cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Caribbean World Thalasso, Djerba
  • Hotel Caribbean World Thalasso, Djerba
  • Hotel Caribbean World Thalasso, Djerba
  • Hotel Caribbean World Thalasso, Djerba
  • Hotel Caribbean World Thalasso, Djerba
  • Hotel Caribbean World Thalasso, Djerba
  • Hotel Caribbean World Thalasso, Djerba
  • Hotel Caribbean World Thalasso, Djerba
  • Hotel Caribbean World Thalasso, Djerba
  • Hotel Caribbean World Thalasso, Djerba
  • Hotel Caribbean World Thalasso, Djerba
  • Hotel Caribbean World Thalasso, Djerba
  • Hotel Caribbean World Thalasso, Djerba
  • Hotel Caribbean World Thalasso, Djerba
  • Hotel Caribbean World Thalasso, Djerba
  • Hotel Caribbean World Thalasso, Djerba
  • Hotel Caribbean World Thalasso, Djerba
  • Hotel Caribbean World Thalasso, Djerba
  • Hotel Caribbean World Thalasso, Djerba
  • Hotel Caribbean World Thalasso, Djerba
  • Hotel Caribbean World Thalasso, Djerba
  • Hotel Caribbean World Thalasso, Djerba
  • Hotel Caribbean World Thalasso, Djerba
  • Hotel Caribbean World Thalasso, Djerba
  • Hotel Caribbean World Thalasso, Djerba
  • Hotel Caribbean World Thalasso, Djerba
  • Hotel Caribbean World Thalasso, Djerba
  • Hotel Caribbean World Thalasso, Djerba
  • Hotel Caribbean World Thalasso, Djerba
  • Hotel Caribbean World Thalasso, Djerba
  • Hotel Caribbean World Thalasso, Djerba
  • Hotel Caribbean World Thalasso, Djerba
  • Hotel Caribbean World Thalasso, Djerba
  • Hotel Caribbean World Thalasso, Djerba
1 / 34
Ocena
hotelu:
4.6 / 5
Najbliższy termin
16.07 - 17.07
już od 258 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
23.03 - 24.03
już od 146 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Caribbean World Thalasso
  • Fitness/Siłownia
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Caribbean World Thalasso
star 4

Tunezja: Djerba
Ocena hotelu Caribbean World Thalasso:
4.6 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Caribbean World Thalasso:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 16 lipca 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 23 marca 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dobra propozycja na rodzinne wakacje. Specjalny basen ze zjeżdżalniami oraz świetny program animacyjny sprawi, że nie będą się tu nudzić ani chwili!

Hotel Caribbean World Thalasso w ofercie Biura podróży:

Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dobra propozycja na rodzinne wakacje. Specjalny basen ze zjeżdżalniami oraz świetny program animacyjny sprawi, że nie będą się tu nudzić ani chwili!

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Kategoria

****

Region

Tunezja / Djerba

Opis oferty:

Położony bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży oferuje wszystko to co potrzebne jest do komfortowego i aktywnego wypoczynku. Rewelacyjne baseny, aquapark z 5 zjeżdżalniami, uśmiechnięci animatorzy i bogata oferta sportowo - rekreacyjna to gratka dla rodzin z dziećmi. Do dyspozycji Gości są przestronne pokoje z tarasem, a urozmaicona kuchnia zaspokoi podniebienia największych smakoszy. Zdecydowanie zasługuje na każdą z czterech swoich gwiazdek.

POŁOŻENIE:

ok. 5 km od centrum MIDOUN, ok. 1 km od najbliższych sklepów i barów; ok. 25 km od lotniska Djerba-Zarzis.

