cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Coral Sea Aqua Club, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Sea Aqua Club, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Sea Aqua Club, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Sea Aqua Club, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Sea Aqua Club, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Sea Aqua Club, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Sea Aqua Club, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Sea Aqua Club, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Sea Aqua Club, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Sea Aqua Club, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Sea Aqua Club, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Sea Aqua Club, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Sea Aqua Club, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Sea Aqua Club, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Sea Aqua Club, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Sea Aqua Club, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Sea Aqua Club, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Sea Aqua Club, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Sea Aqua Club, Morze Czerwone
  • Hotel Coral Sea Aqua Club, Morze Czerwone
1 / 20
Ocena
hotelu:
4.5 / 5
Najbliższy termin
05.11 - 12.11
już od 2300 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
10.12 - 17.12
już od 1945 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Coral Sea Aqua Club
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Coral Sea Aqua Club
star 4

Egipt: Morze Czerwone: Sharm El Sheikh
Ocena hotelu Coral Sea Aqua Club:
4.5 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Coral Sea Aqua Club:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.7
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.3
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 05 listopada 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 10 grudnia 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Idealne rozwiązanie na szalone wakacje z dziećmi. Przygotowano tu dla nich mnóstwo atrakcji - od aquaparku z najróżniejszymi zjeżdżalniami po szeroki wybór animacji.

Hotel Coral Sea Aqua Club w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Idealne rozwiązanie na szalone wakacje z dziećmi. Przygotowano tu dla nich mnóstwo atrakcji - od aquaparku z najróżniejszymi zjeżdżalniami po szeroki wybór animacji.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 30 km od centrum Naama Bay
  • hotel oddzielony ulicą od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 15 min

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor
  • winda
  • ogród
  • sklep z pamiątkami
  • fryzjer
  • lekarz
  • Wi-Fi, w całym hotelu: za opłatą
  • pralnia: za opłatą
  • parking (w zależności od dostępności), niestrzeżony: w cenie

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

212 pokoi

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dla dzieci

  • miniklub: 4-12 lat, w cenie
  • animacje dla dzieci: 4-12 lat
  • plac zabaw
  • minidyskoteka: 4-12 lat, w cenie
  • basen dla dzieci

Sport i wellness

W cenie
  • sala fitness/siłownia: od 16 lat
Płatne
  • strefa spa: od 16 lat
  • łaźnia parowa
  • hammam

rozrywka

  • międzynarodowe animacje dla dorosłych
  • bilard za opłatą

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • 1-3 os.
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój rodzinny FZX1
  • 2-4 os.
  • widok na basen/widok na ogród
  • klimatyzacja
  • sejf: w cenie
  • minibar: za opłatą
  • Wi-Fi: za opłatą
  • TV
  • wanna lub prysznic
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
  • WC
Pokój rodzinny FZX2
  • 2-4 os.
  • widok na basen/widok na ogród
  • telefon
  • optycznie wydzielony pokój dziecięcy
  • 1 sypialnia
  • klimatyzacja
  • sejf: w cenie
  • minibar: za opłatą
  • Wi-Fi: za opłatą
  • TV
  • wanna lub prysznic
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
  • WC
Pokój 2-osobowy z widokiem na ogród DZG1
  • 1-3 os.
  • widok na ogród/widok na basen
  • klimatyzacja
  • sejf: w cenie
  • telefon
  • Wi-Fi: za opłatą
  • TV
  • wanna lub prysznic
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
  • minibar: za opłatą
  • WC

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: w formie bufetu
  • obiad: w formie bufetu
  • kolacja: w formie bufetu
  • przekąski
  • wybrane napoje bezalkoholowe
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe
  • wybrane napoje do posiłków
  • kawa/herbata po południu
  • wymagane noszenie opasek all inclusive
Restauracje i bary
  • restauracje: 4
  • główna restauracja „Dine around": rodzaje kuchni: międzynarodowa, bufet, z klimatyzacją
  • restauracja specjalistyczna „American Diner": a la carte, z klimatyzacją
  • restauracja specjalistyczna „Oishii": rodzaje kuchni: azjatycka, a la carte
  • restauracja specjalistyczna „the stone grill": rodzaje kuchni: dania z grilla, a la carte

