Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Jaz Mirabel Park, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Mirabel Park, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Mirabel Park, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Mirabel Park, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Mirabel Park, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Mirabel Park, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Mirabel Park, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Mirabel Park, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Mirabel Park, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Mirabel Park, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Mirabel Park, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Mirabel Park, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Mirabel Park, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Mirabel Park, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Mirabel Park, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Mirabel Park, Morze Czerwone
  • Hotel Jaz Mirabel Park, Morze Czerwone
1 / 17

Hotel Jaz Mirabel Park
star 5

Egipt: Morze Czerwone: Sharm El Sheikh
Ocena hotelu Jaz Mirabel Park:
4.3 / 5
Średnia z 5 opinii
Szczegóły oceny hotelu Jaz Mirabel Park:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Ocena hotelu:
4.3 / 5
Średnia z 5 opinii

Hotel Jaz Mirabel Park w ofercie Biura podróży:

Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Jedna z części flagowego kompleksu hotelowego sieci Jaz. Do dyspozycji gości zostały udostępnione zjeżdżalnie i miniklub dla dzieci, centrum SPA, bogaty program animacyjny, piaszczysta plaża z rafą koralową oraz wiele innych atrakcji.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

DATA OTWARCIA:

 

2006 r.


POŁOŻENIE:

 

Nabq Bay, 25 km od Naama Bay, 10 km od lotniska. Hotel usytuowany na powierzchni 30.000 m2.


POKOJE:

 

w budynku głównym i 3 aneksach: 82 pokoje standardowe dla max. 2 os., 114 pokoi rodzinnych dla max. 2+2 os. (1 pokój); klimatyzacja indywidualna, terakota, łącze internetowe (płatne), minibar (płatny), balkon lub taras, prysznic, telefon, suszarka, TV, sejf (bezpłatny).


W HOTELU:

 

4 restauracje w budynku, 4 bary, sala konferencyjna, 2 baseny odkryte (800, 450 m3), aquapark (5 zjeżdżalni).


ROZRYWKI I USŁUGI:


Bezpłatne: siłownia, sauna, jacuzzi, tenis stołowy, 2 korty tenisowe, rakiety i piłki do tenisa, koszykówka, siatkówka, siatkówka plażowa, miniboisko do piłki nożnej, dyskoteka (do 24:00), aerobik, animacje, rzutki.

Płatne: room service, pralnia, centrum SPA, masaż, oświetlenie kortów, surfing, centrum nurkowe, dyskoteka (po 24:00), bilard.


DLA DZIECI:

 

brodzik, aquapark (3 zjeżdżalnie), animacje, miniklub, opiekunka (płatne), wózki (bezpłatne), posiłki dla dzieci, krzesełka w restauracji, plac zabaw, łóżeczka (na życzenie).


PLAŻA:

 

400 m od hotelu, prywatna, piaszczysta, 250 m długości. Parasole, leżaki i ręczniki bezpłatne.


WYŻYWIENIE:

 

All Inclusive (09:00-24:00)

Posiłki: śniadanie, późne śniadanie, obiad, przekąski, kolacja, późny posiłek.

Napoje zawarte: lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

System nie zawiera: napoi importowanych, soków ze świeżych owoców.

Restauracje a'la carte: włoska, azjatycka, orientalna - płatne. Wymagana rezerwacja

 

CENA ZAWIERA:

  • bilet lotniczy,
  • ubezpieczenie lotnicze,
  • opłatę lotniskową,
  • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta,
  • zakwaterowanie,
  • wyżywienie,
  • podstawowe ubezpieczenie bagażu, NW, KL,
  • podatek VAT.

 

 

CENA NIE ZAWIERA:

  • opłaty wizowej (15 USD),
  • wycieczek fakultatywnych

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Jedna z części flagowego kompleksu hotelowego sieci Jaz. Do dyspozycji gości zostały udostępnione zjeżdżalnie i miniklub dla dzieci, centrum SPA, bogaty program animacyjny, piaszczysta plaża z rafą koralową oraz wiele innych atrakcji.


Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Jedna z części flagowego kompleksu hotelowego sieci Jaz. Do dyspozycji gości zostały udostępnione zjeżdżalnie i miniklub dla dzieci, centrum SPA, bogaty program animacyjny, piaszczysta plaża z rafą koralową oraz wiele innych atrakcji.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis oferty:

Jeden z hoteli należących do luksusowego kompleksu Jaz Mirabel, wyróżniający się znakomitą formułą klubową i wieloma atrakcjami dla rodzin. Dzieciaki są zachwycone 5 zjeżdżalniami i zajęciami w miniklubie z własnym basenem. Bardzo ładna architektura budynków, wkomponowanych w pustynne, egzotyczne otoczenie. Goście hotelu mogą korzystać z luksusowego spa, nowoczesnej dyskoteki i bogatych animacji w części Beach.

POłOżENIE:

nad zatoką Nabq, ok. 25 km od tętniącego życiem centrum SHARM EL SHEIKH, ok. 31 km od Old Market; ok. 10 km od portu lotniczego; hotelowy bus do Naama Bay (płatny).

