cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
  • Hotel Marco Polo, Korcula
  • Hotel Marco Polo, Korcula
  • Hotel Marco Polo, Korcula
  • Hotel Marco Polo, Korcula
  • Hotel Marco Polo, Korcula
  • Hotel Marco Polo, Korcula
  • Hotel Marco Polo, Korcula
  • Hotel Marco Polo, Korcula
  • Hotel Marco Polo, Korcula
  • Hotel Marco Polo, Korcula
  • Hotel Marco Polo, Korcula
  • Hotel Marco Polo, Korcula
  • Hotel Marco Polo, Korcula
  • Hotel Marco Polo, Korcula
  • Hotel Marco Polo, Korcula
  • Hotel Marco Polo, Korcula
  • Hotel Marco Polo, Korcula
  • Hotel Marco Polo, Korcula
  • Hotel Marco Polo, Korcula
  • Hotel Marco Polo, Korcula
1 / 20
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
04.10 - 08.10
już od 999 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
15.10 - 16.10
już od 170 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Marco Polo
  • Fitness/Siłownia
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Marco Polo
star 4

Chorwacja: Korcula
Ocena hotelu Marco Polo:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Marco Polo:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 04 października 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 15 października 2022

Hotel Marco Polo w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 100 m od żwirowej plaży
  • ok. 1 km od zabytkowej starówki w Korculi

polozenie

  • ok. 100 m od żwirowej plaży
  • ok. 1 km od zabytkowej starówki w Korculi

Do dyspozycji gości

  • winda
  • lobby
  • recepcja
  • 2 bary (w lobby i przy basenie)
  • 2 restauracje (główna i a la carte)
  • basen zewnętrzny
  • jacuzzi
  • brodzik dla dzieci
  • taras słoneczny

Wyposażenie

  • Wi-Fi (płatne)
  • leżaki i parasole (przy basenie i na plaży, w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

  • parking
  • kawiarnia
  • strefa wellness
  • sale konferencyjne

karty

Visa, MasterCard, Amex, Diners

Liczba pokojów

103

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel akceptuje zwierzęta domowe (na zapytanie, płatne, ok. 10 €/dzień)
  • dla gości TUI 10% zniżki na zabiegi wellness, jedzenie i napoje w restauracji a la carte
  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

Dla dzieci

  • brodzik  
  • łóżeczko (na zapytanie, w cenie)

Sport i wellness

W cenie
  • basen
Płatne
  • siłownia
  • strefa wellness
  • masaże

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój 2-osobowy superior DZX2
  • 1-3 os.
  • ok. 20 m2
  • od strony parku
  • klimatyzacja
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka
  • sejf (w cenie)
  • TV sat. (część programów płatna)
  • telefon
  • minibar (płatny)
Suita junior JSX1
  • 2-4 os.
  • ok. 25 m2
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka
  • sejf (w cenie)
  • TV sat. (część programów płatna)
  • telefon
  • minibar (płatny)
  • balkon
Suita junior JSX2
  • 2-4 os.
  • ok. 25 m2
  • od strony morza
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka
  • sejf (w cenie)
  • TV sat. (część programów płatna)
  • telefon
  • minibar (płatny)
  • balkon
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-2 os.
  • ok. 14 m2
  • od strony parku
  • klimatyzacja
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka
  • sejf (w cenie)
  • TV sat. (część programów płatna)
  • telefon
  • minibar (płatny)
Pokój 2-osobowy DZX3
  • 1-2 os.
  • ok. 14 m2
  • od strony morza
  • klimatyzacja
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka
  • sejf (w cenie)
  • TV sat. (część programów płatna)
  • telefon
  • minibar (płatny)
Pokój 2-osobowy DZX4
  • 1-3 os.
  • ok. 20 m2
  • od strony morza
  • klimatyzacja
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka
  • sejf (w cenie)
  • TV sat. (część programów płatna)
  • telefon
  • minibar (płatny)

Wyżywienie

Dwa posiłki
  • śniadanie
  • kolacja
  • posiłki w formie bufetu
Śniadania
  • w formie bufetu

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Itaka

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Chorwacja / Chorwacja

Opis oferty:

Nazwany imieniem słynnego podróżnika, który ponoć urodził się w mieście Korčula, oferuje słoneczne wakacje w "małym Dubrowniku", ze wszystkimi atrakcjami tego pięknego dalmatyńskiego miasteczka dostępnymi tylko po krótkim spacerze. Do dyspozycji Gości jest ładny basen, skąd roztacza się fantastyczny widok na małą zatokę i mury starego miasta. Sympatyczna atmosfera, zadbane pokoje i dogodne położenie sprawiają, że hotel jest chętnie odwiedzany przez turystów zakochanych w dalmatyńskich wyspach.

POŁOŻENIE:

na wyspie Korčula, ok. 400 m od centrum miejscowości KORČULA z barami, restauracjami i sklepami, na lekkim wzniesieniu; ok. 140 km od portu lotniczego w Dubrowniku w linii prostej, transfer autokarem do miejscowości Orebić na płw. Pelješac i przeprawa łódką lub promem do miasta Korčula (ok. 20 min), przejazd autokarem do hotelu.

PLAŻA:

publiczna, wydzielony odcinek dla hotelu, kamienisto-betonowa, zejście do morza schodkami z platformy, zalecane obuwie ochronne, ok. 200 m od hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 3 EUR/dzień).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zadbany, odnowiony w 2007 r., 103 pokoje, 1 budynek, 2 piętra, hol, całodobowa recepcja; restauracja główna - dania w formie bufetu, obsługa kelnerska, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci (ograniczona ilość), restauracja á la carte - kuchnia dalmatyńska; bar w lobby, kawiarenka; salonik telewizyjny, sklep z pamiątkami; sala konferencyjna dla 100 osób, taras z widokiem na basen; za opłatą: internet bezprzewodowy w recepcji (ok. 10 EUR/ godz.), punkt internetowy (ok. 10 EUR/godz.), całodobowy room-service, fryzjer; pralnia; niepolecany osobom z ograniczeniami ruchowymi; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

2-os., ok. 14 m², zadbany, klimatyzowany (połowa czerwca-połowa września), łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, internet bezprzewodowy, sejf, minibar (płatny wg konsumpcji); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon francuski;

superior:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 18 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, boczny widok na morze; pokój superior za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda (czynny: czerwiec-wrzesień), ok. 60 m², gł. do 1,5 m, brodzik dla dzieci, ok. 25 m², gł. do 0,5 m, przy basenie bezpłatne leżaki; siłownia, tenis stołowy; za opłatą: centrum wellness: sauna fińska i parowa, jazuzzi, solarium, zabiegi na twarz i ciało, masaże; sporty wodne na plaży.

KONTAKT:

00385/20726336, www.korcula-hotels.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Chorwacja / Dalmacja

Opis oferty:

Nazwany imieniem słynnego podróżnika, który ponoć urodził się w mieście Korčula, oferuje słoneczne wakacje w „małym Dubrowniku”, ze wszystkimi atrakcjami tego pięknego dalmatyńskiego miasteczka dostępnymi w odległości krótkiego spaceru. Do dyspozycji Gości jest ładny basen, skąd roztacza się fantastyczny widok na małą zatokę i mury Starego Miasta. Sympatyczna atmosfera, zadbane pokoje i dogodne położenie sprawiają, że hotel jest chętnie odwiedzany przez turystów zakochanych w dalmatyńskich wyspach.

