Greków, północna zaś przez Turków wyznających Islam.Greccy są przyjaźni i bardzo życzliwie nastawieni do życia, wszystkie święta obchodzą hucznie i radośnie. Mieszkańcy tej części wyspy są bardzo rodzinni i nie opuszczą żadnej możliwości do świętowania w gronie najbliższych. Warto odwiedzić jeden z organizowanych tu festiwali. Wybór jest naprawdę duży: Święto kwiatów, Festiwal Muzyki, Tańca i Sztuk w Pafos czy Festiwal Wina to tylko niektóre z czekających tu na turystów atrakcji.Językami urzędowymi są język grecki i turecki, na południowej części wyspy używany jest jedynie ten pierwszy. Bez problemu można się porozumieć po angielsku, niemal 80 % mieszkańców wyspy zna ten język, a także po rosyjsku.KuchniaKuchnia cypryjska to niezwykłe połączenie składników charakterystycznych dla regionu śródziemnomorskiego ze smakami tureckimi. Na talerzach króluje lokalny ser halloumi, produkowany na bazie mleka owczego o lekko słonym smaku. Posiłek zwykle zaczyna się od meze, kilku potraw podawanych w małych ilościach. Dania złożone z ryb czy owoców morza dość rzadko pojawiają się na stołach, częściej spożywane są potrawy z dodatkiem jagnięciny i baraniny. Będąc w jednej z urokliwych tawern koniecznie trzeba spróbować lokalnych smaków: aromatycznej musaki czy dolmades zawijanego w liściach winogron w akompaniamencie chrupiących warzyw, pasty Tahini i nadziewanych oliwek.Dla aktywnychCypr to raj dla wielbicieli aktywnego wypoczynku. Krystalicznie czysta i przejrzysta woda pozwala bez problemu podziwiać faunę i florę podwodnego świata, warte uwagi są także liczne tunele, wraki i jaskinie. Wakacje na wyspie to również idealna okazja do poznania innych sportów wodnych takich jak: narty wodne, loty spadochronem za motorówką, rejsy katamaranem czy windsurfing. Dla tych którzy nie przepadają za kąpielami wodnymi stworzono aż 48 szlaków pieszych, popularna jest także jazda konna oraz golf.Co warto kupić?Nie powinno się wracać z Cypru bez chociażby jednej butelki wykwintnego wina lub aromatycznej oliwy. Bardzo popularne są również ceramika i hafty, czyli wysokiej jakości rękodzieło. Lefkara to stolica ręcznie wyrabianych koronek, a ich piękno docenił sam Leonardo da Vinci. Wspaniałym prezentem będzie srebrna bądź złota biżuteria z wisiorkiem z neolitu, będącym talizmanem płodności i bogactwa.PogodaTemperatury powietrza w ścisłym sezonie, trwającym od maja do października, sięgają ponad 30 stopni. Nieco chłodniejsze są wody obmywające wyspę, których ciepłota oscyluje między 16 a 22 stopniami Celsjusza. W ciągu doby możemy się cieszyć aż 13 godzinami pełnego nasłonecznienia. Wyspa położona jest w typowym klimacie śródziemnomorskim, charakteryzującym się gorącym latem i łagodną zimą.Przydatne zwrotyTak- (ne)Nie - (ohi)Dzień dobry - (kalimera)Do widzenia - (adio)Cześć - (ja su)Proszę - (parakalo)Dziękuję - (efharisto)Przepraszam - (signomi)Dlaczego Cypr?Klimat subtropikalny typu śródziemnomorskiego gwarantuje świetną pogodę oraz idealną okazje do zażywania kąpieli słonecznych i wodnych. Na stronie Exim Tours codziennie dodajemy atrakcyjne oferty i pakiety z praktycznie wszystkich krajowych lotnisk. Wycieczka do Larnaki czy wakacje w Pafos co roku wybierane są przez europejskich turystów jako idealna destynacja na niezapomniany o każdej porze roku. Dla osób rezerwujących wycieczki na Cypr z wyprzedzeniem przygotowaliśmy specjalne zniżki i gwarancje pozwalające w pełnie cieszyć się wakacjami w bardzo atrakcyjnej cenie. Dla tych którzy nie lubią planować, a do organizacji wakacji podchodzą bardzo spontanicznie kierujemy specjalną ofertę Cypr Last Minute. Dużym atutem wyspy jest mocno rozbudowana baza hotelowa, w której znajdują się propozycje dla rodzin z dziećmi, osób poszukujących spokoju i relaksu, jak i tych którzy cenią dobrą zabawą i rozrywkę. Dobrym wyborem są także oferty Cypr All Inclusive, dzięki którym możesz cieszyć się wypoczynkiem w najwyższym standardzie, zapewniającym wszystko co będzie Ci potrzebne podczas letnich wakacji.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Ecco Holiday

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Region

    Cypr - Cypr Południowy

    Opis hotelu

    Luksusowy hotel zlokalizowany około 6 km na północ od miejscowości Pafos, przy pięknej plaży z dostępem do leżaków i parasoli. Kompleks składa się z trzech idealnie przystosowanych do indywidualnych wymagań części: Blue, Club & Spa oraz Residence, tworzących jedną wyrafinowaną całość. W ciągu dnia goście mogą opalać się w promieniach słońca przy dużym basenie w formie laguny, otoczonym ogrodem palmowym z zadbanymi, zielonymi trawnikami. Eleganckie, przestronne pokoje z balkonem wyposażone zostały w szereg nowoczesnych udogodnień, natomiast bogata oferta gastronomiczna stanowi gwarancję prawdziwej uczty dla podniebienia w czasie urlopu. Na miejscu znajduje się także wiele ciekawych atrakcji dla dzieci i młodzieży, centrum fitness oraz Salon SPA oferujący całą gamę zabiegów relaksacyjno-pielęgnacyjnych. Warto odwiedzić centrum Pafos wpisanego na listę światowego dziedzictwa kultury UNESCO.

     





    Lokalizacja:

    w Pafos, przy plaży, ok. 6 km od centrum Pafos.



    Plaża:

    przy hotelu, piaszczysto-żwirowa, leżaki, parasole.



    Sport i fitness:

    SPA (płatne), masaże (płatne), sauna, łaźnia parowa, zabiegi pielęgnacyjne (płatne), joga na plaży, nauka nurkowania (płatna), tenis stołowy, tenis ziemny, aerobik, siłownia, bilard (płatny).



    Sport na plaży:

    sporty wodne (płatne), motorowe sporty wodne (płatne), żeglarstwo (płatne), windsurfing (płatny).



    Rozrywka:

    muzyka na żywo, wieczory tematyczne



    Dla dzieci:

    plac zabaw, mini klub, opiekunka (płatna), łóżeczko dziecięce, spacerówka (na zapytanie), podgrzewacz do butelek (na zapytanie), sala gier, krzesełka w restauracji.



