cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Gruner Baum (Brixen), Tyrol Południowy
  • Hotel Gruner Baum (Brixen), Tyrol Południowy
  • Hotel Gruner Baum (Brixen), Tyrol Południowy
  • Hotel Gruner Baum (Brixen), Tyrol Południowy
  • Hotel Gruner Baum (Brixen), Tyrol Południowy
  • Hotel Gruner Baum (Brixen), Tyrol Południowy
  • Hotel Gruner Baum (Brixen), Tyrol Południowy
  • Hotel Gruner Baum (Brixen), Tyrol Południowy
  • Hotel Gruner Baum (Brixen), Tyrol Południowy
  • Hotel Gruner Baum (Brixen), Tyrol Południowy
  • Hotel Gruner Baum (Brixen), Tyrol Południowy
  • Hotel Gruner Baum (Brixen), Tyrol Południowy
  • Hotel Gruner Baum (Brixen), Tyrol Południowy
  • Hotel Gruner Baum (Brixen), Tyrol Południowy
  • Hotel Gruner Baum (Brixen), Tyrol Południowy
  • Hotel Gruner Baum (Brixen), Tyrol Południowy
  • Hotel Gruner Baum (Brixen), Tyrol Południowy
  • Hotel Gruner Baum (Brixen), Tyrol Południowy
  • Hotel Gruner Baum (Brixen), Tyrol Południowy
  • Hotel Gruner Baum (Brixen), Tyrol Południowy
  • Hotel Gruner Baum (Brixen), Tyrol Południowy
  • Hotel Gruner Baum (Brixen), Tyrol Południowy
  • Hotel Gruner Baum (Brixen), Tyrol Południowy
  • Hotel Gruner Baum (Brixen), Tyrol Południowy
  • Hotel Gruner Baum (Brixen), Tyrol Południowy
  • Hotel Gruner Baum (Brixen), Tyrol Południowy
  • Hotel Gruner Baum (Brixen), Tyrol Południowy
  • Hotel Gruner Baum (Brixen), Tyrol Południowy
  • Hotel Gruner Baum (Brixen), Tyrol Południowy
  • Hotel Gruner Baum (Brixen), Tyrol Południowy
  • Hotel Gruner Baum (Brixen), Tyrol Południowy
  • Hotel Gruner Baum (Brixen), Tyrol Południowy
  • Hotel Gruner Baum (Brixen), Tyrol Południowy
  • Hotel Gruner Baum (Brixen), Tyrol Południowy
  • Hotel Gruner Baum (Brixen), Tyrol Południowy
  • Hotel Gruner Baum (Brixen), Tyrol Południowy
1 / 36
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
29.05 - 30.05
już od 378 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
14.01 - 15.01
już od 326 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Gruner Baum (Brixen)
  • Wypożyczalnia sprzętu zimowego
  • Fitness/Siłownia
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Gruner Baum (Brixen)

Włochy: Tyrol Południowy
Ocena hotelu Gruner Baum (Brixen):
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Gruner Baum (Brixen):
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 29 maja 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 14 stycznia 2023

Hotel Gruner Baum (Brixen) w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  •  w części Stufels w Brixen, oddzielony mostkiem od centrum i starego miasta

polozenie

  •  w części Stufels w Brixen, oddzielony mostkiem od centrum i starego miasta

Do dyspozycji gości

  • przestronne lobby z recepcją
  • restauracja
  • centrum wellness
  • pokój zabaw dla dzieci
  • narciarnia
  • basen zewnętrzny

Wyposażenie

  • Wi-Fi ( w całym hotelu, w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

  • parking (w cenie, w miarę dostępności miejsc)
  • garaż podziemny (płatny, ok. 10 €/dzień, wymagane zgłoszenie)

karty

Visa, MasterCard, American Express, Diners Club

Liczba pokojów

100

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • zakwaterowanie w godz. 14.00-21.00, wykwaterowanie do godz.11.00
  • można przywieźć małe zwierzę domowe (płatne, ok. 10 €/dzień)
  • przy pobycie w hotelu klienci otrzymują BrixenCard, kartę uprawniającą do wielu bezpłatnych atrakcji (m.in.: bezpłatne środki transportu w regionie, bezpłatny wjazd i zjazd kolejką linową Plose, wejścia do wybranych muzeów w regionie).
  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 4
  • kompleks basenowy „Poollandschaft mit WellnessCard": za opłatą, kryty, podgrzewany, z basenem zewnętrznym
  • kompleks basenowy „Hallenbad 30 °C & Whirlpool im Parterre": w cenie, kryty, podgrzewany
  • basen dla dzieci: za opłatą, kryty, podgrzewany, w strefie spa
  • jacuzzi „Solepool": za opłatą, podgrzewany, w strefie spa
  • leżaki: w cenie
  • ręczniki: w cenie

Dla dzieci

  • łóżeczka dla dzieci (w cenie, prosimy zgłaszać przy rezerwacji)
  •  pokoik zabaw
  •  menu dla dzieci
  •  opieka nad dzieckiem (płatna, na zapytanie)

Sport i wellness

W cenie
  • siłownia
Płatne
  • strefa spa "Wellnessbereich Grüner Baum"
  • zabiegi pielęgnacyjne
  • solarium
  • sauna fińska
  • biosauna
  • aromaterapia
  • masaże 

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój ekonomiczny EZZ1
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Wyżywienie

Dwa posiłki
  • śniadanie
  • kolacja
  • raz w tygodniu alternatywnie: bufet sałat, bufet lokalnych specjałów, kolacja przy świecach
Śniadania
  • w formie bufetu 

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Exim Tours

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4Włochy/Południowy Tyrol

Położenie

- Bressanone- wysokiej jakości hotel w zabytkowym centrum Bressanone- ok. 8 km od ośrodka narciarskiego Gitschberg/Jochtal- ok. 15 km od ośrodka narciarskiego Maranza-Valles- ok. 50 m przystanek skibusa

