cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Trunka Lunka, Paganella
  • Hotel Trunka Lunka, Paganella
  • Hotel Trunka Lunka, Paganella
  • Hotel Trunka Lunka, Paganella
  • Hotel Trunka Lunka, Paganella
  • Hotel Trunka Lunka, Paganella
  • Hotel Trunka Lunka, Paganella
  • Hotel Trunka Lunka, Paganella
  • Hotel Trunka Lunka, Paganella
  • Hotel Trunka Lunka, Paganella
  • Hotel Trunka Lunka, Paganella
  • Hotel Trunka Lunka, Paganella
  • Hotel Trunka Lunka, Paganella
  • Hotel Trunka Lunka, Paganella
  • Hotel Trunka Lunka, Paganella
1 / 15
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
08.01 - 12.01
już od 1452 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
20.03 - 24.03
już od 1360 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Trunka Lunka
  • Wypożyczalnia sprzętu zimowego
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Trunka Lunka
star 3

Włochy: Paganella: Molveno
Ocena hotelu Trunka Lunka:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Trunka Lunka:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 08 stycznia 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 20 marca 2022

Hotel Trunka Lunka w ofercie Biura podróży:

Itaka R

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Włochy (narty) / Val di Fiemme

Opis oferty:

Intrygująca nazwa, rodzinna historia i wyjątkowy klimat! Przytulne wnętrza pozwolą na spokojny wypoczynek po dniach spędzonych na stoku, a dodatkowym odprężeniem będzie wizyta w strefie wellness. Doskonała lokalizacja niedaleko wyciągów, w historycznej części klimatycznego Cavalese, to idealne rozwiązanie dla amatorów zimowego szaleństwa oraz miłośników zabytkowej architektury. Koniecznie spróbuj też lokalnej kuchni!

POŁOŻENIE:

w historycznym centrum CAVALESE, ok. 300 m od sklepów i restauracji, ok. 13 km od Predazzo; ok. 41 km od lotniska w Bolzano, ok. 155 km od lotniska w Weronie; przystanek autobusowy ok. 100 m od hotelu.

WYCIĄGI NARCIARSKIE:

ok. 400 m od gondoli Cavalese-Fondovalle (dojazd bezpłatnym skibusem) w obrębie ośrodka narciarskiego Alpe Cermis: 27 km tras zjazdowych, 8 wyciągów (3 gondole, 3 wyciągi krzesełkowe, 1 wyciąg orczykowy, 1 taśma narciarska); ok. 15 km od ośrodka narciarskiego Latemar-Obereggen (włączonego do obszaru narciarskiego Dolomiti Superski): 48 km tras zjazdowych, 18 wyciagów (2 gondole, 14 wyciągów krzesełkowych, 2 wyciągi orczykowe), snowpark, tor saneczkowy.

HOTEL:

trzygwiazdkowy, skromny, 38 pokoi, 3 piętra, winda, recepcja (czynna w godz.: 7.00-24.00); restauracja, bar; pokój telewizyjny, taras, przechowalnia sprzętu narciarskiego; bezpłatny internet bezprzewodowy; parking (ograniczona liczba miejsc), garaż (ograniczona liczba miejsc); akceptowane małe psy (na zapytanie, za opłatą: ok. 10 EUR/doba); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club, Maestro.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 16 m², łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), bezpłatny internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, sejf; balkon.

SPORT I ROZRYWKA:

strefa wellness (bezpłatnie; czynna w godz.: 16.00-19.00): łaźnia turecka, sauna, jacuzzi, prysznic sensoryczny.

KONTAKT:

0039/0462340233, www.trunkalunka.it

GRATIS:

Wi-Fi parking wstęp do strefy wellness skibus


Rainbow

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Opis oferty

 

Położenie

Rodzinnie prowadzony hotel położony w zabytkowej, odrestaurowanej willi. Znakomita lokalizacja: tuż obok centrum narciarskiego Alpe Cermis (do wyciągu ok. 100 m) oraz ok. 300 m od centrum Cavalese. Stacja narciarska Latemar oddalona jest o ok. 16 km, bezpłatny ski bus dowożący do stacji narciarskiej Fiemme-Obereggen. W okolicy znajdują się również szlaki narciarstwa biegowego. Naprzeciwko hotelu zlokalizowane jest miejskie lodowisko. W centrum Cavalese szeroki wybór rozrywek: basen miejski, centrum sportowe oraz restauracje, bary, kino i teatr. Konieczność uiszczenia obowiązkowej opłaty za podatek turystyczny bezpośrednio w hotelu ok. 2,20 EUR/os./dzień. (Nie dotyczy dzieci poniżej 14 roku życia).

Do dyspozycji gości

Recepcja, restauracja, bar, tawerna, salonik z kącikiem telewizyjnym i kominkiem, czytelnia, taras słoneczny wychodzący na piękny, prywatny ogród. Ponadto przechowalnia sprzętu narciarskiego wyposażona w suszarki do butów oraz bezpłatny parking i garaż. Hotel oferuje usługi wellness w godzinach 17:00-19:00 (oprócz sobót) w tym: saunę, łaźnię parową, prysznic tropikalny, jacuzzi. Wstęp do strefy wellness jest bezpłatny. Dla dzieci udostępniony jest pokój zabaw.

Pokoje


Wyżywienie

Śniadania w formie bufetu, obiadokolacje serwowane do stolika (do wyboru z 3 pozycji menu), ponadto bufet sałatkowy z przystawkami. Raz w tygodniu kolacja regionalna. W restauracji dostępne na zapytanie wysokie krzesełka oraz menu dla dzieci.

Internet

Bezpłatny Internet Wi-Fi na terenie całego hotelu.

Kategoria lokalna

***

Naszym zdaniem

Przytulny hotel z charakterem, prowadzony w spokojnej, rodzinnej atmosferze, utrzymany w tradycyjnym alpejskim stylu z doskonałą lokalizacją w pobliżu wyciągów narciarskich oraz blisko centrum Cavalese. Hotel otoczony Parkiem Pieve, stwarza typową góralską atmosferę wypoczynku dla swoich Gości.

Strona www


Stoki

Ok. 100 m do wyciągów na Alpe Cermis, którego największą atrakcją jest długi zjazd trasą Olimpijską ok. 7,2 km. Do wyciągów na Latemar (stacja Predazzo) ok. 15,5 km - łącznie ponad 50 km tras.

Opinie klientów


Program

Dzień 1

Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na wybranym lotnisku na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora.
Transfer do wybranego hotelu, zakwaterowanie i czas wolny.
Dzień 2 - 7

Pobyt w wybranym hotelu.
Dzień 8

Po śniadaniu wykwaterowanie z hotelu. Transfer na lotnisko. Wylot do Polski.
Uwagi do programu

Dzieci do 14 roku życia mają obowiązek jazdy w kaskach. Aby skrócić czas przejazdu możliwy transfer z przesiadką.
"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowym (przewóz 1 pary sprzętu narciarskiego/os.), opłaty lotniskowe, 7 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie (zgodnie z ofertą), transfery lotnisko-hotel-lotnisko, opiekę polskiego rezydenta oraz ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
karnetu narciarskiego, ubezpieczenia TU Europa PAKIET SPORT, napojów do obiadokolacji, dodatkowych posiłków nie wymienionych w ofercie oraz innych wydatków osobistych. Rekomendujemy wykupienie dodatkowego ubezpieczenia TU Europa PAKIET SPORT dotyczącego ryzyk związanych z rekreacyjnym uprawianiem m.in. narciarstwa i snowboardu. Więcej informacji w sekcji Przeczytaj Koniecznie oraz w Ogólnych Warunkach Ubezpieczenia TU Europa dla Klientów Rainbow.

