cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Vik Gran Hotel Costa del Sol, Costa del Sol
  • Hotel Vik Gran Hotel Costa del Sol, Costa del Sol
  • Hotel Vik Gran Hotel Costa del Sol, Costa del Sol
  • Hotel Vik Gran Hotel Costa del Sol, Costa del Sol
  • Hotel Vik Gran Hotel Costa del Sol, Costa del Sol
  • Hotel Vik Gran Hotel Costa del Sol, Costa del Sol
  • Hotel Vik Gran Hotel Costa del Sol, Costa del Sol
  • Hotel Vik Gran Hotel Costa del Sol, Costa del Sol
  • Hotel Vik Gran Hotel Costa del Sol, Costa del Sol
  • Hotel Vik Gran Hotel Costa del Sol, Costa del Sol
  • Hotel Vik Gran Hotel Costa del Sol, Costa del Sol
  • Hotel Vik Gran Hotel Costa del Sol, Costa del Sol
  • Hotel Vik Gran Hotel Costa del Sol, Costa del Sol
  • Hotel Vik Gran Hotel Costa del Sol, Costa del Sol
  • Hotel Vik Gran Hotel Costa del Sol, Costa del Sol
1 / 15
Ocena
hotelu:
3.9 / 5
Najbliższy termin
20.10 - 26.10
już od 4299 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
04.04 - 08.04
już od 1369 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Vik Gran Hotel Costa del Sol
  • Golf
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Vik Gran Hotel Costa del Sol
star 4

Hiszpania: Costa del Sol
Ocena hotelu Vik Gran Hotel Costa del Sol:
3.9 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Vik Gran Hotel Costa del Sol:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    3.0
  • Jakość
    do ceny
    3.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 20 października 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 04 kwietnia 2022

Hotel Vik Gran Hotel Costa del Sol w ofercie Biura podróży:

Itaka

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hiszpania / Costa del Sol

Opis oferty:

Piękne widoki gwarantowane! Położony w popularnej nadmorskiej miejscowości, tuż przy długiej, piaszczystej plaży La Butibamba oferuje zadbane i komfortowe pokoje - wszystkie z widokiem na morze. Do dyspozycji Gości jest restauracja oraz strefa chill out z barem i muzyką. Wysoki standard obsługi gwarantowany przez sieć VIK oraz dużo atrakcji dla dzieci i dorosłych sprawiają, że jest chętnie wybierany na rodzinne wakacje. W 2017 r. hotel otrzymał ŻAGIEL ITAKI za najwyższą jakość świadczonych usług.

POŁOŻENIE:

ok. 500 m od centrum nadmorskiej miejscowości LA CALA DE MIJAS, sklepy i restauracje ok. 1 km od hotelu, ok. 8 km od aquaparku Mijas, ok. 8 km od Zoo Fuengirola; ok. 37 km od lotniska w Maladze, ok. 149 km od lotniska w Granadzie; przystanek autobusowy ok. 500 m od hotelu (ok. 3 EUR/Torremolinos, Malaga).

PLAŻA:

La Butibamba, publiczna, piaszczysta, bezpośrednio przy hotelu, długość ok. 1800 m, szerokość ok. 35 m, łagodne zejście do morza, parasole i leżaki płatne (ok. 14 EUR/komplet).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zadbany, zbudowany w 2002 r., częściowo odnowiony w 2014 r., 302 pokoje, 1 budynek, 6 pięter, 3 windy, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa i lokalna, dostępne foteliki dla dzieci, bar w lobby, bar przy basenie, strefa Chill Out z barem, leżakami i muzyką (dodatkowo płatne), sala telewizyjna, biblioteka; punkt wymiany walut, przechowalnia bagażu, sklep z pamiątkami; bezpłatny internet bezprzewodowy w barze w lobby; za opłatą: pralnia, lekarz na wezwanie, wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, Maestro.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 24 m², elegancki, zadbany, klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc, bidet; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodówka; za opłatą: sejf (ok. 2 EUR/dzień); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; balkon (stolik i krzesełka), boczny widok na morze;

rodzinny:

3-os. (możliwość 2 dostawek - rozkładana sofa dla 2 dzieci), ok. 24 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; balkon (stolik i krzesełka), boczny widok na morze; pokój rodzinny za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, ok. 245 m², gł. ok. 1,4 m, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki (depozyt: ok. 10 EUR); tenis stołowy, siatkówka plażowa; animacje dla dzieci i dorosłych; za opłatą: bilard; sporty wodne na plaży; 5 pól golfowych ok. 5 km od hotelu.

ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

śniadanie (7.00-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (18.30-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; ciepłe i zimne przekąski, lody (10.30-12.00, 16.00-17.30, 21.30-22.30); nielimitowane napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.30-23.30).

KONTAKT:

0034/928391517,

GRATIS:

Wi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hiszpania / Costa del Sol

Opis oferty:

Piękne widoki gwarantowane! Położony w popularnej nadmorskiej miejscowości, tuż przy długiej, piaszczystej plaży La Butibamba oferuje zadbane i komfortowe pokoje - wszystkie z widokiem na morze. Do dyspozycji Gości jest restauracja oraz strefa chill out z barem i muzyką. Wysoki standard obsługi gwarantowany przez sieć VIK oraz dużo atrakcji dla dzieci i dorosłych sprawiają, że jest chętnie wybierany na rodzinne wakacje.

POŁOŻENIE:

ok. 500 m od centrum nadmorskiej miejscowości LA CALA DE MIJAS, sklepy i restauracje ok. 1 km od hotelu, ok. 8 km od aquaparku Mijas, ok. 8 km od Zoo Fuengirola; ok. 37 km od lotniska w Maladze, ok. 149 km od lotniska w Granadzie; przystanek autobusowy ok. 500 m od hotelu (ok. 3 EUR/Torremolinos, Malaga).

PLAŻA:

La Butibamba, publiczna, piaszczysta, bezpośrednio przy hotelu, długość ok. 1800 m, szerokość ok. 35 m, łagodne zejście do morza, parasole i leżaki płatne (ok. 14 EUR/komplet).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zadbany, zbudowany w 2002 r., częściowo odnowiony w 2017 r. (pokoje comfort), 302 pokoje, 1 budynek, 6 pięter, 3 windy, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa i lokalna, dostępne foteliki dla dzieci, bar w lobby, bar przy basenie (w sezonie zimowym może być nieczynny), strefa Chill Out z barem (czynna w sezonie letnim), leżakami i muzyką (dodatkowo płatne), sala telewizyjna, biblioteka; punkt wymiany walut, przechowalnia bagażu, sklep z pamiątkami; bezpłatny internet bezprzewodowy w barze w lobby; za opłatą: pralnia, lekarz na wezwanie, wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, Maestro.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 24 m², elegancki, zadbany, klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc, bidet; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodówka; za opłatą: sejf (ok. 2 EUR/dzień); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; balkon (stolik i krzesełka), boczny widok na morze;

comfort:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 24 m², wyremontowany na przełomie 2017/2018 r., elegancki, zadbany, wyposażenie jak w pokoju standardowym, boczny widok na morze; pokój comfort za dopłatą;

rodzinny:

2-os. (możliwość 2 dostawek - rozkładana sofa dla 2 dzieci), ok. 24 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; balkon (stolik i krzesełka), boczny widok na morze; pokój rodzinny za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, ok. 245 m², gł. ok. 1,4 m, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki (depozyt: ok. 10 EUR); tenis stołowy, siatkówka plażowa; animacje dla dorosłych; za opłatą: bilard; sporty wodne na plaży; 5 pól golfowych ok. 5 km od hotelu.

ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

śniadanie (7.00-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (18.30-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; ciepłe i zimne przekąski, lody (10.30-12.00, 16.00-17.30, 21.30-22.30); nielimitowane napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.30-23.30).

