cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Constance Ephelia Resort, Seszele
  • Hotel Constance Ephelia Resort, Seszele
  • Hotel Constance Ephelia Resort, Seszele
  • Hotel Constance Ephelia Resort, Seszele
  • Hotel Constance Ephelia Resort, Seszele
  • Hotel Constance Ephelia Resort, Seszele
  • Hotel Constance Ephelia Resort, Seszele
  • Hotel Constance Ephelia Resort, Seszele
  • Hotel Constance Ephelia Resort, Seszele
  • Hotel Constance Ephelia Resort, Seszele
  • Hotel Constance Ephelia Resort, Seszele
  • Hotel Constance Ephelia Resort, Seszele
  • Hotel Constance Ephelia Resort, Seszele
  • Hotel Constance Ephelia Resort, Seszele
  • Hotel Constance Ephelia Resort, Seszele
  • Hotel Constance Ephelia Resort, Seszele
  • Hotel Constance Ephelia Resort, Seszele
  • Hotel Constance Ephelia Resort, Seszele
  • Hotel Constance Ephelia Resort, Seszele
  • Hotel Constance Ephelia Resort, Seszele
1 / 20
Udogodnienia hotelu Constance Ephelia Resort
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Constance Ephelia Resort
star 5

Seszele
Ocena hotelu Constance Ephelia Resort:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Constance Ephelia Resort:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Ocena hotelu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 22 września 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 30 czerwca 2019

Hotel Constance Ephelia Resort w ofercie Biura podróży:

Ecco Travel

Szukasz wakacji na Seszele?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Seszele

Opis

Luksusowy hotel położony wśród wzgórz i dwóch najpiękniejszych, piaszczystych plaż wyspy Mahe, Hotel oferuje wyjątkowe pakiety dla nowożeńców oraz organizuje niezapomniane ceremonie ślubne, Na miejscu dostępnych jest 5 restauracji i 5 barów, każdy z nich posiada unikalny design i szeroki wybór dań kuchni z całego świata, Bogata oferta sportowo-rekreacyjna na plaży i terenie hotelu, również dla dzieci, Centrum SPA obejmujące zabiegi kosmetyczne i pielęgnacyjne, masaże, jacuzzi, łaźnie oraz kryty basen,

Lokalizacja

w Mahe, przy plaży, ok. 20 km od centrum, ok. 40 minut od lotniska.

Wyposażenie

liczba pokoi - 313, restauracje - 5, bary - 5, baseny odkryte - 4, recepcja 24h, taras słoneczny, ogród, lobby, przechowalnia bagażu, wymiana walut, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), centrum konferencyjne, sklep z pamiątkami, sklepy, parasole przy basenie, leżaki przy basenie, internet bezprzewodowy, parking, wypożyczalnia samochodów, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

Pokoje

klimatyzacja, wentylator, łazienka z wanną i prysznicem, suszarka do włosów, pokój dzienny, telewizja satelitarna, telewizor LCD, stacja dokująca do ipoda, odtwarzacz DVD, telefon, mini bar, sejf, internet bezprzewodowy, taras/balkon. Typ pokoju - W cenie zakwaterowanie typu - Junior Suite.

Plaża

przy hotelu, piaszczysta, długa, łagodne zejście.

Sport na plaży

rowery wodne, kajaki, katamaran, windsurfing, wędkarstwo (płatne), nurkowanie (płatne).

Sport i fitness

4 korty do tenisa ziemnego, squash, lekcje tenisa ziemnego (płatne), rowery (płatne), joga (płatna), ścianka wspinaczkowa (płatna), SPA (płatne), masaże (płatne), jacuzzi (płatne), sauna (płatna), zabiegi pielęgnacyjne (płatne), basen kryty podgrzewany (płatny), centrum fitness.

Dla dzieci

mini klub (dla dzieci w wieku 4-11 lat), basen, animacje i zajęcia rekreacyjno-sportowe, plac zabaw.

Wyżywienie

śniadania i obiadokolacje, możliwość dopłaty do pełnego wyżywienia.

Cena zawiera

przelot na trasie Warszawa - Mahe - Warszawa z przesiadką w porcie europejskim (lub Dubaju)., lot lokalny na trasie Mahe - Praslin - Mahe, opłaty lotniskowe, ubezpieczenie KL, NNW, transfery lotnisko - hotel, hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu zgodnie z wybraną ofertą,

Cena nie zawiera

dopłaty do wylotu z lotniska lokalnego, dopłaty do pokoju pojedynczego, dopłat do pokoi o wyższym standardzie, Informacja o możliwych dopłatach dostępna w formularzu rezerwacji.

Obsługa na miejscu

Mahe - brak obsługi, kontakt tel. w jęz. angielskim. Praslin - brak obsługi, kontakt tel. w jęz. angielskim.

Informacje wizowe

Obywatele polscy są zwolnieni z obowiązku wizowego przy pobytach do 90 dni. Wymagany ważny paszport. Pasażerowie (nie dotyczy pasażerów w tranzycie, którzy nie opuszczali lotniska) przylatujący na Seszele przez Nairobi (Kenia) samolotami linii Kenya Airways, obowiązani są przedstawić świadectwo szczepienia przeciwko żółtej febrze. Od pasażerów przylatujących na Seszele lotami innych przewoźników (np. bezpośrednio z Europy), świadectwo szczepienia nie jest wymagane.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Travel, które jest jednym z największych w Polsce organizatorów egzotycznych wakacji. Wraz z Biurem Podróży Ecco Holiday od kilku lat spełnia turystyczne marzenia swoich klientów.

Biuro Podróży Ecco Travel specjalizuje się w szczególności w organizacji wycieczek objazdowych do Chin, Japonii, Tajlandii, Indonezji, Emiratów Arabskich, Meksyku i na Kubę. Ich programy zawsze cieszą się ogromną popularnością wśród klientów. Profesjonalni piloci, doskonała obsługa klienta zarówno przed wylotem jak i w trakcie wyjazdu, a także doskonale skonstruowane wycieczki objazdowe sprawiły, że dziś biuro ma mnóstwo świetnych opinii. Wszystkie oferty oparte są wyłacznie na przelotach rejsowych by zapewnić komfort transportu i doskonałe wspomnienia z podróży.

