Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
Hotel Blue Marine, Grecja
1/22
Hotel Blue Marine, Grecja
2/22
Hotel Blue Marine, Grecja
3/22
Hotel Blue Marine, Grecja
4/22
Hotel Blue Marine, Grecja
5/22
Hotel Blue Marine, Grecja
6/22
Hotel Blue Marine, Grecja
7/22
Hotel Blue Marine, Grecja
8/22
Hotel Blue Marine, Grecja
9/22
Hotel Blue Marine, Grecja
10/22
Hotel Blue Marine, Grecja
11/22
Hotel Blue Marine, Grecja
12/22
Hotel Blue Marine, Grecja
13/22
Hotel Blue Marine, Grecja
14/22
Hotel Blue Marine, Grecja
15/22
Hotel Blue Marine, Grecja
16/22
Hotel Blue Marine, Grecja
17/22
Hotel Blue Marine, Grecja
18/22
Hotel Blue Marine, Grecja
19/22
Hotel Blue Marine, Grecja
20/22
Hotel Blue Marine, Grecja
21/22
Hotel Blue Marine, Grecja
22/22
mapakliknij aby aktywować mapę
Ocena
hotelu:
4.4 / 5
Najbliższy termin
19.04 - 26.04
już od 2294 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
03.05 - 10.05
już od 2040 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Blue Marine
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Blue Marine
star 5

Grecja
Ocena hotelu Blue Marine:
4.4 / 5
Średnia z 8 opinii
Szczegóły oceny hotelu Blue Marine:
  • Lokalizacja
    4.8
  • Hotel
    4.4
  • Pokoje
    4.6
  • Wyżywienie
    4.2
  • Atrakcje
    i sport
    3.6
  • Jakość
    do ceny
    4.2
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 19 kwietnia 2023
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 03 maja 2023
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Blue Marine to elegancki i luksusowy hotel usytuowany tarasowo, przy plaży, niedaleko tętniącej życiem miejscowości Hersonissos ze sklepami, barami, tawernami i klubami. Polecamy na romantyczne wakacje oraz osobom ceniącym spokój, przepiękne widoki i wysoką jakość świadczonych usług oraz miłośnikom rozrywek i życia nocnego w pobliskim Hersonissos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy plaży (leżaki i parasole bezpłatne), 5 km od centrum rozrywkowego kurortu Aghios Nikolaos
  • malownicze widoki na zatokę Mirabello, komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, basen kryty, jacuzzi, kort, centrum SPA
  • bardzo dobre wyżywienie w opcji All Inclusive Premium z kuchnią śródziemnomorską i włoską

Hotel Blue Marine w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Blue Marine to elegancki i luksusowy hotel usytuowany tarasowo, przy plaży, niedaleko tętniącej życiem miejscowości Hersonissos ze sklepami, barami, tawernami i klubami. Polecamy na romantyczne wakacje oraz osobom ceniącym spokój, przepiękne widoki i wysoką jakość świadczonych usług oraz miłośnikom rozrywek i życia nocnego w pobliskim Hersonissos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy plaży (leżaki i parasole bezpłatne), 5 km od centrum rozrywkowego kurortu Aghios Nikolaos
  • malownicze widoki na zatokę Mirabello, komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, basen kryty, jacuzzi, kort, centrum SPA
  • bardzo dobre wyżywienie w opcji All Inclusive Premium z kuchnią śródziemnomorską i włoską

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Grecja / Kreta

Opis oferty:

Elegancki, ładnie urządzony, zaprasza na wspaniałe greckie wakacje. Na miejscu jest wszystko, co potrzeba do udanego wypoczynku: ładny basen o oryginalnym kształcie ryby, eleganckie restauracje i bary, a także centrum spa z krytym basenem i kuszącymi zabiegami. W sezonie dużo się tu dzieje, ekipa animatorów zaprasza na wiele rozrywek i zajęć sportowych dla dorosłych i dzieci. Do dyspozycji Gości są komfortowe, gustownie umeblowane pokoje.

POŁOŻENIE:

ok. 6 km od centrum miejscowości AGIOS NIKOLAOS; ok. 70 km od portu lotniczego w Heraklionie, ok. 210 km od portu lotniczego w Chanii; przystanek autobusowy przy hotelu.

PLAŻA:

Blue Marine Beach, hotelowa, piaszczysto-żwirkowa, łagodne zejście do morza, plaża oddzielona drogą (zjazd hotelową windą i przejście podziemne pod ulicą), bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR).

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, zadbany i nowoczesny, wybudowany w 2006 r., 1 budynek, 202 pokoje, 7 pięter, 6 wind, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracje: Blue Aegean - kuchnia międzynarodowa, dania w formie bufetu, Olive Tree - á la carte, kuchnia śródziemnomorska, Italian - á la carte, kuchnia włoska, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie; Panorama bar na 3. piętrze, bar Pelagos przy basenie, Theater bar, sklep z pamiątkami, biżuterią, minimarket; sala konferencyjna dla 80 osób, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: punkt internetowy, lekarz na wezwanie, fryzjer, opiekunka do dziecka (na zapytanie), pralnia.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 27 m², elegancki i zadbany, klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), bezpłatny internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, polskie programy, telefon, lodówka, zestaw do kawy/herbaty, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (suszarka na pranie); widok na morze za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen główny, słona woda: ok. 300 m², gł. 0,6-1,8 m, wydzielona część dla dzieci, basen dla dzieci, słona woda, ok. 50 m², gł. 0,5-1,5 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR); kort tenisowy z wypożyczalnią sprzętu (wymagana kaucja: 10 EUR), siatkówka plażowa, minipiłka nożna, gimnastyka w basenie organizowana przez animatorów; plac zabaw dla dzieci, miniclub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci; za opłatą: centrum spa: basen kryty, słona woda, ok. 50 m², gł. 1,29-1,32 m (czynny maj-październik), zabiegi na twarz i na ciało, manicure, pedicure, sauna, hammam, jacuzzi; dyskoteka, sporty wodne na plaży (oferta zewnętrzna).

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.45-14.45), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w wyznaczonym barze (11.00-12.30, 16.00-17.00); lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w wyznaczonym miejscu (10.00-24.00); raz na pobyt kolacja w restauracji á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja).

KONTAKT:

0030/2841091300-6, www.bluemarinehotel.gr

GRATIS:

świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 12 latserwis plażowyWi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Blue Marine to elegancki i luksusowy hotel usytuowany tarasowo, przy plaży, niedaleko tętniącej życiem miejscowości Hersonissos ze sklepami, barami, tawernami i klubami. Polecamy na romantyczne wakacje oraz osobom ceniącym spokój, przepiękne widoki i wysoką jakość świadczonych usług oraz miłośnikom rozrywek i życia nocnego w pobliskim Hersonissos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy plaży (leżaki i parasole bezpłatne), 5 km od centrum rozrywkowego kurortu Aghios Nikolaos
  • malownicze widoki na zatokę Mirabello, komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, basen kryty, jacuzzi, kort, centrum SPA
  • bardzo dobre wyżywienie w opcji All Inclusive Premium z kuchnią śródziemnomorską i włoską

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Kreta

OPIS

Blue Marine Resort and Spa to pięciogwiazdkowy hotel All Inclusive, z widokiem na błękitne wody Krety. Oferuje swoim Gościom dogodnie wyposażone pokoje w celu zapewnienia komfortu i przyjemnego pobytu w Grecji na wysokim poziomie. Wszystko co jest niezbędne, aby wypocząć, zrelaksować się i odprężyć, znajduje się w zasięgu ręki. Centrum SPA w hotelu udostępnia bogaty wybór masaży oraz zabiegi na twarz i ciało. Szereg atrakcji, zajęć rekreacyjnych i sportowych sprawia, że jest to hotel dla każdego.

lokalizacja

Ammoudara, 6 km od Agios Nikolaos, 70 km od lotniska w Heraklionie-HER. Hotel usytuowany na powierzchni: 18000 m2.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

5*

Data otwarcia

2006 r. Odnowiony w 2021 r.Na terenie hotelu: restauracje (4), bary (3), room service (płatny), sejf w recepcji (płatny), pralnia (płatna), sala konferencyjna, centrum biznesowe (płatne), baseny odkryte (2).

internet

- Wi-Fi w hotelu bezpłatne

plaża

Przy hotelu, publiczna, piaszczysta, dojście do plaży tunelem. Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe.Płatne: bar na plaży.

pokoje

Zlokalizowane są w 1 budynku (liczba pięter: 7, liczba wind: 3) Typy pokoi:- pokoje superior mountain view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras - pokoje superior double sea view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras - pokoje superior swim up dla max. 3 os.: 1 sypialnia, dostęp do współdzielonego basenu, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras - pokoje family superior sea view dla max. 4 os.: 1 sypialnia, drzwi przesuwne między pokojami, klimatyzacja, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras - pokoje premium double sea view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras - junior suity superior sea view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras - pokoje family superior mountain view dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras

Wyżywienie

- restauracja główna, restauracje a la carte (3), bary (3), cukierniaAll Inclusive(10:00-23:00)- śniadanie (07:30-10:00), obiad (12:45-14:45), kolacja (19:00-21:30) serwowane w restauracji głównej- przekąski (11:30-12:30), podwieczorek (16:00-17:30) serwowane w pool barze- lody- wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholoweRestauracje a la carte - 1 wizyta w wybranej restauracji w trakcie pobytu gratis. Wymagana rezerwacja.- "Blue Dragon" chińska- "Marino Al Mare" włoskaPłatna, wymagana rezerwacja.- "Ya Mas" lokalna

z myślą o dzieciach

- brodzik- animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat- dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna- plac zabaw- menu i krzesełka dla dzieci w restauracji- opiekunka dla dzieci (płatna)- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem) - bezpłatne- możliwość wypożyczenia wózka (płatna i w miarę dostępności)

w cenie

- tenis stołowy- siatkówka plażowa- aerobik- siłownia- lekkie animacje

płatne

- bilard- sporty wodne na plaży- centrum SPA- talasoterapia- masaż, sauna, jacuzzi- dyskoteka- salon piękności- łaźnia turecka

dodatkowe informacje

Ze względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków.PODATEK TURYSTYCZNYW Grecji od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Opłaty kształtują się następująco: a) Hotel 5-gwiazdkowy - 4,00 EUR za pokój / doba, b) Hotel 4-gwiazdkowy - 3,00 EUR za pokój / doba, c) Hotel 3-gwiazdkowy - 1,50 EUR za pokój / doba, d) Hotel 1- i 2-gwiazdkowy - 0,50 EUR za pokój / doba, e) Apartament 4 Klucze - 1,00 EUR za pokój / doba, f) Apartament 3 Klucze - 0,50 EUR za pokój / doba, g) Apartament 1 i 2 Klucze - 0,25 EUR za pokój / doba.

