Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Sentido Neptune Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Sentido Neptune Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Sentido Neptune Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Sentido Neptune Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Sentido Neptune Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Sentido Neptune Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Sentido Neptune Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Sentido Neptune Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Sentido Neptune Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Sentido Neptune Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Sentido Neptune Beach Resort, Mombasa
1 / 11
Udogodnienia hotelu Sentido Neptune Beach Resort
  • Windsurfing
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Sentido Neptune Beach Resort

Kenia: Mombasa
Ocena hotelu Sentido Neptune Beach Resort:
5.0 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Sentido Neptune Beach Resort:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Ocena hotelu:
5.0 / 5
Średnia z 1 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 22 czerwca 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 17 kwietnia 2019

Hotel Sentido Neptune Beach Resort w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Przestronny i komfortowy hotel położony na północnym wybrzeżu Mombasy. Ok. 3 km od hotelu znajdują się sklepy, restauracje, puby, a ok. 6 km farma krokodyli, Park Hallera i inne rozrywki. Do starego centrum Mombasy ok. 14 km, do lotniska ok. 24 km.



Plaża:

Hotel usytuowany przy publicznej plaży Bamburi - szerokiej z białym piaskiem. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe dostępne bezpłatnie w ogrodzie przy plaży na terenie hotelu.



Do dyspozycji gości:

Recepcja 24 h z przestronnym lobby, winda, restauracja główna z tarasem serwująca dania kuchni międzynarodowej, 2 bary: przy basenie oraz płatny dodatkowo bar Coffee Shop przy recepcji. Na terenie hotelu znajduje się basen z wydzielonym brodzikiem dla dzieci, otoczony tarasem słonecznym z bezpłatnymi leżakami i parasolami i ręcznikami kąpielowymi. Ponadto: sala telewizyjna, 2 sklepy z pamiątkami, biżuterią i odzieżą.


Pokoje:

Hotel posiada 78 komfortowych pokoi o różnym standardzie, zlokalizowanych w 3-piętrowym budynku głównym. Pokoje standardowe o pow. ok. 27 m? z widokiem na otoczenie hotelu dla max. 3 os. dorosłych, wyposażone są w: łazienkę z prysznicem, suszarkę do włosów, indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV Sat., płatny sejf (ok. 195 KSH/dzień), mini lodówkę, zestaw do przygotowywania kawy i herbaty, moskitierę, balkon. Za dodatkową opłatą dostępne są pokoje superior zwrócone w stronę oceanu o pow. ok. 30 m? (na zapytanie pokoje połączone drzwiami) oraz mastersuite w stylu swahili z widokiem na ocean o pow. ok. 35 m? z umeblowanym balkonem.


Wyżywienie:

All Inclusive: śniadanie (07:00-10:00), lunch (12:00-15:00) i obiadokolacja (19:00-22:00), dodatkowo przekąski w ciągu dnia w barze przy basenie (10:00-18:00). Wszystkie posiłki podawane są w formie bufetu i w standardach kuchni międzynarodowej. W godz. 10:00-15:00 możliwość zamówienia posiłków a'la carte (za dopłatą). Ponadto bar przy basenie (10:00-24:00) serwujący napoje bezalkoholowe oraz lokalne napoje alkoholowe.


Program sportowy i animacyjny:

Hotel prowadzi animacje w wersji soft, m.in.: występy zespołów muzycznych, pokazy akrobatyczne, pokazy tradycyjnych tańców afrykańskich, dyskoteka (napoje po godzinach All Inclusive płatne dodatkowo). Ponadto: aqua aerobic, siatkówka wodna, rzutki, tenis stołowy, stół do gry w karty, bilard. Za dodatkową opłatą sporty wodne na plaży.


Internet:

Bezpłatny Internet Wi-Fi w lobby hotelowym oraz w pokojach.