Możliwe jest także przygotowanie wyjazdu wypoczynkowego w popularnej formule all inclusive. Biuro Podrózy Ecco Travel jest w stanie spełnić wszystkie marzenia klientów, nawet w zakresie organizacji malowniczych ślubów i innych nietypowych imprez.


TUI

Szukasz wakacji na Seszele?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

/SESZELE

Wyposażenie

• recepcja
• kantor: w recepcji
• ogród
• Wi-Fi: w miejscach ogólnodostępnych, w pokojach
• terminal internetowy: w cenie
• pralnia: za opłatą
• sklep z pamiątkami
• butik
• fryzjer
• lekarz
• parking: niestrzeżony, w cenie
• sale konferencyjne: 2

Karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

266 pokojów, 47 willi 

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

• Oferta Honeymoon & Wedding Anniversary: W pokojach typu DZY1, SUY1, JSY1 - torba plażowa, voucher ze zniżką 20% na zabiegi w strefie spa/para/raz na pobyt, butelka wina musującego po przyjeździe. W pokojach typu VYI2, VIM2 - torba plażowa, voucher ze zniżką 20% na zabiegi w strefie spa/para/raz na pobyt, butelka wina musującego po przyjeździe, specjalna kolacja serwowana z menu (bez napojów)/raz na pobyt, dla gości, którzy wykupili opcję wyżywienia dwóch posiłków lub pełnego wyżywienia otrzymają 1 wykwintną kolację w restauracji Cyann (bez napojów)/raz na pobyt. Przy wyborze pokoju dla nowożeńców po przyjeździe należy okazać akt ślubu (nie starszy niż 12 miesięcy) przetłumaczony na język angielski - jeżeli dokument nie będzie ważny, goście zostaną obciążeni dodatkowymi kosztami na miejscu. W przypadku rocznicy ślubu oferta dotyczy 5 rocznicy i każdej następującej po 5 latach, a pobyt w hotelu musi przypadać na 6 miesięcy przed lub po dacie rocznicy ślubu. Prosimy rezerwować pokoje przeznaczone wyłącznie dla nowożeńców (JSY1, DZY1, SUY1, VYI2, VIM2).

• hotel nie akceptuje zwierząt

Dla dzieci

• basen dla dzieci: 4-11 lat, styczeń - grudzień, w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą, wydzielona część basenu dla dzieci
• opieka nad dziećmi: styczeń - grudzień, codziennie 09:00 - 20:00, za opłatą
• menu dla niemowląt
• podgrzewacz do butelek: w cenie, na zapytanie wymagane
• elektroniczna niania: w cenie, rezerwacja wymagane
• wysokie krzesełka dla dzieci
• wózek dla dzieci
• łóżeczko dziecięce: w cenie, na zapytanie
• menu dla dzieci
• miniklub: 4-11 lat, styczeń - grudzień, codziennie 09:00 - 20:00, w cenie
• plac zabaw

Sport i wellness

W cenie • siłownia: codziennie 07:00 - 20:00 • sauna fińska • łaźnia parowa • aqua aerobik • body pump • aerobox • ćwiczenia relaksacyjne • fatburning • trening wysiłkowy • indoor cycling • stretching • siatkówka plażowa • squash • tenis stołowy • rowery: kaski
• tenis: sztuczny kort trawiasty, oświetlenie, wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa • w ofercie firm zewnętrznych: windsurfing, snorkeling, kanu, kajak, stand-up paddling, rower wodny

Płatne • strefa spa "U Spa": 16+, wielkość: 5000 m2
• masaże
• salon kosmetyczny "U Spa": codziennie 10:00 - 21:00
• tenis: lekcje gry w tenisa
• trening indywidualny
• joga
• zumba
• golf
• w ofercie firm zewnętrznych: żeglowanie, szkoła nurkowania PADI: 12+

Rozrywka

• zajęcia kulinarne za opłatą

• wieczory tematyczne

• muzyka na żywo

Pokoje

Pokój dla nowożeńców Tropical Garden Room DZY1

• 2 os. • ok. 48 m2 • widok na ogród • wyłącznie dla nowożeńców • pokój dzienno-sypialny • prysznic • WC • suszarka • szlafrok: w cenie • kapcie: w cenie • klimatyzacja: indywidualnie sterowana • wentylator sufitowy • balkon lub taras • TV sat. • radio • stacja dokująca do iPoda • Wi-Fi: w cenie • telefon • zestaw do przygotowania kawy/herbaty • sejf: w cenie • minibar: za opłatą

Pokój 2-osobowy Tropical Garden Room DZX1

• 1-2 os. • ok. 48 m2 • widok na ogród • pokój dzienno-sypialny • prysznic • WC • suszarka • szlafrok: w cenie • kapcie: w cenie • klimatyzacja: indywidualnie sterowana • wentylator sufitowy • balkon lub taras • TV sat. • radio • stacja dokująca do iPoda • Wi-Fi: w cenie • telefon • zestaw do przygotowania kawy/herbaty • sejf: w cenie • minibar: za opłatą

Willa VIM1

• 1-2 os. • ok. 120 m2 • widok na morze • pokój dla gości 12+ • sypialnia • sofa • taras z dostępem do prywatnego basenu • pokój dzienny • wanna • prysznic • WC • suszarka • szlafrok: w cenie • kapcie: w cenie • klimatyzacja: indywidualnie sterowana • wentylator sufitowy • TV sat. • radio • stacja dokująca do iPoda • Wi-Fi: w cenie • telefon • zestaw do przygotowania kawy/herbaty • ekspres do kawy • czajnik • sejf: w cenie • minibar: za opłatą • przy pobycie powyżej 5 dni butelka wina i kanapki na powitanie

Willa VIX1

• 2-4 os. • ok. 330 m2 • widok na ogród • 2 sypialnie • 2 łazienki • sofa • taras z dostępem do prywatnego basenu i ogrodu • pokój dzienny • wanna • prysznic • WC • suszarka • szlafrok: w cenie • kapcie: w cenie • klimatyzacja: indywidualnie sterowana • wentylator sufitowy • TV sat. • radio • stacja dokująca do iPoda • Wi-Fi: w cenie • telefon • zestaw do przygotowania kawy/herbaty • ekspres do kawy • czajnik • sejf: w cenie • minibar: za opłatą • przy pobycie powyżej 5 dni butelka wina i kanapki na powitanie

