Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Grand Plaza (Hurghada), Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza (Hurghada), Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza (Hurghada), Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza (Hurghada), Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza (Hurghada), Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza (Hurghada), Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza (Hurghada), Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza (Hurghada), Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza (Hurghada), Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza (Hurghada), Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza (Hurghada), Morze Czerwone
1 / 11
Udogodnienia hotelu Grand Plaza (Hurghada)
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Grand Plaza (Hurghada)
star 4

Egipt: Morze Czerwone: Makadi Bay
Ocena hotelu Grand Plaza (Hurghada):
4.0 / 5
Średnia z 11 opinii
Szczegóły oceny hotelu Grand Plaza (Hurghada):
  • Lokalizacja
    4.4
  • Hotel
    4.1
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    3.8
  • Atrakcje
    i sport
    3.4
  • Jakość
    do ceny
    3.9
Ocena hotelu:
4.0 / 5
Średnia z 11 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 29 lipca 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 01 października 2018

Hotel Grand Plaza (Hurghada) w ofercie Biura podróży:

Net Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży i w niewielkiej odległości od lotniska jest często wybierany przez rodziny z dziećmi.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt/Hurghada

Strefa

Relaks/Economy

Dzieci

- 1 dziecko 2 do 12 lat - opłata tylko za przelot - 2 dziecko 2 do 5 lat - opłata tylko za przelot

Lokalizacja

południowa część, dzielnica hotelowa, przy promenadzie stare centrum Dahar - ok. 11 km centrum Sakkala - ok. 7 km lotnisko - ok. 6 km.

Atuty

- bezpośrednio przy prywatnej, piaszczystej plaży - bezpłatne leżaki i parasole na plaży - znakomita lokalizacja - blisko lotniska - aquapark dla dzieci - smaczna kuchnia - rewelacyjne położenie przy promenadzie

Plaża

Bezpośrednio przy hotelu, prywatna, szeroka, piaszczysta- żwirkowa z łagodnym zejściem do morza, leżaki, parasole, materace bezpłatnie. Dojście do plaży przez teren hotelu ok. 100 m - przejście przez promenadę.

Hotel

Czterogwiazdkowy hotel fantastycznie położony, zapewnia wiele atrakcji zarówno dla dorosłych jak i dla dzieci, goście hotelu mogą korzystać z aqua parku (3 zjeżdżalnie) w sąsiednim hotelu Grand Plaza Resort. Hotel posiada ok. 230 pokoi, 2 piętra, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracje, sejf w recepcji, kantor, bankomat, pasaż handlowy, m.in. sklep z biżuterią, perfumeria, salon tatuażu, całodobowy room-service, lekarz na wezwanie, fryzjer.

Udogodnienia

Całodobowa recepcja, pralnia, przechowalnia bagaży, kilka restauracji i barów, bar przy plaży i bar pzy basenie.

Internet

W pokoju i na terenie hotelu dodatkowo płatny 1h ok. 4 $, 24 h ok. 8 $.

Pokoje

Standardowy - 2os., możliwość 1 lub 2 dostawek, elegancko i komfortowo urządzone, klimatyzacja, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, WC, TV SAT, telefon, sejf, mini lodówka (zawartość dodatkowo płatna), balkon lub taras. Widok na morze za dodatkową opłatą.

Restauracje i bary

restauracja główna La Palma - dania kuchni międzynarodowej restauracje Casa Mia - włoska restauracja - a la carte dodatkowo płatna restauracja Catamaran - dania w formie bufetu, kuchnia lokalna, dania z grilla, owoce morza, 3 bary - Café de Paris, Sea Breeze, Layail Bar, Shisha Corner - dodatkowo płatny

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

Hotel posiada 2 baseny w tym wydzielona część dla dzieci, możliwość korzystania z aqua parku (3 zjeżdżalnie) w sąsiednim hotelu Grand Plaza Resort, pokój gier, gry planszowe, bilard, siatkówka plażowa, tenis stołowy, siłownia, rzutki, animacje dzienne i wieczorne, (część z tych atrakcji może być dodatkowo płatna), karaoke.

Płatne

SPA - łaźnia turecka, jacuzzi, masaż, sauna, salon piękności, centrum sportów wodnych (windsurfing, nurkowanie), pralnia, lekarz na wezwanie, internet, kort do tenisa, bilard, internet, wypożyczalnia rowerów.

Dla dzieci

Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bezpłatnie na życzenie, mini klub dla dzieci w wieku od 4 - 12 lat (otwarty w godz. 10:00 - 12:30 i 15:00 - 17:00), wysokie krzesełka w restauracji. Opiekunka dla dzieci na życzenie - dodatkowo płatna.

All Inclusive

07.00 - 10.30 śniadanie w res. La Palma w tym soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), kawa, herbata, woda mineralna 10.30 - 13.00, 15.00 - 17.00 - przekąski/snaki w barze Cafe de Paris, Sea Breeze Bar, 13.00-15.30 obiad w formie bufetu w restauracji głównej - bogaty wybór sałatek, dań głównych, deserów, owoców i przekąsek, kawa, herbata, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), piwo oraz wino 19:00-22.30 kolacja w formie urozmaiconego bufetu, kawa, herbata, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), piwo oraz wino 11:00 -22.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole piwo, wino białe i czerwone i drinki na bazie alkoholi lokalnych serwowane w lobby bar, barze przy plaży w godzinach funkcjonowania poszczególnych barów Szczegółowy program all inclusive klienci otrzymają po przyjeździe do hotelu.

Oficjalna kategoria

4 gwiazdki

Strona hotelu

www.grand-plaza.net

Nasza ocena

Pokój **** Położenie ***** Wyżywienie **** Sport/rozrywka ****

Cena obejmuje

opiekę polskiego rezydenta ,przelot samolotem z opłatą lotniskową, bagaż główny oraz podręczny, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 3,4,7,10,11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu, pakiet ubezpieczeniowy Europaische Reiseversicherung AG (NNW, KL i bagaż) oraz składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

Cena nie obejmuje

wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia, napojów do posiłków jeśli w opisie hotelu nie podano inaczej oraz lokalnych opłat klimatycznych i podatków turystycznych płatnych na miejscu przy zakwaterowaniu, a także innych wydatków osobistych

City Tour Hurghada

Objazd po Hurghadzie z przewodnikiem polskojęzycznym. Przejazd do starego centrum miasta El Dahar - meczet oraz kościół koptyjski, akwarium morskie z przepięknym okazami z Morza Czerwonego ( płatne 3$). Czas na zakupy pamiątek, w tym, Galeria papirusów. Cena ok. 15 USD/os.

