cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Saphir, Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir, Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir, Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir, Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir, Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir, Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir, Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir, Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir, Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir, Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir, Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir, Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir, Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir, Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir, Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir, Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir, Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir, Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir, Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir, Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir, Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir, Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir, Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir, Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir, Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir, Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir, Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir, Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir, Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir, Riwiera Turecka
  • Hotel Saphir, Riwiera Turecka
1 / 31
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
04.04 - 09.04
już od 1425 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
14.10 - 17.10
już od 1096 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Saphir
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Saphir

Turcja: Riwiera Turecka: Alanya
Ocena hotelu Saphir:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Saphir:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 04 kwietnia 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 14 października 2020

Hotel Saphir w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 12 km od centrum Alanyi
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 100 min

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor: w recepcji
  • winda
  • sala TV
  • ogród
  • taras
  • sklep z pamiątkami: za opłatą
  • fryzjer: za opłatą
  • lekarz: za opłatą
  • amfiteatr
  • Wi-Fi: w miejscach ogólnodostępnych
  • terminal internetowy
  • pralnia: za opłatą
  • parking: niezadaszony
  • sale konferencyjne: 2

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

pokoje: 668, wille: 5

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • data otwarcia hotelu: 1990
  • ostatni, całkowity remont: 2014

Dla dzieci

  • łóżeczka dla dzieci: w cenie
  • opieka nad dziećmi: za opłatą, płatność gotówką
  • wysokie krzesełka dla dzieci
  • wózek dla dzieci: za opłatą
  • miniklub dla dzieci: 4 - 10 lat, kwiecień - październik
  • międzynarodowe animacje dla dzieci: 4 - 10 lat, kwiecień - październik, 10:30 - 12:30, 15:00 - 17:30
  • pokój gier i zabaw
  • plac zabaw
  • minidyskoteka: 4 - 10 lat, kwiecień - październik, 21:00 - 22:00
  • basen dla dzieci

Sport i wellness

W cenie
  • łaźnia parowa
  • hammam
  • minipiłka nożna
  • siatkówka plażowa
  • kort tenisowy
Płatne
  • strefa spa
  • masaże
  • tenis: oświetlenie, wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa

rozrywka

  • zajęcia sportowe
  • międzynarodowe animacje dla dorosłych
  • wieczory tematyczne
  • przedstawienia
  • dyskoteka