    Wyżywienie:

    śniadania, możliwość dopłaty do obiadokolacji i lunchu

    Kategoria oficjalna

    *****

    Kategoria Ecco Holiday: Pokoje:5 Udogodnienia:5

    liczba pokoi

    264, restauracje: 3, bary: 4, recepcja 24h, lobby, ogród, taras słoneczny, kantor wymiany walut, bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych, wypożyczalnia rowerów, fryzjer, bar przy basenie, snack bar, room service, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), jubiler, sklep z pamiątkami, centrum konferencyjne, parking, kapliczka, pokoje dla niepalących, udogodnienia dla niepełnosprawnych, przechowalnia bagażu, informacja turystyczna, salon urody.

    Opis pokoi

    mini bar (płatny), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, radio/muzyka, sejf, suszarka do włosów, telefon (płatny), taras/balkon, klimatyzacja indywidualnie sterowana, czujnik dymu.

    STANDARD (DBL inland view): pokoje dla max. 3 osób

    STANDARD (DBV z widokiem na morze): pokoje dla max. 3 osób

    JUNIOR SUITE ( JSV z widokiem na morze i zewnętrznym jacuzzi): pokoje dla max. 2 osób dorosłych i 2 dzieci lub 3 osób

    Pozostałe typy pokoi na zapytanie

    https

    //www.aziaresort.com/

    Standard

    *****


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

    Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

    W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

    Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


    Mouzenidis Travel

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Region

    Paphos

    Opis

    Rozległe zielone tereny z basenami, prywatna, piaszczysta plaża, wybór komfortowych pokoi, restauracje i bary, spa, usług dla dzieci, zawody sportowe i wysoki poziom usług. Hotel odnowiony w 2016 r. Składa się z 4 budynków z 4 windami.

    Polozenie

    6 km od Kato Pafos, 22 km od lotniska w Pafos. 

    Wyzywienie

    All inclusive Plus, Bed and Breakfast, Half Board

    Pokoje

    278 pokoi: Doubles  MV/SSV/SV (~31 m2), Doubles Premium MV/SV (~33 m2), Doubles Premium Sea View/Garden (~40 m2),  Doubles Premium Luxury Sea View/Garden (~40 m2), Superior Rooms SV (~33 m2), Superior Rooms Sea View/Outdoor Jacuzzi (~39 m2), Family Rooms Sea View (~33 m2), Junior Suites Sea View/Outdoor Jacuzzi (~52 m2), Junior Suites Premium Sea View (~40 m2), Premium Deluxe Junior Suites S?ylight Br/Jacuzzi (~40 m2), Premium Bungalows Suites Outdoor Jacuzzi (~50-87 m2). Dostępne pokoje łączone.
    W pokojach: indywidualna klimatyzacja, telewizor z płaskim ekranem, TV SAT, zestaw do kawy/herbaty, telefon, sejf (bezpłatny), Wi-Fi (bezpłatne), mini-bar, łazienka (wanna/prysznic), suszarka do włosów, zestaw do kąpieli, szlafroki i kapcie, wysokiej jakości pościel, umeblowany balkon/taras.
    Double Room Łóżko podwójne lub 2 łóżka pojedyncze.
    Superior Room Sea View Łóżko podwójne lub 2 łóżka pojedyncze, widok na morze.
    Superior Room Sea View/Outdoor Jacuzzi Łóżko podwójne lub 2 łóżka pojedyncze, widok na morze. Na balkonie prywatne jacuzzi.
    Family Room Sea View  Łóżko podwójne lub 2 łóżka pojedyncze i dodatkowe 2  łóżka pojedyncze, widok na morze.
    Junior Suites Sea View/Outdoor Jacuzzi Łóżko podwójne lub 2 łóżka pojedyncze, część gościnna w otwartym planie z kanapą. Balkon z prywatnym jacuzzi.
    Double Premium Pokoje położone w skrzydle Premium z dostępem do Premium Lounge. Łóżko podwójne lub 2 łóżka pojedyncze.
    Premium Sea View/Garden Łóżko podwójne lub 2 łóżka pojedyncze, widok na ogród i morze.
    Junior Suite Premium Sea View Łóżko podwójne lub 2 łóżka pojedyncze, kanapa, widok na morze.
    Premium Deluxe Junior Suites S?ylight Br/Jacuzzi położone na górnym piętrze skrzydła Premium, otwarty plan - część gościnna z kanapą i podwójne łóżko, w łazience S?ylight i jacuzzi.
    Premium Bungalows Suites Outdoor Jacuzzi położone w Premium Bungalows, duży taras z jacuzzi, łóżko podwójne lub 2 łóżka pojedyncze, część gościnna z kanapą.

    Codzienne sprzątanie pokoi i zmiana ręczników, zmiana pościeli co 3 dni.

    O wyzywieniu

    All Inclusive

    Śniadanie i lunch (szwedzki stół) w restauracji Katoi.

    Kolacja (szwedzki stół) w restauracji Akamas Terrace lub w restauracji Amphitheatre.

    Kolacja w restauracjach a la carte (za dopłatą, konieczność rezerwacji stolika).

    Napoje alkoholowe i bezalkoholowe lokalnej produkcji, napoje importowe, wybór koktajli (min. przez 12 godz. dziennie).

    Popołudniowa herbata, napoje gorące, desery, przekąski.

    Lody w ciągu dnia do 18:00.

    Posiłki w restauracji a la carte dla osób przebywających w ramach All inclusive Platinum - 2 razy w tygodniu.

    Dla gości z pokoi Premium - dodatkowe późne śniadanie i poobiednia herbata/kawa.

    Goście mieszkający w części hotelu "tylko dla dorosłych" mogą jeść śniadanie i kolację w restauracjach/częściach "tylko dla dorosłych".

    Tematyczny szwedzki stół (codziennie).

    Goście przebywający w ramach all inclusive otrzymują kupon 15 EUR/dzień, jeżeli chcą skorzystać wiecej niż 2 razy w tygodniu z restauracji a la carte.

    Wszystkie produkty wykorzystywane do przygotowywania żywności w restauracjach, uprawiane są we własnych plantacjach lub są kupowane od lokalnych producentów.

    Sport i rozrywka

    Animacje dla dzieci i dorosłych, imprezy wieczorne. Tenis stołowy, siatkówka, wodny aerobik, joga, piłka wodna, rzutki i tenis.

    Dodatkowe informacje

    Bezpłątne ręcnziki plazowe.

    Akcesoria dla dzieci (sterylizatory do butelek itp.), łóżeczka dziecięce - na życzenie.