Kair

Kair jest największą metropolią w Afryce, która łączy ślady najstarszej cywilizacji ze współczesnością. Stanowi również centrum politycznego i kulturalnego świata arabskiego. W programie zwiedzanie Muzeum Kairskiego z zabytkami kultury i sztuki dawnej cywilizacji, przejazd do Gizy, gdzie znajdują się słynne piramidy - Cheopsa, Chefrena i Mykerinosa oraz monumentalna rzeźba Sfinksa, a po obiedzie wizyta w Pałacu Esencji Kwiatowych i Instytucie Papirusu. Powrót do hotelu w późnych godzinach nocnych. Cena ok. 90 USD/os. W przypadku transportu samolotem ok. 280 USD/os.

Luksor

Ze względu na tak olbrzymią ilość zabytkowych obiektów Luksor nazywany jest często największym muzeum świata na otwartej przestrzeni i został wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwiedzanie rozpoczyna się od zachodniego brzegu, gdzie znajdują się kolosy Memnona, Dolina Królów z wykutymi w skale grobowcami faraonów oraz Świątynia Królowej Hatszepsut - budowla sakralna zbudowana u stóp gigantycznej ściany skalnej w Deir el Bahari (Teby) w XV w. p.n.e. Po wizycie w manufakturze alabastru i obiedzie przejazd na wschodni brzeg i zwiedzanie kompleksu świątyń w Karnaku. Cena ok. 90 USD/os.

Blue Trip

Całodzienna wycieczka morska, sprzęt ABC wypożyczamy w porcie, możliwość spróbowania swoich sił w snorkelingu i podziwiania wspaniałych raf koralowych Morza Czerwonego ( postój 2 razy po godzinie na dwóch różnych rafach). Czas wolny na plaży na wyspie. W trakcie snorkelingu obiad serwowany na łodzi, a do niego zimny napój. Cena ok. 25 USD/os.

Nurkowanie - Intro Diving

Niesamowite przeżycie- odkrywamy rafy koralowe w sprzęcie nurkowym pod opieką instruktorów Padi. Na pierwszy raz - Intro Diving. Całodniowa wycieczka, dwie sesje nurkowe po 15 minut- nurkowanie z łodzi na wodach otwartych. W cenie sprzęt, lunch, napoje, snorkeling w przerwach. KURS PADI 4 DNIOWY 280$ Cena ok. 45 USD/os.

Mahmya - Rajska Wyspa

Piaszczysta plaża, turkusowe morze i przepiękne rafy koralowe, Opalanie, relaks i błogie lenistwo z dala od gwaru i wielkiego miasta. Do Państwa dyspozycji bezpłatna wypożyczalnia sprzętu ABC, parasole, maty. W cenie obiad w restauracji na wyspie. Napoje dodatkowo płatne. Cena ok. 80 USD/os.

Quady poranne - 3 godziny

Poranna przejażdżka quadami po pustyni. Cena ok. 35 USD/os.

Doskonała wycieczka dla dorosłych i dla dzieci. W programie

jazda jeepami, quadami ok. 20 minut, spidecarami oraz na wielbłądzie, zwiedzanie wioski beduińskiej, terrarium z egzotycznymi zwierzętami, kolacja, pokaz folklorystyczny oraz oglądanie gwiazd przez teleskop. Cena ok. 40 USD/os.

Super Sahara Park Quadami

Zabawa i spora dawka adrenaliny podczas 3 godzinnej niezapomnianej wyprawy quadami ( ok. 40 km) w okolice Gór Morza Czerwonego. W programie - wizyta w wiosce beduińskiej, przejażdżka na wielbłądach, beduińska kolacja, napoje bezalkoholowe, zachód słońca nad górami, orientalne show ( taniec brzucha, wirujący derwisz, fakir show). Do jazdy na quadach należy mieć ukończone 16 lat. Cena ok. 45 USD/os.

Blue Aquarium, rejs po morzu

„Rybki przez szybki" - możliwość podziwiania bogactwa raf koralowych Morza Czerwonego - krótki rejs w kierunku raf, następnie przejście pod pokładem ( ok. 2,5 m pod wodą). Znajdują się tam panoramiczne okna pozwalające obserwować bogactwo podwodnego świata. Cena ok. 40 USD/os.

Delfinarium

Wizyta w delfinarium, gdzie odbywa się pokaz akrobacji i niezwykłych umiejętności w wykonaniu delfinów pod okiem zawodowych treserów. Możliwość dokupienia po pokazie pływania z delfinami w basenie- płatne dodatkowo ok. 65 USD/5 min i ok. 90 USD/10 min. Cena ok. 45 USD/os.

Łódź podwodna Submarine

Dopłynięcie łodzią do platformy, z której schodzi się do łodzi podwodnej. Łódź zanurza się na głębokość ok. 20 m i podczas ok. 35 min rejsu podziwia się urzekającą faunę i florę podwodnego świata. Cena ok. 60 USD/os. Net Holiday Sp z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży i w niewielkiej odległości od lotniska jest często wybierany przez rodziny z dziećmi.


Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży i w niewielkiej odległości od lotniska jest często wybierany przez rodziny z dziećmi.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie:

10 km od centrum Sakkali, 5 km od lotniska. Hotel usytuowany na powierzchni 30.000 m2.

 

Pokoje:

w budynku głównym: 210 pokoi standardowych, 12 pokoi rodzinnych (2 pokoje); klimatyzacja centralna, TV, suszarka, telefon, minibar (bezpłatny - w dniu przyjazdu, codziennie - woda), sejf (bezpłatny), wanna lub prysznic, terakota, balkon lub taras.

 

Wyposażenie hotelu:

restauracje w budynku, 2 restauracje na wolnym powietrzu, 3 bary, winda, 2 baseny odkryte (1.000, 350 m2 - podgrzewany)

 

Rozrywki i usługi:

Bezpłatne: siłownia, tenis stołowy, kort tenisowy, siatkó;wka, siatkó;wka plażowa, surfing (30 min. dziennie, wymagana licencja), kajaki, aerobik, szachy, animacje, rzutki.

Płatne: room service, łącze internetowe w lobby, kawiarenka internetowa, pralnia, salon piękności, centrum SPA, sauna, masaż, jacuzzi, łaźnia turecka, rakiety i piłki do tenisa, lekcje tenisa, centrum nurkowe, dyskoteka, bilard.

 

Dla dzieci:

brodzik, animacje, miniklub, opiekunka (płatna), krzesełka w restauracji, plac zabaw, łó;żeczka (na życzenie).

 

Plaża:

przy hotelu, prywatna, piaszczysta, 300 m długości. Parasole, leżaki, materace i ręczniki bezpłatne. Przejście na plaże przez promenadę. Skała koralowa przy zejściu do morza.

 

Wyżywienie:

All Inclusive (11:00-24:00)

Posiłki: śniadanie, obiad, przekąski, podwieczorek, kolacja, późny posiłek. Napoje zawarte: lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

System nie zawiera: napoi importowanych, sokó;w ze świeżych owocó;w, napoi serwowanych w butelkach.

