Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Neptune Paradise Beach Resort, Mombasa
1 / 52
Udogodnienia hotelu Neptune Paradise Beach Resort
  • Nurkowanie
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży

Hotel Neptune Paradise Beach Resort
star 4

Kenia: Mombasa
Ocena hotelu Neptune Paradise Beach Resort:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Neptune Paradise Beach Resort:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Ocena hotelu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 24 lipca 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 26 kwietnia 2019

Hotel Neptune Paradise Beach Resort w ofercie Biura podróży:

Neckermann

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Kenia, Kenia

Położenie

ok. 40 km na południe od Mombasy. Transfer z lotniska w Mombasie ok. 2 godz.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu piękna, biała, piaszczysta plaża Galu.

Wyposażenie

rozległy kompleks hotelowy składający się z dwóch siostrzanych obiektów Neptune Paradise Beach Resort oraz Neptune Village Beach Resort. Hotel Neptune Paradise Beach Resort dysponuje 92 pokojami zlokalizowanymi w dwukondygnacyjnych bungalowach zbudowanych w lokalnym stylu. Hol powitalny z recepcją, lobby, restauracja serwująca posiłki w formie bufetu, 3 restauracje a'la carte, bary, kilka sklepów. W tropikalnym ogrodzie zadbany i porośnięty palmami trawnik ciągnący się aż do plaży z leżakami oraz kompleks basenów ze zintegrowanym brodzikiem, bar przy basenie. Przy basenie i w ogrodzie leżaki, parasole oraz ręczniki kąpielowe bez opłaty. Goście hotelu mogą korzystać z infrastruktury hotelu Neptune Village Beach Resort. www.neptunehotels.com

Dostęp do internetu

WIFI w lobby i pokojach bez opłaty.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Karty kredytowe

MasterCard, Visa.

Zakwaterowanie

w lokalnym stylu. Pokoje superior (A1-3A): ok. 27 m2, urządzone ze smakiem; telefon, klimatyzacja, TV satelitarna, sejf (za opłatą), moskitiera (na zapytanie), internet, zestaw do przygotowywania kawy/herbaty, taras lub balkon. Prysznic, WC, suszarka. Pokoje superior z bezpośrednim wyjściem do ogrodu (A1-3B). Pokoje superior z widokiem na baobab (A1-3C). Pokoje superior z widokiem na baobab i z bezpośrednim wyjściem do ogrodu (A1-3D). Pokoje superior od strony oceanu (A1-3E). Pokoje superior od strony oceanu i z bezpośrednim wyjściem do ogrodu (A1-3G).

Sport

bilard, rzutki, kort tenisowy, tenis stołowy, siatkówka, windsurfing. Za opłatą wędkowanie na pełnym morzu, kursy surfingu i nurkowania (baza nurkowa PADI Diani Marine ok. 9 km od hotelu), 18-dołkowe pole golfowe Leisure Lodge Golf Course (ok. 12 km od hotelu).

Wellness

za opłatą zabiegi w hotelowym centrum spa.

Rozrywka

bogaty program animacyjny.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu. Możliwość spożywania kolacji także w restauracji a'la carte (konieczna wcześniejsza rezerwacja). Przekąski w godz. 10:00-18:00. Herbata po południu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10:00-24:00 (napoje w butelkach za dodatkową opłatą).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Itaka

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Kenia / Kenia

Opis oferty:

Wakacyjny raj, fantastyczny kompleks zbudowany w afrykańskim stylu, otoczony bujną tropikalną roślinnością, składa się z części Village i Paradise, należy do renomowanej sieci Neptune Hotels & Resorts. Położony tuż przy pięknej piaszczystej plaży, blisko sławnej Diani Beach i Parku Shimba Hills, jest doskonałą propozycją na niezapomnianą przygodę w Kenii. Lubiany za miłą i pomocną obsługę, znany z bogatej oferty sportowo-rekreacyjnej z ciekawymi animacjami. Idealne miejsce na romantyczne wakacje we dwoje i aktywny wypoczynek z przyjaciółmi.

POŁOŻENIE:

na południe od MOMBASY, ok. 40 km od centrum, ok. 2 km od małej miejscowości Mwabungu, ok. 7 km od Ukundy; ok. 45 km od portu lotniczego w Mombasie (transfer autokarem i promem ok. 90 min).

