cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Kouros Palace, Kos
  • Hotel Kouros Palace, Kos
  • Hotel Kouros Palace, Kos
  • Hotel Kouros Palace, Kos
  • Hotel Kouros Palace, Kos
  • Hotel Kouros Palace, Kos
  • Hotel Kouros Palace, Kos
  • Hotel Kouros Palace, Kos
  • Hotel Kouros Palace, Kos
  • Hotel Kouros Palace, Kos
  • Hotel Kouros Palace, Kos
  • Hotel Kouros Palace, Kos
  • Hotel Kouros Palace, Kos
  • Hotel Kouros Palace, Kos
  • Hotel Kouros Palace, Kos
  • Hotel Kouros Palace, Kos
  • Hotel Kouros Palace, Kos
  • Hotel Kouros Palace, Kos
  • Hotel Kouros Palace, Kos
  • Hotel Kouros Palace, Kos
  • Hotel Kouros Palace, Kos
  • Hotel Kouros Palace, Kos
  • Hotel Kouros Palace, Kos
  • Hotel Kouros Palace, Kos
  • Hotel Kouros Palace, Kos
  • Hotel Kouros Palace, Kos
  • Hotel Kouros Palace, Kos
  • Hotel Kouros Palace, Kos
  • Hotel Kouros Palace, Kos
  • Hotel Kouros Palace, Kos
  • Hotel Kouros Palace, Kos
1 / 31
Ocena
hotelu:
4.6 / 5
Najbliższy termin
27.04 - 04.05
już od 2837 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
25.05 - 01.06
już od 1821 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Kouros Palace
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Kouros Palace
star 4

Grecja: Kos
Ocena hotelu Kouros Palace:
4.6 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Kouros Palace:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 27 kwietnia 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 25 maja 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kouros Palace to luksusowy hotel usytuowany blisko piaszczystej plaży, niedaleko miasteczka Mastichari ze sklepami, barami i klimatycznymi tawernami. Polecamy osobom pragnącym wypocząć w ciszy i spokoju, a także tym, którzy szukają wakacji w hotelu o bardzo wysokim standardzie świadczonych usług. Jest to również bardzo dobra propozycja dla rodzin z dziećmi ze względu na atrakcje i animacje dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na wzniesieniu, blisko piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza, w spacerowej odległości od miasteczka Mastichari
  • malownicze widoki na Morze Egejskie, nowoczesne i komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Hotel Kouros Palace w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kouros Palace to luksusowy hotel usytuowany blisko piaszczystej plaży, niedaleko miasteczka Mastichari ze sklepami, barami i klimatycznymi tawernami. Polecamy osobom pragnącym wypocząć w ciszy i spokoju, a także tym, którzy szukają wakacji w hotelu o bardzo wysokim standardzie świadczonych usług. Jest to również bardzo dobra propozycja dla rodzin z dziećmi ze względu na atrakcje i animacje dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na wzniesieniu, blisko piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza, w spacerowej odległości od miasteczka Mastichari
  • malownicze widoki na Morze Egejskie, nowoczesne i komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Do dyspozycji gości

  • recepcja 
  • 2 baseny 
  • restauracja 
  • bar 
  • taras słoneczny

Wyposażenie

  • leżaki i parasole (przy basenie, w cenie) 
  • Wi-Fi (w miejscach ogólnodostępnych, w cenie)

karty

Visa, MasterCArd

Liczba pokojów

216

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
    Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
    1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
    3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
    4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
    5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc

Sport i wellness

Płatne
  • wypożyczalnia rowerów

rozrywka

  • międzynarodowy program animacyjny
  • bilard
  • bilard za opłatą

Pokoje

Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • klimatyzacja
  • TV sat.
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy DZX3
  • 1-3 os.
  • wyloty tylko we wtorki
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • klimatyzacja
  • TV sat.
  • balkon lub taras

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie, obiad i kolacja (w formie bufetu) 
  • przekąski 
  • napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe

W okolicy

  • ok. 2,5 km od centrum Mastichari
  • ok. 300 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kouros Palace to luksusowy hotel usytuowany blisko piaszczystej plaży, niedaleko miasteczka Mastichari ze sklepami, barami i klimatycznymi tawernami. Polecamy osobom pragnącym wypocząć w ciszy i spokoju, a także tym, którzy szukają wakacji w hotelu o bardzo wysokim standardzie świadczonych usług. Jest to również bardzo dobra propozycja dla rodzin z dziećmi ze względu na atrakcje i animacje dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na wzniesieniu, blisko piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza, w spacerowej odległości od miasteczka Mastichari
  • malownicze widoki na Morze Egejskie, nowoczesne i komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Grecja / Kos

