Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
Hotel Jumeirah Zabeel Saray, Dubaj
1/20
Hotel Jumeirah Zabeel Saray, Dubaj
2/20
Hotel Jumeirah Zabeel Saray, Dubaj
3/20
Hotel Jumeirah Zabeel Saray, Dubaj
4/20
Hotel Jumeirah Zabeel Saray, Dubaj
5/20
Hotel Jumeirah Zabeel Saray, Dubaj
6/20
Hotel Jumeirah Zabeel Saray, Dubaj
7/20
Hotel Jumeirah Zabeel Saray, Dubaj
8/20
Hotel Jumeirah Zabeel Saray, Dubaj
9/20
Hotel Jumeirah Zabeel Saray, Dubaj
10/20
Hotel Jumeirah Zabeel Saray, Dubaj
11/20
Hotel Jumeirah Zabeel Saray, Dubaj
12/20
Hotel Jumeirah Zabeel Saray, Dubaj
13/20
Hotel Jumeirah Zabeel Saray, Dubaj
14/20
Hotel Jumeirah Zabeel Saray, Dubaj
15/20
Hotel Jumeirah Zabeel Saray, Dubaj
16/20
Hotel Jumeirah Zabeel Saray, Dubaj
17/20
Hotel Jumeirah Zabeel Saray, Dubaj
18/20
Hotel Jumeirah Zabeel Saray, Dubaj
19/20
Hotel Jumeirah Zabeel Saray, Dubaj
20/20
mapakliknij aby aktywować mapę
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
07.12 - 10.12
już od 3982 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
23.08 - 26.08
już od 2299 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Jumeirah Zabeel Saray
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Jumeirah Zabeel Saray
star 5

Emiraty Arabskie: Dubaj
Ocena hotelu Jumeirah Zabeel Saray:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Jumeirah Zabeel Saray:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 07 grudnia 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 23 sierpnia 2023

Hotel Jumeirah Zabeel Saray w ofercie Biura podróży:

Coral Travel

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Dubai Luksusowy hotel położony na słynnej sztucznej wyspie Palm Jumeirah. Wykończony w stylu orientalnym, bogato zdobiony, zaprojektowany z myślą o najdrobniejszych szczegółach. Wszystkie pokoje są komfortowo wyposażono tak by spędzić w nich niezapomniany urlop. Nieopodal hotelu znajduje się jedna z największych atrakcji miasta, Wild Wadi Aquapark gdzie Goście hotelu mają zapewniony bezpłatny wstęp. Odpocząć po całodziennym zwiedzaniu miasta będziemy mogli w hotelowym centrum SPA. Dobra oferta dla wymagających Gości.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

BRAK

opis hotelu

Na terenie znajduje się całodobowa recepcja, przestronne lobby, 2 baseny (w tym 1 na dachu), 8 restauracji, 4 bary, room service (24h), pralnia (płatna), sklepy, kantor, wypożyczalnia limuzyn, parking, 5 sal konferencyjnych.

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach bezpłatne

plaża

bezpośrednio przy plaży

pokoje

Wyposażone są w indywidualnie sterowaną klimatyzację, łazienkę (WC, wanna, prysznic, suszarka do włosów), TV, telefon, mini bar, sejf, port do iPod'a, balkony z widokiem na morze. Typy pokoi: na terenie hotelu: pokoje typu superior , pokoje typu deluxe , pokoje typu grand deluxe , pokoje rodzinne deluxe , apartamenty junior suite , imperial 1 bedroom suite , imperial 2 bedroom suite , grand imperial suite , deluxe king arabian sea view (z widokiem na zatokę, ulokowane na wyższych piętrach) , deluxe king palm view (z widokiem na ląd, ulokowane na wyższych piętrach) , club king room , club double room

Wyżywienie

8 restauracji, 4 bary Al Bafoorah - restauracja a la carte serwująca kuchnię libańską, Amala - restauracja a la carte serwująca dania kuchni hinduskiej, Lalezar - restauracja a la carte z kuchnią turecką, Voi - restauracja a la carte z kuchnią azjatycką, Imperium- restauracja serwująca dania w formie bufetu, kuchni francuskiej, Ixir - restauracja serwująca zdrową żywność, Plaj - restauracja serwująca dania kuchni włoskiej, Sultan's Lounge - kawiarnia serwująca kawy/herbaty i słodkości, C Club - bar oferujący różne napoje, cygara i czekoladki, Voda Bar - otwarty 3 razy w tygodniu, najlepsze alkohole importowane i sushi, Supperclub - napoje i przekąski podczas akompaniamentu muzyki, Music Hall - napoje i dania a la carte

śniadanie

Formuła zawiera: śniadanie , wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

śniadanie i obiadokolacja

Formuła zawiera: śniadanie, obiadokolacja, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

z myślą o dzieciach

Sindbad mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, opiekunka do dziecka (płatna), brodzik

w cenie

muzyka na żywo, muzyka puszczana przez profesjonalnych DJ'i, przestawienia, koncerty, kino, wstep do parku wodnego WILD WADI (raz w trakcie pobytu), bezpłatny transfer do Madinat Jumeirah i Mall of the Emirates

płatne

Spa składające się z dwóch poziom^2 łaźnie parowe, 2 baseny, gabinety hydroterapii, gabinety do zabiegów na świeżym powietrzu, salon piękności, SPA butik, w pełni wyposażone centrum fitness, sporty wodne: kajaki, narty wodne, windsurfing, żeglarstwo, katamaran, motorówka

Uwaga!

w dniach 4.06 - 30.09. 2017 nieczynna będzie restauracja włoska Plaj.

Aktualizacja opisu

19.07.2017 17:23

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi Przy plaży SPA Mini Klub Sporty wodne


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5* Zjednoczone Emiraty Arabskie/Dubaj

Kategoryzacja hotelu

Kategoria Exim Tours: 5*

Kategoria lokalna

5*

Położenie

- wyspa Palm Jumeirah - przy plaży - ok. 13 km od Dubai Marina - ok. 18 km od Mall of Emirates - ok. 40 km od lotniska w Dubaju

Plaża

- piaszczysta, prywatna - leżaki, materace, parasole i ręczniki plażowe (bezpłatne)

Pokoje

Pokój Deluxe - powierzchnia ok. 46 m2 - klimatyzacja indywidualna - LCD TV-Sat, telefon, internet Wi-Fi (bezpłatny) - sejf, mini bar (płatne) - zestaw do  parzenia kawy i herbaty - łazienka (WC, wanna, prysznic, suszarka do włosów) - balkon, widok na Morze Arabskie Pokój Deluxe Rodzinny - powierzchnia ok. 50-60 m2 - 2 łączone pokoje, wyposażone podobnie jak pokój Deluxe

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - basen, leżaki, materace i parasole - siłownia, siatkówka plażowa - wstęp do aqua parku Wild Wadi Płatne - profesjonalny salon - Talise Ottman Spa - 2 korty tenisowe - sporty wodne na plaży - centrum nurkowe

Dla dzieci

- profesjonalny mini klub dla dzieci Sindbad Kids Club - brodzik, plac zabaw

Wyżywienie

BB: śniadanie

HB

śniadanie i obiad lub kolacja (do wyboru) w formie bufetu. Napoje do obiadu lub kolacji płatne dodatkowo.

FB

śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Napoje do obiadu i kolacji płatne dodatkowo.

Restauracje i bary

- restauracja główna serwująca dania międzynarodowe w formie bufetu - 11 światowej klasy restauracji a'la carte i barów tematycznych

Dodatkowe informacje

- obiekt dysponuje 443 pokojami i suitami - internet Wi-Fi (bezpłatny) - bezpłatny shuttle bus do Wild Wadi, Medinat Jumeirah i wybranych centrów handlowych - butiki, punkt wymiany walut, bankomat, room service 24 H, 5 sali konferencyjnych - www.jumeirah.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL i NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od następstw chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG), opłaty lotniskowe i paliwowe.

UWAGA

Wszystkie hotele w Dubaju przy zakwaterowaniu pobierają od gości DEPOZYT. Wysokość depozytu zależy od standardu hotelu, opcji wyżywienia. Kwota depozytu służyć ma pokryciu ewentualnych kosztów związanych z dodatkowymi usługami  typu mini bar itp. Depozyt pobierany jest w gotówce w Euro lub USD, może być także w formie zablokowanej kwoty na koncie bankowym lub karcie kredytowej. Depozyt zostaje zwrócony po rozliczeniu ewentualnych rachunków hotelowych.

Z dniem 31.03.2014r. zostaje wprowadzony podatek turystyczny w Zjednoczonych Emiratach Arabskich. Podatek będzie pobierany bezpośrednio od Klientów przy zakwaterowaniu lub wykwaterowaniu w hotelach. Poniżej tabelka z kwotami jakie będą pobierane, podane kwoty są w Dirhamach. Opłata jest pobierana za pokój, za noc i jest uzależniona od standardu hotelu, w jakim Klienci mieszkają

5* - 20 AED, 4* - 15 AED, 3*/2* - 10 AED.  

