cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Club Calimera Akassia Swiss Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club Calimera Akassia Swiss Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club Calimera Akassia Swiss Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club Calimera Akassia Swiss Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club Calimera Akassia Swiss Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club Calimera Akassia Swiss Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club Calimera Akassia Swiss Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club Calimera Akassia Swiss Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club Calimera Akassia Swiss Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club Calimera Akassia Swiss Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club Calimera Akassia Swiss Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club Calimera Akassia Swiss Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club Calimera Akassia Swiss Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club Calimera Akassia Swiss Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club Calimera Akassia Swiss Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club Calimera Akassia Swiss Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club Calimera Akassia Swiss Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club Calimera Akassia Swiss Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club Calimera Akassia Swiss Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Club Calimera Akassia Swiss Resort, Morze Czerwone
1 / 20
Ocena
hotelu:
4.8 / 5
Najbliższy termin
22.12 - 29.12
już od 4295 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
02.07 - 03.07
już od 273 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Club Calimera Akassia Swiss Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Club Calimera Akassia Swiss Resort
star 4

Egipt: Morze Czerwone: Marsa el Alam
Ocena hotelu Club Calimera Akassia Swiss Resort:
4.8 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Club Calimera Akassia Swiss Resort:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 22 grudnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 02 lipca 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Club Calimera Akassia Resort to moc zabawy dla dzieci i dorosłych! Młodszych zapraszamy do największego w rejonie aquaparku, starszych z kolei zachęcamy do nurkowania - rafa koralowa położona jest tuż przy hotelu. To idealna propozycja zarówno dla miłośników plażowania, nurkowania, a przede wszystkim dla aktywnych osób i rodzin z dziećmi. Pobyt w hotelu Club Calimera Akassia to gwarancja rewelacyjnych wakacji w Egipcie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, przy piaszczystej plaży z rafą koralową i łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • komfortowe pokoje, świetne zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 baseny, 2 baseny ze sztucznymi falami, basen olimpijski, brodzik dla dzieci, ponad 20 zjeżdżalni
  • bardzo dobre wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Hotel Club Calimera Akassia Swiss Resort w ofercie Biura podróży:

Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Club Calimera Akassia Resort to moc zabawy dla dzieci i dorosłych! Młodszych zapraszamy do największego w rejonie aquaparku, starszych z kolei zachęcamy do nurkowania - rafa koralowa położona jest tuż przy hotelu. To idealna propozycja zarówno dla miłośników plażowania, nurkowania, a przede wszystkim dla aktywnych osób i rodzin z dziećmi. Pobyt w hotelu Club Calimera Akassia to gwarancja rewelacyjnych wakacji w Egipcie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, przy piaszczystej plaży z rafą koralową i łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • komfortowe pokoje, świetne zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 baseny, 2 baseny ze sztucznymi falami, basen olimpijski, brodzik dla dzieci, ponad 20 zjeżdżalni
  • bardzo dobre wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:

Otoczony egzotycznym ogrodem hotel położony ok. 35 km od lotniska w Marsa Alam i ok. 25 km od El Quseir. Razem z siostrzanym hotelem LTI Akassia Beach tworzy rozległy kompleks hotelowy.
Plaża:

Hotel posiada własną, piaszczystą plażę z łagodnym wejściem do morza. W pobliżu dostępna jest także rafa koralowa (wejście do morza z pomostu). Leżaki, parasole oraz ręczniki kąpielowe - bezpłatne.
Do dyspozycji gości:

Recepcja 24 - godz., maszyna do wymiany waluty (przy bramie wjazdowej do hotelu), mini centrum handlowe, apteka, usługi medyczne. Hotel posiada restaurację główną (bufet, kuchnia międzynarodowa), 2 restauracje a'la carte (kuchnia orientalna, owoce morza), kilka barów: lobby bar, bar na plaży, bary przy basenach oraz Shisha Cafe. Na terenie kompleksu znajdują się 3 baseny zewnętrzne, 2 baseny ze sztucznymi falami, basen olimpijski oraz brodzik dla dzieci. Leżaki, parasole oraz ręczniki kąpielowe - bezpłatnie. Goście mogą korzystać z jednego z największych aquparków w tej części wybrzeża - ponad 20 zjeżdżalni dla dzieci i dorosłych oraz leniwa rzeka! Ponadto 2 korty tenisowe, siłownia, sauna, łaźnia, masaże oraz SPA (dodatkowo płatne).
Pokoje:

Hotel oferuje zakwaterowanie w ponad 450 wygodnych pokojach, ulokowanych w niskich budynkach. Standardowe pokoje 2-osobowe (możliwość 1 dostawki dla osoby dorosłej lub 2 dostawek dla dzieci), wyposażone w łazienkę (wanna, wc, suszarka do włosów), klimatyzację, TV-sat, sejf, telefon, mini bar (płatny) oraz balkon lub taras.
Dla rodzin 2+2 dostępne większe pokoje rodzinne, składające się z 2 pomieszczeń połączonych wewnętrznymi drzwiami (wyposażenie jak w pokojach standardowych).
Wyżywienie:

All Inclusive: śniadania (07:00-10:00), obiady (12:30-14:30) i kolacje (19:00-22:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej. Dodatkowo: późne śniadanie (10:00-12:00), ciepłe przekąski, ciastka i lody (15:00-18:00) oraz wieczorne przekąski (23:00-24:00) w wybranych restauracjach i barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10:00-24:00) w wybranych restauracjach i barach. Za dodatkową opłatą posiłki w restauracji a'la carte, drinki, napoje butelkowane i w puszkach oraz alkohole importowane. Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany zakresu usług objętych formułą all inclusive (np. godzin serwowania posiłków).
Program sportowy i animacyjny:

Całodzienne animacje - sporty i zabawy, aerobik, gimnastyka, rzutki, boccia, siatkówka plażowa, koszykówka, piłka nożna, łucznictwo, water polo, nauka tańca oraz aqua park. Wieczorem lokalne show. Dla dzieci - mini klub (z animacjami), brodzik, zjeżdżalnie, plac zabaw. Tenis (za dodatkową opłatą oświetlenie i sprzęt), ponadto dodatkowo płatne: zabiegi SPA, jazda konna, jazda na wielbłądach, quady oraz centrum sportów wodnych i nurkowania.
Internet:

Internet Wf-Fi - w lobby bezpłatny, w pokojach internet - płatny (ok. 6 EUR/godz.).
Kategoria lokalna:

*****
Strona www:

Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 11lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatnej na lotnisku ok. 25 USD/os), wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Wycieczki lokalne

Luksor i Karnak

Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach, w programie: świątynia w Karnaku, Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad.
Cena ok. 135 USD
.
Nurkowanie głębinowe

Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie na rafach i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych instruktorów.
Cena ok. 85 USD.

Rejs łódką Sea Scope

Wypoczynek w Marsa Alam bez podziwiania rafy? Niemożliwe! Zapraszamy na ok. 1,5-godzinny rejs łodzią ze szklanym dnem dryfującą pomiędzy rafami. Możliwość podziwiania podwodnego świata pozostając na pokładzie łodzi.
Cena ok. 75 USD.

