cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Rodos Princess Beach, Rodos
  • Hotel Rodos Princess Beach, Rodos
  • Hotel Rodos Princess Beach, Rodos
  • Hotel Rodos Princess Beach, Rodos
  • Hotel Rodos Princess Beach, Rodos
  • Hotel Rodos Princess Beach, Rodos
  • Hotel Rodos Princess Beach, Rodos
  • Hotel Rodos Princess Beach, Rodos
  • Hotel Rodos Princess Beach, Rodos
  • Hotel Rodos Princess Beach, Rodos
  • Hotel Rodos Princess Beach, Rodos
  • Hotel Rodos Princess Beach, Rodos
  • Hotel Rodos Princess Beach, Rodos
  • Hotel Rodos Princess Beach, Rodos
  • Hotel Rodos Princess Beach, Rodos
  • Hotel Rodos Princess Beach, Rodos
  • Hotel Rodos Princess Beach, Rodos
  • Hotel Rodos Princess Beach, Rodos
  • Hotel Rodos Princess Beach, Rodos
  • Hotel Rodos Princess Beach, Rodos
  • Hotel Rodos Princess Beach, Rodos
  • Hotel Rodos Princess Beach, Rodos
  • Hotel Rodos Princess Beach, Rodos
  • Hotel Rodos Princess Beach, Rodos
  • Hotel Rodos Princess Beach, Rodos
  • Hotel Rodos Princess Beach, Rodos
  • Hotel Rodos Princess Beach, Rodos
  • Hotel Rodos Princess Beach, Rodos
  • Hotel Rodos Princess Beach, Rodos
  • Hotel Rodos Princess Beach, Rodos
  • Hotel Rodos Princess Beach, Rodos
  • Hotel Rodos Princess Beach, Rodos
  • Hotel Rodos Princess Beach, Rodos
  • Hotel Rodos Princess Beach, Rodos
  • Hotel Rodos Princess Beach, Rodos
  • Hotel Rodos Princess Beach, Rodos
  • Hotel Rodos Princess Beach, Rodos
  • Hotel Rodos Princess Beach, Rodos
1 / 38
Ocena
hotelu:
0.0 / 5

Hotel Rodos Princess Beach
star 4

Grecja: Rodos
Ocena hotelu Rodos Princess Beach:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Rodos Princess Beach:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rodos Princess Beach to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w pięknej zatoce, przy plaży, w spokojnej miejscowości Kiotari. Polecamy miłośnikom plażowania, aktywnym osobom oraz rodzinom z dziećmi ze względu na wiele atrakcji w tym baseny dla dzieci z minizjeżdżalniami, plac zabaw, specjalne menu oraz miniklub.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kameralnej miejscowości Kiotari, tuż przy plaży, z łagodnym zejściem do morza, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • odnowione pokoje, bogaty program animacyjny, wysoka jakość obsługi
  • smaczne i urozmaicone wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Hotel Rodos Princess Beach w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rodos Princess Beach to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w pięknej zatoce, przy plaży, w spokojnej miejscowości Kiotari. Polecamy miłośnikom plażowania, aktywnym osobom oraz rodzinom z dziećmi ze względu na wiele atrakcji w tym baseny dla dzieci z minizjeżdżalniami, plac zabaw, specjalne menu oraz miniklub.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kameralnej miejscowości Kiotari, tuż przy plaży, z łagodnym zejściem do morza, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • odnowione pokoje, bogaty program animacyjny, wysoka jakość obsługi
  • smaczne i urozmaicone wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Grecja / Rodos

Opis oferty:

Położony na wschodnim wybrzeżu elegancki hotel, świetny na spokojny wypoczynek w wyjątkowym otoczeniu. Na miejscu są aż trzy ładnie zaprojektowane baseny i mnóstwo rozrywek dla całej rodziny. Pozytywne opinie zawdzięcza zadbanym pokojom i smacznej kuchni, w której można skosztować również lokalnych przysmaków. Blisko stąd do pięknej piaszczystej plaży z bezpłatnym serwisem i świetnymi warunkami do uprawiania sportów wodnych. Łatwo można się stąd dostać do popularnych turystycznych miejscowości, takich jak Lindos i Rodos.