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • 2-4 os.
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Willa VIX1
  • 2-3 os.
  • ok. 28 m2
  • boczny widok na morze lub widok na ogród
  • typ Elite Junior
  • w bocznym budynku
  • od strony ogrodu
  • ostatni remont 2013
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • prysznic
  • sejf: za opłatą
  • czajnik elektryczny
  • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe i woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
  • telefon
  • TV sat.
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon
Willa VIX2
  • 2-4 os.
  • ok. 28 m2
  • frontalny lub boczny widok na morze
  • typ Standard Deluxe
  • bocznym budynku
  • od strony morza
  • ostatni remont 2010
  • klimatyzacja
  • wanna
  • sejf: za opłatą
  • czajnik elektryczny
  • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe i woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
  • telefon
  • TV sat.
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon
Willa VIX3
  • 3-5 os.
  • ok. 35 m2
  • boczny widok na morze lub widok na ogród
  • typ Family Deluxe
  • w bocznym budynku
  • od strony ogrodu
  • ostatni remont 2013
  • 2 pomieszczenia połączone drzwiami
  • klimatyzacja
  • prysznic
  • sejf: za opłatą
  • czajnik elektryczny
  • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe i woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
  • telefon
  • TV sat.
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-4 os.
  • ok. 22 m2
  • widok na ogród lub miasto
  • w budynku głównym
  • klimatyzacja
  • sejf: za opłatą
  • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe i woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
  • telefon
  • TV sat.
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój 2-osobowy DZX2
  • 2-4 os.
  • ok. 22 m2
  • widok na basen lub ogród
  • w budynku głównym
  • klimatyzacja
  • sejf: za opłatą
  • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe i woda, uzupełnianie minibaru: codziennie
  • telefon
  • TV sat.
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: codziennie 07:30 - 10:00, w formie bufetu
  • późne śniadanie: codziennie 10:00 - 10:30
  • obiad: codziennie 12:30 - 14:30, w formie bufetu
  • kolacja: 19:00 - 21:00, w formie bufetu, a la carte
  • przekąski
  • przekąski o północy
  • ciasto
  • lody
  • wybrane napoje bezalkoholowe: codziennie 10:00 - 02:00
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe: codziennie 10:00 - 02:00
  • kawa/herbata po południu
Restauracje i bary
  • restauracje: 3
  • główna restauracja „MAIN": kuchnia międzynarodowa, dania dietetyczne, dania sezonowe, dania wegetariańskie; bufet, show cooking, popołudniowa herbata, kwiecień - listopad, codziennie 07:30 - 10:30, 12:30 - 14:30 i 19:00 - 21:00, strefa dla palących, wysokie krzesełka dla dzieci
  • restauracja „ITALIAN ALA CARTE": kuchnia włoska; a la carte, wymagana rezerwacja, codziennie 19:00 - 21:45, wysokie krzesełka dla dzieci
  • restauracja specjalistyczna „OTTOMAN A LA CARTE": kuchnia turecka; a la carte, wymagana rezerwacja, czerwiec i wrzesień, codziennie 19:00 - 21:45, strefa dla palących, wysokie krzesełka dla dzieci

  • bary i inne: 6
  • bar w lobby „LOBBY BAR": kwiecień - listopad, codziennie 08:00 - 08:00
  • bar „OTTOMAN BAR": kwiecień - listopad, codziennie 10:00 - 00:00
  • bar „AQUA BAR": kwiecień - listopad, codziennie 10:00 - 18:00
  • bar „RESTAURANT BAR": codziennie 12:30 - 14:30 i 19:00 - 21:00
  • bar „DIAMOND BAR": kwiecień - listopad, codziennie 10:00 - 00:00
  • bar „DISCO BAR": dla gości w wieku 18+, maj - październik, codziennie 00:00 - 02:00

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Coral Travel

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Alanya Saphir Hotel zlokalizowany jest w centrum turystycznej miejscowości Konakli. Polecanej przede wszystkim dla imprezowiczów i poszukiwaczy wodnych wrażeń. Przy hotelu znajduje się piękna piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza. Dzięki przejrzystej wodzie i odpowiedniej głębokości możemy uprawiać wiele rodzajów sportów wodnych. Bardzo dobrze przygotowany na przyjazd rodzin z dziećmi. Dla najmłodszych przygotowano takie atrakcje jak brodziki, zjeżdżalnie wodne, plac zabaw czy mini klub. Tradycyjna turecka kuchnia jest codziennie serwowana w formule AII Inclusive.

    kategoria hotelu

    4*

    kategoria lokalna hotelu

    4*

    Data otwarcia

    Blok 1 - 1990 r., blok 2 - 1997 r., wille - 1998 r. Odnowiony w 2010 r. Na terenie znajdują się 3 restauracje, 6 barów, 2 sale konferencyjne, winda, basen kryty, 2 baseny odkryte, 5 zjeżdżalni wodnych, pralnia (płatna).

    internet

    Wi-Fi w lobby bezpłatne, Kawiarenka internetowa płatna

    plaża

    przy hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa, 250 m długości. Parasole, leżaki i materace - bezpłatne, ręczniki plażowe - depozyt (ok. 10€/ręcznik). Beach Bar serwuje przekąski i napoje bezalkoholowe.

