Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Eftalia Marin Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Eftalia Marin Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Eftalia Marin Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Eftalia Marin Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Eftalia Marin Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Eftalia Marin Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Eftalia Marin Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Eftalia Marin Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Eftalia Marin Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Eftalia Marin Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Eftalia Marin Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Eftalia Marin Resort, Riwiera Turecka
  • Hotel Eftalia Marin Resort, Riwiera Turecka
1 / 13
Udogodnienia hotelu Eftalia Marin Resort
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Eftalia Marin Resort
star 5

Turcja: Riwiera Turecka: Alanya
Ocena hotelu Eftalia Marin Resort:
4.6 / 5
Średnia z 4 opinii
Szczegóły oceny hotelu Eftalia Marin Resort:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.5
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Ocena hotelu:
4.6 / 5
Średnia z 4 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 21 kwietnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 27 października 2018

Hotel Eftalia Marin Resort w ofercie Biura podróży:

Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ekskluzywny, jeden z najmłodszych z rodziny hoteli Eftalia - wybudowany w 2014 roku. Elegancko zaprojektowany w marynistycznym stylu, swoim kształtem przypomina ogromne okręty. Polecamy go nawet osobom o bardzo wysokich wymaganiach!

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Alanya Hotel swoją ciekawą architekturą i wystrojem wnętrz przywodzi na myśl statek. Marynistyczne dodatki i elementy dekoracyjne tworzą unikalny klimat. Przestrzenny, zielony teren sprzyja błogim chwilom relaksu. Położony nieopodal Park Wodny Eftalia Island z polskimi animacjami dla dziecito nie lada gratka dla amatorów wodnych szaleństw.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

5*

Data otwarcia

2014 r. Na terenie hotelu znajdują się 2 restauracje, 4 bary, windy, pralnia (płatna), windy, sala konferencyjna, 3 baseny odkryte. Urozmaicony program animacyjny dla dzieci i dorosłych oraz szeroki wybór zajęć rekreacyjno-sportowych dla osób aktywnych. Bezpłatny wstęp do Parku Wodnego EFTALIA ISLAND z polskimi animacjami dla dzieci.

rabaty i zniżki

1. dziecko do 15 lat pobyt w hotelu gratis

internet

Wi-Fi w hotelu bezpłatne Wi-Fi na plaży bezpłatne (ograniczenie transmisji danych)

plaża

Plaża w Parku Wodnym Eftalia Island - 100 m od hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa, 1500 m długości, posiada certyfikat Błękitnej Flagi. Parasole, leżaki, materace, ręczniki - bezpłatne, pawilony - płatne. Przejście do plaży przez ulicę lub tunelem. Beach Bar serwuje przekąski, napoje bezalkoholowe, piwo i wino.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację indywidualną, sejf (bezpłatny), minibar (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy i herbaty, telefon, TV, łazienkę (WC, suszarka, prysznic), balkon. Typy pokoi: w 2 pięciopiętrowych budynkach i 3 dwupiętrowych Swim Up willach: pokoje standardowe dla max 2 os. (5 dla niepełnosprawnych) , pokoje standardowe large dla max 4 os. , pokoje rodzinne typu A dla max 6 os. (2 pokoje połączone drzwiami) , pokoje swim up dublex dla max 6 os. (dwupoziomowe, 2 pokoje bez drzwi łączących, z dostępem do współdzielonego basenu) , pokoje ekonomiczne , pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych

Wyżywienie

restauracja główna, restauracja a la carte, Burgerland 24h (zamknięte w godzinach pracy restauracji głównej), kawiarnia, 4 bary (lobby bar, bar z przekąskami, bar przy basenie oraz bistro) Ultra All Inclusive (24h) Formuła zawiera:śniadanie (07:00-10:00), obiad (12:30-14:00), kolacja (19:00-21:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, późne śniadanie (10:00-11:00), przekąski, późny posiłek serwowane w restauracji "Burgerland", podwieczorek (11:00-16:00) i lody (14:00-16:00) serwowane w wyznaczonych barach, wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe Formuła nie zawiera: napojów importowanych, świeżo wyciskanego soku pomarańczowego,kawy po turecku, napojów serwowanych w butelkach i energetycznych Restauracje a la carte - jedna wizyta w trakcie pobytu gratis. Wymagana rezerwacja.meksykańska "Mexican"

