cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Commodore, Zakynthos
  • Hotel Commodore, Zakynthos
  • Hotel Commodore, Zakynthos
  • Hotel Commodore, Zakynthos
  • Hotel Commodore, Zakynthos
  • Hotel Commodore, Zakynthos
  • Hotel Commodore, Zakynthos
  • Hotel Commodore, Zakynthos
  • Hotel Commodore, Zakynthos
  • Hotel Commodore, Zakynthos
  • Hotel Commodore, Zakynthos
  • Hotel Commodore, Zakynthos
  • Hotel Commodore, Zakynthos
  • Hotel Commodore, Zakynthos
  • Hotel Commodore, Zakynthos
  • Hotel Commodore, Zakynthos
  • Hotel Commodore, Zakynthos
  • Hotel Commodore, Zakynthos
  • Hotel Commodore, Zakynthos
  • Hotel Commodore, Zakynthos
  • Hotel Commodore, Zakynthos
  • Hotel Commodore, Zakynthos
  • Hotel Commodore, Zakynthos
  • Hotel Commodore, Zakynthos
  • Hotel Commodore, Zakynthos
  • Hotel Commodore, Zakynthos
  • Hotel Commodore, Zakynthos
  • Hotel Commodore, Zakynthos
1 / 28
Ocena
hotelu:
3.9 / 5
Najbliższy termin
26.04 - 29.04
już od 1932 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
26.09 - 03.10
już od 1242 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Commodore
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Commodore
star 3

Grecja: Zakynthos
Ocena hotelu Commodore:
3.9 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Commodore:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    3.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 26 kwietnia 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 26 września 2022
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Commodore to popularny hotel, usytuowany niedaleko plaży oraz centrum kurortu Argassi ze sklepami, barami i tawernami. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, a także jako świetną bazę wypadową do zwiedzania i odkrywania uroków przepięknej wyspy Zakynthos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko plaży i centrum miejscowości Argassi
  • funkcjonalnie urządzone pokoje, wakacyjna atmosfera
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis, dobry stosunek jakości do ceny

Hotel Commodore w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Commodore to popularny hotel, usytuowany niedaleko plaży oraz centrum kurortu Argassi ze sklepami, barami i tawernami. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, a także jako świetną bazę wypadową do zwiedzania i odkrywania uroków przepięknej wyspy Zakynthos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko plaży i centrum miejscowości Argassi
  • funkcjonalnie urządzone pokoje, wakacyjna atmosfera
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis, dobry stosunek jakości do ceny

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 100 m od centrum miasta
  • ok. 350 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 20 min

polozenie

  • ok. 100 m od centrum miasta
  • ok. 350 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 20 min

plaza

  • ok. 350 m od plaży
  • piaszczysto-żwirowa

Wyposażenie

  • recepcja: 24 h
  • sala TV
  • Wi-Fi: w miejscach ogólnodostępnych i pokojach, w cenie
  • terminal internetowy
  • parking: za opłatą
  • opieka medyczna: za opłatą
  • sala konferencyjna

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

160

Kategoria lokalna

3 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel akceptuje zwierzęta
  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
    Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
    1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
    3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
    4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
    5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • basen: zewnętrzny
  • leżaki: w cenie, parasole: w cenie

Dla dzieci

  • plac zabaw
  •  pokój gier i zabaw
  • brodzik: na terenie kompleksu
  • miniklub 
  • animacje dla dzieci 
  • wysokie krzesełko

Sport i wellness

Płatne
  • boisko do piłki nożnej

Pokoje

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
  • 1-3 os.
  • widok na morze
  • przyloty/wyloty w piątki
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja
  • sejf
  • telefon
  • TV sat.
  • lodówka
  • wanna lub prysznic
  • suszarka do włosów
  • WC
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM2
  • 1-3 os.
  • widok na morze
  • przyloty/wyloty w piątki/wtorki
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja
  • sejf
  • telefon
  • TV sat.
  • lodówka
  • wanna lub prysznic
  • suszarka do włosów
  • WC
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • od strony basenu
  • przyloty/wyloty w piątki
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja
  • sejf
  • telefon
  • TV sat.
  • lodówka
  • wanna lub prysznic
  • suszarka do włosów
  • WC
Pokój 2-osobowy DZX2
  • 1-3 os.
  • od strony basenu
  • przyloty/wyloty w piątki/wtorki
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja
  • sejf
  • telefon
  • TV sat.
  • lodówka
  • wanna lub prysznic
  • suszarka do włosów
  • WC

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: w formie bufetu
  • obiad: w formie bufetu
  • kolacja: w formie bufetu
  • przekąski
  • wybrane napoje bezalkoholowe
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe
Restauracje i bary
  • restauracja

  • bar

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Commodore to popularny hotel, usytuowany niedaleko plaży oraz centrum kurortu Argassi ze sklepami, barami i tawernami. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, a także jako świetną bazę wypadową do zwiedzania i odkrywania uroków przepięknej wyspy Zakynthos.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja blisko plaży i centrum miejscowości Argassi
    • funkcjonalnie urządzone pokoje, wakacyjna atmosfera
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis, dobry stosunek jakości do ceny

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Grecja / Zakynthos

    Opis oferty:

    Sympatyczny, typowo wakacyjny hotel, popularny wśród turystów także z Polski. Do dyspozycji gości są dobrze utrzymane i funkcjonalnie urządzone pokoje. Dużo zabawy, all inclusive, basen i dobry stosunek jakości do ceny sprawiają, że chętnie przyjeżdżają tu rodziny z dziećmi, a także grupy przyjaciół.

    POŁOŻENIE:

    ok. 250 m od centrum ARGASSI, sklepy ok. 100 m od hotelu, ok. 4 km od miasta Zakynthos; ok. 7 km od lotniska w Zakynthos; przystanek autobusowy ok. 250 m od hotelu (ok. 2 EUR/Zakynthos).

    PLAŻA:

    publiczna, piaszczysto-żwirowa, ok. 350 m od hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 6 EUR/komplet).

    HOTEL:

    trzygwiazdkowy, skromny i zadbany, zbudowany w 1988 r., odnowiony zimą 2015/16 r., 117 pokoi, 1 budynek, 2 piętra, lobby, całodobowa recepcja, restauracja Captain's - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne dania wegetariańskie, menu i foteliki dla dzieci, bar w lobby i bar przy basenie; salonik telewizyjny, parking, taras, ogród; bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: pralnia; występują różnice poziomów - niepolecany osobom z ograniczeniami ruchowymi; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki - sofa), skromny, ok. 22 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, sejf (płatny: ok. 10 EUR/tydz.), lodówka; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka).

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, słodka woda, gł. 0,5-2 m, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki; tenis stołowy; plac zabaw dla dzieci, animacje dla dorosłych i dzieci; pokój gier (płatny).

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (8.00-10.00), obiad (13.00-14.00), kolacja (19.00-21.00) w formie bufetu w restauracji Captain's; przekąski w barze przy basenie: burgery, kanapki, omlety (10.00-12.00, 15.00-17.00), lody w restauracji (13.00-14.00, 19.00-21.00); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10.00-22.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0030/2695026161-2, www.commodorehotel.gr

    GRATIS:

    Wi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka R

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Commodore to popularny hotel, usytuowany niedaleko plaży oraz centrum kurortu Argassi ze sklepami, barami i tawernami. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, a także jako świetną bazę wypadową do zwiedzania i odkrywania uroków przepięknej wyspy Zakynthos.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja blisko plaży i centrum miejscowości Argassi
    • funkcjonalnie urządzone pokoje, wakacyjna atmosfera
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis, dobry stosunek jakości do ceny

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Grecja / Zakynthos

    Opis oferty:

    Sympatyczny, typowo wakacyjny hotel, popularny wśród turystów także z Polski. Do dyspozycji gości są dobrze utrzymane i funkcjonalnie urządzone pokoje. Dużo zabawy, all inclusive, basen i dobry stosunek jakości do ceny sprawiają, że chętnie przyjeżdżają tu rodziny z dziećmi, a także grupy przyjaciół.

    POŁOŻENIE:

    ok. 250 m od centrum ARGASSI, ok. 100 m od sklepów, ok. 4 km od miasta Zakynthos; ok. 7 km od lotniska w Zakynthos; przystanek autobusowy ok. 250 m od hotelu (ok. 2 EUR/Zakynthos).

    PLAŻA:

    publiczna, piaszczysto-żwirowa, ok. 350 m od hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 6 EUR/komplet).