    Restauracje i bary

    Katoi Restaurant. Śniadanie i lunch (szwedzki stół).
    Akamas Restaurant. Co wieczór tematyczny szwedzki stół, pokazy kulinarne.
    Cipro Restaurant. Restauracja a la carte serwuje dania kuchni śródziemnomorskiej, które podawane sa w luksusowej marmurowej sali.
    Amphitheatre. Kolacja przy świecach pod gołym niebem z widokiem na morze (w zależności od warunków pogodowych).
    Teppanyaki Asian Restaurant. Azjatycka restauracja a la carte oferuje kuchnię azjatycką, w tym japońską. Pokazy kulinarne. Kolacja w godz. 19:00 - 22:00. Część wieczoru "rodzinna", część "tylko dla dorosłych" (konieczność rezerwacji stolika).
    Assari Shibuya. Restauracja a la carte, szef kuchni gotuje przy stoliku ze świeżych składników w lekkim bulionie zmieszanym z makaronem, różnorodne egzotyczne sosy.
    Tree Deck A la carte Flambe Restaurant. Różnorodne płonące dania przygotowywane na oczach gości.
    Azia Resort Island A la carte Cypriot Restaurant. DUży wybór dań kuchni cypryjskiej.
    Cava Bar.Czynny przez cały dzień - ciastka, napoje, przekąski, koktajle i podwieczorek. W godzinach wieczornych, tylko dla dorosłych open bar (po 21.00). Programy rozrywkowe.
    Yialos Pool Bar. Czynny od maja do października. Koktajle, przekąski, napoje i lody. Można wypić drinka bez wychodzenia z basenu.
    Stage Area. Odkryta scena z oświetleniem i nagłośnieniem do organizacji dyskotek i show (pokazy ognia, pokazy tańca, etc.), a także występów zespołów muzycznych.
    Premium Club Lounge. Zadaszona sala i odkryta strefa relaksu, o 11:00 podawane późne śniadanie. Poobiednia herbata w godzinach popołudniowych. Szeroka gama czasopism, książek i DVD-ROM.


    Firma Mouzenidis powstała w roku 1995 i ma już ponad 25 lat doświadczenia w organizacji wypoczynku. Organizator posiada własną linię lotniczą Ellinair, sieć hoteli Bomo Hotels, specjalizują się również w wyjazdach incentive Avitive Mice oraz w organizacji ślubów. Główna siedziba Mouzenidis Travel znajduje się w Grecji, w mieście Saloniki, ale również posiada 14 filii w największych greckich kurortach, filie biura działają  w Atenach, Riwierze Olimpu, na Chalkidiki, Peloponezie i na wielu greckich wyspach.  Regionalna sieć firmy stale zwiększa liczbę oddziałów i na dzień dzisiejszy jest ich ponad 80 w różnych krajach i ta liczba nadal rośnie. W sezonie 2020 realizowano loty do najpopularniejszych greckich kurortów takich jak: Chalkidiki, Riwiera Olimpu, Kreta, Zakynthos a dodatkowo w ofercie jest "dojazd własny" na Cypr, do Gruzji, a zimą na  narty w Bułgarii.

    Mouzenidis jest właścicielem  floty ponad 100 nowoczesnych autokarów klasy A.

    Mouzenis travel oferuje możliwość skorzystania z szerokiego zakresu usług VIP dla klientów ceniących sobie komfort na lotnisku oraz luksus podczas podróży na lotniskach w Salonikach i Heraklionie. 

     

     



    BestReisen

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Wielokrotnie nagradzany hotel, harmonijnie wkomponowany w nadmorską przestrzeń. Zadbany ogród, piękne zachody słońca, znakomita i różnorodna kuchnia, stylowe wnętrza, oddzielne strefy dla rodzin z dziećmi i dla dorosłych, doskonała obsługa.

    Położenie

    W miejscowości Chlorakas, ok. 200 m od plaży (dojście kamienistą ścieżką), ok. 6 km od centrum Pafos, ok. 3 km od starożytnej nekropolii, ok. 6 km od parku archeologicznego w Kato Pafos, ok. 25 km od lotniska w Pafos, ok. 155 km od lotniska w Larnace. Niedaleko hotelu znajduje się przystanek autobusowy.

    Wyposażenie

    Duże i eleganckie lobby z całodobową recepcją, restauracja główna Katoi (bufety, wieczory tematyczne, live cooking, minibufet dziecięcy), 4 restauracje a'la carte (włoska, azjatycka, latino grill, śródziemnomorska),  kilka barów (m.in. w atrium - okazjonalnie piano music, bary przy basenach, z siedziskami w basenie, bar Cava - wieczorem tylko dla dorosłych, bar przy scenie, bar przy plaży), punkt wymiany walut, bezpłatne Wi-Fi, wypożyczalnia samochodów i rowerów,  centrum konferencyjne, sklep z pamiątkami, room- service, usługi pralnicze. Hotel ma własny duży sad, skąd pochodzi spora część warzyw i owoców (istnieje możliwość wyjazdu tam i zwiedzania).       

    Pokoje

    Standardowe - sypialnia, łazienka (wanna lub prysznic, suszarka, kapcie, szlafroki), minibar, zestaw do parzenia kawy i herbaty, telewizja satelitarna LCD (32 '), radio, telefony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, sejf, bezpłatny bezprzewodowy dostęp do Internetu, balkon lub taras (widok na ląd/góry, częściowy widok na morze lub widok na morze). Powierzchnia - ok. 31 m kw. Superior sea view - powierzchnia ok. 33 m kw., widok na morze. Superior sea view/jacuzzi- na balkonie (widok na morze) wanna z jacuzzi. Powierzchnia - ok. 39 m kw. Family premium junior suite garden - balkon z widokiem na ogród, powierzchnia ok. 40 m kw. Możliwość zakwaterowania: maks. 2+2. Family suite garden view- na parterze, taras, powierzchnia ok. 51 m kw. Możliwość zakwaterowania: maks. 2 os. dorosłe + 3 dzieci. Family junior suite mountain view - balkon lub taras z widokiem na góry/ląd, powierzchnia ok. 51 m kw. Możliwość zakwaterowania: maks. 2 dorosłych + 3 dzieci. Premium - goście zakwaterowani w tego typu pokojach mają dodatkowe przywileje: śniadania w restauracji głównej oraz w przeznaczonej tylko dla nich Premium Lounge, tam też podwieczorek, aperitif przed kolacją, espresso cały dzień, gazety, książki, DVD, kącik internetowy, w pokoju woda, wino i owoce na powitanie, w minibarze woda, sok pomarańczowy i piwo (codzienna dostawa), ekspres do kawy.

    Wyżywienie

    HB - śniadania i kolacje lub śniadania i obiady. Można korzystać z restauracji głównej (bufety) lub restauracji Cipro (menu a la carte i zimny bufet). Ultra all inclusive -  śniadania, obiady, kolacje (bufety), kolacje w restauracji Cipro, dwie kolacje w wybranych innych restauracjach (konieczna rezerwacja), przekąski, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe, a także niektóre alkohole marek międzynarodowych, codziennie woda i napój w minibarze.

    Sport i rozrywka

    Basen główny w kształcie laguny, basen dla dorosłych z jacuzzi, basen kryty z wodospadem (podgrzewamy w sezonie zimowym), bezpłatne leżaki, parasole, ręczniki, łucznictwo, gimnastyka w wodzie, rzutki, bule, tenis stołowy, tenis ziemny (oświetlenie płatne), siatkówka, bilard (płatny), joga, program rozrywkowy, wieczorne występy i pokazy na scenie, muzyka na żywo w barze Cava, odpłatne spa (zabiegi kosmetyczne, masaże, hydroterapia, hammam, sauna, łaźnia, aromaterapia). 

