cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
Hotel Siva Port Ghalib (ex. Crowne Plaza Sahara Sands), Morze Czerwone
1/20
Hotel Siva Port Ghalib (ex. Crowne Plaza Sahara Sands), Morze Czerwone
2/20
Hotel Siva Port Ghalib (ex. Crowne Plaza Sahara Sands), Morze Czerwone
3/20
Hotel Siva Port Ghalib (ex. Crowne Plaza Sahara Sands), Morze Czerwone
4/20
Hotel Siva Port Ghalib (ex. Crowne Plaza Sahara Sands), Morze Czerwone
5/20
Hotel Siva Port Ghalib (ex. Crowne Plaza Sahara Sands), Morze Czerwone
6/20
Hotel Siva Port Ghalib (ex. Crowne Plaza Sahara Sands), Morze Czerwone
7/20
Hotel Siva Port Ghalib (ex. Crowne Plaza Sahara Sands), Morze Czerwone
8/20
Hotel Siva Port Ghalib (ex. Crowne Plaza Sahara Sands), Morze Czerwone
9/20
Hotel Siva Port Ghalib (ex. Crowne Plaza Sahara Sands), Morze Czerwone
10/20
Hotel Siva Port Ghalib (ex. Crowne Plaza Sahara Sands), Morze Czerwone
11/20
Hotel Siva Port Ghalib (ex. Crowne Plaza Sahara Sands), Morze Czerwone
12/20
Hotel Siva Port Ghalib (ex. Crowne Plaza Sahara Sands), Morze Czerwone
13/20
Hotel Siva Port Ghalib (ex. Crowne Plaza Sahara Sands), Morze Czerwone
14/20
Hotel Siva Port Ghalib (ex. Crowne Plaza Sahara Sands), Morze Czerwone
15/20
Hotel Siva Port Ghalib (ex. Crowne Plaza Sahara Sands), Morze Czerwone
16/20
Hotel Siva Port Ghalib (ex. Crowne Plaza Sahara Sands), Morze Czerwone
17/20
Hotel Siva Port Ghalib (ex. Crowne Plaza Sahara Sands), Morze Czerwone
18/20
Hotel Siva Port Ghalib (ex. Crowne Plaza Sahara Sands), Morze Czerwone
19/20
Hotel Siva Port Ghalib (ex. Crowne Plaza Sahara Sands), Morze Czerwone
20/20
mapakliknij aby aktywować mapę
Ocena
hotelu:
4.4 / 5
Najbliższy termin
09.02 - 12.02
już od 536 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
10.02 - 13.02
już od 536 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Siva Port Ghalib (ex. Crowne Plaza Sahara Sands)
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Siva Port Ghalib (ex. Crowne Plaza Sahara Sands)
star 5

Egipt: Morze Czerwone: Marsa el Alam
Ocena hotelu Siva Port Ghalib (ex. Crowne Plaza Sahara Sands):
4.4 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Siva Port Ghalib (ex. Crowne Plaza Sahara Sands):
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 09 lutego 2023
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 10 lutego 2023
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel należący do znanej sieci, stanowi jeden kompleks z sąsiednim Sahara Oasis. Polecamy go zarówno dla miłośników aktywnego wypoczynku, jak i dla rodzin z dziećmi.

Hotel Siva Port Ghalib (ex. Crowne Plaza Sahara Sands) w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel należący do znanej sieci, stanowi jeden kompleks z sąsiednim Sahara Oasis. Polecamy go zarówno dla miłośników aktywnego wypoczynku, jak i dla rodzin z dziećmi.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Egipt / Marsa El Alam

Opis oferty:

Atrakcyjnie położony tuż przy pięknej, koralowej plaży jest rajem dla nurków i wielbicieli podwodnego świata, którzy preferują okulary i rurkę! Stylowo wykończony, słynie z pięknego zaplecza rekreacyjno-sportowego z relaksującą laguną i basenami z wydzielonym brodzikiem dla dzieci. Wszystkie pokoje urządzone w nowoczesnym, beduińskim stylu wyposażone są w zestawy do kawy/herbaty i balkony. W hotelu znajduje się nowoczesne centrum spa z mnóstwem zabiegów dla ciała i ducha. Blisko stąd do centrum Port Ghalib ze sklepikami i lokalnymi restauracjami.

POŁOŻENIE:

ok. 1 km od PORT GHALIB; ok. 5 km od portu lotniczego w Marsa Alam.