Aktualizacja opisu

04.11.2022 16:00

usługi dostępne w hotelu

Hotel rodzinny Wi-Fi Przy plaży SPA Disco Siłownia Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne

Sale konferencyjne

Pokoje 4 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Blue Marine to elegancki i luksusowy hotel usytuowany tarasowo, przy plaży, niedaleko tętniącej życiem miejscowości Hersonissos ze sklepami, barami, tawernami i klubami. Polecamy na romantyczne wakacje oraz osobom ceniącym spokój, przepiękne widoki i wysoką jakość świadczonych usług oraz miłośnikom rozrywek i życia nocnego w pobliskim Hersonissos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy plaży (leżaki i parasole bezpłatne), 5 km od centrum rozrywkowego kurortu Aghios Nikolaos
  • malownicze widoki na zatokę Mirabello, komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, basen kryty, jacuzzi, kort, centrum SPA
  • bardzo dobre wyżywienie w opcji All Inclusive Premium z kuchnią śródziemnomorską i włoską

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4+* Grecja/Kreta

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 4+* - kat. lokalna 5*

Położenie

- przy plaży - ok. 6 km od centrum Agios Nikolaos - ok. 65 km od lotniska w Heraklionie - przystanek autobusowy przy hotelu  

Plaża

- prywatna, piaszczysto-żwirowa, łagodne zejście do morza - leżaki i parasole (bezpłatne) - masaże na plaży (płatne)  

Pokoje

Pokój Standardowy - klimatyzacja indywidualna - TV-Sat, odtwarzacz DVD, telefon, mini lodówka - sejf (płatny), Wi-Fi (bezpłatne) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów, szlafroki, kapcie) - zestaw do parzenia kawy i herbaty - taras/balkon  

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - 2 baseny zewnętrzne (morska woda) - 1 basen wewnętrzny (bezpłatny w okresie 01.04-31.05 oraz 01.-31.10) - leżaki i parasole, ręczniki plażowe - siłownia - kort tenisowy, mini koszykówka i mini piłka nożna na korcie tenisowym - siatkówka plażowa, łucznictwo, yoga, gimnastyka w wodzie - tenis stołowy, stół do gry w karty - szachy duże i małe, rzutki - dzienny i wieczorny program animacyjny Płatne - centrum SPA - pokój gier - sporty wodne na plaży  

Dla dzieci

- brodzik (morska woda) - plac zabaw - miniklub (4-12 lat), animacje - opiekunka na zapytanie, za dodatkową opłatą  

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-24:00. Raz na pobyt możliwość skorzystania z jednej z restauracji a'la carte, po uprzedniej rezerwacji.

Restauracje i bary

- restauracja główna - 3 restauracje a'la carte - 4 bary - disco bar  

Dodatkowe informacje

- hotel dysponuje 202 pokojami - Wi-Fi bezpłatne na terenie hotelu - minimarket, wymiana walut, usługi pralni, przechowalnia bagażu - hotel nie akceptuje zwierząt, jest częściowo przystosowany dla osób niepełnosprawnych - podatek płatny na miejscu kartą lub gotówką 3 za dobę, za pokój - www.bluemarinehotel.gr  

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Grecos Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Blue Marine to elegancki i luksusowy hotel usytuowany tarasowo, przy plaży, niedaleko tętniącej życiem miejscowości Hersonissos ze sklepami, barami, tawernami i klubami. Polecamy na romantyczne wakacje oraz osobom ceniącym spokój, przepiękne widoki i wysoką jakość świadczonych usług oraz miłośnikom rozrywek i życia nocnego w pobliskim Hersonissos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy plaży (leżaki i parasole bezpłatne), 5 km od centrum rozrywkowego kurortu Aghios Nikolaos
  • malownicze widoki na zatokę Mirabello, komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, basen kryty, jacuzzi, kort, centrum SPA
  • bardzo dobre wyżywienie w opcji All Inclusive Premium z kuchnią śródziemnomorską i włoską

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Grecja

Kraj

Kreta wschodnia

Warto podkreślić

- Widok na zatokę Mirabello
- Blisko centrum Agios Nikolaos - Przestronne, komfortowe pokoje- Hotel położony tarasowo
- Wszystkie pokoje zostały odnowione na sezon 2023

Okiem Grecosa

Podziwiając malowniczą zatokę z tarasu - tak można zaczynać każdy dzień wakacji w tym luksusowym hotelu. Jego tarasowa budowa idealnie wpisuje się w otoczenie zielonych wzgórz. Słynie z wybornego jedzenia oraz bogatej oferty SPA. 

Położenie

• ok. 6 km do centrum Agios Nikolaos
• przy plaży oddzielonej lokalną drogą
• przystanek autobusowy przy hotelu
• 60 km do lotniska w Heraklionie

Plaża

• ok. 50 m od hotelu
• piaszczysto – żwirkowa
• oddzielona lokalną drogą, zjazd windą i przejście podziemne
• łagodne wejście do morza
• leżaki i parasole (bezpłatnie)
• ręczniki plażowe (bezpłatnie)

Hotel

• położony tarasowo• 1 budynek (7 pięter)• recepcja (24 h)• 3 windy• 3 restauracje w hotelu w tym 2 a'la carte:  włoska i grecka (płatne); "Yamas" Grill House (12:30-14:30)• 3 bary w hotelu: przy basenie, w budynku głównym i na plaży (płatny)• Wi-Fi (bezpłatnie)• 205 pokoi
• sala konferencyjna• kategoria lokalna 5*• hotel nie posiada usprawnień dla osób z ograniczoną sprawnością ruchową

Pokoje

Superior
• 2-3 os. (ok. 22-27m2)
• dostawka dla 3. osoby (wliczając dzieci do 2 lat)• klimatyzacja indywidualna• Wi-Fi (bezpłatnie)
• TV-SAT, telefon, odtwarzacz DVD
• zestaw do kawy i herbaty• lodówka• sejf (bezpłatnie)
• łazienka - prysznic, suszarka
• szlafrok, kapcie, zestaw kosmetyków
• balkon lub taras
• widok na morze za dopłatą
• widok na morze z wspólnym tarasem za dopłatą
Superior rodzinny
• 3-4 os. (ok. 29-37m2)
• dostawka dla 3. i 4. osoby (dostawka dla 4. os wyłącznie dla dzieci 0-12 lat)
• 2 pomieszczenia (rozdzielone przesuwnymi drzwiami)
• wyposażony jak pokój superior
• widok na morze za dopłatą
Superior junior suite
• 2-3 os. (ok. 35-45m2)
• dostawka dla 3. osoby (wliczając dzieci do 2 lat)
• jacuzzi zewnętrzne (na tarasie)
• wyposażony jak pokój superior
Superior swim up
• 2-3 os. (ok. 31m2)
• dostawka dla 3. osoby (wliczając dzieci do 2 lat)
• z wyjściem na prywatny basen
• widok na morze
• wyposażony jak pokój superior

Dostępne typy pokoi

Superior
• 2-3 os. (ok. 22-27m2)
• dostawka dla 3. osoby (wliczając dzieci do 2 lat)
• widok na morze za dopłatą
Superior rodzinny
• 3-4 os. (ok. 29-37m2)
• dostawka dla 3. i 4. osoby (wyłącznie dla dzieci 0-14 lat)
• 2 pomieszczenia (rozdzielone przesuwnymi drzwiami)
• widok na morze za dopłatą
Superior junior Suite
• 2-3 os. (ok. 35-45 m2)
• dostawka dla 3. osoby (wliczając dzieci do 2 lat)
Superior z prywatnym basenem
• 2-3 os. (ok. 31 m2)
• dostawka dla 3. osoby (wliczając dzieci do 2 lat)

Wyżywienie

All Inclusive Plus
• śniadanie, lunch, kolacja – bufet
• strój formalny do kolacji
• przekąski, hamburgery, popcorn, kanapki, sałatki (11.30–12.30)
• kawa, ciastka, kanapki(16.00–17.30)
• lody (10.00–17.30)
• wieczory tematyczne
• wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach (10.00–23.00)
• wybór alkoholi międzynarodowych marek
• kolacja w restauracji a la carte (1 raz/pobyt 7-dniowy/rezerwacja)• "Yamas" Grill House (2 razy lunch/pobyt 7-dniowy/rezerwacja) • dieta wegetariańska i bezglutenowa (na zapytanie)

Pełen relaks

Bezpłatnie
• 2 baseny z morską wodą
• leżaki i parasole
• sprzęt do tenisa• siatkówka plażowa
• tenis stołowy• siłownia• animacje hotelowe (dla dzieci i dorosłych)
• muzyka na żywo
Odpłatnie
• sporty wodne na plaży (oferta zewnętrzna)
• centrum spa
• jacuzzi (10 euro/30 minut/osoba)
• kryty basen  - w sezonie 2021 zamknięty• kort tenisowy (sprzęt w cenie wynajęcia kortu - 40 euro/1 godz.)

Dla dzieci

• basen
• mini klub (2-11lat) 
• plac zabaw
• menu dla dzieci 
• łóżeczka dla niemowląt (na życzenie)
• krzesełka w restauracji• opiekunka do dziecka(na życzenie, odpłatnie)• Dzieci pobyt gratis - 1. i 2. dziecko do 7 lat
• Dzieci pobyt zniżka - 1. i 2. dziecko do 14 lat

Cena obejmuje

przelot samolotem Polska - Grecja - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, noclegi, wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (9 500 EUR), NNW (1 000 EUR) i bagażu (100 EUR).