    HOTEL:

    trzygwiazdkowy, zadbany, zbudowany w 1988 r., odnowiony zimą 2015/16 r., 117 pokoi, 1 budynek, 2 piętra, lobby, całodobowa recepcja, restauracja Captain's - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne dania wegetariańskie, menu i foteliki dla dzieci, bar w lobby i bar przy basenie; salonik telewizyjny, parking; taras, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: pralnia; występują różnice poziomów - nie jest polecany osobom z ograniczeniami ruchowymi; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki - sofa), skromny, ok. 22 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, lodówka; za opłatą: sejf (ok. 10 EUR/tydz.); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka).

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, słodka woda, gł. 0,5-2 m, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki; tenis stołowy; plac zabaw dla dzieci, animacje dla dorosłych i dzieci; za opłatą: pokój gier; w sąsiednim hotelu Captain's (ok. 70 m): 2 baseny.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.30-10.30), obiad (13.00-14.00), kolacja (19.00-21.00) w formie bufetu w restauracji Captain's; przekąski w barze przy basenie: burgery, kanapki, omlety (10.00-12.00, 15.00-17.00); lody w restauracji (13.00-14.00, 19.00-21.00); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonym miejscu (10.00-22.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0030/2695026161-2, www.commodorehotel.gr

    GRATIS:

    Wi-Fi


    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Commodore to popularny hotel, usytuowany niedaleko plaży oraz centrum kurortu Argassi ze sklepami, barami i tawernami. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, a także jako świetną bazę wypadową do zwiedzania i odkrywania uroków przepięknej wyspy Zakynthos.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja blisko plaży i centrum miejscowości Argassi
    • funkcjonalnie urządzone pokoje, wakacyjna atmosfera
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis, dobry stosunek jakości do ceny

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


    Commodore *** (Argassi)

    Położenie:
    Hotel leży na wzgórzu w spokojnej miescowości Argassi, skąd zwłaszcza wieczorem rozpościera się wspanialy widok na  stolicę wyspy. Do centrum resortu, gdzie znajdują się tawerny, bary i sklepy oraz najbliższy przystanek autobusowy jest około 400 m, do piaszczysto-kamienistej plaży - dodatkowe 100 m. Transfer z lotniska trwa ok. 40 min. (ok. 6 km).

    Pokoje:
    Przestronne pokoje dla 2 - osobowe (z możliwością 1 lub 2 dostawek w formie rozkładanej sofy lub pojedyńczych łóżek) oraz  pokoje familu (dla 4 os.) z widokiem na basen lub ogród. Pokoje wyposażone  są w łazienkę z prysznicem lub wanną, WC oraz suszarką, TV SAT, sejf (dodatkowo platny 10 EUR/tydzień), telefon, indywidualnie sterowaną klimatyzację (bezpłatna, 5 EUR wynosi depozyt za pilota), balkon lub taras z meblami ogrodowymi (stolik, krzesła). Istnieje możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dziecka (bezpłatnie).

    Pokoje typu economy:
    Obiekt posiada również pokoje typu economy, zlokalizowane w budynku otoczonym ogrodem palmowym (po przeciwnej stronie małej, dojazdowej uliczki).  Pokoje te są schludne i zadbane lecz nieco mniejsze niż pokoje standardowe oraz posiadają skromniejsze wyposażenie. Wszystkie posiadają klimatyzację, łazienkę, balkon lub taras.


    Do dyspozycji gości:
    Captains Commodore posiada łącznie 207 pokoi, recepcję czynną 24h, parking, 2 baseny zewnętrzne ze słodką wodą, brodzik dla dzieci, snack bar przy basenie, bar w hotelu, klimatyzowaną restaurację główną z tarasem, salę TV. Dodatkowo Internet bezprzewodowy w rejonie recepcji (bezpłatny),  bezpłatne leżaki i parasole przy basenie.

    Wyżywienie: 
    All inclusive w formie bogatego bufetu: śniadania (08.00-10.00), obiady (13.00-14.30) , kolacje (19.00-21.00). Ponadto w ciągu dnia serwowane są przekąski (hamburgery, frytki, tosty, kanapki). W godzinach 09.00-23.00 hotel serwuje zimne napoje, kawę, herbatę, wodę oraz lokalne napoje alkoholowe: piwo z beczki, wino, wódkę, rum, gin, ouzo.

    Program sportowy i animacyjny:
    Program animacyjny prowadzone w j. polskim i angielskim, w sąsiednim hotelu Admirał (bliźniacze obiekty należące do tego samego właściciela): zajęcia przy basenie, wieczorem imprezy tematyczne z muzyką, w ciągu dnia również zajęcia dla dzieci, wieczorem mini disco show. Dodatkowo do dyspozycji: basen dla dzieci, mini boisko do piłki nożnej, niewielka siłownia, jacuzzi.

    Naszym zdaniem:
    Oferta dla oszczędnych Klientów. Za niewysoką cenę dostaniemy All Inclusive na bardzo solidnym poziomie. Własciciel Commodore słynie z najlepszej zorganizowanej obsługi All Inclusive na wyspie, obsługuje m. in. Zante Maris, Admiral Argasii i Tsilivi.

    http://www.commodorehotel.gr/


    Kategoria lokalna: ***


    Wycieczki lokalne

    WYCIECZKI FAKULTATYWNE (ceny orientacyjne, bez biletów wstępu)

    DOOKOŁA ZAKYNTHOS - ok. 27 EUR
    Relaksująca wycieczka, która pozwala poznać najpiękniejsze zakątki wyspy; m.in. winiarnia Callinicas z degustacją lokalnych win, Skinari - ze swymi słynnymi Błękitnymi Jaskiniami, zapierający dech w piersiach widok na Zatokę Wraku, Klasztor św. Dionizosa - patrona Zakynthos, Miejscowość Exo Hora z najstarszym drzewkiem oliwnym, liczacym ok. 2700 lat. Punkt widokowy Katastari z doskonałym widokiem na zatokę Alikanas i wyspę Kefalonię. Wycieczka wiedzie przez tradycyjne wioski i zalesione wzgórza, przeznaczona dla tych, którzy pragną poznać wyspę Zakynthos nie tylko od strony pięknych plaż i morza. Lunch oraz łóki do Błękitnych Grot nie są wliczone w cenę.

    REJS - NAVAJO, BŁĘKITNE JASKINIE i plażowanie - ok. 29 EUR
    Najbardziej popularna wycieczka - całodzienny rejs, podczas którego będzie czas na plażowanie i kąpiele oraz wizytę w tzw. Zatoce Wraku (Navaggio lub Navajo), gdzie na otoczonej wysokimi skałami urokliwej plaży spoczywa wrak statku - jest to najczęściej fotografowana plaża na terenie całej Grecji . Zatrzymamy się również na zrobienie zdjęć w pobliżu Skinari - Błękitnych Jaskiń. Drinki, lody i przekąski będą dostępne na pokładzie łodzi. (Postój na kąpiel zależy od kapitana statku i w zależności od wysokości fal może odbyć się w innej zatoce).

    WYCIECZKA DO KAIKI - ok. 25 EUR
    Zapraszamy na spotkanie z żółwiami Caretta Caretta! Podczas tej wycieczki, przy odrobinie szczęścia, będziecie Państwo mogli zobaczyć słynne żółwie morskie w Zatoce Laganas. Relaksujący dzień na łodzi z kąpielami w Jaskiniach Keri oraz w pobliżu idyllicznej wyspy Zatoki Laganas - Marathonisi. Prosimy o zabranie własnego lunchu, na pokładzie statku, czasem dostępny jest bar z przekąskami, lecz nie możemy tego zagwarantować. Doskonały rejs dla rodzin z dziećmi!

    KEFALONIA - promem i autokarem - ok. 50 EUR
    Całodzienna wycieczka na pobliską wyspę Kefalonię. W programie przepłynięcie promem na Kefalonię i zwiedzanie dwóch jaskiń - Melissani z podziemnym jeziorem oraz Dragorati ze stalaktytami. Zatrzymamy się także w stolicy wyspy Argostoli, zobaczymy plaże Myrthos oraz klasztor Św. Gerssimosa. Czas wolny w nadmorskiej, malowniczej miejscowości z widokiem na wyspę Itaka znanej z opowieści o Odyseuszu.

