cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Ole Tropical Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Ole Tropical Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Ole Tropical Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Ole Tropical Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Ole Tropical Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Ole Tropical Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Ole Tropical Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Ole Tropical Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Ole Tropical Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Ole Tropical Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Ole Tropical Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Ole Tropical Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Ole Tropical Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Ole Tropical Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Ole Tropical Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Ole Tropical Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Ole Tropical Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Ole Tropical Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Ole Tropical Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Ole Tropical Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Ole Tropical Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Ole Tropical Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Ole Tropical Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Ole Tropical Tenerife, Teneryfa
  • Hotel Ole Tropical Tenerife, Teneryfa
1 / 25
Ocena
hotelu:
4.4 / 5
Najbliższy termin
03.02 - 18.02
już od 5522 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
12.05 - 20.05
już od 2575 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Ole Tropical Tenerife
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Ole Tropical Tenerife

Hiszpania: Teneryfa
Ocena hotelu Ole Tropical Tenerife:
4.4 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Ole Tropical Tenerife:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 03 lutego 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 12 maja 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ole Tropical Tenerife to świetnie usytuowany hotel w Playa de las Americas ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami, niedaleko piaszczystej plaży. Polecamy aktywnym osobom, miłośnikom życia nocnego, rodzinom z dziećmi oraz tym, którzy pragną odkrywać uroki przepięknej Teneryfy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w Playa de las Americas - najbardziej słynnym kurorcie Teneryfy, 500 metrów od najbliższej plaży La Arena, 700 metrów od Siam Parku
  • odnowione pokoje, smaczne wyżywienie
  • animacje, wi fi gratis

Hotel Ole Tropical Tenerife w ofercie Biura podróży:

Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ole Tropical Tenerife to świetnie usytuowany hotel w Playa de las Americas ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami, niedaleko piaszczystej plaży. Polecamy aktywnym osobom, miłośnikom życia nocnego, rodzinom z dziećmi oraz tym, którzy pragną odkrywać uroki przepięknej Teneryfy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w Playa de las Americas - najbardziej słynnym kurorcie Teneryfy, 500 metrów od najbliższej plaży La Arena, 700 metrów od Siam Parku
  • odnowione pokoje, smaczne wyżywienie
  • animacje, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel znajduje się w spokojniejszej części kurortu Playa de las Americas - Arona. W odległości kilkuminutowego spaceru można znaleźć dyskoteki, bary i restauracje. Do największego wodnego parku rozrywki na Teneryfie - Siam Parku ok. 700 m. Do lotniska Reina Sofia ok. 15 km.
Plaża:

Najbliższa plaża Troya (ciemny piasek, łagodne zejście do oceanu) oddalona jest o ok. 500 m od hotelu (do przejścia ulica). Leżaki i parasole - płatne (ok. 10 EUR/komplet).
Do dyspozycji gości:

Obiekt grutownie odnowiony w 2014 r.
Recepcja, windy, restauracja główna, snack bar, bar przy basenie, 2 baseny (1 dla dorosłych i 1 dla dzieci, podgrzewane w sezonie zimowym), leżaki i parasole przy basenie bezpłatne, hotel zapewnia ręczniki basenowe (depozyt ok. 5 EUR), plac zabaw, mini klub, opiekunka dla dzieci (dodatkowo płatna), sala telewizyjna, sala konferencyjna, mini market, pralnia (płatna), wypożyczalnia rowerów i skuterów, parking.
Pokoje:

Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dzień od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, asystę przedstawiciela Rainbow na lotniskach lokalnych, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (wersja standard: NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Wycieczki lokalne