    Dla dzieci

    Brodzik, zajęcia dla dzieci (miniklub i babyklub, klub dla nastolatków), minidyskoteki, menu dziecięce, wysokie krzesełka w restauracjach, plac zabaw obok hotelu, specjalne ceremonie/zabiegi w spa dla dzieci.  

    Uwagi

    Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt. Obywateli polskich nie obowiązują wizy. Należy mieć paszport (ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu) lub dowód osobisty. Dokument tożsamości muszą posiadać także dzieci.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczną obsługę, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, bagażu rejestrowanego (info w kolejnym punkcie), wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.

    Informacje o lotach liniami LOT, Wizzair, Ryanair

    Lecąc z LOT każdy pasażer może wziąć ze sobą: do kabiny można wnieść jeden bagaż podręczny (max 8kg) który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym fotelem. W przypadku chęci zabrania dodatkowego bagażu za dodatkową opłatą dostępne są opcje: - bagaż rejestrowany 23kg; cena 270PLN/sztuka Dodanie ww usług już po założeniu rezerwacji  będzie wiązało się z wyższymi ich cenami. Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będzą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie. // Wizzair: jedna sztuka bagażu podręcznego, nie większa niż 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg (domyślnie w cenie).    Bagaż główny za dopłatą: - 20 kg w cenie 450 PLN/sztuka z wylotem z Warszawy, 450 PLN/sztuka z wylotem z Katowic, 400 PLN/sztuka z wylotem z Krakowa - 32 kg w cenie 600 PLN/sztuka z wylotem z Warszawy, 600 PLN/sztuka z wylotem z Katowic, 500 PLN/sztuka z wylotem z Krakowa WIZZ Priority Jeśli wykupisz usługę WIZZ Priority (lub masz do niej prawo na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus), będziesz mieć prawo do wniesienia na pokład jednej sztuki bezpłatnego bagażu podręcznego (maks. wymiary: 40 x 30 x 20 cm) i dodatkowej sztuki bagażu podręcznego na kółkach (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm). Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Koszt usługi Wizz Priority to 240 PLN/os. za lot w dwie strony. Wybór miejsca (za opłatą) Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie. // Ryanair: Do kabiny można wnieść jeden bagaż podręczny (max 40cm x 20cm x 25cm), który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym hotelem. W przypadku chęci zabrania dodatkowego bagażu za dodatkową opłatą dostępne są opcje: - pierwszeństwo wejścia na pokład - Pasażerowie, którzy zakupią usługę mogą zabrać 1 dodatkową 10 kg torbę, która musi zmieścić się w koszu do mierzenia bagażu (nie przekraczająca 10 kg i o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm); cena 150 PLN/os. - bagaż rejestrowany 20kg; cena 330 PLN/sztuka Dodanie ww usług już po założeniu rezerwacji  będzie wiązało się z wyższymi ich cenami. Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będzą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie.

    Aktualizacje COVID-19

    Komunikat z dnia 11/08/2020 Ambasady RP w Nikozji.UWAGA! Od piątku 14.08. Polska przesunięta do kategorii B - osoby przylatujące na Cypr muszą okazać negatywny wynik testu na obecność koronawirusa wykonany nie wcześniej niż 72 godziny przed podróżą. Jednocześnie informujemy, że każda osoba udająca się na Cypr nadal musi uzyskać  przepustkę Cyprus Flight Pass przed wylotem.Komunikat z dnia 17/07/2020. COVID-19 Procedury bezpieczeństwa dla podróżnych udających się na Cypr - każda osoba udająca się na Cypr musi uzyskać przed wylotem przepustkę Cyprus Flight Pass. Wjazd na Cypr 1) W jaki sposób podróżni będą mogli wjechać do kraju? a. Kraje pochodzenia zostały podzielone na dwie kategorie (A i B) na podstawie dostępnych międzynarodowych danych epidemiologicznych (kategoryzacja państw jest dostępna na stronie internetowej www.cyprusflightpass.gov.cy). Podróżni powinni stale odwiedzać tą platformę internetową w celu śledzenia na bieżąco ewentualnych zmian, które mogą dotyczyć ich podróży. b. Podróżując na Cypr osoby przylatujące z krajów należących do kategorii A nie będą musiały okazywać negatywnego wyniku testu PCR na COVID-19. Są jedynie zobowiązane do udzielenia niezbędnych informacji i złożenia wymaganych deklaracji. Osoby podróżujące z krajów należących do kategorii B są zobowiązane do wykonania testu molekularnego w certyfikowanym laboratorium w ciągu 72 godzin przed wylotem i posiadania jego negatywnego wyniku. Są zobowiązane także do udzielenia niezbędnych informacji i złożenia wymaganych deklaracji. c. Podróż z krajów nieuwzględnionych w powyższych dwóch kategoriach mogą odbyć jedynie: o Obywatele cypryjscy mieszkający na stałe w Republice Cypryjskiej oraz członkowie ich rodzin (małżonkowie, dzieci, rodzice) o Rezydenci legalnie zamieszkujący w Republice Cypryjskiej o Osoby, którym udzielono zgody na wjazd do Republiki Cypryjskiej na podstawie Konwencji Wiedeńskiej o Osoby, nieujęte w żadnej z powyższych kategorii, pod warunkiem uzyskania przez nie uprzednio pisemnej zgody Republiki Cypryjskiej, zgodnie z Dekretem o Chorobach Zakaźnych (Infectious Diseases Decree) nr 30, z późniejszymi zmianami. 2) Jakie dokumenty będą wymagane dodatkowo? a. Na stronie internetowej www.cyprusflightpass.gov.cy będzie dostępna przepustka Cyprus Flight Pass, którą można wypełnić elektronicznie. Wszyscy pasażerowie podróżujący do Republiki Cypryjskiej muszą podać z wyprzedzeniem wszelkie niezbędne informacje i przedłożyć wymagane dokumenty. Zarejestrowanie się na platformie jest obowiązkowe dla wszystkich osób, które chcą lecieć na Cypr. Jedynie w sytuacji usterki technicznej lub też zaplanowanych prac konserwacyjnych platformy elektronicznej (ogłoszonych oficjalnie na platformie), pasażerowie będą mogli wypełnić wymagane formularze ręcznie. Formularze można pobrać ze strony internetowej: https://cyprusflightpass.gov.cy/en/download-forms. W tym wypadku podróżni są zobowiązani posiadać przy sobie wymagane dokumenty w wersji papierowej. b. Przepustka uprawniająca do odbycia lotu na Cypr będzie zawierała: a) dane osobowe pasażera b) deklarację, że na 14 dni przed wylotem podróżny nie podróżował do / z kraju lub nie mieszkał w kraju nieujętym w liście państw należących do kategorii A i B c) potwierdzenie, że podróżny nie okazywał żadnych objawów związanych z COVID-19 w ciągu 72 godzin przed podróżą d) potwierdzenie, że dana osoba nie miała świadomego kontaktu z osobami zarażonymi COVlD-19 w ciągu 14 dni przed podróżą e) oświadczenie, że podróż odbywa się na własną odpowiedzialność i w razie zarażenia COVID-19 podróżny nie będzie rościł sobie żadnych pretensji do Republiki Cypryjskiej ani do działających na miejscu usługodawców f) oświadczenie, że jeżeli w ciągu 14 dni od powrotu do kraju podróżny będzie wykazywał objawy COVID-19, poinformuje o tym fakcie cypryjskie służby medyczne. c. Linie lotnicze nie pozwolą pasażerom wejść na pokład samolotu i odbyć podróży do Republiki Cypryjskiej bez przepustki Cyprus Flight Pass (weryfikowanie informacji zawartych w przepustce Cyprus Flight Pass NIE należy do obowiązków linii lotniczych). Podróżni przylatujący do Republiki Cypryjskiej bez przepustki Cyprus Flight Pass będą podlegali karze grzywny w wysokości 300 euro. 3) Jakie kryteria brane są pod uwagę przy umieszczaniu państw w określonych kategoriach? a. Cypr postanowił wprowadzić system kategoryzacji w celu zapewnienia równego traktowania krajów o podobnej sytuacji epidemiologicznej. System kategoryzacji jest przejrzysty, niedyskryminujący, dynamiczny i będzie weryfikowany co tydzień, tak aby kraje mogły być dodawane i usuwane z odpowiednich kategorii na podstawie najnowszych dostępnych danych. W skład zespołu, który będzie dokonywał cotygodniowych analiz wchodzą naukowcy, epidemiolodzy, specjaliści ds. statystyki i specjaliści zdrowia publicznego. b. Główne kryteria, brane pod uwagę przy kategoryzacji poszczególnych krajów to (kraje kategoryzowane są na podstawie sumy wszystkich składowych): o współczynnik reprodukcji wirusa R(t)


