Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel The Royal Suites Turquesa, Dominikana
  • Hotel The Royal Suites Turquesa, Dominikana
  • Hotel The Royal Suites Turquesa, Dominikana
  • Hotel The Royal Suites Turquesa, Dominikana
  • Hotel The Royal Suites Turquesa, Dominikana
  • Hotel The Royal Suites Turquesa, Dominikana
  • Hotel The Royal Suites Turquesa, Dominikana
  • Hotel The Royal Suites Turquesa, Dominikana
  • Hotel The Royal Suites Turquesa, Dominikana
  • Hotel The Royal Suites Turquesa, Dominikana
  • Hotel The Royal Suites Turquesa, Dominikana
  • Hotel The Royal Suites Turquesa, Dominikana
  • Hotel The Royal Suites Turquesa, Dominikana
  • Hotel The Royal Suites Turquesa, Dominikana
  • Hotel The Royal Suites Turquesa, Dominikana
  • Hotel The Royal Suites Turquesa, Dominikana
  • Hotel The Royal Suites Turquesa, Dominikana
  • Hotel The Royal Suites Turquesa, Dominikana
  • Hotel The Royal Suites Turquesa, Dominikana
  • Hotel The Royal Suites Turquesa, Dominikana
  • Hotel The Royal Suites Turquesa, Dominikana
  • Hotel The Royal Suites Turquesa, Dominikana
  • Hotel The Royal Suites Turquesa, Dominikana
  • Hotel The Royal Suites Turquesa, Dominikana
  • Hotel The Royal Suites Turquesa, Dominikana
  • Hotel The Royal Suites Turquesa, Dominikana
  • Hotel The Royal Suites Turquesa, Dominikana
  • Hotel The Royal Suites Turquesa, Dominikana
  • Hotel The Royal Suites Turquesa, Dominikana
  • Hotel The Royal Suites Turquesa, Dominikana
  • Hotel The Royal Suites Turquesa, Dominikana
  • Hotel The Royal Suites Turquesa, Dominikana
  • Hotel The Royal Suites Turquesa, Dominikana
  • Hotel The Royal Suites Turquesa, Dominikana
  • Hotel The Royal Suites Turquesa, Dominikana
1 / 35
Ocena
hotelu:
4.6 / 5
Najbliższy termin
30.05 - 06.06
już od 5554 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
31.05 - 03.06
już od 1492 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu The Royal Suites Turquesa
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel The Royal Suites Turquesa
star 5

Dominikana
Ocena hotelu The Royal Suites Turquesa:
4.6 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu The Royal Suites Turquesa:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 30 maja 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 31 maja 2022

Hotel The Royal Suites Turquesa w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • lokalizacja w spokojnej okolicy
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 25 min

polozenie

  • lokalizacja w spokojnej okolicy
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 25 min

plaza

  • bezpośrednio przy plaży Bavaro
  • piaszczysta
  • leżaki w cenie
  • parasole w cenie
  • ręczniki w cenie
  • restauracja przy plaży
  • bar przy plaży

Wyposażenie

  • recepcja: 24 h
  • ogród
  •  zielony dziedziniec 
  • taras
  • sala TV
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • terminal internetowy
  • sejf: w recepcji, w cenie
  • kantor
  •  sale konferencyjne: 7 
  • bankomat
  • sklep z pamiątkami
  • sklepy
  • fryzjer
  • butik
  • jubiler
  • lekarz
  • pralnia: za opłatą
  • amfiteatr
  • usługi konsjerża
  • parking: w zależności od dostępności, strzeżony, w cenie

karty

Visa, MasterCard, Maestro, American Express

Liczba pokojów

372

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • hotel tylko dla dorosłych: 18+
  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 7
  • basen „Boca Chica": zewnętrzny
  • basen „Turquesa": zewnętrzny, ze słodką wodą
  • basen typu infinity „Barahona": zewnętrzny, ze słodką wodą
  • basen „Samaná": zewnętrzny, ze słodką wodą
  • basen „Saona": zewnętrzny, ze słodką wodą
  • basen „The Secret": zewnętrzny, ze słodką wodą
  • basen „Royal Isla": zewnętrzny, ze słodką wodą
  • leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • ręczniki: w cenie
  • Sport i wellness

    W cenie
    • siłownia 
    • aerobik
    • aqua aerobik
    • aqua fitness
    • łucznictwo 
    • piłka nożna 
    • siatkówka plażowa 
    •  paddle tenis
    • kajaki 
    • katamaran
    • windsurfing
    • minigolf 
    • badminton 
    •  strefa spa: Zentropia Palladium Spa & Wellness 
    • sauna fińska 
    • łaźnia parowa 
    •  łaźnia parowa (soft)
    Płatne
    •  grota lodowa
    •  spa shower 
    •  prysznice vichy: w ofercie firm zewnętrznych
    • pokój relaksacyjny
    • masaże: w ofercie firm zewnętrznych
    • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne 
    •  korty tenisowe: 6
    • oświetlenie kortu tenisowego
    • szkoła nurkowania PADI: w ofercie firm zewnętrznych
    • snorkeling: w ofercie firm zewnętrznych
    • żeglowanie: w ofercie firm zewnętrznych
    • szkoła surfingu: w ofercie firm zewnętrznych

    rozrywka

    • kasyno
    • zajęcia kulinarne
    • zajęcia kreatywne
    • zajęcia sportowe
    • międzynarodowe animacje dla dorosłych
    • lekki program animacyjny
    • przedstawienia
    • wieczory taneczne
    • zajęcia taneczne
    • muzyka na żywo
    • karaoke
    • boccia w cenie
    • rzutki w cenie
    • bilard w cenie
    • dyskoteka

    Pokoje

    Suita junior typu swim-up JSX1
    • 1-3 os.
    • ok. 44 m2
    • widok na basen
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja
    • sejf: w cenie
    • wentylator sufitowy
    • sofa
    • biurko
    • żelazko
    • deska do prasowania
    • ekspres do kawy Nespresso
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, woda: w cenie, napoje alkoholowe: w cenie, przekąski: w cenie uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • odtwarzacz DVD
    • radio
    • stacja dokująca do iPoda
    • room service: w cenie
    • usługi kamerdynera: w cenie
    • codzienna prasa
    • prysznic
    • wanna z hydromasażem
    • WC
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • suszarka do włosów
    • lusterko kosmetyczne
    • taras: bezpośredni dostęp do basenu
    Suita junior JSX2
    • 1-3 os.
    • ok. 44 m2
    • widok na basen
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja
    • sejf: w cenie
    • wentylator sufitowy
    • sofa
    • biurko
    • żelazko
    • deska do prasowania
    • ekspres do kawy Nespresso
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, woda: w cenie, napoje alkoholowe: w cenie, przekąski: w cenie uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • odtwarzacz DVD
    • radio
    • stacja dokująca do iPoda
    • room service: w cenie
    • usługi kamerdynera: w cenie
    • codzienna prasa
    • prysznic
    • wanna z hydromasażem
    • WC
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • suszarka do włosów
    • lusterko kosmetyczne
    • balkon
    Suita junior JSX3
    • 1-3 os.
    • ok. 44 m2
    • boczny widok na morze
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja
    • sejf: w cenie
    • wentylator sufitowy
    • sofa
    • biurko
    • żelazko
    • deska do prasowania
    • ekspres do kawy Nespresso
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, woda: w cenie, napoje alkoholowe: w cenie, przekąski: w cenie uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • odtwarzacz DVD
    • radio
    • stacja dokująca do iPoda
    • room service: w cenie
    • usługi kamerdynera: w cenie
    • codzienna prasa
    • prysznic
    • wanna z hydromasażem
    • WC
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • suszarka do włosów
    • lusterko kosmetyczne
    • balkon

