cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Azura De Luxe & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Azura De Luxe & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Azura De Luxe & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Azura De Luxe & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Azura De Luxe & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Azura De Luxe & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Azura De Luxe & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Azura De Luxe & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Azura De Luxe & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Azura De Luxe & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Azura De Luxe & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Azura De Luxe & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Azura De Luxe & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Azura De Luxe & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Azura De Luxe & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Azura De Luxe & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Azura De Luxe & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Azura De Luxe & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Azura De Luxe & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Azura De Luxe & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Azura De Luxe & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Azura De Luxe & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Azura De Luxe & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Azura De Luxe & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Azura De Luxe & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Azura De Luxe & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Azura De Luxe & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Azura De Luxe & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Azura De Luxe & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Azura De Luxe & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Azura De Luxe & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Azura De Luxe & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Azura De Luxe & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Azura De Luxe & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Azura De Luxe & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Azura De Luxe & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Azura De Luxe & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Azura De Luxe & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Azura De Luxe & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Azura De Luxe & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Azura De Luxe & SPA, Riwiera Turecka
  • Hotel Azura De Luxe & SPA, Riwiera Turecka
1 / 42
Ocena
hotelu:
4.6 / 5
Najbliższy termin
23.10 - 26.10
już od 1858 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
30.10 - 02.11
już od 1410 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Azura De Luxe & SPA
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Przy plaży

Hotel Azura De Luxe & SPA
star 5

Turcja: Riwiera Turecka: Alanya
Ocena hotelu Azura De Luxe & SPA:
4.6 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Azura De Luxe & SPA:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 23 października 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 30 października 2019

Hotel Azura De Luxe & SPA w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • w centrum Avsallar
  • ok. 22 km od Alanyi
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 100 min

Wyposażenie

  • recepcja
  • winda
  • sala TV
  • taras
  • Wi-Fi: w miejscach ogólnodostępnych, w cenie
  • sklep z pamiątkami
  • minimarket
  • butik
  • jubiler
  • fryzjer
  • pralnia: za opłatą
  • amfiteatr
  • parking
  • sala konferencyjna

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

330

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt

Dla dzieci

  • basen dla dzieci: kwiecień - październik, w cenie, kryty, zewnętrzny, ze słodką wodą, zjeżdżalnia: kwiecień - październik; w zależności od sezonu, leżaki, parasole
  • podgrzewacz do butelek: za opłatą
  • wysokie krzesełka dla dzieci
  • wózek dla dzieci: za opłatą
  • łóżeczko dla dzieci
  • bufet dla dzieci
  • miniklub: 4-12 lat, kwiecień - październik, codziennie
  • animacje dla dzieci: kwiecień - październik, codziennie
  • pokój gier i zabaw
  • plac zabaw
  • minidyskoteka: 4-12 lat, kwiecień - październik, codziennie

Sport i wellness

W cenie
  • siłownia: 16+
  • aerobik
  • aqua aerobik
  • siatkówka plażowa
  • tenis stołowy
Płatne
  • strefa spa: kwiecień - październik, codziennie
  • sauna fińska
  • hammam
  • masaże
  • zabiegi kąpielowe
  •  zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne

rozrywka

  • zajęcia sportowe (codziennie, od kwietnia do października)
  • międzynarodowe animacje dla dorosłych (codziennie, od kwietnia do pażdziernika)
  • lekki program animacyjny od kwietnia do października
  • wieczory tematyczne
  • przedstawienia codziennie
  • muzyka na żywo
  • karaoke
  • boccia w cenie
  • rzutki w cenie
  • dyskoteka

