cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Blue Bay Beach Resort, Zanzibar
1 / 43
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
24.09 - 02.10
już od 7155 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
01.05 - 02.05
już od 299 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Blue Bay Beach Resort
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Blue Bay Beach Resort
star 5

Zanzibar
Ocena hotelu Blue Bay Beach Resort:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Blue Bay Beach Resort:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 24 września 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 01 maja 2020

Hotel Blue Bay Beach Resort w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 50 km od centrum Stone Town
  • lokalizacja w spokojnej okolicy
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 65 min

Wyposażenie

  • recepcja
  • ogród
  • taras
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • butik
  • parking: w zależności od dostępności
  • sala konferencyjna

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

112

Kategoria lokalna

5 gwiazdek 

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt 
  • taksa klimatyczna: płatna na miejscu, ok. 1 USD/os./dzień
Uwaga: Na terenie Zanzibaru honorowane są tylko dolary wydane po 2006 r. Płatności za wizę na lotnisku należy dokonać przy użyciu karty kredytowej.Uwaga: Na terenie Zanzibaru honorowane są tylko dolary wydane po 2006 r. Płatności za wizę na lotnisku należy dokonać przy użyciu karty kredytowej.

Dla dzieci

  • łóżeczko dla dzieci: na zapytanie
  • basen dla dzieci: ze słodką wodą
  • opieka nad dziećmi: za opłatą
  • wysokie krzesełka dla dzieci
  • menu dla dzieci
  • miniklub: 3-13 lat
  • pokój gier i zabaw

Sport i wellness

W cenie
  •  siłownia
  • aerobik 
  • aqua fitness
Płatne
  • strefa spa „Oasis Spa": w ofercie firm zewnętrznych 
  • masaże: w ofercie firm zewnętrznych
  • piłka plażowa
  • siatkówka plażowa: w ofercie firm zewnętrznych
  • tenis stołowy 
  • tenis
  • oświetlenie kortu tenisowego
  • wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa
  • windsurfing: w ofercie firm zewnętrznych
  • katamaran: w ofercie firm zewnętrznych
  • szkoła nurkowania PADI: w ofercie firm zewnętrznych
  • snorkeling: w ofercie firm zewnętrznych
  • kajaki: w ofercie firm zewnętrznych
  • rower wodny: w ofercie firm zewnętrznych

rozrywka

  • przedstawienia
  • wieczory taneczne
  • muzyka na żywo

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój 2-osobowy superior DZX2
  • 1-3 os.
  • ok. 34 m2
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • telefon
  • minibar: za opłatą
  • TV sat.
  • moskitiera
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • prysznic
  • suszarka do włosów
  • WC
Suita junior dla nowożeńców JSY1
  • 2-3 os.
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf
  • minibar
  • Wi-Fi
  • TV
  • wanna lub prysznic
  • balkon lub taras
Suita junior JSX1
  • 1-3 os.
  • ok. 63 m2
  • od strony ogrodu
  • balkon
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • telefon
  • minibar: za opłatą
  • TV sat.
  • moskitiera
  • wentylator sufitowy
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • wanna
  • oddzielny prysznic
  • suszarka do włosów
  • WC
Pokój 2-osobowy dla nowożeńców DZY2
  • 2-3 os.
  • ok. 33 m2
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf
  • minibar
  • telefon
  • Wi-Fi
  • TV
  • prysznic
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • ok. 34 m2
  • od strony ogrodu
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • telefon
  • minibar: za opłatą
  • TV sat.
  • moskitiera
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • prysznic
  • suszarka do włosów
  • WC

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: codziennie 07:00 - 10:00, kontynentalne, angielskie, w formie bufetu
  • obiad: codziennie 12:30 - 14:30, w formie bufetu
  • kolacja: codziennie 19:30 - 21:30, w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne
  • przekąski: 11:00 - 13:00, 15:00 - 18:00
  • wybrane napoje bezalkoholowe: 10:00 - 00:00
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe
  • wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe
  • kawa/herbata po południu
Restauracje i bary
  • restauracje: 3
  • główna restauracja „Makuti Restaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa, potrawy bezglutenowe, menu dla dzieci, dania bez laktozy, dania wegetariańskie, w cenie, wysokie krzesełka dla dzieci
  • restauracja „Bahari Grill": rodzaje kuchni: międzynarodowa, a la carte, za opłatą
  • restauracja „Blue Marlin Beach restaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa, a la carte, za opłatą

  • bary i inne: 2
  • bar przy zewnętrznym basenie „Palms Pool Bar"
  • kafeteria „Blue deli Terrace Cafe"
  • Dodatkowe informacje
  •  wymagane noszenie opasek all inclusive

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Zanzibar / Zanzibar

    Opis oferty:

    Bajkowo położony przy białej plaży z delikatnym, miękkim piaskiem, tworzącej zachwycający pejzaż na tle turkusowego oceanu z unoszącymi się na wodzie tradycyjnymi łodziami. Utrzymany w najlepszym lokalnym stylu, łączy fascynującą kolorystykę i lokalne surowce z nowoczesnymi wygodami. Stylowe bungalowy z dachami makuti i piękny basen są idealnie wkomponowane w wypielęgnowany, tropikalny ogród z tysiącem palm. Hotel jest laureatem państwowego wyróżnienia za szczególną dbałość o środowisko i stosowanie nowoczesnych, proekologicznych rozwiązań technologicznych.

    POŁOŻENIE:

    ok. 3 km od małej wioski KIWENGWA, na niewielkim wzniesieniu schodzącym łagodnie do plaży; ok. 50 km od portu lotniczego w Zanzibarze.