Willa VIX2

• 1-2 os. • ok. 240 m2 • ograniczony widok na morze • sypialnia • taras z dostępem do prywatnego basenu i ogrodu • pokój dzienny • wanna • prysznic • WC • suszarka • szlafrok: w cenie • kapcie: w cenie • klimatyzacja: indywidualnie sterowana • wentylator sufitowy • TV sat. • radio • stacja dokująca do iPoda • Wi-Fi: w cenie • telefon • zestaw do przygotowania kawy/herbaty • ekspres do kawy • czajnik • sejf: w cenie • minibar: za opłatą • przy pobycie powyżej 5 dni butelka wina i kanapki na powitanie

Willa VIX3

• 2-6 os. • ok. 350 m2 • widok na ogród • 3 sypialnie • 2 łazienki • sofa • taras z dostępem do prywatnego basenu i ogrodu • pokój dzienny • wanna • prysznic • WC • suszarka • szlafrok: w cenie • kapcie: w cenie • klimatyzacja: indywidualnie sterowana • wentylator sufitowy • TV sat. • radio • stacja dokująca do iPoda • Wi-Fi: w cenie • telefon • zestaw do przygotowania kawy/herbaty • ekspres do kawy • czajnik • sejf: w cenie • minibar: za opłatą • przy pobycie powyżej 5 dni butelka wina i kanapki na powitanie

Willa VIX4

• 2-4 os. • ok. 370 m2 • ograniczony widok na morze • 2 sypialnie • 2 łazienki • sofa • taras z dostępem do prywatnego basenu i ogrodu • pokój dzienny • wanna • prysznic • WC • suszarka • szlafrok: w cenie • kapcie: w cenie • klimatyzacja: indywidualnie sterowana • wentylator sufitowy • TV sat. • radio • stacja dokująca do iPoda • Wi-Fi: w cenie • telefon • zestaw do przygotowania kawy/herbaty • ekspres do kawy • czajnik • sejf: w cenie • minibar: za opłatą • przy pobycie powyżej 5 dni butelka wina i kanapki na powitanie

Suita junior dla nowożeńców JSY1

• 2-3 os. • ok. 62 m2 • ograniczony widok na morze/widok na basen • wyłącznie dla nowożeńców • pokój dzienno-sypialny • sofa • wanna • prysznic • WC • suszarka • szlafrok: w cenie • kapcie: w cenie • klimatyzacja: indywidualnie sterowana • wentylator sufitowy • balkon lub taras • TV sat. • radio • stacja dokująca do iPoda • Wi-Fi: w cenie • telefon • zestaw do przygotowania kawy/herbaty • sejf: w cenie • minibar: za opłatą • przy pobycie powyżej 5 dni butelka wina na powitanie

Willa dla nowożeńców VIM2

• 2 os. • ok. 120 m2 • widok na morze • sofa • taras z dostępem do prywatnego basenu • wyłącznie dla nowożeńców • pokój dzienny • sypialnia • wanna • prysznic • WC • suszarka • szlafrok: w cenie • kapcie: w cenie • klimatyzacja: indywidualnie sterowana • wentylator sufitowy • TV sat. • radio • stacja dokująca do iPoda • Wi-Fi: w cenie • telefon • zestaw do przygotowania kawy/herbaty • ekspres do kawy • czajnik • sejf: w cenie • minibar: za opłatą • przy pobycie powyżej 5 dni butelka wina i kanapki na powitanie

Willa dla nowożeńców VIY2

• 2 os. • ok. 240 m2 • ograniczony widok na morze • taras z dostępem do prywatnego basenu i ogrodu • wyłącznie dla nowożeńców • pokój dzienny • sypialnia • wanna • prysznic • WC • suszarka • szlafrok: w cenie • kapcie: w cenie • klimatyzacja: indywidualnie sterowana • wentylator sufitowy • TV sat. • radio • stacja dokująca do iPoda • Wi-Fi: w cenie • telefon • zestaw do przygotowania kawy/herbaty • ekspres do kawy • czajnik • sejf: w cenie • minibar: za opłatą • przy pobycie powyżej 5 dni butelka wina i kanapki na powitanie

Suita junior JSX1

• 1-3 os. • ok. 62 m2 • ograniczony widok na morze/widok na basen • pokój dzienno-sypialny • sofa • wanna • prysznic • WC • suszarka • szlafrok: w cenie • kapcie: w cenie • klimatyzacja: indywidualnie sterowana • wentylator sufitowy • balkon lub taras • TV sat. • radio • stacja dokująca do iPoda • Wi-Fi: w cenie • telefon • zestaw do przygotowania kawy/herbaty • sejf: w cenie • minibar: za opłatą • przy pobycie powyżej 5 dni butelka wina na powitanie

Suita SUX1

• 1-3 os. • ok. 72 m2 • ograniczony widok na morze/widok na ogród • pokój dzienno-sypialny • wanna • prysznic • WC • suszarka • szlafrok: w cenie • kapcie: w cenie • klimatyzacja: indywidualnie sterowana • wentylator sufitowy • balkon lub taras • TV sat. • stacja dokująca do iPoda • Wi-Fi: w cenie • telefon • radio • zestaw do przygotowania kawy/herbaty • ekspres do kawy • sejf: w cenie • minibar: za opłatą • przy pobycie powyżej 5 dni butelka wina i kanapki na powitanie

Suita dla nowożeńców SUY1

• 2-3 os. • ok. 72 m2 • ograniczony widok na morze/widok na ogród • wyłącznie dla nowożeńców • pokój dzienno-sypialny • sofa • wanna • prysznic • WC • suszarka • szlafrok: w cenie • kapcie: w cenie • klimatyzacja: indywidualnie sterowana • wentylator sufitowy • balkon lub taras • TV sat. • radio • stacja dokująca do iPoda • Wi-Fi: w cenie • telefon • zestaw do przygotowania kawy/herbaty • ekspres do kawy • sejf: w cenie • minibar: za opłatą • przy pobycie powyżej 5 dni butelka wina i kanapki na powitanie