Pokoje

Pokój rodzinny FZM1
  • 3-4 os.
  • ok. 42 m2
  • widok na morze lub basen
  • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • sofa
  • czajnik elektryczny
  • minibar: woda, w cenie
  • telefon
  • Wi-Fi
  • TV sat.
  • room service: za opłatą
  • serwis sprzątający: codziennie
  • prysznic
  • WC
  • kapcie: w cenie
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój rodzinny FZX1
  • 3-4 os.
  • ok. 42 m2
  • od strony lądu
  • klimatyzacja: centralnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • sofa
  • czajnik elektryczny
  • minibar: woda, w cenie
  • telefon
  • Wi-Fi
  • TV sat.
  • room service: za opłatą
  • serwis sprzątający: codziennie
  • prysznic
  • WC
  • kapcie: w cenie
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój 2-osobowy Deluxe z widokiem na morze DZM1
  • 1-4 os.
  • ok. 28 m2
  • widok na morze
  • w budynku głównym
  • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
  • sejf
  • sofa
  • czajnik elektryczny
  • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, woda: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie 24 h
  • telefon
  • Wi-Fi
  • TV
  • room service: za opłatą
  • serwis sprzątający: codziennie 24 h, w cenie
  • prysznic
  • szlafroki: w cenie
  • kapcie: w cenie
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
  • WC
Pokój 2-osobowy Deluxe z widokiem na morze DZX2
  • 1-4 os.
  • klimatyzacja
  • wanna lub prysznic
  • WC
Pokój 2-osobowy Deluxe DZX1
  • 1-4 os.
  • ok. 28 m2
  • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
  • sejf
  • sofa
  • czajnik elektryczny
  • minibar: woda, w cenie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • room service: za opłatą
  • serwis sprzątający: codziennie 24 h, w cenie
  • prysznic
  • WC
  • kapcie: w cenie
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM2
  • 2 os.
  • ok. 28 m2
  • widok na morze
  • w budynku głównym
  • klimatyzacja: centralnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • czajnik elektryczny
  • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: w cenie, woda
  • telefon
  • Wi-Fi
  • TV sat.
  • room service: za opłatą
  • serwis sprzątający: codziennie 24 h, w cenie
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: 07:00 - 10:00, kontynentalne, w formie bufetu
  • późne śniadanie: codziennie 10:00 - 10:30, w cenie
  • obiad: 12:30 - 14:00, w formie bufetu
  • kolacja: 19:00 - 21:00, w formie bufetu, a la carte
  • przekąski: 12:00 - 16:00, w cenie
  • przekąski o północy: 23:30 - 03:00
  • ciasto: 10:30 - 18:00, w cenie
  • lody: 14:00 - 16:00, w cenie
  • wybrane napoje bezalkoholowe: codziennie 07:00 - 02:00
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe: codziennie 07:00 - 02:00
  • wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe: 07:00 - 02:00, za opłatą
  • wybrane napoje do posiłków
  • kawa/herbata po południu
  • uroczysta kolacja: w cenie, w formie bufetu
Restauracje i bary
  • restauracje: 4
  • główna restauracja: bufet dla dzieci, dania lekkostrawne, wysokie krzesełka dla dzieci
  • restauracja: a la carte, wysokie krzesełka dla dzieci
  • restauracja: a la carte, wysokie krzesełka dla dzieci
  • restauracja: rodzaje kuchni: międzynarodowa
  • bary i inne: 4
  • bar
  • piano bar
  • bar przy zewnętrznym basenie
  • bar przekąskowy
  • Dodatkowe informacje
  • kolacja przy świecach: rezerwacja wymagana, za opłatą, płatność gotówką, wybór z menu
  • wymagane noszenie opasek all inclusive

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Coral Travel

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    5*

    REGION

    Alanya

    OPIS

    Wysoki serwis usług, bogata oferta kulinarna oraz nowoczesne zaplecze rekreacyjno-sportowe zadowoli wymagających klientów. Urozmaicony program animacyjny oraz bogaty wybór atrakcji dla dzieci i dorosłych stanowi niezaprzeczalną zaletę tej oferty. Podczas gdy rodzice będą się relaksować w centrum SPA dzieci mogą bawić się pod opieką animatora w miniklubie.

    kategoria organizatora

    5*

    kategoria lokalna

    5*

    Data otwarcia

    2015 r. Odnowiony w 2017 r. Na terenie hotelu: restauracje (3), bary (5), room service (płatny), pralnia (płatna), sala konferencyjna, centrum biznesowe (płatne), 4 zjeżdżalnie wodne dla dorosłych i 4 dla dzieci (działają w godzinach 10:00-12:00,14:00-16:00), basen kryty. Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

    rabaty i zniżki

    1. dziecko do 13 lat pobyt gratis

    internet

    Wi-Fi w hotelu bezpłatne

    plaża

    Przy hotelu, prywazne!: parasole, leżaki, ręczniki plażowe, płatne: pawilony.