    PLAŻA:

    Kiwengwa Beach, publiczna, drobny, biały piasek, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, przejście przez hotelowy ogród i zejście schodkami, na wydzielonym obszarze plaża hotelowa, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; duże przypływy/odpływy oceanu.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, nowoczesny i luksusowy, zbudowany w 2000 r., odnowiony w 2013 r., 112 pokoi, kilkanaście bungalowów, parter lub 1 piętro, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracje: Makuti - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, z elementami indyjskiej, włoskiej i suahili, dania wegetariańskie, Bahari Grill - á la carte, owoce morza, czynna w porze obiadu i kolacji, Blue Merlin - restauracja przy plaży, á la carte, owoce morza, ryby, czynna w porze obiadu, w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci; bar przy basenie, bar na plaży; butik z pamiątkami, biżuterią, pocztówkami i odzieżą; sala konferencyjna dla 80 osób, bezpłatny internet bezprzewodowy, taras z widokiem na tropikalny ogród; za opłatą: room-service, opiekunka do dziecka, wypożyczalnia rowerów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    garden:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 35 m², elegancki, nowoczesny, w zanzibarskim stylu, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic; suszarka), wc, garderoba, moskitiera nad łóżkiem, telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, wentylator, sejf, lodówka/minibar (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród;

    superior:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 45 m² wyposażenie jak w pokoju garden, widok na ocean.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen główny, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 300 m², gł. 0,2-1,6 m, wydzielona część dla dzieci, basen w części Club 24 (tylko dla Gości Club 24), słodka woda, ok. 100 m², gł. 0,2-1,5 m, jacuzzi, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; kort tenisowy, piłka plażowa, tenis stołowy; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (3-13 lat); za opłatą: oświetlenie kortu i wypożyczalnia sprzętu, bilard, centrum fitness, sporty wodne.

    SPA:

    Oasis Spa: jacuzzi, masaże rewitalizujące, detoksykujące, indiańskie, gorącymi kamieniami, zabiegi na twarz i ciało, różnego rodzaju maseczki; zabiegi wykonywane naturalnymi kosmetykami z zastosowaniem przypraw i owoców, przygotowywane bezpośrednio przed aplikacją, manicure, pedicure, fryzjer; korzystanie ze spa płatne.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30) i kolacja (19.30-21.30) w formie bufetu w restauracji Makuti; podwieczorek: kawa, herbata, ciastka, przekąski w Blue Deli Coffee Shop (16.00-17.00); napoje bezalkoholowe (8.00-24.00) i lokalne napoje alkoholowe (8.00-24.00).

    KONTAKT:

    002542608360, www.bluebayzanzibar.com

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka R

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Zanzibar / Zanzibar

    Opis oferty:

    Bajkowo położony przy białej plaży z delikatnym, miękkim piaskiem, tworzącej zachwycający pejzaż na tle turkusowego oceanu z unoszącymi się na wodzie tradycyjnymi łodziami. Utrzymany w najlepszym lokalnym stylu, łączy fascynującą kolorystykę i lokalne surowce z nowoczesnymi wygodami. Stylowe bungalowy z dachami makuti i piękny basen są idealnie wkomponowane w wypielęgnowany, tropikalny ogród z tysiącem palm. Hotel jest laureatem państwowego wyróżnienia za szczególną dbałość o środowisko i stosowanie nowoczesnych, proekologicznych rozwiązań technologicznych.

    POŁOŻENIE:

    ok. 3 km od małej wioski KIWENGWA, na niewielkim wzniesieniu schodzącym łagodnie do plaży; ok. 50 km od lotniska na Zanzibarze.

    PLAŻA:

    Kiwengwa, publiczna, drobny, biały piasek, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, przejście przez hotelowy ogród i zejście schodkami, na wydzielonym obszarze plaża hotelowa, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; duże przypływy/odpływy.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, nowoczesny i luksusowy, zbudowany w 2000 r., odnowiony w 2013 r., 112 pokoi, kilkanaście bungalowów, parter lub 1 piętro, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracje: Makuti - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, z elementami indyjskiej, włoskiej i suahili, dania wegetariańskie, Bahari Grill - á la carte, owoce morza, czynna w porze obiadu i kolacji, Blue Merlin - restauracja przy plaży, á la carte, owoce morza, ryby, czynna w porze obiadu, w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci; bar przy basenie, bar na plaży; butik z pamiątkami, biżuterią, pocztówkami i odzieżą; sala konferencyjna dla 80 osób, bezpłatny internet bezprzewodowy, taras z widokiem na tropikalny ogród; za opłatą: room-service, opiekunka do dziecka, wypożyczalnia rowerów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    garden:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 35 m², elegancki, nowoczesny, w zanzibarskim stylu, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic; suszarka), wc, garderoba, moskitiera nad łóżkiem, telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, wentylator, sejf, lodówka/minibar (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród;

    superior:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 45 m², wyposażenie jak w pokoju garden, częściowy widok na morze (ograniczony roślinnością); pokój superior za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen główny, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 300 m², gł. 0,2-1,6 m, wydzielona część dla dzieci, basen Club 24, słodka woda, ok. 100 m², gł. 0,2-1,5 m, jacuzzi, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; kort tenisowy, piłka plażowa, tenis stołowy; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (3-13 lat); za opłatą: oświetlenie kortu i wypożyczalnia sprzętu, bilard, centrum fitness, sporty wodne.

    SPA:

    Oasis Spa: jacuzzi, masaże rewitalizujące, detoksykujące, indiańskie, gorącymi kamieniami, zabiegi na twarz i ciało, różnego rodzaju maseczki; zabiegi wykonywane naturalnymi kosmetykami z zastosowaniem przypraw i owoców, przygotowywane bezpośrednio przed aplikacją, manicure, pedicure, fryzjer; korzystanie ze spa płatne.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30) i kolacja (19.30-21.30) w formie bufetu w restauracji Makuti; podwieczorek: kawa, herbata, ciastka, przekąski w Blue Deli Coffee Shop (16.00-17.00); napoje bezalkoholowe (8.00-24.00) i lokalne napoje alkoholowe (10.00-24.00).

