cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé), Lanzarote
  • Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé), Lanzarote
  • Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé), Lanzarote
  • Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé), Lanzarote
  • Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé), Lanzarote
  • Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé), Lanzarote
  • Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé), Lanzarote
  • Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé), Lanzarote
  • Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé), Lanzarote
  • Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé), Lanzarote
  • Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé), Lanzarote
  • Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé), Lanzarote
  • Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé), Lanzarote
  • Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé), Lanzarote
  • Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé), Lanzarote
  • Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé), Lanzarote
  • Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé), Lanzarote
  • Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé), Lanzarote
  • Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé), Lanzarote
  • Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé), Lanzarote
  • Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé), Lanzarote
  • Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé), Lanzarote
  • Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé), Lanzarote
  • Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé), Lanzarote
  • Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé), Lanzarote
  • Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé), Lanzarote
  • Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé), Lanzarote
  • Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé), Lanzarote
  • Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé), Lanzarote
  • Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé), Lanzarote
  • Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé), Lanzarote
  • Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé), Lanzarote
  • Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé), Lanzarote
  • Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé), Lanzarote
  • Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé), Lanzarote
  • Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé), Lanzarote
  • Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé), Lanzarote
  • Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé), Lanzarote
  • Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé), Lanzarote
  • Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé), Lanzarote
1 / 40
Ocena
hotelu:
4.4 / 5
Najbliższy termin
23.11 - 30.11
już od 3187 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
09.05 - 16.05
już od 2589 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé)
  • Windsurfing
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé)
star 4

Hiszpania: Lanzarote
Ocena hotelu Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé):
4.4 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé):
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    3.5
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.5
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 23 listopada 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 09 maja 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Relaxia Olivina Resort to wioska wakacyjna usytuowana w znanej miejscowości Puerto del Carmen ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy aktywnym osobom, na wakacje we dwoje oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bogatą infrastrukturę, bardzo smaczne i urozmaicone wyżywienie w opcji All Inclusive i wysoką jakość świadczonych usług. Pobyt w hotelu Relaxia Olivina Lanzatote to gwarancja udanych wakacji na tej przepięknej, wulkanicznej wyspie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, w kurorcie Puerto del Carmen, w spacerowej odległości od jednej z najpiękniejszych plaż na Lanzarote - plaży Los Pocillos
  • bogate zaplecze sportowe rekreacyjne - 4 baseny, brodzik, mini klub, plac zabaw, animacje dla dzieci i dorosłych
  • wyżywienie All Inclusive, wi fi gratis

Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé) w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Relaxia Olivina Resort to wioska wakacyjna usytuowana w znanej miejscowości Puerto del Carmen ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy aktywnym osobom, na wakacje we dwoje oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bogatą infrastrukturę, bardzo smaczne i urozmaicone wyżywienie w opcji All Inclusive i wysoką jakość świadczonych usług. Pobyt w hotelu Relaxia Olivina Lanzatote to gwarancja udanych wakacji na tej przepięknej, wulkanicznej wyspie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, w kurorcie Puerto del Carmen, w spacerowej odległości od jednej z najpiękniejszych plaż na Lanzarote - plaży Los Pocillos
  • bogate zaplecze sportowe rekreacyjne - 4 baseny, brodzik, mini klub, plac zabaw, animacje dla dzieci i dorosłych
  • wyżywienie All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 200 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 10 min

Wyposażenie

  • recepcja
  • taras słoneczny 
  • pralnia (płatna) 
  • bar (w cenie)
  • parasole, leżaki przy basenie (w cenie)
  • ręczniki (za kaucją)

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

290

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dla dzieci

  • miniklub 
  • plac zabaw 
  • menu dla niemowląt 
  • minidyskoteka (4-12 lat)

Sport i wellness

W cenie
  • siłownia 
  • piłka plażowa
Płatne
  • nurkowanie

rozrywka

  • międzynarodowy program animacyjny

Pokoje

Pokój rodzinny FZX1
  • 2-4 os.
  • w budynku bocznym
  • pokój dzienno-sypialny
  • oddzielna sypialnia
  • WC
  • wanna
  • suszarka do włosów
  • telefon
  • sejf (płatny)
  • taras lub balkon
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • widok na ogród lub basen
  • w budynku głównym
  • WC
  • wanna
  • suszarka do włosów
  • klimatyzacja (centralnie sterowana)
  • telefon
  • sejf (płatny)
  • balkon lub taras
  • lodówka