Obsługa rezydenta

Na miejscu Klienci są objęci opieką polskojęzycznego rezydenta, u którego mogą zarezerwować wycieczki fakultatywne (odbywają się w języku angielskim).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


KonsorcjumPBP

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Jumeirah Zabeel Saray

Kategoria

*****

Region

Dubaj

Miejscowość

Dubaj

Położenie

Ten usytuowany na słynnej sztucznej wyspie Palma Jumeirah ośrodek oferuje widok na Zatokę Perską oraz przestronne i luksusowe pokoje z balkonem.

Pokoje

Biuro, kącik wypoczynkowy, radio, telewizor, telewizja satelitarna, minibar, sejf, żelazko, ekspres do kawy i herbaty, deska do prasowania, balkon, łazienka, kapcie, suszarka do włosów, prysznic, WC, wanna, akcesoria toaletowe, szlafrok

Do dyspozycji gości

Przechowalnia bagażu, ogród, strefa VIP, taras, sklepy w hotelu, sklep z upominkami, fryzjer/salon piękności, bankomat na miejscu, sejf hotelowy, winda, ogrzewanie, klimatyzacja, bezpłatny parking, sale konferencyjne i bankietowe

CENA ZAWIERA

bilet lotniczy Warszawa - Dubaj - Warszawa - ok. 2000 PLN/ os. dorosła, ok. 1800 PLN/ dziecko 2 -12 lat, transfer lotnisko-hotel-lotnisko; zakwaterowanie w hotelu; śniadania, ubezpieczenie NW i KL, bagaż, opiekę polskojęzycznego (w stopniu komunikatywnym) reprezentanta na miejscu.

CENA NIE ZAWIERA

wizy, napiwków, napoi do kolacji, wydatków własnych.

UWAGI

1. Przy wyjazdach do Zjednoczonych Emiratów Arabskich wymagana jest promesa wizowa - (potrzebny skan paszportu) Konsorcjum Polskich Biur Podróży pośredniczy w uzyskaniu promesy wizowej - opłata 100 $. Czas na wyrobienie promesy min. 7 dni roboczych. 2. Przy wylotach w okresie "Wysokiego Sezonu" (najczęściej jest to okres Świąt Bożego Narodzenia, Nowego Roku, Świąt Wielkanocnych) obowiązuje dopłata do biletu lotniczego (zgodnie z taryfą linii lotniczej, na której został zarezerwowany przelot). 3. Cena przelotu została podana w najniższej taryfie obowiązującej na przelot w okresie ważności powyższej taryfy. W przypadku niedostępności tej taryfy istnieje możliwość rezerwacji biletu w innej wyższej, za odpowiednią dopłatą. 4. Wpłata może być dokonana w dolarach bądź złotówkach po przeliczeniu zgodnie z kursem sprzedaży pieniądza banku PeKaO S.A. z dnia rozliczenia imprezy. 5. Kategoria hotelu odpowiada kategoryzacji lokalnej danego kraju. 6. Niniejsza oferta wymaga potwierdzenia po dokonaniu wpłaty zaliczki. Organizator potwierdza lub anuluje założoną rezerwację w ciągu 48 h (tylko w dni robocze pon-pt 10-18). W przypadku braku potwierdzenia ze strony organizatora zwrot 100% wpłaty. Podane ceny skalkulowane są dla najniższej taryfy biletów lotniczych, obowiązującej w okresie ważności cennika. W przypadku nie dostępności tej taryfy istnieje możliwość rezerwacji biletu w innej wyższej - za odpowiednią dopłatą. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego.


Wycieczka pochodzi z oferty Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company, które działa już od ponad 27 lat. To w pełni polska firma z bogatym doświadczeniem na rynku turystycznym, tworzona przez pełen pasji zespół pasjonatów, będących jednocześnie ekspertami w swojej branży.

W ofercie Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel znajdują się zarówno wycieczki pobytowe oraz objazdowe do ponad stu kierunków egzotycznych, takich jak Indie, Meksyk, USA, Izrael, Kuba, Malediwy i Seszele, Chiny,  Floryda, Hawaje, Jawa czy Sri Lanka. Istnieje także możliwość zorganizaowania wyjazdów na specjalne uroczystości czy według szczegółowych życzeń klientów.

Dzięki wieloletniej współpracy z najlepszymi liniami lotniczymi, biurami podróży za granicą, a także innymi przedstawicielami branży turystycznej,  Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company intensywnie rozszerza swoją działalność proponując bardzo zróżnicowane programy, skierowane do różnych grup klientów.

Rzetelność i  wysoki poziom świadczonych usług potwierdza członkowstwo w Polskiej Izbie Turystyki, a także w Polskim Związku Organizatorów Turystyki. Jako jedyne biuro w Polsce Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company zostało nagrodzone Godłem Fundacji Teraz Polska. 


TOP Touristik

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Informacje o destynacji

Szanowni Państwo, chcielibyśmy poinformować, że klienci TOP Touristik, podczas pobytu na destynacjach, są obsługiwani przez anglojęzycznego lub rosyjskojęzycznego lub niemieckojęzycznego Przedstawiciela.

Ważne informacje

Nasze ceny są aktualizowane i obowiązują w momencie zakładania rezerwacji. Dzięki nowoczesnej technologii dynamicznego pakietowania, oferty są odświeżane 24h/7. Potwierdzamy koszt rezerwacji niezwłocznie tego samego dnia (dni robocze).

Cena zawiera

Przelot - Zakwaterowanie - Transfer - Ubezpieczenie: KL NNW Bagaż .

Położenie

Hotel położony bezpośrednio przy przepięknej plaży na wyspie The Palm Jumeirah. Do centrum ok 20 min. Odległość od Burj Khalifa ok 26 km, a do Mall on the Emirates ok 16 km. Lotnisko znajduje się ok 40 km od hotelu.

Hotel - oferta

Luksusowy hotel zbudowany w orientalnym stylu, położony jest w na sztucznej wyspie "The Palm Jumeirah" w niedużej odległości od licznych atrakcji Dubaju, zarówno pokoje jak i wewnętrzne pomieszczenia hotelu ozdobione są ręcznie malowanymi freskami oraz wyrobami artystycznymi z krajów Lewantu. W hotelu znajduje się 405 pokoi w tym 26 suit w kilku budynkach. Do dyspozycji Gości jest Recepcja, mini centrum handlowe, kino oaz teatr, kantor wymiany, walut, 5 sal konferencyjnych, parking, wypożyczalnia samochodów. W lobby, salach konferencyjnych oraz pokojach Goście mają do dyspozycji WIFI (bezpłatnie). Do dyspozycji Klientów są trzy baseny położone na terenie hotelu, w tym jeden basen wewnętrzny na terenie Talise Ottoman Spa, serwis plażowy jest bezpłatny przy basenach i na plaży. Goście mogą również skorzystać z bogatej oferty gastronomicznej dostępnej w 7 restauracjach serwujących m.in kuchnię międzynarodową, włoską, hinduską, grill steakhouseą czy też arabską i turecką. Hotel oferuje dodatkowo darmowe wejście dla wszystkich Gości do Wild Widi Waterpark wraz z bezpłatnym transportem, po za tym hotel oferuje darmowe transfery do centrum Dubaju (szczegóły w recepcji).

Pokoje-++-++-

Pokój Deluxe: Przestronne luksusowo urządzone pokoje mają powierzchnie ok. 46 m2, oferują klimatyzacje indywidualną, TV SAT LCD, port do iPOD, lodówkę, telefon, internet WIFI (za dodatkową opłatą), sejf. W każdym z pokoi znajduje się zestaw kawowy. Łazienka wyposażona jest w prysznic lub wannę, suszarkę do włosów, przybory toaletowe. Dostępne są również deska do prasowania oraz żelazko, a także łóżeczko dla dzieci (dodatkowo płatne). Pokoje Deluxe posiadają widok na morze lub na wyspę  "The Palm Jumeirah". Pokój Family Deluxe: Luksusowo urządzone pokoje mają powierzchnie ok. 50 - 60 m2, pokoje posiadają takie samo wyposażenie jak pokoje Deluxe, są bardziej przestronne maja dwie sypialnie oraz część wypoczynkową. Dodatkowo pokój  wyposażony jest w 2 łazienki. Pokoje Deluxe Family oferują niesamowite widoki w kierunku morze. Możliwości zakwaterowania dla dzieci: Prosimy zwrócić uwagę na to, iż w Emiratach Arabskich w większości hoteli dziecko do lat 12 śpi w łóżku rodziców. Dodatkowe łóżko gratis może być dostarczone o ile hotel ma taką usługę w ofercie i dostępności. Prosimy o informację do rezerwacji jeśli potrzebują Państwo dostawkę. W większości przypadków dzieci do lat 6 śpią na łóżku z rodzicami, natomiast dla dzieci powyżej 6 lat TOP Touristik stara się zapewnić dostawkę, co może wiązać się z dodatkowymi kosztami.  
 