    pokoje

    Zlokalizowane są w 1 budynku głównym (liczba pięter: 7, liczba wind: 4) Typy pokoi: DELUXE ROOM LAND VIEW dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna), sejf (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon , FAMILY ROOM SEA VIEW dla max. 4 os.: 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja centralna), sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon , FANTASY ROOM dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (prysznic, jacuzzi, WC), taras , DELUXE ROOM SEA VIEW dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon , FAMILY ROOM LAND VIEW dla max. 4 os.: 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon

    Wyżywienie

    restauracja główna, 2 restauracje a la carte, 5 barów Ultra All Inclusive (24h) śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-10:30), obiad (12:30-14:00), kolacja (19:00-21:00), późny posiłek (23:30-03:00) serwowane w restauracji głównej, lody, wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, pakiety dla nowożeńców i urodzinowe (na życzenie) Restauracje a la carte - jedna wizyta podczas pobytu gratis. Wymagana rezerwacja.włoska "Bella Italyan", turecka "Osmanli"

    z myślą o dzieciach

    brodzik, zjeżdżalnie wodne dla dzieci (2), animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4 - 12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw, menu i krzesełka dla dzieci w restauracji, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem), możliwość wypożyczenia wózka (płatne i w miarę dostępności)

    w cenie

    tenis stołowy, rzutki, aerobik, siłownia, animacje soft w noy, w dzień, sauna, dyskoteka

    płatne

    sporty wodne na plaży, centrum SPA, masaż, salon piękności, łaźnia turecka

    Aktualizacja opisu

    21.06.2019 13:34

    usługi dostępne w hotelu

    Niepełnosprawni Wi-Fi Przy plaży SPA Disco Siłownia Mini Klub All Inclusive 24H Serwis plażowy Sporty wodne Zjeżdżalnie

    Sale konferencyjne

    Pokoje 4 osobowe Błękitna Flaga


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    5* Turcja/Riwiera Turecka

    Kategoryzacja hotelu

    - Kategoria Exim Tours 5* - Kategoria lokalna 5*

    Położenie

    - przy plaży - w Avsallar - ok. 23 km od centrum Alanyi - ok. 100 km od lotniska w Antalyi

    Plaża

    - prywatna, piaszczysta - leżaki, materace,  parasole i ręczniki plażowe (bezpłatne) - ratanowe leżaki i siedziska na pomoście (płatne)

    Pokoje

    Pokój Deluxe - powierzchnia ok. 30 m2 - centralna klimatyzacja - LCD TV-Sat, telefon, sejf - mini bar (uzupełniany codziennie w napoje bezalkoholowe) - internet Wi-Fi (bezpłatny) - zestaw do kawy i herbaty - łazienka (WC, prysznic, suszarka do włosów, szlafroki i kapcie, zastaw kosmetyków) - balkon Pokój Rodzinny - powierzchnia ok. 43 m2 - 2 łączone pokoje, wyposażone podobnie jak pokój Deluxe

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - basen, 2 zjeżdżalnie, kryty basen - leżaki, materace i parasole przy basenie - sala fitness, aerobik, piłka wodna - sauna, łaźnia turecka (zabiegi płatne) - tenis stołowy, rzutki, boccia, siatkówka plażowa - programy animacyjne, muzyka na żywo, imprezy na plaży, dyskoteka Płatne - bilard, gry elektroniczne - spa, masaże - sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    - brodzik ze zjeżdżalnią, kryty brodzik, plac zabaw, mini klub - bufet dla dzieci podczas kolacji w restauracji głównej, podgrzewacze i blendery

    Wyżywienie

    Ultra All inclusive: śniadanie, późne śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski a'la carte na plaży, owoce, gofry i naleśniki, kanapki, bajgle, lody, ciastka, nocne przekąski. Świeżo wyciskany sok pomarańczowy do śniadania. W restauracji głównej dostępny także bufet dietetyczny. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 24:00 w wybranych barach, bar w dyskotece do 02:00, bar w lobby 24h. Raz na pobyt możliwość bezpłatnego skorzystania z restauracji a' la carte włoskiej lub tureckiej & meksykańskiej, po uprzedniej rezerwacji. Restauracja rybna płatna.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - restauracje a'la carte: włoska, turecka & meksykańska, rybna - bary: w lobby, przy basenie, na pomoście, na plaży, w dyskotece  