POłOżENIE:

na wzgórzu, ok. 200 m od centrum KIOTARI ze sklepami, barami i restauracjami; ok. 60 km od portu lotniczego w Rodos; przystanek autobusowy przed hotelem (Lindos/ok. 2 EUR, Giannadi/ok. 3 EUR, Rodos/ok. 5 EUR).

PLAżA:

Galuni Beach, hotelowa, piaszczysta, miejscami kamienie, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, ok. 150 m od hotelu, dojście ścieżką i przez ulicę (mały ruch), bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; kajaki, sporty wodne (płatne, windsurfing - wymagana umiejętność pływania).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, elegancki, zbudowany w 1993 r., odnowiony w 2007 r. (budynek główny) i 2011 r. (30 pokoi rodzinnych), 356 pokoi, 2 piętra, 6 wind, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, 3 restauracje - dania w formie bufetu: Dionizos - dodatkowo obsługa kelnerska, kuchnia grecka i międzynarodowa, 3 kolacje tematyczne w ciągu tygodnia, Venus przy basenie - dodatkowo á la carte, kącik dla dzieci podczas obiadu, Diogenis przy plaży; w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie; bary Apollo, Neptun przy basenie, Galanteria (lodziarnia) przy basenie, minimarket, jubiler; centrum konferencyjne dla 200 osób, taras z widokiem na morze, ogród; za opłatą: internet bezprzewodowy i punkt internetowy (ok. 4 EUR/godz.), opiekunka do dziecka (na życzenie), fryzjer; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 26 m², zadbany, klimatyzowany (1.06-10.09), łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, polski program, telefon, minibar (co drugi dzień uzupełniany w napoje), sejf (płatny: ok. 25 EUR/tydz., ok. 30 EUR/2 tyg.); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon, taras lub ogródek, boczny widok na morze; widok na morze za dopłatą;

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 30 m², zadbany; wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

3 baseny, słodka woda: nieregularny kształt, ok. 500 m², gł. 0,4-2,1 m, kryty basen, prostokątny kształt, ok. 100 m², gł. 1,0-1,8 m, kwadratowy kształt, słodka woda, ok. 300 m², gł. ok. 1,8 m, zjeżdżalnia, zjeżdżalnia dla dzieci w kształcie ośmiornicy, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 80 m², gł. 0,6 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; 2 korty tenisowe (oświetlenie płatne: ok. 15 EUR/godz.) z wypożyczalnią sprzętu, piłka nożna, łucznictwo, siatkówka plażowa, piłka nożna na plaży, koszykówka, minigolf, tenis stołowy; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), amfiteatr, animacje dla dorosłych i dzieci, raz w tygodniu wieczór grecki.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), późne śniadanie (10.00-11.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji Dionisos; obiad (13.00-15.00), kolacja (18.00-22.00) w restauracji Venus (wymagana wcześniejsza rezerwacja), przekąski (10.00-13.00, 15.00-19.00, 22.00-23.45); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (07.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0030/2244047102, www.rodosprincess.com


Opis hotelu Rodos Princess Beach według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:

Elegancki 4* hotel słynący z malowniczego położenia na południu wyspy, w pobliżu miejscowości Kiotari, jak również smacznej i zróżnicowanej kuchni z lokalnymi potrawami.

Hotel po remoncie w 2014/2015 roku gwarantujący komfortowy wypoczynek w zadbanych pokojach, dodatkowo ładny teren z basenami i zjeżdżalniami. Idealna propozycja na urlop dla rodzin z dziećmi jak również romantyczne wakacje we dwoje.

Hotel  położony w pobliżu pięknej plaży Galuni Beach (ok. 250 m,piaszczysto żwirowa), na której serwis plażowy (leżaki, parasole, ręczniki) dostępny jest bez dodatkowej opłaty. Ponadto plaża z oznaczeniem Błękitnej Flagi, świetne warunki do uprawiania sportów wodnych (płatne, windsurfing - wymagana umiejętność pływania). Łagodne wejście do wody, dojście do plaży ścieżką i ulicą o małym ruchu.

