cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
  • Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel), Grand Baie
1 / 43
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
29.11 - 08.12
już od 9323 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
19.07 - 20.07
już od 244 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel)
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży

Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel)
star 5

Mauritius: Grand Baie
Ocena hotelu LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel):
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel):
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 29 listopada 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 19 lipca 2022

Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel) w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji na Mauritius?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 60 min

polozenie

  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 60 min

plaza

  • bezpośrednio przy piaszczystej plaży Belle Mare
  • piaszczysta

Wyposażenie

  • lobby
  • recepcja
  • winda
  • ogród
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • room service 24 h: za opłatą
  • butik
  • jubiler
  • fryzjer
  • pralnia: za opłatą
  • parking
  • wypożyczalnia sukni ślubnych
  • budka telefoniczna
  • sala konferencyjna

karty

Visa, MasterCard, American Express, Diners Club

Liczba pokojów

174

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • pakiet dla nowożeńców: m.in. prezent od hotelu, romantyczny obiad, owoce, butelka wina musującego; przy przyjeździe należy okazać akt ślubu nie starszy niż 6 miesięcy, jeśli dokument nie będzie ważny, goście zostaną obciążeni kosztami na miejscu - ważne dla pokojów dla nowożeńców
  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 2
  • kompleks basenowy: zewnętrzny, ze słodką wodą, lekko opadający, wydzielona część basenu dla dzieci
  • basen zewnętrzny
  • ręczniki: w cenie
  • leżaki, parasole
  • Dla dzieci

    •  miniklub dla dzieci: 3-11 oraz 12-17 lat, projektor, piłkarzyki, komputery, etc.
    •  basen
    • pokój gier i zabaw
    •  opieka dla dziecka: na zapytanie, płatna 
    • plac zabaw
    • wydzielona część basenu dla dzieci
    • animacje dla dzieci i młodzieży

    Sport i wellness

    W cenie
    • sala fitness/siłownia
    • aqua fitness
    • indoor cycling
    • piłka plażowa, siatkówka plażowa
    •  tenis stołowy
    • rowery: kaski
    • tenis
    • aromaterapia
    • hammam
    • windsurfing
    • żeglowanie
    • katamaran
    • snorkeling
    • kajaki
    • narty wodne
    • stand-up paddling
    • rower wodny
    Płatne
    • strefa spa „LUX* Me SPA": 18+ 
    • masaże
    • zabiegi kąpielowe: kąpiele termalne
    • zabiegi medyczne
    • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne
    • bodywork
    • ćwiczenia relaksacyjne
    • fatburning
    • trening wysiłkowy
    • trening indywidualny
    • pilates
    • outdoor cycling,
    • stretching
    • tai chi
    • joga
    • jazda konna
    • rowery: rowery, wycieczki zorganizowane
    • tenis: sztuczny kort trawiasty, oświetlenie
    • lekcje gry w tenisa: 3+ 
    • golf
    • nauka gry w golfa dostępne
    • kitesurfing
    • nurkowanie
    • szkoła nurkowania PADI
    • wycieczki ze snorkelingiem
    • łódka typu banan
    • wędkowanie na otwarty morzu

    rozrywka

    • międzynarodowy program animacyjny wieczorami

    Pokoje

    Suita junior z widokiem na basen JSX2
    • 1-4 os.
    • ok. 60 m2
    • widok na basen
    • wyremontowany w 2015 roku
    • balkon lub taras
    • klimatyzacja: indywidualnie regulowana
    • wentylator sufitowy
    • łazienka z wanną i prysznicem, WC
    • suszarka do włosów
    • sejf
    • telewizor z płaskim ekranem
    • TV sat.
    • Wi-Fi
    • telefon
    • radio
    • odtwarzacz CD i DVD
    • zestaw do przyrządzania kawy/herbaty
    • minibar (płatny)
    • szlafrok
    • kapcie
    Suita LUX SUX1
    • 1-4 os.
    • ok. 240 m2
    • od strony morza
    • pokój dzienny, 1 sypialnia
    • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • wentylator sufitowy
    • sofa
    • ekspres do kawy
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • stół jadalny
    • minibar: wliczony w all inclusive, uzupełnianie minibaru: codziennie 24 h
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • łącze internetowe: w cenie
    • TV sat.
    • serwis sprzątający: za opłatą
    • prysznic
    • oddzielny prysznic
    • wanna
    • WC
    • oddzielne WC
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    • suszarka do włosów
    • balkon: z hydromasażem, leżaki, z miejscami do siedzenia
    Suita z widokiem na morze SUM1
    • 1-2 os.
    • ok. 90 m2
    • widok na morze
    • wyremontowany w 2015 roku
    • pokój dzienno-sypialny
    • balkon lub taras
    • klimatyzacja: indywidualnie regulowana
    • wentylator sufitowy
    • łazienka z wanną i prysznicem, WC
    • suszarka do włosów
    • sejf
    • telewizor z płaskim ekranem
    • TV sat.
    • Wi-Fi
    • telefon
    • radio
    • odtwarzacz CD i DVD
    • zestaw do przyrządzania kawy/herbaty
    • ekspres do kawy
    • minibar: za opłatą
    • szlafrok
    • kapcie
    • łóżka typu king-size
    Suita junior JSX1
    • 1-4 os.
    • ok. 60 m2
    • od strony morza
    • wyremontowany w 2015 roku
    • balkon lub taras
    • klimatyzacja: indywidualnie regulowana
    • wentylator sufitowy
    • łazienka z wanną i prysznicem, WC
    • suszarka do włosów
    • sejf
    • telewizor z płaskim ekranem
    • TV sat.
    • Wi-Fi
    • telefon
    • radio
    • odtwarzacz CD i DVD
    • zestaw do przyrządzania kawy/herbaty
    • minibar: za opłatą
    • szlafrok
    • kapcie
    • oddzielny prysznic
    Suita junior Romantic z widokiem na ogród JSG1
    • 1-2 os.
    • ok. 60 m2
    • widok na ogród
    • wyremontowany w 2015 roku
    • balkon lub taras
    • klimatyzacja: indywidualnie regulowana
    • wentylator sufitowy
    • łazienka z wanną i prysznicem, WC
    • suszarka do włosów
    • sejf
    • telewizor z płaskim ekranem
    • TV sat.
    • Wi-Fi
    • telefon
    • radio
    • odtwarzacz CD i DVD
    • zestaw do przyrządzania kawy/herbaty
    • minibar: za opłatą
    • szlafrok
    • kapcie
    • łóżko typu king-size
    Willa z widokiem na morze Beachfront VIM2
    • 1-3 os.
    • ok. 180 m2
    • widok na morze
    • przy plaży
    • wyremontowany w 2015 roku
    • pokój dzienny z osobną sypialnią
    • prywatny basen
    • taras
    • klimatyzacja: indywidualnie regulowana
    • wentylator sufitowy
    • łazienka z wanną i prysznicem, WC
    • suszarka do włosów
    • sejf
    • telewizor z płaskim ekranem
    • TV sat.
    • Wi-Fi
    • telefon
    • radio
    • odtwarzacz CD i DVD
    • stacja dokująca do iPoda
    • zestaw do przyrządzania kawy/herbaty
    • minibar: za opłatą
    • szlafrok
    • kapcie
    • aneks kuchenny
    • serwis konsjerża
    Willa z widokiem na morze VIM1
    • 1-3 os.
    • ok. 160 m2
    • widok na morze
    • wyremontowany w 2015 roku
    • pokój dzienny z osobną sypialnią
    • prywatny basen
    • taras
    • klimatyzacja: indywidualnie regulowana
    • wentylator sufitowy
    • łazienka z wanną i prysznicem, WC
    • suszarka do włosów
    • sejf
    • telewizor z płaskim ekranem
    • TV sat.
    • Wi-Fi
    • telefon
    • radio
    • odtwarzacz CD i DVD
    • zestaw do przyrządzania kawy/herbaty
    • ekspres do kawy
    • minibar (płatny)
    • szlafrok
    • kapcie
    • aneks kuchenny
    • serwis konsjerża
    Suita junior od strony morza JSX3
    • 1-4 os.
    • ok. 60 m2
    • od strony morza
    • wyremontowany w 2015 roku
    • balkon lub taras
    • klimatyzacja: indywidualnie regulowana
    • wentylator sufitowy
    • łazienka z wanną i prysznicem, WC
    • suszarka do włosów
    • sejf
    • telewizor z płaskim ekranem
    • TV sat.
    • Wi-Fi
    • telefon
    • radio
    • odtwarzacz CD i DVD
    • zestaw do przyrządzania kawy/herbaty
    • minibar: za opłatą
    • szlafrok
    • kapcie

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: formie bufetu
    • obiad
    • kolacja: w formie bufetu w restauracji głównej
    • napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barach i w restauracjach
    • napoje z minibaru
    • przekąski
    • przekąski o północy
    • ciasto
    • lody
    Pełne wyżywienie
  • śniadanie
  • obiad
  • kolacja
  • Dwa posiłki
    • śniadanie
    • kolacja
    Śniadania
    • śniadanie: w formie bufetu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 4
  • restauracja „Beach Rouge": rodzaje kuchni: śródziemnomorska, ryby/owoce morza, dania z grilla, sushi, a la carte, rezerwacja wymagana, na plaży, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „Duck Laundry": rodzaje kuchni: azjatycka, sushi, a la carte, na zapytanie wymagane, rezerwacja wymagana, codziennie 18:30 - 22:30, wymagany odpowiedni strój
  • główna restauracja „M.I.X.E": rodzaje kuchni: azjatycka, międzynarodowa, włoska, regionalna, śródziemnomorska, regionalna, ryby/owoce morza, dania z grilla, sushi, bufet, z tarasem, przy basenie, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja gourmet „Amari by Vineet": 2 gwiazdki Michelin, rodzaje kuchni: międzynarodowa, a la carte, show cooking, na zapytanie wymagane, rezerwacja wymagane, codziennie 19:00 - 22:30, z tarasem, wymagany odpowiedni strój

  • bary i inne: 5
  • lounge bar „K-Bar": codziennie 10:30 - 00:00
  • kawiarnia „Café LUX*": codziennie
  • bar przy zewnetrznym basenie „Mari Kontan": codziennie 10:15 - 00:00
  • bar przekąskowy „LUX* Food Truck": codziennie
  • bar w strefie spa „Tea House": codziennie 10:00 - 20:00

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Rainbow

    Szukasz wakacji na Mauritius?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Opis oferty

     

    Do dyspozycji gości

    Całodobowa recepcja, 3 restauracje, 2 bary, basen, taras słoneczny, bezpłatny parking, za dodatkową opłatą: pralnia, wypożyczalnia samochodów i centrum SPA oferujące wachlarz relaksujących zabiegów na twarz i ciało.