    KONTAKT:

    002542608360, www.bluebayzanzibar.com

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi


    Coral Travel

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie:

    Hotel znajduje się we wschodniej części Zanzibaru, 60 min od lotniska. Obiekt położony jest bezpośrednio przy pięknej i piaszczystej plaży (leżaki i parasole bezpłatne).

    Hotel:

    Hotel zaprojektowany w tradycyjnym afrykańskim stylu, położony na ternie 30 akrż;w, pośrż;d tysiąca palm. Do dyspozycji Gości jest całodobowa recepcja, lobby, Wi - Fi (płatne), basen, 3 restauracje, 2 bary, room service, centrum SPA, centrum fitness, butik, salon gier, pralnia, opieka medyczna (na życzenie), sklep, wypożyczalnia samochodż;w.

    Pokoje:

    Pokoje typu Lodge (sypialnia, widok na ogrż;d), pokoje typu Superior (sypialnia, częściowy widok na morze), pokoje Ocean Suite (sypialnia, salon, mały prywatny basen, widok na morze). Wszystkie wyposażone są w klimatyzacje, łazienki (prysznic, suszarka do włosż;w), zestaw do kawy herbaty, mini bar (płatny), telefon, TV sat, sejf, Wi - Fi (płatne), moskitiera, wentylator sufitowy.

    Wyżywienie:

    Hotel oferuje wyżywienie w opcji HB (2 posiłki), FB (3 posiłki) lub All Inclusive (śniadania, obiady, kolacje, przekąski, słodkości i napoje alkoholowe i bezalkoholowe). Ubora - restauracja głż;wna serwująca posiłki w formie bufetu, kuchnia lokalna i międzynarodowa. Bary serwujące napoje alkoholowe i bezalkoholowe: Ubora Bar, Beach Bar.

    Sport i wellness:

    W hotelu znajduje się centrum Spa oferujące liczne zabiegi na twarz i ciało, masaże lecznicze i relaksacyjne (płatne) i centrum fitness.

    Rozrywka:

    Animacje, muzyka na żywo.

    Strona internetowa:

    http://www.rasnungwi.com

    KATEGORIA LOKALNA 5*****


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Prima Holiday

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    ok. 3 km od małej wioski Kiwengwa i ok. 50 km od lotniska na Zanzibarze.

    PLAŻA

    przy hotelu publiczna, z białym piaskiem i łagodnym zejściem do wody. Bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki.

    HOTEL

    KATEGORIA LOKALNA 5* Bluebay Beach Resort & Spa to luksusowy nadmorski kurort o tradycyjnym, suahilińskim klimacie, położony na białej, piaszczystej plaży na wschodnim wybrzeżu wyspy Zanzibar. Położony w 30-akrowym tropikalnym ogrodzie z ponad 1000 palm, ośrodek jest jednym z najbardziej prestiżowych nieruchomości Zanzibar oferuje najwyższy komfort plaży, doskonałe zakwaterowanie, wiele obiektów sportowych i rekreacyjnych, i Oasis Spa. W całym ośrodku można bezpłatnie korzystać z WiFi. Oprócz tego, że jest to magiczne miejsce dla wczasowiczów pragnących rozkoszować się słońcem i czarującą kulturą Zanzibaru, ośrodek oferuje również doskonałe zaplecze do organizacji spotkań, konferencji i grupowych atrakcji. Bluebay Beach Resort & Spa jest wiodącą marką Bluebay. Ośrodek dzieli 500-metrowy odcinek plaży ze swoją siostrzaną własnością - Sultan Sands Island Resort

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Recepcja, przestronne lobby, restauracjea Makuti, restauracja Bahari Grill a'la carte, owoce morza, czynna w porze obiadu i kolacji, Blue Merlin - restauracja przy plaży, a'la carte, owoce morza, ryby, czynna w porze obiadu, bar przy basenie, bar na plaży, butik z pamiątkami, biżuterią, taras z widokiem na tropikalny ogród. Za opłatą room-service, opiekunka do dziecka, wypożyczalnia rowerów. Hotel akceptuje karty kredytowe Visa, MasterCard.

    INTERNET

    bezpłatny internet bezprzewodowy

    KONFERENCJE/INCENTIVE

    sala konferencyjna dla 80 osób

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie: basen, jacuzzi, parasole, leżaki, materace i ręczniki, kort tenisowy, piłka plażowa, tenis stołowy, Odpłatnie: oświetlenie kortu i wypożyczalnia sprzętu, bilard, centrum fitness, sporty wodne.

    DLA DZIECI

    wydzielona część dla dzieci w basenie, wysyokie krzesełka w restauracji, bezpłatne łóżeczka na zamówienie przed wylotem, mini club, plac i pokój zabaw

    ZAKWATEROWANIE

    Pokoje typu garden mieszczą się w 24 bungalowach, dwuosobowe z możliwością jednej dostawki. Klimatyzowane, wyposażone łazienkę, suszarkę do włosów, TV/SAT, odpłatny mini bar, zestaw do kawy i herbaty, sejf, telefon, bezpłatne WiFi oraz łóżka z moskiterami oraz balkon lub taras. Pokoje typu superior 74 o podwyższonym standardzie znajdują się na wzniesieniu na terenie, z którego roztacza się widok na zielone ogrody i lazurowy ocean. Wszystkie pokoje tej kategorii są skierowane na morze, wyposażone jak pokoje typu garden.

    WYŻYWIENIE

    HB śniadania i obiadokolacje. Napoje do obiadokolacji za dodatkową opłatą. FB śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Napoje do obiadów i klacji za dodatkową opłatą. All inclusive śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe w godzinach 10.00-24.00.