Kategoria lokalna:

****



Strona www:

www.neptunehotels.com



Naszym zdaniem:

Niewielki hotel o przyjemnej, wakacyjnej atmosferze. Hotel lubiany jest za przestronne pokoje oraz dobre jedzenie. Dodatkowym atutem jest nieduża odległość od lotniska oraz krótki czas transferu. Hotel dla szerokiej gamy odbiorców: zarówno dla par, osób młodych - ze względu na bliskość rozrywek oraz dla osób ceniących aktywny wypoczynek.


Program

Dzień 1
Zbiórka przy stanowiskach odpraw Rainbow na 2 godz. przed wylotem samolotu na poszczególnych lotniskach. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na r.pl/rozklady. Po przylocie spotkanie z rezydentem i transfer do hotelu.
Uwaga!
Dla Gości przylatujących do Mombasy późnym wieczoremobiadokolacja w tym dniu serwowana jest najczęściej w formiezimnej płyty.

Dzień 2 - 7 (lub 14)
Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie oraz wycieczki lokalne.

Dzień 8 (lub 15)
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.

Dzien 9 (lub 16)
Przylot do Polski.

Uwagi do programu
Z dniem 28.08.2017 zmieniły się przepisy dotyczące ochrony środowiska naturalnego w Kenii. W związku z nowo obowiązującym prawem używanie, produkowanie i importowanie toreb foliowych w Kenii jest nielegalne i karane wysoką grzywną (nawet do 38 tys. USD) lub karą pozbawienia wolności do 4 lat. Podróżni przyjeżdżający do Kenii z foliowymi torbami w bagażu (dot. reklamówek, foliówek, jednorazówek, również tych z zakupami ze sklepów w strefie bezcłowej), zobligowani są do pozostawienia ich na lotnisku. Zalecamy by zamiast foliowych toreb używać toreb materiałowych lub papierowych. Kenia jest jednym z krajów z najbardziej rygorystycznym prawem dotyczącym plastikowych toreb.

Wizy
Wiza do Kenii:


Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. O szczegóły zapytaj swojego opiekuna wycieczki lub agenta, u którego zakładałeś rezerwację.

Możliwe jest wizowanie we własnym zakresie, wtedy do ceny imprezy nie zostanie dodany koszty wizowania. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski.

Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym.

Wizy - informacje dla sprzedawców
Wiza
- Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza. - Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Usługa dostępna jest w systemie Travella (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella maksymalnie na 5 dni przed rozpoczęciem imprezy). - Do wizy należy przesłać skanem: • 1 aktualne kolorowe zdjęcie paszportowe w formacie .jpg (5,5x5,5 cm, enface, jasne tło, bez okularów, zamknięte usta), • wysokiej jakości kolorowy skan paszportu (pierwsze 2 strony) w formacie .jpg. Komplet dokumentów (skan zdjęcia i paszportu) należy wysłać na adres

Ĺšwiadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowym z międzylądowaniem, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie (7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych) w hotelach lub logdach, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, wyżywienie zgodne z opisem wybranego hotelu, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy kenijskiej (ok. 50 USD/os.), wycieczek lokalnych, zwyczajowych napiwków, dodatkowych posiłków i napoi oraz innych wydatków własnych.

Wycieczki lokalne

Ceny i realizacja wycieczek jest uzależniona od położenia hotelu. W przypadku hoteli w Malindi cena może być wyższa o koszt dodatkowego transportu (ok. 15 USD/os.). Dopłata do pokoju 1-os. ok. 30 USD.