Opis oferty:

Nowoczesny, zbudowany w stylu nawiązującym do tradycyjnej architektury oferuje wysoki poziom serwisu i dobrą jakość usług. Położony jest niedaleko miejscowości Mastichari z tawernami i sklepami i zaledwie 250 m od piaszczystej plaży. Goście mogą korzystać z dwóch basenów, dla najmłodszych przygotowano plac zabaw i brodziki. Wygodne pokoje wyposażone zostały we wszystkie udogodnienia potrzebne do komfortowego pobytu, do wyboru są pokoje standardowe lub przestronne pokoje rodzinne. Na miejscu jest restauracja i kilka barów, które objęte są popularną formułą all inclusive.

POŁOŻENIE:

ok. 2,5 km od centrum miejscowości MASTICHARI, ok. 22 km od miasta Kos, przy drodze lokalnej, supermarket naprzeciwko hotelu; ok. 7 km od lotniska w Kos; bus do Kos (3 razy w tygodniu, ok. 10 EUR/w dwie strony), bezpłatny bus do Mastichari (3 razy w tygodniu).

PLAŻA:

Mastichari Beach, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 250 m od hotelu, dojście chodnikiem, bezpłatne parasole i leżaki.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, zbudowany w 2013/2014 r., 200 pokoi, budynek główny i bungalowy, 1 piętro, winda w budynku głównym, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa i grecka, dostępne foteliki dla dzieci, podczas kolacji obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), bar w lobby, bar na dachu, snack bar przy basenie; taras z widokiem na morze, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; występują różnice poziomów.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki - sofa), ok. 26 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodówka, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 44 m², 2 pomieszczenia, wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, słodka woda, ok. 260 m², gł. 1-1,5 m i ok. 165 m², gł. 1-1,3 m, 2 brodziki dla dzieci, ok. 25 m² i ok. 4 m², gł. 0,4-0,45 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki; plac zabaw dla dzieci, amfiteatr, sportowo-rekreacyjne animacje dla dorosłych.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (piwo, wino) w wyznaczonych barach (10.00-23.00), wysokoprocentowe lokalne napoje alkoholowe (ouzo, whisky, brandy, wódka i koktajle) w wyznaczonych barach (19.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0030/2242059312,, www.kourospalace.com

GRATIS:

Wi-Fiserwis plażowybus do centrum


Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kouros Palace to luksusowy hotel usytuowany blisko piaszczystej plaży, niedaleko miasteczka Mastichari ze sklepami, barami i klimatycznymi tawernami. Polecamy osobom pragnącym wypocząć w ciszy i spokoju, a także tym, którzy szukają wakacji w hotelu o bardzo wysokim standardzie świadczonych usług. Jest to również bardzo dobra propozycja dla rodzin z dziećmi ze względu na atrakcje i animacje dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na wzniesieniu, blisko piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza, w spacerowej odległości od miasteczka Mastichari
  • malownicze widoki na Morze Egejskie, nowoczesne i komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Grecja / Kos

Opis oferty:

Nowoczesny, zbudowany w stylu nawiązującym do tradycyjnej architektury oferuje wysoki poziom serwisu i dobrą jakość usług. Położony jest niedaleko miejscowości Mastichari z tawernami i sklepami i zaledwie 250 m od piaszczystej plaży. Goście mogą korzystać z dwóch basenów, dla najmłodszych przygotowano plac zabaw i brodziki. Wygodne pokoje wyposażone zostały we wszystkie udogodnienia potrzebne do komfortowego pobytu, do wyboru są pokoje standardowe lub przestronne pokoje rodzinne. Na miejscu jest restauracja i kilka barów, które objęte są popularną formułą all inclusive.

POŁOŻENIE:

ok. 2,5 km od centrum miejscowości MASTICHARI, ok. 22 km od miasta Kos, przy drodze lokalnej, supermarket naprzeciwko hotelu; ok. 7 km od lotniska w Kos; bus do Kos (3 razy w tygodniu, ok. 10 EUR/w dwie strony), bezpłatny bus do Mastichari (3 razy w tygodniu).