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie, obiad i kolacja (w formie bufetu) 
  • ciasto 
  • lody 
  • kawa/herbata po południu 
  • lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe
Restauracje i bary
  • restauracja „La Caleta": rodzaje kuchni: międzynarodowa, menu dla niemowląt, potrawy bezglutenowe, dania bez laktozy, dania wegetariańskie, bufet
  • bar „Famara": codziennie

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Relaxia Olivina Resort to wioska wakacyjna usytuowana w znanej miejscowości Puerto del Carmen ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy aktywnym osobom, na wakacje we dwoje oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bogatą infrastrukturę, bardzo smaczne i urozmaicone wyżywienie w opcji All Inclusive i wysoką jakość świadczonych usług. Pobyt w hotelu Relaxia Olivina Lanzatote to gwarancja udanych wakacji na tej przepięknej, wulkanicznej wyspie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, w kurorcie Puerto del Carmen, w spacerowej odległości od jednej z najpiękniejszych plaż na Lanzarote - plaży Los Pocillos
    • bogate zaplecze sportowe rekreacyjne - 4 baseny, brodzik, mini klub, plac zabaw, animacje dla dzieci i dorosłych
    • wyżywienie All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Wyspy Kanaryjskie / Lanzarote

    Opis oferty:

    Doskonałe miejsce dla osób szukających spokojnego odpoczynku przy basenie, lubiących spędzać czas na długich spacerach i na plaży. Hotel otoczony jest wypielęgnowanym ogrodem, na miejscu są trzy baseny, brodzik dla dzieci, restauracja serwująca dania kuchni międzynarodowej i dwa bary. Do wyboru są komfortowe pokoje standardowe lub przestronne, składające się z dwóch pomieszczeń pokoje rodzinne. Niedaleko jest do centrum Puerto del Carmen z promenadą i licznymi sklepami.

    POŁOŻENIE:

    ok. 2 km od centrum PUERTO DEL CARMEN, najbliższe sklepy ok. 650 m od hotelu, ok. 1,3 km od Park Rancho Texas; ok. 8 km od portu lotniczego w Arrecife; przystanek autobusowy ok. 300 m od hotelu (Arrecife, Costa Teguise, Playa Blanca).

    PLAŻA:

    Playa de los Pocillos, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, ok. 500 m od hotelu, dojście chodnikiem, parasole i leżaki płatne (ok. 14 EUR/komplet).

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zbudowany w 1996 r., 290 pokoi, 4 budynki, 1 piętro, 2 windy, elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, show cooking, dostępne foteliki i menu dla dzieci, wymagany strój formalny - panowie długie spodnie, bar przy basenie, Lounge bar; wymiana walut, parking, informacja turystyczna; ogród o powierzchni ok. 5000 m², bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: punkt internetowy (ok. 1 EUR/20 min), opiekunka do dziecka, pralnia, wypożyczalnia samochodów i rowerów; akceptowane karty kredytowe: MasterCard, American Express.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki dla dziecka), ok. 24 m², klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: minibar, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród;

    rodzinny:

    2-os. (możliwość 2 dostawek), ok. 45 m², pokój dzienny i sypialnia, wyposażenie jak w pokoju standardowym, wentylator sufitowy; pokój rodzinny za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    3 baseny, w tym 2 ze słoną wodą, każdy ok. 250 m², gł. 1,5 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 30 m², gł. 0,4 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR); tenis stołowy (rakiety za kaucją), siłownia, petanka, siatkówka plażowa; plac zabaw dla dzieci, animacje dla dorosłych i dzieci; za opłatą: 2 korty tenisowe (ok. 7 EUR/godz.), bilard, piłkarzyki.

    ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (8.00-10.30), późne śniadanie (10.30-12.30), obiad (13.00-15.30), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji; przekąski (15.30-17.30); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.30-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0034/902020525, www.oleolivinalanzarote.com

    GRATIS:

    Wi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Relaxia Olivina Resort to wioska wakacyjna usytuowana w znanej miejscowości Puerto del Carmen ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy aktywnym osobom, na wakacje we dwoje oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bogatą infrastrukturę, bardzo smaczne i urozmaicone wyżywienie w opcji All Inclusive i wysoką jakość świadczonych usług. Pobyt w hotelu Relaxia Olivina Lanzatote to gwarancja udanych wakacji na tej przepięknej, wulkanicznej wyspie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, w kurorcie Puerto del Carmen, w spacerowej odległości od jednej z najpiękniejszych plaż na Lanzarote - plaży Los Pocillos
    • bogate zaplecze sportowe rekreacyjne - 4 baseny, brodzik, mini klub, plac zabaw, animacje dla dzieci i dorosłych
    • wyżywienie All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie:
    Hotel położony w znanym kurorcie Puerto del Carmen. Niedaleko hotelu (ok. 400 m) szeroki wybór sklepów, barów i restauracji. Do centrum Puerto del Carmen ok. 4 km. Do lotniska w Arrecife ok. 10 km.
    Plaża:
    Hotel znajduje się ok. 500 m od jednej z najładniejszych plaż Lanzarote- bardzo szerokiej i piaszczystej Los Pocillos. Hotel zapewnia ręczniki plażowe (depozyt ok. 10 EUR).
    Do dyspozycji gości:
    Recepcja, restauracja, 2 bary, ogromny ogród, tarasy słoneczne z leżakami oraz parasolami, 4 baseny (1 ze słodką wodą i podgrzewany zimą, 3 ze słoną wodą), brodzik dla dzieci (słona woda), miniklub, plac zabaw, wypożyczalnia samochodów i rowerów (płatne).
    Pokoje:
    Hotel oferuje zakwaterowanie w 290 pokojach różnego typu rozlokowanych w czterech 1-piętrowych budynkach (jeden z budynków znajduje się po przeciwnej stronie ulicy). Wszystkie pokoje wygodne i funkcjonalnie wyposażone, z łazienką (suszarka do włosów), TV-sat, telefonem, małą lodówką, sejfem (płatny ok 17 EUR/tydzień i 10 EUR - depozyt), balkonem lub tarasem (meble balkonowe). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat - gratis. Hotel posiada pokoje dla osób niepełnosprawnych. -
    Pokoje standardowe
    - (pow. ok.25 m2) - odświeżonew 2015 roku, klimatyzowane, dla max. 3 osób (w układzie 2+1), umeblowanie nie najnowsze, ale dobrze utrzymane. -
    Pokoje rodzinne
    - (pow. ok. 43 m2) - odświeżonew 2015 roku, dla max. 4 osób,pokój dzienny z sofą, oddzielna sypialnia (odnowione meble, wymiana zasłon). Pokoje BASICz reguły nie różnią sięwyposażeniem, mogą miećinną lokalizację. (np. parter, od strony ulicy).  
    Wyżywienie:
    All inclusive: śniadania (08:00-10:30), śniadania kontynentalne (10:30-12:30), obiady (13:00-15:00), kolacje (18:30-21:30) w formie urozmaiconego bufetu. Między głównymi posiłkami przekąski w barach (15:30-17:30). Nielimitowana ilość lokalnych napoi bezalkoholowych alkoholowych w barach hotelowych (10:30- 24:00).
    Program sportowy i animacyjny:
    Urozmaicone animacje dzienne i wieczorne dla dzieci i dorosłych. Bezpłatnie: siłownia, petanka, siatkówka plażowa. Korty tenisowe płatne (płatne ok. 7 EUR/godz).
    Internet:
    Wi-Fi w całym hotelu gratis. Kącik internetowy - płatny (ok. 1 EUR/20 min.).
    Kategoria lokalna:
    ****
    Strona www:
    www.oleolivinalanzarote.com
    Naszym zdaniem:
    Fantastyczna wioska wakacyjna - świetny serwis i smaczne wyżywienie gwarantowane. Do tego 5 basenów i urozmaicone animacje - idealne miejsce na wakacyjny relaks. Jako bonus zadbany, duży ogród oraz naprawdę szeroka plaża Los Pocillos. Polecamy!