Wycieczki lokalne


Inne

W regionie:

Val di Fiemme

Otoczona masywem Latemar od północy, pasmem Lagorai od południa i górami Pala od wschodu Val di Fiemme oferuje narciarzom trasy na wszystkich poziomach trudności. Natomiast amatorzy biegówek będą zachwyceni możliwością jazdy na trasach w centrum włoskiego narciarstwa biegowego - Marcialonga. W centrum doliny zaś Cavalese: lodowisko i szeroki wybór rozrywek: basen, centrum sportowe oraz restauracje, bary, kino i teatr. Główne ośrodki narciarstwa to: Latemar, Alpe Cermis, Bellamonte - Alpe Lusia, a także Passo Rolle, Jochgrimm, Lavaze. Odległość odlotniska w Weronie do doliny Val diFiemme to ok. 168 km. Dlugość transferu uzależniona jest od lokalizacji hotelu oraz warunków pogodowych.
Ski Center Latemar (Obereggen)

Nazywany także huśtawką narciarską, ze względu na rozmieszczenie wciągów. Wywożą one narciarzy na 7 szczytów pośrednich, które umożliwiają jazdę do położonych pomiędzy nimi dolin. Dostęp do tras narciarskich znajduje się w 3 miejscowościach: Obereggen, Pampeago i Predazzo. Wysokość 1540 - 2415 m n.p.m. Łącznie ponad 50 km tras: średnie 27 km, łatwe 10 km. Najdłuższa trasa Tresca - 3,1 km, średnia, różnica poziomów 350 m. Najtrudniejsza trasa Pala di Santa - 2,3 km, różnica poziomów 485 m. Tereny do jazdy w puchu: Agnello, Pala di Santa, Oberholz. Snowpark Snowboard Project. Zapraszamy na Apres Ski na trasie przy dolnej stacji wyciągów Obereggen, gdzie znajduje się namiot indiański (jedyny taki w Alpach, 10 m wysokości).
Alpe Cermis

Największą atrakcją jest zjazd 7,2 km czarną trasą olimpijską (Olimpia I, II i III), która pokonuje 1369 m różnicy poziomów (najdłuższa trasa ośrodka). Dzięki północnej ekspozycji stoki gwarantują dobre warunki śniegowe mimo nie imponującej wysokości 860 - 2250 m n.p.m. Łącznie 24 km tras: łatwe 10 km, 5 km średnie. Najtrudniejsza trasa Olimpia I i II - 4,7 km, różnica poziomów 949 m. Tereny do jazdy w puchu Val Della Roda.
Bellamonte - Alpe Lusia

W ocenie wielu narciarzy jedna z najlepszych stacji narciarskich Dolomitów, mimo że nie imponuje liczbą kilometrów zjazdowych. Trasy zlokalizowane są po 2 stronach szczytu, Bellamonte (Val di Fiemme) na południowej i Alpe Lusia (Tre Vali) po zachodniej stronie, dzięki czemu można zmieniać zbocza w zależności od położenia słońca. Ponadto narciarze doceniają długie i szerokie trasy, a także 8-śmio osobowe kolejki gondolowe. Polecamy dla rodzin z dziećmi. Wysokość 1370 - 2340 m n.p.m. Łącznie 24 km tras: łatwe 12 km, średnie 8 km. Najdłuższa trasa Lisia - Laste - 7,2 km, średnia, różnica poziomów 930 m. Najtrudniejsza trasa Luscia - Piavac - 1,5 km, różnica poziomów 560 m. Tereny do jazdy w puchu: Le Cune, Laste di Lusia. 2 snowparki.
Narciarstwo biegowe

Val di Fiemme należy do najlepszych centrów narciarstwa biegowego. W Lago di Tesero znajduje się stadion narciarstwa biegowego (5 torów, łącznie 20 km długości), na którym odbywały się Mistrzostwa Świata. Ponadto trasy wysokogórskie, łącznie 150 km tras: średnie 64 km, łatwe 47 km. Najdłuższe trasy: Deutschnofen - Petersberg tor Wolfl (14400 - 1550 m, 20 km, średnia), Lago di Tesero - Mondiali 2003 (906 - 985 m, 10 km, trudna), Lavaze Malga - Ora (1521 - 1808 m, 9 km, średnia). Trasy wysokogórskie: Lavaze - Oclini (2000 - 2020, 5 km, łatwa), Lavaze - Variante Panorama (2020 - 2150 m, 2 km, trudna). Oświetlona trasa w Lagi di Tesero - Pista Illuminata (906 - 910, 3 km, łatwa). Ponadto przez Val di Fiemme prowadzi przepiękny krajobrazowo szlak Marcialonga. Od 1971 r. organizowany jest na tej 70-cio km trasie z Canazei do Cavalese otwarty bieg narciarski, start w Moenie zawsze w ostatnią niedzielę stycznia.
Val di Fassa

Dolina rozciągająca się od Canazei do Moeny, wzdłuż rzeki Avisio otoczona charakterystycznymi szczytami Sella Rondy, Marmolady i Cantinaccio - Rosengarten. Oprócz gwarancji śniegu przyciąga turystów atrakcyjnymi cenami. Główne ośrodki narciarskie: Alpe Luscia - Bellamonte, Passo San Pelegrino - Col Margharita - Falcede, Belvedere, Buffaure - Ciampac, Ciampedie, Col Rodella - Sella Campitello, Carezza (Karersee). Odległość odlotniska w Weronie do doliny Val diFassa to ok. 195 km. Dlugość transferu uzależniona jest od lokalizacji hotelu oraz warunków pogodowych.
Passo San Pelegrino - Col Margherita - Falcade

Czasami wraz z Alpe Lusią wyodrębniany jako osobny region pod nazwą Tre Valli. Mniej znany, ale bardzo dobrze przygotowany region, z nowoczesnymi 8-śmio osobowymi gondolami. Zjazd ze szczytu La Cune (2380 m n.p.m.) możliwy jest aż do Bellamonte. Wrażeń dostarcza także zjazd z Col Margharita do Falcade tzw. trasą zakochanych. Istnieje możliwość zakupienia pakietu "Skitour delle emozioni" - romantyczne zjazdy, oferta gastronomiczna, a także huczne obchody Walentynek na stoku. Wysokość 1150 - 2513 m n.p.m. Łącznie 74 km tras: średnie 41 km, łatwe 26,5 km. Najdłuższa trasa Pista degli innamorati (trasa zakochanych) - 9,7 km, łatwa, różnica poziomów 1320 m. Najtrudniejsza trasa Col Margherita - 3,3 km, różnica poziomów 630 m. Tereny do jazdy w puchu - przy krzesełkach Cima Uomo.
Buffaure - Ciampac