POŁOŻENIE:

na wyspie Korčula, ok. 400 m od centrum miejscowości KORČULA z barami, restauracjami i sklepami, ok. 40 km od Vela Luka, ok. 98 km od Makarskiej; ok. 138 km od lotniska w Dubrowniku.

PLAŻA:

publiczna, wydzielona część hotelowa, kamienisto-betonowa, zejście do morza schodkami z platformy, zalecane obuwie ochronne, ok. 200 m od hotelu, parasole i leżaki płatne.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, należy do sieci Aminess, zadbany, odnowiony w 2007 r., 103 pokoje, 1 budynek, 2 piętra, winda, hol, całodobowa recepcja, restauracja główna – dania w formie bufetu, obsługa kelnerska, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki (ograniczona ilość) i menu dla dzieci, restauracja á la carte – kuchnia dalmatyńska, bar w lobby, bar przy basenie, kawiarenka; sklep z pamiątkami, parking; sala konferencyjna dla 100 os., taras z widokiem na basen, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: room-service, fryzjer, pralnia, punkt internetowy, przechowalnia rowerów; występują różnice poziomów – nie jest polecany osobom z ograniczeniami ruchowymi; akceptowane zwierzęta domowe (za opłatą: ok. 20 EUR/doba); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard i American Express.

standardowy:

2-os., klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: sejf, minibar; widok na morze za dopłatą;

superior:

2-os. (możliwość 1 dostawki), wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokoje superior za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, brodzik dla dzieci, słodka woda, jacuzzi; kącik telewizyjny; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub, dzienne i wieczorne animacje dla dorosłych, okazjonalnie muzyka na żywo; za opłatą: minigolf, 2 korty tenisowe, centrum wellness: basen kryty, słodka woda, podgrzewany (nieczynny w terminie: 01.07.2022-15.09.2022), sauna, hammam, masaże, zabiegi na twarz i ciało, siłownia; sporty wodne na plaży (oferta zewnętrzna).

KONTAKT:

00385/20726336, www.aminess.com 

GRATIS:

Wi-Fiparking 


Rainbow

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Położenie:

Hotel położony ok. 90 m. od kamienistej plaży, oddalony o ok. 400 m. od centrum Starego Miasta Korcula, gdzie znajdują się liczne sklepy, bary, restauracje itp. Transfer z lotniska do hotelu trwa ok. 3 godz. 30 min. W odległości ok. 600 m. od hotelu znajduje się przystanek autobusu komunikacji miejskiej.

Pokoje:

109 przytulnie i elegancko urządzonych pokojów 2- osobowych (z możliwością 1 dostawki w formie rozkładanej sofy), z łazienkami i balkonami francuskimi. W pokojach znajdują się: TV (TV SAT), telefon, sejf (bezpłatny), mini bar (dodatkowo płatny), WiFi (dodatkowo płatne ok. 0,35 HRK/1 MG na terenie całego hotelu), klimatyzacja (centralnie sterowana, bezpłatna). Możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dziecka (dodatkowo płatne ok. 4 EUR/dzień). W łazience suszarka do włosów. Obiekt został odnowiony w 2008 r.

Do dyspozycji gości:

Recepcja z lobby (24 h), przechowalnia bagażu (bezpłatna), klimatyzowana restauracja główna (dostępne bezpłatne krzesełka dla dzieci), winda, drink bar, okrągły basen z jacuzzi (ze słodką wodą), brak brodzika dla dzieci, bardzo duży taras słoneczny z przepięknym widokiem na Stare Miasto, z leżakami i parasolami, leżaki i parasole (przy basenie - bezpłatne, na plaży - płatne ok. 40 HRK za komplet: dwa leżaki + parasol), dostępne są ręczniki przy basenie (bezpłatne, jednak nie można wynosić ich poza teren hotelu), kącik internetowy (dodatkowo płatny ok. 20 HRK/30 min), hotel akceptuje karty płatnicze. Na terenie hotelu znajduje się kantor.

Wyżywienie:

Śniadania (07.00-10.00 w formie bufetu), i obiadokolacje (19.00-21.00 w formie bufetu).

Program sportowy i animacyjny, SPA:

W sezonie dwa, trzy razy w tygodniu hotel organizuje wieczór z muzyką na żywo. Hotel posiada dobrze wyposażone centrum SPA oferujące liczne zabiegi pielęgnacyjne, relaksacyjne itp., posiadające saunę, jacuzzi oraz basen kryty (wszystkie zabiegi oraz korzystanie z sauny, jacuzzi i basenu krytego dodatkowo płatne). W okolicy ok. 250 m. od hotelu znajduje się kort tenisowy (dodatkowo płatny), a w odległości ok. 200 m. od hotelu znajduje się wypożyczalnia rowerów (dodatkowo płatna). Na plaży sporty wodne (dodatkowo płatne).

Kategoria lokalna:

Gwiazdki: ****

Naszym zdaniem:

Doskonała lokalizacja blisko centrum Starego Miasta, bardzo dobry serwis i bogato urządzone centrum SPA stanowią o wysokiej klasie tego hotelu! Obiekt jest wysoko oceniany przez naszych klientów.

Świadczenia

Cena obejmuje: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

 

Cena nie obejmuje: wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej, taksy klimatycznej płatnej na miejscu ok. 1 EUR/dzień/os oraz innych wydatków osobistych.

Inne

CHORWACJA informacje ogólne

Waluta
HRK - Chorwacka Kuna. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary i euro.

Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.

Wiza
Przy pobytach do 90 dni obywateli polskich nie obowiązują wizy. Wjazd do Chorwacji odbywa się na podstawie dowodu osobistego LUB paszportu.

Czas
Taki jak w Polsce.

Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie od 45 HRK; woda 1l. - 6 HRK; piwo w barze od 10-15 HRK; kawa w kawiarni od 5 HRK Ceny w kurortach w sezonie są dużo wyższe od tych poza sezonem i tych w głębi kraju.

Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 3.5 HRK. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.

Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całej Chorwacji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

Chorwacja
Zwana krainą tysiąca wysp położonych malowniczo wzdłuż całego wybrzeża Adriatyku i tworzących krajobraz niespotykany nigdzie w Europie. Doskonały klimat, krystalicznie czyste morze i doskonała kuchnia sprzyjają wypoczynkowi, a krajobraz zmieniajacy się co chwilę zachęci do zwiedzania nawet najbardziejzatwardziałych miłośników plaży.

Korcula
Jedna z największych wysp Dalmacji, porośnięta bujną, śródziemnomorską roślinnością. Skomplikowana historia tego regionu jest widoczna w architekturze i zabytkach i zachwyca co roku turystów z całej Europy. Tu podobno urodził się słynny żeglarz Marco Polo. Największą atrakcją tej okolicy jest samo miasto Korcula, zwane małym Dubrowvnikiem, którego starówka leży na małym owalnym półwyspie. Spacerując krętymi brukowanymi uliczkami ma się wrażenie że czas się zatrzymał i tylko liczne kawiarnie i galerie przypominają, że jesteśmy w XXI w.

Półwysep Pieljesac
Jeden z urokliwych zakątków Chorwacji. Ten górzysty półwysep jest jednym z bardziej dzikich miejsc na wybrzeżu, a jego najwyższy szczyt - św. Ilja jest strażnikiem pogody na wyspie i przyczyną zaskakujących zjawisk pogodowych co powoduje, że jest to świetne miejsce do uprawiania windsurfingu. Ciekawostką są żyjące tylko tutaj, sprowadzone z Ameryki Południowej, żeby poradzić sobie ze żmijami - mangusty. Żmije zostały przepędzone w wyższe partie gór natomiast mangusty same stały się atrakcją turystyczną.