z myślą o dzieciach

miniklub i polskie animacje dostępne w Parku Wodnym Eftalia Island od 21.04. do 30.09.2018, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw, 2 brodziki możliwość wypożyczenia wózka dla dziecka za opłatą i w miarę dostepności , łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem), menu i krzesełka dla dzieci w restauracji głównej

w cenie

siłownia, sauna, łaźnia turecka Na terenie Eftalia Island:rzutki, miniboisko do piłki nożnej, koszykówka, siatkówka plażowa, dyskoteka (wstęp bezpłatny - napoje płatne)

płatne

salon piękności , centrum SPA, masaż, bilard, sporty wodne na plaży (oferta firmy zewnętrznej)

Aktualizacja opisu

27.02.2018 16:59

usługi dostępne w hotelu

Polskie animacje Hotel rodzinny Niepełnosprawni Wi-Fi Aquapark SPA Disco Siłownia Mini Klub All Inclusive 24H Serwis plażowy Sporty wodne

Sale konferencyjne

Pokoje 4 osobowe Pokoje 6 osobowe Błękitna Flaga


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Ekskluzywny, jeden z najmłodszych z rodziny hoteli Eftalia - wybudowany w 2014 roku. Elegancko zaprojektowany w marynistycznym stylu, swoim kształtem przypomina ogromne okręty. Polecamy go nawet osobom o bardzo wysokich wymaganiach!


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ekskluzywny, jeden z najmłodszych z rodziny hoteli Eftalia - wybudowany w 2014 roku. Elegancko zaprojektowany w marynistycznym stylu, swoim kształtem przypomina ogromne okręty. Polecamy go nawet osobom o bardzo wysokich wymaganiach!

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Antalya, Turcja

Opis hotelu

Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Poszczególne piętra osiągalne są za pomocą windy bądź też schodami. Dostępne w hotelu Wi-Fi zapewnia wygodny dostęp do sieci. Do oferty gastronomicznej hotelu należy restauracja, bar i pub. Dostępna jest baza handlowa w postaci sklepów. Dzieci mogą bawić się do woli na placu zabaw. Na terenie hotelu znajduje się również sala telewizyjna. Dla gości przybywających własnym autem udostępnione są miejsca parkingowe. Do pozostałych świadczonych usług należą pralnia i usługi fryzjerskie.

Zakwaterowanie

Pokoje wyposażone są w klimatyzację. Balkon należy do standardowego wyposażenia większości pokoi. Urzekającą atmosferę kwater podkreśla boczny widok na morze. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. Ponadto skorzystać można z sejfu i minibarku. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są telefon i telewizor. W łazience znajduje się prysznic. W łazienkach znajduje się ponadto suszarka do włosów. Rodziny z dziećmi zamieszkać mogą w przygotowanych specjalnie z myślą o nich pokojach rodzinnych.

Sport i wypoczynek

Na terenie obiektu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Zjeżdżalnia wodna dostarczy mnóstwa wrażeń zarówno młodszym jak i starszym gościom. Do dyspozycji gości jest również taras do opalania, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Entuzjastom ruchu i aktywności fizycznej proponujemy siatkówkę plażową i strzelanie z łuku. Jako alternatywną formę wypoczynku proponujemy Państwu sporty wodne, w tym aqua fitness, jak również za dodatkową opłatą kanadyjki. Dla osób preferujących aktywny wypoczynek przygotowaliśmy bogaty program zajęć również wewnątrz obiektu. Dostępne są studio fitness, tenis stołowy, dart i aerobik. Obiekt oferuje w Centrum Wellness bogatą gamę zabiegów, w tym saunę, łaźnię parową, łaźnię turecką i zabiegi masażu, jak również za dodatkową opłatą spa. Doskonałą formą relaksu i urozmaiceniem czasu wolnego będzie program animacyjny, muzyka na żywo, dyskoteka, miniklub i night-club.

