cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Sangho Zarzis, Djerba
  • Hotel Sangho Zarzis, Djerba
  • Hotel Sangho Zarzis, Djerba
  • Hotel Sangho Zarzis, Djerba
  • Hotel Sangho Zarzis, Djerba
  • Hotel Sangho Zarzis, Djerba
  • Hotel Sangho Zarzis, Djerba
  • Hotel Sangho Zarzis, Djerba
  • Hotel Sangho Zarzis, Djerba
  • Hotel Sangho Zarzis, Djerba
  • Hotel Sangho Zarzis, Djerba
  • Hotel Sangho Zarzis, Djerba
  • Hotel Sangho Zarzis, Djerba
  • Hotel Sangho Zarzis, Djerba
  • Hotel Sangho Zarzis, Djerba
  • Hotel Sangho Zarzis, Djerba
  • Hotel Sangho Zarzis, Djerba
  • Hotel Sangho Zarzis, Djerba
  • Hotel Sangho Zarzis, Djerba
  • Hotel Sangho Zarzis, Djerba
  • Hotel Sangho Zarzis, Djerba
1 / 21
Ocena
hotelu:
3.8 / 5
Najbliższy termin
30.07 - 06.08
już od 2385 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
06.05 - 13.05
już od 1547 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Sangho Zarzis
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Sangho Zarzis
star 3

Tunezja: Djerba
Ocena hotelu Sangho Zarzis:
3.8 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Sangho Zarzis:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    3.5
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 30 lipca 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 06 maja 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przyjemny hotel położony w przepięknym palmowym ogrodzie. Podstawowe wyposażenie pokoi rekompensowane jest szeroką ofertą aktywności sportowych dostępnych na terenie resortu.

Hotel Sangho Zarzis w ofercie Biura podróży:

Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przyjemny hotel położony w przepięknym palmowym ogrodzie. Podstawowe wyposażenie pokoi rekompensowane jest szeroką ofertą aktywności sportowych dostępnych na terenie resortu.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Kategoria

***

Region

Tunezja / Djerba

Opis oferty:

Przyjemny kompleks bungalowów pięknie położony przy plaży z delikatnym, białym paskiem, otoczony palmami kokosowymi i tropikalnym ogrodem, jest idealnym miejscem na egzotyczny wypoczynek. W hotelu przygotowano mnóstwo aktywności, m.in. ciekawe animacje, jazdę konno, siłownię czy wędkarstwo. Na miejscu jest duży basen, 6 kortów tenisowych i centrum spa. Po dniu pełnym wrażeń warto uzupełnić kalorie w restauracjach słynących z wyśmienitej kuchni - dobrze się tu odnajdą zarówno miłośnicy egzotycznych potraw i jak i tych bardziej tradycyjnych. Sceneria hotelu zahipnotyzuje spektakularnymi widokami nie tylko romantyków.

POŁOŻENIE:

przy plaży, ok. 6 km od centrum Chammakh, ok. 13 km od centrum ZARZIS, ok. 700 m od sklepów, barów i restauracji; ok 55 km od lotniska w Djerba-Zarzis.

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, dojście przez teren hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki za kaucją (ok. 10 TND).

HOTEL:

trzygwiazdkowy, zadbany i stylowy, budynek główny z holem, recepcją i pokojami standardowymi, ok. 40 bungalowów z pokojami na plaży i 40 bungalowów z pokojami w ogrodzie, 1 piętro, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, grill, dostępne foteliki dla dzieci, pizzeria - dania w formie bufetu, pizza wypiekana w piecu węglowym, restauracja á la carte przy basenie: Le Bistrot - kuchnia międzynarodowa i lokalna, 2 bary, w tym na plaży; market, kantor, biblioteka, czytelnia, sala TV; duży ogród; bezpłatny internet bezprzewodowy w recepcji; za opłatą: fryzjer; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 25 m², zadbany, klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic), telefon; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na ogród lub basen.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, gł. ok. 1,4 m, sezonowo podgrzewany w zimie, brodzik, słodka woda, ok. 20 m², gł. ok. 0,4 m, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i materace; 6 kortów tenisowych (oświetlenie: płatne), minigolf, tenis stołowy, siatkówka, boule, siłownia, aerobik, pokój i plac zabaw, miniklub (3-12 lat), animacje dla dorosłych, dyskoteka; za opłatą: jazda konna, przejażdżki na wielbłądzie, golf, sporty wodne na plaży, centrum spa: zabiegi na twarz i ciało, masaże.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-11.00), obiad, kolacja, przekąski: kawa, herbata (16.00-18.00); lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (10.00-23.00) w barach.

KONTAKT:

00216/75705533, www.zarzis.sanghohotels.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przyjemny hotel położony w przepięknym palmowym ogrodzie. Podstawowe wyposażenie pokoi rekompensowane jest szeroką ofertą aktywności sportowych dostępnych na terenie resortu.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

***

Opis oferty

 

Położenie:

Skromny hotel trzygwiazdkowy zbudowany w formie wioski wakacyjnej zlokalizowany na południowym krańcu wybrzeża Tunezji w odległości około 13 km od centrum Zarzis, w którym znajduje się port rybacki znany z połowu gąbek. Wyspa Djerba oddalona jest około 20 km od hotelu. Do lotniska międzynarodowe Djerba-Zarzis - około 60 km. Najbliższe sklepy i restauracje oddalone są o około 700 m od hotelu. UWAGA! Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 3 TND/osoba/dzień. Maksymalna wysokość podatku turystycznego liczona jest dla 7 kolejnych dób hotelowych nawet w przypadku dłuższego pobytu. Osoby poniżej 12 roku życia są zwolnione z obowiązku płacenia podatku turystycznego. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Plaża:

Piaszczysta plaża znajduje się bezpośrednio przy hotelu. Leżaki i parasole bezpłatne na wydzielonej części hotelowej ręczniki dostępne za kaucją.
Do dyspozycji gości:

Obiekt składa się z budynku głównego oraz licznych bungalowów rozlokowanych na rozległym kompleksie hotelowych. Do dyspozycji gości pozostaje całodobowa recepcja, lobby, restauracja główna "Le Buffet", restauracja/pizzeria a la carte (płatna), bar główny w lobby, bar przy basenie, duży ogród o powierzchni 14 ha, duży zewnętrzny basen ze słodką wodą, brodzik dla dzieci, leżaki i parasole przy basenie - bezpłatne, ręczniki dostępne za kaucją, mini klub dla dzieci w wieku 3 - 12 lat. Ponadto za dodatkową opłatą: salon spa (sauna, łaźnia turecka/parowa, masaże), sklep z pamiątkami, pralnia, fryzjer.
Pokoje:

Proste pokoje standardowe zlokalizowane w budynku głównym lub bungalowach, wyposażone w centralnie sterowaną klimatyzacją (czynna w wysokim sezonie), telefon, łazienkę z wc i prysznicem lub wanną, balkon lub taras.
Wyżywienie:

All Inclusive: posiłki w formie bufetu - śniadania (06:00-10:00), lunche (12:30-14:30) oraz kolacje (19:00-21:00). Przekąski w barze przy basenie w godzinach 16:00 - 18:00 ciastka, ciasto). 1x na pobyt możliwość skorzystania z restauracji a la carte. Napoje niealkoholowe oraz lokalne alkohole dostępne w wyznaczonych barach na terenie hotelu w godzinach 10:00 - 23:00.
Program sportowy i animacyjny:

Hotel prowadzi dziennie i wieczorne animacje każdego dnia (gry zespołowe, pokazy). Bezpłatnie: 6 kortów tenisowych z czego 2 z oświetleniem (sprzęt do tenisa oraz oświetlenie płatne), biblioteka, mini golf, łucznictwo, ping pong, petanque, boisko do siatkówki i piłki nożnej. Na terenie hotelu znajduje się klub nocny.
Internet:

Bezpłatny internet Wi-Fi w lobby.
Kategoria lokalna:

***
Strona www:

www.sanghohotels.com
Naszym zdaniem:

Ekonomiczna opcja przeznaczona dla osób szukających hotelu w niewygórowanej cenie. Plus za ładną plażę, spokojną okolicę i rozległy ogród - idealne miejsca na spędzenie relaksujących wakacji.
Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach fakultatywnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Uwagi do programu
Wyloty z: Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
UWAGA!!!
Ceny podane w katalogu oraz aktualne z systemu obowiązują wyłącznie obywateli Polski. W przypadku innego obywatelstwa - cena na potwierdzenie.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków (nie dotyczy All inclusive) oraz innych wydatków osobistych.
UWAGA!
Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od1 do 3TND/osoba/dzień. Maksymalna wysokość podatku turystycznego liczona jest dla 7 kolejnych dób hotelowych nawet w przypadku dłuższego pobytu. Osoby poniżej 12 roku życia są zwolnione z obowiązku płacenia podatku turystycznego. Podatek jest płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Wycieczki lokalne

SAHARA 2 DNI/WIELKIE POŁUDNIE
- poniedziałek/wtorek, cena 175 TND + 50 TND jeep = 225 TND/os. dorosła, 137,50 TND /dziecko 2 -12 lat
Ta dwudniowa wycieczka jest bez wątpienia największym przeżyciem i daje możliwość poznania różnych regionów kraju, przebogatej i różnorodnej kultury i tradycji. Zwiedzimy Matmatę przypominającą księżycowy krajobraz. Poznamy domy - jaskinie, w których po dzień dzisiejszy mieszkają rdzenne plemiona berberyjskie. Zapierające dech krajobrazy tych okolic stanowiły plener filmowy do "Gwiezdnych wojen", "Angielskiego pacjenta" i "W pustyni i w puszczy". W Touzer magicznym mieście o oryginalnej beżowo-rdzawej architekturze spędzimy noc, a następnego dnia przesiądziecie się Państwo na jeepy, aby pokonać pełną adrenaliny trasę rajdu Paryż - Dakar. Ciekawostką przyrodniczą znajdującą się u styku pustyni piaszczystej i skalnej jest słone jezior Chott El Jerid. Podczas przejazdu kilkudziesięciokilometrową trasą zobaczycie Państwo fatamorganę. Nasycone solą powietrze, wschody i zachody słońca sprawiają, że woda mieni się różnymi kolorami, fundując prawdziwy spektakl, a minerały przybierają kształt róży, zwanej "różą pustyni. Czeka Państwa również podziwianie malowniczych oaz górskich w Chebice. Z miejscowości Douz wyruszycie na podbój pustyni na wielbłądach - płatne 25 TND/os. W cenie wycieczki jest 1 nocleg i wyżywienie: śniadanie i obiad.
OBJAZD WYSPY - PÓŁ DNIA
- niedziela, 45 TND/os. dorosła, 23 TND/dziecko 2 -12 lat
Wyspa Djerba słynie nie tylko z piaszczystych plaż, ale i z przepięknej ceramiki i oryginalnej architektury. Podczas wycieczki zapoznacie się Państwo z dziedzictwem kulturowym tego regionu Tunezji tworzonej przez Berberów, Żydów, Turków, Włochów i Hiszpanów. Guellala, to miasteczko słynące z rzemiosła garncarskiego. Mieszkańcy wyrabiali tutaj ceramikę w tradycyjne sposób od wieków. W muzeum w Guellala odbędzie się prezentacja produkcji garnków i innych przedmiotów użytkowych. Będzie można również dokonać zakupów. W miejscowości Erriadh odwiedzimy najważniejszą Synagogę w Afryce, El Ghriba. Znajduje się tutaj najstarsza TORA na świecie. Rokrocznie w maju przybywają tu licznie Żydzi z całego świata, aby uczcić radosne, wiosenne święto LA BA OMER i wspominać zesłanie manny z nieba i koniec epidemii. Na ulicach widać pielgrzymów z ośmioramiennym świecznikiem, jest kolorowo i gwarnie. Do Synagogi wchodzimy z zakrytymi ramionami, kobietom zakładają na głowę chusty, a mężczyznom jarmułkę, Można zakupić pamiątki, np. olejki zapachowe, perfumy, biżuterię. Odwiedzimy również stolicę wyspy HOUMT SOUK. Niedaleko portu znajduje się z XIII w. fort Gazy Mustaphy, pamiętający czasy tureckiej rzezi dokonanej na Hiszpanach.
FARMA KROKODYLI
- sobota, 40 TND/os. dorosła, 20 TND//dziecko /2-12 lat
Spędzając urlop na Djerbie koniecznie trzeba wybrać się do Djerba Explore Park. To kompleks składający się z eleganckiego Muzeum Lalla Hadria, z imponującą kolekcją sztuki z krajów islamu z całego świata, skansen, w którym można zobaczyć typowe gospodarstwo djerbańskie/berberyjskie domy, budynki gospodarcze, magazyny, a także poznać zwyczaje dnia codziennego. Atrakcją parku jest niewątpliwie farma krokodyli nilowych z Madagaskaru i pokaz ich karmienia.
REJS STATKIEM PIRACKIM NA WYSPĘ FLAMINGÓW I DELFINÓW
- PÓŁ DNIA
- środa, 55TND/osoba dorosła, 27,5 TND/dziecko /2-12 lat
To relaksujący rejs z portu w Houmt Souk na Ras Rmel - długi i piaszczysty cypel zwany również wyspą flamingów i delfinów. Rokrocznie w okresie jesienno-zimowym przylatuje tu mnóstwo różowych flamingów, które brodzą w płytkiej lagunie. Od czasu do czasu pojawiają się też delfiny zwabiane zamieszkującymi wody zatoki rybami. W trakcie rejsu odbywają się animacje, zabawa i tańce, czekają na Państwa piękne widoki, kąpiel w szmaragdowym morzu i posiłek w namiocie na plaży.
Uwaga! Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela w Tunezji. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.
Inne

