cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Dolcestate Village, Sycylia
  • Hotel Dolcestate Village, Sycylia
  • Hotel Dolcestate Village, Sycylia
  • Hotel Dolcestate Village, Sycylia
  • Hotel Dolcestate Village, Sycylia
  • Hotel Dolcestate Village, Sycylia
  • Hotel Dolcestate Village, Sycylia
  • Hotel Dolcestate Village, Sycylia
  • Hotel Dolcestate Village, Sycylia
  • Hotel Dolcestate Village, Sycylia
  • Hotel Dolcestate Village, Sycylia
  • Hotel Dolcestate Village, Sycylia
  • Hotel Dolcestate Village, Sycylia
  • Hotel Dolcestate Village, Sycylia
  • Hotel Dolcestate Village, Sycylia
  • Hotel Dolcestate Village, Sycylia
  • Hotel Dolcestate Village, Sycylia
  • Hotel Dolcestate Village, Sycylia
  • Hotel Dolcestate Village, Sycylia
  • Hotel Dolcestate Village, Sycylia
  • Hotel Dolcestate Village, Sycylia
  • Hotel Dolcestate Village, Sycylia
  • Hotel Dolcestate Village, Sycylia
  • Hotel Dolcestate Village, Sycylia
  • Hotel Dolcestate Village, Sycylia
  • Hotel Dolcestate Village, Sycylia
  • Hotel Dolcestate Village, Sycylia
  • Hotel Dolcestate Village, Sycylia
  • Hotel Dolcestate Village, Sycylia
  • Hotel Dolcestate Village, Sycylia
  • Hotel Dolcestate Village, Sycylia
  • Hotel Dolcestate Village, Sycylia
  • Hotel Dolcestate Village, Sycylia
  • Hotel Dolcestate Village, Sycylia
1 / 34
Ocena
hotelu:
4.2 / 5
Najbliższy termin
26.04 - 03.05
już od 2346 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
07.06 - 14.06
już od 1818 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Dolcestate Village
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Dolcestate Village
star 4

Włochy: Sycylia
Ocena hotelu Dolcestate Village:
4.2 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Dolcestate Village:
  • Lokalizacja
    3.0
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    i sport
    3.0
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 26 kwietnia 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 07 czerwca 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Elegancki, urządzony z gustem obiekt. Piękna architektura, kameralna atmosfera, smaczne jedzenie. Dla wymagających gości.

Hotel Dolcestate Village w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Elegancki, urządzony z gustem obiekt. Piękna architektura, kameralna atmosfera, smaczne jedzenie. Dla wymagających gości.

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 14 km od centrum Cefalu
  • ok. 4 km od miasteczka Campofelice di Rocella
  • ok. 200 m od plaży
  • alejka hotelowa łącząca hotel z plażą
  • czas dojazdu z lotniska ok. 100 min

Wyposażenie

  • recepcja
  • winda
  • sala TV
  • taras
  • taras na dachu
  • Wi-Fi: w lobby i przy basenach, w cenie
  • parking: w cenie, ograniczona liczna miejsc
  • amfiteatr
  • sala konferencyjna
  • sklepik z pamiątkami

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

60

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • Powołując się na lokalne prawo, hotelowy personel może poprosić Państwa o założenie czepków kąpielowych podczas korzystania z basenu (basenów). Zakupu czepków zazwyczaj można dokonać w hotelowym sklepie lub w recepcji.
  • taksa klimatyczna: ok. 1,50 €/os./dzień, max 15 dni, dzieci do 12 lat: bez opłat
  • taksa klimatyczna: za opłatą, ok. 2 €/os./dzień, max. 5 dni, dzieci do lat 12: bez opłat

Dla dzieci

  • plac zabaw
  • łóżeczka dla dzieci: wymagana rezerwacja, za opłatą, ok. 10 €/dzień 
  •  miniklub dla dzieci: 4-12 lat, w terminie od czerwca do września 
  • międzynarodowe animacje dla dzieci: w terminie od czerwca do września
  • brodzik 