PLAżA:

hotelowa, ok. 350 m od budynku recepcji, szeroka, długa, piaszczysta, zaletą jest przybrzeżna niecka (10 x 15 m), gdzie można pływać w czasie przypływu, pozostały odcinek plaży z rafą koralową do ok. 700 m od brzegu, gł. wody ok. 20-50 cm, głębiej za uskokiem rafy, zalecane obuwie ochronne, bezpłatne leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe; ok. 2,5 km od hotelu plaża na terenie Parku Narodowego Nabq, piaszczysta, łagodne zejście do morza, polecana szczególnie dla dzieci, wstęp płatny ok. 5 USD/os.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, otwarty w listopadzie 2006 r., 3 budynki, 196 pokoi, 3 piętra, elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracja główna: Flooka - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, wydzielone kąciki dla dzieci, 3 restauracje á la carte (nieobjęte all inclusive): La Piazza - kuchnia włoska, Tarbouch - kuchnia libańska, Zen - kuchnia azjatycka; we wszystkich restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, zdrowa żywność, dania wegetariańskie oraz dieta dla diabetyków; bary: Mazag w lobby, Oasis przy basenie, Reef Snack Bar (w części Beach) i Sand Beach Bar na plaży, dyskoteka Glow (napoje płatne), Tarbouch Shisha Corner (płatna); 76 sklepów o różnym asortymencie, apteka, kantor, centrum konferencyjne dla 100 osób; taras z widokiem na basen, ogród; bezpłatny bezprzewodowy internet w lobby; za opłatą: całodobowy room-service, fryzjer, pralnia, lekarz, opiekunka do dziecka, wynajem samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, Diners Club, American Express.

superior:

2-os. (możliwość 1 dostawki dla dziecka), ok. 30 m², elegancki, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telefon, telewizja satelitarna, sejf, minibar (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród;

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 36 m², dodatkowo mała sypialnia z 2 miejscami do spania, wydzielona przesuwanymi drzwiami, wyposażony jak pokój superior.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, w tym 1 podgrzewany w sezonie zimowym, słodka woda: ok. 800 m² i 450 m², gł. ok. 1,5 m, basen dla dzieci, ok. 75 m², gł. 55 cm, przy basenach bezpłatne leżaki, parasole i ręczniki, miniaquapark: basen, ok. 500 m², gł. ok. 1 m, 5 zjeżdżalni; 2 korty tenisowe (płatne oświetlenie: ok. 15 USD/godz., wypożyczenie sprzętu bezpłatne), 2 boiska do piłki plażowej, piłka nożna plażowa, koszykówka, rzutki, łucznictwo, boule, tenis stołowy, aerobik, aqua aerobik, bilard; miniklub (4-12 lat), plac i pokój zabaw dla dzieci, bogaty program animacji w ciągu dnia i wieczorem: kursy tańca, wieczorne przedstawienia, muzyka na żywo, dyskoteka; amfiteatr; luksusowe centrum spa w części Beach: bogato wyposażona siłownia; sauna, łaźnia parowa, duże podgrzewane jacuzzi; za opłatą: masaże i zabiegi; wstęp dla osób powyżej 16. roku życia.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.30), obiad (12.30-15.00), kolacja (18.30­-21.30), późne śniadanie w barze Oasis (11.00-12.00); przekąski (9.00-17.00) w barach: Oasis i Reef; napoje bezalkoholowe oraz lokalne napoje alkoholowe we wszystkich barach (9.00­­­-24.00) i w dyskotece (do 2.00); dodatkowo w pakiecie: sauna, jacuzzi, łaźnia w hotelowym spa (9.00-21.00).

KONTAKT:

0020/693710371, www.jaz.travel


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Jedna z części flagowego kompleksu hotelowego sieci Jaz. Do dyspozycji gości zostały udostępnione zjeżdżalnie i miniklub dla dzieci, centrum SPA, bogaty program animacyjny, piaszczysta plaża z rafą koralową oraz wiele innych atrakcji.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Jedna z części flagowego kompleksu hotelowego sieci Jaz. Do dyspozycji gości zostały udostępnione zjeżdżalnie i miniklub dla dzieci, centrum SPA, bogaty program animacyjny, piaszczysta plaża z rafą koralową oraz wiele innych atrakcji.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie:

Hotel zlokalizowany jest 25 km od Naama Bay. Około 500m od prywatnej piaszczysto-żwirowej plaży.

 

Hotel:

W hotelu można znaleźć restaurację główną, trzy restauracje a la carte serwujące dania kuchni włoskiej, libańskiej oraz azjatyckiej, 3 bary (przy basenie, na plaży, i w lobby), dyskotekę, ponadto w hotelu znajduje się kantor, pralnia, sklepiki z upominkami. Dostępna jest również sala konferencyjna ( 100 osób)

 

Pokoje:

Wszystkie pokoje mają widok na basen. Pokoje są klimatyzowane, posiadają mini bar (płatny), telefon, TV-SAT, sejf (płatny), łazienkę z prysznicem i suszarką do włosów. Większość pokoi posiada balkon lun taras.

 

Wyżywienie:

W hotelu dostępna jest opcja All Inclusive zawierająca śniadania (07.00-10.30), późne śniadania ( 11.00-12.00), obiady (12.30-15.00), kolacje (19.00-22.30)w formie bufetu,snaki (09.00-18.30) napoje bezalkoholowe, napoje alkoholowe lokalnej produkcji. Dodatkowo płatne są alkohole importowane, soki ze świeżych owoców, napoje w butelkach, restauracje a la carte. Wszystkie napoje w restauracjach podawane są w szklankach. Klienci w opcji all inclusive mogą pobierać raz dziennie na osobę w lobby barze butelkę małej wody. Godziny posiłków mogą ulec zmianie.