  • bary i inne: 4
  • bar w lobby „Lobby Bar"
  • bar „Sports Bar"
  • bar przy zewnętrznym basenie „pool bar"
  • bar „Aqua Bar"

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Idealne rozwiązanie na szalone wakacje z dziećmi. Przygotowano tu dla nich mnóstwo atrakcji - od aquaparku z najróżniejszymi zjeżdżalniami po szeroki wybór animacji.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Egipt / Sharm El Sheikh

    Opis oferty:

    Fantastyczna propozycja na aktywne, rodzinne wakacje! Duży aquapark ze zjeżdżalniami, basen w formie leniwej rzeki oraz basen ze sztuczną falą to tylko część atrakcji, jakie czekają na Gości hotelu. Amatorom wspólnej zabawy spodobają się animacje prowadzone przez sympatycznych animatorów, dzieciakom zajęcia w miniklubie oraz zabawy w basenie. Na miejscu kilka barów, z których Goście mogą korzystać w ramach formuły all inclusive. Do wyboru są nowoczesne i praktycznie wyposażone pokoje standardowe oraz przestronne pokoje rodzinne z osobną sypialnią.

    POŁOŻENIE:

    w dzielnicy hotelowej Nabq, ok. 24 km od NAAMA BAY, ok. 30 km od Old Market, ok. 300 m od barów i restauracji w centrach handlowych La Strada i El-Khan; ok. 10 km od portu lotniczego w Sharm El Sheikh.

    PLAŻA:

    hotelowa, przy hotelu Coral Sea Holiday Village, piaszczysto-żwirowa, ponad 300 m długości, przy brzegu płycizna, zalecane obuwie ochronne, zejście do morza z pomostu (długość ok. 300 m), ok. 800 m od hotelu, przejście przez teren hotelu Coral Sea Holiday Village; bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; bar na plaży płatny.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zbudowany w 2011 r., 212 pokoi, 5 budynków, 3 piętra, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Dine Around - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, restauracja Stonegrill - obsługa kelnerska, dania pieczone na gorących kamieniach, 3 restauracje á la carte (nie objęte all inclusive): American Diner - kuchnia amerykańska, Oishii - kuchnia azjatycka,  Stonegrill - dania z grila, w restauracjach dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, wymagana wcześniejsza rezerwacja, 4 bary: w lobby, przy basenie, Aqua bar, Sports bar; kantor, apteka; za opłatą: punkt internetowy w lobby (ok. 10 USD/godz.), internet bezprzewodowy w lobby (ok. 10 USD/godz.), sejf w recepcji, całodobowy room-service, opiekunka do dziecka, lekarz na wezwanie, pralnia, wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 35 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf; minibar (płatny wg konsumpcji), zestaw do kawy/herbaty; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka).;

    rodzinny:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 45 m², 2 pomieszczenia przedzielone przesuwnymi drzwiami, wyposażenie jak w pokoju standardowym.

    SPORT I ROZRYWKA:

    kompleks basenów: nieregularny kształt, słodka woda, basen główny, ok. 500 m², gł. 0,4-1,5 m, podgrzewany w sezonie zimowym, basen ze sztuczną falą, ok. 550 m², gł. 0,4-1,5 m, podgrzewany w sezonie zimowym, 3 baseny dla dzieci: z 3 zjeżdżalniami, ok. 500 m², brodzik, ok. 155 m², brodzik, ok. 40 m², gł. 0,3¬-0,6 m, basen swim up, ok. 200 m², basen dla dzieci, gł. 0,4 m, basen przy aquaparku, ok. 80 m², gł. 0,3-0,9 m, aquapark (7 zjeżdżalni, leniwa rzeka, sztuczna fala, bumerang, kamikadze, space bowl, inner tube), przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; piłka nożna, siatkówka plażowa, bilard, tenis stołowy; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci: animacje sportowe, wieczorem muzyka na żywo; centrum wellness: bezpłatnie: siłownia; płatne: sauna, zabiegi pielęgnacyjne, manicure, pedicure, masaże; za opłatą: bilard, sporty wodne na plaży.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej, późne śniadanie w wyznaczonych barach (11.00-12.00); przekąski w wyznaczonych barach (13.00-16.00); napoje bezalkoholowe (7.00-24.00) i lokalne napoje alkoholowe w barze w lobby (10.00-24.00), w barze przy basenie i w aquaparku (od 10.00 do zachodu słońca), w Sports bar (18.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0020/693710611,, www.coralsearesorts.com