Wyposażenie hotelu

- recepcja z lobby- restauracja, bar, tawerna- kącik dla dzieci- narciarnia- winda- bezprzewodowy internetBezpłatnie:- basen z jacuzzi i leżakami- wellness GrünerBaum 4.800 m w cenie pobytu (oprócz skróconych pobytów na 5 nocy w pokoju Standard) - basen jacuzzi, odkryty podgrzewany basen, brodzik dla dzieci z atrakcjami dla najmłodszych, odkryte jacuzzi, sauna fińska, biosauna, aromatyczna sauna parowa, łaźnia lodowa, mgła lodowa, kącik relaksacyjny z leżakami, ogród z leżakami, szklany panoramiczny taras z leżakami- duża siłownia (tylko osoby powyżej 16 lat)- ścianka wspinaczkowa, tenis stołowy, piłkarzykiDodatkowo płatne:- masaże i usługi kosmetyczne- solarium horyzontalne

Pokoje

Standard 1/2 - 23 m - pokój z 1 pojedynczym łóżkiem lub łóżkiem małżeńskim z możliwością rozdzielenia łóżek, łazienka z prysznicem lub wanną, rzadko balkonComfort 2/3/4 - 27 do 30 m - pokój z łóżkiem małżeńskim z możliwością rozdzielenia łóżek i ewentualnie kanapą dla 1 lub 2 osób, łazienka z prysznicem lub wanną, rzadko balkonSuite 2/3/4 - 38 m - pokój z łóżkiem małżeńskim i ewentualnie rozkładaną kanapą dla 1 lub 2 osób, łazienka z prysznicem i wanną, balkon; bardziej luksusowo odnowione pokojeDodatkowe wyposażenie:TV sat., telefon, suszarka do włosów, sejf, połączenie internetowe wi-fi, minibar, szlafroki do wellness (płatne), klimatyzacja (dotyczy typologii typu Suite 2/3/4)

Wyżywienie

HB (Half Board) - śniadania w formie bogatego międzynarodowego bufetu łącznie z napojami, kolacje - menu serwowane do wyboru z 2 do 4 ciepłych przystawek i z 3 do 4 dań głównych z dodatkiem, zimne przystawki, desery, owoce i sery w formie bufetu, bogaty bufet sałatkowy, napoje za dopłatą

Dodatkowe informacje

- opłata klimatyczna 2,5 / noc / os. od 14 lat- garaż (liczba miejsc ograniczona), 10,5 EUR/dzień- łóżeczko dziecięce na potwierdzenie, bezpłatnie- pobyt ze zwierzęciem na potwierdzenie, 9 EUR/dzień

Karnet w cenie

skipass Gitschberg Jochtal-Brixen na 6 dni; ośrodek narciarski Gitschberg Jochtal oferuje ok. 55 km tras narciarskichKategoria bimbo*: dzieci urodzone po 27.11.2013Kategoria junior: dzieci urodzone po 27.11.2005 i przed 28.11.2013*- zniżka na kategorię bimbo obowiązuje przy korzystaniu ze skipassu dowolnej długości; warunek dziecku musi towarzyszyć 1 osoba dorosła z takim samym karnetem pod względem długości

UWAGA

W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeInformujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeW przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacje

Karnety narciarskie

WAŻNE: Karnety zawarte w cenie oferty , są karnetami w specjalnej, zniżkowej cenie dla Klientów EXIM TOURS. WYBORU KARNETU MOŻNA DOKONAĆ TYLKO W MOMENCIE ZAŁOŻENIA REZERWACJI!