W galabiji przez El Quseir!

Popołudniowa wycieczka po najstarszym egipskim mieście nad Morzem Czerwonym - El Quseir. To jedno z niewielu nadmorskich miast, gdzie udało się zachować prawdziwe zwyczaje Egipcjan, nienaruszone jeszcze przez turystykę. Przebrani w tradycyjne regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy najstarszy meczet w mieście, kościół koptyjski oraz przespacerujemy się wąskimi uliczkami miasta. Następnie obiad w lokalnej restauracji rybnej. Po posiłku wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajduje się tradycyjna perfumeria oraz w coffee shopie, gdzie spróbujemy kawy z kardamonem lub herbaty z hibiskusa i zapalimy fajkę wodą.
Cena ok. 60 USD.

Nurkowanie - wyspy Qulaan

Fantastyczna wycieczka statkiem na wyspy Qulaan - niewielkie, rajskie wyspy rozrzucone po Morzu Czerwonym, otoczone bajkowymi rafami! Podczas wycieczki zaplanowane są 2 ponad godzinne postoje na snurkowanie (sprzęt do snurkowania w cenie). Podczas nurkowania duża szansa, że dołączą do nas delfiny! W cenę wycieczki wliczony jest lunch.
Cena ok. 70 USD.

Super wyprawa 2 w 1- pustynia i rafy!

Wyprawę rozpoczniemy od około 2-godzinnej przejażdżki quadami po pustyni - przemierzając rozległą pustynię, otoczoną majestatycznymi górami poczujemy się jak prawdziwi odkrywcy! Po dawce adrenaliny będziemy mieć okazję odpocząć w wiosce beduińskiej przy przekąsce oraz herbacie z hibiskusa. Dalej przejedziemy do zatoki Marsa Mobarak, czyli zatoki żółwi. Czas na kąpiele wodne i słoneczne, a także snurkowanie na jednej z najpiękniejszych raf koralowych w rejonie Marsa Alam.
Cena ok. 75 USD

Dom Żółwi

Wspaniala morska wyprawa do miejsca, gdzie olbrzymie żółwie Morza Czerwonego stworzyły swój dom. Wypływamy z pięknej mariny w Port Ghalib i rozpoczynamy naszą przygodę, w czasie której planowane są trzy postoje na snurkowanie. Obiad na statku w cenie.
Cena ok. 55 USD

Asuan i Abu Simbel

Dwudniowa wycieczka autokarowa: pierwszego dnia zwiedzimy Wielką Tamę Asuańską oraz świątynię Izydy, mieszczącą się na wyspie File. Następnie nocleg w Asuanie (na statku lub w hotelu). Wczesnym rankiem wyjazd z Asuanu i przejazd do Abu Simbel - monumentalnych i zachwycających świątyń faraona Ramzesa II i jego żony Nefretari. Następnie przejazd do Edfu, gdzie zobaczymy świątynię Horusa. Cena zawiera 2 obiady, kolację oraz śniadanie.
Cena ok. 260 USD.

Quad safari

Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni oraz wizyta w beduińskiej wiosce, gdzie można poznać zwyczaje Beduinów i poznać prostotę ich życia.
Cena ok. 70 USD.

Dodatkowo
: Kair - samolotem (cena ok. 450 USD), rejsy łódką po Morzu Czerwonym (cena ok. 100 USD), wizyta w aquaparku Akassia (cena ok. 60 USD).
Uwaga! Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow , a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.
Inne

EGIPT MARSA ALAM - informacje ogólne

Wiza

Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
Czas

Taki sam jak w Polsce.
Język urzędowy

arabski - dialekt egipski
Waluta

EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w kantorach (w hotelach lub w bankach). Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Elektryczność

Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony

Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Napiwki

Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Orientacyjne ceny

Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l - 3 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od 2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta

Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Wyloty z:
Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
W regionie

Marsa Alam

Marsa Alam leży w południowej części wybrzeża Morza Czerwonego, będąc jednym z najmłodszych i najmniej zatłoczonych ośrodków turystycznych Egiptu. Ta część wybrzeża to kraina dziewicza, wybierana przez miłośników spokojnego wypoczynku, a także amatorów sportów wodnych. Rejon Marsa Alam znany jest jako raj dla nurków - cudownie kolorowe rafy koralowe oraz bogactwo ryb zachwycają turystów z całego świata. Jest to także znakomita baza wypadowa dla turystów pragnących zobaczyć zabytki Starożytnego Egiptu - Abu Simbel, Świątynię w Luksorze, Dolinę Królów, a także świątynię File.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Club Calimera Akassia Resort to moc zabawy dla dzieci i dorosłych! Młodszych zapraszamy do największego w rejonie aquaparku, starszych z kolei zachęcamy do nurkowania - rafa koralowa położona jest tuż przy hotelu. To idealna propozycja zarówno dla miłośników plażowania, nurkowania, a przede wszystkim dla aktywnych osób i rodzin z dziećmi. Pobyt w hotelu Club Calimera Akassia to gwarancja rewelacyjnych wakacji w Egipcie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, przy piaszczystej plaży z rafą koralową i łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • komfortowe pokoje, świetne zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 baseny, 2 baseny ze sztucznymi falami, basen olimpijski, brodzik dla dzieci, ponad 20 zjeżdżalni
  • bardzo dobre wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt / Marsa Alam

Opis oferty:

Idealny hotel na rodzinne wakacje! Na miejscu moc atrakcji i możliwość korzystania z jednego z największych aquaparków w Marsa Alam - kilkanaście zjeżdżalni, crazy river, basen ze sztuczną falą, minikluby dla dzieci, animacje dla całej rodziny. Do dyspozycji Gości są przestronne i bardzo wygodne pokoje, w których można zakwaterować 4-osobową rodzinę. Kilka restauracji i barów, zajęcia rekreacyjne, sporty wodne i plaża z piękną rafą koralową nie pozwolą nawet na chwilową nudę. Goście mogą korzystać z infrastruktury siostrzanego hotelu LTI Akassia Beach, w tym z orientalnej kawiarni, amfiteatru, sklepów i aquaparku.

POŁOŻENIE:

ok. 25 km od centrum EL QUSEIR, ok. 57 km od Port Ghalib, ok. 110 km od Marsa Alam; ok. 36 km od lotniska w Marsa Alam; transfer zbiorowy (lotnisko-hotel-lotnisko) w cenie, dla chętnych transfer indywidualny na zamówienie (min. 2 os. dorosłe): 199 PLN/2 strony (lotnisko-hotel-lotnisko)/os. dorosła, dziecko powyżej 2 lat; dzieci do 2 lat - bezpłatnie.