    INFORMACJE DODATKOWE

    http://www.bluebayzanzibar.com/

    CENA

    Cena zawiera Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung KL, NNW, bagażu, VAT, usługę anglojęzycznego rezydenta.  Cena nie zawiera Opłaty za wizę (50 USD), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji, usługi polskojęzycznego rezydenta - na zapytanie i życzenie ok. 60usd / doba.  Wszyscy goście hotelowi muszą zapłacić tzw Infrastructure Tax w wysokości 1 USD za osobę za noc (opłata obowiązuje od 1 lipca 2015 r.)  Opłata ta jest pobierana bezpośrednio w hotelu na recepcji. 

    WARUNKI WJAZDOWE

    Wizy Od obywateli RP wymagana jest wiza. Można ją nabyć na lotniskach (ważna 90 dni). Należy okazać paszport, którego termin ważności w dniu powrotu, nie jest krótszy niż 6 miesięcy (muszą być w nim dwie puste strony) oraz bilet powrotny. Na lotnisku należy wypełnić formularz wizowy, zostaną pobrane odciski palców oraz zrobione zdjęcie. Wiza jest ważna na całym terytorium państwa. Cudzoziemców obowiązuje jednak lokalna kontrola paszportowa (bez opłat) i celna przy wjeździe i przy opuszczaniu wysp Zanzibaru. Opłata wizowa wynosi 50 USD. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt. Szczepienia Przy wjeździe na teren Zanzibaru nie są wymagane szczepienia. Jednak WHO zaleca szczepienia przeciwko żółtej febrze, durowi brzusznemu oraz WZW A. Sugerujemy profilaktykę antymalaryczną. Należy zaopatrzyć się w środki przeciw komarom. Szczepienie przeciwko żółtej febrze wymagane od osób przybywających bezpośrednio z regionów zagrożonych chorobą. Przepisy prawne Posiadanie narkotyków i handel nimi są surowo karane. Homoseksualizm jest nielegalny. Akty seksualne między osobami tej samej płci są zagrożone karami pozbawienia wolności, z dożywotnim pozbawieniem wolności włącznie.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Ecco Travel

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Zanzibar

    Opis

    • nowoczesny i luksusowy hotel
    • piękny bujny palmowy ogród
    • plaża z białym, miękkim piaskiem
    • wysoka dbałość o ekologię

    Lokalizacja

    w przy plaży, ok. 50 km od lotniska.

    Wyposażenie

    liczba pokoi: 112, restauracje: 2, restauracje a'la carte: 1, baseny odkryte: 1, bungalowy: kilkanaście, lobby, recepcja 24h, bar przy basenie, bar na plaży, sklep z pamiątkami, centrum konferencyjne dla 80 osób, internet bezprzewodowy, taras z widokiem na ogród, room service (płatny), wypożyczalnia rowerów, fryzjer, kosmetyczka, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

    Basen

    dwa baseny odkryte, słodka woda, nieregularny kształt, brodzik, jacuzzi, parasole i leżaki bezpłatne, materace bezpłatne, ręczniki bezpłatne.

    Pokoje

    sejf (płatny), mini bar (płatny), telefon (płatny), taras/balkon, suszarka do włosów, wentylator, czujnik dymu, klimatyzacja indywidualnie sterowana, łazienka z wanną lub prysznicem, garderoba, telewizja satelitarna, zestaw do parzenia kawy/herbaty Typ pokoju -

    W cenie zakwaterowanie w pokojach typu STANDARD (dla max. 3 osób dorosłych lub 2 osób dorosłych i 1 dziecka)

    Plaża

    piaszczysta, łagodne zejście, przy hotelu, parasole, leżaki, szeroka, możliwe duże przypływy/odpływy

    Sport na plaży

    sporty wodne, piłka plażowa

    Sport i fitness

    tenis ziemny (płatny), tenis stołowy (płatny), bilard (płatny), centrum fitness (płatne), SPA (płatne), masaże (płatne).

    Dla dzieci

    opiekunka (płatna), mini klub, basen, krzesełka w restauracji, łóżeczko dziecięce (na zamówienie przed przyjazdem), plac zabaw.

    Wyżywienie

    śniadania i obiadokolacje w formie bufetu, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive.

    All Inclusive

    śniadanie, obiad i kolacja w określonych godzinach w formie bufetu; podwieczorek: kawa, herbata, ciasta, przekąski; napoje alkoholowe i bezalkoholowe w stałych porach

    Cena zawiera

    • przelot na trasie Polska - Zanzibar - Polska z przesiadką w porcie europejskim i afrykańskim ( w przypadku wakacji łączonych z Dubajem; przelot na trasie Polska - Dubaj - Zanzibar - Dubaj - Polska)
    • opłaty lotniskowe
    • ubezpieczenie KL, NNW
    • transfery lotnisko - hotel, hotel - lotnisko
    • zakwaterowanie w hotelu zgodnie z wybraną ofertą

    Cena nie zawiera

    • dopłata do wylotu z lotniska lokalnego
    • dopłata do pokoju pojedynczego
    • dopłaty do pokoi o wyższym standardzie
    • wycieczki fakultatywne
    • opłaty za wizę
    • od 1.07.2015  - obowiązkowy "podatek od infrastruktury" w wysokości 1 USD/os./dzień (płatne w hotelu)

    W pzypadku wakacji łączonych z Dubajem;

    W Emiracie Dubaj, w hotelach wszystkich kategorii obowiązuje dodatkowa opłata w wysokości:
    Hotele 5* 20 AED (ok. 5,5 USD) za pokój za noc
    Hotele 4* 15 AED (ok. 4,5 USD) za pokój za noc
    Hotele 2-3* 10 AED (ok. 3 USD) za pokój za noc
    Hotele 1* i budget 7 AED (ok. 2 USD) za pokój za noc
    Kwoty są płatne w recepcji przy wykwaterowaniu i nie mogą być wliczone w cenę pakietu sprzedawanego w biurze.
    W innych emiratach - np. Sharjach, Abu Dhabi, Fujairah - opłaty nie obowiązują

    Hotele w Emiratach Arabskich pobierają zwrotny depozyt podczas meldowania się w hotelu. Depozyt ten wynosi 300-600 AED za pokój w zależności od hotelu i może być zabezpieczony przez Gości kartą kredytową lub gotówką. Jest on pobierany jako zabezpieczenie na pokrycie kosztów dodatkowych podczas pobytu (tj. mini bar, internet etc.) i rozliczany w dniu wykwaterowania. Goście mogą poprosić o nie pobieranie depozytu i jednoczesne zamknięcie lub opróżnienie hotelowego mini baru.