PLAŻA:

hotelowa, koralowa, przy brzegu kamienie, pomost; wejście do wody tylko z pomostu, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, elegancki i stylowy, zbudowany w 2008 r., 345 pokoi, 7 budynków, 2 piętra, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Souq Al Hana - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, restauracja Cardamom na plaży - á la carte, kuchnia włoska i grecka, w restauracjach dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, bar w lobby, bar przy basenie, bar na plaży, bar z przekąskami; punkt wymiany walut; centrum konferencyjne dla 1800 osób, taras z widokiem na lagunę, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: room-service, opiekunka do dziecka; występują różnice poziomów (podjazdy dla niepełnosprawnych); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 30 m², elegancki i nowoczesny, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizor, telefon, zestaw do kawy/herbaty, sejf; za opłatą: internet bezprzewodowy, minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka), widok na ogród; widok na morze na zamówienie, za dopłatą;

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

laguna, nieregularny kształt, słona woda, ok. 350 m², gł. 1,2 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 40 m², gł. 0,4 m, baseny: Aqua z 2 zjeżdżalniami i Horizon, nieregularny kształt, słodka woda, 170 m² i 150 m², gł. do 1 m i do 1,4 m, basen Aqua podgrzewany w sezonie zimowym, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; 3 korty tenisowe z wypożyczalnią sprzętu (bezpłatnie 1 godz./dzień; oświetlenie płatne); plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci: przedstawienia, zajęcia grupowe, pokazy; centrum spa: bezpłatnie: siłownia, za opłatą: sauna, masaże.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (6.30-10.00), obiad (12.30-15.00), kolacja (19.00-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; późne śniadanie w restauracji głównej (10.30-11.30); lody w barze przy basenie (14.00-16.00); przekąski (12.00-16.00); lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00­-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0020/653360000,

GRATIS:

świadczenia hotelowe: 1. i 2. dziecko do 14 latserwis plażowyWi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel należący do znanej sieci, stanowi jeden kompleks z sąsiednim Sahara Oasis. Polecamy go zarówno dla miłośników aktywnego wypoczynku, jak i dla rodzin z dziećmi.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Pokoje

Hotel oferuje 345 pokoi. Na wyposażeniu każdego z nich znajduje się: sejf, TV Sat, telefon, zestaw do parzenia kawy i herbaty, klimatyzacja, taras lub balkon, prywatna łazienka z suszarką do włosów, szlafrokiem, minibar.

Do dyspozycji gości

Resort składa się z 7 głównych budynków i 4 obiektów dodatkowych. Do dyspozycji gości jest: całodobowa recepcja, restauracja „Lagoon”, restauracja „Souk El Hana”, restauracja „Cardemom” na plaży, restauracja „Fattoush” (kuchnia libańska), 5 barów w tym przy basenie i na plaży, sale konferencyjne, sejf w recepcji, pralnia oraz żelazko i deska do prasowania (płatne dodatkowo), całodobowy dyżur lekarza (telefoniczny)

Wyżywienie

All Inclusive: śniadania (7:00-10:00), lunch (12:30-14:30), kolacje (18:30-21:30) w formie bufetu, menu dla dzieci. Dodatkowo wczesne śniadanie (5:00-7:00), późne śniadanie (10:00-11:00), późna kolacja (22:00-23:00), przekąski (12:00-16:00) w barze na plaży. Napoje serwowane w ofercie All Inclusive dostępne są w barze przy plaży, przy basenie i w lobby barze (10:00-0:00). Specjalne potrawy dietetyczne przygotowywane na życzenie (należy wcześniej zgłosić zapotrzebowanie).

Program sportowy i animacyjny

Goście mogą korzystać z kompleksu 6 basenów zewnętrznych. Aquapark składa się z basenu głównego, basenu dla dzieci oraz basenu ze zjeżdżalnią (zimą woda w nich jest podgrzewana) oraz sztucznej laguny ze słoną wodą i leniwej rzeki. Hotel posiada na swoim terenie 3 korty tenisowe. W ciągu dnia odbywają się animacje sportowe, gry i zabawy, a wieczorami profesjonalne pokazy i muzyka na żywo. Animacje dla dzieci w wieku 4-12 lat odbywają się w mini klubie 7 dni w tygodniu (10:00-13:00 i 14:00-17:00). Centrum SPA otwarte jest przez całą dobę i oferuje: saunę, łaźnię turecką, gabinet masażu, jacuzzi (obowiązują dodatkowe opłaty). Siłownia dostępna dla osób od 16. roku życia. Dodatkowo: tenis stołowy, boisko do siatkówki, mini golf, szachy, bilard, rzutki. Przy plaży działa szkoła nurkowania z wypożyczalnią sprzętu. Obsługa hotelu służy pomocą w organizacji różnych zajęć, w tym jazdy konnej, jazdy na wielbłądach, quadach, wycieczek łodzią itp

Internet

Bezpłatna sieć Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych

Kategoria lokalna

*****

Naszym zdaniem


Położenie

Hotel swoją architekturą odnosi się do dziedzictwa Beduinów. Razem z siostrzanym hotelem Albatros Oasis Port Ghalib tworzy rozległy kompleks otoczony zadbanym ogrodem. Lotnisko w Marsa Alam znajduje się w odległości 5km od hotelu.

Plaża

Prywatna plaża piaszczysto-żwirowa tuż przy hotelu. Zejście do morza z plaży lub z mola wychodzącego daleko w wodę. Leżaki i parasole oraz ręczniki kąpielowe dostępne bezpłatnie. Na plaży można uprawiać snorkeling, znajduje się tam piękna rafa koralowa.