Cena nie obejmuje

*Wariant Podstawowy ubezpieczenia TU Europa nie zapewnia ochrony w przypadku choroby przewlekłej, szkód pod wpływem alkoholu oraz uprawiania sportów.* od dnia 1.01.2018 r. zgodnie z prawem greckim wszedł w życie podatek od noclegów, naliczany za pokój za każdą dobę pobytu. Jego wysokość jest uzależniona od kategorii obiektu: 1* i 2* - ok. 0,50 EUR za pokój/noc, 3* - ok. 1,50 EUR za pokój/noc, 4* - ok. 3 EUR za pokój/noc, 5* - ok. 4 EUR za pokój/noc

Errata

Do opisu hotelu została wystawiona errata.
Szczegóły dotyczące wprowadzonych zmian znajdują się: https://www.grecos.pl/wazne-dokumenty.

Informacje dodatkowe

Uwaga!  W przypadku powrotów w nocy (czwartek nad ranem lub poniedziałek nad ranem) wykwaterowanie z hotelu odbywa się w godzinach wyznaczonych przez hotel w dniu zakończenia doby hotelowej, informacja o terminie pobytu w hotelu znajduje się na umowie, w części USŁUGI W CENIE , PKT.1 TERMIN .


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.


Rego- Bis

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Blue Marine to elegancki i luksusowy hotel usytuowany tarasowo, przy plaży, niedaleko tętniącej życiem miejscowości Hersonissos ze sklepami, barami, tawernami i klubami. Polecamy na romantyczne wakacje oraz osobom ceniącym spokój, przepiękne widoki i wysoką jakość świadczonych usług oraz miłośnikom rozrywek i życia nocnego w pobliskim Hersonissos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy plaży (leżaki i parasole bezpłatne), 5 km od centrum rozrywkowego kurortu Aghios Nikolaos
  • malownicze widoki na zatokę Mirabello, komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, basen kryty, jacuzzi, kort, centrum SPA
  • bardzo dobre wyżywienie w opcji All Inclusive Premium z kuchnią śródziemnomorską i włoską

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

*****Grecja/Kreta

ATUTY

dla rodzin z dziećmiblisko plażyleżaki i parasole na plaży bezpłatnieAll Inclusive

NASZYM ZDANIEM

Hotel posiada bardzo dużo udogodnień dla dzieci młodszych oraz starszych, takie jak: wydzielona część basenu, animacje, mini klub, dyskoteka, sala gier. Dla osób lubiących wypoczywać hotel bezpłatnie oferuje leżaki i parasole przy basenie oraz na plaży, która znajduje się ok 50 m od hotelu. Miłośnicy jedzenia będą zachwyceni formułą wyżywienia All Inclusive, ponieważ w hotelu znajdują się tematyczne restauracje oferujące posiłki kuchni śródziemnomorskiej, greckiej, włoskiej oraz azjatyckiej.

POŁOŻENIE

ok 50 m od plażyok 6 km od centrum miejscowości Agios Nikolaosok 65 km od lotniska w Heraklionieprzystanek autobusowy przy hotelu

PLAŻA

Plaża znajduje się ok 50 m od hotelu. Plaża jest hotelowa, piszczystko-żwirkowa. Bezpłatne leżaki i parasole na plaży.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Bezpłatnie: basen główny (słona woda), wydzielona część dla dzieci, basen dla dzieci (słona woda), przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR), kort tenisowy z wypożyczalnią sprzętu (wymagana kaucja: 10 EUR), siatkówka plażowa, mini piłka nożna, gimnastyka w basenie organizowana przez animatorów; animacje dla dorosłych i dzieci.Dodatowo płatne: centrum spa: basen kryty (słona woda, czynny maj-październik), zabiegi na twarz i na ciało, manicure, pedicure, sauna, hammam, jacuzzi, dyskoteka, sporty wodne na plaży (oferta zewnętrzna).

DLA DZIECI

Łóżeczko dla dzieci, krzesełka dla dzieci, udogodnienia dla niemowląt, plac zabaw, pokój gier, gry elektroniczne (za dopłatą), mini klub, mini dyskoteka.

POKOJE

SUPERIOR TWIN/DOUBLE SEA VIEW: o powierzchni ok 22-27 m2, przeznaczony dla maksmylanie  4 gości. W pokoju znajduje się indywidualna klimatyzacja, TV, sprzęt do prasowania (żelazko i deska do prasowania), telefon, WiFi, mini bar, suszarka do włosów, szlafrok, sejf, kabina prysznicowa, przybory toaletowe, balkon lub taras.SUPERIOR TWIN/DOUBLE MOUNTAIN VIEW: o powierzchni ok 22-27 m2, przeznaczony dla maksymalnie 4 gości. W pokoju znajduje się indywidualna klimatyzacja, TV, sprzęt do prasowania (żelazko i deska do prasowania), telefon, WiFi, mini bar, suszarka do włosów, szlafrok, sejf, kabina prysznicowa, przybory toaletowe, balkon lub taras.PREMIUM DOUBLE WET TERRACE SEA VIEW: o powierzchni ok 27 m2, przeznaczony dla maksymalnie 3 gości. Pokój składa się z jednej sypialni z podwójnym łóżkiem, dostępna jest łazienka z kabiną prysznicową, umeblowany taras, indywidualna klimatyzacja, TV, sprzęt do prasowania (żelazko i deska do prasowania), telefon, WiFi, mini bar, suszarka do włosów, szlafrok, sejf, kabina prysznicowa, przybory toaletowe.

WYŻYWIENIE

All InclusiveBlue Aegean Buffet Restaurant: restauracja zlokalizowana przy głównym basenie, kuchnia śródziemnomorska, posiłki wydawane w formie bufetu, śniadania (07:30-10:00), obiad (12:45-14:45), kolacje (19:00-21:30).Blue Dragon Asian Restaurant: kuchnia azkatycka, wymagana rezerwacja, czynna w godzinach: 19:00-23:00.Marino Al Mare Ristorante Italiano: kuchnia włoska, wymagana rezerwacja, czynna w godzinach: 19:00-23:00.Ya Mas Traditional Grill House: kuchnia grecka, wymagana rezerwacja, czynna w godzinach: 12:30-14:30.Creperie: naleśniki pikantne i słodkie, gofry, lody, czynna w godzinach: 15:00-23:00.Panorama Bar: napoje, czynny w godzinach: 17:30-01:00.Pelagos Pool Bar: bar przy basenie, koktajle, piwo, napoje bezalkoholowe, przekąski, czynne w godzinach 10:00-23:00.Kyma Snack Beach Bar: napoje alkoholowe, koktajl, piwo, wino, napoje bezalkoholowe, pizza, przekąski, czynna w godzinach: 10:00-18:00.

CENA ZAWIERA

- Przelot samolotem rejsowym (linie Ryanair lub Wizzair) - w podstawowej taryfie - z wybranego lotniska w Polsce do Grecji- Nocleg oraz wyżywienie zgodnie z wykupioną ofertą- Transfer autokarem (tzw shuttle busem) na trasie lotnisko - hotel - lotnisko- Ubezpieczenie podstawowe obejmujące: ubezpieczenie od zachorowania w następstwie epidemii, KL do 30 000 EUR, NNW do 3 000 EUR, bagaż podróżny 200 EUR, ubezpieczenie od chorób przewlekłych- Całodobowy telefon alarmowy do biura Rego-Bis w Polsce- Opłatę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny- Opłatę na Turystyczny Fundusz Pomocowy- Podatek Vat marża- Dla lotów na połączeniach rejsowych/liniowych realizowanych liniami Ryanair mały bagaz podręczny o maksymalnych wymiarach 40x20x25 cm (do umieszczenia w kabinie pod fotelem)- Dla lotów na połączeniach rejsowych/liniowych realizowanych liniami Wizzair mały bagaz podręczny o maksymalnych wymiarach 40x30x20 cm (do umieszczenia w kabinie pod fotelem)

CENA NIE ZAWIERA

- Podatku lokalnego płatnego na miejscu w wysokosci:Hotele o standardzie 5 gwiazdek - opłata 4,00 EUR/pokój/dzieńHotele o standardzie 4 gwiazdek - opłata 3,00 EUR/pokój/dzieńHotele o standardzie 3 gwiazdek - opłata 1,50 EUR/pokój/dzieńHotele o standardzie 1 i 2 gwiazdek - opłata 0,50 EUR/osoba/doba- Opieki polskiego rezydenta- Wycieczek fakultatywnych- Świadczeń nieprzewidzianych w ofercie,BAGAŻ WIZZ SEZ. (10kg) - 450 ZŁBAGAŻ WIZZ SEZ. (20kg) - 650 ZŁBAGAŻ WIZZ SEZ. (32kg) - 700 ZŁUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena może być wyższa - wyliczana według aktualnie obowiązującej taryfy.Istnieje również możliwość wykupienia rezerwacji miejsc obok siebie w samolocie w 2 strony od osoby, ceny prezentują się następująco:REZERWACJA MIEJSC OBOK SIEBIE W SAMOLOCIE WIZZAIR i RYANAIR - 180 ZŁ

WAŻNE INFORMACJE DOTYCZĄCE PRZEPISÓW WJAZDOWYCH

Podróż do Grecji, która jest krajem członkowskim Unii Europejskiej wymaga od podróżnych z Polski jednego z poniższych dokumentów:- dowód osobisty- paszport lub paszport tymczasowyWymagana ważność w dniu powrotu z Grecji.Obowiązek posiadania ważnego dokumentu dotyczy również dzieci.

DOKUMENTY DO REZERWACJI

Rezerwacje na tzw. dynamicznym pakietowaniu" w oparciu o przeloty liniami rejsowymi wymagają posiadania przez Klientów następujących dokumentów podróży: - wydrukowanych kart pokładowych na przeloty z Polski liniami Ryanair lub Wizzair - wysyłane mailowo do klienta/agenta na 24h przed wylotem,- vouchera na hotel i transfer (w formie papierowej lub elektronicznej)- numeru polisy dosyłanej w mailuWszystkie dokumenty wysyłane są mailowo na podany w rezerwacji adres: agenta/klienta na dzień przed wylotem.

GODZINY PRZELOTÓW

Dokumentami potwierdzającymi aktualne godziny przelotów są karty pokładowe wysyłane nie wcześniej niż na 48h przed planowanym lotem z Polski oraz lotem powrotnymW przypadku istotnych zmian w godzinach przelotów, następujących po przekazaniu kart, Klient/Agent otrzyma informację z korektą godzin droga mailową.

