cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
Hotel BABYLON (Liberec), Czechy
1/20
Hotel BABYLON (Liberec), Czechy
2/20
Hotel BABYLON (Liberec), Czechy
3/20
Hotel BABYLON (Liberec), Czechy
4/20
Hotel BABYLON (Liberec), Czechy
5/20
Hotel BABYLON (Liberec), Czechy
6/20
Hotel BABYLON (Liberec), Czechy
7/20
Hotel BABYLON (Liberec), Czechy
8/20
Hotel BABYLON (Liberec), Czechy
9/20
Hotel BABYLON (Liberec), Czechy
10/20
Hotel BABYLON (Liberec), Czechy
11/20
Hotel BABYLON (Liberec), Czechy
12/20
Hotel BABYLON (Liberec), Czechy
13/20
Hotel BABYLON (Liberec), Czechy
14/20
Hotel BABYLON (Liberec), Czechy
15/20
Hotel BABYLON (Liberec), Czechy
16/20
Hotel BABYLON (Liberec), Czechy
17/20
Hotel BABYLON (Liberec), Czechy
18/20
Hotel BABYLON (Liberec), Czechy
19/20
Hotel BABYLON (Liberec), Czechy
20/20
mapakliknij aby aktywować mapę
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
30.01 - 02.02
już od 1377 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
27.04 - 29.04
już od 579 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu BABYLON (Liberec)
  • Wypożyczalnia sprzętu zimowego
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel BABYLON (Liberec)
star 4

Czechy
Ocena hotelu BABYLON (Liberec):
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu BABYLON (Liberec):
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 30 stycznia 2023
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 27 kwietnia 2023

Hotel BABYLON (Liberec) w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Czech?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • Liberec, ok. 500 m od zabytkowego centrum miasta, na rozległym terenie
  • ok. 500 m od przystanku autobusowego
  • ok. 1 km od stacji kolejowej

polozenie

  • Liberec, ok. 500 m od zabytkowego centrum miasta, na rozległym terenie
  • ok. 500 m od przystanku autobusowego
  • ok. 1 km od stacji kolejowej

Do dyspozycji gości

  • recepcja 
  • winda
  • taras do opalania
  • restauracja (włoska)
  • restauracja (regionalna)
  • restauracja Babu
  • restauracja Jizerka
  • bar w lobby
  • kawiarnia
  • jacuzzi
  • kryty basen
  • aquapark ze zjeżdżalniami (kryty)
  • basen dla dzieci

Wyposażenie

  • Wi-Fi (w całym hotelu, w cenie) 
  • terminal internetowy (w cenie)
  • recepcja 
  • kantor 
  • winda 
  • taras 
  • usługi konsjerża 
  • garaż (płatny, ok. 5 €/dzień) 
  • 24 sale konferencyjne 

Dodatkowe udogodnienia

  • usługi konsjerża 
  • centrum biznesowe 
  • garaż: za opłatą, ok. 5 €/dzień 

    W okresie podróży 1.11.2019 do 30.04.2020 r. obowiązuje:
  • dla zakwaterowanych w pokojach DZX2, DZX5, DZX3 i MZY1 wstęp do aquaparku i innych atrakcji dodatkowo płatny: aquapark z pokazem laserowym - ok. 16 €/osoba dorosła/dzień, ok. 12 €/dziecko do 140 cm/dzień, iQLandia - ok. 11 €/osoba dorosła/dzień; ok. 7 €/dziecko/dzień, IQPark - ok. 7 €/osoba dorosła/dzień; ok. 5 €/dziecko/dzień, Lunapark - ok. 6 €/osoba dorosła, dziecko/dzień, Adventure Golf
  • dla gości w pokojach DZX1, MZX1, DZX4, FZX1, EZX1, DSX1 w cenie: codzienny wstęp do aquaparku, co najmniej jeden pokaz laserowy w ciągu dnia, dostęp do iQLandia, nieograniczony wstęp do iQPark, codziennie nieograniczony wstęp do ZOO Liberec, Adventure Golf i krytego Lunaparku
  • dla zakwaterowanych w pokojach DZX2, DZX5, DZX3 i MZY1 przysługuje zniżka 20 % do wstępu do aquaparku i innych atrakcji, bilety do kupienia w recepcji
  • ceny atrakcji podane są według weekendowego cennika, mogą różnić się w zależności od kursu euro i dnia tygodnia

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

407

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • taksa klimatyczna: za opłatą, ok. 0,85 €/os./noc, płatna w recepcji 
  • zakwaterowanie od 14.00 
  • wykwaterowanie do 11.00 
  • hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych 
  • hotel akceptuje zwierzęta domowe (na zapytanie, płatne, ok. 10 €/noc)
  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  •  baseny: 6
  • strefa z basenami
  • basen: kryty
  • aquapark „Aquapark": kryty, zjeżdżalnia, wydzielona część basenu dla dzieci
  • basen dla dzieci
  • jacuzzi „Wellness Centre": kryty, w strefie spa
  • jacuzzi: płatnie, w strefie spa

Dla dzieci

  • pokój zabaw
  • program animacyjny dla nastolatków 
  • program animacyjny dla dzieci 
  • miniklub (dla dzieci od 3 do 12 roku życia)
  • łóżeczko dla dziecka: za opłatą ok. 10 €/noc
  • basen dla dzieci
  • plac zabaw 
  • opieka nad dziećmi (płatne)

  • wstęp do lunaparku z przyrządami do wspinaczki, batutem, huśtawkami, karuzelą, torem gokartowym, symulatorami wideo, muzeum interaktywnym, historycznym tramwajem, dyskoteką, małym kasynem (część zabaw i urządzeń płatne)
  • dla pokojów DZX2, DZX5, DZX3 i MZY1 wstęp płatny, ok. 6 €/dorosły/dzień, 1 €/dziecko/dzień
  • IQ-Park: prezentacje naukowe, quizy, rebusy, puzzle
  • gry laserowe (płatne)
  • lustrzany labirynt (płatne)
  • symulator golfa (płatny)
  • dla pokojów DZX2, DZX5, DZX3 i MZY1 wstęp płatny, ok. 7 €/dorosły, 5 €/dzień

Sport i wellness

W cenie
  • sala fitness/siłownia
  • minigolf

  • aquapark o powierzchni 5000 m2 (8.00-10.00 tylko dla gości hotelowych, 10.00-22.00 dostępny także dla klientów z zewnątrz)
  • strefa saun w aquaparku (dla zakwaterowanych w pokojach DZX2, DZX5, DZX3 i MZY1 wstęp do aquaparku i innych atrakcji jest dodatkowo płatny, ok. 16 €/dorosłego/dzień, 12 €/dziecko do 140 cm/dzień
Płatne
  • strefa spa „Wellness Centre": codziennie 10:00-21:00, 15+ 
  • sauna fińska 
  • tepidarium
  • sauna parowa
  • pokój relaksacyjny 
  • masaże
  • zabiegi kosmetyczne 
  • zabiegi kąpielowe 
  • wypożyczalnia rowerów  

  • centrum wellness - ok. 1000 m2, otwarte 10.00-21.00, 15+, za opłatą ok. 16 €/os./dzień (dla zakwaterowanych w pokojach DZX3 wstęp do strefy spa w cenie)  

Pokoje

Pokój rodzinny FZX1
  • 4 os.
  • ok. 48 m2
  • suszarka do włosów
  • sejf (w cenie)
  • telefon
  • TV sat.
  • Wi-Fi (w cenie)
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • pokój dzienno-sypialny
  • wstępy wliczone w cenę
Pokój wieloosobowy MZX1
  • 3 os.
  • ok. 27 m2
  • wstępy wliczone w cenę
  • suszarka do włosów
  • sejf (w cenie)
  • telefon
  • TV sat.
  • Wi-Fi (w cenie)
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • minibar
Pokój wieloosobowy MZY1
  • 3 os.
  • ok. 27 m2
  • wstępy płatne dodatkowo
  • suszarka do włosów
  • sejf (w cenie)
  • telefon
  • TV sat.
  • Wi-Fi (w cenie)
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • minibar
Pokój 1-osobowy EZX1
  • 1 os.
  • ok. 22 m2
  • suszarka do włosów
  • sejf (w cenie)
  • telefon
  • TV
  • Wi-Fi (w cenie)
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • wstępy wliczone w cenę
  • minibar
Pokój dla dorosłego z dzieckiem DSX1
  • 2 os.
  • ok. 22 m2
  • suszarka do włosów
  • sejf (w cenie)
  • telefon
  • TV sat.
  • Wi-Fi (w cenie)
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • wstępy wliczone w cenę
  • minibar
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 2 os.
  • ok. 22 m2
  • sejf (w cenie)
  • telefon
  • wstępy w cenie
  • minibar
  • w cenę wliczony jest wstęp do aquaparku
  • TV sat.
  • Wi-Fi (w cenie)
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
Pokój 2-osobowy DZX2
  • 2 os.
  • ok. 22 m2
  • sejf (w cenie)
  • telefon
  • wstępy płatne dodatkowo
  • minibar
  • TV sat.
  • Wi-Fi (w cenie)
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
Pokój 2-osobowy DZX3
  • 2 os.
  • sejf
  • tel.
  • minibar
  • TV sat.
  • Wi-Fi (w cenie)
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
Pokój 2-osobowy DZX4
  • 4 os.
  • 2 pokoje 2-osobowe bez drzwi łączących
  • dla niepalących
  • klimatyzacja
  • sejf
  • minibar
  • telefon
  • w cenę wliczony jest wstęp do aquaparku
  • TV sat.
  • Wi-Fi (w cenie)
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
Pokój 2-osobowy DZX5
  • 4 os.
  • 2 pokoje 2-osobowe niepołączone drzwiami
  • sejf
  • telefon
  • wstępy niewliczone w cenę
  • TV sat.
  • Wi-Fi (w cenie)
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów

Wyżywienie

Dwa posiłki
  • śniadania (w formie bufetu)
  • kolacje (w formie bufetu)
Śniadania
  • w formie bufetu
Restauracje i bary
  • restauracja „Nostalgia": rodzaje kuchni: włoska, a la carte, wysokie krzesełka dla dzieci
  • restauracja „Staroceska rychta": rodzaje kuchni: regionalna, a la carte
  • restauracja „Jizerka": rodzaje kuchni: międzynarodowa, stałe menu
  • bary i inne: 2
  • bar w lobby
  • kawiarnia „Kralovska zahrada"
  • Dodatkowe informacje
  •  świąteczne atrakcje: kolacja (menu)
  • atrakcje noworoczne: w formie bufetu, wino/piwo/napoje bezalkoholowe, wino musujące

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka R

    Szukasz wakacji do Czech?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Czechy (narty) /

    Opis oferty:

    Prawdziwy raj dla najmłodszych i idealny wybór na rodzinne wakacje. Aquapark, lunapark, kręgielnia, kino 4D, centrum nauki i strzelnica laserowa to tylko niektóre z zachwycających możliwości spędzenia czasu w kompleksie, gdzie zabawa trwa przez cały rok, a przygodom nie ma końca. Poszukujących relaksu i wyciszenia natomiast na pewno skusi profesjonalne centrum wellness, z wyjątkowo bogatą ofertą udogodnień i zabiegów. Dodatkowo w hotelu na Gości czekają wygodne, klasycznie urządzone pokoje, restauracje serwujące smaczne dania, a w zasięgu spaceru jest urokliwe centrum miasta Liberec, ze sklepami i restauracjami. Tutaj każdy znajdzie coś dla siebie!

    POŁOŻENIE:

    u podnóża góry Ještěd (1012 m n.p.m.), w Górach Izerskich, ok. 500 m od centrum miasta LIBEREC ze sklepami i restauracjami; ok. 120 km od lotniska w Pradze; dworzec autobusowy w Liberec ok. 850 m od hotelu, ok. 550 m od dworca kolejowego w Liberec.

    WYCIĄGI NARCIARSKIE:

    ok. 6,5 km od kolejki linowej na szczyt Ještěd, ok. 5,5 km od stacji wyciągu krzesełkowego Skalka, ok. 5,7 km od stacji wyciągu krzesełkowego Černý vrch; łącznie w ośrodku narciarskim Ještěd: ok. 9,2 km tras (5 łatwych, 8 średnich, 1 trudna), 11 wyciągów (1 kolejka linowa, 3 wyciągi krzesełkowe, 5 orczyków, 2 wyciągi taśmowe dla dzieci).

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, należący do całorocznego kompleksu rozrywkowego i handlowego Centrum Babylon, 407 pokoi, 5 pięter, winda, całodobowa recepcja, 2 restauracje: Atrium - główna, dania w formie bufetu oraz á la carte i Nostalgia - á la carte, kuchnia włoska, kącik dla dzieci, lobby bar; taras słoneczny, kantor, przechowalnia sprzętu narciarskiego; centrum konferencyjne; bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: parking, usługi konsjerża, usługa prania i prasowania; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, Maestro, American Express, Diners Club.

    standardowy w Pakiecie Wellness:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ogrzewany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, sejf; za opłatą: minibar.

    SPORT I ROZRYWKA:

    Pakiet Wellness: bezpłatnie nielimitowany wstęp do Zoo Liberec (ok. 4,5 km od hotelu) oraz do centrum wellness na terenie kompleksu (dostępne dla gości powyżej 15. roku życia): tlenoterapia, laconium (sucha kąpiel), tepidarium, sauna, basen chłodzący, wiaderko z lodem, studnia lodowa, jacuzzi, rzymska para, inhalacja solna, słoneczna łąka, inhalacje ziołowe, kąpiel Kneippa; za opłatą: masaże, łaźnia turecka, manicure, pedicure, kąpiele, okłady; prywatny klub saun Afrikána (wstęp płatny) z przestronnym jacuzzi, ścieżką Kneippa, strefą relaksu; na terenie kompleksu za opłatą: aquapark, lunapark, centrum rozrywkowo-edukacyjne iQPARK, labirynt, centrum nauki iQLANDIA z planetarium 3D, kręgle, kino 4D, strzelnica laserowa, gry laserowe.

    KONTAKT:

    00420/485249593, 00420/485249596, www.hotelbabylon.cz

    GRATIS:

    Wi-Fiwstęp do centrum wellnesswstęp do zoo


    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Czech?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4Czechy/Góry Izerskie

    Położenie

    - Liberec- ok. 700 m od centrum miejscowości- ok. 5 km ośrodek narciarski Ještěd- ok. 15,5 km ośrodek narciarski Severák- ok. 21,5 km ośrodek narciarski Tanvaldský Špičák- ok. 50 m przystanek skibusa- ok. 11 km Bedřichov (trasy biegowe)

    Wyposażenie hotelu

    - recepcja z lobby- restauracja, sala śniadaniowa- taras słoneczny z miejscami do siedzenia- winda- bezprzewodowy internet- narciarniaAquapark (płatny): baseny, jacuzzi, świat saun, masaże wodne, zjeżdżalnie, romantyczna jaskinia, akwarium morskie, strefa relaku, bar, laser gameWellness centrum - wstęp nieograniczony: od 15 lat; w każdy poniedziałek w godzinach 17-19:00 wstęp tylko dla kobiet; sauna, łaźnia parowa, jacuzzi, tepidarium, laconium, tlenoterapia, ścieżka Kneippa, pokój relaksu, masaże, hammam, słoneczna łąka; (tylko typologia W")Funpark (płatny): trampoliny, drabinki, zjeżdżalnie, strzelanka, jazda miastem, Ninja arena, Baby game, wodospadiQPARK (płatny): zabawa i nauka dla wszystkich kategorii wiekowych na powierzchni ponad 3000 mLunapark (płatny): zabawy, atrakcje, czynne cały rok np. karuzele, autodrom, symulatory...4D kino, labirynt zwierciadłowy, indoor golftakże poza hotelem :iQLANDIA (płatne): nowoczesne centrum nauki i zabawy obok hoteluZoo Liberec - wstęp nieograniczony: miejskie zoo, nejstarsze w Republice Czeskiej; (tylko typologia W")

    Pokoje

    Superior 2 - pokój z łóżkiem małżeńskim lub 2 pojedyńczymi łóżkami, łazienka z prysznicem lub wanną; (oznaczenie BB = zakwaterowanie ze śniadaniem bez wellness; oznaczenie W = nieograniczony wstęp do wellness centrum i ZOO w cenie)Superior 3 - pokój z łóżkiem małżeńskim lub 2 pojedyńczymi łóżkami i 1 dodatkowym pojedyńczym łóżkiem, łazienka z prysznicem lub wanną; (oznaczenie BB = zakwaterowanie ze śniadaniem bez wellness; oznaczenie W = nieograniczony wstęp do wellness centrum i ZOO w cenie)Dodatkowe wyposażenie: TV sat., telefon, suszarka do włosów, sejf, 2x butelka wody

    Wyżywienie

    BB (śniadania) - śniadania w formie bogatego bufetu z biokącikiem i napojami

    Dodatkowe informacje

    - opłata klimatyczna w cenie pobytu- przy przyjeździe jest wymagana gwarancja w formie preautoryzacji na karcie płatnicznej (w dzień odjazdu, po wyrównaniu rachunku blokada zostanie zwolniona)- parking w garażu 150 Kč/dzień- łóżeczko dziecięce na potwierdzenie, 300 Kč/dzień- zwierzęta na potwierdzenie, 300 Kč/dzień

    UWAGA

    W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeInformujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeW przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacje

    Opis kraju

    CZECHYWycieczka do Czech to doskonały pomysł na krótki wypad, jak również na dłuższy wypoczynek. Do wyboru są czeskie góry, gdzie można uprawiać narciarstwo biegowe, saneczkarstwo, jeździć na łyżwach i spędzać wspaniale czas w snowparku. Wybór jest bardzo duży, a ceny przystępne. Czechy to idealne miejsce na zimowy wypoczynek. Czechy kuszą wspaniałą kuchnią, doskonałymi trunkami i wyjątkową gościnnością. Warto zaplanować wakacje w Czechach na zimę. Można wtedy zrelaksować się w Mariańskich Łaźniach oraz szusować na nartach lub snowboardzie, warto też wybrać się na wycieczkę do Pragi, która o tej porze roku wygląda szczególnie pięknie. Czechy kultura i obyczajeWybierając się na wakacje do Czech, nie trzeba specjalnie zgłębiać obyczajowości naszych sąsiadów, ponieważ jest ona podobna do naszej. Czesi są bardzo towarzyscy, gościnni i życzliwi. To rozmiłowani w swoim kraju ludzie o wysokiej kulturze osobistej. Większość mieszkańców (około 95 %) stanowią rdzenni Czesi. W niektórych lokalach obowiązuje zwyczaj przynoszenia piwa gościom, którzy dopiero przyszli i jeszcze nie zdążyli go zamówić. Ponadto Czesi uwielbiają psy, z tego względu czworonogi towarzyszą im niemal wszędzie, również w restauracjach i pubach. Kuchnia czeskaKuchnię w Czechach charakteryzuje bogactwo smaków i szczególne zamiłowanie do mięs, przede wszystkim wołowiny, kiełbas i parówek. Można tu skosztować wiele ciekawych i niespotykanych nigdzie indziej dań, do których należą:Knedlíky okrągłe kulki podobne do naszych pyz;Smažený sýr czyli smażony w bułce tartej ser: flagowe czeskie danie, które podawane jest najczęściej z frytkami i sosem majonezowo-śmietanowym;Parek v rohliku czeski hot dog, bardzo często podawany jako przekąska do piwa;Česneková polévka zupa czosnkowa;Staročeská pivní polévka zupa przygotowana z piwa, mąki, cynamonu i mleka, podawana na ciepło;Medovník ciasto miodowo-orzechowe przekładane kremem śmietanowym.Najlepszym celem wycieczki dla miłośników czeskich kulinariów jest miejscowość we wschodnich Morawach Velké Karlovice, w których co roku odbywa się największy czeski festiwal gastronomiczny Karlovsky Gastrofestival. Wstęp na imprezę jest bezpłatny. Czechy dla aktywnychWakacje w Czechach to idealny pomysł dla osób, które lubią aktywny wypoczynek. Jakie miejsca warto odwiedzić? Trasy skiaplinistyczne, np. na Szumawie i w Karkonoszach.Najdłuższy tor łyżwiarski na świecie w Lipnie.Tor saneczkowy w mieście Janské Lázně zlokalizowany na Czarnej Górze (Černá Hora). Szpindlerowy Młyn raj dla fanów sportów zimowych i najsłynniejszy kurort narciarski w Czechach.Dolni Morava - to 10 km tras zjazdowych i idealny zimowy kurort na wczasy z dziećmi. Najmłodsi mają wyznaczoną dla siebie strefę na stoku, organizowane są również dla nich zajęcia i animacje. Góry Izerskie - znajduje się tam 100 km tras biegowych. Co roku w Górach Izerskich odbywa się tzw. Izerska Pięćdziesiątka - czyli zawody narciarskie, w których startują sportowcy z całego świata. Jesioniki - to znajdujący się na Morawach popularny ośrodek turystyczny, idealny do uprawiania sportów zimowych. Śnieg utrzymuje się tam od listopada do kwietnia, a gęsto rozlokowane trasy biegowe i zjazdowe, oferują bardzo dobre warunki.Inne czeskie ośrodki narciarskie: Ještěd, Tanvaldsky Špičák oraz Severak.Co warto kupić w Czechach?Charakterystyczne pamiątki, jakie można przywieźć z Czech, to kamienie szlachetne, rękodzieło z motywami ludowymi, pamiątki z wizerunkiem Krecika, wino, piwo, wino, śliwowica, likier z Moraw, czekolada Studentská" i okrągłe andruty Karlovarske oplatky".Pogoda w CzechachCzechy znajdują się w strefie klimatu umiarkowanego i tak jak w Polsce występują tam cztery pory roku. Średnie temperatury zimą oscylują w granicach od 3 do 1. Opady śniegu są umiarkowane, natężeniem zbliżone do tych występujących w Polsce. Na terenach górskich temperatury są niższe, zdarza się, że spadają do 20, a nawet 25 stopni Celsjusza. Przydatne zwrotyJęzykiem urzędowym w Czechach jest czeski, jednak w miastach turystycznych, hotelach, hostelach, a nawet w sklepach i restauracjach można bez problemu porozumieć się po angielsku i niemiecku. Na prowincji łatwiej będzie dogadać się po niemiecku.Kilka przydatnych zwrotów po czesku:tak - anonie - nedzień dobry - dobre ranodobry wieczór - dobry vecerdo widzenia - na shledanouprzepraszam - je mi lítoproszę - prosmdziękuję - dekuji.Dlaczego warto odwiedzić Czechy?Czechy oferują turystom mnóstwo atrakcji - każdy może znaleźć tu coś ciekawego. Są tu góry, uzdrowiska i piękne miasta. Jakie miejsca szczególnie warto zobaczyć?Karlowe Wary, Mariańskie i Franciszkańskie Łaźnie słyną z publicznych łaźni, gdzie można zażyć kąpieli w ciepłej wodzie na świeżym powietrzu nawet zimą. To najsłynniejsze w Czechach kurorty uzdrowiskowe, gdzie oprócz relaksujących kąpieli i zabiegów leczniczych można również skorzystać z bogatej oferty dla fanów sportów zimowych i poszusować na nartach po okolicznych trasach Pecu pod Snežkou.W oddalonej o kilka kilometrów od Jańskich Łaźni miejscowości Dvůr Králové mieści się ZOO. To idealne miejsce na wycieczkę z dziećmi i odpoczynek po szusowaniu na górskich stokach.Nowy Jiczyn to miasto z malowniczym rynkiem, który wraz ze znajdującymi się na nim kamienicami, pałacem i ratuszem wchodzi w skład Miejskiego Rezerwatu Zabytków. W pałacu Żerotinów można obejrzeć jedną z największych na świecie ekspozycji kapeluszy w Muzeum Kapeluszy. Wycieczka do Nowego Jiczyna to bardzo dobry pomysł na rodzinny zimowy spacer.Czeska Kanada to znajdujący się na południu Czech (między Lipnem i Frymburkiem) obszar szczególnie uwielbiany przez miłośników jazdy na łyżwach. Naturalne lodowiska utworzone na tafli stawów i jeden z najdłuższych torów lodowych w Europie liczący prawie 40 km to nie lada gratka dla fanów łyżwiarstwa. Lód w tamtym rejonie jest gruby, dzięki czemu można po nim bezpiecznie jeździć w okresie od grudnia do marca. Praga - obowiązkowy punkt każdej wycieczki do Czech. Jest to miejsce wyjątkowe i uwielbiane przez turystów z całego świata. Urzeka wspaniałą architekturą, pyszną kuchnią, gościnnością i stosunkowo niskimi cenami. Będąc w Pradze, trzeba udać się na Petrin, czyli wzgórze, na którym znajduje się najlepszy punkt widokowy, nazywany małą wieżą Eiffle'a". Widać z niego niemal całe miasto, a w szczególności Most Karola, Hradczany i strzeliste dachy kamienic starego miasta. Warto wybrać się tam zarówno w dzień, jak i nocą. Zimowy spacer po Pradze to miły przerywnik od szusowania po stokach narciarskich.Wakacje w Czechach wskazówki i informacje praktyczneWymagane dokumenty: wystarczy mieć przy sobie ważny dokument tożsamości, dowód osobisty lub paszport. Waluta: korona czeska (Kč), w zależności od kursu 1 Kč to równowartość ok. 0,160,18 zł.Płatności: system bezgotówkowych transakcji w Czechach jest na bardzo wysokim poziomie, więc bez problemu i niemal wszędzie można płacić kartą, a infrastruktura bankomatów nawet w małych miejscowościach jest dobrze rozwinięta. Ceny w Czechach są porównywalne z polskimi, nieco droższe są rejony turystyczne, w tym przede wszystkim Praga. Prąd: napięcie w gniazdkach jest takie samo jak w Polsce, nie ma konieczności kupowania adapterów. Szczepienia: przed wyjazdem do Czech nie ma konieczności wykonywania dodatkowych szczepień. Polska ambasada w Czechach: Valdštejnská 8, 118 01 Praga, Czechy, tel. +420257099500, +420257099524, e-mail: praga.amb.sekretariat@msz.gov.pl. WAŻNE:z uwagi zmieniające się przepisy sanitarne w poszczególnych krajach prosimy o sprawdzenie aktualnych informacji na stronie https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Karpatia