Makarska Riwiera
Jeden z najpiękniejszych fragmentów wybrzeża adriatyckiego. Ciągnie się na odcinku ok. 60 km, pomiędzy miastami Brela i Gradac. Sercem tego regionu jest Makarska, stanowiąca centrum turystyczne, kulturalne i ekonomiczne. Makarska Riwiera słynie głównie ze żwirkowych, ciągnących się kilometrami plaż, o łagodnym zejściu do krystalicznie czystego morza. Jest też wiele dzikich plaż oraz malowniczych zatoczek.

Kasztelańska Riwiera
Region turystyczny północnej Chorwacji jest jednym z bardziej znanych na polskim rynku. jego dwa najważniejsze miasta regionu Sibenik i Trogir.

Miasto Omis
Położone między Splitem, a Makarską, w samym sercu Dalmacji miasto Omis jest doskonałym miejscem na spokojny urlop. W dawnych czasach był najważniejszym pirackim miastem na wybrzeżu, a tutejsci piraci uznawani byli za najgroźniejszych na Morzu Śródziemnym. Dziś miasto jest centrum aktywnej turystyki. Rafting na rzece Cetina, nurkowanie, wędkarstwo, wspinaczki górskie, piesze wędrówki, surfing, to tylko kilka z bogatej oferty regionu.

Lopud
Należąca do archipelagu wysp Elafickich - 13 wysp leżących między półwyspem Peljeąac i Dubrownikiem jest idealnym miejscem na relaks i wypoczynek wśród przyrody, z dala od miejskiej wrzawy. To wyspa bez samochodów, z dziewiczą przyrodą, piaszczystymi plażami i aleją spacerową wzdłuż morza. Lopud znany jest z jednej z najpiękniejszych plaż na Adriatyku - Šunj, która znajduje się na południowej części wyspy, a dojść do niej można atrakcyjną ścieżką. Wyspa połączona jest regularnie kursującymi liniami promowymi z Dubrownikiem.

Wyloty z: Warszawy, Gdańska i Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: www.rainbowtours.pl/rozklady

Wycieczki lokalne

Cena oraz realizacja wycieczek jest uzależniona od położenia hotelu.

 

SPLIT + TROGIR - ok.35 EUR
Dla hoteli : Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska
Split to miasto żyjące wolniejszym rytmem, do którego szybko można się przyzwyczaić. Place, restauracje i kafejki zawsze są wypełnione po brzegi nie tylko turystami, ale również miejscową społecznością. W czasie wycieczki poznacie Państwo historię powstania i rozwoju miasta, zwiedzicie wpisany na listę UNESCO pałac cesarza Dioklecjana, bramy rzymskie prowadzące do miasta, katedrę oraz malowniczy port.
Trogir to miasto leżące w środkowej Dalmacji, w pobliżu Splitu, często nazywane Małą Wenecją. Trogir usytuowany jest na małej wyspie, stąd wygląda jak zamek na wodzie. W Trogirze fascynuje całość zabudowy, z wąskimi uliczkami, nastrojowymi kawiarenkami i zabytkami, które są przykładem kunsztu kamieniarskiego i architektonicznego. Całe miasto znajduje się pod ochroną UNESCO.
W czasie zwiedzania poznacie owo " muzeum pod gołym niebem", a Kairos być może da Wam porcję szczęścia.

 

DUBROWNIK - ok.30 EUR

Dla hoteli : Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska, okolice Dubrovnika
Znakomicie zachowane Stare Miasto Dubrownika jest unikalne ze względu na wykładane jasnym marmurem place, strome brukowane uliczki, wysokie domy, klasztory, kościoły, pałace, fontanny i muzea. Stare mury miejskie odgradzają miasto od ruchu ulicznego. W wąskich uliczkach znajduje się wiele przytulnych kafejek i restauracji.

 

MEDJUGORJE + MOSTAR - ok. 55 EUR
Dla hoteli : Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska, okolice Dubrovnika
Medjugorje to niewielkie miasteczko w Bośni , skryte wśród szczytów gór. To miejsce, w którym w 1981 r. sześciorgu dzieciom objawiła się Matka Boża - Królowa Pokoju. Obecnie to największe Sanktuarium Maryjne na Bałkanach.
Mostar to kolejne bajeczne miasto Bośni łączące wiele kultur i religii. Wizyta w nim z pewnością pozostawi niezapomniane wrażenia.

 

PARK NARODOWY KRKA - ok. 50 EUR

Dla hoteli : Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska
KRKA jest najcudowniejszą i najpiękniejszą rzeką krasową w Chorwacji. Rozciąga się na odcinku o długości 72 km. Przebijając się głębokim kanionem ku morzu tworzy po drodze liczne jeziora, wodospady i kaskady.
Podczas zwiedzania parku będziecie mieli okazję zażyć kąpieli w rozlewie największego z wodospadów oraz zwiedzić skansen, w którym poznacie rytm życia chorwackiej wsi sprzed wieków.

 

PARK NARODOWY PLITVICKIE JEZIORA - ok. 65 EUR

Dla hoteli : Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, północ Riviery Makarskiej
Niezaprzeczalnie oszałamiające turkusowe wody Plitvic bulgocząc przelewają się przez ciąg 16 jezior, powiązanych ze sobą aż 92 wodospadami! Jeziora otaczają gęste lasy bukowe i jodłowe, miejscami przypominają puszcze. Park został wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa Przyrodniczego UNESCO.

 

RAFTING - ok.40 EUR

Dla hoteli : Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska
Zapraszamy na pełen emocji, kilkukilometrowy spływ pontonami w dół górskiej rzeki Cetiny w okolicach miasta Omią. W czasie spływu będziecie mieli okazję, aby zażyć kąpieli pod wodospadami a odważni mogą skakać z wysokich skał. Podczas kilkugodzinnego wyjazdu będziecie pod opieką wykwalifikowanego instruktora. Po pełnym wrażeń spływie możecie nabyć płytę ze zdjęciami spływu ze swoim udziałem.

 

WIECZÓR DALMATYŃSKI - ok. 35 EUR

Dla hoteli : Riviera Sibenska, Riviera Kastelanska, Riviera Makarska, okolice Dubrovnika
Zapraszamy Państwa na niezapomniany Wieczór Dalmatyński do małej i niezwykle urokliwej wioski Blizna, położonej u podnóża gór. Podczas wizyty w tejże wiosce gospodarze restauracji ugoszczą Państwa regionalnymi specjałami kuchni dalmatyńskiej, a w czasie posiłku uroku doda regionalna muzykę, nauka gry w balote.

 

CZARNOGÓRA W PIGUŁCE - ok. 70 EUR
Dla hoteli : Południe Riviery Makarskiej, okolice Dubrovnika
W czasie tej całodniowej wycieczki do sąsiedniej Czarnogóry zwiedzimy słynną Zatokę Kotorską . Z KOTORU przejedziemy słynnymi serpentynami do punktu widokowego na wysokosci 1000 m, dalej przejedziemy do wioski NJEGUSI -miejsce znane z produkcji suszonych szynek i serow itp,. Powrót do hotelu trasą widokową na Budvańską Rivierę.

 

KORĆULA I WINA PELJEŚCA - ok. 50 EUR
Dla hoteli : Południe Riviery Makarskiej, okolice Dubrovnika
Jedyna w swoim rodzaju wycieczka, która łączy w sobie zapoznanie się z historią i kulturą wyspy Korčula oraz degustację najlepszych win w regionie Dalmacji południowej.
W czasie wycieczki będą Państwo mieli okazję poznać najciekawsze zakątki wyspy Korčula, a następnie relaksować się przy kieliszku wyśmienitego wina.