WYSPA WASINI - WYCIECZKA CAŁODNIOWA (wtorki)


Nurkowanie powierzchniowe na południowym wybrzeżu i relaksujący dzień na tropikalnej wyspie. Po śniadaniu zostaną Państwo przewiezieni na nabrzeże Shimoni "miejsce jaskiń" (zwiedzanie jednej z nich, gdzie niegdyś przetrzymywano niewolników) i z tego punktu za pomocą łodzi Dhow transport do Parku Kisite Mpunguti Marine, który oferuje jedno z najpiękniejszych miejsc widokowych w Kenii. W drodze do tego punktu poszukamy delfinów, które upodobały sobie to piękne miejsce. Proszę pamiętać o zabraniu kostiumów kąpielowych i kremów z filtrem przeciwsłonecznym! Na wyspie Wasini zwiedzanie typowej muzułmańskiej wioski - opcjonalnie (należy nałożyć odzież na kostium kąpielowy) lub czas wolny na odpoczynek. Na łodzi obowiązuje formuła All Inclusive (sprzęt do snorkelingu, napoje bezalkoholowe, lunch - w cenie). Za dodatkową opłatą możliwość nurkowania głębinowego z instruktorem - 1 zejście na ok. 40 min. ok. 50 USD/os. Wczesnym wieczorem powrót łodzią Dhow do nabrzeża Shimoni i z tego miejsca dalszy transport do hotelu.

Cena ok. 98 USD/os. z hoteli na południu Mombasy, ok. 108 USD/os. z hoteli na północy Mombasy.


MOMBASA - WYCIECZKA PÓŁDNIOWA (poniedziałki)


Zwiedzanie rozpoczniemy od zwiedzania Fortu Jezus, zabytku wpisanego na listę Światowego Dziedzictwa UNESCO, którego historia nierozerwalnie wiąże się z historią całego miasta. Potem udajemy się na spacer ulicami starego miasta, podczas którego możemy podziwiać budynki z czasów kolonialnych nawiązujące do architektury arabskiej z pięknie rzeźbionymi drewnianymi drzwiami. Podczas spaceru mamy okazję zobaczyć plac Rządowy, znajdujący się tuż obok starego portu oraz jeden z najstarszych meczetów w Mombasie. Następnie jedziemy na Aleję Baobabów, gdzie możemy zrobić sobie zdjęcie z jednym z największych baobabów na wyspie. Udajemy się również pod kły - symbol Mombasy i na koniec do manufaktury plemienia Akamba, które od pokoleń zajmuje się rzeźbieniem figur z drewna egzotycznego, a także dokonać zakupów tych produktów w atrakcyjnych cenach.

Cena ok. 50 USD/os. z hoteli na południu Mombasy, ok. 45 USD/os. z hoteli na północy Mombasy.


TSAVO EAST SAFARI 2 DNI (1 noc) (środa-czwartek)


Dzień 1


Po wczesnym śniadaniu transfer minibusem do Parku Narodowego Tsavo (ok. 150 km). Lunch, a następnie zwiedzanie jednego z największych Parków Narodowych Afryki: ponad 13 tys. km2 sawanny i niesamowitych lasów akacjowych i tysiące dzikich zwierząt: słonie, lwy, bawoły, antylopy kudu i żyrafy. Lunch, kolacja i zakwaterowanie w lodgy, z której można obserwować zwierzęta podchodzące do wodopoju.

Dzień 2


Po śniadaniu kolejne safari w poszukiwaniu dzikich zwierząt w Parku Narodowym Tsavo. Dla chętnych wizyta w wiosce Masajskiej (płatna dodatkowo ok. 25 USD/os.). Po południu powrót do hotelu pobytowego, kolacja i nocleg.

Cena ok. 280 USD/os. z hoteli na południu, ok. 265 USD/os. z hoteli na północy.


MASAI MARA SAFARI 2 DNI (1 noc) (dowolny dzień)


Masai Mara to położony na płaskowyżu (ok. 1600 m.n.p.m.) najsłynniejszy rezerwatu dzikich zwierząt w Afryce, który wraz z przyległym Serengeti (w Tanzanii) uważany jest za najpiękniejszy park na świecie. Masai Mara to głównie płaska sawanna z rzadkimi drzewami i stadami antylop, gazeli, zebr, słoni, żyraf oraz polującymi na nie drapieżnikami takimi jak lwy, lamparty, gepardy, hieny, szakale itd.