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: kontynentalne, w formie bufetu
    • późne śniadanie
    • obiad: w formie bufetu
    • kolacja: w formie bufetu, a la carte, kulinarne wieczory tematyczne
    • przekąski, przekąski o północy, ciasto, lody
    • wybrane napoje bezalkoholowe
    •  wybrane lokalne napoje alkoholowe
    • wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe
    • kawa/herbata po południu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 18
  • restauracja „Royal Gourmet": rodzaje kuchni: międzynarodowa, bufet, a la carte, w cenie, z tarasem, strefa dla palących, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „El Arrecife": rodzaje kuchni: międzynarodowa, a la carte, w cenie, 12:00 - 16:00, z klimatyzacją, z tarasem, strefa dla palących, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „La Catedral": rodzaje kuchni: międzynarodowa, regionalna, bufet, show cooking, wymagana rezerwacja, w cenie, 07:00 - 10:00 i 19:00 - 22:00, z klimatyzacją, z tarasem, strefa dla palących, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „El Behique": rodzaje kuchni: międzynarodowa, regionalna, bufet, show cooking, w cenie, z klimatyzacją, z tarasem, strefa dla palących, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Las Torres": bufet, show cooking, w cenie, z klimatyzacją, z tarasem, strefa dla palących, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „El Bohio": rodzaje kuchni: międzynarodowa, dania z grilla, w cenie, z tarasem, przy basenie, strefa dla palących
  • restauracja specjalistyczna „La Lola": rodzaje kuchni: hiszpańska, a la carte, show cooking, w cenie, 18:00 - 22:00, z klimatyzacją, z tarasem, strefa dla palących, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „Bamboo": rodzaje kuchni: azjatycka, a la carte, show cooking, w cenie, 18:00 - 22:00, z klimatyzacją, z tarasem, strefa dla palących, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „La Adelita": rodzaje kuchni: meksykańska, dania z grilla, a la carte, w cenie, z klimatyzacją, z tarasem, strefa dla palących
  • restauracja specjalistyczna „Sumptuori": rodzaje kuchni: japońska, teppanyaki, a la carte, show cooking, w cenie, z klimatyzacją
  • restauracja specjalistyczna „La Parrilla": rodzaje kuchni: międzynarodowa, dania z grilla, a la carte, w cenie, z klimatyzacją
  • restauracja specjalistyczna „Portofino": rodzaje kuchni: włoska, a la carte, show cooking, w cenie, 18:00 - 22:00, z klimatyzacją
  • restauracja główna „Poseidón": rodzaje kuchni: międzynarodowa, bufet, 12:00 - 16:00, strefa dla palących, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Capricho": rodzaje kuchni: międzynarodowa, bufet, 07:00 - 11:00, 13:00 - 15:00 i 18:30 - 22:00, z klimatyzacją, strefa dla palących, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „La Boheme": rodzaje kuchni: francuska, a la carte, wymagana rezerwacja, 18:15 - 22:00, strefa dla palących, wymagany odpowiedni strój
  •  restauracja specjalistyczna „Kusko": rodzaje kuchni: międzynarodowa, a la carte, wymagana rezerwacja, 18:30 - 22:00, z klimatyzacją, strefa dla palących, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Helios": rodzaje kuchni: międzynarodowa, śródziemnomorska, a la carte, wymagana rezerwacja, 07:00 - 10:00, 12:30 - 15:00, 18:30 - 22:00, z klimatyzacją, z tarasem, na plaży, strefa dla palących, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja gourmet „Chic Cabaret": rodzaje kuchni: międzynarodowa, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, za opłatą, z klimatyzacją

  • bary i inne: 19
  • bar w lobby „Lobby Royal": w cenie
  • swim up bar „Piscina Royal": w cenie
  • bar przy basenie „Royal Islas 1": w cenie
  • bar przy basenie „Royal Islas 2": w cenie
  • bar „Xtra Time Sport Bar": w cenie
  • bar na plaży „Gaia": w cenie
  • bar przy basenie „Royal": w cenie
  • swim up bar „Boca Chica": w cenie
  • bar przy basenie „Saona": w cenie
  • swim up bar „Samaná": w cenie
  • bar przy basenie „The Secret"
  • bar przy basenie „Barahona"
  • bar „First Wine"
  • bar „Sunset Boulevard"
  • bar „Merengue"
  • bar „Hemingway"
  • bar w lobby „Caoba"
  • bar w lobby „Guayacán"
  • bar w lobby „Macao"
  • Dodatkowe informacje
  • kolacja przy świecach: wymagana rezerwacja, za opłatą
  • uroczysta kolacja: wymagana rezerwacja, za opłatą
  • świąteczne atrakcje, atrakcje noworoczne
  • wymagane noszenie opasek all inclusive

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka Gala

    Szukasz wakacji na Dominikanę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Dominikana / Punta Cana

    Opis oferty:

    Elegancki i luksusowy, doskonale łączy w sobie kameralną, prywatną atmosferę z wieloma atrakcjami dostępnymi na terenie wspaniałego kompleksu Grand Palladium obejmującego cztery hotele. Goście części Turquesa mogą korzystać z większości udogodnień sportowych, basenów, restauracji, barów i rozrywek całego resortu. Położony w dzielnicy hotelowej Bavaro, bezpośrednio przy bajecznej plaży o białym, miękkim piasku z bezpłatnym serwisem i obsługą kelnerską. Fantastycznej kuchni z całego świata można spróbować w kilkunastu restauracji objętych formuła all inclusive 24h. Bujny, tropikalny ogród, fantastyczny, szeroki wachlarz animacji i sportów wodnych to tylko niektóre atuty tego niesamowitego miejsca idealnego na egzotyczne wakacje. Tutaj nie można się nudzić! Hotel przeznaczony wyłącznie dla osób dorosłych.

    POŁOŻENIE:

    w rejonie PUNTA CANA, w dzielnicy hotelowej Bavaro, ok. 3,5 km od centrum Bavaro, ok. 2 km od najbliższych sklepów, barów i restauracji; ok. 25 km od portu lotniczego w Punta Cana.