Opis kraju

Włochy jedno z najpiękniejszych miejsc na ziemi i idealne miejsce na wakacje nad morzem. Co roku południowy kraniec Europy przyciąga tysiące turystów z całego świata, zarówno zwolenników słodkiego lenistwa, jak i aktywnych form spędzania wolnego czasu.  Informacje ogólneWłochy to państwo położone na południu Europy, na malowniczym półwyspie Apenińskim. Otaczają je wody morza: Adriatyckiego, Liguryjskiego, Jońskiego, Śródziemnego oraz Tyrreńskiego. Do Włoch należą także okoliczne wyspy, wśród których największe i jedne z najbardziej popularnych turystycznie to Sardynia i Sycylia. Słoneczna Italia zachwyca turystów z całego świata przede wszystkim przyjemnym klimatem, przepięknymi plażami, czystą wodą, monumentalnymi zabytkami, a także aromatyczną kuchnią. Wakacje we Włoszech to idealna propozycja dla miłośników malowniczych krajobrazów, urokliwych miast i miasteczek oraz aktywnego wypoczynku. Południowy kraniec Europy zachwyca przepięknymi wybrzeżami ze złotymi plażami i łagodnymi zejściami do krystalicznie czystej wody. Jednym z najbardziej znanych włoskich wybrzeży jest wybrzeże w Rimini, położone tuż nad Morzem Adriatyckim. Uwagę przyciągają także malownicze plaże usytuowane w pobliżu słynnego na cały świat Jeziora Garda. We Włoszech znajdują się także piękne miasta, pełne cennych zabytków i monumentalnych budowli. Należą do nich: Wenecja, Rzym, Mediolan, Florencja czy Siena, gdzie tworzyli wybitni artyści, np.: Botticelli, Leonardo da Vinci, Michał Anioł. Miasta można zwiedzać, korzystając z popularnych wycieczek objazdowych. Kultura i obyczajeWłosi to ludzie wyjątkowo temperamentni, spontaniczni i energiczni. Cechuje ich duża otwartość, zamiłowanie do głośnych zabaw i korzystanie z życia pełną piersią. Obywatele włoskiego państwa są bardzo związani z tradycją i religią (najbardziej rozpowszechnioną religią jest tam chrześcijaństwo, co jest najbardziej zauważalne w stosunkach społecznych oraz rodzinnych). Większość Włochów jest wyznania katolickiego, zatem obchodzą oni wszystkie ważne święta katolickie, np. Wielkanoc czy Boże Narodzenie. Kultura i obyczaje we Włoszech mogą się nieco różnić w zależności od regionu zamieszkania. Język włoski jest językiem urzędowym, jednak w większości popularnych miejscowości i kurortów turystycznych swobodnie można porozumieć się w innych językach, np.: angielskim, niemieckim czy hiszpańskim. KuchniaWakacje we Włoszech to niepowtarzalna okazja, aby spróbować podziwianej na całym świecie włoskiej kuchni. Głównym składnikiem dań są warzywa i aromatyczne przyprawy: bazylia, oregano, tymianek, pieprz, rozmaryn, estragon. Kuchnia włoska specjalizuje się głównie w potrawach rybnych oraz mącznych, dlatego też spędzając wczasy we Włoszech, koniecznie trzeba spróbować lokalnych makaronów, pizzy bądź risotto. Włosi często jedzą również calzone, czyli pieróg z nadzieniem, lasagne czy gnocchi, czyli ziemniaczane kluski z dodatkiem sera. Włoska kuchnia to również pyszne desery, wśród których najpopularniejszymi są panna cotta i tiramisu.Dla aktywnychWakacje we Włoszech to idealna propozycja na letni wypoczynek dla aktywnych. Miłośnicy jednośladów mogą np. skorzystać z tras rowerowych rozmieszczonych wokół malowniczego Jeziora Garda położonego na granicy Wenecji Euganejskiej, Lombardii i Trydentu-Górnej Adygi. Większość kurortów turystycznych usytuowanych tuż nad brzegiem morza oferuje idealne warunki do uprawiania sportów wodnych takich jak: kitesurfing, nurkowanie, windsurfing czy żeglowanie. Leżąca w środkowej części Włoch Toskania to z kolei raj dla miłośników tenisa, golfa czy jazdy konnej.Co warto kupić?Włoska kuchnia jest słynna na cały świat, dlatego z podróży w słonecznej Italii warto przywieźć trochę tradycyjnych, lokalnych wyrobów. Największą popularnością cieszą się produkty spożywcze: sery (zwłaszcza parmezan Parmigiano Reggiano, gorgonzola, ser owczy Pecorino Romano, Mozzarella di Bufala), makarony (np.: tagliolina ai funghi porcini oraz chili), tradycyjny ryż do risotto oraz prawdziwa włoska kawa. Włosi słyną również w dobrej jakości trunków alkoholowych: win (Rosso di Montalcino, Vernaccia di San Gimignano, Orvieto Classico) i likierów (zwłaszcza słynnego Alberobello). Wśród wyrobów rzemieślniczych warto zwrócić uwagę na produkty z drzewa oliwnego, skórzane oraz włoskie filiżanki i kawiarki. PogodaWłochy położone są w klimacie podzwrotnikowym typu śródziemnomorskiego. W sezonie, czyli do czerwca do września, temperatury powietrza osiągają około 30 stopni Celsjusza, a woda w morzu jest zaledwie odrobinę chłodniejsza. W ciągu doby na południowym krańcu Europy można liczyć na 10 słonecznych godzin.Przydatne zwrotyTak - S (czyt. si)Nie - No (czyt. no)Dzień dobry - Buon giorno (czyt. bon dżiorno)Do widzenia - Arrivederci (czyt. ariwederczi)Cześć - Ciao (czyt. ciał)Proszę - Per favore (czyt. per fawor)Dziękuję - Grazie (czyt. gracje)Przepraszam - Mi scusi (czyt. mi skuzi)Dlaczego Włochy?Wakacje we Włoszech to gwarancja ładnej pogody i niezliczonych możliwości spędzania wolnego czasu. Wczasy w słonecznej Italii to propozycja zarówno dla miłośników błogiego lenistwa na plaży, jak i aktywnego wypoczynku, np.: zwiedzania urokliwych miejscowości i zabytków się tam znajdujących, uprawiania sportów wodnych czy jazdy na rowerze licznymi trasami wydzielonymi specjalnie dla cyklistów. Każdego dnia pojawiają się bardzo interesujące oferty spędzenia wakacji we Włoszech, wśród których znajdują się również atrakcyjne przedsezonowe promocje, oferty typu All Inclusive czy Last Minute. Wakacje we Włoszech to idealny cel letniej podróży zarówno dla rodzin z dziećmi, jak i grupy znajomych. W ofercie Exim Tours znajdą się wyjazdy na każdą kieszeń, zarówno z dojazdem własnym, jak i drogą lotniczą. Włochy to jedno z najpiękniejszych miejsc na ziemi, dlatego też warto je choć raz odwiedzić, aby poznać kolebkę europejskiej cywilizacji i spędzić niezapomniane wakacje wśród przepięknych plaż i lazurowego morza. Informacje praktyczne Wymagane dokumenty: dowód osobisty lub paszportWaluta: 1 euro = 100 eurocentów (EUR, )Ceny:bagietka - ok. 0,6 euro; chleb tradycyjny - ok. 1,5 - 2 euro; masło - ok. 1,70 euro; kawa Lavazza - ok. 3,5 euro (250 g); woda mineralna - od 0,4 euro (1,5 l)Czas: UTC +1 - zima; UTC +2 - latNapięcie: 220 V, gniazdka europejskieSzczepienia: Nie wymaganeJęzyk: włoskiPlacówki dyplomatyczne:Ambasada Republiki Włoskiej w PolsceDąbrowskiego 6, 00-055 WarszawaTelefon: (22) 826 34 71/2/3/4Fax: (22) 827 85 07, 828 42 03E-mail: ambasciata.varsavia@esteri.itStrona internetowa: www.ambvarsavia.esteri.itGodziny pracy: Poniedziałek-Czwartek 08.30-13.30 i 14.30-17.00Piątek 08.30-14.30Ambasada Rzeczypospolitej Polskiej w Republice WłoskiejWłochy, Rzym, Via Pietro Paolo Rubens, 20, 00197Tel.: +39 06 362 04 200 Tel.: +39 06 362 04 204 Tel. dyżurny: +39 335 599 52 12 Faks: +39 06 806 60 233 Faks: +39 06 321 78 95rzym.amb.sekretariat@msz.gov.plwww.rzym.msz.gov.plKonsulat Honorowy Rzeczypospolitej Polskiej w NeapoluKonsul honorowy: Dario dal Verme (język konsula włoski, angielski, hiszpański)Włochy, Neapol, Viale Gramsci n. 12, 80122 NapoliTel.: 0039 081 660009 Faks: 0039 081 2404664segreteria@consolatopolonianapoli.com WAŻNE:z uwagi zmieniające się przepisy sanitarne w poszczególnych krajach prosimy o sprawdzenie aktualnych informacji na stronie https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Wygoda Travel

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Jednym zdaniem

Położenie w zabytkowym centrum miasteczka Bressanone, zaledwie 11 km od stacji narciarskiej Plose gwarantuje nie tylko świetne warunki do uprawiania narciarstwa ale także przyjemność wieczornego spaceru lub zakupów.

Położenie

obiekt usytuowany jest w samym centrum miasteczka Bressanone (niem. Brixen). W odległości 11 km znajduje się bardzo dobra stacja narciarska - Plose, wchodząca w skład obszaru Dolomiti Superski.