Na szczycie (2354 m n.p.m.) znajduje się wspaniały taras widokowy. Dużo wrażeń dostarcz także zjazd czerwoną, długą trasą (6,7 km, różnica poziomów 800 m) do Pozza di Fassa. Wysokość 1460 - 2423 m n.p.m. Łącznie 31,5 km tras: średnie 24,5 km, trudne 4,5. Najtrudniejsza trasa Ciampac - Alba - 3 km, różnica poziomów 658 m. Oświetlona trasa (wt, śr, ptk) Aloch - 1,6 km, różnica poziomów 230 m. Tereny do jazdy w puchu - Ciampac. W 2015 otwarta została nowa kolejka gondolowa łącząca Alba di Canazei z Col dei Rossi, co pozwala na bezpośrednie połączenie ze stokami Sella Ronda również z miejscowości Pozza di Fassa.
Carezza (Karersee)

Jazda na zboczach Cantinaccio - Rosengarten, wjazd możliwy z 4 stron. Na szczycie znajduje się schronisko Kolnerhutte, skąd roztacza się cudowny widok na Alpy Otztalskie oraz masywy Ortler i Brenta. Wysokość 1600 - 2125 m n.p.m. Łącznie 35 km tras: łatwe 16 km, średnie 14 km. Najdłuższa trasa Nova Levante - 4,75 km, łatwa. Najtrudniejsza trasa Kolnerhutte - Frommeralm - 2,5 km, różnica poziomów 518 m. Tereny do jazdy w puchu: Fallmur, Tschein, Baumannkar.
Belvedere

Górujące nad Canazei stoki Belvedere zapewniają wspaniały widok na szczyty Sella Rondy i Marmolady. Wysokość 1460 - 2428 m n.p.m. Łącznie 22,3 km tras, tylko łatwe 3,2 km i średnie 19 km. Najdłuższa trasa Sass Bece - Canazei - 6,7 km, średnia, różnica poziomów 1030 m. Najtrudniejsza trasa Sass Bece - Lezuo - 1,2 km, średnia, różnica poziomów 350 m. Tereny do jazdy w puchu - Sass Pordoi.
Col Rodella - Sella Campitello

Wysokość 1460 - 2485 m n.p.m. Łącznie 17 km tras: średnie 16 km, łatwe 1 km. Najtrudniejsza trasa Col Rodella - Lupo - 3,9 km, średnia, różnica poziomów 770 m. Tereny do jazdy w puchu - Campitello Seggiovia. Istnieje możliwość połączenia do tzw. karuzeli narciarskiej Sella Ronda, jest to 60-cio km trasa otaczająca masyw Sella, której wierzchołki stanowią odrębne stacje narciarskie: Val di Fassa, Marmolada - Arabba, Alta Badia, Val Gardena. Miejsce i kierunek jazdy nie mają znaczenia, trasy wiodą głównie łagodnymi zjazdami, sporo czasu spędza się też na wyciągach (podjazdy). Można okrążyć całą Sella Ronde (zajmuje to cały dzień, należy wcześnie zacząć i spieszyć się na ostatniego ski busa) lub przejechać do ulubionej stacji i tam spędzić resztę dnia. Polecamy zwłaszcza Marmoladę - najwyższy szczyt Dolomitów (3343 m n.p.m.) skąd rozpościerają się wspaniałe widoki, a zwieńczeniem wrażeń będzie zjazd 12 km trasą.
Campedie

Nasłonecznione tereny u stóp Masywu Cantinaccio - Rosengarten, polecamy na luźniejszy dzień. Wysokość 1370 - 2000 m n.p.m. Łącznie 16 km tras: średnie 10 km, łatwe 5 km. Najdłuższa trasa Thoeni - 4,8 km, średnia, różnica poziomów 610 m. Najtrudniejsza trasa Tomba - 1 km, różnica poziomów 300 m.
Narciarstwo biegowe

Oprócz 70 km trasy Marcialonga, która łączy Canazei i Cavalese w Val di Fiemme, w Val di Fassa znajdują się krótsze trasy i tory biegowe. Łącznie 51 km tras: średnie 32 km, trudne 10,5 km. Najdłuższe trasy: Passo San Pelegrino - Alochet (2152 - 2165, 8,5 km, trudna), Cerezza (Karersee) - tor biegowy Firn (1690 - 1690 m, 6,5 km, łatwy), Canazei - Soreghes (1410 - 1421 m, 2,8 km, średnia), wysokogórska trasa Alba Ciampac (2152 - 2165 m, 2 km, trudna).
SKI INFO - Val di Fiemme

Tereny narciarskie:
860 - 2489 m n.p.m.
Długość tras:
107 km
Trasy łatwe:
38 km
Trasy średnie:
47 km
Trasy trudne:
23 km Najdłuższy zjazd: 7,2 km
Wyciągi:
43 wyciągów o łącznej przepustowości 75.600 os./ godz.
Karnety:

- Superski Dolomiti - 282 - 313 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Val di Fiemme, Val di Fassa, Tre Vali, Marmolada, Sella Ronda.
- Val di Fiemme - Obereggen - 237 - 263 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Latemar, Alpe Cermis, Bellamone - Alpe Lusia, Passo Rolle, Oclini - Jochgrimm.
SKI INFO - Val di Fassa

Tereny narciarskie:
1150 - 2513 m n.p.m.
Długość tras:
221 km
Trasy łatwe:
60 km
Trasy średnie:
143,5 km
Trasy trudne:
18,5 km
Najdłuższy zjazd:
9,7 km tzw. trasą zakochanych.
Wyciągi:
80 wyciągów o łącznej przepustowości 100.800 os./ godz.

Wizy - informacje dla sprzedawców

Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
Wg informacji z dn. 21.06.2021 r. osoby przyjeżdżające do Włoch z terytorium państw z Kategorii C (w tym z Polski) co najmniej do 30sierpnia br. mają obowiązek:
1)

zarejestrowania swojego przyjazdu
na platformie EU Digital Passenger Locator Form (w przypadku problemów technicznych należy wypełnić
oświadczenie
autodichiarazione)
2)
przedstawienia certyfikatu w
języku włoskim, angielskim, francuskim lub hiszpańskim (tzw.
green pass
) zaświadczającego o:
·
ukończeniu całego cyklu szczepień
co najmniej 14 dni przed wjazdem do Włoch, szczepionką zatwierdzoną przez UE (certyfikat należy pobrać z Internetowego Konta Pacjenta IKP)
lub
·
przebytej chorobie COVID-19
(ceryfikat należy pobrać z Internetowego Konta Pacjenta IKP)
lub
·
negatywnym wyniku testu wymazowego
(molekularnego lub antygenowego), wykonanego w ciągu 48 godzin przed przekroczeniem granicy Włoch.
Testu nie muszą wykonywać dzieci poniżej szóstego roku życia.
Uwaga!!!