KONTAKT:

0034/928391517, www.vikhotels.com

GRATIS:

Wi-Fi


Rainbow

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Kategoria lokalna

****

Naszym zdaniem

Dobry **** hotel, którego niewątpliwym atutem jest położenie przy plaży. Do tego spokojna i urocza choć niewielka miejscowość. Plus za widok na morze rozpościerający się prawie z każdego pokoju.

Strona www


Plaża

Playa de la Butibamba - przy hotelu, długa, piaszczysta. Serwis plażowy dodatkowo płatny.

Internet

Wi - fi bezpłatne na terenie hotelu

Położenie

Hotel położony na wybrzeżu Costa del Sol w nadmorskiej części miasteczka Mijas nazywanej La Cala de Mijas. W okolicy hotelu znajdują się sklepy, bary oraz restauracje. Do Marbelli ok 22 km, do Fuengiroli ok. 12 km. Do lotniska w Maladze ok. 35 km.

Do dyspozycji gości

Recepcja, windy, lobby, restauracja, bar, basen, taras słoneczny z leżakami i parasolami, wypożyczalnia rowerów, wypożyczalnia samochodów, usługi pralnicze (płatne), usługi medyczne (płatne), kantor, hotel zapewnia ręczniki basenowe (ok. 10 Eur/os) .

Pokoje


Wyżywienie

Śniadania i obiadokolacje w fomie bufetu. Istnieje możliwość dopłaty do All inclusive: śniadania, obiady i obiadokolacje serwowane w formie bufetu. Pomiędzy posiłkami przekąski, nielimitowana ilość napoi bezalkoholowych i lokalnych alkoholi w godzinach i miejscach wyznaczonych przez hotel.

Program sportowy i animacyjny

Hotel zapewnia dzienne animacje od lipca. Bezpłatne: tenis stołowy. Płatne: bilard, rzutki, rowery (ok. 5 EUR/godz.).

Opinie klientów


Stoki


Zakwaterowanie


Program

Dzień pierwszy

Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dzień od drugiego do przedostatniego

Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni

Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu).
"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowym, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko 7, 10, 11lub 14rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Ze względu na COVID-19 niektóre udogodnienia/atrakcje/serwis hotelu mogą działać w ograniczonym czasie i/lub mogą być wyłączone z oferowania

Wycieczki lokalne

Granada

Granada
- w
ycieczka wiodąca przez malownicze krajobrazy Andaluzji wprost do najdłużej istniejącego królestwa arabskiego w Hiszpanii - Granady. Miasto rozsławiła m. in. Alhambra z przepięknie utrzymanymi ogrodami Generalife oraz mauretańskim zespołem pałacowym (bilet wstępu do Alhambry w cenie wycieczki). Dodatkowo dzielnica arabska Albaicin, spacer po centrum Granady, w trakcie którego będzie można obejrzeć katedrę oraz kaplicę królewską (z zewnątrz). Cena ok. 80 EUR. Sewilla- stolica Andaluzji, miasto słynnych oper, wspaniałych parków oraz kolebka wypraw morskich Hiszpanii na przełomie XV i XVI wieku. Program obejmuje panoramiczne zwiedzanie Parku Marii Luizy, miejsce słynnej wystawy iberoamerykańskiej z 1929 roku - zachwycający plac hiszpański, wizytę w dzielnicy Santa Cruz, stanowiącej jedną z najstarszych części miasta oraz we wspanialej katedrze będącej największym kościołem gotyckim na świecie (tu zobaczą Państwo między innymi grobowiec Krzysztofa Kolumba, największy na świecie ołtarz i zakrystie). Po zwiedzaniu katedry koniecznie trzeba wejść na słynna Giraldę skąd roztacza się zachwycający widok na całą Sevillę!!! Cena około 80 Eur. Dopłata do obiadu ok.15 Eur.
Kordoba