Wyżywienie

BB - śniadania - bufet
HB - śniadanie i kolacja do wyboru - bufet (napoje do kolacji dodatkowo płatne)

Restauracje i bary

- restauracja główna - kuchnia międzynarodowa
- restauracje tematyczne: The Rib Room (grill, steakhouse), Lalezar (turecka), Amala (hinduska), Imperium (międzynarodowa i francuska), Plaj (włoska) oraz Al Nafoorah (arabska)
- hotel posiada również 3 bary i kawiarnię - bar Club Lounge również można zamówić jedzenie a'la carte, kawiarnia Sultan's Lounge, Voda Bar - bar oraz restauracja z kuchni japońską oraz Music Hall - teatr ze spektaklami muzycznymi - kuchnia międzynarodowa

Sport rekreacja

- 3 baseny, w tym jeden wewnętrzny w Spa, zewnętrzne jacuzzi
- serwis plażowy bezpłatnie przy basenach oraz na wydzielonej prywatnej plaży
- kino na 29 osób
- Fitness centrum z siłownią
- luksusowe Talise Ottoman Spa o powierzchni ponad 8000 m2 z podziałem na część męską i damską, do dyspozycji Gości sauny, łaźnie tureckie, salony urody, hydroterapia czy też basen kryty (część atrakcji dodatkowo płatna)
- 2 korty tenisowe, boisko do siatkówki plażowej, krykieta, koszykówki, dodatkowo również tenis stołowy oraz dart
- sporty wodne na plaży (dodatkowo płatne)
- Klub dla dzieci Sindbad Kids Club oraz plac zabaw

Podatek turystyczny (Tourism TAX)

Od dnia 31.03.2014 w Zjednoczonych Emiratach Arabskich na terenie Emiratu Dubaj oraz Ras Al Khaimah obowiązuje podatek turystyczny. Podatek jest płatny bezpośrednio przez Klientów przy zakwaterowaniu lub wykwaterowaniu, płatność w Dirhamach. Opłata jest pobierana za pokój (sypialnie), noc i jest uzależniona od standardu hotelu:
5 gwiazdki: 20 AED (ok. 5 Euro)
4 gwiazdki: 15 AED  (ok. 4 Euro)
3 / 2 / 1 gwiazdki: 10 AED (ok. 3 Euro)
Podatek nie obowiązuje w następujących emiratach: Ajman, Sharjah, Fujairah, Umm al Quwain.
Zmiana jest możliwa. Nie ponosimy żadnej odpowiedzialności.

Informacje wizowe

Od dnia 01.05.2015 pomiędzy Polską a Zjednoczonymi Emiratami Arabskimi obowiązuje ruch bezwizowy. Wymogiem niezbędnym jest posiadanie paszportu ważnego co najmniej 6 miesięcy od daty wjazdu. Paszport tymczasowy nie jest dokumentem zezwalającym na wjazd do ZEA.

Ramadan

Okres Ramadanu przypada w terminie około 15.05.2018 – 14.06.2018. W okresie tym można spodziewać się utrudnień w funkcjonowaniu hoteli w ciągu dnia, aż do zachodu słońca. Przeważanie wszelkie posiłki oraz napoje w ciągu dnia podawane są w tym okresie w zamkniętych pomieszczeniach.

Kaucja w hotelach (Deposit)

W większości hoteli Klienci zobligowani są do uiszczenia kaucji:  od ok. 100 do ok. 300 AED (w zależności od standardu hotelu) za noc/pokój. Zwyczajowo jest to blokada na karcie kredytowej, w przypadku gdy Klienci uiszczą kaucję gotówką, zwrot odbywa się w lokalnej walucie. 1 AED = ok 1 PLN .

Osoby do lat 21   

Osoby podróżujące samotnie muszą mieć ukończone co najmniej 21 lat. Osoby poniżej 21 roku życia muszą podróżować z rodzicami.
Zgodnie z przepisami obowiązującymi w ZEA osobą pełnoletnią jest się po ukończeniu 21 roku życia.

Energia elektryczna (electricity)

W celu korzystania z urządzeń elektrycznych na wakacjach zaleca się zabranie ze sobą adaptera do kontaktu - dostępne w większości sklepów oraz w hotelach na miejscu.

Ważne - Przeloty nocne

W przypadku nocnych przelotów i przybyciu na miejsce o godzinie 04:00 i późniejszej, zameldowanie w hotelu nastąpi dopiero o godzinie 14:00.
W przypadku nocnych lotów powrotnych i wylotu do godziny 03:45 dnia następnego wymeldowanie z hotelu następuje o 12:00 dnia poprzedniego.
Istnieje możliwość przedłużenia doby hotelowej lub wcześniejszego zameldowania za dodatkową opłatą w zależności od dostępności pokoi po uprzednim zapytaniu w recepcji hotelowej.

Check-in / Check-out

Proszę zwrócić uwagę, że zgodnie z międzynarodowym standardem dobra hotelowa:
- zaczyna się meldunkiem - od godziny 14:00 w dniu przyjazdu 
- kończy się po wymeldowaniu - do godziny 12:00 w dniu wyjazdu 
Godziny te mogą nieznacznie różnić się w zależności od kraju i hotelu.
Dostęp do wszelkich wykupionych usług hotelowych, w tym posiłków i napojów, jest możliwy tylko w godzinach meldunku w hotelu.
W przypadku opcji half board, full board i all inclusive pierwszym dostępnym posiłkiem po godzinie meldunku jest zazwyczaj lunch (wydawany w godzinach urzędowania restauracji hotelowej), w przypadku pobytu ze śniadaniem, jest ono serwowane następnego dnia rano.
Część hoteli oferuje odpłatną możliwość wcześniejszego meldunku i późniejszego wymeldowania. Potrzebę taką należy zgłosić bezpośrednio na recepcji w dniu przyjazdu, a jej realizacja zależna jest od dostępności pokoi w hotelu, w danym dniu.

Informacje odnośnie przelotów samolotem - Bagaż

+ FlyDubai (FZ): cena zawiera bagaż podręczny 7 kg oraz bagaż rejestrowany 20 kg.
+ W przypadku czarterów (np. Enter Air) cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż rejestrowany 15 kg.
+ W przypadku regularnych linii lotniczych na długich dystansach (międzykontynentalnych) na przykład: Emirates (EK), Air France (AF), KLM (KL), Lufthansa (LH), Swiss (LX), Austrian Airlines (OS), Ukraine Airlines (PS), Aeroflot (SU) cena zawiera bagaż podręczny 8 kg oraz bagaż rejestrowany min. 20 kg.
+ Wizz Air (W6): Uwaga zmiany (data lotu od 01.11.2018):
Bezpłatnie: tylko 1 mała torebka - wymiary: 40x30x20 cm, max 10 kg.
Pierwszeństwo wejścia na pokład i 2 sztuki bagażu (na pokład): od 75 PLN/ osobę/ obie strony. 1 mała torebka do 40x30x20 cm + 1 bagaż do 10 kg 55x40x23 cm, usługa może być dodana dla poszczególnych pasażerów.
*Bagaż rejestrowany: 20 kg, cena 350 – 450 PLN.
Wszelkie informacje odnośnie limitów bagażu oraz serwisu pokładowego w cenie przelotu wszystkich linii lotniczych, z którymi współpracuje TOP Touristik znajdziecie Państwo na naszej stronie www.TOPtouristik.pl w zakładce Wszystko o lataniu/bagaż:
www.vcms.eu/upload/getbyid/260107/Airlines_Policies.pdf


Ecco Holiday X

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Wyposażenie

Goście zakwaterowani są w 405 pokojach. Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Na większość pięter można dostać się za pomocą windy. Do dyspozycji gości jest sejf. W pomieszczeniach ogólnodostępnych skorzystać można z Wi-Fi. Na urozmaiconą ofertę gastronomiczną składają się restauracja, jadalnia i bar. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w sklepie z pamiątkami oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie hotelu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Na terenie obiektu znajduje się również pokój zabaw dla dzieci. Auto pozostawić można w garażu oraz na parkingu. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: babysitting, opieka nad dziećmi, opieka medyczna, serwis pokojowy, pralnia i usługi fryzjerskie. Istnieje możliwość skorzystania z transportu wahadłowego.

Pokoje

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, kuchnię i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Urzekającą atmosferę wielu kwater podkreśla widok na morze. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne wyposażone są w łóżko typu queen size bądź łóżko typu king size. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. Ponadto dostępne są sejf i biurko oraz za dodatkową opłatą minibarek. W skład standardowego wyposażenia wchodzi również ekspres do kawy / herbaty. Kolejnym udogodnieniem jest zestaw do prasowania. Do wyposażenia należą również internet, telefon, telewizor, radio i Wi-Fi. W pokoju znajdziecie Państwo również obuwie domowe. Łazienki wyposażone są w prysznic i wannę. W łazience znajduje się suszarka do włosów i szlafroki. Obiekt oferuje pokoje rodzinne i pokoje dla niepalących.

Oferta sportowo-rozrywkowa

Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Zjeżdżalnia wodna dostarczy mnóstwa wrażeń zarówno młodszym jak i starszym gościom. Spragnionym relaksu i odprężenia polecamy leżaki i parasole na tarasie do opalania. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. W ofercie baru znajdują się napoje orzeźwiające. Urozmaicenie stanowią liczne i różnorodne aktywności rekreacyjne oferowane w hotelu, jak np. tenis ziemny, siatkówka i golf. W ofercie organizatorów zewnętrznych znajduje się wędkowanie. Windsurfing, żeglowanie, spływy kajakowe, snorkeling i nurkowanie zapewnią mnóstwo dobrej zabawy amatorom sportów wodnych. Studio fitness, tenis stołowy i joga stanowią część oferty sportowo-rekreacyjnej obiektu. Hotelowe propozycje Wellness to m.in. spa, sauna, łaźnia parowa, łaźnia turecka, salon piękności, zabiegi masażu, hydroterapia, talasoterapia i anti-aging. Obiekt oferuje gościom bogatą ofertę rozrywkową, w tym dyskotekę, miniklub i night-club. Copyright GIATA 2004 - 2019. Multilingual, powered by www.giata.com for client no. 126413

Wyżywienie

Dostępne warianty żywieniowe to wyżywienie częściowe i wyżywienie pełne. W ofercie posiłków znajdują się śniadanie, obiad i kolacja.