    Dodatkowe informacje

    - obiekt otwarty w 2015 roku, dysponuje 330 pokojami - internet Wi-Fi (bezpłatny) - mini market, fryzjer, lekarz hotelowy, sala konferencyjna - www.azuradeluxe.com  

    Cena

    Cena zawiera: bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe. Cena nie zawiera: wizy uzyskanej przez elektroniczny system wniosków wizowych www.evisa.gov.tr, koszt 15 EUR.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Prima Holiday

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    W miejscowości Incekum, 22 km od Alanyi oraz 98 km od lotniska w Antalyi. W pobliżu hotele sklepy i bary i wielki bazar.

    PLAŹA

    Przy hotelu, piaszczysta z kamienistym wejściem do morza, z niesamowicie długim molo. Leżaki, materace i parasole bezpłatnie, ręczniki plażowe do pobrania za depozytem. Bar przy plaży.

    HOTEL

    Kategoria lokalna 5*. Luksusowy, nowoczesny obiekt należący do znanej w Turcji sieci hotelowej Azure,  nowo wybudowany ( otwarty w maju 2015). Wysoki serwis usług, bogata oferta kulinarna oraz nowoczesne zaplecze rekreacyjno-sportowe zadowoli wymagających Klientów.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Recepcja, kantor wymiany walut, restauracja główna, lobby bar, bar przy basenie, bar na plaży,  patisera, bistro bar, włoska , otomańska, rybna i meksykańska restauracja a'la carte oraz dyskoteka. Room service, usługi pralni chemicznej, sklepy, wypożyczalnia samochodów, fryzjer, opieka medyczna.

    INTERNET

    WI-FI na terenie hotelu bezpłatnie.

    KONFERENCJE/INCENTIVE

    Sala konferencyjna, istnieje możliwość wynajęcia wyposażenia za dodatkową opłatą.

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie basen o powierzchni 1100m, mniejszy basen z 3 zjeżdżalniami (czynne w wyznaczonych godzinach), basen kryty (czynny okresowo), leżaki, materace i parasole przy basenie, ręczniki plażowe za pobraniem depozytem, sauna, łaźnia turecka, fitness, bilard, rzutki, squash, tenis stołowy, siatkówka plażowa, boccia, dzienne i wieczorne bogate programy animacyjne. Odpłatnie centrum Spa z jacuzzi, masażami i zabiegami , centrum nurkowe, wypożyczalnia rowerów, sporty wodne przy plaży.

    DLA DZIECI

    Brodzik ze zjeżdżalnią, brodzik kryty (czynny okresowo) mini club dla dzieci w wieku 4-12, plac zabaw, pokój gier, łóżeczko dla niemowląt na zamówienie przed wylotem, wysokie krzesełka w restauracji oraz specjalne menu, opiekunka za dodatkową opłatą.

    ZAKWATEROWANIE

    Oferuje ponad 700 pokoi. Pokoje typu Deluxe dwuosobowe z możliwością jednej dostawki. Wyposażone w łazienki z prysznicem i suszarką do włosów, klimatyzację, LED TV/SAT, telefon, mini bar, balkon. Pokoje z bocznym widokiem na morze za dodatkową opłatą. Pokoje typy family o powierzchni ok. 45m z możliwością zakwaterowania 5 osób, wyposażone jak pokoje typu standard. Składają się z dwóch sypialni oraz jednej łazienki. Pokoje połączone są drzwiami.

    WYŻYWIENIE

    Ultra All inclusive  - bogaty program All Inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie różnorodnego szwedzkiego stołu. Późne śniadanie, przekąski przedpołudniem i popołudniu, lody, popołudniowa kawa i herbata, nocna przekąska oraz wczesne śniadanie. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe serowowane oraz wybrane importowane napoje alkoholowe przez 24 godziny w wyznaczonych barach.

    INFORMACJE DODATKOWE

    http://www.azuradeluxe.com Hotel występuje wyłącznie w ofercie Prima Holiday.Dostępne 4 pokoje przygotowane dla potrzeb Gości niepełnosprawnych, na zamówienie.

    CENA

    Cena PLN zawiera - bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera - opłaty za wizę turecką, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. 