    Informacja o wysokości dopłat w formularzu rezerwacyjnym.

     

    Obsługa na miejscu

    Obsługa miejscowego agenta Ecco Travel - w jęz. angielskim. Dane kontaktowe agenta podajemy na dowodzie rezerwacji.

    Informacje wizowe

    Obowiązują wizy wydawane na lotnisku po przylocie w cenie 50 USD/os. Wymagany paszport ważny minimum 6 miesięcy.

    Wakacje łączone - wizy ZEA:
    Dla wylotów od 22.03.2014 przestaje obowiązywać procedura promes wizowych i zniesione zostają opłaty za wizy turystyczne dla obywateli polskich. Polacy otrzymują zgodę na wjazd do Emiratów Arabskich na podstawie paszportu ważnego min. 6 miesięcy, bez dodatkowych opłat.

    Uwaga: paszporty rezydentów/obywateli Izraela lub paszporty wydane w Izraelu w myśl przepisów ZEA nie uprawniają do wjazdu na terytorium ZEA.


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Travel, które jest jednym z największych w Polsce organizatorów egzotycznych wakacji. Wraz z Biurem Podróży Ecco Holiday od kilku lat spełnia turystyczne marzenia swoich klientów.

    Biuro Podróży Ecco Travel specjalizuje się w szczególności w organizacji wycieczek objazdowych do Chin, Japonii, Tajlandii, Indonezji, Emiratów Arabskich, Meksyku i na Kubę. Ich programy zawsze cieszą się ogromną popularnością wśród klientów. Profesjonalni piloci, doskonała obsługa klienta zarówno przed wylotem jak i w trakcie wyjazdu, a także doskonale skonstruowane wycieczki objazdowe sprawiły, że dziś biuro ma mnóstwo świetnych opinii. Wszystkie oferty oparte są wyłacznie na przelotach rejsowych by zapewnić komfort transportu i doskonałe wspomnienia z podróży.

    Możliwe jest także przygotowanie wyjazdu wypoczynkowego w popularnej formule all inclusive. Biuro Podrózy Ecco Travel jest w stanie spełnić wszystkie marzenia klientów, nawet w zakresie organizacji malowniczych ślubów i innych nietypowych imprez.


    Orka

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Kiwengwa, Zanzibar

    Położenie

    Hotel położony jest w rejonie Kiwengwa na wschodnim wybrzeżu Zanzibaru, w odległości ok 3 km od centrum i 45 km od lotniska na Zanzibarze, bezpośrednio przy białej piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza. W pobliżu Bluebay Beach Resort & Spa znajduje się hotel Sultan Sands Island Resort należący do tej samej sieci hotelowej.

    Hotel

    Luksusowy, zadbany obiekt należący do sieci Bluebay Zanzibar Hotels, zbudowany w 2000 roku, odnowiony w 2009 roku, usytuowany na niewielkim wzgórzu schodzącym łagodnie do plaży, składa się z kilkunastu jednopiętrowych bungalowów z dachami makuti oraz części Club 24. Hotel oferuje 112 pokoi (w tym 24 w części Club 24). Hotel otoczony jest tropikalnym ogrodem. Na wydzielonym obszarze znajduje się sztuczna plaża hotelowa łącząca się z naturalną. Parasole, leżaki, materace i ręczniki - bezpłatnie.

    Zakwaterowanie

    Przestronne pokoje i apartamenty dysponują garderobą i częścią wypoczynkową. Niektóre pokoje są położone na prywatnym terenie i są wyposażone w prysznic na świeżym powietrzu. Rodzaje pokoi; garden; 2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 35 m2, elegancki, nowoczesny, w zanzibarskim stylu, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, suszarka), wc, garderoba, moskitiera nad łóżkiem, telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, wentylator, sejf, lodówka/minibar (płatny), bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem, balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród superior; 2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 45 m2; wyposażenie jak w pokoju garden, widok na ocean; pokój superior na zamówienie za dopłatą.

    Wyżywienie

    Do wyboru wyżywienie w opcjach; HB- dwa posiłki lub AllInclusive. Restauracja Makuti serwuje dania kuchni międzynarodowej. Z lokalu roztacza się widok na basen i ocean. Bar na plaży i restauracja zapraszają na lekkie posiłki i napoje. W porze kolacji w restauracji Bahari Grill podawane są steki i owoce morza. Bar przy basenie oferuje napoje.

    Baza sportowa i rekreacyjna; basen główny, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 300 m2, gł. 0,2-1,6 m, wydzielona część dla dzieci, słodka woda, ok. 100 m2, gł. 0,2-1,5 m, jacuzzi, gimnastyka w wodzie, water polo, kort tenisowy, piłka plażowa, tenis stołowy; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (3-13 lat); zajęcia sportowe, za opłatą

    oświetlenie kortu i wypożyczalnia sprzętu, bilard, centrum fitness, sporty wodne, wypożyczalnia rowerów. Do dyspozycji gości także Oasis Spa oferujące m.in jacuzzi, masaże rewitalizujące, detoksykujące, indiańskie, gorącymi kamieniami, zabiegi na twarz i ciało, różnego rodzaju maseczki; zabiegi wykonywane naturalnymi kosmetykami z zastosowaniem przypraw i owoców, przygotowywane bezpośrednio przed aplikacją, manicure, pedicure, fryzjer; korzystanie ze spa płatne. Rozrywki i życie nocne w centrum Kiwengwa.