Aktualizacja dodatkowych wytycznych dla podróżujących do Włoch z dn. 27/07/2021 r. Od 6 sierpnia 2021r. wprowadza się wymóg okazania certyfikatu unijnego (tzw. paszportu covidowego, green pass, potwierdzającego zaszczepienie co najmniej 1 dawką/lub ozdrowienie/lub negatywny wynik testu)
do:
- konsumpcji przy stoliku wewnątrz lokali gastronomicznych              
- wstępu na spektakle, koncerty, pokazy oraz wydarzenia i zawody sportowe 
- muzeów, miejsc kultury (w tym kin, sal koncertowych, teatrów etc.) i wystaw
- basenów, pływalni, sportu drużynowego, SPA (również na terenie obiektów wypoczynkowych/noclegowych) - wyłącznie w odniesieniu do aktywności w przestrzeniach zamkniętych                                       
- targów, festiwali i wydarzeń wystawienniczych, kongresów i konferencji    
- uzdrowisk, parków tematycznych i rozrywki                        
- centrów kulturalnych, społecznych i rekreacyjnych - wyłącznie w odniesieniu do przestrzeni zamkniętych i z wyłączeniem centrów przeznaczonych dla małych dzieci, w tym ośrodków letnich, oraz powiązanych z ich działalnością usług gastronomicznych                                              
- salonów gier, zakładów bukmacherskich, sal bingo i kasyn             
- konkursów publicznych.
Uwaga!
Negatywny wynik testu wykonanego przed wylotem obowiązuje wyłącznie na okres, na jaki został on wykonany (tj. PCR na 72 h od momentu wykonania testu, a antygenowy - 48 h), a po upływie jego ważności w celu skorzystania z powyższych należy wykonać ponowne testy. Dodatkowe koszty i wykonanie kolejnych testów leży po stronie Klienta. Ewentualne wykonanie kolejnych testów oraz związane z tym koszty leżą po stronie Klienta i Rainbow nie pośredniczy w wykonywaniu testów na miejscu (podczas realizacji programu).
Wymóg okazania certyfikatu nie dotyczy osób nieobjętych krajowym programem szczepień przeciw COVID-19 zgodnie z przepisami włoskimi, tj. dzieci poniżej 12. roku życia oraz osób posiadających zaświadczenie lekarskie o istnieniu przeciwskazań dla szczepienia. Obowiązek weryfikacji certyfikatów spoczywa na organizatorach wydarzeń/personelu obiektów. Naruszenie przepisów dot. certyfikatów skutkuje mandatem karnym w wys.
400-1000 EUR
zarówno dla prowadzącego działalność/organizującego wydarzenie, jak i osoby, która nielegalnie skorzystała z usługi/uczestniczyła w wydarzeniu.
Źródło:
Uwaga!
Od 01.09.2021 r. wprowadza się wymóg okazania certyfikatu unijnego (tzw. paszportu covidowego, green pass, potwierdzającego zaszczepienie co najmniej 1 dawką/lub ozdrowienie/lub negatywny wynik testu) także
przy wejściu na lotniska we Włoszech.

Uwaga!
Negatywny wynik testu wykonanego przed wylotem obowiązuje wyłącznie na okres, na jaki został on wykonany (tj. PCR na 72 h od momentu wykonania testu, a antygenowy - 48 h), a po upływie jego ważności w celu skorzystania z powyższych należy wykonać ponowne testy. Dodatkowe koszty i wykonanie kolejnych testów leży po stronie Klienta. Ewentualne wykonanie kolejnych testów oraz związane z tym koszty leżą po stronie Klienta i Rainbow nie pośredniczy w wykonywaniu testów na miejscu (podczas realizacji programu).
Wymóg okazania certyfikatu nie dotyczy osób nieobjętych krajowym programem szczepień przeciw COVID-19 zgodnie z przepisami włoskimi, tj. dzieci poniżej 12. roku życia oraz osób posiadających zaświadczenie lekarskie o istnieniu przeciwskazań dla szczepienia.
"

Wizy

Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
Wg informacji z dn. 21.06.2021 r. osoby przyjeżdżające do Włoch z terytorium państw z Kategorii C (w tym z Polski) co najmniej do 30sierpnia br. mają obowiązek:
1)

zarejestrowania swojego przyjazdu
na platformie EU Digital Passenger Locator Form (w przypadku problemów technicznych należy wypełnić
oświadczenie
autodichiarazione)
2)
przedstawienia certyfikatu w
języku włoskim, angielskim, francuskim lub hiszpańskim (tzw.
green pass
) zaświadczającego o:
·
ukończeniu całego cyklu szczepień
co najmniej 14 dni przed wjazdem do Włoch, szczepionką zatwierdzoną przez UE (certyfikat należy pobrać z Internetowego Konta Pacjenta IKP)
lub
·
przebytej chorobie COVID-19
(ceryfikat należy pobrać z Internetowego Konta Pacjenta IKP)
lub
·
negatywnym wyniku testu wymazowego
(molekularnego lub antygenowego), wykonanego w ciągu 48 godzin przed przekroczeniem granicy Włoch.
Testu nie muszą wykonywać dzieci poniżej szóstego roku życia.
Uwaga!!!

Aktualizacja dodatkowych wytycznych dla podróżujących do Włoch z dn. 27/07/2021 r. Od 6 sierpnia 2021r. wprowadza się wymóg okazania certyfikatu unijnego (tzw. paszportu covidowego, green pass, potwierdzającego zaszczepienie co najmniej 1 dawką/lub ozdrowienie/lub negatywny wynik testu)
do:
- konsumpcji przy stoliku wewnątrz lokali gastronomicznych              
- wstępu na spektakle, koncerty, pokazy oraz wydarzenia i zawody sportowe 
- muzeów, miejsc kultury (w tym kin, sal koncertowych, teatrów etc.) i wystaw
- basenów, pływalni, sportu drużynowego, SPA (również na terenie obiektów wypoczynkowych/noclegowych) - wyłącznie w odniesieniu do aktywności w przestrzeniach zamkniętych                                       
- targów, festiwali i wydarzeń wystawienniczych, kongresów i konferencji    
- uzdrowisk, parków tematycznych i rozrywki                        
- centrów kulturalnych, społecznych i rekreacyjnych - wyłącznie w odniesieniu do przestrzeni zamkniętych i z wyłączeniem centrów przeznaczonych dla małych dzieci, w tym ośrodków letnich, oraz powiązanych z ich działalnością usług gastronomicznych                                              
- salonów gier, zakładów bukmacherskich, sal bingo i kasyn             
- konkursów publicznych.
Uwaga!
Negatywny wynik testu wykonanego przed wylotem obowiązuje wyłącznie na okres, na jaki został on wykonany (tj. PCR na 72 h od momentu wykonania testu, a antygenowy - 48 h), a po upływie jego ważności w celu skorzystania z powyższych należy wykonać ponowne testy. Dodatkowe koszty i wykonanie kolejnych testów leży po stronie Klienta. Ewentualne wykonanie kolejnych testów oraz związane z tym koszty leżą po stronie Klienta i Rainbow nie pośredniczy w wykonywaniu testów na miejscu (podczas realizacji programu).
Wymóg okazania certyfikatu nie dotyczy osób nieobjętych krajowym programem szczepień przeciw COVID-19 zgodnie z przepisami włoskimi, tj. dzieci poniżej 12. roku życia oraz osób posiadających zaświadczenie lekarskie o istnieniu przeciwskazań dla szczepienia. Obowiązek weryfikacji certyfikatów spoczywa na organizatorach wydarzeń/personelu obiektów. Naruszenie przepisów dot. certyfikatów skutkuje mandatem karnym w wys.
400-1000 EUR
zarówno dla prowadzącego działalność/organizującego wydarzenie, jak i osoby, która nielegalnie skorzystała z usługi/uczestniczyła w wydarzeniu.
Źródło:
Uwaga!
Od 01.09.2021 r. wprowadza się wymóg okazania certyfikatu unijnego (tzw. paszportu covidowego, green pass, potwierdzającego zaszczepienie co najmniej 1 dawką/lub ozdrowienie/lub negatywny wynik testu) także
przy wejściu na lotniska we Włoszech.

