cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel AA Grand Oasis Resort Sharks Bay (ex Tropicana), Morze Czerwone
  • Hotel AA Grand Oasis Resort Sharks Bay (ex Tropicana), Morze Czerwone
  • Hotel AA Grand Oasis Resort Sharks Bay (ex Tropicana), Morze Czerwone
  • Hotel AA Grand Oasis Resort Sharks Bay (ex Tropicana), Morze Czerwone
  • Hotel AA Grand Oasis Resort Sharks Bay (ex Tropicana), Morze Czerwone
  • Hotel AA Grand Oasis Resort Sharks Bay (ex Tropicana), Morze Czerwone
  • Hotel AA Grand Oasis Resort Sharks Bay (ex Tropicana), Morze Czerwone
  • Hotel AA Grand Oasis Resort Sharks Bay (ex Tropicana), Morze Czerwone
  • Hotel AA Grand Oasis Resort Sharks Bay (ex Tropicana), Morze Czerwone
  • Hotel AA Grand Oasis Resort Sharks Bay (ex Tropicana), Morze Czerwone
  • Hotel AA Grand Oasis Resort Sharks Bay (ex Tropicana), Morze Czerwone
  • Hotel AA Grand Oasis Resort Sharks Bay (ex Tropicana), Morze Czerwone
  • Hotel AA Grand Oasis Resort Sharks Bay (ex Tropicana), Morze Czerwone
  • Hotel AA Grand Oasis Resort Sharks Bay (ex Tropicana), Morze Czerwone
  • Hotel AA Grand Oasis Resort Sharks Bay (ex Tropicana), Morze Czerwone
  • Hotel AA Grand Oasis Resort Sharks Bay (ex Tropicana), Morze Czerwone
  • Hotel AA Grand Oasis Resort Sharks Bay (ex Tropicana), Morze Czerwone
  • Hotel AA Grand Oasis Resort Sharks Bay (ex Tropicana), Morze Czerwone
  • Hotel AA Grand Oasis Resort Sharks Bay (ex Tropicana), Morze Czerwone
  • Hotel AA Grand Oasis Resort Sharks Bay (ex Tropicana), Morze Czerwone
  • Hotel AA Grand Oasis Resort Sharks Bay (ex Tropicana), Morze Czerwone
1 / 21
Ocena
hotelu:
4.2 / 5

Hotel AA Grand Oasis Resort Sharks Bay (ex Tropicana)
star 4

Egipt: Morze Czerwone: Sharm El Sheikh
Ocena hotelu AA Grand Oasis Resort Sharks Bay (ex Tropicana):
4.2 / 5
Średnia z 16 opinii
Szczegóły oceny hotelu AA Grand Oasis Resort Sharks Bay (ex Tropicana):
  • Lokalizacja
    4.6
  • Hotel
    4.4
  • Pokoje
    4.4
  • Wyżywienie
    4.3
  • Atrakcje
    i sport
    3.6
  • Jakość
    do ceny
    4.1
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Należąca do renomowanej sieci wakacyjna wioska z zadbanym kompleksem basenów i programem animacji, które spodobają się młodszym i starszym gościom. Malownicze krajobrazy, bliskość plaży i rafy koralowej oraz doskonała kuchnia zapewniają udane wczasy.

Hotel AA Grand Oasis Resort Sharks Bay (ex Tropicana) w ofercie Biura podróży:

Ecco Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Należąca do renomowanej sieci wakacyjna wioska z zadbanym kompleksem basenów i programem animacji, które spodobają się młodszym i starszym gościom. Malownicze krajobrazy, bliskość plaży i rafy koralowej oraz doskonała kuchnia zapewniają udane wczasy.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Egipt - Sharm El Sheikh

Opis hotelu

Elegancki kompleks hotelowy usytuowany jest bezpośrednio przy piaszczystej plaży z dostępem do pięknej rafy koralowej w zatoce Shark's Bay. Ciekawe położenie zapewnia fantastyczne widoki na Morze Czerwone, pustynię Synaj i góry. AA Grand Oasis Resort, funkcjonujący w formule all inclusive, oferuje szeroki wachlarz udogodnień - relaksujące masaże i bogatą ofertę sportów wodnych. Zachwycające wnętrza, świetna kuchnia i basen oferujący panoramiczne widoki na Morze Czerwone, wszystko to składa się na niezapomniane wakacje.



Lokalizacja:

w Sharm el Sheikh, przy plaży, ok. 2 km od lotniska, ok. 10 km od centrum handlowego.



Plaża:

prywatna, piaszczysta, parasole, leżaki.



Sport i fitness:

piłka nożna, siatkówka, tenis ziemny (płatny), tenis stołowy, masaże (płatne), jacuzzi (płatne), centrum fitness, aerobik, sauna (płatna), bilard (płatny).



Sport na plaży:

nurkowanie (płatne), sporty wodne (płatne).



Dla dzieci:

mini klub, plac zabaw, łóżeczko dziecięce.



Wyżywienie:

pakiet All Inclusive.



All inclusive zawiera:

śniadanie (7.00 - 10.00), lunch (13.00 - 15.00) i obiadokolację (19.00 - 22.00) w formie lunchu w restauracji głównej, przekąski w barze przy basenie (11.00 - 17.00), późne przekąski (24.00 - 1.00), lokalne alkohole i napoje między 10.00 a 24.00 w wybranych barach; kolacje w restauracji a la carte po wcześniejszej rezerwacji.

Płatne: lody, soki ze świeżych owoców, espresso, capuccino.



Dodatkowe informacje:

bezpłatny bus do Naama Bay (wymagana wcześniejsza rezerwacja).

zalecane obuwie kąpielowe - wejście do wody z molo.



Cena zawiera:

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

Cena nie zawiera:

Opłat za wizę (15 USD / os), ubezpieczenia od sportow wysokiego ryzyka*

Obcokrajowcy zobowiązani są do zasięgnięcia informacji na temat obowiązku wizowego oraz uzyskania wizy w swojej ambasadzie lub konsulacie.Wymagany paszport ważny minimum 6 miesięcy przed planowanym wylotem.

*w przypadku planowania nurkowania wymagane jest doubezpieczenie w zakresie sportów wysokiego ryzyka



Obsługa:

polskojęzycznego przedstawiciela.