    OLIMPIA - promem i autokarem - ok. 55 EUR
    Całodzienna wycieczka na półwysep Peloponez, dzięki której poznamy prawdziwą Grecję teraz i w przeszłości. Wczesnym rankiem wyjazd z hotelu, a następnie rejs promem do Kyllini na Peloponezie. Przejazd do Olimpii - kolebki igrzysk olimpijskich. Zwiedzimy muzeum i ruiny antycznego miasta z przewodnikiem. Będzie również czas na spacer w Starożytnej Olimpii oraz lunch i zakupy w centrum dzisiejszego miasteczka. Bilety wstępu do muzeum i starożytnej części Olimpii nie są wliczone.

    WIECZÓR GRECKI - ok. 35 EUR/18 EUR
    Będąc w Grecji koniecznie trzeba spróbować jednej z najlepszych kuchni świata, która smakuje jeszcze lepiej w gronie znajomych przy tradycyjnej muzyce. Gwarantowana świetna zabawa w rytmach Zorby przy tradycyjnym greckim posiłku.

    Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.
    Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15-20 osobach w zależności od wycieczki). Ich organizatorem nie jest Rainbow Tours, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

    Świadczenia

    Cena obejmuje: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych; w przypadku imprezy 12 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych) wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

    Cena nie obejmuje: wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

    Inne

    ZAKYNTHOS informacje ogólne

    Waluta
    EUR - Euro. Płatności kartami kredytowymi akceptowane są w niektórych miejscach, korzystanie z bankomatów jest możliwe w miejscowościach turystycznych. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić funty brytyjskie lub dolary USA. Nie ma możliwości wymiany złotówek.

    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku. Często w restauracjach dolicza się 1 EUR za chleb podawany przed posiłkiem.

    Wiza
    Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego.

    Czas
    + 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.

    Orientacyjne ceny
    Obiad w tawernie od 8-10 EUR; woda 1l. - 1.5 EUR; piwo w barze od 2.5 EUR; kawa w kawiarni od 2,5-4,5 EUR

    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.80 EUR. Kartki ze znaczkiem najlepiej zostawiać w recepcji do wysłania.

    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 5 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji, mogą występować problemy z zasięgiem w budynkach hotelowych. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

    Zakynthos
    Jedna z najładniejszych wysp Jońskich jest pełna zieleni - gaje oliwne, winorośle, sady cytrusowe i sosnowe lasy. Do tego piękne piaszczyste plaże, a morze i niebo w kolorze "electric blue". Na szczególną uwagę jednak zasługują dwa miejsca - zatoka Navajo, której zdjęcia stały się, obok Santorini, jednym z fotograficznych symboli Grecji oraz zatoka Laganas, gdzie swoje siedliska mają żółwie careta careta.

    Laganas
    Najpopularniejszy kurort Zakynthos z bardzo długą piaszczystą plażą i niezliczonymi możliwościami rozrywek, szczególnie wieczornych i nocnych. To miejsce dla osób kochających plażę w ciągu dnia i życie nocne wieczorami.

    Kalamaki
    To spokojna miejscowość wakacyjna położona nad malowniczą zatoką. Plaża łagodnie opada do morza i stanowi idealne i bezpieczne miejsce dla dzieci. Z Kalamaki nie daleko także do Laganas i stolicy wyspy - miasta Zakynthos.

    Argassi
    Doskonale zlokalizowana miejsowość wakacyjna - tylko 5 km od stolicy wyspy i głównego portu. Do najpopularniejszej plaży na półwyspie Vasilikoss ok. 10 km. Plaża w Argassi jest wąska i piaszczysto-żwirowa. Nie jest zagospodarowana.

    Tsilivi
    Położona w zatoce miejscowość jest dobrym miejscem dla rodzin z dziećmi. Długa, piaszczysta, dobrze zagospodarowana plaża, której przyznano błękitą flagę za czystość i łagodne zejście do morza oraz wiele atrakcji zarówno dla dzieci jak i dorosłych. W miasteczku tawerny bary i sklepy których przybywa z każdym rokiem bo miejscowość od kilku lat zyskuje na popularności wśród turystów.

    Alykanas

    Nieduży, urokliwy i spokojny kurort położony jest  na północno-wschodnim wybrzeżu wyspy. Alykanas słynie z ładnej, piaszczystej plaży (nagrodzonej Błękitną Flagą), dużej ilości lasów i ciekawych widoków na górzystą Kefallonię. Oddalony od zgielku wielkich kurortów, lecz nie pozbawiony uroczych,  tadycyjnych tawern, barów i kawiarni. Doskonaly wybor dla indywidualistów i rodzin z dziećmi.


    Wyloty z: Warszawy, Katowic, Wrocławia, Krakowa, Gdańska, Bydgoszczy, Łodzi i Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: www.rainbowtours.pl/rozklady

    Program


    Dzień 1
    Zbiórka przy stanowiskach odpraw Rainbow Tours na 2 godz. przed wylotem samolotu na poszczególnych lotniskach. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.rainbowtours.pl\rozklady. Po przylocie spotkanie z rezydentem i transfer do hotelu.

    Dzień 2-7 (10, 11, 14)
    Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie oraz wycieczki fakultatywne.

    Dzień 8 (11, 12, 15)
    Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko (dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow Tours na miejscu). Powrót do Polski.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Commodore to popularny hotel, usytuowany niedaleko plaży oraz centrum kurortu Argassi ze sklepami, barami i tawernami. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, a także jako świetną bazę wypadową do zwiedzania i odkrywania uroków przepięknej wyspy Zakynthos.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja blisko plaży i centrum miejscowości Argassi
    • funkcjonalnie urządzone pokoje, wakacyjna atmosfera
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis, dobry stosunek jakości do ceny

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    3*

    REGION

    Zakynthos

    OPIS

    Kompleks hotelowy usytuowany na wzgórzu, idealny na pobyt wakacyjny w Grecji. Polecany zarówno rodzinom z dziećmi, jak i grupom przyjaciół. W zlokalizowanym niedaleko centrum miejscowości Argassi na przyjeżdżających czekają bary i klimatyczne tawerny, gdzie poznać można lokalną atmosferę.

    lokalizacja

    300 m od Argassi, 4 km od centrum Zante, 6 km od lotniska w Zakynthos-ZTH. Hotel usytuowany na powierzchni: 2830 m2.

    kategoria organizatora

    3*

    kategoria lokalna

    3*

    Data otwarcia

    1990 r. Odnowiony w 2018 r.Na terenie hotelu: restauracja, bar, basen odkryty.

    rabaty i zniżki

    1. dziecko do 12 lat pobyt w hotelu gratis

    internet

    - Wi-Fi w częściach wspólnych bezpłatne

    plaża

    400 m od hotelu, wydzielona część plaży publicznej, żwirowa, 80 m długości, dojście do plaży ulicą.Bezpłatne: parasole, leżaki, pawilony, bar na plaży.

    pokoje

    Zlokalizowane są w 3 budynkach:- 1 budynek główny (liczba pięter: 3)- 2 aneksy (liczba pięter: 2)Typy pokoi:- pokoje double dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras

    Wyżywienie

    - restauracja główna, bar, cukierniaAll Inclusive(09:00-23:00)- śniadanie (08:00-10:00) w restauracji głównej- obiad (13:00-14:30), kolacja (19:00-21:00) w restauracji głównej hotelu CAPTAINS- przekąski (10:00-13:00,15:00-17:00) w barze z przekąskami- lody- napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe- pakiety dla nowożeńców (na życzenie)

    z myślą o dzieciach

    - brodziki (w hotelu Capitain)- animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 5-11 lat- dzieci w wieku 1-4 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna- plac zabaw- menu i krzesełka dla dzieci w restauracji- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    - tenis stołowy- rzutki- siatkówka plażowa- miniboisko do piłki nożnej (w hotelu Captains)- animacje (głównie w hotelu Admiral)- jacuzzi (w hotelu Captains)- dyskoteka (napoje dodatkowo płatne)