    Szukasz wakacji do Czech?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Miejscowość

    LIBEREC

    COVID INFO!

    wszystkie atrakcje na miejscu oraz udogodnienia w obiekcie i skorzystanie z nich jest uzależnione od aktualnych obostrzeń pandemicznych i przepisów dotyczacych Covid-19 - sprawdź aktualne wymogi w biurze lub u Agenta

    Opis obiektu

    komfortowy hotel przy największym w Czechach parku wodnym i kompleksie rozrywkowym

    Do dyspozycji gości w cenie każdego pobytu

    CENTRUM BABYLON - AQUAPARK (baseny i tobogany, unikalny adrenalinowy space-bowl dla odważnych, zjeżdżalnie, jacuzzi, wodotryski i gejzery, masaże wodne i podwodne, temperatura wody w basenach ok. 30°C, sauna sucha i parowa), codziennie 3D LASER SHOW, LUNAPARK, interaktywne muzeum - iQPARK, iQlandia, ADVENTURE GOLF, wi-fi, ZOO Liberec, FUN PARK dla dzieci (trampoliny, Ninja Arena, zjeżdżalnie, Baby Playground, City Ride, Shooting Castle, tory przeszkód, klocki, elementy interaktywne i wiele innych atrakcji dla wszystkich dzieci od malucha do nastolatka).

    Dodatkowo płatne WELLNESS CENTRUM

    sauna rzymska parowa, fińska, ziołowa, solna, jacuzzi, laconium, tepidarium, ścieżka Kneippa, studnia lodowa, tlenoterapia. KLUB AFRIKANA (sauny dla zamkniętych grup i gości o wysokich wymaganiach), masaże klasyczne i indyjskie (AYURWEDA), kąpiele borowinowe, jaskinie solne, kręgielnia, kawiarnie, restauracje, piwiarnia, parking, miasteczko zakupowe, kasyno „Las Vegas”.

    Zakwaterowanie

    pokoje 2, 3 os. z łazienkami, TV, mini barem, dostępem do internetu „FREE BABYLON” oraz przystosowane dla osób niepełnosprawnych. Pokoje rodzinne 4 osobowe - z łóżkiem małżeńskim (lub 2 pojedynczymi) i łóżkiem piętrowym dla dzieci, lub 4 osobowe.

    Wyżywienie

    śniadania w formie bufetu.

    PROMOCJA RODZINNA (nie dotyczy okresów świątecznych i sylwestrowego)

    do 31.10.2022 - dzieci do 12 lat GRATIS - zakwaterowanie (osobne miejsce do spania), śniadania, wstępy do AQUAPARKU, saunowego świata, iQlandii, iQparku, lunaparku, Adventure Golf, ZOO Liberec. Na 1 osobę pełnopłatną przypada 1 dziecko do 12 lat GRATIS. Od 31.10.2022 – dzieci do 12 lat – opłata 50,-zł/noc (na 1 osobę pełnopłatną przypada 1 dziecko do 12 lat). W przypadku zakwaterowania 1 osoby pełnopłatnej z 2 lub 3 dzieci obowiązują zniżki - wg cennika.

    Informacje dodatkowe

    Pobyty min. 3 noce. Obowiązkowa dopłata do wigilii – 210,-zł/os.dor., 120,-zł/dziecko 3-12 lat. Obowiązkowa dopłata do balu sylwestrowego 620,-zł/os.dor., 340,-zł/dziecko 3-12 lat. Obowiązkowa dopłata do Wielkanocy – 70,-zł/ os. Dopłata do obiadokolacji 95,-zł/os./dzień, 65,-zł/dziecko 3-12 lat. Możliwość przyjazdu z psem – ok. 450,-Kc/doba. Łóżeczko dla dziecka – ok. 300,-Kc/doba. Parking: 150,-czk/doba. Dzieci do 3 lat bez świadczeń – GRATIS. Możliwość wykupienia ubezpieczenia od kosztów rezygnacji z imprezy (KR) - 3% ceny imprezy.Możliwość wykupienia ubezpieczenia od ryzyk związanych z amatorskim/rekreacyjnym uprawianiem sportów (np. jazda na rowerze, turystyka górska, aktywny wypoczynek, pływanie, jazda na nartach (SKI), jazda konna, itp.) - 5,-zł/os./dzień (ubezpieczenie dla dzieci - bez zniżek).

    Opis miejscowości

    LIBEREC – miasto położone w północnych Czechach w kotlinie libereckiej pomiędzy górami Izerskimi i pogórzem Jested. Liberec bywa nazywany miastem pod Jestedem, którego wierzchołek, osiągający wysokość 1012 m, zdobi nowoczesna wieża o oryginalnej konstrukcji. Atrakcją miasta jest Centrum BABYLON, ogród zoologiczny i botaniczny. Do Pragi ok. 100 km, do Harrachova ok. 40 km.

    ZIMA

    Pobliskie centra narciarskie to Jested i Bedrichov. 8,77 km tras zjazdowych obsługiwanych przez 2 kolejki i 7 wyciągów o łącznej przepustowości 3960 os./h. Sztuczne naśnieżanie tras na odcinku 5,5 km. Ośrodek narciarski Ještěd - kolejka kabinowa Hanychov – Ještěd, 2-osobowa kolejka krzesełkowa Hanychov - Černý vrch o długości 810 m i przepustowości 1190 os./h, najdłuższy wyciąg Skalka o długości 1500 m i przepustowości 450 os./h, 11 tras zjazdowych (7 czerwonych, 3 niebieskie i 1 czarna), skocznie narciarskie do skoków oraz kombinacji alpejskiej.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Karpatia, które jest licencjonowanym organizatorem imprez turystycznych w kraju i za granicą. Specjalizacją biura jest organizacja wakacji w najatrakcyjniejszych kurortach w Polsce, a także u naszych najbliższych sąsiadów - na Słowacji i w Czechach.

    Największym atutem Biura Podrózy Karpatia jest profesjonalizm i doskonala znajomość oferty. Doświadczeni pracownicy są w stanie dobrać ofertę do każdych potrzeb turysty. Istnieje także możliwość organizacji wyjazdów na narty czy pobytów SPA.



    Europe Mountains

    Szukasz wakacji do Czech?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Liberec

    OPIS

    4-gwiazdkowy hotel Hotel Babylon leży 1.1 km od centrum Liberec.
    Goście obiektu Hotel Babylon mają dyspozycji wyposażone pokoje, w których znajdują się m.in. telewizja satelitarna, telewizja kablowa oraz klimatyzacja,jak również garaż. WI-FI w częściach wspólnych hotelu jest dostępny.
    Po całym dniu goście mogą naładować baterie w należącej do Hotel Babylon strefie wellness. Znajdą w niej m.in. basen kryty.
    Hotel Babylon jest położony w sąsiedztwie ośrodka narciarskiego Liberec, w którym do dyspozycji jest 16 km tras narciarskich.

    Pokój dla 1 osoby

    klimatyzacja, pokoje dla alergików, Pokoje dla alergików dostępne, radio, sejf w pokoju, suszarka do włosów, szlafroki, telefon, telewizja kablowa, telewizja satelitarna, wanna lub prysznic

    Pokój dla 2 osób

    klimatyzacja, pokoje dla alergików, Pokoje dla alergików dostępne, radio, sejf w pokoju, suszarka do włosów, szlafroki, telefon, telewizja kablowa, telewizja satelitarna, wanna lub prysznic

    Pokój dla 3 osób

    klimatyzacja, pokoje dla alergików, Pokoje dla alergików dostępne, radio, sejf w pokoju, suszarka do włosów, szlafroki, telefon, telewizja kablowa, telewizja satelitarna, wanna lub prysznic

    W CENIE

    Sejf w pokoju Basen wewnętrzny Dostęp do internetu Internet Wi-Fi Strefa Wi-Fi Kącik internetowy Basen dla dzieci Zakwaterowanie, ubezpieczenie KL i NNW. Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

    PŁATNE NA MIEJSCU

    Klimatyzacja Bilard Gry planszowe Garaż Akceptowane są tylko małe zwierzęta Taksa lokalna, 2 EUR za osobę i dzień

    ODLEGŁOŚCI

    Centrum - 1.1 km. Wyciągi - 4.7 km.

    PARKING

    garaż.

    INTERNET

    WI-FI w częściach wspólnych hotelu, WI-FI we wszystkich pokojach, kącik internetowy.

    USŁUGI SPA I WELLNESS

    basen kryty.

    REKREACJA I SPORT

    klub fitness, bilard, kręgielnia, taras, schowek na rowery.