Hotel znajduje się jedynie 1 km od centrum Kiotari. Przy hotelu jest przystanek komunikacji lokalnej którą można dojechać do miasta Lindos (ok. 15 km) oraz Rodos (ok. 55 km).

 

Do dyspozycji gości:

budynek główny z 3 skrzydłami oraz 2 budynki boczne (po drugiej stronie uliczki), 2 piętrowe, 6 wind, nowoczesne lobby, recepcja 24h, 3 restauracje serwujące dania w formie bufetu: główna Dionizos – z dodatkową obsługą kelnerską, potrawy kuchni greckiej i międzynarodowej, 3 kolacje tematyczne w ciągu tygodnia, Venus- a la carte, przy basenie, Diogenis przy plaży; dania wegetariańskie, przy basenie bary Apollo, Neptun oraz Galanteria (lodziarnia) , minimarket, jubiler; centrum konferencyjne dla 200 osób, taras z widokiem na morze, ogród;  internet bezprzewodowy w wyznaczonych miejscach i punkt internetowy (płatne dodatkowo ok. 4 EUR/godz.), fryzjer; hotel przyjmuje płatności kartą kredytową: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club. 

 

Pokoje:

Liczba pokoi – 356.

Hotel posiada różne rodzaje pokoi. Wszystkie pokoje są zadbane, część po remoncie w 2014/2015 r.

Pokoje standard 2 os. (ok. 30 m2) z możliwością 1 dostawki dla os. dorosłej lub dziecka , jedno pomieszczenie, klimatyzacja (bezpłatna w terminie 1.06-30.09), mini lodówka, TV sat (polski program)., telefon, sejf (płatne dodatkowo ok. 25 EUR/tydz., ok. 30 EUR/2 tyg.), wifi (płatne dodatkowo), balkon lub taras; łazienka  (wanna/prysznic, WC, suszarka), boczny widok na morze. Pokój z widokiem na morze dodatkowo płatny.

Dostępne są również pokoje w budynkach bocznych, wyposażone jak pokoje standardowe.

Pokoje executive suite z widokiem na morze – przestronniejsze (ok. 48 m2), możliwość zakwaterowania maksymalnie 3 osób dorosłych lub 2 os. dorosłych i 1 dziecka; dodatkowo kącik wypoczynkowy, balkon, wyposażony jak pokoje standard.

Pokoje rodzinne – większy metraż (ok. 38 m2), dają możliwość zakwaterowania 2 os. dorosłych z dwójka dzieci lub 3 os. dorosłych i dziecka; wydzielone optycznie 2 części pokoju, wyposażone jak pokoje standard.

Pokoje rodzinne Superior-  po remoncie; dają możliwość zakwaterowania 2 os. dorosłych z dwójką dzieci lub 3 os. dorosłych z dzieckiem; część dzienna oddzielona od części sypialnej drzwiami przesuwnymi, boczny widok na morze; wyposażone jak pokoje standard.

Pokoje rodzinne Executive z widokiem na morze : część dzienna oddzielona od części sypialnej drzwiami przesuwnymi, balkon, wyposażone jak pokoje standard.

Pokoje rodzinne Executive z basenem: basen wspólny dla kilku pokoi; część dzienna oddzielona od części sypialnej drzwiami przesuwnymi, widok na morze; wyposażone jak pokoje standard.

 

Sport i rozrywka:

3 baseny ze słodką wodą: nieregularny kształt, ok. 500 m², gł. 0,4-2,1 m, kryty basen, prostokątny kształt, ok. 100 m², gł. 1,0-1,8 m, kwadratowy kształt, ok. 300 m², gł. ok. 1,8 m, zjeżdżalnie, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki (przy basenach);  2 korty tenisowe (oświetlenie płatne dodatkowo: ok. 15 EUR/godz.) z wypożyczalnią sprzętu, piłka nożna, łucznictwo, siatkówka plażowa, piłka nożna na plaży, koszykówka, minigolf, tenis stołowy; sala fitness, aerobik, wellness (sauna, basen kryty, jacuzzi); amfiteatr, animacje dla dorosłych i dzieci, raz w tygodniu wieczór grecki; kajaki i windsurfing (1 godz./dzień); bilard (płatny dodatkowo), fryzjer i masaże (płatne dodatkowo).

