cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
  • Hotel smartline Semiramis, Rodos
1 / 46
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
21.09 - 25.09
już od 1159 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
22.10 - 26.10
już od 769 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu smartline Semiramis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel smartline Semiramis
star 3

Grecja: Rodos
Ocena hotelu smartline Semiramis:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu smartline Semiramis:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 21 września 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 22 października 2021

Hotel smartline Semiramis w ofercie Biura podróży:

Itaka

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Grecja / Rodos

Opis oferty:

To typowo miejski hotel położony na początku rozrywkowej części Rodos, blisko plaży i sławnej starówki. Całkowicie odnowiony w 2008 r., z nowoczesnymi wnętrzami i ładnymi pokojami jest doskonałym wyborem na wakacje w kameralnej atmosferze, jednocześnie blisko historycznych i rozrywkowych atrakcji. Pozytywne opinie zyskał również dzięki dobremu serwisowi i świetnej obsłudze.

POŁOŻENIE:

w centrum Nowego Miasta RODOS, ok. 1,5 km od Starego Miasta, ok. 100 m od sklepów, barów i restauracji, ok. 500 m od korytarza powietrznego; ok. 15 km od portu lotniczego na Rodos; przystanek autobusowy ok. 70 m od hotelu (Stare Miasto/ok. 1 EUR).

PLAŻA:

Rhodes Beach, publiczna, pia­szczysto-żwirkowa, łagodne zejście do morza, ok. 100 m od hotelu, przejście przez ulicę; parasole, leżaki i materace płatne (ok. 8 EUR/komplet: 2 leżaki i parasol).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, nowoczesny i zadbany, zbudowany w 1971 r., całkowicie odnowiony w 2008 r., 180 pokoi, 2 budynki, 5 pięter, 2 windy, lobby, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia lokalna i międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie; bar w lobby; taras, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby i w pokojach; za opłatą: punkt internetowy (ok. 0,5 EUR/10 min - żeton), całodobowy room-service; występują różnice poziomów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 16 m², nowoczesny i zadbany, klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, lodówka, zestaw do kawy/herbaty; za opłatą: sejf (ok. 15 EUR/tydz.); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka).

SPORT I ROZRYWKA:

basen, prostokątny kształt, słodka woda, ok. 55 m², gł. 0,7-1,3 m, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki; dwa razy w tygodniu muzyka grecka i międzynarodowa.

KONTAKT:

0030/2241020741, www.semiramis.gr

GRATIS:

świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 12 latWi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Coral Travel

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Rodos

OPIS

Hotel z basenem zlokalizowany w centrum Rodos, z widokiem na zachodnie wybrzeże Morza Egejskiego. Dobra baza wypadowa do zwiedzania miasta i tamtejszych atrakcji.

lokalizacja

13 km od lotniska w Rodos-RHO. Hotel usytuowany na powierzchni: 5000 m2.

kategoria organizatora

4*

kategoria lokalna

4*

Data otwarcia

1971 r. Odnowiony w 2016 r.Na terenie hotelu: restauracja, bar, room service (płatny), sale konferencyjne (3), centrum biznesowe (płatny), basen odkryty.Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

internet

- Wi-Fi w hotelu bezpłatne

plaża

70 m od hotelu.

pokoje

Zlokalizowane są w 2 budynkach (liczba pięter: 5, liczba wind: 2)Typy pokoi:- pokoje double side sea view dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja, sejf (płatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (płatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon- pokoje double land view dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (płatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon- pokoje double sea view dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (płatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon- pokoje triple land view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja, sejf (płatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (płatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon

Wyżywienie

- restauracja główna, bar, cukiernia

śniadanie

- śniadanie (07:00-10:00)

śniadanie i obiadokolacja

- śniadanie (07:00-10:00), kolacja (18:30-21:30)

z myślą o dzieciach

- krzesełka dla dzieci w restauracji- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

- lekkie animacje

płatne

- masażDODATKOWE INFORMACJEZe względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków.Najczęstsze pytania związane z funkcjonowaniem hotelu w związku z epidemią wywołaną przez COVID19:- Czy są jakieś ograniczenia dla gości opuszczających hotel? - NIE- Czy goście są zobligowani do noszenia maseczek zasłaniających usta i nos na terenie hotelu? - TAK- Czy w hotelu można kupić maseczki? - NIE- Czy w hotelu znajduje się się pokój/strefa/miejsce izolacji dla gości? - TAK- Czy podczas zakwaterowania goście muszą okazać oświadczenie dotyczące swojego stanu zdrowia? - TAK- Czy w pokojach znajdują się jednorazowe kosmetyki takie jak szampon, mydło itp.? - NIE- Czy takie wyposażenie pokoi jak kubki, szklanki itp. są dezynfekowane i dostarczane w jednorazowych torbach? - NIE- Czy w hotelu jest bufet szwedzki? - TAK, NA ŚNIADANIE I KOLACJĘ- Jak będą serwowane posiłki? - OBSŁUGA KELNERSKA- Czy układ stolików w restauracji zachowuje odległość dystansu społecznego? - TAK- Czy jest dostępna usługa Room Service? - TAK (NA ŻYCZENIE)- Czy będą czynne restauracje a la carte/tematyczne? - TAK (ZA OPŁATĄ)- Czy będzie dostępna usługa zamawiania posiłków na wynos? - NIE- Czy jest wydzielona strefa dla dużych rodzin lub grup zorganizowanych na plaży i basenie? - NIE- Czy na leżakach są materace? - TAK- Czy na plaży są dostępne ręczniki? - TAK (BEZPŁATNE, INDYWIDUALNIE PAKOWANE)- Czy leżaki są dezynfekowane? - TAK (PO KAŻDYM UŻYCIU)- Czy na basenie jest serwis dań i napojów? - TAK (SAMOOBSŁUGA)- Czy układ leżaków i stolików w strefie relaksu zachowuje obowiązek dystansu społecznego? - NIE- Czy hotel prowadzi program animacyjny? - NIE- Czy hotel ma przygotowany plan działania na wypadek pojawienia się infekcji u gościa lub objawów zarażenia COVID 19? - TAK, HOTEL MA WYZNACZONY PLAN- Czy w przypadku pojawienia się zakażenia u gości hotel podejmie specjalne środki? - J.WPODATEK TURYSTYCZNYW Grecji od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Opłaty kształtują się następująco: a) Hotel 5-gwiazdkowy - 4,00 EUR za pokój / doba, b) Hotel 4-gwiazdkowy - 3,00 EUR za pokój / doba, c) Hotel 3-gwiazdkowy - 1,50 EUR za pokój / doba, d) Hotel 1- i 2-gwiazdkowy - 0,50 EUR za pokój / doba, e) Apartament 4 Klucze - 1,00 EUR za pokój / doba, f) Apartament 3 Klucze - 0,50 EUR za pokój / doba, g) Apartament 1 i 2 Klucze - 0,25 EUR za pokój / doba.