Miasto gdzie łącza się tradycje sefardyjskich Żydów, Muzułmanów i Chrześcijan, wspaniała stolica Kalifatu w X wieku. Program obejmuje zwiedzanie perły Kalifatu - dawnego meczetu, obecnie imponującej katedry. Spacer po dawnej dzielnicy żydowskiej tzw. juderii oraz wizytę w jedynej w Andaluzji synagodze. Jednym z symboli Kordoby są słynne patia przystrojone kwiatami oraz niesamowicie wąska, urokliwa uliczka zwana "Calle flores" które będziemy mogli podziwiać w trakcie naszej wizyty w mieście. Zwiedzą Państwo również zabytkową dzielnicę Axerquia z jej głównym placem de la Corredera. Cena ok. 75 Eur. Dopłata do obiadu ok.15 Eur.
Nerja, jaskinie i Frigiliana

Nerja, w odróżnieniu od turystycznych miejscowości położonych na zachód od Malagi zachowała klimat niewielkiego, andaluzyjskiego miasteczka. Najbardziej znanym miejscem w Nerja jest Balcon de Europa - promenada na skalistym cyplu z niesamowitym widokiem na okoliczne plaże i szczyty góry. Opcjonalnie dla chętnych wycieczka kajakami z Nerja do klifow Maro. Jaskinie położone są w masywie Sierra de Almijara i zostały przypadkowo odkryte w 1959 r. Poza licznymi, ciekawymi formacjami naciekowymi znajduje się w nich największy stalagmit na świecie. Frigiliana to jedna z najpiękniejszych białych wiosek - spacer brukowanymi uliczkami pośród bielonych domków z ukwieconymi balkonami. Cena za osobę ok. 40 Eur. Kajaki płatne dodatkowo.
Sierra Nevada i białe wioski Andaluzji

Wycieczka w góry Sierra Nevada - do krainy źródeł mineralnych, oliwy z oliwek i szynki jamon serrano. Wycieczkę zaczynamy od degustacji kilkunastu rodzajow oliwy oraz wizyty w muzeum oliwy. Następnie przejazd przez Lanjaron, którego wizytówką są rozsiane po uliczkach i placach niewielkie fontanny z pitną wodą źródlaną. W drodze do Travelez krótki postój na jednym z punktów widokowych, skąd roztacza się panorama Sierra Nevada, a następnie przystanek przy ujęciu wód gazowanych we Fuente Agira. Travelez to najwyżej położone miasteczko w Hiszpanii - tam wizyta w suszarni szynek, gdzie poznamy proces produkcji tego specjału, skosztujemy wina oraz najlepszej szynki pata negra. Ostatnim punktem programu będzie urokliwa Pampaneira z XVI kościołem wybudowanym w stylu mudejar. Cena za osobę ok. 50 Eur.
Maroko - Ceuta i Tetuan

Wyprawa do Tangeru to niezapomniana przygoda, podróż do miejsc, gdzie mieszają się tradycje berberów, arabów, żydów i chrześcijan. Program obejmuje przeprawę promem z Tarify (najdalej na poludnie wysuniety punkt Europy) przez ciesnine Gibraltarska do Tangeru. W Tangerze pospacerujemy po tamtejszej medinie (stare miasto), gdzie można zobaczyć, jak żyją ludzie w xv wieku (według kalendarza marokańskiego mamy w tej chwili rok 1438) i poczuć wyjątkowy smak i zapach prawdziwego arabskiego targu. W trakcie spaceru odwiedzimy aptekę berberyjską, w której między innymi będziemy mieli możliwość zakupu znanego na całym świecie i słynących ze swych niesamowitych właściwości kremu różanego i oleju arganowego, a także przypraw i innych lokalnych wyrobów. Na koniec posmakujemy typowej kuchni marokańskiej w stylowej restauracji w samym centrum mediny. W trakcie naszego pobytu w Maroku pojedziemy także malownicza droga wiodaca wdluz wybrzeza do starożytnego miasteczka Assilah. Trasa rozciaga się między wybrzezem morza srodziemnego a stromymi zboczami gor Atlas. Cena ok. 100 EUR UWAGA! Konieczny paszport lub dowod osobisty.
Gibraltar