Uwaga!
Negatywny wynik testu wykonanego przed wylotem obowiązuje wyłącznie na okres, na jaki został on wykonany (tj. PCR na 72 h od momentu wykonania testu, a antygenowy - 48 h), a po upływie jego ważności w celu skorzystania z powyższych należy wykonać ponowne testy. Dodatkowe koszty i wykonanie kolejnych testów leży po stronie Klienta. Ewentualne wykonanie kolejnych testów oraz związane z tym koszty leżą po stronie Klienta i Rainbow nie pośredniczy w wykonywaniu testów na miejscu (podczas realizacji programu).
Wymóg okazania certyfikatu nie dotyczy osób nieobjętych krajowym programem szczepień przeciw COVID-19 zgodnie z przepisami włoskimi, tj. dzieci poniżej 12. roku życia oraz osób posiadających zaświadczenie lekarskie o istnieniu przeciwskazań dla szczepienia.
"

META Description

Impreza WFS (przelot samolotem)


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Orka

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Włochy/Val di Fiemme/Cavalese

Region narciarski

TRENTINO - VAL DI FIEMME - CAVALESE

Położenie

Hotel Trunka Lunka mieści się w jednym, dwupiętrowym budynku. Posiada piękny ogród. Położony jest w otoczeniu Parku Pieve, zaledwie 100 m od wyciągów Alpe Cermis i w odległości około 300 m od centrum miejscowości Cavalese, gdzie znajduje się szkoła jazdy na nartach, wypożyczalnia sprzętu narciarskiego, lodowisko, basen i kort tenisowy. Hotel usytuowany jest 140 km od lotniska, 1 km od szpitala, 500 m od apteki i 25 km od stacji kolejowej. Bezpłatny skibus zatrzymuje się 100 m od hotelu.

Hotel

W obiekcie znajduje się recepcja (czynna od 8.00-24.00), bar, tradycyjna tawerna, jadalnia, taras i ogród, salon z kącikiem telewizyjnym, czytelnia, kawiarenka internetowa, taras, narciarnia, strzeżony parking i garaż (oba bezpłatne, 1 miejsce na pokój). Do dyspozycji Gości także centrum wellness (30 euro/ tydz./os. dorosła, wstęp od 12 r.ż.), które oferuje: saunę, jacuzzi i łaźnię turecką, a dla dzieci pokój zabaw z filmami i plac zabaw w ogrodzie, Wi Fi (15,00 euro za tydzień).

Pokoje

24 pokoje o powierzchni 16m2 z łazienką (suszarką), przytulnie urządzone, wyposażone w telefon, radio, TV- SAT, sejf. Pokoje posiadają balkon.

Wyżywienie

2 posiłki dziennie; śniadania w formie bufetu, 3-daniowe obiadokolacje serwowane do stolika (wybór z menu) z bufetem sałatek i przystawek. Wyśmienita kuchnia - specjały lokalne i kuchni światowej. Cotygodniowe gale i degustacje dań lokalnej kuchni. Menu dla najmłodszych gości - na życzenie. Uwaga! Napoje do kolacji są dodatkowo płatne. W terminach obejmujących noc z 31.12. na 1.01. kolacja sylwestrowa zawarta jest w cenie pobytu.

Relaks

W centrum wellness znajduje się sauna, hydromasaż, prysznic tropikalny i łaźnia turecka. Za dodatkową opłatą można opalać się w solarium. Uwaga! centrum wellness jest nieczynne w soboty.

Zakwaterowanie

Od 15.00

Wykwaterowanie

Do 10.00

Zmiana pościeli

2 razy w tygodniu

Zmiana ręczników

Codziennie

Sprzątanie

Codziennie (w cenie pobytu)

Zwierzęta

Nie są akceptowane

Dla niemowląt

Łóżeczko - za dodatkową opłatą i na życzenie przy rezerwacji - 15 EUR/dzień, krzesełko do karmienia

Płatność kartą

Tak, akceptowane są karty Visa i Mastercard Odległość przystanku 100 m Odległość od lotniska ok. 140 m odległość od centrum miasta ok. 500 m Odległość od szpitala ok. 1 km odległość od apteki ca. 500 m odległość od stacji kolejowej ca. 25 km Odległość od restauracji / barów odległość od sklepów ca. 500 m Odległość od stoku narciarskiego 100 mt (Cermis)

UWAGA!

Oferta wymaga potwierdzenia u Touroperatora w przeciągu 4h po dokonaniu rezerwacji stałej - w dni robocze (pon-pt 10-18)


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.


Europe Mountains

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Cavalese

OPIS

Hotel Trunka Lunka oferuje komfortowe pokoje w miejscowości Cavalese. Położony 450 metrów od centrum jest dobrym wyborem na wakacje w regionie Val di Fiemme - Obereggen.
W obiekcie Hotel Trunka Lunka jest strefa wellness, a w niej m.in. hydromasaż, łaźnia parowa oraz hammam. Warto z niej skorzystać po aktywnym dniu.
W okolicy znajduje się 116 km tras narciarskich należących do stacji narciarskich w regionie Val di Fiemme - Obereggen. Najbliższy wyciąg znajduje się 400 metrów od obiektu.

Pokój jednoosobowy z balkonem

balkon, powierzchnia 12 m², sejf w pokoju, suszarka do włosów, telefon, telewizja satelitarna, wanna lub prysznic, widok na góry, WI-FI we wszystkich pokojach

Pokój dla 2-3 osób z balkonem

balkon, powierzchnia 16 m², sejf w pokoju, suszarka do włosów, telefon, telewizja satelitarna, wanna lub prysznic, widok na góry, WI-FI we wszystkich pokojach

Pokój dla 2 osób z balkonem

balkon, powierzchnia 16 m², sejf w pokoju, suszarka do włosów, telefon, telewizja satelitarna, wanna lub prysznic, widok na góry, WI-FI we wszystkich pokojach

W CENIE

Kolacja wigilijna - w cenieKolacja noworoczna - w cenieGaraż - na życzenieDostęp do internetu - w cenie, w całym hoteluCentrum odnowy - od 16.00-19.00Internet Wi-Fi - w cenie, w całym hoteluKolacja noworoczna (opcjonalnie) - w cenieParking kryty niestrzeżony - w cenieBufet sałatkowy - podczas kolacjiZakwaterowanie, ubezpieczenie KL i NNW.Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

PŁATNE NA MIEJSCU

Łóżeczko dla dziecka - 15 EUR /nocAkceptowane są tylko psy - małe psy; 10 EUR/nocŁóżeczka dla dzieci na zapytanie - 15 EUR /nocTaksa lokalna, 2 EUR za osobę i dzień

ODLEGŁOŚCI

Centrum - 480 m.Wyciągi - 411 m.