TUNEZJA informacje ogólne


Waluta
TND - dinar tunezyjski. Dinary nie są walutą wymienialną poza Tunezją. Warto zabrać ze sobą EURO lub dolary które wymienić można w każdym hotelu. Dinarów nie można wywozić i pozostałe należy wymienić na lotnisku na dewizy (będzie do tego potrzebny kwit wymiany).
Napiwki
Przyjęte choć nie obowiązkowe jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Tunezji nie są wysokie i napiwki są często pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Taksówkarze wioząc turystów też często sami zaokrąglają należne kwoty.
Wiza
Każdy podróżny z obywatelstwem polskim musi mieć paszport ważny przynajmniej 3 miesiące od daty wyjazdu z Tunezji. Przy pobytach do 90 dni wiza nie jest wymagana od obywateli polskich. Obywateli pozostałych państw mogą obowiązywać odmienne przepisy paszportowo-wizowe.
Czas
Czas taki jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Hamburger - 3 TND woda 1,5 l - 0.5 TND piwo 1.5 TL w sklepie Na bazarach i w małych sklepikach warto się targować.
Poczta
W większości hoteli są ustawione skrzynki do których można wrzucać kartki pocztowe. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą. Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.75 TND.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają prawie w całej Tunezji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Tunezja
Jedno z pierwszych wakacyjnych miejsc Polaków nadal przyciąga jak magnes pięknymi plażami, orientalną kuchnią i ciepłym morzem. Prawdziwe orientalne wrażenia zapewnia pustynia i tunezyjskie miasta z ich niepowtarzalnym arabskim klimatem, kolorami, smakami i zapachami przypraw które trudno znaleźć w innej części świata.
Djerba
Niewielka tunezyjska wyspa ciesząca się od lat popularnością spragnionych słońca turystów, która przyciąga długimi plażami o drobnym i jasnym piasku, błękitem morza a także piękna pogodą. Djerba to miejsce kameralnych miasteczek, gdzie dominuje niska zabudowa pobielanych domów z dachami w kształcie kopuł, tradycyjnych arabskich targowisk, gdzie można kupić orientalne lokalne rękodzieło i aromatyczne przyprawy oraz pysznej tunezyjskiej kuchni. Jest to idealny wybór dla ludzi szukających odpoczynku od pośpiechu i głośnych dużych kurortów. Dodatkowo rozbudowana baza hotelowa pozwoli znaleźć każdemu coś dla siebie.
Miejscowości wakacyjne na Djerbie