    GRATIS:

    świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 14 lat i 2. dziecko do 7serwis plażowy


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Idealne rozwiązanie na szalone wakacje z dziećmi. Przygotowano tu dla nich mnóstwo atrakcji - od aquaparku z najróżniejszymi zjeżdżalniami po szeroki wybór animacji.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****+

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Jeden z hoteli należących do grupy hotelowej Coral Sea, znajduje się w dzielnicy hotelowej Nabq, ok. 20 km od Naama Bay, ok. 10 km od lotniska. Składa się z pięciu 3-piętrowych budynków. W pobliżu hotel Coral Sea Holiday Resort oraz Coral Sea Water World.
    Plaża:

    Klienci korzystają z piaszczysto-żwirowej plaży (zalecane jest obuwie ochronne) z zejściem do wody z pomostu. Plaża należy do hotelu Coral Sea Holiday Resort, należy do niej przejść przez hotel Coral Sea Holiday Village. Leżaki, parasole i ręczniki bezpłatne.
    Do dyspozycji gości:

    Recepcja, lobby, restauracja bufetowa oraz 3 restauracje a'la Carte (m.in. kuchnia amerykańska i azjatycka oraz potrawy z grilla), 4 bary (w tym bar w lobby, Sports Bar, bar przy basenie oraz przy aqua parku serwujące również koktajle), aqua park z atrakcjami takimi jak zjeżdżalnie, basen z falami, Flow Rider, Lazy River, brodzik i plac zabaw dla dzieci, basen dla najmłodszych z 3 małymi zjeżdżalniami, miniclub. Ponadto za dodatkową opłatą pralnia, centrum handlowe.
    Pokoje:

    W hotelu znajduje się 212 pokoi, m.in.: standardowe, z bezpośrednim wyjściem na basen oraz rodzinne z dwoma pomieszczeniami. Wszystkie z widokiem na aqua park, indywidualnie sterowaną klimatyzacją, łazienką (prysznic, wc suszarka do włosów), TV-sat sejf, minibar oraz telefon za dodatkową opłatą, zestaw do kawy/herbaty, balkon lub taras. Hotel oferuje następujące typy pokoi:
    ·Pokój standardowy o powierzchni ok.32 m2 z widokiem na ogród lub basen dla max. 3 os. dorosłych lub 2+1
    ·Pokój z bezpośrednim wyjściem na basen o powierzchni ok.40 m2,dla max. 3+ 1lub 2 + 2
    ·Pokój rodzinnyo powierzchni ok.40 m2, dla max 3+ 1lub 2 + 2.
    Hotel oferuje maksymalnie jedno łóżko na dostawce.
    Wyżywienie:

    All inclusive w restauracji głównej: śniadania (7:00-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:30) w formie bufetu a także podwieczorek (16:00-17:00) na tarasie późne śniadania (11:00-12:00) w Lobby Bar, przekąski (13:00-15:00) przy basenie i w pobliżu parku wodnego. Lokalne napoje alkoholowe serwowane są w Lounge Bar (10:00-24:00), Sports Bar (18:00-24:00), barze przy basenie i barze przy parku wodnym od 10:00 do zachodu słońca, w restauracjach podczas posiłków.
    Program sportowy i animacyjny:

    Park wodny (10:30-17:00) z atrakcjami takimi jak Boomerang, Inner tube, zjeżdżalnie (m.in. kamikadze), zjeżdżalnie dla dzieci, brodzik, Lazy River, basen ze sztucznymi falami plac zabaw, miniclub dla najmłodszych. Ponadto za dodatkową opłatą SPA (bieżnia, ciężary, bezpłatne ręczniki, jacuzzi, sauna).
    Internet:

    Wi-fi płatne w lobby.
    Kategoria lokalna:

    ****
    Strona www:

    www.coralsearesorts.com
    Naszym zdaniem:

    Wspaniała propozycja dla rodzin. Park wodny z niezliczonymi atrakcjami zapewni pełne radości, niezapomniane wakacje zarówno dzieciom, jak i dorosłym.
    Program

