Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
Hotel Saphir, Riwiera Turecka
1/20
Hotel Saphir, Riwiera Turecka
2/20
Hotel Saphir, Riwiera Turecka
3/20
Hotel Saphir, Riwiera Turecka
4/20
Hotel Saphir, Riwiera Turecka
5/20
Hotel Saphir, Riwiera Turecka
6/20
Hotel Saphir, Riwiera Turecka
7/20
Hotel Saphir, Riwiera Turecka
8/20
Hotel Saphir, Riwiera Turecka
9/20
Hotel Saphir, Riwiera Turecka
10/20
Hotel Saphir, Riwiera Turecka
11/20
Hotel Saphir, Riwiera Turecka
12/20
Hotel Saphir, Riwiera Turecka
13/20
Hotel Saphir, Riwiera Turecka
14/20
Hotel Saphir, Riwiera Turecka
15/20
Hotel Saphir, Riwiera Turecka
16/20
Hotel Saphir, Riwiera Turecka
17/20
Hotel Saphir, Riwiera Turecka
18/20
Hotel Saphir, Riwiera Turecka
19/20
Hotel Saphir, Riwiera Turecka
20/20
mapakliknij aby aktywować mapę
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
31.03 - 03.04
już od 2110 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
05.04 - 08.04
już od 1895 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Saphir
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Saphir

Turcja: Riwiera Turecka: Alanya
Ocena hotelu Saphir:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Saphir:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 31 marca 2023
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 05 kwietnia 2023

Hotel Saphir w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 12 km od centrum Alanyi
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 110 min

polozenie

  • ok. 12 km od centrum Alanyi
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 110 min

plaza

  • bezpośrednio przy plaży
  • piaszczysto-żwirowa
  • łagodnie opadająca
  • leżaki w cenie
  • parasole w cenie
  • ręczniki za kaucją

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor: w recepcji
  • winda
  • sala TV
  • ogród
  • taras
  • Wi-Fi: w miejscach ogólnodostępnych
  • terminal internetowy
  • sklep z pamiątkami
  • fryzjer
  • lekarz
  • amfiteatr
  • pralnia: za opłatą
  • parking
  • sale konferencyjne: 2

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

668

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 4
  • basen zewnętrzny: ze słodką wodą, leżaki: w cenie
  • basen kryty: ze słodką wodą, wydzielona część basenu dla dzieci, leżaki: w cenie
  • basen dla dzieci
  • ręczniki: wymagana kaucja

  • aquapark „ACTIVITY POOL": zewnętrzny, ze słodką wodą, zjeżdżalnia, wydzielona część basenu dla dzieci, na tarasie na dachu, leżaki: w cenie
  • Dla dzieci

    • basen dla dzieci
    • łóżeczka dla dzieci: w cenie
    • opieka nad dziećmi: za opłatą, płatność gotówką
    • wysokie krzesełka dla dzieci
    • wózek dla dzieci: za opłatą
    • miniklub dla dzieci: 4-10 lat, kwiecień-październik
    • animacje dla dzieci: 4-10 lat, kwiecień-październik, 10:30-12:30, 15:00-17:30
    • pokój gier i zabaw
    • plac zabaw
    • minidyskoteka: 4-10 lat, kwiecień-październik, 21:00-22:00

    Sport i wellness

    Płatne
    • strefa spa
    • masaże
    • łaźnia parowa
    • hammam
    • minipiłka nożna
    • siatkówka plażowa
    • tenis
    • oświetlenie kortu tenisowego
    • wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa

    rozrywka

    • zajęcia sportowe
    • międzynarodowe animacje dla dorosłych (wieczorami, w ciągu dnia)
    • wieczory tematyczne
    • przedstawienia
    • dyskoteka

    Pokoje

    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Willa Standard Deluxe VIX2
    • 2-4 os.
    • ok. 28 m2
    • frontalny lub boczny widok na morze
    • w bocznym budynku
    • klimatyzacja
    • sejf: za opłatą, płatność gotówką
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe i woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • TV sat.
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Willa Elite Junior VIX1
    • 2-3 os.
    • ok. 28 m2
    • boczny widok na morze lub widok na ogród
    • w bocznym budynku
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • sejf: za opłatą, płatność gotówką
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe i woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Willa Family Deluxe VIX3
    • 3-5 os.
    • ok. 35 m2
    • boczny widok na morze lub widok na ogród
    • w bocznym budynku
    • 2 dwuosobowe pokoje oddzielone drzwiami
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • sejf: za opłatą, płatność gotówką
    • czajnik elektryczny
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe i woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-4 os.
    • ok. 22 m2
    • widok na ogród lub miasto
    • w budynku głównym
    • klimatyzacja
    • sejf: za opłatą, płatność gotówką
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe i woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy DZX2
    • 2-4 os.
    • ok. 22 m2
    • widok na basen lub ogród
    • w budynku głównym
    • klimatyzacja
    • sejf: za opłatą, płatność gotówką
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe i woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: 07:30 - 10:00, w formie bufetu
    • późne śniadanie: 10:00 - 10:30
    • obiad: 12:30 - 14:30, w formie bufetu
    • kolacja: 19:00 - 21:00, w formie bufetu, a la carte
    • przekąski
    • przekąski o północy
    • ciasto
    • lody
    • wybrane napoje bezalkoholowe: 10:00 - 02:00
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe: 10:00 - 02:00
    • kawa/herbata po południu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 3
  • główna restauracja: kuchnia międzynarodowa, dania dietetyczne, dania sezonowe, dania wegetariańskie; bufet, show cooking, popołudniowa herbata, kwiecień-listopad, codziennie 07:30 - 10:30, 12:30 - 14:30 i 19:00 - 21:00, strefa dla palących, wysokie krzesełka dla dzieci
  • restauracja „ITALIAN": kuchnia włoska; a la carte, wymagana rezerwacja, codziennie 19:00 - 21:45, wysokie krzesełka dla dzieci
  • restauracja specjalistyczna „OTTOMAN": kuchnia turecka; a la carte, wymagana rezerwacja, czerwiec i wrzesień, codziennie 19:00 - 21:45, strefa dla palących, wysokie krzesełka dla dzieci

  • bary i inne: 6
  • bar w lobby „LOBBY BAR": kwiecień-listopad
  • bar „OTTOMAN BAR": kwiecień-listopad, codziennie 10:00-00:00
  • bar „AQUA BAR": kwiecień-listopad, codziennie 10:00-18:00
  • bar „RESTAURANT BAR": codziennie 12:30-14:30 i 19:00-21:00
  • bar „DIAMOND BAR": kwiecień-listopad, codziennie 10:00-00:00
  • bar „DISCO BAR": 18+, maj-październik, codziennie 00:00-02:00

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Coral Travel

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    5*

    REGION

    Alanya

    OPIS

    Ciekawa propozycja dla rodzin z dziećmi oraz dla osób podróżujących w gronie przyjaciół. Dla Gości przygotowano komfortowe pokoje i wille. Rozległy ogród, zjeżdżalnie wodne, czy boiska sportowe to tylko wybrane z czekających tu atrakcji, które sprawią, że wakacje tu spędzone będą niezapomniane.

    lokalizacja

    12 km od centrum Alanyi, 500 m od Konakli, 50 km od lotniska w Antalyi, 57 km od lotniska w Gazipasa-GZP. Hotel usytuowany na powierzchni: 55000 m2.