 

Sport i rozrywka:

Hotel udostępnia Gościom dwa baseny ze zjeżdżalniami, boisko do siatkówki plażowej, boccia, korty tenisowe (oświetlenie i sprzęt do gry w tenisa płatny), rzutki, siłownia,sauna, jacuzzi. Dodatkowo płatne są zabiegi z centrum Mirabel, masaże, ponadto centrum nurkowe, bilard, internet. W hotelu prowadzone są animacje dzienne, natomiast wieczorami organizowane są przedstawienia i orientalne show, kursy tańca.


Dzieci:

Dzieciom hotel udostępnia brodziki, mini klub (4-12 lat), plac zabaw.


Cena zawiera:

  • przelot
  • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,
  • zakwaterowanie w hotelu,
  • wyżywienie wg. oferty
  • opłatę lotniskową,
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta;
  • ubezpieczenie Signal Iduna NNW, KL;bagaż,
  • podatek VAT.

 

Cena nie zawiera:

  • wizy egipskiej - 15 USD, płatnej na lotnisku w Sharm el Sheikh

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Jedna z części flagowego kompleksu hotelowego sieci Jaz. Do dyspozycji gości zostały udostępnione zjeżdżalnie i miniklub dla dzieci, centrum SPA, bogaty program animacyjny, piaszczysta plaża z rafą koralową oraz wiele innych atrakcji.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Jedna z części flagowego kompleksu hotelowego sieci Jaz. Do dyspozycji gości zostały udostępnione zjeżdżalnie i miniklub dla dzieci, centrum SPA, bogaty program animacyjny, piaszczysta plaża z rafą koralową oraz wiele innych atrakcji.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Data otwarcia

2006 r.

Położenie

Nabq Bay, 25 km od Naama Bay, 10 km od lotniska. Hotel usytuowany na powierzchni 30.000 m2.

w budynku głównym i 3 aneksach

82 pokoje standardowe superior dla max. 2 os., 113 pokoi rodzinnych deluxe dla max. 2+2 os. (1 pokój); klimatyzacja indywidualna, terakota, łącze internetowe (płatne), minibar (płatny), balkon lub taras, prysznic, telefon, suszarka, TV, sejf (bezpłatny).

W Hotelu

4 restauracje w budynku5 barów, sala konferencyjna, 2 baseny odkryte (800, 450 m3), aquapark (5 zjeżdżalni).

Bezpłatne

siłownia, sauna, jacuzzi, tenis stołowy, 2 korty tenisowe, rakiety i piłki do tenisa, koszykówka, siatkówka, siatkówka plażowa, miniboisko do piłki nożnej, dyskoteka (do 24:00), aerobik, animacje, rzutki.

Płatne

room service, kawiarenka internetowa, pralnia, centrum SPA, masaż, oświetlenie kortów, surfing, centrum nurkowe, dyskoteka (po 24:00), bilard.

Dla dzieci

brodzik, aquapark (3 zjeżdżalnie), animacje, miniklub, opiekunka (płatne), posiłki dla dzieci, krzesełka w restauracji, plac zabaw, łóżeczka (na życzenie).

Plaża

400 m od hotelu, prywatna, piaszczysta, 250 m długości. Parasole, leżaki i ręczniki bezpłatne. Skała koralowa przy zejściu do morza.

Wyżywienie

All Inclusive (09:00-24:00)

Posiłki

śniadanie, późne śniadanie, obiad, przekąski, kolacja, późny posiłek.

Napoje zawarte

lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

System nie zawiera

napoi importowanych, soków ze świeżych owoców.

Restauracja a'la carte

włoska, azjatycka, orientalna - płatne. Wymagana rezerwacja.

Tel./faks

0020 69/ 371 03 71, 371 03 72.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Jedna z części flagowego kompleksu hotelowego sieci Jaz. Do dyspozycji gości zostały udostępnione zjeżdżalnie i miniklub dla dzieci, centrum SPA, bogaty program animacyjny, piaszczysta plaża z rafą koralową oraz wiele innych atrakcji.


Oasis Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Jedna z części flagowego kompleksu hotelowego sieci Jaz. Do dyspozycji gości zostały udostępnione zjeżdżalnie i miniklub dla dzieci, centrum SPA, bogaty program animacyjny, piaszczysta plaża z rafą koralową oraz wiele innych atrakcji.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie


Hotel usytuowany nad zatoką Montaza przy szerokiej, piaszczysto - żwirowej plaży (z pomostem), z bezposrednim dostępem do rafy koralowej. Odległość od centrum Naama Bay, gdzie kursuje bus hotelowy (za opłatą) wynosi ok. 18km, od lotniska 10 km.