 

Wyżywienie:

all inclusive – 3 posiłki w formie bufetu serwowane w restauracji Dionisos – śniadanie (07.00-10.00), lunch (12.30-14.30) , kolacja 18.30-21.30); obiad lub kolacja możliwy w restauracji a la carte (tawerna przy basenie, wymagana wcześniejsza  rezerwacja); późne śniadanie kontynentalne (10.15-11.00), przekąski w ciągu dnia, kawa, lody, ciasta (10.00-13.00 i 15.00-18.30 oraz 22.00-23.45), lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach ( 07.00-24:00). Do kolacji obowiązuje strój formalny. Minibar w pokoju uzupełniany 3 x w tygodniu (bezpłatnie).

 

Dla dzieci:

brodzik ze słodką wodą (ok. 80 m², gł. 0,6 m.), basen z mini zjeżdżalniami (ośmiornica) oraz basen ze zjeżdżalniami dla starszych,  miniklub (4-12 lat), junior club (12-17 lat), plac zabaw, animacje w ciągu dnia, restauracja dla dzieci z dziecięcym menu , foteliki w restauracji, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dziecka do 2 lat (możliwość zamówienia bezpłatnie przed przyjazdem); opiekunka do dziecka (na życzenie), pokój gier za opłatą. 

 

Dane teleadresowe:

Hotel Rodos Princess Beach ****, Pefkos Beach, Lindos 85107, Rodos, Grecja
Telefon: 0030-22440-47102
Fax: 00 30-22440-47267
e-mail: info@rodosprincess.com


Witryna hotelu: www.rodosprincess.com

Dane GPS hotelu Rodos Princess Beach:

N 36º 3' 4.051"
E 27º 58' 5.8993"



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Grecos Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rodos Princess Beach to bardzo dobrej klasy hotel usytuowany w pięknej zatoce, przy plaży, w spokojnej miejscowości Kiotari. Polecamy miłośnikom plażowania, aktywnym osobom oraz rodzinom z dziećmi ze względu na wiele atrakcji w tym baseny dla dzieci z minizjeżdżalniami, plac zabaw, specjalne menu oraz miniklub.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kameralnej miejscowości Kiotari, tuż przy plaży, z łagodnym zejściem do morza, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • odnowione pokoje, bogaty program animacyjny, wysoka jakość obsługi
  • smaczne i urozmaicone wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

****+

REGION

Grecja/Rodos Południe/Kiotari

Warto podkreślić

- Wyremontowane pokoje - Położony w pięknej zatoce - Wiele atrakcji dla najmłodszych - Bogaty program animacyjny - SPA - Kategoria lokalna 4*

Okiem Grecosa

Doskonała propozycja dla rodzin z dziećmi oraz osób wypoczywających aktywnie. Urozmaicona oferta kulinarna, położenie w pięknej zatoce oraz wysoka jakość obsługi to duże plusy hotelu.

Położenie

• przy plaży • niewielka miejscowość Kiotari ok. 1 km • przystanek autobusowy przy hotelu • lotnisko ok. 60 km

Plaża

• ok. 250 m od hotelu, oddzielona lokalną uliczką • piaszczysto-żwirkowa • łagodne wejście do wody • leżaki i parasole (bezpłatne) • ręczniki plażowe (bezpłatne) • bar na plaży • oznaczona Błękitną Flagą

Hotel

• dwupiętrowy budynek główny z 3 skrzydłami i 2 budynki boczne • 2 restauracje - główna i tematyczna • 4 bary - główny, przy basenie, na plaży, gelateria • kącik internetowy (płatny) • Wi-Fi na terenie całego hotelu bezpłatne (szybki Internet za dodatkową opłatą) • 372 pokoi, kategoria lokalna 4*