    płatne

    - bilardDODATKOWE INFORMACJEZe względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków.Kompleks hotelowy usytuowany na wzgórzu, składający się z 3 hoteli: Commodore, Admiral oraz Captains. Goście hotelu Commodore mogą korzystać z infrastruktury wszystkich hoteli.Najczęstsze pytania związane z funkcjonowaniem hotelu w związku z epidemią wywołaną przez COVID19:- Czy są jakieś ograniczenia dla gości opuszczających hotel? - NIE- Czy goście są zobligowani do noszenia maseczek zasłaniających usta i nos na terenie hotelu? - NIE- Czy w hotelu można kupić maseczki? - DOSTĘPNE BEZPŁATNIE- Czy w hotelu znajduje się się pokój/strefa/miejsce izolacji dla gości? - TAK- Czy podczas zakwaterowania goście muszą okazać oświadczenie dotyczące swojego stanu zdrowia? - TAK- Czy w pokojach znajdują się jednorazowe kosmetyki takie jak szampon, mydło itp.? - NIE- Czy takie wyposażenie pokoi jak kubki, szklanki itp. są dezynfekowane i dostarczane w jednorazowych torbach? - TAK- Jak często są sprzątane pokoje? - RAZ NA TYDZIEŃ- Czy w hotelu jest bufet szwedzki? - TAK, NA ŚNIADANIE, OBIAD I KOLACJĘ- Jak będą serwowane posiłki? - OBSŁUGA KELNERSKA- Czy układ stolików w restauracji zachowuje odległość dystansu społecznego? - TAK- Czy będzie dostępna usługa zamawiania posiłków na wynos? - TAK- Jakie jest maksymalne obłożenie plaży? - 1 GOŚĆ NA 1 M2- Czy jest wydzielona strefa dla dużych rodzin lub grup zorganizowanych na plaży i basenie? - NIE- Czy na leżakach są materace? - NIE- Czy na plaży są dostępne ręczniki? - NIE- Czy leżaki są dezynfekowane? - TAK (PO KAŻDYM UŻYCIU)- Czy na basenie jest serwis dań i napojów? - TAK (OBSŁUGA KELNERSKA)- Czy układ leżaków i stolików w strefie relaksu zachowuje obowiązek dystansu społecznego? - NIE- Czy mini klub jest czynny? - NIE- Czy hotel ma przygotowany plan działania na wypadek pojawienia się infekcji u gościa lub objawów zarażenia COVID 19? - TAK- Czy w przypadku pojawienia się zakażenia u gości hotel podejmie specjalne środki? - TAKPODATEK TURYSTYCZNYW Grecji od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Opłaty kształtują się następująco: a) Hotel 5-gwiazdkowy - 4,00 EUR za pokój / doba, b) Hotel 4-gwiazdkowy - 3,00 EUR za pokój / doba, c) Hotel 3-gwiazdkowy - 1,50 EUR za pokój / doba, d) Hotel 1- i 2-gwiazdkowy - 0,50 EUR za pokój / doba, e) Apartament 4 Klucze - 1,00 EUR za pokój / doba, f) Apartament 3 Klucze - 0,50 EUR za pokój / doba, g) Apartament 1 i 2 Klucze - 0,25 EUR za pokój / doba.

    Aktualizacja opisu

    05.01.2021 15:20

    usługi dostępne w hotelu

    Wi-FiDiscoMini KlubAll InclusiveSerwis plażowy


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Commodore to popularny hotel, usytuowany niedaleko plaży oraz centrum kurortu Argassi ze sklepami, barami i tawernami. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, a także jako świetną bazę wypadową do zwiedzania i odkrywania uroków przepięknej wyspy Zakynthos.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja blisko plaży i centrum miejscowości Argassi
    • funkcjonalnie urządzone pokoje, wakacyjna atmosfera
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis, dobry stosunek jakości do ceny

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    opis hotelu

    COMMODORE HOTEL
    KATEGORIA GRECKA: ***
    KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS: SF3

    Położenie:
    •    Hotel położony jest w pięknej miejscowości Argassi na greckiej wyspie Zakynthos na Morzu Jońskim. Centrum kurortu znajduje się zaledwie 3 km od stolicy Zakynthos i
    5 km od lotniska.

    Plaża:
    •    Piaszczysta, wąska w odległości około 500m od ośrodka. Wypożyczanie leżaków i parasoli jest bezpłatne.

    Zakwaterowanie:
    •    161 gustownie urządzonych i dobrze wyposażonych pokoi w czterech budynkach;
    •    Typy pokoi: standardowe, dwu, trzy i czteroosobowe, jak również przytulne pokoje typu studio i przestronne apartamenty, z widokiem na basen lub na morze;
    •    Wyposażenie: łazienka z prysznicem lub wanną, suszarka do włosów, klimatyzacja (płatna), telewizja satelitarna, telefon, sejf (płatny), mini lodówka, kuchenka, piekarnik lub kuchenka mikrofalowa i taras ze stołem i krzesłami.

    Restauracje i bary:
    •    Restauracja główna;
    •    Bary: przy basenie, lobby, snack bar.

    Wyżywienie:
    •  All inclusive obejmuje śniadania, obiady, a  także kolacje serwowane w formie bufetu. Napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalnej produkcji dostępne są w restauracji podczas lunchu oraz w barach w godzinach od 11.00 do 23.00. W ciągu dnia snack bar oferuje przekąski - tosty, frytki, kanapki i sałatki.

    Sport i rozrywka:
    •    Goście mogą korzystać z dwóch basenów ze słodką wodą, o powierzchni odpowiednio 96 i 110 m2, przy których bezpłatnie można wypożyczyć leżaki i parasole. Raz w tygodniu organizowany jest wieczór grecki;
    •    Bezpłatnie: program animacyjny, mini boisko do piłki nożnej, jacuzzi, tenis stołowy, koszykówka, piłka wodna, piłka nożna, pokój gier;
    •    Odpłatnie: kosmetyczka, sporty wodne na plaży.
    Dla dzieci:
    •     brodzik, plac zabaw.
    Pozostałe udogodnienia:
    •       24-godzinna recepcja, kantor wymiany walut, masaż, manicure i pedicure (płatny), bezprzewodowy dostęp do Internetu w pomieszczeniach ogólnodostępnych hotelu, rynek oddalony mini 20m, usługi pralnicze, lekarz na wezwanie;
        
    Naszym zdaniem:
    •   Lokalizacja Hotelu zapewnia wszystkim gościom przepiękny widok na zatokę oraz stolicę wyspy. Spokojna okolica oraz oferta przystosowana do najmłodszych sprawiają, że jest to miejsce szczególnie polecane rodzinom z dziećmi. Hotel jest polecany również dla par, singli i nowożeńców.

    Strona internetowa:
    •    http://www.commodorehotel.gr/


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Easy Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Commodore to popularny hotel, usytuowany niedaleko plaży oraz centrum kurortu Argassi ze sklepami, barami i tawernami. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, a także jako świetną bazę wypadową do zwiedzania i odkrywania uroków przepięknej wyspy Zakynthos.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja blisko plaży i centrum miejscowości Argassi
    • funkcjonalnie urządzone pokoje, wakacyjna atmosfera
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis, dobry stosunek jakości do ceny

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie

    Obiekt Krinas został wybudowany w 1999 r., a wyremontowany w całości w latach 2014. Leży na wzgórzu w spokojnej miejscowości Argasi, skąd rozpościera się wspaniały widok na stolicę wyspy oraz zatokę. Do centrum resortu, gdzie znajdują się tawerny, bary i sklepy oraz najbliższy przystanek autobusowy jest około 400 m. Do wąskiej piaszczystej plaży jest około 500 m., do stolicy wyspy - 3,5 km, natomiast do lotniska jest ok. 5 km.  

    Hotel

    Studia i apartamenty Krinas to obiekt położony tuż obok kompleksu 3 hoteli Captain's - Commodore - Admiral. Goście hotelowi obiektu Krinas mogą korzystać z udogodnień każdego 3 hoteli Captain's - Commodore - Admiral. Krinas to obiekt kameralny z prywatnym basenem, natomiast kompleks 3 hoteli Captain's - Commodore - Admiral posiada ponad 200 pokoi, recepcję czynną 24h, parking, 2 baseny zewnętrzne ze słodką wodą o powierzchni 96 m2 oraz 110 m2, basen dla dzieci, snack bar przy basenie, bar w hotelu, bar na plaży, klimatyzowaną restaurację główną z tarasem, salę TV, internet Wi-Fi, bezpłatne leżaki i parasole przy basenie i na plaży przy barze all inclusive należącym do kompleksu hotelowego.  

    Pokoje

    Pokoje typu studio przeznaczone dla 2 osób oraz jednego dziecka. Wszystkie posiadają widok na basen lub ogród, niektóre widok na morze. Pokoje wyposażone są w aneks kuchenny z wyposażeniem, lodówkę, czajnik, łazienkę z prysznicem lub wanną, WC, sejf, indywidualną klimatyzację, balkon lub taras.  

    Wyżywienie

    Formuła All Inclusive w obiekcie Captain's Commodore (70m od Krinas)  

    Sport i rekreacja

    Raz w tygodniu wieczór grecki, bilard, tenis stołowy, mini boisko do piłki nożnej, jacuzzi.  