ZASADY WJAZDU - COVID

Osoby podróżujące z Polski do Grecji nie muszą posiadać certyfikatu Covid potwierdzającego szczepienie lub statusu ozdrowieńca.Osoby niezaszczepione nie mają obowiązku przedstawiania testu po przyjeździe na terytorium Grecji, nie ma również konieczności wypełniania formularza typu Travel Health.

REZERWACJE "DO POTWIERDZENIA"

Oferty wakacji w Grecji podlegają innym zasadom zakładania rezerwacji (szczegóły poniżej) zaliczkowania oraz nie są objętę aktualną promocją.Rezerwacje, w których przelot oparty jest na samolocie rejsowym/liniowym po założeniu muszą zostać potwierdzone przez Organizatora. Warunkiem potwierdzenia takiej rezerwacji jest wpłata zaliczki (29% wartości ceny imprezy) w momencie założenia rezerwacji. Cena ofert z przelotem samolotem rejsowym/liniowym uzależniona jest od AKTUALNEJ ceny przewoźnika, zatem może ulec zmianie w trakcie zakładania lub w momencie potwierdzania przez Organizatora rezerwacji. W sytuacji, gdy pojawią się wyżej opisane różnice w cenie, Organizator będzie się kontaktował z Klientem lub Agentem w celu potwierdzenia akceptacji nowej ceny.WAŻNE: prosimy o uważne sprawdzanie podawanych danych osobowych - wszelkie, nawet kosmetyczne zmiany danych Klienta w przypadku rezerwacji ofert opartych o samoloty rejsowe są płatne.

SKŁADKA NA TURYSTYCZNY FUNDUSZ POMOCOWY

Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP) został utworzony na podstawie ustawy z dnia 2 marca 2020, o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID - 19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych (Dz. U. z 2020 r. poz 1842 z późn. zm.).- składka TFP  jest obowiązkowa- składka TFP jest naliczana od każdego podróżnego biorącego udział w imprezie turystycznej- składka TFP nie podlega zwrotowiSkładka TFP dotyczy imprez samolotowych na czarterach i samolotach rejsowych/liniowych, imprez autokarowych, objazdów, obozów młodzieżowych, imprez z dojazdem własnym (z wyłączeniem imprez typu ekspress).

WAŻNE INFORMACJE

Zawarte w Serwisie informacje dotyczące imprez turystycznych REGO-BIS Sp. z o.o. Sp. Komandytowa nie stanowią oferty w rozumieniu art. 66 Kodeksu cywilnego, lecz są zaproszeniem do zawarcia umowy, o którym mowa w art. 71 Kodeksu cywilnego.Prosimy o zapoznanie się z przepisami wjazdowymi dotyczącymi danego kraju.Informacja dla podróżujących z dziećmi do lat 18 - Potrzebna jest pisemna zgoda na podróż osoby małoletniej za granicę. Dokument powinien zawierać termin pobytu dziecka na terenie danego kraju, dane osobowe i numer paszportu dziecka oraz dane osobowe i numer paszportu osoby, pod której opieką się znajduje podczas wyjazdu. Dokument jest także wymagany, jeśli z dzieckiem podrózuje tylko jeden z opiekunów, a drugi nie bierze udziału w wycieczce.W przypadku transferu do niektórych hoteli, ze względu na brak możliwości podjechania autokaru pod wejście, wysadzenie i odbiór klientów może mieć miejsce w pewnej odległości od obiektu.

GRECJA

Kraj niezwykły, ciekawy i co roku odwiedzany przez tłumy turystów z całego świata. Zajmuje południową część Półwyspu Bałkańskiego, a jej teren można podzielić na dwie części - kontynentalną i wyspiarską, liczy sobie około 2500 wysp! Oblewana jest przez 4 morza - Jońskie, Egejskie, Kreteńskie oraz Trackie. Wody mają piękny, błękitny odcień, plaże bajeczne, piaszczyste, żwirkowe, kamieniste oraz liczne zabytki z czasów antycznych czynią Grecję miejscem wprost idealnym na wymarzone wakacje przepełnione relaksem oraz możliwościami spędzania wolnego czasu. Uznawana jest także za kolebkę europejskiej cywilizacji, każdy miłośnik historii powinien odbyć choć jedną wycieczkę do tego rajskiego kraju. Grecja bogata jest w liczne pozostałości po czasach starożytnych, gdzie po dziś dzień utrzymuje się duch przeszłości, zaklęty w charakterystycznej dla tego miejsca architekturze. Kraj ten cechuje śródziemnomorski klimat, co sprawia, że zimy są wyjątkowo łagodne, a lata słoneczne i upalne. Można spodziewać się tutaj 5 miesięcznego okresu bezdeszczowego, a jedynie z gorącym słońcem opalającym ludzkie ciało na piękny, brązowy kolor. Kuchnia uznawana przez wielu kulinarnych krytyków za niezwykle smaczną, niemalże najsmaczniejszą na całym świecie. Lokalne przepisy bogate są w świetnej jakości oliwę z oliwek, której koniecznie należy spróbować odwiedzając Grecję. Będąc tam skosztujemy również pysznej baraniny, najczęściej w towarzystwie świeżych warzyw, które Grecy sobie ukochali. Charakterystyczne dla tego kraju są oczywiście również tradycyjne greckie chlebki i sos tzatziki - połączenie jogurtu, ogórka i czosnku. Nie należy także zapominać o oliwkach, które razem ze znanym serem feta dodawane są do tradycyjnej greckiej sałatki. Dla smakoszy i wielbicieli mocniejszych trunków Grecja oferuje lokalny alkohol pod nazwą ouzo.

POWODY, DLA KTÓRYCH WARTO JECHAĆ DO GRECJI

1.Bajkowe krajobrazy - widoki, które kojarzone są z Grecją to przede wszystkim lazurowa woda, zielone wzgórza, klimatyczne miasteczka. Nie można zaprzeczyć, że Grecja uchodzi za jedno z najbardziej malowniczych krajów całej Europy. Składają się na nią przeróżne regiony, z których każdy odznacza się charakterystycznym dla siebie klimatem i urokiem. Znajdziemy tam dosłownie wszystko, od zabytków z czasów starożytnych, aż po dziewicze i dzikie cuda natury. Grecja - wymarzony kierunek wyjazdów wszystkich fotografów! 2. Bogata historia i zabytki czasów starożytnych - w nieskończoność wymieniać można miejsca, które koniecznie trzeba odwiedzić i zobaczyć podczas pobytu w Grecji. Kultura i duch starożytności zaklęty we wspaniałych i monumentalnych budowlach, pomnikach, ruinach. Miłośnicy historii poczują się w Grecji jak w drugim domu ze względu na ogromną liczbę pozostałości po starożytnych przodkach. Akropol, Partenon, Agora, Meteory, Pałac w Konssos, Mykeny, można by wyliczać bez końca... 3. Najpiękniejsze i niezwykle zróżnicowane plaże - piaszczyste, kamieniste, pełne turystów lub kameralne i spokojne, nieograniczony wybór dla każdego wymagającego podróżnika. Zdecydowana większość z nich odznaczona Certyfikatem Błękitnej Flagi, dzięki czemu Grecja co roku zajmuje wysoką pozycję na liście programu Błękitna Flaga. 4. Wyśmienita kuchnia - obfitująca w świeże owoce morza, pachnące zioła i pyszne sery. Grecja rozpoznawalna również dzięki słynnym oliwkom i oliwie z oliwek, która rewelacyjnie obniża poziom cholesterolu oraz poprawia działanie systemu odpornościowego, spowalnia także procesy starzenia się. Grecy to z natury wielcy biesiadnicy przywiązujący do gotowania dużą wagę, między innymi również ze względu na podłoże religijne - dania składano w ofierze greckim bóstwom. 5. Świetne miejsce na aktywny wypoczynek - Ci, który nie lubią się nudzić odnajdą w Grecji szereg możliwości ciekawego spędzania wolnego czasu. Sporty wodne na plażach, jazda konna, wspinaczka po stromych zboczach i wiele więcej to propozycje jakie oferuje przyjezdnym ten wyspiarski kraj. Odnajdziemy w nim wiele szlaków turystycznych idealnych na piesze wycieczki, cuda natury do odkrycia pod taflą lazurowej wody, a doskonałe warunki klimatyczne zachwycą również kitesurferów.


Mouzenidis Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Blue Marine to elegancki i luksusowy hotel usytuowany tarasowo, przy plaży, niedaleko tętniącej życiem miejscowości Hersonissos ze sklepami, barami, tawernami i klubami. Polecamy na romantyczne wakacje oraz osobom ceniącym spokój, przepiękne widoki i wysoką jakość świadczonych usług oraz miłośnikom rozrywek i życia nocnego w pobliskim Hersonissos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy plaży (leżaki i parasole bezpłatne), 5 km od centrum rozrywkowego kurortu Aghios Nikolaos
  • malownicze widoki na zatokę Mirabello, komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, basen kryty, jacuzzi, kort, centrum SPA
  • bardzo dobre wyżywienie w opcji All Inclusive Premium z kuchnią śródziemnomorską i włoską

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Kreta - Lassithi

Opis

* blisko plaży* bezpłatne Wi-Fi* na spokojny wypoczynek

Opis

Pierwsza linia brzegowa, wybór komfortowych pokoi, wspaniałe widoki na morze, rozrywka, usługi na wysokim poziomie. Polecany dla par i dla rodzin z dziećmi.• parking• 2 baseny z wodą morską• darmowe Wi-Fi na całym terenie• sala konferencyjna• SPA EUPHORIA (płatne, gabinety masażu, sauna, jacuzzi, łaźnia turecka, siłownia)• bary• restauracje Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany cen usług dodatkowo płatnych.