Aktualizacja opisu

16.03.2021 13:43

usługi dostępne w hotelu

NiepełnosprawniWi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4Grecja/Rodos

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 4*- kat. lokalna 4*

Położenie

- miasto Rodos- ok. 100 m od plaży- ok. 15 km od lotniska- ok. 50 km od Lindos

Plaża

- piaszczysto-żwirowa, publiczna- leżaki i parasole (płatne)

Pokoje

Pokój standardowy- ok. 20 m2- widok na otoczenie hotelu- klimatyzacja, TV-SAT- telefon, mini bar/lodówka- internet Wi-Fi (bezpłatny)- sejf- łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów)- balkon/taras- zestaw do przygotowania kawy/herbaty- pokoje z bocznym widokiem na morze oraz z widokiem na morze za dopłatą

Sport, Relaks, Rozrywka

bezpłatnie:- basen, leżaki i parasole- siłowniaPłatne:- SPA, zabiegi kosmetyczne i masaże

Dla dzieci

- krzesełka w restauracji- opiekunka na zamówienie (płatna)

Wyżywienie

Bed & Breakfast (BB) - śniadanie w formie bufetu.Half Board (HB) - śniadanie i kolacja w formie bufetu/wybór z menu. Napoje do kolacji płatne.

Restauracje i bary

- 2 restauracje: główna i a la carte- bar w lobby, bar przy basenie

Dodatkowe informacje

- całodobowa recepcja z lobby- windy- internet Wi-Fi  (bezpłatny)- sejf na recepcji- sala konferencyjna- przechowalnia bagażu- wypożyczalnia samochodów i rowerów- parking (bezpłatny)- hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych- https://www.semiramis.gr/

UWAGA

W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/nasze-kierunkiInformujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/lp/bezpieczne_wakacjeW przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/lp/bezpieczne_wakacje

Bagaż

Gdańsk, Kraków, Warszawa (LOT - samolot rejsowy);Cena zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12),Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 23 kg - 300 PLNUwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższaWarszawa Modlin (Ryanair);Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20)- Usługa EXBAG - 120zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 370 PLN (od 19.06 - 30.09)/ 220 PLN (od 01.10 - 31.10)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa;Berlin Brandenburg (Ryanair);Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20)- Usługa EXBAG - 120zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 550 PLN (do 31.05 i od 01.10 - 31.10)/ 660 PLN (od 01.06 - 30.09)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa;Berlin Brandenburg (EasyJet);Cena zawiera bagaż podręczny (45x36x20)Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 15 kg - 280 PLN (do 31.05)/395 PLN (od 01.06-30.09)- 23 kg - 315 PLN (do 31.05)/450 PLN (od 01.06-30.09)Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.W rezerwacjach dokonanych do 30.11.2020 klientom przysługuje jeden bezpłatny bagaż podręczny o wadze 10 kg (56x45x25)Katowice, Warszawa (Corendon Airlines);Cena zawiera bagaż podręczny 5 kg (55x35x25) oraz bagaż rejestrowany o wadze do 20 kg;Warszawa (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 180zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  550 PLN- 32 kg -  660 PLNUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaWarszawa (Enter Air)Cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż rejestrowany 20 kg;


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Christian Tour

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Rodos

Polozenie

Na zachodnim wybrzezu wyspy, w miescie Rodos, tylko kilka minut spacerem do sklepów, Starego Miasta, restauracji, barów, kasyna oraz muzeów i ok. 13 km od lotniska. Kamienisto-zwirowo-piaszczysta plaza znajduje ok. 150 m od hotelu, przejscie przez ulice. Parasole i lezaki platne.

Wyposazenie hotelu

Restauracja, 2 bary, taras sloneczny, kacik internetowy (platny), kantor, Wi-Fi (w miejscach ogólnodostepnych bezplatne) i sala konferencyjna.

Wyposazenie pokoi

Hotel posiada 180 pokoi w dwóch budynkach wyposazonych w lazienke z suszarka do wlosów, klimatyzacje (bezplatna), TV-sat, telefon, mini bar (platny), sejf (platny), lacze Wi-Fi (bezplatne) oraz balkon.

Sport i rozrywka

Niewielki basen z woda slodka (lezaki i parasole bezplatne, reczniki za kaucja), tenis stolowy (bezplatny), wypozyczalnia rowerów (platna) oraz sporty wodne na plazy (platne).

Udogodnienia dla dzieci

Wysokie krzesla w restauracji i lózeczka dla niemowlat (konieczna wczesniejsza rezerwacja).

Wyzywienie

All Inclusive - sniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu oraz przekaski w godzinach wyznaczonych przez hotel, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 10.00 - 23.00, w wyznaczonych barach. Dodatkowo platne - napoje butelkowane, swiezo wyciskane soki, napoje energetyczne oraz importowane alkohole.


Nekera

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

GRECJA

Położenie

na niewielkim wzniesieniu, ok. 500 m. od centrum Miasta Rodos. Liczne sklepy, restauracje, punkty rozrywki w pobliżu.

Plaża

piaszczysto-żwirowa, publiczna, oddalona ok. 100 m. od hotelu (powrót do hotelu pod górę). Leżaki, parasole słoneczne za opłatą.