WYŻYWIENIE

w Święta Bożego Narodzenia kolacja wigilijna, w okresie sylwestra kolacja sylwestrowa, śniadania w formie bufetu - wzbogacony bufet, możliwość zmiany w rezerwacji - 3 dania do wyboru, pobyt zaczyna się od obiadokolacji i kończy się na, menu bezglutenowe - na prośbę, bufet sałatkowy.

PARKING

garaż, parking niestrzeżony, parking kryty niestrzeżony.

USŁUGI NARCIARSKIE I ROWEROWE

transport busem do wyciągów - w cenie, schowek na narty i buty, wynajem rowerów.

INTERNET

WI-FI w częściach wspólnych hotelu, WI-FI we wszystkich pokojach, kącik internetowy.

USŁUGI SPA I WELLNESS

centrum odnowy biologicznej, łaźnia parowa - łaźnia turecka, jacuzzi, sauna fińska, hammam, hydromasaż - łaźnia turecka, jacuzzi, sauna fińska, prysznic wielofunkcyjny - łaźnia turecka, jacuzzi, sauna fińska, sauna fińska - łaźnia turecka, jacuzzi, sauna fińska.

SPORT W HOTELU

ogród, taras.

REKREACJA W MIEJSCOWOŚCI

organizacja pieszych wycieczek.

USŁUGI DLA DZIECI

łóżeczko dla dziecka, pokój zabaw dla dzieci, plac zabaw dla dzieci - w ogrodzie, łóżeczka dla dzieci na zapytanie.

INFORMACJA DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH

brak udogodnień dla niepełnosprawnych - brak.

USŁUGI HOTELOWE

drink bar, restauracja, pralnia, serwis pokojowy - przez część doby, sejf w recepcji, letni taras, pokój telewizyjny, pokoje dla niepalących, serwis pokojowy, winda, bar, recepcja - w godz. 07.00-24.00.

ZWIERZĘTA

zwierzęta mile widziane, akceptowane są tylko psy.

INFORMACJE O HOTELU

liczba budynków - 1, liczba pięter - 3, liczba pokoi - 38, zakwaterowanie - od 14.00, wymeldowanie - do 10.00.

LOKALIZACJA HOTELU

sklepy - około 500 m, apteka - około 500 m, szpital - około 1 km, stacja pkp - około 25 km, centrum miasta - około 500 m, lotnisko - ok 140 km, przystanek autobusu - przystanek autobusowy 100m.

WARUNKI REZYGNACJI

Do 31 dni przed wyjazdem rezygnacja bezkosztowa (zwrot 100% wpłat), w okresie od 30 do 14 dni przed wyjazdem rezygnacja 40% kosztów (60% zwrotu), w okresie od 13 do 8 dni przed wyjazdem rezygnacja 70% kosztów (30% zwrotu), w okresie od 7 do 0 dni przed wyjazdem rezygnacja 100% kosztów (brak zwrotu). Kwoty zwrotów wyliczane są na podstawie wpłaconych środków w złotówkach (PLN).

WARUNKI PŁATNOŚCI

Zaliczka w wysokości 50 euro za rezerwację płatna w momencie rezerwacji, dopłata na 42 dni przed wyjazdem. Kwota w złotówkach (PLN) liczona jest według aktualnego średniego kursu nbp.pl z dnia poprzedzającego płatność.


Europe Mountains to organizator imprez turystycznych, który powstał w 2005 roku. Specjalizuje się urlopami w kurortach alpejskich, a szczególnie ośrodkach narciarskich. Gdzie najpopularniejsze znajdują się w Austrii, Włoszech, Francji i Szwajcarii. Posiadają znakomite rekomendacje od powracających klientów. Zapewniają każdemu klientowi dostęp do najlepszych usług turystycznych – miejsc noclegowych, wypożyczalni sprzętu, instruktorów narciarstwa, dojazdu z lotniska, karnetów narciarskich. Organizator ma w swojej ofercie setki miejsc noclegowych z dojazdem własnym w takich krajach jak: Austria, Czechy, Hiszpania, Francja, Węgry, Andora, Słowacja, Chorwacja, Słowenia. Obecnie Europ Mountains posiada również szeroka ofertę na wypoczynek w naszej przepięknej Polsce w każdym jej regionie od Pomorza po Tatry w hotelach, apartamentach czy domach wakacyjnych. Wybierając ofertę organizatora klienci mogą liczyć na: - Gwarancję najniższej ceny - Brak ukrytych opłat - Zniżki dla stałych klientów - 100% bezpieczeństwa rezerwacji Misja biura podróży Europe Mountains, to umożliwienie klientom znalezienie jak najszybciej sprawdzonej oferty i przeprowadzenie sprawnej rezerwacji bez wychodzenia z domu i w najniższej cenie na rynku.

Otium

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Val di Fiemme/Trydent/Włochy

Atuty

strefa wellness, terminy Free Ski, blisko wyciągów

Położenie

na wysokości ok. 990 m n.p.m., ok. 500 m od centrum Cavalese, w Dolinie Val di Fiemme we włoskim Trydencie

Wyciągi narciarskie

do najbliższego wyciągu Alpe Cermis - Cavalese-Fondovalle ok. 400 m. Do wyciągów narciarskich Ski Center Latemar w Pampeago ok. 12km, do Alpe Lusia-Bellamonte ok. 22,5 km. Przystanek skibusa (w cenie)

Wyposażenie

recepcja, restauracja, tawerna, ogród, przechowalnia sprzętu narciarskiego, parking i garaż (gratis, ograniczona liczba miejsc). Hotel posiada 2 piętra

Internet

tak (Wi-Fi - gratis, w wyznaczonych miejscach)

Karty kredytowe

tak (Visa, Mastercard,Maestro)

Sport i relaks

centrum wellness (gratis, czynne w godz. 16.00-19.00 od poniedziałku do soboty) - sauna, jacuzzi, łaźnia turecka; solarium za dodatkową opłatą, dzieci poniżej 12 lat wstęp tylko z osoba dorosłą

Szkolenie narciarskie Val di Fiemme

w terminach 13.01-22.02.2019 proponujemy (dodatkowo płatne) 6-dniowe grupowe szkolenia narciarskie na wszystkich poziomach zaawansowania dla dzieci od 4 lat, młodzieży i dorosłych - 2,5 h dziennie i dla jeżdżących w stopniu min. podstawowym dzieci 6-12 lat - 4,5 h lub 5,5 h dziennie. Fakultatywna dopłata przy rezerwacji. Szczegóły i ceny na stronie www - Szkolenia narciarskie - info

Wyżywienie

śniadania w formie bufetu i ciepłe 3-daniowe (wybór z menu), bufet sałatkowy. Napoje do kolacji dodatkowo płatne

Pieski

tak (na zapytanie - 10 euro/dzień, płatne na miejscu)

Kategoria lokalna

***

Kolacja Wigilijna

w cenie

Kolacja Sylwestrowa

w cenie

Świadczenia

7 noclegów (Uwaga! W terminie 24-30.03.2018 - 6 noclegów), wyżywienie 2 x dziennie wg opisu, ubezpieczenie Signal Iduna - Bezpieczne Podróże (w tym rekreacyjne uprawianie narciarstwa zjazdowego, biegowego lub snowboardu na oznakowanych trasach zjazdowych) - KL, KR, NNW, OC, sprzętu sportowego i bagażu, opieka włoskiego kontrahenta