Hotel

komfortowy, 4-gwiazdkowy obiekt zrzeszony w sieci Best Western. W 2011 roku centrum wellness zostało powiększone o zewnętrzny, połączony z wewnętrznym, basen ogrzewany całorocznie, co pozwoli Państwu na relaks na świeżym powietrzu z widokiem na góry i urocze miasteczko.

Pokoje

komfortowe, przestronne 2-, 3-, 4-osobowe, w każdym znajduje się: łazienka z prysznicem lub wanną, suszarką do włosów; minibar, TV sat, radio, sejf, telefon, Wi-Fi (gratis). Część pokoi posiada balkony. Do dyspozycji Państwa różne typy pokoi. Pokoje różnią się od siebie przde wszystkim powierzchnią oraz niektore stylistyką wykończenia wnętrz. Pokój Standard o pow. 18-23 m. Pokój Comfort o pow. 27-30 m. Pokoj Junior Suite Tirolese o powierzchni 38 m - pokój wykończony w drewnie , posiada duży balkon.

Do dyspozycji

nowoczesne centrum wellness (odpłatnie); podgrzewany basen zewnętrzny, basen dla dzieci, sauna fińska, biosauna, aromatyzowana łaźnia parowa, zimna grota, pokój relaksacyjny; masaże i zabiegi kosmetyczne (odpłatnie); basen wewnętrzny z jaccuzi, sala fitness, siłownia, biblioteka, stube-bar, restauracja, narciarnia, parking, garaż (odpłatnie).  

Po nartach

warto odkryć uroki ponad 1000-letniego Bressanone (Brixen). Oprócz licznych zabytków znajdują się tu sklepy, restauracje, bary, dyskoteka, lodowisko oraz park wodny Acquarena. Klienci Hotelu Grunerbaum otrzymują Brixen Card, która upoważnia do bezpłatnego wejścia do ponad 70 muzeów regionalnych, bezpłatny wstęp do parku wodnego  Acquarena (wstęp na 2,5 godziny codziennie od pn. do pt.) oraz bezpłatne korzystanie z publicznych środków transportu.

Kuchnia

śniadania: bogaty bufet szwedzki, obiadokolacje 4-daniowe: bufet sałatkowo-przystawkowy, pierwsze i drugie danie (wybór spośród kilku wariantów), deser. Tradycyjna kuchnia tyrolska.

Program narciarski

sugerujemy przeznaczyć 6 dni na stację Plose. Do stacji Plose możliwość dojazdu skibusem gratis. Przystanek skibusa znajduje się przed hotelem.

Cena zawiera

zakwaterowanie wg wybranej oferty * śniadania i obiadokolacje * opiekę rezydenta * ubezpieczenie podstawowe KL, NNW z włączeniem sportów zimowych i chorób przewlekłych * transport do hotelu wg wybranej oferty (dotyczy oferty samolotowej i autokarowej) * korzystanie z centrum wellness (basen wewnętrzny z jacuzzi, siłownia) * podatek VAT.

Cena nie zawiera

napojów do obiadokolacji * korzystania z nowego centrum wellness 10 Eur/dorośli/tydzień, 4,5 Eur/dzieci do lat 12,99/tydzień (basen zewnętrzny podgrzewany, basen dla dzieci, sauna fińska, biosauna, aromatyzowana łaźnia parowa, zimna grota, pokój relaksacyjny; masaże i zabiegi kosmetyczne).

Dopłaty opcjonalne

karnet narciarski * ubezpieczenie rozszerzone (koszty leczenia 30 000 ) * ubezpieczenie SKI OC.

Dopłaty obligatoryjne

opłata klimatyczna, płatna na miejscu - 1,60 Eur/os./dzień (dla osób powyżej 14 lat).

Karnet w cenie

W terminie 19.03-25.03 w cenie karnet 6 x Valle Isarco.

Uwaga

dla naszych Klientów specjalne zniżkowe karnety  Valle Isarco do zakupu przez naszą stronę www (oszczędzasz do ok.30Eur/os.). Możliwość dokupienia karnetu opcjonalnego do 5 dni przed wyjazdem!

Najważniejsze cechy hotelu

Nowoczesne centrum wellness Wyśmienita kuchnia Brixen Card w cenie


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Wygoda Travel, które jest wiodącym w Polsce organizatorem wypoczynku zimowego . Posiada w sprzedaży wyjazdy narciarskie do Włoch, Austrii i na terenie Polski. Są to wycieczki autokarowe jak i samolotowe, możliwy jest także zakup wapartamentów i hoteli na dojazd własny. Wiele z tych programów cechuje indywidualne podejście do różnych grup turystów. Na lato Biuro Podróży Wygoda Travel oferuje wakacje w Bułgarii, Chorwacji i Włoszech, zarówno w popularnej formie all inclusive, jak i tradycyjne wycieczki objazdowe realizowane autokarem.

Podczas wakacji turyści spędzający urlop z Wygoda Travel objęci są szczególną opieką pilotów i rezydentów. Wyjazdy zimowe umożliwiają także korzystanie z lekcji jazdy na nartach lub snowboardzie z instruktorem.

Wysoki poziom wyjazdów narciarskich Wygody Travel nagrodzony został wieloma prestiżowym nagrodami. Touroperator został nagrodzony ODYSem 2014 w kategorii „najlepsza jakość usług w województwie małopolskim”, wielokrotnie był też nagradzany w konkursie Podróże Marzeń.


Snowtrex

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Miasto

Brixen

Kraj

Włochy

Cel podróży

Miejscowość Brixen położona jest na wysokości 560 m. Jest to najstarsza i zarazem 3 największa miejscowość w Tyrolu Południowym. Stare miasto Bischofsstadt przy Eisack poza możliwością uprawiania sportów zimowych i radości ze śniegu, oferuje także rozrywkę kulturową. Warto także zobaczyć przepiękne kościoły, klasztory oraz kaplice, jak i niepowtarzalne uliczki ze sklepikami i restauracjami. W zasięgu wzroku znajdują się stoki narciarskie oraz szczyt Dolomitów. Szczyt "Plose" znajduje się na wysokości 2.505 m. Trasy te nadają się świetnie do jazdy na nartach i wyposażone są w wyciągi.