Houmt Souk
Główne miasto oraz stolica wyspy, położone nad turkusowymi wodami północnego wybrzeża, którego największą atrakcją jest kryty arabski bazar (souk), na którym można kupić wiele lokalnych produktów - zarówno rękodzieło tutejszych rzemieślników, aromatyczne przyprawy jak i pyszne smakołyki tunezyjskiej kuchni. Warto zobaczyć także przepiękny port, Muzeum Sztuki i Tradycji oraz XV-wieczną twierdzę lub udać się na spacer po wąskich i tajemniczych uliczkach.
Midoun
Midoun to druga pod względem ludności miejscowość na wyspie otoczona sadami owocowymi, ogrodami i palmowymi gajami. Tradycyjna medina z plątaniną wąskich uliczek, tworzy klimat niczym z "Księgi tysiąca i jednej nocy". W niewielkiej odległości od miasta, znajduje się mająca 300 lat, podziemna tłocznia oliwy, a jeszcze dalej na północ najstarszy zabytek na wyspie - piaskowy Grobowiec Bourgou z czasów Punickich.

Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Tunezji trwa od 1.07.2020 do 31.08.2020.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przyjemny hotel położony w przepięknym palmowym ogrodzie. Podstawowe wyposażenie pokoi rekompensowane jest szeroką ofertą aktywności sportowych dostępnych na terenie resortu.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


3* Tunezja/Wyspa Djerba

Kategoryzacja hotelu

Kat. Exim Tours 3* Kat . lokalna 3*

Położenie

- bezpośrednio przy plaży - ok. 10 km od centrum Zarzis -  w pobliżu sklepy - ok. 60 km od lotnisk

Plaża

- szeroka i piaszczysta - leżaki i parasole bezpłatnie, ręczniki plażowe płatne 10 TND i kaucja zwrotna10 euro - łagodne zejście do morza

Pokoje

- klimatyzacja -  telefon - łazienka (WC, wanna, prysznic) - balkon/taras

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - basen, animacje - aerobik - siatkówka plażowa - mini golf, tenis stołowy - korty tenisowe (oświetlenie za opłatą) Płatne - bilard - SPA - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- brodzik - plac zabaw - mini klub - mini zoo - animacje.

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 23:00.

Restauracje i bary

- restauracja główna - pizzeria - bar - kawiarnia maurteńska

Dodatkowe informacje

- Wi Fi w recepcji bezpłatnie - dyskoteka - sejf w recepcji (płatny)  .

Cena

bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego  rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przyjemny hotel położony w przepięknym palmowym ogrodzie. Podstawowe wyposażenie pokoi rekompensowane jest szeroką ofertą aktywności sportowych dostępnych na terenie resortu.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


opis

SANGHO CLUB ZARZIS
KATEGORIA TUNEZYJSKA ***
KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS: SF3
 
Położenie:
·      Hotel w formie wakacyjnej wioski położony w palmowym ogrodzie na powierzchni 14 hektarów. Do lotniska na Djerbie odległość wynosi 1 h drogi , natomiast do centrum Zarzis około 10 minut.