Sport i wellness

W cenie
  • wielofunkcyjne boisko sportowe
  • tenis stołowy
  • masaże
Płatne
  • wypożyczalnia rowerów

rozrywka

  • przedstawienia
  • boccia

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • 1-4 os.
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-4 os.
  • balkon
  • klimatyzacja: centralnie sterowana, czynna w terminie od 15 czerwca do 15 września
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • TV
  • telefon
  • radio
  • sejf: w cenie
  • lodówka

Wyżywienie

All inclusive
  • wczesne śniadanie: 5:00 - 7:30, skrócone śniadanie dla osób wyjeżdżających wczesnym ranem
  • śniadanie: 7:30 - 10:00, kontynentalne, w formie bufetu
  • obiad: 12:30 - 14:00, w formie bufetu
  • kolacja: 19:30 - 21:00, w formie bufetu
  • słodkie przekąski: 11:00 - 12:00
  • słone przekąski: 16:00 - 17:30
  • lody dla dzieci: 16:00 - 17:00
  • wybrane napoje bezalkoholowe: 10:30 - 22:00
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe: 10:30 - 22:00
  • kolacja sycylijska raz na tydzień
  • uroczysta kolacja raz na tydzień
Pełne wyżywienie
  • śniadanie: 7:30 - 10:00, w formie bufetu
  • obiad: 12:45 - 14:00, w formie bufetu
  • kolacja: 19:30 - 21:00, w formie bufetu
  • Dwa posiłki
    • śniadanie: 7:30 - 10:00, w formie bufetu
    • kolacja: 19:30 - 21:00, w formie bufetu
    Restauracje i bary
  • główna restauracja „Ginestre": kuchnia włoska; menu dla niemowląt, dania dietetyczne, potrawy bezglutenowe, dania lekkostrawne, dania wegetariańskie, dania wegańskie, bufet, a la carte, z klimatyzacją, przy basenie
  • sala śniadaniowa
  • Dodatkowe informacje
  • dostępne dania bezglutenowe (na zapytanie)

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Elegancki, urządzony z gustem obiekt. Piękna architektura, kameralna atmosfera, smaczne jedzenie. Dla wymagających gości.

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    HOTEL DOLCESTATE

    Spokojna i włoska elegancja! Hotel położony jest w okolicy malowniczych gór Madonnie, blisko ruin antycznego miasta Chimera i z łatwym dostępem do urokliwego Cefalu. Eleganckie pokoje i stylowe pomieszczenia recepcyjne są nowocześnie zaaranżowane i nawiązują do lokalnego stylu śródziemnomorskich posiadłości. Piękny basen z barem i słonecznym tarasem na centralnej „piazza” kompleksu to idealne miejsce na relaks. Znakomita restauracja z daniami regionalnymi pozwala poznać Sycylię także od kuchni

     

    POŁOŻENIE:

    ok. 3 km od małej miejscowości CAMPOFELICE DI ROCELLA z barami, sklepami i restauracjami, w kameralnym otoczeniu; w pobliżu hotelu Fiesta Resort, ok. 15 km od Cefalu; ok. 70 km od portu lotniczego w Palermo; kilka razy w tygodniu płatny bus hotelowy do centrum Cefalu (ok. 5 EUR/w jedną stronę; wymagana wcześniejsza rezerwacja).

     

    PLAŻA:

    hotelowa, piaszczysto-kamienista, łagodne zejście do morza, dno kamieniste, zalecane obuwie ochronne, ok. 200 m od hotelu, bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją.