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki za kaucją.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zadbany, zbudowany w 1984 r., odnowiony w 2010 r., 450 pokoi, 3 budynki, 2 piętra, 3 windy, lobby, recepcja, restauracja Hacienda - dania w formie bufetu, dostępne foteliki i menu dla dzieci, 2 restauracje á la carte (wymagana rezerwacja): Tunisian i Italian, dostępne foteliki dla dzieci, 3 bary, w tym przy plaży; kantor; centrum konferencyjne na 500 osób; internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych; za opłatą: fryzjer, lekarz na wezwanie, pralnia, wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki lub 2 dostawek), ok. 25 m2, zadbany, centralna klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, minibar (woda na powitanie), zestaw do kawy/herbaty, sejf (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; taras;

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 30 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; widok na morze i pokój rodzinny za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, ok. 1200 m2, wydzielona część dla dzieci, basen, słona woda, ok. 282m2, sezonowo podgrzewany, basen kryty, kwadratowy, słodka woda, 160 m2, sezonowo podgrzewany, basen dla dzieci, słodka woda, 400m2, aquapark z 5 zjeżdżalniami dla dorosłych i dzieci, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i materace, 2 korty tenisowe z wypożyczalnią sprzętu (oświetlenie płatne), tenis stołowy, koszykówka, siatkówka, siatkówka plażowa, minigolf; plac zabaw, miniklub (4-12 lat), dyskoteka, animacje dla dorosłych i dzieci, za opłatą: siłownia, wypożyczalnia rowerów, bilard, sporty wodne na plaży.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), późne śniadanie (10.00-11.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu tematycznego w Haciendzie (dania tunezyjskie i międzynarodowe), przekąski - sałatki, pizza, makarony, dania z grilla (12.00-15.00) w barze przy plaży; napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole (10.00-23.00) w barze Cohiba; raz na pobyt kolacja w restauracji á la carte Tunisian lub Italian (19.00-22.00).

KONTAKT:

00216/75757022, www.caribbeanworld.com.tn

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dobra propozycja na rodzinne wakacje. Specjalny basen ze zjeżdżalniami oraz świetny program animacyjny sprawi, że nie będą się tu nudzić ani chwili!

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel położony w spokojnej okolicy, w odległości około 5 km od centrum Midoun oraz ok. 15 km od stolicy wyspy - Houmt Souk z tradycyjnym arabskim targowiskiem. Obok hotelu znajdują się liczne sklepy oraz bary. Do lotniska Djerba - Zarzis ok. 25 km. UWAGA! Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 3 TND/osoba/dzień. Maksymalna wysokość podatku turystycznego liczona jest dla 7 kolejnych dób hotelowych nawet w przypadku dłuższego pobytu. Osoby poniżej 12 roku życia są zwolnione z obowiązku płacenia podatku turystycznego. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Plaża:

Hotel usytuowany jest bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży. Łagodne zejście do morza. Na plaży dostępne bezpłatne leżaki, materace oraz parasole ręczniki dostępne za kaucją.
Do dyspozycji gości:

Recepcja z lobby, windy, restauracja główna, 2 restauracje á la carte, 3 bary (w tym bar na plaży i przy basenie), kawiarnia mauretańska (płatna), 3 baseny zewnętrzne, w tym jeden z 5 zjeżdżalniami - bezpłatne leżaki, materace oraz parasole ręczniki dostępne za kaucją, brodzik dla dzieci, dyskoteka (czynna w wyznaczonych godzinach napoje płatne), centrum spa (dodatkowo płatne masaże, sauna, wewnętrzny basen z wodą morską), przechowalnia bagażu, centrum konferencyjne, punkt wymiany walut, opieka medyczna (płatna), usługi pralnicze (płatne) oraz sklepiki z pamiątkami. Dla najmłodszych mini klub (4-12 lat).
Pokoje:

W swojej ofercie hotel posiada 450 zadbanych i funkcjonalnie urządzonych pokoi. Wszystkie wyposażone w klimatyzację centralnie sterowaną (czynna w wysokim sezonie), łazienkę (prysznic lub wanna, suszarka do włosów), TV-Sat., telefon, mini bar, sejf (płatny). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne).
Wyżywienie:

All Inclusive: śniadania, późne śniadania, obiady i kolacje w formie bogatego bufetu. W ciągu dnia przekąski w barze przy basenie (w wyznaczonych godzinach). 1x na pobyt możliwość skorzystania z kolacji w 2 restauracjach a la carte (tunezyjska i włoska wymagana rezerwacja w recepcji). Napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole w wyznaczonych barach w godzinach 10:00-23:00.
Program sportowy i animacyjny:

Hotel zapewnia animacje i aktywności sportowe w ciągu dnia i wieczorem. Bezpłatnie: tenis stołowy, siatkówka plażowa, siatkówka, minigolf, rzutki, 2 korty tenisowe (oświetlenie płatne). Za dodatkową opłatą: spa, bilard, siłownia, sporty wodne.
Internet:

Bezpłatny internet Wi-Fi w częściach ogólnodostępnych.
Kategoria lokalna:

****
Naszym zdaniem:

Dobrej klasy hotel rodzinny, który oferuje liczne atrakcje dla dorosłych i dzieci - ciekawe animacja, gry i zabawy nie pozwolą się nudzić, a każdy znajdzie tu coś dla siebie. Smaczna kuchnia, miła obsługa i przepiękna piaszczysta plaża to dodatkowe plusy obiektu.
Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach fakultatywnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Uwagi do programu
Wyloty z: Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
UWAGA!!!
Ceny podane w katalogu oraz aktualne z systemu obowiązują wyłącznie obywateli Polski. W przypadku innego obywatelstwa - cena na potwierdzenie.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków (nie dotyczy All inclusive) oraz innych wydatków osobistych.
UWAGA!
Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od1 do 3TND/osoba/dzień. Maksymalna wysokość podatku turystycznego liczona jest dla 7 kolejnych dób hotelowych nawet w przypadku dłuższego pobytu. Osoby poniżej 12 roku życia są zwolnione z obowiązku płacenia podatku turystycznego. Podatek jest płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Wycieczki lokalne