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Dertour Polska

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Nazwa obiektu

    Azia Resort & Spa

    Kategoria

    ****

    Miejscowość

    Pafos

    Region

    Pafos

    Kod

    PFO40026 FH

    Liczba pokoi

    278

    Zalety

    Super terminy oszczędnościowe. Top zniżki dla dzieci. Super oferta dla wczesnych rezerwacji.

    Położenie

    Od naturalnej piaszczystej plaży oddalony jedynie ok. 180 m, od sklepów i restauracji ok. 50 m, do centrum ok. 6 km. Przystanek autobusowy bezpośrednio przed hotelem. 18-dołkowe pole golfowe w odległości ok. 10 km. Lotnisko Pafos ok. 22 km.

    Opis

    Elegancki, składający się z 4-piętrowego budynku głównego i 2 budynków bocznych. 5 restauracji z bufetem lub a la carte (a la carte za opłatą, wymagana wcześniejsza rezerwacja), 3 bary, osadzone roślinnością atrium z miejscami do siedzenia, podgrzewany kryty basen, WLAN, sklep z pamiątkami, fryzjer, winda, basen w kształcie laguny, basen tylko dla dorosłych, taras słoneczny z leżakami i parasolami, ręczniki kąpielowe, bar przy basenie, leżaki na plaży, parking.

    Wyżywienie

    2 posiłki (H) ze śniadaniem i obiadokolacją w formie bufetu lub all inclusive (I) = śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, od godz.10 do 24 lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, w godz.10.30-12 i 16.30-18 przekąski, w godz. 10-18 lody.

    Pokój typ 1

    DJQ / EJQ = gustowne pokoje dwuosobowe / jednoosobowe, ok. 31 m kw., z prysznicem / WC, suszarką do włosów, tel., TV z kanałem muzycznym, WLAN, zestawem do parzenia kawy / herbaty, minibarem (za opłatą), sejfem, klimatyzacją / ogrzewaniem (każdy w zależności od sezonu), balkonem lub tarasem, z widokiem na góry.

    Pokój typ 2

    DJY = pokoje dwuosobowe ekonomiczne, takie samo wyposażenie jak w DJQ, ale z ograniczoną dostępnością.

    Pokój typ 3

    DJA = pokoje dwuosobowe, takie samo wyposażenie jak w DJQ, z bocznym widokiem na morze.

    Pokój typ 4

    DJM / EJM = pokoje dwuosobowe / jednoosobowe, takie samo wyposażenie jak w DJQ, z widokiem na morze.

    Pokój typ 5

    DJD = pokoje dwuosobowe Superior, ok. 33 m kw., dodatkowo leżaki na balkonie lub tarasie, widok na morze.

    Pokój typ 6

    FJM = pokoje rodzinne, takie samo wyposażenie jak w DJM, z dodatkowymi miejscami do spania, widok na morze.

    Pokój typ 7

    DJB/DJC = pokoje dwuosobowe Premium ok. 33 m kw., możliwość rezerwacji od 16 lat, dodatkowy dostęp do strefy tylko dla dorosłych z leżakami i widokiem na morze, śniadanie i animacja tylko dla dorosłych, oddzielne posiłki w restauracji a la carte oraz w barze Cava, korzystanie z Premium Lounge, VIP Check-in / -out, z widokiem na góry (DJB) lub widokiem na morze (DJC).

    Pokój typ 8

    KJM = Junior Suity, ok. 52 m kw., dodatkowo jacuzzi na tarasie, widok na morze.

    Sport, rozrywka, wellness

    W cenie = siłownia, tenis stołowy, kort tenisowy, rzutki, bilard, dzienna i wieczorna animacja, okazjonalne pokazy wieczorowe i muzyka na żywo. Za opłatą = łaźnia parowa, sauna, masaże i różne zabiegi w spa, wypożyczalnia rowerów, nurkowanie, sporty wodne na plaży (lokalni dostawcy).

    Dla dzieci

    W cenie = mini klub od 2,5 do 12 lat, klub dla nastolatków od 13 do 17 lat, oddzielny brodzik, plac zabaw dla dzieci, mini dyskoteka. Za dodatkową opłatą = opiekunka do niemowląt (na zamówienie).

    Warto wiedzieć

    Dla przyjazdów w terminach 12.5. do 19.5. i 21.7. do 20.9 w cenie upgrade z kat. pokoju DJA na DJM (zależnie od dostępności na miejscu).Zakres świadczeń może się różnić w zależności od sezonu.