Restauracje a'la carte: włoska - płatna. Wymagana rezerwacja.

Cena zawiera:

  • przelot,
  • zakwaterowanie w hotelu,
  • transfery,
  • wyżywienie wg oferty,
  • ubezpieczenie,
  • opiekę rezydenta.

 

Cena nie zawiera:

  • wizy płatnej na lotnisku - 15 USD.

 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży i w niewielkiej odległości od lotniska jest często wybierany przez rodziny z dziećmi.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży i w niewielkiej odległości od lotniska jest często wybierany przez rodziny z dziećmi.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

Grand Plaza Hotel znajduje się bezpośrednio przy piaszczystej prywatnej plaży, w odległości 8 km od centrum miasta i 4 km od lotniska. HOTEL OFERUJE:
Na terenie hotelu znajdują się: 2 baseny odkryte, boisko do tenisa, basen na poziomie lobby z podgrzewaną wodą w okresie zimowym, brodzik dla dzieci, a także: centrum fitness, La Palma (restauracja główna), Casa Mia (restauracja włoska), Catamaran (potrawy z grilla), Cafe de Paris (lobby), Sea Breeze (przy basenie, przekąski i drinki), Om-Kolthoum Lounge (kącik egipski), Layali Bar (miejsce wieczornych spotkań). W hotelu istnieje możliwość skorzystania z internetu (Wi-Fi, kawiarenka w Grand Plaza Resort) oraz opieki medycznej 24h. W hotelu znajduje się ponadto w pełni wyposażona sala konferencyjna oraz szereg sklepów z pamiątkami i biżuterią.

 

Pokoje

W hotelu znajdują się 232 pokoje, w tym 8 pokoi typu suite i 12 rodzinnych (jeden większy pokój). Wyposażenie: klimatyzacja sterowana indywidualnie, minibar (płatny, 1 butelka wody dziennie w cenie), telefon, internet, tv, room service (płatny), suszarka, szlafrok, komplet do parzenia kawy lub herbaty, sejf. Pokoje mają taras lub balkon.

 

Wyżywienie

All inclusive: śniadania (7:00-11:00), obiady (13:00-15:30), kolacje (19:00-22:30), przekąski w ciągu dnia w godz. 11:00-13:00 oraz 15:30-17:00. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe serwowane są w wybranych barach w godzinach ich pracy między 9:00 a 24:00, alkohole od 11:00. Napoje importowanie i ze świeżych owoców są dodatkowo płatne. Za dodatkową opłatą dostępne są ponadto restauracja a’la carte oraz shisha corner.

 

Sport i rozrywka

W tym hotelu na pewno nie można się nudzić, dla Gości przygotowano zajęcia z aerobiku, dzienne i wieczorne animacje, gimnastykę, piłkę plażową, lekcje tańca, kort tenisowy oraz bilard (płatny), rzutki i boccia. Na plaży znajduje się centrum sportów wodnych, gdzie można wypożyczyć łódki, kajaki, sprzęt do snorkelingu. Odpłatnie: narty wodne, banan, łódka ze szklanym dnem, lekcje windsurfingu oraz centrum SPA.

 

Dzieci

Dla najmłodszych przygotowano: Kids Club, brodzik i dzienne animacje. Możliwość wynajęcia opiekunki (odpłatnie).

 

Cena zawiera:

  • bilet lotniczy,
  • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,
  • zakwaterowanie w hotelu,
  • wyżywienie, 
  • opłatę lotniskową,
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta;
  • ubezpieczenie NNW, KL; bagaż,
  • podatek VAT.


Cena nie zawiera:

  • wizy egipskiej 15 USD płatnej na lotnisku w Hurghadzie

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży i w niewielkiej odległości od lotniska jest często wybierany przez rodziny z dziećmi.


Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży i w niewielkiej odległości od lotniska jest często wybierany przez rodziny z dziećmi.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Nowoczesny hotel w zadbanym ogrodzie, spokojna okolica, relaksująca atmosfera, malownicze otoczenie. Goście mogą korzystać także z udogodnień hotelu Grand Plaza Resort, który wchodzi w skład kompleksu Grand Plaza Hotel&Resort.

Położenie

Bezpośrednio przy plaży, 10 km od centrum, 4 km od lotniska.

Wyposażenie

Restauracja główna (bufety) La Palma z widokiem na basen i morze, restauracja włoska, barbeque, bar w lobby, bar przy basenie, bar orientalny, Layali Bar z muzyką na żywo centrum biznesowe z salą konferencyjną, salon fryzjerski, pralnia, minicentrum handlowe, punkt wymiany walut, bankomat, salon gier, łącza internetowe (odpłatnie).

Pokoje

Eleganckie, komfortowo wyposażone, klimatyzowane, z łazienką (suszarka do włosów), telefonem, TV sat, lodówką, czajnikiem (kawa, herbata), sejfem, 90% z balkonem lub tarasem (widok na morze, basen lub ogród). Możliwość wynajęcia pokoi rodzinnych.

Wyżywienie

All Inclusive: Wczesne śniadania kontynentalne, śniadania, obiady, kolacje w formie bufetów, późne kolacje, kawa, herbata (prócz espresso, cappuccino i po turecku), lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe, przekąski (do godz. 01.00), lody w barze przy basenie, codziennie butelka wody w minibarze. W ramach pakietu all inclusive sport (np. tenis, 30 min. windsurfingu dziennie, ekwipunek do snorkelingu i inne) oraz rozrywka.

Sport i rozrywka

2 baseny (w tym podgrzewany) z tarasami słonecznymi i wysepką, fitness center, bilard, tenis stołowy, korty tenisowe, siatkówka plażowa, szachy ogrodowe, salon odnowy biologicznej z sauną i jacuzzi, gabinetem masażu, centrum sportów wodnych; rowery wodne, kajaki, snorkeling (30 minut gratis), narty wodne, łódź ze szklanym dnem, nurkowanie głębinowe (także kursy), dzienne animacje, nauka tańca i gotowania, wieczorny program rozrywkowy, występy folklorystyczne.

Dla dzieci

Miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat, plac zabaw, brodzik, możliwość wynajęcia opiekunki, łóżeczka niemowlęce.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży i w niewielkiej odległości od lotniska jest często wybierany przez rodziny z dziećmi.


Orex
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży i w niewielkiej odległości od lotniska jest często wybierany przez rodziny z dziećmi.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Category

4

Region

HURGHADA

Opis oferty:

Doskonałe położenie hotelu: bezpośrednio przy pięknej piaszczystej plaży i małej zatoce, do dyspozycji gości: budynek 3-piętrowy, restauracja główna, restauracja a'la carte z kuchnią włoską, kilka barów, recepcja, baseny (w tym 1 z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym), sala konferencyjna.