Wyposażenie hotelu


Recepcja, 2 restauracje: główna 'Rihana' i a´la carte 'Sayadeya', 3 bary: 'Mamluk' w lobby, 'Sakia' przy basenie i 'Tamrhenna' na plazy, dyskoteka, sklepik z pamiątkami, bezprzewodowy Internet (za dodatkową opłatą), fryzjer, pralnia, lekarz (odpłatnie), mini klub dla dzieci, plac zabaw dla dzieci, dzienny i wieczorny program animacyjny, muzyka na żywo. Leżaki i parasole przy basenie i na plaży bezpłatnie.Jeden z najbardziej luksusowych hoteli w Sharm El Sheikh, należący do sieci Jaz Hotels. Jest to stylowy, wysokiej klasy hotel, zbudowany w arabsko-marokańskim stylu, składający sie z budynku głównego oraz budynków bocznych, usytuowanych w dużym ogrodzie. Obiekt posiada łącznie 317 pokoi

Wyposażenie pokoju


Bardzo eleganckie pokoje wyposażone w indywidualna klimatyzację, łazienkę z suszarką do włosów, TV/SAT, telefon, sejf, mini-bar (odpłatnie), balkon lub taras.Ten luksusowo wyposażony hotel zawiera 317 doskonale zaopatrzonych pokoi i apartamentów.Hotel zapewnia własne miejsca parkingowe.Do standardowego wyposażenia pokoju należy klimatyzacja, minibar i suszarka do włosów. W pokoju masz do dyspozycji telewizor i telefon. Hotel ten dysponuje też pokojami dla niepalących (prosimy przy Państwa rezerwacji zasygnalizować życzenie tego rodzaju pokoju). Możesz spędzać wieczory na własnym balkonie w pokoju - prosimy zgłoś takie życzenie przed przyjazdem. Pokój jest wyposażony także w sejf. Pokoje są wyposażone w dostęp do Internetu.Po prostu się wyłącz - w hotelowej saunie i basenie whirlpool jest to możliwe w każdej chwili. Hotel dla odprężenia oferuje swoim gościom łaźnię parową. Trening lub odpoczynek - na odkrytym basenie hotelu wszystko jest możliwe! Zapomnij o codzienności podczas dobroczynnego masażu. Gości lubiących aktywny wypoczynek zapraszamy do korzystania z sali fitness.Dla miłośników dobrej kuchni wszelkiego rodzaju hotelowa restauracja (z gastronomią na swieżym powietrzu) i kawiarnia / bistro oferują bogaty wybór dań - zapytaj o dania wegetariańskie i dania dla diabetyków. Wieczorem zapraszamy do hotelowego baru.

Wyżywienie


All inclusive: śniadanie, obiad, kolacja w formie szwedzkiego stołu. Lekkie przekąski w ciągu dnia, lody dla dzieci, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w godzinach 09:00 - 24:00. Możliwosc skorzystania z restauracji a´la carte odpłatnie (wymagana wcześniejsza rezerwacja). Importowane napoje bezlkoholowe i alkoholowe, napoje butelkowane, soki ze świeżych owoców za dodatkowa opłatą.

Rozrywka i sport


Bezpłatnie: 2 baseny (w tym 1 podgrzewany sezonowo), 1 basen dla dzieci, 2 korty tenisowe ze sprzętem, siatkówka plażowa, piłka nożna, rzutki, łucznictwo, bule, tenis stołowy, aerobik, gimnastyka w wodzie, fitness, sauna, jacuzzi.Odpłatnie: oświetlenie kortów tenisowych, masaże, centrum nurkowe i sporty wodne na plaży. $.Warstwy_OPINIE Egipt                

trwa wczytywanie zdjęć ...

   

trwa wczytywanie zdjęcia ...

      Powierzchnia   1002 tys. km2 km2 Ludność   82 mln. osób Stolica   Kair Religia   94 % mieszkańców Egiptu to muzułmanie (w większości sunnici). Poza tym Koptowie czyli chrześcijanie obrządku koptyjskiego. W 451 roku oderwali się od kościoła łacińskiego i bizantyjskiego. Można ich rozpoznać po dumnie obwieszczających przynależność religijną krzyżach wytatuowanych na nadgarstkach. Język   Arabski. Ale bez problemu można się tu porozumieć po angielsku. Na bazarach i w sklepach w kurortach sprzedawcy potrafią zaskoczyć podstawową znajomością kilku słów po polsku lub rosyjsku. Czas podróży   Przelot z Polski (zależnie od lotniska) trwa ok. 4 godziny. Różnica czasu   Wskazówki zegara przesuwamy w Egipcie o jedną godzinę do przodu. Prąd   220 V Klimat   Słońce świeci tu niemal przez cały rok. Latem (lipiec, sierpień), panują upały ok. 40 st. C. A im dalej na południe tym temperatura wyższa. Jednak w kurortach suchy klimat i bryza od morza sprawiają, że łatwiej je znieść. Południe kraju najlepiej zwiedzać zimą i jesienią, kiedy temperatury spadają do ok. 20 st. C i wieje silniejszy wiatr. Na północy kraju, w Kairze i Aleksandrii, bywa w tym samym czasie pochmurno. Waluta   1 funt egipski – 1 LE lub 1 EGP. 1 LE to ok. 50 groszy.                 Wymagane dokumenty

Paszport
W momencie przekraczania granicy Egiptu musi być ważny minimum 6 miesięcy.

Wiza
Nie ma potrzeby załatwiać jej wcześniej. Wizę wykupuje się zaraz po przylocie do Egiptu, na lotnisku. Kosztuje ok. 15 USD.