    1 dzień

    Wylot do Zanzibar

    2 dzień

    Przylot do Zanzibar i transfer z lotniska do Hotelu

    2-8 dzień

    Pobyt w Hotelu / zanzibar

    8 dzień

    Transfer z Hotelu na lotnisko w Zanzibar i wylot do kraju

    9 dzień

    Przylot do kraju. Możliwość przedłużenia pobytu na dowolną ilość dni.

    Cena obejmuje

    - przelot liniami rejsowymi, - zakwaterowanie w Hotelu, - transfer na trasie lotnisko-hotel-lotnisko, - wyżywienie - opłaty lotniskowe i wszystkie podatki, - opiekę przedstawiciela kontrahenta anglojęzycznego lub niemieckojęzycznego, - obowiązkowego ubezpieczenia KL, NW, bagaż, 12,- pln / dzień / osoba (AXA).

    Cena nie obejmuje

    - kosztów wymaganych wiz, - wydatków osobistych, - napiwków, - wycieczek fakultatywnych.

    * Informacje praktyczne

    - Elektryczność - 220 - 240 V gniazdka kwadratowe z trzema bolcami, potrzebne adaptery. - Polski turysta musi posiadać wizę wjazdową, wizę wykupuje się na lotnisku na Zanzibarze, jej koszt to ok. 50 USD/os. - Strefa czasowa - +2 h w stosunku do czasu polskiego, w przypadku czasu letniego +1h - Języki urzędowe - suahili i angielski - Waluta - shilling tanzański - warto zabrać ze sobą dolary USD, akceptowane banknoty wydane po 2005r. - Zalecane jest używanie wody przegotowanej, także do mycia zębów. Butelkowana woda stołowa jest łatwo dostępna. Inne napoje należy kupować wyłącznie butelkowane lub w puszkach. Nie należy pić soków oferowanych w podrzędnych restauracjach czy przez ulicznych sprzedawców, jeść surowych warzyw i nie mytych owoców. - Zalecamy zabranie gotówki, wiekszosć punktów usługowych przyjmuje również dolary amerykanskie. Euro nie jest popularne. Na wyspie są zaledwie dwa bankomaty. - turyści zobowiązani są do wykupienia wizy na lotnisku po przylocie, jej koszt to ok 50 USD/os.

    * UWAGA!

    Niniejsza oferta wymaga potwierdzenia po dokonaniu wpłaty. Organizator potwierdza lub anuluje założoną rezerwację w ciągu 24 h (tylko w dni robocze pon-pt 10-18). Bez wniesionych opłat nie będzie możliwe potwierdzenie imprezy. W przypadku braku potwierdzenia ze strony organizatora zwrot 100% wpłaty.

    * CENA PRZELOTU

    Cena przelotu została podana w najniższej taryfie obowiązującej na przelot w okresie ważności powyższej taryfy. W przypadku braku dostępności tej taryfy cena zostanie skalkulowana ponownie. Gdy Klient nie zdecyduje się na dopłatę do potwierdzonej taryfy w wyższej cenie, rezerwacja zostanie anulowana bez kosztowo. UWAGA ! Na wyloty w okresie Swiat Bozego Narodzenia, Nowego Roku, Swiat Wielkanocnych oraz "wysokiego sezonu" obowiazuje doplata do biletu lotniczego według taryf danej lini lotniczej.

    * WARUNKI PRZEWOZU

    Każdy uczestnik wyjazdu ma obowiązek zapoznać się z warunkami podróży i przewozu danego przewoźnika. Dotyczy to w szczególności kobiet w ciąży, osób podróżujących z gipsem, osób z niestandardowym bagażem.

    * ANULACJE, ZMIANY BILETU

    Przy anulacji, zmianach biletów obowiązują ogólne warunki przewozu przewoźnika. Cena biletu w bezzwrotnych, promocyjnych taryfach są wykluczone ze zwrotu wg. kosztów rezygnacji z imprezy organizowanej przez Orka Travel Sp. z o.o.

    * PRZELOT

    Cena przelotu przyjęta do kalkulacji wynosi 3600 zł. Przeloty organizowane są liniami rejsowymi, minimalnie z 1 przesiadką w jednym z europejskich portów lotniczych, więc dla każdego Klienta bilet wyszukiwany jest indywidualnie. Rozkład lotów, miejsca przesiadek i linie lotnicze, znane są dopiero po wyszukaniu lotu. Uwzględniamy wszelkie niestandardowe życzenia Klientów dotyczące podróży. Bierzemy pod uwagę preferencje Klienta dotyczące miejsca wylotu, ilości przesiadek, wykluczenia z propozycji np. danych linii lotniczych lub bierzemy do kalkulacji konkretną linię, którą Klient chce podróżować). Zaznaczamy, że mają one wpływ na kształtowanie się ceny za przelot.

    * SZCZEPIENIA

    Obowiązkowe jest szczepienie na żółtą febrę, na lotnisku wymagana jest żółta książeczka z potwierdzeniem szczepienia na żółta febrę. Zdecydowanie zalecana jest profilaktyka przeciwmalaryczna (przed przyjazdem, w trakcie pobytu oraz po powrocie). Wskazane jest spanie pod moskitierą, używanie repelentów przeciw komarom oraz unikanie przebywania na otwartej przestrzeni po zmroku. Dodatkowo zalecane są szczepienia przeciwko; żółtaczce typu Ai B, błonnicy, tężcowi, i polio.