POKOJE:

W hotelu znajduje się 232 pokoje, w tym 8 apartamentów i 12 pokoi rodzinnych; wyposażenie: klimatyzacja, balkon lub taras, mini bar, TV/SAT, sejf, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów.

W HOTELU:

kantor, lekarz, centrum nurkowe, wypożyczalnia limuzyn, sklepy, jubiler, centrum Spa, sauna, jacuzzi, łaźnia parowa, masaże, bilard, sporty wodne na plaży, kącik internetowy, Internet, oświetlenie kortu tenisowego i wypożyczenie sprzętu, wypożyczalnia rowerów.

KONTAKT:

www.grand-plaza.net

POŁOŻENIE:

Odległość od lotniska ok. 8 km, odległość do centrum Hurghady ok. 10 km.

PLAŻA:

Prywatna-piaszczysta plaża znajduje się bezpośrednio przy hotelu, serwis plażowy bezpłatny (ręczniki, leżaki, materace, parasole).

WYŻYWIENIE:

all inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel, przekąski, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, dodatkowo płatne są napoje importowane oraz wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki i napoje butelkowane.

DLA DZIECI:

mini klub (4-12 lat), opiekunka (płatna), mini dyskoteka, łóżeczko dla niemowląt, brodzik, plac zabaw.

SPORT I ROZRYWKA:

animacje, muzyka na żywo, aerobik, wodny aerobik, siłownia, tenis stołowy, kort tenisowy, siatkówka plażowa.


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży i w niewielkiej odległości od lotniska jest często wybierany przez rodziny z dziećmi.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży i w niewielkiej odległości od lotniska jest często wybierany przez rodziny z dziećmi.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:
Grand Plaza Hotel jest 4* obiektem położonym niedaleko prywatnej, piaszczystej plaży. Znajduje się niecałe 10km od lotniska w Hurghadzie
Plaża:
Obiekt znajduje się około 350 metrów od prywatnej, złocistej piaszczystej plaży. Parasole, leżaki oraz ręczniki na plaży - bezpłatnie.
Do dyspozycji gości:
Na terenie hotelu znajduje się: Recepcja 24-godz., 2 windy, lekarz, bankomat, kafejka internetowa, salon urody, sklep, 2 restauracje, główna "La Palma, oferująca śniadania, lunche oraz kolacje oraz Włoska "Casa Mia" (za dodatkową opłatą), 4 bary: Lobby bar, Pool bar, Shisha corner oraz Layali Bar (działający tylko w okresie Zimowym). Na terenie hotelu znajduje się główny basen oraz podgrzewany (działający tylko w okresie Zimowym). Dodatkowo 3 zjeżdżalnie dla najmłodszych.
Pokoje:
Obiekt składa się z jednego budynku głównego podzielonego na 3 piętra. Posiada 230 pokoi Do dyspozycji Standardowe pokoje 2-osobowe bądź pokoje rodzinne. Wszystkie pokoje wyposażone w: łazienkę (wanna/prysznic, wc, suszarka do włosów), indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV-sat, mini bar (2 duże butelki wody podczas przyjazdu, następnie 1 butelka dziennie). Dodatkowo płatne Wi-fi.
Wyżywienie:
Bogata formuła All Inclusive: śniadania (07:00 - 10:30), obiady (13:00 - 15:30), kolacje (18:30 - 22:00) - wszystkie posiłki w formie bufetu. Ponadto przekąski, ciastka, kanapki, pizza, lody serwowane w godzinach 15:00 - 17:00. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe, serwowane w barach w ciągu dnia od godziny 10:30 - 24:00
Program sportowy i animacyjny:
Bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych, klub dla najmłodszych, mini disco, plac zabaw. Ponadto dostępne (bezpłatnie): kort do tenisa, stół do ping ponga, siatkówka plażowa oraz centrum fitness (od 09:00 do 20:00). Za dopłatą: sprzęt do tenisa, bilard, wypożyczalnia rowerów, windsurfing, kajaki, snorkeling, centrum nurkowania, suana oraz jacuzzi, masaże.
Internet:
Dostęp do Wi-Fi na terenie hotelu dodatkowo płatny.
Kategoria lokalna:
****
Strona www:
www.grand-plaza.net
Naszym zdaniem:
Ciekawy 4 gwiazdkowy hotel, usytuowany niedaleko pięknej, złocistej plaży sprawi iż wakacje staną się tymi wymarzonymi.

Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: R.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatna na lotnisku ok. 25 USD/os.), wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy kazdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Inne
EGIPT HURGHADA - informacje ogólne
Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w licznych kantorach lub maszynach do wymiany walut w hotelach, a także w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
Czas
Zimą +1 godzinę w stosunku do czasu polskiego, latem taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l - 3 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od 2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie Hurghada
Najpopularniejsza miejscowość wakacyjna nad Morzem Czerwonym, będąca połączeniem szerokich piaszczystych plaż, błękitnego morza oraz gwarancji słonecznej pogody. Wyrosła od małej wioski rybackiej na ciągnącą się kilometrami oazę słońca i czystego morza - obecnie strefa turystyczna rozciąga się na ok. 40 km wzdłuż wybrzeża! To jeden z niewielu kurortów turystycznych, gdzie większość hoteli leży tuż przy plaży, kusząc amatorów leniwego wypoczynku nad morzem. Dzięki bliskości cudów starożytnego świata, takich jak Luksor z Doliną Królów czy Kom Ombo, jednocześnie stanowi fantastyczną bazę wypadową dla wycieczek objazdowych. Także miłośnicy sportów wodnych znajdą tutaj ogrom atrakcji - liczne centra nurkowe i kitesurfingu mieszczące się w hotelach oferują aktywny wypoczynek.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania, Wrocławia oraz Gdańska. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozkłady.
Wycieczki lokalne
Luksor i Karnak
Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach. W programie: świątynia w Karnaku (Aleja Sfinksów oraz Sala Hypostylowa), Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona - dodatkowo płatny), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad (napoje dodatkowo płatne).
Cena ok. 95
USD
/os.
Nurkowanie głębinowe
Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych polskich instruktorów.
Cena ok. 55 USD
/os.
Kair -Centrum arabskiego świata
Całodzienna wycieczka autokarem do stolicy Egiptu. W programie wycieczki: Muzeum Egipskie (wspaniałe skarby faraonów i niesamowite mumie), Sfinks i piramidy: Cheposa, Chefrena i Mykerynosa w Gizie (wejście do piramidy Chefrena dodatkowo płatne ok. 35 LE), najstarszy meczet Kairu - Meczet Amr Ibn Asa, kościół koptyjski, instytut papirusów oraz wytwórnia perfum. W trakcie zwiedzania obiad (napoje dodatkowo płatne).
Cena ok. 95 USD
/os.
Safari - Sahara Park
Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni. Wizyta w beduińskiej wiosce, w której poznamy zwyczaje Beduinów oraz ich zwyczaje. Przewidziana jest również jazda na wielbłądach oraz quadach, a także wizyta w terrarium. Na koniec dnia kolacja w promieniach zachodzącego słońca nad Saharą, przy dźwiękach muzyki arabskiej.
Cena ok. 55 USD
/os.
W galabiji przez miasto!
Popołudniowa wycieczka po Hurghadzie. Przebrani w tradycyjne, regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy Nową Marinę, gdzie w coffee shopie zapalimy fajkę wodą, następnie wizyta na lokalnym targu rybnym oraz obiad w restauracji rybnej (napoje dodatkowo płatne). Po obiedzie odwiedzimy najstarszą część miasta - Dahar, a dalej - akwarium, meczet i kościół koptyjski. Ostatnim przystankiem będzie wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajdują się: perfumeria, manufaktura papirusu oraz sklep z pamiątkami.
Cena ok. 60 USD
/os.
Jungle Aqua Park
Wycieczka do największego w Hurghadzie parku wodnego - idealna dla rodzin z dziećmi i nie tylko. Całodzienne all inclusive w aqua parku wliczone w cenę wycieczki (lunch, przekąski, lody, napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe). Powrót do hotelu wieczorem.
Cena ok. 50 USD
/os.
HURGHADA- ATRAKCJE
Na zakupy do Senzo Mall w Hurghadzie
Galeria handlowa Senzo usytuowana jest przy Safaga Road 61111. W galerii m.in.: szereg sklepów, z których wiele reprezentuje dobrze znane, międzynarodowe marki ale również strefę gastronomiczną, supermarket oraz park rozrywki. www.senzomall.com
Papas Bar
Nieduży lokal położony tuż przy wejściu na teren Mariny. Wieczorem jest tu zawsze tłoczno i gwarno. DJ-e grają świetną rockową i popową muzykę do tańca, a odważni mogą spróbować swoich sił w karaoke. www.papasbar.com
Ekskluzywna zabawa w Little Budda
Na wieczór w ekskluzywnym wydaniu w najdroższej dyskotece w Hurghadzie nie trzeba nikogo namawiać. Pomimo że wstęp kosztuje blisko 20 USD/os., to lokal przyciąga turystów niesamowitym klimatem, wystrojem oraz wyśmienitą muzyką. Można tutaj skosztować świetnych drinków i w gronie przyjaciół spędzić naprawdę niezapomniany wieczór. www.littlebuddha-hurghada.com
Delfinarium
Jedyna taka okazja, żeby obejrzeć show z udziałem przeuroczych delfinów: salta i skoki oraz różne zabawy z przedmiotami w wodzie i z instruktorem. To niezapomniany i fantastyczny 45-minutowy pokaz sztuczek i umiejętności tych inteligentnych ssaków!
Sporty wodne
Dla aktywnych gości hotele oferują sprzęt do sportów wodnych, z którego korzystanie jest z reguły płatne. Miła dawka orzeźwienia i niezapomnianych sportowych emocji po całodniowym upale!
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatna na lotnisku ok. 25 USD/os.), wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy kazdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

EGIPT HURGHADA - informacje ogólne
Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w licznych kantorach lub maszynach do wymiany walut w hotelach, a także w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
Czas
Zimą +1 godzinę w stosunku do czasu polskiego, latem taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l - 3 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od 2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie Hurghada
Najpopularniejsza miejscowość wakacyjna nad Morzem Czerwonym, będąca połączeniem szerokich piaszczystych plaż, błękitnego morza oraz gwarancji słonecznej pogody. Wyrosła od małej wioski rybackiej na ciągnącą się kilometrami oazę słońca i czystego morza - obecnie strefa turystyczna rozciąga się na ok. 40 km wzdłuż wybrzeża! To jeden z niewielu kurortów turystycznych, gdzie większość hoteli leży tuż przy plaży, kusząc amatorów leniwego wypoczynku nad morzem. Dzięki bliskości cudów starożytnego świata, takich jak Luksor z Doliną Królów czy Kom Ombo, jednocześnie stanowi fantastyczną bazę wypadową dla wycieczek objazdowych. Także miłośnicy sportów wodnych znajdą tutaj ogrom atrakcji - liczne centra nurkowe i kitesurfingu mieszczące się w hotelach oferują aktywny wypoczynek.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania, Wrocławia oraz Gdańska. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozkłady.

Wycieczki lokalne

Luksor i Karnak
Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach. W programie: świątynia w Karnaku (Aleja Sfinksów oraz Sala Hypostylowa), Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona - dodatkowo płatny), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad (napoje dodatkowo płatne).
Cena ok. 95
USD
/os.
Nurkowanie głębinowe
Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych polskich instruktorów.
Cena ok. 55 USD
/os.
Kair -Centrum arabskiego świata
Całodzienna wycieczka autokarem do stolicy Egiptu. W programie wycieczki: Muzeum Egipskie (wspaniałe skarby faraonów i niesamowite mumie), Sfinks i piramidy: Cheposa, Chefrena i Mykerynosa w Gizie (wejście do piramidy Chefrena dodatkowo płatne ok. 35 LE), najstarszy meczet Kairu - Meczet Amr Ibn Asa, kościół koptyjski, instytut papirusów oraz wytwórnia perfum. W trakcie zwiedzania obiad (napoje dodatkowo płatne).
Cena ok. 95 USD
/os.
Safari - Sahara Park
Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni. Wizyta w beduińskiej wiosce, w której poznamy zwyczaje Beduinów oraz ich zwyczaje. Przewidziana jest również jazda na wielbłądach oraz quadach, a także wizyta w terrarium. Na koniec dnia kolacja w promieniach zachodzącego słońca nad Saharą, przy dźwiękach muzyki arabskiej.
Cena ok. 55 USD
/os.
W galabiji przez miasto!
Popołudniowa wycieczka po Hurghadzie. Przebrani w tradycyjne, regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy Nową Marinę, gdzie w coffee shopie zapalimy fajkę wodą, następnie wizyta na lokalnym targu rybnym oraz obiad w restauracji rybnej (napoje dodatkowo płatne). Po obiedzie odwiedzimy najstarszą część miasta - Dahar, a dalej - akwarium, meczet i kościół koptyjski. Ostatnim przystankiem będzie wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajdują się: perfumeria, manufaktura papirusu oraz sklep z pamiątkami.
Cena ok. 60 USD
/os.
Jungle Aqua Park
Wycieczka do największego w Hurghadzie parku wodnego - idealna dla rodzin z dziećmi i nie tylko. Całodzienne all inclusive w aqua parku wliczone w cenę wycieczki (lunch, przekąski, lody, napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe). Powrót do hotelu wieczorem.
Cena ok. 50 USD
/os.
HURGHADA- ATRAKCJE
Na zakupy do Senzo Mall w Hurghadzie
Galeria handlowa Senzo usytuowana jest przy Safaga Road 61111. W galerii m.in.: szereg sklepów, z których wiele reprezentuje dobrze znane, międzynarodowe marki ale również strefę gastronomiczną, supermarket oraz park rozrywki. www.senzomall.com
Papas Bar
Nieduży lokal położony tuż przy wejściu na teren Mariny. Wieczorem jest tu zawsze tłoczno i gwarno. DJ-e grają świetną rockową i popową muzykę do tańca, a odważni mogą spróbować swoich sił w karaoke. www.papasbar.com
Ekskluzywna zabawa w Little Budda
Na wieczór w ekskluzywnym wydaniu w najdroższej dyskotece w Hurghadzie nie trzeba nikogo namawiać. Pomimo że wstęp kosztuje blisko 20 USD/os., to lokal przyciąga turystów niesamowitym klimatem, wystrojem oraz wyśmienitą muzyką. Można tutaj skosztować świetnych drinków i w gronie przyjaciół spędzić naprawdę niezapomniany wieczór. www.littlebuddha-hurghada.com
Delfinarium
Jedyna taka okazja, żeby obejrzeć show z udziałem przeuroczych delfinów: salta i skoki oraz różne zabawy z przedmiotami w wodzie i z instruktorem. To niezapomniany i fantastyczny 45-minutowy pokaz sztuczek i umiejętności tych inteligentnych ssaków!
Sporty wodne
Dla aktywnych gości hotele oferują sprzęt do sportów wodnych, z którego korzystanie jest z reguły płatne. Miła dawka orzeźwienia i niezapomnianych sportowych emocji po całodniowym upale!
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży i w niewielkiej odległości od lotniska jest często wybierany przez rodziny z dziećmi.