Wyposażenie

nowoczesny hotel miejski, wyremontowany w 2016 roku oferuje 200 pokoi, rozmieszczonych w dwóch budynkach. Hol powitalny z recepcją, windy, kącik TV, restauracja główna, restauracja à la carte, bar. Na zewnątrz znajduje się niewielki basen ze słodką wodą oraz bar z przekąskami i napojami. Leżaki, materace na leżaki, parasole słoneczne przy basenie w cenie, ręczniki kąpielowe za kaucją.

Wyżywienie

Ze śniadaniem lub z dwoma posiłkami: śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu. All Inclusive: 3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Późne śniadanie kontynentalne dla "śpiochów" w godz. 10-11:00. Lekkie przekąski w barze przy basenie w godz. 11-12:00 i 14-15:00. Lody, świeże owoce w barze przy basenie w godz. 15-17:00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, kawa, herbata w godz. 10-17:00 w barze przy basenie oraz 17-23:00 w barze głównym. Napoje po 23:00 w garze głównym za opłatą. 3 razy na tydzień kolacje tematyczne . Program all inclusive kończy się o godz. 12:00 w dniu wyjazdu.

Internet

kącik internetowy za opłatą. WiFi na terenie całego hotelu i w pokojach gratis.

Zakwaterowanie

przyjemnie i nowocześnie urządzone. Pokoje dwuosobowe: ok. 20 m2, klimatyzacja, lodówka, sejf (za opłatą), TV-sat, telefon, zestaw do parzenia kawy/herbaty, balkon, widok na miasto, Prysznic, WC, suszarka, szlafrok oraz kapcie. Z bocznym widokiem na morze. Z widokiem na morze. Pokoje – wariant ekonomiczny: wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje jednoosobowe z widokiem na morze: mniejsze, ok. 16 m2, wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

Sport

za opłatą: masaże oraz sporty wodne oferowane przez lokalne agencje na plaży.

Dzieci

plac zabaw. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

Rozrywka

raz na tydz. grecki wieczór lub muzyka na żywo (po 15.05.). Różnorodne formy rozrywki w centrum Miasta Rodos.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

UWAGA!

do zapłaty na miejscu podatek turystyczny.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM Do zaplaty na miejscu podatek turystyczny. W Grecji podatek turystyczny pobierany jest od 2018 r. Zgodnie z aktualną decyzją greckiego rządu. Opłata zostanie pobrana przez hotelarzy po przyjeździe lub wyjeździe gości. Podatek turystyczny oparty jest na klasyfikacji (kategorii kraju) hotelu. W przypadku 1 * i 2 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 0,50 EUR. W przypadku 3 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 1,50 EUR. W przypadku 4 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 3 EUR. W przypadku 5 * hoteli / noclegów podatek za pokój za noc wynosi około 4 EUR. (Status w momencie publikacji; może ulec zmianie) Więcej informacji udzieli Państwu pracownik biura podróży. Uwaga, hotel zastrzega sobie prawo do zmiany formy wyżywienia. Niektóre promocje hotelowe obejmują tylko SC (self catering) Prosimy o każdorazowe zwracanie uwagi na formę wyżywienia.


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

Prima Holiday

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

W centrum miasta Rodos z widokiem na zachodnie wybrzeże Morza Egejskiego. W odległości ok. 15 km od lotniska. Hotel znajduje się w odległości spaceru od wszystkich głównych dzielnic biznesowych, handlowych i historycznych.

PLAŻA

Hotel położony ok. 70m od morza.Rhodes Beach, publiczna, pia­szczysto-żwirkowa, z łagodnym zejściem do morza, ok. 100 m od hotelu, przejście przez ulicę. Serwis plażowy za opłatą.

HOTEL

KATEGORIA LOKALNA 4*Miejski hotel, nowoczesny, zbudowany w 1971 r., całkowicie odnowiony w 2008 r., składa się z dwóch budynków. Propozycja skierowana dla Klientów lubiących poznawać uroki miasta oraz całej wyspy.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, windy, lobby, restauracja główna, restauracja a'la carte z tradycyjną kuchnią grecką, bar przy basenie, bar główny. Hotel akceptuje karty kredytowe Visa, MasterCard.

INTERNET

Bezpłatny internet WiFi na terenie hotelu.

KONFERENCJE/INCENTIVE

Biznes centrum oraz sala konferencyjna.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: basen, leżaki przy basenieOdpłatnie: sporty wodne przy plaży

DLA DZIECI

Wysokie krzesełka w restauracji. Bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przylotem.

ZAKWATEROWANIE

Pokoje dwuosobowe z możliwością jednej dostawki. Pokoje z bocznym widokiem na morze i widokiem na morze za dodatkową opłatą. Pokoje dwuosobowe o powierzchni ok.20m, w przypadku pokoi przeznaczonych dla 3 osób powierzchnia ok.28m. Wszystkie pokoje wyposażone w łazienki z prysznicem lub wannę, suszarki do włosów, klimatyzację, TV/SAT, czajnik, sejf. Za dodatkową opłatą i na życzenie mini bar.

WYŻYWIENIE

BB śniadania w formie bufetu w godzinach 07.00-10.00.

INFORMACJE DODATKOWE

www.semiramis.grAddres18 Ioannou Metaxa str., 85131 RhodesOferta bez PL rezydenta, asysta anglojęzyczna.  