    PLAŻA:

    Bavaro, publiczna, wydzielona część hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, bezpłatne parasole i leżaki; obsługa kelnerska.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, zbudowany w 2004 r., rozbudowany w 2009 r., 372 pokoje, 2 piętra, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Royal Gourmet, 4 bary: 2 przy basenie, w lobby, przy plaży, dodatkowo Goście hotelu mogą korzystać z 5 restauracji tematycznych, w restauracjach dostępne dania wegetariańskie, 9 restauracji á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja i strój formalny, panowie - długie spodnie) i 19 barów znajdujących się na terenie kompleksu sieci Palladium; kantor, sklep z pamiątkami, parking; centrum konferencyjne dla 500 os., ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: lekarz na wezwanie, wypożyczalnia rowerów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club; hotel przyjmuje Gości powyżej 18. roku życia.

    deluxe junior suite:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 44 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, jacuzzi w pokoju, łazienka (wanna, wc; suszarka, szlafrok, kapcie), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, żelazko, deska do prasowania, sejf, minibar; balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na ogród i basen.

    SPORT I ROZRYWKA:

    7 basenów z hydromasażem, kolejnych 5 basenów na terenie komplesku Grand Palladium, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; 6 kortów tenisowych z oświetleniem (płatne), siłownia, water polo, mini golf, tenis stołowy, łucznictwo, rzutki, bilard, piłka nożna, siatkówka, 4 boiska do badmintona, 4 boiska do gry w petanque, katamaran, windsurfing, kajaki; animacje dla dorosłych, muzyka na żywo, wieczorne show, dyskoteka, kasyno; za opłatą: łowienie ryb na otwartym oceanie, kursy nurkowania, windsurfingu, pływania katamaranem, rejsy łodzią ze szklanym dnem, przejazd szybkimi motorówkami, sporty motorowodne; centrum spa: jacuzzi, łaźnia turecka, płatne: zabiegi pielęgnacyjne na twarz i ciało, masaże, salon urody; ok. 4 km od hotelu pole golfowe (oferta zewnętrzna).

    ALL INCLUSIVE 24H:

    śniadanie (7.00-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (18.30-22.00) w wyznaczonych restauracjach; przekąski w wyznaczonych barach i restauracjach (24h); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach i restauracjach (24h); wymagane noszenie opasek all inlusive.

    KONTAKT:

    0018/092218149,, www.palladiumhotelgroup.com

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi


    Itaka Gala R

    Szukasz wakacji na Dominikanę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Dominikana / Punta Cana

    Opis oferty:

    Elegancki i luksusowy, doskonale łączy w sobie kameralną, prywatną atmosferę z wieloma atrakcjami dostępnymi na terenie wspaniałego kompleksu Grand Palladium obejmującego cztery hotele. Goście części Turquesa mogą korzystać z większości udogodnień sportowych, basenów, restauracji, barów i rozrywek całego resortu. Położony w dzielnicy hotelowej Bavaro, bezpośrednio przy bajecznej plaży o białym, miękkim piasku z bezpłatnym serwisem i obsługą kelnerską. Fantastycznej kuchni z całego świata można spróbować w kilkunastu restauracjach objętych formułą all inclusive 24h. Bujny, tropikalny ogród, fantastyczny, szeroki wachlarz animacji i sportów wodnych to tylko niektóre atuty tego niesamowitego miejsca idealnego na egzotyczne wakacje. Tutaj nie można się nudzić! Hotel przeznaczony wyłącznie dla osób dorosłych.

    POŁOŻENIE:

    w rejonie PUNTA CANA, w dzielnicy hotelowej Bavaro, ok. 3,5 km od centrum Bavaro, ok. 2 km od najbliższych sklepów, barów i restauracji; ok. 25 km od lotniska w Punta Cana.

    PLAŻA:

    Bavaro, publiczna, wydzielona część hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, bezpłatne parasole i leżaki; obsługa kelnerska.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, zbudowany w 2004 r., rozbudowany w 2009 r., 372 pokoje, 2 piętra, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Royal Gourmet, 4 bary: 2 przy basenie, w lobby, przy plaży, dodatkowo Goście hotelu mogą korzystać z 5 restauracji tematycznych, w restauracjach dostępne dania wegetariańskie, 8 restauracji á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja i strój formalny, panowie - długie spodnie) i 22 barów znajdujących się na terenie kompleksu sieci Palladium; kantor, sklep z pamiątkami, parking; centrum konferencyjne dla 500 os., ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: lekarz na wezwanie, wypożyczalnia rowerów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club; hotel przyjmuje Gości powyżej 18. roku życia.

    deluxe junior suite:

    2-os. (możliwość 1 dostawki - przy 3 osobach, w pokoju 2 podwójne łóżka), ok. 44 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, jacuzzi w pokoju, łazienka (wanna, wc; suszarka, szlafrok, kapcie), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, żelazko, deska do prasowania, sejf, minibar; balkon lub taras (stolik i krzesełka).

    SPORT I ROZRYWKA:

    7 basenów z hydromasażem, kolejnych 5 basenów na terenie kompleksu Grand Palladium, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; 6 kortów tenisowych z oświetleniem (płatne), siłownia, water polo, mini golf, tenis stołowy, łucznictwo, rzutki, bilard, piłka nożna, siatkówka, 4 boiska do badmintona, 4 boiska do gry w petanque, katamaran, windsurfing, kajaki; animacje dla dorosłych, muzyka na żywo, wieczorne show, dyskoteka, kasyno; za opłatą: łowienie ryb na otwartym oceanie, kursy nurkowania, windsurfingu, pływania katamaranem, rejsy łodzią ze szklanym dnem, przejazd szybkimi motorówkami, sporty motorowodne; centrum spa: jacuzzi, łaźnia turecka, płatne: zabiegi pielęgnacyjne na twarz i ciało, masaże, salon urody; ok. 4 km od hotelu pole golfowe (oferta zewnętrzna).

    ALL INCLUSIVE 24H:

    śniadanie (7.00-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (18.30-22.00) w wyznaczonych restauracjach; przekąski w wyznaczonych barach i restauracjach (24h); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach i restauracjach (24h); wymagane noszenie opasek all inlusive.

    KONTAKT:

    0018/092218149, www.palladiumhotelgroup.com

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi


    Itaka R

    Szukasz wakacji na Dominikanę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Dominikana / Punta Cana

    Opis oferty:

    Elegancki i luksusowy, doskonale łączy w sobie kameralną, prywatną atmosferę z wieloma atrakcjami dostępnymi na terenie wspaniałego kompleksu Grand Palladium obejmującego cztery hotele. Goście części Turquesa mogą korzystać z większości udogodnień sportowych, basenów, restauracji, barów i rozrywek całego resortu. Położony w dzielnicy hotelowej Bavaro, bezpośrednio przy bajecznej plaży o białym, miękkim piasku z bezpłatnym serwisem i obsługą kelnerską. Fantastycznej kuchni z całego świata można spróbować w kilkunastu restauracjach objętych formułą all inclusive 24h. Bujny, tropikalny ogród, szeroki wachlarz animacji i sportów wodnych to tylko niektóre atuty tego niesamowitego miejsca idealnego na egzotyczne wakacje. Tutaj nie można się nudzić! Hotel przeznaczony wyłącznie dla osób dorosłych.

    POŁOŻENIE:

    w rejonie PUNTA CANA, w dzielnicy hotelowej Bavaro, ok. 3,5 km od centrum Bavaro, ok. 2 km od najbliższych sklepów, barów i restauracji; ok. 25 km od lotniska w Punta Cana.