    kategoria hotelu

    5*

    kategoria lokalna hotelu

    5*

    Data otwarcia

    1990 r. Odnowiony w 2020 r.Na terenie hotelu: restauracje (4), bary (5), room service (płatny), pralnia (płatna), sale konferencyjne (2), centrum biznesowe, 3 zjeżdżalnie wodne dla dorosłych i dla dzieci (działają w godzinach 10:30-12:30, 15:00-17:30).Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

    rabaty i zniżki

    1. dziecko do 13 lat pobyt w hotelu gratis

    internet

    - Wi-Fi w lobby płatne- Wi-Fi w hotelu bezpłatne

    plaża

    Przy hotelu, prywatna, pomost, piaszczysto-żwirowa, odznaczona certyfikatem Błękitnej Flagi.Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe, płatne: pawilony.

    pokoje

    Zlokalizowane są w 10 budynkach:- 2 budynek główny (liczba pięter: 7, liczba wind: 6)- 4 wille (liczba pięter: 3, liczba wind: 0)- 4 aneksy (liczba pięter: 4, liczba wind: 1)Typy pokoi:- pokoje standardowe dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (płatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon - pokoje standardowe sea view dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (płatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon - pokoje villa senior deluxe dla max. 4 os.: 2 sypialnie, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon - pokoje villa elite junior dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon - pokoje villa standard deluxe dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon - pokoje villa family deluxe dla max. 5 os.: 2 sypialnie, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon - pokoje villa king suite dla max. 4 os.: 2 sypialnie, klimatyzacja centralna, sejf (płatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon - pokoje standardowe hotel quality dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (płatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon

    Wyżywienie

    - restauracja główna, restauracje a la carte (3), bary (5), cukierniaUltra All Inclusive(10:00-02:00)- śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-10:30), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:00) serwowane w restauracji głównej- przekąski (12:00-16:30), podwieczorek (17:00-18:30), późny posiłek (23:00-07:00) serwowane w Diamond Snack- przekąski (11:00-16:45) Gozleme serwowane w wybranym barze- lody- wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe- pakiety dla nowożeńców (na życzenie), pakiety urodzinowe (na życzenie)Restauracje a la carte - 1 wizyta w trakcie pobytu w wybranej restauracji gratis, wymagana rezerwacja.- lokalna, włoska, owoce morza

    z myślą o dzieciach

    - brodzik- zjeżdżalnie wodne dla dzieci (3)- animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-10 lat- dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna- plac zabaw- krzesełka dla dzieci w restauracji- opiekunka dla dzieci (płatna)- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem) - bezpłatne- możliwość wypożyczenia wózka (płatna i w miarę dostępności)

    w cenie

    - tenis stołowy- rzutki- koszykówka- siatkówka- siatkówka plażowa- miniboisko do piłki nożnej- aerobik- siłownia- animacje - sauna- dyskoteka

    płatne

    - kort do tenisa ziemnego- oświetlenie kortów- rakiety i piłki do tenisa ziemnego- bilard- sporty wodne na plaży- centrum SPA- masaż- salon piękności- łaźnia turecka

    dodatkowe informacje

    Ze względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków.Prosimy o sprawdzenie szczegółowych informacji związanych z pobytem: https://www.coraltravel.pl/bezpieczne-podrozowanie/#hotelInformacje na temat przepisów wjazdowych do poszczególnych krajów dostępne są pod linkiem: https://www.coraltravel.pl/bezpieczne-podrozowanie.

    Aktualizacja opisu

    07.11.2022 16:03

    usługi dostępne w hotelu

    Hotel rodzinny Niepełnosprawni Wi-Fi Przy plaży SPA Disco Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne Zjeżdżalnie

    Sale konferencyjne

    Pokoje 4 osobowe Pokoje 5 osobowe Błękitna Flaga


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4* Turcja/Riwiera Turecka

    Kategoryzacja hotelu

    Kategoria Lokalna 4* Kategoria Exim Tours 4*

    Położenie

    - przy plaży - ok. 500 m od centrum Konakli - ok. 14 km od centrum Alanyi - ok. 110 km od lotniska w Antalyi

    Plaża

    - prywatna, piaszczysto-żwirowa - pomost z 2 zjeżdżalniami - leżaki, materace i parasole (bezpłatne) - ręczniki plażowe (depozyt)

    Pokoje

    Pokój Standardowy - powierzchnia ok. 22 m2 - centralna klimatyzacja - LCD TV-Sat, telefon - mini bar i sejf (płatne) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon Villa Standard Deluxe - powierzchnia ok. 54 m2 - wyposażenie podobnie jak pokoju standardowym - dodatkowo zestaw do kawy i herbaty

    Sport, Relaks, Rozrywka

    - 2 baseny, 3 zjeżdżalnie - leżaki, materace i parasole przy basenie - siłownia, sauna, łaźnia turecka (zabiegi płatne) - tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa - kort tenisowy, koszykówka, mini football - programy animacyjne, imprezy tematyczne, dyskoteka Płatne - spa, masaże - bilard, oświetlenie kortu tenisowego - sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    - 2 brodziki, plac zabaw, mini klub

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski i lody w ciągu dnia, nocna przekąska. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 24:00 w wybranych barach, bar w dyskotece do 02:00. Raz na pobyt wizyta w restauracji a'la carte (wymagana rezerwacja).

    Restauracje i bary

    - restauracja główna

    - restauracje a'la carte

    włoska, turecka

    - bary

    lobby bar, disco bar, aqua bar, Diamond bar, Ottoman bar

    Dodatkowe informacje

    - obiekt otwarty w latach 1990 - 1998, systematycznie remontowany, dysponuje 611 pokojami - internet Wi-Fi w lobby (bezpłatny) - sklepiki, fryzjer, 2 sale konferencyjne - www.saphirhotels.com.tr

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe.

    Cena nie zawiera

    wizy uzyskanej przez elektroniczny system wniosków wizowych www.evisa.gov.tr koszt 15 EUR.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Orex

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Category

    4

    Region

    ALANYA

    Opis oferty:

    hotel został odnowiony w 2011/2012r., wille w 2014r.; usytuowany na powierzchni 55.000m², 2 budynki główne, winda, pięć willi 3-piętrowych;do dyspozycji gości: 2 baseny odkryte, park wodny - 3 zjeżdżalnie, basen kryty, restauracja główna, 2 restauracje A'la carte (w dniach i godzinach wyznaczonych przez hotel), 6 barów, 2 sale konferencyjne

    POKOJE:

    w hotelu znajdują się 422 pokoje standardowe (26m²), 54 Ville Deluxe (30m²), 64 Ville Elite Junior (27m²), 71 Villi Family Deluxe (35m², 2 sypialnie oddzielone drzwiami, pokój dzienny), 1 pokój przystosowany dla osób niepełnosprawnych; wyposażenie: klimatyzacja centralna (budynek główny) i indywidualna (wille), minibar (bezpłatna woda w dniu przyjazdu), TV/SAT, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, sejf (płatny), balkon, dywan, parkiet lub terakota

    DODATKOWO PŁATNE:

    centrum Spa & Wellness, masaże, salon kosmetyczny, salon fryzjerski, dyskoteka, gry komputerowe, pralnia, fotograf , lekarz (na wezwanie), bilard, oświetlenie kortów, sprzęt do tenisa, lekcje tenisa, wynajem samochodów i rowerów, wszystkie sporty wodne na plaży, room service, wi-fi, kafejka internetowa

    KONTAKT:

    www.hotelsaphir.com

    POŁOŻENIE:

    odległość od Alanyi 12 km, od lotniska w Antalyi 110 km

    PLAŻA:

    żwirowa plaża, o długości 250 m; leżaki, parasole, materace - bezpłatne; ręczniki plażowe - płatne; zejście do morza - żwirowe

    WYŻYWIENIE:

    All Inclusive - śniadanie, obiad, kolacja oraz przekąski (wszystkie posiłki w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe; dodatkowo płatne: napoje butelkowane, świeżo wyciskane soki, napoje energetyczne oraz alkohol importowany i wysokojakościowy

    DLA DZIECI:

    animacje, mini klub (4-10 lat), 3 zjeżdżalnie, brodzik, brodzik kryty, krzesełka w restauracji, pokój zabaw, plac zabaw, opiekunka (płatna), łóżeczko (na życzenie)

    SPORT I ROZRYWKA:

    animacje, noc turecka (1 na tydzień), muzyka na żywo (1 na tydzień), łaźnia turecka, sauna, łaźnia parowa, siłownia, centrum fitness, kącik TV, amfiteatr, kort tenisowy (w ciągu dnia), mini piłka nożna, tenis stołowy, rzutki, siatkówka na plaży, koszykówka, aerobik


    Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

    Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


    Sun&Fun

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA TURECKA

    ****

    KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

    SF4

    Położenie

    *    Hotel położony w miejscowości Konakli, 500 m od centrum miasteczka, 110 km od lotniska w Antalyi.

    PLAŻA

    *    Piaszczysta, prywatna, bezpośrednio przy hotelu; dostęp do leżaków, materacy i parasoli jest bezpłatny.

    ZAKWATEROWANIE

    *    611 pokoi - całkowicie odnowionych; *    Typy pokoi: 422 pokoje standardowe (26 m, w budynku głównym), 64 typu elite junior (27 m, w willach), 54 pokoje typu standard deluxe (30 m, w willach) oraz 71 pokoi rodzinnych - 2 pomieszczenia (35 m, w willach); 6  pokoi  standardowych  przystosowanych  jest  dla potrzeb osób niepełnosprawnych; *    Wyposażenie: telefon, telewizor, łazienka, suszarka do włosów, mini bar, sejf (płatny) i centralna klimatyzacja.

    RESTAURACJE I BARY

    *    Restauracja główna, dwie restauracje a'la carte (Goście raz na tydzień mogą bezpłatnie skorzystać z restauracji; wymagana wcześniejsza rezerwacja); *    6 barów: bar w lobby (otwarty całą dobę, płatny; bezpłatnie  tylko   kawa,   herbata   i   woda),   bar w dyskotece, Aqua Bar, Diamond Bar, Ottoman Bar, bar w restauracji.

    Wyżywienie

    *    All inclusive: śniadania, późne śniadania, obiady, kolacje, nocne przekąski, gozleme na plaży, przekąski w barach (w wybranych godzinach); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 10:00-02:00; świeżo wyciskane soki (płatne).

    SPORT I ROZRYWKA

    *    Dwa baseny zewnętrzne, basen wewnętrzny, pięć zjeżdżalni; *    Bezpłatnie: sauna, łaźnia turecka, rzutki, tenis ziemny, siatkówka, koszykówka, tenis stołowy, siatkówka plażowa, centrum fitness, codzienny program animacyjny; *    Odpłatnie: masaże i zabiegi w centrum SPA, bilard, centrum nurkowe, oświetlenie kortu tenisowego i wypożyczenie sprzętu, sporty wodne na plaży.

    DLA DZIECI

    *    Mini klub (dla dzieci w wieku 4-10 lat), brodzik, plac zabaw, łóżeczka dla niemowląt oraz wysokie krzesełka w restauracji, kino na świeżym powietrzu (działa w okresie 01.05-01.10) oraz specjalny program animacyjny; za dodatkową opłatą można wynająć opiekunkę do dziecka.

    POZOSTAŁE UDOGODNIENIA

    *    Amfiteatr, kącik TV w lobby, dyskoteka na powietrzu, mini centrum handlowe, pokój gier, dwie sale konferencyjne, punkt wymiany walut, pralnia, fryzjer, kafejka internetowa (płatna), usługi lekarskie, centrum piękności, bezpłatny dostęp do łącza internetowego Wi-Fi.

    NASZYM ZDANIEM

    *    Hotel o dobrym czterogwiazdkowym standardzie położony na rozległym terenie z ładnym ogrodem i dużym kompleksem basenowym. Polecamy ten hotel zwłaszcza rodzinom z dziećmi oraz osobom udającym się do Turcji po to, by wypocząć w aktywny sposób.

    STRONA INTERNETOWA

    *    www.hotelsaphir.com


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Rego- Bis

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    **** Turcja/Riwiera Turecka

    ATUTY

    - przy plaży - ok. 900 m od centrum Payallar - All Inclusive Plus - bezpłatny Internet

    NASZYM ZDANIEM

    Hotel polecany dla wszystkich szukających komfortowego wypoczynku. Wyżywienie w formie All Inclusive Plus, animacje dla dzieci i dorosłych oraz szeroka oferta zajęć sportowych spełni oczekiwania naszych gości. W beztroskim wypoczynku na plaży pomoże również darmowy serwis plażowy. 

    POŁOŻENIE

    - przy plaży - ok. 900 m od centrum - ok. 110 km od lotniska - ok. 120 km od Antalyi - ok. 13 km od Alanyi

    PLAŻA

    Przy hotelu, piaszczysto-żwirowa, z darmowym serwisem plażowym. Sporty wodne na plaży dodatkowo płatne.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Bezpłatnie - baseny zewnętrzne, basen wewnętrzny, zjeżdżalnie wodne, kort tenisowy, animacje, muzyka na żywo, sauna, rzutki, Wi-Fi, mini football, siatkówka, koszykówka, fitness, ping pong, siatkówka plażowa Dodatkowo płatne - salon gier, opiekunka do dziecka, pralnia, masaże, łaźnia turecka, fryzjer, sejf, lekarz, wózek inwalidzki, kafejka internetowa, oświetlenie kortu tenisowego, sprzęt do tenisa, wypożyczalnia samochodów, centrum SPA, bilard, jazda konna, wellness, salon urody

    DLA DZIECI

    Brodzik, zjeżdżalnie wodne, krzesełka w restauracji, Mini Club (4-10)

    POKOJE

    Zakwaterowanie - 14.00 Wykwaterowanie - 12.00 Hotel posiada 611 pokoi. Pokoje standardowe (ok. 22 m2) z łazienką z prysznicem i suszarką do włosów. Dodatkowo w pokojach jest minibar, sejf, TV, telefon oraz balkon i centralnie sterowana klimatyzacja. Pokoje sprzątane są codziennie, a pościel zmieniana 3 razy w tygodniu. Pokoje typu Villa Elite Junior (ok. 25 m2)  wyposażone są tak, jak pokoje standardowe.

    UDOGODNIENIA

    - Suszarka - Winda - balkon - klimatyzacja - TV - Internet bezpłatny - Codzienne sprzątanie - Zmiana pościeli 3 razy w tygodniu - Restauracje a'la carte na terenie hotelu - Sejf w pokoju - Akceptacja kart płatniczych - Darmowy serwis plażowy - bary - Centrum spa i odnowy biologicznej - Sauna - Baseny odkryte i kryty - Boisko - Minibar w pokoju - Kantor - Sklepy na terenie hotelu

    WYŻYWIENIE

    All Inclusive Plus Posiłki w formie bufetu. Śniadania (7:30-10:00), późne śniadania (10:00-10:30), lunch (12:30-14:30), kolacja (19:00-21:00), nocny posiłek (23:30-01:00). Przekąski, lody  i słodkości podawane są w ciągu dnia w określonych godzinach. Napoje bezalkoholowe oraz lokalne napoje alkoholowe dostępne są w godzinach 10:00-24:00, kawa, herbata i woda dostępne przez całą dobę. Raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracji a'la carte (konieczna wcześniejsza rezerwacja). Opcja Ultra All Inclusive nie obejmuje alkoholi importowanych i świeżo wyciskanych soków.