TENERYFA

Wycieczki lokalne i atrakcje

Teneryfa w pigułce + wizyta w Loro Parku
To idealna propozycja dla wszystkich, którzy chcą połączyć zwiedzanie wyspy z wizytą w Loro Parku. Wycieczkę rozpoczniemy od Los Gigantes, gdzie zobaczymy imponujący cud natury - największe klify Teneryfy. Następnie malowniczą trasą dotrzemy do najpiękniejszego punktu widokowego na wyspie, skąd roztacza się widok na urocze miasteczko Garachico, nazywane "Pompejami Teneryfy". W miejscowości Icod de Los Vinos, która będzie naszym kolejnym przystankiem, czeka nas mnóstwo atrakcji - zobaczymy Drago Millenario, czyli najstarszy okaz drzewa smoczego na świecie, zachwycimy się tradycyjną kanaryjską architekturą a także posmakujemy lokalnych alkoholi podczas degustacji! Na zakończenie czeka nas wizyta w Loro Parku - najlepszym w Europie ogrodzie zoologiczno - botanicznym, gdzie zachwycimy się fantastycznymi pokazami z udziałem zwierząt. CENA: ok. 74 EUR/os dorosła, ok. 46 EUR/dziecko do 11 lat.
Wulkan Teide + Masca
Zapraszamy do wpisanego na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO Parku Narodowego Teide, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 kilometrów. Monumentalny stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. to najwyższy szczyt Hiszpanii i zarazem trzeci największy czynny wulkan na świecie. Księżycowy krajobraz Parku tworzą niezwykłe, kolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływające po stokach. Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć El Teide jeszcze lepiej z bliska proponujemy wjazd kolejką linową na 3555 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 27 EUR/os.). Podczas wycieczki zwiedzimy również położoną w zielonych górach Teno miejscowość Masca, którą podobno mieli założyć piraci. National Geographic uznał Mascę za jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie. Wycieczka sprzedawana w dwóch opcjach. CENA: Jeepami ok. 54 EUR/os dorosła, ok. 27 EUR/dziecko do 11 lat, Autobusem: ok. 46 EUR/os dorosła, ok. 39 EUR/dziecko do 11 lat.
La Gomera - druga Wyspa Kanaryjska
Całodniowa wycieczka na wyspę La Gomerę - kameralną i spokojną sąsiadkę Teneryfy. W programie m. in. wizyta w zabytkowej stolicy San Sebastian, gdzie znajduje się dom Krzysztofa Kolumba, odwiedziny na plantacji kanaryjskich bananów, gdzie dowiecie się Państwo, jak wygląda proces ich hodowli, oraz wizyta w Parku Narodowym Garajonay (lista UNESCO), gdzie zobaczymy największy na świecie, tajemniczy i spowity mgłą las wawrzynowy. Wycieczka sprzedawana w dwóch opcjach. CENA: Jeepami ok. 92 EUR/os dorosła, ok. 46 EUR/dziecko do 11 lat, Autobusem: ok. 78 EUR/os dorosła, ok. 23 EUR/dziecko do 11 lat.
Skarby Północy
Całodzienna wycieczka objazdowa po Teneryfie, prezentująca najbardziej urokliwe i tradycyjne miejsca wyspy. Pierwszym punktem będzie "kanaryjska Częstochowa", czyli Candelaria z Bazyliką Matki Boskiej Gromniczej. Następnie odwiedzimy dwie stolice - współczesną, czyli Santa Cruz, oraz pierwszą, zabytkową - La Lagunę. La Laguna to najpiękniejsze miasto Teneryfy z fantastycznie zachowaną kolonialną starówką, wpisaną na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwieńczeniem wycieczki będzie spacer wąskimi uliczkami miasteczka Orotava, który zaprowadzi nas do najpiękniejszego budynku Teneryfy - Domu z Balkonami. CENA: ok. 50 EUR/os dorosła, ok. 35 EUR/dziecko do 11 lat.
Katamaran Mustcat
3-godzinny rejs katamaranem wzdłuż południowego wybrzeża Teneryfy to okazja do relaksu i podziwiania wielorybów i delfinów w ich naturalnym środowisku. Podczas wycieczki zatrzymamy się w zatoce, gdzie będzie czas na morskie kąpiele oraz snorkeling i podglądanie podwodnego życia. CENA: ok. 43 EUR/os dorosła, ok. 22 EUR/dziecko do 11 lat.
Siam Park
Siam Park to największy tematyczny park wodny w Hiszpanii, nawiązujący swoją architekturą do królestwa Tajlandii. Znajdziemy tu kilkanaście zjeżdżalni, w tym największą w Europie, o wysokości 28 metrów, plażę z białym piaskiem sprowadzonym z Portugalii i basen z największą sztuczną falą na świecie, sięgającą kilku metrów wysokości! Park jest czynny codziennie w godz. 10:00-17:00 w okresie zimowym i 10:00-18:00 latem. CENA: ok. 37 EUR/os dorosła, ok. 25 EUR/dziecko do 11 lat.
Loro Park
Loro Park to mieszanka ogrodu zoologicznego i botanicznego. Można tu zobaczyć tysiące ptaków, fantastyczne pingwinarium, mnóstwo zwierząt na wybiegach - w tym tak unikalne okazy jak czerwone pandy i białe tygrysy, czy wreszcie potężne akwarium, gdzie nad naszymi głowami przepływają płaszczki i rekiny! Pokazy z udziałem delfinów, papug czy lwów morskich zachwycą nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Ponadto to właśnie w Loro Parku można zobaczyć jedno z nielicznych w Europie show z udziałem orek! Loro Park znajduje się na północy wyspy, w Puerto de la Cruz. CENA: ok. 37 EUR/os dorosła, ok. 25 EUR/dziecko do 11 lat.
W przypadku wyboru dwóch parków Siam Park + Loro Park obowiązuje tzw. TWIN TICKET Cena: ok. 60EUR/os. dorosła, ok. 41,50 EUR/dziecko do 11 lat. Zakup biletów w tej ofercie dostępny tylko na miejscu u Rezydenta Rainbow.
Jungle Park
Rodzinny park atrakcji położony kilka kilometrów od Los Cristianos. Znajduje się tutaj tropikalna dżungla (75 000 m2), gdzie można spotkać lwy, tygrysy, krokodyle, a także ponad 300 innych niezwykłych gatunków zwierząt. Park słynie przede wszystkim z imponujących pokazów dzikich ptaków. CENA: ok. 24 EUR/os. dorosła, ok. 17,50 EUR/dziecko do 11 lat.
Trekking Masca
Trasa przez rozpoczynający się w miejscowości Masca wąwóz to najpiękniejszy szlak trekkingowy na Teneryfie. Zapierające dech w piersiach widoki, endemiczna roślinność i niemal pionowe skalne ściany będą nam towarzyszyć podczas trwającego ok. 4 godziny marszu. Wędrówkę zakończymy u wylotu wąwozu, gdzie mieści się ukryta wśród klifów Los Gigantes dzika plaża. Po orzeźwiającej kąpieli powrócimy statkiem do cywilizacji. CENA: ok. 46 EUR/os dorosła, ok. 25 EUR/dziecko do 11 lat.
Odkryj nurkowane
Nie trzeba umieć pływać, aby z nami zanurkować! Kurs Discover Scuba Diving z polskimi instruktorami w bazie nurkowej PADI to pierwszy krok, aby zostać licencjonowanym nurkiem. Nurkowanie odbywa się przy najpiękniejszej plaży południa Teneryfy - Las Vistas w Los Cristianos. CENA: ok. 100 EUR/os.
Dla aktywnych