    WIZA I PASZPORT

    Wjazd obywateli polskich do Turcji jest możliwy wyłącznie na podstawie ważnego paszportu oraz wizy. Zgodnie z informacjami przekazanymi przez MSZ Turcji paszport powinien spełniać następujące warunki, aby została wydana wiza turecka: 1. od 1 stycznia 2015 r. wymagana ważność paszportu przy wjeździe wynosi 60 dni od daty wygaśnięcia wizy. 2. dokument posiada co najmniej jedną wolną stronę, w celu umieszczenia na niej wizy. Brak wolnej strony w paszporcie powoduje automatyczną odmowę wjazdu do Turcji. Przy przekroczeniu granicy osoba wjeżdżająca może zostać poproszona o przedłożenie ważnego ubezpieczenia medycznego bądź dowodu posiadania środków utrzymania. Uwaga: Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej. Nie ma możliwości wjazdu do Turcji za okazaniem dowodu osobistego.Wiza turystyczna: Wiza turystyczna upoważnia do pobytu na terenie Turcji przez 90 dni w okresie 180 dni jej ważności (licząc od pierwszego wjazdu) bez prawa wykonywania pracy. Oznacza to, że po wykorzystaniu prawa do trzymiesięcznego pobytu nie można wjechać na teren Turcji do czasu wygaśnięcia nabytej wizy, tj. pół roku po dacie pierwszego przekroczenia granicy.Jak uzyskać wizę turystyczną? 1. przed wyjazdem do Turcji - za pośrednictwem platformy internetowej E-visa: https://www.evisa.gov.tr Po otwarciu strony należy postępować według instrukcji: zarejestrować się, wypełnić formularz i dokonać za pomocą karty kredytowej opłaty w wysokości 20 USD. Po zakończeniu tej procedury na adres e-mail podany przez wnioskodawcę zostanie przesłane drogą elektroniczną potwierdzenie wydania wizy. Zaleca się wydrukowanie potwierdzenia i zabranie ze sobą w celu przedłożenia podczas kontroli granicznej. 2. po przyjeździe do Turcji - w punktach sprzedaży na przejściach granicznych - do odwołania. Opłatę w wysokości 30 USD, 25 EUR lub 20 GBP uiszcza się gotówką. Strona turecka nie uściśliła, kiedy dokładnie zakończy się możliwość nabywania wiz tą drogą.Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora. http://ankara.msz.gov.pl/pl/sprawy_konsularne/poradnik_dla_turysty/wizy_do_turcji/


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Orex

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Opis

    hotel zostal otwarty w 2015 roku, ustytuowany na powierzchni 12.000 m2; do dyspozycji gości: restauracja główna, 3 restauracje À la carte (rybna, włoska i turecko-meksykańska; 1 wizyta do wyboru podczas pobytu bezpłatnie), 5 barów, basen główny, basen kryty, aqua park z 4 zjeżdżalniami wodnymi

    Położenie

    ok. 22 km od centrum Alanyi, ok. 30 km od Avsallar, ok. 36 km od Manavgat, ok. 42 km od centrum Side, ok. 98 km od lotniska w Antalyi, ok. 115 km od centrum Antalyi

    Plaża

    prywatna, piaszczysta plaża o długości 70 m, znajduje się bezpośrednio przy hotelu, molo o długości 200 m; bezpłatny serwis plażowy: leżaki, materace , ręczniki - depozyt

    Zakwaterowanie

    w hotelu znajduje się 330 pokoi; 225 pokoi deluxe sea view (28-30 m2), 40 pokoi deluxe land view (28-30 m2), 32 pokoje rodzinne land view (43 m2), 28 pokoi rodzinnych sea view (43 m2), 5 pokoi fantasy sea view terrase z jacuzzi (43 m2) oraz 4 pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych (43 m2); wyposażenie: klimatyzacja sterowana indywidualnie lub centralnie (w zależności od warunków pogodowych), LCD TV-SAT, minibar (uzupełniany codziennie w wodę i napoje), zestaw do parzenia kawy lub herbaty, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, sejf, Wi-Fi, balkon lub taras 