    pokoje

    Wyposażone w klimatyzację centralną, w willach klimatyzację indywidualną, klimatyzacja (01.06.-30.09.), sejf (płatny ok. 2$/dzień + depozyt ok. 5€), minibar (bezpłatna woda w dniu przyjazdu), wannę lub prysznic, suszarkę, telefon, TV, balkon. Typy pokoi: w 2 budynkach: pokoje standardowe (4 dla niepełnosprawnych) w bungalowach: pokoje Villa Elite Junior (1 pokój) , pokoje rodzinne Villa Deluxe (2 pokoje połączone drzwiami) , pokoje standardowe Villa Deluxe (1 pokój)

    Wyżywienie

    3 restauracje, 6 barów All Inclusive (10:00-00:00) Formuła zawiera:śniadanie, późne śniadanie, obiad, kolacja, późny posiłek (zupa), przekąski, podwieczorek w wybranych barach, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe Formuła nie zawiera:napojów importowanych, soków ze świeżych owoców, kawy po turecku, napojów serwowanych w butelkach Restauracje a la carte - jedna wizyta w wybranej restauracji w trakcie pobytu gratis, restauracje czynne 15.05.-30.09. Wymagana rezerwacja.włoska, turecka

    z myślą o dzieciach

    2 brodziki, 3 zjeżdżalnie wodne, animacje i zajęcia w mini klubie dla dzieci w wieku 4-10 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, opiekunka (płatna ok. 20$/h) możliwość wypożyczenia wózka za opłatą i w miarę dostępności (płatne ok. 5 $/doba), łóżeczko dla dziecka do lat 2 (na zamówienie przed przyjazdem), krzesełka w restauracji, plac zabaw, kino na powietrzu (otwarte od 01.06 do 01.10)

    w cenie

    siłownia, sauna, łaźnia turecka, kort tenisowy, tenis stołowy, rzutki, koszykówka, siatkówka plażowa, mini boisko do piłki nożnej, aerobik, animacje, wstęp do dyskoteki

    płatne

    salon piękności, centrum SPA, masaż, oświetlenie kortu, rakiety i piłki do tenisa, bilard, sporty wodne na plaży, napoje w dyskotece

    Aktualizacja opisu

    19.07.2017 17:04

    usługi dostępne w hotelu

    Wi-Fi Przy plaży SPA Disco Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne Zjeżdżalnie


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4* Turcja/Riwiera Turecka

    Kategoryzacja hotelu

    Kategoria Lokalna 4* Kategoria Exim Tours 4*

    Położenie

    - przy plaży - ok. 500 m od centrum Konakli - ok. 14 km od centrum Alanyi - ok. 110 km od lotniska w Antalyi

    Plaża

    - prywatna, piaszczysto-żwirowa - pomost z 2 zjeżdżalniami - leżaki, materace i parasole (bezpłatne) - ręczniki plażowe (depozyt)

    Pokoje

    Pokój Standardowy - powierzchnia ok. 22 m2 - centralna klimatyzacja - LCD TV-Sat, telefon - mini bar i sejf (płatne) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon Villa Standard Deluxe - powierzchnia ok. 54 m2 - wyposażenie podobnie jak pokoju standardowym - dodatkowo zestaw do kawy i herbaty

    Sport, Relaks, Rozrywka

    - 2 baseny, 3 zjeżdżalnie - leżaki, materace i parasole przy basenie - siłownia, sauna, łaźnia turecka (zabiegi płatne) - tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa - kort tenisowy, koszykówka, mini football - programy animacyjne, imprezy tematyczne, dyskoteka Płatne - spa, masaże - bilard, oświetlenie kortu tenisowego - sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    - 2 brodziki, plac zabaw, mini klub

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski i lody w ciągu dnia, nocna przekąska. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 24:00 w wybranych barach, bar w dyskotece do 02:00. Raz na pobyt wizyta w restauracji a'la carte (wymagana rezerwacja).