Program

Dzień Pierwszy

Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego

Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni

Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatnej na lotnisku ok. 25 USD/os), wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Wycieczki lokalne

Luksor i Karnak

Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach, w programie: świątynia w Karnaku, Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad.
Cena ok. 110 USD/os.

Nurkowanie głębinowe

Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie na rafach i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych instruktorów. Rekomendujemy wykupienie pakietu sport ze względu na fakt, iż nurkowanie jest sportem wysokiego ryzyka.
Cena ok. 85 USD/os.

Statek Nefertari

Doskonała propozycja dla osób, które chcą zobaczyć rafy koralowe bez konieczności wchodzenia do wody. Dzięki panoranicznym szybom, siedząc wygodnie w klimatyzowanej kabinie zanurzonej na głębokość około 2-3 metrów, w trakcie rejsu można podziwiać przepiękne rafy koralowe oraz mnóstwo gatunków ryb. W programie również postój na godzinne snurkowanie. Wspaniała zabawa i przygoda dla całej rodziny!
Cena ok. 85 USD/os.

W galabiji przez El Quseir!

Popołudniowa wycieczka po najstarszym egipskim mieście nad Morzem Czerwonym – El Quseir. To jedno z niewielu nadmorskich miast, gdzie udało się zachować prawdziwe zwyczaje Egipcjan, nienaruszone jeszcze przez turystykę. Przebrani w tradycyjne regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy najstarszy meczet w mieście, kościół koptyjski oraz przespacerujemy się wąskimi uliczkami miasta. Następnie obiad w lokalnej restauracji rybnej. Po posiłku wizyta w lokalnym sklepie z olejkami (perfumeria) oraz w coffee shopie, gdzie spróbujemy kawy z kardamonem lub herbaty z hibiskusa.
Cena ok. 50 USD/os.

Wyspy Qulaan (Hamata) - egipskie Malediwy

Fantastyczna wycieczka statkiem na wyspy Qulaan – niewielkie, rajskie wyspy rozrzucone po Morzu Czerwonym, otoczone bajkowymi rafami! Podczas wycieczki zaplanowane są 3 postoje na snurkowanie (sprzęt do snurkowania w cenie) oraz czas wolny na jednej z wysepek. W cenę wycieczki wliczony jest lunch. Rekomendujemy wykupienie pakietu sport ze względu na fakt, iż nurkowanie jest sportem wysokiego ryzyka.
Cena ok. 70 USD/os.

Dom Żółwi

Wspaniała morska wyprawa do Zatoki Marsa Mobarak - miejsca, gdzie olbrzymie żółwie Morza Czerwonego stworzyły swój dom. Wypływamy z pięknej mariny w Port Ghalib i rozpoczynamy naszą przygodę, w czasie której planowane są dwa postoje na snurkowanie. Obiad na statku w cenie. Rekomendujemy wykupienie pakietu sport ze względu na fakt, iż nurkowanie jest sportem wysokiego ryzyka.
Cena ok. 55 USD/os.

Asuan i Abu Simbel

Dwudniowa wycieczka autokarowa: pierwszego dnia zwiedzimy Wielką Tamę Asuańską oraz świątynię Izydy, mieszczącą się na wyspie File. Następnie nocleg w Asuanie (na statku lub w hotelu). Wczesnym rankiem wyjazd z Asuanu i przejazd do Abu Simbel - monumentalnych i zachwycających świątyń faraona Ramzesa II i jego żony Nefretari. Następnie przejazd do Edfu, gdzie zobaczymy świątynię Horusa. Cena zawiera 2 obiady, kolację oraz śniadanie.
Cena ok. 250 USD/os.

Super Safari

Przeżyj wspaniałą przygodę w sercu Pustyni Wschodniej. Super Safari to fantastyczna zabawa dla całej rodziny. W programie wycieczki przejazd quadami ok. 30 minut oraz przejażdżka na wielbłądzie po pustyni, następnie przejazd jeepami do wioski beduińskiej, gdzie zobaczysz pustynne życie, spróbujesz pysznej herbaty. Na koniec tego ekscytującego dnia zobaczysz zachód słońca na pustyni oraz zasmakujesz iście beduińskiej kolacji barbeque wraz z orientalnym show.
Cena ok. 55 USD/os.