Kategoria oficjalna

****

Kategoria Ecco Holiday: Pokoje:4 Udogodnienia:4

liczba pokoi

461, restauracje: 4, lobby bar, bar na plaży, bar przy basenie, snack bar, lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet (płatny), internet bezprzewodowy (płatny), recepcja 24h, taras słoneczny, parking, fryzjer, pasaż handlowy, opieka lekarska (płatna), pokoje łączone.

Opis pokoi

klimatyzacja indywidualnie sterowana, telewizja satelitarna, sejf (płatny), mini bar (płatny), telefon, taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z wanną lub prysznicem, biurko, zestaw do parzenia kawy/herbaty, telefon w łazience.

STANDARD: pokoje dla max. 3 osób lub 2 osób dorosłych i 2 dzieci (możliwość dopłaty do widoku na morze).

Strona www

http://oasis.aahotelsegypt.com/

All inclusive

TAK

2 Dzieci

TAK

Standard

****


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Należąca do renomowanej sieci wakacyjna wioska z zadbanym kompleksem basenów i programem animacji, które spodobają się młodszym i starszym gościom. Malownicze krajobrazy, bliskość plaży i rafy koralowej oraz doskonała kuchnia zapewniają udane wczasy.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie:

Nowy kompleks hotelowy usytuowany przy piaszczystej plaży. Hotel posiada dostęp do pięknej rafy koralowej (wejście do wody z molo- należy zabrać odpowiednie obuwie). Odległość od centrum Naama Bay wynosi 10 km (2 razy dziennie kursuje hotelowy mini-bus), 1,5 km od lotniska.

 

Zakwaterowanie:

Wszystkie (280) komfortowoe wyposażone, dwuosobowe pokoje z możliwością dwóch dostawek posiadają centralną klimatyzację, łazienkę (z suszarką do włosów), telefon, TV-SAT, mini-bar, sejf oraz balkon lub taras.

 

Do dyspozycji gości:

Recepcja, kantor wymiany walut, sejf (bezpłatnie), 4 restauracje, 4 bary, kawiarnia, sklepy z pamiątkami, mini-market, plac zabaw i mini-klub dla dzieci, lekarz (na życzenie i za opłatą), sala konferencyjna, programy animacyjne, dyskoteka (w Tropicana Roseta - bus i wejście bezpłatnie). Leżaki i parasole przy basenie i na plaży bezpłatnie.

 

Sporty:

Bezpłatnie: 2 baseny (jeden z podgrzewaną wodą), basen dla dzieci, tenis stołowy, siatkówka plażowa, rzutki.
Odpłatnie: korty tenisowy, sauna, jacuzzi, masaże, fitness, bilard, centrum nurkowania, sporty wodne na plaży.

 

Wyżywienie:

All Inclusive - w cenie: śniadanie, obiad, kolacja - szwedzki stół. Lekkie przekąski w ciągu dnia. Napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe serwowane w godz. 11:00 do 23:00. 
 
Nowoczesny, komfortowy hotel z fachową obsługą przeznaczony dla wymagających Klientów pragnących spędzić urlop w spokojnej okolicy oraz dla miłośników nurkowania. 

 

Cena zawiera:

  • przelot,
  • transfery,
  • zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa do godziny 12.00),
  • wyżywienie wg. oferty,
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta,
  • podatek VAT,
  • opłaty lotniskowe i paliwowe

 

Cena nie zawiera:

  • wizy egipskiej ok. 15 USD płatnej na lotnisku w Egipcie.
  • ubezpieczenia(40 PLN os/tydz, 80 PLN os/2tyg)

 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Należąca do renomowanej sieci wakacyjna wioska z zadbanym kompleksem basenów i programem animacji, które spodobają się młodszym i starszym gościom. Malownicze krajobrazy, bliskość plaży i rafy koralowej oraz doskonała kuchnia zapewniają udane wczasy.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

AA Grand Oasis (ex.Tropicana Grand Oasis)

 

POŁOŻENIE:

Kompleks hotelowy usytuowany przy piaszczystej plaży w zatoce Sharks Bay. Hotel posiada dostęp do rafy koralowej (należy zabrać obuwie plażowe, wejście do wody – z pomostów). Do turystycznego centrum miasta – Naama Bay ze sklepami i restauracjami można dojechać taksówką (9 km). W 2011 roku przeszedł gruntowną renowację pokoi, lobby, restauracji oraz wymieniono sprzęt plażowy i leżaki przy basenie.

 

HOTEL OFERUJE:

W hotelu znajdują się: przestronna recepcja, restauracja główna serwująca dania kuchni międzynarodowej, snack bar przy basenie i na plaży, miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat. Na terenie obiektu 2 razy w tygodniu organizowane są wieczorne programy rozrywkowe. Ponadto do dyspozycji Gości są: restauracje, bary, kawiarnia oraz kantor wymiany walut, sklepy z pamiątkami, minimarket i sala konferencyjna. Hotel prowadzi całodniowe programy animacyjne. 

 

POKOJE:

Pokoje standardowe (z możliwością 2 dostawek) znajdują się w budynkach głównych, bungalowach oraz willach. Wyposażone są w centralną klimatyzację, łazienkę z suszarką do włosów, telefon, tv sat., sejf oraz lodówkę. Pokoje mają balkon lub taras z widokiem na morze albo ogród. 

 

WYŻYWIENIE:

Opcja All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja serwowane w restauracji głównej w formie bufetu. Ponadto lekkie przekąski w ciągu dnia, napoje bezalkoholowe (z wyłączeniem kawy po turecku, espresso, cappuccino i soków ze świeżych owoców) oraz lokalne napoje alkoholowe od godz. 10:00 do 24:00 (z wyłączeniem wina), popołudniowa kawa, herbata i deser. Na terenie hotelu znajdują się również 3 restauracje tematyczne: włoska, rybna i orientalna. Zasady funkcjonowania systemu All inclusive w hotelu: w restauracji głównej Oyoun serwowane są śniadania, obiady i kolacje, ponadto w restauracjach a’la carte: rybnej, orientalnej i włoskiej podawane są kolacje (wymagana wcześniejsza rezerwacja u tzw. Guest relation w godz. 10:00 do 12:00), w Dolphin barze – przekąski. W ramach opcji All inclusive dostępne są dania z tzw. Set Menu (zestawy dań), Lobby bar w godz. 10:00 – 24:00, bar przy basenie od godz. 10:00 do zachodu słońca, Beach bar od godz. 10:00 do zachodu słońca, Relax Tent w godz. 20:00 – 24:00 (dodatkowo płatne). Napoje dostępne w ramach All inclusive: napoje gorące (kawa filtrowana – Nescafe, herbata), soft drinki (soki z koncentratów, cola, mirinda, 7 Up, woda – jedyny napój butelkowany; lokalne napoje alkoholowe (piwo, wódka, whisky, rum). Wino podawane jest w ramach opcji All inclusive tylko podczas obiadu i kolacji.  Bezpłatnie: klub dla dzieci w wieku od 4 do 12 lat (otwarty w określonych godzinach), możliwość gry w tenisa stołowego (sprzęt dostępny u operatora telefonicznego), sala do ćwiczeń (w godz. 10.00 -20.00), bezpłatne oraz płatne autobusy do Naama Bay (rozkład jazdy i zapisy u tzw. Guest relation), sejfy w pokojach lub recepcji hotelowej. Formuła All inclusive nie obejmuje alkoholi importowanych, soków ze świeżych owoców, kawy po turecku, cappuccino, espresso, lodów, minibaru, korzystania z telefonu, faksu, internetu (rezerwacja w Lobby Barze, dostępny w godz. 08:00 – 24:00), centrum nurkowego, gry w tenisa ziemnego, bilardu, sauny, jacuzzi, sauny parowej, masaży oraz dań z karty w restauracjach a’la carte. Opcja All inclusive obowiązuje od godz. 10.00 do 23.00 . 

 

SPORT I ROZRYWKA:

Bezpłatnie: 2 duże baseny (jeden z podgrzewaną wodą), basen dla dzieci, boisko dla dzieci, tenis stołowy, fitness, siatkówka plażowa, leżaki i parasole na plaży i przy basenie. Odpłatnie: sauna, masaże, jacuzzi, kort tenisowy, bilard, sporty wodne na plaży, klub nurkowania.  Dzieci: Dla najmłodszych Gości hotel przygotował basen i miniklub (dla dzieci w wieku 4-12 lat).



Komfortowy, nowoczesny hotel z profesjonalną obsługą przeznaczony dla wymagających Klientów pragnących spędzić urlop w spokojnej okolicy, a także dla miłośników nurkowania.

 

Cena zawiera:

  • bilet lotniczy,
  • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,
  • zakwaterowanie w hotelu,
  • wyżywienie, 
  • opłatę lotniskową,
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta;
  • ubezpieczenie NNW, KL;bagaż,
  • podatek VAT.

 

Cena nie zawiera:

  • wizy egipskiej płatnej na lotnisku w Sharm el Sheikh,
  • wycieczek fakultatywnych.

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Należąca do renomowanej sieci wakacyjna wioska z zadbanym kompleksem basenów i programem animacji, które spodobają się młodszym i starszym gościom. Malownicze krajobrazy, bliskość plaży i rafy koralowej oraz doskonała kuchnia zapewniają udane wczasy.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie:

powyżej morza, do piaszczystej plaży po schodach. Do morza prowadzi kładka (zalecane obuwie kąpielowe). Do Naama Bay ok. 10 km. (autobus hotelowy do Naama Bay bez opłaty, konieczne wcześniejsze zgłoszenie).

 

Wyposażenie:

hotel oferuje 438 pokoi. Hol powitalny z recepcją, restauracja, 3 restauracje a la carte za opłatą (orientalna, włoska, rybna), lobby z barem, sklepy. Na zewnątrz 2 baseny ze słodką wodą (jeden podgrzewany zimą), taras słoneczny, bar przy basenie. Leżaki, parasole i ręczniki przy basenie i na plaży bez opłaty. Bar na plaży.

 

Dzieci:

oddzielny brodzik, plac zabaw, mini klub 2-14 lat, łóżeczko dla dziecka do lat 2 bez opłaty.

 

Pokoje

dwuosobowe (39160A 1-3B): klimatyzacja, TV-Sat, sejf, telefon, mała lodówka, balkon lub taras z bocznym widokiem na morze. Wanna, prysznic, WC, suszarka.

Pokoje – wariant ekonomiczny (39160A 1-3S): bez bocznego widoku na morze, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

 

Rozrywka:

animacje w ciągu dnia i wieczorem, kilka razy w tygodniu przedstawienia. 1 x tydzień bezpłatny autobus hotelowy do dyskoteki Black House.

 

Sport:

siatkówka, aerobik, tenis stołowy, siłownia. Za opłatą: bilard, tenis, łaźnia parowa, masaże, sauna, whirlpool, nurkowanie.

 

All inclusive:

3 posiłki w formie bufetu. Herbata, kawa, ciasta oraz lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 11:00-24:00. Przekąski w godz. 11:00-17:00. Wino serwowane jest tylko do obiadu i kolacji. 1 x pobyt kolacja w restauracji a la carte (konieczne wcześniejsze zgłoszenie).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Best Reisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Należąca do renomowanej sieci wakacyjna wioska z zadbanym kompleksem basenów i programem animacji, które spodobają się młodszym i starszym gościom. Malownicze krajobrazy, bliskość plaży i rafy koralowej oraz doskonała kuchnia zapewniają udane wczasy.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Niesamowity, komfortowy, ciekawie zaprojektowany hotel otoczony bujną zielenią. Wybudowany w roku 2002 i kompleskowo odnowiony w roku 2011. Doskonały dla amatorów aktywnego wypoczynku, głównie pasjonatów nurkowania oraz wielbicieli tętniących życiem wakacyjnych kurortów.

Położenie

Hotel dogodnie usytuowany w zatoce Sharks Bay, ok. 2 km od lotniska w Sharm El Sheikh, ok. 10 km od Naama Bay i nieopodal centrum turystycznego Soho, bezpośrednio przy piaszczysto-żwirowej plaży. Posiada dostęp do rafy koralowej (należy zabrać obuwie ochronne, wejście do wody - z pomostów).

Wyposażenie

W hotelu znajduje się całodobowa recepcja, restauracja główna i 3 restauracje a'la carte serwujące dania kuchni włoskiej, orientalnej i owoce morza (wymagana jest wczęsniejsza rezerwacja, płatne) oraz 3 bary - w lobby (czynny 24 h, all inclusive do 00.00), przy basenie i na plaży. Ponadto goście mogą korzystać z biblioteki. Hotel dysponuje również salą konferecnyjną i pawilonem handlowym. Odpłatnie: kącika szisza, internet, pralnia, salon fryzjerski, opieka medyczna (na telefon).