    Restauracje i bary

    - restauracja główna

    - restauracje a'la carte

    włoska, turecka

    - bary

    lobby bar, disco bar, aqua bar, Diamond bar, Ottoman bar

    Dodatkowe informacje

    - obiekt otwarty w latach 1990 - 1998, systematycznie remontowany, dysponuje 611 pokojami - internet Wi-Fi w lobby (bezpłatny) - sklepiki, fryzjer, 2 sale konferencyjne - www.saphirhotels.com.tr

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe.

    Cena nie zawiera

    wizy uzyskanej przez elektroniczny system wniosków wizowych www.evisa.gov.tr koszt 15 EUR.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Orex

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Category

    4

    Region

    ALANYA

    Opis oferty:

    hotel został odnowiony w 2011/2012r., wille w 2014r.; usytuowany na powierzchni 55.000m², 2 budynki główne, winda, pięć willi 3-piętrowych;do dyspozycji gości: 2 baseny odkryte, park wodny - 3 zjeżdżalnie, basen kryty, restauracja główna, 2 restauracje A'la carte (w dniach i godzinach wyznaczonych przez hotel), 6 barów, 2 sale konferencyjne

    POKOJE:

    w hotelu znajdują się 422 pokoje standardowe (26m²), 54 Ville Deluxe (30m²), 64 Ville Elite Junior (27m²), 71 Villi Family Deluxe (35m², 2 sypialnie oddzielone drzwiami, pokój dzienny), 1 pokój przystosowany dla osób niepełnosprawnych; wyposażenie: klimatyzacja centralna (budynek główny) i indywidualna (wille), minibar (bezpłatna woda w dniu przyjazdu), TV/SAT, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, sejf (płatny), balkon, dywan, parkiet lub terakota

    DODATKOWO PŁATNE:

    centrum Spa & Wellness, masaże, salon kosmetyczny, salon fryzjerski, dyskoteka, gry komputerowe, pralnia, fotograf , lekarz (na wezwanie), bilard, oświetlenie kortów, sprzęt do tenisa, lekcje tenisa, wynajem samochodów i rowerów, wszystkie sporty wodne na plaży, room service, wi-fi, kafejka internetowa

    KONTAKT:

    www.hotelsaphir.com

    POŁOŻENIE:

    odległość od Alanyi 12 km, od lotniska w Antalyi 110 km

    PLAŻA:

    żwirowa plaża, o długości 250 m; leżaki, parasole, materace - bezpłatne; ręczniki plażowe - płatne; zejście do morza - żwirowe

    WYŻYWIENIE:

    All Inclusive - śniadanie, obiad, kolacja oraz przekąski (wszystkie posiłki w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe; dodatkowo płatne: napoje butelkowane, świeżo wyciskane soki, napoje energetyczne oraz alkohol importowany i wysokojakościowy

    DLA DZIECI:

    animacje, mini klub (4-10 lat), 3 zjeżdżalnie, brodzik, brodzik kryty, krzesełka w restauracji, pokój zabaw, plac zabaw, opiekunka (płatna), łóżeczko (na życzenie)

    SPORT I ROZRYWKA:

    animacje, noc turecka (1 na tydzień), muzyka na żywo (1 na tydzień), łaźnia turecka, sauna, łaźnia parowa, siłownia, centrum fitness, kącik TV, amfiteatr, kort tenisowy (w ciągu dnia), mini piłka nożna, tenis stołowy, rzutki, siatkówka na plaży, koszykówka, aerobik


    Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

    Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


    Sun&Fun

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA TURECKA

    ****

    KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

    SF4

    Położenie

    *    Hotel położony w miejscowości Konakli, 500 m od centrum miasteczka, 110 km od lotniska w Antalyi.

    PLAŻA

    *    Piaszczysta, prywatna, bezpośrednio przy hotelu; dostęp do leżaków, materacy i parasoli jest bezpłatny.