Przepisy celne
Poza rzeczami osobistymi do Egiptu można wwieść: 250 g tytoniu lub 50 cygar i litr alkoholu. Przez 24 godziny po przylocie, w wolnocłowych sklepach w kurortach, po okazaniu paszportu, można kupić wysokoprocentowy alkohol z logo zagranicznych producentów (3 butelki na osobę). Lokalne alkohole można kupować przez cały czas pobytu bez żadnych ograniczeń.

Przed podróżą

Zdrowie
Przy wjeździe do Egiptu szczepienia nie są wymagane. Jednak w trosce o swoje zdrowie warto zaszczepić się na żółtaczkę A i B oraz pamiętać, że Egipt leży w zupełnie innej strefie klimatycznej niż Polska, więc flora bakteryjna też jest tu zupełnie inna. To, co nam w kraju nie szkodzi tam niestety może. Najczęstszą chorobą dotykającą turystów w Egipcie jest związana właśnie ze zmianą flory bakteryjnej biegunka nazywana „klątwą faraona”. By nas nie dopadła wystarczy przestrzegać kilku prostych zasad: nie pić wody z kranu, unikać napojów z lodem, bo najczęściej robi się go właśnie z kranówki, oraz ograniczyć „surowiznę” - warzywa najlepiej jeść gotowane lub smażone. I w miarę możliwości zrezygnować z tych owoców i warzyw, których nie można obrać ze skórki, a skupić się na tych, którą z owej skórki obrać można np.: melony, pomarańcze, banany.
Przy „zemście faraona”, polskie leki są mało skuteczne. Za to od razu pomogą lokalne, sprzedawane bez recepty środki przeciwbiegunkowe – antinal lub steptoquin. Bez problemu można je kupić w każdej aptece.
UWAGA – w razie choroby prosimy o powiadomienie rezydenta Oasis Tours lub telefon pod numer alarmowy podany na polisie ubezpieczeniowej wydanej przez AXA Towarzystwo Ubezpieczeń i Reasekuracji S.A, którą dostają Państwo od przedstawiciela Oasis Tours razem z dokumentami podróży.

Co spakować do walizki?
Krem z wysokim filtrem UVA i UVB.
Czapkę, kapelusz lub dowolne nakrycie głowy.
Okulary przeciwsłoneczne.
A gdy czegoś zapomnimy, wszystko, bez problemu można dokupić na miejscu.

Pobyt w Egipcie

Jak się ubrać i zachować?
W egipskim klimacie najlepiej sprawdzają się przewiewne ubrania z naturalnych materiałów np.: lnu, bawełny i jedwabiu. Egipcjanie są dość konserwatywni. Jednak o ile na plaży lub na basenie nawet najbardziej skromny kostium kąpielowy mało kogo razi, to już planując wycieczkę do miasta wypada założyć coś zdecydowanie bardziej zakrytego. Długie spódnice lub spodnie sprawdzą się tu najlepiej. Wystarczy spojrzeć jak ubierają się miejscowe kobiety i mężczyźni by w bluzce na ramiączka i króciutkich szortach poczuć się trochę za bardzo rozebranym. Jako dodatek do kobiecego stroju doskonale sprawdzi się barwna chusta (bez problemu można ją kupić na targu), którą w razie potrzeby można zarzucić na ramiona. Jednak o ile w kurortach, na deptaku czy w restauracji stroje turystów – niezależnie czy zgodne z miejscową kulturą czy nie – są tolerowane, to przy zwiedzaniu meczetów i miejsc religijnych obowiązują już ścisłe reguły ubioru. Wybierając się do meczetu trzeba mieć zakryte ramiona, ręce i nogi. W szortach lub mini nie zostaniemy wpuszczeni (podobnie jak do Klasztoru Św. Katarzyny). Kobiety dodatkowo powinny nakryć głowę chustką i schować pod nią włosy.

Napiwki
Napiwek, czyli tak zwany bakszysz, to element kultury i rzecz w Egipcie obowiązkowa. Dla zastępów kelnerów, kierowców, barmanów, sprzątaczy bagażowych to właśnie napiwki, a nie symboliczna „pensja” są głównym źródłem utrzymania. Warto o tym pamiętać spławiając kelnera lub bagażowego samym tylko uśmiechem. Napiwek jest uznaniowy. W restauracjach przyjmuje się, że stanowi 10 % rachunku.
Nie jest on konieczny w tych restauracjach (głównie droższych) gdzie  w menu i na rachunku jest adnotacja: service charge included. Znaczy to, że napiwek jest już doliczony do rachunku. Na ogół razem z 5-7%  podatkiem VAT.

Kuchnia
Fasolę (ful) uprawiano tu podobno już za czasów faraonów. Nie ma się więc co dziwić, że występuje ona w różnych wariacjach w wielu egipskich potrawach.  Czy to zmielona na pastę doprawioną oliwą i kminkiem, czy w postaci falefela (smażonych kotlecików). Popularne są też faszerowana warzywa – głównie papryka i bakłażan. Doskonale pasuje do nich egipski, płaski chlebek.
Islam zakazuje jedzenia wieprzowiny. Wołowina też jest mało popularna, w przeciwieństwie do przyrządzanych na dziesiątki sposobów baraniny i drobiu. Warto spróbować kilku klasycznych potraw: fatta – ryżu z chlebem i czosnkiem, melochia - gęstej zupy warzywnej podobno jedzonej już za czasów faraonów, czy fasich - solonej, suszonej ryby.
Na zakończenie posiłku słodkie jak ulepek ciasta i desery, wśród których najpopularniejsza jest mahalabija – mleczny krem z ryżem. No i oczywiście aromatyczne, słodkie i pełne słońca owoce. Oraz piekielnie mocna, pyszna kawa. Smacznego – hani’an !