Trekking
Teneryfa to raj dla miłośników pieszych wędrówek. Na terenie Parku Narodowego Las Canadas del Teide wytyczono ponad 20 tras dla piechurów. Ogromną popularnością wśród amatorów trekkingu cieszą się również wyprawy w górach Anaga oraz Teno.
Windsurfing i kitesurfing
Teneryfa, ze względu na położenie i ukształtowanie wybrzeża, stanowi wymarzone miejsce do uprawiania tych sportów wodnych. Mekką surferów jest El Medano - niewielka miejscowość znana na całym świecie ze swych silnych wiatrów - oraz plaża La Fitenia w Playa las Americas. Z kolei na północy wyspy polecamy plaże El Socorro i Bajamar.
Przyroda

Playa del Duque - Costa Adeje
Najpiękniejsza plaża południowych kurortów Teneryfy - kameralna, oznaczona Błękitną Flagą, otoczona najbardziej ekskluzywnymi hotelami.
Relaks

Nocne życie w Las Veronicas
Numer jeden na imprezowej liście wyspy od niemal dekady! W Las Veronicas znajdują się najbardziej znane spośród wszystkich klubów na Teneryfie - np. kultowe Papagayo. Tutaj każdy dzień jest jak sobotnia imprezowa noc! Lokalizacja: Playa de las Americas.
Kuchnia

La Caleta - mekka smakoszy
W uroczej miejscowości La Caleta w pobliżu Costa Adeje można spróbować świeżych ryb i owoców morza w jednej z licznych restauracji położonych malowniczo nad brzegiem oceanu. Polecamy wybrać się tu na kolację o zachodzie słońca!
Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