Dzień 1


Wcześnie rano wyjazd na lotnisko, przelot samolotem do Masai Mara (możliwe międzylądowania). Po wylądowaniu krótkie safari i dojazd do lodgy, zakwaterowanie i lunch. Po południu wyjazd na kolejne safari na terenie Masai Mara. Powrót na kolacje i nocleg w luksusowej lodgy na terenie rezerwatu.

Dzień 2


Rano śniadanie i safari. Po lunchu wylot samolotu do Mombasy. Transfer z lotniska do hotelu. Istnieje możliwość przedłużenia o dodatkowy nocleg (3 dni, 2 noclegi).

Cena ok. 990 USD/ok. Dodatkowo płatna wizyta w wiosce masajskiej ok. 25 USD/os.


Dni realizacji wycieczek fakultatywnych mogą ulec zmianie. Nasi rezydenci pomogą także w zorganizowaniu wyjazdu na wędkowanie, które będzie okazją do złowienia egzotycznych gatunków ryb, np.: merlinów. Cena ok. 500 USD za wynajem całego kutra, wyjazd realizowany przy 7 - 8 osobach.

Inne

Ważne informacje


Waluta


W Kenii obowiązuje szyling kenijski (KSH) dzielący się na 100 centów. Wwożenie i wywożenie miejscowej waluty jest zabronione. 1 USD = ok. 95 KSH. Uwaga! Należy zabierać tylko dolary wydane po 2006 roku. Starsze roczniki nie są przyjmowane.

Czas


+ 2 godziny w stosunku do czasu polskiego.

Orientacyjne ceny


Woda mineralna 1,5 l. - ok. 100 KSH Piwo w barze - ok. 250-300 KSH

Elektryczność


Napięcie 220 - 240 V. Wtyczki typu angielskiego, wymagane są konwektory do gniazdek, które można wypożyczyć lub kupić niemal we wszystkich hotelach i lodgach. Zazwyczaj występują gniazdka typu A, z trzema dziurkami usytuowanymi na wierzchołkach trójkąta. Pasują do nich polskie cienkie wtyczki (jak od ładowarki do telefonu). Natomiast nie pasują okrągłe grube wtyczki (jak od suszarki do włosów czy zasilacza do laptopa). W takich przypadkach konieczne jest używanie adaptera (przejściówki). Czasami dostępne są one w hotelowych recepcjach (za kaucją zwrotną), można także zakupić je w Polsce w supermarketach budowlanych (ok. 20 zł).

Fotografowanie


Nie należy fotografować budynków urzędowych, militarnych, policji mundurowej, itd. Zwyczajowo za fotografowanie tamtejszej ludności daje się napiwki przed zrobieniem zdjęcia. Przydatne są teleobiektywy, zwłaszcza na safari. W parkach narodowych nie wolno używać dronów.

Zdrowie


Od turystów przyjeżdżających z Europy nie są wymagane żadne obowiązkowe szczepienia, jednak WHO zaleca szczepienia przeciw żółtej febrze, żółtaczce zakaźnej typu A i B, błonicy, tężcowi oraz polio. Na wybrzeżu Kenii, w okolicach Mombasy występuje niewielkie zagrożenie zarażenia malarią, warto profilaktycznie zabrać środki antymalaryczne (prosimy skontaktować się z lekarzem specjalistą, który takie środki może przepisać). Ponadto należy zachować podstawowe zasady higieny jak mycie rąk, owoców, picie wody butelkowanej, używanie wody butelkowanej do mycia zębów itd. Przy programach KTJ, KTS i KTZ obowiązkowe jest szczepienie przeciwko żółtej febrze (ze względu na przekroczenie granicy kenijsko-tanzańskiej).

