cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Marathon, Rodos
  • Hotel Marathon, Rodos
  • Hotel Marathon, Rodos
  • Hotel Marathon, Rodos
  • Hotel Marathon, Rodos
  • Hotel Marathon, Rodos
  • Hotel Marathon, Rodos
  • Hotel Marathon, Rodos
  • Hotel Marathon, Rodos
  • Hotel Marathon, Rodos
  • Hotel Marathon, Rodos
  • Hotel Marathon, Rodos
  • Hotel Marathon, Rodos
  • Hotel Marathon, Rodos
  • Hotel Marathon, Rodos
  • Hotel Marathon, Rodos
  • Hotel Marathon, Rodos
  • Hotel Marathon, Rodos
  • Hotel Marathon, Rodos
  • Hotel Marathon, Rodos
  • Hotel Marathon, Rodos
  • Hotel Marathon, Rodos
  • Hotel Marathon, Rodos
  • Hotel Marathon, Rodos
  • Hotel Marathon, Rodos
  • Hotel Marathon, Rodos
  • Hotel Marathon, Rodos
  • Hotel Marathon, Rodos
  • Hotel Marathon, Rodos
  • Hotel Marathon, Rodos
  • Hotel Marathon, Rodos
  • Hotel Marathon, Rodos
  • Hotel Marathon, Rodos
  • Hotel Marathon, Rodos
  • Hotel Marathon, Rodos
  • Hotel Marathon, Rodos
  • Hotel Marathon, Rodos
  • Hotel Marathon, Rodos
  • Hotel Marathon, Rodos
1 / 39
Ocena
hotelu:
3.9 / 5
Najbliższy termin
04.10 - 11.10
już od 1150 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
28.10 - 31.10
już od 679 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Marathon
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Marathon
star 4

Grecja: Rodos
Ocena hotelu Marathon:
3.9 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Marathon:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    2.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 04 października 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 28 października 2021

Hotel Marathon w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

RODOS/GRECJA

Wyposażenie

• recepcja
• bankomat
• sklep z pamiątkami
• Wi-Fi, w całym hotelu
• usługi konsjerża
• parking: niezadaszony

Karty

Visa, MasterCard, Maestro

Liczba pokojów

140

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

• Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc

Dla dzieci

• plac zabaw 

Sport i wellness

W cenie • minipiłka nożna
• tenis stołowy

Rozrywka

• muzyka na żywo

• karaoke

Pokoje

Pokój rodzinny FZX2

• 4 os. • TV sat. • wanna lub prysznic • WC

Pokój 2-osobowy DZX2

• 2-3 os. • TV sat. • wanna lub prysznic • WC

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie
• obiad
• kolacja
• wybrane napoje bezalkoholowe
• wybrane lokalne napoje alkoholowe
• ciasto

Restauracje i bary • główna restauracja


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Rainbow

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Program sportowy i animacyjny

Hotel nie prowadzi animacji.

Internet

W lobby internet Wi-Fi - bezpłatny.

Kategoria lokalna

****

Naszym zdaniem

Elegancki hotel, w ładnej nadmorskiej miejscowości, idealny dla osób ceniących sobie wypoczynek w bliskiej odległości od różnorodnych atrakcji. Polecamy osobom ceniącym sobie dobry standard usług oraz wygodę all inclusive.

Strona www


Położenie

Hotel położony jest w sercu Kolymbii, tuż obok głównej ulicy miasteczka. W pobliżu sklepy, restauracje, bary, kawiarnie, lokale rozrywkowe oraz wypożyczalnie samochodów. Odległość od lotniska to około 28km, zaś od miasta Rodos z zabytkową starówką - około 25km. UWAGA! Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 3 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.

Plaża

Piaszczysto-żwirowa plaża znajduje się w odległości około 400m od hotelu. Serwis plażowy dodatkowo płatny (około 7EUR/komplet).

Do dyspozycji gości

Recepcja 24 - godz., lobby, restauracja główna, bar przy basenie, basen ze słodką wodą i brodzik dla dzieci, leżaki i parasole przy basenie - bezpłatnie, plac zabaw dla dzieci, tenis stołowy. Za dodatkową opłatą: pokój gier, sporty wodne na plaży.

Pokoje

Hotel dysponuje 140 komfortowo urządzonymi pokojami (część z nich z widokiem na morze). Naszym gościom oferujemy standardowe pokoje 2 osobowe z możliwością 1 dostawki oraz pokoje rodzinne z możliwością 2 dostawek (łóżko piętrowe). Wszystkie wyposażone są w łazienkę (wanna lub prysznic, WC, suszarka do włosów), indywidualnie sterowaną klimatyzację, balkon lub taras, telefon, TV Sat oraz lodówkę. Istnieje możliwość wstawienia łóżeczka dla dziecka do 2 lat (bezpłatnie - na zapytanie). Hotel nie akceptuje zwierząt.

Wyżywienie

All Inclusive w formie bufetu: śniadanie, lunch, kolacja. Napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (piwo, wino białe i czerwone, ouzo, wódka, gin, brandy) serwowane w godzinach 10:00-22:30.

Program

Dzień pierwszy

Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotówprosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego

Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachfakultatywnych itp.
Dzień ostatni

Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych w przypadku imprezy 12 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych), wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).


Cena podstawowanie nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
UWAGA!
Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od 0,5 EUR do 4 EUR/pokój/dzień. Podatek jest płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Ze względu na COVID-19 niektóre udogodnienia/atrakcje/serwis hotelu mogą działać w ograniczonym czasie i/lub mogą być wyłączone z oferowania

Wycieczki lokalne

BŁĘKITNY REJS
Wspaniała wycieczka dla tych, którzy lubią słońce, morze i element przygody! Wyruszamy z portu Mandraki i odwiedzamy najpiękniejsze zatoki na wybrzeżu wschodnim. Zrobimy 3 półgodzinne przystanki na kąpiele morskie w okolicy Kalithea, w Tsampice oraz w słynnej Zatoce Anthony'ego Quinna. W zatoce obok Afandou będziemy mieli nieco więcej czasu na relaksujący odpoczynek, a w trakcie tej przerwy na pokładzie serwowany będzie lunch w formie greckiego bufetu (w cenie). Będzie mnóstwo czasu na pływanie, opalanie się i podziwianie podwodnego świata! Cena: 54 Euro/ 27 Euro dzieci (lunch wliczony w cenę wycieczki)
REJS NA WYSPĘ SYMI
Wyspa Symi słynie z niesamowitej architektury. Kiedy wpływamy do portu wydawać by się mogło, że w zatoce nic nie zobaczymy, natomiast naszym oczom ukaże się niesamowity krajobraz - swojego rodzaju mozaika domów ułożonych kaskadowo na skałach wybudowanych w nieprzypadkowym stylu i o nieprzypadkowych kolorach. Symi jest również znana jako wyspa poławiaczy gąbek. Podczas wycieczki w naszym programie jest wizyta i prezentacja gąbek u lokalnego poławiacza! Wyspa słynie również z aromatycznych ziół. Najwytrwalsi mogą udać się na Chorio - górną część osady, skąd rozpościera się urokliwy widok na port i zatokę. Po krótkim rejsie kolejny przystanek to klasztor poświęcony Archaniołowi Michałowi w Panormitis - najważniejsze miejsce prawosławnego kultu w Archipelagu Dodekanezu. Cena: 49 Euro dorośli / 28 Euro dzieci
OBJAZD WYSPY - ISLAND TOUR
Zupełnie nowy program! Poznawanie wyspy zaczniemy od Lindos - najpiękniejszego miasta na wyspie z bogatą i niesamowitą historią. Podczas 2 godzin czasu wolnego będzie można samodzielne odkrywać tajemnicze zakamarki miasta lub zwiedzić Akropol z przewodnikiem (bilety wstępu na Akropol płatne dodatkowo). Następnie udamy się do Embony- najwyżej położonej wioski na wyspie u stóp najwyższej góry Attaviros, gdzie zapraszamy Państwa na grecką ucztę: przepyszny grecki tradycyjny obiad (lunch wliczony w cenę wycieczki możliwość wyboru między kilkoma daniami lokalne wino i woda mineralna bez ograniczeń). W tej samej miejscowości będziemy zapoznawać się z innymi lokalnymi przysmakami: zapraszamy na degustację oliwy, ziół, miodu oraz miejscowych trunków i win. Wycieczkę zakończymy w Petaloudes - Dolinie Motyli. Tam przez bliski kontakt z naturą, w dolinie z mikroklimatem będziemy podziwiać słynne rodyjskie motyle o wdzięcznej nazwie: niedźwiedziówki strojnisie. Cena: 55 Euro dorosły / 28 Euro dzieci (lunch wliczony w cenę wycieczki Akropol i Dolina Motyli płatne dodatkowo)
PERŁA ŚREDNIOWIECZA - STOLICA WYSPY
Idealna okazja to poznania miasta po zachodzie słońca! Po popołudniu wyruszamy do miasta Rodos - stolicy wyspy. Jest to doskonała okazja, aby poczuć magię historii miasta - zarówno tej starożytnej, jak i średniowiecznej. Pierwszym punktem zwiedzania miasta jest wzgórze Monte Smith, na którym zobaczymy ruiny akropolu rodyjskiego, starożytny stadion olimpijski, a także odeon-amfiteatr. W dolnej części miasta zobaczymy port Mandraki, w którym według legendy miał stać słynny Kolos Rodyjski. Udamy się na spacer po średniowiecznej starówce. Miniemy Pałac Wielkich Mistrzów Zakonu Joannitów, przejdziemy jedną z najlepiej zachowanych średniowiecznych ulic w Europie - Ulicą Rycerską, aż do głównej ulicy Sokratesa oraz Placu Hipokratesa. Po zakończeniu zwiedzania prawie 2 godziny czasu wolnego na własne odkrywanie miasta i zakupy. Cena: 34 Euro dorosły / 17 Euro dzieci
OBJAZD WYSPY VIP (tylko dla gości z hoteli: Mitsis Rodos Village oraz Zenith Sea Side)
Autorski program naszej pilotki! Zupełna nowość!
Zwiedzanie zaczniemy od wizyty w najlepszej oliwiarni na wyspie. Poznamy tajniki wyrabiania oliwy, skosztujemy oliwek, miodu i lokalnych przysmaków. Następnie udamy się do najważniejszego religijnego miejsca dla rodyjczyków- Klasztoru Matki Bożej Tsampiki, gdzie znajduje się cudotwórcza ikona i wyjaśnimy tajemnicę, dlaczego co druga osoba na wyspie ma na imię właśnie Tsampika. Przejedziemy przez środkową, zalesioną część wyspy aż do Petaloudes - Doliny Motyli. Tam przez bliski kontakt z naturą, w dolinie z mikroklimatem będziemy podziwiać słynne rodyjskie motyle o wdzięcznej nazwie: niedźwiedziówki strojnisie. Wycieczkę zakończymy w stolicy wyspy. Wspólnie zwiedzimy Akropol Rodyjski wraz z antycznym stadionem a w dolnej części miasta zobaczymy port Mandraki, w którym według legendy miał stać słynny Kolos Rodyjski. Udamy się na spacer średniowieczną Ulicą Rycerską, aż do głównej ulicy Sokratesa oraz Placu Hipokratesa. Po zakończeniu zwiedzania prawie 2 godziny czasu wolnego na własne odkrywanie miasta i zakupy. Cena : 50Euro dorośli/ 25 Euro dzieci (Dolina Motyli płatna dodatkowo)

Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim (Miasto Rodos i Dolina Motyli, Perełki Rodos i Symi, przy min. 21 osobach) bądź angielskim (pozostałe). Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela na Rodos. Podane ceny zazwyczaj nie zawierają biletów wstępu. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.

Inne

RODOS informacje ogólne

Waluta

EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
Napiwki

Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza

Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego. Obywateli pozostałych państw mogą obowiązywać odmienne przepisy paszportowo-wizowe.
Czas

+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny

Obiad w tawernie od 8 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
Poczta

Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.50 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony

Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują6 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji.
W regionie

Rodos

Wyspa słońca jest największa wśród 12 wysp Dodekanezu. Ze względu na swoje położenie jej historia jest niezwykle burzliwa, co widać w zabytkach, kulturze i kuchni. Znajdziemy tu zabytki związane z Grekami, Joanitami i Turkami, którzy przez wieki walczyli o ten skrawek ziemi. Obecnie wyspa jest turystycznym rajem z 300 słonecznymi dniami w roku i wieloma zabytkami, których nie można pominąć, będąc tu na wakacjach.
Miasto Rodos

Największe miasto wyspy, a zarazem jej stolica, co roku przyciąga rzesze turystów. Największą atrakcją miasta Rodos jest średniowieczne Stare Miasto otoczone rozległymi murami obronnymi, z najważniejszym zabytkiem - wybudowanym przez joannitów Pałacem Wielkich Mistrzów. Jednakże Stare Miasto to nie tylko zabytki i muzea. Na wąskich uliczkach starówki znaleźć można wiele klimatycznych sklepików, galerii, barów. Ponadto warto skosztować miejscowych specjałów w jednej z licznych restauracji lub tawern - wiele z nich zachęca panoramicznymi tarasami, z których rozciąga się wspaniały widok na brukowane uliczki oraz port. Miasto Rodos to również wspaniałe życie nocne. Każdy turysta doceni atmosferę stolicy wyspy - nowoczesność miesza się tu z bogatą historią wyspy, a spacerując po Starym Mieście ma się wrażenie, iż czas stanął w miejscu!
Lindos

Drugie, obok miasta Rodos, najważniejsze miejsce na wyspie. Miasteczko to jest prawdziwą wizytówką Rodos. Jest ono położone na wzgórzu, nad którym króluje Akropol z ruinami świątyni Ateny, z którego rozciąga się bajeczny widok na turkusowe wody zatoki Św. Pawła. Lindos, to prawdziwy labirynt wąskich, brukowanych uliczek i małych, białych domków. To również wiele klimatycznych galerii z lokalną ceramiką czy biżuterią. Warto usiąść w jednej z lokalnych tawern, aby poczuć atmosferę miasteczka, które niegdyś było mekką artystów. Lindos, to również wspaniałe plaże, między innymi w zatoce Vlycha.
Falliraki

Położone 12 km od miasta Rodos, skupia rozrywkowe życie mieszkańców wyspy i turystów. Piękna wielkokilometrowa, zagospodarowana plaża i niezliczone bary, sklepy, tawerny i dyskoteki - ma się wrażenie, że kurort nigdy nie zasypia. Na obrzeżach Faliraki znajduje się jeden z największych w Europie aquaparków. Doskonałe miejsce dla młodych ludzi lubiących być w centrum wakacyjnych wydarzeń.
Ialyssos
Niewielka miejscowość wypoczynkowa położona na północnym wybrzeżu w odległości ok. 8 km od stolicy wyspy - miasta Rodos. Jest to niezwykle przytulne miejsce, idealne dla poszukujących dobrej zabawy i bogatej oferty sportów wodnych - ze względu na panujący klimat i doskonałe wiatry, w Ialyssos panują znakomite warunki do uprawiania windsurfingu. Ponadto wzdłuż nadmorskiej promendady znajduje się wiele kawiarni, tawern i restauracji, które są miejscem spotkań nie tylko turystów, ale także mieszkańców.
Ixia

Nowoczesny kurort turystyczny - doskonałe miejsce zwłaszcza dla tych, którzy wakacje chcą spędzić w ciszy i spokoju, ale jednocześnie w zasięgu wszelkiego rodzaju atrakcji i rozrywek, z których słynie miasto Rodos (do stolicy wyspy ok. 4 km). Żwirowo-piaszczyste plaże, błękitne morze oraz szeroka oferta sportów wodnych sprawiają, że jest to świetne miejsce dla ludzi w każdym wieku.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Krakowa, Gdańska, Poznania i Wrocławia. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
"

Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Grecji trwa od 15.06 do 15.09.

Wizy

W związku z koniecznością wypełnienia formularza PLF najpóźniej w dniu poprzedzającym wylot (do godziny 22:00) oraz posiadania kodu QR przy przylocie do Grecji, informujemy:
1. Strona internetowa do samodzielnego wypełnienia formularza PLF to:
2. Instrukcja wypełnienia formularza znajduję się:
3. W razie problemów z wypełnieniem formularza, prosimy o kontakt ze swoim sprzedawcą.
4. Adresy hoteli konieczne do wypełnienia wniosku znajdują się poniżej.
5.

Każdy turysta zobowiązany jest do wypełnienia formularza
. Po jego wypełnieniu, na e-maila podanego w formularzu przyjdzie potwierdzenie wypełnienia. Każda osoba z rezerwacji w tym dzieci
obowiązkowo musi wypełnić swój wniosek
(nie może to być np. 1 wniosek na rodzinę/rezerwację). Wymagane jest, aby każdy turysta dodał w swoim formularzu podróżujących z nim członków rodziny/niespokrewnionych towarzyszy wyjazdu.
6. Po zweryfikowaniu danych na skrzynkę pocztową przyjdzie również
formularz z unikalnym kodem QR
, który trzeba okazać na lotnisku docelowym w formie elektronicznej (w telefonie) lub wydrukowany.
7. W przypadku
nieposiadania
kodu QR turyści
nie zostaną wpuszczeni
na pokład samolotu lecącego do Grecji.
Adresy hoteli:
Rhodes Bay & Amathus Elite Suites:
Iraklidwn Avenue 100
Ixia
Rhodes
Postal Code: 85101
Costa Lindia:
Lardos
Rhodes
Postal Code: 85109
Diagoras:
Faliraki
Rhodes
Postal Code: 85105
Labranda Blue Bay Resort:
Ialyssos
Rhodes
Postal Code: 85101
Labranda Kiotari Bay Resort:
Kiotari
Rhodes
Postal Code: 85109
Labranda Miraluna Village:
Kiotari
Rhodes
Postal Code: 85109
Lindos Breeze:
Kiotari
Rhodes
Postal Code: 85109
Marathon Hotel:
Kolympia Street
Rhodes
Postal Code: 85103
Olympia Sun Hotel:
Faliraki
Rhodes
Postal Code: 85100
Paras Sun
Ialyssos
Rhodes
Postal Code: 85101
Summer Dream:
Theologos
Rhodes
Postal Code: 85106
Tsampika Hotel:
Agisandrou Street 1
Faliraki
Rhodes
Postal Code: 85100
White Olive Premium Lindos:
Pefkoi
Rhodes
Postal Code: 85107
Osoby przyjeżdżające do Grecji powinny zobowiązane są
negatywny wynik testu antygenowego
na obecność koronawirusa (zaświadczenie powinno zostać sporządzone w j. angielskim, dokument musi zawierać numer paszportu lub dowodu osobistego osoby poddanej badaniu). Test należy przeprowadzić nie wcześniej niż48 godziny przed godziną lądowania w Grecji. Test jest obowiązkowy dla wszystkich (w tym dzieci powyżej12 roku życia).
UWAGA!
Z obowiązku przedstawienia negatywnego wyniku testu
zwolnione są osoby w pełni zaszczepione
, pod warunkiem, że ostatnią dawkę szczepionki przyjęły co najmniej 14 pełnych dni przed wylotem oraz są w stanie
przedstawić komplet dokumentów potwierdzających pełne zaszczepienie na COVID-19
(europejski certyfikat szczepienia pobrany z Internetowego Konta Pacjenta). Z obowiązku posiadania negatywnego wyniku testu na obecność koronawirusa
zwolnieni są również tzw. ozdrowieńcy.
Należy posiadać
pozytywny wynik testu na COVID-19 (w języku angielskim)
wykonany w czasie od 2 do 9 miesięcy poprzedzających przylot do Grecji
oraz
certyfikat ozdrowienia
, który również można pobrać z IKP. Instrukcja dotycząca pobierania dokumentów z Internetowego Konta Pacjenta dostępna jest na naszej stronie internetowej:
"