Wyżywienie

Pełne wyżywienie • śniadanie: 07.00-10.30, w formie bufetu
• obiad: codziennie 12:00 - 15:00, w formie bufetu, a la carte
• kolacja: 19.00-22.30, w formie bufetu, a la carte, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu (3-daniowe menu), kulinarne wieczory tematyczne

Dwa posiłki • śniadanie: 07.00-10.30, w formie bufetu
• kolacja: 19.00-22.30, w formie bufetu, a la carte, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu (3-daniowe menu), kulinarne wieczory tematyczne

Śniadania • 07.00-10.30, w formie bufetu 

Restauracje i bary • restauracje: 5
• restauracja "Adam & Eve": rodzaje kuchni: azjatycka, chińska, menu dla niemowląt, dania dietetyczne: na zapytanie, potrawy bezglutenowe: na zapytanie, menu dla dzieci, dania bez laktozy: na zapytanie, dania lekkostrawne, dania wegetariańskie, dania wegańskie: na zapytanie, a la carte, rezerwacja wymagana, styczeń - grudzień, 12:00 - 15:00 i 19:00 - 22:30, przy basenie, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
• główna restauracja "Corossol": rodzaje kuchni: międzynarodowa, menu dla niemowląt: na zapytanie, dania dietetyczne: na zapytanie, potrawy bezglutenowe: na zapytanie, menu dla dzieci: na zapytanie, dania bez laktozy: na zapytanie, dania wegetariańskie, dania wegańskie: na zapytanie, bufet, w cenie, styczeń - grudzień, codziennie 07:00 - 10:30 i 18:30 - 22:30, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
• restauracja "Helios": rodzaje kuchni: śródziemnomorska, menu dla niemowląt, dania dietetyczne: na zapytanie, potrawy bezglutenowe: na zapytanie, menu dla dzieci, dania bez laktozy: na zapytanie, dania lekkostrawne, dania wegetariańskie: na zapytanie, dania wegańskie: na zapytanie, bufet, wybór z menu, rezerwacja wymagana, styczeń - grudzień, 12:00 - 15:00 i 19:00 - 22:30, z tarasem, przy basenie, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
• restauracja gourmet "Cyann": rodzaje kuchni: międzynarodowa, sushi, menu dla niemowląt, dania dietetyczne: na zapytanie, potrawy bezglutenowe: na zapytanie, menu dla dzieci, dania bez laktozy: na zapytanie, dania lekkostrawne, dania wegetariańskie, dania wegańskie: na zapytanie, a la carte, wybór z menu, rezerwacja wymagana, styczeń - grudzień, 12:00 - 15:00 i 19:30 - 22:30, przy basenie, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
• restauracja "Seselwa": rodzaje kuchni: międzynarodowa, regionalna, ryby/owoce morza, menu dla niemowląt, dania dietetyczne: na zapytanie, potrawy bezglutenowe: na zapytanie, menu dla dzieci, dania bez laktozy: na zapytanie, dania lekkostrawne, dania wegetariańskie, dania wegańskie: na zapytanie, bufet, a la carte, wybór z menu, rezerwacja wymagana, styczeń - grudzień, 07:00 - 10:30, 12:00 - 15:00 i 19:30 - 22:30, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
• restauracja "Kabana": dania lekkostrawne

• bary i inne: 5
• bar "Helios Bar": styczeń - grudzień, 10:00 - 23:00, za opłatą
• bar "Zee Bar": styczeń - grudzień, 10:00 - 00:00, za opłatą
• bar "Adam & Eve Bar": styczeń - grudzień, 10:00 - 23:00, za opłatą
• bar "Cyann Bar": styczeń - grudzień, 10:00 - 23:00, za opłatą
• bar na plaży "Seselwa Bar": styczeń - grudzień, 10:00 - 23:00, za opłatą

Dodatkowe informacje • posiłki serwowane w wybranych restauracjach przypisanych do zarezerwowanego typu pokoju • w restauracji wymagany jest odpowiedni strój • napoje dodatkowo płatne


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Wezyr

Szukasz wakacji na Seszele?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Mahe Island CONSTANCE EPHELIA RESORT nieopodal Paku Narodowego Port Launay Marine wśród bujnej, tropikalnej roślinności. Hotel w najdrobniejszych szczegółach przygotowany na przyjazd rodzin z dziećmi. Dla nich hotel oferuje m.in. zajęcia w mini klubie, brodzik czy plac zabaw. Całe rodziny mogą zamieszkać w przestronnych, luksusowych willach. Na aktywnych gości czeka kort tenisowy, zajęcia sportowe, centrum fitness czy sporty wodne.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

BRAK

opis hotelu

Położony na terenie 120 hektarów, pośród bujnej tropikalnej roślinności, z widokiem na Park Narodowy i marinę Port Lunay. Na terenie znajduje się recepcja, lobby, 4 baseny, 5 restauracji, 4 barów, room service (24h), biblioteka, pralnia, wypożyczalnia samochodów, centrum konferencyjne.

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach bezpłatne

plaża

bezpośrednio przy plaży Port Lunay, leżaki i parasole - bezpłatne.

pokoje

Wyposażone w indywidualną klimatyzację, łazienkę (WC, wanna, prysznic, suszarka do włosów), tarasy/balkon, zestaw do kawy herbaty, odtwarzacz DVD/CD, port do iPod'a, mini bar, telefon, TV, sejf. Typy pokoi: junior suity , senior suite , 1 B/pokój Beach Villa , 2 B/beach Villa , 3 B/pokój Willa Rodzinna , 1 B/pokój Spa Villa , 2 B/room Hillside Villa , 3 B/room Presidential Villa , 1 B/room Hillside Villa , 2 B/room Villa rodzinna

Wyżywienie

5 restauracji, 4 barów Corossol - restauracja główna serwująca posiłki w formie bufetu, Helios - restauracja serwująca posiłki w formie bufetu, kuchnia śródziemnomorska, Adam & Eve - restauracja serwująca dania kuchni azjatyckiej, Cyann - restauracja a la carte serwująca dania kuchni międzynarodowej, Seselwa - restauracja a la carte serwująca dania kuchni lokalnej, owoce morza i dania rybne, Bary serwujące napoje alkoholowe i bezalkoholowe: Zee Bar, Helios Bar, Adam & Eve Bar, Cyann Bar i Seselwa Bar.