Świadczenia

:
- Przelot na trasie Polska - Dubaj - Polska (w przypadku wakacji łączonych z Malediwami: przelot na trasie Polska - Dubaj - Male - Polska, wakacji łączonych z Seszelami: przelot na trasie Polska - Dubaj - Mahe - Polska, wakacji łączonych z Mauritius: przelot na trasie Polska - Dubaj - Mauritius - Polska)
- opłaty lotniskowe
- ubezpieczenie KL, NNW
- transfery lotnisko - hotel, hotel - lotnisko
- zakwaterowanie w hotelu zgodnie z wybraną ofertą
- polskojęzyczną obsługę w Emiratach oraz anglojęzyczna podczas wypoczynku na Malediwach oraz Seszelach(w przypadku wakacji łączonych)
-------------------------
Dodatkowo płatne:
- dopłaty do wylotu z lotniska lokalnego
- dopłaty do pokoju pojedynczego
- dopłat do pokoi o wyższym standardzie
- wycieczek fakultatywnych
W przypadku wylotów z Katowic linieWizzAir, z Warszawy linie Ukraine International Airlines, Air France, KLM
dopłaty do bagażu głównego .
- w przypadku wakacji łączonych; obsługi w jęz. polskim - wypoczynek na Malediwach oraz Seszelach
------------------------------------------------
W Emiracie Dubaj, w hotelach wszystkich kategorii obowiązuje dodatkowa opłata w wysokości:
Hotele 5* 20 AED (ok. 5,5 USD) za pokój za noc
Hotele 4* 15 AED (ok. 4,5 USD) za pokój za noc
Hotele 2-3* 10 AED (ok. 3 USD) za pokój za noc
Hotele 1* i budget 7 AED (ok. 2 USD) za pokój za noc
Kwoty są płatne w recepcji przy wykwaterowaniu i nie mogą być wliczone w cenę pakietu sprzedawanego w biurze.
W innych emiratach - np. Sharjach, Abu Dhabi, Fujairah - opłaty nie obowiązują
--------------------------------------------------------------------
Hotele w Emiratach Arabskich pobierają zwrotny depozyt podczas meldowania się w hotelu. Depozyt ten wynosi 300-600 AED za pokój w zależności od hotelu i może być zabezpieczony przez Gości kartą kredytową lub gotówką. Jest on pobierany jako zabezpieczenie na pokrycie kosztów dodatkowych podczas pobytu (tj. mini bar, internet etc.) i rozliczany w dniu wykwaterowania. Goście mogą poprosić o nie pobieranie depozytu i jednoczesne zamknięcie lub opróżnienie hotelowego mini baru.


BestReisen

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Ekskluzywny hotel nawiązujący stylem do ery osmańskiej, pełen przepychu, zjawiskowych widoków i dekoracji godnych galerii sztuki. Jego idylliczne usytuowanie na słynnej wyspie-palmie, wyjątkowe wnętrza, światowy standard usług, wytworne restauracje  i wielokrotnie nagradzane centrum spa stały się symbolem dubajskiego luksusu.

Położenie

Przy prywatnej plaży w zachodniej części słynnej sztucznej wyspy Palm Jumeirah, ok. 40 minut jazdy z lotniska w Dubaju. Cztery razy dziennie z hotelowego pomostu odpływają (odpłatnie) łodzie do Dubai Marina. Goście mogą także korzystać z bezpłatnego transportu do Wild Wadi Waterpark oraz galerii handlowych (zapisy w recepcji).  

Wyposażenie

Eleganckie lobby z całodobową recepcją, Amala - wytworna restauracja indyjska, ekskluzywna Lalezar - restauracja niczym z pałacu sułtańskiego, serwująca przysmaki tureckie, restauracja Imperium (kuchnia międzynarodowa, widok na Zatokę Perską), libańska restauracja Al Nafoorah, włoska restauracja przy plaży, Sultans Lounge - restauracja inspirowana erą osmańską (kuchnia międzynarodowa, przekąski, drinki), steakhouse, Club Lounge, MusicHall (czwartki i piątki, kolacje, kuchnia międzynarodowa, występy, muzyka), pub w eleganckim stylu brytyjskim, kilkanaście butików klasy premium, kącik wymiany walut, usługi konsjerża, bankomat, pralnia, sale konferencyjne, centrum biznesowe, Wi-Fi, room- service (24 h), hotelowy pomost (łodzie do/z Dubai Marina). 

Pokoje

413 eleganckich, przestronnych, świetnie wyposażonych pokoi i apartamentów z balkonami.  Superior Double (ok. 56 m kw.) - sypialnia  z częścią wypoczynku dziennego, marmurowa łazienka (wanna, prysznic, suszarka), LCD TV sat, telefon, Wi-Fi, serwis do przyrządzania kawy/herbaty, sejf, minibar, żelazko, stacje ład.iPod/iPhone. Superior King - nieco mniejszy (ok. 46 m kw.). Deluxe Double Sea View (ok. 56 m kw.) - usytuowane od 2 do 5. piętra, widok na zatokę.   Deluxe King -  nieco mniejszy (ok. 46 m kw.). W pokojach Double - możliwość zakwaterowania maksymalnie dwóch dorosłych i dwójki dzieci do 12 r. ż. lub 3 dorosłych i jednego dziecka do 12 r. ż. W obu przypadkach goście otrzymują pokój z 2 łóżkami queen size (140x200). Nie jest dostawiane żadne dodatkowe łóżko.  W pokojach King - możliwość zakwaterowania maksymalnie 2 dorosłych i 1 dziecka do 12 r. ż. lub 3 dorosłych (dziecko śpi na sofie, w większości pokoi jest ona rozkładana).  

Wyżywienie

BB - śniadania w formie bufetów HB - śniadania i obiadokolacje w formie bufetów Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany formuły wyżywienia bez wcześniejszego powiadomienia.  Podczas trwania Ramadanu oraz innych świąt lokalnych mogą obowiązywać pewne ograniczenia co do godzin otwarcia lokali gastronomicznych, pór posiłków, serwowania alkoholi, rozrywek itp.

Sport i rozrywka

Piękny basen z widokiem na zatokę, jacuzzi, podświetlane korty tenisowe (możliwy instruktor), studio fitness, sporty wodne (np. kajaki, stand up paddle, rowery wodne, łodzie typu banan, narty wodne, rejsy, wyprawy wędkarkie). W hotelu działa prestiżowe Talise Ottoman Spa - laureat wielu międzynarodowych nagród (ponad 40 gabinetów zabiegowych, 2 baseny z wodą morską, sauny, łaźnie, hammam, rytuały wellness, zabiegi kosmetyczne i pielęgnujące, masaże, przepiękne wnętrza). W hotelowych restauracjach odbywają się koncerty, pokazy itd. Działa tu też nieduże (dla maks. 29 osób) kino z eleganckimi sofami. Goście hotelowi mają bezpłatny wstęp do Wild Wadi Waterpark.  

Dla dzieci

Klub dziecięcy Sindbad, animacje w sali zabaw oraz na zewnątrz, ścianka wspinaczkowa, basen ze zjeżdżalniami, bezpłatny wstęp do słynnego aquaparku Wild Wadi Waterpark przy hotelu Jumeirah Beach, menu dziecięce, wysokie foteliki, możliwa indywidualna (płatna) opieka nad dzieckiem.

Przelot

Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.

Wizy

Obywatele RP podlegają obowiązkowi wizowemu. Bezpłatne wizy wjazdowe otrzymuje się na przejściach granicznych bez konieczności uzyskania wcześniejszej promesy. Zezwalają one na  jednorazowy pobyt w ZEA do 30 dni. Wymogiem niezbędnym jest posiadanie paszportu ważnego co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu. Władze ZEA nie uznają polskich paszportów tymczasowych jako dokumentów uprawniających do wjazdu do ZEA. Paszporty te honorowane są jedynie do celu tranzytu lub wyjazdu z kraju. Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt. Osobom niepełnoletnim powinni towarzyszyć rodzice o tym samym nazwisku. Młodej kobiecie powinien towarzyszyć mąż, brat lub ojciec noszący to samo nawisko. W innym przypadku mogą być potrzebne dodatkowe dokumenty umożliwiające na wjazd do kraju.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent przebywający na stałe w Dubaju, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT, w przypadku lotów liniami Wizzair (KTW-DWC-KTW) - tylko bagaż podręczny.  