    DODATKOWE INFORMACJE

    Hotel akceptuje karty Visa, Mastercard, American Express

    CENA ZAWIERA

    Nocleg oraz wyżywienie zgodnie z wykupioną ofertą,   Transport do miejsca docelowego (nie dotyczy ofert z dojazdem własnym). Bagaż ( dopuszczalny limit dostępny w zakładce Rozkład Lotów ), Opiekę rezydenta podczas pobytu, Opłatę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny, Podatek Vat, Ubezpieczenie.

    CENA NIE ZAWIERA

    Opłat klimatyczno-meldunkowych, Wycieczek fakultatywnych, Świadczeń nieprzewidzianych w ofercie.

    WAŻNE INFORMACJE

    Zawarte w Serwisie informacje dotyczące imprez turystycznych REGO-BIS Sp. z o.o. Sp. Komandytowa nie stanowią oferty w rozumieniu art. 66 Kodeksu cywilnego, lecz są zaproszeniem do zawarcia umowy, o którym mowa w art. 71 Kodeksu cywilnego.

    INFORMACJA DLA PODRÓŻUJĄCYCH Z DZIEĆMI

    Informacja dla podróżujących z dziećmi do 18 lat - Pisemna zgoda na podróż osoby małoletniej jest potrzebna. Dokument taki powinien zawierać termin pobytu dziecka na terenie danego kraju, dane osobowe i numer paszportu dziecka oraz dane osobowe i numer paszportu osoby, pod której opieką znajduje się dziecko na wycieczce. Taki sam dokument powinien mieć ze sobą jeden z rodziców, jeżeli drugi rodzic nie bierze udziału w podróży. (Za polakzagranica.msz.gov.pl)

    UBEZPIECZENIE

    Szanowny Kliencie, pamiętaj że kupując ofertę na sezon 2020,  w ramach ubezpieczenia od Kosztów Leczenia jesteś objęty ubezpieczeniem od zachorowania w następstwie epidemii. Kup ofertę na sezon 2021 do 30.06.2020, a otrzymasz takie ubezpieczenie gratis również na kolejne wakacje!


    Best Reisen

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Elegancki hotel z rozległym zielonym ogrodem, bezpośrednio przy plaży. Idealny wybór dla rodzin z dziećmi i osób podróżujących w gronie przyjaciół. Ceniony za bogate zaplecze sportowe i doskonałą kuchnię. 

    Położenie

    Przy piaszczysto-żwirowej plaży (parasole i leżaki bezpłatne), ok. 500 m od centrum Konakli, ok. 14 km od centrum Alanyi, ok. 110 km od lotniska w Antalyi.

    Wyposażenie

    Lobby z recepcją, restauracja główna, restauracje a'la carte: włoska, turecka, rybna  (bezpłatne, wymagana rezerwacja), bary: lobby bar, disco bar, aqua bar, Diamond bar, Ottoman bar, Wi-Fi w lobby (bezpłatne), kantor wymiany walut, sklepiki, 2 sale konferencyjne, płatne: pralnia, fryzjer, opieka lekarska.

    Pokoje

    Hotel posiada 611 gustownie urządzonych pokoi, z których każdy wyposażony jest w: klimatyzację, balkon, łazienkę (prysznic lub wanna, suszarka do włosów), minibar (woda i napoje bezalkoholowe), telewizję satelitarną, płatne: sejf, telefon.Rodzaje pokoi:Standard (w budynku głównym) - ok. 22 m kw., możliwość zakwaterowania maksymalnie 2 osób dorosłych i 2 dzieci.Villa Elite Junior (w bocznym budynku) - ok. 25m kw., możliwość zakwaterowania maksymalnie 2 osób dorosłych i 1 dziecka.Villa Standard Deluxe - ok. 30 m kw., widok na morze, możliwość zakwaterowania maksymalnie 2 osób dorosłych i 2 dzieci lub 3 osób dorosłych i 1 dziecka.Villa Family Deluxe Suite - ok. 33 m kw.,  2 pokoje łączone drzwiami, możliwość zakwaterowania maksymalnie 3 osób dorosłych i 2 dzieci lub 4 osób dorosłych i 1 dziecka. 

    Wyżywienie

    All Inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu w restauracji głównej, późne śniadania, lekkie przekąski i lody w ciągu dnia, nocne przekąski. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w wybranych barach, bar w dyskotece. W lobby barze napoje alkoholowe płatne. Raz na pobyt wizyta w restauracji a'la carte (wymagana rezerwacja). Systemem all inclusive nie są objęte importowane alkohole, kawa po turecku, kawa mrożona, soki wyciskane z warzyw i owoców.   

    Sport i rozrywka

    2 baseny, 3 zjezdzalnie, 2 zjeżdżalnie przy pomoście, siłownia, sauna, łaźnia turecka (zabiegi płatne), tenis stołowy, rzutki, siatkówka, siatkówka plażowa, mini futbol, kort tenisowy, koszykówka, bogaty program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem, imprezy tematyczne, dyskoteka.Płatne: Spa, masaże, bilard, pokój gier, oświetlenie kortu tenisowego, sporty wodne na plaży.

    Dla dzieci

    brodzik, animacje (kwiecień - październik), łóżeczka dla dzieci niemowlęce (na życzenie, w zależności od dostępności), wysokie krzesełka dla dzieci, miniklub (4-10 lat, kwiecień-październik), plac zabaw, mini dyskoteka: 4-10 lat (kwiecień-październik), zjeżdżalnie w basenie i na pomoście.

    Uwagi

    Obywatele RP mogą przebywać na terenie Turcji łącznie przez 90 dni. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczny przedstwiciel (kontakt telefoniczny), ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.

    Przeloty Corendon / Enter Air

    UWAGA! Wszystkie oferty z przelotem liniami Corendon Airlines oparte są o dynamiczne pakietowanie. Linie Corendon Airlines działają na zasadzie samolotów rejsowych.Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych uczestników.W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.Warunki przewozu linii lotniczych Corendon:https://www.corendonairlines.com/en/page/travel-information/rules-regulations/rules-for-tickets-and-reservationsPrzy rezerwacjach założonych na wyloty do Turcji z przelotem liniami Corendon, obowiązują warunki anulacji, zmiany danych uczestników zgodne z warunkami przewoźnika. Nie mają zastosowania warunki rezerwacji dla przelotów czarterowych.Enter AirW przypadku przelotów liniami Enter Air wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.Prosimy o wprowadzenie poprawnych danych uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach/dowodach ososbistych). Po założeniu rezerwacji stałej nie mamy możliwości edycji danych uczestników.Przy rezerwacjach założonych na wyloty do Turcji z przelotem liniami Enter Air , obowiązują warunki anulacji, zmiany danych uczestników zgodne z warunkami przewoźnika. Nie mają zastosowania warunki rezerwacji dla przelotów czarterowych.  

    Aktualizacje COVID-19

    Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .

    Warunki wjazdu do kraju

    Zasady wjazdu do TURCJI w czasie pandemiiWymagane jest okazanie negatywnego wyniku testu RT-PCR wykonanego w ciągu ostatnich 72 godzin przed przybyciem do Republiki Turcji lub negatywnego wyniku szybkiego testu antygenowego z ostatnich 48 godzin przed przylotem. Zaświadczenie z wynikiem testu musi być wystawione w j. angielskim przez laboratorium oficjalnie uznawane przez Ministerstwo Zdrowia; lista laboratoriów dostępna na: www.gov.pl/web/zdrowie/lista-laboratoriow-covidZ okazania negatywnego wyniku testu zwolnione są:* dzieci do lat 6* osoby w pełni zaszczepione przeciw COVID-19* tzw. ozdrowieńcyNależy mieć ze sobą oficjalny dokument (akceptowane są Unijne Certyfikaty COVID pobrane z IKP/aplikacji mObywatel), potwierdzający szczepienie co najmniej 14 dni przed wjazdem i/lub przebycie choroby COVID-19 w ciągu ostatnich 6 miesięcy (od pierwszego pozytywnego testu upłynęło co najmniej 28 dni, ale nie więcej niż 6 miesięcy).Wszystkich podróżnych obowiązuje wymóg wypełnienia formularza Form for Entry to Turkey. Jest on dostępny na stronie Ministerstwa Zdrowia Republiki Turcja: https://register.health.gov.tr/Formularz należy wypełnić 72 godziny przed wylotem. Podróżny otrzyma potwierdzenie rejestracji wraz z unikatowym kodem HES. Dokument należy wydrukować lub zachować na urządzeniu mobilnym i okazać go obsłudze linii lotniczej przed wylotem. Brak formularza lub podanie nieprawdziwych danych może skutkować brakiem zgody na wjazd do Turcji i sankcjami prawnymi. Podróżni zobowiązani są do wypełnienia i podpisania formularza lokalizacyjnego, który rozdawany jest w samolocie (należy tam podać podstawowe informacje, np. imię, nazwisko, numer lotu, nr miejsca w samolocie, adres w Turcji, wykaz krajów, w których pasażer przebywał w ciągu 14 ostatnich dni).Procedury po powrocie z Turcji do Polski - na podst. rozporządzenia z 10 lipca 2021Z kwarantanny zwolnione są następujące osoby:* zaszczepione pełnym cyklem szczepienia; od podania ostatniej dawki szczepionki (dopuszczonej w UE) musi upłynąć 14 dni (liczone od dnia następującego po dniu podania ostatniej dawki). Szczepienie musi być poświadczone unijnym cyfrowym zaświadczeniem COVID lub innym dokumentem w języku polskim lub angielskim* Tzw. ozdrowieńcy, którzy okażą dokument potwierdzający przebycie choroby COVID-19 (nie później niż 6 miesięcy), wystawiony w języku polskim albo angielskim, w tym unijnym cyfrowym zaświadczeniem COVID* Pozostałe osoby, które okażą negatywny wynik testu na COVID-19, poświadczony unijnym cyfrowym zaświadczeniem COVID lub innym dokumentem w języku polskim lub angielskim. Test musi być wykonany nie wcześniej niż 48 godzin przed przekroczeniem granicy LUB w Polsce maks. do 48 godz. po przekroczeniu granicy (RT-PCR lub antygenowy wykonany przez laboratorium wpisane na listę laboratoriów COVID : https://www.gov.pl/web/zdrowie/lista-laboratoriow-covid (obowiązek odbycia kwarantanny uznaje się za zrealizowany z chwilą wprowadzenia negatywnego wyniku testu do systemu teleinformatycznego przez medyczne laboratorium diagnostyczne)* Dzieci do 12. roku życia podróżujące pod opieką dorosłych, którzy są zaszczepieni przeciwko COVID-19 lub posiadają negatywny wynik testu na COVID-19Osoby niezaszczepione i te, które nie przedstawią negatywnego wyniku testu - podlegają obowiązkowi odbycia 10- dniowej kwarantanny. Karta Lokalizacji PodróżnegoOsoby podróżujące do Polski samolotem - przed dokonaniem odprawy - są obowiązane do wypełnienia Karty Lokalizacji Podróżnego w postaci elektronicznej (eKLP). Od 17 lipca 2021 r. jest ona dostępna w formie elektronicznej i zastępuje dotychczas stosowanaą wersję papierową. Jedynie w przypadku braku dostępu do systemu teleinformatycznego można ją nadal wypełnić w postaci papierowej - w takim przypadku papierowy formularz Karty Lokalizacji Podróżnego (KLP) jest przekazywany przez personel pokładowy.Karta znajduje się na stronie MSZ: https://aplikacje.gov.pl/app/klp/#/homeSzczegóły: https://www.gov.pl/web/gov/wypelnij-klpOkazanie tejże karty jest warunkiem koniecznym przy przekraczaniu granicy w okresie pandemii.Uwaga, podróżni korzystający z tranzytu przez NiemcyOd 1 sierpnia 2021 r. podróż przez Niemcy jest możliwa co do zasady tylko z negatywnym wynikiem testu. Dotyczy to zarówno podróży drogą lądową, jak i podróży samolotem.Szybkie testy antygenowe mogą być wykonane najwcześniej 48h (testy PCR, LAMP, TMA 72h) przed przyjazdem do Niemiec. Szybkie testy antygenowe muszą spełniać kryteria Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) tj. czułość 80%, swoistość 97%. Wynik testu musi być w jęz. niemieckim, angielskim, francuskim, hiszpańskim lub włoskim. Polskie testy są uznawane, jeżeli są przetłumaczone. Czas liczy się od godziny pobrania próbki, a nie od otrzymania wyniku.Testów nie muszą wykonywać:*dzieci do 12 r. życia* osoby zaszczepione (14 dni od podania ostatniej dawki szczepionki dopuszczonej w UE)* ozdrowieńcy (28 dni-6 miesięcy po chorobie); * osoby przewożące zawodowo ludzi lub towary.Jako potwierdzenie bycia osobą zaszczepioną lub ozdrowieńcem może służyć Unijny Certyfikat COVID-19.Tranzyt powinien odbywać się bezpośrednio, bez zbędnych postojów i noclegów. Dopuszczalne jest zatrzymanie się na stacji benzynowej przy autostradzie.Uwaga, od 1 sierpnia w Niemczech wyróżniane są dwa obszary ryzyka:1.obszar wysokiego ryzyka (Hochrisikogebiet);2. obszar występowania mutacji (Virusvariantengebiet).Od 17 sierpnia 2021 r. Turcja znajdzie się na liście krajów wysokiego ryzyka. Przed powrotem do Niemiec wymagane jest dokonanie rejestracji na  www.einreiseanmeldung.de.Aktualna lista obszarów ryzyka jest dostępna w języku niemieckim i angielskim na stronie Instytutu Kocha: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu.html Testy przed powrotem do Niemiec z TurcjiW hotelach 4* i 5* jest możliwość zrobienia testu na miejscu (o szczegóły należy pytać w recepcji hotelowej), na testy można się również umówic za pośredictwem naszego przedstawiciela w Turcji (kontakt wysłany wraz z dokumentami podrózy). Koszt testu wraz z transferem wynosi ok. 30 eur.xxxxxxInformacje dot. podróży do/z Turcji na stronie polskiego MSZ: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/turcjaInformacje dotyczące przejazdu/transferu przez Niemcy: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/niemcyInformacje o sytuacji epidemicznej w Turcji na stronie tureckiego ministerstwa zdrowia: https://covid19.saglik.gov.tr/?_Dil=2Szczegóły dot. przekraczania granicy: https://strazgraniczna.pl/pl/aktualnosci/informacje-dla-podrozny/9081,Kwarantanna-po-przekroczeniu-granicy.html