Pokoje

Do dyspozycji gości pozostaje 461 pokoi (rozmieszczonych w 11 budynkach), w tym pokoje z widokiem na ogród, basen, morze. Część z nich posiada balkon lub taras. Wszystkie wyposażone są w indywidulanie sterowaną klimatyzację, telefon, TV sat, minilodówkę (wkład dodatkowo płatny), sejf, łazienkę (WC, prysznic lub wanna oraz suszarka do włosów).

Wyżywienie

All Inclusive - śniadania (07.00-10.00), późne śniadania (10.30-11.30), lunche (13.00-15.00), kolacje (19.00-22.00), późne kolacje (00.00-02.00) dostępne w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w ciągu dnia (11.00-17.00 - przy basenie i 13.00-16.00 na plaży). Napoje bezalkoholowe oraz alkohole lokalne podawane są w wybranych barach od 10.00 do 00.00. Jednokrotnie w ciągu pobytu można bezpłatnie skorzystać z restauracji a'la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja). Pakiet All inclusive nie obejmuje alkoholi importowanych, soków ze świeżych owoców, lodów, kawy po turecku, espresso oraz shishy.

Sport i rozrywka

Goście mogą korzystać z aktywności dostępnych zarówno bezpłatnie - m.in. 2 baseny (w tym 1 podgrzewany w sezonie zimowym), miniboisko do piłki nożnej, tenis stołowy, siatkówka, siłownia, aerobik, animacje. Odpłatnie: kort tenisowy, bilard, sauna, jacuzzi, masaże, centrum sportów wodnych.

Dla dzieci

Dla najmłodszych przygotowano miniklub (4-12 lat), brodzik, łóżeczka niemowlęce (na specjalne życzenie) oraz dostęne w restauracji krzesełka i specjalne menu.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 15 USD. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 18$. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską (15 USD/os lub 18 USD/os), obowiązkowej opłaty za uczestnictwo w kolacji wigilijnej (65 USD/os - obowiązkowo płatne na miejscu u rezydenta) i zabawie sylwestrowej (117 USD/os - obowiązkowo płatne na miejscu u rezydenta), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Należąca do renomowanej sieci wakacyjna wioska z zadbanym kompleksem basenów i programem animacji, które spodobają się młodszym i starszym gościom. Malownicze krajobrazy, bliskość plaży i rafy koralowej oraz doskonała kuchnia zapewniają udane wczasy.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Sharm El Sheikh

Opis

Kategoria lokalna: 4* Data otwarcia:  2002 r. Odnowiony 2011 r. Położenie:  Sharks Bay, 10 km od lotniska. Hotel położony na powierzchni 52.000 m2. Plaża:  przy hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa, 120 m długości. Skała koralowa przy zejściu do morza. Parasole, leżaki, materace i ręczniki - bezpłatne. W hotelu:  4 restauracje, 3 bary, sala konferencyjna, 2 baseny odkryte (800, 1200 m2) 1 basen ogrzewany, basen kryty. Pokoje: w budynkach i aneksie: 134 pokoje standardowe, 160 pokoi z widokiem na basen, 171 pokoi Beach front; klimatyzacja centralna, telefon, suszarka, TV, sejf (bezpłatny), minibar (płatny), terakota i wykładzina, wanna lub prysznic, balkon lub taras. Rozrywki i usługi:  Bezpłatne:  łącze internetowe w lobby, sejf w recepcji, siłownia, tenis stołowy, siatkówka, mini boisko do piłki nożnej, aerobik, rzutki, animacje. Płatne: pralnia, salon piękności, centrum SPA, sauna, masaż, jacuzzi, kort tenisowy, oświetlenie kortu, rakiety i piłki do tenisa, bilard, centrum nurkowe, sporty wodne na plaży. Dla dzieci: brodzik, plac zabaw, mini klub, animacje, posiłki dla dzieci, krzesełka w restauracji, łóżeczka (na życzenie). Wyżywienie: All Inclusive (10:00-24:00) Posiłki: śniadanie, obiad, przekąski, podwieczorek, kolacja, późny posiłek. Napoje zawarte: lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe. System nie zawiera: napoi importowanych, win w barach, soków ze świeżych owoców, kawy po turecku, cappuccino, espresso, napoi serwowanych w butelkach, napoi energetycznych, lodów. Restauracje a'la carte: włoska, orientalna, rybna - jedna wizyta w ciągu tygodnia gratis. Wymagana rezerwacja. Tel./faks: +20 69/ 360 39 30, 360 39 32


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Należąca do renomowanej sieci wakacyjna wioska z zadbanym kompleksem basenów i programem animacji, które spodobają się młodszym i starszym gościom. Malownicze krajobrazy, bliskość plaży i rafy koralowej oraz doskonała kuchnia zapewniają udane wczasy.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt / Sharm El Sheikh

Opis oferty:

Pięknie zaprojektowany wakacyjny kompleks, położony w obrębie zatoki Shark's Bay, z której podziwiać można zachwycające widoki na Morze Czerwone, pustynię Synaj i góry. Blisko stąd do hotelowej 3-poziomowej plaży z pomostem i piękną rafą koralową tuż przy brzegu - wielbiciele sportów wodnych, a w szczególności nurkowania i snurkowania, będą zachwyceni! Hotel słynie z zadbanego kompleksu wypoczynkowego z dużymi basenami i doskonale przygotowanym programem rozrywkowym dla Gości w każdym wieku. Dużo atrakcji, dobry serwis i poziom all inclusive zapewnia sieć AA Hotels.

POŁOŻENIE:

w rejonie zatoki Shark's Bay, ok. 500 m od centrum rozrywki Soho, ok. 15 km od Old Market, dzielnicy SHARM EL SHEIKH; ok. 2 km od portu lotniczego w Sharm El Sheikh.

