Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
  • Hotel Iberostar Parque Central, Hawana
  • Hotel Iberostar Parque Central, Hawana
  • Hotel Iberostar Parque Central, Hawana
  • Hotel Iberostar Parque Central, Hawana
  • Hotel Iberostar Parque Central, Hawana
  • Hotel Iberostar Parque Central, Hawana
  • Hotel Iberostar Parque Central, Hawana
  • Hotel Iberostar Parque Central, Hawana
  • Hotel Iberostar Parque Central, Hawana
  • Hotel Iberostar Parque Central, Hawana
  • Hotel Iberostar Parque Central, Hawana
  • Hotel Iberostar Parque Central, Hawana
  • Hotel Iberostar Parque Central, Hawana
  • Hotel Iberostar Parque Central, Hawana
  • Hotel Iberostar Parque Central, Hawana
  • Hotel Iberostar Parque Central, Hawana
  • Hotel Iberostar Parque Central, Hawana
  • Hotel Iberostar Parque Central, Hawana
  • Hotel Iberostar Parque Central, Hawana
  • Hotel Iberostar Parque Central, Hawana
  • Hotel Iberostar Parque Central, Hawana
  • Hotel Iberostar Parque Central, Hawana
  • Hotel Iberostar Parque Central, Hawana
  • Hotel Iberostar Parque Central, Hawana
  • Hotel Iberostar Parque Central, Hawana
  • Hotel Iberostar Parque Central, Hawana
  • Hotel Iberostar Parque Central, Hawana
  • Hotel Iberostar Parque Central, Hawana
  • Hotel Iberostar Parque Central, Hawana
  • Hotel Iberostar Parque Central, Hawana
  • Hotel Iberostar Parque Central, Hawana
  • Hotel Iberostar Parque Central, Hawana
  • Hotel Iberostar Parque Central, Hawana
  • Hotel Iberostar Parque Central, Hawana
  • Hotel Iberostar Parque Central, Hawana
  • Hotel Iberostar Parque Central, Hawana
  • Hotel Iberostar Parque Central, Hawana
  • Hotel Iberostar Parque Central, Hawana
1 / 38
Ocena
hotelu:
4.7 / 5
Najbliższy termin
01.10 - 02.10
już od 216 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
14.10 - 15.10
już od 216 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Iberostar Parque Central
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Iberostar Parque Central
star 5

Kuba: Hawana
Ocena hotelu Iberostar Parque Central:
4.7 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Parque Central:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 01 października 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 14 października 2022

Hotel Iberostar Parque Central w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

VARADERO/KUBA

Polozenie


• w centrum miasta


• historyczne centrum miasta


• czas dojazdu z lotniska ok. 45 min


• czas dojazdu z lotniska VRA ok. 110 min

Wyposażenie


• recepcja
• kantor
• winda
• taras na dachu
• taras
• sklep z pamiątkami
• sklepy
• minimarket
• butik
• jubiler
• fryzjer
• lekarz
• Wi-Fi: w całym hotelu, za opłatą
• pralnia: za opłatą
• usługi konsjerża
• centrum biznesowe: w cenie
• sale konferencyjne: 8

Karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

427

Kategoria lokalna

5 gwiazdek 

Dodatkowe informacje


• hotel nie akceptuje zwierząt
• w przypadku przesiadki w Kanadzie obowiązuje eVisa (Electronic Travel Authrisation)


• Od dnia 16.11.2019 Rząd Kubański wycofał z obiegu jedną z walut obowiązujących na Kubie (peso kubańskie wymienialne (CUC)) ze sklepów, kawiarni oraz innych punktów usługowych na kubańskich lotniskach. Za zakupy na lotniskach będzie można płacić kartą kredytową lub gotówką, o ile płatność odbędzie się w jednej z akceptowanych walut: dolarach (USD), euro (EUR) lub dolarach kanadyjskich (CAD). Peso kubańskie wymienialne (CUC) nie będzie akceptowane.Kubańska służba celna informuje również, że zabroniony jest import lub eksport kubańskich peso wymienialnych (CUC) oraz że zostaną one skonfiskowane podczas próby wwiezienia ich na Kubę lub wywozu z kraju.Prosimy o zaopatrzenie się w dozwolone waluty (USD, EUR, CAD) i wykorzystanie wszystkich peso wymienialnych (CUC) przed przybyciem na lotnisko.


• Przed wjazdem na teren Kuby należy zakupić kartę turystyczną.


• Uwaga - podana cena nie zawiera bagażu rejestrowanego.W celu dodania bagażu za dodatkową opłatą prosimy o kontakt z punktem sprzedaży.


