cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Porto Kaleo, Kalabria
  • Hotel Porto Kaleo, Kalabria
  • Hotel Porto Kaleo, Kalabria
  • Hotel Porto Kaleo, Kalabria
  • Hotel Porto Kaleo, Kalabria
  • Hotel Porto Kaleo, Kalabria
  • Hotel Porto Kaleo, Kalabria
  • Hotel Porto Kaleo, Kalabria
  • Hotel Porto Kaleo, Kalabria
  • Hotel Porto Kaleo, Kalabria
  • Hotel Porto Kaleo, Kalabria
  • Hotel Porto Kaleo, Kalabria
  • Hotel Porto Kaleo, Kalabria
  • Hotel Porto Kaleo, Kalabria
  • Hotel Porto Kaleo, Kalabria
1 / 15
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
07.06 - 14.06
już od 2569 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
13.09 - 20.09
już od 2569 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Porto Kaleo
  • Bez paszportu

Hotel Porto Kaleo
star 4

Włochy: Kalabria
Ocena hotelu Porto Kaleo:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Porto Kaleo:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 07 czerwca 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 13 września 2020

Hotel Porto Kaleo w ofercie Biura podróży:

Itaka

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Włochy / Kalabria

Opis oferty:

Świetny pomysł na rodzinne wakacje w słonecznej Kalabrii! Wakacyjna oaza nad Morzem Jońskim, idealna propozycja dla wszystkich lubiących słońce, morze i zabawę. Zorganizowany w popularnej we Włoszech formie "wioski turystycznej" oferuje bardzo dużo atrakcji dla rodzin z dziećmi, które od lat chętnie wybierają to miejsce. Wakacyjny raj dla dzieci i dorosłych: fantastyczny aquapark z 4 zjeżdżalniami oraz rewelacyjną piaszczystą plażą w pobliżu, do której można dojść pieszo lub skorzystać z bezpłatnego busa hotelowego, stwarzają warunki do beztroskiego relaksu. Bardzo dobrze zagospodarowane zaplecze sportowe pozwala na aktywny wypoczynek. Dwa duże baseny, trzy korty tenisowe, dwa boiska sportowe, zajęcia fitness, turnieje sportowe to tylko część z szerokiej gamy propozycji przygotowanych przez profesjonalny zespół animacyjny. W tym hotelu żaden Gość nie będzie się nudził!

POŁOŻENIE:

na wschodnim wybrzeżu Kalabrii, nad Morzem Jońskim, w lokalizacji MARINELLA DI CUTRO, 9 km od miejscowości Le Castella z licznymi restauracjami, sklepami, ok. 12 km od Isola di Capo Rizzuto, 30 km od Crotone; ok. 75 km od lotniska w Lamezia Terme.

PLAŻA:

publiczna, wydzielona część dla Gości hotelu, długa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 400 m od hotelu, dojście ścieżką, dojazd minibusem lub kolejką na kołach, bezpłatne parasole, leżaki (leżaki w 1. i 2. rzędzie płatne); na plaży bar oraz sporty wodne (dodatkowo płatne).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zadbany i elegancki, odnowiony w 2011 r., 290 pokoi, kilka budynków, 1 piętro, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja - w budynku głównym, dania w formie bufetu, obsługa kelnerska, kuchnia międzynarodowa i okazjonalnie kalabryjska, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, inne diety na zamówienie przed przyjazdem, restauracja - pizzeria (czynna sezonowo), bary: w lobby, przy basenach, na plaży; sala telewizyjna, przechowalnia bagażu, sklep z pamiątkami, kiosk z gazetami, w pełni wyposażony pokój dla matek z dziećmi, parking; taras z widokiem na basen i ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy (ograniczony zasięg); za opłatą: punkt internetowy (ok. 10 EUR/godz.), sejf w recepcji, room-service, opiekunka do dziecka (na zamówienie przed przyjazdem), lekarz na wezwanie, usługi prania i prasowania, fryzjer (w określonych godzinach); udogodnienia dla niepełnosprawnych (podjazdy, pokoje); wszystkich płatności na terenie hotelu dokonuje się za pomocą karty pre-paid; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

2 -os. (możliwość 1 lub 2 dostawki), ok. 20-25 m², zadbany i funkcjonalnie urządzony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy (w części pokojów, ograniczony zasięg), telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar (płatny wg konsumpcji); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