    Program

    Dzień pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
    Dzień od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachlokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje
    : wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

    Inne

    Waluta
    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wiza
    Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego.
    Czas
    Czas Polski - 1 godzina.
    Orientacyjne ceny
    Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l. - 1 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Lanzarote
    Najbardziej niezwykła ze wszystkich Wysp Kanaryjskich, uznana za cud przyrody i wpisana na liste UNESCO jako Światowy Rezerwat Biosfery. Większość jej powierzchni pokrywa zastygła lawa oraz ponad 300 wulkanicznych stożków. Jedną z największych atrakcji jest Park Narodowy Timanfaya założony na terenach wulkanicznych, zwanych górami ognia. Wyspa jest również bardzo harmonijnie zabudowana według koncepcji słynnego hiszpańskiego architekta Cesara Manrique. Nie znajdziemy tu wysokiej zabudowy, a nawet nadmorskie kurorty zachowują typowy kanaryjski charakter. Do tego piękne plaże z ciemnym piaskiem i fantastyczna atmosfera oraz pogoda, a także niezwykłe uprawiane tylko tutaj wina - to wszystko powoduje, że Lanzarote jest jedyna w swoim rodzaju.
    Playa Blanca
    Choć szybko się rozwija w ostatnich latach, nadal zachowała swój urok i atmosferę spokoju i relaksu. Poza plażą znajdziecie tu port jachtowy i promenadę ze sklepami i restauracjami. Stąd najbliżej do sąsiedniej Fuerteventury i do słynnych winnic Lanzarote, gdzie w wulkanicznej ziemi uprawia się winorośle i produkuje jedno z najlepszych białych win Hiszpanii.
    Puerto del Carmen
    Ten najstarszy i największy kurort zbudowany wokół portu rybackiego teraz rozciąga się wzdłuż najdłuższej plaży na wyspie i przyciąga zarówno rodziny z dziećmi jak i osoby spragnione rozrywki. Tu znajdziecie największy wybór barów, restauracji i kawiarni oraz sklepy a nawet kasyno.
    Costa Teguise
    Jedna z najstarszych miejscowości wypoczynkowych Lanzarote wybudowana od podstaw wg projektów Cesara Manrique oferuje doskonałe plaże i jest świetnym miejscem wypadowym do zwiedzania wyspy. Tu każdy znajdzie coś dla siebie - aqua park, restauracje i bary, pole golfowe i plaże dla każdego. Amatorzy wind surfingu skupiają się na plaży Las Cucharas, a rodziny z dziećmi najczęściej wybierają mniejsze Los Charcos z jasnym piaskiem. Wyloty z: Warszawy. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: R.pl/rozklady.