Telefony:


Za granicę najtaniej jest dzwonić po zakupie i doładowaniu lokalnych kart (koszt karty SIM ok. 100 KSH, wymagany paszport). Do Polski + 48 numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta Z Polski + 254 numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta Uwaga! Polskie telefony komórkowe działają w Kenii, ale na terenach parków zwykle nie ma zasięgu. Może być także problem z otrzymywaniem i wysyłaniem wiadomości tekstowych.

Safari


Nasze wyobrażenia o parkach jest zwykle różne od tego, co zastajemy na miejscu. Park w wydaniu kenijskim to nie mały, ogrodzony teren z alejkami i zwierzętami w niewoli, ale ogromne połacie lądu (największe parki mają pow. od 10 do 15 tys. km2), gdzie zwierzęta żyją na wolności w swoim naturalnym środowisku. Na terenie parków nie ma żadnej aktywności ludzkiej, nie ma dróg i elektryczności (z wyjątkiem lodgy), a poruszać się można tylko minibusem lub jeepem po wyznaczonych szlakach. Pod żadnym pozorem nie wolno wychodzić z pojazdu. Minibusy to 6 lub 7-mio osobowe vany z otwieranym dachem. Kierowca jest jednocześnie przewodnikiem, zna doskonale tereny parków, jak i posiada wiedzę na temat zwierząt, które potrafi wytropić i nazwać. Minibusy nie są klimatyzowane. Stan dróg w Kenii jest bardzo zły. Duża część to drogi gruntowe, a te wyasfaltowane mają tyle dziur, że czasami prędkość podróżowania spada do 20 km/h. Zatem przejazdy mogą być męczące i uciążliwe, a minibusem będzie trzęsło i kołysało. Safari odbywają się zwykle dwa razy dziennie, w godzinach 06:00-08:00 i 16:00-18:00 (każde ok. 30 km). Jest to najlepsza pora dnia do obserwacji zwierząt gdyż w tym czasie, chcąc uniknąć upału, wychodzą one polować lub do wodopoju.

WYLOT:


Wylot do Mombasy liniami czarterowymi z międzylądowaniem technicznym w Egipcie lub na Cyprze (ok. 45 min., bez wysiadania z samolotu). Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na r.pl/rozklady.

Uwagi do programu

Z dniem 28.08.2017 zmieniły się przepisy dotyczące ochrony środowiska naturalnego w Kenii. W związku z nowo obowiązującym prawem używanie, produkowanie i importowanie toreb foliowych w Kenii jest nielegalne i karane wysoką grzywną (nawet do 38 tys. USD) lub karą pozbawienia wolności do 4 lat. Podróżni przyjeżdżający do Kenii z foliowymi torbami w bagażu (dot. reklamówek, foliówek, jednorazówek, również tych z zakupami ze sklepów w strefie bezcłowej), zobligowani są do pozostawienia ich na lotnisku. Zalecamy by zamiast foliowych toreb używać toreb materiałowych lub papierowych. Kenia jest jednym z krajów z najbardziej rygorystycznym prawem dotyczącym plastikowych toreb.

Wizy

Wiza do Kenii:


Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. O szczegóły zapytaj swojego opiekuna wycieczki lub agenta, u którego zakładałeś rezerwację.

Możliwe jest wizowanie we własnym zakresie, wtedy do ceny imprezy nie zostanie dodany koszty wizowania. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski.

Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym.

Wizy - informacje dla sprzedawcĂłw

Wiza
- Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza. - Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Usługa dostępna jest w systemie Travella (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella maksymalnie na 5 dni przed rozpoczęciem imprezy). - Do wizy należy przesłać skanem: • 1 aktualne kolorowe zdjęcie paszportowe w formacie .jpg (5,5x5,5 cm, enface, jasne tło, bez okularów, zamknięte usta), • wysokiej jakości kolorowy skan paszportu (pierwsze 2 strony) w formacie .jpg. Komplet dokumentów (skan zdjęcia i paszportu) należy wysłać na adres


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Itaka

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Kenia / Kenia

Opis oferty:

Bardzo sympatyczny, typowo wakacyjny i kameralny, na pewno spodoba się amatorom nieformalnej, wakacyjnej atmosfery. Należy do grupy hotelowej Neptune Hotels, co jest gwarancją znakomitego poziomu usług. Po renowacji ma ładne, kolorowe wnętrza i nowoczesne, przyjemne pokoje. Znany z urozmaiconych i profesjonalnie prowadzonych animacji oraz programów rozrywkowych.