    * REZYDENT

    Impreza bez opieki polskojęzycznego opiekuna i rezydenta, na miejscu jest anglojęzyczny lub niemieckojęzyczny przedstawiciel lokalnego biura kontrahenta.

    * WIZA

    Obywatele polscy udający się na Zanzibar muszą mieć wizę turystyczną, którą można uzyskać bezpośrednio po przylocie na lotnisku międzynarodowym w Zanzibar, cena wizy turystycznej ważnej 30 dni wynosi ok 50 USD, okres ważności paszportu nie może być krótszy niż 6 miesięcy od daty planowanego powrotu.

    * PLACÓWKI DYPLOMATYCZNE

    Polskie placówki dyplomatyczne Ambasada RP w Dar es Salaam 63, Aly Khan Road, Dar es Salaam, Tanzania tel.: (00-255 22) 211 52 71 fax: (00-255 22) 211 58 12 e-mail: polamb@wingrouptz.co


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
    Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

    Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

    Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.


    BestReisen

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Uroczy hotel w stylu wioski afrykańskiej; piętrowe domki pokryte tradycyjnymi dachami makuti, wtopione w gąszcz tropikalnego ogrodu z ponad tysiącem palm. Hotel uczestniczy w ministerialnym programie ochrony środowiska, wraz z drugim obiektem tworzy bajeczny wakacyjny kompleks.

    Położenie

    Przy długiej, piaszczystej plaży, uznawanej za najpiękniejszą na wschodnim wybrzeżu Zanzibaru, w rejonie Kiwengwa. Odległość od lotniska - 50 minut jazdy, tyle samo od historycznej części stolicy Stone Town.

    Wyposażenie

    Elegancki hol powitalny z recepcją i punktem wymiany walut, restauracja główna Makuti z częścią zewnętrzną przy basenie, klimatyczny drewniano-palmowy bar przy basenie (10.00-22.00, kawy, koktajle, soki ze świeżych owoców, alkohole, muzyka na żywo wieczorem), bar przy plaży (10.00-18.00, dania a'la carte, owoce morza, pizza itd), Bahari Grill (19.00-22.00, nowożeńcy otrzymują tu jedną kolację z owoców morza gratis), całodobowe centrum biznesowe, 2 sale konferencyjne, sklepik, butik z rękodziełem tanzańskim, odpłatne Wi Fi, punkt pomocy medycznej.

    Pokoje

    Pokoje typu Garden są obszerne (ok.45 m2), eleganckie, gustownie wyposażone, otoczone piękną tropikalną roślinnością, mają dwa łóżka queen lub łóżko king size z moskitierą, indywidualnie sterowaną klimatyzację, wentylator sufitowy, telewizor z kanałami telewizji satelitarnej, minibar, łazienkę z wanną/prysznicem i suszarką do włosów, telefon, zestaw do kawy/herbaty, biurko, garderobę, balkon lub werandę z widokiem na ogród. Pokoje typu Superior są większe (ok. 50 m2) i roztacza się z nich widok na ocean.

    Wyżywienie

    HB - Śniadania i obiadokolacje. FB - Śniadania, obiady (12.30-15.00) - dania z karty lub bufety i kolacje (19.00-22.00) - bufety (w tym kolacje tematyczne). All Inclusive - Śniadania, obiady, kolacje; przekąski 2 razy w ciągu dnia. Napoje bezalkoholowe, woda, alkohole lokalne do 24:00.

    Sport i rozrywka

    Owalny basen z tarasem słonecznym, siatkówka plażowa, Oasis Spa  przy plaży (zabiegi pielęgnacyjne i kosmetyczne, masaże), centrum nurkowania (kursy i wyprawy PADI), sporty wodne (windsurfing, kajaki, kitesurfing, rowery wodne, łodzie żaglowe i inne), bilard, tenis stołowy, tenis ziemny (z wypożyczalnią rakiet), wypożyczalnia rowerów, muzyka na żywo, pokazy taneczne Swahili, tradycyjna muzyka taarab. W hotelu organizowane są wyprawy wędkarskie w okolice wysp Pemba lub Mafia.

    Dla dzieci

    Łóżeczko, fotelik, basen, miniklub (3-13 lat), trampolina wodna, gry planszowe, możliwa opiekunka (odpłatnie), menu dziecięce.

    Przelot

    Podane ceny obliczone są dla uśrednionych taryf biletów lotniczych, obowiązujących w okresie ważności cennika. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego.

    Wizy

    Od obywateli RP wymagana jest wiza. Można ją nabyć na lotniskach (ważna 30 dni). Należy okazać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu (muszą być w nim dwie puste strony), należy mieć przy sobie dwa zdjęcia paszportowe, bilet powrotny oraz wypełniony formularz wizowy, który otrzymuje się w samolocie lub na lotnisku. Można go wypełnić wcześniej (www.tanzania-gov.de/images/downloads/visa_form.pdf). Wiza jest ważna na całym terytorium państwa. Cudzoziemców obowiązuje jednak lokalna kontrola paszportowa (bez opłat) i celna przy wjeździe i przy opuszczaniu wysp Zanzibaru. Opłata wizowa wynosi 50 EUR. Od 1 lipca 2015 r. wszyscy goście hotelowi muszą zapłacić tzw Infrastructure Tax w wysokości 1 USD za osobę za noc. Opłata ta jest pobierana bezpośrednio w hotelu na recepcji. 

    Szczepienia

    Przy wjeździe do i wyjeździe z Tanzanii obowiązuje certyfikat szczepień przeciwko żółtej febrze.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Opłaty za wizę (50 EUR), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Neckermann

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Tanzania, Tanzania

    Położenie

    do Stonetown ok. 45 km. Transfer z lotniska ok. 1 godz.

    Plaża

    bezpośrednio przy piaszczystej plaży Kiwengwa. Leżaki, parasole i ręczniki na plaży wliczone w cenę.