CENA

Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy [dla czarterów bagaż 20kg + 5 kg bagaż podręczy // dla przelotów low costowych Ryanair bagaż 10kg + mała podręczna torebka, przy lotach Wizzair Klienci Prima mają w cenie WIZZ Priority: podręczna walizka na kółkach (55x40x23 cm maks. 10kg), stanowisko odprawy priorytetowej, pierwszeństwo wejścia na pokład; przy lotach EasyJet bagaż o wymiarach nie przekraczających 45x36x20 cm (w tym kółka, kieszonki i rączki, mała torba podręczna, która musi mieścić się pod siedzeniem pasażera)  // dla lotów rejsowych LOT oraz Aegean Airline, Smart Wings  tylko bagaż podręczny 8kg, bagaż rejestrowany 23 kg płatny ekstra ok. 300pln / szt]; opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta jeśli nie jest zaznaczone inaczej przy opisie hotelu; oferta na Santorini, Mykonos, Kos i Rodos -  bez rezydenta!, Kreta opieka PLjęzycznego rezydneta tylko w śćisłym sezonie (lipiec-sierpień),  ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung (ERGO Ubezpieczenia Podróży) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG - uruchamiany w przypadku niewypłacalności touroperatora), Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP - uruchamiany w przypadku opóźnień w zwrotach przedpłat na skutek wystąpienia nieuniknionych i nadzwyczajnych okoliczności uniemożliwiających realizację imprezy turystycznej. Składka na TFP jest bezzwrotna nawet w przypadku rezygnacji Klienta z imprezy turystycznej), VAT.Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), oraz od 01.01.2021 analogiczą wyskość składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP): 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG (ERGO Ubezpieczenia Podróży) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT.Cena nie zawiera: obowiązkowego podatku turystycznego, bagażu rejestrowanego przy połączeniach rejsowych (nie czarter) opłaty za bagaż rejestrowany ok. 250pln-300pln za 1 sztukę bagażu do 23 kg, dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji, chorób przewlekłych( ok. 68 PLN/os/tydz.), a także dodatkowego ubezpieczenie KL w okresie pandemii (w tym COVID-19 - KL do 20 000 EUR) / cena ok. 47.12 PLN/ os/tydz.), wycieczek fakultatywnych.Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/nocW przypadku połączeń rejsowych cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

BAGAŻ

LIMIT BAGAŻU PODRĘCZNEGO w cenie:Wizzair: Klienci Prima Holiday mają wykupioną usługę WIZZ PRIORITY!Usługa daje mozliwość:* zabrania na pokład jednej sztuki małego bagażu, która musi zmieścić się pod fotelem, np. torbę na aparat, na laptopa, lub torebkę ( 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg))* zabrania na pokład jednej podręcznej walizki na kółkach (55 x 40 x 23 cm, maks. 10 kg)* pierwszeństwo wejścia na pokład* możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne.Ryanair: 10kg, nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 20 cm, oraz dodatkowo jeden mały bagaż, np. torebkę lub torbę na laptopa, nieprzekraczający wymiarów 35 x 20 x 20 cm. Pasażerowie, którzy wykupili opcję pierwszeństwa wejścia na pokład mogą wnieść na pokład jeden mały oraz jeden duży bagaż podręczny, chyba że ze względów operacyjnych konieczne jest umieszczenie dużego bagażu podręcznego w luku. Pasażerowie korzystający ze standardowej taryfy będą zobowiązani pozostawić swój duży bagaż podręczny przy bramce do wejścia na pokład w celu bezpłatnego umieszczenia go w luku jako bagaż rejestrowany. Obowiązuje Regulamin dotyczący bagażu rejestrowanego.EasyJet: bagaż o wymiarach nie przekraczających 45x36x20 cm (w tym kółka, kieszonki i rączki, mała torba podręczna która musi mieścić się pod siedzeniem pasażera) W przypadku zakupienia miejsca Up front (dodatkowo płatne) Klient może zabrać na pokład duży bagaż podręczny (maks. 56 x 45 x 25 cm), który musi mieścić się w schowku nad głową.LOT: 8 kg nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 23 cm. Dodatkowo jako bagaż podręczny pasażer może zabrać ze sobą torebkę damską lub torbę męską lub laptopa (wymiary 40 cm x 35 cm x 12 cm)W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż zgodnie z cennikiem danego przewoźnika.CENY DODATKOWEGO BAGAŻU REJESTROWANEGO:Wizzair: 10kg/20kg/32kg - od ok. 100 do ok. 600 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od wagi bagażu, trasy i terminu lotuRyanair: 20 kg - ok. 350 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od trasy i terminu lotuEasyJet: 15 kg ok. 350 PLNLOT: 23KG - ok. 300 PLN Uwaga!! Ceny podane na moment zakładania rezerwacji. Po potwierdzeniu rezerwacji w przypadku chęci dokupienia bagażu rejestrowanego indywidualna wycena przez przewoźnika.