Plaża:
·      Bezpośrednio przy hotelu, piaszczysta i szeroka.

Zakwaterowanie:
·      361 pokoi w orientalnym stylu;
·      Typy pokoi: standardowe w piętrowych lub parterowych domkach, 40 bungalow prestige (bezpośrednio przy plaży);
·      Wyposażenie: łazienka z suszarką, telefon, klimatyzacja oraz balkon lub taras.

Restauracje i bary:
·      3 restauracje (główna, a'la carte oraz pizzeria);
·      Kilka barów: m.in. bar centralny, przy basenie, przy plaży (płatny), kawiarnia mauretańska.
 
Wyżywienie:
·      All Inclusive – śniadania, obiady, kolacje, przekąski, a także kawa oraz ciastka. Napoje bezalkoholowe i alkohole lokalnej produkcji serwowane są w godzinach 10.00-23.00
 
Sport i Rozrywka:
·      Duży basen zewnętrzny (podgrzewany w zimie);
·      Bezpłatnie: 6 kortów tenisowych (sprzęt i oświetlenie za opłatą), aqua aerobik, siatkówka, mini golf, tenis stołowy, petanque, boisko do piłki nożnej;
·      Odpłatnie: jazda konna, sporty wodne na plaży, centrum balneoterapii.

Dla dzieci:
·      Basen dla dzieci, mini klub w ogrodzie, specjalne menu, mini zoo, codzienne animacje. Istnieje możliwość wynajęcia opiekunki za opłatą.

Pozostałe udogodnienia:
·      Kantor wymiany walut, dyskoteka, wiele sklepów, fryzjer, kawiarenka internetowa, sejfy w recepcji, sala TV, bezpłatne Wi-Fi w recepcji, wypożyczalnia ręczników plażowych.

Naszym zdaniem:
·      Duży kompleks polecamy głównie dla rodzin z dziećmi z uwagi na wiele atrakcji dla najmłodszych Gości.

Strona internetowa:
·      www.sangho-zarzis.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

AlfaStar

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przyjemny hotel położony w przepięknym palmowym ogrodzie. Podstawowe wyposażenie pokoi rekompensowane jest szeroką ofertą aktywności sportowych dostępnych na terenie resortu.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

3

Region

Tunezja,Zarzis

Położenie

Hotel położony jest w rozległym gaju palmowym o powierzchni 14 ha, bezpośrednio przy wspaniałej drobnopiaszczystej plaży. Odległość od miejscowości Zarzis wynosi ok. 10 km, do lotniska w Djerbie ok. 50. Hotel położony jest w rejonie Zarzis, na kontynencie afrykańskim, na południowy wschód od Djerby. Zarzis jest drugim co do wielkości regionem turystycznym południa Tunezji, słynnym z pięknych piaszczystych plaż, a także upraw oliwek i pomarańczy.

Hotel

Do dyspozycji gości jest recepcja, trzy restauracje, w tym jedna pizzeria, stylowa kawiarnia mauretańska, bar, dyskoteka, centrum balneoterapii, sala telewizyjna, sejf (za opłatą), odkryty basen z możliwością podgrzewania wody, parasole i leżaki przy basenie i na plaży odpłatnie. Dla najmłodszych brodzik, mini club oraz plac zabaw.

Pokoje

Hotel posiada 370 pokoi standardowych. Każdy pokój wyposażony jest w klimatyzację, która działa w sezonie od 15/06 do 15/09, łazienkę z WC, telefon, taras lub balkon.

Wyżywienie

Hotel posiada formułę all inclusive, czyli śniadanie, obiad i kolacja, napoje bezalkoholowe i alkohole lokalne do posiłku bezpłatne.