śniadanie

Formuła zawiera:śniadanie, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

śniadanie i obiadokolacja

Formuła zawiera:śniadanie, obiadokolacja, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

śniadanie, obiad i kolacja

Formuła zawiera:śniadanie, obiad, kolacja, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

z myślą o dzieciach

mini klub (od 4 do 11 lat, łazienki dopasowane do wzrostu), dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, zajęcia sportowe i animacyjne, brodzik, plac zabaw, zajęcia z robótek ręcznych, wspólne gotowanie, opiekunka (płatna, na życzenie)

w cenie

muzyka na żywo

płatne

Le SPA de Constance, oferujące liczne zabiegi i masaże na twarz i ciało, centrum fitness, nurkowanie powierzchniowe, kort tenisowy, squash, przejażdżki rowerowe, kajaki, żeglowanie, wędkowanie, rakiety i piłki do tenisa, lekcje tenisa, lekcje jogi, rowery do wynajęcia, ścianka wspinaczkowa, park linowy

Aktualizacja opisu

19.07.2017 17:25

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi Przy plaży SPA Mini Klub Serwis plażowy Sporty wodne


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Neckermann

Szukasz wakacji na Seszele?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Seszele, Seszele

UWAGA!

Brak transferu i opieki rezydenta!Opis z poprzedniego sezonu!

Położenie

w parku Port Launay Marine słynącego z bogactwa rzadkich gatunków flory i fauny. Transfer z lotniska Mahé ok. 40 min.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu dwa najładniejsze odcinki plaży na północnym zachodzie wyspy Mahé.

Wyposażenie

elegancki i komfortowy hotel z 313 suitami i willami położonymi w pięknym tropikalnym ogrodzie na powierzchni ok. 120 ha. Do dyspozycji restauracje serwujące posiłki w formie bufetu oraz restauracje a la carte, kilka barów, bar z przekąskami, kilka butików i fryzjer. W tropikalnym ogrodzie 6 basenów z bezpłatnymi leżakami, parasolami i ręcznikami kąpielowymi. www.constancehotels.com.

Dostęp do internetu

WiFi bez opłaty.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Karty kredytowe

Amexco, Diners, MasterCard, Visa.

Zakwaterowanie

luksusowe. Junior suity (A1-2A): ok. 62 m2, położone przy plaży South Beach, klimatyzacja, wentylator sufitowy, telefon, TV LCD, odtwarzacz DVD, stacja dokująca do iPoda, internet, minibar, sejf, oddzielny kącik wypoczynkowy. Wanna, oddzielny prysznic, WC. Suity senior (A1-3B): ok. 72 m2, położone przy plaży North Beach, z dodatkową sofą, oddzielnym basenem i bardziej eleganckim wyposażeniem. Pokoje tropical garden (A1-2G): ok. 44 m2, położone przy plaży South Beach, za junior suitami, z balkonem lub tarasem i widokiem na ogród. Wille na plaży (B1-2E): ok. 185 m2, z sypialnią, prywatnym basenem i widokiem na morze przesłoniętym przez bujną roślinność. Wille na plaży (B2-4D): ok. 370 m2, z 2 sypialniami. Wille rodzinne (B2-4F): ok. 205 m2, z 2 sypialniami i na 2 poziomach, bez widoku na morze. Wille rodzinne (B2-6C): ok. 350 m2, z 3 sypialniami, bez widoku na morze.

Wyżywienie

Ze śniadaniem (tylko wille), dwoma lub trzema posiłkami: posiłki w formie bufetu (kolacje także a la carte).

Sport

siłownia, kajaki, katamaran, tenis (4 korty z oświetleniem), squash. Za opłatą wędkowanie na pełnym morzu, nurkowanie, golf, ściana wspinaczkowa, nurkowanie.

Wellness

łaźnia parowa, whirlpool, sauna. Za opłatą masaże i zabiegi kosmetyczne w centrum spa.

Dzieci

miniklub dla dzieci (4-11 lat) z bogatym programem animacyjnym.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Orka

Szukasz wakacji na Seszele?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

SESZELE/WYSPA MAHE

Położenie

Hotel zlokalizowany w północno-wschodniej części wyspy Mahe w Parku Noarodowym Launay w otoczeniu długiej na 1 km piaszczystej plaży oraz pięknych gór i lasów namorzynowych.

Hotel

Przestronny obiekt, zajmuje powierzchnie ponad 120 Ha, posiada 6 restauracji min; restauracja główna - "Corossol": oferująca dania kuchni międzynarodowej, pokazy live-show-cooking, restauracje a'la carte; "Helios" - kuchnia śródziemnomorska, "Adam & Eve" - kuchnia azjatycka, "Seselwa" - kuchnia kreolska, ponadto 5 barów, 4 baseny, sklepik, salon fryzjerski, miniklub dla dzieci.

Zakwaterowanie

266 pokoi.

Pokoje tropical garden

w dwupiętrowym budynky, o powierzchni 42 mkw. stylowo umeblowane, z otwarta łazienką z prysznicem, WC, suszarka do włosów, TV, telefon, Wifi, klimatyzacja, wentylator, minibar, zestaw do parzenia kawy i herbaty, sejf, balkon lub taras, położone w południowej częsći resortu.

Pokoje Juniorsuite

o powierzchni 62 mkw., podobne wyposażenie co pokoje tropical garden tylko, że większe, wyższej jakości umeblowanie, dodatkowo posiadają oddzielną wannę, system rozrywki z odtwarzaczem DVD/CD, w południowej części resortu.