PLAŻA:

hotelowa, 3 poziomy, wąska, piaszczysto-kamienista, przy brzegu rafa koralowa, zalecane obuwie ochronne, wejście do wody z pomostu, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; bar objęty formułą all inclusive.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, stylowy i zadbany, zbudowany w 2002 r., 461 pokoi, 11 budynków, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Oyoun - dania w formie bufetu, 3 restauracje á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja): Primi Piatti przy basenie - kuchnia włoska, wymagany odpowiedni strój (panowie - długie spodnie), Fisherman przy plaży - owoce morza, Sultana przy plaży - kuchnia orientalna; bar w lobby, bar przy basenie, bar na plaży, bankomat, czytelnia, parking, sklepy; centrum konferencyjne dla 120 osób, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: lekarz na wezwanie, fryzjer, pralnia, wynajem limuzyn.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 34 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodówka, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon; widok na basen oraz morze na zamówienie za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 807 m², gł. 1,1-1,5 m, brodzik dla dzieci, słodka woda; basen, okrągły kształt, podgrzewany w sezonie zimowym, 314 m², gł. 1,4-1,5 m, basen dla dzieci, ok. 70 m², gł. do 0,5 m, przy basenach bezpłatne leżaki; centrum fitness, tenis stołowy, aerobik, siatkówka, boisko do piłki nożnej; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), amfiteatr, animacje dla dorosłych i dzieci na plaży i przy basenie, 3 razy w tygodniu tematyczne show; za opłatą: kort tenisowy, bilard; centrum spa/wellness: jacuzzi, sauna sucha i parowa, masaże.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.00-22.00), późna kolacja (24.00-2.00) w formie bufetu w restauracji głównej; herbata i ciastka w barze przy basenie; lekkie przekąski w restauracji Primi Piatti Italia (12.00-15.00), w barze na plaży (13.00-16.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barach (10.00-24.00).

KONTAKT:

0020/693603930, www.aahotelsegypt.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Należąca do renomowanej sieci wakacyjna wioska z zadbanym kompleksem basenów i programem animacji, które spodobają się młodszym i starszym gościom. Malownicze krajobrazy, bliskość plaży i rafy koralowej oraz doskonała kuchnia zapewniają udane wczasy.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:
Hotel położony zaledwie około 1 km od nowego centrum turystycznego Soho oraz około10 km od Naama Bay.W odległości około 2 km od międzynarodowego lotniska w Sharm el Sheikh.
Plaża:
Usytuowany przy prywatnej plażyw zatoce Sharks Bay z dostępemdo ładnej rafykoralowej (wejście do morza z pomostu, zalecane specjalne obuwie).
Do dyspozycji gości:
Recepcja, punkt wymiany walut, restauracja główna, 3 restauracje a'la carte: Sultan-orientalna, Primi Patti-włoska, Fisherman-rybna, lobby bar, bar przy basenie, bar na plaży, fryzjer, sklepiki,mała biblioteka, duży basen z brodzikiem, leżaki i parasole na plaży i przy basenie bezpłatnie.
Pokoje:
Oferuje łącznie ponad430 komfortowych pokoi. Standardowy pokój 2 - osobowyz możliwością jednej dostawki dla osoby dorosłej lub dziecka, złazienką (wanna/prysznic, wc, suszarka do włosów).Wyposażony w klimatyzację, sejf (płatny), telefon, TV-sat, minibar (płatny) oraz balkon lub taras. W pokojach typu standard przy zakwaterowaniu 2+2, jedno z dzieci śpi z rodzicami, hotel gwarantuje tylko jedną dostawkę. Za dodatkową opłatą dostępne pokoje z widokiem na basen lub morze.
Wyżywienie:
All inclusive obejmuje śniadania 07:00-10:00, obiady 13:00-15:00i kolacje 19:00 - 22:00serwowane w formie urozmaiconych bufetów. Dodatkowo późne śniadanie 10:30-11:30, lekkie przekąski w ciągu dnia , podwieczorek oraz nocną przekąskę 00:00-02:00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w godzinach 10:00 - 24:00 w wyznaczonych barach. All Inclusive nie obejmuje lodów, soków ze świeżych owoców, kawy po turecku, espresso i capuccino.
Program sportowy i animacyjny:
Bezpłatnie fitness, siatkówka plażowa, siłownia, tenis stołowy, boisko do piłki nożnej oraz ciekawy program animacji. Ponadto za dodatkową opłatą hotel oferuje bilard, kort tenisowy, saunę, masaże i jacuzzi oraz centrum nurkowe i sporty wodne na plaży. Dla dzieci brodzik, plac zabaw i mini club.
Internet:
Kawiarenka internetowa (płatna), Wi-Fi (bezpłatnie w lobby ).
Kategoria lokalna:
****
Strona www:
http://oasis.aahotelsegypt.com/
Naszym zdaniem:
Przyjemny kompleks usytuowany na rozległym terenie, w zadbanym ogrodzie. Szczególnie polecamy dla amatorów nurkowania.

Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (koniecznej w przypadku opuszczania Synaju, płatnej na lotnisku 25 USD,wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

EGIPT SHARM EL SHEIKH - informacje ogólne Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabraćeuro lub dolary. Pieniądze można wymienić w licznych kantorach w hotelach lub w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku), jednak wiza jest konieczna tylko w przypadku opuszczania przez turystów Synaju lub podczas niektórych wycieczek fakultatywnych. Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25USD.
Czas
Zimą + 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego, latem taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l - 3,00 EGP piwo w barze od 16,00 EGP kawa w kawiarni od2,00 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosic od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztujeod4,00 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie
Sharm El Sheikh
Najsłynniejszy kurort na półwyspie Synaj, słynie z raf koralowych oraz plaż i jest doskonałą bazą wypadową na wiele wycieczek. Zatoka Naama Bay wybudowana w stylu miejscowości wakacyjnych nad Morzem Śródziemnym oferuje wiele możliwości wszelkich rozrywek. Kurort szybko się rozbudowuje i z każdym rokiem oferuje wiele nowych luksusowych hoteli, oraz nowych atrakcji (delfinarium, parki wodne, centrum rozrywkowe "z tysiąca i jednej nocy"). Dla lubiących lokalne klimaty - Old Market z bazarem w starym stylu z całym mnóstwem sklepów i zaułków.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania, Wrocławia,Gdańska. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Wycieczki lokalne