    USŁUGI DLA DZIECI

    łóżeczko dla dziecka, wysokie krzesło dla dziecka, pokój zabaw dla dzieci, plac zabaw dla dzieci, basen dla dzieci.

    USŁUGI HOTELOWE

    kawiarnia, jadalnia, restauracja, recepcja 24-godzinna, butik, lounge, pokoje dla niepalących, pizzeria, winda, bar, udogodnienia dla niepełnosprawnych, pokój śniadaniowy, sala konferencyjna, recepcja.

    WYPOSAŻENIE POKOI

    klimatyzacja, telewizja kablowa, sejf w pokoju, radio, telewizja satelitarna, telefon, szlafroki, wanna lub prysznic, suszarka do włosów, pokoje dla alergików dostępne, pokoje dla alergików.

    ZWIERZĘTA

    akceptowane są tylko małe zwierzęta.


    Europe Mountains to organizator imprez turystycznych, który powstał w 2005 roku. Specjalizuje się urlopami w kurortach alpejskich, a szczególnie ośrodkach narciarskich. Gdzie najpopularniejsze znajdują się w Austrii, Włoszech, Francji i Szwajcarii. Posiadają znakomite rekomendacje od powracających klientów. Zapewniają każdemu klientowi dostęp do najlepszych usług turystycznych – miejsc noclegowych, wypożyczalni sprzętu, instruktorów narciarstwa, dojazdu z lotniska, karnetów narciarskich. Organizator ma w swojej ofercie setki miejsc noclegowych z dojazdem własnym w takich krajach jak: Austria, Czechy, Hiszpania, Francja, Węgry, Andora, Słowacja, Chorwacja, Słowenia. Obecnie Europ Mountains posiada również szeroka ofertę na wypoczynek w naszej przepięknej Polsce w każdym jej regionie od Pomorza po Tatry w hotelach, apartamentach czy domach wakacyjnych. Wybierając ofertę organizatora klienci mogą liczyć na: - Gwarancję najniższej ceny - Brak ukrytych opłat - Zniżki dla stałych klientów - 100% bezpieczeństwa rezerwacji Misja biura podróży Europe Mountains, to umożliwienie klientom znalezienie jak najszybciej sprawdzonej oferty i przeprowadzenie sprawnej rezerwacji bez wychodzenia z domu i w najniższej cenie na rynku.

    SpaDreams

    Szukasz wakacji do Czech?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    4

    Kraj

    Czechy

    Kraj

    Czechy

    Region

    Czechy północne


    Snowtrex

    Szukasz wakacji do Czech?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Miasto

    Liberec

    Kraj

    Czechy

    Cel podróży

    Liberec jest jednym z największych i najważniejszych miast Czech północnych. To ponad stutysięczne miasto jest położone w dolinie Liberec i jest otoczone przez rozległe szczyty gór izerskich i jesztiedzkich. Największym wzniesieniem regionu jest góra Jeszted (1012 m n.p.m.), na której stokach znajduje się atrakcyjny teren narciarski. Miasto Liberec jest znane z długiej historii, którą reprezentują wyniosłe budowle, takie jak renesansowy zamek w centrum oraz neorenesansowy ratusz z XIX wieku. To pulsujące życiem miasto kryje wiele atrakcji, takich jak muzeum północnych czech czy centrum handlowo-rozrywkowe Babylon, gdzie można interesująco spędzić czas wolny. W okresie zimowym region zmienia się w centrum sportów zimowych i przyciąga na stoki góry Jeszted fanów jazdy na nartach, snowboardzistów i saneczkarzy. Liberec to gratka dla miłośników narciarstwa i kultury!

    Teren narciarski

    Bezpośrednio przy krańcu miasta Liberec, rozciąga się teren narciarski Jeszted, gdzie czeka na Państwa 9 km różnorodnych tras i szeroki wachlarz atrakcji. Przy wjazdach na trasy narciarskie są do dyspozycji aż 4 bezpłatne parkingi. Bezpośrednio z parkingu można się dostać tramwajem do wyciągu Salka, który zabiera narciarzy na szczyt Černý vrch. Dodatkowy parking jest położony przy nowoczesnej gondoli, która prowadzi aż do najwyższego punktu szczytu Jeszted na wys. 1000 m n.p.m. Na samym szczycie czeka na Państwa górska restauracja z hotelem - jeden z symboli Liberec. Czubek wieży wznosi się majestatycznie ku niebu, służąc jednocześnie za przekaźnik telewizyjny.Obszar narciarski objęty wyciągami oferuje przede wszystkim stosunkowo wymagające, czerwone i czarne trasy, które prowadzą również z powrotem, aż do doliny i miejsc parkingowych! Wyciągiem Skalka dostaną się Państwo jednak również na bardziej płaski teren z wieloma niebieskimi, wygodnie szerokimi zjazdami. W tym miejscu znajduje się również Snowpark.Infrastruktura terenu narciarskiego jest nowoczesna, a 11 zjazdów, 100 % zabezpieczenia armatkami śnieżnymi, oferta szkółek narciarskich i wypożyczalni sprzętu narciarskiego, jak i rozmaite schroniska, bary, tor saneczkowy i oświetlona trasa nocna zadowolą najbardziej wymagających fanów sportów zimowych.

    Gwarancja śniegu (01.01. - 15.03.)

    Jeżeli na 5 dni przed rozpoczęciem wycieczki (dzień przyjazdu) z powodu braku śniegu wszystkie tereny narciarskie, na które obowiązuje wykupiony karnet narciarski będą zamknięte, mogą Państwo bezpłatnie dokonać zmiany rezerwacji na inną naszą wycieczkę w tym samym terminie (o ile są jeszcze wolne miejsca; cena nowo wybranej oferty obowiązuje z dnia dokonania ówczesnej rezerwacji; gwarancja ważna jedynie dla wycieczek zaczynających się w terminach od 01.01. do 15.03.). Aby móc skorzystać z gwarancji, prosimy o kontakt w wyznaczonym terminie (na 5 dni przed rozpoczęciem wyjazdu/pobytu, np. w poniedziałek, jeżeli impreza turystyczna rozpoczyna się w sobotę) drogą mailową na adres gwarancjasniegu-pl@snowtrex.com.

    Uwaga

    Podczas procesu rezerwacji uzyskają Państwo informację, jakie świadczenia zawarte są w cenie .

    Położenie/wyposażenie

    4-gwiazdkowy Hotel Babylon jest położony w odległości ok. 500 m od historycznego centrum miasteczka Liberec i jest częścią ośrodka wczasowego Babylon z licznymi atrakcjami w czasie wolnym. Teren narciarski Jested Liberec oddalony jest o ok. 5 km, natomiast przystanek autobusowy dla narciarzy o ok. 100 m. Trasa do narciarstwa biegowego tamtejszego terenu narciarskiego znajduje się w odległości ok. 5 km, natomiast trasy biegowe magistrali Iser oddalone są o ok. 6 km.Przyjazny dla rodzin hotel posiada lobby z recepcją, windę, kącik internetowy i Wi-Fi (oba w cenie), pokój śniadaniowy, jadalnię, pizzerię, restaurację, bar i kawiarnię, pokój wypoczynkowy, sklep z napojami i przekąskami, przechowalnię sprzętu narciarskiego i butów oraz taras. Za opłatą można skorzystać z garażu.Jako część ośrodka wczasowego Babylon hotel posiada dostęp do aquaparku o pow. ok. 5000 m?, z którego mogą Państwo korzystać za opłatą (więcej informacji na miejscu). Aquapark posiada 2 brodziki, częściowo z przeciwprądem, brodzik dla dzieci i kilka zjeżdżalni.Ze studia fitness w hotelu mogą Państwo korzystać bezpłatnie. Za opłatą i na życzenie mają Państwo do dyspozycji hotelową strefę wellness z łaźnią parową, basenem termalnym, grotą solną, sauną, sauną fińską, sanarium, solarium, masażami i pokojem wypoczynkowym (codziennie w godz. 10:00-21:00 lub wg informacji na miejscu).Dla najmłodszych dostępny jest pokój zabaw oraz plac zabaw. W ramach rozrywki można za opłatą skorzystać z kina 4D, gier laserowych, symulatora golfa, labiryntu z lustrami i kręgielni.PokojePrzestronne pokoje posiadają łazienkę lub prysznic/WC, suszarkę do włosów, TV kabl. lub sat., radio, telefon, kącik internetowy (z kablem, w cenie), mini lodówkę (w cenie 2 butelki wody w dniu przyjazdu, zawartość na życzenie i za opłatą) oraz sejf (w cenie).WyżywienieWliczone w cenę wyżywienie obejmuje bufet śniadaniowy.W Boże Narodzenie (24.12.) oraz sylwestra w cenę wliczone jest 5-daniowe menu z programem świątecznym, w Sylwestra natomiast po południu serwowany jest lekki bufet, natomiast wieczorem obfity bufet w różnych salach.