SAHARA 2 DNI/WIELKIE POŁUDNIE
- poniedziałek/wtorek, cena 175 TND + 50 TND jeep = 225 TND/os. dorosła, 137,50 TND /dziecko 2 -12 lat
Ta dwudniowa wycieczka jest bez wątpienia największym przeżyciem i daje możliwość poznania różnych regionów kraju, przebogatej i różnorodnej kultury i tradycji. Zwiedzimy Matmatę przypominającą księżycowy krajobraz. Poznamy domy - jaskinie, w których po dzień dzisiejszy mieszkają rdzenne plemiona berberyjskie. Zapierające dech krajobrazy tych okolic stanowiły plener filmowy do "Gwiezdnych wojen", "Angielskiego pacjenta" i "W pustyni i w puszczy". W Touzer magicznym mieście o oryginalnej beżowo-rdzawej architekturze spędzimy noc, a następnego dnia przesiądziecie się Państwo na jeepy, aby pokonać pełną adrenaliny trasę rajdu Paryż - Dakar. Ciekawostką przyrodniczą znajdującą się u styku pustyni piaszczystej i skalnej jest słone jezior Chott El Jerid. Podczas przejazdu kilkudziesięciokilometrową trasą zobaczycie Państwo fatamorganę. Nasycone solą powietrze, wschody i zachody słońca sprawiają, że woda mieni się różnymi kolorami, fundując prawdziwy spektakl, a minerały przybierają kształt róży, zwanej "różą pustyni. Czeka Państwa również podziwianie malowniczych oaz górskich w Chebice. Z miejscowości Douz wyruszycie na podbój pustyni na wielbłądach - płatne 25 TND/os. W cenie wycieczki jest 1 nocleg i wyżywienie: śniadanie i obiad.
OBJAZD WYSPY - PÓŁ DNIA
- niedziela, 45 TND/os. dorosła, 23 TND/dziecko 2 -12 lat
Wyspa Djerba słynie nie tylko z piaszczystych plaż, ale i z przepięknej ceramiki i oryginalnej architektury. Podczas wycieczki zapoznacie się Państwo z dziedzictwem kulturowym tego regionu Tunezji tworzonej przez Berberów, Żydów, Turków, Włochów i Hiszpanów. Guellala, to miasteczko słynące z rzemiosła garncarskiego. Mieszkańcy wyrabiali tutaj ceramikę w tradycyjne sposób od wieków. W muzeum w Guellala odbędzie się prezentacja produkcji garnków i innych przedmiotów użytkowych. Będzie można również dokonać zakupów. W miejscowości Erriadh odwiedzimy najważniejszą Synagogę w Afryce, El Ghriba. Znajduje się tutaj najstarsza TORA na świecie. Rokrocznie w maju przybywają tu licznie Żydzi z całego świata, aby uczcić radosne, wiosenne święto LA BA OMER i wspominać zesłanie manny z nieba i koniec epidemii. Na ulicach widać pielgrzymów z ośmioramiennym świecznikiem, jest kolorowo i gwarnie. Do Synagogi wchodzimy z zakrytymi ramionami, kobietom zakładają na głowę chusty, a mężczyznom jarmułkę, Można zakupić pamiątki, np. olejki zapachowe, perfumy, biżuterię. Odwiedzimy również stolicę wyspy HOUMT SOUK. Niedaleko portu znajduje się z XIII w. fort Gazy Mustaphy, pamiętający czasy tureckiej rzezi dokonanej na Hiszpanach.
FARMA KROKODYLI
- sobota, 40 TND/os. dorosła, 20 TND//dziecko /2-12 lat
Spędzając urlop na Djerbie koniecznie trzeba wybrać się do Djerba Explore Park. To kompleks składający się z eleganckiego Muzeum Lalla Hadria, z imponującą kolekcją sztuki z krajów islamu z całego świata, skansen, w którym można zobaczyć typowe gospodarstwo djerbańskie/berberyjskie domy, budynki gospodarcze, magazyny, a także poznać zwyczaje dnia codziennego. Atrakcją parku jest niewątpliwie farma krokodyli nilowych z Madagaskaru i pokaz ich karmienia.
REJS STATKIEM PIRACKIM NA WYSPĘ FLAMINGÓW I DELFINÓW
- PÓŁ DNIA
- środa, 55TND/osoba dorosła, 27,5 TND/dziecko /2-12 lat
To relaksujący rejs z portu w Houmt Souk na Ras Rmel - długi i piaszczysty cypel zwany również wyspą flamingów i delfinów. Rokrocznie w okresie jesienno-zimowym przylatuje tu mnóstwo różowych flamingów, które brodzą w płytkiej lagunie. Od czasu do czasu pojawiają się też delfiny zwabiane zamieszkującymi wody zatoki rybami. W trakcie rejsu odbywają się animacje, zabawa i tańce, czekają na Państwa piękne widoki, kąpiel w szmaragdowym morzu i posiłek w namiocie na plaży.
Uwaga! Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela w Tunezji. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.
Inne