SPORT I ROZRYWKA:

basen główny, słodka woda, ok. 460 m², gł. do 1,5 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 60 m², gł. ok. 0,5 m, aquapark: basen, słodka woda, ok. 1400 m², gł. 1,4 m, 4 zjeżdżalnie (czynne w godz. 10.00-13.00 i 16.00-19.00), przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki (płatne ok. 10 EUR), wymagane czepki (możliwość zakupu w hotelu, ok. 3 EUR); 3 korty tenisowe (oświetlenie dodatkowo płatne), 2 boiska wielofunkcyjne (oświetlenie dodatkowo płatne), łucznictwo, tenis stołowy, siłownia, sprzęt do ćwiczeń na wolnym powietrzu, aqua aerobik, siatkówka plażowa, lekcja tańca, fitness, kabaret, turnieje sportowe, zumba; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-9 lat), junior klub (10-16 lat), amfiteatr, muzyka na żywo, dyskoteka, zajęcia sportowe i bogaty program animacji dla dzieci i dorosłych; za opłatą: masaże oraz sporty wodne na plaży.

SOFT ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-9.30), obiad (12.30-14.15), kolacja (19.30-21.15) w formie bufetu w restauracji; do obiadu i kolacji limitowane woda i lokalne wino; nielimitowane wybrane napoje bezalkoholowe i lokalne piwo beczkowe w barze Water Park w godzinach (10.30-13.00 i 15.30-18.30) oraz w barze na plaży (10.30-18.30).

KONTAKT:

0039/0962781101, www.portokaleo.com

GRATIS:

serwis plażowy Wi-Fi minibus lub kolejka na plażę


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Włochy / Kalabria

Opis oferty:

Świetny pomysł na rodzinne wakacje w słonecznej Kalabrii! Wakacyjna oaza nad Morzem Jońskim, idealna propozycja dla wszystkich lubiących słońce, morze i zabawę. Zorganizowany w popularnej we Włoszech formie "wioski turystycznej" oferuje bardzo dużo atrakcji dla rodzin z dziećmi, które od lat chętnie wybierają to miejsce. Wakacyjny raj dla dzieci i dorosłych: fantastyczny aquapark z 4 zjeżdżalniami oraz rewelacyjną piaszczystą plażą w pobliżu, do której można dojść pieszo lub skorzystać z bezpłatnego busa hotelowego, stwarzają warunki do beztroskiego relaksu. Bardzo dobrze zagospodarowane zaplecze sportowe pozwala na aktywny wypoczynek. Dwa duże baseny, trzy korty tenisowe, dwa boiska sportowe, zajęcia fitness, turnieje sportowe to tylko część z szerokiej gamy propozycji przygotowanych przez profesjonalny zespół animacyjny. W tym hotelu żaden Gość nie będzie się nudził!

POŁOŻENIE:

na wschodnim wybrzeżu Kalabrii, nad Morzem Jońskim, w lokalizacji MARINELLA DI CUTRO, 9 km od miejscowości Le Castella z licznymi restauracjami, sklepami, ok. 12 km od Isola di Capo Rizzuto, 30 km od Crotone; ok. 75 km od lotniska w Lamezia Terme.

PLAŻA:

publiczna, wydzielona część dla Gości hotelu, długa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 400 m od hotelu, dojście ścieżką, dojazd minibusem lub kolejką na kołach, bezpłatne parasole, leżaki (leżaki w 1. i 2. rzędzie płatne); na plaży bar oraz sporty wodne (dodatkowo płatne).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zadbany i elegancki, odnowiony w 2011 r., 290 pokoi, kilka budynków, 1 piętro, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja - w budynku głównym, dania w formie bufetu, obsługa kelnerska, kuchnia międzynarodowa i okazjonalnie kalabryjska, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, inne diety na zamówienie przed przyjazdem, restauracja - pizzeria (czynna sezonowo), bary: w lobby, przy basenach, na plaży; sala telewizyjna, przechowalnia bagażu, sklep z pamiątkami, kiosk z gazetami, w pełni wyposażony pokój dla matek z dziećmi, parking; taras z widokiem na basen i ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy (ograniczony zasięg); za opłatą: punkt internetowy (ok. 10 EUR/godz.), sejf w recepcji, room-service, opiekunka do dziecka (na zamówienie przed przyjazdem), lekarz na wezwanie, usługi prania i prasowania, fryzjer (w określonych godzinach); udogodnienia dla niepełnosprawnych (podjazdy, pokoje); wszystkich płatności na terenie hotelu dokonuje się za pomocą karty pre-paid; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