Inne

Informacje ogólne
Waluta EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych są miejsca gdzie można wymieniać walutę.
Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego lub paszportu.
Czas Zimą minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego, latem minus 2 godziny.
Język urzędowy
hiszpański
Orientacyjne ceny Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 Eur, woda 1l - 1-1,5 Eur, piwo w barze od 1,5 Eur, kawa w kawiarni od 2 Eur, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 Eur do 5 Eur.
Poczta Czynna jest od poniedziałku do piątku w godz. 08.30-14.00. Zarówno kartki pocztowe, jak i znaczki można kupić w recepcji hotelu i tam zostawić do wysłania. Znaczek do Polski i innych krajów Europy kosztuje 0,65 Eur.
Elektryczność Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony Karty telefoniczne możemy kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Godziny pracy Banki otwarte są codziennie od 9.00 do 14.00, w soboty do 13.00 sklepy czynne są od 09:00 do 13.00 oraz po 16.00 kiedy kończy się sjesta. Supermarkety czynne są zazwyczaj od 09:00 do 21:00. W niedziele i święta sklepy i urzędy są zamknięte. Wszelkie urzędy są otwarte tylko w godzinach porannych.
Wyloty: Z Warszawy, Katowic, Gdańska oraz Poznania.Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku.Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl\rozklady.
W regionie
Teneryfa Teneryfa, ze stolicą w Santa Cruz de Tenerife, jest największą wyspą archipelagu Wysp Kanaryjskich (2059 km2), położoną na Oceanie Atlantyckim, u północno-zachodnich wybrzeży Afryki, administracyjnie należącą do Hiszpanii. Charakteryzuje się górzystą powierzchnią pochodzenia wulkanicznego. Najwyższy szczyt Pico de Teide (3718 m n.p.m.) jestjednocześnie najwyższą górą Hiszpanii. Wyspa ta kusi pięknymi plażami oraz zielenią palm. Uprawia się tu trzcinę cukrową, banany, drzewa cytrusowe, winorośl, zboża, tytoń oraz warzywa. Głównym miastem i portem jest Santa Cruz de Tenerife. Na wyspie panuje zróżnicowany klimat (łagodny przez cały rok). Łańcuch górski dzieli wyspę na dwie strefy klimatyczne - południowo - wschodnią - cieplejszą (dominuje klimat pustynny i suchy, ponieważ dociera tam gorące powietrze z Afryki, stosunkowo niewiele roślinności, piaszczyste plaże) oraz północno-zachodnią - chłodniejszą (panuje klimat wilgotny, bogata roślinność, skaliste wybrzeże, czarny igrafitowy piasek wulkaniczny). O mieszkańcach Teneryfy mówi się, że są jak wulkan Teide - zimni na zewnątrz, gorący w środku - choć w przy pierwszym spotkaniu mogą okazać się nieprzystępni, to przy drugim na pewno będą przyjaźni, pomocni i otwarci. To ludzie stanowiący prawdziwą mieszankę kultur i narodowości etnicznych, a przy tym dumni ze swych tradycji i kultury, którymi chętnie dzielą się z turystami.
Los Cristianos, Playa de las Americas i Costa Adeje Los Cristianos i Playa de las Americas położone są na południu wyspy, w odległości ok. 13-18 km od lotniska Reina Sofia. Są również jednymi z najstarszych miejscowości wypoczynkowych w tej części wyspy. Wraz z Costa Adeje, przechodząc jedna w drugą, tworząrozbudowaną bazęhotelowąi rekreacyjną. W Los Cristianos i Playa de las Americas znajdują się plaże wulkanicznego pochodzenia (ciemny piasek).
Playa de las Americas to nieprzerwany ciąg restauracji, barów, dyskotek, pasaży handlowych - życie tu toczy się przez całą dobę.
Los Cristianos jest nieco spokojniejsze, choć również nie brak tu atrakcji typowych dla kurortów turystycznych, pozwalającychprzyjemnie spędzić czas poza hotelem.
Costa Adeje uznawane jest za kurort bardziej przyjaznym rodzinom, więcej tu hoteli niż dyskotek, to wspaniała promenada nadmorska z pieknymipunktami widokowymi i sympatycznymi restauracjami zapewnią Klientom udany wypoczynek. Miłośnicy kąpieli słonecznych znajdą tu dobrze zagospodarowane plaże (leżaki parasole, prysznice, a do tego sporty wodne). Amatorom windsurfingu i kitesurfingu polecamy wizytę w położonym przy lotnisku El Medano, gdzie panująidealne warunki dla wind-, kite-surferów. Miłośnicy gór mogą uprawiać trekking w parku narodowym wulkanu El Teide, golfiści znajdą świetnie przygotowane pola golfowe, a wielbicieli wycieczek krajoznawczych zachęcamy do odwiedzenia Orotavy oraz Puerto de la Cruz - miejscowości położonych na północy wyspy, które kuszą typowymi hiszpańskimi krętymi uliczkami ibielonymi domkami z czerwonymi dachówkami. Wszystkim polecamy genialny park wodny Siam Park. Zapraszamy do poznawania Teneryfy!


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ole Tropical Tenerife to świetnie usytuowany hotel w Playa de las Americas ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami, niedaleko piaszczystej plaży. Polecamy aktywnym osobom, miłośnikom życia nocnego, rodzinom z dziećmi oraz tym, którzy pragną odkrywać uroki przepięknej Teneryfy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w Playa de las Americas - najbardziej słynnym kurorcie Teneryfy, 500 metrów od najbliższej plaży La Arena, 700 metrów od Siam Parku
  • odnowione pokoje, smaczne wyżywienie
  • animacje, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Teneryfa

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4*

Data otwarcia

1995 r. Odnowiony maj/czerwiec 2014 r. Na terenie znajduje się restauracja, 3 bary, basen podgrzewany zimą, taras słoneczny. Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne

plaża

600 m od hotelu, leżaki, parasole i materace - płatne.

pokoje

Wyposażone w łazienkę z suszarką, telefon, TV, sejf (płatny), mini bar, balkon lub taras. Typy pokoi: na terenie hotelu: pokoje standardowe , pokoje basic , suity , superior suity (z wydzieloną optycznie częścią dzienną i sypialną)

Wyżywienie

restauracja, 3 bary

śniadanie

Formuła zawiera:śniadanie, wybrane lokalne bezalkoholowe napoje do śniadania

śniadanie i obiadokolacja

Formuła zawiera:śniadanie, obiadokolacja, wybrane lokalne bezalkoholowe napoje do śniadania