Wizy - informacje dla sprzedawców

W związku z koniecznością wypełnienia formularza PLF najpóźniej w dniu poprzedzającym wylot (do godziny 22:00) oraz posiadania kodu QR przy przylocie do Grecji, informujemy:
1. Strona internetowa do samodzielnego wypełnienia formularza PLF to:
2. Wzór wypełnienia znaleźć można na Travelli, w zakładce Komunikaty (Grecja - formularz wjazdu!) oraz
3. Adresy hoteli konieczne do wypełnienia wniosku znajdują się poniżej.
4.

Każdy turysta zobowiązany jest do wypełnienia formularza
. Po jego wypełnieniu, na e-maila podanego w formularzu przyjdzie potwierdzenie wypełnienia. Każda osoba z rezerwacji w tym dzieci
obowiązkowo musi wypełnić swój wniosek
(nie może to być np. 1 wniosek na rodzinę/rezerwację). Wymagane jest, aby każdy turysta dodał w swoim formularzu podróżujących z nim członków rodziny/niespokrewnionych towarzyszy wyjazdu.
5. Po zweryfikowaniu danych na skrzynkę pocztową przyjdzie również
formularz z unikalnym kodem QR
, który trzeba okazać na lotnisku docelowym w formie elektronicznej (w telefonie) lub wydrukowany.
6. W przypadku
nieposiadania
kodu QR turyści
nie zostaną wpuszczeni
na pokład samolotu lecącego do Grecji.
Adresy hoteli:

Rhodes Bay & Amathus Elite Suites:
Iraklidwn Avenue 100
Ixia
Rhodes
Postal Code: 85101
Costa Lindia:
Lardos
Rhodes
Postal Code: 85109
Diagoras:
Faliraki
Rhodes
Postal Code: 85105
Labranda Blue Bay Resort:
Ialyssos
Rhodes
Postal Code: 85101
Labranda Kiotari Bay Resort:
Kiotari
Rhodes
Postal Code: 85109
Labranda Miraluna Village:
Kiotari
Rhodes
Postal Code: 85109
Lindos Breeze:
Kiotari
Rhodes
Postal Code: 85109
Marathon Hotel:
Kolympia Street
Rhodes
Postal Code: 85103
Olympia Sun Hotel:
Faliraki
Rhodes
Postal Code: 85100
Paras Sun
Ialyssos
Rhodes
Postal Code: 85101
Summer Dream:
Theologos
Rhodes
Postal Code: 85106
Tsampika Hotel:
Agisandrou Street 1
Faliraki
Rhodes
Postal Code: 85100
White Olive Premium Lindos:
Pefkoi
Rhodes
Postal Code: 85107
Osoby przyjeżdżające do Grecji zobowiązane sąposiadać
negatywny wynik testu antygenowego
na obecność koronawirusa (zaświadczenie powinno zostać sporządzone w j. angielskim, dokument musi zawierać numer paszportu lub dowodu osobistego osoby poddanej badaniu). Test należy przeprowadzić nie wcześniej niż48 godziny przed godziną lądowania w Grecji. Test jest obowiązkowy dla wszystkich (w tym dzieci powyżej12 roku życia).
UWAGA!
Z obowiązku przedstawienia negatywnego wyniku testu
zwolnione są osoby w pełni zaszczepione
, pod warunkiem, że ostatnią dawkę szczepionki przyjęły co najmniej 14 pełnych dni przed wylotem oraz są w stanie
przedstawić komplet dokumentów potwierdzających pełne zaszczepienie na COVID-19
(europejski certyfikat szczepienia pobrany z Internetowego Konta Pacjenta). Z obowiązku posiadania negatywnego wyniku testu na obecność koronawirusa
zwolnieni są również tzw. ozdrowieńcy.
Należy posiadać
pozytywny wynik testu na COVID-19 (w języku angielskim)
wykonany w czasie od 2 do 9 miesięcy poprzedzających przylot do Grecji
oraz certyfikat ozdrowienia
, które również można pobrać z IKP. Instrukcja dotycząca pobierania dokumentów z Internetowego Konta Pacjenta dostępna jest na naszej stronie internetowej:
"


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Rodos

OPIS

Polecany osobom szukającym miejskiej a jednocześnie spokojnej rozrywki. Położony w miejscowości turystycznej Kolymbia - nieduży, dobrze zlokalizowany hotel to dobra propozycja dla osób, które docenią typowo grecką rodzinną atmosferę.

lokalizacja

Kolymbia, 35 km od lotniska w Rodos-RHO. Hotel usytuowany na powierzchni: 3000 m2.

kategoria organizatora

4*

kategoria lokalna

4*

Data otwarcia

1980 r. Odnowiony w 2018 r.Na terenie hotelu: restauracja, bary (2), room service (płatny), centrum biznesowe, basen odkryty.

internet

- Wi-Fi w hotelu bezpłatne

plaża

500 m od hotelu.

pokoje

Zlokalizowane są w 5 budynkach:- 5 aneksów (liczba pięter: 3)Typy pokoi:- pokoje double dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras- pokoje rodzinne/quadruple dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras- apartamenty dla max. 4 os.: 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon- pokoje triple dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras- pokoje superior dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras

Wyżywienie

- restauracja główna, bary (2)All Inclusive(10:00-23:00)- śniadanie (07:00-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:00) serwowane w restauracji głównej- późne śniadanie (10:00-11:00), podwieczorek (16:00-17:30) serwowane w barze przy basenie- przekąski (11:00-14:30, 16:00-17:30) serwowane w snack barze- lody- napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe

z myślą o dzieciach

- brodzik- plac zabaw- krzesełka dla dzieci w restauracji- opiekunka dla dzieci (płatna)- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

- siłownia

płatne

- bilardDODATKOWE INFORMACJEZe względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków.Najczęstsze pytania związane z funkcjonowaniem hotelu w związku z epidemią wywołaną przez COVID19:- Czy są jakieś ograniczenia dla gości opuszczających hotel? - NIE- Czy goście są zobligowani do noszenia maseczek zasłaniających usta i nos na terenie hotelu? - NIE- Czy w hotelu można kupić maseczki? - TAK- Czy w hotelu znajduje się się pokój/strefa/miejsce izolacji dla gości? - TAK- Czy podczas zakwaterowania goście muszą okazać oświadczenie dotyczące swojego stanu zdrowia? - NIE- Czy w pokojach znajdują się jednorazowe kosmetyki takie jak szampon, mydło itp.? - TAK- Czy takie wyposażenie pokoi jak kubki, szklanki itp. są dezynfekowane i dostarczane w jednorazowych torbach? - NIE- Jak często są sprzątane pokoje? - CODZIENNIE- Czy w hotelu jest bufet szwedzki? - TAK, NA ŚNIADANIE, OBIAD I KOLACJĘ- Jak będą serwowane posiłki? - OBSŁUGA KELNERSKA- Czy układ stolików w restauracji zachowuje odległość dystansu społecznego? - TAK- Czy jest dostępna usługa Room Service? - TAK (W WYZNACZONYCH GODZINACH)- Czy będzie dostępna usługa zamawiania posiłków na wynos? - TAK- Jakie jest maksymalne obłożenie plaży? - 40 GOŚCI NA 200 M2- Czy jest wydzielona strefa dla dużych rodzin lub grup zorganizowanych na plaży i basenie? - TAK- Czy na leżakach są materace? - NIE- Czy na plaży są dostępne ręczniki? - TAK (BEZPŁATNE, ROZPAKOWANE)- Czy leżaki są dezynfekowane? - TAK (PO KAŻDYM UŻYCIU)- Czy na basenie jest serwis dań i napojów? - TAK (OBSŁUGA KELNERSKA)- Czy układ leżaków i stolików w strefie relaksu zachowuje obowiązek dystansu społecznego? - TAK- Czy siłownia jest czynna? - TAK- Czy hotel ma przygotowany plan działania na wypadek pojawienia się infekcji u gościa lub objawów zarażenia COVID 19? - IZOLACJA ZAKAŻONYCH GOŚCI, WYKONANIE TESTU NA OBECNOŚĆ WIRUSA, W ZALEŻNOŚCI OD WYNIKU GOŚĆ MOŻE BYĆ PRZENIESIONY NA KWARANTANNĘ DO SPECJALNIE WYZNACZONEGO HOTELU- Czy w przypadku pojawienia się zakażenia u gości hotel podejmie specjalne środki? - J.WPODATEK TURYSTYCZNYW Grecji od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Opłaty kształtują się następująco: a) Hotel 5-gwiazdkowy - 4,00 EUR za pokój / doba, b) Hotel 4-gwiazdkowy - 3,00 EUR za pokój / doba, c) Hotel 3-gwiazdkowy - 1,50 EUR za pokój / doba, d) Hotel 1- i 2-gwiazdkowy - 0,50 EUR za pokój / doba, e) Apartament 4 Klucze - 1,00 EUR za pokój / doba, f) Apartament 3 Klucze - 0,50 EUR za pokój / doba, g) Apartament 1 i 2 Klucze - 0,25 EUR za pokój / doba.