    Pokoje

    Hotel przeznaczony jest tylko dla dorosłych.
    Nowe, pięknie wystylizowane pokoje 2-osobowe z widokiem na morze (o powierzchni 36 m?) wyposażone są w łazienkę, suszarkę do włosów, telefon, TV-sat, zestaw do parzenia kawy i herbaty, minibar (dodatkowo płatny), sejf, klimatyzację i taras lub balkon. Hotel nie akceptuje zwierząt.

    Wyżywienie

    All Inclusive: śniadania, lunche i kolacje. Napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole dostępne w barze w godzinach 11:00-23:45, kawa i herbata w godzinach 16:00-17:00. Wieczorem w restauracjach i barach obowiązuje dress code - zakryte buty i długie spodnie.

    Program sportowy i animacyjny

    Każdego wieczoru w godzinach 19:00-21:00 organizowana jest muzyka na żywo. Goście mogą bezpłatnie korzystać z kajaków, gier planszowych i rowerów. Za dodatkową opłatą dostępne są również snorkeling, rejsy motorówkami, rejsy żaglowe, wędkarstwo morskiego, kite surfing, fitness oraz golf.

    Internet

    Bezpłatny dostęp do Wi-fi na terenie całego hotelu.

    Kategoria lokalna

    *****

    Naszym zdaniem

    Nowy, nowoczesny, pięknie urządzony hotel oddany do użytku we wrześniu 2018. Gorąco polecamy, ze względu na cenę, która jest bardzo atrakcyjna.

    Strona www


    Położenie

    Luksusowy hotel Seasense położony jest w małej i kameralnej miejscowości Belle Mare, która znajduje się we wschodniej części wyspy, niedaleko Centre de Flaq (ok. 9 km). Ta część wyspy słynie z fantastycznych warunków do uprawiania windsurfingu, piaszczystych plaż otoczonych drzewami Casuarina, ekskluzywnych kurortów oraz pól golfowych. Najbliższe centrum handlowe znajduje się w odległości 7 km od hotelu. Do stolicy wyspy Port Louis jest ok. 40 km, transfer z lotniska trwa ok. 1 godziny.

    Plaża

    Hotel znajduje się przy pięknej, piaszczystej plaży. Do dyspozycji gości bezpłatne leżaki, parasole i ręczniki plażowe.

    Program

    Dzień 1

    Zbiórka przy stanowiskach odpraw Rainbow na3 godz. przed wylotem samolotu w Warszawie. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora. Przelot samolotem rejsowym na Mauritius(z przesiadką).
    Dzień 2 - 7 (lub 14)

    Po przylocie spotkanie z rezydentem i transfer do hotelu. Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie oraz wycieczki fakultatywne.
    Dzień 8 (lub 15)

    Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko (dokładne godziny zbiórki poda rezydent rainbowna miejscu).
    Dzień 9 (lub 16)

    Przylot do Polski
    "

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem rejsowym na Mauritius(z przesiadką), opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

    Wycieczki lokalne

    WYCIECZKI FAKULTATYWNE (ceny orientacyjne)

    Mauritius w pigułce

    W programie region Chamarel, gdzie podziwiać będziemy jedyny jednokaskadowy wodospad na Mauritiusie i Ziemię Siedmiu Kolorów" - jedno z topowych i niezapomnianych miejsc do zobaczenia na wyspie. Chamarel to też jedyny region na Mauritiusie, gdzie uprawia się kawę, którą będzie można spróbować. To także miejsce, gdzie znajduje się jedna ze słynniejszych rumiarni, gdzie dowiecie się Państwo jak przebiega proces produkcji rumu i spróbujecie tego lokalnego trunku. Przed nami także jeden z piękniejszych punktów widokowych - Georges, skąd rozpościera się wyjątkowa panorama na Park Narodowy Czarnej Rzeki. Do kontemplacji i wyciszenia nakłoni Nas Ganga Talao - święte jezioro, będące miejscem pieszych pielgrzymek Hindusów. Odwiedziny w Waniliowym Parku Krokodyli będą prawdziwym spacerem przez las tropikalny, którego mieszkańcem jest popularny na wyspie Żółw Olbrzymi. Wycieczkę zakończymy przy plaży Gris Gris - najbardziej wysuniętym na południe punkcie wyspy, gdzie rozpościera się wyjątkowa panorama i znajdują się tzw. "płaczące skały". Cena ok. 100 EUR.
    Rejsy katamaranem

    Podczas każdych wakacji - nawet tych najbardziej aktywnych, przydaje się dzień odpoczynku i relaksu. Doskonałym pomysłem jest rejs komfortowym katamaranem, który będzie obfitował w mnóstwo zabawy, kąpiele słoneczne i wodne (snorkeling). W trakcie rejsu lunch oraz napoje są wliczone w pakiet. Zaproponujemy Państwu różne wersje tej wycieczki, a w zależności od kierunku, w którym się udamy zobaczymy północ, wschód lub zachód wyspy. Cena ok. 100 EUR.
    Tropicana

    Podczas tej wycieczki przeżyjecie egzotyczne safarii w najsłynniejszym parku na wyspie - Parku Casela. Będzie to okazja, aby nakarmić żyrafę, sfotografować lwa, tygrysa albo stanąć oko w oko ze strusiem. Następnym punktem programu będzie panorama na jeden z najbardziej spektakularnych wodospadów w tej części świata - Chamarel. Kolejnym cudem natury jest ziemia mieniąca się różnymi kolorami, której zmieszane piaski i tak zawsze wracają na swoje miejsce. Wszystko to ukryte w tropikalnej dżungli, do której prowadzi niezwykle krajobrazowa droga. Przygoda, przyroda i pocztówkowe zdjęcia najbardziej znanych atrakcji wyspy. Cena ok. 98 EUR.
    Dwa żywioły

    Nie musisz umieć latać, aby zobaczyć z lotu ptaka jedną z najpiękniejszych linii brzegowych na świecie i nie musisz umieć pływać, aby znaleźć się w podwodnym świecie raf koralowych, żółwi oraz wielokolorowych ryb. Zapraszamy na ekscytującą przygodę z parasailingiem (wygodna uprząż ze spadochronem podczepiona do łodzi motorowej), która umożliwia podziwianie wyspy z powietrza oraz spacer po dnie oceanu (na głębokości 2-3 m) w przezroczystym hełmie wypełnionym powietrzem. Idealnym zakończeniem dnia będzie przeprawa łodzią do wodospadów Grand River South-East, przejażdżka na Tube Ride (ponton przyczepiony za łodzią) oraz lunch na wyspie Ile aux Cerfs. Cena od 140 EUR.
    Mistyczna wycieczka

    Aby poczuć magię niezwykłych miejsc Mauritiusa, zapraszamy na mistyczną wycieczkę. Na początek udamy się na najwyższy punkt widokowy miasta Curepipe, którym jest wygasły wulkan Trou aux Cerfs. Rozpościera się z niego wspaniała panorama na wyspę. Do kontemplacji i wyciszenia skłoni nas kolejny punkt programu - Ganga Talao - naświętsze miejsce na wyspie, z jednym z najwyższych na świecie posągów Śiwy. Następnie pobudzająca zmysły wizyta na plantacji herbaty - zobaczymy proces jej produkcji i napijemy się różnych jej rodzajów, w herbaciarni położonej pośród tropikalnej zieleni i jeziora. Odwiedziny w Parku Krokodyli będą prawdziwym spacerem przez las tropikalny, którego mieszkańcami, oprócz krokodyli, są Żółwie Olbrzymie. Będzie je można nakarmić i zrobić z nimi zdjęcie. Wycieczkę zakończymy w Gris Gris - najbardziej wysuniętym na południe punkcie wyspy, w którym potężne fale oceanu rozbijają się o wulkaniczne klify. Cena ok. 105 EUR.
    Port Louis - stolica raju

    Zwiedzanie stolicy wyspy - Port Louis. W programie wizyta na lokalnym targu i słynny kompleks sklepów Caudan - miejsca idealne na zakup pamiątek z wyspy i delektowanie się czasem wolnym. Pojedziemy także na Cytadele, wybudowaną przez Brytyjczyków w 1835 r. Następnie przejazd do Muzeum Cukru i zagłębienie się w tajniki produkcji cukru - w końcu cała wyspa pokryta jest plantacjami trzciny cukrowej. Wycieczkę zakończymy w Ogrodzie Botanicznym "Pamplemousses", gdzie będziemy mogli obserwować nietoperze, niezliczone rodzaje palm, kwiaty lotosu i wizytówkę ogrodu, czyli dostojną "Wiktorię Królewska" - to miejsce które trzeba odwiedzić. Cena ok. 80 EUR.
    Spotkanie z delfinami