    Transfery

    Możliwość rezerwacji transferu z/na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    RP508102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

    Atur

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    CYPR

    Hotel info

    położony wśród zieleni tropikalnych ogrodów, Azia Resort and Spa to wspaniały kompleks oferujący komfort zakwaterowania i wygodę wypoczynku. Usytuowany zaledwie kilka kroków od morza oferuje liczne udogodnienia i bogate zaplecze rekreacyjne. Z myślą o wakacyjnym odpoczynku przygotowano liczne tarasy słoneczne z basenami otoczone palmową zielenią. Wielokrotnie nagradzane spa proponuje liczne zabiegi relaksacyjne, a miłośnicy sportu znajdą tu siłownię i kort tenisowy. Wyśmienite restauracje serwują dani kuchni międzynarodowych, a bary oferują orzeźwiające drinki i wina. Czas na terenie kompleksu urozmaica rozrywka, zajęcia sportowe i animacje przygotowane z myślą o wszystkich grupach wiekowych. To idealny wybór zarówno dla rodzin jak i par poszukujących eleganckiego, relaksującego wypoczynku w pobliżu plaży. Kategoria lokalna 5*****

    Lokalizacja

    Pafos, nadmorskie przedmieścia, w wiosce Chlorakas, ok. 400m od najbliższych sklepów i restauracji, tętniące życiem centrum Pafos ok. 6km, ok. 4km od Pano Pafos i starożytnych Grobowców Królewskich, ok. 7km od portu i parku archeologicznego w Kato Pafos. Przystanek komunikacji lokalnej ok. 200m od hotelu. Lotnisko Pafos ok. 25km, Larnaka ok. 155km.

    Plaża

    bezpośrednio przed hotelem (przejście przez teren ogrodów) nadmorskie tarasy skalne. Ok. 200m od hotelu plaża (dojście kamienistą ścieżką), piaszczysto-kamienista, ze skałami, publiczna, bezpłatna. W sezonie letnim leżaki i parasole za opłatą.

    Hotel

    278 pokoi, przestronny hol powitalny, recepcja 24h, eleganckie lobby, windy, restauracja główna z tarasem, show cooking, bary i cafeteria, sezonowy snack bar przy basenie - częściowo swim up, sezonowe restauracja w tym m.in. Akamas z tarasem restauracja a la carte, Amfiteatr Dine na świeżym powietrzu z widokiem na morze, Cipro kuchnia włoska, Asian kuchnia azjatycka. Taras z widokiem na basen, ogród i morze, butik, zaplecze konferencyjne, punkt wymiany walut, płatne miejsca parkingowe.

    Pokój

    elegancki, nowocześnie i wygodnie wyposażony pokój typu standard (STD) - klimatyzacja (sezon letni), ogrzewanie (sezon zimowy), TV, telefon, łazienka (prysznic lub wanna, suszarka do włosów), zestaw do parzenia kawy lub herbaty, płatny minibar/lodówka, sejf, balkon. 2-osobowy, możliwość 1 dostawki, co może jednak ograniczać komfort zakwaterowania. Pokój 1-osobowy na zamówienie (wyposażenie może odbiegać od opisanego).

    Sport i rozrywka

    duży basen zewnętrzny w kształcie laguny (sezon letni), tarasy słoneczne. Sezonowy basen zewnętrzny tylko dla dorosłych. Leżaki przy basenach bezpłatnie. Basen kryty (sezon zimowy, podgrzewany), sezonowe jacuzzi, tenis stołowy, fitness. Płatne - kort tenisowy, bilard, zaplecze spa & wellness z jacuzzi, sauną, łaźnią parową, bogatą ofertą zabiegów kosmetycznych i relaksacyjnych. Sezonowe animacje, zajęcia sportowe i wieczorne show lub muzyka.

    Dzieci

    brodzik, kącik zabaw

    Opcje wyżywienia

    - śniadania, obiadokolacje (HB)- all inclusive (ALL)

    Uwagi

    hotel objęty telefoniczną obsługą z językiem polskim. Lokalny rezydent język angielski. Obiekt wymaga odpowiedniego ubiory w salach restauracyjnych, wskazany jest strój formalny (panowie - długie spodnie, koszule z długim rękawem). Wybrane bary i restauracja po godz. 21:00 dostępne tylko dla osób dorosłych.

    Nasza opinia

    elegancki, wytworny kompleks hotelowy z doskonałym zapleczem. Baseny, centrum spa, liczne restauracje i bary, a także hotelowa rozrywka… wszystko to gwarantuje komfort wypoczynku.201203

    Przewóz bagażu

    limity bagażowe w zależności od linii lotniczejEasyJet (kod lotu EZY) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 45x36x20cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 56x45x25cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o wadze do 15kg i max wymiarach 56x45x25cm przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 23kg przewożony w luku bagażowym.LOT (kod lotu LO) - duży bagaż podręczny o max wymiarach 55x40x23cm, max waga do 8kg, które pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany o max wadze do 23kg przewożony w luku bagażowym.Ryanair (kod lotu FR) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x20x25cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym.WizzAir (kod lotu W6) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x30x20cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm, przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym.Powyższe informacje nie dotyczą dzieci do lat 2 (tzw infantów). Ceny dodatkowego, opcjonalnego bagażu zg z systemem rezerwacyjnym. Ważne! Jeżeli bagaż dodany zostanie do rezerwacji już po jej potwierdzeniu jego cena będzie wyższa.

    Ważne

    Informujemy, iż wyniku pandemii COVID-19, mając na celu zapewnienie najwyższego poziomu bezpieczeństwa i komfortu wypoczynku obowiązywać mogą restrykcyjne procedury i obostrzenia dotyczące świadczonego serwisu. Z uwagi na powyższe wprowadzone mogą zostać inne, niż standardowo dotychczas, zasady korzystania z transportu czy infrastruktury hotelowej np. maksymalna ilość pasażerów lub gości w obiekcie hotelowym, ograniczenia w serwisie sprzątającym, obowiązek zachowania dystansu, określone warunki korzystania z barów, restauracji itp. Wystąpić mogą również ograniczanie w dostępie do wybranej infrastruktury jak np. zaplecza spa, fitness, programów animacyjnych itp., a nawet częściowe lub całkowite zamknięcie obiektu. Konkretne przepisy i zarządzenia regulowane są przez instytucje międzynarodowe, a także przez lokalne władze w miejscu docelowym i Biuro Podróży ATUR sp. z o.o nie ma na nie wpływu. Staramy się na bieżąco śledzić wytyczne i niezwłocznie informować o obowiązujących restrykcjach, mając jednak na uwadze iż przepisy zmieniać mogą się bardzo dynamicznie, obostrzenia obowiązywać mogą bez wcześniejszego powiadomienia.