    Wyżywienie

    Ultra All Inclusive - śniadanie, późne śniadanie, obiad i kolacja (w formie bufetu, w godzinach wyznaczonych przez hotel), przekąski, lody, zupa nocna, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe; dodatkowo płatne: napoje importowane oraz wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki i napoje butelkowane

    Sport i rozrywka

    animacje, muzyka na żywo, łaźnia turecka, sauna, łaźnia parowa, centrum fitness, siatkówka plażowa, rzutki, boccia, tenis stołowy, aqua-aerobik, dyskoteka, Wi-Fi w wyznaczonych strefach

    Dodatkowo płatne

    centrum Spa & Wellness, masaże, salon kosmetyczny, salon fryzjerski, centrum handlowe, pralnia, bilard, lekarz, wypożyczalnia samochodów, sala gier, kursy tańca, wszystkie sporty wodne na plaży, room service

    Dla dzieci

    animacje, brodzik kryty, basen odkryty z zjeżdżalnią wodną, mini kino, mini klub (4-12 lat), plac zabaw, menu w restauracji podczas kolacji, krzesełka, podgrzewacz, blender dla dzieci w restauracji, opiekunka (płatna), wózki (płatne)

    www

    www.azuradeluxe.com


    Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

    Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


    Mapa Hotelu Azura De Luxe & SPA
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Azura De Luxe & SPA

    4.6
    zdecydowanie polecam

    Hotel nowy, przy plaży z ładnym pomostem. Pokoje przestronne, czynne. Wyzywienie pyszne i urozmaicone. Minusy - pokoje głośne od strony ulicy; mała plaża.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6
    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Azura De Luxe & SPA:
    • Lokalizacja
      5.6
    • Hotel
      5.6
    • Pokoje
      5.6
    • Wyżywienie
      5.4
    • Atrakcje
      i sport
      5.4
    • Obsługa
      5.6
    HolidayCheck
    Ocena Azura De Luxe & SPA:
    5.6 / 6

    Rewelacyjny hotel pod każdym względem 2017-10-02
    Szczegóły oceny hotelu Azura De Luxe & SPA:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Polecam serdecznie 2015-06-29
    Szczegóły oceny hotelu Azura De Luxe & SPA:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Najlepsze wakacje! 2015-06-30
    Szczegóły oceny hotelu Azura De Luxe & SPA:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Wakacje życia 2015-06-30
    Szczegóły oceny hotelu Azura De Luxe & SPA:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Hotel bajka. Wystrój hotelu bardzo nowoczesny i kolorowy. Jedzenie oraz obsługa na najwyższym poziom...
    więcej

    6.0
    Rewelacyjny hotel - super wakacje 2015-07-02
    Szczegóły oceny hotelu Azura De Luxe & SPA:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Wspaniały 2015-07-09
    Szczegóły oceny hotelu Azura De Luxe & SPA:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Hotel wspaniały, wygląd hotelu jest oszałamiający. Obsługa hotelowa zawsze pomocna i uśmiechnięta, p...
    więcej

    6.0
    Najlepszy Hotel na świecie 2015-07-11
    Szczegóły oceny hotelu Azura De Luxe & SPA:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Bardzo udany pobyt z dziećmi 2015-07-11
    Szczegóły oceny hotelu Azura De Luxe & SPA:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Najlepsze wakacje w Turcji 2015-07-14
    Szczegóły oceny hotelu Azura De Luxe & SPA:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Bajeczne wakacje, super pobyt 2015-07-14
    Szczegóły oceny hotelu Azura De Luxe & SPA:
    • Lokalizacja
      5.8
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.8

    5.9
    Najlepsze wakacje w Turcji 2015-07-25
    Szczegóły oceny hotelu Azura De Luxe & SPA:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Hotel na najwyższym poziomie 2015-07-28
    Szczegóły oceny hotelu Azura De Luxe & SPA:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Super Hotel 2015-07-30
    Szczegóły oceny hotelu Azura De Luxe & SPA:
    • Lokalizacja
      5.2
    • Pokoje
      5.3
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      4.5
    • Obsługa
      5.3

    5.3
    Polecamy całą rodziną! 2015-08-05
    Szczegóły oceny hotelu Azura De Luxe & SPA:
    • Lokalizacja
      5.4
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.5

    Nowoczesny, czysty i ładny (widać, że pod ruskich bo przepych idący w złoto), wi-fi na terenie całeg...
    więcej