Polozenie

• wyspa Kreta• 6 km od Agios Nikolaos• 70 km od lotniska w Heraklionie

Plaza

• publiczna• przy hotelu• przejście przez drogę• piaszczysta• parasole i leżaki• ręczniki plażowe

Wyzywienie

All Inclusive

Pokoje

202 pokoje: Singles & Doubles Inland View (~25-27 m2), Doubles Sea View (~30 m2), Family Rooms Sea View (~42 m2), Family Rooms Deluxe Sea View (~45 m2), Junior Suites Sea View (~44 m2). W pokojach: klimatyzacja, telewizja satelitarna, mini lodówka, telefon, Wi-Fi, sejf (bezpłatnie), łazienka/prysznic, suszarka do włosów, szlafroki i kapcie, ekspres do kawy/herbaty, balkon/taras.Single & Double Inland View: łóżko podwójne lub 2 łóżka pojedyncze.Double Sea View: podwójne łóżko lub 2 pojedyncze.Family Room Sea View: łóżko podwójne, za ścianą 2 łóżka pojedyncze.Family Room Deluxe Sea View: łóżko podwójne, za ścianą - 2 łóżka pojedyncze.Junior Suite Sea View: podwójne łóżko, oddzielona część dzienna z sofą.Powitalnego drinka.Codzienne sprzątanie pokoi, zmiana pościeli 3 razy w tygodniu.

Sport

Sport i rozrywka:• sporty wodne na plaży płatne• koszykówka• siatkówka• tenis stołowy• mini piłka nożna• tenis• gigantyczne szachy• bilard (płatny)• automat do gier (płatny)Dla dzieci:• brodzik z morską wodą• plac zabaw• mini klub (4-12 lat)• menu• niania (na zapytanie, płatna)

O wyzywieniu

All inclusive 2018Restauracja głównaŚniadanie: 07:00-07:30, kontynentalne.Śniadanie: 07:30-10:00, szwedzki stół.Lunch: 12:45-14:45, szwedzki stół.Kolacja: 19:00-21:30, szwedzki stół.Restauracja a la carte Olive Tree & Marino Al Mare: 19:00-22:00, jedna kolacja w czasie pobytu bezpłatnie po wcześniejszej rezerwacji.Przy pobycie min. 7 nocy - 1 bezpłatna kolacja w każdej restauracji.Przy pobycie min. 4 nocy - 1 bezpłatna kolacja w jednej z restauracji.Napoje do posiłków bez ograniczeń: napoje bezalkoholowe, soki, piwo beczkowe, domowe wino, woda.Lokalne napoje w All Inclusive do 24:00: ouzo, raki, brandy, likier, wódka, gin, rum, whisky, tequila, koktajle alkoholowe i bezalkoholowe, napoje, soki, piwo z beczki, domowe wino, herbata, kawa, woda.Bar przy basenie: 10:00-23:00.Przekąski: 11:30-13:00.Kawa: 16:00-17:30.Lody: 10:00-18:00.Lobby bar: 17:30-01:00, all inclusive do 24:00.Bar Theater: 20:30-23:00, napoje, piwo z beczki, domowe wino, woda.Bar na plaży: 10:00-17:00, napoje, piwo z beczki, kawa, herbata, woda.Dodatkowe informacje:Check-in od 14:00 /Check-out do 12:00.Bransoletka all inclusive nie jest obowiązkowa.Program all inclusive obowiązuje od momentu zameldowania do wyjazdu z hotelu.Wszystkie napoje wymienione są w menu barów i restauracji. Soki w all incl. to gotowe soki z kartonu bądź koncentratu.Każdy gość może otrzymać maksymalnie 2 napoje przy jednym zamówieniu.Ze względów bezpieczeństwa przy basenach i na plaży napoje podawane są w plastikowych kubkach.Alkohol nie jest podawany osobom poniżej 18 lat.Zabronione jest wynoszenie jedzenia i napoi poza obszar barów i restauracji.Niektóre części hotelu mogą działać w zależności od warunków pogodowych.Godziny otwarcia barów i restauracji mogą ulec zmianie ze względu na warunki pogodowe.We wszystkich restauracjach należy nosić odpowiednią odzież.Brak możliwości zakwaterowania ze zwierzętami.Hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia zmian w programie bez uprzedzenia.

Odleglosc od morza

0 m


Firma Mouzenidis powstała w roku 1995 i ma już ponad 25 lat doświadczenia w organizacji wypoczynku. Organizator posiada własną linię lotniczą Ellinair, sieć hoteli Bomo Hotels, specjalizują się również w wyjazdach incentive Avitive Mice oraz w organizacji ślubów. Główna siedziba Mouzenidis Travel znajduje się w Grecji, w mieście Saloniki, ale również posiada 14 filii w największych greckich kurortach, filie biura działają  w Atenach, Riwierze Olimpu, na Chalkidiki, Peloponezie i na wielu greckich wyspach.  Regionalna sieć firmy stale zwiększa liczbę oddziałów i na dzień dzisiejszy jest ich ponad 80 w różnych krajach i ta liczba nadal rośnie. W sezonie 2020 realizowano loty do najpopularniejszych greckich kurortów takich jak: Chalkidiki, Riwiera Olimpu, Kreta, Zakynthos a dodatkowo w ofercie jest "dojazd własny" na Cypr, do Gruzji, a zimą na  narty w Bułgarii.

Mouzenidis jest właścicielem  floty ponad 100 nowoczesnych autokarów klasy A.

Mouzenis travel oferuje możliwość skorzystania z szerokiego zakresu usług VIP dla klientów ceniących sobie komfort na lotnisku oraz luksus podczas podróży na lotniskach w Salonikach i Heraklionie. 

 

 



Nekera

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Blue Marine to elegancki i luksusowy hotel usytuowany tarasowo, przy plaży, niedaleko tętniącej życiem miejscowości Hersonissos ze sklepami, barami, tawernami i klubami. Polecamy na romantyczne wakacje oraz osobom ceniącym spokój, przepiękne widoki i wysoką jakość świadczonych usług oraz miłośnikom rozrywek i życia nocnego w pobliskim Hersonissos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy plaży (leżaki i parasole bezpłatne), 5 km od centrum rozrywkowego kurortu Aghios Nikolaos
  • malownicze widoki na zatokę Mirabello, komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, basen kryty, jacuzzi, kort, centrum SPA
  • bardzo dobre wyżywienie w opcji All Inclusive Premium z kuchnią śródziemnomorską i włoską

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

GRECJA

Położenie

do centrum Agios Nikolaos ok. 6 km. Lotnisko w Heraklionie oddalone ok. 65 km.

Plaża

od piaszczysto-żwirowej plaży oddzielony ulicą. Leżaki i parasole na plaży za opłatą, przy basenie w cenie.

Wyposażenie

hotel dysponuje 202 pokojami. Na terenie obiektu znajduje się lobby z recepcją, dwie restauracje, bary, sklep. W ogrodzie hotel posiada dwa baseny z wodą morską, oddzielny brodzik.

Wyżywienie

All Inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. W ciągu dnia przekąski, lody, kawa, herbata i ciasto. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne w godzinach 10:00-23:00.

Internet

WiFi w cenie.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe ok. 27 m2, klimatyzacja, telefon, TV-SAT, mini lodówka, sejf (za opłatą), łazienka z wanną lub prysznicem, WC, suszarka do włosów, balkon z widokiem na ląd. ok. 35 m2, z widokiem na morze. pokoje jednoosobowe. Pokoje rodzinne ok. 42 m2, jedno pomieszczenie, z widokiem na morze. Deluxe, ok. 48 m2, przedzielone ścianką z drzwiami łączącymi, z widokiem na morze. Junior Suite ok. 52 m2, jedno pomieszczenie, jacuzzi na balkonie, widok na morze.

Sport

siatkówka plażowa, tenis stołowy, koszykówka, tenis, strzelanie z łuku. Za opłatą bilard, oświetlenie kortów tenisowych.

Wellness

za opłatą masaże, sauna, jacuzzi, łaźnia turecka.

Dzieci

miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat, brodzik, plac zabaw.

Rozrywka

program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem.

Cena zawiera

Noclegi, wyżywienie zgodnie z rezerwacją, ubezpieczenie dla imprez turystyczych, telefoniczną opiekę rezydenta. Dodatkowo w przypadku imprez pakietowych z przelotem, oprócz ww. świadczeń w cenie zawarty jest: przelot, opłata lotniskowa, opłata za wylot z lotniska lokalnego, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (chyba, że dana oferta stanowi inaczej), bezpośrednia opieka rezydenta - w sezonie letnim: Kreta, Rodos, Korfu, Turcja (Riwiera), Majorka, Bułgaria (Burgas) całorocznie: Malta, na pozostałych kierunkach opieka telefoniczna lub przez czat w serwisie moja.nekera.pl. W przypadku imprez turystycznych opartych o przeloty przewóz bagażu może być nieuwzględniony w cenie (standardowo przy przelotach czarterowych w cenie zawarty jest bagaż 20 kg/osoba). Cena uzależniona jest m.in. od przewoźnika oraz terminu wyjazdu, należy ją zweryfikować podczas zakupu. Przykładowe linie lotnicze, gdzie bagaż jest dodatkowo płatny to: FR (Ryanair), W6 (WizzAir).

Ważne

W związku ze zmianami w przepisach sanitarnych oraz przekraczania granicy w poszczególnych krajach Nekera przygotowała listę wymaganych procedur wjazdowych do danego kraju - https://www.nekera.pl/bezpieczne-wakacje/ Zachęcamy do sprawdzenia tych informacji przed Państwa wyjazdemTELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIMDo zaplaty na miejscu podatek turystyczny.W Grecji podatek turystyczny pobierany jest od 2018 r. Zgodnie z aktualną decyzją greckiego rządu. Opłata zostanie pobrana przez hotelarzy po przyjeździe lub wyjeździe gości. Podatek turystyczny oparty jest na klasyfikacji (kategorii kraju) hotelu.W przypadku 1 * i 2 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 0,50 EUR.W przypadku 3 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 1,50 EUR.W przypadku 4 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 3 EUR.W przypadku 5 * hoteli / noclegów podatek za pokój za noc wynosi około 4 EUR.(Status w momencie publikacji; może ulec zmianie)Więcej informacji udzieli Państwu pracownik biura podróży.Uwaga, hotel zastrzega sobie prawo do zmiany formy wyżywienia. Niektóre promocje hotelowe obejmują tylko SC (self catering) Prosimy o każdorazowe zwracanie uwagi na formę wyżywienia.  