    PLAŻA:

    Bavaro, publiczna, wydzielona część hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, bezpłatne parasole i leżaki; obsługa kelnerska.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, zbudowany w 2004 r., odnowiony w 2014 r., 372 pokoje, 2 piętra, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Royal Gourmet, 4 bary: 2 przy basenie, w lobby, przy plaży, dodatkowo Goście hotelu mogą korzystać z 5 restauracji tematycznych, w restauracjach dostępne dania wegetariańskie, 8 restauracji á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja i strój formalny, panowie - długie spodnie) i 22 barów znajdujących się na terenie kompleksu sieci Palladium; kantor, sklep z pamiątkami, parking; centrum konferencyjne dla 500 os., ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: lekarz na wezwanie, wypożyczalnia rowerów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club; hotel przyjmuje tylko gości powyżej 18. roku życia; przy zakwaterowaniu możliwy wymagany depozyt (płatny w gotówce lub blokowany na karcie kredytowej) na poczet potencjalnych wydatków w hotelu.

    junior suite:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 44 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, jacuzzi w pokoju, łazienka (wanna, wc; suszarka, szlafrok, kapcie), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, żelazko, deska do prasowania, sejf, minibar; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród; junior suite typu swim-up za dopłatą;

    premium junior suite:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 42 m², wyposażenie jak w junior suite; widok na basen;

    junior suite romance:

    2-os., ok. 58 m², wyposażenie jak w junior suite; junior suite romance typu swim-up za dopłatą; premium junior suite i junior suite romance za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    7 basenów z hydromasażem, kolejnych 5 basenów na terenie kompleksu Grand Palladium, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; 6 kortów tenisowych z oświetleniem (płatne), siłownia, water polo, mini golf, tenis stołowy, łucznictwo, rzutki, bilard, piłka nożna, siatkówka, 4 boiska do badmintona, 4 boiska do gry w petanque, katamaran, windsurfing, kajaki; animacje dla dorosłych, muzyka na żywo, wieczorne show, dyskoteka, kasyno; za opłatą: łowienie ryb na otwartym oceanie, kursy nurkowania, windsurfingu, pływania katamaranem, rejsy łodzią ze szklanym dnem, przejazd szybkimi motorówkami, sporty motorowodne; centrum spa: jacuzzi, łaźnia turecka, płatne: zabiegi pielęgnacyjne na twarz i ciało, masaże, salon urody; ok. 4 km od hotelu pole golfowe (oferta zewnętrzna).

    ALL INCLUSIVE 24H:

    śniadanie (7.00-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (18.30-22.00) w wyznaczonych restauracjach; przekąski w wyznaczonych barach i restauracjach (24h); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach i restauracjach (24h); wymagane noszenie opasek all inlusive.

    KONTAKT:

    0018/092218149, www.palladiumhotelgroup.com 

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi 


    Coral Travel

    Szukasz wakacji na Dominikanę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    5*

    REGION

    Punta Cana Luksusowy hotel należący do sieci Palladium. Położony w dzielnicy hotelowej Bavaro, tuż nad oceanem. Idealne miejsce na uprawianie sportów wodnych takich jak windsurfing, kitesurfing czy nurkowanie. Goście chcący zaznać spokoju mogą zrelaksować się w hotelowym centrum SPA z wieloma zabiegami odprężającymi. Bogate wyżywienie w formie AII Inclusive pozwoli na długie rozkoszowanie się daniami kuchni lokalnej a także drinków serwowanych przez barmanów. Hotel przeznaczony dla osób dorosłych.

    kategoria hotelu

    5*

    kategoria lokalna hotelu

    BRAK

    opis hotelu

    Pięciogwiazdkowy hotel wchodzący w skład kompleksu wypoczynkowego wraz z hotelem Grand Palladium Palace Resort Spa & Casino, Grand Palladium Bavaro, Grand Palladium Punta Cana. Na terenie znajduje się całodobowa recepcja, lobby, 15 restauracji, 4 bary (+19 na terenie resortu), 7 basenów, room service (płatny), pralnia, wypożyczalnia samochodów, parking, kantor, centrum konferencyjne,udogodnienia dla niepełnosprawnych.

    internet

    Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach bezpłatne, Kawiarenka internetowa płatna

    plaża

    bezpośrednio przy plaży Bavaro Beach, leżaki i parasole - bezpłatne.

    pokoje

    Wyposażone w klimatyzację, łazienkę (WC, prysznic, wanna, płaszcz kąpielowy, kapcie, suszarka do włosów, waga), TV, telefon, budzik, mini bar, zestaw do kawy/herbaty, odtwarzacz DVD, port do iPoda, żelazko i deska do prasowania, sejf, balkon lub taras lub bezpośredni dostęp do basenu. Typy pokoi: na terenie hotelu: royal junior suite , royal junior suite deluxe , royal junior suite deluxe swim up , royal honeymoon suite (sypilania z częścią wypoczynkową, jacuzzi na balkonie/tarasie, widok na basen lub morze) , royal romance suite (sypialnia z częścią wypoczynkową, jacuzzi, romantyczne oświetlenie, widok na basen lub morze, możliwość bezpośredniego dostępu do basenu) , romance suite swim up , royal suite deluxe , royal suite deluxe swim up

    Wyżywienie

    15 restauracji, 4 bary (+19 na terenie resortu), 2 restauracje dla wyłącznego użytku gości przebywających w hotelu Royal Suites Turquesa plus 8 restauracji a la carte z różnych kuchni, 5 restauracji bufetowych, 19 barów Mare Nostrum dania kuchni śródziemnomorskiej, Bamboo azjatyckie specjały, jak również innowacyjne menu z kuchni indyjskiej, El Charro dania meksykańskie, Tapeo hiszpańskie tapas, Sumptuori dania japońskie, Le Chanterelle dania kuchni francuskiej, Rodizio brazylijskie specjały All Inclusive Formuła zawiera: śniadanie, obiad, kolacja, przekąski w wyznaczonych barach, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe

    w cenie

    animacje sportowe, dyskoteka, łucznictwo, mini golf, rzutki, bilard, piłka nożna, badminton, koszykówka, tenis stołowy , kort tenisowym, siatkówka plażowa, gimnastyka w wodzie, piłka wodna, kajaki, wstęp do nurkowania w basenie, surfing, katamarany

    płatne

    kasyno, golf, centrum SPA oferujące liczne zabiegi na ciało i twarz, masaże i różnego rodzaju terapie relaksacyjne, łaźnia turecka, sauna parowa, oraz w pełni wyposażone centrum fitness, oświetlenie kortów tenisowych, lekcje gry w tenisa, nurkowanie, nauka nurkowania i surfingu, łódki typu banan, nurkowanie powierzchniowe (wycieczki)

    Uwaga!

    Hotel tylko dla dorosłych.