Covid- 19

Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z możliwymi trudnościami w powrocie do kraju, ograniczeniami w ruchu lotniczym, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.W związku z powyższym prosimy o bieżące śledzenie warunków wjazdowych do krajów odwiedzanych : https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych , jak również obostrzeń na polskiej granicy przy powrocie z wakacji: https://www.strazgraniczna.pl/ .Podróżując w  czasie pandemi należy liczyć się z pewnymi obostrzeniami i ograniczeniami.Część infrastruktury hotelowej (restauracje, oferta rekreacyjno - sportowa),  animacje może być ograniczona, czy też niedostępna ze względu na obostrzenia sanitarne. Utrzymany jest  bezwzględny obowiązek zarejestrowania swojego pobytu na stronie https://travel.gov.gr/#/ dla wszystkich osób wjeżdżających do Grecji (Passenger Locator Form).Po wypełnianiu formularza PLF wygenerowany zostanie kod QR, który należy okazać przy przekraczaniu granicy z Grecją drogą powietrzną, lądową i morską. Kod należy wydrukować lub zapisać w formie elektronicznej, by służby graniczne mogły go zeskanować. Formularz należy wypełnić co najmniej 48 godzin przed wjazdem a w przypadku podróży samolotem - co najmniej 24 godziny przed odprawą ( nie później niż do godziny 22:00 polskiego czasu w dniu poprzedzającym wyjazd.)W formularzu PLF należy podać adres pobytu w Grecji lub plan podróży na najbliższe 7 dni. Każdy dorosły oraz każde dziecko powinno posiadać własny kod QR. Za niedopełnienie powyższego obowiązku władze greckie mają prawo ukarać grzywną w wysokości 500 euro.Osoby planujące podróż do Grecji zachęcamy do korzystania ze strony https://odyseusz.msz.gov.pl/. Zarejestrowanie swojej podróży na stronie pozwoli Ambasadzie na szybkie skontaktowanie się z podróżnymi w nagłych sytuacjach.WJAZD DO GRECJIOsoby przyjeżdżające do Grecji powinny posiadać negatywny wynik testu na obecność koronawirusa typu:*     PCR (wykonanego nie wcześniej niż 72 h przed przyjazdem)*     testu antygenowego (wykonanego nie wcześniej niż 48 h przed przyjazdem)Test należy przeprowadzić w laboratorium. Zaświadczenie o negatywnym wyniku powinno zostać sporządzone w j. angielskim. Test jest obowiązkowy dla wszystkich (w tym dzieci które ukończyły 12 lat), niezależnie od sytuacji epidemiologicznej panującej w kraju wyjazdu.Zaświadczenia o negatywnym wyniku testu PCR nie wymaga się od osób:* w pełni zaszczepionych, jeżeli przedstawią świadectwo szczepienia wydane przez uprawniony organ publiczny (przy założeniu, że od podania ostatniej dawki minęło 14 pełnych dni). Zaświadczenie powinno być wystawione w j. angielskim lub greckim. Zaświadczenie może być pobrane z portalu https://pacjent.gov.pl/ Szczepionki, które zostały uznane przez greckie władze graniczne to: Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca - Oxford, Novavax, Johnson & Johnson - Janssen, Sinovac Biotech, Gamaleya (Sputnik), Cansino Biologics, Sinopharm.* osób, które okażą pozytywny wynik testu PCR wykonanego w okresie 2-9 miesięcy przed planowanym wjazdem. Oryginalny wynik musi być wydany w jednym z języków: grecki, angielski, niemiecki, francuski, włoski, hiszpański lub rosyjski. Wynik w j. polskim może zostać przetłumaczony przez tłumacza przysięgłego na j. grecki lub j. angielski, lub* osób, posiadających wynik testu serologicznego na przeciwciała wykonanego w okresie 2-9 miesięcy przed planowanym wjazdem. Oryginalny wynik musi być wydany w jednym z języków: grecki, angielski, niemiecki, francuski, włoski, hiszpański lub rosyjski. Wynik w j. polskim może zostać przetłumaczony przez tłumacza przysięgłego na j. grecki lub j. angielski. W przypadku, gdy podróżny nie dysponuje wynikiem wcześniej wykonanego testu (np. go zgubił), może zwrócić się do laboratorium, które wykonało test i pozyskać zaświadczenie o wykonanym teście w jednym z wymienionych wyżej języków.Każda osoba, która przyjeżdża do Grecji, niezależnie od posiadanego zaświadczenia (tj. wyniku testu PCR lub świadectwa szczepień), może zostać poddana losowej kontroli stanu zdrowia. Osoby, które nie poddadzą się losowemu badaniu na obecność koronawirusa mogą spotkać się z odmową wjazdu na terytorium Grecji.Osoby podróżujące linią Easy Jet, podczas przelotu zobowiązane są do posiadania maseczek FFP2 (chirurgiczne lub materiałowe). Szaliki, osłony twarzy (przyłbice) oraz maski z zaworami nie będą przez przewoźnika akceptowane. Przy podróży lotniczej do Niemiec: wejście na pokład samolotu lecącego do Niemiec jest możliwe tylko z negatywnym wynikiem testu (niezależnie od miejsca wylotu). Szybkie testy antygenowe mogą być wykonane najwcześniej 48h a testy PCR, LAMP, TMA 72h przed planowaną godziną lądowania w Niemczech. Ponad to linie lotnicze realizujące loty do Niemiec mogą mieć dodatkowe, indywidalne wymagania, z którymi należy się zapoznać (Wizzair np akceptuje tylko testy PCR). Powrót do Polski z zagranicy:UWAGA! Ze względu na dynamiczną sytuację i częstotliwość zmian dotyczących procedur podróżowania, prosimy o zapoznanie się z komunikatem na temat aktualnych informacji i wymogów dotyczących kwarantanny na stronie STRAŻY GRANICZNEJ.Od 17 lipca każdy, kto przyleci do naszego kraju, musi wypełnić przez internet Kartę Lokalizacji Podróznego.  https://aplikacje.gov.pl/app/klp/#/home

WARUNKI WJAZDOWE

* dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Grecjii jest ważny paszport lub dowód osobisty.* obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego.* każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.

DOKUMENTY PODRÓŻY

DOKUMENTY PODRÓŻY WYSYŁANE SĄ MAILEM NA 2 DZNI PRZED WYLOTEM.PRZY POŁĄCZENIACH LINIAMI LOTNICZYMI TYPU LOW COST: *WIZZAIR BEZPŁATNA ODPRAWA NA 48 H PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO RÓWNIEŻ POWROTU Z DESTYNACJI)*RYANAIR BEZPŁATNA ODPRAWA NA 24 H PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO RÓWNIEŻ POWROTU Z DESTYNACJI)


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Oasis Tours

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis kontrahenta

Około 70 m od plaży znajduje się hotel _SMARTLINE SEMIRAMIS CITY HOTEL. Centrum miasta oddalone jest o około 500 m od hotelu. Hotel posiada Wi-Fi, windę, miejsca parkingowe oraz salę telewizyjną. Na zewnątrz znajduje się basen (czynny przez cały rok). Bagaż można przechować w hotelowej przechowalni. W razie potrzeby możesz skontaktować się z centrum medycznym. Na zjazdy i inne spotkania biznesowe hotel oferuje przestrzeń konferencyjną. Jeśli chcesz zwiedzić region wakacyjny, możesz skorzystać z wypożyczalni samochodów w pobliżu hotelu.Wyżywienie Śniadania oferowane są w formie bufetu szwedzkiego. Kolacja serwowana jest również w formie bufetu. W części gastronomicznej serwowane są również dania wegetariańskie i bezglutenowe.Odległości     Lotnisko: ok. godz. 13 kmUwaga! Oferta zawiera zdjęcia przykładowych pokoi. Część usług, sportów i gier dodatkowo płatna. Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach pakietu Goście otrzymują w hotelu. Hotel zastrzega sobie prawo do modyfikacji pakietu All Inclusive. Pakiet różni się w zależności od sezonu (wysoki/niski). All Inclusive w wyznaczonych barach. Terminy oraz godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Organizator podaje przykładowe propozycje animacji i zabaw, szczegółowe informacje Klienci otrzymują na miejscu.