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

Oasis Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Blue Marine to elegancki i luksusowy hotel usytuowany tarasowo, przy plaży, niedaleko tętniącej życiem miejscowości Hersonissos ze sklepami, barami, tawernami i klubami. Polecamy na romantyczne wakacje oraz osobom ceniącym spokój, przepiękne widoki i wysoką jakość świadczonych usług oraz miłośnikom rozrywek i życia nocnego w pobliskim Hersonissos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy plaży (leżaki i parasole bezpłatne), 5 km od centrum rozrywkowego kurortu Aghios Nikolaos
  • malownicze widoki na zatokę Mirabello, komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, basen kryty, jacuzzi, kort, centrum SPA
  • bardzo dobre wyżywienie w opcji All Inclusive Premium z kuchnią śródziemnomorską i włoską

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis kontrahenta

Hotel Blue Marine Resort and Spa położony jest zaledwie kilka metrów od morza. Oprócz 2 odkrytych basenów nadmorski ośrodek oferuje 4 restauracje i spa.Ze wszystkich pokoi roztaczają się wspaniałe widoki na morze i zatokę Mirabello. Każdy klimatyzowany pokój wyposażony jest w minilodówkę, suszarkę do włosów, telewizję satelitarną i dostęp do Internetu.Hotelowe spa obejmuje kryty basen, saunę, wannę z hydromasażem i łaźnię parową. Posiada również wiele gabinetów zabiegowych. Na plaży dostępne jest zaplecze do uprawiania sportów wodnych, takich jak kajaki i narty wodne.Główna restauracja oferuje widok na basen i serwuje szeroki wybór dań kuchni greckiej i międzynarodowej. Gotowanie na żywo odbywa się w Ya Mas, typowym domu z grillem w spektakularnym miejscu z widokiem na morze. Restauracje Marino Al Mare a la carte i Olive Tree znajdują się na 5. piętrze, skąd roztaczają się zachwycające widoki na morze.Hotel Blue Marine Resort and Spa położony jest 6 km od centrum i malowniczego portu Agios Nikolaos. Heraklion oddalony jest o około 63 km.Uwaga! Oferta zawiera zdjęcia przykładowych pokoi. Część usług, sportów i gier dodatkowo płatna. Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach pakietu Goście otrzymują w hotelu. Hotel zastrzega sobie prawo do modyfikacji pakietu All Inclusive. Pakiet różni się w zależności od sezonu (wysoki/niski). All Inclusive w wyznaczonych barach. Terminy oraz godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Organizator podaje przykładowe propozycje animacji i zabaw, szczegółowe informacje Klienci otrzymują na miejscu.

COVID 19

Osoby przyjeżdżające do Grecji powinny posiadać ze sobą negatywny wynik testu na obecność koronawirusa typu PCR (zaświadczenie powinno zostać sporządzone w j. angielskim). Test należy przeprowadzić nie później niż 72 godziny przed przybyciem do Grecji. Test jest obowiązkowy dla wszystkich (w tym dzieci powyżej 5 roku życia), niezależnie od sytuacji epidemiologicznej panującej w kraju wyjazdu.W Grecji turyści mogą być poddani losowo testom na obecność koronawirusa na lotniskuZWOLNIENI Z TESTU:  OSOBY ZASZCZEPIONE I OZDROWIEŃCY Osoby, które przyjęły pełną dawkę szczepienia (w zależności od producenta i ilości wymaganych dawek), a od ostatniej minęło przynajmniej 14 dni nie mają obowiązku przedstawienia negatywnego wyniku testu. Należy mieć ze sobą zaświadczenie lekarskie w języku angielskim poświadczające wykonane szczepienie (wydruk z pacjent.gov oraz kartkę otrzymaną przy szczepieniu , na której znajduje się nazwa przyjętej szczepionki).Z obowiązku posiadania negatywnego wyniku testu na obecność koronawirusa zwolnieni są tzw. ozdrowieńcy. Należy posiadać pozytywny wynik testu na COVID-19 (w języku angielskim) wykonany w czasie od 2 do 9 miesięcy poprzedzających przylot do GrecjiWYMAGANE DOKUMENTY: Formularz podróżny (Passenger Locator Form) na stronie https://travel.gov.gr Formularz należy wypełnić dla każdego uczestnika wyjazdu, w tym dzieci (każde dziecko/niemowlę bez względu na wiek powinno posiadać własny kod QR!!!), najpóźniej 24h przed odprawą. Wygenerowany kod QR trzeba zapisać na telefonie lub wydrukować.W dokumencie należy podać dane osobowe, kraj pochodzenia, miejsce przekroczenia granicy, kraje do których się podróżowało w ostatnim czasie i długości pobytu w tych krajach oraz adres, pod którym będzie się przebywać w Grecji. System wygeneruje kod QR, który należy wydrukować lub zapisać na urządzeniu mobilnym - na lotnisku będzie on skanowany po wyjściu z samolotu, w przypadku podróży dojazdem własnym kod należy okazać służbom granicznym.Negatywny wynik testu na COVID-19 lub zaświadczenie o zaszczepieniu NIE ZWALNIA z obowiązku wypełnienia formularza PLF oraz posiadania kodu QRProsimy na bieżąco śledzić wszystkie obostrzenia na stronie rządowej - Organizator nie ponosi odpowiedzialności za zmiany wytycznych i decyzje ministerialne.Ostatnia aktualizacja 24.05.2021

DOKONANIE REZERWACJI

Każda rezerwacja wstępna, po potwierdzeniu przez Agenta/Klienta, uzyskuje status "Do potwierdzenia", co oznacza, że Organizator sprawdza dostępność miejsc w hotelu (rodzaj pokoju lub inne składniki zarezerwowane przez Klienta)  i dopiero po sprawdzeniu dostępności nadaje rezerwacji odpowiedni status (Potwierdzona/Anulowana).

HOTELE REGULACJE I ZMIANY PO COVID 19

W następstwie pandemii hotele wdrażają regulacje sanitarne mające na celu zapewnienie Klientom bezpiecznego wypoczynku. W każdym hotelu znajdą się wytyczne dotyczące korzystania z: infrastruktury (baseny, siłownie, SPA, sale zabaw, wspólne pomieszczenia, sposób wydawania posiłków itp.), z systemu All Inclusive, atrakcji, animacji itp. Hotele zastrzegają sobie prawo do wprowadzania  zmiany zasad korzystania z oferty hotelowej zgodnie z wymogami. Zalecenia i regulacje mogą się zmieniać dynamicznie i mogą być wprowadzane w trybie nagłym. Obiekty działają zgodnie z wytycznymi władz danego kraju obowiązującymi w związku z przeciwdziałaniem epidemii COVID-19. Wszelkie zmiany wynikają z wdrażania przepisów sanitarnych, do których stosowania zobowiązane są hotele oraz turyści. Obowiązek dostosowania się do reżimu sanitarnego nie uprawnia Klienta do możliwości żądania odszkodowania.Prosimy każdorazowo o zapoznawanie się z komunikatami MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi i sanitarnymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych. W przypadku rezerwacji wakacji w Polsce: https://www.gov.pl/web/rozwoj/hotele-i-inne-miejsca-noclegowe.Aktualne wytyczne można również znaleźć na stronie Głównego Inspektoratu Sanitarnego, Światowej Organizacji Zdrowia oraz Europejskiego Centrum ds. Zapobiegania i Kontroli Chorób.Światowa Organizacja Zdrowia uznała epidemię wywołaną wirusem SARS-CoV-2 za pandemię. Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z ograniczeniami w ruchu lotniczym, w przypadku uzasadnionych podejrzeń wystąpienia SARS-CoV-2 z koniecznością pobytu w wyznaczonym przez władze kraju obiekcie lub szpitalu, z trudnościami w powrocie do kraju, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.Ważne: Kienci zobowiązani są do zapoznania się z akutalnymi zasadami i ograniczeniami na: https://www.gov.pl/web/koronawirus/aktualne-zasady-i-ograniczenia

RODZAJ OFERTY - WAŻNE INFORMACJE

1. Oferty z przelotem liniami rejsowymi/tanimi liniami lotniczymi (np.: LOT, WIZZAIR, RYANAI, Easy Jet, Corendon) to oferty DYNAMICZNEGO PAKIETOWANIA co oznacza, że ceny wszystkich przelotów są stale aktualizowane - cena wycieczki od momentu zrobienia rezerwacji do momentu potwierdzenia jej przez Organizatora może ulec zmianie. 2. Uczestnik imprezy zobowiązany jest do potwierdzenia, u Organizatora lub Agenta, aktualnych godzin lotu 48 h przed wylotem (dotyczy zarówno wylotów jak i powrotów z wakacji). Wszystkie przeloty odbywają się zgodnie z Ogólnymi warunkami przewozu pasażerów i bagażu danego przewoźnika.3. Warunki przewozów wybranych przewoźników:Wizzair - Cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach 40x30x20 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia: - bagażu podręcznego - Wizz Priority (1 sztuka bagażu podręcznego umieszczana pod fotelem, 1 podręczna walizka na kółkach na pokładzie, stanowisko odprawy priorytetowej i pierwszeństwo wejścia na pokład); - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 10 kg i wymiarach 55x40x20 cm; - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 20 kg i wymiarach 149,9x119,4x171,5 cm; - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 32 kg.Ryanair - cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach, które nie przekraczają 40x20x25 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia: dodatkowego bagażu o maksymalnej wadze 10 kg i wymiarach nieprzekraczających 55x40x23 cm (w taryfie standard będzie on przewożony jako bagaż rejestrowany - należy nadać go w punkcie odprawy przed kontrolą bezpieczeństwa; w taryfie z wykupioną usługą Pierwszeństwa wejścia na pokład bagaż dodatkowy będzie przewożony jako podręczny - dostępność usługi jest ograniczona na każdym locie) lub bagażu rejestrowanego o wadze 20 kg.PL LOT - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12). Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 23 kg.CORENDON - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23). Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 20 kg.Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu (ilość, wymiary, waga) podlega dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie zgodnie z taryfą obowiązującą u danego przewoźnika. Serwis pokładowy - zgodnie z warunkami przewoźnika. Ceny dodatkowych bagaży na każdej linii są aktualizowane w systemie rezerwacyjnym i zależą od wagi, kierunku, terminu lotu. Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może być wyższa.4. Klienci zobowiązani są podać właściwe dane Uczestników (imię, nazwisko, data urodzenia, płeć - zgodne z danymi w paszporcie/dowodzie). Po założeniu rezerwacji i potwierdzeniu jej nie ma możliwości bezpłatnej zmiany istotnych danych niezbędnych do zakupienia i wystawienia biletu.