    Aktualizacja opisu

    29.06.2017 09:50

    usługi dostępne w hotelu

    Niepełnosprawni Wi-Fi Przy plaży SPA Disco Tenis Golf Tylko dla dorosłych All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji na Dominikanę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    5Dominikana/Punta Cana

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Exim Tours 4*- kat. lokalna 4*

    Położenie

    - przy plaży- ok. 4 km od centrum BAVARO- ok. 25 km od lotniska

    Plaża

    - piaszczysta z łagodnym zejściem do wody- leżaki (bezpłatne)

    Pokoje

    - klimatyzacja sterowana indywidualnie- sejf, minibar- łazienka (wc, prysznic, suszarka do włosów)- balkon lub taras

    Sport, Relaks, Rozrywka:

    Bezpłatne- baseny- bezpłatne leżaki przy baseniePłatne- SPA (masaże, sauna)- sporty wodne na plażyDostępność atrakcji na świeżym powietrzu uzależniona jest od warunków pogodowych.

    Wyżywienie

     All inclusive: śniadanie w formie bufetu, obiad i kolacja a la carte. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe są serwowane w godzinach 10:00 - 00:00.

    Resturacje i bary

     - restauracje a la carte- 3 baryW restauracjach oraz niektórych barach wymagany jest strój w stylu casualGoście hotelu TRS Turquesa mogą korzystać z restauracji, barów i innych udogodnień w znajdujących się obok hotelach sieci Grand Palladium

    Dodatkowe informacje

    - bezpłatne WIFI- hotel nie akcetuje zwierząt- https://www.palladiumhotelgroup.com/en/hotels/republicadominicana/puntacana/trs-turquesa-hotel

    UWAGA

    W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/nasze-kierunkiInformujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/lp/bezpieczne_wakacjeW przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/lp/bezpieczne_wakacje


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Prima Holiday

    Szukasz wakacji na Dominikanę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    Hotel TRS Turquesa położony jest przy słynnej plaży Bávaro w Punta Cana. ok. 25 km od lotniska w Punta Cana.

    PLAŻA

    Bavaro, publiczna, wydzielona część hotelowa, piaszczysta z łagodnym zejściem do morza, przy hotelu, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, bezpłatne parasole i leżaki.

    HOTEL

    KATEGORIA LOKALNA 5* Przeznaczony tylko dla dorosłych hotel przy plaży oferuje wyrafinowany wypoczynek nad morzem dla par lub grup przyjaciół. Goście mogą zrelaksować się w bujnej i spokojnej nadmorskiej okolicy, wziąć udział w różnorodnych zajęciach i skorzystać z 5-gwiazdkowej usługi all inclusive.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Recepcja, przestronne lobby, restauracja główna,, 4 bary: 2 przy basenie, w lobby, przy plaży, dodatkowo Goście hotelu mogą korzystać z 5 restauracji tematycznych, w restauracjach dostępne dania wegetariańskie, 8 restauracji la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja i strój formalny, panowie - długie spodnie) i 22 barów znajdujących się na terenie kompleksu sieci Palladium, kantor, sklep z pamiątkami, parking, lekarz na wezwanie. Akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    INTERNET

    bezpłatny internet bezprzewodowy

    KONFERENCJE/INCENTIVE

    centrum konferencyjne dla 500 os

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie: 7 basenów z hydromasażem,parasole, leżaki i ręczniki, 6 kortów tenisowych, siłownia, water polo, mini golf, tenis stołowy, łucznictwo, rzutki, bilard, piłka nożna, siatkówka, 4 boiska do badmintona, 4 boiska do gry w petanque, katamaran, windsurfing, kajaki, animacje dla dorosłych, wieczorne show, dyskoteka Odpłatnie: oświeltenie kortów tenisowych, łowienie ryb na otwartym oceanie, kursy nurkowania, windsurfingu, pływania katamaranem, rejsy łodzią ze szklanym dnem, sporty motorowodne, centrum spa z jacuzzi, łaźnia turecką oraz zabiegami.

    ZAKWATEROWANIE

    Pokoje typu junior suite: dwuosobowy z możliwością 1 dostawki o powierzchni ok. 44 m, indywidualnie sterowana klimatyzacja, jacuzzi w pokoju, łazienka (wanna, wc; suszarka, szlafrok, kapcie), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, żelazko, deska do prasowania, sejf, mini bar, balkon lub taras.

    WYŻYWIENIE

    All inclusive: śniadanie, obiad, kolacja w wyznaczonych restauracjach, przekąski w wyznaczonych barach i restauracjach (24h), napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach i restauracjach (24h).

    INFORMACJE DODATKOWE

    https://www.palladiumhotelgroup.es

    CENA

    Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy, bagaż rejestrowany (nie obejmuje połączeń na Air France gdzie w podstawowej taryfie wliczony jest tylko bagaż podreczny, bagaż rejestrowany płatny ok. 320pln / os),  transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Transfer na zamówienie. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: BAGAŻU REJESTROWANEGO - tylko w przypadku linii Air France )płatny dodatkowo ok. 320pln/os) , dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji ( ok 3% wartości rezerwacji), chorób przewlekłych( ok. 68 PLN/os/tydz.), a także dodatkowego ubezpieczenie KL w okresie pandemii (w tym COVID-19 - KL do 20 000 EUR) / cena ok. 47.12 PLN/ os/tydz.) , wycieczek fakultatywnych. Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

    WARUNKI WJAZDOWE

    *    Od obywateli polskich wjeżdżających na terytorium Dominikany nie wymaga się wizy wjazdowej *    Łącznie obywatel polski może przebywać na terenie Dominikany do 90 dni. *    Paszport obywatela polskiego musi być ważny przy wjeździe oraz wyjeździe z Dominikany. *    Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient jest odpowiedzialny za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/dominikana

    Covid-19

    Począwszy od 30.07.2020 do odwołania wszyscy pasażerowie, którzy chcą wjechać do kraju, muszą okazać negatywny wynik testu PCR, zrobionego nie wcześniej niż 5 dni przed datą przylotu. Jeżeli pasażer nie posiada badania na SARS-CoV-2, przy wjeździe zostanie przeprowadzony szybki test bez dodatkowych kosztów dla pasażera. Ponadto po przylocie dokonywana jest ogólna ocena stanu zdrowia, a pasażerowie u których wystąpią objawy SARS-CoV-2 lub których wyniki testów okażą się pozytywne, zostaną odizolowani i pozostaną pod opieką w autoryzowanych miejscach. Pasażerowie w wieku poniżej pięciu lat i członkowie załogi są zwolnieni z tego wymogu.

    INFORMACJE DODATKOWE

    *    Banki są otwarte od 8.30 do 15.00 lub 18.00, w soboty i niedziele są zamknięte. Akceptowane są karty kredytowe: VISA, MasterCard, American Express i Diners Club. Bankomaty są dostępne właściwie w każdym miejscu, bezpieczne są tylko te w strefie turystycznej. *    Można wymienić dolary lub euro w bankach, kantorach, hotelach. Wymiana pieniędzy na ulicy nie jest bezpieczna. Najlepiej płacić gotówką w dolarach amerykańskich. Pieniądze i karty kredytowe, a także paszporty i inne dokumenty osobiste najbezpieczniej pozostawiać w skrytkach hotelowych (dopuszczalne jest posługiwanie się fotokopią paszportu). Nie należy wychodzić z hotelu z większą ilością gotówki.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Nekera

    Szukasz wakacji na Dominikanę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    DOMINIKANA

    Położenie

     bezpośrednio przy plaży Bavaro. Transfer z lotniska Punta Cana ok. 25 minut, z lotniska w Santo Domingo ok. 3 godziny.