Teren narciarski

Karnet narciarski "Eisacktal" oferuje korzystanie z terenów narciarskich Brixen-Plose i Gitschberg Jochtal w sumie 95 km tras. Zaledwie 7 km od Brixen położone jest górskie miasteczko Plose, gdzie podczas szusowania na nartach można podziwiać fantastyczne widoki na Dolomity na wysokości pomiędzy 1060-2505 metrów. Teren narciarski oferuje siedem wyciągów i 43 km nartostrad i jest idealny dla rodzin. Dzieci doskonalą swoje umiejętności w Ötsch, a dorośli mogą zrelaksować się na najdłuższej trasie Tyrolu w Trametsch. Trasa ma 9 km długości a różnica wysokości sięga ponad 1400 m. Dla fanów freestyle i snowboardu polecamy zabawę w funparku Plose gdzie można zmierzyć prędkość jazdy. System pomiarowy jest idealnie położony w górskiej stacji wyciągu Schönenboden. Sąsiedni teren narciarski Gitschberg-Jochtal posiada 16 wyciągów i niemal 52 km tras narciarskich. Tutaj można podziwiać widoki na 360° platformie panoramicznej z widokiem na liczne 3000-tysięczniki."Dolomiti Superski" daje także możliwość jazdy na 12 terenach narciarskich gdzie do dyspozycji pozostaje ok. 1200 km tras narciarskich (patrz region narciarski).

Gwarancja śniegu (01.01. - 15.03.)

Jeżeli na 5 dni przed rozpoczęciem wycieczki (dzień przyjazdu) z powodu braku śniegu wszystkie tereny narciarskie, na które obowiązuje wykupiony karnet narciarski będą zamknięte, mogą Państwo bezpłatnie dokonać zmiany rezerwacji na inną naszą wycieczkę w tym samym terminie (o ile są jeszcze wolne miejsca; obowiązuje aktualna cena nowego wyjazdu bez rabatu Last-Minute & More; gwarancja ważna jedynie dla wycieczek zaczynających się w terminach od 01.01. do 15.03.). Aby móc skorzystać z gwarancji, prosimy o kontakt w wyznaczonym terminie (na 5 dni przed rozpoczęciem wyjazdu/pobytu, np. w poniedziałek, jeżeli impreza turystyczna rozpoczyna się w sobotę) drogą mailową na adres gwarancjasniegu-pl@snowtrex.com.

Karnet narciarski - dodatkowe informacje.

Oferty zawierające karnet narciarski w cenie oznaczone są znakiem "FREE SKI - SKIPASS W CENIE". Należy upewnić się przed dokonaniem rezerwacji, czy wybrali Państwo ofertę z karnetem w cenie. Obiekt nie jest dostosowany do potrzeb osób niepełnosprawnych.

Położenie/wyposażenie

Komfortowy 4-gwiazdkowy Hotel Grüner Baum - Residence Gasser jest korzystnie położony w odległości ok. 200 m od centrum Brixen. Budynek sąsiedni Residence Gasser znajduje się w odległości ok. 150 . Autobus dla narciarzy zatrzymuje się ok. 150 m od obiektu i zabierze Państwa do oddalonego o ok. 8,5 km terenu narciarskiego Plose.Przytulny hotel Grüner Baum posiada recepcję, lobby, Wi-Fi, pokój TV, windę, pokój śniadaniowy, jadalnię, restaurację a-la-carte, bar, przechowalnię sprzętu narciarskiego oraz bezpłatne miejsca parkingowe (dostępność ograniczona) i garaż (za opłatą). W budynku sąsiednim residence Gasser do dyspozycji jest pokój śniadaniowy.Strefa wellness o pow. 5000 m? posiada ogrzewany basen na zewnątrz, dwa kryte baseny, jacuzzi, saunę i pokój wypoczynkowy (w godz. 06:00-22:00). Za opłatą (w godz. 09:30-12:00, 14:30-19:00) jest natomiast łaźnia parowa, bio sauna, sauna fińska, solarium i pokój wypoczynkowy w nowej strefie wellness. W centrum urody (za opłatą) można skorzystać z zabiegów upiększających, masaży i kąpieli wellness. Bezpłatnie można także skorzystać ze studia fitness.Na miejscu otrzymają Państwo ponadto bezpłatnie kartę BrixenCard, która upoważnia do licznych zniżek i świadczeń dodatkowych, np. bezpłatne korzystanie z publicznych środków transportu, wstęp na 2,5 h na basen "Acquarena", czy bezpłatny wstęp do licznych muzeów w Południowym Tyrolu (możliwe zmiany świadczeń, wg info. na miejscu).WyżywienieWliczone w cenę wyżywienie HB obejmuje bufet śniadaniowy i 4-daniowe menu z bufetem przystawek, sałatek i deserów na kolację. 1 x w tyg. organizowany jest bufet tematyczny. Dla najmłodszych przewidziane jest specjalne menu dziecięce. W cenę wliczony jest również bufet sylwestrowy. Goście Residence Gasser pozostają w budynku na śniadanie, natomiast kolacje serwowane są w Hotelu Grüner Baum.

Świadczenia w cenie

Noclegi w wybranym terminieWyżywienie jak wybranoKorzystanie ze strefy wellness (wg opisu)Korzystanie z sali fitnessPłaszcz kąpielowy do wypożyczeniaMenu sylwestrowe (wg opisu)Internet (w pokoju)Karta gościa (wg opisu)Sejf (w pokoju)Łóżeczko dla dziecka (ograniczona dostępność)Krzesełko dla dziecka (ograniczona dostępność)Miejsca parkingowe (ograniczona dostępność)15% zniżki na kursy grupowe w partnerskiej szkółce narciarskiej

Opcjonalnie płatne na miejscu

Korzystanie z odnowionego spa (wg opisu)Studio kosmetyczneMasażeMinibar (w pokoju)Garaż (ograniczona dostępność)

Płatne na miejscu

Opłata klimatyczna: ok. 2,30 € za osob./nocKeycard: 5,- €

Zwierzęta domowe

Można przywieźć zwierzęta domowe (9,- €/dzień, bez karmy, po uprzednim zgłoszeniu)

Zniżki

Pokój 1-osob. prysznic/WC (budynek sąsiedni), HB - wszyscy uczestnicy otrzymują następujące zniżki: do skończonych 7 lat 30% 8 do 15 lat 10% od 65 lat 5%