Dodatkowo:
Quad Moto (cena ok. 60 USD/os.)
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 6 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow , a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

Inne

EGIPT MARSA ALAM - informacje ogólne

Wiza

Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD/os.
Czas

Taki sam jak w Polsce.
Język urzędowy

arabski - dialekt egipski
Waluta

EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 16,6 EGP 1 EUR = ok. 17,5 EGP. Warto zabrać euro lub dolary (nie są akceptowane banknoty wydane przed 1996 r.) . Pieniądze można wymienić w kantorach (w hotelach lub w bankach). Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Elektryczność

Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony

Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Napiwki

Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Orientacyjne ceny

Obiad w restauracjiok. 150EGP woda 1l - 3 EGP piwo w barze od 70 EGP kawa w kawiarni od 20 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta

Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od20 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Wyloty z:
Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
W regionie

Marsa Alam

Marsa Alam leży w południowej części wybrzeża Morza Czerwonego, będąc jednym z najmłodszych i najmniej zatłoczonych ośrodków turystycznych Egiptu. Ta część wybrzeża to kraina dziewicza, wybierana przez miłośników spokojnego wypoczynku, a także amatorów sportów wodnych. Rejon Marsa Alam znany jest jako raj dla nurków – cudownie kolorowe rafy koralowe oraz bogactwo ryb zachwycają turystów z całego świata. Jest to także znakomita baza wypadowa dla turystów pragnących zobaczyć zabytki Starożytnego Egiptu – Abu Simbel, Świątynię w Luksorze, Dolinę Królów, a także świątynię File.

Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Egipcie trwa od listopada do połowy marca.

Wizy

Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD/os.

Wizy - informacje dla sprzedawców

Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25USD/os.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel należący do znanej sieci, stanowi jeden kompleks z sąsiednim Sahara Oasis. Polecamy go zarówno dla miłośników aktywnego wypoczynku, jak i dla rodzin z dziećmi.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

- przy plaży
- w  mieście Port Ghalib
- ok. 3 km od lotniska w Marsa Alam
- ok. 300 m od portu Port Ghalib
 

Plaża

-  piaszczysta z dwoma pomostami
-  rafa koralowa na głębokości 7 metrów
-  parasole i leżaki (bezpłatne)

Pokoje

Część Sahara Sands Port położona jest w pierwszej linii brzegowej.
- klimatyzacja indywidualna
- TV-Sat, telefon, sejf
- internet Wi Fi, mini bar (płatny)
- łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów)
- balkon/taras
 

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne:
- baseny
- rwąca rzeka ze zjeżdżalniami
- centrum fitness, siłownia
- animacje
Płatne:
- kort tenisowy, tenis stołowy, bilard lub mini golf (bezpłatnie jedna godzina dziennie od 09:00 do 17:00)
- centrum SPA
- sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- miniklub , plac zabaw, animacje
- basen

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje i bezalkoholowe serwowane są w godzinach od 10:00 do 23. Raz dziennie możliwość skorzystania z restauracji a la carte.
 

Restauracje i bary

- restauracja główna
- restauracja a la carte (płatna)
- bar przy basenie (od 09:00 do zachodu słońca)
- lobby bar (od 09:00 do 23:00)
 

Dodatkowe informacje

- pralnia, fryzjer (płatne)
- internet w recepcji (płatny)
- bankomat, kantor wymiany walut
- sklep z pamiątkami
- sala konferencyjna
- www.crowneplaza.com/cpsaharaoasis


 

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta;  wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe.
Cena nie zawiera: wizy płatnej przez klientów na lotnisku.
 

Informacje paszportowo-wizowe

Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany do paszportu, 15 USD) lub w Konsulacie (potrzebny jest wniosek wizowy i zdjęcie paszportowe, pełen cennik znajduje sie http://www.egipt.org.pl/aktualnosci,12,1.html). Od dnia wejścia Polski do UE w konsulacie możemy ubiegać się o wizę 3-miesięczną. Dokumenty można złożyć osobiście, bądź też wysłać kurierem lub listem poleconym i umówić się w Konsulacie na ich odesłanie na koszt osoby ubiegającej się o wizę. Szczegółowe informacje na temat czasu wyrabiania wizy znajdują się na www.egipt.org.pl/aktualnosci,37,1.html.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel należący do znanej sieci, stanowi jeden kompleks z sąsiednim Sahara Oasis. Polecamy go zarówno dla miłośników aktywnego wypoczynku, jak i dla rodzin z dziećmi.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Ok. 70 km od centrum Marsa Alam, ok. 67 km od El Quseir, ok. 5 km od lotniska w Marsa Alam.

PLAŻA

ok. 200 m od hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa, pomost. Bezpłatne parasole, leżaki, ręczniki plażowe, bar na plaży.

HOTEL

KATEGORIA LOKALNA 5*Kompleks hotelowy wraz z hotelem Albatros Oasis Port Ghalib, otwarty 2022r, należący do znanej i lubianej sieci hotelowej Pickalbatros. Największa sztuczna laguna ze słoną wodą w Marsa Alam biegnie przez serce posiadłości.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, lobby, restauracja Souk Al Hana z kuchnią międzynarodową, restauracja Cardemom z kuchnią śródziemnomorską, restauracja z kuchnią włoską, lobby bar, bar przy plaży, snack bar, Całodobowa obsługa pokoju, pralnia i usługi parkingowego dostępne są za dodatkową opłatą.

INTERNET

Bezpłatny dostęp do sieci WiFi.

KONFERENCJE/INCENTIVE

Sale konferencyjne.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: duży basen podgrzewany zimą, leżaki i parasole. Goście mogą również cieszyć się leniwą rzeką i dwiema zjeżdżalniami.Odpłatnie: jazda konna, jazda na wielbłądach, quady, gokarty, wycieczki łodzią, mini golf, jazda na rowerze i bilard, centrum Spa

DLA DZIECI

Brodzik, hotelowy mini club dla dzieci w wieku 4-12, bezpłatne łóżeczka na zamówienie.