CENA ZAWIERA/NIE ZAWIERA- WAŻNE INFORMACJE

Cena zawiera:- ubezpieczenie (KL, NW, bagaż),- bilet lotniczy,- zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się zazwyczaj w dniu przyjazdu od godz. 14:00-15:00, kończy o godz.12:00),- wyżywienie według wybranej opcji,- bagaż podręczny w przypadku przelotów liniami rejsowymi i czarterowymi,- bagaż główny tylko w przypadku przelotów liniami czarterowymi- transfer lotnisko-hotel-lotniskoUWAGA! PODSTAWA CENY NIE ZAWIERA:- bagażu głównego w przypadku przelotów liniami rejsowymi- podatku turystycznego (taksa turystyczna- płatna na miejscu za osobę/za noc uzależniona od kategorii obiektu: 1* i 2* - ok. 0,50 EUR; 3* - ok. 1,50 EUR , 4* - ok. 3 EUR, 5* - ok. 4 EUR.- standardowej opieki rezydenta.Klienci przylatujący na Rodos i Zakyntos są pod telefoniczną opieką polskojęzycznego przedstawiciela organizatora. Oferta pobytu na Krecie nie zawiera opieki przedstawiciela/rezydenta -Klienci mają możliwość kontaktu w języku polskim pod alarmowym numerem telefonu (podany w dokumentach podróży). Oferta nie obejmuje standardowych spotkań informacyjnych z rezydentem.

POTWIERDZENIE REZERWACJI

Uwaga! Każda rezerwacja potwierdzona przez Agenta/Klienta - musi zostać dodatkowo potwierdzona przez Organizatora.


Orka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Blue Marine to elegancki i luksusowy hotel usytuowany tarasowo, przy plaży, niedaleko tętniącej życiem miejscowości Hersonissos ze sklepami, barami, tawernami i klubami. Polecamy na romantyczne wakacje oraz osobom ceniącym spokój, przepiękne widoki i wysoką jakość świadczonych usług oraz miłośnikom rozrywek i życia nocnego w pobliskim Hersonissos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy plaży (leżaki i parasole bezpłatne), 5 km od centrum rozrywkowego kurortu Aghios Nikolaos
  • malownicze widoki na zatokę Mirabello, komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, basen kryty, jacuzzi, kort, centrum SPA
  • bardzo dobre wyżywienie w opcji All Inclusive Premium z kuchnią śródziemnomorską i włoską

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Ok. 6 km od centrum miejscowości AGIOS NIKOLAOS; ok. 70 km od portu lotniczego w Heraklionie, ok. 210 km od portu lotniczego w Chanii; przystanek autobusowy przy hotelu.

PLAŻA

Blue Marine Beach, hotelowa, piaszczysto-żwirkowa, łagodne zejście do morza, plaża oddzielona drogą (zjazd hotelową windą i przejście podziemne pod ulicą), bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR).

HOTEL

Elegancki, ładnie urządzony, zaprasza na wspaniałe greckie wakacje. Na miejscu jest wszystko, co potrzeba do udanego wypoczynku: ładny basen o oryginalnym kształcie ryby, eleganckie restauracje i bary, a także centrum spa z krytym basenem i kuszącymi zabiegami. W sezonie dużo się tu dzieje, ekipa animatorów zaprasza na wiele rozrywek i zajęć sportowych dla dorosłych i dzieci. Do dyspozycji Gości są komfortowe, gustownie umeblowane pokoje.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Basen główny, słona woda: ok. 300 m2, gł. 0, 6-1, 8 m, wydzielona część dla dzieci, basen dla dzieci, słona woda, ok. 50 m2, gł. 0, 5-1, 5 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR); kort tenisowy z wypożyczalnią sprzętu (wymagana kaucja: 10 EUR), siatkówka plażowa, minipiłka nożna, gimnastyka w basenie organizowana przez animatorów; plac zabaw dla dzieci, miniclub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci; za opłatą: centrum spa: basen kryty, słona woda, ok. 50 m2, gł. 1, 29-1, 32 m (czynny maj-październik), zabiegi na twarz i na ciało, manicure, pedicure, sauna, hammam, jacuzzi; dyskoteka, sporty wodne na plaży (oferta zewnętrzna).

ZAKWATEROWANIE

Standardowy 2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 27 m2, elegancki i zadbany, klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), bezpłatny internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, polskie programy, telefon, lodówka, zestaw do kawy/herbaty, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (suszarka na pranie); widok na morze za dopłatą.

WYŻYWIENIE

All inclusive: Śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.45-14.45), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w wyznaczonym barze (11.00-12.30, 16.00-17.00); lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w wyznaczonym miejscu (10.00-24.00); raz na pobyt kolacja w restauracji a la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja).

Informacje o lotach i bagażu

Prosimy zwrócić uwagę iż w cenę biletu przeważnie wliczony jest tylko bagaż podręczny, natomiast bagaż rejsowy jest dodatkowo płatny. Oferta oparta jest o dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach lub dowodach osobistych). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych uczestników. W przypadku przelotów rejsowych i low costowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi Klient.W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji Klienta.Wytyczne dot. bagażu w poszczególnych liniach lotniczych są równe i wyglądają następująco:Lecąc LOT Polish Airlines (kod lotu LO) każdy pasażer może wziąć ze sobą:jeden bagaż podręczny - waga maksymalna 8 kg (wymiary 55x40x23cm).Bagaż rejestrowany za dopłatą:- bagaż rejestrowany 23kg (wymiary jednej sztuki bagażu nie mogą przekroczyć 158 cm) - cena 300PLN/sztukaUWAGA! W przypadku rejsów z oznaczeniem c" (przykład LO8585c) bagaż rejestrowany 23 kg (wymiary jednej sztuki bagażu nie mogą przekroczyć 158 cm) wliczony jest w cenę przelotu.Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą, dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie.Warunki przewozu linii lotniczych LOT Polish Airlines:  https://www.lot.com/pl/pl/conditions-of-carriageLecąc WizzAir (kod lotu W6), każdy pasażer może wziąć ze sobą:jedną sztukę bagażu podręcznego, nie większą niż 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg (umieszczany pod fotelem poprzedzającym).   Bagaż rejestrowany za dopłatą z podziałem na porty wylotowe (podane ceny za bagaż w dwie strony)Warszawa- 10 kg w cenie 380 PLN/sztuka- 20 kg w cenie 550 PLN/sztuka- 32 kg w cenie 710 PLN/sztukaWIZZ Priority w cenie 160 PLN/osoba w dwie stronyJeśli wykupisz usługę WIZZ Priority (lub masz do niej prawo na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus), będziesz mieć prawo do wniesienia na pokład jednej sztuki bezpłatnego bagażu podręcznego (maks. wymiary: 40 x 30 x 20 cm) i dodatkowej sztuki bagażu podręcznego na kółkach (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm). Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne.Katowice- 10 kg w cenie 350 PLN/sztuka- 20 kg w cenie 530 PLN/sztuka- 32 kg w cenie 720 PLN/sztukaWIZZ Priority w cenie 110 PLN/osoba w dwie stronyWybór miejsca (za opłatą)Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie.Warunki przewozu linii lotniczych WIZZ:https://wizzair.com/pl-pl/legal/ogolne-warunki-przewozu-pasazerow-i-bagazuLecąc Ryanair (kod lotu FR), każdy pasażer może wziąć ze sobą:- jedną sztukę bagażu podręcznego, nie większą niż 40 x 20 x 25 cm (umieszczany pod fotelem poprzedzającym).   Bagaż rejestrowany za dopłatą z podziałem na porty wylotowe (podane ceny za bagaż w dwie strony):Kraków-10 kg (55x40x20cm) w cenie 250 PLN/sztuka- 20 kg (119x119x81cm) w cenie 400 PLN/sztukaPierwszeństwo wejścia na pokład - 120zł/osobaPasażerowie, którzy zakupią usługę mogą zabrać 1 dodatkową 10 kg torbę, która musi zmieścić się w koszu do mierzenia bagażu - nie przekraczająca 10 kg i o wymiarach 55x40x20 cm.Poznań-10 kg (55x40x20cm) w cenie 250 PLN/sztuka- 20 kg (119x119x81cm) w cenie 400 PLN/sztukaPierwszeństwo wejścia na pokład - 120zł/osobaWarszawa Modlin-10 kg (55x40x20cm) w cenie 250 PLN/sztuka- 20 kg (119x119x81cm) w cenie 400 PLN/sztukaPierwszeństwo wejścia na pokład - 120zł/osobaWrocław-10 kg (55x40x20cm) w cenie 250 PLN/sztuka- 20 kg (119x119x81cm) w cenie 400 PLN/sztukaPierwszeństwo wejścia na pokład - 120zł/osobaBerlin- 20 kg (119x119x81cm) w cenie 450 PLN/sztukaPierwszeństwo wejścia na pokład - 210zł/osobaWybór miejsca (za opłatą) - wycena indywidualnaMożesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie.Warunki przewozu linii Ryanair: https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne-informacje/centrum-pomocy/Czesto-zadawane-pytania/ogolne-warunki-przewozu/ogolne-warunki-przewozuLecąc Easy Jet (kod lotu EZY) każdy pasażer może wziąć ze sobą:- jedną sztukę bagażu podręcznego o wymiarach max 45cm x 36cm x 20cm, który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym fotelem.Bagaż rejestrowany za (podane ceny za bagaż w dwie strony):- bagaż rejestrowany 15kg - cena 400PLN/sztuka- bagaż rejestrowany 23kg - cena 450 PLN/sztukaPodczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą.Warunki przewozu linii Easy Jet: https://www.easyjet.com/pl/ogolne-warunkiWażne! Jeżeli bagaż dodany zostanie do rezerwacji już po jej potwierdzeniu jego cena będzie wyższa.