• W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
Telefon: +48 222043596
SMS: + 48 799448800
E-mail: servicePL@TUI.com
Czat: w aplikacji TUI

Basen


• baseny: 2
• basen: w cenie, na tarasie na dachu
• basen: w cenie, ze słodką wodą, z basenem zewnętrznym, na tarasie na dachu
• leżaki: w cenie, parasole: w cenie
• ręczniki: w cenie

Dla dzieci


• opieka nad dziećmi: za opłatą
• łóżeczka dla dzieci: w cenie, wymagana rezerwacja

Sport i wellness

W cenie
• siłownia

Płatne
• strefa spa: w ofercie firm zewnętrznych
• masaże: w ofercie firm zewnętrznych

Rozrywka


• muzyka na żywo codziennie

Pokoje

Pokój standardowy ROX1

• 1-4 os. • ok. 30 m2 • widok na miasto • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana • TV • sejf: w cenie • biurko • żelazko • deska do prasowania • minibar: za opłatą • telefon • room service: za opłatą • prysznic • wanna • WC • szlafroki: w cenie • kapcie: w cenie • suszarka do włosów

Pokój standardowy ROX2

• 1-4 os. • ok. 30 m2 • w budynku głównym • klimatyzacja: za opłatą, indywidualnie sterowana • sofa • ekspres do kawy • TV • sejf: w cenie • biurko • żelazko • deska do prasowania • minibar: za opłatą • telefon • room service: za opłatą • prysznic • wanna • WC • szlafroki: w cenie • kapcie: w cenie • suszarka do włosów

Pokój standardowy ROX3

• 1-4 os. • ok. 30 m2 • widok na park lub miasto • w budynku głównym • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana • ekspres do kawy • TV kab. • sejf: w cenie • biurko • żelazko • deska do prasowania • minibar: za opłatą • telefon • room service: za opłatą • prysznic • wanna • WC • szlafroki: w cenie • kapcie: w cenie • suszarka do włosów

Suita junior JSX1

• 1-4 os. • ok. 40 m2 • widok na zatokę lub miasto • pokój dzienny • sypialnia • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana • sejf: w cenie • sofa • żelazko • deska do prasowania • minibar: za opłatą • telefon • TV • room service: za opłatą • prysznic • wanna • WC • szlafroki: w cenie • kapcie: za opłatą • suszarka do włosów

Suita junior JSX2

• 1-4 os. • ok. 40 m2 • widok na park lub miasto • w budynku głównym • pokój dzienny • sypialnia • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana • sejf: w cenie • sofa • żelazko • deska do prasowania • minibar: za opłatą • telefon • TV • room service: za opłatą • prysznic • wanna • WC • szlafroki: w cenie • kapcie: za opłatą • suszarka do włosów

Suita SUX1

• 1-4 os. • ok. 60 m2 • pokój dzienny • sypialnia • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana • sejf: w cenie • sofa • żelazko • ekspres do kawy • minibar: za opłatą • telefon • TV • room service: za opłatą • prysznic • wanna • WC • szlafroki: w cenie • kapcie: w cenie • suszarka do włosów

Suita SUX2

• 1-4 os. • ok. 60 m2 • widok na park • balkon • pokój dzienny • sypialnia • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana • sejf: w cenie • sofa • żelazko • ekspres do kawy • minibar: za opłatą • telefon • TV • room service: za opłatą • prysznic • wanna • WC • szlafroki: w cenie • kapcie: w cenie • suszarka do włosów

Wyżywienie

Dwa posiłki
• śniadanie: w formie bufetu
• kolacja

Śniadania
• w formie bufetu

Restauracje i bary
• restauracje: 4
• główna restauracja "Mediterráneo": rodzaje kuchni: międzynarodowa, bufet, za opłatą
• restauracja gourmet "El Paseo": rodzaje kuchni: dania z grilla, a la carte, za opłatą, wymagany odpowiedni strój
• restauracja "Habana Elegante": rodzaje kuchni: włoska, a la carte, za opłatą
• restauracja "Mirahabana": rodzaje kuchni: międzynarodowa, a la carte, za opłatą

• bary i inne: 2
• bar w lobby: za opłatą
• bar przekąskowy: za opłatą


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Rainbow

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:
Hotel składa się z 2 budynków Colonial (główny, wybudowany w 1998 roku) i Moderno (wybudowany w 2010 roku) połączonych tunelem. Hotel położony jest w centrum miasta, niedaleko Kapitolu i ok. 15 min spacerem od najważniejszych atrakcji historycznych i kulturalnych Starej Hawany. W pobliżu kawiarnie, bary, restauracje, sklepy z pamiątkami. Do lotniska w Hawanie ok. 24 km.
Do dyspozycji gości:
Recepcja, lobby, 4 restauracje (w tym bufetowa i 3 a' la carte), przestronne lobby z barem, basen na dachu każdego z budynków, leżaki przy basenie, jacuzzi, room service (płatny), sklep z pamiątkami, wymiana walut, wypożyczalnia samochodów, parking (płatny).
Pokoje:
Hotel oferuje zakwaterowanie w 427 pokojach rozlokowanych w 2 budynkach: Colonial i Moderno. Pokoje standardowe Moderno (pow. ok 34 m2) - dla max 4 osób (2+2), położone w budynku Moderno, wszystkie wygodne, klimatyzowane, z łazienką (suszarka do włosów), z sejfem (gratis), TV-sat, telefonem, zestawem do parzenia kawy i herbaty (płatny dodatkowo), minibarem (dodatkowo płatny), żelazkiem i deską do prasowania. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat gratis. Klienci zakwaterowani w tej części mogą korzystać z infrastruktury Colonial.
Wyżywienie:
Śniadania w formie bogatego bufetu.
Program sportowy i animacyjny:
Siłownia gratis. Masaże dodatkowo płatne.
Internet:
WiFi w recepcji płatne ok. 4 CUC/godzina.
Kategoria lokalna:
*****
Strona www:
www.iberostar.com
Naszym zdaniem:
Niewątpliwie jeden z najlepszych hoteli w Hawanie, fantastycznie położony w sercu stolicy. Dla zmęczonych zwiedzaniem do dyspozycji 2 baseny na dachu z których roztacza się spektakularny widok na miasto.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Prima Holiday