    Dla dzieci

    Plac zabaw, basen, mini boisko do piłki nożnej, program animacyjny (przykładowo: zajęcia sportowo-rekreacyjne w ciągu dnia, przedstawienia wieczorne typu mini disco, karaoke itp.) na terenie kompleksu w części Admiral. Możliwość wstawienia do pokoju łóżeczek dla małych dzieci (0-2 lat), w restauracji krzesełka dla małych dzieci.  

    Wskazówki

    Ze względu na wygodną opcje All Inclusive w przyległym obiekcie Captain's Commodore oraz lokalizację w spokojnym resorcie Argasi polecany szczególnie parom i rodzinom z dziećmi. Transfer z/na lotnisko: ok. 20 min  

    Dodatkowo płatne

    Sejf (ok. 10 EUR/tydz.), leżaki i parasole na plaży (ok. 8 EUR/dzień/parasol + 2 leżaki), dla gości hotelu przy barze all inclusive należącym do kompleksu limitowana ilość leżaków nieodpłatnych, klimatyzacja (ok. 7 EUR/ dzień), bilard (ok. 1,5 EUR/gra).  

    Program All Inclusive

    Śniadania (08:00-10:00), lunch (13:00-14:30) oraz kolacje (19:00-21:00) w formie bufetu w restauracji w części Captain's. Napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, filtrowana kawa, herbata, lokalne alkohole: ouzo, brandy, wódka, piwo z beczki, i wino lokalne (house wine) w restauracji podczas lunchu i kolacji oraz w barach przy basenach w godzinach 11:00 - 17:00 oraz w barze głównym w godz. 11:00 - 23:00. Bar na plaży serwujący napoje bezalkoholowe w godz. 08:00-17:00. Dodatkowo przekąski (np. tosty, kanapki, frytki, sałatki) w ciągu dnia w snack barach w godzinach 10:00 - 12:00 oraz 15:00 - 17:00. Ze względów bezpieczeństwa hotel może stosować plastikowe naczynia w barze. Obowiązkowe obrączki. Program All Inclusive zaczyna się o godz. 12:00 w dniu, który wpisany jest w voucher i kończy o godz. 12:00 w dniu, który wpisany jest w voucher. www.xenos-hotels.gr


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Easy Travel, które zostało założone w 2003 roku przez pasjonatów turystyki z ponad dwudziestoletnim doświadczeniem pracy w branży. Biuro to jest członkiem Polskiej Izby Turystyki. Zgodnie z ustawą o usługach turystycznych posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez AXA Towarzystwo Ubezpieczeń i Reasekuracji S.A.

    Specjalnością oferty Biura Podróży Easy Travel są wycieczki na wyspy greckie. Dzięki bogatej ofercie i wysokim standardom usługi, klienci mogą wybierać wakacje na Krecie, Rodos, Kos, Korfu, Zakynthos czy Santorini. Co roku Biuro modyfikuje i unowocześnia swój program, tak aby móc zaoferować klientom coś nowego i ciekawego. Personel Biura Podróży Easy Travel to profesjonaliści znający Grecję od każdej strony, wobec czego wakacje stanowią czystą przyjemność.

    Od początku działalności Biuro Podróży Easy Travel stara się zapewnić najwyższy poziom obsługi pasażerów. Dlatego współpracuje ze sprawdzonymi kontrahentami z branży lotniczej: Enter Air, Small Planet czy Travel Service.


    7 islands

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Commodore to popularny hotel, usytuowany niedaleko plaży oraz centrum kurortu Argassi ze sklepami, barami i tawernami. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, a także jako świetną bazę wypadową do zwiedzania i odkrywania uroków przepięknej wyspy Zakynthos.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja blisko plaży i centrum miejscowości Argassi
    • funkcjonalnie urządzone pokoje, wakacyjna atmosfera
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis, dobry stosunek jakości do ceny

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    3

    Region

    Grecja/Zakynthos/Argassi

    Opinia 7islands

    Cieszący się dużą popularnością wśród Klientów hotel należący do znanej grupy Xenos Hotels. W jego pobliżu znajduje się centrum miejscowości Argassi, które oferuje duży wybór rozrywek dla osób w różnym wieku i o różnych zainteresowaniach. Dla Gości 7islands oferujemy bezpłatny wstęp do Parku Wodnego Tsilivi 2 razy w tygodniu.

    Położenie

    Na południowo-wschodnim wybrzeżu, na wzgórzu, w miejscowości Argassi, ok. 3 km od stolicy Zakynthos, ok. 5 km od lotniska. Przystanek autobusowy znajduje się ok. 200 m od hotelu.

    Plaża

    Ok. 500 m od hotelu, piaszczysto-żwirowa, bardzo wąska (codzienne przypływy i odpływy powodują zalewanie plaży). Na wyznaczonej części plaży leżaki i parasole bezpłatne. Przejście na plaże przez ulicę. W ramach formuły all inclusive na plaży serwowana jest woda oraz napoje bezalkoholowe

    Hotel

    Odnowiony w 2014 roku dwupiętrowy budynek otoczony ogrodem. Na terenie hotelu znajduje się lobby z całodobową recepcją, kącik telewizyjny, restauracja główna, 3 bary, Internet Wi-Fi, parking. Odpłatnie: sejf w recepcji (10 euro/tydz.), opieka medyczna (na zapytanie). Kategoria lokalna 2*.

    Pokoje

    Hotel dysponuje 77 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację, telewizję satelitarną, aneks kuchenny, lodówkę, suszarkę do włosów. Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 1 dostawki, apartamenty z możliwością z 2 dostawek (pokój dzienny i sypialnia).

    Wyżywienie

    All inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (08:00-10:00), obiady (13:00-14:30), kolacje (19:00-21:00). Wszystkie posiłki dostępne są w sąsiednim hotelu Captain's. W barze w godzinach 10:00-12:00 oraz 15:00-17:00 dostępne są przekąski. W restauracji hotelu Captain's podczas obiadu i kolacji dostępne lody. Lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe dostępne są w godzinach 09:00-23:00 w barze lub w restauracji. Markowe i importowane napoje alkoholowe oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 23:00 są dodatkowo płatne.

    Sport i Rozrywka

    Bezpłatnie: 2 baseny z wodą słodką (leżaki i parasole bezpłatne), animacje, tenis stołowy, rzutki, boisko do piłki nożnej. Dla Gości 7islands oferujemy bezpłatny wstęp do Parku Wodnego Tsilivi 2 razy w tygodniu oraz transfer raz w tygodniu. Odpłatnie: bilard, piłkarzyki, sporty wodne na plaży.

    Dla dzieci

    Brodzik, plac zabaw, pokój zabaw, mini klub, specjalne menu dla dzieci, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczko do spania (dla dzieci do 2 lat, na zapytanie), możliwość wynajęcia opiekunki za dodatkową opłatą.

    Kontakt do hotelu

    www.commodorehotel.gr / Tel.: 00 30 269 504 94 05

    *

    Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu.

    **

    Osoby podróżujące do Grecji w roku 2018 zobowiązane będą do uiszczenia nowego podatku. Informujemy, że podatek wprowadzony w dniu 27.05.2016 roku, przez Rząd Grecji i obowiązujący od dnia 01.01.2018 roku, uzależniony jest od kategorii obiektu i w tym hotelu będzie wynosił 0,5 euro/pokój/dzień. Podatek będzie płatny na recepcji hotelu/apartamentu podczas zameldowania.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

    Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

    Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

    Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.


    Best Reisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Commodore to popularny hotel, usytuowany niedaleko plaży oraz centrum kurortu Argassi ze sklepami, barami i tawernami. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, a także jako świetną bazę wypadową do zwiedzania i odkrywania uroków przepięknej wyspy Zakynthos.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja blisko plaży i centrum miejscowości Argassi
    • funkcjonalnie urządzone pokoje, wakacyjna atmosfera
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis, dobry stosunek jakości do ceny

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Kompleks wakacyjny składający się z trzech hoteli. Przepiękne widoki, dobra kuchnia, spokojna okolica, bogata oferta rekreacyjna, przyzwoite i mocne trzy gwiazdki!

    Położenie

    Na wzgórzu w turystycznej  miejscowości Argassi, 400 m od centrum (sklepy, tawerny, bary, przystanek autobusowy), Około 500 m od żwirkowej, niedużej plaży (parasole i leżaki bezpłatne, brak ręczników, bar na plaży serwuje napoje bezalkoholowe), 4 km od miasta Zakynthos, 6 km od lotniska. Do większych plaż można dojechać autobusem.