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży i w niewielkiej odległości od lotniska jest często wybierany przez rodziny z dziećmi.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Obiekt znajduje sie ok. 10 km od centrum HURGHADY ze sklepami i restauracjami, ok. 5 km od portu lotniczego w Hurghadzie; przystanek autobusowy w pobliżu hotelu, w pobliżu siostrzany Hotel Grand Plaza Resort 4* - po drugiej stronie ulicy.

PLAŻA

Piaszczysta - żwirkowa, bezpośrednio przy hotelu, prywatna, szeroka z łagodnym zejściem do morza, leżaki, parasole, materace bezpłatnie. 

HOTEL

KATEGORIA LOKALNA 4* Fantastycznie położony, zapewnia wiele atrakcji zarówno dla dorosłych jak i dla dzieci. Otwarty w 2008 roku. Hotel posiada 2 piętra i 2 windy. Goście hotelu mogą korzystać z aqua parku (3 zjeżdżalnie) w sąsiednim hotelu Grand Plaza Resort. 

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Lobby, recepcja 24 h z sejfem, 3 restauracje: Catamaran, La Palma oraz Casa Mia , 2 bary: przy basenie Sea Breeze oraz bar w lobby Cafe de Paris, ogród, 4 baseny zewnętrzne z wodą słodką, zintegrowany brodzik, jacuzzi zewnętrzne, taras słoneczny.

INTERNET

Wi-Fi w lobby i w pokojach płatne, Kawiarenka internetowa płatna.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Dwa duże baseny w tym wydzielona część dla dzieci, możliwość korzystania z aqua parku w sąsiednim hotelu Grand Plaza Resort, pokój gier, gry planszowe, bilard, siatkówka plażowa, tenis stołowy, siłownia, rzutki, animacje dzienne i wieczorne.

DLA DZIECI

Brodzik, animacje i zajęcia w mini klubie dla dzieci w wieku 4-12 lat, opiekunka (płatna), krzesełka w restauracji, mini disco, plac zabaw, łóżeczka (na zamówienie przed przyjazdem).

ZAKWATEROWANIE

Hotel posiada 232 pokoje. Standardowe pokoje wyposażone są w: łazienkę (wanna/prysznic, wc, suszarka do włosów), indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV-sat, mini bar (2 duże butelki wody podczas przyjazdu, następnie 1 butelka dziennie).  Pokoje z widokiem na morze wyposażone jak w pokój standardowy.

WYŻYWIENIE

All inclusive Śniadanie (07:00-10:30), obiad (13:00-15:30), kolacja (18:30-22:00), późny posiłek (22:30-00;00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski w wybranych barach, wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (11:00-00:00) Formuła nie zawiera: napojów importowanych, soków ze świeżych owoców, napojów serwowanych w butelkach. W cenie Kolacja Świąteczna (24.12) oraz Noworoczna (31.12) wliczona w cene imprezy  

INFORMACJE DODATKOWE

www.grand-plaza.net

CENA

Cena PLN dla oferty z przelotem zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (Uwaga !!! W hotelu Wadi Lahmy Azur kontakt z rezydentem tylko telefoniczny), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena PLN dla oferty z dojazdem własnym zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: opłaty za wizę egipską ok. 25 USD płatnej na lotnisku w Egipcie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

WARUNKI WJAZDOWE

wymagany paszport ważny 6 m-cy (ważność liczona od daty powrotu) dla obywateli Polski wiza pobytowa, ważna 30 dni do uzyskania w ambasadzie lub na lotnisku w Egipcie - koszt wizy 27 USD.Nowość! Możliwość wykupienia wizy przez portal https://visa2egypt.gov.eg, koszt wizy jednokrotnego przekroczenia 25 USD, wielokrotna - 60 USD. Po utworzeniu konta na portalu visa2egypt.gov.eg, należy potwierdzić rejestrację, a następnie zalogować się i wybrać polecenie aplikuj teraz". Kolejny etap to wybór rodzaju dokumentu. Trzeba też wypełnić formularz i uiścić opłatę za pomocą karty kredytowej lub debetowej. Po zaakceptowaniu zgłoszenia, internauta otrzyma link do finalnego dokumentu, który należy wydrukować, by pokazać go na granicy. Egipt zaleca, by o e-wizę występować najpóźniej na 7 dni przed planowaną podróżą. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem. Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/egipt


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży i w niewielkiej odległości od lotniska jest często wybierany przez rodziny z dziećmi.


TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży i w niewielkiej odległości od lotniska jest często wybierany przez rodziny z dziećmi.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

HURGHADA/EGIPT

Do dyspozycji gości

• recepcja 24 h • lobby • ogród • taras • 3 restauracje: Catamaran, La Palma oraz Casa Mia • 2 bary: przy basenie Sea Breeze oraz bar w lobby Cafe de Paris • basen zewnętrzny (ze słodką wodą, z częścią wydzieloną dla dzieci) • basen zewnętrzny (ze słodką wodą, podgrzewany w zależności od sezonu)

Wyposażenie

• Wi-Fi (w całym hotelu, płatne) • kawiarenka internetowa (płatna) • leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe (przy basenach i na plaży - w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

• sklep z pamiątkami • salon piękności • sala konferencyjna • room service (płatny) • lekarz (na telefon, płatny) • pralnia (płatna) • fryzjer • możliwość korzystania z 2 zjeżdżalni wodnych w hotelu Grand Plaza Resort

Karty

Visa, MasterCard, American Express, Diners Club

Liczba pokojów

230

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dla dzieci

• miniklub (4-12 lat) • minidyskoteka • łóżeczko dla dziecka (na zapytanie, w cenie) • plac zabaw • opieka nad dzieckiem (na zapytanie, płatna)

Sport i wellness

W cenie • tenis stołowy • sala fitness (9.00-20.00) • boiska do gier zespołowych • siatkówka plażowa

Płatne • tenis (oświetlenie kortu i sprzęt) • masaże • zabiegi kosmetyczne • sporty wodne (w ofercie firm zewnętrznych)

Rozrywka

• animacje • dyskoteka

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1

• Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Pokój rodzinny FZX1

• 4 os. • ok. 51 m2 • w głównym budynku • pokój dzienno-sypialny • sypialnia • klimatyzacja (centralnie sterowana) • suszarka do włosów • sejf • telefon • TV • zestaw do parzenia kawy/herbaty • Wi-Fi (płatne) • prysznic • WC • balkon lub taras

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1

• 1-3 os. • ok. 26 m2 • widok na morze • w głównym budynku • klimatyzacja (centralnie sterowana) • suszarka do włosów • sejf • telefon • TV • zestaw do parzenia kawy/herbaty • Wi-Fi (płatne) • prysznic • WC • balkon lub taras

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-3 os. • ok. 26 m2 • widok na ogród • w głównym budynku • klimatyzacja (centralnie sterowana) • suszarka do włosów • sejf • telefon • TV • zestaw do parzenia kawy/herbaty • Wi-Fi (płatne) • wanna lub prysznic • WC • balkon lub taras

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-15.00) i kolacja (18.30-22.00) w formie bufetu • lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10.00-23.00) • przekąski (10.00-12.00, 16.00-17.00) • nocna przekąska • minibarek (uzupełniony wodą mineralną na powitanie, płatny)


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży i w niewielkiej odległości od lotniska jest często wybierany przez rodziny z dziećmi.


Mapa Hotelu Grand Plaza (Hurghada)

Opinie o Hotelu Grand Plaza (Hurghada)

Wlasnie wrocilam z tego hoteliku,hotel godny polecenia;)pokoje w miare duze,codziennie sprzatane,jedzenie-duzy wybor,kazdy znajdzie cos dla siebie,obsluga-mila,uprzejma,zawsze usmiechnieta,w basenie woda czysta,duzo lezakow:)jeden mankament to brak animacji na wieczor ale mozna skorzystac z Hotelu Grand Plaza.Jestem zadowoalona z pobyty w tym hotelu.Polecam

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.3

Najlepszy, będę tu wracać!!!!!!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Pojechałam z mężem na sylwestra 2011/2012 - otrzymaliśmy pokój z 3 łóżkami , w starym budynku i na końcu korytarza a na ciepłą wodę trzeba było czekać minimum 5 minut. W pokojach brak mydełek ,szamponów. Chcąc mieć ładnie posprzątany pokój trzeba było dać po 1 dolarze( sami przychodzili do pokoju i nachalnie wyciągali ręce)Brak wieczorami animacji dla dorosłych i jakiejkolwiek dyskoteki.Jedzenie to porażka!!!Obsługa miła. Na recepcji oszukują ludzi tym bardziej jak wiedzą ,że ktoś nie zna języka.Plusem jest przepiękna plaża z promenadą na spacerki, basen podgrzewany, leżaki wygodne, ręczniki codziennie wymieniane.Drinki do godziny 1.00 .Hotel położony jest w centrum, wszędzie blisko i oczywiście nachalni Egipcjanie!!!To był już nasz 4 wyjazd do ciepłych krajów ,ale....hotel najgorszy z jakim się spotkaliśmy. Ogólnie - kto nie musi mieć wysokiego standardu to będzie zadowolony!!!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: może być
3.0

Wróciliśmy 18.10.. Szybko... Plusy: Hotel duży i przestronny, Basen, bardzo blisko do morza, kuchnia znośna, sprzedawcy wycieczek niezbyt nachalni, po zachodzie słońca hotel zyskuje .. zwłaszcza kolacja na zewnątrz przy basenie..alkochole dla nas ok.. brak limitów na pobieranie drinków, codziennie woda w lodówce, obsługa miła zwłaszcza basenowi niemniej kelnerzy nie oferują przyniesienia czegokolwiek.. tylko zbierają naczynia.. duży wybór jedzenia ale smak to już inna bajka.. Polecam nurkowanie z Black Shark w hotelu.. ale nie dawajcie im za nurkowanie z butlą więcej niż 40 dolców od osoby i 20 za snurkowanie.. to są ceny rynkowe i za tyle Wam sprzedadzą po negocjacji.. Minusy: Hotel swoje dobre lata ma daawno za sobą, wszędzie widać spękania, dziury, odchodzącą tapetę, rdza w łazience etc.. Pokoje sprzątane tylko pozornie, nie myte lustra, wanna itp.. tylko zamiatane i składana pościel, duży hotel=baaardzo długa podróż na basen lub jadalnie masakkraaaa, B R A K R A F Y!!!! Ci co mówią że jest piękna rafa to pimperzy wystawiający komentarze na korzyść Hotelu lub osoby które nigdy nie widziały rafy. To co zostało z rafy przy hotelu to martwa pokryta szlamem rafa z 5 rybkami.. ale dla kogoś kto wodział jedynie karpie w stawie to może być prawdziwa rafa. Aby zobaczyć rafę trzeba odpłynąć około 100 m od brzegu lub wycieczka statkiem.. A na odpłynięcie tak daleko nikt sie nie odważył poza nami więc..Hotel ścieki z prysznicy przy basenie odprowadza prosto do morza :) Brak chorągiewek: nie przeszkadzać tóre można zatknąć przy leżaku Animacje po rosyjsku.. I Animatorzy zwracają się do Ciebie w tym języku nie pytając nawet z kąd jesteś. Tłok na kolacji...albo jesteś przed kolacją i szybko zajmujesz miejsce albo lepiej przyjść po 2 godzinach.. kolejka do jedzenia wieczorem jak w PRL'u, brak Shisha Corner, siłownia to kpina rodem z osiedlowej piwnicy, z boku hotelu trwa BUDOWA INNEGO HOTELU, rosjanie lepiej obsługiwani co widać jak na dłoni, skaczą koło nich jak pasikoniki:), mało toalet(jedna przy plaży i jedna przy basenie) Hotel jest stary czego nie widać na tych pięknych zdjęciach z reklamy. Choć starają się sprzątać często hol i korytarze to jednak ukryć jego stanu się nie da. Najlepszy bar przy basenie otwarty tylko do 22:40 więc później trzeba się przenieść do obskurnego Cafe De Paris gdzie śmierdzi i obsługa już nie taka miła bo tam juz można zakupić inne alkochole i chyba to powinni robić klienci..:) AAAAa. i najważniejsze.. Alfa reklamuje go jako 5 gwiazdek jak i hotel sam siebie... :) bzdura!! Podsumowanie: Ogólnie polecamy: niewymagającym osobom które nie będą nurkować przy hotelu, osobom chcącym spędzić mile wieczory przy szklaneczce i przy basenie/plaży, szukającym odpoczynku. Nie polecamy: chcącym zobaczyć rzekomą rafę hotelową, szukających wrażeń, szukających towarzystwa osób młodych jako że średnia wieku w hotelu to 40 lat W razie pytań proszę pisać.. W miarę wolnego czasu odpowiem ewentualnie podeślę jakieś aktualne zdjęcia.. Polecam: rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom Przez pomyłkę umiescilem ten opis przy hotelu z Sharm ( a w tym nie byliśmy) za utrudnienia z tym związane przepraszam