COVID 19

Osoby przyjeżdżające do Grecji powinny posiadać ze sobą negatywny wynik testu na obecność koronawirusa typu PCR (zaświadczenie powinno zostać sporządzone w j. angielskim). Test należy przeprowadzić nie później niż 72 godziny przed przybyciem do Grecji. Test jest obowiązkowy dla wszystkich (w tym dzieci powyżej 5 roku życia), niezależnie od sytuacji epidemiologicznej panującej w kraju wyjazdu.W Grecji turyści mogą być poddani losowo testom na obecność koronawirusa na lotniskuZWOLNIENI Z TESTU:  OSOBY ZASZCZEPIONE I OZDROWIEŃCY Osoby, które przyjęły pełną dawkę szczepienia (w zależności od producenta i ilości wymaganych dawek), a od ostatniej minęło przynajmniej 14 dni nie mają obowiązku przedstawienia negatywnego wyniku testu. Należy mieć ze sobą zaświadczenie lekarskie w języku angielskim poświadczające wykonane szczepienie (wydruk z pacjent.gov oraz kartkę otrzymaną przy szczepieniu , na której znajduje się nazwa przyjętej szczepionki).Z obowiązku posiadania negatywnego wyniku testu na obecność koronawirusa zwolnieni są tzw. ozdrowieńcy. Należy posiadać pozytywny wynik testu na COVID-19 (w języku angielskim) wykonany w czasie od 2 do 9 miesięcy poprzedzających przylot do GrecjiWYMAGANE DOKUMENTY: Formularz podróżny (Passenger Locator Form) na stronie https://travel.gov.gr Formularz należy wypełnić dla każdego uczestnika wyjazdu, w tym dzieci (każde dziecko/niemowlę bez względu na wiek powinno posiadać własny kod QR!!!), najpóźniej 24h przed odprawą. Wygenerowany kod QR trzeba zapisać na telefonie lub wydrukować.W dokumencie należy podać dane osobowe, kraj pochodzenia, miejsce przekroczenia granicy, kraje do których się podróżowało w ostatnim czasie i długości pobytu w tych krajach oraz adres, pod którym będzie się przebywać w Grecji. System wygeneruje kod QR, który należy wydrukować lub zapisać na urządzeniu mobilnym - na lotnisku będzie on skanowany po wyjściu z samolotu, w przypadku podróży dojazdem własnym kod należy okazać służbom granicznym.Negatywny wynik testu na COVID-19 lub zaświadczenie o zaszczepieniu NIE ZWALNIA z obowiązku wypełnienia formularza PLF oraz posiadania kodu QRProsimy na bieżąco śledzić wszystkie obostrzenia na stronie rządowej - Organizator nie ponosi odpowiedzialności za zmiany wytycznych i decyzje ministerialne.Ostatnia aktualizacja 24.05.2021

DOKONANIE REZERWACJI

Każda rezerwacja wstępna, po potwierdzeniu przez Agenta/Klienta, uzyskuje status "Do potwierdzenia", co oznacza, że Organizator sprawdza dostępność miejsc w hotelu (rodzaj pokoju lub inne składniki zarezerwowane przez Klienta)  i dopiero po sprawdzeniu dostępności nadaje rezerwacji odpowiedni status (Potwierdzona/Anulowana).

HOTELE REGULACJE I ZMIANY PO COVID 19

W następstwie pandemii hotele wdrażają regulacje sanitarne mające na celu zapewnienie Klientom bezpiecznego wypoczynku. W każdym hotelu znajdą się wytyczne dotyczące korzystania z: infrastruktury (baseny, siłownie, SPA, sale zabaw, wspólne pomieszczenia, sposób wydawania posiłków itp.), z systemu All Inclusive, atrakcji, animacji itp. Hotele zastrzegają sobie prawo do wprowadzania  zmiany zasad korzystania z oferty hotelowej zgodnie z wymogami. Zalecenia i regulacje mogą się zmieniać dynamicznie i mogą być wprowadzane w trybie nagłym. Obiekty działają zgodnie z wytycznymi władz danego kraju obowiązującymi w związku z przeciwdziałaniem epidemii COVID-19. Wszelkie zmiany wynikają z wdrażania przepisów sanitarnych, do których stosowania zobowiązane są hotele oraz turyści. Obowiązek dostosowania się do reżimu sanitarnego nie uprawnia Klienta do możliwości żądania odszkodowania.Prosimy każdorazowo o zapoznawanie się z komunikatami MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi i sanitarnymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych. W przypadku rezerwacji wakacji w Polsce: https://www.gov.pl/web/rozwoj/hotele-i-inne-miejsca-noclegowe.Aktualne wytyczne można również znaleźć na stronie Głównego Inspektoratu Sanitarnego, Światowej Organizacji Zdrowia oraz Europejskiego Centrum ds. Zapobiegania i Kontroli Chorób.Światowa Organizacja Zdrowia uznała epidemię wywołaną wirusem SARS-CoV-2 za pandemię. Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z ograniczeniami w ruchu lotniczym, w przypadku uzasadnionych podejrzeń wystąpienia SARS-CoV-2 z koniecznością pobytu w wyznaczonym przez władze kraju obiekcie lub szpitalu, z trudnościami w powrocie do kraju, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.Ważne: Kienci zobowiązani są do zapoznania się z akutalnymi zasadami i ograniczeniami na: https://www.gov.pl/web/koronawirus/aktualne-zasady-i-ograniczenia