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysto-żwirkowa, zalecane obuwie ochronne, 2 pomosty, zejście do morza z pomostu, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; bar objęty all incluisve.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 2003 r., odnowiony w 2011 r. (pokoje), 444 pokoje, 38 budynków, do 2 pięter, przestronne lobby, całodobowa recepcja, Green House - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, restauracja na plaży - kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, 3 restauracje á la carte: Aqua Med - kuchnia włoska i międzynarodowa, Panorama - kuchnia włoska i orientalna, dostępne foteliki dla dzieci, wymagana wcześniejsza rezerwacja, La Vista - owoce morza, bar w lobby, bar przy basenie, bar przy aquaparku, bar na plaży; sklepy, bankomat, wymiana walut; centrum konferencyjne dla 150 osób, taras z widokiem na ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: room-service, opiekunka do dziecka, fryzjer; udogodnienia dla niepełnosprawnych (pokoje, podjazdy); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 60 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizor, telefon, zestaw do kawy/herbaty, sejf; za opłatą: minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na morze na zamówienie, za dopłatą;

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 75 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

3 baseny, w tym jeden podgrzewany w sezonie zimowym, słodka woda, basen główny, ok. 1400 m², gł. 1,1-1,5 m, wydzielona część dla dzieci, ok. 60 m² , gł. 0,6 m, basen olimpijski, ok. 2200 m², gł. 1,5-1,9 m, basen ze sztuczną falą, ok. 650 m², gł. do 1,6 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; aquapark przy hotelu LTI Akassia Beach: 12 zjeżdżalni dla dorosłych, 6 zjeżdżalni dla dzieci, 2 multi zjeżdżalnie, basen ze sztuczną falą, crazy river, rafting slide, Aqua Tower dla dzieci; 2 korty tenisowe (1 godz./pokój bezpłatnie, później 3 EUR/godz.) z wypożyczalnią sprzętu (ok. 3 EUR/godz.), tenis stołowy, łucznictwo, boccia, rzutki, siatkówka plażowa; plac zabaw dla dzieci, miniklub (3-9, 10-12 lat), klub dla nastolatków (13-18 lat), dyskoteka, amfiteatr, animacje dla dorosłych i dzieci: zajęcia sportowe, wieczorne pokazy; za opłatą: nurkowanie; centrum wellness: bezpłatnie: siłownia; płatne: jacuzzi, masaże, sauna.

UDOGODNIENIA DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH:

• osoba na wózku inwalidzkim może swobodnie poruszać się z pokoju do recepcji, restauracji, baru, basenu i ogrodu • podjazdy dla wózków inwalidzkich: główne wejście do hotelu, hol i basen Pokój: • 4 pokoje, na parterze (na zapytanie) • szerokość drzwi wejściowych do pokoju nie mniejsza niż 90 cm • przestrzeń w pokoju: 21,9 m² • przestrzeń na tarasie/balkonie: 7,56 m² Łazienka: • szerokość drzwi do łazienki: 90 cm • taśmy antypoślizgowe na podłodze • prysznic: poręcz, taśmy antypoślizgowe, krzesło prysznicowe opuszczane ze ściany na wysokości 45 cm • wysokość toalety - 45-50 cm, poręcze przy toalecie • lustro nie wyżej niż 100 cm od posadzki • umywalka nie wyżej niż 80 cm i nie niżej niż 65 cm • przestrzeń w łazience: 7 m² Basen: • poręcze ułatwiające wejście do basenu Plaża: • podjazd do plaży • nawierzchnia prowadząca do plaży: beton

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), kolacja (18.00-21.00) w formie bufetu w restauracji Green House, późne śniadanie (10.00-12.00) w formie bufetu w barze przy basenie, obiad (12.30-14.30) w formie bufetu w barze na plaży; przekąski w restauracji Aqua Med (15.00-18.00); napoje bezalkoholowe (7.00-24.00) i lokalne napoje alkoholowe (10.00-24.00) w wyznaczonych barach i restauracjach; raz na pobyt kolacja w restauracji á la carte Panorama (wymagana wcześniejsza rezerwacja); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0020/653390041-43, www.calimera.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fiwstęp do aquaparku


TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Club Calimera Akassia Resort to moc zabawy dla dzieci i dorosłych! Młodszych zapraszamy do największego w rejonie aquaparku, starszych z kolei zachęcamy do nurkowania - rafa koralowa położona jest tuż przy hotelu. To idealna propozycja zarówno dla miłośników plażowania, nurkowania, a przede wszystkim dla aktywnych osób i rodzin z dziećmi. Pobyt w hotelu Club Calimera Akassia to gwarancja rewelacyjnych wakacji w Egipcie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, przy piaszczystej plaży z rafą koralową i łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • komfortowe pokoje, świetne zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 baseny, 2 baseny ze sztucznymi falami, basen olimpijski, brodzik dla dzieci, ponad 20 zjeżdżalni
  • bardzo dobre wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Do dyspozycji gości

  • recepcja 
  • ogród 
  • taras słoneczny 
  • basen (zewnętrzny, ze słodką wodą)
  • basen (zewnętrzny, ze słodką wodą, ze zjeżdżalnią) 
  • basen sportowy (50 m, zewnętrzny, ze słodką wodą)
  • aquapark 
  • restauracja główna (z tarasem, kuchnia azjatycka, francuska, międzynarodowa, włoska, lokalna, śródziemnomorska, meksykańska, orientalna, turecka, ryby/owoce morza, dania z grilla) 
  • restauracja a la carte (włoska/orientalna, raz na pobyt za wcześniejsza rezerwacją)
  • 3 bary 

Wyposażenie

  •  Wi-Fi, w całym hotelu: w cenie
  • terminal internetowy: w cenie,
  • pralnia: za opłatą
  • parking, w zależności od dostępności
  • recepcja
  • ogród
  • taras
  • sklep z pamiątkami
  • minimarket

Dodatkowe udogodnienia

  • sklep z pamiątkami 
  • minimarket 
  • pralnia (płatna) 
  • parking 

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

444

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt domowych 

Sport i wellness

W cenie
  • siłownia 
  • aerobik
  • plażowa piłka nożna 
  • siatkówka 
  • siatkówka plażowa 
  • nurkowanie powierzchniowe
Płatne
  • strefa spa
  • sauna aromatyczna 
  • sauna parowa 
  • hammam 
  • masaże 
  • zabiegi kosmetyczne 
  • jazda konna (w ofercie firm zewnętrznych)
  • szkoła nurkowania SSI (w ofercie firm zewnętrznych)
  • tenis: korty, oświetlenie, wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa

rozrywka

  • międzynarodowe animacje dla dorosłych
  • wieczory tematyczne
  • przedstawienia
  • muzyka na żywo

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój rodzinny FZX1
  • 2-4 os.
  • ok. 75 m2
  • widok na basen
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja
  • sejf: w cenie
  • telefon
  • TV sat.
  • lodówka
  • prysznic
  • suszarka do włosów
  • WC
  • Wi-Fi: w cenie
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
  • 1-4 os.
  • ok. 50 m2
  • widok na morze
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja
  • sejf: w cenie
  • telefon
  • TV sat.
  • lodówka
  • suszarka do włosów
  • WC
  • Wi-Fi: w cenie
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-4 os.
  • ok. 50 m2
  • widok boczny na morze
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja
  • sejf: w cenie
  • telefon
  • TV sat.
  • lodówka
  • suszarka do włosów
  • WC
  • Wi-Fi: w cenie

