Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
Hotel Ocean View Hotel, Dubaj
1/27
Hotel Ocean View Hotel, Dubaj
2/27
Hotel Ocean View Hotel, Dubaj
3/27
Hotel Ocean View Hotel, Dubaj
4/27
Hotel Ocean View Hotel, Dubaj
5/27
Hotel Ocean View Hotel, Dubaj
6/27
Hotel Ocean View Hotel, Dubaj
7/27
Hotel Ocean View Hotel, Dubaj
8/27
Hotel Ocean View Hotel, Dubaj
9/27
Hotel Ocean View Hotel, Dubaj
10/27
Hotel Ocean View Hotel, Dubaj
11/27
Hotel Ocean View Hotel, Dubaj
12/27
Hotel Ocean View Hotel, Dubaj
13/27
Hotel Ocean View Hotel, Dubaj
14/27
Hotel Ocean View Hotel, Dubaj
15/27
Hotel Ocean View Hotel, Dubaj
16/27
Hotel Ocean View Hotel, Dubaj
17/27
Hotel Ocean View Hotel, Dubaj
18/27
Hotel Ocean View Hotel, Dubaj
19/27
Hotel Ocean View Hotel, Dubaj
20/27
Hotel Ocean View Hotel, Dubaj
21/27
Hotel Ocean View Hotel, Dubaj
22/27
Hotel Ocean View Hotel, Dubaj
23/27
Hotel Ocean View Hotel, Dubaj
24/27
Hotel Ocean View Hotel, Dubaj
25/27
Hotel Ocean View Hotel, Dubaj
26/27
Hotel Ocean View Hotel, Dubaj
27/27
mapakliknij aby aktywować mapę
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
05.12 - 12.12
już od 7847 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
13.09 - 14.09
już od 406 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Ocean View Hotel
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Ocean View Hotel
star 4

Emiraty Arabskie: Dubaj
Ocena hotelu Ocean View Hotel:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Ocean View Hotel:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 05 grudnia 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 13 września 2023

Hotel Ocean View Hotel w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • w pobliżu Beach Mall Dubai Marina, bus do najpopularniejszych centrów handlowych w cenie
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska Ras al Khaimah ok. 140 min

polozenie

  • w pobliżu Beach Mall Dubai Marina, bus do najpopularniejszych centrów handlowych w cenie
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska Ras al Khaimah ok. 140 min

plaza

  • blisko piaszczystej plaży i najsłynniejszej promenady w Dubaju, codzienny (z wyjątkiem piątków), darmowy transfer na plażę w Jebel Ali Golf Resort
  • leżaki za opłatą
  • parasole za opłatą
  • ręczniki w cenie

Wyposażenie

  • recepcja
  • Wi-Fi: w miejscach ogólnodostępnych, w cenie
  • fryzjer
  • sklep z pamiątkami
  • sale konferencyjne

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

342

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • podatek turystyczny płatny na miejscu 20 AED/pokój/noc
  • wymagany depozyt min. 500 AED/pokój/pobyt 
  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 2
  • basen zewnętrzny: ok. 238 m2, gł. ok. 1,2 m
  • basen dla dzieci: ok. 18,92 m2, gł. ok. 0,45 m
  • leżaki i parasole: przy basenie, w cenie
  • ręczniki: w cenie
  • Dla dzieci

    • basen dla dzieci: ok. 18,92 m2, gł. ok. 0,45 m
    • plac zabaw
    • klub dla dzieci "Cool Zone": 3-12 lat
    • klub dla nastolatków "Chill Zone": 8-16 lat, w JA Oasis Beach Tower
    • opieka dla dzieci: za opłatą
    • łóżeczko dziecięce: w cenie, w zależności od dostępności