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Hotel położony w Starej Hawanie, zaledwie kilka kroków od głównych atrakcji historycznych i kulturalnych. W odległości spaceru goście będą mogli podziwiać Muzeum Sztuk Pięknych w Kapitolu, zarówno uniwersalne, jak i kubańskie, Teatr Wielki Hawany, aleję Prado, ulicę Obispo, Bodeguita del Medio el Floridita, 4 place od Starego Havana Malecon. Ok. 25 km od hotelu na lotnisko.

PLAŻA

Publiczna plaża Playas del Este oddalona ok. 10 minut jazdy samochodem. Serwis plażowy za opłatą.

HOTEL

KATEGORIA LOKALNA 5*Historyczne centrum Hawany można odkrywać na piechotę, zatrzymując się w jednym z dwóch budynków hotelowych Colonial & Modern Iberostar Parque Central. Propozycja dla Gości nastawionych na odkrywanie uroków miasta, nastawionych na zwiedzanie a nie plażowanie.Hotel wyróżniony Nagroda Travellers' Choice 2022, która  przyznawana jest obiektom, które stale zbierają świetne recenzje i należą do najlepszych 10% obiektów na stronie Tripadvisor.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepja, kantor, windy, 4 restauracje Mediterraneo, El Paseo steak house, Habana Elegante, Mirabana, 2 lobby bary, 2 bary basenowe, Za opłatą room service, wypożyczalnia samochodów, sklepiki, parking.

INTERNET

Internet Wifi na terenie hotelu i w pokojach za dodatkową opłatą.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: 2 baseny ( w każdej części), ręczniki basenowe, jacuzzi tylko dla Gości pełnoletnich w części Modern, leżaki i parasole, siłownia.Odpłatnie: masaże,

DLA DZIECI

Brodzik zintergrowany z baseem w części Colonial, łóżeczka dla dzieci do lat 2 na zamówienie. Opieknuka na zapytanie i za opłatą.

ZAKWATEROWANIE

Oferuje 427 różnego typu.Pokoje Modern Room dwuosobowe z możliwością dostawek, o powierzchni 34m, klimatyzowane wyposazone w szlafroki i kapcie, łazienki z wanną/prysznicem i suszarką do włosów, zestaw do kawy i herbaty, mini bar za opłatą, TV/SAT, telefon, bezpłatny sejf .Pokoje Colonial Room dwuosobowe z możliwością dostawek, o powierzchni 30m, klimatyzowane wyposazone w szlafroki i kapcie, łazienki z wanną/prysznicem i suszarką do włosów, zestaw do kawy i herbaty, mini bar za opłatą, TV/SAT, telefon, bezpłatny sejf.

WYŻYWIENIE

BB śniadania w formie bufetu 07.00-10.00HB śniadania w formie bufetu i obiadokolacje. napoje do obiadokolacji za dodatkową opłatą.

INFORMACJE DODATKOWE

https://www.iberostar.com/br/hoteis/la-habana/iberostar-parque-central/Adres: 267 Agramonte, La Habana, Kuba

UWAGA! WYCIECZKI FAKULTATYWNE

- REZERWACJA WYCIECZEK FAKULTATYWNYCH W JĘZYKU POLSKIM PRZED WYLOTEM Z POLSKI!Jeśli jesteś zainteresowany taką opcją, napisz do nas maila na adres biuro@primaholiday.pl, a przekażemy Ci kontakt do zaprzyjaźnionej zewnętrznej firmy, gdzie jeszcze przed wylotem z Polski można zarezerwować wycieczki fakultatywne w języku polskim.Dokonując rezerwacji przez ich stronę internetową,  na hasło Prima, do Vouchera na wycieczkę fakultatywną  dołączany będzie mini e-book z  praktycznymi informacjami o Kubie: co należy zabrać, jak wymienić pieniądze, wszelkie praktyczne informacje, które ułatwią i uprzyjemnią Państwu pobyt na miejscu.- WYCIECZKI FAKULTATYWNE W J. ANGIELSKIM NA MIEJSCUNa miejscu Klienci maja możliwość rezerwacji wycieczek fakultatywnych realizowanych w języku angielskim.  Przykładowe wycieczki tu: https://www.primaholiday.pl/oferty/kuba/wybrzeze-hawany/memories-miramar-habana-6373#termId=706db6bfab68ea127b18c08281ac3d4a&adults=2