POŁOŻENIE:

na północnym wybrzeżu MOMBASY, ok. 14 km od centrum Mombasy; ok. 24 km od portu lotniczego w Mombasie.

PLAŻA:

Bamburi Beach, piaszczysta, biały piasek, łagodnie schodzi do morza, bezpośrednio przy hotelu, bez serwisu plażowego.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, kompletnie odnowiony w 2006 r., 78 pokoi, 2 piętra, winda, nieduży, elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci; 2 bary: przy basenie i w holu, 2 butiki; sala konferencyjna dla 150-200 osób, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby, ogród; za opłatą: fryzjer, masaże.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), 27 m², zadbany, komfortowy, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka do włosów), telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy i herbaty, sejf (3 EUR/dzień); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka), widok na ogród;

superior:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 30 m², zadbany i elegancki; wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo widok na ocean; pokój superior za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, ok. 500 m², gł. 0,4-1,5 m, zintegrowany brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 50 m², gł. 0,2-0,4 m, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; tenis stołowy, bilard, rzutki; miniklub (4-12 lat), bogaty program animacji dla dorosłych i dla dzieci, pokazy akrobatów, tradycyjne tańce afrykańskie; za opłatą: centrum nurkowe, sporty wodne na plaży: snurkowanie, windsurfing; ok. 6 km od hotelu 18-dołkowe pole golfowe.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-9.30), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.30-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w barze przy basenie (10.00-18.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barach (10.00-24.00).

KONTAKT:

00254415485701,

GRATIS:

Wi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Neckermann

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Kenia, Kenia

UWAGA!

Brak transferu i opieki rezydenta!

Położenie

ok. 14 km na północ od Mombasy. Transfer z lotniska ok. 45 minut.

Plaża

bezpośrednio przy pięknej piaszczystej plaży Bamburi.

Wyposażenie

cieszący się dużą popularnością obiekt dysponuje łącznie 78 pokojami w 3-piętrowym budynku głównym. Lobby z recepcją, restauracja z tarasem słonecznym, bar sportowy, kawiarenka internetowa (za opłatą), miejsca wypoczynkowe i kilka sklepów. Mały tropikalny ogród z basenem i zintegrowanym brodzikiem, bar i restauracja z przekąskami, taras słoneczny. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe w ogrodzie bez opłaty. www.neptunehotels.com.

Dostęp do internetu

WIFI w lobby i pokojach bez opłaty.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Karty kredytowe

MasterCard, Visa.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (A1-3A): ok. 27 m kw., jasne i funkcjonalnie urządzone, lodówka, zestaw do przygotowywania kawy i herbaty, moskitiera, telefon, klimatyzacja, TV sat, sejf (za opłatą), balkon. Prysznic, WC. Pokoje dwuosobowe superior od strony morza (A1-3B): ok. 30 m kw. Suite od strony morza (A2-3J): ok. 35 m kw., wyposażone jak pokoje superior, dodatkowo płaszcze kąpielowe.

Sport

tenis stołowy, bilard, siatkówka plażowa, surfing (wymagana licencja); za opłatą masaże i wędkarstwo; w sąsiednim hotelu za opłatą: tenis, żeglowanie, windsurfing i nurkowanie.