PLAŻA:

Galu Beach, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bez serwisu plażowego.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 1988 r., odnowiony w 2013 r., część Village: 165 pokoi w kilkunastu bungalowach, 1 piętro, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Karamu - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, restauracja Bustani przy basenie - á la carte, owoce morza (część dań płatna), w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, bary: Tempo przy basenie, Fueaha bar; sklep z pamiątkami i biżuterią; ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: pralnia; część Paradise: 92 pokoje typu superior w bungalowach, 1 piętro, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Peponi - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, restauracja Olive Kitchen przy basenie - á la carte, restauracja hinduska - á la carte, wymagana wcześniejsza rezerwacja, restauracja z owocami morza - wymagana wcześniejsza rezerwacja (część dań płatna), w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, bary: bar główny, Mashua Bar, Bahari Bar przy basenie; sklepik z pamiątkami, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: fryzjer, pralnia, salon urody, masaże; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard; goście mogą korzystać z infrastruktury obu części niezależnie od zakwaterowania.

superior Paradise:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 27 m², przytulnie urządzony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka) telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, sejf (płatny: ok. 3 USD/dzień), moskitiera; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród; pokój z wyjściem do ogrodu i widok na ocean za dopłatą, na zapytanie;

superior Village:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 27 m², urządzony w afrykańskim stylu, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka) telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, sejf (płatny: ok. 3 USD/dzień), moskitiera; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród; pokój z wyjściem do ogrodu i widok na ocean za dopłatą, na zapytanie.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, nieregularny kształt, ok. 2100 m², gł. 1,6 m, wydzielona część dla dzieci, basen, nieregularny kształt, ok. 450 m², gł. 1,6 m, wydzielona część dla dzieci, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; 2 korty tenisowe, siatkówka plażowa, tenis stołowy, bilard, mini-golf; mini-klub (4-12 lat), amfiteatr, animacje dla dorosłych i dzieci: aerobic, aqua aerobic, dyskoteka, przedstawienia, pokazy; za opłatą: sporty wodne na plaży, salon urody: manicure, pedicure, masaże; ok. 8 km od hotelu centrum nurkowe i 18-dołkowe pole golfowe Leisure Golf Course.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-9.30), obiad (12.30-15.30), kolacja (19.00-22.00) w formie bufetu w restauracjach głównych lub kolacja w restauracjach á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja - część dań płatna); przekąski w barach przy basenie (10.00-18.00) i w restauracji głównej (22.00-24.00; na zamówienie); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barach (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0025/4203549971, www.neptunehotels.com

GRATIS:

Wi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Rainbow

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Opis oferty

 

Położenie:

Elegancki, komfortowy hotel w afrykańskim stylu swahili, otoczony przepięknym i dobrze utrzymanym, tropikalnym ogrodem. Zlokalizowany na południowym wybrzeżu Mombasy, ok. 40 km do centrum miasta i ok. 45 km od lotniska.



Plaża:

Hotel znajduje się bezpośrednio przy publicznej, szerokiej plaży Galu z drobnym piaskiem. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe dostępne bezpłatnie na terenie hotelowego ogrodu przy plaży.



Do dyspozycji gości:

Recepcja 24 h, przestronne lobby, 2 restauracje: główna oraz a'la carte serwującą owoce morza w porze kolacji (wymagana rezerwacja, płatna dodatkowo), ponadto kawiarnia na tarasie (kawa, herbata oraz słodkie przekąski) oraz kawiarnia Jungle przy basenie z kanapkami i zimnymi przekąskami, a także 2 bary: główny oraz przy basenie. Na terenie hotelu znajduje się basen ze słodką wodą z wydzieloną częścią dla dzieci, leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe dostępne bezpłatnie przy basenie. Ponadto: sala telewizyjna, biblioteka, sklep z pamiątkami. Goście mogą swobodnie przemieszczać się między hotelami Neptune Palm Beach Boutique Resort & SPA oraz Neptune Village Beach Resort & SPA (animacje) oraz korzystać z barów na całym terenie.


Pokoje:

Hotel posiada 92 odnowione pokoje superior o pow. ok. 27 m?, dla max.3 os. dorosłych, rozlokowane w tradycyjnych, 1-piętrowych domkach (4 pokoje w jednym budynku). Wyposażone są w: łazienkę z prysznicem, suszarkę do włosów, indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV Sat., telefon, płatny sejf (ok. 195 KSH/dzień), serwis do przygotowywania kawy i herbaty, moskitierę (za zapytanie), balkon lub taras. Na zapytanie możliwość wstawienia mini lodówki (w miarę dostępności). Za dopłatą pokoje: superior baobab dodatkowo z widokiem na baobaby oraz superior ocean front w pierwszym rzędzie od strony basenu, z częściowym widokiem na ocean.