śniadanie, obiad i kolacja

Formuła zawiera:śniadanie, obiad, kolacja, wybrane lokalne bezalkoholowe napoje do śniadania All Inclusive (10:30-00:00) Formuła zawiera:śniadanie, obiad, kolacja, przekąski w wybranych barach, lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe

z myślą o dzieciach

brodzik, mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, krzesełka w restauracji

w cenie

fitness, tenis stołowy, animacje

płatne

masaż, bilard

Aktualizacja opisu

31.05.2016 15:02

usługi dostępne w hotelu

Niepełnosprawni Wi-Fi Siłownia Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Ecco Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ole Tropical Tenerife to świetnie usytuowany hotel w Playa de las Americas ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami, niedaleko piaszczystej plaży. Polecamy aktywnym osobom, miłośnikom życia nocnego, rodzinom z dziećmi oraz tym, którzy pragną odkrywać uroki przepięknej Teneryfy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w Playa de las Americas - najbardziej słynnym kurorcie Teneryfy, 500 metrów od najbliższej plaży La Arena, 700 metrów od Siam Parku
  • odnowione pokoje, smaczne wyżywienie
  • animacje, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hiszpania/Teneryfa

Opis

Elegancki hotel Ole Tenerife Tropical położony jest w spokojnej części jednego z najpopularniejszych kurortów południowego wybrzeża Teneryfy - Playa de las Americas, w bliskiej odległości od nadmorskiej promenady z licznymi restauracjami, kawiarenkami oraz sklepami. Sporym atutem lokalizacji obiektu jest także bliskość szerokiej wulkanicznej plaży oraz słynnego Siam Parku. Do dyspozycji Gości są wszystkie wygody, jak przystało na hotel tej kategorii - komfortowe, stylowo urządzone pokoje, ładne baseny w zadbanym ogrodzie czy restauracja serwująca smaczne i urozmaicone posiłki. Doskonała lokalizacja oraz różnorodność atrakcji zapewnia udany wypoczynek dla całej rodziny.

Lokalizacja

w Playa de las Americas, ok. 400 m od plaży, w centrum miejscowości, ok. 15 km od lotniska, ok. 300 m od głównej ulicy, ok. 300 m od centrum handlowego, ok. 300 m od przystanku komunikacji publicznej, ok. 200 m od centrum rozrywki, ok. 6 km od pola golfowego.

Wyposażenie

liczba pokoi - 189, restauracje - 1, bar przy basenie, snack bar, lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), recepcja 24h, taras słoneczny, parking, ogród, mini market, wymiana walut, przechowalnia bagażu, wypożyczalnia skuterów, wypożyczalnia rowerów, opieka lekarska (płatna), pokoje dla niepalących, centrum konferencyjne.

Basen

basen odkryty ze słodką wodą, leżaki i parasole bezpłatne; basen dla dzieci (podgrzewane w sezonie zimowym).

Pokoje

klimatyzacja, telewizja satelitarna, sejf (płatny), internet bezprzewodowy (płatny), telefon, taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z prysznicem, zestaw do parzenia kawy/herbaty. Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 3 osób.

Plaża

publiczna, piaszczysta, łagodne zejście, przejście przez ulicę, prysznic, wulkaniczna, zagospodarowana, parasole (płatne), leżaki (płatne).

Sport na plaży

nurkowanie (płatne), snorkeling (płatny), siatkówka, kajaki (płatne), windsurfing (płatny), narty wodne (płatne), kitesurfing (płatny), parasailing (płatny), sporty wodne (płatne), żeglarstwo (płatne).

Sport i fitness

siatkówka (płatna), koszykówka (płatna), wodny aerobik, tenis ziemny (płatny), squash (płatny), masaże (płatne), aerobik, rzutki, bilard (płatny), siłownia (płatna), boisko wielofunkcyjne.

Rozrywka

muzyka na żywo, okazjonalnie program artystyczny, animacje, sala TV.

Dla dzieci

opiekunka (płatna), mini klub, plac zabaw, łóżeczko dziecięce, krzesełka w restauracji, animacje.

Wyżywienie

śniadania w formie bufetu, możliwość dopłaty do obiadokolacji, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive.

All Inclusive

śniadanie, lunch i obiadokolację w formie bufetu w restauracji głównej; lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe w wyznaczonych barach, między 10.00 a 23.00.

Informacje dodatkowe

Dawny hotel Tropical Playa 3*, Ok. 700 m od największego parku wodnego na Teneryfie - Siam Parku, Boisko wielofunkcyjne płatne (koszykówka, siatkówka, piłka ręczna, piłka nożna) ,

Cena zawiera

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, W przypadku lotów czarterowych z Warszawy, Katowic. bagaż główny do 20kg + podręczny do 5kg. W przypadku lotów liniami Ryanair z Warszawy-Modlina, Krakowa i Wrocławia bagaż podręczny 10 kg max. wymiary 55x40x20cm (istnieje możliwość zakupu bagażu głównego w momencie rezerwacji) W przypadku lotów liniami Wizz Air z Katowic bagaż podręczny 10 kg max. wymiary 55x40x23cm (istnieje możliwość zakupu bagażu głównego w momencie rezerwacji) Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48h.