    Dzień Pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    "
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wizy egipskiej (koniecznej w przypadku opuszczania Synaju, płatnej na lotnisku 25 USD/os,wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Wycieczki lokalne

    GÓRA MOJŻESZA I KLASZTOR ŚW. KATARZYNY

    Wyjazd autobusem z Sharm el Sheikh w godzinach wieczornych w kierunku protektoratu Święta Katarzyna. Przyjazd na miejsce po ok. 3 godzinach. Nocne wejście na Górę Mojżesza (ok. 3 godz.). Na szczycie góry (2285m.n.p.m.) podziwiać można przepiękny i wyjątkowy wschód słońca. Następnie zwiedzanie klasztoru św. Katarzyny. Powrót do hotelu ok. 14.00. koniecznie należy zabrać ze sobą zakryte wygodne buty, a także ciepłe ubrania, ponieważ temperatura może spaść poniżej 0.
    Cena ok. 55 USD.

    KLASZTOR ŚW. KATARZYNY ORAZ MIASTO DAHAB

    Wyjazd autobusem w godzinach porannych - przejazd przez pustynię i Góry Synaju. Zwiedzanie klasztoru - kaplica św. Tryfona, dziedziniec ze Studnią Mojżesza oraz Bazylika Przemienienia Pańskiego, a także krzew gorejący i kaplica czaszek. Następnie przerwa na lunch w formie bufetu (napoje płatne dodatkowo). W drodze powrotnej zwiedzanie miasta Dahab i czas wolny na zakupy. Powrót ok. 16.00.
    Cena ok. 60 USD.

    PETRA
    (Jordania - autobus/jacht)
    Wyjazd z Sharm el Sheikh po północy. Transfer do Taby (ok. 3,5 godz.) i przesiadka na jacht, który przewozi do Akaby - nadmorskiego miasta w Jordanii (rejs około 30 min). Następnie przejazd do Petry (ok. 2 godz.) w klimatyzowanym autobusie. Po dotarciu do Petry przejście pieszo przez kanion, który prowadzi do Czerwonej Skały. Zwiedzanie Skarbca (Khazaneh), Teatru Rzymskiego oraz jaskiń w skałach wśród imponujących monumentów. W drodze powrotnej z Petry obiad w restauracji hotelowej wliczony w cenę (napoje dotakowo płatne.). Przejazd do Akaby, powrotny rejs jachtem do Taby i tam przekroczenie granicy, po czym powrót do Sharm na ok. 00:00. Cena obejmuje opłaty wizowe oraz wszystkie podatki graniczne w Jordanii.
    Cena ok. 285-315 USD.

    JEROZOLIMA, BETLEJEM I M.MARTWE (autobusem)

    Wyjazd z Sharm El Sheikh ok. 22:00. Transfer do Taby (egipsko-izraelska granica) ok. 3,5 godz. i przekroczenie granicy Taba-Eliat (zmiana autobusu na izraelski). Następnie przyjazd w godzinach rannych nad Morze Martwe - możliwość kąpieli, zjedzenia śniadania (pakiety śniadaniowe) oraz dokonania zakupu kosmetyków z minerałami Morza Martwego. Przejazd do Jerozolimy - przejście Droga Krzyżową aż do Bazyliki Grobu Pańskiego, a następnie do Ściany Płaczu. Następnie przejazd na Górę Oliwną, skąd można podziwiać panoramę Jerozolimy, a następnie na górę Syjon. Przejazd do Betlejem: Bazylika Narodzenia Pańskiego - miejsce, gdzie narodził się Jezus. Wizyta w sklepie z dewocjonaliami, czas wolny na zakupy pamiątek i na obiad. Droga powrotna do granicy z Egiptem (ok. 310 km), przejazd do Sharm (powrót ok. 01:00-02:30). Uwaga! Kolejność zwiedzania punktów programu może ulec zmianie. Cena obejmuje izraelski podatek graniczny oraz polskiego przewodnika w Jerozolimie . Cena nie obejmuje napiwków (ok.3 USD). Płatne dodatkowo są również napoje do obiadu.
    Cena ok. 160 USD.