    Wycieczki lokalne

    Grand Tour
    Całodzienna wycieczka autokarowa, w programie której znajdują się najpiękniejsze miejsca Lanzarote, m.in.: saliny del Janubio i formacje Los Hervideros, zachwycający księżycowy krajobraz Parku Narodowego Timanfaya z drogą pomiędzy kraterami. Lunch w pięknie wkomponowanym w zastygłe pola lawy miasteczku Yaiza, a następnie degustacja w jednej z winiarni regionu La Geria, słynącego z doskonałych win moscatel, malvasia i niezwykłego sposobu uprawy winorośli. Kolejnym punktem programu będzie przejazd przez dawną stolicą wyspy Teguise. Przejazd prze Dolinę Tysiąca Palm do Jameos del Aqua - fragmentu niezwykłego tunelu wulkanicznego, który został zaaranżowany przez słynnego artystę hiszpańskiego Cesara Manrique. Cena ok. 67 Eur za osobę dorosłą, dziecko do 12 lat ok. 37 Eur.
    Jeep Safari
    Pełna wrażeń i pięknych widoków wycieczka autami terenowymi przez miasteczka Tahiche i Nazaret do dawnej stolicy wyspy Teguise. Następnie lunch na plaży Famara - miejsca znanego z idealnych warunków do uprawiania sportów wodnych. Kolejnym punktem programu będzie zwiedzanie Parku Narodowego Timanfaya, gdzie niezapomnianych wrażeń dostarczą wulkaniczny pejzaż i zastygłe pola lawy. Przejazd przez winny region la Geria, gdzie winorośl uprawiana w charakterystycznych dla Lanzarote zocos. Przejazd wzdłuż zachodniego wybrzeża wyspy do kurortu Playa Blanca i chwila wytchnienia na piaszczystych plażach Papagayo. Cena ok. 60 Eur za osobę dorosłą, dziecko do 12 lat ok. 40 Eur.
    I love Graciosa!
    Złap wiatr w żagle i zrelaksuj się na pokładzie luksusowego katamaranu płynącego na urokliwą wyspę la Graciosa. Wizyta w miejscowości Caleta de Sebo oraz czas na zażywanie kąpieli słonecznych i morskich na pięknej plaży Francesca. W cenę wliczone wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz lunch na pokładzie katamaranu. Cena ok. 60 Eur za osobę dorosłą, dziecko do 12 lat ok. 39 Eur.
    Fuerteventura
    Całodniowa wycieczka na sąsiednią wyspę Fuerteventurę - najsłabiej zaludnioną z Wysp Kanaryjskich, słynącą z najwspanialszych plaż w całym archipelagu. Przeprawa łodzią ze szklanym dnem z Playa Blanca do Corralejo - głównego miasta Fuerteventury. Czas wolny w miasteczku, a następnie możliwość kąpieli słonecznych i morskich w Parku Naturalnym Las Dunas - parku będącym wizytówką Fuerteventury, gdzie na turystów czekają kilometry pięknych plaż osłonięte przez wydmy. Cena z obiadem ok. 57 Eur za osobę dorosłą, dziecko do 12 lat ok. 32 Eur.
    Safari Submarine - podwodne safari
    Doskonała propozycja dla tych, którzy chcą poznać bogactwo podwodnego świata bez wchodzenia do wody! Łódź wypływa z portu w Puerto Calero i po wypłynięciu na ocean zanurza się na głębokość ponad 30 m. Każdy z uczestników rejsu będzie miał miejsce siedzące przed dużymi, szklanymi oknami w klimatyzowanym kadłubie łodzi. Podczas rejsu można robić zdjęcia i kręcić filmy własnymi aparatami, będzie też możliwość zakupienia zdjęć zrobionych podczas rejsu przez profesjonalnego fotografa. Cena ok. 55 Eur za osobę dorosłą, dziecko do 12 lat ok. 32 Eur.
    Cool Dive czyli nurkowanie dla każdego - Dużego i Małego
    Niezliczone ławice ryb, ośmiornice, urocze kraby i bajecznie kolorowe papugoryby to zaledwie kilka z wielu atrakcji czekających na tej wycieczce w przejrzystych błękitnych wodach oceanu. A wszystko to pod okiem doświadczonego i równie sympatycznego, polskiego instruktora. Poza bezpieczeństwem, które jest dla nas zawsze priorytetem, zapewniamy wszystkim wielbicielom nurkowania przede wszystkim wspaniałą zabawę i dużo przyjemności. Cena ok. 70 Eur. Uwaga! Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.
    Mekka surferów
    Okazałe fale sprawiają, że jest to idealna lokalizacja do uprawiania sportów wodnych, a zwłaszcza surfingu. Do najlepszych miejsc zalicza się: Costa Teguise oraz Playa Famara. Lanzarote oferuje również inne formy sportów wodnych takie jak stand up paddle czy kajaki.
    Trekking
    Odkryj zadziwiający świat aktywnych wulkanów podczas trekkingowych wędrówek językami lawy! Przenieś się do innego świata spacerując pośród wulkanicznych kraterów, lawowych tuneli i tajemniczych wulkanicznych jezior. Zachwyć się niepowtarzalnym krajobrazem Lanzarote!
    Z miłości do wulkanów - Dom Cesara Manrique
    Ten dom to wyjątkowe dzieło sztuki, które powstało z miłości artysty do wulkanów. Wybudowany został w korycie wyschniętego potoku Taro de Tahiche. Parter domu znajduje się w naturalnych skalnych jamach powstałych po erupcji wulkanu.
    Wioska El Golfo
    Zobacz na własne oczy krater wulkaniczny! W niewielkiej miejscowości El Golfo jest krater o tej samej nazwie, a w jego wnętrzu unikalne zielone jeziorko Charco de los Clicos.
    Zobacz kaktusy w Jardin de Cactus
    Kaktusowy ogród będący dziełem artysty Césara Manrique. W ogrodzie rośnie ponad 10 000 roślin reprezentujących ponad 1 400 gatunków! Większość z nich pochodzi z Ameryki i Madagaskaru, ale znaleźć tu także można kilka gatunków rodzimych dla Wysp Kanaryjskich.
    Marina Rubicon
    Ta ekskluzywna marina znajduje się w miejscowości Playa Blanca. Jest idealnym miejscem na wieczorne, romantyczne spacery. Zwolennicy luksusu znajdą tutaj również sklepy znanych marek.
    Słuchając szumu fal
    Papagayo jest jedną z nielicznych białych plaż na wyspie. Zapraszamy do relaksu nad zatokami obmywanymi przez krystalicznie czystą wodę. Wypoczynek w towarzystwie pięknych widoków, ciepłego piasku i szumu fal gwarantowany!
    Klify na Playa Famara
    Playa Famara leży w północno-zachodniej części wyspy. Niezwykle piękna - po wschodniej stronie otoczona jest potężnymi klifami masywu Risco De Famara, a po drugiej stronie podziwiać można białe domki miasteczka. Znakomita do spacerowania i uprawiania windsurfingu! Ostrzegamy jednak, że fale potrafią tu być naprawdę wysokie. Uwaga! Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Ecco Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Relaxia Olivina Resort to wioska wakacyjna usytuowana w znanej miejscowości Puerto del Carmen ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy aktywnym osobom, na wakacje we dwoje oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bogatą infrastrukturę, bardzo smaczne i urozmaicone wyżywienie w opcji All Inclusive i wysoką jakość świadczonych usług. Pobyt w hotelu Relaxia Olivina Lanzatote to gwarancja udanych wakacji na tej przepięknej, wulkanicznej wyspie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, w kurorcie Puerto del Carmen, w spacerowej odległości od jednej z najpiękniejszych plaż na Lanzarote - plaży Los Pocillos
    • bogate zaplecze sportowe rekreacyjne - 4 baseny, brodzik, mini klub, plac zabaw, animacje dla dzieci i dorosłych
    • wyżywienie All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Hiszpania/Lanzarote