Wyżywienie

All inclusive
  •  śniadanie: w formie bufetu
  • późne śniadanie
  • obiad: w formie bufetu
  • kolacja: w formie bufetu, a la carte, wybór z menu na dany dzień, kulinarne wieczory tematyczne
  • przekąski, wliczone w all inclusive
  • ciasto, wliczone w all inclusive
  • lody, wliczone w all inclusive
  • wybrane napoje bezalkoholowe
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe
  • wybrane napoje do posiłków
  • kawa/herbata po południu
  • wymagane noszenie opasek all inclusive
Restauracje i bary
  • restauracje: 3
  • główna restautacja: rodzaje kuchni: azjatycka, francuska, międzynarodowa, włoska, regionalna, śródziemnomorska, meksykańska, orientalna, regionalna, turecka, ryby/owoce morza, dania z grilla, bufet dla dzieci, menu dla dzieci, dania sezonowe, dania wegetariańskie, pełnowartościowe posiłki, bufet, show cooking, wliczone w all inclusive, z tarasem, na plaży, przy basenie, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja: rodzaje kuchni: francuska, grecka, międzynarodowa, włoska, śródziemnomorska, meksykańska, regionalna, turecka, ryby/owoce morza, dania z grilla, menu dla dzieci, dania sezonowe, dania wegetariańskie, bufet, a la carte, wybór z menu, popołudniowa herbata, wymagana rezerwacja, wliczone w all inclusive, na plaży, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja gourmet: wysokie krzesełka dla dzieci

  • bary i inne: 4
  • bar w lobby
  • bar przy basenie
  • pub
  • bar na plaży
  • Dodatkowe informacje
  • kolacja przy świecach: za opłatą, a la carte, stałe menu, wybór z menu
  • uroczysta kolacja: za opłatą, w formie bufetu, a la carte, stałe menu, wybór z menu
  • W okolicy

    • ok. 25 km od centrum El Quseir
    • bezpośrednio przy plaży
    • czas dojazdu z lotniska ok. 50 min

    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Club Calimera Akassia Resort to moc zabawy dla dzieci i dorosłych! Młodszych zapraszamy do największego w rejonie aquaparku, starszych z kolei zachęcamy do nurkowania - rafa koralowa położona jest tuż przy hotelu. To idealna propozycja zarówno dla miłośników plażowania, nurkowania, a przede wszystkim dla aktywnych osób i rodzin z dziećmi. Pobyt w hotelu Club Calimera Akassia to gwarancja rewelacyjnych wakacji w Egipcie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, przy piaszczystej plaży z rafą koralową i łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe pokoje, świetne zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 baseny, 2 baseny ze sztucznymi falami, basen olimpijski, brodzik dla dzieci, ponad 20 zjeżdżalni
    • bardzo dobre wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    5*

    REGION

    Marsa Alam Miejsce stworzone z myślą o rodzinach z dziećmi. Znajdziemy tu jeden z największych aquaparków w Marsa Alam wraz z basenem olimpijskim. Dodatkowo mini klub, programy animacyjne dla starszych i młodszych czy plac zabaw. Tuż przy łagodnym zejściu do morza zobaczymy rafę koralową gdzie amatorzy nurkowań z pewnością spędzą dużo czasu.

    kategoria hotelu

    5*

    kategoria lokalna hotelu

    5*

    Data otwarcia

    2003 r. Odnowiony 2011 r. Na terenie znajdują się 3 restauracje, bary, baseny odkryte (w tym basen olimpijski), aquapark (22 zjeżdżalnie), pralnia (płatna).

    rabaty i zniżki

    1. dziecko do 14 lat pobyt w hotelu gratis 2. dziecko do 7 lat pobyt w hotelu gratis

    internet

    Wi-Fi w hotelu bezpłatne

    plaża

    przy hotelu, prywatna, piaszczysta, 550 m długości. Parasole, leżaki, materace i ręczniki - bezpłatne. Skała koralowa przy wejściu do morza. Pomost. Bar plażowy serwuje napoje.

    pokoje

    Wyposażone w klimatyzację indywidualną, sejf (bezpłatny), TV, łazienkę (WC, prysznic, suszarka), telefon, minibar (płatny, 2 butelki wody dziennie-bezpłatne, dla gości UAI uzupełniany codziennie), balkon lub taras. Typy pokoi: w bungalowach: pokoje standardowe , pokoje standardowe beach front , pokoje rodzinne (2 pokoje)

    Wyżywienie

    restauracje, bary All Inclusive (10:00-00:00) Formuła zawiera:śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), obiad (12:30-14:00), kolacja (18:00-21:00), przekąski (12:00-17:00), lody (15:00-17:00) w wybranych barach, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe Formuła nie zawiera:napojów importowanych , soków ze świeżych owoców , napojów serwowanych w butelkach Ultra All Inclusive (24h) Formuła zawiera:śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), obiad (12:30-14:00), kolacja (18:00-21:00), przekąski (12:00-17:00), lody (15:00-17:00) w wybranych barach , lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe Formuła nie zawiera: napojów importowanych , soków ze świeżych owoców, napojów serwowanych w butelkach

    z myślą o dzieciach

    brodzik, animacje, mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, krzesełka w restauracji i menu dla dzieci, plac zabaw, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    siatkówka, aerobik, animacje, rzutki, kort tenisowy, siłownia

    płatne

    salon piękności, centrum SPA, masaż (bezpłatne 30 min. na pobyt dla gości UAI), sauna, bilard, oświetlenie kortów, centrum nurkowe

    dodatkowe informacje

    Goście Club Calimera Akassia Swiss Resort mogą odpłatnie korzystać z restauracji i barów w hotelu LTI Akassia Beach Resort.

    Aktualizacja opisu

    19.09.2018 16:04

    usługi dostępne w hotelu

    Wi-Fi Przy plaży Aquapark SPA Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Zjeżdżalnie


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Club Calimera Akassia Resort to moc zabawy dla dzieci i dorosłych! Młodszych zapraszamy do największego w rejonie aquaparku, starszych z kolei zachęcamy do nurkowania - rafa koralowa położona jest tuż przy hotelu. To idealna propozycja zarówno dla miłośników plażowania, nurkowania, a przede wszystkim dla aktywnych osób i rodzin z dziećmi. Pobyt w hotelu Club Calimera Akassia to gwarancja rewelacyjnych wakacji w Egipcie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, przy piaszczystej plaży z rafą koralową i łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe pokoje, świetne zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 baseny, 2 baseny ze sztucznymi falami, basen olimpijski, brodzik dla dzieci, ponad 20 zjeżdżalni
    • bardzo dobre wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie:

    Komfortowy kompleks hotelowy położony w pobliżu pięknej plaży. Oddalony  20 min. od lotniska w Marsa Alam i 10 min od miasteczka El Quseir.

     

    Warunki mieszkalne:

    Wszystkie (470) komfortowo wyposażone dwuosobowe pokoje z możliwością dwóch dostawek dorosłej posiadają klimatyzację, łazienkę z suszarką, mini bar, TV-SAT, sejf, telefon oraz taras lub balkon.