    BIAŁY KANION

    Całodniowa wycieczka, podczas której można połączyć to z czego słynie Synaj - pustynie, rafy koralowe i oazy. Wyjazd w godzinach porannych (ok. 5:00), dojazd do Doliny Ghazala (1,5h od Sharm el Sheikh) i postój w beduińskim namiocie. Następnie ekscytujący przejazd jeepem przez jedyną białą piaszczystą pustynię na Synaju. Dojazd do Białego Kanionu, po przejściu którego (ok. 1,5 h) docieramy do oazy Ain Khudra znanej z licznych drzew palmowych i naturalnych źródeł wody. Następnie przejazd jeepem przez biała pustynię do plaży Blue Hole, gdzie istnieje możliwość snurkowania (wynajem sprzętu za dodatkową opłatą) oraz czas na obiad (napoje dodatkowo płatne). Przejażdżka na wielbłądach wzdłuż plaży Morza Czerwonego (w cenie). W drodze powrotnej czas wolny na zakupy na bazarze Ramzes. Powrót do hotelu ok. 17:00.
    Cena ok. 65 USD.

    SUPER JEEP SAFARI

    Całodniowa wycieczka 4 w 1, czyli jeepy, snurkowanie,wielbłądy i czas na zakupy. Wyjazd po śniadaniu (ok. 08:00), rajd jeepem praz pustynię i postój w beduińskim namiocie. Następnie przejazd do Dahab i wizyta w oazie. Kolejny punkt to przejazd do Blue Hole gdzie istnieje możliwość snurkowania (wynajem sprzętu za dodatkową opłatą) oraz czas na obiad (napoje dodatkowo płatne). Przejażdżka na wielbłądach wzdłuż plaży Morza Czerwonego (w cenie). W drodze powrotnej czas wolny na zakupy (ok. 30 min). Powrót do hotelu ok. 17:30.
    Cena ok. 65 USD.

    CITY TOUR

    Wycieczka po mieście. W programie Old Market i Soho Square. Pragniemy zapoznać Państwa z miastem Sharm el Sheikh oraz dać kilka wskazówek jak spędzić wolny czas, gdzie najlepiej pojechać oraz pokazać Państwu miejsca, gdzie zrobić udane zakupy.
    Cena ok. 17 USD

    PARK NARODOWY RAS MOHAMED (statkiem)

    Park Narodowy Ras Mohamed to miejsce, gdzie turyści mogą na własne oczy zobaczyć piękno podwodnego świata Morza Czerwonego. Rafa koralowa, budowana przez ponad 150 gatunków koralowców oraz tysiące fantastycznie ubarwionych ryb. Jest to wyprawa statkiem, z możliwością zejścia do wody, by obejrzeć piękno przyrody tego miejsca. W trakcie rejsu serwowany jest lunch oraz napoje. Wstęp do parku dodatkowo płatny - 5 USD. Wyjazd z hotelu ok. godziny 07:30, powrót planowany jest na godzinę 17:00. Trzy postoje na morzu, w tym 2 poza parkiem, gdzie istnieje możliwość nurkowania.
    Cena ok. 70 USD.

    KAIR 1 dzień samolotem lub 2 dni autokarem (z noclegiem w Kairze)
    .
    Zwiedzanie Muzeum Narodowego oraz Muzeum Papirusa, po czym przejazd do Gizy, gdzie zwiedzamy Piramidy i Sfinksa. Czas na zakupy - papirus, perfumy egipskie oraz złoto. Dla chętnych proponujemy również rejs feluką po Nilu. W cenie lunch (bufet) w restauracji z widokiem na Nil (napoje płatne dodatkowo). Należy zabrać paszport z wizą (dodatkowo płatna 25 USD).
    Cena ok. 130 USD autokarem i 275 USD samolotem
    .
    SEASCOPE - ŁÓDŹ PODWODNA
    Godzinna wyprawa "półpodwodną łodzią", która pływa na powierzchni, a jej kadłub jest zanurzony w wodzie na ok. 4 m. Podwodna wyprawa polega na oglądaniu w panoramicznych, przeszklonych ścianach podwodnego świata "na sucho".
    Cena ok. 50 USD