COVID 19

W związku z panującą na świecie pandemią wirusa Covid19 i częstymi zmianami dot. warunków wyjazdu i powrotu do kraju prosimy o śledzenie na bieżąco informacji dla podróżujących: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych , jak również obostrzeń na polskiej granicy przy powrocie z wakacji: https://www.strazgraniczna.pl/ .Zachecamy róznież do rejestracji w systemie MSZ Odyseusz (https://odyseusz.msz.gov.pl/). System w przypadku wystąpienia nadzwyczajnych sytuacji za granicą, umożliwi kontakt MSZ z Państwem w celu przekazania informacji lub udzielenia pomocy przez właściwą placówkę dyplomatyczno-konsularną.

Formularz PLF i kod OR

Jest bezwzględny obowiązek zarejestrowania swojej podróży na stronie https://travel.gov.gr/#/ dla wszystkich osób wjeżdżających do Grecji (Passenger Locator Form).Formularz należy wypełnić co najmniej 24 godziny przed odprawą (najpóźniej w dniu poprzedzającym wylot- do godziny 22:00). Po wypełnianiu formularza PLF wygenerowany zostanie kod QR, który należy okazać przy odprawie biletowej oraz przy przekraczaniu granicy z Grecją (drogą powietrzną, lądową i morską). Kod należy wydrukować lub zapisać w formie elektronicznej, by służby graniczne mogły go zeskanować.  W formularzu PLF należy podać adres pobytu w Grecji lub plan podróży na najbliższe 7 dni. Każdy dorosły oraz każde dziecko powinno posiadać własny kod QR.Podróżnym nieposiadającym kodu QR linie lotnicze mogą odmówić wejścia na pokład samolotu. Za niedopełnienie powyższego obowiązku władze greckie mają prawo nałożyć na podróżnego grzywnę w wysokości 500 euro.W sprawach związanych funkcjonowaniem PLF i generowania kodów QR proszę kontaktować się z infolinią greckiego Ministerstwa Ochrony obywatela dzwoniąc na numer: +30 215 560 51 51.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Blue Marine to elegancki i luksusowy hotel usytuowany tarasowo, przy plaży, niedaleko tętniącej życiem miejscowości Hersonissos ze sklepami, barami, tawernami i klubami. Polecamy na romantyczne wakacje oraz osobom ceniącym spokój, przepiękne widoki i wysoką jakość świadczonych usług oraz miłośnikom rozrywek i życia nocnego w pobliskim Hersonissos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy plaży (leżaki i parasole bezpłatne), 5 km od centrum rozrywkowego kurortu Aghios Nikolaos
  • malownicze widoki na zatokę Mirabello, komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe - basen, basen kryty, jacuzzi, kort, centrum SPA
  • bardzo dobre wyżywienie w opcji All Inclusive Premium z kuchnią śródziemnomorską i włoską

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Kreta/Heraklion, Grecja

Opis hotelu

Goście mogą rozgościć się w jednym ze 180 przytulnych pokoi. Poszczególne piętra hotelu osiągalne są za pomocą windy. Do dyspozycji gości jest przechowalnia bagażu. Wi-Fi umożliwia dostęp do internetu również w pomieszczeniach ogólnodostępnych. Do dyspozycji gości jest restauracja, jadalnia i bar. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w supermarkecie oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie obiektu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Na terenie obiektu znajduje się również pokój zabaw dla dzieci. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: babysitting, wypożyczalnia samochodów i pobudka na życzenie. W kwestiach biznesowych pomocą i radą służy Państwu nasze dysponujące faksem Buisness Center.

Zakwaterowanie

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, pomieszczenie mieszkalne i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Urzekającą atmosferę wielu kwater podkreśla widok na morze. Wygodnie i przyjemnie spędzicie Państwo noc na łóżku podwójnym. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. Istnieje możliwość dostawki. Ponadto skorzystać można z sejfu i minibarku. Lodówka, minilodówka i ekspres do kawy / herbaty również należą do standardowego wyposażenia. Dopełnieniem wyposażenia jest internet, telefon, telewizor, radio, odtwarzacz DVD i Wi-Fi. W pokoju znajdziecie Państwo również obuwie domowe. Łazienki dysponują prysznicem, wanną i jacuzzi. W łazience znajduje się suszarka do włosów i szlafroki. Rodziny z dziećmi zamieszkać mogą w przygotowanych specjalnie z myślą o nich pokojach rodzinnych.

Sport i wypoczynek

Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Spragnionym relaksu i odprężenia polecamy leżaki i parasole na tarasie do opalania. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Entuzjastom ruchu i aktywności fizycznej proponujemy tenisa ziemnego, siatkówkę plażową i strzelanie z łuku. Aqua fitness to niewątpliwa atrakcja dla entuzjastów sportów wodnych. Studio fitness, tenis stołowy i bilard stanowią część oferty sportowo-rekreacyjnej hotelu. Zapraszamy Państwa do odwiedzin naszej Strefy Wellness. Polecamy saunę, łaźnię parową, salon piękności, zabiegi masażu i talasoterapię, jak również za dodatkową opłatą spa i łaźnię turecką. Obiekt oferuje gościom bogatą ofertę rozrywkową, w tym program animacyjny, dyskotekę, miniklub i night-club.

Wyżywienie

Obiekt oferuje szeroką gamę wariantów żywieniowych. Do wyboru jest nocleg ze śniadaniem, wyżywienie częściowe i opcja all inclusive. W ofercie gastronomicznej znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Na życzenie istnieje możliwość przygotowania potraw wegetariańskich. Hotel oferuje przekąski. Na miejscu podawane będą napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Akceptowane karty kredytowe

Akceptowanym środkiem płatniczym w obiekcie są powszechnie używane karty kredytowe.

Uwagi dodatkowe

Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2020

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Blue Marine

Opinie o Hotelu Blue Marine

3.4
może być

Nie polecam tego hotelu. Jedzenie naprawdę nie było smaczne. Brak sprzętu plażowego-tragedia. Trzeba było za niego zapłacić i jeszcze samemu przetransportować na plaże. Obsługa -wiele do życzenia. Parking płatny, nawet w Gołębiu można zostawić samochód na niepłatnym parkingu. SUPER LOKALIZACJA-cisz, spokój i bliskość plaży to duży plus!!! Okropne pizze w tym hotelu. Wogóle jedzenie pozostawia wiele do życzenia.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: może być
3.4
4.9
zdecydowanie polecam

Hotel na bardzo dobrym poziomie z bajecznymi widokami. Zdecydowanie dla osób szukających spokojnego wypoczynku - do miasta jest bowiem ok. 6 km. Pokoje przestronne, czyste i zadbane - nie mamy do czego się przyczepić :) Serwis i jedzenie również bardzo dobre. Szkoda tylko, że plaża taka wąska, ale widoki z basenu na tarasie wszystko rekompensowały.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9
4.1
polecam

Spędziliśmy 7 dni w sierpniu 2012 r. z naszym 4 letnim synkiem. Pogoda średnio ok 35 C (dwa dni bardzo wietrzne). Mix międzynarodowy, sporo Francuzów, trochę Brytyjczyków, sporo Rosjan, ale także Włochów i Żydów z Izraela. Polaków w trakcie naszego pobytu ok 20 osób. Jedzenie dobre, dość urozmaicone - oczywiście powtarzające się ale naprawdę jest z czego wyberać. W opcji all incl jest kolacja w restauracji a la carte - sliczny widok z tarasu, jedzenie rewelacyjne. Animacja może nieco głośna ale fajna choć ekipa (słowacko-włoska) kończyła w ub sezonie współpracę z tym hotelem. UWAGA! niektóre pokoje wychodzą na ... skałę z tyłu hotelu. Plaża średnia, bar przy basenie polewa uczciwie :) Do Agios Nicolaos ok 7 km (auobus raz na jakiś czas) Miasteczko w sumie ładne choć do obejrzenia w kilka godzin. W sumie polecam.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: polecam
4.1
4.4
polecam

Rewelacyjny obiekt, na pewno kiedyś wrócę w to bajkowe miejsce

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
  • figure
Podsumowanie: polecam
4.4
4.6
zdecydowanie polecam

Świetny hotel,piękne widoki.Świetna obsługa również w języku polskim.Polscy animatorzy i dobre jedzenie.Zdecydowanie polecam!!!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6
4.9
zdecydowanie polecam

najlepszy hotel w grecji. plaża średnia ale jak masz auto to w okolicy plaże przepiękne.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9
4.3
zdecydowanie polecam

Jeżeli chodzi o jedzenie, to dobry poziom, tylko mało przypraw

POLECAM:
wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.3
4.7
zdecydowanie polecam

Przepięknie położony na wzgórzu hotel. Pokoje jak i cały obiekt b. zadbane i czyste. Jedzenie bardzo dobre, jedyny minus to położenie, zbyt dalekie od miasteczka, ale czy to może być minusem? Rekompensatą za to niech będą przepiękne widoki na morze, góry i zatokę. Obsługa życzliwa i zawsze uśmiechnięta. Zdecydowanie polecam, kiedyś tam wrócę!

POLECAM:
na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Blue Marine - możliwości zakwaterowania:

double premium room sea view premium double sea view wet terrace
Double Standard Room Sea View
Superior Room Mountain View
Superior Room Sea View
Superior Family Sea View Open Plan
Premium Double Room Sea View Wet Terrace
Junior Suite Sea View Superior
Superior Room Sea View SwimUp
Superior Junior Suite SeaView
Room Superior SwimUp
double superior room mountain view double superio mountain view
double superior room sea view superior sea view
Room Superior MountainView
Room Superior Double SeaView
Room Premium Double SeaView
superior family room sea view superior family room sea view
Family Superior SeaView
FAMILY SUPERIOR MOUNTAINVIEW
double superior room mountain view double superio mountain view
double premium room sea view premium double sea view wet terrace
double superior room sea view superior sea view
Pokój superior
Pokój superior z wid.na morze
Pokój superior rodzinny z widokiem na mo
Pokoj dwuosobowy (1 bed) - De Luxe - Widok na morze
Pokoj dwuosobowy (1 bed) - Superior Widok na morze
Pokoj dwuosobowy - Superior Widok na morze
Pokoj rodzinny - Widok na morze
Pokój 1 -os.
Superior wid. na morze ze wspólnym taras
Superior wid. na morze swim up

Blue Marine - Możliwości wyżywienia:


Blue Marine - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Blue Marine? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00