Pokoje

Standard • 2-3 os. (ok. 24 m2) • dostawka dla 3. osoby • jedno pomieszczenie • klimatyzacja centralna (bezpłatna, działa w okresie 01.06-30.09) • minibar uzupełniany 3 razy w tygodniu • TV, sejf, Wi-Fi (szybki Internet płatny) • łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka • widok na morze za dopłatą Rodzinny • 2-5 os. (ok. 34 m2) • dostawka dla 3., 4. i 5. osoby; jako 4. i 5. osoba wyłącznie dzieci (2-13 lat) • jedno pomieszczenie przedzielone ścianką z przesuwnymi drzwiami dla optycznego podziału pokoju • wyposażony jak pokój Standard Rodzinny z widokiem na morze • 2-4 os. (ok. 34 m2) • dostawka dla 3. i 4. osoby; jako 4. osoba wyłącznie dzieci (2-13 lat) • jedno pomieszczenie przedzielone ścianką z przesuwnymi drzwiami dla optycznego podziału pokoju • wyposażony jak pokój Standard

Wyżywienie

• All Inclusive • do kolacji obowiązuje strój formalny

All Inclusive

• śniadanie, lunch, kolacja - w formie bufetu • przekąski, ciasta, kawa, lody (w wyznaczonych godzinach i barach) • restauracja tematyczna • napoje w ramach AI w wyznaczonych barach do 24.00

Pełen relaks

Bezpłatnie • 2 baseny ze słodką wodą • basen ze zjeżdżalniami • basen kryty i sala fitness (dla os. pow. 16 lat) • 2 korty tenisowe ze sprzętem • siatkówka plażowa, koszykówka • tenis stołowy, minigolf, rzutki, water polo • animacje hotelowe

Odpłatnie

• masaże oraz zabiegi w SPA (dla os. pow. 16 lat) • fryzjer • sporty wodne na plaży • pakiet GRECOS ACTIVE by Ewa Chodakowska (15.06-13.09)

Dla dzieci

• łóżeczka dla niemowląt • basen dla dzieci • plac zabaw • menu dla dzieci • miniklub • Klub Delfinki (15.06-13.09)

CENA OBEJMUJE

przelot samolotem Polska - Grecja - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, noclegi, wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (15 000 EUR), NNW (3 000 EUR) i bagażu (300 EUR).


Opis hotelu Rodos Princess Beach według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:

Elegancki 4* hotel słynący z malowniczego położenia na południu wyspy, w pobliżu miejscowości Kiotari, jak również smacznej i zróżnicowanej kuchni z lokalnymi potrawami.

Hotel po remoncie w 2014/2015 roku gwarantujący komfortowy wypoczynek w zadbanych pokojach, dodatkowo ładny teren z basenami i zjeżdżalniami. Idealna propozycja na urlop dla rodzin z dziećmi jak również romantyczne wakacje we dwoje.

Hotel  położony w pobliżu pięknej plaży Galuni Beach (ok. 250 m,piaszczysto żwirowa), na której serwis plażowy (leżaki, parasole, ręczniki) dostępny jest bez dodatkowej opłaty. Ponadto plaża z oznaczeniem Błękitnej Flagi, świetne warunki do uprawiania sportów wodnych (płatne, windsurfing - wymagana umiejętność pływania). Łagodne wejście do wody, dojście do plaży ścieżką i ulicą o małym ruchu.

Hotel znajduje się jedynie 1 km od centrum Kiotari. Przy hotelu jest przystanek komunikacji lokalnej którą można dojechać do miasta Lindos (ok. 15 km) oraz Rodos (ok. 55 km).

 

Do dyspozycji gości:

budynek główny z 3 skrzydłami oraz 2 budynki boczne (po drugiej stronie uliczki), 2 piętrowe, 6 wind, nowoczesne lobby, recepcja 24h, 3 restauracje serwujące dania w formie bufetu: główna Dionizos – z dodatkową obsługą kelnerską, potrawy kuchni greckiej i międzynarodowej, 3 kolacje tematyczne w ciągu tygodnia, Venus- a la carte, przy basenie, Diogenis przy plaży; dania wegetariańskie, przy basenie bary Apollo, Neptun oraz Galanteria (lodziarnia) , minimarket, jubiler; centrum konferencyjne dla 200 osób, taras z widokiem na morze, ogród;  internet bezprzewodowy w wyznaczonych miejscach i punkt internetowy (płatne dodatkowo ok. 4 EUR/godz.), fryzjer; hotel przyjmuje płatności kartą kredytową: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club. 