    Wyposażenie

    Recepcja całodobowa, WiFi w częściach ogólnych bezpłatne, restauracja główna z tarasem, snack bar przy basenie, bar w lobby, bar na plaży (tylko napoje bezalkoholowe), winda. Na terenie kompleksu punkt wymiany walut.

    Pokoje

    Standardowe, przestronne,  podstawowo wyposażone, 2-osobowe z możliwością dostawki; łazienka (wanna lub prysznic, w większości suszarka do włosów), klimatyzacja, sejf (odpłatnie, ok. 15 euro/tydzień), telefon, telewizor, mała lodówka, balkon lub taras (widok na basen/ogród lub okolicę). 

    Wyżywienie

    All inclusive - śniadanie ( 08:00-10:00), lunch (13:00-14:30), kolacja (19:00-21:00) w formie bufetów - restauracja główna, poranne  (10:00 - 12:00) i popołudniowe (15:00-17:00) przekąski serwowane w snack barze  przy basenie (np. kanapki, frytki, sałatki), lody podczas obiadów i kolacji, lokalne napoje bezalkoholowe (woda, soki, kawa, herbata) i alkoholowe (wino stołowe, ouzo, brandy, gin, wódka, rum, piwo lane) w całym kompleksie od godz. 09:00 do 23:00. W formule all inclusive - w barze na plaży serwowane są woda i napoje bezalkoholowe. Odpłatnie: napoje i alkohole serwowane w godzinach 23:00-09:00, wino butelkowane, szampan, specjalne drinki, alkohole importowane.

    Sport i rozrywka

    2 baseny z tarasem słonecznym (leżaki i parasole bezpłatnie, ręczniki za depozytem), jacuzzi, tenis stołowy, bilard, nieduża siłownia, animacje w dzień, wieczorem program rozrywkowy, muzyka na żywo. Goście  mogą korzystać z infrastruktury pozostałych 2 hoteli kompleksu.

    Dla dzieci

    Brodzik, animacje, plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka niemowlęce (odpłatne bezpośrednio w hotelu).

    Uwagi

    .

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Nekera

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Commodore to popularny hotel, usytuowany niedaleko plaży oraz centrum kurortu Argassi ze sklepami, barami i tawernami. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, a także jako świetną bazę wypadową do zwiedzania i odkrywania uroków przepięknej wyspy Zakynthos.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja blisko plaży i centrum miejscowości Argassi
    • funkcjonalnie urządzone pokoje, wakacyjna atmosfera
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis, dobry stosunek jakości do ceny

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    GRECJA

    Położenie

    150 m od centrum ARGASSI, sklepy ok. 100 m od hotelu, ok. 4 km od miasta Zakynthos; ok. 7 km od lotniska w Zakynthos; przystanek autobusowy ok. 250 m od hotelu (ok. 2,5 EUR/Zakynthos)

    Zakwaterowanie

    2-os. (możliwość 1 dostawki - sofa), skromny, ok. 22 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, sejf (płatny: ok. 10 EUR/tydz.), lodówka; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka)

    Plaża

    publiczna, piaszczysto-żwirowa, ok. 350 m od hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 6-7 EUR/komplet).

    Wyzywienie

    All Inclusive: śniadanie (8.00-10.30), obiad (13.00-14.00), kolacja (19.00-21.00) w formie bufetu w restauracji Captain’s; przekąski w barze przy basenie: burgery, kanapki, omlety (10.00-12.00, 15.00-17.00), lody w restauracji (13.00-14.00, 19.00-21.00); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10.00-22.00); wymagane noszenie opasek all inclusive

    Rozrywka i sport

    basen, słodka woda, gł. 0,5-2 m, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki; tenis stołowy; plac zabaw dla dzieci, animacje dla dorosłych i dzieci; pokój gier (płatny)

    Dla dzieci

    Basen dla dzieci, klub dla dzieci (4-12 lat) - (czynny od 01 czerwca do 30 września, w godzinach od 10.00 do 21.30). Plac zabaw dla dzieci. Informacje oparte na opisach i poprzednim sezonie i mogą ulec zmianie.

    UWAGA!

    do zapłaty na miejscu podatek turystyczny.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM W Grecji podatek turystyczny pobierany jest od 2018 r. Zgodnie z aktualną decyzją greckiego rządu. Opłata zostanie pobrana przez hotelarzy po przyjeździe lub wyjeździe gości. Podatek turystyczny oparty jest na klasyfikacji (kategorii kraju) hotelu. W przypadku 1 * i 2 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 0,50 EUR. W przypadku 3 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 1,50 EUR. W przypadku 4 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 3 EUR. W przypadku 5 * hoteli / noclegów podatek za pokój za noc wynosi około 4 EUR. (Status w momencie publikacji; może ulec zmianie) Więcej informacji udzieli Państwu pracownik biura podróży. Uwaga, hotel zastrzega sobie prawo do zmiany formy wyżywienia. Niektóre promocje hotelowe obejmują tylko SC (self catering) Prosimy o każdorazowe zwracanie uwagi na formę wyżywienia. Do zaplaty na miejscu podatek turystyczny. naszym zdaniem Blisko centrum kurortu Idealne dla rodzin Żywa atmosfera W pomieszczeniach ogólnodostępnych można bezpłatnie korzystać z bezprzewodowego dostępu do Internetu.  


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    Oasis Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Commodore to popularny hotel, usytuowany niedaleko plaży oraz centrum kurortu Argassi ze sklepami, barami i tawernami. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, a także jako świetną bazę wypadową do zwiedzania i odkrywania uroków przepięknej wyspy Zakynthos.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja blisko plaży i centrum miejscowości Argassi
    • funkcjonalnie urządzone pokoje, wakacyjna atmosfera
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis, dobry stosunek jakości do ceny

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Opis

    Malowniczo położony na wzgórzu, w pobliżu centrum Argassi z tawernami, barami oraz sklepami. Ze względu na położenie idealny dla amatorów życia miejskiego, ze względu na serwis all inclusive i bliskość plaży doskonały dla rodzin.

    Położenie

    W Argassi, ok. 3 km od stolicy Zakynthos, ok. 5 km od lotniska. Przystanek autobusowy ok. 200 m od hotelu.

    Plaża

    Ok. 500 m od hotelu (przejście przez ulicę), kamienisto-piaszczysto, bardzo wąska (szerokość w sposób istotny zależna od codziennych przypływów i odpływów), kamieniste zejście do wody. Ok. 600 m od hotelu prywatna plaża, leżaki i parasole bezpłatne, w ramach all inclusive woda i napoje bezalkoholowe (09:00-20:00).

    Hotel

    Internet - Wi-Fi przy recepcji bezpłatne.2-piętrowy budynek, częściowo odnowiony w 2014 i 2015 r., posiada 117 pokoi, lobby z recepcją, sejf przy recepcji (ok. 10euro/tydz.), kącik telewizyjny. Wchodzi w skład kompleksu hotelowego Commodore, Capitains, Admiral.Oficjalna kategoria grecka ***

    Pokoje

    Klimatyzacja, łazienka z prysznicem/wanną, WC, suszarka do włosów, TV-Sat, telefon, sejf (w niektórych pokojach, ok. 10 euro/tydz.), zestaw do parzenia kawy i herbaty, lodówka, balkon/taras.Standardowy - ok. 20 m2, 2-osobowy z możliwością 1 dostawki dla osoby dorosłej lub dziecka.Rodzinny - 2-osobowy z możliwością 1 lub 2 dostawek.Oferta może zawierać przykładowe zdjęcia pokoi. Brak możliwości wyboru lokalizacji pokoju. Pokoje o podwyższonym standardzie dodatkowo płatne. Dostawka dla 2 dzieci może być w postaci jednego łóżka, sofy lub łóżka piętrowego.

    Rekreacja, sport, atrakcje

    Basen, leżaki i parasole bezpłatne, przykładowe bezpłatne zajęcia: tenis stołowy, rzutki, boisko do piłki nożnej, siatkówka plażowa. Płatne:  jacuzzi, bilard, sporty wodne na plaży. Goście hotelu Commodore mogą bezpłatnie korzystać z infrastruktury kompleksu Captains-Commodore-Admiral (baseny, restauracje, bary).