    ZAKWATEROWANIE

    *    611 pokoi - całkowicie odnowionych; *    Typy pokoi: 422 pokoje standardowe (26 m, w budynku głównym), 64 typu elite junior (27 m, w willach), 54 pokoje typu standard deluxe (30 m, w willach) oraz 71 pokoi rodzinnych - 2 pomieszczenia (35 m, w willach); 6  pokoi  standardowych  przystosowanych  jest  dla potrzeb osób niepełnosprawnych; *    Wyposażenie: telefon, telewizor, łazienka, suszarka do włosów, mini bar, sejf (płatny) i centralna klimatyzacja.

    RESTAURACJE I BARY

    *    Restauracja główna, dwie restauracje a'la carte (Goście raz na tydzień mogą bezpłatnie skorzystać z restauracji; wymagana wcześniejsza rezerwacja); *    6 barów: bar w lobby (otwarty całą dobę, płatny; bezpłatnie  tylko   kawa,   herbata   i   woda),   bar w dyskotece, Aqua Bar, Diamond Bar, Ottoman Bar, bar w restauracji.

    Wyżywienie

    *    All inclusive: śniadania, późne śniadania, obiady, kolacje, nocne przekąski, gozleme na plaży, przekąski w barach (w wybranych godzinach); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 10:00-02:00; świeżo wyciskane soki (płatne).

    SPORT I ROZRYWKA

    *    Dwa baseny zewnętrzne, basen wewnętrzny, pięć zjeżdżalni; *    Bezpłatnie: sauna, łaźnia turecka, rzutki, tenis ziemny, siatkówka, koszykówka, tenis stołowy, siatkówka plażowa, centrum fitness, codzienny program animacyjny; *    Odpłatnie: masaże i zabiegi w centrum SPA, bilard, centrum nurkowe, oświetlenie kortu tenisowego i wypożyczenie sprzętu, sporty wodne na plaży.

    DLA DZIECI

    *    Mini klub (dla dzieci w wieku 4-10 lat), brodzik, plac zabaw, łóżeczka dla niemowląt oraz wysokie krzesełka w restauracji, kino na świeżym powietrzu (działa w okresie 01.05-01.10) oraz specjalny program animacyjny; za dodatkową opłatą można wynająć opiekunkę do dziecka.

    POZOSTAŁE UDOGODNIENIA

    *    Amfiteatr, kącik TV w lobby, dyskoteka na powietrzu, mini centrum handlowe, pokój gier, dwie sale konferencyjne, punkt wymiany walut, pralnia, fryzjer, kafejka internetowa (płatna), usługi lekarskie, centrum piękności, bezpłatny dostęp do łącza internetowego Wi-Fi.

    NASZYM ZDANIEM

    *    Hotel o dobrym czterogwiazdkowym standardzie położony na rozległym terenie z ładnym ogrodem i dużym kompleksem basenowym. Polecamy ten hotel zwłaszcza rodzinom z dziećmi oraz osobom udającym się do Turcji po to, by wypocząć w aktywny sposób.

    STRONA INTERNETOWA

    *    www.hotelsaphir.com


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Mapa Hotelu Saphir
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Saphir

    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Saphir:
    • Lokalizacja
      5.6
    • Hotel
      5.5
    • Pokoje
      5.4
    • Wyżywienie
      5.4
    • Atrakcje
      i sport
      5.6
    • Obsługa
      5.4
    HolidayCheck
    Ocena Saphir:
    5.5 / 6

    Super hotel 2018-05-18
    Szczegóły oceny hotelu Saphir:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    5.8
    Super hotel 2010-09-17
    Szczegóły oceny hotelu Saphir:
    • Lokalizacja
      5.4
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Super warunki, piękny kompleks w pięciohektarowym ogrodzie, dwa duże baseny i jeden mały dla dzieci,...
    więcej

    5.9
    Hotel, zasłużone cztery gwiazdki 2011-07-01
    Szczegóły oceny hotelu Saphir:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    5.8
    Wspaniałe wakacje 2011-07-11
    Szczegóły oceny hotelu Saphir:
    • Lokalizacja
      5.8
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.8
    • Obsługa
      6.0