Brytyjska enklawa z widokiem na Afrykę Gibraltar - dawne Calpe, wzgórze Tarika to jeden ze słupów Herkulesa będący cały czas kolonią angielską. Program obejmuje przejazd minibusami po wzgórzu wraz z postojami w punktach: Punto Europa ze wspaniałą panoramą na Afrykę i Cieśninę Gibraltarską, zachwycające jaskinie św. Michała oraz wizytę u słynnych małp gibraltarskich - makaków bezogonowych. Po zwiedzaniu do dyspozycji Państwo są 2 godz. czasu wolnego na main street gdzie w katedrze mogą Państwo zobaczyć tablice pamiątkową generała Sikorskiego, zjeść typowe fish & chips lub zrobić zakupy w strefie wolnocłowej (tanie perfumy, alkohole, papierosy, sprzęt elektroniczny etc.) w drodze powrotnej zatrzymamy się w Marbelli aby mogli Państwo zobaczyć słynny port jachtowy - Puerto Banus. Cena za osobę ok. 55 Eur. Dopłata do obiadu ok.15 Eur.
El Caminito del Rey

Ścieżka Króla Ścieżka Króla do niedawna uznawana była za najniebezpieczniejszą górską ścieżkę na świecie. Znajdujący się niedaleko Malagi szlak został odnowiony i udostępniony dla turystów. El Caminito del Rey poprowadzono na wysokości ok. 100 m, wzdłuż wapiennych ścian, w których rzeka Guadalhorce wyżłobiła potężny kanion. Klify wznoszą się w najwyższym miejscu nawet na 700 metrów. Cena za osobę ok. 55 Eur.
Ronda

Ronda - miasto zawieszone na dwóch wzniesieniach przedzielonych imponującą przepaścią - El Tajo (różnica poziomów 130 m). Program obejmuje wizytę w kolegiacie Najświętszej Marii Panny, spacer po starówce, wizytę w domu Juana de Bosco, XVI-wieczny most Puente Nuevo łączący dwie części miasta oraz zwiedzanie najstarszej w Hiszpanii areny do walki z bykami. Poza samym miastem atrakcyjna jest również droga do Rondy wiodąca poprzez niezliczone serpentyny wijące się wzdłuż stromych przepaści. Cena za osobę ok. 50 Eur

Inne

Costa del Solinformacje ogólne

Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W kurortach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić walutę.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu.
Czas

Taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l. - 1 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa od 1 EUR.
Elektryczność

Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony

Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Costa del Sol
Słoneczne Wybrzeże to region turystyczny w południowo - wschodniej Andaluzji, nad Morzem Śródziemnym, ciągnący się od Gibraltaru aż po wybrzeże Almerii. Dzieli się na część wschodnią (Costa Tropical) z kurortami: Almunecar, Nerja, Torrox i na część zachodnią (Occidental) z kurortami: Torremolinos, Benalmadena, Fuengirola, Mijas Costa, Marbella i Estepona. Największym miastem wybrzeża jest Malaga. Oprócz świetnie przygotowanej bazy turystycznej wybrzeże może poszczycić się ogromną ilością pól golfowych - nie bez powodu Costa del Sol jest nazywane Costa del Golf.
Miejscowości wakacyjne na Costa del Sol

Torremolinos, Benalmadena i Fuengirola

Najstarsze kurorty wakacyjne Costa del Sol do których ściąga największa liczba turystów. Charakteryzuje je największa baza hotelowa, szerokie i długie plaże, stare miasta z krętymi uliczkami, sklepy, restauracje, bary, kluby oraz międzynarodowa atmosfera. Idealne miejsce dla osób lubiących gwarne kurorty i poszukujących bogatego życia nocnego. Podróżowanie po miejscowościach ułatwia lokalny transport łączący je również z Malagą.
Estepona