PLAŻA:

Mastichari Beach, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 250 m od hotelu, dojście chodnikiem, bezpłatne parasole i leżaki.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, zbudowany w 2013/2014 r., 200 pokoi, budynek główny i bungalowy, 1 piętro, winda w budynku głównym, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa i grecka, dostępne foteliki dla dzieci, podczas kolacji obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), bar w lobby, bar na dachu, snack bar przy basenie; taras z widokiem na morze, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; występują różnice poziomów.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki - sofa), ok. 26 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodówka, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 44 m², 2 pomieszczenia, wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, słodka woda, ok. 260 m², gł. 1-1,5 m i ok. 165 m², gł. 1-1,3 m, 2 brodziki dla dzieci, ok. 25 m² i ok. 4 m², gł. 0,4-0,45 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki; plac zabaw dla dzieci, amfiteatr, sportowo-rekreacyjne animacje dla dorosłych.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (piwo, wino) w wyznaczonych barach (10.00-23.00), wysokoprocentowe lokalne napoje alkoholowe (ouzo, whisky, brandy, wódka i koktajle) w wyznaczonych barach (19.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0030/2242059312,, www.kourospalace.com

GRATIS:

Wi-Fiserwis plażowybus do centrum


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kouros Palace to luksusowy hotel usytuowany blisko piaszczystej plaży, niedaleko miasteczka Mastichari ze sklepami, barami i klimatycznymi tawernami. Polecamy osobom pragnącym wypocząć w ciszy i spokoju, a także tym, którzy szukają wakacji w hotelu o bardzo wysokim standardzie świadczonych usług. Jest to również bardzo dobra propozycja dla rodzin z dziećmi ze względu na atrakcje i animacje dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na wzniesieniu, blisko piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza, w spacerowej odległości od miasteczka Mastichari
  • malownicze widoki na Morze Egejskie, nowoczesne i komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:
Wysokiej klasy hotel, położony na niewielkim wzniesieniu, z którego rozpościera się malowniczy widok na Morze Egejskie. Zlokalizowany jest w odległości ok. 3 km od niewielkiego nadmorskiego miasteczka Mastichari, gdzie znajdują się sklepy, tawerny i restauracje otaczające nieduży port. Obiekt znajduje się ok. 7 km od lotniska i około 22 km od miasta Kos.
Plaża:
Hotel położony jest ok. 250 m od piaszczystej, publicznej plaży, z łagodnym zejściem do morza. Parasole i leżaki na plaży - płatne dodatkowo. Ręczniki plażowe za depozytem.
Do dyspozycji gości:
Obiekt został wybudowany w 2013 roku. Całodobowa recepcja, klimatyzowana restauracja główna serwująca dania w formie bufetu, snack bar przy basenie, 2 baseny ze słodką wodą, 2 oddzielne baseny dla dzieci, leżaki i parasole przy basenie - bezpłatnie. Za opłatą również wypożyczalnia samochodów, skuterów, rowerów, masaże, mini market oraz sklep z pamiątkami. Dla dzieci: plac zabaw.
Pokoje:
Hotel dysponuje około 200 elegancko i nowocześnie urządzonymi pokojami z widokiem na morze. Naszym Klientom oferujemy pokoje standardowe 2-osobowe (możliwość max. 1 dostawki dla osoby dorosłej lub dla dziecka) oraz pokoje rodzinne dla max. 4 osób, dzielone na 2 pomieszczenia. W pokoju łazienka (WC, wannaz prysznicem), suszarka do włosów, TV-sat, telefon, lodówka, klimatyzacja (w cenie), sejf (w cenie), balkon lub taras.
Wyżywienie:
All inclusive: śniadania (7:00-10:00), obiady (12:30-14:30) i kolacje (19:00-21:30) w formie bufetu w restauracji głównej. Podczas obiadów i kolacji serwowane są napoje bezalkoholowe, piwo, wino oraz lody. Napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach: bar główny (10.00-23.00), bar przy basenie (10:00-18:00), w którym serwowane są także przekąski: kanapki, pizza, naleśniki, kawa oraz herbata z ciasteczkami, a także lody.
Program sportowy i animacyjny:
Animacje 6 dni w tygodniu. Do dyspozycji gości także tenis stołowy (w cenie), bilard (płatny dodatkowo). Dla dzieci: plac zabaw.
Internet:
W ogólnodostępnych częściach hotelu Internet Wi-Fi - bezpłatny.
Kategoria lokalna:
*****
Strona www:
http://www.kourospalace.com/en/
Naszym zdaniem:
Luksusowy hotel położony w spokojnej okolicy, z pięknym widokiem na krystalicznie czyste morze. Szczególnie polecamy osobom pragnącym spokojnego wypoczynku, ale jednocześnie wysokiego standardu oferowanych usług.

Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Uwagi do programu
Wyloty z: Warszawy, Katowic, Krakowa, Gdańska, Poznania, Bydgoszczy, Rzeszowa, Łodzi i Wrocławia. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

KOS informacje ogólne
Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie od 8 EUR woda 1l. - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.50 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 5 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
KOS
Zwana wyspą Hippokratesa - ojca medycyny, jest spokojną pełną słońca i piaszczystych plaż wakacyjną oazą. W ostatnich latach przeżywa rozkwit turystyczny ze względu na to, że ciągle udało jej się zachować prawdziwie grecką atmosferę i styl życia mieszkańców.
Miasto Kos
To centrum administracyjne i kulturalne wyspy rozciąga się we wszystkich kierunkach od malowniczego portu, przy którym cumuje niezliczona ilość wycieczkowych łodzi. Urocza starówka jest obowiązkowym punktem wizyty, a spacer należy zakończyć pod 700-letnim platanem, zwanym drzewem Hippokratesa. To jeden z najstarszych platanów w Europie.
Tigaki
Położona niedaleko miasta Kos miejscowość znana jest ze swojej pięknej piaszczystej plaży opadającej łagodnie do morza. To doskonałe miejsce dla rodzin z dziećmi i osób uwielbiających pływanie w morzu i wszelkie sporty wodne.
Marmari
Niewielka turystyczna miejscowość, która kiedyś była rybacką wioską. Obecnie ze względu na jedną z ładniejszych plaż na wyspie jest jednym z ulubionych miejsc na spokojne, relaksujące wakacje. Amatorzy sportów wodnych nie będą zawiedzeni - na plaży oferta zadowoli każdego.
Mastichari
Ten niewielki rybacki port połączył lokalne życie mieszkańców z turystyczną gościnnością. Rybacy ciągle wypływają w morze, a miejscowe tawerny oferują ryby i owoce morza z dzisiejszego połowu. Plaża w Mastichari została uznana za jedną z najpiękniejszych na wyspie i przyciąga nie tylko turystów, ale także wielu mieszkańców wyspy.
Kardamena
Jedna z popularniejszych turystycznych miejscowości, położona w południowej części wyspy. Kiedyś była rybacką wioską i port pozostał głównym miejscem, w którym skupia się życie mieszkańców i turystów. Na portowym nabrzeżu liczne kawiarnie i restauracje, a poza centrum doskonałe dla rodzin plaże z płytkim wejściem do wody. Dodatkową zaletą jest krótki transfer z lotniska.

Wycieczki lokalne

WYSPA NISSYROS To jedna z bardziej ekscytujących wycieczek, a szczególnym przeżyciem jest zwiedzanie uśpionego wulkanu Poliviotis, który rozciąga się na prawie połowę wyspy. Mówi się, że Nissyros została oddzielona od Kos z powodu erupcji wulkanu. Po 20 minutowej podróży autobus wjedzie na szczyt wulkanu przez gaje oliwne i zatrzyma się pośrodku krateru, gdzie roztacza się prawdziwie księżycowy widok. Będą Państwo mieli okazję przespacerować się po dnie wulkanu, będzie też czas, aby zjeść lunch, zwiedzić klasztor lub przejść się po wiosce Mandraki. Cena ok. 43 euro KALYMNOS I PSERIMOS Wycieczka morska połączona z relaksem i pięknymi widokami. Plaża, słońce i błogie lenistwo! Na pokładzie statku pyszny grecki obiad. Odwiedzimy wyspę zamieszkiwaną przez 50 osób oraz znaną z poławiaczy naturalnej gąbki - Kalymnos, na której przyjrzymy się procesowi produkcji naturalnych gąbek. Statek zrzuci też kotwicę przy bezludnej wyspie, gdzie będzie czas na nurkowanie i orzeźwiającą morską kąpiel. Cena ok. 46 EUR. ODKRYJ KOS Zabierzemy Was do miejsc, które na Kos koniecznie trzeba zobaczyć: świątynia Asklepiosa (opłata dodatkowa 8 euro) mała grecka wioska Zia, gdzie czas zatrzymał się w miejscu przepiękna zatoka z błękitną bądź wręcz przezroczystą wodą. Rozpoczynamy od miasta Kos z drzewem Hiporkatesa, starożytną Agorą, i starym miastem oraz odwiedzimy świątynię Asklepiosa. Następnie proponujemy wizytę w uroczej wiosce, zwanej Zia, która usytuowana jest na zboczu góry Dikeos. Z tego miejsca roztacza się wspaniały widok na okolicę. Cena ok. 40 EUR. BODRUM - TURCJA Naszą przygodę z Orientem rozpoczniemy od zatoki wyspy Kos, skąd wypływa statek do Turcji. Rejs trwa ok. 1 godziny. Dziś Bodrum stanowi jedną z najbardziej popularnych miejscowości turystycznych i znane jest z bazaru, gdzie można kupić m.in. wyroby skórzane (kurtki, paski, portfele), zegarki, lokalne przyprawy i słodycze. Poznamy historię średniowiecznego zamku, który znajduje się blisko portu, zobaczymy bramę Myndos - pozostałość po fortyfikacjach z 4 w p.n.e oraz starożytny teatr. Cena ok. 40 EUR, w tym opłaty portowe. Należy zabrać ze sobą PASZPORT.

Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 20 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela na Kos. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


7 islands

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kouros Palace to luksusowy hotel usytuowany blisko piaszczystej plaży, niedaleko miasteczka Mastichari ze sklepami, barami i klimatycznymi tawernami. Polecamy osobom pragnącym wypocząć w ciszy i spokoju, a także tym, którzy szukają wakacji w hotelu o bardzo wysokim standardzie świadczonych usług. Jest to również bardzo dobra propozycja dla rodzin z dziećmi ze względu na atrakcje i animacje dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na wzniesieniu, blisko piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza, w spacerowej odległości od miasteczka Mastichari
  • malownicze widoki na Morze Egejskie, nowoczesne i komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

5

Region

Grecja/Kos/Mastihari

Opinia 7islands

Hotel usytuowany w pierwszej linii brzegowej. Ofertę polecamy dla osób poszukujących zakwaterowania z formułą all inclusive, animacjami i bazą sportowo-rekreacyjną.

Położenie

Na północno-zachodnim wybrzeżu, na obrzeżach Mastichari, ok. 3 km od centrum miejscowości, ok. 6 km od lotniska, ok. 22 km od miasta Kos.

Plaża

Ok. 400 m od hotelu, wąska, piaszczysta. Leżaki i parasole dodatkowo płatne.

Hotel

Nowo wybudowany, składa się głównie z bungalowów, położony na zboczu góry z widokiem na Morze Egejskie. W hotelu znajduje się lobby z całodobową recepcją, kącik telewizyjny, klimatyzowana restauracja, bar przy basenie, bar na dachu, Internet Wi-Fi. Odpłatnie: wypożyczalnia samochodów i rowerów, kącik Internetowy, kantor. Kategoria lokalna 5*.

Pokoje

Hotel dysponuje 248 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację, telewizję satelitarną, lodówkę, suszarkę do włosów. Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 1 dostawki z widokiem na ląd lub z widokiem na morze, pokoje rodzinne.

Wyżywienie

All inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania, obiady, kolacje. W ciągu dnia w barze przy basenie podawane są przekąski. Markowe i importowane napoje alkoholowe oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 22:00 wydawane są odpłatnie.

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: 2 baseny z wodą słodką (leżaki i parasole bezpłatne), animacje. Odpłatnie: bilard.

Dla dzieci

2 brodziki, plac zabaw, animacje.

Kontakt do hotelu

www.kourospalace.com / Tel.: 00 30 224 205 93 12

*

Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kouros Palace to luksusowy hotel usytuowany blisko piaszczystej plaży, niedaleko miasteczka Mastichari ze sklepami, barami i klimatycznymi tawernami. Polecamy osobom pragnącym wypocząć w ciszy i spokoju, a także tym, którzy szukają wakacji w hotelu o bardzo wysokim standardzie świadczonych usług. Jest to również bardzo dobra propozycja dla rodzin z dziećmi ze względu na atrakcje i animacje dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja na wzniesieniu, blisko piaszczystej plaży, z łagodnym zejściem do morza, w spacerowej odległości od miasteczka Mastichari
  • malownicze widoki na Morze Egejskie, nowoczesne i komfortowe pokoje, zaplecze rekreacyjno sportowe, animacje
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Kos Nowy pięciogwiazdkowy hotel położony zaledwie 2,5 km od malowniczej miejscowości Mastichari na wyspie Kos. Zbudowany amfiteatralnie na zboczu wzgórza, w pełnej harmonii ze środowiskiem, wychodzi na spokojne błękitne morze, sąsiednie wyspy i najpiękniejszy zachód słońca w Kos. Z hotelu podziwiać można piękne widoki, zanurkować w jednym z basenów lub pospacerować po pięknej, piaszczystej plaży oddalonej tylko o 250 m od hotelu. Przestronne i stylowe wnętrza, zajęcia rodzinne na świeżym powietrzu i rozrywka przez cały dzień do późnych godzin wieczornych, tworzą niezapomniane wakacje.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