Wyżywienie

śniadanie w formie bufetu w restauracji "Corossol", kolacje w formie bufetu w "Corossol", raz w tygodniu kolacja w "Adam & Eve" lub "Helios", przy rezerwacji opcji z trzema posiłkami dodatkowo lunch w formie bufetu w "Helios" i "Seselwa"

Rozrywka

codziennie wieczorami muzyka na żywo w "Zee Bar"

Sport

siłownia, aerobic i joga, tenis (4 korty tenisowe), squash, tenis stołowy, katamaran, windsurfing, kajaki, snorkeling, dodatkowo płatne; wypożyczenie rowerów, nurkowanie (PADI), wędkowanie, wspinaczka, motorowe sporty wodne.

Dla dzieci

"Constance Kids Club" 4-11 lat otwarty 9.00-20.00, codziennie karmienie żółwi.

Spa

zabiegi w Spa dodatkowo płatne.

Ślub

istnieje możliwość organizacji ślubu,

Nowożeńcy

otrzymują upominki od hotelu oraz zniżkę na zakwaterowanie.

Cena zawiera

przelot, opłaty lotniskowe, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie AXA Kontynenty Świat KL, NNW bagaż, podatek VAT.

Cena nie zawiera

wyżywienia (poza oferowanym w ramach ceny), napiwków, wydatków własnych.

Informacje praktyczne

waluta - rupia seszelska, 1 euro = ok. 16 rupii. języki urzędowe - kreolski, francuski, angielski, obywatele polscy są zwolnieni z obowiązku wizowego przy pobytach do 90 dni, czas - w przypadku zimy przesuwamy wskazówki o 3 h do tyłu, w lecie 2 h, komunikacja - między wyspami kursują promy, elektryczność - napięcie elektryczne 240V/ 50 Hz, gniazdka angielskie na 3 bolce przykładowe ceny - piwo 4 Euro, butelka wina 25 Euro.

* UWAGA!

Niniejsza oferta wymaga potwierdzenia po dokonaniu wpłaty. Organizator potwierdza lub anuluje założoną rezerwację w ciągu 24 h (tylko w dni robocze pon-pt 10-18). Bez wniesionych opłat nie będzie możliwe potwierdzenie imprezy. W przypadku braku potwierdzenia ze strony organizatora zwrot 100% wpłaty.

* CENA PRZELOTU

Cena przelotu 3500zł została podana w najniższej taryfie obowiązującej na przelot w okresie ważności powyższej taryfy. W przypadku braku dostępności tej taryfy cena zostanie skalkulowana ponownie. Gdy Klient nie zdecyduje się na dopłatę do potwierdzonej taryfy w wyższej cenie, rezerwacja zostanie anulowana bez kosztowo. UWAGA ! Na wyloty w okresie Swiat Bozego Narodzenia, Nowego Roku, Swiat Wielkanocnych oraz "wysokiego sezonu" obowiazuje doplata do biletu lotniczego według taryf danej lini lotniczej.

* WARUNKI PRZEWOZU

Każdy uczestnik wyjazdu ma obowiązek zapoznać się z warunkami podróży i przewozu danego przewoźnika. Dotyczy to w szczególności kobiet w ciąży, osób podróżujących z gipsem, osób z niestandardowym bagażem.

* ANULACJE, ZMIANY BILETU

Przy anulacji, zmianach biletów obowiązują ogólne warunki przewozu przewoźnika. Cena biletu w bezzwrotnych, promocyjnych taryfach są wykluczone ze zwrotu wg. kosztów rezygnacji z imprezy organizowanej przez Orka Travel Sp. z o.o.

* PRZELOT

przeloty organizowane są liniami rejsowymi, minimalnie z 1 przesiadką w jednym z europejskich portów lotniczych, więc dla każdego Klienta bilet wyszukiwany jest indywidualnie. Rozkład lotów, miejsca przesiadek i linie lotnicze, znane są dopiero po wyszukaniu lotu. Uwzględniamy wszelkie niestandardowe życzenia Klientów dotyczące podróży. Bierzemy pod uwagę preferencje Klienta dotyczące miejsca wylotu, ilości przesiadek, wykluczenia z propozycji np. danych linii lotniczych lub bierzemy do kalkulacji konkretną linię, którą Klient chce podróżować). Zaznaczamy, że mają one wpływ na kształtowanie się ceny za przelot.

* Szczepienia

szczepienia nie są wymagane, turystom zaleca się jednak szczepienie przeciwko żółtej febrze.

* REZYDENT

impreza bez opieki polskojęzycznego opiekuna i rezydenta, na miejscu jest anglojęzyczny lub niemieckojęzyczny przedstawiciel lokalnego biura kontrahenta.

* WIZY

Obywatele polscy są zwolnieni z obowiązku wizowego przy pobytach do 90 dni. Wymagane jest podanie planowanego miejsca pobytu, posiadanie biletu powrotnego oraz ksiażeczki szczepień, dysponowanie odpowiednimi na czas pobytu środkami finansowymi ok 150 USD na dzień (gotówka, karty kredytowe, czeki podróżne). Przy wylocie pobierana jest opłata lotniskowa w wysokości ok. 40 USD nie wliczona w cenę biletu.

* PLACÓWKI DYPLOMATYCZNE

Brak placówki dyplomatycznej w Republice Seszeli. Seszele znajdują się w kompetencji terytorialnej Ambasady RP w Kenii. Kabarnet Rd. 00100 Nairobi, P O Box 30086 phone - (00-254 20) 38 72 811 e-mail: ambnairo@kenyaweb.com


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.