    Przelot liniami lotniczymi Corendon, Enter Air

    CORENDONWszystkie oferty z przelotem liniami Corendon Airlines oparte są o dynamiczne pakietowanie. Linie Corendon Airlines działają na zasadzie samolotów rejsowych.Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych uczestników.W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.Zawarte bagaże w cenie - 20 kg bagaż rejestrowany + 8 kg bagaż podręcznyWarunki przewozu linii lotniczych Corendon:https://www.corendonairlines.com/en/page/travel-information/rules-regulations/rules-for-tickets-and-reservationsPrzy rezerwacjach założonych na wyloty liniami Corendon, obowiązują warunki anulacji, zmiany danych uczestników zgodne z warunkami przewoźnika. Nie mają zastosowania warunki rezerwacji dla przelotów czarterowych.///Enter AirOferty oparte są o dynamiczne pakietowanie.W przypadku przelotów liniami Enter Air wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach/dowodach ososbistych).Zawarte bagaże w cenie - 20 kg bagaż rejestrowany + 5 kg bagaż podręcznyWarunki przewozu linii lotniczych Enter Air: https://www.enterair.pl/pl/ogolne-warunki-przewozuPrzy rezerwacjach założonych na wyloty do Turcji z przelotem liniami Enter Air , obowiązują warunki anulacji, zmiany danych uczestników zgodne z warunkami przewoźnika. Nie mają zastosowania warunki rezerwacji dla przelotów czarterowych.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Atur

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    TURCJA

    Hotel info

    nad brzegiem morza, bezpośrednio przy piaszczystej plaży Konakli usytuowany jest wakacyjny kompleks Saphir Hotels & Villas. Na powierzchni ok. 55.000m2 wśród bujnej zieleń ogrodów położone są budynki hotelowe i eleganckie wille. Panuje tu wszechobecna atmosfera relaksu i zabawy, a to dzięki niezliczonym atrakcjom i rozrywkom. Wypoczynkowi sprzyjają rozległe tereny zieleni, które otaczają tarasy słoneczne z basenami. Dla miłośników wodnych atrakcji przygotowano aquapark ze zjeżdżalniami wodnymi, a dodatkową atrakcją są dwie zjeżdżalnie przy hotelowym molo. Miłośnicy sportu zagrać mogą m.in. w siatkówkę, mini piłkę nożną czy bilard. Cykliczne zawody i rozgrywki sportowe organizują także hotelowi animatorzy, którzy umilają czas również muzyką i okazjonalnymi show. Atutem obiektu jest ponadto oferta kulinarna. Restauracja główna serwuje smaczne dania w formie bufetu, a miłośnicy kuchni tureckiej oraz włoskiej skorzystać mogą z sezonowych restauracji a la carte. Kategoria lokalna 4****

    Lokalizacja

    Alanya region, w miejscowości Konakli, w sąsiedztwie hoteli i wakacyjnych kompleksów. Centrum miejscowości z licznymi butikami, barami i restauracjami ok. 500m. Centrum Alanyi ok. 12km, niedaleko hotelu, przystanek komunikacji lokalnej. Lotnisko w Antalyi ok. 110km

    Plaża

    przed hotelem (przejście przez ogród i tarasy hotelowe), piaszczysto-żwirkowa, długa i szeroka, publiczna, wydzielony odcinek dla gości hotelowych - w sezonie letnim leżaki i parasole bezpłatnie. Przy plaży molo, w sezonie letnim 2 zjeżdżalnie wodne.

    Hotel

    611 pokoi w kompleksie, budynki hotelowe (422 pokoje, 6 i 5 pięter), budynki willowe (189 pokoi, 1 piętro), hol powitalny, recepcja 24h, przestronne lobby, windy w budynku hotelowym, restauracja główna z show cooking i tarasem, bar i cafeteria w lobby, sezonowy bar przy basenie, snack bar, disco bar, 2 sezonowe restauracja a la carte - kuchnia włoska i kuchnia ottomańska, butiki, ogrody, sezonowo dyskoteka na świeżym powietrzu, amfiteatr, punkt wymiany walut, płatny kącik internetowy, zaplecze konferencyjne, płatne miejsca parkingowe.

    Pokój

    wygodny, funkcjonalnie wyposażony pokój typu standard (STD) - klimatyzacja (sezon letni), TV, telefon, łazienka (prysznic lub wanna, suszarka do włosów), płatny minibar/lodówka, płatny sejf, balkon. 2-osobowy, możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci, co może jednak ograniczać komfort zakwaterowania. Pokój 1-osobowy na zamówienie (wyposażenie może odbiegać od opisanego).

    Sport i rozrywka

    2 baseny zewnętrzne (sezon letni), sezonowy mini aquapark - basen z 3 zjeżdżalniami wodnymi, tarasy słoneczne. Leżaki przy basenie bezpłatnie. Sezonowo 2 zjeżdżalnie wodne przy molo na plaży. Basen kryty, centrum spa & wellness z łaźnią turecką, sauną i fitness, tenis stołowy, siatkówka, mini piłka nożna, koszykówka. Płatne - bilard, automaty do gry, tenis, masaże oraz zabiegi kosmetyczne i relaksacyjne w centrum spa. Sezonowe, cykliczne programy animacyjne, zajęcia sportowe, wieczorne show lub muzyka.

    Dzieci

    brodzik, kącik zabaw, sezonowo mini klub (4-12 lat)

    Opcje wyżywienia

    - all inclusive plus (ALP)

    All inclusive plus

    3 posiłki główne - śniadanie, lunch, kolacja w formie bufetu / późne śniadanie dla śpiochów / dania kuchni lokalnej i międzynarodowej / cykliczne menu tematyczne / pomiędzy posiłkami głównymi, w wyznaczonych godzinach snacki, przekąski lub słodycze / nocna przekąska / 10:00-02:00 lokalne napoje bezalkoholowe, lokalne alkohole w wybranym barze / 1 kolacja w restauracji a'la carte (dot. pobytu min 7 nocy, w miarę dostępności miejsc, wymagana wcześniejsza rezerwacja) / leżaki przy basenie oraz na plaży bezpłatnie. Szczegółowy zakres oraz godziny pakietu all inclusive dostępne w recepcji hotelu.

    Uwagi

    hotel objęty telefoniczną obsługą z językiem polskim. Lokalny rezydent język angielski. Obiekt wymaga odpowiedniego ubiory w sali restauracyjnej, panowie długie spodnie.

    Nasza opinia

    przestronny, wakacyjny kompleks położony wśród zielenie ogrodów, bezpośrednio przy piaszczystej plaży. Bogata infrastruktura i rozrywki, wygodne zakwaterowanie.201216

    Przewóz bagażu

    limity bagażowe w zależności od linii lotniczejCorendon Airlines (kod lotu XC) - duży bagaż podręczny o max wymiarach 55x40x25cm, max waga do 8kg, który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany o max wadze do 23kg przewożony w luku bagażowym. Aktualna promocja - przewóz bagażu rejestrowanego bezpłatnie.Sun Express (kod lotu XQ) - duży bagaż podręczny o max wymiarach 55x40x23cm, max waga do 8kg, który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym. Aktualna promocja - przewóz bagażu rejestrowanego bezpłatnie.Powyższe informacje nie dotyczą dzieci do lat 2 (tzw infantów). Ceny dodatkowego, opcjonalnego bagażu zg z systemem rezerwacyjnym. Ważne! Jeżeli bagaż dodany zostanie do rezerwacji już po jej potwierdzeniu jego cena będzie wyższa.