ZAKWATEROWANIE

Pokoje standard dwuosobowe z mozliwością dostawki, o powierzchni 30m. Klimatyzowane wyposażone w jedno łóżko typu king-size lub dwa łóżka typu twin oraz stylową łazienkę z kabiną prysznicową. Na wyposażeniu TV/SAT, zestaw do parzenia kawy i herbaty, czajnik, sejf, suszarka do włosów, telefon i balkon. Mini bar za opłatą.Szlafrok, żelazko i deska do prasowania dostępne są na życzenie. Pokoje dla niepalących dostępne są na życzenie.Pokoje family składają się z dwóch sypialni i jednej łazienki połączonych wspólnym wejściem. Wyposażenie jak w pokojach standard.

WYŻYWIENIE

All Inclusive: śniadania (07.00-10:00), lunch (12.30-14.30), kolacje (18.30-21.30) w formie bufetu, menu dla dzieci. Dodatkowo wczesne śniadanie (05.00-07.00), późne śniadanie (10000-11.00), późna kolacja (22.00-23.00), przekąski (12.00-16.00). Napoje serwowane w ofercie All Inclusive dostępne w godzinach 10.00-24.00 w wyznaczonych barach. Uroczysta kolacja w dniu 24.12. i 31.12. wliczona w cenę.

INFORMACJE DODATKOWE

https://pickalbatros.com/hotels-resorts/oasis-port-ghalib/

CENA

Cena oferty z przelotem zawiera: bilet lotniczy; bagaż podręczny (EasyJet o wymiarach nie przekraczających 45x36x20 cm, w tym kółka, kieszonki i rączki - mała torba podręczna która musi mieścić się pod siedzeniem pasażera, Corendon - 8kg, LOT - 8kg, Czarter - 5kg); bagaż rejestrowany (do luku bagażowego) - tylko przy przelotach charterowych; transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (w Marsa Alam rezydent dostępny jest telefonicznie, również poprzez aplikację Whatsapp),  ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG - uruchamiany w przypadku niewypłacalności touroperatora), Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP - uruchamiany w przypadku opóźnień w zwrotach przedpłat na skutek wystąpienia nieuniknionych i nadzwyczajnych okoliczności uniemożliwiających realizację imprezy turystycznej. Składka na TFP jest bezzwrotna nawet w przypadku rezygnacji Klienta z imprezy turystycznej), VAT.UWAGA!! W EasyJet bagaż rejestrowany 15 kg dodatkowo płatny ok 350 - 400 PLN/szt. W przypadku zakupienia miejsca Up front (dodatkowo płatne) Klient może zabrać na pokład duży bagaż podręczny (maks. 56 x 45 x 25 cm), który musi mieścić się w schowku nad głową.W Corendon bagaż rejestrowany 23 kg dodatkowo płatny ok 350 - 400 PLN/sztW LOT bagaż rejestrowany 23 kg dodatkowo płatny ok 350 - 400 PLN/sztUwaga!!! Przy połączeniach rejsowych cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), oraz od 01.01.2021 analogiczą wyskość składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP): 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena oferty z dojazdem własnym zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG, NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT.Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji, chorób przewlekłych( ok. 68 PLN/os/tydz.), a także dodatkowego ubezpieczenie KL w okresie pandemii (w tym COVID-19 - KL do 20 000 EUR) / cena ok. 47.12 PLN/ os/tydz.), wycieczek fakultatywnych, obowiązkowej opłaty za wizę egipską ok. 25 USD płatnej na lotnisku w Egipcie, bagażu rejestrowanego przy przelotach liniami Easy Jet i Corendon Airlines, LOT (dodatkowa opłata 400 PLN/os).

COVID- 19

Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z możliwymi trudnościami w powrocie do kraju, ograniczeniami w ruchu lotniczym, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.W związku z powyższym prosimy o bieżące śledzenie warunków wjazdowych do krajów odwiedzanych : https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych , jak również obostrzeń na polskiej granicy przy powrocie z wakacji: https://www.strazgraniczna.pl/ .Podróżując w  czasie pandemi należy liczyć się z pewnymi obostrzeniami i ograniczeniami. Klienci zobowiązani są do przestrzegania procedur bezpieczeństwa wrowadzanych regulaminem hotelu. Część infrastruktury hotelowej (restauracje, oferta rekreacyjno - sportowa),  animacje może być ograniczona, czy też niedostępna ze względu na obostrzenia sanitarne. Aktualizacja na stronie: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/egipt Od 17.06.2022 zniesiony obowiązek certyfikatów i testów.Formularz lokalizacyjnyNa pokładach samolotów lecących do Egiptu rozdawane są formularze lokalizacyjne, które należy przekazać służbom po wyjściu z samolotu.Powrót do Polski z zagranicy:UWAGA! Ze względu na dynamiczną sytuację i częstotliwość zmian dotyczących procedur podróżowania, prosimy o zapoznanie się z komunikatem na temat aktualnych informacji i wymogów dotyczących kwarantanny na stronie STRAŻY GRANICZNEJ.