    Dla dzieci

    Brodzik, plac zabaw, mini klub, menu i wysokie krzesełka dla dzieci w restauracji, łóżeczko dla dzieci do 2 lat (na zapytanie).

    Wyżywienie

    All Inclusive - śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu. Lekkie przekąski w ciągu dnia w wyznaczonych godzinach i miejscach. Wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10:00-23:00). 

    Restauracje i bary

    Restauracja główna, 3 bary.

    Informacje dodatkowe

    Część sportów, gier i menu dodatkowo płatna. Hotele zastrzegają sobie prawo do modyfikowania oferty All Inclusive. Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach pakietu All Inclusive Goście otrzymują na miejscu. Pakiet różni się w zależności od sezonu (wysoki/niski). All Inclusive w wyznaczonych barach. Terminy oraz godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Organizator podaje przykładowe propozycje animacji i zabaw, szczegółowe informacje Klienci otrzymują na miejscu.UWAGA! Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 1.50 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.

    Warto wyróżnić

    * wspaniały widok dzięki położeniu na wzgórzu* blisko wakacyjnych atrakcji miasta Argassi* bezpłatny serwis plażowy* All Inclusive

    Świadczenia w cenie

    UWAGA! Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 1.50 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.W przypadku przelotu CZARTEREM cena zawiera: obowiązkowe ubezpieczenie (KL, NW, bagaż), bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00 - godziny mogą się wahać w zależności od hotelu); wyżywienie w/g opisu, opłaty lotniskowe i paliwowe, podatek VAT, TFP, TFG, bagaż główny i bagaż podręczny, transfer: lotnisko - hotel - lotnisko. Cena nie zawiera: obsługi rezydenta (telefon alarmowy do biura Klienci otrzymują na Voucherze).W przypadku przelotu SAMOLOTEM LINIOWYM/TANIMIM LINIAMI LOTNICZYMI (dynamiczne pakietowanie) cena zawiera: obowiązkowe ubezpieczenie (KL, NW, bagaż), bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00 - godziny mogą się wahać w zależności od hotelu), transfer: lotnisko - hotel - lotnisko; wyżywienie w/g opisu, opłaty lotniskowe i paliwowe, podatek VAT, bagaż zgodnie z usługą wykupioną w wybranej linii lotniczej, TFP, TFG. Cena nie zawiera: bagażu głównego (możliwość dokupienia),obsługi rezydenta (telefon alarmowy do biura Klienci otrzymują na Voucherze).

    Aktualizacja

    Oficjalna kategoria lokalna 3*

    COVID 19

    Osoby przyjeżdżające do Grecji powinny posiadać ze sobą negatywny wynik testu na obecność koronawirusa typu PCR (zaświadczenie powinno zostać sporządzone w j. angielskim). Test należy przeprowadzić nie później niż 72 godziny przed przybyciem do Grecji. Test jest obowiązkowy dla wszystkich (w tym dzieci powyżej 5 roku życia), niezależnie od sytuacji epidemiologicznej panującej w kraju wyjazdu.W Grecji turyści mogą być poddani losowo testom na obecność koronawirusa na lotniskuZWOLNIENI Z TESTU:  OSOBY ZASZCZEPIONE I OZDROWIEŃCY Osoby, które przyjęły pełną dawkę szczepienia (w zależności od producenta i ilości wymaganych dawek), a od ostatniej minęło przynajmniej 14 dni nie mają obowiązku przedstawienia negatywnego wyniku testu. Należy mieć ze sobą zaświadczenie lekarskie w języku angielskim poświadczające wykonane szczepienie (wydruk z pacjent.gov oraz kartkę otrzymaną przy szczepieniu , na której znajduje się nazwa przyjętej szczepionki).Z obowiązku posiadania negatywnego wyniku testu na obecność koronawirusa zwolnieni są tzw. ozdrowieńcy. Należy posiadać pozytywny wynik testu na COVID-19 (w języku angielskim) wykonany w czasie od 2 do 9 miesięcy poprzedzających przylot do GrecjiWYMAGANE DOKUMENTY: Formularz podróżny (Passenger Locator Form) na stronie https://travel.gov.gr Formularz należy wypełnić dla każdego uczestnika wyjazdu, w tym dzieci (każde dziecko/niemowlę bez względu na wiek powinno posiadać własny kod QR!!!), najpóźniej 24h przed odprawą. Wygenerowany kod QR trzeba zapisać na telefonie lub wydrukować.W dokumencie należy podać dane osobowe, kraj pochodzenia, miejsce przekroczenia granicy, kraje do których się podróżowało w ostatnim czasie i długości pobytu w tych krajach oraz adres, pod którym będzie się przebywać w Grecji. System wygeneruje kod QR, który należy wydrukować lub zapisać na urządzeniu mobilnym - na lotnisku będzie on skanowany po wyjściu z samolotu, w przypadku podróży dojazdem własnym kod należy okazać służbom granicznym.Negatywny wynik testu na COVID-19 lub zaświadczenie o zaszczepieniu NIE ZWALNIA z obowiązku wypełnienia formularza PLF oraz posiadania kodu QRProsimy na bieżąco śledzić wszystkie obostrzenia na stronie rządowej - Organizator nie ponosi odpowiedzialności za zmiany wytycznych i decyzje ministerialne.Ostatnia aktualizacja 24.05.2021

    DOKONANIE REZERWACJI

    Każda rezerwacja wstępna, po potwierdzeniu przez Agenta/Klienta, uzyskuje status "Do potwierdzenia", co oznacza, że Organizator sprawdza dostępność miejsc w hotelu (rodzaj pokoju lub inne składniki zarezerwowane przez Klienta)  i dopiero po sprawdzeniu dostępności nadaje rezerwacji odpowiedni status (Potwierdzona/Anulowana).

    HOTELE REGULACJE I ZMIANY PO COVID 19

    W następstwie pandemii hotele wdrażają regulacje sanitarne mające na celu zapewnienie Klientom bezpiecznego wypoczynku. W każdym hotelu znajdą się wytyczne dotyczące korzystania z: infrastruktury (baseny, siłownie, SPA, sale zabaw, wspólne pomieszczenia, sposób wydawania posiłków itp.), z systemu All Inclusive, atrakcji, animacji itp. Hotele zastrzegają sobie prawo do wprowadzania  zmiany zasad korzystania z oferty hotelowej zgodnie z wymogami. Zalecenia i regulacje mogą się zmieniać dynamicznie i mogą być wprowadzane w trybie nagłym. Obiekty działają zgodnie z wytycznymi władz danego kraju obowiązującymi w związku z przeciwdziałaniem epidemii COVID-19. Wszelkie zmiany wynikają z wdrażania przepisów sanitarnych, do których stosowania zobowiązane są hotele oraz turyści. Obowiązek dostosowania się do reżimu sanitarnego nie uprawnia Klienta do możliwości żądania odszkodowania.Prosimy każdorazowo o zapoznawanie się z komunikatami MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi i sanitarnymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych. W przypadku rezerwacji wakacji w Polsce: https://www.gov.pl/web/rozwoj/hotele-i-inne-miejsca-noclegowe.Aktualne wytyczne można również znaleźć na stronie Głównego Inspektoratu Sanitarnego, Światowej Organizacji Zdrowia oraz Europejskiego Centrum ds. Zapobiegania i Kontroli Chorób.Światowa Organizacja Zdrowia uznała epidemię wywołaną wirusem SARS-CoV-2 za pandemię. Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z ograniczeniami w ruchu lotniczym, w przypadku uzasadnionych podejrzeń wystąpienia SARS-CoV-2 z koniecznością pobytu w wyznaczonym przez władze kraju obiekcie lub szpitalu, z trudnościami w powrocie do kraju, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.Ważne: Kienci zobowiązani są do zapoznania się z akutalnymi zasadami i ograniczeniami na: https://www.gov.pl/web/koronawirus/aktualne-zasady-i-ograniczenia