GÓRA MOJŻESZA I KLASZTOR ŚW. KATARZYNY
Wyjazd autobusem ok. godz. 21:00 w kierunku miasta Dahab oraz klasztoru św. Katarzyny. Przyjazd na miejsce po ok. 3 godzinach. Nocne wejście na Górę Mojżesza (ok. 3 godz., możliwość wynajęcia wielbłądów za dodatkową opłatą). Podziwianie wschodu słońca. Po zejściu ze szczytu przerwa na śniadanie (pakiety z hotelu). Następnie zwiedzanie klasztoru św. Katarzyny. Powrót do hotelu ok. 14.00. koniecznie należy zabrać ze sobą zakryte wygodne buty, a także ciepłe ubrania, ponieważ temperatura może spaść poniżej 0.
Cena ok. 35-45 USD.
KLASZTOR ŚW. KATARZYNY
ORAZ MIASTO DAHAB
Wyjazd autobusem w godzinach porannych - przejazd przez pustynię i Góry Synaju. Zwiedzanie klasztoru - kaplica św. Tryfona, dziedziniec ze Studnią Mojżesza oraz Bazylika Przemienienia Pańskiego, a także krzew gorejący i kaplica czaszek. Następnie przerwa na lunch w formie bufetu (napoje płatne dodatkowo). W drodze powrotnej zwiedzanie miasta Dahab i czas wolny na zakupy. Powrót ok. 16.00.
Cena ok. 45-55 USD. PETRA (Jordania - autobus/jacht)
Wyjazd z Sharm el Sheikh po północy. Transfer do Taby (ok. 3,5 godz.) i przesiadka na jacht, który przewozi do Akaby - nadmorskiego miasta w Jordanii (rejs około 30 min). Następnie przejazd do Petry (ok. 2 godz.) w klimatyzowanym autobusie. Po dotarciu do Petry przejście pieszo przez kanion, który prowadzi do Czerwonej Skały. Zwiedzanie Skarbca (Khazaneh), Teatru Rzymskiego oraz jaskiń w skałach wśród imponujących monumentów. W drodze powrotnej z Petry obiad w restauracji hotelowej wliczony w cenę (napoje dotakowo płatne.). Przejazd do Akaby, powrotny rejs jachtem do Taby i tam przekroczenie granicy, po czym powrót do Sharm na ok. 00:00. Cena obejmuje opłaty wizowe oraz wszystkie podatki graniczne w Jordanii.
Cena ok. 280-310 USD.
JEROZOLIMA, BETLEJEM I M.MARTWE (autobusem)
Wyjazd z Sharm El Sheikh ok. 22:00. Transfer do Taby (egipsko-izraelska granica) ok. 3,5 godz.i przekroczenie granicy Taba-Eliat (zmiana autobusu na izraelski). Następnie przyjazd w godzinach rannych nad Morze Martwe - możliwość kąpieli, zjedzenia śniadania (pakiety śniadaniowe) oraz dokonania zakupu kosmetyków z minerałami Morza Martwego. Przejazd do Jerozolimy - przejście Droga Krzyżową aż do Bazyliki Grobu Pańskiego, a następnie do Ściany Płaczu. Następnie przejazd na Górę Oliwną, skąd można podziwiać panoramę Jerozolimy, a następnie na górę Syjon. Przejazd do Betlejem: Bazylika Narodzenia Pańskiego - miejsce, gdzie narodził się Jezus. Wizyta w sklepie z dewocjonaliami, czas wolny na zakupy pamiątek i na obiad. Droga powrotna do granicy z Egiptem (ok. 310 km), przejazd do Sharm (powrót ok. 01:00-02:30).
Uwaga!
Kolejność zwiedzania punktów programu może ulec zmianie. Cena obejmuje izraelski podatek graniczny oraz polskiego przewodnika w Jerozolimie . Cena nie obejmuje napiwków (ok.3 USD).
Płatne dodatkowo są również napoje do obiadu. Cena ok. 125-140 USD.
ADVENTURE SAFARI ABO GALLUM
Całodniowa wycieczka, podczas której można połączyć zwiedzanie - pustyni, raf koralowych i oaz. Wyjazd w godzinach porannych, przejazd przez Dolinę Mandar, następnie postój w beduińskim namiocie i czas na wypicie beduińskiej herbaty. Następnie ekscytujący przejazd przez jedyną białą piaszczystą pustynię na Synaju. Kolejnym punktem wyprawy będzie Dahab - wizyta w oazie, przerwa na posiłek. Przyjazd wielbłądami na plażę - spacer, a następnie wizyta na plaży Blue Hole. Możliwość snurkowania (wynajem sprzętu za dodatkową opłatą) oraz czas na obiad. W drodze powrotnej krótki postój w lagunie. Powrót do hotelu ok. 16:00.
Cena ok. 55-65 USD.
PARK NARODOWY RASMOHAMED
(statkiem)
Park Narodowy Ras Mohamed to miejsce, gdzie turyści mogą na własne oczy zobaczyć piękno podwodnego świata Morza Czerwonego. Rafa koralowa, budowana przez ponad 150 gatunków koralowców oraz tysiące fantastycznie ubarwionych ryb. Jest to wyprawa statkiem, z możliwością zejścia do wody, by obejrzeć piękno przyrody tego miejsca. W trakcie rejsu serwowany jest lunch oraz napoje. Wstęp do parku dodatkowo płatny - 5 USD. Wyjazd z hotelu ok. godziny 07:30, powrót planowany jest na godzinę 17:00. Trzy postoje na morzu, w tym 2 poza parkiem, gdzie istnieje możliwość nurkowania.
Cena ok. 40-55 USD.
KAIR (1 dzień)
Wyjazd z Sharm El Sheikh w godzinach nocnych (ok. 1:00). Po dotarciu do Kairu zwiedzanie pierwszego zbudowanego w 640 r. w Egipcie meczetu Amr Ibn Elaa Egipskiego, a także kościoła pierwszych egipskich chrześcijan - Koptów. Następnie zwiedzanie Muzeum Narodowego oraz Muzeum Papirusa, po czym przejazd do Gizy, gdzie zwiedzamy Piramidy i Sfinksa. Czas na zakupy - papirus, perfumy egipskie oraz złoto. Następnie - również rejs feluką po Nilu. Powrót do hotelu około północy. W cenie lunch (bufet) w restauracji z widokiem na Nil (napoje płatne dodatkowo).
Cena ok. 70-90 USD. Uwaga!
Należy zabrać paszport z wizą.
SEASCOPE- ŁÓDŹ PODWODNA
Godzinna wyprawa "półpodwodną łodzią", która pływa na powierzchni, a jej kadłub jest zanurzony w wodzie na ok. 4 m. Podwodna wyprawa polega na oglądaniu w panoramicznych, przeszklonych ścianach podwodnego świata "na sucho".
Cena ok. 45 USD
SAFARI NA PUSTYNI- quady
Przejazd przez pustynię na czterokołowych motocyklach (quadach) do wioski beduińskiej (ok. 45 min./1strona). Czas trwania ok. 2,5 godz.
Cena - 1 osoba na motorze 30 USD, 2 osoby na motorze 40 USD.
Inne propozycje (szczegóły u rezydenta):
KAIR lub LUKSOR
-samolotem - 1 dzień (cena ok. 265 USD),
PETRA
- samolotem (cena ok. 420 USD),
DELFINARIUM SHOW
(cena ok. 30 USD), pływanie z delfinami (cena ok. 175 USD),
AQUA PARK
(cena ok. 45 USD),
NURKOWANIE
-w polskim centrum nurkowym (cena od 80 USD/dzień nurkowy),
KOLACJA BEDUIŃSKA
(cena ok. 45 USD). 
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczeklokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcjilokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