 

Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow Tours, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela w Chorwacji. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.

Program

Dzień 1
Zbiórka przy stanowiskach odpraw Rainbow Tours na 2 godz. przed wylotem samolotu na poszczególnych lotniskach. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.rainbowtours.pl\rozklady. Po przylocie spotkanie z rezydentem i transfer do hotelu.

Dzień 2-7 (14)
Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie oraz wycieczki fakultatywne.

Dzień 8 (15)
Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko (dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow Tours na miejscu). Powrót do Polski.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4 Chorwacja/Wyspa Korcula

Informacje Ogólne

Witamy Hotel Marko Polo w Korcula. Hotel położony jest 100 m od plaży kamienisto-skalista. Dla Państwa komfortu hotel posiada salon fryzjerski, salę konferencyjną, 2 windy, salon, lobby, recepcję i klimatyzację. W 3-piętrowym hotelu personel mówi po włosku, angielsku i niemiecku. Goście, którzy chcą być mobilni również na urlopie, mogą wypożyczyć samochód. Hotel posiada czynny w sezonie basen ze słodką wodą oraz oddzielny brodzik. W barze przy basenie dostępne są napoje orzeźwiające. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne za opłatą na plaży i bezpłatnie na basenie. W pobliżu hotelu znajdują się supermarket, placówka medyczna, bary/restauracje, przystanek autobusowy, kino, informacja turystyczna, teatr, centrum miasta, sklepy, postój taksówek i dyskoteka. Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna. Hotel posiada parking dla samochodów.

Udogodnienia

Hotel oferuje sejfy, usługi prasowania, usługę budzenia, serwis pokojowy, kantor i pralnię. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot. Hotel oferuje salę konferencyjną z następującym wyposażeniem: dostęp do Internetu. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki

Śniadanie: bufet. W hotelu znajduje się restauracja. Wieczorem odwiedź bar w recepcji.

Sport i Rozrywka

Hotel Marko Polo posiada słoneczny taras i jacuzzi.

Dodatkowe Informacje

Akceptujemy następujące formy płatności: karta Visa, karta Eurocard/MasterCard, American Express i Diners Club. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Prima Holiday

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Hotel oddalony ok. 400 m od centrum Starego Miasta Korcula, gdzie znajdują się liczne sklepy, bary, restauracje itp. Transfer z lotniska do hotelu trwa ok. 3,5 godz. W odległości ok. 600 m od hotelu znajduje się przystanek autobusu komunikacji miejskiej.

PLAŻA

Obiekt położony ok. 90 m od kamienistej plaży. Leżaki i parasole na plaży za dodatkową opłatą.

HOTEL

KATEGORIA LOKALNA 4*Położony na wzgórzu nad morzem i naturalnymi plażami, oferuje niepowtarzalny widok na renesansowe miasto Korčula, które znajduje się 10 minut spacerem od hotelu.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, restauracja, restauracja a'la carte, lobby bar, bar przy basenie. Hotel akcpetuje karty kredytowe Visa, MasterCard, American Express, Diners Club, Maestro.

INTERNET

Bezpłatny internet WiFi na terenie hotelu.

KONFERENCJE/INCENTIVE

Hotel Marko Polo oferuje w pełni wyposażoną salę na 100 miejsc oraz dwie sale konferencyjne. Jest to idealne miejsce do organizacji różnego rodzaju imprez, seminariów, konferencji, warsztatów, prezentacji, kolacji itp. Dostępny jest również bezpłatny bezprzewodowy Internet. Sala konferencyjna jest klimatyzowana iw pełni wyposażona. 

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: basen, leżaki i parasole przy basenie, kryty basen z podgrzewaną słodką wodą (zamknięty w lipcu i sierpniu), jacuzzi na hotelowym tarasieOdpłatnie: sauna fińska i turecka, wanna z hydromasażem, cCentrum urody (zabiegi i masaże), centrum fitnesu.

DLA DZIECI

Brodzik, plac i pokój zabaw, wysokie krzesełka w restauracji.

ZAKWATEROWANIE

Pokoje standard dwuosobowy z możliwością jednej dostawki, pokoje z bocznym widokiem na morze za opłatą. Wyposażone w prysznic lub wannę, klimatyzację, Bezprzewodowy internet, TV/SAT, sejf, odpłatny mini-bar oraz balkon francuski. Pokoje superior większe, wyposażone jak standard.

WYŻYWIENIE

BB - śniadania w formie bufetu. HB - śniadania i obiadokolacje. Napoje do obiadokolacji za dodatkową opłatą.

INFORMACJE DODATKOWE

https://www.korcula-hotels.com/enŠetalište F. Kršinića 102, 20260 KorčulaINFORMUJEMY, ŻE BASEN WEWNĘTRZNY W HOTELU BĘDZIE NIECZYNNY W TERMINIE 22 CZERWCA - 15 WRZEŚNIA.

CENA

Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy, bagaż  [dla czarterów bagaż 23kg + 5 kg bagaż podręczy // dla przelotów low costowych Ryanair bagaż 10kg + mała podręczna torebka, przy lotach Wizzair Klienci Prima mają w cenie WIZZ Priority: podręczna walizka na kółkach (55x40x23 cm maks. 10kg), stanowisko odprawy priorytetowej, pierwszeństwo wejścia na pokład  // dla lotów rejsowych LOT tylko bagaż podręczny 8kg]; opłaty lotniskowe,  transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ERGO Reiseversicherung AG NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG - uruchamiany w przypadku niewypłacalności touroperatora), Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP - uruchamiany w przypadku opóźnień w zwrotach przedpłat na skutek wystąpienia nieuniknionych i nadzwyczajnych okoliczności uniemożliwiających realizację imprezy turystycznej. Składka na TFP jest bezzwrotna nawet w przypadku rezygnacji Klienta z imprezy turystycznej), VATOd 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), oraz od 01.01.2021 analogiczą wyskość składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP): 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), OC organizatora, VAT.Cena nie zawiera: bagażu rejestrowanego 23 kg/250pln szt. (wymiary jednej sztuki bagażu nie mogą przekroczyć 158 cm.) dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji, chorób przewlekłych ( ok. 68 PLN/os/tydz.), a także dodatkowego ubezpieczenie KL w okresie pandemii (w tym COVID-19 - KL do 20 000 EUR) / cena ok. 47.12 PLN/ os/tydz.), opieki rezydenta (Klienci są pod opieką lokalnego partnera i mają dostęp do wycieczek fakulttaywnych w j. polskim w zaprzyjażnionej, zewnętrznej firmie), wycieczek fakultatywnych, obowiązkowej opłaty klimatycznej płatnej na miejscu w recepcji. Wysokość opłaty klimatycznej zależy od miejsca  i terminu pobytu w Republice Chorwacji: osoba dorosła ok. 1,40 Euro/dzień w miesiącach czerwiec-wrzesień, pozostałe miesiące ok. 1,0 Euro. Dzieci do lat 12 zwolnione są z opłaty klimatycznej, dzieci w wieku 12-18 lat zniżka 50% od ceny osoby dorosłej. Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej kategorii. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych kategorii lotniczych, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie. Nie ma możliwości łączenia bagażu, chyba że nie przekroczymy 23 kg.