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: może być
3.1

Właśnie wróciłyśmy z urlopu i jesteśmy bardzo zadowolone.Hotel składa się z 2 części:Grand Plaza,który położony jest bezpośrednio przy morzu i Grand Plaza Resort,który położony jest naprzeciw Grand Plazy,po 2giej stronie ulicy.My byłyśmy w tej pierwszej częsci.Hotel duży,zadbany,pokoje przestronne z balkonami,codziennie sprzątane.3baseny,jeden na poziomie 1go piętra.Jedzenie smaczne,dość różnorodne,dużo owoców(banany,pomarańcze.granaty,jabłka,gruszki,melony)pyszne desery i ciasta.Zadnych kolejek do jedzenia,jak tylko coś się kończyło natychmiast było donoszone,Kolacje codziennie w restauracji pod gołym niebem.przy basenie,w czasie których czas umilały nam dyskretne występy artystów wokalnych(pianista,skrzypek,gitarzysta).Hotel bezpośrednio przy uroczej promenadzie,gdzie znajduje się mnóstwo sklepików,10 min spacerkiem i juz mamy kawiarenki do wyboru do koloru.Sympatyczny rezydent Ayman,zawsze uśmiehnięty,pomocny.Jednym słowem super!Nie rozumię kompletnie tych negatywnych opinii,bo byłam już 5 razy w Egipcie i ten pobyt uważam za udany.Wróciłyśmy zadowolone,wypoczęte,pieknie opalone,więc czego chcieć więcej.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Polecam osobom lubiącym spokój.Obsługa ok. ale zdarzają się też natręci czekający na bakszysz.Pokoje sprzątane codziennie,jedzenie trochę monotonne ale zawsze można coś było znaleźć dla siebie.Wybraliśmy z żoną ten hotel ze względu na dziecko,i to była dobra decyzja;baseny,zjeżdżalnie+bar w basenie;)Plaża w hotelu Grand Plaza niespecjalna(martwa rafa)ale zawsze można znaleźć wolne leżaki.DLA LENIWCÓW ;)))

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

Spedziłam tydzień w all incl.w VI 2010. Hotel pod względem lokalowym i pobytowym bardzo dobry. Budynek, baseny , plaża bardzo dobrze zorganizowane. Pokoje przyjemne i czyste. Niestety wyłacznie zasiedlony przez Rosjan i Arabów. Najgorsze było jedzenie. Bardzo mały wybór dań na kolację, codziennie kurczak z grila, watroba wołowa smażona z cebulą!!! Gotowanie było wyraźnie pod rosjan, mało wymagających- np. BORSZCZ!!!!/ zupa nie pzypominająca naszego barszczu/Okropne. Do tego jedynymi owocami były ćwiartki pomarańczy i daktyle, gdzie w tym czasie Egipt pełny jest mango, melonów , arbuzów etc. Nie uświadczysz na śniadanie pomidora, pzrez 7 dni pobytu nie podano ich na śniadanie ani razu. Za to pełne michy krojonej surowej kapusty!!!! Okropne.Chleb tostowy nakrojony w pierwszy dzień dotrwał z nami do ostatniego dnia. Tylko przewracano sterty kromek celem odświeżenia. Nie polecam. Na koniec dopisano mi do rachunku kwotę, z usługę z której nie korzystałam. NIE POLECAM!!!

POLECAM:
Podsumowanie: odradzam
2.9

Hotel zadbany , czysty , piękna zieleń. Możliwość spacerów promenadą. Wyżywienie dobre , coś każdy znajdzie dla siebie. Możliwości nurkowania raczej ograniczone. Sympatyczna i ładna pilotka p. Martynka.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.3

Dla osób lubiących duże obiekty, wszędzie daleko. Zbyt duża ilość wczasowiczów, nie wyrabiali się kelnerzy, kolejki do stołówki !! Silny prąd w morzu (przy hotelu) który bardzo utrudniał snorkowanie. Uważajcie na to co mówi operator u którego kupujecie wycieczkę, zgłosiłem 2 pokoje obok siebie i na 1p ponieważ z małymi dziećmi, dostałem 1 piętro. W hotelu twierdzili że nic nie wiedzą. Grr.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: może być
3.3

Moim zdaniem hotel jest bardzo fajny. Chociaż z rodziną często nie bywaliśmy w hotelu bo wyjeżdżaliśmy na całe dnie zwiedzać. Ale nie zabrakło czasu na kąpiele w basenach co dzieciaki tak uwielbiają. ;)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
  • figure
  • figure
Podsumowanie: polecam
3.7

Grand Plaza (Hurghada) - możliwości zakwaterowania:

run of the house family
run of the house standard
Sea View Standard SV
pokoj 2 osobowy + 1 dostawka
pokoj 2 osobowy + 2 dostawki
Pokój 2 os.
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy w supercenie
fr family room
fr family room
Pokój rodzinny
pr promo room
pr promo room
pokoj 1 osobowy
srgv standard room gv
srgv standard room gv
srgv standard room gv
srsv standard room sea view
srsv standard room sea view

Grand Plaza (Hurghada) - Możliwości wyżywienia:


Grand Plaza (Hurghada) - miasta wylotu:


Grand Plaza (Hurghada) - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Grand Plaza (Hurghada)? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00