2 -os. (możliwość 1 lub 2 dostawki), ok. 20-25 m², zadbany i funkcjonalnie urządzony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy (w części pokojów, ograniczony zasięg), telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar (płatny wg konsumpcji); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

SPORT I ROZRYWKA:

basen główny, słodka woda, ok. 460 m², gł. do 1,5 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 60 m², gł. ok. 0,5 m, aquapark: basen, słodka woda, ok. 1400 m², gł. 1,4 m, 4 zjeżdżalnie (czynne w godz. 10.00-13.00 i 16.00-19.00), przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki (płatne ok. 10 EUR), wymagane czepki (możliwość zakupu w hotelu, ok. 3 EUR); 3 korty tenisowe (oświetlenie dodatkowo płatne), 2 boiska wielofunkcyjne (oświetlenie dodatkowo płatne), łucznictwo, tenis stołowy, siłownia, sprzęt do ćwiczeń na wolnym powietrzu, aqua aerobik, siatkówka plażowa, lekcja tańca, fitness, kabaret, turnieje sportowe, zumba; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-9 lat), junior klub (10-16 lat), amfiteatr, muzyka na żywo, dyskoteka, zajęcia sportowe i bogaty program animacji dla dzieci i dorosłych; za opłatą: masaże oraz sporty wodne na plaży.

SOFT ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-9.30), obiad (12.30-14.15), kolacja (19.30-21.15) w formie bufetu w restauracji; do obiadu i kolacji limitowane woda i lokalne wino; nielimitowane wybrane napoje bezalkoholowe i lokalne piwo beczkowe w barze Water Park w godzinach (10.30-13.00 i 15.30-18.30) oraz w barze na plaży (10.30-18.30).

KONTAKT:

0039/0962781101, www.portokaleo.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fiminibus lub kolejka na plażę


Neckermann

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Kalabria, Włochy

Opis hotelu

Położenie:

  • odległość do centrum miejscowości ok. 50 km
  • odległość do stacji kolejowej ok. 100 km
  • odległość do przystanku autobusowego ok. 5 km
  • odległość do lotniska ok. 20 km
  • odległość do plaży ok. 500 m

Wyposażenie:

  • Ilość restauracji 1
  • Ilość barów 1
  • dyskoteka
  • recepcja
  • sala konferencyjna
  • dostęp do internetu: Wi-Fi
  • kiosk
  • liczba basenów 1
  • leżaki
  • parasole przeciwsłoneczne
  • łąka do opalania

Sport i fitness:

  • piłkarzyki
  • tenis stołowy
  • hala tenisowa

Wellness:

  • (za opłatą)
  • masaże (za opłatą)

Informacje:

  • Akceptowane karty płatnicze: Visa, MasterCard

Dodatkowe informacje:
Prosimy mieć na uwadze, że na miejscu mogą być pobierane dodatkowe opłaty tj. opłata klimatyczna, opłata za sprzątanie końcowe, kaucja (zwrotna). Szczegóły otrzymają Państwo na miejscu.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Porto Kaleo

Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Porto Kaleo:
  • Lokalizacja
    3
  • Hotel
    4
  • Pokoje
    2.5
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    i sport
    5
  • Obsługa
    3.5
HolidayCheck
Ocena Porto Kaleo:
4 / 6

Odpoczynek na plaży 2015-06-19
Szczegóły oceny hotelu Porto Kaleo:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

5.7
Wczasy z niespodziankami 2015-07-01
Szczegóły oceny hotelu Porto Kaleo:
  • Lokalizacja
    3.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    4.0

4.3
Przepiękna plaża i świetna rozrywka 2015-07-20
Szczegóły oceny hotelu Porto Kaleo:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

5.7
Nieplanowane niedogodności 2016-08-25
Szczegóły oceny hotelu Porto Kaleo:
  • Lokalizacja
    1.6
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    3.5
  • Atrakcje
    3.3
  • Obsługa
    2.8

3.2

Porto Kaleo - możliwości zakwaterowania:

Pok. 2 os.+1 dost.
Pok. 2 os.+2 dost.
Pok. 2 os.

Porto Kaleo - Możliwości wyżywienia:


Porto Kaleo - miasta wylotu:


Porto Kaleo - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Porto Kaleo? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00