Exim Tours

Szukasz wakacji na Seszele?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5* Seszele/Wyspa Mahe

Kategoryzacja hotelu

Kategoria lokalna 5* Kategoria Exim Tours 5*

Położenie

- na zachodnim wybrzeżu wyspy Mahe - ok. 18 km od  Victorii - stolicy wyspy - ok. 23 km od lotniska Mahe - przy plaży 

Plaża

- prywatna, piaszczysta - leżaki i parasole bezpłatne

Pokoje

Pokój Tropical Garden - powierzchni ok. 48 m2 - klimatyzacja indywidualna, wiatrak sufitowy - LCD TV-Sat, mini bar, telefon, sejf - internet Wi-Fi (bezpłatny) - łazienka (prysznic, suszarka do włosów) - zestaw do parzenia kawy/herbaty - balkon z dostępem do ogrodu Junior Suite - powierzchnia ok. 62 m2 - rozkładana sofa jako dostawka - w łazience wanna - komforotwo urządzony, pozostałe wyposażenie jak w pokoju Tropical Garden Senior Suite - powierzchnia ok. 80 m2 - duża łazienka z wanną i osobnym prysznicem - taras wypoczynkowy - usytuowany w bliskiej odległości od laguny - komfortwo urządzony, pozostałe wyposażenie jak w pokoju Tropical Garden

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - 4 baseny - leżaki i parasole przy basenie - 4 korty tenisowe, 1 kort do squasha - siłownia, - okazjonalnie wieczorne show lub muzyka na żywo Płatne - salon spa - sprzęt do tenisa - yoga - ścanka wspinaczkowa - centrum nurkowe - wędkowanie morskie - sporty wodne na plaży (wybrane niemotorowe bezpłatne)

Dla dzieci

- mini klub, plac zabaw

Wyżywienie

HB - śniadanie i kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji dodatkowo płatne. FB - śniadanie i kolacja w formie bufetu, obiad serwowany. Napoje do obiadu i kolacji dodatkowo płatne.

Restauracje i bary

- restauracja główna Corossol - 4 restauracje a'la carte: azjatycka Adam & Eve, japońska Cyann, środziemnomorska Helios, kreolska Seselwa - 4 bary: lounge bar Zee, bar przy basenie Helios, 2 bary na plaży Adam & Eve & Seselwa

Dodatkowe informacje

- obiekt dysponuje 285 pokojami - sklepiki, punkt wymiany walut, wypożyczalnia rowerów - Internet Wi-Fi w miejscach publicznych (bezpłatny) - www.constancehotels.com

Dla nowożeńców

- voucher zniżkowy do Spa - wino musujące w pokoju w dniu przyjazdu - hotelowe gadżety upominkowe W chwili rezerwacje należy zgłosić informację o podróży poślubnej oraz podać datę ślubu (max 1 rok od daty zakwaterowania). Na miejscu dokument potwierdzający zawarcie małżeństwa do wglądu.  

Cena

Cena zawiera (PLN): Bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych  Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Air Tours Club

Szukasz wakacji na Seszele?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Trasa

WARSZAWA/DUBAJ - MAHE - Afryka na Oceanie Indyjskim - zakwaterowanie w hotelu CONSTANCE EPHELIA RESORT & SPA  - MAHE/DUBAJ/WARSZAWA

Opis kraju / atrakcji

Wiele osób uważa Seszele za najpiękniejsze wyspy na świecie. Przyjeżdżają tam, aby chłonąć piękno niesamowitej przyrody, otoczonej wodami Oceanu Indyjskiego. Prawdziwym luksusem Seszeli jest dziewiczy, rajski krajobraz z bujną, tropikalną roślinnością, barwnym podwodnym światem i krystaliczną wodą. Pięknie ukształtowane zatoczki, pełne delikatnego, białego piasku, niczym wysypanego z klepsydry oraz bazaltowych skał o niesamowitych, przypominających rzeźby formach, znane są z wielu reklam.

Hotel

Constance Ephelia Resort & Spa*****

Położenie

Cieszący się niezmiennie opinia jednego z najlepszych na wyspie hotel usytuowany jest przy 2 plażach na niewielkim półwyspie w bezpośrednim sąsiedztwie parku narodowego, w tropikalnym ogrodzie o powierzchni 120 ha. Transfer z międzynarodowego lotniska w stolicy Seszeli - Victorii trwa ok. 30 minut.  

Do dyspozycji gości

4 baseny, 5 restauracji serwujących potrawy kuchni lokalnej i międzynarodowej w formie bufetu i a la carte (w tym m.in. restauracje śródziemnomorska i japońska), 5 barów serwujących napoje alkoholowe i bezalkoholowe, kilka sklepików z pamiątkami i ubraniami, klub dla dzieci, centrum SPA DE CONSTANCE (masaże, zabiegi pielęgnacyjne, pawilon yogi, jacuzzi, sauna, basen termalny), siłownia, oświetlane korty tenisowe, squash, wypożyczalnia rowerów, centrum sportów wodnych (rowery wodne, katamarany, windsurfing, kajaki), centrum nurkowe PADI, pralnia, punkt wymiany walut, klub dla dzieci. 

Pokoje

Hotel oferuje zakwaterowanie w pokojach hotelowych (łącznie 224) zlokalizowanych w 2-pietrowych pawilonach oraz w kilkudziesięciu wolnostojących willach. Kategoria podstawowa to pokoje typu JUNIOR SUITE o powierzchni 40 metrów kwadratowych, wyposażone w: indywidualnie sterowaną klimatyzację, wiatrak sufitowy, łazienkę (wanna, kabina prysznicowa, suszarką do włosów), balkon lub taras, TV SAT, odtwarzacze DVD oraz CD, telefon, mini bar, sejf, podłączenie do iPoda oraz bezpłatny dostęp do bezprzewodowego internetu. 

Wyżywienie

Dwa posiłki dziennie, możliwość dopłaty do trzeciego posiłku lub All Inclusive. 

1 dzień

WARSZAWA - DUBAJ Odprawa biletowo - bagażowa na lotnisku Okęcie w Warszawie;     Wylot z Warszawy do Dubaju; Przylot do Dubaju według czasu lokalnego. 

2 dzień

DUBAJ - SESZELE wylot z Dubaju na Seszele; przylot do Mahe na Seszelach według czasu lokalnego. Transfer transfer do hotelu (standardowo zakwaterowanie jest od godz.14.00). Zakwaterowanie w hotelu  Constance Ephelia Resort & Spa 5* w jednym z najleszych hoteli na Seszelach.                          

3 - 8 dzień

SESZELE Pobyt wypoczynkowy na Seszelach. Możliwość korzystania z infrastruktury hotelu oraz wielu wycieczek fakultatywnych.

9 dzień

SESZELE - DUBAJ Wykwaterowanie z hotelu (przedłużenie doby hotelowej możliwe na zamówienie i za dopłatą);  transfer na przystań, prom na wyspę Mahe i następnie transfer na lotnisko Odprawa biletowo - bagażowa na lotnisku na Mahe;   Wylot z Mahe do Dubaju.