Aktualizacja opisu

15.03.2021 10:53

usługi dostępne w hotelu

Wi-FiSiłowniaAll Inclusive

Sale konferencyjne

Pokoje 4 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Grecja/Rodos

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 3* - kat. lokalna 4*

Położenie

- ok. 400 m od plaży - w centrum Kolymbia - ok. 25 km od miasta Rodos - ok. 28 km od lotniska

Plaża

- piaszczysto - żwirowa - leżaki i parasole (płatne  ok. 6 EUR/dzień/komplet)

Pokoje

Pokoje standardowe - indywidualna klimatyzacja (bezpłatna od 15.06 do 15.09, w pozostałym okresie ok. 7 EUR/dzień/pokój) - TV-Sat, telefon, radio, mini lodówka, Wi-Fi (bezpłatne), sejf (bezpłatny) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras  

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - basen ze słodką wodą - leżaki i parasole przy basenie Płatne - pokój gier - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- brodzik ze słodką wodą - plac zabaw - łóżeczko na zapytanie (bezpłatne)

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-22:00  

Restauracje i bary

- restauracja - lobby bar - bar przy basenie  

Dodatkowe informacje

- hotel dysponuje 140 pokojami - Wi Fi w lobby (bezpłatne) - podatek płatny na miejscu kartą lub gotówką 1,5 za dobę, za pokój - www.marathonhotel.gr  

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe.  


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Ecco Holiday

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Grecja/Rodos

Opis

Dwupiętrowy, przytulny obiekt usytuowany na wschodnim wybrzeżu wyspy, pomiędzy Rodos a Lindos. Takie położenie zapewnia możliwość poznania obydwu miejscowości, z których każda słynie z niepowtarzalnych atrakcji. Hotel Marathon zaprojektowany został, by dostarczać przyjemnych chwil pełnych relaksu i cieszyć oko ciekawą architekturą. Wiele elementów nawiązuje do antyku i typowo greckiego stylu, np. wejście do hotelu, prowadzące między antycznymi kolumnami. Pokoje urządzono w sposób gwarantujący wygodę i komfort, a jednocześnie przypominający Gościom, że wypoczywają na greckiej wyspie.

Lokalizacja

w Kolymbii, ok. 200 m od plaży, w centrum miejscowości, ok 25km od Rodos, ok. 22 km od lotniska, ok. 1 km od głównej ulicy, centrum handlowe przy hotelu, przystanek komunikacji publicznej przy hotelu, w pobliżu centrum rozrywki.

Wyposażenie

liczba pokoi - 115, restauracje - 1, sejf (płatny), lobby, bezpłatny internet w lobby, kącik internetowy, recepcja 24h, taras słoneczny, parking, ogród, skrzynka pocztowa, opieka lekarska (płatna), pokoje dla niepalących, wypożyczalnia samochodów i skuterów (płatna), wymiana walut, sala TV, sklep z pamiątkami.

Basen

basen odkryty ze słodką wodą o dł. 25 m, głęb. 1 - 2, 5 m, leżaki i parasole bezpłatne; brodzik dla dzieci, ręczniki (depozyt).

Pokoje

klimatyzacja indywidualnie sterowana, telewizja satelitarna, lodówka, ogrzewanie, telefon, taras/balkon, muzyka, łazienka z wanną. Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 3 osób (pow. ok. 21 m2).

Plaża

publiczna, piaszczysto-kamienista, przejście przez ulicę, parasole (płatne), leżaki (płatne).

Sport na plaży

siatkówka, kajaki (płatne), windsurfing (płatny), narty wodne (płatne), motorowe sporty wodne (płatne).

Sport i fitness

tenis stołowy, masaże (płatne), bilard (płatny).

Rozrywka

salon gier video (płatny), okazjonalnie program artystyczny.

Dla dzieci

opiekunka (płatna), mini klub, plac zabaw, łóżeczko dziecięce, krzesełka w restauracji.

Wyżywienie

pakiet All Inclusive.

All Inclusive

śniadanie (7.00 - 10.00), lunch (12.30 - 14.30) i obiadokolacja (18.30 - 21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski (15.00 - 17.00) w barze przy basenie; napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole w wyznaczonych godzinach w wybranych barach (10.00 - 22.30)

Informacje dodatkowe

Klimatyzacja bezpłatna od 15.06-15.09, poza tym okresem płatna.

Cena zawiera

Przelot z bagażem podręcznym 5kg, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

Cena nie zawiera

W przypadku przelotów liniami Smallplanet (wyloty z Katowic na Rodos we wtorki i piątki) bagażu rejestrowanego. - 20kg - 250zł/os - 32kg - 450zł/os Zapytaj sprzedawcę o szczegóły i warunki przewozu.

Obsługa na miejscu

Ograniczona opieka polskiego przedstawiciela.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Prima Holiday

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

Marathon Hotel położony jest w środkowej części wyspy Rodos w znanej miejscowości turystycznej Kolymbia na wschodnim wybrzeżu, 25 km od miasta Rodos, 22 km od lotniska Diagoras i 25 km od słynnej miejscowości Lindos. Kurort Kolymbia to spokojny, dziewiczy ośrodek z szerokim wyborem tawern, barów kawiarni, obiektów sklepowych i piaszczystej plaży.

Plaża

Publiczno-żwirowa, publiczna, z łagodnym zejściem do morza, 400 m od hotelu - przejście przez ulicę. Leżaki i parasole dodatkowo płatne.

Hotel

Kategoria lokalna 3* Kompleks hotelowy składa się z dwupiętrowych budynków usytuowanych w zadbanym ogrodzie. Polecany dla mniej wymagajacych Klientów jak również Goćci ceniących sobie bliskość gwaru wakacyjnych miejscowości. Doskonała baza wypadowa do zwiedzania wyspy.

Do dyspozycji gości

Recepcja, odpłatne sejfy przy recepcji, możliwość wymiany waluty, winda, restauracja główna, lobby bar, bar przy basenie, kącik TV, wypożyczalnia samochodów i skuterów, sklep z pamiątkami, bezpłatny parking.

Internet

WiFi w lobby bezpłatnie, kawiarenka internetowa odpłatnie.

Sport i Rekreacja

Bezpłatnie basen, leżaki i parasole przy basenie, ręczniki kąpielowe-depozyt, Odpłatnie bilard, gry, sporty wodne przy plaży.

Dla dzieci

brodzik, plac zabaw,

Zakwaterowanie

Oferuje 115 pokoi. Pokoje typu stadandard dwuosobowe z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub jednej dostawki dla osoby dorosłej, wyposażone w łazienki, klimatyzację, TV/SAT, lodówkę oraz balkon. Pokoje typu family jednopomieszczeniowe z łóżkiem piętrowym.

Wyżywienie

All Inclusive śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w godzinach 10.00-23.00 w wyznaczonych barach. .

Informacje dodatkowe

www.marathonhotel.gr Rekomendacje turystów 70%, ocena HCH 4,3.

Cena

Cena PLN zawiera - bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera - dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.   

WIZA I PASZPORT

Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


AlfaStar

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

3

Region

Rodos,Kolymbia

Położenie

Hotel położony w centrum miejscowości Kolymbia, ok. 25 km od miejscowości Lindos oraz ok. 25 km od miasta Rodos, do których istnieje możliwość dojazdu autobusami liniowymi bądź taksówkami. W bezpośrednim sąsiedztwie hotelu znajdują się sklepy, bary i tawerny. Hotel oddalony ok. 400 m od piaszczysto-żwirowej plaży. Leżaki dostępne za dodatkową opłatą.

Hotel

Niewielki, kameralny 2-piętrowy hotel posiada: lobby z recepcją, kącik wypoczynkowy z telewizją satelitarną, sejfy (za dodatkową opłatą), restaurację, bar, bar przy basenie, kącik internetowy (za opłatą), bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby, sklep z pamiątkami. Dla gości możliwość wypożyczenia suszarek w recepcji (bez opłaty). Hotel nie akceptuje płatności kartami kredytowymi.

Pokoje

Hotel posiada 115 wygodnie urządzonych pokoi. Pokoje standardowe (powierzchnia ok. 20 m2) wyposażone są w: łazienkę/WC, lodówkę, TV SAT, telefon, klimatyzację (15/06-15/09 wliczona w cenę, poza sezonem za opłatą) oraz balkon lub taras. Dostawka w formie składanego łóżka. Pokoje rodzinne posiadają łóżko piętrowe.

Wyżywienie

Hotel oferuje opcję All Inclusive, która obejmuje: śniadania (07:00-10:00), obiady (12:30-14:00), kolacje (18:30-21:00) serwowane restauracji głównej w formie bufetu. W ciągu dnia przekąski w barze przy basenie (11:00-12:30), po południu kawa/herbata i ciastka (14:30-17:00). Wybór lokalnych napoi alkoholowych i bezalkoholowych do posiłków oraz w barze (11:00-23:00).

Sport i relaks

Do dyspozycji gości: basen w ogrodzie, leżaki do opalania. Dla dzieci przygotowano oddzielny basen i plac zabaw.

Dodatkowe informacje

www.marathonhotel.gr

Możliwości zakwaterowania

Pokój dwuosobowy, pokój dwuosobowy z jedną dostawką dla osoby dorosłej lub dziecka 2-13 lat, pokój jednoosobowy, pokój dwuosobowy z dwoma dostawkami dla dzieci, pokój rodzinny dla maksymalnie 3 osób dorosłych i jednego dziecka 2-13 lat.