    Ważne

    Informujemy, iż wyniku pandemii COVID-19, mając na celu zapewnienie najwyższego poziomu bezpieczeństwa i komfortu wypoczynku obowiązywać mogą restrykcyjne procedury i obostrzenia dotyczące świadczonego serwisu. Z uwagi na powyższe wprowadzone mogą zostać inne, niż standardowo dotychczas, zasady korzystania z transportu czy infrastruktury hotelowej np. maksymalna ilość pasażerów lub gości w obiekcie hotelowym, ograniczenia w serwisie sprzątającym, obowiązek zachowania dystansu, określone warunki korzystania z barów, restauracji itp. Wystąpić mogą również ograniczanie w dostępie do wybranej infrastruktury jak np. zaplecza spa, fitness, programów animacyjnych itp., a nawet częściowe lub całkowite zamknięcie obiektu. Konkretne przepisy i zarządzenia regulowane są przez instytucje międzynarodowe, a także przez lokalne władze w miejscu docelowym i Biuro Podróży ATUR sp. z o.o nie ma na nie wpływu. Staramy się na bieżąco śledzić wytyczne i niezwłocznie informować o obowiązujących restrykcjach, mając jednak na uwadze iż przepisy zmieniać mogą się bardzo dynamicznie, obostrzenia obowiązywać mogą bez wcześniejszego powiadomienia.

    Informujemy również, iż zmianom ulegać mogą przepisy dotyczące przekraczania granic oraz przepisy sanitarne w poszczególnych krajach. Komunikaty dotyczące warunków podróżowania dostępne są pod adresem http

    //atur.com/pl/bezpieczna-podroz

    CENA ZAWIERA

    Cena zawiera: bilet lotniczy | przewóz bagażu podręcznego | transfer lotnisko-hotel i hotel-lotnisko | zakwaterowanie | wyżywienie zg z wybraną opcją | składka z tytułu TFG | składka z tytułu TFP | ubezpieczenie KL 30.000 EUR, NNW 4.000 EUR, bagaż podróżny 400 EUR

    CENA NIE ZAWIERA

    Cena nie zawiera: opcjonalnie przewóz bagażu dodatkowego | świadczenia dodatkowe


    Nekera

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    TURCJA

    Położenie

    w niewielkim, popularnym nadmorskim kurorcie na Riwierze Tureckiej, nad Morzem Śródziemnym, w otoczeniu Gó Taurus, w dystrykcie Alanya (ok. 12 km od miasta), w prowincji Antalya. Najbliższe wieksze centrum handlowe: Konakli (ok. 500 m). W pobliżu hotelu przystanek autobusowy. Do historycznych obiektów tj.: Zamek w Alanyii (ok. 12 km), Apsendos (ok. 85 km), Sapadere Canyon (ok. 70 km). Lotnisko Alanya oddalone o ok. 100 km, lotnisko Fazipasa o ok. 55 km. 

    Plaża

    ok. 250 m od hotelu, piaszczysto-żwirkowa, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga. Leżaki i parasole słoneczne w cenie. Ręczniki plażowe dostępne za kaucją.  

    Wyposażenie

    pięciogwiazdkowy hotel rekomendowany na wakacje rodzinom z dziećmi i grupom znajomych oferuje 671 pokoi o różnym standardzie; dodatkowo 6 pokoi przystosowanych dla osób niepełnosprawnych (udogodnienia dla niepełnosprawnych wewnątrz i na zewnątrz hotelu); 7 wind; parking zewnętrzny dla 50 pojazdów, parking wewnętrzny dla 12 pojazdów, wyposażone sale konferencyjne (3). Za dodatkową opłatą: fryzjer, market, sklep, fotogra, wypożyczalnia samochodów, usługi medyczne.  Zakwaterowanie o godz. 14:00, wykwaterowanie o godz. 12:00. Restauracja główna, restauracja przy plaży, cukiernia, 8 barów, dom wina, 3 restauracje à la carte. Baseny (czynne w godz. 08:00 - 20:00): jeden większy basen Activity Pool ze zjeżdżalniami (czynne 10:00 - 12:00 oraz 14:30 - 17:00), jeden basen relaksacyjny Relax Pool; jeden basen wewnętrzny, basen zewnętrzny dla dzieci, basen wewnętrzny lda dzieci, molo (mały zespół zjeżdżalni wodnych, 10:00 - 12:00 i 15:00 - 17:00). Obsługa porozumiewa sie w językach tj.: turecki, angielski, niemiecki, rosyjski. Hotel obsługuje karty tj. Visa i Mastercard. Zwierzęta nie są akceptowane. 

    Zakwaterowanie

    pokój dwuosobowy HOTEL STANDARD: ok. 22 m², z balkonem ok. 26 m²; mogący pomieścić maksymalnie 2 osoby dorosłe i 2 dzieci lub 3 osoby dorosłe i 1 dziecko, balkon z widokiem na morze, basen lub ogród, minibar, sejf (dodatkowo płatny), TV, telefon, prywatna łazienka (prysznic, toaleta, suszarka do włosów), klimatyzacja (01.06 - 30.09), czajnik elektryczny, zestaw do parzenia kawy i herbaty.VILLA ELITE JUNIOR: ok. 25 m² , z balkonem ok. 27 m²; mogący pomieścić maksymalnie 2 osoby dorosłe i 1 dziecko lub 3 osoby dorosłe; pozostałe tak, jak: pokój dwuosobowy HOTEL STANDARD. VILLA STANDARD DELUXE: ok. 28 m², z balkonem ok. 30 m²; mogący pomieścić maksymalnie 2 osoby dorosłe i 2 dzieci lub 3 osoby dorosłe i 1 dziecko, pozostałe tak, jak: pokój dwuosobowy HOTEL STANDARD. VILLA SENIOR DELUXE: ok. 33 m², z balkonem ok. 35 m²; mogący pomieścić maksymalnie 3 osoby dorosłe i 1 dziecko lub 4 osoby dorosłe; pozostałe tak, jak: pokój dwuosobowy HOTEL STANDARD. VILLA AILE ODASI: ok. 33 m², z balkonem ok. 35 m²; mogący pomieścić maksymalnie 4 osoby dorosłe i 1 dziecko lub 5 osób dorosłych; pozostałe tak, jak: pokój dwuosobowy HOTEL STANDARD. VILLA KING SUITE: ok. 45 m², z balkonem ok. 50 m²; mogący pomieścić maksymalnie 3 osoby dorosłe i 1 dziecko, składa sie z dwóch sypialni oddzielonych przesuwnymi drzwiami, pozostałe tak, jak: pokój dwuosobowy HOTEL STANDARD. 