     

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, stylowy i zadbany, zbudowany w 2008 r., 60 pokoi, 1-2 piętra, winda, elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu lub serwowane, kuchnia międzynarodowa, raz w tygodniu wieczory tematyczne (w lipcu i sierpniu), specjalne diety na zamówienie, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie; bar w holu, bar przy basenie, sala telewizyjna, jubiler, sklep z pamiątkami; centrum konferencyjno-bankietowe dla 500 osób, taras z widokiem na basen, ogród; za opłatą: internet bezprzewodowy przy recepcji (5 EUR/godz.), sejf w recepcji; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

     

    POKÓJ:

    standardowy: w budynku głównym, 2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 20 m², zadbany i stylowy, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, mini-bar (płatny); łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem (ok. 10 EUR/dzień); balkon lub taras (stolik i krzesełka).

     

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen główny, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 350 m², gł. do 1,5 m, wydzielona część dla dzieci, gł. ok. 0,5 m, basen, okrągły kształt, słodka woda, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją; bilard; plac zabaw dla dzieci, animacje dla dorosłych i dzieci w pobliżu basenu (15.06-15.09); za opłatą: wypożyczalnia sprzętu do windsurfingu, kajaków i rowerów (sezonowo).

     

    CENA OBEJMUJE:

    • 7 lub 14 noclegów,
    • wyżywienie wg. oferty,
    • przelot samolotem,
    • transfer: lotnisko - hotel - lotnisko,
    • opiekę rezydenta,
    • ubezpieczenie KL i NW.

    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka R

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Elegancki, urządzony z gustem obiekt. Piękna architektura, kameralna atmosfera, smaczne jedzenie. Dla wymagających gości.

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Włochy / Sycylia

    Opis oferty:

    Spokojna włoska elegancja! Hotel położony jest w okolicy malowniczych gór Madonie, blisko ruin antycznego miasta Chimera i z łatwym dostępem do urokliwego Cefalu. Eleganckie pokoje i stylowe pomieszczenia recepcyjne są nowocześnie zaaranżowane i nawiązują do lokalnego stylu śródziemnomorskich posiadłości. Piękny basen z barem i słonecznym tarasem na centralnej "piazza" kompleksu to idealne miejsce na relaks. Znakomita restauracja z daniami regionalnymi pozwala poznać Sycylię także od kuchni.

    POŁOŻENIE:

    ok. 3 km od małej miejscowości CAMPOFELICE DI ROCCELLA z barami, sklepami i restauracjami, w kameralnym otoczeniu; w pobliżu hotelu Fiesta Resort, ok. 14 km od Cefalu, ok. 50 km od Palermo; ok. 70 km od portu lotniczego w Palermo; kilka razy w tygodniu płatny bus hotelowy do centrum Cefalu (ok. 5-6 EUR/w jedną stronę; wymagana wcześniejsza rezerwacja).

    PLAŻA:

    hotelowa, piaszczysto-kamienista, łagodne zejście do morza, dno kamieniste, zalecane obuwie ochronne, ok. 200 m od hotelu, bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR, wymiana: ok. 3 EUR).

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, stylowy i zadbany, zbudowany w 2008 r., 60 pokoi, 1-2 piętra, winda, elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu lub serwowane, kuchnia międzynarodowa, raz w tygodniu wieczory tematyczne (w lipcu i sierpniu), specjalne diety na zamówienie, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie; bar w holu, bar przy basenie, sala telewizyjna, jubiler, sklep z pamiątkami; centrum konferencyjno-bankietowe dla 500 osób, taras z widokiem na basen, ogród; za opłatą: internet bezprzewodowy przy recepcji (5 EUR/godz.), sejf w recepcji; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

    standardowy:

    w budynku głównym, 2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 20 m², zadbany i stylowy, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

    superior:

    dla maks. 4 os., ok. 25 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój superior za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen główny, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 350 m², gł. do 1,5 m, wydzielona część dla dzieci, gł. ok. 0,5 m, basen, okrągły kształt, słodka woda, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją; bilard; plac zabaw dla dzieci, animacje dla dorosłych i dzieci w pobliżu basenu (15.06-15.09); boisko wielofunkcyjne, za opłatą: wypożyczalnia sprzętu do windsurfingu, kajaków i rowerów (sezonowo).

    ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (7.30-9.30), obiad (12.30-14.00), kolacja (19.30-21.00) w formie bufetu w restauracji; przekąski, napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkohole w wyznaczonym barze (10.30-22.30).

    KONTAKT:

    0039/0921933002, www.hoteldolcestate.com

    GRATIS:

    serwis plażowy


    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Elegancki, urządzony z gustem obiekt. Piękna architektura, kameralna atmosfera, smaczne jedzenie. Dla wymagających gości.

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie:

    Nowy, kameralny ośrodek położony w spokojnej okolicy, ok. 4 km od miejscowości Campofelice di Rocella, 13 km od urokliwego i zabytkowego Cefalù (hotel zapewnia transport 2 razy dziennie - za opłatą 5 EUR w dwie strony). Do Palermo ok. 60 km, czas transferu z lotniska w Katanii ok. 1 h 45 min. Kompleks składa się z dwóch części: przytulnej części hotelowa posiadającej 60 pokoi (oddana do użytku w 2008 roku) oraz część villaggio (oddana do użytku w 2006 roku) składającej się z apartamentów. Kompleks połączony jest alejką (ok. 100 m) z hotelową, piaszczysto-żwirową plażą (piasek sztucznie dosypywany).

    Pokoje hotelowe:

    Obszerne, przyjemnie urządzone pokoje wyposażone są w klimatyzację (sterowaną centralnie), łazienkę (z suszarką), TV Sat , telefon, mini bar, sejf ,część pokoi z balkonami lub tarasami. Widok na ogród lub góry. W pokojach hotelowych możliwa 1 lub 2 dostawki (na potwierdzenie). Łóżeczko dla dziecka płatne na miejscu (8 EUR/dzień).

    Do dyspozycji gości:

    Recepcja, sala konferencyjna, sklepik hotelowy, klimatyzowana restauracja, bar przy basenie. WI-FI w recepcji za opłatą. Bezpłatne leżaki i parasole przy basenie i na plaży. Hotel akceptuje karty kredytowe. Ręczniki plażowe 3 EUR + 20 EUR depozytu (wymiana ręcznika za opłatą 3 EUR).

    Wyżywienie:

    Urozmaicona, wyśmienita kuchnia włoska: śniadania kontynentalne wzmocnione, obiadokolacje w formie bufetu lub serwowane do stołu. Za dopłatą dodatkowo lunche (w formie bufetu lub serwowane). Napoje do kolacji (i ew. obiadów) płatne dodatkowo. Raz w tygodniu uroczysta kolacja z muzyką przy basenie.

    Program sportowy i animacyjny:

    Soft animacje dla dzieci i dorosłych (gimnastyka, tańce grupowe, zabawy, w godzinach 09.30-13.00 i 16.00-23.00) i wieczorne show. Ponadto basen ze słodką wodą, taras słoneczny, wydzielony brodzik dla dzieci, aerobik w wodzie, siatkówka, korty tenisowe (oświetlenie za opłatą).

    Naszym zdaniem:

    Wygodny i elegancki kompleks, proponowany dla osób wymagających oraz szukających ciszy i spokoju w kameralnym hotelu. Zlokalizowany niedaleko pełnego atrakcji i zabytków urokliwego miasteczka Cefalu, jak również nieopodal gajów oliwnych w pobliskich górach „Delle Maddonie”.