Wyżywienie:

All Inclusive: śniadania (07:00-09:30), lunche (12:30-14:30) oraz obiadokolacje (19:00-21:30) w formie bufetu w restauracji głównej. Do posiłków podawane są: soki, kawa, herbata, lokalne piwo oraz wino. Przekąski w ciągu dnia (10:00-18:00) oraz napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole serwowane w barach (10:00-24:00). Wyżywienie na objeździe: śniadania, obiady i kolacje zgodnie z opisem w programie wycieczki.


Program sportowy i animacyjny:

Hotel prowadzi animacje m.in.: zabawy sportowe, gimnastyka, przedstawienia, pokazy mody, dyskoteka (w sąsiednim hotelu Neptune Village, czynna do 24:00) oraz afrykańskie wieczory tematyczne. Ponadto: kort tenisowy, siatkówka plażowa, łucznictwo, tenis stołowy, rzutki. Płatne dodatkowo: centrum SPA, fryzjer, sporty wodne na plaży.


Internet:

Bezpłatny Internet Wi-Fi w ogólnodostępnych częściach hotelu.



Kategoria lokalna:

Neptune Paradise Beach Resort & SPA****/zakwaterowanie na objeździe***



Strona www:

www.neptunehotels.com



Naszym zdaniem:

Dobrej klasy hotel, wybudowany w tradycyjnym afrykańskim stylu, położony przy jednej z najpiękniejszych plaż na południowym wybrzeżu - plaży Galu. Polecamy parom oraz osobom szukającym ciszy i spokoju, a także dzięki bogatej infrastrukturze sportowej na terenie hotelu Neptune Village, Klientom nastawionym na aktywny wypoczynek. Dodatkowym atutem hotelu są eleganckie, wyremontowane pokoje.



Program

Dzień 1
Zbiórka na poszczególnych lotniskach przy stanowisku odpraw Rainbow na 2 godz. przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na R.pl/rozklady. Międzylądowanie techniczne (w Egipcie lub na Cyprze, ok. 45 min., bez wysiadania z samolotu). Wieczorem przylot na lotnisko Moi w Mombasie. Po odprawie paszportowo-wizowej powitanie przez rezydentów na lotnisku i transfer do wybranego hotelu. Obiadokolacja i nocleg.

Dzień 2-4
Pobyt w wybranym hotelu na wybrzeżu Oceanu Indyjskiego. Czas wolny na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne. Możliwość skorzystania z wycieczek lokalnych.

Dzień 5
Po wczesnym śniadaniu (możliwe w formie pakietów) transfer minibusem do Parku Narodowego Tsavo West (ok. 250 km - ok. 4 godz.). Pierwsze safari rozpoczniemy już po przekroczeniu bramy parku. Jego teren pokrywa busz i gaje akacjowe, które zamieszkuje tysiące dzikich zwierząt: słonie, lwy, bawoły, antylopy gnu i żyrafy, a nawet lamparty i nosorożce. Lunch, a następnie popołudniowe safari i obserwacja zwierząt w jednym z największych Parków Narodowych Afryki, gdzie spotkać można przeogromne stada migrujących ptaków, a także tzw. czerwone słonie z Tsavo. Zakwaterowanie, obiadokolacja i nocleg w lodgy w Tsavo. (Trasa ok. 280 km).

Dzień 6
Po wczesnym śniadaniu transfer minibusem do Parku Narodowego Amboseli (ok. 250 km - ok. 4,5 godz.). Po drodze na safari zobaczymy malownicze Źródła Mzima - dwa oczka wodne połączone ze sobą kaskadami, z rezydującymi tu na stałe hipopotamami i krokodylami, a także ogromny zastygły wylew czarnej lawy - Shetani. Z Parku Amboseli rozciąga się przepiękny widok na majestatyczny “dach Afryki" - Kilimandżaro. Sam szczyt można zobaczyć najczęściej tylko wcześnie rano i przed zachodem słońca, przez pozostałą część dnia jest on zwykle przysłonięty chmurami. Lunch, a następnie safari w parku, znanym przede wszystkim jako "kraina słoni", ale często można tu spotkać także inne zwierzęta m.in.: lwy, hieny, gepardy, antylopy, bawoły i żyrafy. Dla chętnych wizyta w wiosce Masajów (ok. 25 USD/os.), w programie zwiedzanie domów pasterzy, masajskie tańce i zwyczaje, możliwość zakupu rękodzieła Masajów. Obiadokolacja i nocleg w lodgy w ok. Amboseli. (Trasa ok. 300 km).