    Pływanie z delfinami to niezwykle poruszające doświadczenie, pozwalające na kontakt z wyjątkowo pięknymi i dziewiczymi krajobrazami, ale również umożliwia poznanie życia tych wspaniałych ssaków morskich w ich naturalnym środowisku wodnym. Szybka łódź motorowa zabierze nas na spotkanie z delfinami, gdzie będziemy mieli jedyną w swoim rodzaju okazję nie tylko obejrzenia tych zwierząt, ale również zabawy z nimi w wodach Oceanu Indyjskiego. Idealnym zakończeniem wyprawy będzie przystanek przy krystalicznie czystych wodach przy Crystal Rock oraz lunch zaserwowany na wyspie Ile aux Benitiers. Cena ok.100 EUR.
    Łódź podwodna / Skuter podwodny

    Łódź podwodna Submarine zabierze Was w podróż przez głębiny, podczas której odkryjecie tajemnice skrywane przez Ocean Indyjski. Na głębokości 35 m będziecie mogli zobaczyć wrak statku, dno oceanu i jego mieszkańców. Wspaniałą alternatywą jest również wędrówka skuterami podwodnymi na głębokości 3-4 m. Te propozycje są jednymi z najbardziej oryginalnych form odkrywania podwodnego świata! Zaobserwujecie kolorowe ryby, a przy odrobinie szczęścia - żółwia i ośmiornice. Łódź podwodna - cena ok. 175 EUR, skuter podwodny ok. 125 EUR.
    Wyprawa wędkarska "Big Game"

    Świetnym sposobem na aktywny wypoczynek jest wyprawa profesjonalną łodzią do połowu dużych, morskich ryb, a wody otaczające Mauritius dają nam tę możliwość, ponieważ obfitują w marliny, dorady czy bonito. Niewątpliwym atutem tej morskiej eskapady jest opieka profesjonalisty, który dopasuje wyprawę do Waszych upodobań i zaawansowania. Cena uzależniona od typu łodzi i liczebności grupy. Odkrywanie Nurkowania Zanurz się w krystalicznie czystych wodach Oceanu Indyjskiego, by pod okiem profesjonalnych nurków odkrywać podwodny świat Mauritiusu, bogatego w jedne z najpiękniejszych raf koralowych na świecie, które są domem dla wielokolorowych ryb, żółwi oraz wielu innych morskich stworzeń. Będziesz miał możliwość poczuć się jak odkrywca nurkując wśród zatopionych statków datujących się na XVIII i XIX w. Cena od ok. 115 EUR obejmuje przeprawę łodzią, sprzęt do nurkowania oraz opiekę profesjonalnych nurków.
    Niezapomniana wędrówka

    Propozycja dla osób aktywnych i prawdziwych podróżników. Wejdźcie na górę Le Morne - jeden z najsłynniejszych szczytów na wyspie, z którego zobaczycie najpiękniejszy widok Mauritiusa na Podwodny Wodospad i w ogóle jeden z najwspanialszych w Waszym życiu! Dołączcie do wąskiego grona zdobywców jednej z najbardziej fascynujących gór na Oceanie Indyjskim. Gorąco polecamy! Cena ok. 135 EUR.
    Z dziećmi

    La Vanille Crocodile Park

    Krokodyle nilowe, aligatory i kajmany - będzie można się przyjżeć z bliska tym niezwykłym zwierzętom. Ale to dopiero początek. Spacerując pośród tropikalnej rośliności zobaczymy iguany, nietoperze, małpy i żółwie - w tym te największe. Spacerując pośród dziesiątek Żółwi Olbrzymich, dzieci będą mogły je nakarmić, pogłaskać po szyi - co bardzo lubią i zrobić sobie z nimi świetne zdjęcia! Dopełnieniem wycieczki będzie wspaniały zbiór motyli autorstwa kolekcjonera polskiego pochodzenia.
    Relaks

    Przepiękne plaże Mauritius słynie niewątpliwie z rajskich plaż, jednych z najpiękniejszych na świecie. Turkusowa, krystalicznie czysta woda łączy się z białym piaskiem i błękitnym niebem sprawiając, że miejsce to staje się istnym rajem. Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.
    "

    Inne

    MAURITIUS informacje ogólne

    Waluta

    1 rupia (MUR) = 100 centów. 20 rupii = 0,5 EUR. Sugerujemy zabranie euro (EUR). W obiegu są banknoty 25, 50, 100, 200, 500, 1000 i 2000 rupii oraz monety 5, 20, 50 centów i 1, 5, 10, 20 rupii. Karty kredytowe są powszechnie akceptowane.
    Wizy
    Nie są wymagane od obywateli RP. Paszport musi być ważny jeszcze 6 miesięcy od daty powrotu. Wymagany jest wwóz wystarczającej ilości dewiz do utrzymania się w czasie pobytu (100 USD/dzień).
    Przepisy celne

    Zakazuje się wwozu więcej niż 1 l napojów spirytusowych na osobę (lub przelicznik na inne alkohole) i pornografii.
    Czas
    + 3 h w stosunku do czasu polskiego w okresie zimy.
    Język

    Językiem urzędowym jest język angielski i kreolski, ale w powszechnym użyciu jest także francuski.
    Elektryczność
    230 V / 50 Hz. Gniazdka europejskie (dwa okrągłe poziomo położone otwory) i brytyjskie (dwa otwory podłużne położone poziomo i jeden pionowo, pośrodku).
    Transport

    Obowiązuje ruch lewostronny. Drogi są w dobrym stanie. Transport publiczny funkcjonuje do 22:30, na prowincji do 18:00.
    Szczepienia i zdrowie

    Szczepienia nie są wymagane. Zaleca się szczepienie przeciwko wirusowemu zapaleniu wątroby typu A i typu B, durowi brzusznemu oraz błonicy i tężcowi. Należy zabrać repelenty.
    Ze względu na koralowce występujące przy brzegu zaleca się wchodzenie do wody w odpowiednim obuwiu
    .
    Obyczaje

    Nudyzm jest zakazany. Kraj zamieszkują głównie hindusi.

    W regionie
    Mauritius to piaszczyste plaże i krystalicznie czysta, turkusowa woda, ale również indyjskie świątynie, ogrody botaniczne z bujną, soczystą zielenią oraz rzadkie gatunki ptaków, kryjące się wśród drzew hebanowych. To również mekka dla wszystkich tych, którzy kochają sporty wodne, nawet te najbardziej wyszukane.
    Mauritius przyciąga turystów słońcem i kryształowo czystym morzem, a także pięknymi widokami. Najpiękniejsza pocztówka" z wyspy to półwysep Le Morne Brabant, znajdujący się na południowo-zachodnim wybrzeżu. Jest to niezwykle malownicze wzgórze, z którego roztacza się fantastyczny widok na turkusowe wody oceany Indyjskiego (Od 2008 r. znajduje się na liście światowego dziedzictwa UNESCO).
    Najpiękniejsza plaża, Trou-aux Biches znajduje się tuż obok hotelu Casuarina. Miejsce to zostało wyróżnione w konkursie World Travel Awards w kategorii najlepsza plaża świata w 2011 r.
    W wodach oceanu Indyjskiego, w okolicach miejscowości Flic en Flac, zobaczycie Państwo jedne z najpiękniejszych raf koralowych. Niesamowity, podwodny świat można oglądać na wiele sposobów. Niezwykle rozpowszechnione są tu przeszklone łodzie podwodne a także specjalne bańki do chodzenia po dnie oceanu. Co ważne, w wielu miejscach na wyspie (również przy hotelach) znajdziemy szeroki wachlarz sportów wodnych (narty wodne, windsurfing, snorkeling, nurkowanie, kajaki, rowerki wodne, łodzie motorowe, katamarany).
    Fauna i flora wyspy jest niesamowicie ciekawa i kolorowa. Oprócz niesamowitego, podwodnego świata zobaczymy żółwie, wielobarwne papugi a także mnóstwo oryginalnych orchidei czy dostojną wiktorię królewską. Zapraszamy!
    WYLOTY

    Wylot z Warszawy. Zbiórka na2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku Okęcie. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora. Przelot samolotem rejsowym na Mauritius(z przesiadką).
    "


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    Szukasz wakacji na Mauritius?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    5*

    REGION

    Mauritius East Coast Luksusowy hotel na Mauritiusie, położony jest przy plaży z miękkim, białym piaskiem turkusowymi wodami Oceanu Indyjskiego. Oferuje najbardziej spektakularne wschody słońca i zapierające dech w piersiach widoki. Schowany w bujnym tropikalnym ogrodzie w pobliżu urokliwej, sennej miejscowości Belle Mare zachęca do obcowania z egzotyczną naturą, wylegiwania się nad hotelowym basenem lub na plaży oraz relaksu hotelowym SPA.

    kategoria hotelu

    5*

    kategoria lokalna hotelu

    BRAK

    opis hotelu

    Na terenie hotelu znajdują się 4 restauracje, 2 bary, room service 24h (płatny), 2 sale konferencyjne, jeden z największych basenów na Mauritiusie (o powierzchni ok. 2000 m


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji na Mauritius?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    5* Mauritius/Wybrzeże Wschodnie

    Kategoryzacja hotelu

    - kategoria Exim Tours: 5* - kategoria lokalna: 5*

    Położenie

    - przy plaży - w Palmar - ok. 45 km od lotniska - ok. 50 km od Port Louis

    Plaża

    - prywatna, piaszczysta - leżaki, parasole i ręczniki plażowe (bezpłatne)

    Pokoje

    Pokój Standardowy - powierzchnia ok. 36 m2 - indywidualna klimatyzacja - LCD TV-Sat, telefon, sejf, Internet Wi-Fi - mini bar (płatny) - zestaw do parzenia kawy i herbaty - łazienka (WC, prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - basen, leżaki, parasole - kajaki, gry planszowe - wieczorami muzyka na żywo Płatne - salon spa, masaże, siłownia - kitesurfing, snorkeling, żeglowanie i wędkowanie morskie