     

    Do dyspozycji gości:

    Recepcja z lobby, restauracja główna, restauracje tematyczne, kawiarnia, pub, bar przy basenie, bar plażowy, dyskoteka, mini-klub dla dzieci, plac zabaw dla dzieci, siłownia, centrum odnowy biologicznej, sauna, masaże, jacuzzi, pralnia, sklepiki, Internet, dzienne i wieczorne programy animacyjne. Leżaki i parasole na plaży i przy basenie bezpłatnie.

     

    Uprawianie sportów:

    Bezpłatnie: kompleks basenów i zjeżdżalnie dla dorosłych i dla dzieci, tenis stołowy, aerobik, boccia, łucznictwo, rzutki, siatkówka, piłka wodna, bilard (1 h/pobyt)
    Odpłatnie: oświetlenie kortów tenisowych i rakiety, sporty wodne, centrum nurkowania, jazda konna, wypożyczalnie rowerów.

     

    Wyżywienie:

    W cenie All inclusive: śniadania, obiad i kolacja w formie stołu szwedzkiego, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10.00-24.00).

     

    Cena zawiera (PLN):

    • bilet lotniczy,
    • zakwaterowanie
    • transfer lotnisko - hotel - lotnisko;
    • opiekę polskojęzycznego rezydenta; 
    • wyżywienie wg opisu, 
    • podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU,


    Cena nie zawiera:

    • wizy płatnej przez klientów na lotnisku.
    • ubezpieczenia KL, NW

    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Prima Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Club Calimera Akassia Resort to moc zabawy dla dzieci i dorosłych! Młodszych zapraszamy do największego w rejonie aquaparku, starszych z kolei zachęcamy do nurkowania - rafa koralowa położona jest tuż przy hotelu. To idealna propozycja zarówno dla miłośników plażowania, nurkowania, a przede wszystkim dla aktywnych osób i rodzin z dziećmi. Pobyt w hotelu Club Calimera Akassia to gwarancja rewelacyjnych wakacji w Egipcie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, przy piaszczystej plaży z rafą koralową i łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe pokoje, świetne zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 baseny, 2 baseny ze sztucznymi falami, basen olimpijski, brodzik dla dzieci, ponad 20 zjeżdżalni
    • bardzo dobre wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie

    Kompleks hotelowy położony 20 minut od lotniska, 10 minut drogi od El Quseir oraz 90 minut od Hurghady.

    Plaża

    500 metrowa przy hotelu, leżaki i parasole bezpłatnie. Pomost z dostępem do rafy koralowej. Zalecamy obuwie ochronne.

    Hotel

    KATEGORIA LOKALNA 4*

    Rozległy kompleks hotelowy wraz z hotelem LTI Akassia Beach tworzą wioskę wakacyjną. Ogromny aquapark, basen o wymiarach olimpijskich, bogate zaplecze sportowo-rekreacyjne oraz wysoki standard usług to niewątpliwe atuty hotelu. Polecany na rodzinne wakacje, jak również dla Gości lubiących aktywny wypoczynek.



    Do dyzpozycji gości

    Recepcja, kantor wymiany walut, restauracja główna Green House, restauracja przy plaży, restauracje a'la carte włoska i libańska, kawiarnia orientalna, dyskoteka, lobby bar, bar przy basenie, bar przy plaży, safari pub, amfiteatr, namiot sahara. Room services, usługi pralni chemicznej, apteka, lekarz na wezwanie oraz sklepiki z pamiątkami i biżuterią. Hotel akceptuje karty kredytowe Visa, Mastercard, American Express, Diner's Club.

    INTERNET

    WIFI na terenie hotelu odpłatnie.

    Sport i rekreacja

    Bezpłatnie basen główny, leżaki i parasole, basen o wymiarach olimpijskich w części family, basen naturalny ( wydzielona i zabezpieczona część w morzu), aquapark z 22 atrakcjami m.in. 12 zjeżdżalni dla dorosłych, 6 zjezdżalni dla dzieci, crazy rzeka, rafting, boccia, tenis stołowy, łucznictwo, siatkówka plażowa, programy animacyjne,
    Odpłatnie bilard, oświetlenie kortów tenisowych, centrum odnowy biologicznej z zabiegami, masaże, centrum nurkowe, przejażdżki na koniach i quadach.

    Dla dzieci

    brodziki dla dzieci, plac zabaw, mini club, łóżeczko dla dziecka na zamówienie. Specjalne menu, wysokie krzesełka w restauracji, opiekunka (na życzenie, dodatkowo płatna).

    Zakwaterowanie

    Oferuje 444 pokoje. Pokoje typu standard dwuosobowe z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub jednej dostawki dla osoby dorosłej, wyposażone w klimatyzację, łazienkę z suszarką do włosów, TV/SAT, telefon, sejf  oraz odpłatny mini bar. Pokoje posiadają balkon lub taras.

    Wyżywienie

    All inclusive śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Późne śniadanie, popołudniowe lekkie przekąski. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 10.00-24.00 w wyznaczonych barach. Raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracji a'la carte po uprzedniej rezerwacji.

    Informacje dodatkowe

    www.akassia.com

    Cena

    Cena PLN zawiera - bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT.
    Cena nie zawiera - opłaty za wizę Egipską płatnej na lotnisku w Marsa Alam, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

    WIZA I PASZPORT

    • wymagany paszport ważny 6 m-cy (ważność liczona od daty powrotu)

    • dla obywateli Polski wiza pobytowa, ważna 30 dni do uzyskania w ambasadzie lub na lotnisku w Egipcie – koszt wizy 27 USD.

    • każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Club Calimera Akassia Resort to moc zabawy dla dzieci i dorosłych! Młodszych zapraszamy do największego w rejonie aquaparku, starszych z kolei zachęcamy do nurkowania - rafa koralowa położona jest tuż przy hotelu. To idealna propozycja zarówno dla miłośników plażowania, nurkowania, a przede wszystkim dla aktywnych osób i rodzin z dziećmi. Pobyt w hotelu Club Calimera Akassia to gwarancja rewelacyjnych wakacji w Egipcie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, przy piaszczystej plaży z rafą koralową i łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe pokoje, świetne zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 baseny, 2 baseny ze sztucznymi falami, basen olimpijski, brodzik dla dzieci, ponad 20 zjeżdżalni
    • bardzo dobre wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Marsa Alam, Egipt

    Położenie

    do centrum El Quseir około 40 km, lotnisko w Marsa Alam oddalone około 36 km.

    Plaża

    bezpośrednio przy piaszczystej plaży o długości ok. 500 metrów. Dostęp do morza dwoma pomostami. Przy brzegu znajduje się rafa koralowa. Leżaki, parasole i ręczniki na plaży i przy basenie w cenie.

    Wyposażenie

    kompleks dysponuje 444 pokojami rozmieszczonymi w wielu 1-3 piętrowych budynkach. Na terenie obiektu znajduje się lobby z recepcją, restauracja główna, restauracja à la carte (raz na pobyt w cenie, wymagana rezerwacja), orientalny namiot z kącikiem shisha (za opłatą), sklepy i apteka. Na zewnątrz hotel posiada 4 baseny (jeden z nich olimpijski), aquapark z 22 atrakcjami (z tego 6 dla dzieci) i rwącą rzeką.