CENA

Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.Cena zawiera-oferta z przelotem: bilet lotniczy; bagaż rejestrowany - z wyłączeniem przewoźnika Air France i LOT,  gdzie w cenie jest tylko bagaż podręczny od 7 do 12 kg,  natomiast bagaż rejestrowany 23 kg jest za dodatkową opłatą około 300pln/szt; transfer lotnisko - hotel - lotnisko; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe; ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG NNW, KL, obowiązkowe w przypadku wyjazdów na Kubę dodatkowe ubezpieczenie obejmujące koszty leczenia i transportu powstałe na skutek PANDEMII maksymalnie do kwoty 20.000 EUR (wartość ok. 50pln/os/tydz); OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG - uruchamiany w przypadku niewypłacalności touroperatora), Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP - uruchamiany w przypadku opóźnień w zwrotach przedpłat na skutek wystąpienia nieuniknionych i nadzwyczajnych okoliczności uniemożliwiających realizację imprezy turystycznej. Składka na TFP jest bezzwrotna nawet w przypadku rezygnacji Klienta z imprezy turystycznej) VAT.Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), oraz od 01.01.2021 analogiczą wyskość składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP): 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena zawiera-oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty; ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG NNW, KL, dodatkowe ubezpieczenie obejmujące koszty leczenia i transportu powstałe na skutek PANDEMII maksymalnie do kwoty 20.000 EUR; bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Transfer na zamówienie.Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji, chorób przewlekłych( ok. 68 PLN/os/tydz.), wycieczek fakultatywnych, w przypadku połączeń na Air Franse bagaż rejestrowany 23 kg za opłatą około 300pln / szt., opłaty za obowiązkową wizę tzw kartę turysty - możliwość zakupu takiej karty u organizatora Prima Holiday ok. 150pln/os.)  Oferta bez rezydenta. Prima Holiday współpracuje z zewnętrzną zaprzyjaźniona firmą organizująca wycieczki fakultatywne w języku polskim. Przy wykupie takiej wycieczki,  organizator wycieczek wspiera Klienta w razie zaistniełej potrzeby. W takim wypadku jeśli Klienci będą potrzebowali pomocy na miejscu, mogą się do niego zwrócić. Ponad to Kienci są pod opieką lokalnego kontrahenta Prima Holiday, oraz posiadają telefon alarmowy / Whats App do Polski czynny 24h.*UWAGA! - Polecamy rezerwację wycieczki - City Tour po Hawanie (już w procesie zakłądania rezerwacji). Ta atrakcyjna propozycja (składnik opcjonalny) daje możliwość poznania tego nieprzeciętnego miasta. Podczas zwiedzania przewiedziana:- Wizyta w kolonialnej Hawanie, ogłoszonej Światowym Dziedzictwem Kulturowym wg UNESCO. Spacer po starych częściach miasta, jego fortecach, placach oraz budowle z XVI-XIX wieku. Okazja do zakupów sztuki i rękodzieła. - Wizyta w La Bodeguita del Medio i okolicach- Przystanek przy Capitolio- Lunch w lokalnej restauracji (dodatkowo płatny)- Panoramiczna wizyta w nowoczesnej Hawanie, z krótkim postojem w Revolution Square do zdjęć- Przejazd do wybranego hotelu jeśli zwiedzanie jest pierwszego dnia pobytu (tj. po przylocie) / lub na lotnisko jeśli zwiedzanie jest ostatniego dnia pobytu (tj. przed powrotem do kraju).* Wycieczka odbywa się w każdą środę i czwartek, realizowana jest jest przy zebraneniu min grupy uczestników 8-10 os., w innym wypadku nie dochodzi do skutku,  a należność jest zwracana Klientowi. 

WARUNKI WJAZDOWE

WAŻNE!: Obywatel polski udający się na Kubę obowiązany jest do posiadania wizy odpowiedniej do celu planowanego pobytu lub tzw. karty turysty (Tarjeta de Turista) wydawanej wyłącznie w celach turystycznych przez konsulat kubański w Warszawie. Istnieje również możliwość zakupu takiej karty u organizatora Prima Holiday w cenie ok. 150pln / szt (zamówienie na kartę musi być złożone odpowiednio wcześnie przed wylotem, aby karta dotarła do Klientów wysyłką kurierską  jeszcze przed wylotem) Przy przekraczaniu granicy obowiązkowy jest min. 3-miesięczny okres ważności paszportu, licząc od planowanej daty wjazdu na Kubę. Turysta zobowiązany jest również posiadać bilet powrotny lub umożliwiający kontynuację podróży. Turyści przyjeżdżający na wypoczynek zorganizowany z biurem podrózy nie muszą udokumentować posiadanych środków pieniężnych. Nie ma możliwośći dokonywania płatności walutą USD. Zalecamy mieć ze sobą Euro, nie wszędzie jest możliwość płatnością kartą kredytową.

COVID-19, WARUNKI WJAZDOWE CD.

Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z możliwymi trudnościami w powrocie do kraju, ograniczeniami w ruchu lotniczym, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.W związku z powyższym prosimy o bieżące śledzenie warunków wjazdowych do krajów odwiedzanych: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/kuba , jak również obostrzeń na polskiej granicy przy powrocie z wakacji: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych,  https://www.strazgraniczna.plW  czasie pandemi część infrastruktury hotelowej (restauracje, oferta rekreacyjno - sportowa),  animacje może być ograniczona, czy też niedostępna ze względu na obostrzenia sanitarne. Aktualizacja warunków wjazdowych na stronie: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/kuba oraz Mintur - Sitio Oficial del Ministerio de Turismo de Cuba (gob.cu)Wszyscy podróżni przed wylotem zobowiązani są do wypełnienia formularza "Advance information of travelers" znajdującego się na stronie https://dviajeros.mitrans.gob.cu/inicio.Aktualizacja na dzień 07.04.2022W związku z międzynarodową i krajową sytuacją epidemiologiczną COVID-19 oraz osiągniętymi poziomami szczepień, postanowiono wprowadzić następujące modyfikacje do wymogów wjazdu do kraju w ramach Międzynarodowej Kontroli Sanitarnej.* Wyeliminować jako wymóg wjazdu do kraju przedstawienie testu na COVID-19 (test antygenowy lub PCR-RT) przeprowadzonego w kraju pochodzenia oraz zaświadczenie o szczepieniu przeciwko COVID-19.* Kontynuuj pobieranie próbek do badania SARS CoV-2 (bezpłatnie) losowo od podróżnych w punktach wjazdu do kraju, biorąc pod uwagę liczbę lotów, wjazd statków i ryzyko epidemiologiczne, jakie reprezentuje kraj pochodzenia. pochodzenie.* Jeśli próbka pobrana w punkcie wejścia jest pozytywna, będzie ona postępować zgodnie z protokołami zatwierdzonymi w kraju do kontroli kliniczno-epidemiologicznej COVID-19.* Utrzymanie wszystkich przepływów i środków wdrożonych we wszystkich punktach wjazdu do kraju, które gwarantują zachowanie dystansu społecznego oraz dezynfekcję rąk i powierzchni.* Utrzymuj obowiązkowe używanie maski we wszystkich punktach wjazdu do kraju.Po przylocie na Kubę, wszyscy pasażerowie zobowiązani są wypełnić deklarację zdrowotną. Wybrani pasażerowi moga zostać losowo wybrani do wykonania  testu na Covid ponownie po  przylocie ( bezpłatny test typu PCR lub antygen ).Pasażerowie z wykupionymi pakietami w hotelach all inclusive na cały okres pobytu czekają w izolacji na wyniki testu PCR (24-48h). W przypadku wyjazdów na Kubę konieczne jest posiadanie przez podróżnych ubezpieczenia kosztów leczenia w przypadku zachorowania na Covid-19. W cenie imprez na Kubę klienci Prima Holiday Sp. z o. o. mają wliczone  dodatkowe ubezpieczenie obejmujące koszty leczenia i transportu powstałe na skutek PANDEMII maksymalnie do kwoty 20.000 EUR. W razie pozytywnego wyniku testu na Covid-19 Klienci kwaterowani są w hotelu - szpitalu. WYMAGANE DOKUMENTY: W samolocie zostanie rozdany przez obsługę formularz z deklaracja sanitarną do wypełnienia. Instrukcja wypełniania deklaracji sanitarnej będzie załączana wraz z dokumentami podróży. Negatywny wynik testu na COVID-19 w języku angielskim.Paszport ważny przynajmniej 3 miesiące od daty wjazdu na Kubę (także dzieci bez względu na wiek).Karta Turysty.Karta Lokalizacji Podróżnego - przy powrocie do kraju. Powrót do Polski z zagranicy:UWAGA! Ze względu na dynamiczną sytuację i częstotliwość zmian dotyczących procedur podróżowania, prosimy o zapoznanie się z komunikatem na temat aktualnych informacji i wymogów dotyczących kwarantanny na stronie STRAŻY GRANICZNEJ.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Orka

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Kuba/Varadero/Varadero

Położenie

hotel położony jest przy Parque Central w pobliżu Kapitolu, starówka Hawany z najważniejszymi zabytkami znajduje się w odległości krotkiego spaceru od obiektu.

Miejscowa kategoria

5*****

Wyposażenie

Elegancki hotel miejski wybudowany w stylu hiszpańskiego kolonializmu ma do zaproponowania swoim gościom takie udogodnienia jak- dwa tarasy na dachu z barem oraz basen z cudownym widokiem na stare miasto Hawany, dwie restauracje, steckhouse oraz restuaracja a'la carte oferująca dania kuchni śródziemnomorskiej, dodatkowo recepcja, elegancki lobby bar, snackbar, siłownia, wypożyczalnia samochodów.

Pokoje standard

maks 3 os. pokoje wyposażone w wannę/prysznic, WC, suszarkę do włosów, klimatyzacje, sejf, TV, telefon,minibar.

Wyżywienie

śniadania, za dodatkową opłatą dwa posiłki.

Program imprezy

1 dzień Wylot do Kuba z wybranego portu lotniczego 1 dzień Przylot do Kuba transfer z lotniska do HOTELU 1-7 dzień Pobyt w Hotelu / Kuba 7 dzień Transfer z HOTELU na lotnisko w Kuba i wylot do kraju 8 dzień Przylot do wybranego portu lotniczego. Możliwość przedłużenia pobytu na dowolną ilość dni.