Najmłodszy kurort zachodniej części wybrzeża i nadal bardziej hiszpański niż kosmopolityczny. Nie oznacza to jednak, że nudny. Do Estepony przyciąga turystów przede wszystkim urocze stare miasto z brukowanymi uliczkami, a także piękna plaża i promenada. Do tego kafeterie, restauracje i tapas bary gdzie wieczorami toczy się lokalne życie. Przy dobrej widoczności, z hoteli położonych w okolicach Estepony widać Skałę Gibraltaru.
Marbella / Puero Banus

To kurorty bedące synonimem luksusu. Tu cumują najdroższe jachty i kupują posiadłości ludzie z pierwszych stron gazet. Nadmorska promenada to luksusowe sklepy i restauracje. Tu również wszystko kosztuje więcej. Port w Puerto Banus uważany jest za najpiękniejszy w całej Hiszpanii.
Miejscowości wakacyjne na Costa Tropical

Torrox
Spokojna miejscowość z niewielkim centrum położona ok. 50 km na wschód od Malagi - dla wszystkich stroniących od gwarnych kurortów.
Almunecar
Wciąż rozwijający się kurort wakacyjny położony ok. 75 km na wschód od Malagi. Choć Almunecar nie należy do dużych miejscowości, to jego infrastruktura pozwala spędzić tu naprawdę udane wakacje - poarabskie zabytki, długa plaża i promenada oraz niewielkie centrum z restauracjami oraz barami.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic,Gdańskai Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na wybranym lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na stronie operatora
"

Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Hiszpanii trwa od 01.07 do 31.08.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4 Hiszpania/Costa del Sol

Informacje Ogólne

Vik Gran Hotel Costa Del Sol znajduje się bezpośrednio na plaży piaszczysta. Miasta położone najbliżej hotelu to Fuengirola (8 km), La Cala de Mijas (200 m) i Marbella (15 km). Dla Państwa komfortu hotel posiada 3 windy, salę konferencyjną, lobby, klimatyzację, salon i recepcję. W 6-piętrowym hotelu personel mówi po hiszpańsku, niderlandzku, angielsku, niemiecku i francusku. Mobilność także na urlopie zapewni wypożyczalnia samochodów i rowerów. Dzieci mają własny program animacji. Do dyspozycji jest basen ze słodką wodą . Znajdujący się przy basenie bar oferuje swoim gościom relaks przy drinku. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne za opłatą na plaży i bezpłatnie na basenie. Odległość od hotelu: Aquapark (6 km), linia metra (8 km), lotnisko AGP (35 km), Fuengirola Zoo (8 km) i dworzec kolejowy (8 km). W pobliżu hotelu znajdują się informacja turystyczna, przystanek autobusowy, centrum miasta i postój taksówek. Gościom poruszającym się na wózku inwalidzkim hotel oferuje następujące udogodnienia: winda przystosowana do przewozu wózków inwalidzkich i rampa/podnośnik. Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna. Hotel posiada parking dla samochodów.

Udogodnienia

Hotel oferuje pralnię, pokojówki, kantor, opiekę medyczną i sejfy. Dostęp do Internetu w terminalach internetowych. Rodzinny hotel oferuje zajęcia animacyjne dla dzieci, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Hotel posiada salę konferencyjną. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki

Śniadanie w godz. 07:00 - 10:00 : bufet. W hotelu znajduje się restauracja.

Sport i Rozrywka

Aby aktywnie spędzać czas wolny, hotel oferuje bilard, program zajęć animacyjnych, sala gier, tenis stołowy, rzutki i strzelanie z łuku. Vik Gran Hotel Costa Del Sol posiada masaże wodne. Miłośnicy golfa znajdą pole golfowe w odległości 500 m. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy przedstawienia wieczorne.