Wyżywienie

Istnieje możliwość wykupienia opcji all inclusive. W ofercie posiłków znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Serwowane są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Uwagi dodatkowe

Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2017


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Ekskluzywny, jeden z najmłodszych z rodziny hoteli Eftalia - wybudowany w 2014 roku. Elegancko zaprojektowany w marynistycznym stylu, swoim kształtem przypomina ogromne okręty. Polecamy go nawet osobom o bardzo wysokich wymaganiach!


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ekskluzywny, jeden z najmłodszych z rodziny hoteli Eftalia - wybudowany w 2014 roku. Elegancko zaprojektowany w marynistycznym stylu, swoim kształtem przypomina ogromne okręty. Polecamy go nawet osobom o bardzo wysokich wymaganiach!

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA TURECKA

*****

KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

SF5

Położenie

Nowy obiekt znanej sieci hotelowej Eftalia, usytuowany na obszarze 39 500 m2, 4 km od Konakli, 18 km od Alanya oraz 100 km od lotniska w Antalya.

Plaża

Prywatna, piaszczysto - żwirowa 50 m od hotelu z bezpłatnym dostępem do parasoli, leżaków i materacy.

Zakwaterowanie

495 pokoi rozmieszczonych w 2 budynkach; Typy pokoi: 95 standardowych (29m2), 135 standardowych typu Large (34m2), 11 standardowych z tarasem i dostępem do basenu (29m2), 56 pokoi typu Duplex z tarasem i dostępem do basenu (64m2), 193 pokoje rodzinne (57m2, dwa pomieszczenia bez drzwi łączących), 5 pokoi dla niepełnosprawnych (29m2); Wyposażenie: klimatyzacja, telefon, telewizor, mini bar, balkon, suszarka do włosów, sejf.

Restauracje i bary

Restauracja główna, restauracja a'la carte; Goście mogą zjeść kolację w restauracji a'la carte po wcześniejszej rezerwacji; 9 barów: Lobby bar, Bistro Lobby bar, Pool bar, Efes pub, Restaurant bar, Swim Up bar, Ottomon Snack bar, Beach Snack bar, Beach bar.

Wyżywienie

Ultra All inclusive (24h): śniadania, późne śniadania kontynentalne, obiady, przekąski w ciągu dnia, lody, podwieczorek, kolacje oraz napoje alkoholowe i bezalkoholowe lokalnej produkcji dostępne w hotelowych barach.

Sport i rozrywka

Duży basen zewnętrzny, basen relaksacyjny oraz 4 dodatkowe baseny ze zjeżdżalniami; korzystanie z leżaków, parasoli i pryszniców jest bezpłatne; Bezpłatnie: sauna, łaźnia turecka, kąpiel parowa, fitness, siatkówka plażowa, rzutki, łucznictwo, aerobik w wodzie; Goście mogą brać udział w codziennych animacjach oraz oglądać wieczorne przedstawienia w amfiteatrze; Odpłatnie: centrum SPA, masaże, sporty wodne, rowery, tenis stołowy, łaźnia rosyjska i fińska.

Dla dzieci

Brodzik, zjeżdżalnie wodne, plac zabaw, mini klub (4-12lat), animacje.

Pozostałe udogodnienia

Parking, kantor, mini market, fryzjer, pralnia, gabinet lekarski, butik, sklep z pamiątkami, wypożyczalnia samochodów.

Naszym zdaniem

Nowoczesny obiekt otwarty w 2014 roku z wysokim standardem idealny na rodzinne wakacje. Budynki wybudowane na kształt statków będą cieszyć oko każdego Gościa.

Strona internetowa

www.eftaliahotels.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Ekskluzywny, jeden z najmłodszych z rodziny hoteli Eftalia - wybudowany w 2014 roku. Elegancko zaprojektowany w marynistycznym stylu, swoim kształtem przypomina ogromne okręty. Polecamy go nawet osobom o bardzo wysokich wymaganiach!


Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ekskluzywny, jeden z najmłodszych z rodziny hoteli Eftalia - wybudowany w 2014 roku. Elegancko zaprojektowany w marynistycznym stylu, swoim kształtem przypomina ogromne okręty. Polecamy go nawet osobom o bardzo wysokich wymaganiach!

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Nowoczesny hotel, otwarty w czerwcu 2014 r. Utrzymany w marynarskim stylu, składający się z 2 głównych budynków zaprojektowanych w formie okrętów.

Położenie

Hotel zlokalizowany jest 4 km od Konakli, 18 km od Alanyi i 100 km od lotniska w Antalyi. Plaża oddalona o ok. 100 m - przejście przez ulicę.

Wyposażenie

Sala konferencyjna, dyskoteka, wypożyczalnia samochodów, sala telewizyjna, salon fryzjerski, pawilon handlowy, pralnia, lekarz, parking (bezpłatny), sejf (bezpłatnie), bezpłatne leżaki, parasole i ręczniki na plaży i przy basenach (płatna zmiana ręczników).

Pokoje

Hotel dysponuje 495 pokojami, w większości pokoje typu Standard o powierzchni 28m2 oraz pokoje typu Large o powierdzchni 32m2. Wszystkie pokoje są klimatyzowane, wyposażone w balkon, łazienkę z WC i prysznicem, suszarkę do włosów, TV, telefon, minibar. Dostępne są również pokoje typu Family Room 1 o powierzchni 62m2, składające się z dwóch sypialni oddzielonych drzwiami wewnętrznymi. Możliwość zakwaterowania do 6 osób. Ponadto dostępne są pokoje typu Family Room 2 (Duplex Swim Up) o powierzchni 64m2, składające się z dwóch sypialni, z własnym tarasem z leżakami i z bezpośrednim zejściem do basenu. Możliwość zakwaterowania do 6 osób. Pokoje typu Economy to kilka pokoi wydzielonych przez hotel jako propozycja o niższym standardzie oraz w atrakcyjniejszej cenie. Obniżony standard pokoi polegać może na mniejszym metrażu, braku balkonu, gorszym widoku, lokalizacji pokoju na parterze, niskim parterze, w sąsiedztwie kuchni, restauracji czy dyskoteki.

Wyżywienie

Ultra All Inclusive - Śniadania (07.00-10.00), późne śniadania (10.00-11.00), obiady (12.30-14.00), kolacje (19.00-21.00) w głównej restauracji w formie bufetu, przekąski między posiłkami, kawa, herbata, wypieki. Napoje podawane są w określonych barach i godzinach. Bar na plaży (10.00-17.00), bar przy basenie (10.00-24.00), snack bar (12.00-16.00), "Burger land" (24h), lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe (24h). Dodatkowo płatne są restauracje a'la carte, alkohole importowane, soki ze świeżych owoców, kawa po turecku, napoje serwowane w butelkach i napoje energetyczne.

Sport i rozrywka

Goście mogą korzystać z rozrywek bezpłatnych - baseny, siatkówka plażowa, łucznictwo, rzutki, aerobik, piłka wodna. Ponadto możliwość z korzystania z Eftalia Island. Płatne są - surfing, kajaki, katamarany, parasailing, banana boat, tenis stołowy, futbol, wypożyczalnia rowerów. Ponadto w centrum SPA bezpłatnie - łaźnia turecka, parowa, fitness, sauna, natomiast odpłatne - masaże, łaźnia rosyjska i fińska.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, miniklub (4-12 lat).

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena od 11 kwietnia 2014 wynosi 30 USD lub 25 EUR / osobę. Innym sposobem nabycia wizy tureckiej (który ma być obowiązkowy w kolejnych latach) jest system online e-viza (https://www.evisa.gov.tr/en/), gdzie można nabyć wizę za 20 USD / osobę. Od 11 kwietnia 2014 strona ma zostać uruchomiona w polskiej wersji językowej, a płatność ma być możliwa za pośrednictwem kart debetowych i kredytowych. Obywatele RP mogą przebywać na terenie Turcji łącznie przez 90 dni w okresie 180 dni ważności wizy. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty wjazdu do Turcji.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę turecką, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Ekskluzywny, jeden z najmłodszych z rodziny hoteli Eftalia - wybudowany w 2014 roku. Elegancko zaprojektowany w marynistycznym stylu, swoim kształtem przypomina ogromne okręty. Polecamy go nawet osobom o bardzo wysokich wymaganiach!


Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ekskluzywny, jeden z najmłodszych z rodziny hoteli Eftalia - wybudowany w 2014 roku. Elegancko zaprojektowany w marynistycznym stylu, swoim kształtem przypomina ogromne okręty. Polecamy go nawet osobom o bardzo wysokich wymaganiach!

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Turcja / Alanya

Opis oferty:

Imponujący rozmachem, wakacyjny raj słynnej sieci Eftalia Hotels. Urządzony w marynistycznym stylu, otwarty zaledwie w 2014 r., przypomina wyglądem statek. W hotelu wszystko, z czego słyną najlepsze, tureckie hotele: stylowe i eleganckie wnętrza, funkcjonalne pokoje, bogata oferta sportowa i popularna formuła all inclusive. Na plaży prawdziwa gratka dla aktywnych wczasowiczów - kompleks basenów i zjeżdżalni, sporty wodne oraz mnóstwo atrakcji dla Gości w każdym wieku. Po dniu pełnym szaleństw najlepiej zrelaksować się w hotelowym spa, oferującym profesjonalne masaże lub wybrać się na wieczorne animacje z pokazami i muzyką na żywo. W okolicy mnóstwo turystycznych atrakcji i miejsc wartych zobaczenia.

POŁOŻENIE:

w TURKLER, przy drodze lokalnej, ok. 2 km od sklepów, ok. 4 km od centrum Konakli, 18 km od Alanyi; ok. 100 km od portu lotniczego w Antalyi; przystanek dolmuszy ok. 500 km od hotelu (Alanya, Side).

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysto-żwirkowa, łagodne zejście do morza, ok. 100 m od hotelu, przejście podziemne, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki, altany płatne; na plaży kompleks basenów dla dzieci i dorosłych, aquapark z 13 zjeżdżalniami, m.in.: blackhole (89 m), rafting (69 m), twister (55 m), do części wymagane koła, baseny ze zjeżdżalniami dla dzieci, ośmiornicą i statkiem pirackim, miniklub (4-12 lat), plac zabaw, siatkówka plażowa, wydzielony odcinek plaży dla dorosłych, 4 bary, dyskoteka, amfiteatr; za opłatą: sporty wodne: surfing, kanu, narty wodne, katamaran, paralotnia, banan.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, luksusowy i nowoczesny, zbudowana w 2014 r., 491 pokoi, dwuskrzydłowy budynek główny z pokojami standardowymi i rodzinnymi, 6 pięter i 3 budynki z pokojami z bezpośrednim dostępem do basenów, 3 windy, przestronne i eleganckie lobby, recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, restauracja á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja) - kuchnia międzynarodowa, bar w lobby, Bistro, Efes Pub, Patisserie, Burgerland, bar swim-up (przy budynkach z bezpośrednim dostępem do basenów), snack bar; kantor, sala telewizyjna, parking, market, sklep z pamiątkami, butik, sklep z galanterią skórzaną, poczta, salon tatuażu, jubiler, fotograf; sala konferencyjna dla 750 osób, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: fryzjer, pralnia, wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 28-32 m², elegancki i stylowy, klimatyzowany, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizor, telefon; za opłatą: sejf, minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon;

rodzinny:

dla maks. 4 os. (min. 3 os. pełnopłatne), ok. 58 m 2, dwa pomieszczenia, wyposażenie jak w pokoju standardowym.

SPORT I ROZRYWKA:

3 baseny, w tym: główny, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 545 m², gł. do 1,4 m, basen dla dzieci, ok. 40 m², gł. 0,3 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; sala fitness, siatkówka plażowa, tenis stołowy, piłka nożna, koszykówka, rzutki, piłka wodna, aqua aerobik; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), amfiteatr, animacje dla dorosłych i dzieci: bingo, dyskoteka, muzyka na żywo, wieczorne występy; centrum spa: bezpłatnie: basen kryty, sauna, łaźnia turecka; płatne: masaże, peelingi.