Cena obejmuje

- przelot liniami rejsowymi, - zakwaterowanie w Hotelu, - transfer na trasie lotnisko-hotel-lotnisko, - wyżywienie / all inclusive, - opłaty lotniskowe i wszystkie podatki, - opiekę rezydenta anglojęzycznego i niemieckojęzycznego, - obowiązkowego ubezpieczenia KL, NW, bagaż, 12,- pln / dzień / osoba (Axa Polska),

Cena nie obejmuje

- kosztów wymaganych wiz, - wydatków osobistych, - napiwków, - wycieczek fakultatywnych, - podatku wylotowego ok 25 USD/os - karty turysty ok 100 PLN/os.

Informacje praktyczne

- od obywateli polskich przebywających na Kubie wymagana jest tzw. karta turysty, karta jest do wyrobienia za pośrednictwem Biura Podróży "Orka Travel" jej koszt to 25 Euro, lub za pośrednictwem Ambasady Republiki Kuby w Warszawie, wyjazd na Kubę bez karty turysty wiąże się z ryzykiem odmowy wjazdu na teren Kuby. - 1 kubański peso (Cu$) = 100 centavos - język hiszpański, - energia elektryczna 110 Volt/60 Hz. - na Kubie honorowane jest polskie prawo jazdy, obowiązuje ruch prawostronny.

Informacje dodatkowe

- impreza bez opieki polskojęzycznego opiekuna i rezydenta, - rezydent anglojęzycznego i niemieckojęzyczny na miejscu, - możliwość dokupienia miejsca hotelowego na lotnisku wylotowym przed rozpoczęciem imprezy, - możliwość dokupienia miejsca parkingowego na lotnisku wylotowym na cały okres trwania imprezy, - możliwość dokupienia dolotu z polskich lotnisk (WAW, KTW, POZ, GDN, KRK, SZC) oraz wszystkich europejskich portów lotniczych do lotniska wylotowego, - wszystkie loty realizowane liniami rejsowymi. - jeżeli nie ma możliwości potwierdzenia imprezy w danym termin, nasz wykwalifikowany zespół rezerwacyjny znajdzie i potwierdzi najbliższy możliwy termin w wybranym hotelu lub zaproponuje hotel o podobnym standardzie, - cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie lotniczej, - UWAGA ! Na wyloty w okresie Świąt Bożego Narodzenia, Nowego Roku, Świąt Wielkanocnych oraz w "szczycie sezonu" obowiazuje dopłata do biletu lotniczego według taryf danej lini lotniczej, - UWAGA ! W kalkulacji została podana najniższa taryfa obowiązująca w terminie wylotu 3600 pln, w przypadku braku dostępności danej taryfy w dniu sprzedaży zostanie skalkulowana nowa cena biletu, w wyższej taryfie za dopłatą.

Ambasada Republiki Kuby w Warszawie ul. Rejtana 15 m. 8, 02-516 Warszawa tel. (0-22) 848 17, fax (0-22) 848 22 31, e-mail

embacuba@medianet.pl, Ambasada RP w Hawanie Calle G No. 452, esq. 19, Vedado Ciudad de la Habana, C.P. 10 400, Cuba Apartado Postal 6650,Tel.: (00-537) 833 24 39 00-537) 833 24 39 Przewoźnik podaje aktualne ceny na chwilę zapytania, cena ta może ulec zmianie ze względu na wyczerpanie się miejsc w samolocie w danej kategorii taryf lotniczych (do chwili podpisania umowy) . Oferta wymaga potwierdzenia u touroperatora w przeciagu 24h po dokonaniu rezerwacji - w dni robocze (pon-pt 9-18) .


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.


KonsorcjumPBP

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie Iberostar Parque Central położony jest w samym sercu Starej Hawany w doskonałej lokalizacji naprzeciwko Parque Central, w pobliżu Paseo del Prado. Tylko 20 minut od międzynarodowego lotniska Jose Marti. Pokoje 427 klimatyzowanych pokoi wyposażonych w obsługę hotelową, ekspres do kawy, lustro, TV, suszarka, balkon, budzenie na życzenie, budzik, elektroniczny klucz, telewizor, telefon, sejf , łazienka w pełni wyposażona, minibar, żelazko i deska do prasowania na życzenie, parasol. Klasyczny styl drewniane meble zapewnia bardzo kameralną atmosferę. Przestronne łazienki z wanną i prysznicem. Do dyspozycji gości Lobby bar, solarium, basen, kantor, obsługa hotelowa, 24-godzinna recepcja, restauracja, pralnia, usługi medyczne, wypożyczalnia samochodów, dostęp do Internetu, sala konferencyjna, masaż, basen, siłownia, organizacja wycieczek, dostosowany do osób niepełnosprawnych, wielojęzyczny personel, informacja turystyczna,

CENA ZAWIERA

: bilet lotniczy Warszawa- Hawana/ Varadero - Warszawa w kwocie min. 3600 PLN/ osoba dorosła, min. 3300 PLN/ dziecko 2- 12 lat; transfer lotnisko- hotel- lotnisko; zakwaterowanie w hotelu; wyżywienie: BB, ubezpieczenie NW i KL, opiekę anglojęzycznego reprezentanta na miejscu,

CENA NIE ZAWIERA

kosztów wizy 22 Euro/ osoba, taksy wylotowej 25 CUC/ osoba, napiwków, wydatków własnych, dobrowolnego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych.