    Dostęp do internetu

    WiFi w cenie.

    Kategoria lokalna

    5 gwiazdek.

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe (A1-3A, A1-3B, A1-3D) łazienka z wanną i prysznicem, WC, suszarka do włosów, telefon, sejf, minibar, TV-SAT, balkon lub taras z widokiem na ogród. A1-3B z bocznym widokiem na morze. A1-3D Superior z widokiem na morze. Pokoje rodzinne (A2-4F) ok. 75 m2, dwie sypialnie, widok na basen, poza tym wyposażone jak A1-3A.

    Sport

    dwa korty tenisowe (oświetlenie i sprzęt za opłatą), siatkówka plażowa, tenis stołowy, siłownia, gimnastyka, aerobik.

    Wellness

    za opłatą łaźnia parowa, sauna i masaże w centrum spa.

    Dzieci

    opieka nad dziećmi w wieku 3-12 lat (w określonych godzinach, w różnych grupach wiekowych, 6x w tygodniu), program animacyjny dla młodzieży (13-17 lat), basen dla dzieci, animacje, minidisco.

    Rozrywka

    animacje w ciągu dnia i wieczorem, animacje sportowe, przedstawienia wieczorne. Za opłatą bilard, przejażdżki wielbłądami na plaży.

    All Inclusive

    śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, kontynentalne śniadanie dla śpiochów. Przekąski w barze na plaży (12:00-17:00), przekąski o północy. Po południu kawa, herbata, ciasto i lody. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne w godzinach 10:00-24:00.

    Wcześniej = taniej

    do 31.01.19 30% zniżki, do 30.04.19 20% zniżki.

    Dla dzieci

    2-13 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Best Reisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Club Calimera Akassia Resort to moc zabawy dla dzieci i dorosłych! Młodszych zapraszamy do największego w rejonie aquaparku, starszych z kolei zachęcamy do nurkowania - rafa koralowa położona jest tuż przy hotelu. To idealna propozycja zarówno dla miłośników plażowania, nurkowania, a przede wszystkim dla aktywnych osób i rodzin z dziećmi. Pobyt w hotelu Club Calimera Akassia to gwarancja rewelacyjnych wakacji w Egipcie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, przy piaszczystej plaży z rafą koralową i łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe pokoje, świetne zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 baseny, 2 baseny ze sztucznymi falami, basen olimpijski, brodzik dla dzieci, ponad 20 zjeżdżalni
    • bardzo dobre wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Doskonale usytuowany hotel tworzący wraz z LTI Akassia Beach Resort ciekawy kompleks, pełen atrakcji dla dorosłych i dla dzieci. Największy w regionie Marsa Alam aquapark, gwarantujący doskonałą zabawę dla całej rodziny.

    Położenie

    Przy piaszczysto-żwirowej, długiej (600 m) plaży z 2 pomostami, 26 km od El Quseir, 36 km od lotniska w Marsa Alam. Koralowce są już u brzegu morza (zalecane obuwie ochronne).

    Wyposażenie

    Eleganckie lobby z całodobową recepcją, restauracja główna Green House, bar przy basenie, bar w parku wodnym, bar na plaży, bar w lobby, restauracja włoska, pub, namiot beduiński, kawiarnia arabska z kącikiem sziszy, odpłatne łącza internetowe, bankomat, sklepy, gabinet lekarski, apteka, pralnia. Goście mogą korzystać z infrastruktury sąsiedniego hotelu LTI Akassia Beach Resort.

    Pokoje

    444 pokoje; gustowne, funkcjonalne i przestrzenne. Na wyposażeniu łazienka (wanna z prysznicem, suszarka do włosów), indywidualnie sterowana klimatyzacja, sejf, mała lodówka, telefon, TV sat, balkon lub taras (widok na ogród, basen lub morze). Istnieje możliwość rezerwacji zakwaterowania w pokoju superior bliżej plaży i w pokoju rodzinnym (2 sypialnie).

    Wyżywienie

    All Inclusive: śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu w restauracji głównej, późne śniadania , pizza w porze lunchu, po południu przekąski i lody, słodki podwieczorek (kawa, herbata, ciasto), lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10.00-24.00. Ultra all inclusive: dodatkowo napoje i przekąski całą dobę, obiad lub kolacja w restauracji a'la carte (wymagana rezerwacja), codziennie woda i napoje bezalkoholowe w minibarze, jeden bezpłatny 30-minutowy masaż i 10 godzin darmowego Wi-Fi.

    Sport i rozrywka

    3 baseny o nieregularnych kształtach, ogromny (bezpłatny) aquapark z wieloma atrakcjami wodnymi dla dorosłych i dla dzieci (m.in. 18 zjeżdżalni, leniwa rzeka, black hole, twister, basen olimpijski), siatkówka plażowa, łucznictwo, plażowa piłka nożna, piłka wodna, koszykówka, rzutki, tenis ziemny, tenis stołowy, boccia, bilard, jacuzzi, sauna, łaźnia parowa, masaże, animacje, program rozrywkowy, dyskoteka, w pobliżu jest centrum nurkowe.

    Dla dzieci

    Brodziki, atrakcje wodne w aquaparku, miniklub (4-12 lat), minidyskoteki, plac zabaw, menu dziecięce,  łóżeczka niemowlęce, wysokie krzesełka, odpłatna opiekunka.

    Uwagi

    Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Neckermann HIT

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Club Calimera Akassia Resort to moc zabawy dla dzieci i dorosłych! Młodszych zapraszamy do największego w rejonie aquaparku, starszych z kolei zachęcamy do nurkowania - rafa koralowa położona jest tuż przy hotelu. To idealna propozycja zarówno dla miłośników plażowania, nurkowania, a przede wszystkim dla aktywnych osób i rodzin z dziećmi. Pobyt w hotelu Club Calimera Akassia to gwarancja rewelacyjnych wakacji w Egipcie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, przy piaszczystej plaży z rafą koralową i łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe pokoje, świetne zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 baseny, 2 baseny ze sztucznymi falami, basen olimpijski, brodzik dla dzieci, ponad 20 zjeżdżalni
    • bardzo dobre wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Hurghada, Egipt

    Położenie

    bezpośrednio nad morzem, obok siostrzanego hotelu LTI Akassia. Do El Quseir ok. 26 km. Z lotniska w Marsa Alam ok. 36 km. Z lotniska w Hurghadzie ok. 160 km.

    Plaża

    bezpośrednio przy piaszczysto- żwirowej plaży (dł. ok. 600 m). Rafa koralowa miejscami sięga do brzegu (zalecane obuwie kąpielowe).

    Wyposażenie

    komfortowy hotel oferuje 444 pokoje. Do dyspozycji Gości: lobby, recepcja, restauracja - kuchnia międzynarodowa, restauracja a la carte, bar w lobby, bar z widokiem na morze, bar aqua park, pub, orientalna kawiarnia, bankomat, sklepy. Na zewnątrz znajduje się kompleks basenów. Bezpłatny wstęp do aquaparku. www.calimera.com

    Kategoria lokalna

    5 gwiazdek.