    Sport i wellness

    W cenie
    • siłownia
    Płatne
    • spa
    • sauna

    Pokoje

    Pokój 2-osobowy Superior z widokiem na morze DZM2
    • 1-4 os.
    • ok. 36 m2
    • widok na morze
    • pokoje typu DZM2 mieszczą się na piętrach 15.-20.
    • klimatyzacja
    • zestaw do przygotowywania kawy i herbaty
    • TV sat.
    • Wi-Fi
    • telefon
    • sejf: w cenie
    • minibar: za opłatą
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • szlafroki
    • kapcie
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
    • 1-4 os.
    • ok. 36 m2
    • widok na morze
    • pokoje typu DZM1 mieszczą się na piętrach 5.-14.
    • klimatyzacja
    • zestaw do przygotowywania kawy i herbaty
    • TV sat.
    • Wi-Fi
    • telefon
    • sejf
    • minibar: za opłatą
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • szlafroki
    • kapcie
    • suszarka do włosów
    • balkon

    Wyżywienie

    Dwa posiłki
    • śniadanie: w formie bufetu
    • do wyboru obiad lub kolacja
    Śniadania
    • w formie bufetu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 3
  • restauracja Le Rivage: rodzaj kuchni: międzynarodowa
  • restauracja The Deck: rodzaj kuchni: międzynarodowa, przy basenie zewnętrznym
  • restauracja Sehr Al Bahar: rodzaj kuchni: śródziemnomorska, arabska, przy basenie zewnętrznym, otwarta sezonowo

  • bary i inne: 4
  • coffee shop Caffe Via
  • pub sportowy Girders
  • pub Girders Garden: dania grillowane, otwarty sezonowo
  • Tribeca Kitchen + Bar: rodzaj kuchni: lokalne dania organiczne, w ofercie firmy zewnętrznej, otwarta w weekendy
  • Dodatkowe informacje Podczas ramadanu, świętego miesiąca postu muzułmanów, pobyt w hotelach może wiązać się z ograniczeniami w usługach hotelowych. Może to dotyczyć wymogu jedzenia w zamkniętych pomieszczeniach oraz ograniczenia programu rozrywkowego w hotelu. Ramadan przypada na okres od 24 kwietnia do 23 maja 2020 roku.

    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka R

    Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Zjednoczone Emiraty Arabskie /

    Opis oferty:

    Nazwa hotelu to jednocześnie jego największy atut – zachwycający, bajkowy widok na Zatokę Perską i morze z widoczną w oddali słynną, sztucznie usypaną wyspą. Atrakcyjnie położony przy gwarnej promenadzie, w modnej dzielnicy i jednocześnie w centrum Dubaju, swoją wyjątkową, międzynarodową atmosferą przyciąga turystów z całego świata. Stylowy, już od wejścia zachwyca designerskim lobby, nowocześnie urządzonymi pokojami, wszystkimi z widokiem na turkusowe morze, a na zewnątrz basenem infinity. Tylko parę kroków dzieli hotel od piaszczystej plaży, świetnej zarówno na relaks na leżaku, jak i wodne aktywności.

    POŁOŻENIE:

    w DUBAJU, w słynnej dzielnicy Dubai Marina, przy bulwarze The Walk ze sklepami i restauracjami; ok. 35 km od lotniska w Dubaju; przystanek autobusowy ok. 450 m od hotelu.

    PLAŻA:

    Marina, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 130 m od hotelu, dojście ścieżką, parasole i leżaki płatne.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, nowoczesny i stylowy, zbudowany w 2012 r., regularnie odnawiany, 346 pokoi, 3 budynki, do 24 pięter, 4 windy, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja Le Rivage - dania w formie bufetu lub á la carte, kuchnia międzynarodowa, 2 restauracje á la carte: Motorino Pizzeria – kuchnia włoska, IL Motto – kuchnia międzynarodowa, 2 bary, w tym przy basenie; room-service, usługa konsjerża, punkt wymiany walut, sklep, parking; 3 sale konferencyjne; bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: opiekunka do dziecka, lekarz na wezwanie, usługa prania/prasowania; udogodnienia dla osób z niepełnosprawnościami; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 2 dostawek dla dzieci), ok. 39 m2, klimatyzowany, nowoczesny, łazienka (wanna z prysznicem, wc; suszarka, zestaw kosmetyków), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, sejf, minibar (płatny wg konsumpcji); balkon (stolik i krzesełka), widok na morze;

    superior:

    2-os. (możliwość 2 dostawek dla dzieci), ok. 39 m2, na piętrach od 15. do 20., wyposażenie jak w pokoju standardowym; balkon (stolik i krzesełka), widok na morze; pokój superior za dopłatą;

    club:

    2-os. (możliwość 2 dostawek dla dzieci), ok. 39 m2, wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo: możliwość korzystania z usług ekskluzywnej strefy Coral Lounge na 24. piętrze: drink powitalny po przyjeździe, śniadania (6.30-23.00), przekąski (3.00-17.00), bezpłatna herbata, kawa, woda, soki i napoje bezalkoholowe (24h), happy hour – kanapki, wybrane napoje bezalkoholowe i alkoholowe (18.00-20.00) w Coral Bar, bezpłatny dostęp do sali konferencyjnej (do 1 godz.), usługa prasowania (do 3 ubrań dziennie); balkon (stolik i krzesełka), widok na morze; pokój club za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen infinity na tarasie, podgrzewany, nieregularny kształt, słodka woda, brodzik, słodka woda, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki; miniklub (4-12 lat), plac zabaw dla dzieci; centrum fitness, sauna, jacuzzi; za opłatą: kort tenisowy, centrum spa: łaźnia parowa, masaże, zabiegi kosmetyczne.

    KONTAKT:

    00971/48145599, www.jaresortshotels.com

    GRATIS:

    - Wi-Fi - parking


    Coral Travel

    Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Dubai Hotel należący do luksusowej sieci JA RESORTS & HOTELS. Położony przy znanej miejskiej promenady The Walk. Na terenie znajdziemy odkryty basen z widokiem na morze, centrum SPA i kilka restauracji tematycznych. Na najmłodszych czeka mini klub z programem animacyjnym i brodzik na świeżym powietrzu. Idealna oferta dla osób, które chcą odpocząć na plaży lub zrobić zakupy w pobliskich butikach.

    kategoria hotelu

    4*

    kategoria lokalna hotelu

    BRAK

    opis hotelu

    Na terenie znajduje się całodobowa recepcja, przestronne lobby, basen, 4 restauracje, 4 bary, room service (24h), centrum konferencyjne, pralnia (płatna), sklepy, kantor, wypożyczalnia limuzyn, parking.

    internet

    Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach bezpłatne

    plaża

    w bliskiej odległości znajduje się publiczna plaża. Serwis - płatny.

    pokoje

    Wyposażone w indywidualnie sterowaną klimatyzację, łazienkę (WC, wanna, prysznic, suszarka do włosów, waga), TV, telefon, mini bar, sejf, radio, płaszcze kąpielowe, kapcie, balkon. Typy pokoi: na terenie hotelu: pokoje sea view (sypialnia z częścią wypoczynkową, widok na zatokę) , pokoje superior (sypialnia, widok na zatokę) , pokoje Club (sypialnia z częścią wypoczynkową, widok na zatokę, dostęp do specjalnej sekcji Club) , pokoje junior suite (dostęp do specjalnej sekcji Club, widok na zatokę) , pokoje (sypialnia, salon wypoczynkowy, 2 łazienki)

    Wyżywienie

    4 restauracje, 4 bary La Rivage - restauracja serwująca dania w formie bufetu, Fogo Vivo - restauracja serwująca dania kuchni brazylijskiej, Gireds Sport's Bar - kuchnia międzynarodowa, Girders Garden - kuchnia międzynarodowa, Bary serwujące napoje: Caffe Via, The Deck, Coral Lounge, The Whistler

    śniadanie

    Formuła zawiera: śniadanie , wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