7 islands

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

3

Region

Grecja/Rodos/Kolympia

Opinia 7islands

Trzygwiazdkowy hotel położony blisko szerokiej plaży. Polecamy go szczególnie osobom, które poszukują zakwaterowania w atrakcyjnej cenie w spokojnej turystycznej miejscowości nieopodal restauracji i tawern serwujących kuchnię lokalną. Stanowi doskonałą bazę wypadową do zwiedzania wyspy.

Położenie

Na północno-wschodnim wybrzeżu, w miejscowości Kolympia, gdzie znajdują się bary, restauracje i sklepy, ok. 13 km od rozrywkowej miejscowości Faliraki, ok. 25 km od stolicy Rodos, ok. 22 km od lotniska.

Plaża

Ok. 400 m od hotelu, piaszczysto-kamienista, szeroka. Leżaki i parasole dodatkowo płatne.

Hotel

Kameralny dwupiętrowy obiekt otoczonych ogrodem. Na terenie hotelu znajduje się lobby z całodobową recepcją, kącik telewizyjny, restauracja główna, 2 bary, parking. Odpłatnie: kącik internetowy, sejf w recepcji, mini market. Kategoria lokalna 3*.

Pokoje

Hotel dysponuje 115 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są telewizję, lodówkę. Odpłatnie: klimatyzacja, sejf. Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 1 dostawki, dwuosobowe o podwyższonym standardzie z możliwością 1 dostawki, rodzinne z możliwością 2 dostawek.

Wyżywienie

All inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania, obiady, kolacje. Lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe dostępne są w barze w godzinach 10:00-22:00. Markowe i importowane napoje alkoholowe oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 22:00 są dodatkowo płatne.

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: basen (leżaki i parasole bezpłatne). Odpłatnie: bilard, sala gier, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, pokój zabaw, łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie).

Kontakt do hotelu

www.marathonhotel.gr / Tel.: 00 30 224 105 63 07

*

Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu.

**

Informujemy, że podatek wprowadzony w dniu 27.05.2016 roku, przez Rząd Grecji i obowiązujący od dnia 01.01.2018 roku, uzależniony jest od kategorii obiektu i w tym hotelu będzie wynosił 1,5 euro/pokój/dzień. Podatek będzie płatny na recepcji hotelu/apartamentu podczas zameldowania.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.


Best Reisen

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Idealna oferta dla osób poszukujących niedrogiej  propozycji spędzenia urlopu łączącego kąpiele słoneczne z zabawą. Idealne położenie w pobliżu plaży, licznych sklepików i tradycyjnych, greckich tawern sprawia, że odnajdą się tu goście nastawieni na korzystanie z atrakcji znajdujących się poza hotelem.

Położenie

Otwarty w 1992 r., odnowiony w 2014 r., oddzielony od publicznej plaży Kolymbia o 400 m (należy przejść przez ulicę). W pobliżu hotelu znajduje się przystanek autobusowy, do miasta Rodos i Lindos ok. 25 km.

Wyposażenie

Na terenie hotelu znajdują się recepcja, restauracja główna, bar przy basenie. Do parku wodnego w Faliraki ok. 10 km.

Pokoje

Pokoje standardowe (ok. 19 m kw.) z balkonem lub tarasem/ werandą. Klimatyzacja (dostępna, bezpłatna w okresie 15 czerwca-15 września), lodówka, TV sat, telefon (połączenia dodatkowo płatne) łazienka.

Wyżywienie

All Inclusive - 3 posiłki dziennie, ciasteczka, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (lokalna whisky oraz alkohole importowane za dodatkową opłatą). All Inclusive do godz. 22.30. Napoje butelkowane, soki wyciskane za dodatkową opłatą.

Sport i rozrywka

Basen zewnętrzny, leżaki na basenie bezpłatnie, na plaży publicznej dodatkowo płatne, tenis stołowy, za dodatkową opłatą: bilard.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, sala zabaw.

Uwagi

.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Sun&Fun

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA GRECKA

***

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF3

Położenie

*    Hotel położony  na  wschodnim  wybrzeżu  wyspy w miejscowości Kolymbia, około 25 km od miasta Rodos, 22 km od portu lotniczego.

Plaża

*    Piaszczysto-kamienista w odległości 250 m od hotelu.

Zakwaterowanie

*    115 pokoi; *    Typy pokoi: 66 standardowych (19 m), 24 triple, 8 quadruple (35 m), 17 rodzinnych (21 m); *    Wyposażenie:    telefon,    telewizor,    suszarka    do włosów, lodówka, klimatyzacja bezpłatna od 15.06 do 15.09, łazienka, taras.

Restauracje i bary

*    Restauracja  główna  serwująca  śniadania,  obiady oraz kolacje; *    2 bary: w lobby i przy basenie.

Wyżywienie

*    All inclusive: śniadania, obiady oraz kolacje w formie bufetu podawane są w hotelowej restauracji w określonych godzinach. Lekkie przekąski między posiłkami oraz kawa dostępne są w barze prz basenie w godzinach podanych przez hotel.  Napoje  bezalkoholowe oraz alkoholowe lokalnej produkcji (np. piwo, wino, ouzo,  wybrane  mocniejsze  alkohole)    dostępne w godzinach 10:00-22:30.

Sport i rozrywka

*    Basen   zewnętrzny z brodzikiem   z   bezpłatnym   dostępem   do leżaków i parasoli; *    Bezpłatnie: tenis stołowy; *    Odpłatnie: bilard.

Dla dzieci

*    Najmłodszym hotel oferuje brodzik, plac zabaw.

Pozostałe udogodnienia

*    Wi-Fi bepłatne w lobby, parking, recepcja czynna 24h, sklepy, sejf w recepcji dodatkowo płatny, kafejka internetowa, sklep z pamiątkami, parking.

Naszym zdaniem

*    Hotel o wspaniałym położeniu,blisko centrum popularnego kurortu, idealny dla osób, które nastawiają się na zwiedzanie wyspy.

Strona internetowa

*    www.marathonhotel.gr


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Orex

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Category

3

Region

RHODOS

Opis oferty:

hotel położony w znanej turystycznej miejscowości środkowej części wyspy Rodos; do dyspozycji gości: basen zewnętrzny, restauracja, 2 bary

POKOJE:

w hotelu dostępne są pokoje standardowe (21 m2), pokoje jedno osobowe (15 m2), pokoje rodzinne (19 m2), pokoje czteroosobowe (34 m2); wyposażenie: klimatyzacja, łazienka z wanną lub prysznicem, lodówka, TV/SAT, balkon lub taras

DODATKOWO PŁATNE:

wypożyczalnia samochodów, sejf, sklepiki, lekarz, bilard, sporty wodne na plaży, kawiarenka internetowa, sala gier, sklepiki

KONTAKT:

www.marathonhotel.gr

POŁOŻENIE:

Kolymbia, odległość do centrum miasta Rodos 25 km, odległość od lotniska 22 km

PLAŻA:

piaszczysta plaża znajduje się ok. 400 m od hotelu; leżaki i materace na plaży płatne; leżaki i parasole przy basenie bezpłatne, ręczniki (depozyt)

WYŻYWIENIE:

All Inclusive - śniadanie, obiad, kolacja i przekąski (wszystkie posiłki w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe; dodatkowo płatne: napoje butelkowane, świeżo wyciskane soki, napoje energetyczne oraz alkohol importowany i wysokojakościowy

DLA DZIECI:

plac zabaw, brodzik, sala zabaw, wysokie krzesełka w restauracji

SPORT I ROZRYWKA:

internet bezprzewodowy (w wyznaczonych miejscach na terenie hotelu), tenis stołowy, sala TV


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


Mouzenidis Travel

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Rodes

Opis

* darmowe Wi-Fi w miejscach ogólnodostępnych* ekonomiczny* w rozrywkowej okolicy

Opis

Hotel położony jest w centrum turystycznej, rozrywkowej miejscowości Kolymbia. W pobliżu znajdują się bary, restauracje, sklepy, tawerny. Doskonały wybór na komfortowy wypoczynek w rozsądnej cenie.• restauracja• bar• basen i brodzik ze słodką wodą• recepcja 24h• ogród• bezpłatne Wi-Fi w ogólnodostępnych miejscach• sala TVHotel zastrzega sobie prawo do zmiany cen usług dodatkowo płatnych.

Polozenie

• wyspa Rodos• kurort Kolymbia• 22 km od lotniska• 25 od miasta Rodos• 25 km od Lindos• przystanek autobusowy obok hotelu

Plaza

• publiczna • ok. 200 m od hotelu• piaszczysto-żwirowa• leżaki i parasole płatne

Wyzywienie

All Inclusive

Pokoje

115 pokoi: Double Rooms (około 21 m2). W pokojach: klimatyzacja (15/06-15/09 bezpłatnie), TV SAT, radio, telefon, sejf (na recepcji, płatny), lodówka, prysznic, suszarka do włosów (na zamówienie, w recepcji), umeblowany balkon/taras, 2 łóżka jednoosobowe, z możliwością połączenia.Rodzaj dodatkowego łóżka-rozkładane.Pokoje sprzątane są codziennie, zmiana pościeli 2-3 razy w tygodniu.