WARUNKI WJAZDOWE

Między Polską a Egiptem obowiązuje ruch wizowy. Obywatel RP może przed przyjazdem do Egiptu ubiegać się o wizę w egipskim przedstawicielstwie dyplomatycznym, na lotnisku w Egipcie lub drogą elektroniczną poprzez złożenie wniosku na stronie internetowej: www.visa2egypt.gov.eg. Opłaty za wizę do Egiptu wynoszą 25 USD (wiza jednokrotna) i 60 USD (wiza wielokrotna). Wizy turystyczne wydawane są na okres 30 dni. Paszport powinien posiadać co najmniej 6-miesięczną ważność po dacie zakończenia planowanej podróży. Instrukacja: Po utworzeniu konta na portalu visa2egypt.gov.eg, należy potwierdzić rejestrację, a następnie zalogować się i wybrać polecenie aplikuj teraz". Kolejny etap to wybór rodzaju dokumentu. Trzeba też wypełnić formularz i uiścić opłatę za pomocą karty kredytowej lub debetowej. Po zaakceptowaniu zgłoszenia, internauta otrzyma link do finalnego dokumentu, który należy wydrukować, by pokazać go na granicy. Egipt zaleca, by o e-wizę występować najpóźniej na 7 dni przed planowaną podróżą.Klienci podróżujący do Sharm el Sheikh i nie korzystający z wycieczek fakultatywnych na miejscu nie mają obowiązku wykupienia wizy. Wystarczy wówczas podbić pieczątkę w paszporcie "Sinai Only", która uprawnia do 14-dniowego pobytu na półwyspie Synaj. Informujemy, że od 01/04/2022 na rejsach do Egiptu wymagana jest elektroniczna forma wypełniania obowiązkowego formularza Declaration Form, poniżej przesyłamy link gdzie należy dokonać rejestracji: https://visitegypt.gov.eg/. Jednocześnie informujemy, że wciąż jeszcze istnieje możliwość wypełniania wersji papierowej formularza (w razie czego przesyłamy w załączniku), jest natomiast zamysł, żeby docelowo rejestracja następowała online.Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.Z powodu możliwych zmian dotyczących pobytu w Egipcie proponujemy sprawdzić wcześniej czy warunki wjazdu i pobytu nie uległy zmianie. Aktualne informacje na temat wizy można uzyskać w Ministerstwie Spraw Zagranicznych. Osoby nie będące obywatelami Polski, prosimy o sprawdzenie w ambasadzie egipskiej w Warszawie warunków wjazdu i pobytu. Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/egipt

DOKUMENTY PODRÓŻY

DOKUMENTY PODRÓŻY WYSYŁANE SĄ MAILEM NA 2 DZNI PRZED WYLOTEM PO GODZINIE 12:00


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Orex

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel należący do znanej sieci, stanowi jeden kompleks z sąsiednim Sahara Oasis. Polecamy go zarówno dla miłośników aktywnego wypoczynku, jak i dla rodzin z dziećmi.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

*****

REGION

MARSA ALAM

Uwagi

Administracja hotelu zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w koncepcji hotelu, w tym w zestawie uslug platnych/bezplatnych bez uprzedniego powiadomienia. Prosimy o wyjasnienie informacji jestes zainteresowany z góry.


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel należący do znanej sieci, stanowi jeden kompleks z sąsiednim Sahara Oasis. Polecamy go zarówno dla miłośników aktywnego wypoczynku, jak i dla rodzin z dziećmi.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Crown Plaza Sahara Sands Port Ghalib

Kategoria oficjalna ***** Kategoria Sun&Fun Holidays SF5

Położenie :

Ten wspaniały obiekt należący to renomowanej sieci Crown Plaza, położony jest w sąsiedztwie hotelu Intercontinental Port Ghalib.  Piękna piaszczysta plaża z dostępem do pięknym raf koralowych położona jest bezpośrednio przy hotelu.  Dystans do lotniska to dosłownie kilka minut podróży samochodem. Dla lubiących spacerować polecamy odwiedzanie pięknej mariny Portu Ghalib, położonej w pobliżu hotelu. Część Sands – położona jest bezpośrednio przy plaży, część Oasis – położona jest w drugiej linii brzegowej.

Hotel oferuje :

Na terenie dwóch obiektów znajdują się restauracja główna, restauracja a la carte, restauracja Fast food, 2 bary, centrum Spa, dość rozbudowane centrum biznesowe, pralnia, wypożyczalnia samochodów, kafejka internetowa (Internet dostępny także w formie Wi- Fi za dodatkową opłatą).