    Opis

    Bezpłatny internet bezprzewodowy, Ogród o powierzchni ok. 5000 m^2, 3 baseny i brodzik dla dzieci, Rozrywka i animacje dla całej rodziny,

    Lokalizacja

    w Puerto del Carmen, ok. 250 m od plaży Pocillos, ok. 2 km od centrum miejscowości, ok. 650 m od centrum handlowego, ok. 300 m od przystanku komunikacji publicznej, ok. 1,3 km od Park Rancho Texas, ok. 8 km od lotniska

    Wyposażenie

    liczba pokoi - 290, restauracje - 1, bary - 2, windy - 2, 4 budynki, recepcja 24h, taras słoneczny, duży ogród, parking, lobby, internet bezprzewodowy, wymiana walut, internet (płatny), wypożyczalnia rowerów.

    Basen

    3 baseny (w tym 2 ze słoną wodą), parasole i leżaki bezpłatne, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR); brodzik dla dzieci.

    Pokoje

    klimatyzacja, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, telewizja satelitarna, telefon, taras/balkon, sejf (płatny), mini bar (płatny). Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 2 osób dorosłych i dziecka

    Plaża

    ok. 250 m od hotelu, publiczna, piaszczysta, zagospodarowana, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, dojście chodnikiem, parasole i leżaki (płatne)

    Sport na plaży

    siatkówka, sporty wodne (płatne).

    Sport i fitness

    tenis stołowy (bezpłatny, rakiety za kaucją), siłownia (bezpłatna), 2 korty tenisowe (płatne ok. 7 EUR/godz.), bilard (płatny), piłkarzyki (płatne)

    Rozrywka

    animacje dla dzieci i dorosłych

    Dla dzieci

    krzesełka w restauracji, łóżeczko dziecięce (na zamówienie przed przyjazdem), menu, brodzik, plac zabaw, animacje, mini klub.

    Wyżywienie

    pakiet All Inclusive.

    All Inclusive

    śniadanie (8.00 - 10.30), późne śniadanie (10.30 - 12.30), lunch (13.00 - 15.30), obiadokolacja (18.30 - 21.30) w formie bufetu w restauracji; przekąski (15.30 - 17.30); napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole w wyznaczonych barach (10.30 - 24.00); wymagane noszenie opasek All Inclusive.