Dzień 7
Po śniadaniu transfer do Parku Narodowego Tsavo East (ok. 315 km - ok. 5,5 godz.). Po drodze safari, a następnie przyjazd do lodgy na lunch. Czas wolny, a popołudniu rozpoczniemy safari w jednym z największych Parków Narodowych Afryki: ponad 13 tys. km2 sawanny i niesamowitych lasów akacjowych, ponadto tysiące dzikich zwierząt: słonie, lwy, bawoły, antylopy kudu i żyrafy. Obiadokolacja i nocleg w lodgy w ok. Tsavo East. (Trasa ok. 375 km).

Dzień 8
Po wczesnym śniadaniu, safari w parku Tsavo East, a następnie wyjazd w kierunku Mombasy (lunch płatny dodatkowo). (Trasa ok. 370 km). W godzinach popołudniowych przyjazd do Mombasy, a następnie: - Klienci wybierający dodatkowy tydzień pobytu - transfer do wybranego hotelu na wybrzeżu Oceanu Indyjskiego. - Klienci powracający do Polski - transfer do hotelu na odświeżenie się po podróży, następnie transfer na lotnisko i wylot do Polski.

Dzień 9
Międzylądowanie techniczne w Egipcie lub na Cyprze (ok. 45 min., bez wysiadania z samolotu). Przylot do Polski.

Uwagi do programu
Trasa ogółem ok. 1600 km.

Kolejność realizacji punktów programu może ulec zmianie lub odwróceniu.

Uwagi do programu
Z dniem 28.08.2017 zmieniły się przepisy dotyczące ochrony środowiska naturalnego w Kenii. W związku z nowo obowiązującym prawem używanie, produkowanie i importowanie toreb foliowych w Kenii jest nielegalne i karane wysoką grzywną (nawet do 38 tys. USD) lub karą pozbawienia wolności do 4 lat. Podróżni przyjeżdżający do Kenii z foliowymi torbami w bagażu (dot. reklamówek, foliówek, jednorazówek, również tych z zakupami ze sklepów w strefie bezcłowej), zobligowani są do pozostawienia ich na lotnisku. Zalecamy by zamiast foliowych toreb używać toreb materiałowych lub papierowych. Kenia jest jednym z krajów z najbardziej rygorystycznym prawem dotyczącym plastikowych toreb.

Wizy
Wiza do Kenii:


Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. O szczegóły zapytaj swojego opiekuna wycieczki lub agenta, u którego dokonywałeś rezerwacji.

Możliwe jest wizowanie we własnym zakresie, wtedy do ceny imprezy nie zostanie dodany koszty wizowania. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski.

Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, prosimy o skonsultowanie z opiekunem rezerwacji.

Wizy - informacje dla sprzedawców
Wiza do Kenii:


Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Usługa dostępna jest w formie dopłaty w systemie rezerwacyjnym (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella maksymalnie na 5 dni przed rozpoczęciem imprezy). Najpóźniej na 5 dni roboczych przed wylotem, na adres

Ĺšwiadczenia

Cena obejmuje:
przelot samolotem czarterowym z międzylądowaniem, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie (7 rozpoczętych dób hotelowych lub za dopłatą 14 rozpoczętych dób hotelowych) w hotelach i lodgach ***, przejazdy minibusami, transfery lotnisko - hotel - lotnisko (transfery możliwe bez polskojęzycznej opieki), wyżywienie jak w programie i opisach hoteli, opiekę polskiego rezydenta w Mombasie, opiekę polskiego pilota podczas safari (1 osoba na grupę, przesiada się pomiędzy busami) oraz miejscowego kierowcy - specjalisty podczas safari (1 osoba na busa, j. angielski), program turystyczny j.w., ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
opłat za wstępy do parków narodowych, obowiązkowej opłaty za napiwki dla kierowców i przewodników lokalnych (łącznie koszt uczestnictwa w programie ok. 265 USD/os., płatny obowiązkowo pilotowi jako pakiet). Nie obejmuje: napiwków dla bagażowych i kelnerów, dodatkowych posiłków i napoi, wydatków osobistych, wycieczek lokalnych, wizy kenijskiej (procedura wizowa wg. aktualnych przepisów).

Wycieczki lokalne:
wioska masajska (ok. 25 USD/os.).

Opisy pozostałych wycieczek, dostępne w zależności od wybranego hotelu, przy programach "Kenia - Wczasy w Mombasie" lub "Kenia - Wczasy w Malindi".

Uwaga!
Powyższe ceny wiz oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień 28.02.2018 r. i mogą ulec zmianie.