TUNEZJA informacje ogólne


Waluta
TND - dinar tunezyjski. Dinary nie są walutą wymienialną poza Tunezją. Warto zabrać ze sobą EURO lub dolary które wymienić można w każdym hotelu. Dinarów nie można wywozić i pozostałe należy wymienić na lotnisku na dewizy (będzie do tego potrzebny kwit wymiany).
Napiwki
Przyjęte choć nie obowiązkowe jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Tunezji nie są wysokie i napiwki są często pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Taksówkarze wioząc turystów też często sami zaokrąglają należne kwoty.
Wiza
Każdy podróżny z obywatelstwem polskim musi mieć paszport ważny przynajmniej 3 miesiące od daty wyjazdu z Tunezji. Przy pobytach do 90 dni wiza nie jest wymagana od obywateli polskich. Obywateli pozostałych państw mogą obowiązywać odmienne przepisy paszportowo-wizowe.
Czas
Czas taki jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Hamburger - 3 TND woda 1,5 l - 0.5 TND piwo 1.5 TL w sklepie Na bazarach i w małych sklepikach warto się targować.
Poczta
W większości hoteli są ustawione skrzynki do których można wrzucać kartki pocztowe. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą. Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.75 TND.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają prawie w całej Tunezji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Tunezja
Jedno z pierwszych wakacyjnych miejsc Polaków nadal przyciąga jak magnes pięknymi plażami, orientalną kuchnią i ciepłym morzem. Prawdziwe orientalne wrażenia zapewnia pustynia i tunezyjskie miasta z ich niepowtarzalnym arabskim klimatem, kolorami, smakami i zapachami przypraw które trudno znaleźć w innej części świata.
Djerba
Niewielka tunezyjska wyspa ciesząca się od lat popularnością spragnionych słońca turystów, która przyciąga długimi plażami o drobnym i jasnym piasku, błękitem morza a także piękna pogodą. Djerba to miejsce kameralnych miasteczek, gdzie dominuje niska zabudowa pobielanych domów z dachami w kształcie kopuł, tradycyjnych arabskich targowisk, gdzie można kupić orientalne lokalne rękodzieło i aromatyczne przyprawy oraz pysznej tunezyjskiej kuchni. Jest to idealny wybór dla ludzi szukających odpoczynku od pośpiechu i głośnych dużych kurortów. Dodatkowo rozbudowana baza hotelowa pozwoli znaleźć każdemu coś dla siebie.
Miejscowości wakacyjne na Djerbie

Houmt Souk
Główne miasto oraz stolica wyspy, położone nad turkusowymi wodami północnego wybrzeża, którego największą atrakcją jest kryty arabski bazar (souk), na którym można kupić wiele lokalnych produktów - zarówno rękodzieło tutejszych rzemieślników, aromatyczne przyprawy jak i pyszne smakołyki tunezyjskiej kuchni. Warto zobaczyć także przepiękny port, Muzeum Sztuki i Tradycji oraz XV-wieczną twierdzę lub udać się na spacer po wąskich i tajemniczych uliczkach.
Midoun
Midoun to druga pod względem ludności miejscowość na wyspie otoczona sadami owocowymi, ogrodami i palmowymi gajami. Tradycyjna medina z plątaniną wąskich uliczek, tworzy klimat niczym z "Księgi tysiąca i jednej nocy". W niewielkiej odległości od miasta, znajduje się mająca 300 lat, podziemna tłocznia oliwy, a jeszcze dalej na północ najstarszy zabytek na wyspie - piaskowy Grobowiec Bourgou z czasów Punickich.

Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Tunezji trwa od 1.07.2020 do 31.08.2020.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dobra propozycja na rodzinne wakacje. Specjalny basen ze zjeżdżalniami oraz świetny program animacyjny sprawi, że nie będą się tu nudzić ani chwili!

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


4* Tunezja/Wyspa Djerba

Kategoryzacja hotelu

Kat. lokalna 4* Kat. Exim Tours 4* 

Położenie

- ok. 5 km od centrum MIDOUN - ok. 1 km od najbliższych sklepów i barów - ok. 25 km od lotniska Djerba-Zarzis

Plaża

- piaszczysta, łagodne zejście do morza - bezpośrednio przy hotelu - bezpłatne parasole, leżaki i materace - ręczniki za kaucją

Pokoje

- ok. 25 m2 - klimatyzacja - TV Sat, telefon - lodówka, zestaw do kawy i herbaty - sejf płatny ddatkowo - łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka) - bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat - balkon.

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - basen - zjeżdżalnie dla dorosłych i dzieci - 2 korty tenisowe z wypożyczalnią sprzętu (oświetlenie płatne) - tenis stołowy, koszykówka -  siatkówka, siatkówka plażowa, minigolf - animacje Płatne - SPA - siłownia - wypożyczalnia rowerów - bilard - sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

- brodzik - plac zabaw - mini klub

Wyżywienie

All inclusive: Śniadanie (7.00-10.00), późne śniadanie (10.00-11.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu (dania tunezyjskie i międzynarodowe).  przekąski - sałatki, pizza, makarony, dania z grilla (12.00-15.00) w barze przy plaży; napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole (10.00-23.00) w barze Cohiba; raz na pobyt kolacja w restauracji la carte Tunisian lub Italian (19.00-22.00).