    Wyżywienie

    HB: śniadanie i kolacja. Napoje do kolacji płatne. All Inclusive: śniadanie w formie bufetu, obiad i kolacja w formie bufetu lub serwowane w restuaracji głównej. Po południu kawa, herbata, ciasta. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w godzinach 11:00 - 22:00 w wyznaczonym barze i do posiłków w restauracji głównej. Restauracje a'la carte płatne.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna Ti Moris - restauracja a'la carte azjatycka Suna - restauracja a'la carte międzynarodowa Epicure - piwniczka winna Le Cannaisseur - lounge bar The Watering Hole - bar przy plaży Ti Limbic

    Dodatkowe informacje

    - hotel otwarty po generalnym remoncie w 2018 roku, dysponuje 59 pokojami - kameralny, luksusowy obiekt, przyjmuje gości tylko powyżej 18 roku życia - Internet Wi-Fi (bezpłatny) - sklepik hotelowy, wypożyczalnia rowerów i samochodów - www. searesortshotels.com  

    UWAGA

    W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/nasze-kierunki Informujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie: lobby, restauracje, bary, baseny, spa, place zabaw i kluby dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na: https://eximtours.pl/lp/Nowe_standardy_bezpieczenstwa


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Prima Holiday

    Szukasz wakacji na Mauritius?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    Luksusowy hotel Seasense położony jest w małej i kameralnej miejscowości Belle Mare, która znajduje się we wschodniej części wyspy, niedaleko Centre de Flaq (ok. 9 km). Ta część wyspy słynie z fantastycznych warunków do uprawiania windsurfingu, piaszczystych plaż otoczonych drzewami Casuarina, ekskluzywnych kurortów oraz pól golfowych. Najbliższe centrum handlowe znajduje się w odległości 7 km od hotelu. Do stolicy wyspy Port Louis jest ok. 40 km, transfer z lotniska trwa ok. 1 godziny.

    PLAŻA

    Hotel znajduje się przy pięknej, piaszczystej plaży (fragmenty kamiene). Cecha charatkerystyczną plaż na Mauritiusie są czarne skały na plaży. 

    HOTEL

    Butikowy 5* hotel wyróżniony certfikatem jakości Trip Advisor, strona Tripadvisor przyznaje certyfikat jakości obiektom zakwaterowania, atrakcjom i restauracjom, które stale otrzymują niezwykle pochlebne recenzje.Hotel otwarty po generalnym remoncie w 2018 roku, dysponuje 59 pokojami, kameralny, luksusowy obiekt, przyjmuje gości tylko powyżej 18 roku życia.  

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Całodobowa recepcja, 3 restauracje, 2 bary, basen, taras słoneczny, parking, dodatkowo pralnia, wypożyczalnia samochodów. Bary i Restauracje: restauracja główna Ti Moris, restauracja a'la carte azjatycka Suna, restauracja a'la carte międzynarodowa Epicure, piwniczka winna Le Cannaisseur, lounge bar The Watering Hole, bar przy plaży Ti Limbic

    INTERNET

    - Internet Wi-Fi (bezpłatny)

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatne: basen, leżaki, parasole, kajaki, gry planszowe, wieczorami muzyka na żywoPłatne: centrum SPA oferujące wachlarz relaksujących zabiegów na twarz i ciało , masaże, siłownia, kitesurfing, snorkeling, żeglowanie i wędkowanie morskie

    ZAKWATEROWANIE

    Pokój Standardowy: powierzchnia ok. 36 m2, indywidualna klimatyzacja, LCD TV-Sat, telefon, sejf, Internet Wi-Fi, mini bar (płatny), zestaw do parzenia kawy i herbaty, łazienka (WC, prysznic, suszarka do włosów), balkon/taras

    WYŻYWIENIE

    All Inclusive: śniadanie w formie bufetu, obiad i kolacja w formie bufetu lub serwowane w restuaracji głównej. Po południu kawa, herbata, ciasta. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w godzinach 11:00 - 22:00 w wyznaczonym barze i do posiłków w restauracji głównej. Restauracje a'la carte płatne.

    INFORMACJE DODATKOWE

    www. searesortshotels.com

    CENA

    Cena zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG - uruchamiany w przypadku niewypłacalności touroperatora), Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP - uruchamiany w przypadku opóźnień w zwrotach przedpłat na skutek wystąpienia nieuniknionych i nadzwyczajnych okoliczności uniemożliwiających realizację imprezy turystycznej. Składka na TFP jest bezzwrotna nawet w przypadku rezygnacji Klienta z imprezy turystycznej), VAT.Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC)15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: BAGAŻU REJESTROWANEGO - tylko w przypadku linii Air France )płatny dodatkowo ok. 320pln/os) , dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji ( ok 3% wartości rezerwacji), chorób przewlekłych( ok. 68 PLN/os/tydz.), a także dodatkowego ubezpieczenie KL w okresie pandemii (w tym COVID-19 - KL do 20 000 EUR) / cena ok. 47.12 PLN/ os/tydz.) , wycieczek fakultatywnych.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

    WARUNKI WJAZDOWE

    Obywatele polscy są zwolnieni z obowiązku wizowego przy pobytach do 90 dni. Powinny być spełnione następujące warunki: mają bilet powrotny, potwierdzoną rezerwację miejsca zamieszkania oraz środki niezbędne do utrzymania się w czasie pobytu (ok. 100 USD na dzień), a ważność ich paszportu w dniu planowanego opuszczenia terytorium Republiki Mauritiusa powinna wynosić - zgodnie z wymogami tego kraju - co najmniej kilka dni. Odpowiednio długi termin ważności dokumentu podróży (paszportu) jest bardzo ważny także z tego powodu, by nie dopuścić do powstania problemów z przedłużającym się pobytem w przypadkach losowych. Należy pamiętać, że nieważny paszport może spowodować kłopoty np. na lotnisku lub drodze powrotnej do kraju.Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/mauitius

    COVID-19

    Zasady przyjazdu na Mauritius: od 15 lipca do 30 września 2021 r.  warunkiem wjazdu będzie okazanie negatywnego wyniku test PCR wykonanego 5-7 dni przed podróżą, posiadanie ważnego biletu na przelot na Mauritius oraz dowodu zakupu pakietu turystycznego w autoryzowanym ośrodku.Wszyscy przyjezdni będą poddani dodatkowym testom PCR w dniu przyjazdu, w 7 i 14 dniu pobytu.Przez pierwsze 14 dni pobytu osoby w pełni zaszczepione będą mogły przebywać na terenie całego hotelu, łącznie z plażą, natomiast osoby niezaszczepione będą odbywać kwarantannę w pokoju hotelowym.Jeżeli test przeprowadzony w 14 dniu pobytu da wynik negatywny, podróżni będą mogli swobodnie poruszać się po wyspie.Od 1 października 2021 r. osoby w pełni zaszczepione będą mogły poruszać się swobodnie po wyspie. Warunkiem wjazdu będzie negatywny wynik testu PCR wykonanego  do 72 godzin przed podróżą.Osoby niezaszczepione będą musiały odbyć 14- dniową kwarantannę w pokoju hotelowym.Szczepionki uznawane przez Mauritius:* AstraZeneca: Covishield* AstraZeneca: Vaxzevria* Covaxin* Johnson & Johnson* Moderna* Pfizer-BioNTech Vaccine* Sinopharm* Sputnik* Sinovac- CoronaVacSzczegóły na: https://www.mymauritius.travel/mauritius-travel-alertsLista autoryzowanych ośrodków znajduje się na www.mauritiusnow.comPowrót do Polski z zagranicy:UWAGA! Ze względu na dynamiczną sytuację i częstotliwość zmian dotyczących procedur podróżowania, prosimy o zapoznanie się z komunikatem na temat aktualnych informacji i wymogów dotyczących kwarantanny na stronie STRAŻY GRANICZNEJ.Od 17 lipca każdy, kto przyleci do naszego kraju, musi wypełnić przez internet Kartę Lokalizacji Podróznego.  https://aplikacje.gov.pl/app/klp/#/home


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    KonsorcjumPBP

    Szukasz wakacji na Mauritius?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Mauritius Położenie Hotel położony na wschodniej części wyspy Mauritius nad przepiękną turkusową laguną. Zachowany jest w kolonialnym stylu łącząc legendy wyspy oraz tropikalną elegancję. Hotel dysponuje bezpośrednim dostępem do Oceanu. Pokoje Hotel dysponuje 174 pokojami o szerokim standardzie, co umożliwia spełnienie marzeń wszystkich gości. Pokoje wyposażone są w taras lub balkon z widokiem na ocean, klimatyzację, łazienkę wraz z wanną i prysznicem, telefon, TV wraz z programami satelitarnymi, minibar, suszarkę do włosów, możliwość przygotowania kawy lub herbaty, sejf. Do dyspozycji gości 5 restauracji, 2 bary, basen o wielkości 2 tysięcy metrów kwadratowych, mini klub dla dzieci oraz nastolatków, centrum konferencyjne na 90 osób z pełnym wyposażeniem multimedialnym, centrum biznesowe, możliwość wynajęcia samochodu, sklepy na terenie hotelu, fryzjer, centrum spa z masażami, biblioteka, pokój gier. Możliwość skorzystania ze sportów wodnych jak - windsurfing, kajaki, nurkowanie, narty wodne (bezpłatne), a także sala gimnastyczna, sauna, siatkówka, tenis, mini-golf. Na terenie hotelu znajduje się centrum Spa wraz z masażami oraz zabiegami upiększającymi. Hotel każdego wieczoru zapewnia rozrywki dla swoich gości.

    CENA ZAWIERA

    bilet lotniczego Warszawa-Mauritius-Warszawa w kwocie( min. 3120 PLN osoba dorosła oraz min. 2520 PLN dziecko 2-12 lat), transfer lotnisko- hotel-lotnisko, zakwaterowanie w wybranym hotelu, wyżywienie wg opisu, opieka anglojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta, ubezpieczenie KL i NW, bagaż.