WYCIECZKI FAKULTTAYWNE PO POLSKU

Jeżeli jesteś zainteresowany ofertą wycieczek fakultatywnych w języku polskim,  napisz do nas maila na adres biuro@primaholiday.pl,  a przekażemy Ci kontakt do zaprzyjaźnionej zewnętrznej firmy, gdzie jeszcze przed wylotem z Polski można zarezerwować wycieczki fakultatywne w języku polskim.

BAGAŻ

LIMIT BAGAŻU PODRĘCZNEGO w cenie:Wizzair: Klienci Prima Holiday mają wykupioną usługę WIZZ PRIORITY!Usługa daje mozliwość:* zabrania na pokład jednej sztuki małego bagażu, która musi zmieścić się pod fotelem, np. torbę na aparat, na laptopa, lub torebkę ( 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg))* zabrania na pokład jednej podręcznej walizki na kółkach (55 x 40 x 23 cm, maks. 10 kg)* pierwszeństwo wejścia na pokład* możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne.Ryanair: 10kg, nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 20 cm, oraz dodatkowo jeden mały bagaż, np. torebkę lub torbę na laptopa, nieprzekraczający wymiarów 35 x 20 x 20 cm. Pasażerowie, którzy wykupili opcję pierwszeństwa wejścia na pokład mogą wnieść na pokład jeden mały oraz jeden duży bagaż podręczny, chyba że ze względów operacyjnych konieczne jest umieszczenie dużego bagażu podręcznego w luku.EasyJet: bagaż o wymiarach nie przekraczających 45x36x20 cm (w tym kółka, kieszonki i rączki, mała torba podręczna która musi mieścić się pod siedzeniem pasażera). W przypadku zakupienia miejsca Up front (dodatkowo płatne) Klient może zabrać na pokład duży bagaż podręczny (maks. 56 x 45 x 25 cm), który musi mieścić się w schowku nad głową.LOT: 8 kg nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 23 cm. Dodatkowo jako bagaż podręczny pasażer może zabrać ze sobą torebkę damską lub torbę męską lub laptopa (wymiary 40 cm x 35 cm x 12 cm)Smartwings: Bagaż podręczny jest bagażem nierejstowanym o wymiarach max. 55x45x25 cm i max. ciężarze 8 kg.W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.CENY DODATKOWEGO BAGAŻU REJESTROWANEGO:Wizzair: 10kg/20kg/32kg - od ok. 100 do ok. 440 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od wagi bagażu, trasy i terminu lotuRyanair: 20 kg - ok. 300 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od trasy i terminu lotuEasyJet: 15 kg ok. 300 PLN, 23 kg ok. 350 PLNLOT: 23KG - ok. 300 PLN Uwaga!! Ceny podane na moment zakładania rezerwacji. Po potwierdzeniu rezerwacji cena bagażu dodatkowego może ulec zmianie!

WARUNKI WJAZDOWE

* dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Chorwacji jest ważny paszport min 3 miesiące lub dowód osobisty.* Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego.* każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.

COVID-19

Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z możliwymi trudnościami w powrocie do kraju, ograniczeniami w ruchu lotniczym, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.W związku z powyższym prosimy o bieżące śledzenie warunków wjazdowych do krajów odwiedzanych : https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych , jak również obostrzeń na polskiej granicy przy powrocie z wakacji: https://www.strazgraniczna.pl/ .Podróżując w  czasie pandemi należy liczyć się z pewnymi obostrzeniami i ograniczeniami.Część infrastruktury hotelowej (restauracje, oferta rekreacyjno - sportowa),  animacje może być ograniczona, czy też niedostępna ze względu na obostrzenia sanitarne. Osoby podróżujące linią Easy Jet, podczas przelotu zobowiązane są do posiadania maseczek FFP2 (chirurgiczne lub materiałowe). Szaliki, osłony twarzy (przyłbice) oraz maski z zaworami nie będą przez przewoźnika akceptowane.  REGULACJE DOTYCZĄCE WJAZDU DO CHORWACJI:https://www.gov.pl/web/dyplomacja/chorwacja Zgodnie z rozporządzeniem obowiązującym od dnia 01.07.2021 warunkiem wjazdu do Chorwacji z państw członkowskich UE lub państw strefy Schengen lub państw stowarzyszonych Strefy Schengen  jest posiadanie certyfikatu COVID.Osoby, które nie posiadają certyfikatu COVID będą mogły wjechać pod warunkiem, że na granicy okażą:* nie starszy niż 72 godziny negatywny wynik testu PCR na SARS-CoV-2 lub nie starszy niż 48 godzin szybki test antygenowy (ważność obu testów liczy się od momentu pobrania materiału do badania). Honorowane są wyłącznie testy antygenowe uznawane w krajach UE i wykonywane w laboratoriach; albo* nie starsze niż 210 dni zaświadczenie o przyjęciu dwóch dawek szczepionki uznawanej w UE (Pfizer, Moderna AstraZeneca, Sputnik V, Sinopharm) lub jednej dawki szczepionki Janssen lub Johnson&Johnson - pod warunkiem, że od przyjęcia tej dawki upłynęło 14 dni albo* zaświadczenie o przechorowaniu Covid-19 i przyjęciu jednej dawki szczepionki w ciągu 6 miesięcy od daty zachorowania na Covid 19, a szczepienie zostało wykonane w ciągu ostatnich 210 dni albo* potwierdzenie, że od przyjęcia pierwszej dawki szczepionki Pfizer, Moderna lub Gamaleya (Sputnik V) upłynęło od 22 do 42 dni lub 22 do 84 dni jeśli przyjęły pierwszą dawkę szczepionki AstraZeneca, albo* zaświadczenie lekarskie potwierdzające, że przebyły COVID-19 zawierające daty przechodzenia choroby lub pozytywny wynik testu PCR/testu antygenowego, wykonanym w ciągu ostatnich 180 dni, ale nie później niż 11 dni, przed planowaną datą przekroczenia granicy RCh. UWAGA! Nie ma wzoru takiego zaświadczenia.Granicę, bez dodatkowych wymogów, mogą przekroczyć dzieci do momentu ukończenia dwunastu lat, przekraczające granicę z rodzicami/opiekunami posiadającymi certyfikat Covidowy lub negatywny wynik testu, lub będącymi ozdrowieńcami. lub posiadającymi zaświadczenie o szczepieniu.Dodatkowo podróżni zobowiązani są do wypełnienia formularza deklaracji zdrowia na stronie - https://entercroatia.mup.hr/.Powrót do Polski z zagranicy:UWAGA! Ze względu na dynamiczną sytuację i częstotliwość zmian dotyczących procedur podróżowania, prosimy o zapoznanie się z komunikatem na temat aktualnych informacji i wymogów dotyczących kwarantanny na stronie STRAŻY GRANICZNEJ.

REZYDENT

Oferta bez rezydenta. 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Kompas

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

CHORWACJA - DALMACJA

Położenie

na Wyspie Korcula, w miejscowości Korcula. Hotel został odnowiony w 2007 roku.

Plaża

tuż przy hotelu, żwirowo-kamienista z częścią wybetonowaną.

Basen

odkryty oraz brodzik dla dzieci i kryty z podgrzewaną słodką wodą (zamknięty lipiec-sierpień). Basen olimpijski (odpłatnie/oddalony o ok. 2 km).

Zakwaterowanie

Hotel posiada łącznie 103 pokoje (2 windy).

POKÓJ 2-OSOBOWY Z MOŻLIWOŚCIĄ DOSTAWKI, SUPERIOR (STRONA MORSKA)

ok. 17-20 m2, klimatyzacja, internet WiFi, mini-bar (odpłatnie), sejf (odpłatnie), telefon, SAT-TV, suszarka do włosów, łazienka/WC.