Pokoje :

Resort oferuje zakwaterowanie w 345 pokojach w części Sands oraz w 292 pokojach w części Oasis. Obie części posiadają pokoje family oraz pokoje standardowe. W części Sands pokoje mają widok na morze, ogród lub lagunę, w części Oasis mają widok na lagunę lub ogród. Wszystkie pokoje są gustownie urządzone oraz wyposażone w indywidualnie sterowaną klimatyzację, łazienkę z prysznicem oraz suszarką, telewizor, sejf, kącik kawowo – herbaciany, mini bar (tylko lodówka, wypełnienie dostępne jest za dodatkową opłatą), każdy z pokoi posiada balkon lub taras.

Wyżywienie :

Resort oferuje wyżywienie All Inclusive, obie części pracują na zasadzie kompleksu, mogą korzystać ze wspólnych udogodnień. Posiłki główne podawane są w formie bufetu w restauracji głównej „Souq Al Hana” : śniadania 06.30 – 10.30, późne śniadania 10.30 – 11.30, lunche 12.00 – 15.00, kolacje 18.30 – 22.30. Popołudniowe snacki można spożywać w restauracji „Shamulula” mającej formę Fast food. Opcja All Inclusive przewiduje spożywanie napojów bezalkoholowych oraz alkoholowych lokalnej produkcji w godzinach 09.00 – 23.00 w barach hotelowych w godzinach ich otwarcia: Lobby bar otwarty jest w godzinach 09.00 – 23.00, bar przy basenie 09.00 – do zachodu słońca, bar na plaży 09.00 – do zachodu słońca. Lody podawane są w restauracji „Shamulula” w godzinach 13.00 – 15.00.

Sport i rozrywka :

Dla gości lubiących aktywnie spędzać czas ; basen zewnętrzny o wielkości 60m (podgrzewany w okresie zimowym), korty tenisowe ( płatne dodatkowo), ścieżka do joggingu mająca długość 1.7km, zjeżdżalnie, crazy River, mini golf, centrum Spa (płatne dodatkowo). Dla dzieci : Dla najmłodszych hotel przygotował mini club „Lulee”, plac zabaw otwarty w godzinach 09.00 – 13.00, dzienny program animacyjny, basen, mini golf.

Naszym zdaniem:

Hotel bardzo wysokiej klasy, renomowanej sieci Crown Plaza, polecamy bardzo wymagającym klientom, którzy chcą odpocząć od codziennego zgiełku, hotel bowiem położony jest w spokojnym miejscu.    

Cena zawiera

  • bilety lotnicze
  • zakwaterowanie wg opisu
  • wyżywienie wg opisu
  • opiekę rezydenta
  • obowiązkowe ubezpieczenie
  • podatek VAT


Cena nie zawiera:

  • wizy płatnej na lotnisku w Egipcie- 15 USD

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


ETI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel należący do znanej sieci, stanowi jeden kompleks z sąsiednim Sahara Oasis. Polecamy go zarówno dla miłośników aktywnego wypoczynku, jak i dla rodzin z dziećmi.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****+

Region

Egipt/Marsa Alam

Położenie

W strefie turystycznej Port Ghalib, na północ od Marsa Alam, bezpośrednio przy prywatnej, pięknej, piaszczystej plaży. Długie malownicze wybrzeże z łagodnym zejściem do wody, idealne dla miłośników nurkowania powierzchniowego. W pobliżu rozległa rafa koralowa przy brzegu, zalecane jest obuwie kąpielowe. W pobliżu znajduje się marina z licznymi sklepami, restauracjami oraz barami, do lotniska Marsa Alam ok. 5 km.

Wyposażenie

Komfortowy obiekt wraz z siostrzanym hotelem Port Ghalib Resort oferuje wspólną przestrzeń rekreacyjno-wypoczynkową. W rozległym ogrodzie znajduje się wiele budynków w stylu arabskim, ośrodek z malowniczą laguną, ze słoną wodą i kompleks basenów z wodą słodką, 2 zjeżdżalnie wodne, leniwa rzeka. Do dyspozycji gości; elegancki hol powitalny z recepcją i lobby (Wi-Fi bezpłatny), kącik shisha, restauracja główna, restauracja Lagoon (wymagana wcześniejsza rezerwacja), restauracja a la carte Cardamon przy plaży i restauracja Fattousch (za opłatą, wcześniejsza rezerwacja), bary. W kompleksie hotelowym znajduje się luksusowe centrum SPA Six Senses, należące do hotelu The Palace Port Ghalib. Leżaki, materace, parasole przy basenie i na plaży oraz przy lagunie bezpłatnie. Ręczniki kąpielowe w praktycznej torbie plażowej w pokoju.

Pokoje

W sumie 347 pokoi, komfortowo i nowocześnie urządzone w stylu śródziemnomorskim, klimatyzacja (uruchamiana sezonowo), telefon, TV sat., Internet (dostęp za opłatą), sejf, mini bar, zestaw do kawy i herbaty, balkon lub taras. Prysznic, WC, suszarka. Pokoje z widokiem na ogród (DZG/EZG). Pokoje Delux; (DZM/EZM) z widokiem na morze, wyposażone jak pokoje standardowe, balkon lub taras lub balkon francuski z widokiem na lagunę (DLZ/ELZ) lub ogród (DZG/EZG). Przy rezerwacji pokoju dla 2 os. z 1 dzieckiem lub 3 os. dorosłych, dodatkowo łóżko małżeńskie i dostawka.