    Świadczenia w cenie

    Noclegi w wybranym terminieWyżywienie jak wybranoKorzystanie z sali fitnessPłaszcz kąpielowy do wypożyczeniaMenu bożonarodzeniowe i sylwestrowe (wg opisu)2 butelki wody w pokoju w dniu przyjazduKącik internetowyInternet (w pokoju)Sejf (w pokoju)Łóżeczko dla dziecka (ograniczona dostępność)Krzesełko dla dziecka (ograniczona dostępność)

    Opcjonalnie płatne na miejscu

    Wstęp do aquaparku (wg opisu)Korzystanie ze strefy wellness w hotelu (wg opisu): ceny wg informacji na miejscuKino 4D, laserowy golf, lustrzany labirynt i kręgleMinibar (w pokoju, zawartość na życzenie)Garaż: ok. 135,- Kč /dzień

    Zwierzęta domowe

    Można przywieźć zwierzęta domowe (ok. 270,- Kč /noc, bez karmy. Dla gości powyżej 50. roku życia bezpłatnie.)

    Pokój 3-osob. prysznic/WC, BB - przy zakwaterowaniu wraz z 2 osobami płacącymi pełną cenę wycieczki, pozostali uczestnicy otrzymają

    do skończonych 11 lat 100%

    Pokój rodzinny prysznic/WC, BB - przy zakwaterowaniu wraz z 2 osobami płacącymi pełną cenę wycieczki, pozostali uczestnicy otrzymają

    do skończonych 11 lat 100%

    Pokój 4-osob., prysznic/WC, BB - przy zakwaterowaniu wraz z 2 osobami płacącymi pełną cenę wycieczki, pozostali uczestnicy otrzymają

    do skończonych 11 lat 100%

    Ważne wskazówki

    Korzystanie ze strefy wellness należącej do hotelu jest dozwolone dla dzieci od lat 3 i tylko pod opieką osoby dorosłej.W poniedziałki oraz 01.01.2017 aquapark jest zamknięty.Wstęp do aquaparku jest dozwolony dla dzieci tylko w towarzystwie osoby dorosłej.W pokojach wieloosobowych lub z dostawką przy niepełnym obłożeniu brak dodatkowych łóżek.

    Pokój 1-osob. prysznic/WC, BB

    przytulne pokoje z TV

    Pokój 2-osob. prysznic/WC, BB

    przytulne pokoje z TV

    Pokój 3-osob. prysznic/WC, BB

    przytulne pokoje z TV

    Pokój rodzinny prysznic/WC, BB

    przytulne pokoje z TV2 sąsiadujące ze sobą pokoje, częściowo oddzielone przesuwanymi drzwiami i/lub łóżkiem piętrowym

    Pokój 4-osob., prysznic/WC, BB

    przytulne pokoje z łóżkiem podwójnym, piętrowym i TV


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Snow Trex, które specjalizuje się w ofertach wyjazdów zimowych do najbardziej atrakcyjnych regionów narciarskich w Europie i w Ameryce Północnej. Biuro Podróży SnowTrex prężnie działa na rynku międzynarodowym od 2005 roku, obecnie obsługuje turystów w 15 krajach świata.

    Wychodząc naprzeciw potrzebom klientów Biuro Podróży Snow Trex ma do dyspozycji szeroką bazę apartamentów i hoteli o różnym standardzie, a także pośredniczy w zakupie karnetów narciarskich na wybrane ski regiony. Dodatkowo isnieje możliwość wypożyczenia sprzętu i wykupienia kursów nauki jazdy na nartach czy snowboardzie.

    Podczas wakacji w najpopularniejszych destynacjach klienci objęci są opieką rezydentów, którzy przygotowują animacje wieczorne i zabawy na śniegu. To właśnie stanowi o wyjątkowości oferty Snow Trex.


    Traveliada

    Szukasz wakacji do Czech?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    4

    Region

    Góry Izerskie

    Położenie

    Hotel jest położony w centrum miasta Liberec w Czechach, zaledwie 45 minut jazdy samochodem autostradą R-10 od Pragi (kierunek Mladá Boleslav-Liberec).

    Hotel

    Hotel jest częścią kompleksu rozrywkowego CENTRUM BABYLON z Aquaparkiem, Wellness centrum, IQPARKIEM i Lunaparkiem. Wprost z pokoju hotelowego można przejść do największego w Czechach krytego aquaparku, muzeum poznawania przez zabawę lub lunaparku, gdzie czeka na Państwa mnóstwo atrakcji, zapewniających niezapomniane przeżycia.

    Pokoje hotelowe

    - Pokój jednoosobowy - 14 m2 powierzchni, własne WC, łazienka, kolorowy telewizor z odbiorem satelitarnym, minibar, sejf, łącze internetowe. - Pokój dwuosobowy - 22 m2 powierzchni, w pokoju znajdują się dwa łóżka oddzielne (istnieje możliwość połączenia łóżek w jedno łoże małżeńskie), własne WC, łazienka, kolorowy telewizor z odbiorem satelitarnym, minibar, sejf, łącze internetowe. - Pokój trzyosobowy - 27 m2 powierzchni, własne WC, łazienka, kolorowy telewizor z odbiorem satelitarnym, minibar, sejf, łącze internetowe. - Pokój czteroosobowy (możliwe zakwaterowanie w pokoju czteroosobowym z oddzielnymi łóżkami bądź piętrowymi, jak również pokoju z dwoma pomieszczeniami) - 42 m2 powierzchni, własne WC, łazienka, kolorowy telewizor z odbiorem satelitarnym, minibar, sejf, łącze internetowe. Dla niepełnosprawnych gości specjalnie przystosowane pokoje.

    Wyżywienie

    BB oferuje - śniadania w formie bufetu.

    Restauracje i bary

    W kompleksie znajduje się mnóstwo różnorodnych lokali gastronomicznych - od ekskluzywnej klimatyzowanej restauracji po bar samoobsługowy, piwiarnię, kawiarnie czy też restaurację meksykańską.

    Sport i rozrywka

    Aquapark - baseny, brodziki, zjeżdżalnie, rury dostarczające niezapomnianych wrażeń i podnoszące adrenalinę, tajemnicze, ukryte jaskinie, sauny i mnóstwo innych atrakcji. Lunapark - karuzele, ściana wspinaczkowa, tory przeszkód, trampoliny, elektryczne autka, kręgielnia, salon gier, sztuczny byk, laser game, tor wyścigowy dla dzieci. iQPark - park naukowy, gdzie można wziąć aktywny udział w doświadczeniach naukowych. Dla osób dorosłych - dyskoteka i kasyno.

    Udogodnienia

    Dla hotelowych gości przygotowano podziemny parking oraz specjalny parking dla autokarów. Ponadto w hotelu istnieje możliwość wypożyczenia sprzętu narciarskiego bezpośrednio w CENTRUM BABYLON. W sezonie zimowym goście po okazaniu karty hotelowej mają zapewniony gratisowy przejazd SKIAQUABUSEM do wybranych ośrodków narciarskich. Możliwe zakwaterowanie ze zwierzętami (za opłatą). Bezpłatne WiFi w hotelowym lobby. Hotel przyjmuje zwierzęta.

    Zakwaterowanie / wykwaterowanie

    Zameldowanie od godziny 14.00, Wymeldowanie do godziny 11.00.

    Cena zawiera - oferta na dojazd własny

    - Zakwaterowanie, - Wyżywienie wg oferty, - Ubezpieczenie KL, NNW, - Wejście do Aquaparku, Sauna World, iQlandii, iQParku, Amusement Park, Adventure Golf.

    Cena nie zawiera - oferta na dojazd własny

    - Kosztu dojazdów, - Wydatków własnych, - Opieki rezydenta, - Wycieczek fakultatywnych, - Wejścia do Wellness - 16 EUR/osoba dorosła/dzień, - Opłaty obligatoryjnej za Wielkanoc w Hotelu (17.04) - 8 EUR/osoba dorosła, - Parkingu - 5 EUR/samochód/dzień, 19 EUR/bus/dzień, - Opłaty klimatycznej, - Świadczeń niezawartych w ofercie.


    Dertour Polska

    Szukasz wakacji do Czech?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Nazwa obiektu

    Wellness Hotel Babylon

    Kategoria

    ****

    Miejscowość

    Liberec

    Region

    Sudety

    Kod

    PRG95001 FH

    Zalety

    Top zniżki dla dzieci.

    Położenie

    W centrum miasta, ok. 700 m do historycznej starówki.

    Opis

    Dzięki swojej wyjątkowości znany kompleks edukacyjno-rozrywkowy BABYLON stanowi często odwiedzaną atrakcję dla rodzin. W pełni zadaszony kompleks oferuje relaks i rozrywkę dla gości w każdym wieku. W centrum BABYLON znajduje się m.in. kilka restauracji z różnymi wydarzeniami, piwiarnia i winiarnia, centrum kongresowe, basen z atrakcjami, a także wiele możliwości zajęć sportowo-rekreacyjnych, do tego nowoczesny i gustownie urządzony Wellness Hotel Babylon z przytulną restauracją, lobby barem, przestronnym foyer, WLAN, kącikiem wypoczynkowym, windą, garażem.