    Zakwaterowanie

    bardzo przestronne, wygodnie urządzone pokoje. Pokoje Dwuosobowe (1-3B): z bocznym widokiem na morze, pow. ok 50 m2, klimatyzacja, sejf, mini bar (napoje za opłatą), telefon, TV sat., balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Pokoje Dwuosobowe (1-3D): superior, z widokiem na morze, pow. ok 50 m2. Pokoje Rodzinne (2G): z widokiem na basen, dla 2 os. dorosłych z min. 2 - maks. 3 dzieci; pow. ok. 75 m2, dwa pokoje, (jedno wejście, 1 łazienka, balkon lub taras). Pokoje Wariant Ekonomiczny (2-3S).

    Dostęp do internetu

    WLAN za opłatą.

    All Inclusive

    3 posiłki w formie bufetów, dania dietetyczne, wieczory tematyczne. Kontynentalne śniadanie do godz. 11:00. Lody, kawa, herbata, ciasta i przekąski (15:00-18:00). Lokalne napoje alkoholowe (piwo, wino, alkohole wysokoprocentowe, drinki na bazie alkoholi lokalnych) i napoje bezalkoholowe w godz. 10.00-24.00.

    Zniżki

    DLA DZIECI 2-13 lat: pobyt gratis lub zniżka.

    Polecamy

    Największy Park Wodny w rejonie Marsa Alam - Akassia Aqua Park bezpłatnie. Mnóstwo atrakcji wodnych! Ogromny basen z falami, zjeżdżalnia "Body Slide", zjeżdżalnia "Tsunami", 6 zjeżdżalni dla dzieci, 12 zjeżdżalni dla dorosłych, Crazy River, Black Hole, Space Hole, Twister, zjeżdżalnia do raftingu, 2 gigantyczne zjeżdżalnie, basen olimpijski. Gwarancja fantastycznego urlopu!


    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Club Calimera Akassia Resort to moc zabawy dla dzieci i dorosłych! Młodszych zapraszamy do największego w rejonie aquaparku, starszych z kolei zachęcamy do nurkowania - rafa koralowa położona jest tuż przy hotelu. To idealna propozycja zarówno dla miłośników plażowania, nurkowania, a przede wszystkim dla aktywnych osób i rodzin z dziećmi. Pobyt w hotelu Club Calimera Akassia to gwarancja rewelacyjnych wakacji w Egipcie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, przy piaszczystej plaży z rafą koralową i łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe pokoje, świetne zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 baseny, 2 baseny ze sztucznymi falami, basen olimpijski, brodzik dla dzieci, ponad 20 zjeżdżalni
    • bardzo dobre wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Egipt / Marsa Alam

    Opis oferty:

    Idealny hotel na rodzinne wakacje! Na miejscu moc atrakcji i możliwość korzystania z jednego z największych aquaparków w Marsa Alam - kilkanaście zjeżdżalni, crazy river, basen ze sztuczną falą, minikluby dla dzieci, animacje dla całej rodziny. Do dyspozycji Gości są przestronne i bardzo wygodne pokoje, w których można zakwaterować 4-osobową rodzinę. Kilka restauracji i barów, zajęcia rekreacyjne, sporty wodne i plaża z piękną rafą koralową nie pozwolą nawet na chwilową nudę. Goście mogą korzystać z infrastruktury siostrzanego hotelu LTI Akassia Beach, w tym z orientalnej kawiarni, amfiteatru, sklepów i aquaparku.

    POŁOŻENIE:

    ok. 25 km od centrum EL QUSEIR, ok. 57 km od Port Ghalib, ok. 110 km od Marsa Alam; ok. 36 km od portu lotniczego w Marsa Alam.

    PLAŻA:

    hotelowa, piaszczysto-żwirkowa, zalecane obuwie ochronne, 2 pomosty, zejście do morza z pomostu, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; bar objęty formułą all inclusive.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zbudowany w 2003 r., odnowiony w 2011 r. (pokoje), 444 pokoje, 38 budynków, do 2 pięter, przestronne lobby, całodobowa recepcja, Green House - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, restauracja na plaży - kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, 3 restauracje á la carte: Aqua Med - kuchnia włoska i międzynarodowa, Panorama - kuchnia włoska i orientalna, dostępne foteliki dla dzieci, wymagana wcześniejsza rezerwacja, La Vista - owoce morza, bar w lobby, bar przy basenie, bar przy aquaparku, bar na plaży; sklepy, bankomat, wymiana walut; centrum konferencyjne dla 150 osób, taras z widokiem na ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: room-service, opiekunka do dziecka, fryzjer; udogodnienia dla niepełnosprawnych (pokoje, podjazdy); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 60 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizor, telefon, zestaw do kawy/herbaty, sejf; za opłatą: minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na morze na zamówienie za dopłatą;

    rodzinny:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 75 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    3 baseny, w tym jeden podgrzewany w sezonie zimowym, słodka woda, basen główny, ok. 1400 m², gł. 1,1-1,5 m, wydzielona część dla dzieci, ok. 60 m², gł. 0,6 m, basen olimpijski, ok. 2200 m², gł. 1,5-1,9 m, basen ze sztuczną falą, ok. 650 m², gł. do 1,6 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; aquapark przy hotelu LTI Akassia Beach: 12 zjeżdżalni dla dorosłych, 6 zjeżdżalni dla dzieci, 2 multi zjeżdżalnie, basen ze sztuczną falą, crazy river, rafting slide, Aqua Tower dla dzieci; 2 korty tenisowe (1 godz./pokój bezpłatnie, później 3 EUR/godz.) z wypożyczalnią sprzętu (ok. 3 EUR/godz.), tenis stołowy, łucznictwo, boccia, rzutki, siatkówka plażowa; plac zabaw dla dzieci, miniklub (3-9, 10-12 lat), klub dla nastolatków (13-18 lat), dyskoteka, amfiteatr, animacje dla dorosłych i dzieci: zajęcia sportowe, wieczorne pokazy; za opłatą: nurkowanie; centrum wellness: bezpłatnie: siłownia; płatne: jacuzzi, masaże, sauna.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.00), kolacja (18.00-21.00) w formie bufetu w restauracji Green House, późne śniadanie (10.00-12.00) w formie bufetu w barze przy basenie, obiad (12.30-14.30) w formie bufetu w barze na plaży; przekąski w restauracji Aqua Med (15.00-18.00); napoje bezalkoholowe (7.00-24.00) i lokalne napoje alkoholowe (10.00-24.00) w wyznaczonych barach i restauracjach; raz na pobyt kolacja w restauracji á la carte Panorama (wymagana wcześniejsza rezerwacja); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0020/653390041-43, www.calimera.com

    GRATIS:

    ­świadczenia hotelowe: 1. i 2. dziecko do 14 lat serwis plażowy Wi-Fi wstęp do aquaparku


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Club Calimera Akassia Resort to moc zabawy dla dzieci i dorosłych! Młodszych zapraszamy do największego w rejonie aquaparku, starszych z kolei zachęcamy do nurkowania - rafa koralowa położona jest tuż przy hotelu. To idealna propozycja zarówno dla miłośników plażowania, nurkowania, a przede wszystkim dla aktywnych osób i rodzin z dziećmi. Pobyt w hotelu Club Calimera Akassia to gwarancja rewelacyjnych wakacji w Egipcie.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja na rozległym terenie, w egzotycznym ogrodzie, przy piaszczystej plaży z rafą koralową i łagodnym zejściem do morza, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • komfortowe pokoje, świetne zaplecze rekreacyjno sportowe - 3 baseny, 2 baseny ze sztucznymi falami, basen olimpijski, brodzik dla dzieci, ponad 20 zjeżdżalni
    • bardzo dobre wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA EGIPSKA

    5*

    KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

    SF5

    Położenie

    *    Hotel znajduje się zaledwie 20 minut jazdy od międzynarodowego portu lotniczego Marsa Alam i 10 minut od miejscowości El Quseir .