10 dzień

DUBAJ - WARSZAWA Przylot do Dubaju według czasu lokalnego; Wylot z Dubaju do Warszawy Przylot na lotnisko Okęcie w Warszawie. 

Cena zawiera

* Przelot na trasie Warszawa - Dubaj - Mahe i v.v. samolotem rejsowym linii lotniczych EMIRATES;  * Transfery lotniskowe (serwis regularny);  * Zakwaterowanie na 7 nocy pobytu na Seszelach w hotelu Constance Ephelia Resort & Spa 5*; * Wyżywienie: 2 posiłki dziennie; * Pakiet ubezpieczeniowy (koszty leczenia, następstwa nieszczęśliwych wypadków, choroby przewlekłe, turystyka kwalifikowana) podczas pobytu za granicą w TU Signal Iduna; * Opiekę przedstawiciela lokalnego biura podróży w j. angielskim.    

Cena nie zawiera

* Zwyczajowych napiwków dla bagażowych i przewodników lokalnych; * Ubezpieczenia od kosztów rezygnacji: 4,43% łącznej wartości umowy (z włączeniem chorób przewlekłych);

Uwagi

* CENA OFERTY OBOWIĄZUJE DLA REZERWACJI ZAŁOŻONYCH NA MIN. 50 DNI PRZED PLANOWANĄ DATĄ WYLOTU; * Dozwolony limit bagażu podróżnego wynosi maksymalnie na osobę: 1 sztuka bagażu głównego o wadze do 23 kilogramów oraz 1 sztuka bagażu podręcznego do  7kilogramów; * Aktualne przepisy dotyczące wymagań paszportowych i zdrowotnych znajdują się na stronach www.msz.gov.pl


BestReisen

Szukasz wakacji na Seszele?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Piękny hotel firmowany przez prestiżową markę Constance, bajkowo usytuowany. Rajski, dziewiczy pejzaż, wysmakowana architektura, harmonia z naturą, atmosfera luksusu z jednoczesnym poczuciem wakacyjnej swobody czynią to miejsce wprost wymarzonym.

Położenie

W północno-zachodniej części Mahe, na uroczym cyplu zatopionym w egzotycznej roślinności, przy dwóch plażach (naprzeciw siebie) nad oceanem. Plaża północna leży nad wodami morskiego parku narodowego Park Launay, a plaża południowa naprzeciwko wysepki Islet.

Wyposażenie

Restauracja główna (śniadania, kolacje, kącik azjatycki, otwarta kuchnia) przy plaży południowej, restauracja Helios (dania kuchni śródziemnomorskiej), Adam&Eve stylizowany na chatę (sałatki, grill, ryby), elegancka Cyann przy plaży północnej (kuchnia francuska i seszelska), Seselwa - restauracja przy plaży północnej, kilka barów (w tym przy plaży i basenie), 5 butików, pralnia, sala konferencyjna i wypoczynkowa.

Pokoje

Typu junior suite; gustowne, komfortowe, nowoczesny design, przestrzenne (ok. 60 m kw.), słoneczne, usytuowane w skrzydle przy południowej plaży. W wyposażeniu: klimatyzacja, wiatrak sufitowy, piękna łazienka z wanną, kabiną prysznicową, suszarką do włosów, WC, telefon, TV sat (LCD), CD, DVD, minibar, sejf, Wi-Fi (bezpłatne), elegancka sypialnia, dzienna część wypoczynkowa, taras.

Wyżywienie

HB: Śniadania i kolacje w formie bufetów.

Sport i rozrywka

3 baseny, siłownia, 4 korty tenisowe, kort do squasha, wypożyczalnia rowerów, wędrówka wspinaczkowa, sporty wodne; snorkeling, windsurfing, kajaki, rowery wodne, katamaran, nurkowanie głębinowe (możliwe kursy PADI), wyprawy wędkarskie, elegancka wioska spa (5000 m kw.) w ogrodzie; gabinety zabiegowe (kosmetyka, masaże), sauna, łaźnia, jacuzzi, ścieżka Kneippa, basen, pawilon jogi i medytacji (możliwe lekcje), muzyka na żywo.

Dla dzieci

Miniklub (4-12 lat); zajęcia rekreacyjne i sportowe, pokój zabaw, plac zabaw, możliwa indywidualna opiekunka, menu dziecięce.

Uwagi

Podane ceny obliczone są dla uśrednionych taryf biletów lotniczych, obowiązujących w okresie ważności cennika. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego. Przy wyjazdach na Seszele wiza nie jest wymagana. Po przylocie na Seszele należy podać adres planowanego miejsca pobytu, jak również dysponować odpowiednimi do czasu pobytu środkami finansowymi (gotówka, karty kredytowe, czeki podróżne). Wymagany jest paszport ważny 6 miesięcy od daty powrotu do Polski.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Mapa Hotelu Constance Ephelia Resort

Opinie o Hotelu Constance Ephelia Resort

Constance Ephelia Resort - możliwości zakwaterowania:

senior suite dbl
suite dbl
suite junior
DBL Junior Suite
Junior Suita dla jednej osoby lazienka prysznic WC klimatyzacja ster.indywid.
Senior-Suita lazienka prysznic WC klimatyzacja ster.indywid.
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby lazienka prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras od strony ogrodu
Junior Suita lazienka prysznic WC klimatyzacja ster.indywid.
Senior-Suita lazienka prysznic WC klimatyzacja ster.indywid.
Willa prywatny basen lazienka prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. taras
Pokoj dwuosobowy lazienka prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras od strony ogrodu
Senior-Suita lazienka prysznic WC klimatyzacja ster.indywid.
Willa prywatny basen lazienka prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. taras
Willa prywatny basen lazienka prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. taras
Pokój 2-osobowy
Pokoj 2 os.ob. typ JUNIOR SUITE
Junior Suite
Junior suita
Junior Suite
Senior Suite
Tropical Garden
pokoj 1-osobowy
Suita
Willa z widokiem na morze
Willa
Willa
Willa

Constance Ephelia Resort - Możliwości wyżywienia:


Constance Ephelia Resort - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Constance Ephelia Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00