Sport

Sport i rozrywka:• gry (za dopłatą)• bilard (płatny)• raz w tygodniu grecki wieczórDla dzieci:• plac zabaw• brodzik ze słodką wodą• opiekunka (za zapytanie, płatna)

O wyzywieniu

All Inclusive 2018 Restauracja głównaŚniadanie: 07:00-10:00, bufet.Lunch: 12:30-14:30, bufet.Kolacja: 18:30-21:00, bufet.Wszystkie napoje z automatu, w restauracji do lunchu i kolacji: lokalne wino i piwo, woda, napoje orzeźwiające.Bar przy basenie:Przekąski: 10:00-11:00.Herbata, ciasta: 16:00-17:00.Napoje: 10:00-22:30, lokalne napoje alkoholowe, piwo, wino, soki, napoje bezalkoholowe, filtrowana kawa, herbata.Koktajle: 20:00-22:30.Bar główny: 22:30-01:30, wszystkie zamówienia płatne.Hotel zastrzega sobie prawo do prowadzenia zmian w programie All inclusive.

Odleglosc od morza

200 m


Firma Mouzenidis powstała w roku 1995 i ma już ponad 25 lat doświadczenia w organizacji wypoczynku. Organizator posiada własną linię lotniczą Ellinair, sieć hoteli Bomo Hotels, specjalizują się również w wyjazdach incentive Avitive Mice oraz w organizacji ślubów. Główna siedziba Mouzenidis Travel znajduje się w Grecji, w mieście Saloniki, ale również posiada 14 filii w największych greckich kurortach, filie biura działają  w Atenach, Riwierze Olimpu, na Chalkidiki, Peloponezie i na wielu greckich wyspach.  Regionalna sieć firmy stale zwiększa liczbę oddziałów i na dzień dzisiejszy jest ich ponad 80 w różnych krajach i ta liczba nadal rośnie. W sezonie 2020 realizowano loty do najpopularniejszych greckich kurortów takich jak: Chalkidiki, Riwiera Olimpu, Kreta, Zakynthos a dodatkowo w ofercie jest "dojazd własny" na Cypr, do Gruzji, a zimą na  narty w Bułgarii.

Mouzenidis jest właścicielem  floty ponad 100 nowoczesnych autokarów klasy A.

Mouzenis travel oferuje możliwość skorzystania z szerokiego zakresu usług VIP dla klientów ceniących sobie komfort na lotnisku oraz luksus podczas podróży na lotniskach w Salonikach i Heraklionie. 

 

 



Nekera

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

GRECJA

Położenie

na pięknej i słonecznej wyspie Rodos. Najlepsze miejsce do korzystania z Rhodes. Obok hotelu znajduje się wiele sklepów turystycznych, mini marketów, kawiarni, barów, przystanków autobusowych, wypożyczalni samochodów i innych. Położony w Kolymbii, 550 m od kamienistej plaży, 5.5 km od ratusza w Afandu, 11 km od Faliraki, 23 km od Rhodes i 28 km od międzynarodowego lotniska w Rodos.

Wyposażenie

restauracja, bar, bezprzewodowy dostęp do Internetu w pomieszczeniach ogólnodostępnych, basen, brodzik dla dzieci, plac zabaw, salę gier, sklep z pamiątkami, sale konferencyjne, sejf (płatny), parking i całodobową recepcję.

Zakwaterowanie

Pokoje wyposażone są w telewizor, telefon, mini lodówkę, klimatyzację, łazienkę, suszarkę do włosów i balkon / taras. Prosimy pamiętać, że niektóre z powyższych udogodnień mogą zostać zamknięte ze względu na warunki pogodowe i sezonowe. Pokoje rodzinne wyposażone są w łóżka piętrowe.

Adres

Kolymbia, 85103 Rodos, Dodecanese, Grecja.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM Do zaplaty na miejscu podatek turystyczny. W Grecji podatek turystyczny pobierany jest od 2018 r. Zgodnie z aktualną decyzją greckiego rządu. Opłata zostanie pobrana przez hotelarzy po przyjeździe lub wyjeździe gości. Podatek turystyczny oparty jest na klasyfikacji (kategorii kraju) hotelu. W przypadku 1 * i 2 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 0,50 EUR. W przypadku 3 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 1,50 EUR. W przypadku 4 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 3 EUR. W przypadku 5 * hoteli / noclegów podatek za pokój za noc wynosi około 4 EUR. (Status w momencie publikacji; może ulec zmianie) Więcej informacji udzieli Państwu pracownik biura podróży. Uwaga, hotel zastrzega sobie prawo do zmiany formy wyżywienia. Niektóre promocje hotelowe obejmują tylko SC (self catering) Prosimy o każdorazowe zwracanie uwagi na formę wyżywienia.


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

Atur

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

GRECJA

Hotel info

wygodny, elegancki kompleks hotelowy dogodnie zlokalizowany w sercu urokliwej miejscowości Kolymbia. Ten rozwijający się kurort jest wciąż wystarczająco mały aby zachować autentyczny grecki czar i wakacyjny luz, a jednocześnie już na tyle duży by znaleźć tu tętniące życiem bary, ciekawe butiki czy tawerny serwującą lokalne specjały. To także dogodna lokalizacja by odkrywać zakątki wyspy, z pobliskim Rodos Town i Lindos na czele. Dystans niedługiego spaceru dzieli hotel od piaszczystej plaży, a na terenie obiektu, miłośnicy relaksu w słońcu znajdą przestronne tarasy słoneczne. Otaczają one basen - centralne miejsce kompleksu zarówno w ciągu dnia, jak i po zachodzie słońca podczas cyklicznych show czy wieczoru greckiego. Kategoria lokalna 4****

Lokalizacja

Kolymbia, centralna lokalizacja, w najbliższym sąsiedztwie liczne butiki, bary i tawerny, przy lokalnej drodze. W pobliżu przystanek komunikacji lokalnej. Miasto Rodos i malownicze Lindos ok. 25km. Lotnisko Rodos ok. 25km

Plaża

ok. 400m od hotelu, piaszczysta, miejscami żwirkowa, długa, publiczna, bezpłatna. W sezonie letnim leżaki i parasole za opłatą.

Hotel

140 pokoi, 5 budynków (1-2 piętra), kompleks hotelowy, hol powitalny, recepcja 24h, przestronne lobby, restauracja główna i bar, sezonowy bar przy basenie i snack bar, butik, płatny sejf w recepcji, płatne miejsca parkingowe.

Pokój

wygodnie wyposażony pokój typu superior (SUP) - klimatyzacja (sezon letni), TV, telefon, łazienka (prysznic lub wanna, suszarka do włosów), płatny minibar/lodówka, zestaw do parzenia kawy lub herbaty, balkon lub taras. 2-osobowy, możliwość 1 dostawki, co może jednak ograniczać komfort zakwaterowania. Pokój 1-osobowy na zamówienie (wyposażenie może odbiegać od opisanego).

Sport i rozrywka

basen zewnętrzny (sezon letni), taras słoneczny. Leżaki przy basenie bezpłatnie. Tenis stołowy, fitness. Płatne - bilard. Cykliczne lekkie programy animacyjne lub wieczory z muzyką.

Dzieci

brodzik, kącik zabaw.

Opcje wyżywienia

- all inclusive (ALL)

All inclusive

3 posiłki główne - śniadanie, lunch, kolacja w formie bufetu / dania kuchni lokalnej i międzynarodowej / cykliczne menu tematyczne / pomiędzy posiłkami głównymi, w wyznaczonych godzinach snacki, przekąski lub słodycze / 10:00-23:00 lokalne napoje bezalkoholowe, lokalne piwo i wino w wybranym barze / 18:30-23:00 lokalne napoje alkoholowe - drinki i cocktaile w wybranym barze / leżaki przy basenie bezpłatnie. Szczegółowy zakres oraz godziny pakietu all inclusive dostępne w recepcji hotelu.

Uwagi

hotel objęty telefoniczną obsługą z językiem polskim. Lokalny rezydent język angielski. Obiekt wymaga odpowiedniego ubiory w sali restauracyjnej, panowie długie spodnie.

Nasza opinia

przyjemny, kameralny kompleks pełen greckiego klimatu i wakacyjnej atmosfery. Sprzyja temu lokalizacja w sercu Kolymbii, słynącej z lokalnego kolorytu.210118

Przewóz bagażu

limity bagażowe w zależności od linii lotniczejCorendon Airlines (kod lotu XC) - duży bagaż podręczny o max wymiarach 55x40x25cm, max waga do 8kg, który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany o max wadze do 23kg przewożony w luku bagażowym. Aktualna promocja - przewóz bagażu rejestrowanego bezpłatnie.EasyJet (kod lotu EZY) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 45x36x20cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 56x45x25cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o wadze do 15kg i max wymiarach 56x45x25cm przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 23kg przewożony w luku bagażowym.LOT (kod lotu LO) - duży bagaż podręczny o max wymiarach 55x40x23cm, max waga do 8kg, które pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany o max wadze do 23kg przewożony w luku bagażowym.Ryanair (kod lotu FR) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x20x25cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym.WizzAir (kod lotu W6) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x30x20cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm, przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym.Powyższe informacje nie dotyczą dzieci do lat 2 (tzw infantów). Ceny dodatkowego, opcjonalnego bagażu zg z systemem rezerwacyjnym. Ważne! Jeżeli bagaż dodany zostanie do rezerwacji już po jej potwierdzeniu jego cena będzie wyższa.