    Plaża

    *    Z rafą koralową przy hotelu, piaszczysta, posiadająca 2 pomosty . Serwis plażowy jest bezpłatny.

    Zakwaterowanie

    *    444 pokoje położone w niewysokich, dwupiętrowych budynkach; *    Typy pokoi:  Standardowe, Front sea View - z bezpośrednim widokiem na morze, rodzinne. W hotelu znajdują się też 4 pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych; *    Wyposażenie: Łazienka z wanną lub prysznicem, suszarką do włosów, WC, telewizor,  mini bar, klimatyzacja sterowana indywidualnie, sejf, balkon lub taras. Pokoje posiadają widok na basen lub morze.

    Restauracje i bary

    *    Restauracja główna, restauracja serwująca dania kuchni międzynarodowej, z owocami morza oraz grillowa; *    5 barów, m.in. w lobby, na basenie, na plaży, pub.

    Wyżywienie

    *    All Inclusive: śniadania, późne śniadania, obiady, kolacje i przekąski w formie bufetu, a także ciastka i  lody. Napoje bezalkoholowe oraz alkohole lokalnej produkcji serwowane są od godziny 10.00 do północy. Za wcześniejszą rezerwacją można jednokrotnie skorzystać z restauracji a'la carte Panorama . Korzystanie z napojów oraz posiłków w siostrzanym hotelu LTI AKASSIA BEACH jest dodatkowo płatne.

    Sport i Rozrywka

    *    7 basenów zewnętrznych, większość podgrzewana w sezonie zimowym; 22 atrakcje w Aquaparku ; *    Bezpłatnie : bilard (godzina na pobyt), tenis ziemny, boccia, łucznictwo, rzutki, water polo, siatkówka plażowa, boisko do piłki nożnej, animacje; *    Odpłatnie : oświetlenie oraz sprzęt do tenisa ziemnego, siłownia, sauna, masaże, salon piękności, przejażdżki konne lub na wielbłądzie, quady, centrum nurkowe.

    Dla dzieci

    *    2 brodziki, plac zabaw, mini club (3-12 lat), klub dla nastolatków (12-16 lat), Aquapark. Odpłatnie i na życzenie można wynająć opiekunkę do dziecka.

    Pozostałe udogodnienia

    *    Centrum nurkowe, salon piękności, przechowalnia bagażu, pralnia, apteka, sklepy z pamiątkami, płatny bus na lotnisko lub do El Quseir, lekarz na telefon (24h) - dodatkowo płatny, bezprzewodowy Internet na terenie hotelu (płatny).

    Naszym zdaniem

    *    Hotel wraz z siostrzanym LTI Akassia Beach tworzą rozległy kompleks, gdzie każdy znajdzie coś dla siebie. Rozległy, piękny zadbany ogród sprzyja relaksowi, plaża z bogatą rafą koralową docenią z pewnością amatorzy snurkowania, a Aquapark z wieloma atrakcjami przypadnie do gustu zarówno dzieciom jak i zwolennikom wodnych rozrywek.

    Strona internetowa

    *    www. calimera.com


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Mapa Hotelu Club Calimera Akassia Swiss Resort

    Opinie o Hotelu Club Calimera Akassia Swiss Resort

    4.9
    zdecydowanie polecam

    Urzekł mnie zielony, rozległy teren resortu. Są to dwa hotele obok siebie, mogliśmy korzystać z infrastruktury i jednego, i drugiego. Jest tutaj świetny aquapark, grzech nie skorzystać :) dużo barów i restauracji, zarówno na plaży jak i przy basenach. Obsługa też przemiła i w większości nie nachalna. Rozrywek najróżniejszych mamy pełno co krok, nikt się nie będzie nudzić :)

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9
    4.7
    zdecydowanie polecam

    Pomimo mniejszych i większych niedociągnięć nie ma co narzekać. Kompleks jest wspaniały. Jest pomost do nurkowania, a rafa jest cudna. Dzieci się wyszalały, my też wypoczęliśmy jak należy. Są tylko problemy z organizacją sprzątania i wydawaniem posiłków, ale można przymknąć na to oko.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7

    Club Calimera Akassia Swiss Resort - możliwości zakwaterowania:

    standard dbl
    family room dbl
    beach front dbl
    Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby Standard lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na ogrod
    Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby Standard lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras boczny widok na morze
    Pokoj Superior do pojed. wykorzystania lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
    1 os. standard
    2 os. family room
    Pokoj dwuosobowy Standard lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na ogrod
    Pokoj dwuosobowy Standard lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras boczny widok na morze
    Pokoj superior lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
    Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) lazienka prysznic klimatyzacja balkon lub taras widok na basen
    2 os. standard
    Pokoj dwuosobowy dla 3 osob Standard lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na ogrod
    Pokoj dwuosobowy dla 3 osob Standard lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras boczny widok na morze
    Pokoj superior lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
    Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) lazienka prysznic klimatyzacja balkon lub taras widok na basen
    Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) lazienka prysznic klimatyzacja balkon lub taras widok na basen
    bfr beach front room
    bfr beach front room
    bfr beach front room
    Pok. 2 os.+1 dost.
    Pok. 2 os.+2 dost.
    Pok. 2 os.
    DZ/BkoT/seitl. Meerblick
    DZ/BkoT
    DZ/BkoT/Meerblick
    Pok. 2 os.+1 dost. w/morze
    Pok. 2 os.+2 dost. w/morze
    Pok. 2 os. w/morze
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy w supercenie
    EZ/BkoT/seitl. Meerblick
    EZ/BkoT
    EZ/BkoT/Meerblick
    EZ/BkoT/Single
    Rodinný pokoj pro 2 osoby
    Pok. rodzinny 3 os.
    Pok. rodzinny 4 os.
    FamApt/BkoT
    ftb family two bedroom
    ftb family two bedroom
    ftb family two bedroom
    Pokój rodzinny
    Pok. 1 os.
    sr standard room
    sr standard room
    sr standard room

    Club Calimera Akassia Swiss Resort - Możliwości wyżywienia:


    Club Calimera Akassia Swiss Resort - miasta wylotu:


    Club Calimera Akassia Swiss Resort - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Club Calimera Akassia Swiss Resort? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00