Wyżywienie

śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu.

Ośrodek dysponuje

restauracja, restauracja a la carte, lobby bar, bar przy basenie, internet WiFi w pomieszczeniach ogólnodostępnych, usługa pralni (odpłatnie), centrum wellness (956 m2/odpłatnie): sauna fińska, sauna turecka, jacuzzi, solarium, zabiegi pielęgnacyjne; salon fryzjerski (odpłatnie), zaplecze konferencyjne, muzyka na żywo na tarasie 2x w tygodniu (w sezonie), parking za hotelem (w cenie/ograniczona liczba miejsc).

Sport

odpłatnie: fitness, 2 korty tenisowe, wypożyczalnia rowerów, możliwość wypożyczenia sprzętu do sportów wodnych, mini-golf, tenis stołowy.

Zwierzęta

niedozwolone

Godzina zakwaterowania / wykwaterowania

15:00 / 9:00

Ocena Kompasu

****

Cena zawiera

zakwaterowanie, ubezpieczenie, taksy klimatyczne, podatek VAT, wyżywienie zgodnie z opisem.

- łóżeczko dla dziecka (na zapytanie)

GRATIS

- pokój jednoosobowy (na zapytanie)

dopłata +50% w sezonie A,B,C,D,E, +75% w sezonie F. - przy jednej osobie pełnopłatnej, dziecko do 6 lat -50%, od 7 do 13 lat -30%.

- min. długość pobytu

3 noce w sezonie A,B,C; 5 nocy w sezonie D,E,F

- pobyt poniżej min. długości pobytu (na zapytanie)

dopłata +20% do ceny zakwaterowania

- możliwy dzień przyjazdu

każdy dzień tygodnia


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Turystyki Aktywnej Kompas, które na polskim rynku turystycznym funkcjonuje od 1998 roku.

Biuro znane jest głównie z niezwykle ciekawych, autorskich programów wypoczynku dla dzieci i młodzieży. Jest właścicielem takich marek jak: Izzykamp, Letnie Obozy Przygody, Wakacyjna Szkoła Magii, czy Mikołaje24.pl, a prekursorska marka Interkamp, czyli prestiżowe wyjazdy dla dzieci i młodzieży, cieszy się niezmienną popularnością od wielu lat. To obozy, na których każdy znajdzie coś dla siebie – łączą naukę, działania twórcze i aktywny wypoczynek. Przez lata działalności Biuro Podrózy Kompas zeberało wiele pozytywnych opinii i mnóstwo stałych klientów.

W ramach swojej działalności Biuro Turystyki Aktywnej Kompas zajmuje się także profesjonalną organizacją wycieczek szkolnych, warsztatów z pasją, imprez integracyjnych oraz szkoleniowych dla firm i przedsiębiorstw. Firma posiada również własne obiekty wypoczynkowe na terenie Polski.

Biuro Podróży Kompas posiada także ogromną bazę obiektów wypoczynkowych na dojazd własny w Chorwacji, Słowenii i Czarnogórze. Oferta obejmuje zarówno skromne apartamenty, jak i rodzinne hotele na wakacje all inclusive. Wszystkie obiekty są dokładnie sprawdzone przez pracowników biura. 


Sun&Fun

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA CHORWACKA

****

KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

SF4

Położenie

Hotel położony jest na wzniesieniu w pobliżu morza na górzystej wyspie Korcula u wybrzeży Chorwacji, do centrum miasta o tej samej nazwie dojdziemy w 10 min.

Plaża

Hotel na wzniesieniu ponad plażą, do której jest około 300 m..

Zakwaterowanie

103 pokoje, większość z widokiem na morze. W hotelu są 2 windy; Typy pokoi: standard , superior; Wyposażenie: klimatyzacja, łazienka z prysznicem lub wanną, TV SAT, suszarka, minibar sejf oraz bezprzewodowy Internet. Pokoje standardowe posiadają podwójne łóżko, pokoje superior łóżka pojedyncze oraz możliwość dostawki.

Restauracje i bary

Restauracja hotelowa, restauracja la carte; Lobby bar oraz bar na bar przy basenie.

Wyżywienie

Half Board - śniadania i obiadokolacje w formie bufetu .

Sport i Rozrywka

Kryty basen ogrzewany ze słodką wodą (w lipcu i sierpniu nieczynny), kryty basen olimpijski oddalony o 2 km (dla grup), 2 korty tenisowe, tenis stołowy, mini golf, sporty wodne: szkółka żeglarska i windsurfingu, wypożyczalnia sprzętu i kajaków, dwa razy w tygodniu muzyka na żywo.

Dla dzieci

Bezpłatne łóżeczka dla dzieci (w miarę dostępności).

Pozostałe udogodnienia

WiFi na terenie całego hotelu, 50 miejsc parkingowych dla samochodów, przechowalnia rowerów, 2 wyposażone niewielkie pokoje konferencyjne (do 100 osób), 500m, od hotelu znajduje się większe centrum konferencyjne do 350 osób, centrum odnowy biologicznej, sauna, jacuzzi, solarium, masaże, pedi i manicure, centrum fitness, fryzjer, pralnia.

Naszym zdaniem

Niedaleka odległość od starego miasta stanowi świetne miejsce wypadowe dla osób, które uwielbiają zwiedzanie zabytków.

Strona internetowa

www.korcula-hotels.com/pl


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Traveliada

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

3

Region

Korcula

Lokalizacja

Hotel Marko Polo znajduje się w Chorwacji na wyspie Korcula. Obiekt położony jest blisko miasta Korcula, do którego można dotrzeć w 10 minut spacerem. Hotel leży blisko morza.

Udogodnienia

Możliwość serwowania śniadania w pokoju, pranie odzieży, WiFi w całym hotelu, 50 miejsc parkingowych dla samochodów za hotelem i 4 dla autokarów (parking nie jest za darmo), restauracja hotelowa, gastronomiczne wieczorki tematyczne, restauracja a la carte, lobby bar, bar na basenie, basen odkryty, basen dla dzieci, jacuzzi na tarasie hotelu, plaża żwirkowa i plaża z betonowym podestem, kryty basen z ogrzewaną, słodką wodą (w lipcu i sierpniu nieczynny), kryty basen olimpijski dla pływaków i grających w piłkę wodną, do dyspozycji dla grup (oddalony o 2 km), szkółka żeglowania i windsurfingu w klubie żeglarskim na plaży, wypożyczalnia kajaków i sprzętu do żeglowania, przechowalnia rowerów, korty tenisowe, minigolf i tenis stołowy, kryty basen olimpijski dla pływaków i grających w piłkę wodną - do dyspozycji dla grup (oddalony o 2 km), muzyka na żywo na tarasie dwa dni w tygodniu.

Pokoje

- Pokoje 2-osobowe, - Pokoje 2-osobowe z możliwością 1 dostawki, - Pokoje 2-osobowe z możliwością 2 dostawek. Pokoje posiadają łazienkę z prysznicem lub wanną, suszarką do włosów, klimatyzację (ogrzewanie i chłodzenie), sejf, mini bar, telefon, TV-SAT, Wi-Fi.

Wyżywienie

HB oferuje - śniadania i obiadokolacje. Napoje do obiadokolacji płatne dodatkowo.

Opłaty opcjonalne

- Zwierzęta - do 15 kg - 10 EUR/dzień.

Oferta z dojazdem własnym

- Zakwaterowanie, - Wyżywienie wg oferty, - Ubezpieczenie KL i NNW, - Opłatę klimatyczną.