Ważne

Informujemy, iż wyniku pandemii COVID-19, mając na celu zapewnienie najwyższego poziomu bezpieczeństwa i komfortu wypoczynku obowiązywać mogą restrykcyjne procedury i obostrzenia dotyczące świadczonego serwisu. Z uwagi na powyższe wprowadzone mogą zostać inne, niż standardowo dotychczas, zasady korzystania z transportu czy infrastruktury hotelowej np. maksymalna ilość pasażerów lub gości w obiekcie hotelowym, ograniczenia w serwisie sprzątającym, obowiązek zachowania dystansu, określone warunki korzystania z barów, restauracji itp. Wystąpić mogą również ograniczanie w dostępie do wybranej infrastruktury jak np. zaplecza spa, fitness, programów animacyjnych itp., a nawet częściowe lub całkowite zamknięcie obiektu. Konkretne przepisy i zarządzenia regulowane są przez instytucje międzynarodowe, a także przez lokalne władze w miejscu docelowym i Biuro Podróży ATUR sp. z o.o nie ma na nie wpływu. Staramy się na bieżąco śledzić wytyczne i niezwłocznie informować o obowiązujących restrykcjach, mając jednak na uwadze iż przepisy zmieniać mogą się bardzo dynamicznie, obostrzenia obowiązywać mogą bez wcześniejszego powiadomienia.

Informujemy również, iż zmianom ulegać mogą przepisy dotyczące przekraczania granic oraz przepisy sanitarne w poszczególnych krajach. Komunikaty dotyczące warunków podróżowania dostępne są pod adresem http

//atur.com/pl/bezpieczna-podroz

CENA ZAWIERA

Cena zawiera: bilet lotniczy | przewóz bagażu podręcznego | transfer lotnisko-hotel i hotel-lotnisko | zakwaterowanie | wyżywienie zg z wybraną opcją | składka z tytułu TFG | składka z tytułu TFP | ubezpieczenie KL 15.000 EUR, NNW 2.000 EUR, bagaż podróżny 200 EUR

CENA NIE ZAWIERA

Cena nie zawiera: taksa turystyczna | opcjonalnie przewóz bagażu dodatkowego | świadczenia dodatkoweTaksa turystyczna: obowiązkowa taksa płatna w Grecji przy zakwaterowaniu. Wysokość opłaty uzależniona jest od standardu zakwaterowania (lokalnej kategorii obiektu) 2**- ok. 0,5 EUR/pokój/noc, 3***- ok. 1,5 EUR/pokój/noc, 4****- ok. 3 EUR/pokój/noc, 5*****- ok. 4 EUR/pokój/noc


Oasis Tours

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis kontrahenta

Hotel _MARATHON HOTEL posiada całodobową recepcję, Wi-Fi oraz miejsca parkingowe. Ponadto można zrelaksować się na świeżym powietrzu na tarasie słonecznym iw ogrodzie. Jeśli chcesz zwiedzić region wakacyjny, możesz skorzystać z wypożyczalni samochodów w pobliżu hotelu.Sport i rekreacja Istnieje możliwość gry w bilard. W hotelu można także zagrać w tenisa stołowego.Informacje dodatkowe Hotel dysponuje łącznie 140 pokojami.

COVID 19

Osoby przyjeżdżające do Grecji powinny posiadać ze sobą negatywny wynik testu na obecność koronawirusa typu PCR (zaświadczenie powinno zostać sporządzone w j. angielskim). Test należy przeprowadzić nie później niż 72 godziny przed przybyciem do Grecji. Test jest obowiązkowy dla wszystkich (w tym dzieci powyżej 5 roku życia), niezależnie od sytuacji epidemiologicznej panującej w kraju wyjazdu.W Grecji turyści mogą być poddani losowo testom na obecność koronawirusa na lotniskuZWOLNIENI Z TESTU:  OSOBY ZASZCZEPIONE I OZDROWIEŃCY Osoby, które przyjęły pełną dawkę szczepienia (w zależności od producenta i ilości wymaganych dawek), a od ostatniej minęło przynajmniej 14 dni nie mają obowiązku przedstawienia negatywnego wyniku testu. Należy mieć ze sobą zaświadczenie lekarskie w języku angielskim poświadczające wykonane szczepienie (wydruk z pacjent.gov oraz kartkę otrzymaną przy szczepieniu , na której znajduje się nazwa przyjętej szczepionki).Z obowiązku posiadania negatywnego wyniku testu na obecność koronawirusa zwolnieni są tzw. ozdrowieńcy. Należy posiadać pozytywny wynik testu na COVID-19 (w języku angielskim) wykonany w czasie od 2 do 9 miesięcy poprzedzających przylot do GrecjiWYMAGANE DOKUMENTY: Formularz podróżny (Passenger Locator Form) na stronie https://travel.gov.gr Formularz należy wypełnić dla każdego uczestnika wyjazdu, w tym dzieci (każde dziecko/niemowlę bez względu na wiek powinno posiadać własny kod QR!!!), najpóźniej 24h przed odprawą. Wygenerowany kod QR trzeba zapisać na telefonie lub wydrukować.W dokumencie należy podać dane osobowe, kraj pochodzenia, miejsce przekroczenia granicy, kraje do których się podróżowało w ostatnim czasie i długości pobytu w tych krajach oraz adres, pod którym będzie się przebywać w Grecji. System wygeneruje kod QR, który należy wydrukować lub zapisać na urządzeniu mobilnym - na lotnisku będzie on skanowany po wyjściu z samolotu, w przypadku podróży dojazdem własnym kod należy okazać służbom granicznym.Negatywny wynik testu na COVID-19 lub zaświadczenie o zaszczepieniu NIE ZWALNIA z obowiązku wypełnienia formularza PLF oraz posiadania kodu QRProsimy na bieżąco śledzić wszystkie obostrzenia na stronie rządowej - Organizator nie ponosi odpowiedzialności za zmiany wytycznych i decyzje ministerialne.Ostatnia aktualizacja 24.05.2021

DOKONANIE REZERWACJI

Każda rezerwacja wstępna, po potwierdzeniu przez Agenta/Klienta, uzyskuje status "Do potwierdzenia", co oznacza, że Organizator sprawdza dostępność miejsc w hotelu (rodzaj pokoju lub inne składniki zarezerwowane przez Klienta)  i dopiero po sprawdzeniu dostępności nadaje rezerwacji odpowiedni status (Potwierdzona/Anulowana).

HOTELE REGULACJE I ZMIANY PO COVID 19

W następstwie pandemii hotele wdrażają regulacje sanitarne mające na celu zapewnienie Klientom bezpiecznego wypoczynku. W każdym hotelu znajdą się wytyczne dotyczące korzystania z: infrastruktury (baseny, siłownie, SPA, sale zabaw, wspólne pomieszczenia, sposób wydawania posiłków itp.), z systemu All Inclusive, atrakcji, animacji itp. Hotele zastrzegają sobie prawo do wprowadzania  zmiany zasad korzystania z oferty hotelowej zgodnie z wymogami. Zalecenia i regulacje mogą się zmieniać dynamicznie i mogą być wprowadzane w trybie nagłym. Obiekty działają zgodnie z wytycznymi władz danego kraju obowiązującymi w związku z przeciwdziałaniem epidemii COVID-19. Wszelkie zmiany wynikają z wdrażania przepisów sanitarnych, do których stosowania zobowiązane są hotele oraz turyści. Obowiązek dostosowania się do reżimu sanitarnego nie uprawnia Klienta do możliwości żądania odszkodowania.Prosimy każdorazowo o zapoznawanie się z komunikatami MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi i sanitarnymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych. W przypadku rezerwacji wakacji w Polsce: https://www.gov.pl/web/rozwoj/hotele-i-inne-miejsca-noclegowe.Aktualne wytyczne można również znaleźć na stronie Głównego Inspektoratu Sanitarnego, Światowej Organizacji Zdrowia oraz Europejskiego Centrum ds. Zapobiegania i Kontroli Chorób.Światowa Organizacja Zdrowia uznała epidemię wywołaną wirusem SARS-CoV-2 za pandemię. Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z ograniczeniami w ruchu lotniczym, w przypadku uzasadnionych podejrzeń wystąpienia SARS-CoV-2 z koniecznością pobytu w wyznaczonym przez władze kraju obiekcie lub szpitalu, z trudnościami w powrocie do kraju, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.Ważne: Kienci zobowiązani są do zapoznania się z akutalnymi zasadami i ograniczeniami na: https://www.gov.pl/web/koronawirus/aktualne-zasady-i-ograniczenia

RODZAJ OFERTY - WAŻNE INFORMACJE

1. Oferty z przelotem liniami rejsowymi/tanimi liniami lotniczymi (np.: LOT, WIZZAIR, RYANAI, Easy Jet, Corendon) to oferty DYNAMICZNEGO PAKIETOWANIA co oznacza, że ceny wszystkich przelotów są stale aktualizowane - cena wycieczki od momentu zrobienia rezerwacji do momentu potwierdzenia jej przez Organizatora może ulec zmianie. 2. Uczestnik imprezy zobowiązany jest do potwierdzenia, u Organizatora lub Agenta, aktualnych godzin lotu 48 h przed wylotem (dotyczy zarówno wylotów jak i powrotów z wakacji). Wszystkie przeloty odbywają się zgodnie z Ogólnymi warunkami przewozu pasażerów i bagażu danego przewoźnika.3. Warunki przewozów wybranych przewoźników:Wizzair - Cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach 40x30x20 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia: - bagażu podręcznego - Wizz Priority (1 sztuka bagażu podręcznego umieszczana pod fotelem, 1 podręczna walizka na kółkach na pokładzie, stanowisko odprawy priorytetowej i pierwszeństwo wejścia na pokład); - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 10 kg i wymiarach 55x40x20 cm; - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 20 kg i wymiarach 149,9x119,4x171,5 cm; - bagażu rejestrowanego o maksymalnej wadze 32 kg.Ryanair - cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach, które nie przekraczają 40x20x25 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia: dodatkowego bagażu o maksymalnej wadze 10 kg i wymiarach nieprzekraczających 55x40x23 cm (w taryfie standard będzie on przewożony jako bagaż rejestrowany - należy nadać go w punkcie odprawy przed kontrolą bezpieczeństwa; w taryfie z wykupioną usługą Pierwszeństwa wejścia na pokład bagaż dodatkowy będzie przewożony jako podręczny - dostępność usługi jest ograniczona na każdym locie) lub bagażu rejestrowanego o wadze 20 kg.PL LOT - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12). Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 23 kg.CORENDON - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23). Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 20 kg.Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu (ilość, wymiary, waga) podlega dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie zgodnie z taryfą obowiązującą u danego przewoźnika. Serwis pokładowy - zgodnie z warunkami przewoźnika. Ceny dodatkowych bagaży na każdej linii są aktualizowane w systemie rezerwacyjnym i zależą od wagi, kierunku, terminu lotu. Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może być wyższa. Dodatkowy bagaż można dokupić minimum na 2 dni pracujące przed datą wylotu.4. Klienci zobowiązani są podać właściwe dane Uczestników (imię, nazwisko, data urodzenia, płeć - zgodne z danymi w paszporcie/dowodzie). Po założeniu rezerwacji i potwierdzeniu jej nie ma możliwości bezpłatnej zmiany istotnych danych niezbędnych do zakupienia i wystawienia biletu.