Sport i relaks

Goście mogą skorzystać z 6 kortów tenisowych, tenisa stołowego, minigolfa, łucznictwa, boiska sportowe go. Za dodatkową opłatą jest klub fitness, jazda konna, sporty wodne na plaży (narty wodne, rowery wodne), oświetlenie kortu tenisowego. W hotelu znajduje się w pełni profesjonalne centrum balneoterapii, oferujące masaże, zabiegi kosmetyczne, hammam i wiele innych zabiegów za opłatą.

Dodatkowe informacje

www.sanghozarzis.com

Możliwości zakwaterowania

Pokój dwuosobowy, pokój dwuosobowy + dostawka dla osoby dorosłej lub dziecka, pokój dwuosobowy + dwie dostawki dla dzieci, pokój dwuosobowy + dostawka dla osoby dorosłej i dla dziecka, pokój jednoosobowy, pokój jednoosobowy z dostawką dla dziecka.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Oasis Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Przyjemny hotel położony w przepięknym palmowym ogrodzie. Podstawowe wyposażenie pokoi rekompensowane jest szeroką ofertą aktywności sportowych dostępnych na terenie resortu.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Opis

Położony w bujnym, palmowym ogrodzie, tuż przy plaży - tworzy kameralną atmosferę i daj poczucie wytchnienia i relaksu. Ukryte pośród zieleni dróżki prowadzą do ocienionych palmami bungalowów oraz na piękną, piaszczystą plażę.

Położenie

Na kontynencie, ok. 6 km od centrum Chammakh, ok. 13 km od centrum Zarzis, ok. 50 km od lotniska Djerba-Zarzis. Dojazd na wyspę taksówką lub louagem.

Plaża

Bezpośrednio przy hotelu, prywatna, piaszczysta, szeroka- bezpłatne leżaki i parasole.

Hotel

Internet: Wifi bezpłatne (w lobby, przy recepcji) Kompleks bungalowów wybudowanych w 1978 roku i odnowionych w 2011 roku. W hotelu znajduje się pokój gier (dodatkowo płatny), punkt wymiany walut, sklep, pralnia (dodatkowo płatna), wypożyczalnia samochodów. Hotel akceptuje karty kredytowe. Oficjalna kategoria tunezyjska ***

Pokoje

Skromnie wyposażone, klimatyzacja (sterowana centralnie), łazienka (WC, wanna lub prysznic), telefon, balkon taras lub francuski balkon. Pokój typu bungalow - 2 osobowy z możliwością 2 dostawek. Oferta zawiera przykładowe zdjęcia pokoi. Brak możliwości wyboru lokalizacji pokoju. Dostawka dla 2 dzieci może być w postaci jednego łóżka, łóżka piętrowego lub sofy. Brak pokoi z widokiem na morze.

Rekreacja, sport, atrakcje

Basen, brodzik dla dzieci - przy basenie bezpłatne parasole i leżaki. Bezpłatnie przykładowe atrakcje i zajęcia sportowe: korty tenisowe (oświetlenie dodatkowo płatne), koszykówka, piłka nożna, siatkówka, mini golf, tenis stołowy, rzutki, aerobik, aqua aerobik, łucznictwo, dzienny i wieczorny program animacji. Dodatkowo płatne: jazda konna, sport wodne na plaży, golf.

Dla dzieci

Miniklub, plac zabaw, mini dyskoteka, animacje.

Wyżywienie

All Inclusive - śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu w restauracji głównej; w ciągu dnia w wyznaczonych miejscach i w określonych godzinach lekkie przekąski. Wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w wyznaczonych barach w określonych godzinach (od 10.00 do 24.00).

Restauracje i bary

Restauracja główna, restauracja a la carte, kawiarnia mauretańska, snack bar, lobby bar, bar przy plaży, bar przy basenie.