Pamiątki
Szisza – czyli fajka wodna. Egipcjanie spędzają z nią więcej czasu niż z żoną. Popalają ją w upale, a leniwy rytuał doskonale wpisuje się w gorący klimat Egiptu. Ozdobną fajkę wodną w zabezpieczającym futerale kupimy za ok. 160 – 250 funtów;  ok. 80 – 125 zł

Perfumy – w Egipcie produkuje się wiele esencji zapachowych używanych potem do produkcji perfum znanych marek. Sprzedawane są w małych, ozdobnych buteleczkach. Uwaga, te tańsze mogą być rozwodnione alkoholem lub oliwą.

Papirusy – znane były już w starożytnym Egipcie. Najstarsze pochodzą z ok. 2400 r. p.n.e. Robi się je z łodyg rosnącej w Delcie Egiptu rośliny zwanej ciborą papirusową. Jak powstają można się dowiedzieć w galeriach i pracowniach papirusu. Zresztą tylko w nich można kupić oryginały. Te sprzedawane za grosze na parkingach przez wędrownych sprzedawców, namalowano na wysuszonych, sprasowanych liściach bananowca lub trzciny.

Praktyczne

Bezpieczeństwo
Nad bezpieczeństwem turystów w kurortach czuwa policja turystyczna. Mimo to warto zachować ostrożność. Na zatłoczonych ulicach i bazarach uważać na kieszonkowców. A cenne rzeczy i dokumenty przechowywać w hotelowych sejfach.

Komunikacja
Większość hoteli położonych z dala od centrum kurortu zapewniają swoim klientom bezpłatne busiki (rozkład w recepcji). Innym popularnym środkiem transportu w Egipcie są wieloosobowe taksówki – minibusy, nazywane „service”. Klasyczne taksówki są mniej popularne ale równie tanie, o ile ustali się cenę przed trzaśnięciem drzwiami. Lepiej nie liczyć, że taksometr będzie naszym sprzymierzeńcem.

Fotografowanie
Nie można fotografować obiektów wojskowych, portów i mostów. Niektóre meczety i muzea pobierają za możliwość fotografowania opłatę. W innych można robić zdjęcia ale bez lampy błyskowej. Poza tym z robieniem zdjęć nie ma problemów, ale warto pamiętać o tym, że fotografując Egipcjan, szczególnie z bliska, warto ich wcześniej spytać o zgodę. Chociażby na migi.

Telefon i internet
W większości hoteli znajdziemy komputer z dostępem do internetu (opłata zależy od hotelu). Na pewno tańsze będą kafejki internetowe, dostępne bez problemu w każdym kurorcie. Ze względu na wysokie koszty połączeń, do domu nie opłaca się dzwonić ani z hotelowego telefonu ani z własnej komórki. Zdecydowanie lepiej kupić egipską kartę do komórki pre-paid (działają na tej samej zasadzie co polski POP czy Heyah), kartę do publicznego telefonu, lub dzwonić z państwowych centów telefonicznych, które pobierają z góry opłatę za minimum trzyminutowe rozmowy.
Numer kierunkowy: z Polski do Egiptu – 0020.

Placówki dyplomatyczne
Ambasada RP w Egipcie (Kair)
5, El Aziz Osman Str. Zamalek, Kair
Tel: (00-202) 27 35 54 16

Biuro Oasis Tours w Egipcie
CET Cairo Express Travel
C/o Shedwan Golden Beach Hotel
Hurgada Egipt
Tel. 0020 65 354 11 41

Egipt

Egipt to nie tylko piramidy, grobowce, mumie i sarkofagi. Widziany z perspektywy położonego nad Morzem Czerwonym hotelu w Hurgadzie czy Sharm El Sheikh przypomina spełnione marzenie o wakacjach idealnych.

To ciepłe morze, w którym niesiony słoną wodą pływać umie prawie każdy. Lazurowe fale kryją tajemniczy świat rafy koralowej, dostępny nie tylko dla nurków, ale dla każdego kto założy maskę i zanurzy głowę pod wodę. W kraju opanowanym przez pustynię hotelowe ogrody wyglądają jak nierealne oazy. Wygodne leżaki pod palmą, doskonała obsługa, wysoki standard hoteli... aż kusi by się w ogóle stąd nie ruszać. Jednak fascynujący świat wokół kusi, więc zapraszamy na wycieczkę.

Piramidy w Gizie zachwycały już 5 tysięcy lat temu. I jako jedyny z cudów starożytnego świata przetrwały do dziś. Chociaż każde dziecko wie jak wyglądają, to widziane na żywo zaskakują. W końcu, w XIX wieku, Piramida Cheopsa wciąż była największym budynkiem świata!.

Hieroglify i malowidła ścienne, które można zobaczyć w Dolinie Królów czy Muzeum Egipskim w Kairze odczarowują świat faraonów. Niewiele jest na świecie miejsc, w których można podglądać życie sprzed wieków, a przeszłość tak zwyczajnie przeplata się z teraźniejszością. Pozostaje jeszcze jeden skarb Egiptu. Słońce.