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT, podatku turystycznego Tourism Dirham Fee (20 dirhamów za noc za pokój, płatne na miejscu w recepcji), w przypadku lotów liniami Wizzair (KTW-DWC-KTW) - bagażu rejestrowanego (możliwość wykupienia bagażu 20kg w cenie 550 PLN/sztuka, bagażu 32kg w cenie 750 PLN/sztuka). Większość hoteli pobiera depozyt (zwrotny) od klientów w wysokości ok. 200-1000 dirhamów (w zależności od standardu hotelu) za pobyt w razie korzystania z mini baru i innych płatnych usług. Zazwyczaj kwota ta jest blokowana na karcie kredytowej. Jeśli klienci posłużą się gotówką, w przypadku zwrotu (kiedy nie skorzystają z żadnych płatnych usług) mogą (ale nie muszą) otrzymać pieniądze w lokalnej walucie (dirhamy). Nie posiadamy informacji o konkretnych wysokościach depozytu - jest to sprawa indywidualna przy każdej rezerwacji. Wszystko zależy od długości imprezy, rodzaju wyżywienia, recepcji. Klienci muszą to uzgodnić na recepcji. Mogą także poinformować hotel, że nie chcą płacić depozytu i proszą o opróżnienie minibaru i że w przypadku korzystania z płatnych usług będą płacić od razu gotówką - ale to muszą ustalić na recepcji. Nie jesteśmy w stanie potwierdzić na 100%, że dany hotel się na to zgodzi.  Dla gości przebywających poza Dubajem, rezydent dostępny jest pod telefonem, możliwa jest realizacja wycieczek fakultatywnych, natomiast ich cena będzie wyższa niż z samego Dubaju z uwagi na odległość.

Informacje o lotach liniami Wizzair

Lecąc z WIZZ, każdy pasażer może wziąć ze sobą:     jedna sztuka bagażu podręcznego, nie większa niż 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg (domyślnie w cenie)     do 6 sztuk bagażu odprawionego ważących mniej niż 32 kilogramy każda (bagaż główny za dopłatą)     towary kupione w sklepach bezcłowych na lotnisku po przejściu kontroli bezpieczeństwa Płyny można przewozić na pokładzie tylko w pojemniku o maksymalnej pojemności 100 ml, zapakowane w przezroczystą torbę o pojemności 1 litra i wymiarach 20 x 20 cm, którą można uszczelniać wielokrotnie. Bagaż zostanie sprawdzony na lotnisku. Dodatkowe przedmioty na pokładzie    Na pokład możesz wnieść bezpłatnie te przedmioty:     płaszcz lub koc;,     telefon komórkowy;     coś do czytania na czas lotu;     dla dzieci do lat 2: jedzenie na czas lotu oraz składana spacerówka lub mała kołyska     para kul dla pasażerów z niepełnosprawnością ruchową WIZZ Priority Jeśli wykupisz usługę WIZZ Priority (lub masz do niej prawo na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus), będziesz mieć prawo do wniesienia na pokład jednej sztuki bezpłatnego bagażu podręcznego (maks. wymiary: 40 x 30 x 20 cm) i dodatkowej sztuki bagażu podręcznego na kółkach (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm). Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Koszt usługi Wizz Priority to 240 PLN/os. za lot w dwie strony. Wybór miejsca (za opłatą) Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie.

Errata

Update z 6.12.2019: Wil Wadi Waterpark będzie zamknięty w celu corocznej renowacji w okresie od 11.01.2020 do 6.02.2020. Park zostanie ponownie otwarty 7.02.2020 Update z 15.05.2020 Restauracje Lalezar i Rib Room będą zamknięte do 30.09.2020.

Aktualizacje COVID-19

Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .

Warunki wjazdu do kraju

Aktualizacja z dnia 22.09.2020 r. Emirat Abu Dhabi Turyści są teoretycznie" dopuszczani do podróżowania po Abu Dhabi, ale podlegają wielu ograniczeniom: · Jeśli przybywają bezpośrednio do AUH, muszą przeprowadzić test PCR i poddać się 14-dniowej kwarantannie przed przeprowadzeniem drugiego testu PCR 12 dnia. Jeśli wynik testu będzie negatywny, będą mogli wyjść z kwarantanny · Jeśli przybędą do AUH przez inne miejsce w Zjednoczonych Emiratach Arabskich, będzie miał zastosowanie ten sam proces, ale dni spędzone w innych emiratach zostaną odjęte od wymaganego czasu kwarantanny. Aktualizacja z dnia 07.09.2020 r. Emirat Abu Dhabi Wjazd do emiratu Abu Dhabi będzie dozwolony tylko w ciągu 48 godzin od otrzymania negatywnego wyniku testu Covid-19 PCR lub w ciągu 48 godzin od otrzymania negatywnego wyniku laserowego testu DPI w celu wykrycia wirusa. Wszyscy odwiedzający i mieszkańcy wjeżdżający do Abu Dhabi i przebywający tam przez sześć kolejnych dni i dłużej muszą przejść test PCR szóstego dnia swojej wizyty. Aktualizacja z dnia 01.08.2020 r. Emirat Dubaj Niniejszym informujemy, że od 1 sierpnia 2020 r. zaczną obowiązywać nowe wymagania dotyczące podróży dla turystów i rezydentów podróżujących do i przez emirat Dubaj.   Przylot do Dubaju od 1 sierpnia 2020 r.   * W zależności od narodowości pasażerowie mogą uzyskać wizę po przylocie do Dubaju lub przed podróżą będą musieli złożyć wniosek o wizę turystyczną w Dubajskim Urzędzie ds. Imigracji. Tutaj dowiesz się, czy musisz ubiegać się o wizę.   * Wszyscy pasażerowie podróżujący do Dubaju, w tym pasażerowie przesiadający się w Dubaju, muszą posiadać zaświadczenie o ujemnym wyniku testu PCR na obecność COVID-19, aby móc wejść na pokład. Zaświadczenie musi dotyczyć testu wymazowego metodą reakcji łańcucha polimerazy (polymerase chain reaction, PCR). Prosimy zabrać ze sobą wydrukowane zaświadczenie. Musi to być oficjalne zaświadczenie - wiadomości SMS z potwierdzeniami nie są akceptowane. Zaświadczenia dotyczące innych testów, w tym testu metodą przeciwciał oraz zestawów do wykonania w domu, nie są akceptowane w Dubaju. Test musi zostać przeprowadzony nie więcej niż 96 godzin przed wylotem. Nie dotyczy to dzieci poniżej 12 roku życia ani pasażerów ze średnim lub zaawansowanym stopniem niepełnosprawności.   * Jeśli władze ZEA wyznaczyły określone laboratorium w kraju pochodzenia pasażera, musi on uzyskać potwierdzenie z tego właśnie laboratorium. Jeśli nie ma wyznaczonego przez władze ZEA laboratorium, pasażer powinien okazać zaświadczenie wystawione przez laboratorium certyfikowane przez lokalne władze.   * Pasażerowie mogą zostać poproszeni o wykonanie kolejnego testu PCR w kierunku COVID-19 po przylocie do Dubaju. Jeśli pasażer wykona test na lotnisku po przylocie do Dubaju, będzie musiał poddać się kwarantannie w miejscu zakwaterowania do momentu uzyskania wyniku testu. Jeśli wynik testu będzie dodatni, pasażer będzie musiał postępować zgodnie z wytycznymi Instytucji ds. zdrowia publicznego w Dubaju i pozostać na kwarantannie w miejscu zakwaterowania. Pasażerowie muszą również pobrać aplikację COVID-19 - DXB Smart App, (linki do pobrania aplikacji na iOS lub Android).   * Wszystkie osoby podróżujące do Dubaju, w tym pasażerowie przesiadający się w Dubaju, muszą wypełnić formularz dotyczący stanu zdrowia i przekazać go personelowi podczas odprawy. Formularz będzie również dostępny na stanowisku odprawy.   * Jeśli Dubaj jest portem docelowym osoby podróżującej, musi ona również wypełnić formularz dotyczący podjęcia kwarantanny wydawany na pokładzie. Przekazuje się go po przylocie personelowi Instytucji ds. zdrowia publicznego w Dubaju.   Wylot z Dubaju od 1 sierpnia 2020 r.   * Wszystkie osoby podróżujące z Dubaju do Europy lub Wielkiej Brytanii (i do innych wyznaczonych krajów) muszą wykonać test PCR w kierunku COVID-19 na 96 godzin przed lotem i okazać zaświadczenie potwierdzające ujemny wynik testu podczas odprawy.   * Przed podróżą prosimy wszystkich pasażerów o sprawdzenie wymagań dotyczących podróży kraju, do którego lecisz. W niektórych przypadkach pasażerowie muszą okazać wydrukowane zaświadczenie o ujemnym wyniku testu PCR na obecność COVID-19. UWAGA TYLKO DLA KLIENTÓW BEST REISEN GROUP! Ponieważ wszyscy pasażerowie latający ze Zjednoczonych Emiratów Arabskich do UE i Wielkiej Brytanii muszą mieć negatywny wynik testu PCR Covid-19, uprzejmie informujemy, że nawiązaliśmy współpracę z GMCClinic Dubai, gdzie nasi klienci mogą przejść test za jedyne 250 AED zgodnie z poniższymi procedurami. · Koszt testu to 250 AED - płatność na miejscu. · Test powtórzeniowy -  w tej samej cenie · Pobieranie próbek będzie prowadzone przez dział domowej opieki zdrowotnej GMCClinics w hotelach · Czas na pobranie próbek będzie uzgodniony z gośćmi za pośrednictwem naszego przedstawiciela/rezydenta na miejscu · Wyniki zostaną udostępnione gościom bezpośrednio następnego dnia pocztą elektroniczną · Usługa jest dostępna tylko dla Emiratu Dubaju (obecnie) · Serwis będzie oferowany gościom na miejscu po przyjeździe przez naszego przedstawiciela. Od gości wymagane będą następujące dane, ponieważ jest to wymagane przez DHA: · Kopia paszport · Adres e-mail · Numer kontaktowy · Adres · Zawód W przypadku pozytywnego wyniku testu na COVID-19 przed wylotem z Polski, nie stanowi to podstawy do anulacji imprezy bezkosztowo. Obowiązują warunki anulacji wg OWU. W przypadku zachorowania na COVID-19 podczas wyjazdu, klienci są chronieni przez naszego ubezpieczyciela AXA do limitu z OWU. Jeśli na klientów zostanie nałożona kwarantanna - polisa działa tylko w sytuacji gdy osoba zachorowała. Jeśli izolacja została nałożona na osobę zdrową - polisa nie działa.  W przypadku pozytywnego wyniku testu na COVID-19 przed wylotem z Emiratów, biuro nie ponosi odpowiedzialności za brak możliwości powrotu w oryginalnym terminie oraz wynikających z tego dalszych kosztów. Jednocześnie informujemy, że pasażerowie linii Emirates wylatujący do 31.10.20 są chronieni globalną polisą, która pokrywa koszty świadczeń medycznych i kwarantanny poniesionych w związku z zachorowaniem na COVID-19 bez żadnych dodatkowych opłat niezależnie od klasy rezerwacyjnej. Więcej informacji: https://www.emirates.com/pl/polish/help/covid19-cover/