5*

Data otwarcia

2014 r. Na terenie hotelu znajduje się restauracja, bary, winda w budynku głównym, wypożyczalnia samochodów i rowerów, basen odkryty.

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne

plaża

250 m od hotelu, piaszczysta, publiczna. Parasole, leżaki - płatne, ręczniki plażowe - depozyt. Przejście do plaży przez promenadę.

pokoje

Wyposażone są w klimatyzację indywidualną (bezpłatna), TV, telefon, sejf (bezpłatny), lodówkę, łazienkę (WC, wanna, suszarka), balkon lub taras. Typy pokoi: w 2 budynkach głównych i w 20 bungalowach: pokoje standard twin dla max 3 os. , pokoje twin single use , pokoje rodzinne dla max 4 os. (salon i sypialnia połączone drzwiami) , junior suite , deluxe twin on the beach or direct sea view

Wyżywienie

restauracja główna, bar główny, bar przy basenie All Inclusive (10:00-23:00) Formuła zawiera:śniadanie amerykańskie (07:00-10:00), obiad (12:30-14:00), kolacja (19:00-21:30) w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski, podwieczorek i lody (10:00-18:00) w barze przy basenie, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe

z myślą o dzieciach

2 brodziki, animacje i zajęcia w mini klubie dla dzieci w wieku od 4 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw krzesełka dla dzieci w restauracji, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem, bezpłatne)

w cenie

tenis stołowy (rakietki i piłki dostępne w recepcji), rzutki, siatkówka plażowa, animacje, aerobik, wieczorne programy rozrywkowe (6 dni w tygodniu)

płatne

bilard

Aktualizacja opisu

19.07.2017 17:02

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kos)
Stolica wyspy czyli miasto Kos w Grecji
Wakacyjna miejscowość Kardamena na wyspie Kos w Grecji
Plaża i mała turystyczna miejscowość Mastichari na wyspie Kos w Grecji
Sąsiednia wyspa Nissyros, Grecja, Kos
Tigaki beach na wyspie Kos w Grecji
Kefalos - baza windsurfingu na wyspie Kos w Grecji
Asklepion, ruiny świątyni - Grecja, Kos
Marmari, mały kurort wakacyjny na wyspie Kos - Grecja
Filmy hotelu Kouros Palace:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Kouros Palace
https://youtu.be/PlCDbEV9tyY

Opinie o Hotelu Kouros Palace

4.7
zdecydowanie polecam

Dobrej klasy hotel z bardzo smaczną i różnorodną kuchnią. Dwa baseny, bary przy plaży, wieczorne i dzienne animacje, ładny i zadbany teren, przyjemny pokój, dobrze wyposażona siłownia, 15-20 min spacerem do miasteczka Mastichari - ciężko było się do czegoś przyczepić. Wróciliśmy z wakacji bardzo zadowoleni

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
4.6
zdecydowanie polecam

wspaniały tydzień we wrześniu :) bardzo polecam hotel Kouros na leniwe greckie wakacje. Hotel leży w bardzo spokojnej okolicy, zatem dla szukających rozrywki raczej nie koniecznie. Ale jeżeli chcecie wypocząć - super. Praktycznie przy samym hotelu bardzo ładna plaża - morze we wrześniu czyste i cieplutkie. Wyżywienie smaczne, w hotelu różne animacje dla dzieci i dorosłych i zajęcia sportowe. Ja nie korzystałam, ale znalazło się wielu chętnych :) Polecam!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

Kouros Palace - możliwości zakwaterowania:

Pok. 2 os.+1 dost.
Pok. 2 os.
Pokój 2-osobowy
Pok. rodzinny 2 os.
Pok. rodzinny 3 os.
Pok. rodzinny 4 os.

Kouros Palace - Możliwości wyżywienia:


Kouros Palace - miasta wylotu:


Kouros Palace - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Kouros Palace? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00