    Wyposażenie

    hotel ze 112 pokojami. Do dyspozycji gości recepcja, restauracja serwująca posiłki w formie bufetu, kilka restauracji a la carte (za opłatą), bary. Na zewnątrz basen z whirlpoolem.Leżaki i parasole przy basenie bez opłaty. www.bluebayzanzibar.com.

    Wyżywienie

    z 2 lub 3 posiłkami.

    All Inclusive

    śniadanie w formie bufetu, obiad i kolacja w formie bufetu lub menu. Przekąski w godz. 11.00.-13.00. i 15.00.-18.00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 11.00.-24.00.

    Internet

    WIFi w lobby i pokojach bez opłaty.

    Zakwaterowanie

    Pokoje z widokiem na ogród (A1-3A): ok. 45 m kw., z oddzielną garderobą; zestaw do przygotowywania kawy/ herbaty, minibar, klimatyzacja, internet, wentylator sufitowy, moskitiera, sejf, TV sat, telefon, łazienka z prysznicem, WC, suszarka, balkon lub taras. Pokoje superior (A1-3B): ok. 50 m kw., w bungalowach. Junior suity (A1-3C): ok. 90 m kw., w pobliżu plaży, z oddzielną sypialnią, łazienka, z wanna i prysznicem, taras, częściowy widok na morze. Suity Sultan (A2-3D): w pobliżu plaży, z serwisem kamerdynera, od strony morza i z widokiem na morze. Wariant ekonomiczny (A1-3S).

    Sport

    bilard, boccia, rzutki, siłownia, tenis, tenis stołowy, siatkówka. Za opłatą wędkowanie , kajaki, katamaran, jazda konno, surfing i nurkowanie.

    Wellness

    whirlpool. Za opłatą zabiegi i masaże w centrum spa.

    Dzieci

    brodzik, plac zabaw, miniklub.

    Rozrywka

    muzyka na żywo i programy wieczorne.

    Kategoria lokalna

    5 gwiazdek.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Blue Bay Beach Resort
    Zdjęcia lokalizacji (Zanzibar)
    Kiwenga Beach, białe plaże, turkusowy ocean Indyjski
    Rajska Nungwi Beach, Zanzibar
    Zanzibar, wyspa przypraw i pięknych plaż
    Wakacje na plażach Zanzibaru
    Safari Blue czyli rejs łodzią dhow połączony ze snurkowaniem
    Egzotyczne ptaki, małpki w Jozani Forest
    Największy afrykański rezerwat Selous
    Główny punkt zwiedzania stolicy Zanzibaru czyli Stone Town
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Blue Bay Beach Resort

    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Blue Bay Beach Resort:
    • Lokalizacja
      5
    • Hotel
      5.1
    • Pokoje
      5
    • Wyżywienie
      5.1
    • Atrakcje
      i sport
      4.7
    • Obsługa
      5
    HolidayCheck
    Ocena Blue Bay Beach Resort:
    5.1 / 6

    Warto trochę dopłacić i spędzić swój urlop właśnie 2018-03-21
    Szczegóły oceny hotelu Blue Bay Beach Resort:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.0

    6.0
    Bajeczny Zanzibar, dobry hotel 2015-02-07
    Szczegóły oceny hotelu Blue Bay Beach Resort:
    • Lokalizacja
      5.5
    • Pokoje
      4.8
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.7
    • Obsługa
      6.0

    Hotel znajduje się w dobrym miejscu bo po odpływie plaża jest ładna w okolicznych hotelach plaże są ...
    więcej

    5.6
    Bluebay Beach Resort- bardzo udane wakacje! 2017-01-22
    Szczegóły oceny hotelu Blue Bay Beach Resort:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      3.0
    • Obsługa
      5.0

    4.7

    Blue Bay Beach Resort - możliwości zakwaterowania:

    DBL Garden room
    Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby Standard prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
    Bungalow typ superior/wysoki standard lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
    Junior Suita dla jednej osoby wentylator sufitowy prysznic WC klimatyzacja taras niektore z widokiem na morze
    klimatyzacja od strony morza prysznic taras wanna lub prysznic wentylator sufitowy widok na morze WC
    Double Superior Room
    garden room dbl
    Pok. dwuosobowy dla 1 osoby ekonomiczny Standard prysznic WC klimatyzacja taras Spezial
    Superior DBL
    Pokoj dwuosobowy Standard prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
    Bungalow typ superior/wysoki standard lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
    Junior Suita wentylator sufitowy prysznic WC klimatyzacja taras niektore z widokiem na morze
    Master-Suite klimatyzacja od strony morza prysznic taras wanna lub prysznic wentylator sufitowy widok na morze WC
    Pok. dwuosobowy wariant ekonomiczny Standard prysznic WC klimatyzacja taras Spezial
    Pokoj dwuosobowy dla 3 osob Standard prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
    Bungalow typ superior/wysoki standard lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
    Junior Suita wentylator sufitowy prysznic WC klimatyzacja taras niektore z widokiem na morze
    Master-Suite klimatyzacja od strony morza prysznic taras wanna lub prysznic wentylator sufitowy widok na morze WC
    Standard prysznic WC klimatyzacja taras Spezial
    Junior Suita wentylator sufitowy prysznic WC klimatyzacja taras niektore z widokiem na morze
    Master-Suite klimatyzacja od strony morza prysznic taras wanna lub prysznic wentylator sufitowy widok na morze WC
    Pokój jednoosobowy
    Pok. garden 2 os.+1 dost.
    Pok. garden 2 os.
    Pok. superior 2 os.+1 dost.
    Pok. superior 2 os.
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy w supercenie
    Junior suita
    Junior Suite
    Garden
    Superior
    Promo Garden Room
    Pok. garden 1 os.

    Blue Bay Beach Resort - Możliwości wyżywienia:


    Blue Bay Beach Resort - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel Blue Bay Beach Resort? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00