    CENA NIE ZAWIERA

    napiwków za usługi lokalnych przewodników, wydatków własnych.

    UWAGI

    1. Na Mauritius nie obowiązują wizy przy pobycie do 180 dni. 2.Przy wylotach w okresie "Wysokiego Sezonu" obowiązuje dopłata do biletu lotniczego (zgodnie z taryfą linii lotniczej, na której został zarezerwowany przelot). 3.Cena przelotu została podana w najniższej taryfie obowiązującej na przelot w okresie ważności powyższej taryfy. W przypadku niedostępności tej taryfy istnieje możliwość rezerwacji biletu w innej wyższej, za odpowiednią dopłatą. 4. Konsorcjum PBP umożliwia opiekę polskiego rezydenta podczas trwania pobytu na miejsce. Koszt od osoby to 120 Eur. 5. Kategoria hotelu odpowiada kategoryzacji lokalnej danego kraju. 6. Niniejsza oferta wymaga potwierdzenia po dokonaniu wpłaty zaliczki. Organizator potwierdza lub anuluje założoną rezerwację w ciągu 48 h (tylko w dni robocze pon-pt 10-18). W przypadku braku potwierdzenia ze strony organizatora zwrot 100% wpłaty. Podane ceny skalkulowane są dla najniższej taryfy biletów lotniczych, obowiązującej w okresie ważności cennika. W przypadku nie dostępności tej taryfy istnieje możliwość rezerwacji biletu w innej wyższej - za odpowiednią dopłatą. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego.


    Wycieczka pochodzi z oferty Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company, które działa już od ponad 27 lat. To w pełni polska firma z bogatym doświadczeniem na rynku turystycznym, tworzona przez pełen pasji zespół pasjonatów, będących jednocześnie ekspertami w swojej branży.

    W ofercie Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel znajdują się zarówno wycieczki pobytowe oraz objazdowe do ponad stu kierunków egzotycznych, takich jak Indie, Meksyk, USA, Izrael, Kuba, Malediwy i Seszele, Chiny,  Floryda, Hawaje, Jawa czy Sri Lanka. Istnieje także możliwość zorganizaowania wyjazdów na specjalne uroczystości czy według szczegółowych życzeń klientów.

    Dzięki wieloletniej współpracy z najlepszymi liniami lotniczymi, biurami podróży za granicą, a także innymi przedstawicielami branży turystycznej,  Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company intensywnie rozszerza swoją działalność proponując bardzo zróżnicowane programy, skierowane do różnych grup klientów.

    Rzetelność i  wysoki poziom świadczonych usług potwierdza członkowstwo w Polskiej Izbie Turystyki, a także w Polskim Związku Organizatorów Turystyki. Jako jedyne biuro w Polsce Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company zostało nagrodzone Godłem Fundacji Teraz Polska. 


    Ecco Travel

    Szukasz wakacji na Mauritius?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Mauritius

    Opis

    • Duże, luksusowe apartamenty z klimatyzacją 
    • Centrum SPA z gabinetami zabiegowymi na świeżym powietrzu oraz własną linią kosmetyków
    • Podgrzewany basen o powierzchni 2000 m2
    • Pięć restauracji oferujących bufety tematyczne
    • Piękny ogród oraz malownicze widoki
    • Bogata formuła all inclusive
    • Siłownia posiada nowoczesną bieżnię z ekranem i dostępem do Internetu
    • Hotel produkuje własne piwo, ma dużą kolekcję rumów i wypalaną na miejscu kawę

    Lokalizacja

    w Belle Mare, ok. 10 km od miejscowości Flacq z centrum handlowym i sklepami, ok. 50 km od Port Louis, ok. 45 km od lotniska, ok. 500 m od plaży.

    Wyposażenie

    liczba pokoi: 256, restauracje: 2, restauracje a'la carte: 3, bary: 2, windy: 1, lobby, recepcja 24h, ogród, kawiarnia, budka telefiniczna, taras słoneczny, jubiler, sklep z pamiątkami, internet bezprzewodowy, sejf (płatny), room service (płatny), pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), wypożyczalnia samochodó, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

    Pokoje

    powierzchnia pokoi ok. 60 m2, klimatyzacja indywidualnie sterowana, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, telewizja satelitarna, telefon, sejf, zestaw do parzenia kawy/herbaty, mini bar (płatny), taras/balkon Typ pokoju -

    Zakwaterowanie w pokoju junior suite w cenie.

    Plaża

    prywatna, piaszczysta, łagodne zejście, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki z materacami i ręczniki, czas na plaży umilają i o gości dbają tzw. Beach Boys

    Sport na plaży

    kajaki, narty wodne, rowery wodne, snurkowanie, windsurfing, rejs statkiem ze szklanym dnem

    Sport i fitness

    2 korty tenisowe z oświetleniem, centrum fitness, siatkówka plażowa, gimnastyka w wodzie, SPA (płatne).

    Rozrywka

    animacje dla dorosłych i dla dzieci

    Dla dzieci

    animacje dla dzieci, brodzik, bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem, plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (3-11 lat), opiekunka (płatna).

    Wyżywienie

    śniadania, możliwość dopłaty do obiadokolacji, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive.

    All Inclusive

    Śniadanie (7.30-10.30), obiad (12.00-15.30), kolacja (19.30-22.00) w formie bufetu w wyznaczonej restauracji; kawa, herbata w wyznaczonym barze (15.30-17.30); lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-23.00).

    Informacje dodatkowe

    Restauracje: The Kitchen - główna, dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne dania wegetariańskie, The Beach - a la carte, obsługa kelnerska, kuchnia śródziemnomorska, Senses - a la carte, kuchnia indyjska, East - dania w formie bufetu i a la carte, kuchnia azjatycka, dostępne dania wegetariańskie; w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci; podczas kolacji obowiązuje strój formalny - panowie długie spodnie.

    Świadczenia

    • przelot na trasie Polska - Mauritius - Polska z przesiadką w porcie europejskim lub Dubaju
    • opłaty lotniskowe
    • ubezpieczenie KL, NNW
    • transfery lotnisko - hotel, hotel - lotnisko
    • zakwaterowanie w hotelu zgodnie z wybraną ofertą
    • opieka polskojęzycznego przedstawiciela

     

    Dodatkowo płatne

    • dopłaty do wylotu z lotniska lokalnego
    • dopłaty do pokoju pojedynczego
    • dopłat do pokoi o wyższym standardzie
    • wycieczek fakultatywnych
    • miejsca obok siebie w samolocie za dodatkową opłatą (o cenę i dostępność zapytaj sprzedawcę).

    Informacja o możliwych dopłatach dostępna w formularzu rezerwacji.

     

    Obsługa na miejscu

    Obsługa polskojęzycznego przedstawiciela.

    Informacje wizowe

    Wizy nie są wymagane, o ile suma dni pobytu w roku nie przekroczy 180 dni. Wymagany paszport ważni minimum 6 miesięcy.


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Travel, które jest jednym z największych w Polsce organizatorów egzotycznych wakacji. Wraz z Biurem Podróży Ecco Holiday od kilku lat spełnia turystyczne marzenia swoich klientów.

    Biuro Podróży Ecco Travel specjalizuje się w szczególności w organizacji wycieczek objazdowych do Chin, Japonii, Tajlandii, Indonezji, Emiratów Arabskich, Meksyku i na Kubę. Ich programy zawsze cieszą się ogromną popularnością wśród klientów. Profesjonalni piloci, doskonała obsługa klienta zarówno przed wylotem jak i w trakcie wyjazdu, a także doskonale skonstruowane wycieczki objazdowe sprawiły, że dziś biuro ma mnóstwo świetnych opinii. Wszystkie oferty oparte są wyłacznie na przelotach rejsowych by zapewnić komfort transportu i doskonałe wspomnienia z podróży.

    Możliwe jest także przygotowanie wyjazdu wypoczynkowego w popularnej formule all inclusive. Biuro Podrózy Ecco Travel jest w stanie spełnić wszystkie marzenia klientów, nawet w zakresie organizacji malowniczych ślubów i innych nietypowych imprez.


    BestReisen

    Szukasz wakacji na Mauritius?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Luksusowy hotel w przepięknym otoczeniu z przestronnymi pokojami będzie wspaniałym wyborem dla grupy znajomych lub rodzin z dziećmi. Charakterystyczne akcenty Kelly Hoppen oferują przyjemny i głęboko odmienny wygląd tradycyjnej architektury mauretańskiej.  Szeroki wachlarz atrakcji na terenie obiektu sprawi, że każdy znajdzie coś wyjątkowego dla siebie.

    Położenie

    Na północno-wschodnim wybrzeżu, około 45 km od międzynarodowego lotniska na Mauritiusie oraz 50 km od stolicy Port Louis. W otoczeniu przepięknej plaży i błękitów oceanu.

    Wyposażenie

    Obszerny kompleks hotelowy składa się z 174 pokoi typu Suites. Do dyspozycji gości jest 24-godzinna recepcja, usługi Concierge, bezprzewodowy dostęp do Wifi, kilka basenów, restauracji, barów i kafejek, butiki, dostęp do sportów lądowych oraz wodnych, centrum fitness i Spa, sale konferencyjne, wynajem aut.

    Pokoje

    W ofercie dostępne są pokoje typu Junior Suite (ok 60 m kw.) oraz pokoje Family Suite (2 łączone drzwiami Junior Suite). Pozostałe rodzaje pokoi na zapytanie. Pokoje Junior oraz Family Suite posiadają widok na morze. Wyposażone są w: łóżko King Size, balkon lub taras, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka z wanną i prysznicem, TV, minibar, sejf, suszarka, zestaw do przyrządzenia kawy i herbaty, bezpłatny dostęp do Wifi.

    Wyżywienie

    BB - śniadania HB - śniadania i obiadokolacje AI - All Inclusive Posiłki serwowane w formie bufetu. Śniadania w godz. 7:30-10:30, Lunch 12:30-15:30, Kolacja 19:00-22:30. W opcji AI serwowane są przekąski, napoje alkoholowe lokalne oraz bezalkoholowe w restauracjach i barach o wyznaczonych porach.