Niezwykły klimat Egiptu możesz zobaczyć w czasie
wycieczek fakultatywnych: Hurghada , Sharm El Sheikh

Informacje
  • Wymagane dokumenty
  • Przed podróżą
  • Pobyt w Egipcie
  • Praktyczne
Zobacz także
  • Hurghada
  • Sharm El Sheikh
  • Wycieczki fakultatywne - Hurghada
  • Wyczieczki fakultatywne - Sharm El Sheikh
ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Jedna z części flagowego kompleksu hotelowego sieci Jaz. Do dyspozycji gości zostały udostępnione zjeżdżalnie i miniklub dla dzieci, centrum SPA, bogaty program animacyjny, piaszczysta plaża z rafą koralową oraz wiele innych atrakcji.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Jedna z części flagowego kompleksu hotelowego sieci Jaz. Do dyspozycji gości zostały udostępnione zjeżdżalnie i miniklub dla dzieci, centrum SPA, bogaty program animacyjny, piaszczysta plaża z rafą koralową oraz wiele innych atrakcji.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

Hotel należy do kompleksu hotelowego Jaz Mirabel, który tworzy razem z hotelami: Jaz Mirabel Beach i Jaz Mirabel Club. Został wybudowany w 2006 roku., położony jest około 20 km od Naama Bay (kursuje płatny bus hotelowy) i około 10 km od lotniska. Kompleks hotelowy posiada własną piaszczysto-żwirową plażę od której Jaz Mirabel Park dzieli zaledwie ok. 350 metrów..

 

Pokoje

Hotel dysponuje ponad 190 pokojami, mieszącymi się w trzykondygnacyjnych budynkach. Wygodne i ciekawie urządzone pokoje typu superior są 2-osobowe z możliwością jednej dostawki (łóżeczko dla niemowląt bezpłatnie). Pokoje wposażone w: łazienkę (wanna lub prysznic, wc, suszarka do włosów), klimatyzację, tv-sat, telefon, sejf, mini-bar (płatny) oraz balkon lub taras. Wszystkie pokoje z widokiem na basen.

 

Do dyspozycji gości

24-godzinna recepcja, kantor, bankomat, centrum handlowe, centrum konferencyjne, pralnia oraz fryzjer. Na terenie obiektu można skorzystać z internetu bezprzewodowego (płatny). Dla gości przygotowano 4 restauracje: 1 główną oraz 3 a'la carte (chińską Zen, orientalną Tarboush i włoską La Piazza), a także 3 bary (lobby bar, bar przy basenie i na plaży) oraz kawiarnię z shishą. Na terenie obiektu znajdują się 2 baseny (jeden podgrzewany zimą) z 5 zjeżdżalniami oraz brodzik dla dzieci (podgrzewany zimą). Leżaki, parasole i ręczniki na plaży i przy basenie bezpłatnie.

 

Wyżywienie

Formuła All Inclusive obejmująca: śniadania (07.00-10.30), obiady (12.00-15.00) i kolacje (18.00-22.30) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej. Ponadto: późne śniadanie (11.00-12.00) oraz popołudniowa przekąska (15.30-17.00) w snack barze; lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w wybranych barach w określonych porach (All Inclusive działa w godz. 09.00-24.00).

 

Program sportowy i animacyjny

Całodzienny program animacyjny dla dzieci i dorosłych - prowadzony w amfiteatrze oraz przy barach. Dla najmłodszych gości przygotowano mini-klub. Ponadto: tenis, siatkówka plażowa, aerobik w wodzie, szachy, rzutki oraz tenis stołowy. Za opłatą: bilard, sprzęt do tenisa i oświetlenie kortów, sprzęt wodny, nurkowanie, centrum odnowy biologicznej (masaże, jacuzzi, sauna, etc). Strona internetowa: Kategoria lokalna: *****

Naszym zdaniem: Hotel położony w zacisznej części kompleksu hotelowego Jaz Mirabel, oferujący wyśmienity serwis i dużo atrakcji, polecany szczególnie rodzinom z dziećmi.

 

Świadczenia

Cena obejmuje:

  • przelot samolotem,
  • opłaty lotniskowe,
  • transfery lotnisko - hotel - lotnisko,
  • 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych,
  • wyżywienie wg opisu zakwaterowania,
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta,
  • pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż)

 

Cena nie obejmuje:

  • wizy egipskiej (płatnej na lotnisku 15 USD)wycieczek fakultatywnych,
  • posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli,
  • napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Jedna z części flagowego kompleksu hotelowego sieci Jaz. Do dyspozycji gości zostały udostępnione zjeżdżalnie i miniklub dla dzieci, centrum SPA, bogaty program animacyjny, piaszczysta plaża z rafą koralową oraz wiele innych atrakcji.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Jedna z części flagowego kompleksu hotelowego sieci Jaz. Do dyspozycji gości zostały udostępnione zjeżdżalnie i miniklub dla dzieci, centrum SPA, bogaty program animacyjny, piaszczysta plaża z rafą koralową oraz wiele innych atrakcji.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

- ok. 400 m od plaży
- położony w zatoce Nabq
- ok. 30 km do centum Nama Bay
- ok. 10 km od lotniska w Sharm El Sheikh