CENA ZAWIERA/NIE ZAWIERA- WAŻNE INFORMACJE

Cena zawiera:- ubezpieczenie (KL, NW, bagaż),- bilet lotniczy,- zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się zazwyczaj w dniu przyjazdu od godz. 14:00-15:00, kończy o godz.12:00),- wyżywienie według wybranej opcji,- bagaż podręczny w przypadku przelotów liniami rejsowymi i czarterowymi,- bagaż główny tylko w przypadku przelotów liniami czarterowymi- transfer lotnisko-hotel-lotniskoUWAGA! PODSTAWA CENY NIE ZAWIERA:- bagażu głównego w przypadku przelotów liniami rejsowymi- podatku turystycznego (taksa turystyczna- płatna na miejscu za osobę/za noc uzależniona od kategorii obiektu: 1* i 2* - ok. 0,50 EUR; 3* - ok. 1,50 EUR , 4* - ok. 3 EUR, 5* - ok. 4 EUR.Klienci przylatujący na Rodos i Zakyntos są pod telefoniczną opieką polskojęzycznego przedstawiciela organizatora. Oferta pobytu na Krecie nie zawiera opieki przedstawiciela/rezydenta -Klienci mają możliwość kontaktu w języku polskim pod alarmowym numerem telefonu (podany w dokumentach podróży). Oferta nie obejmuje standardowych spotkań informacyjnych z rezydentem.UWAGA! Dodatkowy bagaż można dokupić minimum na 2 dni przed datą wylotu - licząc dni pracujące.

POTWIERDZENIE REZERWACJI

Uwaga! Każda rezerwacja potwierdzona przez Agenta/Klienta - musi zostać dodatkowo potwierdzona przez Organizatora.


Neckermann

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Rodos, Grecja

Opis hotelu

Na pięknej i słonecznej wyspie Rodos. Najlepsze miejsce do korzystania z Rhodes. Obok hotelu znajduje się wiele sklepów turystycznych, mini marketów, kawiarni, barów, przystanków autobusowych, wypożyczalni samochodów i innych. Położony w Kolymbii, 550 m od kamienistej plaży, 5.5 km od ratusza w Afandu, 11 km od Faliraki, 23 km od Rhodes i 28 km od międzynarodowego lotniska w Rodos.

Udogodnienia i serwisy zawierają: restaurację, bar, bezprzewodowy dostęp do Internetu w pomieszczeniach ogólnodostępnych, basen, brodzik dla dzieci, plac zabaw, salę gier, sklep z pamiątkami, sale konferencyjne, sejf (płatny), parking i całodobową recepcję.

Pokoje wyposażone są w telewizor, telefon, mini lodówkę, klimatyzację, łazienkę, suszarkę do włosów i balkon / taras.

Prosimy pamiętać, że niektóre z powyższych udogodnień mogą zostać zamknięte ze względu na warunki pogodowe i sezonowe.

Pokoje rodzinne wyposażone są w łóżka piętrowe.

Adres: Kolymbia, 85103 Rodos, Dodecanese, Grecja.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Neckermann HIT

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Rodos, Grecja

Położenie

w popularnym kurorcie turystycznym - Kolymbia. W pobliżu hotelu sklepy, restauracje, bary, możliwość zakupów i rozrywki.

Plaża

publiczna, piaszczysto-żwirowa z kamienistym wejściem do morza, oddalona ok. 400 m. od hotelu. Leżaki, parasole słoneczne za opłatą.

Wyposażenie

hotel średniej kategorii oferuje 115 pokoi rozmieszczonych w budynku głównym i budynkach bocznych. W budynku głównym: hol powitalny z recepcją, lobby bar, sejfy (za opłatą), sala TV, restauracja bufetowa z tarasem, sklepy. Na terenie zewnętrznym znajduje się basen ze słodką wodą, bar z przekąskami, ogród. Leżaki, parasole słoneczne przy basenie w cenie. Ręczniki kąpielowe za opłatą. www.marathonhotel.gr

Kategoria lokalna

3 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (A2-3A): ok. 19 m2, klimatyzacja (sterowana indywidualnie, 15.06-15.09 w cenie; w pozostałych miesiącach za opłatą), lodówka, TV-sat., telefon, radio, balkon. Prysznic, WC, suszarka. Pokoje - dwuosobowe Superior (A2D): nowocześniejsze, wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje - wariant ekonomiczny (E2-3S): wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje rodzinne (A2B): przestronniejsze, ok. 21 m2, z łóżkiem małżeńskim i łóżkiem piętrowym dla 2 dzieci, wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje czteroosobowe (A3-4C): ok. 35 m2, wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Uwaga: przy maksymalnym obłożeniu osób w pokojach nie ma możliwości zakwaterowania infanta.

Dzieci

oddzielny brodzik, plac zabaw, pokój gier (bez nadzoru), wysokie krzesełka w restauracji. Opieka nad dzieckiem na zapytanie i za opłatą.

Rozrywka

okazjonalnie programy animacyjne.

Dostęp do internetu

kącik Internetowy za opłatą. Wi-Fi w lobby gratis.

Sport

za opłatą: tenis stołowy, bilard, wynajem rowerów, masaże.

All Inclusive

3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Do obiadu i kolacji lokalne wino domowe i piwo oraz napoje orzeźwiające. Przekąski w godz. 10-11:00. Kawa, herbata, ciasto w godz. 16-17:00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, kawa, herbata w godz. 10-22:30 w barze przy basenie. Napoje w barze głównym po godzinie 22:30 są dodatkowo płatne.

Wcześniej = taniej

do 29.02.16 20% zniżki, 1.03-30.04.16 15% zniżki.

Dla dzieci

2-11 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa.

Polecamy

  • kameralny hotel na rodzinny wypoczynek
  • położony w popularnym kurorcie Kolymbia


Mapa Hotelu Marathon
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Rodos)
Zabudowania kawalerów rodyjskich w Lindos na wyspie Rodos
Petaloudes - Dolina Motyli to jedno z najczęsciej odwiedzanych miejsc na Rodos
Monolithos to dawna twierdza Joannitów na Rodos w Grecji
Prasonissi to jedna z najpopularniejszych plaży na wyspie Rodos
Miasto Rodos z portem Mandraki
Rodos, Rejs na Symi a po drodze podziwianie wysp Chalki, Thilos, i Sesklia w Grecji
Tsambika beach, malownicza plaża na wyspie Rodos - Grecja
Tętniące wieczorową porą Stare Miasto Rodos, Grecja
Filmy hotelu Marathon:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Marathon
https://youtu.be/n8ia0vQjKFw

Opinie o Hotelu Marathon

4.6
zdecydowanie polecam

Hotel fajnie położony Bardzo miła cała obsługa Jedzenie przepyszne Super wypoczelismy Super basen Pozdrawiam całą załogę hotelu i do zobaczenia za rok

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, osobom ceniącym spokój
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6
3.3
może być

Co do hotelu to nie mamy żadnych większych zastrzeżeń. Za to rozczarowała nas animatorka, która prawie nic nie robiła. Dzieci musiały ją prosić o zabawę. Plan animacji ozdabiał tylko tablicę informacyjną i nic z tego planu animacji nie zostało przez animatorkę zrealizowane. Biuro powinno zatrudniać na to miejsce osoby bardziej kompetentne.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: może być
3.3

Marathon - możliwości zakwaterowania:

Double Room SingleUse Balcony or Terrace
DOUBLE SUPERIOR
DOUBLE SUPERIOR ROOM
STANDARD FAMILY ROOM SUPERIOR BUNK BEDS
1 os. pokoj standardowy
superior double superior
superior double superior room
2 os. pokoj rodzinny
2 os. pokoj standardowy
Family Room Bunkbed
Room Triple Balcony or Terrace
Superior Double Balcony or Terrace
Dvoulůžkový pokoj s 1 přistýlkou
pokój dwuosobowy Superior
Dvoulůžkový pokoj
Rodinný pokoj pro 3 osoby
Rodinný pokoj pro 4 osoby
pokój dwuosobowy Superior
pokój rodzinny Superior z łóżkiem piętrowym
Jednolůžkový pokoj
Pokój typu superior

Marathon - Możliwości wyżywienia:


Marathon - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Marathon? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00