Cena nie zawiera

Opcjonalnie dopłaty do bagażu głównego w przypadku lotów - I. Ryanair z Warszawy-Modlina, Krakowa i Wrocławia - - dopłaty do bagażu głównego 20 kg - 400 zł/2 strony/os. przez cały rok II. Wizz Air z Katowic - - bagaż rejestrowany do 20 kg - 550 zł/os/2 strony przez cały rok CENY W MOMENCIE REZERWACJI BILETU! Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami. opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

Obsługa na miejscu

Obsługa lokalnego przedstawiciela w języku polskim (spotkanie informacyjne w hotelu, kontakt telefoniczny). W przypadku hoteli na północy wyspy wyłącznie kontakt telefoniczny z przedstawicielem w języku polskim.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ole Tropical Tenerife to świetnie usytuowany hotel w Playa de las Americas ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami, niedaleko piaszczystej plaży. Polecamy aktywnym osobom, miłośnikom życia nocnego, rodzinom z dziećmi oraz tym, którzy pragną odkrywać uroki przepięknej Teneryfy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w Playa de las Americas - najbardziej słynnym kurorcie Teneryfy, 500 metrów od najbliższej plaży La Arena, 700 metrów od Siam Parku
  • odnowione pokoje, smaczne wyżywienie
  • animacje, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Teneryfa

Położenie

w spokojnej części Playa de las Américas, Arona. Restauracje, bary, sklepy tylko kilka minut pieszo od hotelu. Do największego wodnego parku rozrywki w Europie - Siam Parku ok. 700 m.

Plaża

do piaszczystej, publicznej plaży Playa de Troya ok. 450 m. Leżaki i parasole za opłatą.

Wyposażenie

hotel od 2014 zarządzany przez znaną sieć hotelową IBEROSTAR oferuje 189 pokoi, 7 pięter, 2 windy. Hol powitalny z miejscami wypoczynkowymi i recepcją, restauracja z tarasem zewnętrznym, 2 bary, pizzeria. Sala konferencyjna (do 40 osób). W ogrodzie basen ze słodką wodą, taras słoneczny, bar przy basenie. Leżaki i parasole w cenie. www.oletropicaltenerife.com

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (1-3A): lodówka, klimatyzacja, odpłatny sejf, TV sat., telefon, balkon. Wanna, prysznic, WC. Z widokiem na ocean (1-3B). Z większą zniżką przy wcześniejszej rezerwacji (N2-3A): ograniczona ilość. Pokoje wariant ekonomiczny (2-3S). Suite (2-4C): większe i bardziej luksusowe. Superior Suite z widokiem na ocean (2-4D): na wyższych piętrach.

Dzieci

oddzielny brodzik, plac zabaw, program animacyjny. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty, na zapytanie.

Rozrywka

urozmaicony program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem. Muzyka na żywo, wieczorne przedstawienia.

Dostęp do internetu

kącik internetowy za opłatą. WI-FI na terenie całego hotelu za opłatą, w lobby barze bez opłaty.

Sport

siłownia, boisko sportowe. Za opłatą: tenis.

Wyżywienie

Ze śniadaniem, z dwoma lub trzema posiłkami: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, herbata, kawa w godz. 10-23:00. Przekąski w godz. 16-17:00.

Dodatkowe informacje

Wcześniej = taniej- do 31.12.14 20% ZNIŻKI (pok. N2-3A), 15% ZNIŻKI (pozostałe pokoje), 1.01-28.02.15 10% ZNIŻKI, 1.03-31.03.15 5% ZNIŻKI. Zniżki- DLA DZIECI 2-6 LAT- pobyt gratis lub zniżka procentowa. DLA DZIECI 7-16 LAT- zniżka procentowa.

Polecamy

hotel zarządzany przez siec hotelową IBEROSTARblisko plaży i największego wodnego parku Europy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Neckermann HIT

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ole Tropical Tenerife to świetnie usytuowany hotel w Playa de las Americas ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami, niedaleko piaszczystej plaży. Polecamy aktywnym osobom, miłośnikom życia nocnego, rodzinom z dziećmi oraz tym, którzy pragną odkrywać uroki przepięknej Teneryfy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w Playa de las Americas - najbardziej słynnym kurorcie Teneryfy, 500 metrów od najbliższej plaży La Arena, 700 metrów od Siam Parku
  • odnowione pokoje, smaczne wyżywienie
  • animacje, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Teneryfa, Hiszpania

Położenie

w spokojnej części Playa de las Américas, Arona. Restauracje, bary, sklepy tylko kilka minut pieszo od hotelu. Do największego wodnego parku rozrywki w Europie - Siam Parku ok. 700 m.

Plaża

do piaszczystej, publicznej plaży Playa de Troya ok. 450 m. Leżaki i parasole za opłatą.