Uwaga

Zalecamy zwiększenie ubezpieczenia OC Signal Iduna do kwoty 30 000 euro - 25 zł/os./pobyt

Obowiązkowe opłaty na miejscu

taksa klimatyczna ok. 2,20 euro/os./dzień od 14 roku życia

Zakwaterowanie

przyjazd - od godz. 14.00, wyjazd - do godz. 10.00

Autokar

przejazd komfortowym autokarem (klimatyzacja, WC, bar, video), warunki przewozu, cennik, program i rozkład jazdy na stronie organizatora

Zniżki (na dostawkach) i dopłaty

dzieci do 6,9 lat - gratis, dzieci 7-14,9 lat - 30% zniżki, od 15 lat - 10% zniżki. W terminach Free Ski zniżki wg cen w systemie. Dopłata za ubezpieczenie kosztów rezygnacji 2,66%

Oferta Free Ski

w terminach 09-14.12.2018 karnet 6-dniowy Fiemme-Obereggen w cenie. Dzieci do 8 lat gratis (1 skipass gratis na 1 skipass pełnopłatny dla osoby dorosłej)

Uwaga

W pozostałych terminach na podstawie Vouchera w kasach Alpe Cermis Cavalese, Ski Center Latemar, Predazzo, Pampeago, Obereggen, Bellamonte zniżka 5% dla Klientów Otium na zakup karnetów Fiemme-Obereggen

Promocja

Ofera Early Booking - 3% zniżki na rezerwacje potwierdzone do 29.11.2018. Ceny w systemie i na stronie internetowej uwzględniają promocje


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Otium Travel, które specjalizuje się w organizacji wyjazdów zimowych. W ofercie ma blisko 450 obiektów w Alpach, Dolomitach i Tatrach oraz ponad 100 hoteli i apartamentów w ofercie letniej. Najczęściej wybierane przez klientów kierunki to Włochy, Austria, Francja, a także słowackie Tatry Niskie i Wysokie. Biuro Podróży Otium Travel to oferuje także szeroką bazę apartementów i hoteli na wakacje w Chorwacji.

Specjalnością Biura Podróży Otium Travel są wyjazdy dostosowane do potrzeb i możliwości każdego klienta. Oferta obejmuje liczne zniżki na karnety narciarskie i wyjazdy last minute. Dbając o komfort turystów biuro zapewnia loty czarterowe do wielu regionów narciarskich, a co roku wprowadza nowe regiony, tak aby stali klienci mogli skorzystać z nowych propozycji wyjazdu. Dla osób z mniej zasobnym potfelem Biuro Podróży Otium Travel proponuje możliwość dojazdu do głównych ośrodków narciarskich autokarem. Istnieje także możliwość przygotowania oferty na specjalne zamówienie.


Snowtrex

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Miasto

Cavalese

Kraj

Włochy

Położenie

Tradycyjny 3-gwiazdkowy Hotel Trunka Lunka znajduje się w odległości ok. 300 m od centrum Cavalese. Kolejka górska oraz autobus dla narciarzy oddalone są o ok. 100 m.

Wyposażenie

Do wyposażenia obiektu należy recepcja, Wi-Fi, tradycyjna restauracja, bar, pokój telewizyjny, taras oraz przechowalnia nart. Bezpłatne miejsca parkingowe lub garaż (na zapytanie) w ograniczonej ilości do dyspozycji gości.Ponadto hotel dysponuje strefą wellness (godz. otwarcia 16:00-19:00, zastrzeżone prawo do zmian, wg info. na miejscu) z sauną fińską, łaźnią parową, jacuzzi oraz prysznicami relaksacyjnymi.

Wyżywienie

Wliczone w cenę wyżywienie HB składa się z obfitego bufetu śniadaniowego oraz 3-daniowego menu do wyboru z bufetem sałatkowym na kolację. Podczas Świąt Bożego Narodzenia i w Sylwestra serwowane jest gościom specjalne menu na kolację. Na zapytanie możliwe jest zamówienie dań bezglutenowych.

Świadczenia w cenie

Noclegi w wybranym terminieWyżywienie jak wybranoKorzystanie ze strefy wellness (wg opisu)Menu bożonarodzeniowe i sylwestrowe (wg opisu)Sejf (w pokoju)Miejsca parkingowe (ograniczona dostępność)Garaż (na zapytanie)

Opcjonalnie płatne na miejscu

Łóżeczko dla dzieci (ograniczona dostępność): 15,- € /dzień

Płatne na miejscu

Opłata klimatyczna: ok. 2,20 € za osob./nocKeycard: 5,- €

Zwierzęta domowe

Zwierzęta domowe na zapytanie (10,- € /dzień, bez karmy, tylko małe psy)

Zniżki

W zależności od typu pokoju, wieku podróżujących, daty wyjazdu i karnetu narciarskiego, otrzymają Państwo różne zniżki.Dokładną wysokość zniżki mogą Państwo uzyskać podczas przygotowania sobie indywidualnej oferty (należy kliknąć w cenę).Niemowlęta, które w momencie wyjazdu mają mniej niż 24 miesiące, zasadniczo podróżują bezpłatnie, muszą być jednak uwzględnione w każdej rezerwacji.

Ważne wskazówki

Korzystanie ze strefy wellness dla dzieci do 12 roku życia jest dozwolone tylko pod nadzorem dorosłych.Dzieci do 7. roku życia włącznie nie będą wyszczególnione na voucherze na karnet narciarski. Przy zakupie karnetu dla osoby dorosłej dziecko z tej grupy wiekowej otrzymuje na miejscu bezpłatną kartę na korzystanie z wyciągów (konieczność wylegitymowania się). W przypadku większej liczby dzieci niż osób dorosłych, należy na miejscu wykupić karnet dla dziecka. Dalsze informacje w kasie wyciągu.W pokojach wieloosobowych lub z dostawką przy niepełnym obłożeniu brak dodatkowych łóżek.

Pokój 2-osob./dostawka prysznic/WC, HB

pokój z łóżkiem podwójnym, dostawką,TV sat., telefonem i sejfemłazienka z prysznicem, WC i suszarką do włosówbalkon z widokiem na góryWi-Fi

Pokój 2-osob. prysznic/WC, HB

pokój z łóżkiem podwójnym, TV sat., telefonem i sejfemłazienka z prysznicem, WC i suszarką do włosówbalkon z widokiem na góryWi-Fi

Pokój 1-osob. prysznic/WC, HB

pokój z łóżkiem pojedynczym, TV sat., telefonem i sejfemłazienka z prysznicem, WC i suszarką do włosówbalkon z widokiem na góryWi-Fi

Dojazd

Kolej: Bolzano (ok. 45 km)Przelot: Werona (ok. 155 km), Innsbruck (ok. 155 km)

Karnet narciarski - dodatkowe informacje.