    Wyżywienie

    Śniadanie w formie bufetu. Przy rezerwacji z 2 posiłkami dziennie (H) dodatkowo kolacja w formie bufetu.

    Zakwaterowanie (pokoje)

    Nowoczesne i komfortowe z łazienką lub prysznicem / WC, suszarką do włosów, tel., TV, WLAN, małą lodówką, sejfem, klimatyzacją.

    Pokój typ 1

    DI / EI = pokój typu superior.Również do samodzielnego wykorzystania.

    Pokój typ 2

    TI = 3-osobowy pokój.

    Pokój typ 3

    FI = zakwaterowanie rodzinne składające się z 2 pokoi dwuosobowych połączonych drzwiami.

    Pokój typ 4

    FI3 = takie samo wyposażenie jak w FI, ale bez drzwi łączących.

    Pokój typ 5

    DI1 / TI1 / FI2 / FI4 / EI1 = to samo wyposażenie co DI / TI / FI / FI3 / EI, ale z nieograniczonym wstępem do Aquaparku, Saunarium w Aquaparku, Luna i IQ Parku, IQ Landii i ogrodu zoologicznego Liberec (oprócz poniedziałków i 1.1).

    Sport, rozrywka, wellness

    W cenie = siłownia. Za opłatą, 'Luna Park' - park rozrywki w stylu staroczeskim z różnorodnymi obiektami rozrywkowymi i rekreacyjnymi, takimi jak karuzele, mini kolejka, auto-skutery, cyberprzestrzeń, pokazy laserowe, rodeo. 'IQ Park' - interaktywne centrum rozrywki i gier edukacyjnych z grami na myślenie, złudzeniami optycznymi itp. 'IQLANDIA' - centrum nauki z interaktywnymi eksponatami, kręgielnia, teatr 4D (pierwsze kino 4D w Czechach) i lustrzany labirynt. Park wodny 'Aqua Park' o pow.ok. 5 tys. m kw. z krytymi basenami z przeciw falą, brodzikiem dla dzieci, biczami wodnymi, wysoką zjeżdżalnią, szeroką zjeżdżalnią, laser show i labiryntem jaskiń z różnymi łaźniami parowymi, jacuzzi i saunami. Strefa wellness o pow. ok. 1500 m kw. w stylu starożytnych łaźni w hotelu Babylon (wstęp od 15 lat) z sauną fińską, ziołową, łaźnią parową, łaźnią turecką, basenem lodowym, grotą solną, kąpielą Kneippa i inhalacjami, pokojem do medytacji, masażami, świeżymi owocami i wodą.

    Dla dzieci

    W cenie = pokój zabaw. Za opłatą = park rozrywki w Lunaparku.

    Dla aktywnych

    Ośrodek narciarski Jested, trasy biegowe, wypożyczalnia sprzętu narciarskiego i serwis narciarski - w odległości ok. 6 km. Codziennie ski bus do ośrodka narciarskiego Jested w Górach Izerskich. Przechowalnia nart.

    Warto wiedzieć

    2 butelki wody po przyjeździe / na pokój. Codzienne pokazy laserowe w aquaparku od 20.12. do 9.3. 1 x dziennie ski bus do / z ośrodka narciarskiego Jested (zależy od warunków atmosferycznych). Przy rezerwacji pokoi typu DI1 / TI1 / FI2 / FI4 / EI1 codziennie nieograniczone wejście do Aquaparku, Saunarium w Aquaparku, Luna i IQ-Parku oraz do IQ Landii i ZOO Liberec (oprócz poniedziałków i 1.1.). Przy rezerwacji pokoi typu DI2 / EI2 codziennie (w poniedziałki od godz. 17 do 19 wejście tylko dla kobiet) nieograniczone wejście do saunarium w hotelu (od 15 lat) i do ZOO Liberec. Goście pow. 50 lat mogą zabrać psa bez opłat. Dopłata do 5-daniowego menu Wigilijnego w dniu 24.12 oraz do sylwestrowej kolacji w dniu 31.12. w tym darmowe wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe, oraz przekąski o północy, do menu Wielkanocnego będzie automatycznie dodana w momencie założenia rezerwacji. Zakres świadczeń może się różnić w zależności od sezonu.

    Pies

    Dozwolony za opłatą.

    Parking / Garaż

    Za opłatą.

    Taxa klimatyczna

    W cenie

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    RP208102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

    Ecco Holiday

    Szukasz wakacji do Czech?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Czechy/Czeskie Karkonosze

    Wyposażenie

    Goście mogą rozgościć się w jednym z 407 przytulnych pokoi. Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Większość pięter osiągalna jest za pomocą windy. Do dyspozycji gości jest sejf. Wi-Fi umożliwia dostęp do internetu również w pomieszczeniach ogólnodostępnych. Do dyspozycji gości jest restauracja, jadalnia, sala śniadaniowa, kawiarnia i bar. Dostępna jest baza handlowa w postaci sklepów. Dzieci mogą bawić się do woli na placu zabaw. Na terenie hotelu znajduje się również pokój zabaw dla dzieci. Auto pozostawić można w garażu oraz na parkingu. Do pozostałych świadczonych usług należą babysitting i opieka nad dziećmi.

    Pokoje

    Pokoje wyposażone są w klimatyzację i łazienkę. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne wyłożone są wykładziną dywanową oraz wyposażone w łóżko podwójne. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu, minibarku i biurka. W skład standardowego wyposażenia wchodzi również lodówka. Do wyposażenia należą również internet, telefon, telewizor i Wi-Fi (bezpłatnie). Do wyposażenia łazienek należą prysznic i wanna. W łazienkach znajdują się suszarka do włosów, lusterko kosmetyczne i szlafroki. Obiekt oferuje pokoje rodzinne i pokoje dla niepalących.

    Oferta sportowo-rozrywkowa

    Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Zjeżdżalnia wodna dostarczy mnóstwa wrażeń zarówno młodszym jak i starszym gościom. Taras doskonale nadaje się na chwilę wytchnienia. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Entuzjastom ruchu i aktywności fizycznej proponujemy tenisa ziemnego, minigolfa i golfa. Ponadto do dyspozycji gości jest studio fitness i kręgle, jak również za dodatkową opłatą bilard. Zapraszamy Państwa do odwiedzin naszej Strefy Wellness. Polecamy spa, saunę, łaźnię parową, salon piękności i zabiegi masażu, jak również za dodatkową opłatą łaźnię turecką i solarium. Miniklub i kasyno to doskonały pomysł na zagospodarowanie Państwa czasu wolnego.

    Wyżywienie

    Istnieje możliwość wykupienia wyżywienia częściowego. W ofercie gastronomicznej znajdują się śniadanie i kolacja. Dostępne są napoje bezalkoholowe.

    Karty kredytowe

    W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa, Diners Club i MasterCard. Copyright GIATA 2004 - 2021. Multilingual, powered by www.giata.com for client no. 126413


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

    Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

    W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

    Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


    Nekera

    Szukasz wakacji do Czech?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    CZECHY

    Położenie

    centralnie, ok. 500 m do historycznej starówki Liberca. Możliwość wycieczek do pobliskiego zoo i ogrodu botanicznego oraz na szczyt Ještěd.

    Wyposażenie

    hotel oferuje 406 pokoi. Hol powitalny z recepcją, restauracja w atrium, 5 wind. Bezpośrednie wejście do Centrum Babylon Liberec, zadaszonego kompleksu rozrywkowo-rekreacyjnego. Lunapark: centrum rozrywki z dmuchanymi zamkami, trampolinami, huśtawkami i karuzelami dla dzieci, rodeo na dzikim byku. Za opłatą: kino 4D, lustrzany labirynt, symulatory, gry wideo, cyberspace, piłkarzyki, bilard, kręgle. iQpark: interaktywne centrum rozrywkowe dla dorosłych i dzieci. iQlandia: interaktywne centrum naukowe dla odkrywców z planetarium. Restauracje: restauracja Nostalgia z kuchnią włoską, restauracja i kawiarnia Královská Zahrada, restauracja samoobsługowa Jizerka, Babu Burger, restauracja Staroceská Rychta z tradycyjną kuchnią czeską i in. W hotelu rozmaite propozycje wycieczek autokarowych i imprez kulturalnych (zamówienia w recepcji).

    Zakwaterowanie

    nowocześnie i gustownie urządzone pokoje dwuosobowe (DBL); 18 m2 lub trzyosobowe (TRPL): 25 m2; klimatyzacja/ogrzewanie, TV-Sat., telefon, sejf, wanna lub prysznic, WC, suszarka. W dniu przyjazdu 2 butelki wody 0,5 l. gratis. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat za opłątą 10 EUR / dzień. 