    Informacje dodatkowe

    W restauracji wymagany strój formalny - panowie długie spodnie.

    Cena zawiera

    przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko. Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48h.

    Cena nie zawiera

    dopłaty do bagażu głównego. Istnieje możliwość dopłaty do bagażu głównego., WYLOTY z (Wizzair) Katowic - loty od listopada do marca (z wyłączeniem terminów pokrywających się z Bożym Narodzeniem i Sylwestrem - dodatkowo 100 PLN/os./2 strony) - 23 kg - 400 zł/os./2 strony DUŻY BAGAŻ PODRĘCZNY (max. wymiary 56 x 45 x 25 cm, max. 10 kg) - 160 zł/os./2 strony CENY W MOMENCIE REZERWACJI BILETU! Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami

    Obsługa na miejscu

    Ograniczona opieka polskojęzycznego przedstawiciela (spotkanie informacyjne i telefon kontaktowy).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

    Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

    W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

    Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Relaxia Olivina Resort to wioska wakacyjna usytuowana w znanej miejscowości Puerto del Carmen ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy aktywnym osobom, na wakacje we dwoje oraz rodzinom z dziećmi ze względu na bogatą infrastrukturę, bardzo smaczne i urozmaicone wyżywienie w opcji All Inclusive i wysoką jakość świadczonych usług. Pobyt w hotelu Relaxia Olivina Lanzatote to gwarancja udanych wakacji na tej przepięknej, wulkanicznej wyspie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, w kurorcie Puerto del Carmen, w spacerowej odległości od jednej z najpiękniejszych plaż na Lanzarote - plaży Los Pocillos
    • bogate zaplecze sportowe rekreacyjne - 4 baseny, brodzik, mini klub, plac zabaw, animacje dla dzieci i dorosłych
    • wyżywienie All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Hiszpanii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Lanzarote, Hiszpania

    Atuty oferty

    Hotel spokojnie położony z pięknym ogrodem oferuje nowocześnie urządzone z widokiem na ogród lub basen. Zaciszna atmosfera w hotelu i wiele możliwości aktywności w pobliżu hotelu.

    Położenie

    do centrum Puerto del Carmen z bogatą ofertą handlowo-rozrywkową ok. 2 km. Restauracje i bary w pobliżu hotelu.

    Plaża

    do piaszczystej publicznej plaży Playa de los Pocillos ok. 300 m. Leżaki i parasole za opłatą.

    Wyposażenie

    290 pokoi. Lobby z recepcją, restauracja główna, bar z przekąskami, lounge bar. W rozległym i ładnie zagospodarowanym ogrodzie 3 baseny (1 podgrzewany zimą), taras słoneczny, bar przy basenie. Leżaki i parasole przy basenie w cenie. Ręczniki kąpielowe za kaucją. 

    All Inclusive

    3 posiłki w formie bufetu. Napoje orzeźwiające, wino stołowe, piwo do posiłków. Wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe z karty All inclusive w godz. 10:30-24:00. Kawa, ciasto, przekąski w godz. 15:30-17:30 w barze z przekąskami.

    Internet

    WiFi na terenie całego hotelu gratis.

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe (A1-2A): klimatyzacja, sejf, TV sat., telefon, balkon lub taras. Łazienka z wanną z prysznicem, WC, suszarka. Pokoje Komfort Plus (A2K): najładniej położone, na wyższych piętrach, z balkonem. Junior-suite (A2-3C): większe (ok. 37 m2) komfortowo urządzone, salon z tapczanem i oddzielna sypialnia, poza tym wyposażone jak A2A. W budynku bocznym: Pokoje rodzinne Typu 1 (A2-4E): pokój dzienno-sypialny z tapczanem i oddzielna sypialnia, bez klimatyzacji, z wentylatorem sufitowym, mini lodówka, odpłatny sejf, TV sat., telefon, balkon lub taras. Łazienka z wanną z prysznicem, WC. Wariant ekonomiczny (A2-4D). Pokoje rodzinne Typu 2 (A2-4F): pokój dzienno-sypialny i 2 oddzielne sypialnie, poza tym wyposażone jak A2E. 