Oferta z dojazdem własnym

- Kosztu dojazdów, - Wydatków własnych, - Opieki rezydenta, - Wycieczek fakultatywnych, - Opłat opcjonalnych, - Świadczeń niezawartych w ofercie.


Europe Mountains

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Korcula

Pokój dla 2 osób

kapcie, klimatyzacja, minibar, Pokoje dla alergików dostępne, sejf w pokoju, suszarka do włosów, szlafroki, telefon, telewizja satelitarna, wanna lub prysznic

Superior pokój dla 2-3 osób

kapcie, klimatyzacja, minibar, Pokoje dla alergików dostępne, sejf w pokoju, suszarka do włosów, szlafroki, telefon, telewizja satelitarna, wanna lub prysznic

Superior pokój dla 2 osób

kapcie, klimatyzacja, minibar, Pokoje dla alergików dostępne, sejf w pokoju, suszarka do włosów, szlafroki, telefon, telewizja satelitarna, wanna lub prysznic

Pokój dla 2-3 osób

kapcie, klimatyzacja, minibar, Pokoje dla alergików dostępne, sejf w pokoju, suszarka do włosów, szlafroki, telefon, telewizja satelitarna, wanna lub prysznic

W CENIE

Sejf w pokoju Dostęp do internetu Internet Wi-Fi Strefa Wi-Fi Klapki Zakwaterowanie, ubezpieczenie KL i NNW. Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

PŁATNE NA MIEJSCU

Zabiegi na ciało Wynajem rowerów Masaże Minibar Parking Pokój relaksacyjny Sauna Łaźnia parowa Kort tenisowy Jacuzzi Zwierzęta mile widziane Taksa lokalna, 2 EUR za osobę i dzień

PARKING

parking niestrzeżony.

INTERNET

WI-FI w częściach wspólnych hotelu, WI-FI we wszystkich pokojach.

USŁUGI SPA I WELLNESS

jacuzzi, łaźnia parowa, cichy pokój do medytacji i relaksu, zabiegi kosmetyczne i pielęgnacja skóry, sauna fińska, masaże.

REKREACJA I SPORT

wynajem rowerów, kort tenisowy, klub fitness, ogród, taras, schowek na rowery.

USŁUGI DLA DZIECI

łóżeczko dla dziecka.

USŁUGI HOTELOWE

jadalnia, restauracja, winiarnia, przechowalnia bagaży, lounge, pokój telewizyjny, pokoje dla niepalących, leżaki, czytelnia, winda, bar, pokój śniadaniowy, serwis bagażowy, recepcja.

WYPOSAŻENIE POKOI

klimatyzacja, sejf w pokoju, minibar, telewizja satelitarna, telefon, szlafroki, wanna lub prysznic, suszarka do włosów, kapcie, pokoje dla alergików dostępne.

ZWIERZĘTA

zwierzęta mile widziane.


Europe Mountains to organizator imprez turystycznych, który powstał w 2005 roku. Specjalizuje się urlopami w kurortach alpejskich, a szczególnie ośrodkach narciarskich. Gdzie najpopularniejsze znajdują się w Austrii, Włoszech, Francji i Szwajcarii. Posiadają znakomite rekomendacje od powracających klientów. Zapewniają każdemu klientowi dostęp do najlepszych usług turystycznych – miejsc noclegowych, wypożyczalni sprzętu, instruktorów narciarstwa, dojazdu z lotniska, karnetów narciarskich. Organizator ma w swojej ofercie setki miejsc noclegowych z dojazdem własnym w takich krajach jak: Austria, Czechy, Hiszpania, Francja, Węgry, Andora, Słowacja, Chorwacja, Słowenia. Obecnie Europ Mountains posiada również szeroka ofertę na wypoczynek w naszej przepięknej Polsce w każdym jej regionie od Pomorza po Tatry w hotelach, apartamentach czy domach wakacyjnych. Wybierając ofertę organizatora klienci mogą liczyć na: - Gwarancję najniższej ceny - Brak ukrytych opłat - Zniżki dla stałych klientów - 100% bezpieczeństwa rezerwacji Misja biura podróży Europe Mountains, to umożliwienie klientom znalezienie jak najszybciej sprawdzonej oferty i przeprowadzenie sprawnej rezerwacji bez wychodzenia z domu i w najniższej cenie na rynku.

Dertour Polska

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Nazwa obiektu

Hotel Marko Polo

Kategoria

****

Miejscowość

Wyspa Korčula

Region

Dalmacja

Kod

DBV21011 FH

Liczba pokoi

103

Zalety

Bezpośrednio przy plaży. Oferta oszczędnościowa. Oferta 65 plus.

Położenie

Ponad morzem, z cudownym widokiem, do kamienisto-żwirowej plaży po schodach, do starówki Korčula przez promenadę nadbrzeżną ok. 700 m. Przystanek autobusowy w odległości ok. 150 m, 2 otwarte korty tenisowe (oświetlenie, piaszczysta nawierzchnia) w odległości ok. 150 m.

Opis

Nowocześnie i komfortowo urządzony hotel, restauracja, bar w holu, pokój z TV, WLAN, kryty basen (ok. 10 x 4 m), salon fryzjerski, winda, basen (ok. 150 m kw.) z leżakami i parasolami słonecznymi, na plaży leżaki i parasole słoneczne (za opłatą), przystań dla łodzi (w odległości ok. 200 m), parking.

Wyżywienie

Bufet śniadaniowy. Przy rezerwacji 2 posiłków dziennie (H) dodatkowo kolacja w formie bufetu.

Zakwaterowanie (pokoje)

103 nowocześnie urządzonych pokoi, ok. 14 m kw., łazienka lub prysznic / WC, suszarka do włosów, telefon, TV-sat, WLAN, minibar, sejf, klimatyzacja / ogrzewanie (zależne od sezonu).

Pokój typ 1

DIP = od strony lądu.

Pokój typ 2

DIM = od strony morza.

Pokój typ 3

DIY = oferta oszczędnościowa, wyposażenie jak w DIP, ograniczona dostępność.

Pokój typ 4

DIA / DIB Superior = przestronniejsze, ok. 20 m kw., zwrócone w stronę lądu (DIA) lub z widokiem na morze (DIM).

Pokój typ 5

KJP / KJM Juniorsuite = ok. 25 - 30 m kw., wyposażenie jak w 2 os. pokoju, dodatkowo z sofą, loggią i balkonem, zwrócone w stronę lądu (KJP) lub z widokiem na morze (KJM).

Sport, rozrywka, wellness

Za opłatą - siłownia, windsurfing, żeglarstwo, szkoła tenisowa, nurkowanie, miniolf, wypożyczalnia rowerów, strefa wellness, masaże.

Dla dzieci

Brodzik dla dzieci.

Warto wiedzieć

Więcej w cenie - promocja 65 plus, ceny na dostawce wg aktualnego katalogu.

Pies

Dozwolony na zapytanie - za opłatą.

Taxa klimatyczna

W cenie

Transfery

Możliwość rezerwacji transferu z / na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

Uwaga

Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

Ref.

MK306102


DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

Nekera

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

CHORWACJA

Położenie

 hotel znajduje się zaledwie kilka minut spacerem od centrum miasta w Korculi. Z obiektu rozpościera się przepiękny widok na port i morze.

Plaża

 kamienisto - żwirowa plaża ok. 100 m od obiektu, leżaki i parasole za opłatą.