    RODZAJ OFERTY - WAŻNE INFORMACJE

    1. Oferty z przelotem liniami rejsowymi/tanimi liniami lotniczymi (np.: LOT, WIZZAIR, RYANAI, Easy Jet, Corendon) to oferty DYNAMICZNEGO PAKIETOWANIA co oznacza, że ceny wszystkich przelotów są stale aktualizowane - cena wycieczki od momentu zrobienia rezerwacji do momentu potwierdzenia jej przez Organizatora może ulec zmianie. 2. Uczestnik imprezy zobowiązany jest do potwierdzenia, u Organizatora lub Agenta, aktualnych godzin lotu 48 h przed wylotem (dotyczy zarówno wylotów jak i powrotów z wakacji). Wszystkie przeloty odbywają się zgodnie z Ogólnymi warunkami przewozu pasażerów i bagażu danego przewoźnika.3. Warunki przewozów wybranych przewoźników:Wizzair - Cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach 40x30x20 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia: - bagażu podręcznego - Wizz Priority (1 sztuka bagażu podręcznego umieszczana pod fotelem, 1 podręczna walizka na kółkach na pokładzie, stanowisko odprawy priorytetowej i pierwszeństwo wejścia na pokład); - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 10 kg i wymiarach 55x40x20 cm; - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 20 kg i wymiarach 149,9x119,4x171,5 cm; - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 32 kg.Ryanair - cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach, które nie przekraczają 40x20x25 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia: dodatkowego bagażu o maksymalnej wadze 10 kg i wymiarach nieprzekraczających 55x40x23 cm (w taryfie standard będzie on przewożony jako bagaż rejestrowany - należy nadać go w punkcie odprawy przed kontrolą bezpieczeństwa; w taryfie z wykupioną usługą Pierwszeństwa wejścia na pokład bagaż dodatkowy będzie przewożony jako podręczny - dostępność usługi jest ograniczona na każdym locie) lub bagażu rejestrowanego o wadze 20 kg.PL LOT - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12). Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 23 kg.CORENDON - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23). Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 20 kg.Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu (ilość, wymiary, waga) podlega dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie zgodnie z taryfą obowiązującą u danego przewoźnika. Serwis pokładowy - zgodnie z warunkami przewoźnika. Ceny dodatkowych bagaży na każdej linii są aktualizowane w systemie rezerwacyjnym i zależą od wagi, kierunku, terminu lotu. Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może być wyższa. Dodatkowy bagaż można dokupić minimum na 2 dni pracujące przed datą wylotu.4. Klienci zobowiązani są podać właściwe dane Uczestników (imię, nazwisko, data urodzenia, płeć - zgodne z danymi w paszporcie/dowodzie). Po założeniu rezerwacji i potwierdzeniu jej nie ma możliwości bezpłatnej zmiany istotnych danych niezbędnych do zakupienia i wystawienia biletu.

    CENA ZAWIERA/NIE ZAWIERA- WAŻNE INFORMACJE

    Cena zawiera:- ubezpieczenie (KL, NW, bagaż),- bilet lotniczy,- zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się zazwyczaj w dniu przyjazdu od godz. 14:00-15:00, kończy o godz.12:00),- wyżywienie według wybranej opcji,- bagaż podręczny w przypadku przelotów liniami rejsowymi i czarterowymi,- bagaż główny tylko w przypadku przelotów liniami czarterowymi- transfer lotnisko-hotel-lotniskoUWAGA! PODSTAWA CENY NIE ZAWIERA:- bagażu głównego w przypadku przelotów liniami rejsowymi- podatku turystycznego (taksa turystyczna- płatna na miejscu za osobę/za noc uzależniona od kategorii obiektu: 1* i 2* - ok. 0,50 EUR; 3* - ok. 1,50 EUR , 4* - ok. 3 EUR, 5* - ok. 4 EUR.Klienci przylatujący na Rodos i Zakyntos są pod telefoniczną opieką polskojęzycznego przedstawiciela organizatora. Oferta pobytu na Krecie nie zawiera opieki przedstawiciela/rezydenta -Klienci mają możliwość kontaktu w języku polskim pod alarmowym numerem telefonu (podany w dokumentach podróży). Oferta nie obejmuje standardowych spotkań informacyjnych z rezydentem.UWAGA! Dodatkowy bagaż można dokupić minimum na 2 dni przed datą wylotu - licząc dni pracujące.

    POTWIERDZENIE REZERWACJI

    Uwaga! Każda rezerwacja potwierdzona przez Agenta/Klienta - musi zostać dodatkowo potwierdzona przez Organizatora.


    Neckermann HIT

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Commodore to popularny hotel, usytuowany niedaleko plaży oraz centrum kurortu Argassi ze sklepami, barami i tawernami. Polecamy miłośnikom rozrywek i życia nocnego, a także jako świetną bazę wypadową do zwiedzania i odkrywania uroków przepięknej wyspy Zakynthos.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja blisko plaży i centrum miejscowości Argassi
    • funkcjonalnie urządzone pokoje, wakacyjna atmosfera
    • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis, dobry stosunek jakości do ceny

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Zakynthos, Grecja

    Położenie

    w popularnym kurorcie Argassi, na wzniesieniu, z którego rozpościera się przepiękna panorama na morze oraz miasto Zakynthos, oddalone ok. 4 km. Do centrum miejscowości, z licznymi restauracjami, tawernami i sklepami ok. 250 m.

    Plaża

    publiczna, piaszczysto-żwirowa, oddalona ok. 350 m. od hotelu. Leżaki, parasole słoneczne za opłatą.

    Wyposażenie

    popularny hotel oferuje 161 pokoi. Obok hotelu Commodore znajduje się siostrzany hotel Admiral oraz hotel Captains, należące do sieci Xenos Group Hotels. Hol powitalny z recepcją, sala TV, restauracja główna z tarasem, bar. Na zewnątrz znajduje się duży basen ze słodką wodą, taras słoneczny oraz bar z przekąskami. Leżaki i parasole słoneczne przy basenie gratis. www.commodorehotel.gr

    Kategoria lokalna

    3 gwiazdki.

    Zakwaterowanie

    funkcjonalnie urządzone Pokoje dwuosobowe (1-3A): klimatyzacja (sterowana indywidualnie), sejf, lodówka, TV sat., telefon, aneks kuchenny z podstawowym wyposażeniem, zestaw do parzenia kawy/herbaty, balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka.

    Dzieci

    w terenie hotelu Captains: oddzielny brodzik, plac zabaw, animacje, gry i zabawy w ciągu dnia, wieczorem minidyskoteki.

    Rozrywka

    na terenie hoteli Captains i Admiral wspólny program dla Gości kompleksu: animacje w dzień (gry, zabawy sportowe), wieczorne programy rozrywkowe, dyskoteki, karaoke, wieczory greckie, muzyka na żywo.

    Dostęp do internetu

    Wi-Fi w lobby gratis.

    Sport

    tenis stołowy, niewielka siłownia, jacuzzi (Captains). Za opłatą sporty wodne oferowane przez lokalne agencje na plaży.

    All Inclusive

    3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Po południu przekąski (kanapki, frytki, hamburgery). Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 9-23:00.

    Dla dzieci

    2-12 lat: pobyt gratis lub stała cena.

    Polecamy

    • popularny hotel dla rodzin,
    • singli i par
    • położony na wzniesieniu z przepięknym widokiem na morze
    • przyjemnie i funkcjonalnie urządzone pokoje


    Mapa Hotelu Commodore
    Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Zakynthos)
    Żółwie Caretta caretta składające jaja na plaży Laganas na Zakynthos w Grecji
    Zatoka Wraku, Navagio na wyspie Zakynthos w Grecji
    Plaża Xigia i Błękitne Groty na Zakynthos
    Zante Town, idealne na wieczorne spacery na greckiej wyspie Zakynthos
    Piękna, piaszczysta plaża Banana Beach na Zakynthos w Grecji
    Mała wysepka Cameo w pobliżu kurortu Laganas na Zakynthos
    Rozrywkowe miasto Laganas na Zakynthos w Grecji
    Okolice plaży Xigia za Zante w Grecji
    Filmy hotelu Commodore:
    Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Commodore
    https://youtu.be/6tEkdlAQD6w

    Opinie o Hotelu Commodore

    3.9
    polecam

    fajna miejscówka, na wzgórzu z przepięknym widokiem z niektórych pokoi (nasi znajomi trafili, my już nie). pokoje czyste nieduże,nie dla wymagających, szczególnie łazienki do remontu. Do plaży 10 min przez okolicę handlową. animacje też zadowalające, ani dzieciaki, ani my się nie nudziliśmy. trafiliśmy dobrze, fajny hotel, wyspa jeszcze piękniejsza, na pewno wrócimy

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    3.9

    Commodore - możliwości zakwaterowania:

    Apartament standard
    Studio standard
    1 os. pokoj standardowy
    2 os. pokoj rodzinny
    1 os. Pokój Standardowy na parterze
    2 os. Pokój Standardowy na parterze
    2 os. pokoj standardowy
    Pokój dwuosobowy (1 bed)

    Commodore - Możliwości wyżywienia:


    Commodore - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Commodore? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00