    Sport

    siłowania, tenis stołowy. Odpłatnie: bilard, wypożyczalnia rowerów, pole golfowe (ok. 5 km od hotelu), minigolf, jazda konna, squash, nurkowanie, kort tenisowy, piłkarzyki.

    Wellness

    odpłatnie: zabiegi pielęgnacyjne i masaże.

    Dzieci

    brodzik, plac zabaw, miniklub (4-12 lat).

    Rozrywka

    program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem. Kilka razy w tygodniu wieczorne przedstawienia muzyka na żywo.

    Zniżki

    2-6 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa,7-16 lat: zniżka procentowa.

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki (hotel), 3 gwiazdki (pokoje rodzinne w budynku bocznym).

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé)
    Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Lanzarote)
    Rozrywkowa Playa Blanca na Lanzarote
    Jaskinia Jameos del Aqua na Lanzarote
    park rozrywki z egzotycznymi zwierzętami Rancho Texas
    Jardin de Cactus - lanzarote
    El Golfo na Lanzarote
    La Graciosa - dziewicza wyspa
    Mirador del Rio - Lanzarote
    Papagayo Beach, Lanzarote
    Wakacyjny kurort Puerto del Carmen na Lanzarote
    Park wulkanów Timanfaya Park na Lanzarote
    Famara Beach - Lanzarote
    Rodzinny kurort Costa Tequise na Lanzarote
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé)

    4.6
    zdecydowanie polecam

    Ole Olivina Lanzarote to porządny 4-gwiazdkowy hotel - główne plusy to położenie - w miasteczku Puerto Del Carmen (wszędzie blisko), a za razem cicho, do pięknej plaży kilka minut spacerkiem. Druga sprawa - wyżywienie - świeże, smaczne, duży wybór - w tym także pyszne ryby. Serwis i obsługa na wysokim poziomie, pokoje przeciętne. Warto wypożyczyć samochód - ceny podobne jak wszędzie za granicą - i zwiedzić wyspę na własną rękę. Koniecznie trzeba zobaczyć Park Timanfaya - niezapomniane krajobrazy.

    POLECAM:
    dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6
    4.3
    polecam

    Ładny hotel w super miejscu, kilka minus spacerkiem do plaży i do tego centrum tętniącego życiem Puerto Del Carmen. Ole Olivina Lanzarote to przyjemny hotel, jednak ma trochę za małe pokoje. Poza tym wszystko nam odpowiadało - wyżywienie, obsługa, możliwości spędzania czasu. Lanzarote to nasza ulubienica z wysp Kanaryjskich, więc na pewno jeszcze tu wrócimy, a ten hotel serdecznie polecamy :-)

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.3
    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé):
    • Lokalizacja
      5.2
    • Hotel
      4.5
    • Pokoje
      3.9
    • Wyżywienie
      4.9
    • Atrakcje
      i sport
      4.2
    • Obsługa
      4.9
    HolidayCheck
    Ocena Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé):
    4.5 / 6

    Super hotel i okolica 2013-05-11
    Szczegóły oceny hotelu Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé):
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      6.0

    5.3
    Polecam 2013-08-19
    Szczegóły oceny hotelu Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé):
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.5
    Dobra baza wypadowa do zwiedzania rowerem i autem 2015-08-16
    Szczegóły oceny hotelu Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé):
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      6.0

    5.2
    Ekstra alkohol na barze i w rest.Problem z pokojem 2017-05-17
    Szczegóły oceny hotelu Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé):
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      1.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    4.8
    Super hotel i piękna wyspa 2017-07-02
    Szczegóły oceny hotelu Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé):
    • Lokalizacja
    • Pokoje
    • Wyżywienie
    • Atrakcje
    • Obsługa

    6.0

    Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé) - możliwości zakwaterowania:

    DOPPELZIMMER ZUR ALLEINNUTZUNG
    DOPPELZIMMER STANDARD
    Pokój 2-osobowy
    FAMILIENZIMMER
    Pokój rodzinny
    Pokój rodzinny
    Pokój rodzinny
    JUNIOR SUITE

    Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé) - Możliwości wyżywienia:


    Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé) - miasta wylotu:


    Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé) - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Relaxia Olivina Lanzarote (ex. Olé)? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00