    Sport i rozrywka

    Kilka basenów, niektóre z podgrzewaną wodą, jacuzzi, centrum fitness, Spa, sauna, salon piękności, animacje dzienne i wieczorne, sporty wodne i lądowe.

    Dla dzieci

    Łóżeczko na zapytanie, animacje dzienne i wieczorne, opieka (odpłatnie).

    Uwagi

    Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt. Na pobyt turystyczny wiza nie jest potrzebna. Należy posiadać paszport, którego termin ważności w dniu powrotu, nie jest krótszy niż 6 miesięcy.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, opiekę anglojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    SpaDreams

    Szukasz wakacji na Mauritius?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    5

    Kraj

    Mauritius

    Kraj

    Mauritius

    Region

    Wschodnie Wybrzeże

    Miasto

    Belle Mare

    Szczegółowy opis LUX* Belle Mare

    Uzdrowisko

    Położony przy piaszczystej plaży Belle Mare, na wschodnim wybrzeżu, z widokiem na lagunę, idealną do kąpieli. Ok. 50 km od lotniska.

    Pokoje

    174 apartamenty w dwupoziomowych, pokrytych strzechą budynkach, położonych w ogrodzie. Apartamenty Junior (60 m2) z łazienką / oddzielnym prysznicem i WC, suszarką do włosów, łóżka królewskie, szlafrok, kapcie, klimatyzacja, wentylator sufitowy, telefon, telewizja satelitarna, odtwarzacz DVD, kącik wypoczynkowy, balkon lub taras z widokiem na morze. Apartamenty Pool Junior (ok. 60 m2) z widokiem na basen i morze. Apartamenty Beach Junior (ok. 60 m2) z widokiem na morze i blisko plaży. Odremontowane apartamenty LUX* Junior mają takie samo wyposażenie jak apartamenty Junior, lecz są nowocześniejsze, jaśniejsze i mają prostszy, bardziej elegancki wystrój.

    Wyżywienie

    Restauracje z owocami morza i potrawami z grila; kuchnia miejscowa i międzynarodowa. Obiadokolacja z obfitym bufetem śniadaniowym, wieczorem posiłki z karty lub bufet w jednej z restauracji. Możliwa również obiadokolacja w formie obiadu z karty. W przypadku pełnego wyżywienia obiad z karty. W przypadku oferty All inclusive dodatkowo przekąski w barze lub pakiet lunchowy. Herbata popołudniowa, minibar (codziennie), zróżnicowane narodowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe. Bary.

    Wellness & SPA

    Basen: (ok. 2000 m2) z widokiem na lagunę.

    Lux* Me Spa (otwarte w godzinach 9-20) z sauną, łaźnią turecką i jacuzzi oferuje relaksującą atmosferę. Możliwość wykupienia zabiegów upiększających i masaży na miejscu. Centrum fitness, joga, siatkówka plażowa, tenis stołowy, 2 korty tenisowe (sztuczne oświetlenie, rakiety, piłki), boccia, żeglowanie, snorkeling, rowerki wodne, gimnastyka w wodzie, program rozrywkowy wieczorami, kino na otwartym powietrzu. Nurkowanie (PADI), bilard, katamaran, rowery, łódka motorowa i wędkarstwo morskie za opłatą.

    Informacje dodatkowe

    PRZYJAZD Lotnisko: Mauritius (MRU), ok. 75 km.

    TRANSFER (w obie strony): Z lotniska MRU taksówka FIT92141 w cenie 128 euro / samochód (1-3 osób).

    INFORMACJE Zniżki dla dzieci: na zapytanie. Znajomość języka angielskiego konieczna.

    Nazwa hotelu

    LUX* Belle Mare

    Krótko o LUX* Belle Mare

    Luksusowe apartamenty w tropikalnym ogrodzie. LUX* Me Spa z szeregiem relaksujących zabiegów SPA.

    Nazwa programu

    Rajskie odprężenie

    Opis programu

    Relaks jak w raju. Zrób dla siebie coś dobrego.

    • wstęp na baseny i do centrum fitness, sprzęt do nurkowania z rurką
    • joga, tai chi, siatkówka, narty wodne i gimnastyka w wodzie, rowerek wodny, żeglowanie, snorkeling
    • leżaki, parasole plażowe, ręczniki kąpielowe przy basenie i na plaży
    • telefon domowy (połączenie z numerami stacjonarnymi do niektóych krajów bezpłatne)
    • Wi-Fi


    Dertour Polska

    Szukasz wakacji na Mauritius?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Nazwa obiektu

    LUX Belle Mare Villas

    Kategoria

    *****+

    Miejscowość

    Belle Mare

    Region

    Belle Mare

    Kod

    MRU03115 IO

    Zalety

    Eleganckie i nowoczesne wille z basenem położone przy jednej z najpiękniejszych plaż wyspy. Całodobowy serwis kamerdynera. 3-min. masaż na osobę. Przy wczesnym przyjeździe możliwość spożycia śniadania w hotelu.

    Położenie

    Hotel LUX* Belle Mare jest jednym z najbardziej renomowanych miejsc na wyspie. Znajduje się przy przepięknej plaży.

    Opis

    Luksusowy hotel, wyremontowany latem 2014 r., emanujący nowoczesnym blaskiem. Hotel zapewnia wiele niespodzianek i niezapomnianych przeżyć, np. poszukiwanie `Message in a Bottle`, w międzyczasie lody w stacji `Ici`, skok do ogromnego basenu i na koniec smaczna kawa z własnej palarni kawy, kawiarni `Cafe LUX`. W barze na plaży można zamówić drinka.

    Wyżywienie

    Śniadanie w formie bogatego bufetu w restauracji `M.I.X.E` w cenie. Możliwość rezerwacji z 2 posiłkami dziennie (H), 3 posiłkami dziennie (V) lub All Inclusive (I). Obiad można spożywać w jednej z 3 restauracji, a kolację w jednej z 4 restauracji znajdujących się na terenie obiektu, oferujących dania kuchni międzynarodowej, śródziemnomorskiej, chińskiej i indyjskiej (częściowo za dopłatą). Szczegóły w biurze podróży.

    Zakwaterowanie (pokoje)

    Przestronne wille stylowo urządzone przy użyciu nowoczesnych i kolorowych elementów, co tworzy harmonijne i wygodne poczucie przestrzeni. Wszystkie wille są skierowane w stronę morza i mają przepiękny widok na lagunę. Strefa dzienna oferuje duży kącik wypoczynkowy, TV, odtwarzacz DVD, iPad Mini, WLAN. Komfortowa sypialnia z garderobą i łazienką z wanną i prysznicem, oddzielnym prysznicem i oddzielnym WC. Łazienka jest wyposażona we wszystkie niezbędne akcesoria. Wille mają ponadto klimatyzację, minibar, zestaw do parzenia kawy i herbaty, sejf. Aneks kuchenny, z którego może korzystać osobisty kamerdyner, będący na życzenie przez całą dobę do dyspozycji.

    Pokój typ 1

    OAX = Ocean Villa, ok. 160 m kw. razem z częścią zewnętrzną (8). Wille mają 1 sypialnię, rozległy pokój dzienny i część zewnętrzną. Również do samodzielnego wykorzystania.

    Pokój typ 2

    OUX = Beachfront Villa, ok. 180 m kw. razem z częścią zewnętrzną (2). Nieco przestronniejsze, położone w 1. rzędzie od plaży, ze wspaniałym widokiem i bezpośrednim dostępem do plaży i laguny. Również do samodzielnego wykorzystania.

    Pokój typ 3

    OIX = Prestige Villa, ok. 255 m kw. razem z częścią zewnętrzną (2). Najprzestronniejsze wille, z drugą sypialnią. Również do samodzielnego wykorzystania.

    Sport, rozrywka, wellness

    Wellness - dla strefy `LUX Me Spa` eksperci stworzyli kreatywny koncept, przedstawiający symbiozę pomiędzy dobrą kondycją, odżywianiem, relaksem i dobrym samopoczuciem. Wykonywane są tutaj różnorodne zabiegi.

    Warto wiedzieć

    Honeymoon Special - oferty dla nowożeńców oraz podróży jubileuszowych. Należy zgłosić przy rezerwacji.

    Transfery

    Możliwość rezerwacji transferu z / na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    MP506102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

    Nekera

    Szukasz wakacji na Mauritius?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    MAURITIUS

    Położenie

     bezpośrednio przy piaszczystej plaży Belle Mare. Transfer z lotniska ok. 1,5 godziny.

    Plaża

     długa piaszczysta plaża bezpośrednio przy hotelu. Leżaki i parasole na plaże bez opłaty.

    Wyposażenie

     resort dysponujący 174 suitami. Do dyspozycji gości restauracja główna, restauracja przy plaży, kilka restauracji a la carte, kilka barów, kawiarnia LUX i sklepy. Duży kompleks hotelowy ze strefą relaksacyjną dla dorosłych. Leżaki, parasole i ręczniki przy basenie bez opłaty. 

    Wyżywienie

     ze śniadaniem, dwoma lub trzema posiłkami. Bufet śniadaniowy, na kolacje menu a la carte lub bufet. Przy rezerwacji 2 posiłków możliwe za dopłatą korzystanie z obiadów . All Inclusive: trzy posiłki w formie bufetu. W południe możliwy także obiad a la carte w restauracji na plaży. Przekąski w barze. Kolacja możliwa w restauracji a la carte . Po południu herbata w godz. 15.30.-17.30. Wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe w barach i restauracjach. Minibar uzupełniany codziennie. Kawiarnia LUX, lody.

    Internet

     WIFI w lobby bez opłaty.