Wyposażenie

całkowicie wyremontowany hotel oferuje 189 pokoi, 7 pięter, 2 windy. Lobby z recepcją, restauracja z tarasem zewnętrznym, 2 bary, pizzeria. Sala konferencyjna (do 40 osób). W ogrodzie basen ze słodką wodą, taras słoneczny, bar przy basenie. Leżaki i parasole w cenie. www.oletropicaltenerife.com

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (1-3A): klimatyzacja, odpłatny sejf, TV sat. LCD, minibar (za opłatą), telefon, balkon. Wanna, prysznic, WC. Z widokiem na ocean (1-3B). Wariant ekonomiczny (2-3S). Suite (1-2C): dla maks. 2 osób; pokój dzienny i oddzielna sypialnia. Suite rodzinne (2-4E): dla 2 os. dorosłych i 1-2 dzieci. Superior Suite (2-4D): na 5-7 piętrze, ze wspaniałym widokiem na ocean.

Dzieci

oddzielny brodzik, plac zabaw, miniklub (4-12 lat). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty, na zapytanie.

Rozrywka

urozmaicony program animacyjny. Muzyka na żywo, wieczorne przedstawienia.

Dostęp do internetu

kącik internetowy za opłatą. WI-FI na terenie całego hotelu za opłatą.

Sport

siłownia, boisko sportowe. Za opłatą: tenis.

Wellness

za opłatą: sauna, jacuzzi, masaże.

Wyżywienie

Ze śniadaniem, z dwoma lub trzema posiłkami: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, herbata, kawa w godz. 10-23:00. Przekąski w godz. 16-17:00.

Wcześniej = taniej

do 31.12.15 15% zniżki, 1.01-29.02.16 10% zniżki, 1.03-31.03.16 5% zniżki.

Dla dzieci

2-6 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa, 7-16 lat: zniżka procentowa.

Polecamy

  • całkowicie wyremontowany
  • nowoczesny design
  • dogodna lokalizacja w centrum Playa de las Américas
  • blisko plaży i największego wodnego parku Europy


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ole Tropical Tenerife to świetnie usytuowany hotel w Playa de las Americas ze sklepami, barami, restauracjami i dyskotekami, niedaleko piaszczystej plaży. Polecamy aktywnym osobom, miłośnikom życia nocnego, rodzinom z dziećmi oraz tym, którzy pragną odkrywać uroki przepięknej Teneryfy.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w Playa de las Americas - najbardziej słynnym kurorcie Teneryfy, 500 metrów od najbliższej plaży La Arena, 700 metrów od Siam Parku
  • odnowione pokoje, smaczne wyżywienie
  • animacje, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4 Hiszpania/Teneryfa

Położenie

- w pobliżu liczne sklepy, restauracje i bary - niedaleko przystanek autobusowy, postój taksówek - ok. 700 m od plaży - Siam Park 950 m - ok.1 km od Costa Adeje - ok.2 km pole golfowe - ok. 3 km od Los Cristianos - ok.18 km od lotniska

Plaża

- piaszczysta, publiczna - leżaki i parasole za opłatą

Pokoje

Pokoje typu Standard - klimatyzacja, TV-SAT - telefon, lodówka/mini bar - sejf (płatny) - internet Wi-Fi (bezpłatny) - łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów) - balkon - pokoje z widokiem na morze za opłatą Pokoje typu Family - wyposażone podobnie, jak pokoje Standard, - bardziej przestronne, składają się z sypialni i pokoju dziennego  

Sport, Relaks, Rozrywka

bezpłatnie - 2 baseny  zewnętrzne ze słodka wodą(jeden podgrzewany) - leżaki i parasole przy basenie - siłownia - dzienne i wieczorne animacje  płatne - kort tenisowy - sporty wodne na plaży - SPA (masaże i zabiegi pielęgnacyjne) - solarium  

Dla dzieci

- mini club - brodzik

Wyżywienie

Bed&Breakfast (BB) - śniadanie Half Board Plus (HB ) - śniadanie i kolacja w formie bufetu, napoje do kolacji płatne All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, pomiędzy posiłkami/popołudniu/w ciągu dnia przekąski, kawa, herbata, ciasto.

Restauracje i bary

- restauracja główna - 3 bary (lobby, pool, snack)

Dodatkowe informacje

- ostatnia renowacja 2002 r. - internet Wi-Fi w miejscach publicznych (bezpłatny) - 189 pokoi - lobby z recepcją - sala konferencyjna - przechowalnia bagaży - parking bezpłatny  www.olehotels.com  