    Plaża

     piaszczysta hotelowa plaża bezpośrednio przy hotelu. Leżaki i parasole na plaży bez opłaty.

    Wyposażenie

     komfortowy hotel z 372 pokojami. Hol z recepcją, kącik internetowy, 6 restauracji serwujących posiłki w formie bufetu, 9 restauracji a la carte (m. in. kuchnia włoska, meksykańska, hiszpańska, brazylijska, japońska/ orientalna, restauracja serwująca steki, trattoria), 2 restauracje na plaży, 25 barów i pasaż handlowy. W ogrodzie tropikalny kompleks z 7 basenami, whirlpoolem i barem typu swim up. Leżaki, parasole i ręczniki przy basenie bez opłaty. www.palladiumhotelgroup.com. Uwaga! Goście moga korzystać z infrastruktury sąsiadujących hoteli Grand Palaldium Bavaro Suites, Grand Palladium Palace i Grand Palladium Punta Cana. Goście The Royal Suites Turquesa korzystają z ekskluzywnej części ośrodka przeznaczonej tylko dla dorosłych z prywatnym odcinkiem plaży, mają wstęp do ekskluzywnej restauracji gourmet i francuskiej restauracja a la carte. Hotel przeznaczony tylko dla dorosłych!

    Wyżywienie

    all Inclusive trzy posiłki w formie bufetu lub a la carte. Przekąski, grill w restauracji przy basenie. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe przez całą dobę. Wybór napoi importowanych. Napoje z mini baru. Napoje w dyskotece.

    Internet

     WIFi na terenie hotelu gratis.

    Zakwaterowanie

     eleganckie. Junior suity Royal: klimatyzacja, internet, sejf, TV sat, DVD, stacja dokująca do MP3, telefon, wanna z hydromasażem, prysznic, WC, suszarka, płaszcz kąpielowy, pantofle kąpielowe, serwis kamerdynera, ekspres do kawy, mini bar (4 napoje alkoholowe/ tydzień, wina za opłatą), zestaw do prasowania. Balkon z widokiem na morze. Junior suity komfort: położone na drugim piętrze i bliżej plaży. Junior suity Royal Deluxe (z widokiem na basen. Junior suity Royal Swim Up: z tarasem i bezpośrednim wejściem do basenu.

    Sport

     aerobik, koszykówka, badminton, boccia, siłownia, rzutki, żeglowanie katamaranem, kajaki, minigolf, tenis (oświetlenie za opłatą), tenis stołowy, siatkówka, windsurfing. Za opłatą zmotoryzowane sporty wodne.

    Wellness

     łaźnia parowa i sauna. Za opłatą masaże i zabiegi spa.

    Rozrywka

     programy animacyjne i pokazy, kasyno i dyskoteka.

    Kategoria lokalna

     5 gwiazdek.

    Ważne informacje

    prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM  


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    Dertour Polska

    Szukasz wakacji na Dominikanę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Nazwa obiektu

    TRS Turquesa Hotel

    Kategoria

    *****

    Miejscowość

    Punta Cana

    Region

    Punta Cana

    Kod

    PUJ30034 MK

    Liczba pokoi

    372

    Zalety

    Hotel tylko dla gości dorosłych. Super terminy oszczędnościowe.

    Położenie

    Bezpośrednio przy plaży Bavaro. Do lotniska Punta Cana ok. 20 km.

    Opis

    Ekskluzywny obszar dla dorosłych pośrodku rozległego kompleksu Grand Palladium. Royal Suites Turquesa oferuje w sumie 12 restauracji a la carte, 5 restauracji bufetowych i 25 barów. Leżaki, parasole, ręczniki na 7 basenach i na plaży. Salon, strefa WLAN (w cenie), strefa hydroterapii.

    Wyżywienie

    Opcja all inclusive (I) = wszystkie posiłki (bufet i a la carte) we wszystkich restauracjach, przekąski, lokalne napoje i wybór napoi międzynarodowych we wszystkich barach, 24-h serwis pokojowy.Obowiązkowy dopłata za uroczysty posiłek 24.12 i 31.12.

    Pokój typ 1

    Royal Juniorsuite (KJ) = łazienka / prysznic / WC, jacuzzi, suszarka do włosów, szlafrok / kapcie, TV, odtwarzacz DVD, radio, tel., dostęp do Internetu (w cenie WLAN), żelazko / deska do prasowania, klimatyzacja, minibar, ekspres Nespresso, sejf, usługi lokaja, balkon lub taras.

    Pokój typ 2

    Premium Junior Suite (KJM) = jak Royal Junior Suite, z widokiem na morze.

    Pokój typ 3

    Royal Junior Suite Swim-up (KJX) = jak Royal Junior Suite Deluxe na parterze, bezpośredni dostęp do basenu z tarasu.

    Pokój typ 4

    Royal Romance Suite (KJB) = jak Premium Juniorsuite, w uprzywilejowanej lokalizacji.

    Pokój typ 5

    Royal Romance Suite Swim-up (KJA) = jak Royal Juniorsuite Swim-up, oddzielna część dzienna / sypialna.

    Sport, rozrywka, wellness

    W cenie = siłownia, tenis, siatkówka plażowa, minigolf, łucznictwo, katamarany, kajaki.

    Warto wiedzieć

    UWAGA - Hotel dla gości od 18 lat.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    RP709102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

    Coral Travel Egzotyka

    Szukasz wakacji na Dominikanę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    5*

    REGION

    Punta Cana

    OPIS

    Luksusowy hotel należący do sieci Palladium. Położony w dzielnicy hotelowej Bavaro, tuż nad oceanem. Idealne miejsce na uprawianie sportów wodnych takich jak windsurfing, kitesurfing czy nurkowanie. Goście chcący zaznać spokoju mogą zrelaksować się w hotelowym centrum SPA z wieloma zabiegami odprężającymi. Bogate wyżywienie w formie AII Inclusive pozwoli na długie rozkoszowanie się daniami kuchni lokalnej a także drinków serwowanych przez barmanów. Hotel przeznaczony dla osób dorosłych.

    lokalizacja

    15 km od centrum Punta Cana, 20 km od lotniska w Punta Cana Airport. Hotel usytuowany na powierzchni: 320000 m2.

    kategoria organizatora

    5*

    kategoria lokalna

    5*

    Data otwarcia

    2004 r. Odnowiony w 2014 r.Na terenie hotelu: restauracje, bary, room service (płatny), sejf w recepcji (bezpłatny), pralnia (płatna), sala konferencyjna, centrum biznesowe (płatne), baseny odkryte (6).

    internet

    - Wi-Fi w lobby bezpłatne

    plaża

    Przy hotelu, prywatna, piaszczysta. Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe.