    Zakwaterowanie

    junior suity  ok. 60 m kw., ze strefą wypoczynkową, ekspresem do kawy, garderobą, minibarem, klimatyzacją, wentylatorem sufitowym, sejfem, TV sat, odtwarzaczem DVD, telefonem, łazienką z wanną lub prysznicem, płaszczem kąpielowym, balkonem lub tarasem od strony ogrodu. Junior suity komfort plusok. 60 m kw., na wyższych piętrach, od strony morza. Junior suity z widokiem na basen  ok. 60 m kw., z wanną i prysznicem, balkonem lub tarasem. Junior suity z widokiem na plażę  ok. 60 m kw., łazienka z wanną lub prysznicem, balkon lub taras z widokiem na morze, bliżej plaży. Junior suity Romantic  ok. 60 m kw., łazienka z wanną i prysznicem, balkon lub taras, widok na ogród. Suity ocean  ok. 90 m kw., łazienka z wanną lub prysznicem, balkon lub taras z fantastycznym widokiem na lagunę. Willa ocean ok. 160 m kw., urządzona w jasnych barwach, pokój wypoczynkowy z kącikiem do jedzenia, klimatyzacja, wnęka kuchenna, wentylator sufitowy, internet, garderoba, łazienka z 2 umywalkami, wanną i prysznicem, prywatny taras i prywatny podgrzewany basen, serwis kamerdynera. Willa beach frontok. 180 m kw., dodatkowo ogródek z prysznicem na zewnątrz, widok na morze. Willa prestige  ok. 255 m kw., 2 sypialnie z 2 łazienkami i większy ogród. Goście willi mogą jeść posiłki na miejscu.

    Sport

    gimnastyka w wodzie, siatkówka, siłownia, łódka ze szklanym dnem, kajaki, snorkling, żeglowanie, surfing, 2 korty tenisowe, tenis stołowy, rowery wodne, narty wodne, joga. Za opłatą wędkowanie, rowery, nurkowanie. W pobliżu za opłatą golf i jazda konno.

    Wellness

     centrum wellness LUX Me Spa. W cenie łaźnia parowa, sauna i whirlpool. Za opłatą zabiegi i masaże.

    Dzieci

     mini klub (3-11 lat), klub dla nastolatków (12-17 lat), brodzik.

    Rozrywka

     animacje, programy wieczorne, kino na świeżym powietrzu.

    Kategoria lokalna

     5 gwiazdek.

    Ważne informacje

     prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    Coral Travel Egzotyka

    Szukasz wakacji na Mauritius?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    5*

    REGION

    Mauritius East Coast

    OPIS

    Luksusowy hotel na Mauritiusie, położony jest przy plaży z miękkim, białym piaskiem turkusowymi wodami Oceanu Indyjskiego. Oferuje najbardziej spektakularne wschody słońca i zapierające dech w piersiach widoki. Schowany w bujnym tropikalnym ogrodzie w pobliżu urokliwej, sennej miejscowości Belle Mare zachęca do obcowania z egzotyczną naturą, wylegiwania się nad hotelowym basenem lub na plaży oraz relaksu hotelowym SPA.

    lokalizacja

    Wschodnie wybrzeże wyspy, Belle Mare, 50 km od Port Louis, 45 km od lotniska. Hotel usytuowany na powierzchni: 40000 m2.

    kategoria organizatora

    5*

    kategoria lokalna

    5*

    opis hotelu

    Na terenie hotelu: restauracje (5), bary (3), room service (płatny), pralnia (płatna), sale konferencyjne (2), basen odkryty.

    internet

    - Wi-Fi w częściach wspólnych bezpłatne

    plaża

    Przy hotelu, prywatna, piaszczysta, 600 m długości. Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe, płatne: bar na plaży.

    pokoje

    Zlokalizowane są w 24 budynkach:- budynek główny (liczba pięter: 1, liczba wind: 1)- 11 bungalowów (liczba pięter: 1)- 12 villi (liczba pięter: 1)Typy pokoi:- junior suity dla max. 4 os.: klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras- wellness junior suity dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras- junior suity pool/beach view dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras- ocean suity dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras- the lux suity dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras- the grand lux suity dla max. 3 os.: salon, jadalnia, 1 sypialnia, przepierzenie, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon- ocean ville dla max. 3 os.: salon, jadalnia, 1 sypialnia, basen, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), taras- beach front ville dla max. 3 os.: salon, jadalnia, 1 sypialnia, basen, bezpośredni dostęp do plaży, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), taras- prestige ville dla max. 5 os.: salon, jadalnia, 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, basen, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), aneks kuchenny, zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), taras- suity rodzinne dla max. 6 os.: 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras

    Wyżywienie

    - 3 restauracje, restauracje a la carte (2), bary (3)

    śniadanie

    - śniadanie (07:00-10:30) serwowane w restauracji "Mixe"

    śniadanie i obiadokolacja

    - śniadanie (07:00-10:30), obiadokolacja (19:00-22:30) serwowane w restauracji "Mixe"

    śniadanie, obiad i kolacja

    - śniadanie (07:00-10:00), kolacja (19:00-22:30) serwowane w restauracji "Mixe"All Inclusive(24h)- śniadanie (07:00-10:30), kolacja (19:00-22:30) serwowane w restauracji "Mixe"- wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholoweRestauracje a la carte- płatne. Wymagana rezerwacja.- 2x międzynarodowa "Duck Laundry", "Cafe Lux"

    z myślą o dzieciach

    - brodzik- miniklub dla dzieci w wieku 4-12- dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna- plac zabaw- menu i krzesełka dla dzieci w restauracji- opiekunka dla dzieci (płatna)- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    - korty do tenisa ziemnego (2)- oświetlenie kortów- tenis stołowy- rzutki- siatkówka plażowa- siłownia- animacje- sauna

    płatne

    - rakiety i piłki do tenisa ziemnego- lekcje tenisa- sporty wodne na plaży- centrum SPA- masaż- salon piękności

    dodatkowe informacje

    Połączenia lotnicze mogą/lub odbywają się z międzylądowaniem, ponadto niektóre rejsy mogą być tylko z bagażem podręcznym - w celu uzyskania informacji prosimy o kontakt z infolinią lub sprawdzenie naszego systemu online.Na miejscu opieka tylko anglojęzycznego rezydenta lub za opłatą polskojęzyczny.

    Aktualizacja opisu

    09.04.2021 11:45

    usługi dostępne w hotelu

    Wi-FiPrzy plażySPASiłowniaTenisMini KlubAll Inclusive 24HSerwis plażowySporty wodne

    Sale konferencyjne

    Pokoje 4 osobowePokoje 5 osobowePokoje 6 osobowe


    Neckermann

    Szukasz wakacji na Mauritius?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Mauritius, Mauritius

    Położenie

    bezpośrednio przy piaszczystej plaży Belle Mare. Transfer z lotniska ok. 1,5 godziny.

    Plaża

    długa piaszczysta plaża bezpośrednio przy hotelu. Leżaki i parasole na plaże bez opłaty.

    Wyposażenie

    resort dysponujący 174 suitami. Do dyspozycji gości restauracja główna, restauracja przy plaży, kilka restauracji a la carte, kilka barów, kawiarnia LUX i sklepy. Duży kompleks hotelowy ze strefą relaksacyjną dla dorosłych. Leżaki, parasole i ręczniki przy basenie bez opłaty. www.luxresorts.com.

    Wyżywienie

    Ze śniadaniem, dwoma lub trzema posiłkami. Bufet śniadaniowy, na kolacje menu a la carte lub bufet. Przy rezerwacji 2 posiłków możliwe za dopłatą korzystanie z obiadów (1 obiad w cenie przy rezerwacji pobytu min. 7 nocy).

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu. W południe możliwy także obiad a la carte w restauracji na plaży. Przekąski w barze . Kolacja możliwa w restauracji a la carte (za dopłatą). Po południu herbata w godz. 15.30.-17.30. Wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe w barach i restauracjach. Minibar uzupełniany codziennie. Kawiarnia LUX, lody.

    Internet

    WIFI w lobby bez opłaty.

    Zakwaterowanie

    Junior suity (A1-3C): ok. 60 m kw., ze strefą wypoczynkową, ekspresem do kawy, garderobą, minibarem, klimatyzacją, wentylatorem sufitowym, sejfem, TV sat, odtwarzaczem DVD, telefonem, łazienką z wanną lub prysznicem, płaszczem kąpielowym, balkonem lub tarasem od strony ogrodu. Junior suity komfort plus (A1-3K): ok. 60 m kw., na wyższych piętrach, od strony morza. Junior suity z widokiem na basen (A1-3G): ok. 60 m kw., z wanną i prysznicem, balkonem lub tarasem. Junior suity z widokiem na plażę (A1-3E): ok. 60 m kw., łazienka z wanną lub prysznicem, balkon lub taras z widokiem na morze, bliżej plaży. Junior suity Romantic (A1-2L): ok. 60 m kw., łazienka z wanną i prysznicem, balkon lub taras, widok na ogród. Suity ocean (A1-2D): ok. 90 m kw., łazienka z wanną lub prysznicem, balkon lub taras z fantastycznym widokiem na lagunę. Willa ocean (B1-2A): ok. 160 m kw., urządzona w jasnych barwach, pokój wypoczynkowy z kącikiem do jedzenia, klimatyzacja, wnęka kuchenna, wentylator sufitowy, internet, garderoba, łazienka z 2 umywalkami, wanną i prysznicem, prywatny taras i prywatny podgrzewany basen, serwis kamerdynera. Willa beach front (B1-2B): ok. 180 m kw., dodatkowo ogródek z prysznicem na zewnątrz, widok na morze. Willa prestige (B2-4C): ok. 255 m kw., 2 sypialnie z 2 łazienkami i większy ogród. Goście willi mogą jeść posiłki na miejscu.