Plaża

- piaszczysta, prywatna, ok. 250 m długości
- część plaży z rafą koralową
- leżaki i parasole (bezpłatne)
- ręczniki plażowe (bezpłatne)

Pokoje

Pokój Superior
- klimatyzacja indywidualna
- TV-Sat, telefon, sejf
- minibar (płatny)
- łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów)
- balkon/taras
- widok na basen

Pokój Rodzinny
- wyposażenie jak w pokoju Superior
- dwie oddzielne sypialnie

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne
- 2 baseny ( 1 basen sezonowo podgrzewany zimą) , 5 zjeżdżalni  (w Jaz Mirabel Complex)
- leżaki i parasole
- sauna, jacuzzi, łaźnia parowa
- aerobik, siłownia
- 2  korty tenisowe
- tenis stołowy, rzutki
- siatkówka plażowa, boisko do piłki nożnej
- dzienny i wieczorny program animacyjny
- dyskoteka (napoje po 24:00 płatne)

Płatne
- oświetlenie kortów tenisowych
- bilard
- spa, masaże
- sporty wodne na plaży
- centrum nurkowe

Dla dzieci

- miniklub (4-12 lat)
- brodzik, 3 mini zjeżdżalnie (w Jaz Mirabel Complex)
- plac zabaw
 

Wyżywienie

All inclusive:  śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 09:00 – 24:00.

Restauracje i bary

- restauracja główna
- 4 restauracje a la carte (płatne)
- bar na plaży (w hotelu Jaz Mirabel Beach)
- bary przy basenie
- 2 snack bary (w tym jeden w hotelu Jaz Mirabel Beach)

Dodatkowe informacje

- Wi-Fi (bezpłatne w niektórych częściach hotelu)
- mini centrum handlowe
- pralnia, fryzjer, salon urody
- płatny bus hotelowy do Naama Bay
- wypożyczalnia samochodów
- Goście korzystają z części infrastruktury kompleksu Mirabel Resort
- hotel dysponuje 196 pokojami
- rok otwarcia hotelu: 2006 r.
- www.jaz.travel

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta;  wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe.
Cena nie zawiera: opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

Informacje paszportowo-wizowe

Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 25 USD).
Turyści, którzy nie będą opuszczali Półwyspu Synaj mogą otrzymać tzw. "Sinai only", który zwalnia z obowiązku zakupu wizy. Aby otrzymać Sinai pass należy spełniać następujące warunki: pobyt na Synaju nie może trwać dłużej niż 14 dni, turysta nie będzie korzystał z wycieczek np. do Kairu czy Luksoru i nie będzie poruszał się żadną drogą prowadzącą do stolicy. W praktyce oznacza to, iż bez wizy można zwiedzić rejon Zatoki Akaba oraz Klasztor Św. Katarzyny, ale np. Park Ras Mohammad już nie (czyli wykupienie wizy jest konieczne). Nabycie "Sinai only" możliwe jest na lotnisku, w okienku, w którym wydawane są wizy.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Jedna z części flagowego kompleksu hotelowego sieci Jaz. Do dyspozycji gości zostały udostępnione zjeżdżalnie i miniklub dla dzieci, centrum SPA, bogaty program animacyjny, piaszczysta plaża z rafą koralową oraz wiele innych atrakcji.


Mapa Hotelu Jaz Mirabel Park
Zdjęcia lokalizacji (Egipt / Morze Czerwone / Sharm El Sheikh)
Piekna rafa koralowa w rejonie Sharm El Sheikh w Egipcie
Znany bazar Old Market w Sharm El Sheikh w Egipcie
Park Ras Muhammad w Sharm El Sheikh w Egipcie
Sharm El Sheikh, Synaj - Góra Mojżesza
Piaszczyste plaże Sharm El Sheikh w Egipcie
Wyspa Tiran z zatopionym wrakiem, Sharm El Sheikh, Egipt
Luksusowa i pełna rozrywki dzielnica Naama Bay w Sharm El Sheikh w Egipcie
Nabq Bay w Sharm El Sheikh w Egipcie

Opinie o Hotelu Jaz Mirabel Park

Ogólnie hotel bardzo duży, bo to są trzy hotele na jednym terenie. Podczas naszego wyjazdu kąpiel w morzu byłą utrudniona, bo pomost był w remoncie, a przy plaży co najwyżej dzieci mogły się popluskać (przynajmniej one miały zabawę). My kąpaliśmy się w basenach. Jedzenie bardzo smaczne, pokoje bez szału, ale ładne i czyste. Animacje też głównie dla dzieci.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.1

Hotel w spokojnej, zielonej dzielnicy, na rozległym terenie. Jedzenie pyszne ,bar na plaży, świetne naleśniki i hamburgery, ale kto co chce zjeść to na pewno dla siebie znajdzie. Drinki w porządku, odpowiednio mocne, dostęp bez ograniczeń. Pokoje sprzątane codziennie bez zastrzeżeń, personel uprzejmy. Super 4 gwiazdki

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

Hotel dla wymagających Klientów. Polecam. Przepiękna piaszczysta plaża. Polecam szczególnie dla Rodzin z dziećmi.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.3

Polecam zdecydowanie !

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Nie jest to hotel 5 gwiazdkowy w mojej ocenie, Jedzenie mało urozmaicone - codziennie to samo inaczej ugotowane

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: może być
3.3

Masz pytania o Hotel Jaz Mirabel Park? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00