    pokoje

    Zlokalizowane w 17 budynkach:- 2 budynki (liczba pięter: 2)- 15 villi (liczba pięter: 2)Typy pokoi:- PREMIUM JUNIOR SUITE dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras- JUNIOR SUITE dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras- JUNIOR SUITE SWIM UP dla max. 3 os.: 1 sypialnia, dostęp do współdzielonego basenu, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras- ROMANCE SUITE dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, jacuzzi, WC), balkon lub taras- ROMANCE SUITE SWIM UP dla max. 2 os.: 1 sypialnia, dostęp do współdzielonego basenu, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, jacuzzi, WC), balkon lub taras

    Wyżywienie

    - restauracje, restauracje a la carte (9), baryAll Inclusive(24h)- śniadanie (07:00-10:30), obiad (12:30-14:30), kolacja (19:00-21:30)- wybrane lokalne i importowane napoje alkoholowe i bezalkoholoweRestauracje a la carte- bezpłatne. Wymagana rezerwacja.- El Dorado - międzynarodowa- Kusko - japońska- Bamboo - międzynarodowa- La Adelita - meksykańska- La Lola - włoska- Sumptuori - japońska- Portofino - włoska- Bhogali - indyjska- Helios - śródziemnomorska

    w cenie

    - korty do tenisa ziemnego (6)- tenis stołowy- rzutki- badminton- koszykówka- piłka nożna- siatkówka- siatkówka plażowa- minigolf- bilard- aerobik- siłownia- animacje- jacuzzi

    płatne

    - oświetlenie kortów- rakiety i piłki do tenisa ziemnego- lekcje tenisa- sporty wodne na plaży- centrum SPA- masaż- sauna- salon piękności

    Uwaga!

    Hotel tylko dla dorosłych.Pięciogwiazdkowy hotel wchodzący w skład kompleksu wypoczynkowego wraz z hotelem Grand Palladium Palace Resort Spa & Casino, Grand Palladium Bavaro, Grand Palladium Punta Cana.Połączenia lotnicze mogą/lub odbywają się z międzylądowaniem, ponadto niektóre rejsy mogą być tylko z bagażem podręcznym - w celu uzyskania informacji prosimy o kontakt z infolinią lub sprawdzenie naszego systemu online.Na miejscu opieka tylko anglojęzycznego rezydenta.

    Aktualizacja opisu

    07.07.2021 12:27

    usługi dostępne w hotelu

    Wi-FiPrzy plażySPASiłowniaTenisTylko dla dorosłychAll Inclusive 24HSerwis plażowySporty wodne


    Neckermann

    Szukasz wakacji na Dominikanę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Punta Cana, Dominikana

    Położenie

    bezpośrednio przy plaży Bavaro. Transfer z lotniska Punta Cana ok. 40 minut, z lotniska w Santo Domingo ok. 2,5 godziny.

    Plaża

    piaszczysta hotelowa plaża bezpośrednio przy hotelu. Leżaki i parasole na plaży bez opłaty.

    Wyposażenie

    komfortowy hotel z 372 pokojami. Hol z recepcją, kącik internetowy, 3 restauracje serwujące posiłki w formie bufetu, 8 restauracji a la carte (kuchnia włoska, meksykańska, hiszpańska, brazylijska, japońska/ orientalna,  restauracja serwująca steki, trattoria), 2 restauracje na plaży, 20 barów i pasaż handlowy. W ogrodzie tropikalny kompleks z 7 basenami, whirlpoolem i barem typu swim up. Leżaki, parasole i ręczniki przy basenie bez opłaty. www.palladiumhotelgroup.com. Uwaga! Goście moga korzystać z infrastruktury sąsiadujących hoteli Grand Palaldium Bavaro Suites, Grand Palladium Palace i Grand Palladium Punta Cana. Goście The Royal Suites Turquesa korzystają z ekskluzywnej części ośrodka przeznaczonej tylko dla dorosłych z prywatnym odcinkiem plaży, mają wstęp do ekskluzywnej restauracji gourmet i francuskiej restauracja a la carte. Hotel przeznaczony tylko dla dorosłych! 

    Dostęp do internetu

    WIFi na terenie hotelu gratis.

    Kategoria lokalna

    5 gwiazdek.

    Karty kredytowe

    Visa, Mastercard, Amexo.

    Zakwaterowanie

    eleganckie. Junior suity Royal (A1-3A): klimatyzacja, sejf, TV sat, DVD, stacja dokująca do MP3, telefon, wanna z hydromasażem, prysznic, WC, suszarka, płaszcz kąpielowy, pantofle kąpielowe, serwis kamerdynera, ekspres do kawy, mini bar (4 napoje alkoholowe/ tydzień, wina za opłatą), zestaw do prasowania. Balkon z widokiem na morze. Junior suity komfort (A1-3K): położone na drugim piętrze i bliżej plaży.Junior suity Royal Deluxe (A1-3B): w nowszej części ośrodka. Junior suity Royal Swim Up (A2-3C): z tarasem i bezpośrednim wejściem do basenu; poza tym wyposażona jak A2A. 

    Sport

    aerobik, koszykówka, badminton, boccia, siłownia, rzutki, żeglowanie katamaranem, kajaki, minigolf, tenis (oświetlenie za opłatą), tenis stołowy, siatkówka, windsurfing. Za opłatą zmotoryzowane sporty wodne. 

    Wellness

    łaźnia parowa i sauna. Za opłatą masaże i zabiegi spa.

    Rozrywka

    programy animacyjne i pokazy, kasyno i dyskoteka.

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu lub a la carte. Przekąski, grill w restauracji przy basenie. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe przez całą dobę. Wybór napoi importowanych. Napoje z mini baru. Napoje w dyskotece.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Polska Neckermann

    Szukasz wakacji na Dominikanę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Punta Cana, Dominikana

    Położenie

    bezpośrednio przy plaży Bavaro. Transfer z lotniska Punta Cana ok. 25 minut, z lotniska w Santo Domingo ok. 3 godziny.

    Plaża

    piaszczysta hotelowa plaża bezpośrednio przy hotelu. Leżaki i parasole na plaży bez opłaty.

    Wyposażenie

    komfortowy hotel z 372 pokojami. Hol z recepcją, kącik internetowy, 6 restauracji serwujących posiłki w formie bufetu, 9 restauracji a la carte (m. in. kuchnia włoska, meksykańska, hiszpańska, brazylijska, japońska/ orientalna, restauracja serwująca steki, trattoria), 2 restauracje na plaży, 25 barów i pasaż handlowy. W ogrodzie tropikalny kompleks z 7 basenami, whirlpoolem i barem typu swim up. Leżaki, parasole i ręczniki przy basenie bez opłaty. www.palladiumhotelgroup.com. Uwaga! Goście moga korzystać z infrastruktury sąsiadujących hoteli Grand Palaldium Bavaro Suites, Grand Palladium Palace i Grand Palladium Punta Cana. Goście The Royal Suites Turquesa korzystają z ekskluzywnej części ośrodka przeznaczonej tylko dla dorosłych z prywatnym odcinkiem plaży, mają wstęp do ekskluzywnej restauracji gourmet i francuskiej restauracja a la carte. Hotel przeznaczony tylko dla dorosłych!

    Dostęp do internetu

    WIFi na terenie hotelu gratis.

    Kategoria lokalna

    5 gwiazdek.

    Karty kredytowe

    Visa, Mastercard, Amexo.