Sport i Rozrywka

Tenis, bilard, tenis stołowy, zjeżdżalnie wodne, mini golf (1h/dzień do godz. 17 bezpłatnie, potem za opłatą), w ciągu dnia programy animacyjne, wieczorem programy rozrywkowe. Za opłatą; mini golf, zabiegi w centrum SPA Six Senses, oferta sportów wodnych na plaży, organizowana przez lokalne firmy min; kajaki, nurkowanie.

Wyżywienie

All inclusive; śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu, późne śniadania, po południu przekąski, kawa/herbata oraz lody, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 9-23. Za opłatą; restauracja a la carte, serwis pokojowy, mini bar, wybrane rodzaje kawy, soki świeżo wyciskane, importowane alkohole (cennik dostępny na miejscu). Do kolacji wymagany strój formalny, noszenie opasek all inclusive jest obowiązkowe.

Dzieci

Klub dla dzieci (4-12 lat), 6 razy w tygodniu programy animacyjne i rozrywkowe, oddzielny brodzik, plac zabaw. Baby serwis; we wszystkich hotelach sieci RED SEE HOTELS udogodnienia dla małych dzieci min; łóżeczka, moskitiery, wózki, podgrzewacze do butelek, czajniki, podkładki do przewijania, naczynia (w miarę dostępności za kaucją (ok. 10-20 EUR), zabawki plażowe, nocniki/nakładki na toaletę.


Mapa Hotelu Siva Port Ghalib (ex. Crowne Plaza Sahara Sands)

Opinie o Hotelu Siva Port Ghalib (ex. Crowne Plaza Sahara Sands)

4.3
zdecydowanie polecam

Pierwszy pobyt w Egipcie, lipiec 2014. Ogólne wrażenia bardzo pozytywne, wyjazd udany. Piękna okolica hotelu, spokojna, dużo roślin, ładne duże baseny, świetna ciepła woda w morzu i rafa koralowa blisko brzegu. Pokoje porządne, lepsze niż w niejednym hotelu w Polsce. Na wyposażeniu mieliśmy czajnik i kawę z herbatą codziennie uzupełniane oraz suszarkę do włosów. Super jedzenie, bardzo dobre. Bałem się trochę chorób żołądkowych, ale obyło się bez tego. Animacje również świetne, każdego mogły zainteresować. Polecam ten hotel każdemu.

POLECAM:
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.3
4.4
zdecydowanie polecam

Duży, ma kilka zadbanych basenów, tuż przy czystej, piaszczystej plaży koralowej, z nienachalnym, uprzejmym personelem i anglojęzycznymi animacjami. Polecam! :)

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4

Siva Port Ghalib (ex. Crowne Plaza Sahara Sands) - możliwości zakwaterowania:

Standard Room Sea View
Standard Garden View DBL
2 os. pokoj standardowy z widokiem na ogrod
2 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
1 os. pokoj standardowy z widokiem na basen
CORAL STANDARD ROOM GARDEN VIEW
FAMILY INTERLEADING SEA VIEW
FAMILY INTERLEADING GARDEN VIEW
1 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
1 os. pokoj standardowy z widokiem na ogrod
2 os. pokoj standardowy z widokiem na basen
standard [garden view] dbl
standard [sea view] dbl
Standard Room Pool View
STANDARD ROOM GARDEN VIEW
STANDARD ROOM LAGOON VIEW
FAMILY INTERLEADING LAGOON VIEW
standard [pool view] dbl
standard [lagoon view] dbl
Dvoulůžkový pokoj s 1 přistýlkou
Dvoulůžkový pokoj
Dvoulůžkový pokoj s 1 př. výhled na moře
Dvoulůžkový pokoj, výhled na moře
Dvoulůžkový pokoj s 1 přistýlkou s výhledem/bazén
Dvoulůžkový pokoj s výhledem/bazén
Standard Garden View Room
Standard Lagoon View Room
Standard Pool View Room
Standard Pool/Lagoon View Room
Standard Sea View Room
Standard Garden View Room Single Use
Standard Sea View Room Single Use
Standard Pool View Room Single Use
Standard Lagoon View Room Single Use
STANDARD POOL/LAGOON VIEW ROOM Single Us
Family Interleading Garden View Room
Family Interleading Sea View Room
Family Interleading Lagoon View Room
Jednolůžkový pokoj
srgv standard room gv
srgv standard room gv
srpv standard room pv
srpv standard room pv
srsv standard room sea view
srsv standard room sea view

Siva Port Ghalib (ex. Crowne Plaza Sahara Sands) - Możliwości wyżywienia:


Siva Port Ghalib (ex. Crowne Plaza Sahara Sands) - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Siva Port Ghalib (ex. Crowne Plaza Sahara Sands)? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00