 

Pokoje:

Liczba pokoi – 356.

Hotel posiada różne rodzaje pokoi. Wszystkie pokoje są zadbane, część po remoncie w 2014/2015 r.

Pokoje standard 2 os. (ok. 30 m2) z możliwością 1 dostawki dla os. dorosłej lub dziecka , jedno pomieszczenie, klimatyzacja (bezpłatna w terminie 1.06-30.09), mini lodówka, TV sat (polski program)., telefon, sejf (płatne dodatkowo ok. 25 EUR/tydz., ok. 30 EUR/2 tyg.), wifi (płatne dodatkowo), balkon lub taras; łazienka  (wanna/prysznic, WC, suszarka), boczny widok na morze. Pokój z widokiem na morze dodatkowo płatny.

Dostępne są również pokoje w budynkach bocznych, wyposażone jak pokoje standardowe.

Pokoje executive suite z widokiem na morze – przestronniejsze (ok. 48 m2), możliwość zakwaterowania maksymalnie 3 osób dorosłych lub 2 os. dorosłych i 1 dziecka; dodatkowo kącik wypoczynkowy, balkon, wyposażony jak pokoje standard.

Pokoje rodzinne – większy metraż (ok. 38 m2), dają możliwość zakwaterowania 2 os. dorosłych z dwójka dzieci lub 3 os. dorosłych i dziecka; wydzielone optycznie 2 części pokoju, wyposażone jak pokoje standard.

Pokoje rodzinne Superior-  po remoncie; dają możliwość zakwaterowania 2 os. dorosłych z dwójką dzieci lub 3 os. dorosłych z dzieckiem; część dzienna oddzielona od części sypialnej drzwiami przesuwnymi, boczny widok na morze; wyposażone jak pokoje standard.

Pokoje rodzinne Executive z widokiem na morze : część dzienna oddzielona od części sypialnej drzwiami przesuwnymi, balkon, wyposażone jak pokoje standard.

Pokoje rodzinne Executive z basenem: basen wspólny dla kilku pokoi; część dzienna oddzielona od części sypialnej drzwiami przesuwnymi, widok na morze; wyposażone jak pokoje standard.

 

Sport i rozrywka:

3 baseny ze słodką wodą: nieregularny kształt, ok. 500 m², gł. 0,4-2,1 m, kryty basen, prostokątny kształt, ok. 100 m², gł. 1,0-1,8 m, kwadratowy kształt, ok. 300 m², gł. ok. 1,8 m, zjeżdżalnie, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki (przy basenach);  2 korty tenisowe (oświetlenie płatne dodatkowo: ok. 15 EUR/godz.) z wypożyczalnią sprzętu, piłka nożna, łucznictwo, siatkówka plażowa, piłka nożna na plaży, koszykówka, minigolf, tenis stołowy; sala fitness, aerobik, wellness (sauna, basen kryty, jacuzzi); amfiteatr, animacje dla dorosłych i dzieci, raz w tygodniu wieczór grecki; kajaki i windsurfing (1 godz./dzień); bilard (płatny dodatkowo), fryzjer i masaże (płatne dodatkowo).

 

Wyżywienie:

all inclusive – 3 posiłki w formie bufetu serwowane w restauracji Dionisos – śniadanie (07.00-10.00), lunch (12.30-14.30) , kolacja 18.30-21.30); obiad lub kolacja możliwy w restauracji a la carte (tawerna przy basenie, wymagana wcześniejsza  rezerwacja); późne śniadanie kontynentalne (10.15-11.00), przekąski w ciągu dnia, kawa, lody, ciasta (10.00-13.00 i 15.00-18.30 oraz 22.00-23.45), lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach ( 07.00-24:00). Do kolacji obowiązuje strój formalny. Minibar w pokoju uzupełniany 3 x w tygodniu (bezpłatnie).