Oferty zawierające karnet narciarski w cenie oznaczone są znakiem "SKIPASS/KARNET W CENIE" (istnieje możliwość zaznaczenia tej opcji w filtrach). Prosimy upewnić się przed dokonaniem rezerwacji, czy wybrali Państwo ofertę z karnetem narciarskim w cenie.Rezerwacja bez ryzyka z naszą Gwarancją zwrotu pieniędzy - koronawirus!Jeżeli na jeden dzień przed rozpoczęciem podróży (dzień przyjazdu) ze względu na pandemię koronawirusa zarezerwowany obiekt lub wszystkie tereny narciarskie, na które obowiązuje wykupiony karnet będą zamknięte, mogą Państwo bezpłatnie anulować rezerwację. Obowiązuje to również w przypadku, gdy MSZ odradza podróże, które nie są konieczne, do zarezerwowanego ośrodka lub zamknięcia granic kraju docelowego.W takim przypadku mogą Państwo na 10 dni (i mniej) przed rozpoczęciem wyjazdu, bezpłatnie odwołać rezerwację. Anulowanie rezerwacji musi nastąpić najpóźniej na 2 dni przed rozpoczęciem wyjazdu.Zwroty kosztów wyjazdu będą realizowane w ciągu 14 dni od anulowania rezerwacji. Pieniądze naszych Klientów są dodatkowo zabezpieczone na wypadek niewypłacalności.Ponadto oferujemy Państwu bezpłatną rezygnację do 30.09.2021 r. dla wszystkich rezerwacji w nadchodzącym sezonie 21/22. Ważne do najpóźniej 14 dni przed wyjazdem. Więc zarezerwuj teraz!Jeśli w cenę wliczone są dodatkowe usługi, prosimy o zapoznanie się z procesem rezerwacji.

Gwarancja śniegu (01.01. - 15.03.)

Jeżeli na 5 dni przed rozpoczęciem wycieczki (dzień przyjazdu) z powodu braku śniegu wszystkie tereny narciarskie, na które obowiązuje wykupiony karnet narciarski będą zamknięte - przy czym najwyższy punkt terenu narciarskiego musi znajdować się na wysokości minimum 1800 m.n.p.m. - mogą Państwo bezpłatnie dokonać zmiany rezerwacji na inną naszą wycieczkę w tym samym terminie (o ile są jeszcze wolne miejsca; obowiązuje aktualna cena nowego wyjazdu bez rabatu Last-Minute & More; gwarancja ważna jedynie dla wycieczek zaczynających się w terminach od 01.01. do 15.03.).Aby móc skorzystać z gwarancji, prosimy o kontakt w wyznaczonym terminie (dokładnie na 5 dni przed rozpoczęciem wyjazdu/pobytu, np. w poniedziałek, jeżeli impreza turystyczna rozpoczyna się w sobotę) drogą mailową na adres gwarancjasniegu-pl@snowtrex.com.

Teren narciarski Val di Fiemme-Obereggen

Maks. wysokość: 2388 mMin. wysokość: 860 mWys. miejscowość: 1000 mWyciągi łącznie: 45Orczyki: 10Krzesełka: 25Gondole: 10Trasy łącznie: 111 kmTrasy zielone/niebieskie: 37 kmTrasy czerwone: 57 kmTrasy czarne: 17 km

Region narciarski Dolomiti Superski

Maks. wysokość: 3269 mMin. wysokość: 860 mWyciągi łącznie: 450Orczyki: 137Krzesełka: 222Gondole: 91Trasy łącznie: 1200 kmTrasy zielone/niebieskie: 360 kmTrasy czerwone: 720 kmTrasy czarne: 120 km


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Snow Trex, które specjalizuje się w ofertach wyjazdów zimowych do najbardziej atrakcyjnych regionów narciarskich w Europie i w Ameryce Północnej. Biuro Podróży SnowTrex prężnie działa na rynku międzynarodowym od 2005 roku, obecnie obsługuje turystów w 15 krajach świata.

Wychodząc naprzeciw potrzebom klientów Biuro Podróży Snow Trex ma do dyspozycji szeroką bazę apartamentów i hoteli o różnym standardzie, a także pośredniczy w zakupie karnetów narciarskich na wybrane ski regiony. Dodatkowo isnieje możliwość wypożyczenia sprzętu i wykupienia kursów nauki jazdy na nartach czy snowboardzie.

Podczas wakacji w najpopularniejszych destynacjach klienci objęci są opieką rezydentów, którzy przygotowują animacje wieczorne i zabawy na śniegu. To właśnie stanowi o wyjątkowości oferty Snow Trex.


Neckermann

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Dolomity, Włochy

UWAGA!

OPIS AKTUALNY DLA SEZONU ZIMA 2017/18.

Ski info

Gwarancja śniegu!Wyciąg: Cermisalm ok. 100 m. Pampeago ok. 9 kmTrasa biegowa: ok. 4 kmSkibus: ok. 100 mWypoż. sprzętu: ok. 3 km - 10% rabatu dla gości hotelowychNarciarnia: w hotelu

Położenie

na wysokości 1000 m n.p.m. Ok. 300 m do centrum Cavalese. Bary i restauracje w pobliżu hotelu. Ok. 100 m do wyciągu "Cermis" i ok. 4 km od tras biegowych.

Wyposażenie

23 pokoje i 12 mieszkań. Salonik z WLAN gratis, bar/kawiarnia, winda. 

Kategoria lokalna

3 gwiazdki.

Zakwaterowanie (A)

2A/1A: pokój 2-/1-osobowy z prysznicem/wanną, WC, suszarką, telefonem, WLAN, TV-SAT, sejfem, szlafroki tylko dla dorosłych, balkon lub taras.3-pokojowe mieszkanie ok. 50 m kw. z prysznicem, WC, suszarką, telefonem, WLAN, TV-SAT, sejfem, szlafroki tylko dla dorosłych, kącik do siedzenia, taras; pokój mieszkalno-sypialny z sofą, 1 pokój 2-osobowy i 1 pokój z 2 łóżkami.

Wellness

sauna, łaźnia parowa, whirpool, pokój relaksu.

Wyżywienie

bufet śniadaniowy, wieczorem wybór z 2-daniowego menu z bufetem sałatkowych i z deserami. 1 x tydzień kolacja z typowymi potrawami regionalnymi. 

Święta/Sylwester

menu świąteczne i sylwestrowe w cenie.

Zniżki (A)

1-3 dzieci (do 5 lat): pobyt gratis, (od 6 lat): zniżka procentowa.

Opłata klimatyczna

do zapłacenia na miejscu.

Parkowanie

parking i garaż w cenie (ograniczona liczba miejsc).

Zwierzę domowe

tak, ok. 8 EUR/noc.

N Plus

5% zniżki na kilkudniowy karnet narciarski Val di Fiemme/Obereggen.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Trunka Lunka

Opinie o Hotelu Trunka Lunka

Trunka Lunka - możliwości zakwaterowania:

pokoj hotelowy pokój 2 osobowy
2 os. pokoj standardowy
1 os. Pokój Standardowy
Pok. 2 os.+1 dost.
Pok. 2 os.
Pokój 2-osob. prysznic/WC
Pokój 2-osob./dostawka prysznic/WC
Pokój 1-osob. prysznic/WC

Trunka Lunka - Możliwości wyżywienia:


Trunka Lunka - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Trunka Lunka? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00