Wizy

Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku), jednak wiza jest konieczna tylko w przypadku opuszczania przez turystów Synaju lub podczas niektórych wycieczek fakultatywnych. Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25USD.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Net Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Należąca do renomowanej sieci wakacyjna wioska z zadbanym kompleksem basenów i programem animacji, które spodobają się młodszym i starszym gościom. Malownicze krajobrazy, bliskość plaży i rafy koralowej oraz doskonała kuchnia zapewniają udane wczasy.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt / Sharm El Sheikh

Strefa

Active, Relax

Dzieci

- 1 dziecko do 14 lat - opłata tylko za przelot - 2 dziecko do 7 lat - opłata tylko za przelot

Lokalizacja

urokliwa zatoka Sharks Bay centrum turystyczne Naama Bay - ok. 10 km (płatny bus hotelowy) Old Market - ok. 15 km lotnisko - ok. 2 km

Plaża

bezpośrednio przy hotelu, prywatna, zlokalizowana w zatoce, piaszczysto-żwirowa, kilkupoziomowa o długości 120 m, skała koralowa przy zejściu do morza, z pomostem ułatwiającym zejście do wody i podziwianie bardzo ładnych w tym rejonie raf koralowych, parasole, leżaki, materace i ręczniki bezpłatne, bar All Inclusive na plaży

Hotel

czterogwiazdkowy, zadbany resort, zlokalizowany przy plaży, częściowo odnowiony w 2011r., należy do sieci hotelowej AA Hotels, oferuje 461 pokoi rozmieszczonych w kilkunastu budynkach otoczonych pięknym ogrodem o powierzchni ponad 50 000 m2

Udogodnienia

całodobowa recepcja, przestronne lobby z miejscami do wypoczynku, punkt wymiany walut, taras słoneczny, sala konferencyjna (dla 120 osób), amfiteatr, mini biblioteka, fryzjer, mini market, sklepy z pamiątkami, przechowalnia bagażu, pralnia, wypożyczalnia samochodów, parking

Internet

bezpłatne WiFi w wybranych miejscach w hotelu, kącik internetowy (ok. 7 USD/godz.)

Pokoje

standardowe - 2 os., możliwość 1 dostawki dla osoby dorosłej lub 2 dostawek dla dzieci, jasne i przestronne ok. 34 m2, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, indywidualnie sterowana klimatyzacja, TV SAT, telefon, sejf (bezpłatny), lodówka z mini barem (zawartość dodatkowo płatna), balkon lub taras, widok na morze za dopłatą

Restauracje i bary

restauracja główna Oyoun - kuchnia międzynarodowa 3 restauracje a' la carte włoska, rybna i orientalna lobby bar / main bar bar przy basenie / pool bar bar na plaży / Sand Beach Bar Snack Beach Bar Shisha Corner (płatny)

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

2 baseny (jeden podgrzewany sezonowo), ręczniki, leżaki i parasole przy basenie bezpłatne, aerobik, fitness, siłownia, waterpolo, profesjonalny zespół animacyjny organizujący ciekawe animacje zarówno dla dorosłych jak i dzieci, przedstawienia wieczorne, tenis stołowy, mini boisko do piłki nożnej, siatkówka plażowa, rzutki, muzyka na żywo

Płatne

centrum SPA (masaże, zabiegi odnowy biologicznej, jacuzzi, łaźnia turecka), tenis ziemny, bilard, sporty wodne na plaży (windsurfing, kitesurfing, rowery wodne, nurkowanie), centrum nurkowe

Dla dzieci

brodzik, animacje, mini klub dla najmłodszych wraz z animatorami organizującymi liczne gry i zabawy, plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji, na życzenie łóżeczka dla dzieci do lat 2, opiekunka (dodatkowo płatna)

Program All Inclusive

07.00-10.00 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej Oyoun, kawa, herbata, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) 11.00-17.00 przekąski, kanapki, dania typu fast food, sałatki w barze przy basenie 13.00-15.00 obiad w formie bufetu w restauracji głównej Oyoun, lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, piwo wino białe i czerwone 19.00-22.00 kolacja w formie bufetu w restauracji głównej Oyoun, dania kuchni międzynarodowej, szeroki wybór przystawek, dań głównych i deserów, lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, wino białe i czerwone 19.00-22.00 możliwość kolacji w restauracjach a la carte (w każdej raz podczas całego pobytu) włoskiej, rybnej lub orientalnej (wymagana wcześniejsza rezerwacja) 00.00-01.00 późna lekka kolacja, przekąski w restauracji głównej Oyoun 10.00-00.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole piwo, rum, gin, whisky, brandy, tequila, wódka i drinki na bazie alkoholi lokalnych serwowane w Lobby Bar, Pool Bar, Sand Beach Bar w godzinach funkcjonowania poszczególnych barów

Oficjalna kategoria

4 gwiazdki

Strona hotelu

www.oasis.aahotelsegypt.com

Nasza ocena

Pokój **** Położenie ***** Wyżywienie **** Sport \ rozrywka ****

Atuty

4 restauracje i 3 bary All Inclusive jedna z najlepszych raf koralowych w okolicy bezpłatne Wi-Fi zadbany ogród i piękne widoki na zatokę położony blisko - 10 minut spacerem do słynnego centrum rozrywki Soho Square


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.