Restauracje i bary

- restauracja główna - dostępne foteliki i menu dla dzieci - 2 restauracje á la carte (wymagana rezerwacja) - 3 bary, w tym przy plaży

Dodatkowe informacje

- kantor - centrum konferencyjne na 500 osób - internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych - za opłatą: fryzjer, lekarz na wezwanie, pralnia, wypożyczalnia samochodów

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Dertour Polska

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dobra propozycja na rodzinne wakacje. Specjalny basen ze zjeżdżalniami oraz świetny program animacyjny sprawi, że nie będą się tu nudzić ani chwili!

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Nazwa obiektu

Caribbean World Thalasso

Kategoria

****

Miejscowość

Djerba

Region

Djerba

Kod

DJE71008 FH

Liczba pokoi

450

Zalety

Super ofertą dla wczesnych rezerwacji oraz dłuższych pobytów. Świadczenia plażowe w cenie (sezonowo). Super terminy oszczędnościowe. Zniżki dla seniorów (pow. 55 lat) oraz dla samotnie podróżujących z dzieckiem / dziećmi.

Położenie

Bezpośrednio przy pięknej, drobnopiaszczystej plaży, otoczonej palmami i drzewami oliwnymi. Stolica wyspy Houmt Souk z restauracjami, barami i sklepami, ok.13 km, lotnisko Djerba, ok. 30 km.

Opis

3-piętrowy ośrodek z główną restauracją, 2 restauracjami z wyborem dań z karty, 2 barami, holem z recepcją, punktem internetowym (za opłatą), sklepami, dyskoteką, krytym basenem, na terenie zewnętrznym obszerny kompleks basenowy (1 podgrzewany basen z wodą morską) z tarasem słonecznym, leżakami i parasolami, bar z przekąskami przy basenie, leżaki i parasole na plaży, parking.

Wyżywienie

All Inclusive (I) = śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, do godz. 11 śniadanie dla śpiochów, przekąski w godz. 15-17, w godz. 10-24 lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

Pokój typ 1

DA/EA = przestronne, z łazienką / WC, suszarką do włosów, tel.,TV-Sat, zestawem do parzenia kawy / herbaty, małą lodówką, sejfem, klimatyzacją / ogrzewaniem (w zależności od sezonu), balkonem lub tarasem.Również do samodzielnego wykorzystania.

Pokój typ 2

DAA = pokój ekonomiczny, taki jak DA, ale ograniczona dostępność.

Pokój typ 3

DAM / EAM = jak DA, dodatkowo z widokiem na morze.Również do samodzielnego wykorzystania.

Pokój typ 4

FA = pokój rodzinny, bardziej przestronny z dodatkowymi miejscami do spania.

Pokój typ 5

FAA = apartament rodzinny z dodatkową sypialnią.

Sport, rozrywka, wellness

W cenie = 2 korty tenisowe, tenis stołowy, boisko wielofunkcyjne, boccia, minigolf, łucznictwo.

Dla dzieci

W cenie = plac zabaw.

Uwaga

Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

Ref.

RP108102


DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.
Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Dobra propozycja na rodzinne wakacje. Specjalny basen ze zjeżdżalniami oraz świetny program animacyjny sprawi, że nie będą się tu nudzić ani chwili!