Informacje dodatkowe

Część sportów i gier dodatkowo płatna. Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach  All Inclusive Goście otrzymują w hotelu. Hotel zastrzega sobie prawdo do modyfikacji oferty All Inclusive. Pakiet różni się w zależności od sezonu (wysoki/niski). All Inclusive w wyznaczonych barach. godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Organizator podaje przykładowe propozycje animacji i zabaw. Oferta może zawierać przykładowe zdjęcia pokoi. Aktualizacja oferty barów, restauracji i atrakcji w hotelu-październik 2019. UWAGA! Cena nie obejmuje obowiązkowego lokalnego podatku turystycznego. Opłatę należy uregulować w hotelowej recepcji, przed zakwaterowaniem. Wysokość podatku: hotele 2* - 1 TND za noc/os; hotele 3* -  2 TND za noc/os; hotele 4* i 5*- 3 TND  za noc/os. Podatek nie obejmuje dzieci do lat 12. Opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (7 dni).

Świadczenia w cenie

Cena zawiera (PLN): obowiązkowe ubezpieczenie (KL, NW, bagaż), bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy się o godz. 12:00),, transfer: lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie w/g opisu, opłaty lotniskowe i paliwowe, podatek VAT.

Warto wyróżnić

* położony tuż przy plaży w lesie palmowym * pokoje 2+2 * relaksacyjna, spokojna atmosfera

Aktualizacja

Oficjalna kategoria lokalna 3*

HOTELE

W chwili obecnej wszystkie hotele wdrażają nowe regulacje sanitarne mające na celu zapewnienie Klientom bezpiecznego i beztroskiego wypoczynku. W każdym hotelu znajdą się wytyczne dotyczące korzystania z: infrastruktury (baseny, siłownie, SPA, sale zabaw, wspólne pomieszczenia, sposób wydawania posiłków itp.), z systemu All Inclusive, atrakcji oraz animacji itp. Hotele zastrzegają sobie prawo do wprowadzania obostrzeń i zasad korzystania z oferty hotelowej zgodnie z rozwojem sytuacji i nakazanymi w danym kraju wymogami. Wszelkie zalecenia i regulacje mogą się zmieniać dynamicznie i mogą być wprowadzane w trybie nagłym. Obiekty działają zgodnie z wytycznymi władz danego kraju obowiązującymi w związku z przeciwdziałaniem epidemii COVID-19. Wszelkie zmiany wynikają z wdrażania przepisów sanitarnych, do których stosowania zobowiązane są hotera oraz turyści. Obowiązek dostosowania sie do reżimu stanitarnego nie uprawnia Klienta do możliwości żądania odszkodowania. Prosimy każorazowo o zapoznawanie się z komunikatami MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi i sanitarnymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Mapa Hotelu Sangho Zarzis

Opinie o Hotelu Sangho Zarzis

3.9
może być

Świetne położenie, tuż przy plaży, niedaleko do centrum Zarzis, miłe miasteczko. Sam hotel raczej spokojny i relaksujący, w pięknym ogrodzie. Jedzenie takie sobie, mało przyprawione, w dodatkowych restauracjach też bez szału. Polecam jako bazę wypadkową na plażowanie lub na zwiedzanie. Piotr

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: może być
3.9
3.7
polecam

Trzy gwiazdki czyli nic specjalnego, ale jest sympatycznie,. można przyjechac z dzieciakami bo nie będą się nudzić, sporo atrakcji i sportów, fajne animacje jedzenie w odpowiedniej ilości, pokoje małe, niewymagającym

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: polecam
3.7

Sangho Zarzis - możliwości zakwaterowania:

4 os. pokoj standardowy
Pokój 2-osobowy
1 os. pokoj standardowy
Pokój 1-osobowy
standard dbl
sgl single room
sgl single room
sr standard room

Sangho Zarzis - Możliwości wyżywienia:


Sangho Zarzis - miasta wylotu:


Sangho Zarzis - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Sangho Zarzis? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00