    5.8
    Udany wyjazd 2015-08-11
    Szczegóły oceny hotelu Azura De Luxe & SPA:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    5.9
    Polecam! 2015-08-23
    Szczegóły oceny hotelu Azura De Luxe & SPA:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
    • Obsługa
      4.0

    5.4
    Tak super hotel! 2015-08-28
    Szczegóły oceny hotelu Azura De Luxe & SPA:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.3
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.8
    • Obsługa
      6.0

    5.8
    Sierpień 2015 2015-09-05
    Szczegóły oceny hotelu Azura De Luxe & SPA:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      6.0

    5.2
    Fajny hotel dla młodych i rodzin z dziećmi 2015-09-07
    Szczegóły oceny hotelu Azura De Luxe & SPA:
    • Lokalizacja
      5.4
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.3

    Hotel jest piękny, wysmakowany, natomiast bardzo pojemny a na małym terenie. W sezonie może być cias...
    więcej

    5.7
    Cudowne wakacje 2015-09-08
    Szczegóły oceny hotelu Azura De Luxe & SPA:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Wspaniała atmosfera, godny polecenia 2015-09-15
    Szczegóły oceny hotelu Azura De Luxe & SPA:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Super Hotel 2015-10-03
    Szczegóły oceny hotelu Azura De Luxe & SPA:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Gorąco polecam 2015-10-13
    Szczegóły oceny hotelu Azura De Luxe & SPA:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.8

    6.0
    Świetny urlop, polecam każdemu ten hotel 2015-10-13
    Szczegóły oceny hotelu Azura De Luxe & SPA:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Polecam 2015-10-19
    Szczegóły oceny hotelu Azura De Luxe & SPA:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      5.8

    Wysoki standard hotelu i wielka dbaloscia o czystosc. Pokoje sprzatane codziennie.Hotel obok glowne...
    więcej

    5.7
    Wakacje bardzo udane 2015-10-26
    Szczegóły oceny hotelu Azura De Luxe & SPA:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Bardzo fajny hotel, plaża i baseny i obsługa super 2015-11-06
    Szczegóły oceny hotelu Azura De Luxe & SPA:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    To były najwspanialsze wakacje w naszym życiu. Byliśmy pierwszy raz z naszym 3 miesięcznym synkiem i...
    więcej

    6.0
    Piękny hotel z super serwisem 2015-11-28
    Szczegóły oceny hotelu Azura De Luxe & SPA:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Nasz pobyt trwał dwa tygodnie od polowy listopada,hotel przepiękny, położony bezpośrednio przy plaz...
    więcej

    6.0
    Rewelacyjny Hotel na bardzo wysokim poziomie! 2016-09-29
    Szczegóły oceny hotelu Azura De Luxe & SPA:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0

    Azura De Luxe & SPA - możliwości zakwaterowania:

    deluxe family land view fam
    deluxe family room sea view fam
    Deluxe Room Land View DBL
    Deluxe Sea View DBL
    deluxe side sea view dbl
    family room 2 bedrooms standard
    family room 2 bedrooms standard seaview
    standard double deluxe
    standard double deluxe lateralseaview
    standard double deluxe seaview
    standard single w.child deluxe
    standard single w.child deluxe lateralseaview
    standard single w.child deluxe seaview
    standard singleuse deluxe
    standard singleuse deluxe lateralseaview
    standard singleuse deluxe seaview
    DELUXE- DOPPELZIMMER ZUR ALLEI
    DELUXE MEERBLICK DOPPEL
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy
    DELUXE-DOPPELZIMMER
    DELUXE MEERBLICK EINZEL
    FAM.ZIMMER DELUXE MEERBLICK
    FAM.ZIMMER DELUXE MEERBLICK
    FAM.ZIMMER DELUXE LANDBLICK
    FAM.ZIMMER DELUXE LANDBLICK
    Pokój rodzinny z widokiem na morze
    Pokój rodzinny
    Room Family SeaView
    Room Deluxe SeaView
    Room Deluxe SingleUse SeaView
    Room Family LandView
    Room Deluxe SingleUse LandView
    Room Deluxe LandView

    Azura De Luxe & SPA - Możliwości wyżywienia:


    Azura De Luxe & SPA - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Azura De Luxe & SPA? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00