RODZAJ OFERTY - WAŻNE INFORMACJE

1. Oferty z przelotem liniami rejsowymi/tanimi liniami lotniczymi (np.: LOT, WIZZAIR, RYANAI, Easy Jet, Corendon) to oferty DYNAMICZNEGO PAKIETOWANIA co oznacza, że ceny wszystkich przelotów są stale aktualizowane - cena wycieczki od momentu zrobienia rezerwacji do momentu potwierdzenia jej przez Organizatora może ulec zmianie. 2. Uczestnik imprezy zobowiązany jest do potwierdzenia, u Organizatora lub Agenta, aktualnych godzin lotu 48 h przed wylotem (dotyczy zarówno wylotów jak i powrotów z wakacji). Wszystkie przeloty odbywają się zgodnie z Ogólnymi warunkami przewozu pasażerów i bagażu danego przewoźnika.3. Warunki przewozów wybranych przewoźników:Wizzair - Cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach 40x30x20 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia: - bagażu podręcznego - Wizz Priority (1 sztuka bagażu podręcznego umieszczana pod fotelem, 1 podręczna walizka na kółkach na pokładzie, stanowisko odprawy priorytetowej i pierwszeństwo wejścia na pokład); - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 10 kg i wymiarach 55x40x20 cm; - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 20 kg i wymiarach 149,9x119,4x171,5 cm; - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 32 kg.Ryanair - cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach, które nie przekraczają 40x20x25 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia: dodatkowego bagażu o maksymalnej wadze 10 kg i wymiarach nieprzekraczających 55x40x23 cm (w taryfie standard będzie on przewożony jako bagaż rejestrowany - należy nadać go w punkcie odprawy przed kontrolą bezpieczeństwa; w taryfie z wykupioną usługą Pierwszeństwa wejścia na pokład bagaż dodatkowy będzie przewożony jako podręczny - dostępność usługi jest ograniczona na każdym locie) lub bagażu rejestrowanego o wadze 20 kg.PL LOT - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12). Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 23 kg.CORENDON - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23). Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 20 kg.Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu (ilość, wymiary, waga) podlega dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie zgodnie z taryfą obowiązującą u danego przewoźnika. Serwis pokładowy - zgodnie z warunkami przewoźnika. Ceny dodatkowych bagaży na każdej linii są aktualizowane w systemie rezerwacyjnym i zależą od wagi, kierunku, terminu lotu. Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może być wyższa. Dodatkowy bagaż można dokupić minimum na 2 dni pracujące przed datą wylotu.4. Klienci zobowiązani są podać właściwe dane Uczestników (imię, nazwisko, data urodzenia, płeć - zgodne z danymi w paszporcie/dowodzie). Po założeniu rezerwacji i potwierdzeniu jej nie ma możliwości bezpłatnej zmiany istotnych danych niezbędnych do zakupienia i wystawienia biletu.

CENA ZAWIERA/NIE ZAWIERA- WAŻNE INFORMACJE

Cena zawiera:- ubezpieczenie (KL, NW, bagaż),- bilet lotniczy,- zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się zazwyczaj w dniu przyjazdu od godz. 14:00-15:00, kończy o godz.12:00),- wyżywienie według wybranej opcji,- bagaż podręczny w przypadku przelotów liniami rejsowymi i czarterowymi,- bagaż główny tylko w przypadku przelotów liniami czarterowymi- transfer lotnisko-hotel-lotniskoUWAGA! PODSTAWA CENY NIE ZAWIERA:- bagażu głównego w przypadku przelotów liniami rejsowymi- podatku turystycznego (taksa turystyczna- płatna na miejscu za osobę/za noc uzależniona od kategorii obiektu: 1* i 2* - ok. 0,50 EUR; 3* - ok. 1,50 EUR , 4* - ok. 3 EUR, 5* - ok. 4 EUR.Klienci przylatujący na Rodos i Zakyntos są pod telefoniczną opieką polskojęzycznego przedstawiciela organizatora. Oferta pobytu na Krecie nie zawiera opieki przedstawiciela/rezydenta -Klienci mają możliwość kontaktu w języku polskim pod alarmowym numerem telefonu (podany w dokumentach podróży). Oferta nie obejmuje standardowych spotkań informacyjnych z rezydentem.UWAGA! Dodatkowy bagaż można dokupić minimum na 2 dni przed datą wylotu - licząc dni pracujące.

POTWIERDZENIE REZERWACJI

Uwaga! Każda rezerwacja potwierdzona przez Agenta/Klienta - musi zostać dodatkowo potwierdzona przez Organizatora.


Neckermann HIT

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Rodos, Grecja

Położenie

na niewielkim wzniesieniu, ok. 500 m. od centrum Miasta Rodos. Liczne sklepy, restauracje, punkty rozrywki w pobliżu.

Plaża

piaszczysto-żwirowa, publiczna, oddalona ok. 100 m. od hotelu (powrót do hotelu pod górę). Leżaki, parasole słoneczne za opłatą.

Wyposażenie

nowoczesny hotel miejski oferuje 180 pokoi w dwóch budynkach. Hol powitalny z recepcją, windy, kącik TV, restauracja główna, bar. Na zewnątrz znajduje się niewielki basen ze słodką wodą oraz bar z przekąskami i napojami. Leżaki, materace na leżaki, parasole słoneczne przy basenie w cenie, ręczniki kąpielowe za kaucją. www.semiramis.gr

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

przyjemnie urządzone, wyremontowane zimą 2015/2016 Pokoje dwuosobowe Superior z bocznym widokiem na morze (2-3C): w budynku głównym, ok. 20 m2; klimatyzacja, lodówka, sejf (za opłatą), TV sat., telefon, balkon. Prysznic, WC, suszarka. Z widokiem na morze (2D). Pokoje jednoosobowe z widokiem na morze (1C): mniejsze, ok. 16 m2; wyposażone jak pokoje dwuosobowe Superior. Pokoje dwuosobowe Deluxe z bocznym widokiem na morze (2-3H): nowocześnie urządzone, położone w nowym budynku hotelowym (obok budynku głównego): ok. 22 m2, dodatkowo: sejf gratis, czajnik do parzenia kawy/herbaty (na zapytanie), szlafrok, kapcie (na zapytanie), wyposażone jak pokoje dwuosobowe Superior. Z widokiem na morze (2I).