UWAGI

1. Cena biletu została podana w najniższej taryfie obowiązującej na przelot w okresie ważności powyższej taryfy. W przypadku jej nieodstępności istnieje możliwość rezerwacji biletu w innej wyższej za odpowiednią dopłatą. 2.Przy wylotach w okresie "Wysokiego Sezonu" (najczęściej jest to okres Świąt Bożego Narodzenia, Świąt Wielkanocnych oraz przerwy wakacyjnej) obowiązuje dopłata do biletu lotniczego zgodnie z taryfa linii lotniczej na której został zarezerwowany przelot. 3.Przy wylotach na Kubę, konieczna jest wiza (załatwiana przed wylotem). Okres załatwiania wizy przy pomocy pośrednictwa Konsorcjum Polskich Biur Podroży wynosi 1 dzień roboczy (niezbędny jest czytelny skan paszportu, rezerwacji lotniczej oraz pobytu na Kubie). Koszt pośrednictwa Konsorcjum PBP wynosi 150 PLN/ osoba. 4. Aktualne terminy i ceny na stronie www.twojepodroze.com.pl


Wycieczka pochodzi z oferty Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company, które działa już od ponad 27 lat. To w pełni polska firma z bogatym doświadczeniem na rynku turystycznym, tworzona przez pełen pasji zespół pasjonatów, będących jednocześnie ekspertami w swojej branży.

W ofercie Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel znajdują się zarówno wycieczki pobytowe oraz objazdowe do ponad stu kierunków egzotycznych, takich jak Indie, Meksyk, USA, Izrael, Kuba, Malediwy i Seszele, Chiny,  Floryda, Hawaje, Jawa czy Sri Lanka. Istnieje także możliwość zorganizaowania wyjazdów na specjalne uroczystości czy według szczegółowych życzeń klientów.

Dzięki wieloletniej współpracy z najlepszymi liniami lotniczymi, biurami podróży za granicą, a także innymi przedstawicielami branży turystycznej,  Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company intensywnie rozszerza swoją działalność proponując bardzo zróżnicowane programy, skierowane do różnych grup klientów.

Rzetelność i  wysoki poziom świadczonych usług potwierdza członkowstwo w Polskiej Izbie Turystyki, a także w Polskim Związku Organizatorów Turystyki. Jako jedyne biuro w Polsce Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company zostało nagrodzone Godłem Fundacji Teraz Polska. 


Dertour Polska

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Nazwa obiektu

IBEROSTAR Parque Central

Kategoria

*****

Miejscowość

Hawana

Region

Północne Wybrzeże

Kod

HAV10031 MK

Liczba pokoi

427

Położenie

Naprzeciwko Parque Central i w pobliżu Kapitolu.

Opis

Komfortowo urządzony hotel w hiszpańskim, kolonialnym stylu z bardzo nowoczesną dobudową. 3 restauracje, 4 bary, 2 baseny z jacuzzi na tarasie na dachu, leżaki i ręczniki kąpielowe, Business Center, Room Service i masaże (za opłatą), winda.

Wyżywienie

Bufet śniadaniowy. Dwa posiłki dziennie (H) za rezerwacją.

Pokój typ 1

Standard = ok. 30-36 m kw., kącik do siedzenia, łazienka / prysznic /WC, suszarka do włosów, szlafroki, TV, telefon, klimatyzacja, minibar, woda (za opłatą), sejf.

Pokój typ 2

Juniorsuite = ok. 44 m kw., wyposażenie jak w Standard, przestronniejsze.

Pokój typ 3

Suite = ok. 58 m kw., wyposażenie jak w Juniorsuite, oddzielny pokój dzienno-sypialaniany, żelazko i deska do prasowania (za opłatą).

Sport, rozrywka, wellness

Siłownia.

Transfery

Możliwość rezerwacji transferu z / na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

Uwaga

Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

Ref.

MK306102


DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

Neckermann

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Hawana, Kuba

Położenie

na starówce. Transfer z lotniska w Hawanie ok. 40 min., z lotniska w Varadero ok. 2 godz.

Wyposażenie

bardzo ładny, elegancki hotel z 427 pokojami, restauracja główna, 2 restauracje a la carte, bar. Taras na dachu z 2 basenami, 2 bary z przekąskami.

Wyżywienie

Ze śniadaniem lub 2 posiłkami. Śniadanie w formie bufetu, kolacja a la carte.

Internet

WiFi za opłatą.

Zakwaterowanie

Pokoje standardowe moderna (B1-3A): ok. 34 m kw., klimatyzacja, minibar (za opłatą), sejf, TV sat., telefon, wanna, prysznic, WC, suszarka. Pokoje standardowe moderna z widokiem na park (B1-3G). Pokoje standardowe colonial (B1-3E): Junior suity moderna (B1-3B): ok. 42 m kw. Suity moderna (B1-3C). Suity colonial (B1-3L). Suity colonial z widokiem na park (B1-3M).