Pokój 2-osob./dostawka prysznic/WC (budynek sąsiedni), HB - przy zakwaterowaniu wraz z 2 osobami płacącymi pełną cenę wycieczki, pozostali uczestnicy otrzymają

do skończonych 3 lat 100% 4 do 7 lat 80% 8 do 15 lat 30% od 65 lat 10%

Pokój 5-osob., prysznic/WC, HB - przy zakwaterowaniu wraz z 2 osobami płacącymi pełną cenę wycieczki, pozostali uczestnicy otrzymają

do skończonych 3 lat 100% 4 do 7 lat 80% 8 do 15 lat 30% od 65 lat 10%

Pokój 2-osob. prysznic/WC (budynek sąsiedni), HB - wszyscy uczestnicy otrzymują następujące zniżki

do skończonych 7 lat 30% 8 do 15 lat 10% od 65 lat 5%

Pokój 2-osob./2 dostawki prysznic/WC (budynek sąsiedni), HB - przy zakwaterowaniu wraz z 2 osobami płacącymi pełną cenę wycieczki, pozostali uczestnicy otrzymają

do skończonych 3 lat 100% 4 do 7 lat 80% 8 do 15 lat 30% od 65 lat 10%

Ważne wskazówki

Wstęp na basen kryty dla dzieci pod opieką osoby dorosłej.Wstęp do strefy wellness od 16. roku życia.Przy zakupie karnetu dla osoby dorosłej dziecko (urodzone po 25.11.2010) otrzyma na miejscu kartę na bezpłatne korzystanie z wyciągów (konieczność wylegitymowania się). W razie większej liczby dzieci niż osób dorosłych należy na miejscu wykupić karnet dla dzieci. Więcej informacji w kasie wyciągu.W pokojach wieloosobowych lub z dostawką przy niepełnym obłożeniu brak dodatkowych łóżek.

Pokój 1-osob. prysznic/WC (budynek sąsiedni), HB

sypialnia z łóżkiem podwójnym, TV sat., telefonem, radiem, minibarem (za opłatą) i sejfemłazienka z wanną lub prysznicem, WC i suszarką do włosówWi-Fi i łącze internetowepołożone w Residence Gasser

Pokój 2-osob./dostawka prysznic/WC (budynek sąsiedni), HB

sypialnia z łóżkiem podwójnym i dostawką, TV sat., telefonem, radiem, minibarem (za opłatą) i sejfemłazienka z wanną lub prysznicem, WC i suszarką do włosówWi-Fi oraz łącze internetowepołożone w Residence Gasser

Pokój 5-osob., prysznic/WC, HB

sypialnia z podwójnym łóżkiem i trzema kolejnymi możliwościami spania, TV sat., telefon, radio, minibar (za opłatą) i sejfłazienka z wanną lub prysznicem, WC i suszarką do włosówWi-Fi oraz łącze internetowebalkon

Pokój 2-osob. prysznic/WC (budynek sąsiedni), HB

sypialnia z łóżkiem podwójnym, TV sat., telefonem, radiem, minibarem (za opłatą) i sejfemłazienka z wanną lub prysznicem, WC i suszarką do włosówWi-Fi oraz łącze internetowepołożone w Residence Gasser

Pokój 2-osob./2 dostawki prysznic/WC (budynek sąsiedni), HB

sypialnia z łóżkiem podwójnym i rozkładaną kanapą (dla 2 osób), TV sat., telefonem, radiem, minibarem (za opłatą) i sejfemłazienka z wanną lub prysznicem, WC i suszarką do włosówWi-Fi oraz łącze internetowepołożone w Residence Gasser


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Snow Trex, które specjalizuje się w ofertach wyjazdów zimowych do najbardziej atrakcyjnych regionów narciarskich w Europie i w Ameryce Północnej. Biuro Podróży SnowTrex prężnie działa na rynku międzynarodowym od 2005 roku, obecnie obsługuje turystów w 15 krajach świata.

Wychodząc naprzeciw potrzebom klientów Biuro Podróży Snow Trex ma do dyspozycji szeroką bazę apartamentów i hoteli o różnym standardzie, a także pośredniczy w zakupie karnetów narciarskich na wybrane ski regiony. Dodatkowo isnieje możliwość wypożyczenia sprzętu i wykupienia kursów nauki jazdy na nartach czy snowboardzie.

Podczas wakacji w najpopularniejszych destynacjach klienci objęci są opieką rezydentów, którzy przygotowują animacje wieczorne i zabawy na śniegu. To właśnie stanowi o wyjątkowości oferty Snow Trex.


Europe Mountains

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Bressanone

OPIS

Best Western Hotel Grüner Baum oferuje znakomite pokoje w miejscowości Bressanone. Położony 750 metrów od centrum jest dobrym wyborem na wakacje w regionie Val di Isarco.
W obiekcie Best Western Hotel Grüner Baum jest strefa wellness, a w niej m.in. basen kryty, basen zewnętrzny oraz hammam. Warto z niej skorzystać po aktywnym dniu.
W okolicy znajduje się 42 km tras narciarskich należących do stacji narciarskich w regionie Val di Isarco. Najbliższy wyciąg znajduje się 4.1 km od obiektu.

Czwórka Standard dla 2-4 osób w aneksie

1 łazienka, 1 podwójne łóżko, 1 pokój, 1 sofa dla 2 osób, kategoria pokoju - standard, minibar, ogrzewanie, pokój z kilkoma łóżkami, pościel, ręczniki, sejf w pokoju, suszarka do włosów, telefon, telewizja satelitarna, toaleta, wanna lub prysznic, wifi

Dwójka Ekonomiczny w aneksie

1 łazienka, 1 podwójne łóżko, 1 pokój, kategoria pokoju - economy, minibar, ogrzewanie, pokój dla 2 osób, pościel, ręczniki, sejf w pokoju, suszarka do włosów, telefon, telewizja satelitarna, toaleta, wanna lub prysznic, wifi

W CENIE

Kolacja wigilijna - 4 daniaLeżakiDostęp do internetuPralkaInternet Wi-FiStrefa Wi-FiWysokie krzesło dla dzieckaŚniadania w formie bufetuObiadokolacja 4-daniowa z wyboremFitnessŚniadania i obiadokolacjeWieczory tematyczneZakwaterowanie, ubezpieczenie KL i NNW.Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

PŁATNE NA MIEJSCU

Zabiegi na ciałoGarażMasażeSolariumZwierzęta mile widzianeTaksa lokalna, 2 EUR za osobę i dzień

ODLEGŁOŚCI

Centrum - 790 m.Wyciągi - 4.1 km.