    SAFARI NA PUSTYNI - quady

    Przejazd przez pustynię na czterokołowych motocyklach (quadach) do wioski beduińskiej (ok. 45 min./1strona). Czas trwania ok. 2,5 godz.
    Cena - 1 osoba na motorze 35 USD, 2 osoby na motorze 45 USD
    .
    Inne propozycje (szczegóły u rezydenta):
    PETRA - samolotem (cena ok. 425 USD), DELFINARIUM SHOW (cena ok. 35 USD), pływanie z delfinami (cena ok. 180 USD), AQUA PARK (cena ok. 50 USD), NURKOWANIE -z polskojęzycznym instruktorem (cena od 85 USD/dzień nurkowy), KOLACJA BEDUIŃSKA (cena ok. 50 USD).
    Uwaga! Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.
    Inne

    EGIPT SHARM EL SHEIKH - informacje ogólne
    Waluta
    EGP - funt egipski. 1 USD = ok.18 EGP 1 EUR = ok.20 EGP. Warto zabrać euro lub dolary (nie są akceptowane banknoty wydane przed 1996 r.) . Pieniądze można wymienić w licznych kantorach w hotelach lub w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
    Język urzędowy

    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Egipcie trwa od połowy czerwca do połowy września. W pozostałych terminach część udogodnień hotelowych może być dostępna w ograniczonym zakresie lub nieczynna.
    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Wiza
    Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku), jednak wiza jest konieczna tylko w przypadku opuszczania przez turystów Synaju lub podczas niektórych wycieczek fakultatywnych(do Kairu).Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25USD.
    Wizy

    Wiza
    Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku), jednak wiza jest konieczna tylko w przypadku opuszczania przez turystów Synaju lub podczas niektórych wycieczek fakultatywnych (do Kairu). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25USD.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Best Reisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Idealne rozwiązanie na szalone wakacje z dziećmi. Przygotowano tu dla nich mnóstwo atrakcji - od aquaparku z najróżniejszymi zjeżdżalniami po szeroki wybór animacji.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    **** Egipt/Sharm El Sheikh

    Naszym zdaniem

    Komfortowy hotel na rozległym terenie. Malownicze krajobrazy, ciekawa architektura, atrakcje sportowo-rekreacyjne, ładny aquapark.

    Położenie

    W Nabg, w drugiej linii brzegowej (niecały kilometr od plaży, przejazdy busem),  niedaleko sklepów i lokali gastronomicznych, 14 km od  lotniska, 30 km od centrum  Naama Bay (odpłatne przejazdy busem hotelowym), 35 km od Old Market..

    Wyposażenie

    Eleganckie lobby z całodobową recepcją,  restauracja główna, restauracja amerykańska, restauracja azjatycka,  4 bary, kafejka internetowa, sklepiki,  pasaż ze sklepami, salon fryzjerski, room-service.

    Pokoje

    212 pokoi - wszystkie w klasycznym stylu, przestronne, funkcjonalnie wyposażone,  mają  klimatyzację, TV sat,  łazienkę z prysznicem i suszarką do włosów, telefon,  minibar, sejf, balkon lub taras (widok na aquapark). Większość stanowią pokoje standardowe (wg klasyfikacji lokalnej- superior). Istnieje możliwość rezerwacji zakwaterowania w pokojach rodzinnych (family, family superior oraz family suite).

    Wyżywienie  

    All inclusive  - śniadania, obiady, kolacje w formie bufetów (także tematyczne), późne śniadania, przekąski,  napoje bezalkoholowe, woda mineralna, kawa, herbata, alkohole lokalne w wyznaczonych lokalach, raz na pobyt kolacja w restauracji  a'la carte.

    Sport i rozrywka

    Kompleks basenów zewnętrznych, park wodny z leniwą rzeką i zjeżdżalniami zarówno dla dzieci jak i dorosłych, sauna, jacuzzi, łaźnia, siłownia, gimnastyka wodna,  aerobik, siatkówka plażowa, bilard, masaże, zabiegi kosmetyczne, animacje w dzień, program rozrywkowy wieczorem, sporty wodne.

    Dla dzieci

    Brodzik, zjeżdżalnie wodne, wysokie krzesełka, miniklub, plac zabaw. animacje.