Dodatkowe Informacje

Akceptujemy następujące formy płatności: karta Visa i karta Eurocard/MasterCard. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

Wyżywienie

BB - śniadania HB - śniadania i obiadokolacje, napoje płatne dodatkowo HB+ - śniadania i obiadokolacje, wybrane napoje do obiadokolacji w cenie ALL - śniadania, obiady, kolacje. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 10;30-23;30

Bagaż

Kraków, Warszawa Modlin, Wrocław, Berlin (Ryanair);  Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 384 zł/osobę - 20 kg - 480 zł/osobę  Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.  Warszawa Chopin (Norwegian);  Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20)  Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze  - 20 kg - 150zł/osobę  Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Prima Holiday

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

ok. 500 m od centrum nadmorskiej miejscowości LA CALA DE MIJAS, sklepy i restauracje ok. 1 km od hotelu, aquapark Mijas ok. 8 km od hotelu, Zoo Fuengirola ok. 8 km od hotelu; ok. 37 km od portu lotniczego w Maladze; przystanek autobusowy ok. 500 m od hotelu

PLAŻA

La Butibamba, publiczna, piaszczysta, przy hotelu, długość ok. 1800 m, szerokość ok. 35 m, łagodne zejście do morza, parasole i leżaki płatne.

HOTEL

Kategoria lokalna 4* czterogwiazdkowy, zadbany, zbudowany w 2002 r., częściowo odnowiony w 2014 r.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, 3 windy, przestronne lobby, restauracja główna, bar w lobby, bar przy basenie, strefa Chill Out z barem, leżakami i muzyką (dodatkowo płatne), sala telewizyjna, biblioteka, przechowalnia bagażu, sklep z pamiątkami, uslugi pralni chemicznej, lekarz na wezwanie, wypożyczalnia samochodów oraz parking. Akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, Maestro.

INTERNET

Bezpłatny internet Wi-Fi w lobby hotelowym.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: basen ze słodką wodą o powierzchni ok. 245 m, parasole i leżaki przy basenie, ręczniki plażowe (depozyt: ok. 10 EUR), tenis stołowy, siatkówka plażowa, animacje dla dorosłych. Odpłatnie: bilard, wypożyczalnia rowerów, sporty wodne przy plaży.

DLA DZIECI

bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat, wysokie krzesełka w restauracji.

ZAKWATEROWANIE

Hotel oferuje 302 pokoje. Pokoje typu standard dwuosobowe z możliwością dwóch dostawek dla dzieci o powierzchni 24m, wyposażone w łazienki, susarki do włosów, TV/SAT, mini lodówkę, odpłatny sejf ( 2Euro/dziennie), telefon, klimatyzację, ogrzewanie oraz balkon.

WYŻYWIENIE

FB+: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Do obiadu i kolacji serwowana jest na stół półitrowa butelka wody i wina.

WAŻNE INFORMACJE DODATKOWE i inne

www.vikhotels.com Hotel dysponuje pokojami dla niepełnosprawnych. Informacje dla osób niepełnosprawnych:      Wejście od ulicy      drzwi rozmiary sali - Drzwi przednie: 0,83 m - drzwi do łazienki: 0,72 m - taras drzwi: 1,07 m      Restauracja Wejście: 1,42 m, Winda Wejście: 0,79 m

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Hiszpanii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

CENA

Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy; bagaż rejestrowany: Wizzair - 23kg (szerokość: 1,499m, wysokość: 1,194m, długość: 1,715m), Ryannair - 15kg; bagaż podręczny o wymiarach: Wizzair - mały, o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25cm, Ryannair - 10kg o wymiarach 55x40x20cm oraz 1 małą torebkę o maksymalnych wymiarach 35x20x20cm; transfer lotnisko - hotel - lotnisko; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (nie dotyczy regionu Alcudia na Majorce oraz Wysp Kanaryjskich - tu opieka anglojęzyczna), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT.   Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). *Podatek turystyczny w Katalonii (dotyczy ofert na COSTA BRAVA) oraz na Majorce (pobyty od 1 lipca 2016) nie jest wliczony w cenę. Klienci zobligowani są do wniesienia należnej opłaty bezpośrednio po przyjeździe do hotelu: hotele 5* ok. 2,50 za dzień od osoby hotele 4* ok. 1,65 za dzień od osoby hotele 3 *ok. 1,10 za dzień od osoby pozostałe obiekty ok. 1 za dzień od osoby Dzieci 0-16 lat zwolnione są z podatku. Ponad to na Costa Brava opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (max 7 dni), w dalszym okresie podatek nie obowiązuje. Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej kategorii. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych kategorii lotniczych, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Neckermann