    To były nasze najlepsze wakacje. W Turcji byłam 2 razy, ale te wakacje były lepsze od poprzednich, a...
    więcej

    5.9
    Turcja mnie nie zachwyciła, Saphir tak 2011-07-18
    Szczegóły oceny hotelu Saphir:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.7
    Zachwycająco! Pobyt z dziećmi jak najbardziej tak 2011-08-16
    Szczegóły oceny hotelu Saphir:
    • Lokalizacja
      5.8
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.8
    • Obsługa
      6.0

    Wspaniały hotel z olbrzymim terenem przyległym, bardzo zadbany, z piękną roślinnością. Mimo dużej il...
    więcej

    5.9
    Cudowne wakacje z Saphir Hotel 2011-08-23
    Szczegóły oceny hotelu Saphir:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
    • Obsługa
      5.0

    5.8
    Fajny hotel 2011-09-05
    Szczegóły oceny hotelu Saphir:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      4.0

    5.2
    Świetny hotel gdy ma się pokój nie od autostrady 2012-07-05
    Szczegóły oceny hotelu Saphir:
    • Lokalizacja
      4.5
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      5.8
    • Obsługa
      5.0

    Bardzo sympatyczny kompleks hotelowy. Byliśmy z małym synkiem i jesteśmy zachwyceni. Piekny pokój z ...
    więcej

    5.3
    Bardzo dobry hotel 2012-07-26
    Szczegóły oceny hotelu Saphir:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.7
    Wszystko było OK. Solidny hotel. 2012-08-22
    Szczegóły oceny hotelu Saphir:
    • Lokalizacja
      5.3
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      5.5

    Solidny hotel 4 - gwiazdkowy położony przy samej plaży. Dobre jedzenie, dobra lokalizacja. Pomimo og...
    więcej

    5.4
    Saphir, Konakli - pełne 4 gwiazdki, fajne wakacje 2012-08-23
    Szczegóły oceny hotelu Saphir:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.3
    Dwa tygodnie w Hotelu Saphir (Konakli, Turcja) 2012-08-29
    Szczegóły oceny hotelu Saphir:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      2.0

    Bardzo duży hotel. Mimo to tłok jest tylko przy głównym basenie gdzie ryczy muzyka i gdzie Turcy pro...
    więcej

    4.9
    Mieszane uczucia po pobycie w Saphirze 2012-10-16
    Szczegóły oceny hotelu Saphir:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      3.3
    • Atrakcje
      3.5
    • Obsługa
      3.0

    Mieliśmy pokój w willi de luxe,i całe szczęście,bo blisko morza,i w zaciszu,z widokiem na mały basen...
    więcej

    4.1
    Pozytywne doświadczenie z 2 letnim dzieckiem 2012-10-30
    Szczegóły oceny hotelu Saphir:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.3
    Polecam! Każdy znjdzie tam coś dla siebie 2013-06-15
    Szczegóły oceny hotelu Saphir:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.0

    5.7
    Opis Hotelu Saphir & Villas w Konakli Alanya 2013-06-24
    Szczegóły oceny hotelu Saphir:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      5.0

    5.2
    Bardzo dobry hotel 2013-09-16
    Szczegóły oceny hotelu Saphir:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      3.0
    • Obsługa
      6.0

    5.5
    Polecam w 100% 2014-01-19
    Szczegóły oceny hotelu Saphir:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.7
    Moje wymarzone wakacje! 2014-05-05
    Szczegóły oceny hotelu Saphir:
    • Lokalizacja
      5.5
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Właśnie wróciliśmy i jesteśmy zachwyceni!!! Wszystko super ,a najbardziej zadowoleni jesteśmy z zesp...
    więcej

    5.8
    Naprawdę warty polecenia 2014-06-04
    Szczegóły oceny hotelu Saphir:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      4.3
    • Obsługa
      5.8