    śniadanie i obiadokolacja

    Formuła zawiera: śniadanie, obiadokolacja , wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

    z myślą o dzieciach

    brodziki, mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, opiekunka (płatna i na życzenie)

    w cenie

    muzyka na żywo, wieczory tematyczne

    płatne

    centrum SPA , centrum fitness

    dodatkowe informacje

    W hotelu znajduje się specjalna oferta Club i pakiet świadczeń - Executive Lounge.- dostęp do sekcji VIP znajdującej się na 24. piętrze mają jedynie Goście zamieszkujący wyznaczone pokoje.- indywidualne za- i wymeldowanie- koktajl powitalny- śniadanie serwowane w sekcji VIP- podwieczorek- przekąski i wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane przed kolacja w sekcji VIP- bezpłatny dostęp do prasy (lokalna i w języku angielskim)- Bezpłatny internet- Serwis przygotowujący łóżka przed snem

    Aktualizacja opisu

    21.03.2017 11:47

    usługi dostępne w hotelu

    Wi-Fi SPA Mini Klub Serwis plażowy


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    5*Zjednoczone Emiraty Arabskie/Dubaj

    Kategoryzacja hotelu

    - kategoria lokalna 5*- kategoria Exim Tours 5*

    Położenie

    - ok. 100 metrów od plaży JBR- położony w Dubai Marina- ok. 6 km od palmy Jumeirah- ok. 25km od Burj Khalifa- ok. 35km od lotniska w Dubaju

    Plaża

    - szeroka, piaszczysta- leżaki i parasole za dodatkową opłatą

    Pokoje

    Pokój Standardowy- powierzchnia ok. 39m2- TV Sat, internet Wi-Fi- sejf i mini bar (płatne)- zestaw do parzenia kawy/herbaty- łazienka (WC, wanna/prysznic)- balkon/tarasPokój Superior- stylowo urządzony, wyposażony podobnie jak pokój standardowy- usytuowany na wyższych piętrach

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne- basen- leżaki i parasole- siłowniaPłatne- salon SPA - jacuzzi, sauna

    Dla dzieci

    - brodzik- mini club- plac zabaw

    Wyżywienie

    BB: śniadanie w formie bufetu.HB: śniadanie w formie bufetu i obiad lub kolacja (do wyboru) w formie bufetu. Napoje do obiadu/kolacji dodatkowo płatne.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna- restauracja a'la carte włoska- pizzeria- bar główny- bar przy basenie

    Dodatkowe informacje

    - obiekt otwarty w 2012r, dysponuje 346 pokojami- Wi-Fi w częściach wspólnych (bezpłatny)- www.jaresortshotels.com

    UWAGA

    W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeInformujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeW przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacje

    Uwagi

    Wszystkie hotele w Dubaju przy zakwaterowaniu pobierają od gości DEPOZYT. Wysokość depozytu zależy od standardu hotelu, opcji wyżywienia. Kwota depozytu służyć ma pokryciu ewentualnych kosztów związanych z dodatkowymi usługami  typu mini bar itp. Depozyt pobierany jest w gotówce w Euro lub USD, może być także w formie zablokowanej kwoty na koncie bankowym lub karcie kredytowej. Depozyt zostaje zwrócony po rozliczeniu ewentualnych rachunków hotelowych.W Zjednoczonych Emiratach Arabskich obowiązuje podatek turystyczny, który jest pobierany od Klientów bezpośrednio w hotelu w momencie zakwaterowaniu lub wykwaterowania. Opłata jest lokalnej walucie za pokój/ za noc i jest uzależniona od standardu hotelu, w jakim Klienci mieszkają: 5* - 20 AED, 4* - 15 AED, 3*/2* - 10 AED.