    Sport

     Centrum Babylon proponuje zabawę i rozrywkę dla całej rodziny, niezależnie od wieku.

    Wellness

     Aquapark (wstęp za opłatą lub w pakiecie) – kryty park wodny (ok. 5000 m kw.) z rozmaitymi basenami, urządzeniem do pływania pod prąd, hydromasażami i zjeżdżalniami. Dla relaksu akwarium morskie z fauną morską i podwodną muzyką. Taras z brodzikiem dla dzieci. Rozmaite sauny, jacuzzi, łaźnie parowe w sztucznie zbudowanym systemie jaskiń. Za opłatą: grota solna, strefa wellness w stylu antycznych łaźni (terapia tlenowa, sauna, studnie lodowe, jacuzzi,łaźnia parowa, inhalacje, kąpiele Kneippa i inne). W hotelu za opłatą: oddzielna strefa z saunami Africana Club z jacuzzi, hammam, gabinetem kosmetycznym, klasycznymi masażami. Wstęp do strefy wellness od 15 lat.

    Uwaga

    Przy rezerwacji pokoi (DBL lub TRPL) bez pakietu rozrywkowego (bez wstępu do parku wodnego) Goście otrzymują:  - 20% zniżki na wstęp do Aquaparku, iQlandii, iQparku, lunaparku (przy płatności na miejscu w hotelu) - 20% zniżki na wstęp do hotelowej strefy Wellness Przy rezerwacji pokoi z pakietem rozrywkowym (DBL AQUAPARK lub TRPL AQUAPARK), Goście otrzymują nieograniczony wstęp do Aquaparku, świata saun (w obrębie Aquaparku), iQlandii (z wyjątkiem poniedziałków), iQparku, lunaparku, lustrzanego labiryntu oraz do Zoo, a także 20% zniżki na wstęp do hotelowej strefy Wellness. 

    Dzieci

    kącik zabaw, miniklub dla dzieci 3-12 lat, animacje. 

    Wyżywienie

    ze śniadaniem lub z dwoma posiłkami. Śniadanie w formie bufetu z kącikiem zdrowej żywności, kolacja w formie bufetu. 

    Święta/Sylwester

    menu świąteczne 24.12 i sylwestrowe 31.12 w cenie. Śniadanie wielkanocne 4.04 z programem w cenie. Gala sylwestrowa: lekka wczesna kolacja, bogaty bufet kolacyjny, piwo, wino, napoje bezalkoholowe (bez limitów), toast noworoczny, muzyka na żywo, programy rozrywkowe i artystyczne, atrakcje i animacje dla dzieci do godz. 24:00. 

    Parkowanie

    miejsca parkingowe przy hotelu za opłatą ok. 5 EUR/dzień.

    Zwierzęta domowe

    ok. 10 EUR/dzień. Dla Gości powyżej 60 lat pies bez opłaty. Wymagane zgłoszenie.

    Kategoria Nekera

    4 gwiazdki, kategoria lokalna: 4 gwiazdki.

    Cena zawiera

    Noclegi, wyżywienie zgodnie z rezerwacją, ubezpieczenie, telefoniczną opiekę rezydenta. Dodatkowo w przypadku imprez pakietowych z przelotem, oprócz ww. świadczeń w cenie zawarty jest: przelot, opłata lotniskowa, opłata za wylot z lotniska lokalnego, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (chyba, że dana oferta stanowi inaczej), telefoniczna lub bezpośrednia opieka rezydenta. Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).

    Mocne strony

    - Największy w Czechach Aquapark ! - Centra nauki i rozrywki w hotelu - Niezwykle bogata oferta Wellness i Spa - Wigilia, Sylwester, Wielkanoc w cenie


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    Neckermann

    Szukasz wakacji do Czech?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Czechy, Czechy

    Położenie

    centralnie, ok. 500 m do historycznej starówki. Możliwość wycieczek do pobliskiego zoo i ogrodu botanicznego oraz na szczyt Ještěd. Pole golfowe ok. 12 km.

    Wyposażenie

    406 pokoi. Hol powitalny z recepcją, restauracja w atrium, 5 wind. Bezpośrednie wejście do Centrum Babylon Liberec, zadaszonego kompleksu rozrywkowo-rekreacyjnego. Lunapark: centrum rozrywki z dmuchanymi zamkami, trampolinami, huśtawkami i karuzelami dla dzieci, rodeo na dzikim byku. Za opłatą: kino 4D, lustrzany labirynt, symulatory, gry wideo, cyberspace, piłkarzyki, bilard, kręgle. iQpark: interaktywne centrum rozrywkowe dla dorosłych i dzieci. iQlandia: interaktywne centrum naukowe dla odkrywców z planetarium. Restauracje: restauracja Nostalgia z kuchnią włoską, restauracja i kawiarnia Královská Zahrada, restauracja samoobsługowa Jizerka, Babu Burger, restauracja Staroceská Rychta z tradycyjną kuchnią czeską i in. W hotelu rozmaite propozycje wycieczek autokarowych i imprez kulturalnych (zamówienia w recepcji).

    Wyżywienie

    śniadanie, 2 posiłki. Bufet śniadaniowy z kącikiem zdrowej żywności, bufet kolacyjny.

    Zakwaterowanie

    nowoczesne i urządzone ze smakiem. Prysznic, WC, suszarka, tel., TV Led kablowa, radio, sejf, klimatyzacja. WiFi gratis. A1A/B1A/C1A: pokój 1-os. A2A/B2A/C2A: pokój 2-os. A2B/A3B/B2B/B3B: pokój 3-os. A2C/A3C/A4C/B2C/B3C/B4C: pokój 2-os. z dodatkowym pomieszczeniem sypialnym z dwoma łóżkami (ok. 42 m kw., oddzielone drzwiami przesuwnymi), ewent. dwa pokoje 2-os. obok siebie. Oferta typu C wyłącznie dla osób powyżej 15 lat.

    Sport

    Centrum Babylon proponuje zabawę i rozrywkę dla całej rodziny, niezależnie od wieku.

    Wellness

    Uwaga! Pokoje typu B zawierają bez opłaty wstęp do parku wodnego z laserowym show, światem saun, IQlandią (oprócz poniedz.), IQ parkiem, lunaparkiem, pokoje typu A za opłatą. Park wodny –kryty park wodny (ok. 5000 m kw.) z rozmaitymi basenami, urządzeniem do pływania pod prąd, hydromasażami i zjeżdżalniami. Dla relaksu akwarium morskie z fauną morską i podwodną muzyką. Taras z brodzikiem dla dzieci. Rozmaite sauny, jacuzzi, łaźnie parowe w sztucznie zbudowanym systemie jaskiń. Za opłatą: grota solna, strefa wellness w stylu antycznych łaźni(terapia tlenowa, sauna, studnie lodowe, jacuzzi,łaźnia parowa, inhalacje, kąpiele Kneippa i inne.W hotelu za opłatą: oddzielna strefa z saunami Africana Club z jacuzzi, hammam, gabinetem kosmetycznym, klasycznymi masażami. Wstęp do strefy wellness od 15 lat (pokoje typu C wstęp do hotelowej strefy wellness gratis).

    Dzieci

    kącik zabaw.

    Parkowanie

    parking ok. 5 EUR/dzień.

    Zwierzę domowe

    ok. 10 EUR/dzień. Dla Gości powyżej 50 lat pies bez opłaty. Wymagane zgłoszenie.

    Dla gości Neckermanna

    pokoje B codzienny wstęp do parku wodnego, iQparku i lunaparku, oferta typu A: 20% zniżki. Oferta typu C codzienny wstęp do strefy Wellness z wyłączeniem zabiegów (pn. w godz. 17-19:00 wyłącznie dla kobiet).

    Zniżki

    1-2 dzieci (2-12 lat): pobyt gratis.

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu BABYLON (Liberec)

    Opinie o Hotelu BABYLON (Liberec)

    BABYLON (Liberec) - możliwości zakwaterowania:

    Superior 2 BB
    Superior 2 W
    Superior 3 W
    Superior 3 BB
    pokoj 2 osobowy
    Pokój 2-osob. prysznic/WC, BB
    Pokój 1-osob. prysznic/WC, BB
    Dvoulůžkový pokoj
    Třílůžkový pokoj
    Čtyřlůžkový pokoj
    Pokój rodzinny prysznic/WC, BB
    pokoj 4-osobowy
    Jednolůžkový pokoj
    Pokój 3-osob. prysznic/WC, BB
    pokoj 3-osobowy

    BABYLON (Liberec) - Możliwości wyżywienia:


    BABYLON (Liberec) - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel BABYLON (Liberec)? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00


    • ŚPIESZ SIĘ!Zostały ostatnie
      wolne miejsca
    • Zobacz opinie