    Rewelacyjny hotel byliśmy na otwarcie sezonu w kwietniu . Ogromny park przed hotelem , duży plac zab...
    więcej

    5.4
    Wakacje maj/czerwiec 2014-06-19
    Szczegóły oceny hotelu Saphir:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.3
    Saphir- dobry hotel 2014-07-21
    Szczegóły oceny hotelu Saphir:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      5.3

    Sprzedziliśmy w tym Hotelu 10 dni razem z dziećmi w lipcu 2014r. Hotel nie nowy ale utrzymany na do...
    więcej

    5.5
    Hotel Saphir Konakli, polecam! 2014-08-10
    Szczegóły oceny hotelu Saphir:
    • Lokalizacja
      5.5
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.7

    Spędziliśmy tam 10 dni w sierpniu i jesteśmy bardzo zadowoleni.Hotel bardzo czysty,a wyżywienie bar...
    więcej

    5.8
    Najlepsze wakacje! 2014-10-19
    Szczegóły oceny hotelu Saphir:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      4.5

    Cudowny hotel. Idealne miejsce do spędzania wolnego czasu z przyjaciółmi. Kompleks o wielkiej powier...
    więcej

    5.6
    2 tygodnie w Turcji w tym hotelu 2014-12-16
    Szczegóły oceny hotelu Saphir:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    5.8
    Świetne Wakacje 2015-07-17
    Szczegóły oceny hotelu Saphir:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.8

    Polecam Hotel. Pokoje czyste, zadbane. Wieczorne Animacje bardzo ciekawe. Fajne baseny, plaża, otacz...
    więcej

    5.9
    Świetny wypoczynek w luksusowych warunkach 2015-07-23
    Szczegóły oceny hotelu Saphir:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.7
    Super! 2015-09-07
    Szczegóły oceny hotelu Saphir:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Zadowoleni turyści 2015-10-18
    Szczegóły oceny hotelu Saphir:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Był to nasz dziewiąty wyjazd do Turcji.Nie jesteśmy bardzo wymagającymi klientami,ale zwracamy uwa...
    więcej

    5.8
    Świetny hotel przyjazny dla rodzin z dziećmi 2018-02-17
    Szczegóły oceny hotelu Saphir:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0

    Saphir - możliwości zakwaterowania:

    PROMO ROOM LAND VIEW 3PAX
    STANDARD ROOM SNG USE 1PAX
    VILLA STD DELUXE ROOM 2PAX
    family room double standard
    family room quad standard
    family room triple standard
    standard best-price double standard
    STANDARD ROOM 3PAX
    standard double standard
    QUALITY STANDART ROOM 3PAX
    VILLA FAMILY DELUXE ROOM 2PAX
    VILLA FAMILY DELUXE ROOM 4PAX
    PROMO ROOM LAND VIEW 2PAX
    standard promotion double standard
    standard single w.child standard
    standard singleuse standard
    VILLA FAMILY DELUXE ROOM 5PAX
    villa double deluxe
    PROMO ROOM LAND VIEW SNG USE 1PAX
    QUALITY STANDART ROOM 2PAX
    VILLA STD DELUXE SNG USE 1PAX
    STANDARD EXPRESS ROOM 3PAX
    VILLA ELITE JUNIOR 2PAX
    QUALITY STANDARD ROOM SNG USE 1PAX
    VILLA FAMILY DELUXE ROOM 3PAX
    VILLA ELITE JUNIOR SNG USE 1PAX
    VILLA STD DELUXE ROOM 3PAX
    STANDARD ROOM 2PAX
    STANDARD EXPRESS ROOM 2PAX
    VILLA ELITE JUNIOR SNG USE 2PAX
    VILLA ELITE JUNIOR 3PAX
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy w supercenie
    Willa
    Willa
    Willa

    Saphir - Możliwości wyżywienia:


    Masz pytania o Hotel Saphir? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00