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


KATEGORIA TUNEZYJSKA

**** KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS: SF4      Położenie: ·   Hotel położony na północno - wschodnim wybrzeżu wyspy w pięknym palmowym ogrodzie, w odległości 14 km od największego miasta Houmt Souk i ok. 25 km od lotniska Djerba.  Plaża: ·   Bezpośrednio przy hotelu, piaszczysta (leżaki i parasole są bezpłatne, a ręczniki plażowe dostępne za kaucją).  Zakwaterowanie: ·   450 pokoi rozmieszczonych w dwóch 2-piętrowych budynkach; ·   Typy pokoi: standardowe; ·   Wyposażenie: centralna klimatyzacja, łazienka z WC, telewizor, telefon, mini bar, sejf (płatny ok. 15 euro/tydzień), balkon.  Restauracje i bary: ·   Restauracja główna, 3 restauracje a la carte (włoska, azjatycka, tunezyjska - wymagana jest wcześniejsza rezerwacja); ·   Kilka barów: główny bar, bar przy basenie, snack bar, bar na plaży, bar w dyskotece (płatny), kawiarnia mauretańska.  Wyżywienie: ·   All inclusive - śniadania, późne śniadania, obiady, kolacje, przekąski na plaży i przy basenie. Napoje alkoholowe i bezalkoholowe lokalnej produkcji w godz. 10.00-23.00.  Sport i Rozrywka: ·   3 duże baseny zewnętrzne ze słodką wodą, basen kryty, Aquapark; ·   Bezpłatnie: tenis ziemny wraz ze sprzętem, mini golf, rzutki, łucznictwo, tenis stołowy, siatkówka plażowa, piłka wodna, nauka tańca, aerobik, codzienne animacje; ·   Odpłatnie: oświetlenie kortu tenisowego, pokój gier, piłkarzyki, bilard, sporty wodne na plaży.  Dla dzieci: ·   Brodzik, 3 zjeżdżalnie, plac zabaw, mini klub (4-14 lat), opieka profesjonalnych animatorów, krzesełka w restauracji.  Pozostałe udogodnienia: ·   Centrum thalassoterapii wraz z basenem z wodą morską (płatne), sklepy, salon fryzjerski, kafejka internetowa, dyskoteka, bezpłatny dostęp do Internetu Wi- Fi w lobby, wypożyczalnia samochodów.  Naszym zdaniem: ·   Niewątpliwym atutem hotelu jest duży basen oraz kilka zjeżdżalni dla dorosłych i dla dzieci. Piękna, szeroka, piaszczysta plaża oraz piękny palmowy ogród to gwarancja udanego wypoczynku.  Strona internetowa: ·  www.caribbeanworld.com.tn  


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Mapa Hotelu Caribbean World Thalasso

Opinie o Hotelu Caribbean World Thalasso

4.7
zdecydowanie polecam

Było doskonale, dałabym temu hotelowi nie cztery, a dziesięć gwiazdek!! Wszystko ładne i zadbane, choć pokoje wymagają już lekkiego odświeżenia. Jedzenie bardzo dobre i urozmaicone, było mięso, ryby i dużo warzyw, dla każdego coś. Mnóstwo animacji dla dzieci i dorosłych, gimnastyka, sport, dla dzieciaków miniklub i zjeżdżalnie. Plaża bardzo ładna, szeroka i codziennie sprzątana z wodorostów. Oczywiście wrócę tam w przyszłym roku, wymarzone miejsce na wakacje! Wyjazd w lipcu 2014 roku z dzieckiem 5 letnim.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
4.6
zdecydowanie polecam

Świetne baseny ze zjeżdżalniami i piękne otoczenie! Przepiękna plaża! Super animacje dla dzieci i dorosłych! Jedzenie smaczne i w dużej ilości! Pokoje takie sobie, ale wygodne i czyste! Bardzo dużo gości z Francji, mało Polaków! Wybraliśmy ten hotel w ciemno i naprawdę było warto! Świetne wakacje, na pewno tu kiedyś wrócimy!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

Caribbean World Thalasso - możliwości zakwaterowania:

Doppelzimmer Gartenblick
Doppelzimmer
Doppelzimmer Meerblick
Einzelzimmer
Einzelzimmer Meerblick
Familienzimmer
Familienzimmer, 2 Schlafz

Caribbean World Thalasso - Możliwości wyżywienia:


Caribbean World Thalasso - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Caribbean World Thalasso? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00