WYŻYWIENIE

w Święta Bożego Narodzenia kolacja wigilijna, śniadania w formie bufetu, obiadokolacja (4 - dania), rodzaj wyżywienia- śniadania i obiadokolacje.

PARKING

garaż, parking niestrzeżony, parking strzeżony.

USŁUGI NARCIARSKIE I ROWEROWE

transport busem do wyciągów - na plaży od 50 roku życia, schowek na narty i buty, przechowalnia rowerów.

INTERNET

WI-FI w częściach wspólnych hotelu, WI-FI we wszystkich pokojach, kącik internetowy.

USŁUGI SPA I WELLNESS

salon piękności - w zależnośc od dostępnośc, masaż, solarium, basen kryty - 10x5 m., basen zewnętrzny, basen zewnętrzny podgrzewany, centrum odnowy biologicznej, łaźnia parowa - na zapytanie, hammam, hydromasaż, cichy pokój do medytacji i relaksu, zabiegi kosmetyczne i pielęgnacja skóry, bio sauna, sauna fińska - na zapytanie, masaże, fitness.

SPORT W HOTELU

tenis stołowy, klub fitness - 01/06 - 14/09, pikniki, ogród, taras, wieczory tematyczne.

REKREACJA W MIEJSCOWOŚCI

organizacja pieszych wycieczek.

USŁUGI DLA DZIECI

łóżeczko dla dziecka - na zapytanie, wysokie krzesło dla dziecka, pokój zabaw dla dzieci, plac zabaw dla dzieci, opiekunka do dzieci, basen dla dzieci, łóżeczka dla dzieci na zapytanie.

INFORMACJA DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH

udogodnienia dla niepełnosprawnych.

USŁUGI HOTELOWE

drink bar, restauracja, pralnia, organizacja wycieczek, usługa prasowania odzieży, serwis pokojowy - przez część doby, recepcja 24-godzinna, sejf w recepcji, przechowalnia bagaży, letni taras, biblioteka, pokój telewizyjny, kącik biznesowy, sala bankietowa, bankomat, palarnia, dostępne pokoje dla niepalących, serwis pokojowy, leżaki, winda, maszyna do polerowania obuwia, bar, pokój śniadaniowy, recepcja, codzienne sprzątanie pokoju, lobby hotelowe.

WYPOSAŻENIE POKOI

ręczniki, pościel.

ZWIERZĘTA

zwierzęta mile widziane.

INFORMACJE O HOTELU

liczba budynków, liczba pięter - 4, liczba pokoi - 160, mastercard, visa, karty debetowe, american Express, zakwaterowanie - od 14.00, wymeldowanie - do 11.00.

AKCESORIA PLAŻOWE I BASENOWE

leżaki przy basenie.

LOKALIZACJA HOTELU

sklepy - około 200m, restauracje/bary - około 200m, apteka - około 100m, szpital - około 1km, stacja pkp - około 1km, centrum miasta - około 200m, przystanek autobusu - przystanek 50 m, wysokość (n.p.m.) - 560 m.

WARUNKI REZYGNACJI

Do 31 dni przed wyjazdem rezygnacja bezkosztowa (zwrot 100% wpłat), w okresie od 30 do 14 dni przed wyjazdem rezygnacja 40% kosztów (60% zwrotu), w okresie od 13 do 8 dni przed wyjazdem rezygnacja 70% kosztów (30% zwrotu), w okresie od 7 do 0 dni przed wyjazdem rezygnacja 100% kosztów (brak zwrotu). Kwoty zwrotów wyliczane są na podstawie wpłaconych środków w złotówkach (PLN).

WARUNKI PŁATNOŚCI

Zaliczka w wysokości 50 euro za rezerwację płatna w momencie rezerwacji, dopłata na 42 dni przed wyjazdem. Kwota w złotówkach (PLN) liczona jest według aktualnego średniego kursu nbp.pl z dnia poprzedzającego płatność.


Europe Mountains to organizator imprez turystycznych, który powstał w 2005 roku. Specjalizuje się urlopami w kurortach alpejskich, a szczególnie ośrodkach narciarskich. Gdzie najpopularniejsze znajdują się w Austrii, Włoszech, Francji i Szwajcarii. Posiadają znakomite rekomendacje od powracających klientów. Zapewniają każdemu klientowi dostęp do najlepszych usług turystycznych – miejsc noclegowych, wypożyczalni sprzętu, instruktorów narciarstwa, dojazdu z lotniska, karnetów narciarskich. Organizator ma w swojej ofercie setki miejsc noclegowych z dojazdem własnym w takich krajach jak: Austria, Czechy, Hiszpania, Francja, Węgry, Andora, Słowacja, Chorwacja, Słowenia. Obecnie Europ Mountains posiada również szeroka ofertę na wypoczynek w naszej przepięknej Polsce w każdym jej regionie od Pomorza po Tatry w hotelach, apartamentach czy domach wakacyjnych. Wybierając ofertę organizatora klienci mogą liczyć na: - Gwarancję najniższej ceny - Brak ukrytych opłat - Zniżki dla stałych klientów - 100% bezpieczeństwa rezerwacji Misja biura podróży Europe Mountains, to umożliwienie klientom znalezienie jak najszybciej sprawdzonej oferty i przeprowadzenie sprawnej rezerwacji bez wychodzenia z domu i w najniższej cenie na rynku.

Dertour Polska

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Nazwa obiektu

Hotel Grüner Baum

Kategoria

****

Miejscowość

Brixen

Region

Południowy Tyrol

Kod

BZO72001 FH

Liczba pokoi

118

Położenie

W dzielnicy Stufels, ok. 150 m do historycznej starówki.

Opis

Komfortowy hotel z przyjemną atmosferą. Restauracja, kawiarnia, bar, WLAN, jacuzzi, kryty basen (ok. 10 x 5 m), winda, garaż (za opłatą), parking.

Wyżywienie

Śniadanie w formie bufetu (G), przy rezerwacji z 2 posiłkami dziennie (H) dodatkowo kolacja w formie bufetu z ciepłymi/zimnymi przystawkami, ok. 10-15 daniami do wyboru, ponadto bufet z sałatkami i deserami, menu dla dzieci.

Pokój typ 1

DIA/EIA = Standard, komfortowe pokoje w głównym budynku, z łazienką lub prysznicem/WC, suszarką do włosów, szlafrokiem, radiem, telefonem, TV, WLAN, minibarem, sejfem. Również do pojedynczego wykorzystania.