Wellness

za opłatą masaże.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu (na kolacje możliwy też wybór menu). Do posiłków wino. Przekąski w godz. 10.00.-18.00. Po południu kawa i herbata. Napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe, lokalne piwo i wino w godz. 10.00.-24.00.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Ecco Travel

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Kenia

Opis

Kameralny i nowoczesny Sentido Neptune Beach Resort położony jest około 14 km na północ od Mombasy, bezpośrednio przy pięknej, białej plaży Bamburi. Obiekt należy do znanej sieci hotelowej SENTIDO, co zapewnia doskonały serwis i najlepszą lokalizację. Kompleks szczyci się elegancko urządzonymi pokojami, z których każdy oferuje spektakularny widok na bujne, tropikalne ogrody lub błękitne wody Oceanu Indyjskiego. Hotelowa restauracja zapewnia międzynarodowe standardy oraz organizuje wieczory tematyczne, a zlokalizowany wśród palm basen zapewni chwile orzeźwienia w upalne dni. W czasie pobytu zarówno dorośli, jak i dzieci mają możliwość skorzystania z licznych zajęć animacyjnych organizowanych na terenie hotelu. Neptune Beach Resort jest bardzo popularny wśród stałych Gości także ze względu na bardzo dobrą obsługę i rodzinną atmosferę.

Lokalizacja

w Mombasie, przy plaży, ok. 15 km od centrum, ok. 24 km od lotniska, ok. 3 km od centrum handlowego.

Wyposażenie

liczba pokoi - 78, bary - 2, baseny odkryte - 1, lobby bar, bar przy basenie, room service (płatny), lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), kawiarenka internetowa (płatna), recepcja 24h, sklep z pamiątkami, taras słoneczny, ogród, wymiana walut, fryzjer, butik, salon urody, biblioteka, jubiler, opieka lekarska (płatna), parasole przy basenie, leżaki przy basenie, centrum konferencyjne.

Pokoje

klimatyzacja, telewizja, telewizja satelitarna, sejf (płatny), internet bezprzewodowy, lodówka (płatna), taras/balkon, mini bar/lodówka (płatne), łazienka z wanną lub prysznicem. Typ pokoju - w cenie zakwaterowanie w pokoju typu STANDARD. Możliwość dopłaty do pokoju typu SUPERIOR (dodatkowo w pokoju - zestaw do parzenia kawy i herbaty, suszarka do włosów oraz widok na ocean).

Plaża

piaszczysta, szeroka, łagodne zejście, przy hotelu.

Sport na plaży

nurkowanie (płatne), snorkeling (płatny), siatkówka, windsurfing (płatny), motorowe sporty wodne (płatne), sporty wodne (płatne).

Sport i fitness

wodny aerobik, tenis ziemny (płatny), tenis stołowy, masaże (płatne), aerobik, rzutki, bilard.

Dla dzieci

brodzik, mini klub, animacje, łóżeczko dziecięce, krzesełka w restauracji.

Wyżywienie

pakiet All Inclusive.

All Inclusive

śniadanie (7.00 - 10.00), lunch (12.00 - 15.00) i obiadokolację (19.00 - 23.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w ciągu dnia 10.00 - 18.00; napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole między 10.00 a 24.00.

Cena zawiera

przelot na trasie Warszawa - Mombasa - Warszawa z przesiadką w porcie europejskim, opłaty lotniskowe, ubezpieczenie KL, NNW, transfery lotnisko - hotel, hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu zgodnie z wybraną ofertą,

Cena nie zawiera

dopłaty do wylotu z lotniska lokalnego, obsługi w jęz. polskim, dopłaty do pokoju pojedynczego, dopłat do pokoi o wyższym standardzie, wycieczek fakultatywnych, opłaty za wizę - ok. 50 USD/os., Informacja o możliwych dopłatach dostępna w formularzu rezerwacji.

Obsługa na miejscu

Obsługa miejscowego agenta Ecco Travel - w jęz. angielskim. Dane kontaktowe agenta podajemy na dowodzie rezerwacji.