     

    Cena obejmuje:

    • przelot samolotem czarterowym do Reggio di Calabria,
    • zakwaterowanie (7 lub 14 noclegów) w wybranym hotelu,
    • transfery lotnisko - hotel - lotnisko,
    • wyżywienie jak w opisach obiektów,
    • opiekę polskiego rezydenta,
    • ubezpieczenie KL i NW.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Mapa Hotelu Dolcestate Village
    Zdjęcia lokalizacji (Włochy / Sycylia)
    Klimatyczna Taormina na Sycylii we Włoszech
    Plaża Selinunte na włoskiej wyspie Sycylia
    Cefalu, Sycylia, Włochy
    Syrakuzy, Sycylia, Włochy
    Monreale  na Sycylii we Włoszech
    Słynny wulkan Etna na Sycylii we Włoszech
    Miasto Palermo na Sycylii, Włochy
    Miasteczko Noto w prowincji Syrakuzy na Sycylii, Włochy
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Dolcestate Village

    4.4
    zdecydowanie polecam

    Piękny hotel, bardzo grzeczna obsługa, duży i czysty basen, smaczne i różnorodne posiłki, blisko plaży, w okolicach brak sklepów i restauracji, najbliższa większa miejscowość Cefalu, prześliczna, około 14 km. Zdecydowanie polecam osobom ceniącym spokój i nie szukającym głośnych miejsc rozrywek. Bogata oferta wycieczek fakultatywnych. Warto skorzystać.

    POLECAM:
    singlom, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.4
    3.6
    polecam

    LOKALIZACJA HOTELU JEST KIEPSKA PONIEWAŻ DO NAJBLIŻSZEGO MIASTECZKA /CEFALU/ JEST 15 KM,JEST TRANSPORT BUSEM 3 LUB 4 RAZY DZIENNIE ZA 5 EURO OD OSOBY ALE W NAJBLIŻSZEJ OKOLICY HOTELU NIE MA NIC.PLAŻA - SAME KAMIENIE/NIE SKAŁY/SAM HOTEL FAJNY OBSŁUGA MIŁA JEDZENIE DOBRE ,HOĆ MONOTONNE.RAZ NIE BYŁO CIEPŁEJ WODY PRZEZ OK.18 GODZ. -HOTEL NIE POCZUWAŁ SIĘ DO ŻADNEJ REKOMPENSATY Z TEGO TYTUŁU np.obniżki za przedłużenie doby hotelowej w dniu wyjazdu/kończy się o 10 a wyjazd na lotnisko o 22 .30 -każą sobie płacić po 90 EURO ZA POKÓJ 2 OSOBOWY a po naszym terminie hotel świeci pystkami-koniec sezonu turystycznego na Sycyli . Byliśmy w terminie 24-30.09.2011. stąd też brak jakichkolwiek animacji na fajnym basenie itp. JAK KTOŚ LUBI TOTALNY SPOKÓJ MOŻNA TAM JECHAĆ.

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: polecam
    3.6
    4.6
    zdecydowanie polecam

    Hotel mnie zaskoczył, bardzo pozytywnie. Piekna architektura, niesamowicie zadbany i czysty, widać, ze nowy. Przemiła obsługa, bardzo smaczne jedzenie, duze zainteresowanie klientem. do plazy kilka minut milym spacerkiem, plaza ze zwirem, ale ladna, polecam na spokojny urlop w eleganckim miejscu

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6
    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Dolcestate Village:
    • Lokalizacja
      3.2
    • Hotel
      4.6
    • Pokoje
      4.2
    • Wyżywienie
      4
    • Atrakcje
      i sport
      4.3
    • Obsługa
      4.4
    HolidayCheck
    Ocena Dolcestate Village:
    4.6 / 6

    Hotel Dolcestate-prawdziwa włoska gościnność 2010-02-21
    Szczegóły oceny hotelu Dolcestate Village:
    • Lokalizacja
      5.2
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.8
    • Obsługa
      6.0

    Nowy hotel położony pomiędzy Palermo a Cefalu.Do Cefalu (ok.15km),które jest przepiękne i koniecznie...
    więcej

    5.8
    Włoski styl -trochę przypudrowany 2010-03-17
    Szczegóły oceny hotelu Dolcestate Village:
    • Lokalizacja
      3.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      3.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      3.0