    Uwagi

    Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Mapa Hotelu Coral Sea Aqua Club
    Zdjęcia lokalizacji (Egipt / Morze Czerwone / Sharm El Sheikh)
    Piekna rafa koralowa w rejonie Sharm El Sheikh w Egipcie
    Znany bazar Old Market w Sharm El Sheikh w Egipcie
    Park Ras Muhammad w Sharm El Sheikh w Egipcie
    Sharm El Sheikh, Synaj - Góra Mojżesza
    Piaszczyste plaże Sharm El Sheikh w Egipcie
    Wyspa Tiran z zatopionym wrakiem, Sharm El Sheikh, Egipt
    Luksusowa i pełna rozrywki dzielnica Naama Bay w Sharm El Sheikh w Egipcie
    Nabq Bay w Sharm El Sheikh w Egipcie
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Coral Sea Aqua Club

    4.7
    zdecydowanie polecam

    ja bym dał nie 4 a 5 czy wiecej gwaizdek. miejsce jest swietne, super akuapark, jedynym minusem jest odleglosc od plazy bo trzeba przejsc na druga strone ulicy przez sasiedni hotel. jedzenie pokoje i obsluga tez super. polecam!!!

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    4.1
    polecam

    Generalnie miejsce bardzo fajne i godne uwagi. Szczególnie ze względu na aquapark i duży system basenów dobry dla rodzin z dziećmi, do tego sporo animacji (angielskich). Smaczne jedzenie, wifi w holu ze darmo (wolne), sejf w pokoju też za darmo, klimatyzacja sprawna. Niestety w pokojach słychać hałasy, po którymś dniu można się przyzwyczaić, jednak na początku jest cięzko. Do tego obsługa bardzo przyjemna, pomocna i uprzejma, szczególnie opiekuje się dziećmi.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.1
    4.7
    zdecydowanie polecam

    Średniej wielkości, taki trochę kameralny, ale bardzo przyjemny. Dużo rodzin z dziećmi, więc jest dość głośno. Polecam głównie rodzinom :)))

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Coral Sea Aqua Club:
    • Lokalizacja
      2
    • Hotel
      3
    • Pokoje
      6
    • Wyżywienie
      1
    • Atrakcje
      i sport
      4
    • Obsługa
      3
    HolidayCheck
    Ocena Coral Sea Aqua Club:
    3 / 6

    Lato zimą 2014-02-18
    Szczegóły oceny hotelu Coral Sea Aqua Club:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Fantastyczny dla rodzin z dziećmi 2014-05-19
    Szczegóły oceny hotelu Coral Sea Aqua Club:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    5.8
    Super wakacje 2014-06-26
    Szczegóły oceny hotelu Coral Sea Aqua Club:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.0

    5.5
    Nastawiony na Anglików! 2015-01-22
    Szczegóły oceny hotelu Coral Sea Aqua Club:
    • Lokalizacja
      4.5
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      4.8

    Sharm El Sheikh- Nabq Bay- Coral Sea Aqua Club....postaram sie sprawiedliwie ocenic hotel... ogolne ...
    więcej

    4.7
    Polecamy - wracamy 2015-03-04
    Szczegóły oceny hotelu Coral Sea Aqua Club:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.0

    5.8
    Opalanie w zimie! 2015-04-07
    Szczegóły oceny hotelu Coral Sea Aqua Club:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
    • Obsługa
      5.0

    5.8
    Warto 2015-05-17
    Szczegóły oceny hotelu Coral Sea Aqua Club:
    • Lokalizacja
      5.5
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.7
    • Obsługa
      5.3

    Był to nasz drugi pobyt w Egipcie ( piwreszy w Titanic Palace w Hurgadzie ). Bardzo miła obsługa. Ws...
    więcej

    5.7
    Jeden z lepszych hoteli 2015-11-11
    Szczegóły oceny hotelu Coral Sea Aqua Club:
    • Lokalizacja
      5.6
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      5.8
    • Obsługa
      5.8

    nigdy nie pisze opini ale jak czytam negatyw że hotel nastawiony na anglików to włos sie jeży ...Co ...
    więcej

    5.7
    Idealny! 2016-08-21
    Szczegóły oceny hotelu Coral Sea Aqua Club:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      6.0

    5.7

    Coral Sea Aqua Club - możliwości zakwaterowania:

    Pokój 2-osobowy od ogrodu
    Pokój 2-osobowy w supercenie
    Pokój rodzinny
    Pokój rodzinny

    Coral Sea Aqua Club - Możliwości wyżywienia:


    Coral Sea Aqua Club - miasta wylotu:


    Coral Sea Aqua Club - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Coral Sea Aqua Club? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00