Pokój typ 2

DI/EI = pokoje wyposażone jak DIA, nieco mniejsze, w bocznym budynku Residence Gasser (w odległości ok. 150 m), ograniczona dostępność. Również do pojedynczego wykorzystania.

Pokój typ 3

FIA = zakwaterowanie dla rodzin w 2 położonych obok siebie pokojach DIA.

Pokój typ 4

DIB = dla 2-4 osób, dodatkowo z kącikiem wypoczynkowym.

Pokój typ 5

FIB = zakwaterowanie dla rodzin w 2 położonych obok siebie pokojach 2-os. z kącikiem wypoczynkowym.

Pokój typ 6

KJC = Juniorsuita, ok. 38 m kw., pokój dzienno-sypialny z podwójnym łóżkiem i podwójną, rozkładaną kanapą, z boazerią, klimatyzacją, balkonem.

Sport, rozrywka, wellness

Dla gości pokoi DIB, FIB, KJC - korzystanie ze strefy Spa (ok. 4800 m kw.) z krytym basenem (ok. 50 m kw.) połączonym z podgrzewanym basenem zewnętrznym (ok. 16 x 7 m), solankowym jacuzzi i sauną zewnętrzną - wliczone w cenę. Za opłatą - łaźnia parowa, biosauna, fińska sauna, solarium, masaże, farma piękności. W cenie - siłownia.

Dla aktywnych

Do kolejki linowej do Plose w St. Andrä ok. 8 km (transfer autobusem co ok. godz., czas przejazdu ok. 20 min.), do szlaku ok. 15 km.

Warto wiedzieć

Sezonowo dodatkowe świadczenia w cenie.

Pies

Dozwolony za opłatą, ok. 9 EUR/noc (TIER).

Parking / Garaż

Garaż za opłatą ok. 10,50 EUR/noc.

Taxa klimatyczna

Do zapłaty na miejscu.

Transfery

Możliwość rezerwacji transferu z/na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

Uwaga

Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

Ref.

SP309102


DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

Neckermann

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Dolomity, Włochy

Położenie

bezpośrednio przy przepięknej promenadzie nad rzeką Isarco (Eisack), ok. 150 m do Starego Miasta. Idealny punkt wypadowy dla wędrówek górskich.

Wyposażenie

duży obiekt hotelowy w typowym stylu alpejskim, komfortowy i prowadzony z wielka dbałością o szczegóły. Recepcja, restauracja, kawiarnia, bar, WiFi w całym hotelu (w cenie), winda

Wyżywienie

bufet śniadaniowy lub 2 posiłki. Wieczorem wybór 4-daniowego menu i bufet sałatkowy. Okazjonalnie bufet z lokalnymi specjałami i deserowy oraz kolacja przy świecach. Menu dla dzieci na zapytanie.

Zakwaterowanie

pokoje w bud. głównym i bocznym (ok. 180 m, niepołączony z budynkiem głównym), z wanną lub prysznicem i WC, suszarką, radiem, telefonem, TV sat., WiFi, minibarem, sejfem, część z balkonem. A1A/B1A: pokój 1-os. (ok. 18 m kw.). A2A/B2A: pokój 2-os. (ok. 23 m kw.) w bud. głównym. A2B/B2B: pokój 2-os. (ok. 30 m kw.) w bud. głównym. A2C/B2C: junior suite (ok. 37 m kw.) w bud. głównym. A2D/B2D: pokój 2-os. (ok. 23 m kw.) w bud. bocznym. A2E/B2E: pokój 2-os. (ok. 27 m kw.) w bud. bocznym. A2S/B2S: pokój 2-os. wariant ekonomiczny (ok. 20 m kw.).

Święta/Sylwester

menu bożonarodzeniowe w cenie, menu sylwestrowe za opłatą ok. 70 EUR/os. przy rez. 2 posiłków lub ok. 98 EUR/os. przy rez. ze śniadaniem (w cenie 7-daniowe menu, napoje do posiłków, o północy wino musujące i muzyka na żywo). Przy rez. tylko śniadania możliwa kolacja w formie bufetu w cenie ok. 28 EUR.

Sport

siłownia, tenis stołowy, piłkarzyki.

Wellness

basen kryty (10 x 15 m), hydromasaż w cenie. Nowe centrum wellness (ok. 5.000 m kw.): basen kryty (ca. 50 m kw.) ze zintegrowanym hydromasażem i połączeniem do basenu odkrytego (ok. 17 x 8 m, ogrzewany całorocznie), brodzik, sauna fińska, biosauna, łaźnia parowa i sauna zewnętrzna. Za opłatą: "Wellnesscard" umożliwiająca wstęp do nowego centrum wellness (ok. 15 EUR/os.- przy pobycie do 4 nocy). Przy rezerwacji A2B i A2C wstęp w cenie. Różnorodne masaże i zabiegi kosmetyczne na zapytanie.

Dzieci

pokój zabaw, ściana wspinaczkowa.

Opłata klimatyczna

ok. 2,30 EUR/dzień/os.

Łóżeczko dla dziecka

do 2 lat w cenie.

Parkowanie

parking w cenie. Garaż ok. 11 EUR/dzień.

Zwierzę domowe

na zapytanie, ok. 9 EUR/dzień.

Ski info

Wyciąg: ok. 7 km (Plose)Skibus: ok. 20 mNarciarnia: w hotelu

Dla gości Neckermanna

BRIXEN CARD: bezpłatne korzystanie z komunikacji publicznej, program aktywności np. wędrówki i wycieczki ze stowarzyszeniem turystycznym. 

Zniżki

1-3 dzieci (do 12 lat): pobyt gratis, (13-18 lat): zniżka procentowa.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Gruner Baum (Brixen)

Opinie o Hotelu Gruner Baum (Brixen)

Gruner Baum (Brixen) - możliwości zakwaterowania:

Doppelzimmer Economy Res.
Doppelzimmer Komfort Haup
Doppelzimmer Komfort Res.
Doppelzimmer Standard Hau
Doppelzimmer Standard Res
Einzelzimmer Haupthaus
Einzelzimmer Standard Res
Einzelzimmer Economy Res.
Juniorsuite Haupthaus

Gruner Baum (Brixen) - Możliwości wyżywienia:


Masz pytania o Hotel Gruner Baum (Brixen)? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00