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Neckermann X

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Hawana, Kuba

Położenie

na starówce. Transfer z lotniska w Hawanie ok. 40 min., z lotniska w Varadero ok. 2 godz.

Wyposażenie

bardzo ładny, elegancki hotel z 427 pokojami, restauracja główna, 2 restauracje a la carte, bar. Taras na dachu z 2 basenami, 2 bary z przekąskami.

Wyżywienie

Ze śniadaniem lub 2 posiłkami. Śniadanie w formie bufetu, kolacja a la carte.

Internet

WiFi za opłatą.

Zakwaterowanie

Pokoje standardowe moderna (B1-3A): ok. 34 m kw., klimatyzacja, minibar (za opłatą), sejf, TV sat., telefon, wanna, prysznic, WC, suszarka. Pokoje standardowe moderna z widokiem na park (B1-3G). Pokoje standardowe colonial (B1-3E): Junior suity moderna (B1-3B): ok. 42 m kw. Suity moderna (B1-3C). Suity colonial (B1-3L). Suity colonial z widokiem na park (B1-3M).

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Polska Neckermann

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Hawana, Kuba

Położenie

na starówce. Transfer z lotniska w Hawanie ok. 40 min., z lotniska w Varadero ok. 2 godz.

Wyposażenie

bardzo ładny, elegancki hotel z 427 pokojami, restauracja główna, 2 restauracje a la carte, bar. Taras na dachu z 2 basenami, 2 bary z przekąskami.

Dostęp do internetu

WiFi za opłatą.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Zakwaterowanie

Pokoje standardowe moderno (B1-3A): ok. 34 m kw., klimatyzacja, minibar (za opłatą), sejf, TV sat., telefon, wanna, prysznic, WC, suszarka. Pokoje standardowe moderno z widokiem na park (B1-3G). Pokoje standardowe colonial (B1-3E): Junior suity moderna (B1-3B): ok. 42 m kw. Suity moderna (B1-3C). Suity colonial (B1-3L). Suity colonial z widokiem na park (B1-3M).

Wyżywienie

Ze śniadaniem lub 2 posiłkami. Śniadanie w formie bufetu, kolacja a la carte.


Mapa Hotelu Iberostar Parque Central
Zdjęcia lokalizacji (Kuba / Hawana)
Hawana, miasto Hemingwaya, cygara, wakacje na Kubie
Wakacje w Varadero, palmy, rajskie plaże
Wakacje w Cayo Coco, flamingi, salsa
Santaigo de Cuba z Placem Rewolucji
Mohito to symbol Kuby
Holguin zachwyca pięknymi i długimi plażami
Kurort Cayo Santa Maria z długą 11 km plażą i luksusowymi resortami
Trinidad to obowiązkowy punkt podczas zwiedzania Kuby

Opinie o Hotelu Iberostar Parque Central

4.7
zdecydowanie polecam

Jak dla mnie numer jeden jeżeli chodzi o hotele w Hawanie! Bywałem już w wielu i Iberostar Parque Central nie dość, że jest świetnie położony, to jeszcze ma super obsługę i bardzo smaczne jedzenie. Można na spokojnie obserwować codzienne życie mieszkańców Kuby i zwiedzać jej najpiękniejsze zabytki. Polecam serdecznie!

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
4.7
zdecydowanie polecam

Super opcja dla tych, którzy cenią jakość i standard, a jednocześnie są nastawieni na zwiedzanie. Nam właśnie na takim hotelu zależało - Iberostar Parque Central leży w samym sercu pięknej Hawany - co dało nam niezliczone możliwości spacerów, pieszych wycieczek, spędzania wieczorów w klimatycznych knajpkach - po prostu bajka! Sam hotel na bardzo dobrym poziomie, obsługa super, pokoje czywte i eleganckie, a na dachu fajny basen z widokiem na panoramę miasta! Kubę polecamy gorąco, bo nigdzie indziej nie ma takiego klimatu!

POLECAM:
na romantyczne wakacje, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Iberostar Parque Central - możliwości zakwaterowania:

junior suite prado park
modern junior suite
modern suite
pokoj standardowy modern
pokoj standardowy prado park
double standard colonial room dbl3_cr
double standard colonial room dbl_cr
double standard modern room dbl3_mr
double standard modern room dbl_mr
junior suite prado park
modern junior suite
modern suite
pokoj standardowy colonial
pokoj standardowy modern
pokoj standardowy prado park
1 os. Colonial Junior Suite
1 os. Pokój Standardowy Colonial
2 os. Pokój Colonial Junior Suite
Double Moderna
Double Colonial
Double Parque Prado
Juniorsuite Moderna
Juniorsuite Colonial
Junior Suite Parque Prado
Juniorsuite Colonial
Juniorsuite Moderna
Double Moderna
Double Colonial
Double Parkview
Suite Moderna
Suite Colonial
Suite Parque Prado

Iberostar Parque Central - Możliwości wyżywienia:


Iberostar Parque Central - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Iberostar Parque Central? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00