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Dertour Polska

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Nazwa obiektu

Jumeirah Zabeel Saray

Kategoria

******

Miejscowość

Dubaj

Region

Dubaj

Kod

DXB12100 LX

Liczba pokoi

405

Zalety

Hotel ten jest szczególnym klejnotem renomowanej grupy hotelowej Jumeirah. Położony w zachodniej części słynnej wyspy Palma Jumeirah. Wybudowany w osmańskim stylu hotel pałacowy emanuje blaskiem i urokiem baśni 1001 nocy.

Położenie

Bezpośrednio przy plaży, na zachodnim półksiężycu słynnej wyspy Palma Jumeirah. Do lotniska Dubaj ok. 35 min. jazdy.

Opis

Luksusowy hotel wysokiej klasy, ściany i sufity w lobby pomalowane ręcznie. Wnętrze hotelu wyłożone kosztownym marmurem. Kryształowe żyrandole i orientalne dzieła sztuki tworzą nadzwyczają atmosferę, przypominającą wspaniałą epokę Imperium Osmańskiego. W przepięknym ogrodzie znajduje się basen z besenem dla dzieci i 2 jacuzzi. Na plaży leżaki i parasole. Do dyspozycji Gości jest także pasaż handlowy z licznymi sklepami i butikami, sklep z pamiątkami, salon kosmetyczny oraz klub dla dzieci `Sindbad`s Kids Club` zajmujący powierzchnię ok. 1885 m kw. KULINARIA = hotel oferuje 10 pierwszoklasowych restauracji i barów, oferujących orientalne i środkowowschodnie smakołyki. Restauracja `Al Nafoorah` serwuje przysmaki kuchni libańskiej. Restauracja główna `Imperium`w stylu francuskiej braserii serwuje dania w formie bufetu i menu a`la carte. Klasyczną kuchnię turecką można znaleźć w restauracji `Lalezar`. Restauracja `Plaj` oferuje specjały z ryb, owoce morza oraz sushi. Restauracja `Rib Room` serwuje wyśmienite dania z mięsa. Modny `Voda bar` serwuje smaczne drinki. `MusikHall` serwuje teatralne kolacje z muzyką na żywo (w określone dni tygodnia).

Wyżywienie

Bufet śniadaniowy w restauracji `Imperium` lub `Plaj` (dla Gości pokoi Club Room- lub Imperial One Bedroom Suite-Gäste, a także Club Lounge) w cenie. Przy rezerwacji z 2 posiłkami dziennie (H) dodatkowo obiad lub kolacja we wszystkich restauracjach (oprócz pokoi Rib).

Zakwaterowanie (pokoje)

Pokoje i suity urządzone z dbałością o szczegóły, w mauretańskim stylu. Połączenie ciemnych, drewnianych podłóg ze wspaniałymi kolorami elementów dekoracyjnych przypominają urok Imperium Osmańskiego. Łazienka, oddzielny prysznic deszczowy, suszarka do włosów, TV, stacja dokująca do iPoda, WLAN (bez opłaty), minibar, zestaw do parzenia kawy i herbaty, klimatyzacja, balkon. Niektóre z widokiem na Zatokę Perską lub na Palmę.

Pokój typ 1

RAX / RA = Deluxe Arabian Seaview (178), ok. 46-56 m kw., z łóżkiem typu king-size lub łóżkiem pojedynczym i miejscem do siedzenia. Z widokiem na Zatokę Perską.

Pokój typ 2

RXM / RAM = Deluxe Palm View (165), ok. 46-56 m kw., wyposażone jak Deluxe Arabian Seaview, ale z widokiem na Palmę.

Pokój typ 3

RAC = Club Room (20), ok. 46 m kw., wyposażone jak Deluxe Arabian Seaview/Palm View, dodatkowo z dostępem do ekskluzywnego klubu Club Lounge. Świadczenia Club Lounge = prywatny check-in oraz check-out, codziennie śniadanie, herbata popołudniowa (ok. godz. 15-1630), wieczorne przekąski i koktajle (ok. godz. 18-20), duży wybór napojów, bezpłatny transfer z/na lotnisko Dubaj (max. 1 samochód na pokój dla max. 2 os. dorosłych i 2 dzieci lub 3 os. dorosłych).

Pokój typ 4

WA = Imperial One Bedroom Suite (10), ok. 94 m kw., z oddzielną strefą dzienną i ekspresem do kawy espresso. Z dostępem do ekskluzywnego klubu Club Lounge.

Sport, rozrywka, wellness

Sport i czas wolny - w pełni wyposażona siłownia. Za opłatą - 2 korty tenisowe, nurkowanie (PADI), żeglowanie, narty wodne, wycieczki łodzią, łowienie ryb na otwartym morzu, transfer lodzią do portu w Dubaju. Golf w okolicy na lądzie. Wellness i Spa - `Talise Ottoman Spa` o powierzchni ok. 8.000 m kw., znajdujące się na 2 piętrach, oferuje basen z wodą morską, różne prysznice rekreacyjne, łaźnie parowe, pomieszczenie ze śniegiem, 3 tureckie łaźnie hamam, 3 sauny (2 rosyjskie, 1 fińska) oraz kawiarnię ze zdrowymi drinkami i przekąskami. Za opłatą - masaże, zabiegi.

Warto wiedzieć

Deluxe Special - rabaty za wcześniejszą rezerwację, atrakcyjne terminy oszczędnościowe, zniżki dla osób zakwaterowanych na dostawkach, dodatkowe świadczenia w cenie - sezonowo.

Taxa klimatyczna

Uwaga! W Dubaju - Lokalny podatek noclegowy (bed tax) w wysokości 10-15 AED za pokój/noc (w zależności od kategorii hotelu) do zapłaty na miejscu przy wykwaterowaniu.

Uwaga

Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

Ref.

MP406102


DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

Ecco Travel

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Emiraty Arabskie/Dubaj

Opis

  • Hotel położony jest w okolicy West Crescent na wyspie Palma.
  • Obiekt oferuje luksusowe pokoje z balkonami  w stulu osmańskim- w cenie zakwaterowanie w pokoju -King Superior Room ze śniadaniami w postaci bufetu istnieje również możliwość pobytu z dwoma posiłkami.
  • Jumeirah Zabeel Saray zaprasza do wspaniałego spa lub prywatnego kina
  • Dla dzieci czeka mini klub 
  • W hotelu można skorzystać 2 dwóch basenów i 9 restauracji

Wyposażenie

Goście zakwaterowani są w 405 pokojach. Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Na większość pięter można dostać się za pomocą windy. Do dyspozycji gości jest sejf. W pomieszczeniach ogólnodostępnych skorzystać można z Wi-Fi. Na urozmaiconą ofertę gastronomiczną składają się restauracja, jadalnia i bar. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w sklepie z pamiątkami oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie hotelu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Na terenie obiektu znajduje się również pokój zabaw dla dzieci. Auto pozostawić można w garażu oraz na parkingu. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: babysitting, opieka nad dziećmi, opieka medyczna, serwis pokojowy, pralnia i usługi fryzjerskie. Istnieje możliwość skorzystania z transportu wahadłowego.