Mapa Hotelu AA Grand Oasis Resort Sharks Bay (ex Tropicana)
Zdjęcia lokalizacji (Egipt / Morze Czerwone / Sharm El Sheikh)
Piekna rafa koralowa w rejonie Sharm El Sheikh w Egipcie
Znany bazar Old Market w Sharm El Sheikh w Egipcie
Park Ras Muhammad w Sharm El Sheikh w Egipcie
Sharm El Sheikh, Synaj - Góra Mojżesza
Piaszczyste plaże Sharm El Sheikh w Egipcie
Wyspa Tiran z zatopionym wrakiem, Sharm El Sheikh, Egipt
Luksusowa i pełna rozrywki dzielnica Naama Bay w Sharm El Sheikh w Egipcie
Nabq Bay w Sharm El Sheikh w Egipcie

Opinie o Hotelu AA Grand Oasis Resort Sharks Bay (ex Tropicana)

4.6
polecam

Hotel idealny dla par. Super wakacje! W hotelu spędziliśmy 7 dni w lutym. W tym czasie hotel nie był obłożony (co pozwoliło na pełny wypoczynek). Nie mamy żadnych zastrzeżeń, ale radzimy zabrać ze sobą alkohol. Można też kupić na miejscu (3 dni obowiązuje bezcłówka po okazaniu paszportu). Pokoje i strefa publiczna zawsze czyste. Jedzenie różnorodne, każdy znajdzie coś dla siebie. Polecamy strefę live cooking. Dobra i miła obsługa.

POLECAM:
Podsumowanie: polecam
4.6
4.7
zdecydowanie polecam

super hotel! ostatnie co o nim bym pomyślała to to, że ma tylko 4 gwiazdki - standardem przewyższa niektóre 5-tki w Egipcie! tylko restauracja była mała w porównaniu do całego obiektu i musiałam czasami czekać na wolny stolik, mimo to wszystko było na bieżąco sprzątane, a samo jedzenie wyśmienite! pokoje przytulne, czyste. plaża trochę wąska, ale można pójść kawałek wzdłuż brzegu i znajdzie się inną. do tego kilka basenów, jakieś animacje dla dzieci i dorosłych... po prostu super! polecam wizytę w spa ;)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
4.4
zdecydowanie polecam

Pierwszy urlop w Egipcie bardzo udany :) pokoje ładne, ale dopiero drugi, bo napoczątku chcieli nam wepchnąć jakiś poniżej standardu, ale jak to zgłosilismy to dostaliśmy baaardzo fajny, duży i przestronny z pięknym widokiem na plażę :) jedzenie smaczne, rozmaite, każdy znajdzie coś dla siebie + jakieś bufety tematyczne co jakiś czas :) blisko do maista, do sklepów z pamiatkami, wszystko drogie ale koniecznie trzeba sie targować :) ogólnie polecam, chętnie tutaj wrócimy :)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4
4.3
zdecydowanie polecam

wakacje kwiecień 2010 . jedyni Polacy w hotelu . Tragedia Smoleńska w tle , problemy z wyjazdem do Polski ( wulkan ) .... miałem pecha z terminem .ale pobyt w hotelu zdecydowanie dodatni .

POLECAM:
singlom, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
  • figure
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.3
3.3
odradzam

Hotel może nie najgorszy ale wszystkie restaruacje znajdujące się na jego terenie i wyżywienie to masakra!!!!!! Brud straszny!!!!!Plaża również beznadziejna chociaż rafa przy hotelu bardzo ładna. Jednak za tę cenę (ok.1800zł od osoby za tydzień)zdecydowanie odradzam pobyt w tym hotelu. Byliśmy w Egipcie po raz 11 i niestety ten hotel był najgorszy z dotychczas odwiedzonych. decydowanie polecam hotele: Oylum Amway i Grand Plaza w Sharm El Sheikh.

POLECAM:
Podsumowanie: odradzam
3.3
3.0
może być

witam, Byłam w tym hotelu we wrześnio 2012 plusy hotelu: plaża i rafa koralowa, byłam w Egipcie kilka razy w różnych hotelach, mogę potwierdzić, że rafa przy tym hotelu jest wyjątkowa. - nowe leżaki przy basenie - 3 restauracje z kartą dań - ok - mogliśmy z każdej skorzystać po jednym razie minusy hotelu: całe wyposażenie hotelu jest "nadgryzione przez ząb czasu" - jedzenie: dla mnie zbyt mało wyrafinowane i jednak monotonne, ale żeby oddać sprawiedliwość nikt z nas nie chodził głodny, -leżaki i materace przy plaży baaardzo stare, Nie sądzę, aby ten hotel miał tyle gwiazdek, ile podanych jest w ofercie

POLECAM:
Podsumowanie: może być
3.0
4.3
polecam

Skrócony pobyt w Hurgadzie o 13 godzin .Zostaliśmy powiadomieni by opuścić hotel 2 godziny przed terminem. Co ciakawe w tym samym dniu rezydentka zarzekała się że wyjazd będzie w planowym czasie. ps.byłem już ...naście razy w Egipcie lecz cos takiego spotkało nas pierwszy raz.Typowi naciągacze.Biuro podróży Bee Free.

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.3
4.3
polecam

hotel bardzo ładny, czysty, duży basen, pokoje duże, piękna rafa. Jedyny minus to wyzywienie, tzn, nie było az tak żle, tydzien dalismy rade, ale dluzej wytrzymac sie nie da... ogólnie polecam na tygodniowy wypoczynek!!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.3
4.9
zdecydowanie polecam

Bardzo przyjemny hotel, pozostawiający po sobie miłe wspomnienia. Obsługa bardzo przyjazna i chętna do pomocy. Grupa animacyjna nie pozwala się nudzić. Z czystym sumieniem polecam ten hotel:) ja bardzo chętnie bym tam wróciła...

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, na romantyczne wakacje
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9
4.7
polecam

Mieliśmy udany pobyt , jedzenie bardzo duży wybór, drinki nieoszczędane i dobre. Czystko i obsługa na czas działała. ładna plaża i ryby w wodzie.

POLECAM:
wymagającym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.7

Masz pytania o Hotel AA Grand Oasis Resort Sharks Bay (ex Tropicana)? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00