Bagaż

Lato 2017 Kraków, Warszawa Modlin, Wrocław (Ryanair); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (wyloty od 01.04 - 31.05 oraz od 01.10 - 31.10) / 220 PLN (wyloty od 01.06 - 30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa Berlin (Ryanair) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (wyloty od 01.04 - 31.05 oraz od 01.10 - 31.10) / 220 PLN (wyloty od 01.06 - 30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa Katowice (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny o wymiarach 42x32x25, który za dodatkową opłatą można zastąpić dużym bagażem podręcznym o wadze; - 15 kg - 160 zł/osobę (max. 56x45x25) Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 23 kg - 458 PLN (wyloty od 01.04 - 30.09) / 370 PLN (wyloty od 01.10 - 31.10) - 32 kg - 572 PLN (wyloty od 01.04 - 30.09) / 484 PLN (wyloty od 01.10 - 31.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena Będzie wyższa. Zima 2017/18 Kraków, Warszawa Modlin, Wrocław (Ryanair); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 210 PLN (wyloty od 16.10 - 05.12) / 300 PLN (wyloty od 06.12 - 10.01)/ 210 PLN (wyloty od 11 01 - 30 04) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa Katowice (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg o wymiarach 55x40x23 Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 370 PLN (wyloty od 16.10 - 30.11 i od 10.01-15.03)/ 458 PLN (wyloty od 01.12 - 09.01)/ 460 PLN (wyloty od 16.03 - 15.04)/ 372 PLN (wyloty od 16.04 - 10.05) - 32 kg - 484 PLN (wyloty od 16.10 - 30.11 i od 10.01-15.03)/ 572 PLN (wyloty od 01.12 - 09.01)/ 574 PLN (wyloty od 16.03 - 15.04)/ 486 PLN (wyloty od 16.04 - 10.05) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena Będzie wyższa. Berlin (Ryanair) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (wyloty od 16.10 - 05.12) / 310 PLN (wyloty od 06.12 - 10.01)/ 220 PLN (wyloty od 11 01 - 30 04) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa Berlin (Norwegian) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 170 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Berlin (EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 280 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Mapa Hotelu Ole Tropical Tenerife
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Teneryfa)
Puerto de la Cruz czyli miasto na północy Teneryfy z kompleksem Lago Martianez
Wodny park atrakcji Siam Park wzorowany na tajlandzkiej wiosce - Hiszpania, Teneryfa
Kilometrowa plaża na północy wyspy Teneryfa ze złotym saharyjskim piaskiem - Hiszpania
Słynny na całym świecie park zoologiczny Loro Park w Puerto de la Cruz odwiedzają miliony turystów rocznie
Klify olbrzymy czyli Los Gigantes na wyspie Teneryfa
Długa piaszczysta plaża i promenada w pobliży Playa de las Americas na wyspie Teneryfa
Jedna z ładniejszych plaż i miejscowości na południu wyspy Teneryfa czyli Costa Adeje
Jedna z głównych atrakcji wyspy Teneryfa czyli wulkan Teide
Przyciągająca tysiące turystów 1000- letnia dracena w miejscowości Icod del los Vinos na Teneryfie
La Gomera to najpopularniejsza wycieczka fakultatywna dostępna z wyspy Teneryfa
Wąwóz Masca w górach Teno to ulubione miejsce na trekking na Teneryfie
Wulkaniczna Playa de La Arena każdego roku przyciąga  tysiące turystów na Teneryfie

Opinie o Hotelu Ole Tropical Tenerife

4.6
zdecydowanie polecam

Z hotelu Ole Tenerife Tropical wróciliśmy w poprzednim tygodniu. Jak dla nas hotel bez zarzutu, widać że po całkowitym remoncie. Bardzo blisko do centrum Playa De Las Americas, plaży, oraz do Siam Parku polecam, najlepszy aquapark na Teneryfie i w całej europie!

POLECAM:
wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6
4.6
zdecydowanie polecam

Bardzo fajny hotel, chyba dla każdego - i na wypoczynek i na zwiedzanie. blisko centrum Playa de las americas, dobre miejsce wypadowe na zwiedzanie Teneryfy. w trakcie naszego pobytu bardzo dobre jedzenie, smaczne i duży wybór, pokój przestronny, sprzątany codziennie. trochę mały basen jak dla mnie, ale poza tym nie mam żadnych negatywnych uwag. Wg. mojej opinii Hotel Ole Tenerife Tropical to dobre 4*.

POLECAM:
singlom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6
4.0
polecam

Hotel Ole Tropical Tenerife oceniam na 4+, podobało się nam. To były pierwsze wakacje za granicą już od dawna. Na Teneryfie byliśmy pierwszy raz i to był super wybór mojego męża :) Hotel możemy polecić.

POLECAM:
singlom, na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.0

Ole Tropical Tenerife - możliwości zakwaterowania:

Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon
1 os. pokoj standardowy
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
Suita do pojedynczego wykorzystania lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon
1 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
Pokoj dwuosobowy lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
Suita lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon
Suita superior lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
Suita rodzinna lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
3 os. pokoj rodzinny
Pokoj wariant ekonomiczny lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon
3 os. pokój standardowy
3 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
Suita lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon
Suita superior lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon widok na morze
Suita rodzinna lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze

Ole Tropical Tenerife - Możliwości wyżywienia:


Ole Tropical Tenerife - miasta wylotu:


Ole Tropical Tenerife - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Ole Tropical Tenerife? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00