ALL INCLUSIVE 24H:

śniadanie (7.00-10.00), późne śniadanie (10.00-11.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (19.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w wyznaczonym snack barze (24h); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (24h); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0090/4446607, www.eftaliahotels.com

GRATIS:

świadczenia hotelowe: 1. i 2. dziecko do 15 latserwis plażowyWi-Fiwstęp do aquaparku na plażywstęp do spa


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Ekskluzywny, jeden z najmłodszych z rodziny hoteli Eftalia - wybudowany w 2014 roku. Elegancko zaprojektowany w marynistycznym stylu, swoim kształtem przypomina ogromne okręty. Polecamy go nawet osobom o bardzo wysokich wymaganiach!


Mapa Hotelu Eftalia Marin Resort

Opinie o Hotelu Eftalia Marin Resort

fajny hotel z jeszcze fajniejszym aquaparkiem i super basenami. sam hotel i cały jego teren ekstra, jest dużo do robienia, można też spokojnie wypocząć i się poopalać. jedzenie bardzo urozmaicone, codziennie co innego (byliśmy tydzień), do tego kilka barów z napojami mniej lub bardziej alkoholowymi :) pokoje czyste, duże, z balkonami. naprawdę nie mam się do czego przyczepić :)

POLECAM:
wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Generalnie pomimo drobnych niedoróbek godny polecenia. Bardzo ładne, przestronne pokoje, ładnie wysprzątane i odpowiednio wyposażone. Leżaków przy basenie pod koniec lipca starczało dla wszystkich. Jedzenie smaczne, urozmaicone, elegancko podane. Tylko obsługa nieciekawa, jakby niedouczona jak się powinno obchodzić z gośćmi, wyciąga ręce po napiwki. Poza tym polecam, wypoczęliśmy i jesteśmy z cała rodziną zadowoleni.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.4

Nowy, o bardzo wysokim standardzie, z licznymi basenami, zjeżdżalniami, barami i restauracjami. Część rozrywkowa Eftalia Island z kolejnymi basenami i barami. Blisko do plaży. Polecam!

POLECAM:
singlom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4

hotel robi naprawdę mega wrażenia, piękne wnętrza, wszystko z dużym przepychem i rozmachem. wszystko nowe, gdzieniegdzie przeprowadzane jeszcze były drobne prace remontowe. okolica nieciekawa, nie ma za bardzo co zwiedzać oprócz kilku innych hoteli. fajne animacje dla dzieci i dorosłych, pokazy, gimnastyka, tańce, wszystko na bardzo wysokim poziomie. nudzić się nie da. polecam serdecznie dla młodych, lubiących zabawę i dla rodzin z dziećmi!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

Eftalia Marin Resort - możliwości zakwaterowania:

Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj rodzinny (1 pomieszczenie) prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) prysznic WC klimatyzacja duplex balkon lub taras bezposredni dostepc na basenie
Pokoj superior prysznic WC klimatyzacja taras bezposredni dostepc na basenie
Pokoj wariant ekonomiczny prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj rodzinny (1 pomieszczenie) prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj rodzinny (1 pomieszczenie) prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) prysznic WC klimatyzacja duplex balkon lub taras bezposredni dostepc na basenie
Pokoj superior prysznic WC klimatyzacja taras bezposredni dostepc na basenie
Pokoj wariant ekonomiczny prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) prysznic WC klimatyzacja duplex balkon lub taras bezposredni dostepc na basenie
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) prysznic WC klimatyzacja balkon
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) prysznic WC klimatyzacja duplex balkon lub taras bezposredni dostepc na basenie
POKÓJ RODZINNY - A
STANDARD ROOM
STANDARD LARGE ROOM
POKÓJ EKONOMICZNY
SWIM UP DUBLEX

Eftalia Marin Resort - Możliwości wyżywienia:


Masz pytania o Hotel Eftalia Marin Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00