Wyposażenie

 recepcja, przechowalnia bagażu, hol z lobby, sala TV, przechowalnia rowerow, winda, sala śniadaniowa, jadalnia, restauracja, 2 bary, taras, winiarnia, ogród, leżaki i parasole przy basenie w cenie.

Dostęp do internetu

 WiFi bezpłatnie

Zakwaterowanie

 pokoje dwuosobowe standard (ok. 17 m²): wanna lub prysznic, WC, suszarka do włosów, klimatyzacja, telefon, TV, WiFi,  mini bar (za opłatą), sejf. Pokoje dwuosobowe standard od strony morza (ok.17 m²):  wyposażone jak pokoje dwuosobowe standard, widok na morze. Junior Suite superior od strony parku (ok .34 m²): wyposażone jak pokoje dwuosobowe standard, od strony parku. Pokoje dwuosobowe comfort (ok.20 m²):  wyposażone jak pokoje dwuosobowe standard. Pokoje dwuosobowe comfort z widokiem na morze (ok.20 m²):  wyposażone jak pokoje dwuosobowe standard, widok na morze.   

Sport

 za opłatą: tenis, wypożyczalnia rowerów, siłownia,

Wellness

strefa wellness o powierzchni 956 m2: basen zewnętrzny (ok. 175 m2), kryty basen (ok. 127 m2). Za opłatą: łaźnia parowa, sauna, sauna fińska, whirlpool, centrum urody, masaże.

Wyżywienie

 ze śniadaniami lub z dwoma posiłkami, śniadania i kolacja w formie bufetu. 

Opłata klimatyczna

 ok. 1,90 EUR/dzień (dzieci 12 - 18 lat ok. 1 EUR/dzień).

Parkowanie

 parking w cenie.

Zwierzę domowe

obiekt nie akceptuje zwierząt.

Kategoria Nekera

 4 gwiazdki, kategoria lokalna: 4 gwiazdki. 

Przyjazd od godz. 15

00, wyjazd do godz. 10:00

Cena zawiera

Noclegi, wyżywienie zgodnie z rezerwacją, ubezpieczenie, telefoniczną opiekę rezydenta. Dodatkowo w przypadku imprez pakietowych z przelotem, oprócz ww. świadczeń w cenie zawarty jest: przelot, opłata lotniskowa, opłata za wylot z lotniska lokalnego, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (chyba, że dana oferta stanowi inaczej), telefoniczna lub bezpośrednia opieka rezydenta.W przypadku imprez turystycznych opartych o przeloty przewóz bagażu może być nieuwzględniony w cenie (standardowo przy przelotach czarterowych w cenie zawarty jest bagaż 20 kg/osoba). Cena uzależniona jest m.in. od przewoźnika oraz terminu wyjazdu, należy ją zweryfikować podczas zakupu. Przykładowe linie lotnicze, gdzie bagaż jest dodatkowo płatny to: FR (Ryanair), W6 (WizzAir), LO (Lot).

Ważne

W związku ze zmianami w przepisach sanitarnych oraz przekraczania granicy w poszczególnych krajach Nekera przygotowała listę wymaganych procedur wjazdowych do danego kraju - https://www.nekera.pl/bezpieczne-wakacje/ Zachęcamy do sprawdzenia tych informacji przed Państwa wyjazdemTELEFONICZNA OBSŁUGA W JĘZYKU POLSKIM  

Mocne strony

- w pobliżu Korcula- nad samym morzem- panoramiczny widok na okolice


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

Neckermann

Szukasz wakacji do Chorwacji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Południowa Dalmacja, Chorwacja

UWAGA!

OPIS Z POPRZEDNIEGO SEZONU LATO 2017.

Położenie

ok. 200 m do plaży i kąpieliska (zejście schodami). Do starego miasta ok. 800 m.

Wyposażenie

częściowo odnowiony zimą 2017 (restauracja, bar recepcja), 103 pokoje odnowione w 2017 (nie dot. łazienek), windy, hol powitalny z recepcją, kącik TV, bar, sklep, fryzjer, restauracja, restauracja a la carte. Taras zewnętrzny. Leżaki i parasole przy basenie gratis, na plaży za opłatą.

Kategoria lokalna

3 gwiazdki

Zakwaterowanie (A)

telefon, TV sat, mini bar, sejf, klimatyzacja, suszarka, wanna lub prysznic, WC. A2A: pokój 2-os. (ok. 17 m kw). A2B: pokój 2-os. (ok. 17 m kw) z widokiem na morze. A2C: pokój 2-os. (ok. 22 m kw). A2F: pokój 2-os. (ok. 22 m kw.) z widokiem na morze. A2E: junior suite (ok. 25 m kw). A2G: junior suite (ok. 25 m kw) z widokiem na morze. A2S: pokój 2-os., wariant ekonomiczny.

Wyżywienie

bufet śniadaniowy, wieczorem wybór menu i bufet sałatkowy.

Sport

za opłatą: mała siłownia, wypożyczalnia rowerów, tenis ziemny.

Wellness

 kryty basen (nieczynny w lipcu i sierpniu). Za opłatą: sauna i łaźnia parowa.

Łóżeczko dla dziecka

do 2 lat ok. 3 EUR/dzień.

Parkowanie

ok. 2 EUR/dzień (w pobliżu).

Zwierzę domowe

nie.

Wcześniej = taniej (A)

15% zniżki przy rez. do 28.02, 10% do 30.04 (nie łączy się z innymi zniżkami).

Zniżki (A)

1 dziecko (2-6 lat): pobyt gratis, (od 7 lat): zniżki procentowe.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Marco Polo

Opinie o Hotelu Marco Polo

Marco Polo - możliwości zakwaterowania:

pok. 2-os. z dostawką, klimatyzacja, komfort (94347 / SS2)
pok. 2-os. z dostawką, klimatyzacja, strona morska, komfort (94348 / S2M)
junior suite, klimatyzacja, superior, balkon (94349 / HA2JP)
pok. 2-os., klimatyzacja, strona morska, standard (52899 / MS2)
pok. 2-os., klimatyzacja, standard (74190 / S2)
Room Standard Land View
Room Standard Sea Side
room junior suite
2 os. pokój-St
2 os. pokój M-St
2 os. pokój z 1 dostawką-Su
2 os. pokój z 1 dostawką M-Su
2 os. pokój z 1 dostawka SUP. J.SUITE B
1 os. Standard Double Room
2 os. Standard Double Room
Doppelzimmer Standard "S2"
Doppelzimmer Comfort "SS2"
2 os. Comfort Double Room. Sea View
3-os. Junior Suite widok na morze (oferta zwrotna)
standard 1/2 seaside
2 os. comfort double room
superior junor suite with balcony
Apartament 3-os. junior suite (oferta zwrotna)
Doppelzimmer
Pok. 2 os.
Doppelzimmer Komfort Meer
Doppelzimmer Komfort Gart
Pok. superior 2 os.+1 dost.
Pok. superior 2 os.
Dvoulůžkový pokoj comfort s přistýlkou, výhled na moře
Dvoulůžkový pokoj comfort s přistýlkou, výhled na moře
Doppelzimmer Superior Mee
Pok. 2 os. w/morze
Juniorsuite Superior Gart
Pokój 2-os.Standard (oferta zwrotna)
Pokój 2-os. Comfort (oferta zwrotna)
Pokój 2-os. Comfort widok na morze (oferta zwrotna)
Pokój 2-os.Standard widok na morze (oferta zwrotna)
Dvoulůžkový pokoj, strana park
Dvoulůžkový pokoj, mořská strana

Marco Polo - Możliwości wyżywienia:


Marco Polo - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Marco Polo? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00