Pokoje

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, kuchnię i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Urzekającą atmosferę wielu kwater podkreśla widok na morze. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne wyposażone są w łóżko typu queen size bądź łóżko typu king size. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. Ponadto dostępne są sejf i biurko oraz za dodatkową opłatą minibarek. W skład standardowego wyposażenia wchodzi również ekspres do kawy / herbaty. Kolejnym udogodnieniem jest zestaw do prasowania. Do wyposażenia należą również internet, telefon, telewizor, radio i Wi-Fi. W pokoju znajdziecie Państwo również obuwie domowe. Łazienki wyposażone są w prysznic i wannę. W łazience znajduje się suszarka do włosów i szlafroki. Obiekt oferuje pokoje rodzinne i pokoje dla niepalących.

Oferta sportowo-rozrywkowa

Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Zjeżdżalnia wodna dostarczy mnóstwa wrażeń zarówno młodszym jak i starszym gościom. Spragnionym relaksu i odprężenia polecamy leżaki i parasole na tarasie do opalania. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. W ofercie baru znajdują się napoje orzeźwiające. Urozmaicenie stanowią liczne i różnorodne aktywności rekreacyjne oferowane w hotelu, jak np. tenis ziemny, siatkówka i golf. W ofercie organizatorów zewnętrznych znajduje się wędkowanie. Windsurfing, żeglowanie, spływy kajakowe, snorkeling i nurkowanie zapewnią mnóstwo dobrej zabawy amatorom sportów wodnych. Studio fitness, tenis stołowy i joga stanowią część oferty sportowo-rekreacyjnej obiektu. Hotelowe propozycje Wellness to m.in. spa, sauna, łaźnia parowa, łaźnia turecka, salon piękności, zabiegi masażu, hydroterapia, talasoterapia i anti-aging. Obiekt oferuje gościom bogatą ofertę rozrywkową, w tym dyskotekę, miniklub i night-club.

Wyżywienie

Dostępne warianty żywieniowe to wyżywienie częściowe i wyżywienie pełne. W ofercie posiłków znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Copyright GIATA 2004 - 2021. Multilingual, powered by www.giata.com for client no. 126413

Świadczenia

Cena zawiera

  • przelot na trasie Polska - Dubaj - Polska (przelot bezpośredni lub z przesiadką), w przypadku wakacji łączonych z Malediwami: przelot na trasie Polska - Dubaj - Male - Polska, wakacji łączonych z Seszelami: przelot na trasie Polska - Dubaj - Mahe - Polska, wakacji łączonych z Mauritius: przelot na trasie Polska - Dubaj - Mauritius - Polska
  • opłaty lotniskowe
  • ubezpieczenie KL, NNW
  • transfery lotnisko - hotel, hotel - lotnisko
  • zakwaterowanie w hotelu zgodnie z wybraną ofertą
  • ograniczoną polskojęzyczną obsługę w Emiratach oraz anglojęzyczna podczas wypoczynku na Malediwach, Zanzibarze oraz Seszelach(w przypadku wakacji łączonych)

Dodatkowo płatne

Cena nie zawiera

  • dopłaty do wylotu z lotniska lokalnego
  • dopłaty do pokoju pojedynczego
  • dopłat do pokoi o wyższym standardzie
  • wycieczek fakultatywnych
  • W przypadku wylotów z Katowic i Krakowa (oferta oznaczona m.in. znacznikiem Tanie Linie)
    - dopłaty do bagażu głównego 20 kg - 500 zł/os.
  • w przypadku wakacji łączonych; obsługi w jęz. polskim - wypoczynek na Malediwach, Zanzibarze oraz Seszelach

Informacja o możliwych dopłatach dostępna w formularzu rezerwacji.
W Emiracie Dubaj, w hotelach wszystkich kategorii obowiązuje dodatkowa opłata w wysokości:
Hotele 5* 20 AED (ok. 5,5 USD) za pokój za noc
Hotele 4* 15 AED (ok. 4,5 USD) za pokój za noc
Hotele 2-3* 10 AED (ok. 3 USD) za pokój za noc
Hotele 1* i budget 7 AED (ok. 2 USD) za pokój za noc
Kwoty są płatne w recepcji przy wykwaterowaniu i nie mogą być wliczone w cenę pakietu sprzedawanego w biurze.
W innych emiratach - np. Sharjach, Abu Dhabi, Fujairah - opłaty nie obowiązują

Hotele w Emiratach Arabskich pobierają zwrotny depozyt podczas meldowania się w hotelu. Depozyt ten wynosi 300-600 AED za pokój w zależności od hotelu i może być zabezpieczony przez Gości kartą kredytową lub gotówką. Jest on pobierany jako zabezpieczenie na pokrycie kosztów dodatkowych podczas pobytu (tj. mini bar, internet etc.) i rozliczany w dniu wykwaterowania. Goście mogą poprosić o nie pobieranie depozytu i jednoczesne zamknięcie lub opróżnienie hotelowego mini baru.

Miejsca obok siebie w samolocie za dodatkową opłatą (o cenę i dostępność zapytaj sprzedawcę).

Obsługa na miejscu

Obsługa miejscowego agenta Ecco Travel - ograniczona obsługa w jęz. polskim przez cały rok. Dane kontaktowe agenta podajemy na dowodzie rezerwacji.

Obsługę anglojęzyczną podczas wypoczynku na Malediwach, Zanzibarze oraz na Szeszelach (w przypadku wakacji łączonych z Dubajem; polskojęzyczną opiekę lokalnego agenta podczas wypoczynku w Dubaju)

Informacje wizowe

Wizy:
Dla wylotów od 22.03.2014 przestaje obowiązywać procedura promes wizowych i zniesione zostają opłaty za wizy turystyczne dla obywateli polskich. Polacy otrzymują zgodę na wjazd do Emiratów Arabskich na podstawie paszportu ważnego min. 6 miesięcy, bez dodatkowych opłat.

Uwaga: paszporty rezydentów/obywateli Izraela lub paszporty wydane w Izraelu w myśl przepisów ZEA nie uprawniają do wjazdu na terytorium ZEA.

Wizy Malediwy;

Dla pobytów turystycznych obowiązują wizy, wydawane bezpłatnie na okres do 30 dni na lotnisku przylotowym. Dokumenty wymagane do uzyskania wizy turystycznej: paszport, bilet powrotny, rezerwacja hotelu oraz świadectwo szczepienia przeciwko żółtej febrze, jeżeli przybywa się z obszaru obecności tej choroby zakaźnej.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Travel, które jest jednym z największych w Polsce organizatorów egzotycznych wakacji. Wraz z Biurem Podróży Ecco Holiday od kilku lat spełnia turystyczne marzenia swoich klientów.

Biuro Podróży Ecco Travel specjalizuje się w szczególności w organizacji wycieczek objazdowych do Chin, Japonii, Tajlandii, Indonezji, Emiratów Arabskich, Meksyku i na Kubę. Ich programy zawsze cieszą się ogromną popularnością wśród klientów. Profesjonalni piloci, doskonała obsługa klienta zarówno przed wylotem jak i w trakcie wyjazdu, a także doskonale skonstruowane wycieczki objazdowe sprawiły, że dziś biuro ma mnóstwo świetnych opinii. Wszystkie oferty oparte są wyłacznie na przelotach rejsowych by zapewnić komfort transportu i doskonałe wspomnienia z podróży.

Możliwe jest także przygotowanie wyjazdu wypoczynkowego w popularnej formule all inclusive. Biuro Podrózy Ecco Travel jest w stanie spełnić wszystkie marzenia klientów, nawet w zakresie organizacji malowniczych ślubów i innych nietypowych imprez.


Coral Travel Egzotyka

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Dubai

OPIS

Luksusowy hotel położony na słynnej sztucznej wyspie Palm Jumeirah. Wykończony w stylu orientalnym, bogato zdobiony, zaprojektowany z myślą o najdrobniejszych szczegółach. Wszystkie pokoje są komfortowo wyposażono tak by spędzić w nich niezapomniany urlop. Nieopodal hotelu znajduje się jedna z największych atrakcji miasta, Wild Wadi Aquapark gdzie Goście hotelu mają zapewniony bezpłatny wstęp. Odpocząć po całodziennym zwiedzaniu miasta będziemy mogli w hotelowym centrum SPA. Dobra oferta dla wymagających Gości.

lokalizacja

8 km od centrum Jumeira, 8 km od Palm Jumeirah, 40 km od lotniska w Dubaju. Hotel usytuowany na powierzchni: 115931 m2.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

5*

Data otwarcia

2011 r.Na terenie hotelu: restauracje, bar, room service (płatny), sejf w recepcji (bezpłatny), pralnia (płatna), sala konferencyjna, centrum biznesowe (bezpłatne), basen odkryty. Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

internet

- Wi-Fi w hotelu bezpłatne

plaża

100 m od hotelu, prywatna, piaszczysta, 990 m długości.Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe. Płatne: bar na plaży.