    Zakwaterowanie

    eleganckie. Junior suity Royal (A1-3A): klimatyzacja, internet, sejf, TV sat, DVD, stacja dokująca do MP3, telefon, wanna z hydromasażem, prysznic, WC, suszarka, płaszcz kąpielowy, pantofle kąpielowe, serwis kamerdynera, ekspres do kawy, mini bar (4 napoje alkoholowe/ tydzień, wina za opłatą), zestaw do prasowania. Balkon z widokiem na morze. Junior suity komfort (A1-3K): położone na drugim piętrze i bliżej plaży.Junior suity Royal Deluxe (A1-3B): z widokiem na basen. Junior suity Royal Swim Up (A2-3C): z tarasem i bezpośrednim wejściem do basenu; poza tym wyposażona jak A2A.

    Sport

    aerobik, koszykówka, badminton, boccia, siłownia, rzutki, żeglowanie katamaranem, kajaki, minigolf, tenis (oświetlenie za opłatą), tenis stołowy, siatkówka, windsurfing. Za opłatą zmotoryzowane sporty wodne. 

    Wellness

    łaźnia parowa i sauna. Za opłatą masaże i zabiegi spa.

    Rozrywka

    programy animacyjne i pokazy, kasyno i dyskoteka.

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu lub a la carte. Przekąski, grill w restauracji przy basenie. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe przez całą dobę. Wybór napoi importowanych. Napoje z mini baru. Napoje w dyskotece.


    Neckermann X

    Szukasz wakacji na Dominikanę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Punta Cana, Dominikana

    Położenie

    bezpośrednio przy plaży Bavaro. Transfer z lotniska Punta Cana ok. 25 minut, z lotniska w Santo Domingo ok. 3 godziny.

    Plaża

    piaszczysta hotelowa plaża bezpośrednio przy hotelu. Leżaki i parasole na plaży bez opłaty.

    Wyposażenie

    komfortowy hotel z 372 pokojami. Hol z recepcją, kącik internetowy, 6 restauracji serwujących posiłki w formie bufetu, 9 restauracji a la carte (m. in. kuchnia włoska, meksykańska, hiszpańska, brazylijska, japońska/ orientalna, restauracja serwująca steki, trattoria), 2 restauracje na plaży, 25 barów i pasaż handlowy. W ogrodzie tropikalny kompleks z 7 basenami, whirlpoolem i barem typu swim up. Leżaki, parasole i ręczniki przy basenie bez opłaty. www.palladiumhotelgroup.com. Uwaga! Goście moga korzystać z infrastruktury sąsiadujących hoteli Grand Palaldium Bavaro Suites, Grand Palladium Palace i Grand Palladium Punta Cana. Goście The Royal Suites Turquesa korzystają z ekskluzywnej części ośrodka przeznaczonej tylko dla dorosłych z prywatnym odcinkiem plaży, mają wstęp do ekskluzywnej restauracji gourmet i francuskiej restauracja a la carte. Hotel przeznaczony tylko dla dorosłych!

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu lub a la carte. Przekąski, grill w restauracji przy basenie. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe przez całą dobę. Wybór napoi importowanych. Napoje z mini baru. Napoje w dyskotece.

    Internet

    WIFi na terenie hotelu gratis.

    Zakwaterowanie

    eleganckie. Junior suity Royal (A1-3A): klimatyzacja, internet, sejf, TV sat, DVD, stacja dokująca do MP3, telefon, wanna z hydromasażem, prysznic, WC, suszarka, płaszcz kąpielowy, pantofle kąpielowe, serwis kamerdynera, ekspres do kawy, mini bar (4 napoje alkoholowe/ tydzień, wina za opłatą), zestaw do prasowania. Balkon z widokiem na morze. Junior suity komfort (A1-3K): położone na drugim piętrze i bliżej plaży.Junior suity Royal Deluxe (A1-3B): z widokiem na basen. Junior suity Royal Swim Up (A2-3C): z tarasem i bezpośrednim wejściem do basenu; poza tym wyposażona jak A2A.

    Sport

    aerobik, koszykówka, badminton, boccia, siłownia, rzutki, żeglowanie katamaranem, kajaki, minigolf, tenis (oświetlenie za opłatą), tenis stołowy, siatkówka, windsurfing. Za opłatą zmotoryzowane sporty wodne.

    Wellness

    łaźnia parowa i sauna. Za opłatą masaże i zabiegi spa.

    Rozrywka

    programy animacyjne i pokazy, kasyno i dyskoteka.

    Kategoria lokalna

    5 gwiazdek.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Mapa Hotelu The Royal Suites Turquesa
    Zdjęcia lokalizacji (Dominikana)
    Wyspa Sanoa to obowiązkowa wycieczka fakultatywna podczas wakacji na Dominikanie
    Punta Cana, wakacje all inclusive na Dominikanie
    Niesamowita zatoka na półwyspie Samana na Dominikanie
    Wakacje na Dominikanie, wycieczka do Santo Domingo
    Rejs na Cayo Paraiso, luksusowa wycieczka fakultatywna z Dominikany
    Kulinarne szaleństwo na Dominikanie
    Wodospady Damajagua to jedna z większych atrakcji Dominikany
    Wiktoriańska zabudowa Puerto Plata - Dominikana

    Opinie o Hotelu The Royal Suites Turquesa

    4.7
    zdecydowanie polecam

    Hotel naprawdę godny polecenia :) jak dla mnie najfajniejszymi elementami była piękna piaszczysta plaża 3 minuty od pokoju oraz specjalnie wydzielona strefa tylko dla dorosłych, gdzie można było spokojnie wypocząć. W The Royal Suites Turquesa mamy do dyspozycji kilka różnych restauracji, każda lepsza od drugiej :) może i były różne minusy, bo ludzie z naszego turnusu narzekali na pokoje, jednak nasz był OK. Serdecznie polecam ten hotel i wakacje na Dominikanie!

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    4.6
    zdecydowanie polecam

    Royal Suites Turquesa - to hotel w stylu eleganckim i klasycznym, na pewno nie nowoczesnym. My jesteśmy starszym małżeństwem, ale póki nam zdrowie dopisuje, chcemy zobaczyć i zwiedzić jak najwięcej. Po zeszłorocznym dosyć wyczerpującym wyjeździe na Kubę, w tym roku wybraliśmy wypoczynek na Dominikanie. Czysty relaks - polecam!

    POLECAM:
    wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6

    The Royal Suites Turquesa - możliwości zakwaterowania:

    Juniorsuite Garden View
    Juniorsuite Pool Side
    Juniorsuite Swim Up
    Junior Suite Swim up pro 2 osoby
    Junior Suite Swim up pro 3 osoby
    Junior Suite pro 1 osoba s výhledem/zahrada
    Junior Suite pro 2 osoby s výhledem/zahrada
    Junior Suite pro 3 osoby s výhledem/zahrada
    Junior Suite
    Junior Suite - Widok na ogród
    Junior Suite pro 2 osoby s výhledem/bazén
    Junior Suite pro 3 osoby s výhledem/bazén

    The Royal Suites Turquesa - Możliwości wyżywienia:


    The Royal Suites Turquesa - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel The Royal Suites Turquesa? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00