    Sport

    gimnastyka w wodzie, siatkówka, siłownia, łódka ze szklanym dnem, kajaki, snorkling, żeglowanie, surfing, 2 korty tenisowe, tenis stołowy, rowery wodne, narty wodne, joga. Za opłatą wędkowanie, rowery, nurkowanie. W pobliżu za opłatą golf i jazda konno.

    Wellness

    centrum wellness LUX Me Spa. W cenie łaźnia parowa, sauna i whirlpool. Za opłatą zabiegi i masaże.

    Dzieci

    mini klub (3-11 lat), klub dla nastolatków (12-17 lat), brodzik.

    Rozrywka

    animacje, programy wieczorne, kino na świeżym powietrzu.

    Kategoria lokalna

    5 gwiazdek.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Neckermann X

    Szukasz wakacji na Mauritius?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Mauritius, Mauritius

    Położenie

    bezpośrednio przy piaszczystej plaży Belle Mare. Transfer z lotniska ok. 1,5 godziny.

    Plaża

    długa piaszczysta plaża bezpośrednio przy hotelu. Leżaki i parasole na plaże bez opłaty.

    Wyposażenie

    resort dysponujący 174 suitami. Do dyspozycji gości restauracja główna, restauracja przy plaży, kilka restauracji a la carte, kilka barów, kawiarnia LUX i sklepy. Duży kompleks hotelowy ze strefą relaksacyjną dla dorosłych. Leżaki, parasole i ręczniki przy basenie bez opłaty. www.luxresorts.com.

    Wyżywienie

    Ze śniadaniem, dwoma lub trzema posiłkami. Bufet śniadaniowy, na kolacje menu a la carte lub bufet. Przy rezerwacji 2 posiłków możliwe za dopłatą korzystanie z obiadów (1 obiad w cenie przy rezerwacji pobytu min. 7 nocy).

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu. W południe możliwy także obiad a la carte w restauracji na plaży. Przekąski w barze . Kolacja możliwa w restauracji a la carte (za dopłatą). Po południu herbata w godz. 15.30.-17.30. Wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe w barach i restauracjach. Minibar uzupełniany codziennie. Kawiarnia LUX, lody.

    Internet

    WIFI w lobby bez opłaty.

    Zakwaterowanie

    Junior suity (A1-3C): ok. 60 m kw., ze strefą wypoczynkową, ekspresem do kawy, garderobą, minibarem, klimatyzacją, wentylatorem sufitowym, sejfem, TV sat, odtwarzaczem DVD, telefonem, łazienką z wanną lub prysznicem, płaszczem kąpielowym, balkonem lub tarasem od strony ogrodu. Junior suity komfort plus (A1-3K): ok. 60 m kw., na wyższych piętrach, od strony morza. Junior suity z widokiem na basen (A1-3G): ok. 60 m kw., z wanną i prysznicem, balkonem lub tarasem. Junior suity z widokiem na plażę (A1-3E): ok. 60 m kw., łazienka z wanną lub prysznicem, balkon lub taras z widokiem na morze, bliżej plaży. Junior suity Romantic (A1-2L): ok. 60 m kw., łazienka z wanną i prysznicem, balkon lub taras, widok na ogród. Suity ocean (A1-2D): ok. 90 m kw., łazienka z wanną lub prysznicem, balkon lub taras z fantastycznym widokiem na lagunę. Willa ocean (B1-2A): ok. 160 m kw., urządzona w jasnych barwach, pokój wypoczynkowy z kącikiem do jedzenia, klimatyzacja, wnęka kuchenna, wentylator sufitowy, internet, garderoba, łazienka z 2 umywalkami, wanną i prysznicem, prywatny taras i prywatny podgrzewany basen, serwis kamerdynera. Willa beach front (B1-2B): ok. 180 m kw., dodatkowo ogródek z prysznicem na zewnątrz, widok na morze. Willa prestige (B2-4C): ok. 255 m kw., 2 sypialnie z 2 łazienkami i większy ogród. Goście willi mogą jeść posiłki na miejscu.

    Sport

    gimnastyka w wodzie, siatkówka, siłownia, łódka ze szklanym dnem, kajaki, snorkling, żeglowanie, surfing, 2 korty tenisowe, tenis stołowy, rowery wodne, narty wodne, joga. Za opłatą wędkowanie, rowery, nurkowanie. W pobliżu za opłatą golf i jazda konno.

    Wellness

    centrum wellness LUX Me Spa. W cenie łaźnia parowa, sauna i whirlpool. Za opłatą zabiegi i masaże.

    Dzieci

    mini klub (3-11 lat), klub dla nastolatków (12-17 lat), brodzik.

    Rozrywka

    animacje, programy wieczorne, kino na świeżym powietrzu.

    Kategoria lokalna

    5 gwiazdek.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Polska Neckermann

    Szukasz wakacji na Mauritius?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Mauritius, Mauritius

    Położenie

    bezpośrednio przy piaszczystej plaży Belle Mare. Transfer z lotniska ok. 1,5 godziny.

    Plaża

    długa piaszczysta plaża bezpośrednio przy hotelu. Leżaki i parasole na plaże bez opłaty.

    Wyposażenie

    resort dysponujący 174 suitami. Do dyspozycji gości restauracja główna, restauracja przy plaży, kilka restauracji a la carte, kilka barów, kawiarnia LUX i sklepy. Duży kompleks hotelowy ze strefą relaksacyjną dla dorosłych. Leżaki, parasole i ręczniki przy basenie bez opłaty. www.luxresorts.com.

    Dostęp do internetu

    WIFI w lobby bez opłaty.

    Kategoria lokalna

    5 gwiazdek.

    Zakwaterowanie

    Junior suity (A1-3C): ok. 60 m kw., ze strefą wypoczynkową, ekspresem do kawy, garderobą, minibarem, klimatyzacją, wentylatorem sufitowym, sejfem, TV sat, odtwarzaczem DVD, telefonem, łazienką z wanną lub prysznicem, płaszczem kąpielowym, balkonem lub tarasem od strony ogrodu. Junior suity komfort plus (A1-3K): ok. 60 m kw., na wyższych piętrach, od strony morza. Junior suity z widokiem na basen (A1-3G): ok. 60 m kw., z wanną i prysznicem, balkonem lub tarasem. Junior suity z widokiem na plażę (A1-3E): ok. 60 m kw., łazienka z wanną lub prysznicem, balkon lub taras z widokiem na morze, bliżej plaży. Junior suity Romantic (A1-2L): ok. 60 m kw., łazienka z wanną i prysznicem, balkon lub taras, widok na ogród. Suity ocean (A1-2D): ok. 90 m kw., łazienka z wanną lub prysznicem, balkon lub taras z fantastycznym widokiem na lagunę. Willa ocean (B1-2A): ok. 160 m kw., urządzona w jasnych barwach, pokój wypoczynkowy z kącikiem do jedzenia, klimatyzacja, wnęka kuchenna, wentylator sufitowy, internet, garderoba, łazienka z 2 umywalkami, wanną i prysznicem, prywatny taras i prywatny podgrzewany basen, serwis kamerdynera. Willa beach front (B1-2B): ok. 180 m kw., dodatkowo ogródek z prysznicem na zewnątrz, widok na morze. Willa prestige (B2-4C): ok. 255 m kw., 2 sypialnie z 2 łazienkami i większy ogród. Goście willi mogą jeść posiłki na miejscu.

    Wyżywienie

    Ze śniadaniem, dwoma lub trzema posiłkami. Bufet śniadaniowy, na kolacje menu a la carte lub bufet. Przy rezerwacji 2 posiłków możliwe za dopłatą korzystanie z obiadów (1 obiad w cenie przy rezerwacji pobytu min. 7 nocy).

    Sport

    gimnastyka w wodzie, siatkówka, siłownia, łódka ze szklanym dnem, kajaki, snorkling, żeglowanie, surfing, 2 korty tenisowe, tenis stołowy, rowery wodne, narty wodne, joga. Za opłatą wędkowanie, rowery, nurkowanie. W pobliżu za opłatą golf i jazda konno.

    Wellness

    centrum wellness LUX Me Spa. W cenie łaźnia parowa, sauna i whirlpool. Za opłatą zabiegi i masaże.

    Dzieci

    mini klub (3-11 lat), klub dla nastolatków (12-17 lat), brodzik.

    Rozrywka

    animacje, programy wieczorne, kino na świeżym powietrzu.

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu. W południe możliwy także obiad a la carte w restauracji na plaży. Przekąski w barze . Kolacja możliwa w restauracji a la carte (za dopłatą). Po południu herbata w godz. 15.30.-17.30. Wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe w barach i restauracjach. Minibar uzupełniany codziennie. Kawiarnia LUX, lody.


    Mapa Hotelu LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel)

    Opinie o Hotelu LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel)

    LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel) - możliwości zakwaterowania:

    Junior Suite jednoosobowy
    Beach View Junior Suite jednoosobowy
    JUNIOR SUITE DLA 1 OSOBY
    FAMILY SUITE
    Junior Suite dwuosobowy
    Junior Suite dwuosobowy z dostawką
    Junior Suite dwuosobowy z dostawką dla 2
    Beach View Junior Suite dwuosobowy
    Beach View Junior Suite dwuosobowy z dos
    Beach View Junior Suite dwuosobowy z dos
    BEACH -
    POOL-
    PRESGTIGE VILLA
    JUNIOR SUITE
    OCEAN SUITE
    THE GRAND LUX* SUITE
    WELLNESS JUNIOR SUITE
    LUX* SUITE
    BEACHFRONT VILLA
    OCEAN VILLA
    Family Suite
    Junior Suite
    Junior Suite
    Pool View Junior Suite
    Wellness Junior Suite
    LUX* Suite
    Beach View Junior Suite
    Ocean Villa
    Prestige Villa
    Beachfront Villa
    Suite
    Suite rodzinny

    LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel) - Możliwości wyżywienia:


    LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel) - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel LUX Belle Mare (ex. Beau Rivage Hotel)? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00