Dzieci

plac zabaw. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

Rozrywka

raz na tydz. grecki wieczór lub muzyka na żywo (po 15.05). Różnorodne formy rozrywki w centrum Miasta Rodos.

Dostęp do internetu

kącik internetowy za opłatą, WiFi w lobby i w pokojach gratis.

Sport

za opłatą: masaże oraz sporty wodne oferowane przez lokalne agencje na plaży.

Wyżywienie

Ze śniadaniem lub z dwoma posiłkami: śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu.

All Inclusive

3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Późne śniadanie kontynentalne dla "śpiochów" w godz. 10-11:00. Lekkie przekąski w godz. 14-15:00. Kawa, herbata, ciasto w godz. 15-17:00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10-17:00 w barze przy basenie oraz 17-23:00 w barze głównym. Napoje po 23:00 za opłatą. 3 razy na tydzień kolacje tematyczne (grecka i bbq, włoska, meksykańska).

Wcześniej = taniej

do 29.02.16 25% zniżki, 1.03-30.04.16 20% zniżki.

Dla dzieci

2-12 lat: zniżka procentowa.

Polecamy

  • centralnie położony hotel; doskonały punkt wypadowy do zwiedzania Miasta Rodos
  • nowość pod marką smartline od 2016 roku
  • nowoczesne pokoje Deluxe w nowym budynku


Neckermann

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Rodos, Grecja

Położenie

na niewielkim wzniesieniu, ok. 500 m. od centrum Miasta Rodos. Liczne sklepy, restauracje, punkty rozrywki w pobliżu.

Plaża

piaszczysto-żwirowa, publiczna, oddalona ok. 100 m. od hotelu (powrót do hotelu pod górę). Leżaki, parasole słoneczne za opłatą.

Wyposażenie

nowoczesny hotel miejski, wyremontowany w 2016 roku oferuje 200 pokoi, rozmieszczonych w dwóch budynkach. Hol powitalny z recepcją, windy, kącik TV, restauracja główna, restauracja à la carte, bar. Na zewnątrz znajduje się niewielki basen ze słodką wodą oraz bar z przekąskami i napojami. Leżaki, materace na leżaki, parasole słoneczne przy basenie w cenie, ręczniki kąpielowe za kaucją.

Wyżywienie

Ze śniadaniem lub z dwoma posiłkami: śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu.

All Inclusive

3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Późne śniadanie kontynentalne dla "śpiochów" w godz. 10-11:00. Lekkie przekąski w barze przy basenie w godz. 11-12:00 i 14-15:00. Lody, świeże owoce w barze przy basenie w godz. 15-17:00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, kawa, herbata w godz. 10-17:00 w barze przy basenie oraz 17-23:00 w barze głównym. Napoje po 23:00 w garze głównym za opłatą. 3 razy na tydzień kolacje tematyczne (grecka i bbq, włoska, meksykańska). Program all inclusive kończy się o godz. 12:00 w dniu wyjazdu.

Internet

kącik internetowy za opłatą. WiFi na terenie całego hotelu i w pokojach gratis.

Zakwaterowanie

przyjemnie i nowocześnie urządzone Pokoje dwuosobowe (2-3A): ok. 20 m2, klimatyzacja, lodówka, sejf (za opłatą), TV-sat, telefon, zestaw do parzenia kawy/herbaty, balkon, widok na miasto, Prysznic, WC, suszarka, szlafrok oraz kapcie. Z bocznym widokiem na morze (2B). Z widokiem na morze (2C). Pokoje – wariant ekonomiczny (2S): wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje jednoosobowe z widokiem na morze (1A): mniejsze, ok. 16 m2, wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

Sport

za opłatą: masaże oraz sporty wodne oferowane przez lokalne agencje na plaży.

Dzieci

plac zabaw. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

Rozrywka

raz na tydz. grecki wieczór lub muzyka na żywo (po 15.05.). Różnorodne formy rozrywki w centrum Miasta Rodos.

Zniżki FIRSTBOOK

do 28.02.19 17% zniżki, 1.03.-31.03.19 11% zniżki.

Dla dzieci

2-12 lat: zniżka procentowa (dotyczy pok. 2A).

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

UWAGA!

do zapłaty na miejscu podatek turystyczny.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).

Polecamy

Centralnie położony hotel, doskonały punkt wypadowy do zwiedzania Miasta Rodos. W pobliżu publiczna plaża, możliwość uprawiania sportów wodnych i rozrywki.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu smartline Semiramis
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Rodos)
Zabudowania kawalerów rodyjskich w Lindos na wyspie Rodos
Petaloudes - Dolina Motyli to jedno z najczęsciej odwiedzanych miejsc na Rodos
Monolithos to dawna twierdza Joannitów na Rodos w Grecji
Prasonissi to jedna z najpopularniejszych plaży na wyspie Rodos
Miasto Rodos z portem Mandraki
Rodos, Rejs na Symi a po drodze podziwianie wysp Chalki, Thilos, i Sesklia w Grecji
Tsambika beach, malownicza plaża na wyspie Rodos - Grecja
Tętniące wieczorową porą Stare Miasto Rodos, Grecja
Filmy hotelu smartline Semiramis:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Semiramis
https://youtu.be/wvhAfiKgokI

Opinie o Hotelu smartline Semiramis

smartline Semiramis - możliwości zakwaterowania:

Double Land View Balcony or Terrace
Triple Land View Balcony or Terrace
Double Room Sea View
standard island view room dbl
Standard Sea View DBL
Standard Side Sea View DBL
Double Standard Landscape View Balcony
Double Standard Lateral Sea View Balcony
Double Standard Sea View Balcony
Single Standard Landscape View Balcony
Double Side Sea View Balcony or Terrace
Standard Triple Landscape View Balcony
Double Sea View Balcony or Terrace
pokój dwuosobowy od strony lądu
pokój dwuosobowy z bocznym widokiem na morze
pokój dwuosobowy z widokiem na morze
Pokój dwuosobowy (1 bed) - Widok na morze

smartline Semiramis - Możliwości wyżywienia:


smartline Semiramis - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel smartline Semiramis? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00