    3.7
    Piękny hotel napewno tam wrocę 2011-06-21
    Szczegóły oceny hotelu Dolcestate Village:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Nie polecam 2011-07-03
    Szczegóły oceny hotelu Dolcestate Village:
    • Lokalizacja
      2.2
    • Pokoje
      3.3
    • Wyżywienie
      3.8
    • Atrakcje
      2.8
    • Obsługa
      4.8

    Nie polecam na pobyt dłuższy niż trzy dni ze względu na wielkość pokoju,łazienki i szafy. Brak miejs...
    więcej

    3.5
    Wspaniały wypoczynek dla nygusów 2011-07-03
    Szczegóły oceny hotelu Dolcestate Village:
    • Lokalizacja
      1.5
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      3.7
    • Obsługa
      6.0

    Super wczasy ale kłamstwo o "ok. 3 km od małej miejscowości CAMPOFELICE DI ROCELLA z barami, sklepam...
    więcej

    4.4
    Przepiękny hotel, znakomita kuchnia, super obsługa 2011-07-10
    Szczegóły oceny hotelu Dolcestate Village:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.8
    Dobry hotel na pustkowiu 2011-07-30
    Szczegóły oceny hotelu Dolcestate Village:
    • Lokalizacja
      3.6
    • Pokoje
      5.3
    • Wyżywienie
      5.3
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      4.5

    Hotel polozony jest na prawie calkowitym odludziu, na obrzeżach Campofelice ok. 3 km od Centrum miej...
    więcej

    4.6
    Hotel na jeden raz 2011-09-13
    Szczegóły oceny hotelu Dolcestate Village:
    • Lokalizacja
      3.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      3.0

    4.3
    W polskim hotelu.. na sycylijskim wybrzeżu.. 2012-12-29
    Szczegóły oceny hotelu Dolcestate Village:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      6.0

    5.2
    Hotel do polecenia dla rodzin z dziećmi, super! 2014-08-10
    Szczegóły oceny hotelu Dolcestate Village:
    • Lokalizacja
      4.7
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.7
    • Obsługa
      5.7

    Hotel z bardzo dobrą obsługą, mnóstwo animacji, przyjazna, rodzinna atmosfera, wszyscy zadowoleni uś...
    więcej

    5.7
    Dobry hotel w tragicznej lokalizacji 2015-05-25
    Szczegóły oceny hotelu Dolcestate Village:
    • Lokalizacja
      1.8
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      3.5
    • Obsługa
      5.8

    Co do samego hotelu to nie ma się do czego przyczepić, bardzo czysto przestronnie, spokojnie. Wyżywi...
    więcej

    4.6
    Hotel godny polecenia 2015-06-03
    Szczegóły oceny hotelu Dolcestate Village:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      5.3
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      4.5
    • Obsługa
      5.3

    Wspaniały hotel na wypoczynek na Sycylii. Jedynym minusem była lokalizacja (4 km od centrum miasta, ...
    więcej

    5.1
    Niezły hotel przy beznadziejnej plaży 2016-09-05
    Szczegóły oceny hotelu Dolcestate Village:
    • Lokalizacja
      2.4
    • Pokoje
      4.3
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      2.5
    • Obsługa
      4.5

    Zajmowalismy (razem z rodzina ) 2 pokoje.Nie były duze ale wystarczające , czyste .W moim pokoju nie...
    więcej

    4.1
    Świetne wczasy 2017-06-20
    Szczegóły oceny hotelu Dolcestate Village:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      4.0

    6.0

    Dolcestate Village - możliwości zakwaterowania:

    1 os. pokoj standardowy
    2 os. pokoj standardowy
    2 os. pokoj superior
    Pok. 2 os.+1 dost.
    Pok. 2 os.+2 dost.
    Pok. 2 os.
    Pok. superior 2 os.
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy w supercenie

    Dolcestate Village - Możliwości wyżywienia:


    Dolcestate Village - miasta wylotu:


    Dolcestate Village - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Dolcestate Village? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00