Inne

Porady ogólne:


Na safari należy zabrać elastyczną torbę
, a nie sztywną walizkę. Po przylocie
istnieje możliwość
przepakowania bagaży i
pozostawienia części bagażu w hotelu
w Mombasie. Pozostawione bagaże są odbierane przez Klientów po powrocie z safari lub rozwożone do hoteli pobytowych przez rezydentów (należy to zgłosić pilotowi przed safari). Sugerujemy zabranie ze sobą chust, które będą chroniły twarz przed kurzem i wiatrem. Przyda się także kapelusz przeciwsłoneczny i krem z wysokim filtrem. Jeśli chodzi o ubiór, to temperatura w ciągu dnia jest zmienna (rano i wieczorem chłodno, a w ciągu dnia gorąco). Dlatego sugerujemy zabranie ze sobą odpowiednich ubrań, które również stanowić będą dodatkową ochronę przed insektami. W dniu safari sugerujemy nie używać perfum oraz nie zakładać ubrań w kolorze granatowym, co może przyciągnąć insekty. Radzimy zabranie lornetek do wypatrywania zwierząt, latarek (niektóre alejki w lodgach są słabo oświetlone) oraz repelentów na komary. Na terenach parków telefony komórkowe często nie mają zasięgu. W recepcji do dyspozycji telefon, płatny (zwykle drogi) jednak często zdarzają się także awarie telefonów stacjonarnych.
Należy zabrać tylko dolary wydane po 2006 r.


Opinie klientĂłw

Klienci oceniają tę wycieczkę na 5.2/6. Sprawdź opinie:

META Description

Najbardziej charakterystyczne zwierzęta Kenii - słonie, żyrafy, zebry, antylopy i lwy • Dach Afryki - Kilimandżaro • Tsavo West - baobaby, słonie i nosorożce • Źródła Mzima • wylew lawy Shetani • Tsavo East - w poszukiwaniu zwierząt • plaże nad Oceanem Indyjskim

Wizy - informacje dla sprzedawcĂłw

Wiza do Kenii:


Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Usługa dostępna jest w formie dopłaty w systemie rezerwacyjnym (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella maksymalnie na 5 dni przed rozpoczęciem imprezy). Najpóźniej na 5 dni roboczych przed wylotem, na adres

Wizy

Wiza do Kenii:


Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. O szczegóły zapytaj swojego opiekuna wycieczki lub agenta, u którego dokonywałeś rezerwacji.

Możliwe jest wizowanie we własnym zakresie, wtedy do ceny imprezy nie zostanie dodany koszty wizowania. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski.

Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, prosimy o skonsultowanie z opiekunem rezerwacji.

Uwagi do programu

Z dniem 28.08.2017 zmieniły się przepisy dotyczące ochrony środowiska naturalnego w Kenii. W związku z nowo obowiązującym prawem używanie, produkowanie i importowanie toreb foliowych w Kenii jest nielegalne i karane wysoką grzywną (nawet do 38 tys. USD) lub karą pozbawienia wolności do 4 lat. Podróżni przyjeżdżający do Kenii z foliowymi torbami w bagażu (dot. reklamówek, foliówek, jednorazówek, również tych z zakupami ze sklepów w strefie bezcłowej), zobligowani są do pozostawienia ich na lotnisku. Zalecamy by zamiast foliowych toreb używać toreb materiałowych lub papierowych. Kenia jest jednym z krajów z najbardziej rygorystycznym prawem dotyczącym plastikowych toreb.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Mapa Hotelu Neptune Paradise Beach Resort

Opinie o Hotelu Neptune Paradise Beach Resort

Neptune Paradise Beach Resort - możliwości zakwaterowania:

Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras od strony ogrodu
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras od strony ogrodu
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras od strony ogrodu
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras od strony ogrodu
Pokoj dwuosobowy typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras od strony ogrodu
Pokoj dwuosobowy typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras od strony ogrodu
Pokoj dwuosobowy typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras od strony ogrodu
Pokoj dwuosobowy typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras od strony ogrodu
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras od strony ogrodu
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras od strony ogrodu
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras od strony ogrodu
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras od strony ogrodu
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Superior Garden Balcony
Superior Garden Terrace
Superior Ocean Front Balc
Superior Ocean Front Ter
Superior Baobab Balcony
Superior Baobab Terrace

Neptune Paradise Beach Resort - Możliwości wyżywienia:


Neptune Paradise Beach Resort - miasta wylotu:


Neptune Paradise Beach Resort - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Neptune Paradise Beach Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00