 

Dla dzieci:

brodzik ze słodką wodą (ok. 80 m², gł. 0,6 m.), basen z mini zjeżdżalniami (ośmiornica) oraz basen ze zjeżdżalniami dla starszych,  miniklub (4-12 lat), junior club (12-17 lat), plac zabaw, animacje w ciągu dnia, restauracja dla dzieci z dziecięcym menu , foteliki w restauracji, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dziecka do 2 lat (możliwość zamówienia bezpłatnie przed przyjazdem); opiekunka do dziecka (na życzenie), pokój gier za opłatą. 

 

Dane teleadresowe:

Hotel Rodos Princess Beach ****, Pefkos Beach, Lindos 85107, Rodos, Grecja
Telefon: 0030-22440-47102
Fax: 00 30-22440-47267
e-mail: info@rodosprincess.com


Witryna hotelu: www.rodosprincess.com

Dane GPS hotelu Rodos Princess Beach:

N 36º 3' 4.051"
E 27º 58' 5.8993"



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.


Mapa Hotelu Rodos Princess Beach
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Rodos)
Zabudowania kawalerów rodyjskich w Lindos na wyspie Rodos
Petaloudes - Dolina Motyli to jedno z najczęsciej odwiedzanych miejsc na Rodos
Monolithos to dawna twierdza Joannitów na Rodos w Grecji
Prasonissi to jedna z najpopularniejszych plaży na wyspie Rodos
Miasto Rodos z portem Mandraki
Rodos, Rejs na Symi a po drodze podziwianie wysp Chalki, Thilos, i Sesklia w Grecji
Tsambika beach, malownicza plaża na wyspie Rodos - Grecja
Tętniące wieczorową porą Stare Miasto Rodos, Grecja
Filmy hotelu Rodos Princess Beach:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Rodos Princess Beach
https://youtu.be/JK-Y0KwsD7E
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Rodos Princess Beach

Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Rodos Princess Beach:
  • Lokalizacja
    5
  • Hotel
    5.5
  • Pokoje
    5.6
  • Wyżywienie
    5.2
  • Atrakcje
    i sport
    5.2
  • Obsługa
    5.6
HolidayCheck
Ocena Rodos Princess Beach:
5.5 / 6

Hotel ładny, aczkolwie złe wyżywienie i brud 2007-07-02
Szczegóły oceny hotelu Rodos Princess Beach:
  • Lokalizacja
    3.4
  • Pokoje
    3.8
  • Wyżywienie
    3.3
  • Atrakcje
    5.3
  • Obsługa
    2.3

Hotel pięknie położony przy długiej, rozłożystej plaży. Nowoczesny. Jedzenie niesmaczne, nieświeże. ...
więcej

3.7
Hotel wspaniały. animatorzy i barmani cudowni 2008-06-17
Szczegóły oceny hotelu Rodos Princess Beach:
  • Lokalizacja
    5.6
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.8
  • Atrakcje
    5.7
  • Obsługa
    5.7

Hotel naprawde ładny. Były tam małe usterki i widoczne zaniedbania. Obsługa miła. Animatorzy zabawni...
więcej

5.4
Bardzo przytulny 2008-07-25
Szczegóły oceny hotelu Rodos Princess Beach:
  • Lokalizacja
    4.8
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

Hotel mimo wielkości sprawia wrażenie małego, jest bardo przytulny. Sympatyczna obsługa, dobry serwi...
więcej

5.7
Hotel godny polecenia 2008-08-25
Szczegóły oceny hotelu Rodos Princess Beach:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

Wybrałam ten hotel z niemieckiej oferty .Obsługa była perfekcyjna , mozna sie porozumieć w języku an...
więcej

5.8
Pięknie położony hotel 2008-09-10
Szczegóły oceny hotelu Rodos Princess Beach:
  • Lokalizacja
    5.2
  • Pokoje
    4.8
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    5.0

Polecam ten Hotel, szczególnie ze względu na jego piękne położenie. Plaża hotelowa znajduje się 2 mi...
więcej