pokoje

Zlokalizowane w 19 budynkach:- budynek główny (liczba pięter: 6, liczba wind: 8)- 18 willi (liczba pięter: 2, liczba wind: 4)Typy pokoi:- pokoje Superior King dla max. 3 os.: klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (wanna, prysznic, WC), balkon - pokoje Superior Double dla max. 4 os.: klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (wanna, prysznic, WC), balkon - pokoje Deluxe King Sea View dla max. 3 os.: klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (wanna, prysznic, WC), balkon - pokoje Club King Sea View dla max. 3 os.: klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (wanna, prysznic, WC), balkon - pokoje Club Double Sea View dla max. 4 os.: klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (wanna, prysznic, WC), balkon - Junior Suite dla max. 3 os.: 1 sypialnia, przepierzenie, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (wanna, prysznic, WC), balkon - pokoje Grand Deluxe Family dla max. 4 os.: 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (wanna, prysznic, WC), balkon - Imperial Suite z jedną sypialnią dla max. 3 os.: salon, jadalnia, 1 sypialnia, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (wanna, prysznic, WC), balkon - Imperial Suite z dwiema sypialniami dla max. 5 os.: salon, 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (wanna, prysznic, WC), balkon - Suite z dwiema sypialniami dla max. 5 os.: salon, jadalnia, 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon - pokoje Deluxe Double Sea View dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany codziennie), TV, telefon, łazienka (wanna, prysznic, WC), balkon

Wyżywienie

- restauracje, restauracje a la carte (3), bar, cukiernia

śniadanie

- śniadanie (07:00-11:00)

śniadanie i obiadokolacja

- śniadanie (07:00-11:00), obiadokolacja (19:00-23:00)Restauracje a la carte - płatne, wymagana rezerwacja.- "Plaj" śródziemnomorska - "Al Nafoorah" libańska- "Amala" indyjska

z myślą o dzieciach

- brodzik- zjeżdżalnia wodna dla dzieci - miniklub dla dzieci w wieku 4-16 lat- dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna- plac zabaw- menu i krzesełka dla dzieci w restauracji- opiekunka dla dzieci (płatna)- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem) - możliwość wypożyczenia wózka (płatny i w miarę dostępności)

w cenie

- korty do tenisa ziemnego (2)- oświetlenie kortów- rakiety i piłki do tenisa ziemnego- tenis stołowy- siatkówka plażowa- siłownia- sauna- jacuzzi- kino

płatne

- lekcje tenisa- sporty wodne na plaży- aerobik- centrum SPA- talasoterapia- masaż- salon piękności- łaźnia turecka

dodatkowe informacje

Ze względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków.Najczęstsze pytania związane z funkcjonowaniem hotelu w związku z epidemią wywołaną przez COVID19:- Czy są jakieś ograniczenia dla gości opuszczających hotel? - NIE- Czy goście są zobligowani do noszenia maseczek zasłaniających usta i nos na terenie hotelu? - TAK- Czy w hotelu można kupić maseczki? - BEZPŁATNIE- Czy w hotelu znajduje się pokój/strefa/miejsce izolacji dla gości? - TAK- Czy podczas zakwaterowania goście muszą okazać oświadczenie dotyczące swojego stanu zdrowia? - NIE- Czy w pokojach znajdują się jednorazowe kosmetyki takie jak szampon, mydło itp..? - TAK- Czy takie wyposażenie pokoi jak kubki, szklanki itp. są dezynfekowane i dostarczane w jednorazowych torbach? - TAK- Jak często są sprzątane pokoje? - PRZED I PO ZAKWATEROWANIU GOŚCIA- Czy w hotelu jest bufet szwedzki? - NIE- Jak będą serwowane posiłki? - OBSŁUGA KELNERSKA- Czy układ stolików w restauracji zachowuje odległość dystansu społecznego? - TAK- Czy jest dostępna usługa Room Service? - TAK (24H)- Czy będą czynne restauracje a la carte/tematyczne? - TAK (ZA OPŁATĄ)- Czy będzie dostępna usługa zamawiania posiłków na wynos? - TAK- Jakie jest maksymalne obłożenie plaży? - NA 9000 M2 MAX 500 GOŚCI- Czy jest wydzielona strefa dla dużych rodzin lub grup zorganizowanych na plaży i basenie? - NIE- Czy na leżakach są materace? - TAK- Czy na plaży są dostępne ręczniki? - TAK (BEZPŁATNIE, ROZPAKOWANE)- Czy leżaki są dezynfekowane? - TAK (PO KAŻDYM UŻYCIU)- Czy na basenie jest serwis dań i napojów? - TAK (OBSŁUGA KELNERSKA)- Czy centrum SPA jest czynne? - TAK- Czy łaźnia turecka jest czynna? - NIE- Czy układ leżaków i stolików w strefie relaksu zachowuje obowiązek dystansu społecznego? - TAK- Czy siłownia jest czynna? - TAK- Czy mini klub jest czynny? - TAK- Czy hotel prowadzi program animacyjny? - NIE- Czy hotel ma przygotowany plan działania na wypadek pojawienia się infekcji u gościa lub objawów zarażenia COVID-19? - Odizolowanie Gościa w pokoju, powiadomienie oddziału zdrowia- Czy w przypadku pojawienia się zakażenia u gości hotel podejmie specjalne środki? - J.WPołączenia lotnicze mogą/lub odbywają się z międzylądowaniem, ponadto niektóre rejsy mogą być tylko z bagażem podręcznym – w celu uzyskania informacji prosimy o kontakt z infolinią lub sprawdzenie naszego systemu online.-->Proszę zapoznać się z przepisami wjazdowymi które można znaleźć tutaj https://www.coraltravel.pl/bezpieczne-podrozowanie#kierunek. Połączenia lotnicze odbywają się lotem bezpośrednim, w celu uzyskania informacji prosimy o kontakt z infolinią lub sprawdzenie naszego systemu online.Na miejscu opieka polskojęzycznego rezydenta.

Uwaga!

Zgodnie z przepisami obowiązującymi w Zjednoczonych Emiratach Arabskich dzieci poniżej 12 roku życia śpią z rodzicami w jednym łóżku. W każdym hotelu obowiązują inne zasady dotyczące zakwaterowania dziecka. O szczegóły zapytaj sprzedawcę.

Aktualizacja opisu

31.05.2022 16:04

usługi dostępne w hotelu

Hotel rodzinny Niepełnosprawni Wi-Fi SPA Siłownia Tenis Mini Klub Serwis plażowy Sporty wodne

Sale konferencyjne

Pokoje 4 osobowe Pokoje 5 osobowe Pokoje 6 osobowe


Neckermann

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Zjednoczone Emiraty Arabskie, Zjednoczone Emiraty Arabskie

Opis hotelu

Zainspirowany pałacami cesarskimi z epoki osmańskiej, Jumeirah Zabeel Saray to luksusowy hotel, który robi absolutnie wszystko w doskonałym stylu. Od ekskluzywnej lokalizacji na zachodnim półksiężycu kultowego Palm Jumeirah po prawdziwie spektakularne wejście do holu, każdy szczegół budzi zachwyt i zachwyt. Jednak tu spędzasz czas, każda chwila jest przyjemnością. Położony przy plaży, 14 km od Dubai Marina, 16 km od pola golfowego i 27,5 km od Jumeirah.

Udogodnienia i serwisy zawierają restauracje, bary, baseny, jacuzzi, basen dla dzieci, kino, zabiegi spa (płatne), saunę, łaźnię turecką, klub dla dzieci, plac zabaw, sale konferencyjne, centrum biznesowe, siłownię, kort tenisowy (za dodatkową opłatą),

Pokoje wyposażone są w minibar (płatny), telewizor, ekspres do kawy / herbaty, klimatyzację, bezprzewodowy dostęp do Internetu, sejf, łazienkę, suszarkę do włosów i balkon / taras.

Należy pamiętać, że niektóre z powyższych udogodnień mogą zostać zamknięte z powodu warunków pogodowych / sezonowych.

Adres: The Palm Jumeirah, Crescent Road (West), 27722 Dubaj, Zjednoczone Emiraty Arabskie.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Jumeirah Zabeel Saray
Zdjęcia lokalizacji (Emiraty Arabskie / Dubaj)
Nowoczesny, opływający złotem Dubaj w Zjednoczonych Emiratach Arabskich
Najwyższy budynek świata czyli Burj Khalifa w Dubaju - Zjednoczone Emiraty arabskie
Jeden z najbardziej ekskluzywnych hoteli w Dubaju, znajduje się na sztucznie usypanej palmie czyli Atlantis the Palms
Abu Dhabi czyli stolica Zjednoczonych Emiratów Arabskich
Meczet Marii, Matki Jezusa dawniej Wielki Meczet Szejka Zayeda w Abu Dhabi to jeden z największych meczetów świata
Plaże w Ras Al Khaimah w Zjednoczonych Emiratach Arabskich
Emirat Fujairah zachwyca pięknymi, długimi plażami
Ferrari Workd to największa atrakcja Abu Dhabi. Najszybsza kolejka górska świata czyli Formula Rossa

Opinie o Hotelu Jumeirah Zabeel Saray

Jumeirah Zabeel Saray - możliwości zakwaterowania:

One Bedroom Suite
Grand Deluxe Two Bedroom
Club Family
Deluxe Family
Superior Family
Junior Suite
TWO BEDROOM SUITE
Club King
Deluxe King
Superior King
Deluxe King Sea View Room
Club King Room
Superior King Room
Deluxe Family Sea View Ro
Club Family Room
Superior Family Room
Junior Suite
One Bedroom Suite
Two Bedroom Suite
Grand Deluxe Two Bedroom

Jumeirah Zabeel Saray - Możliwości wyżywienia:


Jumeirah Zabeel Saray - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Jumeirah Zabeel Saray? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00