    Informujemy również, iż zmianom ulegać mogą przepisy dotyczące przekraczania granic oraz przepisy sanitarne w poszczególnych krajach. Komunikaty dotyczące warunków podróżowania dostępne są pod adresem http

    //atur.com/pl/bezpieczna-podroz

    CENA ZAWIERA

    Cena zawiera: bilet lotniczy | przewóz bagażu podręcznego | transfer lotnisko-hotel i hotel-lotnisko | zakwaterowanie | wyżywienie zg z wybraną opcją | składka z tytułu TFG | składka z tytułu TFP | ubezpieczenie KL 15.000 EUR, NNW 2.000 EUR, bagaż podróżny 200 EUR

    CENA NIE ZAWIERA

    Cena nie zawiera: opcjonalnie przewóz bagażu dodatkowego | świadczenia dodatkowe


    Oasis Tours

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Opis kontrahenta

    Około 180 m od plaży znajduje się hotel Azia Resort & Spa. Centrum miasta oddalone jest o około 6 km. W pobliżu pobliskie pole golfowe zapewnia rozrywkę dla wczasowiczów. Hotel wyposażony jest w Wi-Fi, windę, sklep, miejsca parkingowe oraz salę telewizyjną. Na zewnątrz znajduje się ogród oraz podgrzewany basen ze słodką wodą. jacuzzi. Dla dzieci jest również basen dla dzieci. Ponadto na zewnątrz znajduje się taras. Wewnątrz hotelu można skorzystać z krytego basenu. Dla rozrywki hotel oferuje bibliotekę/czytelnię. Dla najmłodszych gości hotelowych przygotowano plac zabaw. Bagaż można przechować w hotelowej przechowalni. W razie potrzeby możesz skontaktować się z centrum medycznym. Na zjazdy i inne spotkania biznesowe hotel oferuje przestrzeń konferencyjną. Palenie jest dozwolone w hotelu. Hotel wymaga, aby wszyscy Goście wpłacili depozyt po przyjeździe.Wyżywienie Śniadania oferowane są w formie bufetu szwedzkiego. Kolacja serwowana jest również w formie bufetu. W części gastronomicznej serwowane są również dania wegetariańskie.Odległości    Lotnisko: ok. godz. 18,7 km Sport i rekreacja Hotelowe pole do minigolfa zapewnia rodzinną zabawę podczas najpiękniejszej pory roku. Z tenisem stołowym i siatkówką różne inne sporty oferują wiele urozmaiceń podczas wakacji. Z kortu tenisowego mogą korzystać również goście hotelowi. Sauna czeka na Państwa w hotelowym spa.

    DOKONANIE REZERWACJI

    Każda rezerwacja wstępna, po potwierdzeniu przez Agenta/Klienta, uzyskuje status "Do potwierdzenia", co oznacza, że Organizator sprawdza dostępność miejsc w hotelu (rodzaj pokoju lub inne składniki zarezerwowane przez Klienta)  i dopiero po sprawdzeniu dostępności nadaje rezerwacji odpowiedni status (Potwierdzona/Anulowana).

    HOTELE REGULACJE I ZMIANY PO COVID 19

    W następstwie pandemii hotele wdrażają regulacje sanitarne mające na celu zapewnienie Klientom bezpiecznego wypoczynku. W każdym hotelu znajdą się wytyczne dotyczące korzystania z: infrastruktury (baseny, siłownie, SPA, sale zabaw, wspólne pomieszczenia, sposób wydawania posiłków itp.), z systemu All Inclusive, atrakcji, animacji itp. Hotele zastrzegają sobie prawo do wprowadzania  zmiany zasad korzystania z oferty hotelowej zgodnie z wymogami. Zalecenia i regulacje mogą się zmieniać dynamicznie i mogą być wprowadzane w trybie nagłym. Obiekty działają zgodnie z wytycznymi władz danego kraju obowiązującymi w związku z przeciwdziałaniem epidemii COVID-19. Wszelkie zmiany wynikają z wdrażania przepisów sanitarnych, do których stosowania zobowiązane są hotele oraz turyści. Obowiązek dostosowania się do reżimu sanitarnego nie uprawnia Klienta do możliwości żądania odszkodowania.Prosimy każdorazowo o zapoznawanie się z komunikatami MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi i sanitarnymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych. W przypadku rezerwacji wakacji w Polsce: https://www.gov.pl/web/rozwoj/hotele-i-inne-miejsca-noclegowe.Aktualne wytyczne można również znaleźć na stronie Głównego Inspektoratu Sanitarnego, Światowej Organizacji Zdrowia oraz Europejskiego Centrum ds. Zapobiegania i Kontroli Chorób.Światowa Organizacja Zdrowia uznała epidemię wywołaną wirusem SARS-CoV-2 za pandemię. Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z ograniczeniami w ruchu lotniczym, w przypadku uzasadnionych podejrzeń wystąpienia SARS-CoV-2 z koniecznością pobytu w wyznaczonym przez władze kraju obiekcie lub szpitalu, z trudnościami w powrocie do kraju, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.Ważne: Kienci zobowiązani są do zapoznania się z akutalnymi zasadami i ograniczeniami na: https://www.gov.pl/web/koronawirus/aktualne-zasady-i-ograniczenia

    WYTYCZNE COVID 19

    CYPR POŁUDNIOWYOsoby podróżujące z krajów należących do kategorii POMARAŃCZOWEJ (w tym z Polski) są zobowiązane do wykonania przed podróżą testu na obecność koronawirusa i posiadanie przy sobie negatywnego wyniku testu RT-PCR w języku angielskim. Test należy wykonać nie wcześniej niż 72 godziny przed wylotem.Z obowiązku posiadania negatywnego wyniku testu na obecność koronawirusa zwolnione są:Osoby zaszczepione - osoby posiadające zaświadczenie o przyjęciu dwóch dawek szczepionki.W przypadku szczepionek dwudawkowych wystarczające jest przyjęcie obu dawek. W przypadku szczepionki jednodawkowej konieczne jest upłynięcie 14 dni od daty przyjęcia szczepionki. Zaświadczenie musi zawierać dane osoby przyjmującej szczepienie oraz datę wykonania szczepienia. Akceptowane są cztery szczepionki zatwierdzone przez EMA (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca i Johnson&Johnson) oraz rosyjska szczepionka Sputnik V.Wszyscy pasażerowie losowo wybranych lotów będą poproszeni o poddanie się testowi na COVID-19 zaraz po przylocie, niezależnie od tego, z jakiego kraju przylecieli. W tym przypadku, koszt wykonania testu ponosi rząd cypryjski.Od 1 marca Cypr zmienił sposób kategoryzacji krajów i będzie stosował system klasyfikacji państw przy użyciu kolorów, zharmonizowany ze standardami oceny krajów przez ECDC (Europejskie Centrum ds. Zapobiegania i Kontroli Chorób).W związku z tym władze cypryjskie wprowadziły cztery kategorie państw (GREEN, ORANGE, RED i GREY), z których można podróżować na Cypr. Polska znajduje się obecnie w kategorii ORANGEOsoby podróżujące z krajów należących do kategorii CZERWONEJ są zobowiązane do wykonania testu molekularnego w certyfikowanym laboratorium (próbka powinna być pobrana w ciągu 72 godzin przed wylotem) oraz przesłania na platformę Cyprus Flight Pass dokumentu potwierdzającego uzyskanie negatywnego wyniku testu PCR na COVID-19. Będą także musiały opłacić i poddać się testowi molekularnemu PCR po przylocie na Cypr i pozostawać w samoizolacji do otrzymania wyniku drugiego testu. Wymóg poddania się testom nie dotyczy dzieci poniżej 12 roku życia. Wszyscy podróżni są zobowiązani ponadto do udzielenia niezbędnych informacji i złożenia wymaganych deklaracji.UWAGA!!! CYPR PÓŁNOCYPodróżujący do Republiki Cypryjskiej zobowiązanni są do uzyskania przepustki "Cyprus Flight Pass" poprzez wypełnienie kwestionariusza i oświadczenia dostępnego pod linkiem https://cyprusflightpass.gov.cy/Wypełnianie "Cyprus Flight Pass" na 24 godziny przed rozpoczęciem podróży do Republiki Cypryjskiej jest obowiązkowe dla wszystkich pasażerów podróżujących z każdej kategorii kraju, zarówno w celu wejścia na pokład samolotu, jak i wjazd na Cypr.Zapoznaj się z najnowszymi wytycznymi Republiki Cypryjskiej dotyczącymi zasad bezpieczeństwa obowiązującymi w krajuhttps://www.visitcyprus.com/index.php/en/cyprus-covid19-travel-protocolPrzepisy sanitarneW godzinach 01:00-5:00  w nocy obowiązuje całkowity zakaz przemieszczania się po terenie Cypru (wyjątki: udokumentowany wyjazd do pracy oraz względy medyczne).Obowiązuje nakaz noszenia maseczek ochronnych przez osoby powyżej 12 roku życia zarówno w publicznych przestrzeniach otwartych jak i w przestrzeniach zamkniętych, w których przebywa więcej niż 1 osoba (wyjątki: prywatne mieszkania, jazda prywatnym samochodem, spożywanie posiłku, ćwiczenia fizyczne, względy zdrowotne). Nieprzestrzeganie ograniczeń grozi nałożeniem mandatu w wysokości 300,- EUR. Zaleca się utrzymywanie dystansu 2 m od innych osób.Ostatnia aktualizacja 07.06.2021