    Wyżywienie

    UAI - ultra all inclusive; cztery posiłki w formie bufetu w restauracji głównej: śniadanie (07:00 - 10:00); późne śniadanie (10:00 - 10:30); obiad (12:30 - 14:30); kolacja (18:30 - 21:00). Placki gozleme, pizza, frytki, tosty serwowane w barze przy plaży (11:00 - 16:30). Kawa i wyroby cukiernicze (17:00 - 18:30); cukiernia (15:00 - 17:00); minibuffet (23:00 - 07:00); hamburgery (12:00 - 14:00 w Aqua Barze oraz 23:00 - 00:00 w Disco Barze); lody (15.05 - 15.10; 15:30 - 16:30; 19:00 - 21:00); kawa turecka w lobby (10:00 - 22:00).  3 restauracje à la carte  (15.05 - 30.09; 18:30 - 21:00; wymagana wcześniejsza reserwacja, 1 posiłek bezpłatny podczas 7-dniowego pobytu, czynne 5 dni w tygodniu w zależności od pogody i warunków): Italian (włoska), Ottoman (turecka) oraz Fish (śródziemnomorska; ryby, owoce morza). 8 barów: bar w lobby (24h, w cenie:kawa, herbata, woda), bar Ottoman (10:00-00:00), bar Diamond (10:00 - 00:00), bar Aqua przy basenie (10:00 - 18:00), bar w restauracji (12:30 - 14:30 oraz 18:30 - 21:00), bar przy plaży (10:00 - 22:00, bar Disco (00:00 - 02:00); 2 za dodatkową opłatą: dom wina (18:00 - 00:00) i bar Vitamin (10:00 - 18:00). Napoje wliczone w ultra all inclusive: wybrane napoje importowane, wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, ciepłe napoje. Butelkowane napoje i świeżo wyciskane soki - dodatkowo płatne. 

    Internet

     bezpłatne Wi-Fi w pomieszczeniach ogolnodostępnych (z wyjątkiem lobby: dodatkowo płatne) i pokojach. Kafejka interenetowa (za dodatkową opłatą). 

    Sport

    kort tenisowy (wyposażenie w cenie, oświetlenie za dodatkową opatą; rzutki, siatkówka plażowa, gimnastyka wodna, minigolf, zumba, step, aerobik, zawody, sporty wodne, tenis stołowy, piłka nożna, koszykówka, sala fitness/siłownia, za dodatkową opłatą: jazda konna, strzelanie z łuku, szeroka oferta sportów wodnych na plaży.

    Rozrywka

    w wybrane dni tygodnia, zgodnie z harmonogramem animacje tj. muzyka na żywo, karaoke, skecze kabaretowe, tematyczne wieczory, dyskoteka, pokazy specjalne. Czytelnia. 

    Wellness

     centrum SPA; bezpłatnie: łaźnia turecka, sauna, łażnia parowa; za dodatkową opłatą: zabiegi kosmetyczne i masaże. 

    Dla dzieci

    profesjonalny zespół animatorów, miniklub: 4-10 lat, 10:00 - 12:00, 14:30 - 17:00, siedem razy w tygodniu, animacje tj.: malowanie, różnorodne zabawy sportowe, zawody, plac zabaw, minidyskoteka. Usługa opiekunki za dodatkową opłatą. Krzesełko dla dziecka w restauracji bezpłatnie.  

    Program fakultatywny

     

    Mocne strony

    - Rozległy ogród i aquapark


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    Neckermann

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Antalya, Turcja

    Opis hotelu

    Informacje Ogólne:

    Saphir Hotel And Villa znajduje się w odległości 50 m od plaży piaszczysto-żwirowej. Miasto znajdujące się najbliżej hotelu to Alanya (12 km). Pozostałe miasta: Antalya (120 km). Znajduje się w Konakli, Hotel posiada 611 pokoi i został odnowiony w 2013 roku, dostępna jest 7 windy i klimatyzacja. Dla Państwa komfortu hotel posiada lobby, recepcję, salon i salon fryzjerski. W 7-piętrowym hotelu personel mówi po angielsku, niemiecku i rosyjsku. Mobilność także na urlopie zapewni wypożyczalnia samochodów. Dzieci mają możliwość zabawy na placu zabaw. Do dyspozycji są 2 czynny w sezonie baseny ze słodką wodą oraz oddzielny brodzik. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne bezpłatnie na plaży i na basenie. W pobliżu hotelu znajdują się centrum miasta. Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna i dyskoteka. Saphir Hotel And Villa dzięki romantycznymi kolacjami jest idealnym miejscem na podróż poślubną.

    Udogodnienia:

    Hotel oferuje opiekę medyczną, pralnię, usługi prasowania, pokojówki, kantor i usługę budzenia. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot. Rodzinny hotel oferuje klub dziecięcy, usługi opiekunki i brodzik, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Godziny pracy recepcji: 24h. Hotel posiada salę konferencyjną.

    Posiłki:

    Drinki można spożywać w barze w recepcji. All Inclusive: All Inclusive obejmuje napoje bezalkoholowe (pora serwowania: 10:00 - 02:00), ciasta i wyroby cukiernicze (pora serwowania: 17:00 - 18:30), alkohole lokalne (pora serwowania: 10:00 - 02:00), kawę i herbatę (pora serwowania: 10:00 - 02:00), przekąski o północy (pora serwowania: 23:00 - 00:00), wino (pora serwowania: 10:00 - 02:00), drugie śniadanie (pora serwowania: 10:00 - 10:30), piwo (pora serwowania: 10:00 - 02:00) i przekąski (pora serwowania: 12:00 - 16:30).

    Sport i Rozrywka:

    Aby aktywnie spędzać czas wolny, hotel oferuje bilard, sala gier, tenis stołowy i rzutki. Saphir Hotel And Villa posiada spa, łaźnię parową, pokój do relaksu i hammam. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: koszykówka, fitness, siatkówka i siatkówka plażowa. Lokalne firmy oferują sporty wodne takie jak skutery wodne. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy muzykę na żywo.

    Dodatkowe Informacje:

    Akceptujemy następujące formy płatności: karta Eurocard/MasterCard i karta Visa. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Saphir

    Opinie o Hotelu Saphir

    Saphir - możliwości zakwaterowania:

    Economy Room DM
    standard room dz
    standard room single use d1
    villa elite junior room ds
    villa family deluxe room fx
    villa senior deluxe room dqm
    villa standard deluxe room dx
    ECONOMY ROOM WITH BALCONY SINGLE USE
    ECONOMY ROOM WITH BALCONY
    HOTEL STANDARD ROOM WITH BALCONY
    HOTEL STANDARD ROOM WITH BALCONY SINGLE USE
    HOTEL QUALITY STANDARD ROOM WITH BALCONY
    HOTEL QUALITY STANDARD ROOM WITH BALCONY SINGLE USE
    VILLA ELITE JUNIOR ROOM SINGLE USE
    VILLA STANDARD DELUXE ROOM
    VILLA ELITE JUNIOR ROOM
    VILLA STANDARD DELUXE ROOM SINGLE USE
    VILLA FAMILY DELUXE TWO BEDROOMS
    family room quad standard
    villa double deluxe
    Best - Price Double Standard
    Single Use Standard
    family room triple standard
    Double Standard
    family room double standard
    VILLA SENIOR DELUXE ROOM
    DOUBLE STANDARD ANEX - ULTRA ALL INCLUSIVE
    Double Room Main Building
    Villa Elite Junior
    Double Single with Child
    DOUBLE ECONOMY - ULTRA ALL INCLUSIVE
    Double Room Promo Main Bu
    DOUBLE STANDARD PARTLY SEAVIEW - ULTRA ALL INCLUSIVE
    DOUBLE STANDARD - ULTRA ALL INCLUSIVE
    DOUBLE SUPERIOR SEA VIEW - ULTRA ALL INCLUSIVE
    Doppelzimmer Quality Stan
    Villa Senior Deluxe Zimme
    VILLA DELUXE - ULTRA ALL INCLUSIVE
    Villa Family Deluxe
    Villa Family Deluxe
    Villa Family Deluxe
    Villa Standard Deluxe

    Saphir - Możliwości wyżywienia:


    Masz pytania o Hotel Saphir? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00