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Costa del Sol, Hiszpania

Opis hotelu

Costa del Sol jest jednym z najbardziej popularnych miejsc turystycznych na świecie. Tutejsza wielka różnorodność gwarantuje, że każdy znajdzie coś dla siebie. Hotel położony jest przy plaży w Cala de Mijas, 4,5 km od pola golfowego, 10 km od parku wodnego, 11,5 km od Fuengiroli i 36 km od lotniska Malagi.

Udogodnienia i serwisy zawierają: restaurację, bar, basen (maksymalna głębokość 140 cm, idealne dla dzieci), windę, bezprzewodowy Internet, parking (płatny), masaże (płatne), salę zebrań i całodobową recepcję.

Pokoje wyposażone są w: małą lodówkę, centralną klimatyzację, centralne ogrzewanie, sejf (płatny), bezprzewodowy Internet, TV, telefon, suszarkę do włosów, łazienkę i balkon/taras.

Informujemy, że klimatyzacja i ogrzewanie w pokojach są centralnie kontrolowane przez hotel, dlatego działają tylko w konkretnych godzinach w ciągu dnia (godziny mogą się różnić).

Informujemy, że niektóre z powyższych udogodnień mogą być niedostępne z uwagi na warunki pogodowe i sezonowe.

Adres: ul. Butibamba, 29000 Cala de Mijas, Malaga, Hiszpania.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Vik Gran Hotel Costa del Sol
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Costa del Sol)
Torremolinos na Costa del Sol w Hiszpanii
Fuengirola - Hiszpania, Costa del Sol
Gibraltar, Hiszpania, Costa del Sol
Benalmadena, Costa del Sol, Hiszpania
Mauretańskie Skarby w Granadzie, Hiszpania
Miejscowość Ronda na Costa del Sol
Sewilla, Hiszpania, Costa del Sol
La Cala de Mijas - Hiszpania
Filmy hotelu Vik Gran Hotel Costa del Sol:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Vik Gran Hotel Costa del Sol:
https://www.youtube.com/watch?v=xM2U0NT5DRQ

Opinie o Hotelu Vik Gran Hotel Costa del Sol

3.9
polecam

Urlop zaliczam do udanych, bo plaża przy hotelu i piękna pogoda pozwoliły przyjemnie wypocząć. Hotel polecam dla klientów o niewygórowanych wymaganiach - jest ok, ale luksusów w nim nie znajdziecie. Plaża to jego największy atut

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
3.9

Vik Gran Hotel Costa del Sol - możliwości zakwaterowania:

Double comfort room (lateralseaview, bal
Premium room
Standard room (balcony or terrace)
2 os. pokoj premium
2 os. pokoj comfort
2 os. pokoj rodzinny
2 os. pokoj standardowy
standard double comfort lateralseaview balcony
standard premium
Single w. Child Standard Balcony or Terrace
standard singleuse comfort lateralseaview balcony
Single Use Standard Balcony or Terrace
Standard Balcony or Terrace
Pokój comfort 2 os. + 1 dostawka
Pokój comfort 2 os.
Pok. 2 os.+1 boczny w/morze
Pok. 2 os. boczny w/morze
Rodinný pokoj pro 2 osoby s bočním výhledem/moře
Rodinný pokoj pro 3 osoby s bočním výhledem/moře
Pokój rodzinny 4 os. boczny widok na morze
Pokój 1 os. boczny widok na morze
Jednolůžkový pokoj, boční výhled na moře

Vik Gran Hotel Costa del Sol - Możliwości wyżywienia:


Vik Gran Hotel Costa del Sol - miasta wylotu:


Vik Gran Hotel Costa del Sol - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Vik Gran Hotel Costa del Sol? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00