5.2
Dobry hotel 2009-02-27
Szczegóły oceny hotelu Rodos Princess Beach:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    4.5

4.7
Hotel super ale nie dla singli 2009-08-02
Szczegóły oceny hotelu Rodos Princess Beach:
  • Lokalizacja
    2.5
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    5.0

3.8
Super hotel 2015-06-09
Szczegóły oceny hotelu Rodos Princess Beach:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

6.0
Rewelacja! Więcej i lepiej, niż w opisach! 2015-07-13
Szczegóły oceny hotelu Rodos Princess Beach:
  • Lokalizacja
    5.2
  • Pokoje
    5.8
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.5
  • Obsługa
    6.0

Rewelacyjny hotel dla Wszystkich tych którzy cenią sobie czystość, piękne widoki, super personel ora...
więcej

5.7
Wspaniałe rodzinne wakacje!!! 2016-06-21
Szczegóły oceny hotelu Rodos Princess Beach:
  • Lokalizacja
    5.8
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.8
  • Obsługa
    6.0

Hotel super!!! Pokój duży, lodówka uzupełniana co 3 dni- bezpłatnie, w hotelu czysto, jedzenie urozm...
więcej

5.9
Super wakacje z rodziną 2016-08-20
Szczegóły oceny hotelu Rodos Princess Beach:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

Właśnie wróciliśmy z hotelu Rodos Princess. Jesteśmy zachwyceni widokami i czystością tego miejsca. ...
więcej

6.0
Luksus w 4 gwiazdkach 2016-09-18
Szczegóły oceny hotelu Rodos Princess Beach:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
  • Obsługa
    6.0

5.8
Polecam 2016-10-14
Szczegóły oceny hotelu Rodos Princess Beach:
  • Lokalizacja
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
  • Obsługa
    5.0

wysoki standard, uprzejmy personel, dobre jedenie. czysty i zadbany hotel. lezaki na plazy i przy ba...
więcej

6.0
super 2016-10-20
Szczegóły oceny hotelu Rodos Princess Beach:
  • Lokalizacja
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
  • Obsługa
    6.0

hotel super, bardzo czysto, jedzenie urozmaicone i zawsze świeże, świetne baseny, też dla dzieci i p...
więcej

5.0
Super wakacje , wspanialy hotel godny polecenia 2017-05-29
Szczegóły oceny hotelu Rodos Princess Beach:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

5.8
Piękny hotel ale dla rezerwujących leżaki :) 2017-07-29
Szczegóły oceny hotelu Rodos Princess Beach:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

5.2
Bardzo fajny hotel, pyszne jedzenie 2017-08-19
Szczegóły oceny hotelu Rodos Princess Beach:
  • Lokalizacja
    5.4
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

Naprawdę nie ma się w tym hotelu do czego przyczepić. Czyściutki pokój, pięknie położony hotel. Miła...
więcej

5.9
Najlepszy hotel! 2017-08-20
Szczegóły oceny hotelu Rodos Princess Beach:
  • Lokalizacja
    5.6
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.8
  • Obsługa
    5.8

Spokojna miejscowość, super pokój, choć nazwany ekonomicznym miał około 25m i był odremontowany, bar...
więcej

5.7
Super, super wakacje! 2017-12-31
Szczegóły oceny hotelu Rodos Princess Beach:
  • Lokalizacja
    5.6
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

Witam, to naprawdę hotel godny polecenia. Wszystko w jak najlepszym porządku, od pokoju, obsługi hot...
więcej

5.9

Rodos Princess Beach - możliwości zakwaterowania:

Doppelz,Balk/Terr,Gartenb
Doppelz,Bal/Ter,Meerblick
Doppelz,Bal/Ter,Sparpreis
Einzelz,Balk/Terr,Gartenb
Fam.-Zimmer,Balk/Terrasse
Fam.-Zim.,BkoT,Meerblick
Fam.-Zim, Gem.-Pool, M
Fam.-Zim.,Superior,Meerbl
Familiensuite BkoT
Fam.-Zim. Executive M

Rodos Princess Beach - Możliwości wyżywienia:


Rodos Princess Beach - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Rodos Princess Beach? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00