    POTWIERDZENIE REZERWACJI

    Uwaga! Każda rezerwacja potwierdzona przez Agenta/Klienta - musi zostać dodatkowo potwierdzona przez Organizatora.


    Neckermann

    Szukasz wakacji na Cypr?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Paphos, Cypr

    Opis hotelu

    Kompleks domków bungalowych zbudowany został w roku 1993. Goście mogą rozgościć się w jednym z 264 przytulnych pokoi. Poszczególne piętra kompleksu osiągalne są za pomocą windy. Dopełnieniem komfortowego pobytu jest możliwość skorzystania z szatni, sejfu i kantoru wymiany walut. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych zapewnia stały dostęp do sieci. Do dyspozycji gości jest restauracja, jadalnia, sala śniadaniowa, kawiarnia i bar. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w sklepie z pamiątkami oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie kompleksu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również sala telewizyjna i pokój zabaw dla dzieci. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Poza tym goście skorzystać mogą z przechowalni rowerów. Do pozostałych świadczonych usług należą babysitting, opieka nad dziećmi, opieka medyczna, serwis pokojowy, pralnia i usługi fryzjerskie. Istnieje możliwość skorzystania z transportu wahadłowego. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów.

    Zakwaterowanie

    Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie, kuchnię i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Niewątpliwym atutem poszczególnych kwater jest boczny widok na morze. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne wyłożone są wykładziną dywanową oraz wyposażone w łóżko podwójne bądź łóżko typu king size. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu, minibarku i biurka. W skład standardowego wyposażenia wchodzi również ekspres do kawy / herbaty. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor, radio, zestaw stereo, odtwarzacz DVD i Wi-Fi. W pokoju znajdziecie Państwo również obuwie domowe. Dostępne są pokoje przystosowane dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich. Łazienki wyposażone są w prysznic, wannę i jacuzzi. W łazience znajduje się suszarka do włosów i szlafroki. Obiekt oferuje pokoje rodzinne i pokoje dla niepalących.

    Sport i wypoczynek

    Na terenie kompleksu domków bungalowych znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Do dyspozycji gości jest również taras do opalania, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. W ofercie baru znajdują się napoje orzeźwiające. Różnorodne atrakcje, jak tenis ziemny, siatkówka, golf i strzelanie z łuku, czy też za dodatkową opłatą rower / rower górski urozmaicą Państwa pobyt w kompleksie. W ofercie organizatorów zewnętrznych znajduje się wędkowanie. Do dyspozycji gości jest szeroki wachlarz aktywności sportowych, w tym wodnych jak żeglowanie i aqua fitness oraz za dodatkową opłatą narty wodne, windsurfing i nurkowanie. Organizatorzy zewnętrzni oferują windsurfing, jet ski, przejażdżki na bananie wodnym i rejsy katamaranem. Bogata oferta sportowa wewnątrz kompleksu obejmuje studio fitness, tenisa stołowego, bilard, darta, jogę i aerobik. Obiekt oferuje w Centrum Wellness bogatą gamę zabiegów, w tym spa, saunę, łaźnię parową, łaźnię turecką, zabiegi masażu, anti-ging i solarium, jak również za dodatkową opłatą salon piękności. Do pozostałych możliwości spędzenia czasu wolnego należą program animacyjny, muzyka na żywo, miniklub i minidisco.

    Wyżywienie

    Dostępne warianty żywieniowe to wyżywienie częściowe i opcja all inclusive. Podawane na miejscu posiłki to śniadanie, obiad i kolacja. Na życzenie istnieje możliwość przygotowania potraw wegetariańskich. Kompleks domków bungalowych oferuje przekąski. Specjalną atrakcję stanowi pokaz show-cookingu. Dostępne są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

    Akceptowane karty kredytowe

    W kompleksie akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa, Diners Club, JCB i MasterCard.

    Uwagi dodatkowe

    Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2020

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Azia Resort & Spa
    Zdjęcia lokalizacji (Cypr / Paphos)

    Opinie o Hotelu Azia Resort & Spa

    Azia Resort & Spa - możliwości zakwaterowania:

    Dwuosobowy z jednym lub dwoma łóżkami pr
    Dwuosobowy z jednym lub dwoma łóżkami pr
    Dwuosobowy z jednym lub dwoma łóżkami su
    Dwuosobowy z jednym lub dwoma łóżkami su
    Dwuosobowy z jednym lub dwoma łóżkami z
    Dwuosobowy z jednym lub dwoma łóżkami z
    Junior suite deluxe
    Junior suite premium
    Junior suite premium z widokiem na morze
    Junior suite z widokiem na morze
    Pokój rodzinny premium
    Pokój rodzinny standard
    Pokój rodzinny z widokiem na morze z dwi
    Suite z widokiem na morze
    Suite z widokiem na ogród
    Twin standard room (balcony)
    Twin standard room (seaview, balcony)
    Twin superior room (seaview, balcony or
    Familysuite (gardenview)
    Familysuite (seaview, balcony)
    Premium juniorsuite (balcony or terrace)
    Twin premium room (balcony)
    Twin standard juniorsuite (seaview, priv
    family suite room gardenview
    family suite room seaview balcony
    junior suite premium balcony or terrace
    junior suite twin standard seaview private jacuzzi terrace
    Single Use Standard Mountain View
    standard twin premium balcony
    Twin Standard Balcony
    Twin Standard Sea View Balcony
    standard twin superior seaview balcony or terrace

    Azia Resort & Spa - Możliwości wyżywienia:


    Azia Resort & Spa - miasta wylotu:


    Azia Resort & Spa - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Azia Resort & Spa? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00