Informacje wizowe

Obywatele polscy udający się do Kenii muszą posiadać wizę pobytową, którą należy uzyskać on-line poprzez stronę internetową.www.ecitizen.go.ke. Obecnie istnieje jeszcze możliwość ubiegania się o wizy na granicach kenijskich, niemniej wkrótce zaistnieje konieczność aplikowania wyłącznie on-line (od 1 września 2015 r.). Kenijskie władze imigracyjne podkreślają, że jest to proces, którego wdrażanie potrwa kilka miesięcy, dlatego też powyższy termin może ulec zmianie. Cena wizy turystycznej ważnej 3 miesiące to ok. 50 USD/os. Okres ważności paszportu nie może być krótszy niż 6 miesięcy od daty planowanego powrotu.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Travel, które jest jednym z największych w Polsce organizatorów egzotycznych wakacji. Wraz z Biurem Podróży Ecco Holiday od kilku lat spełnia turystyczne marzenia swoich klientów.

Biuro Podróży Ecco Travel specjalizuje się w szczególności w organizacji wycieczek objazdowych do Chin, Japonii, Tajlandii, Indonezji, Emiratów Arabskich, Meksyku i na Kubę. Ich programy zawsze cieszą się ogromną popularnością wśród klientów. Profesjonalni piloci, doskonała obsługa klienta zarówno przed wylotem jak i w trakcie wyjazdu, a także doskonale skonstruowane wycieczki objazdowe sprawiły, że dziś biuro ma mnóstwo świetnych opinii. Wszystkie oferty oparte są wyłacznie na przelotach rejsowych by zapewnić komfort transportu i doskonałe wspomnienia z podróży.

Możliwe jest także przygotowanie wyjazdu wypoczynkowego w popularnej formule all inclusive. Biuro Podrózy Ecco Travel jest w stanie spełnić wszystkie marzenia klientów, nawet w zakresie organizacji malowniczych ślubów i innych nietypowych imprez.


Mapa Hotelu Sentido Neptune Beach Resort

Opinie o Hotelu Sentido Neptune Beach Resort

Kameralny, spokojny hotel z bardzo miłą i życzliwą obsługą. Spędziłem tam z rodziną wspaniałe Święta Bożego Narodzenia i Sylwestra 2009/2010. Za dodatkową opłatą safarii, czy wizyta na farmie krokodyli. Było super. Polecam usługi miejscowych "plażowych firm turystycznych", miałem obawy, ale nie słusznie. Przekonalem się, że taniej nie znaczy gorszej jakości usługi (brak pośrednikow).

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Sentido Neptune Beach Resort - możliwości zakwaterowania:

1 os. Pokój Deluxe z widokiem na ocean - na potwierdzenie
1 os. pokoj deluxe z widokiem na ogrod
1 os. pokój mastersuite z widokiem na ocean
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby Standard prysznic WC klimatyzacja balkon
1 os. pokoj standardowy
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja balkon od strony morza
pokoj superior z widokiem na ocean
Suita do pojedynczego wykorzystania typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja balkon od strony morza
2 os. Pokój Deluxe z widokiem na ocean - na potwierdzenie
2 os. pokoj deluxe z widokiem na ogrod
2 os. pokój mastersuite z widokiem na ocean
2 os. pokoj standardowy
Pokoj dwuosobowy Standard prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja balkon od strony morza
2 os. pokoj superior z widokiem na ocean
Suita typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja balkon od strony morza
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob Standard prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja balkon od strony morza
1 os. Pokój Deluxe z bocznym widokiem na ocean - na potwierdzenie
2 os. Pokój Deluxe z bocznym widokiem na ocean - na potwierdzenie
Suita typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja balkon od strony morza
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy
Suita z widokiem na morze

Sentido Neptune Beach Resort - Możliwości wyżywienia:


Sentido Neptune Beach Resort - miasta wylotu:


Sentido Neptune Beach Resort - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Sentido Neptune Beach Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00