    Bagaż

    Loty odbywają się samolotami rejsowymi:- na trasie Warszawa (WAW) - Dubaj (DXB) - Warszawa (WAW) liniami  Emirates Airlines, na pokładzie samolotu zapewniony jest bezpłatny catering. Cena zawiera bagaż podręczny 7 kg (56cm x 45cm x 25cm) oraz bagaż rejestrowany 15-30 kg (w zależności od taryfy)- na trasie Warszawa (WAW) - Dubaj (DXB) - Warszawa (WAW) liniami liniami Fly Dubai, na pokładzie samolotu dostępny jest bezpłatny ciepły posiłek, pozostały catering i napoje płatne. Cena zawiera bagaż podręczny 7 kg (56cm x 45cm x 25cm) oraz bagaż rejestrowany 20 kg.- na trasie Kraków (KRK) - Dubaj (DXB) - Kraków (KRK) liniami Fly Dubai, na pokładzie samolotu dostępny jest bezpłatny ciepły posiłek, pozostały catering i napoje płatne. Cena zawiera bagaż podręczny 7 kg (56cm x 45cm x 25cm) oraz bagaż rejestrowany 20 kg.- na trasie Katowice (KTW) - Abu Dhabi (AUH) - Katowice (KTW) liniami Wizz Air,, na pokładzie samolotu dostępny jest płatny catering. Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20).Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 200zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  450 PLN ( wyloty do 30.11)/ 640 PLN ( wyloty od 01.12-13.01, 01.04-18.04)/ 450 PLN (wyloty od 14.01-31.03 )- 32 kg -  590 PLN ( wyloty do 30.11)/ 750 PLN ( wyloty od 01.12-13.01)/ 590 PLN (wyloty od 14.01-31.03)/ 590 PLN (wyloty 01.04-18.04)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa- na trasie Kraków (KRK) - Abu Dhabi (AUH) - Kraków (KRK) liniami Wizz Air, na pokładzie samolotu dostępny jest płatny catering. Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20).Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 120zł/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  280 PLN ( wyloty do 30.11)/ 340 PLN ( wyloty od 01.12-13.01, 01.04-18.04)/ 280 PLN (wyloty od 14.01-31.03 )- 32 kg -  400 PLN ( wyloty do 30.11)/ 450 PLN ( wyloty od 01.12-13.01)/ 400 PLN (wyloty od 14.01-31.03)/ 590 PLN (wyloty 01.04-18.04)Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa- na trasie Warszawa - Dubaj (DXB) (LOT - samolot rejsowy)Cena zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12),Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 23 kg - 520 PLNUwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa 

    opis kraju

    ZJEDNOCZONE EMIRATY ARABSKIEZjednoczone Emiraty Arabskie to miejsce, które zachwyca swym rozmachem i bogactwem, onieśmiela monumentalnymi, nowoczesnymi budynkami i przyciąga orientalnym klimatem. Tętniące życiem miasta i zadbane plaże kontrastują z surowością piasków pustyni, tworząc niezwykły, baśniowy krajobraz.Zjednoczone Emiraty Arabskie to państwo leżące na północno-wschodnim krańcu Półwyspu Arabskiego, obmywane przez dwie zatoki akwenu Morza Arabskiego: Zatokę Perską i Omańską. Ten arabski kraj sąsiadujący z Omanem i Arabią Saudyjską może się pochwalić ponad 700-kilometrową linią brzegową. Przybrzeżne wody zachwycają bogactwem urokliwych wysepek oraz baśniową podwodną fauną i florą. Zjednoczone Emiraty Arabskie powstały w wyniku zjednoczenia w 1971 roku sześciu państw: Abu Zabi, Dubaju, Szardży, Adżmanu, Umm al-Kajwajnu, Ras al-Chajmy i Fudżajry, które od tego momentu stały się emiratami. Niesamowicie prężny rozwój kraju trwa nieustannie od połowy XX wieku, kiedy to na jego terenie odkryto ogromne złoża ropy naftowej.ZEA to symbol niewyobrażalnego luksusu jego wizytówkami są sięgające nieba szklane budynki, ogromne centra handlowe, nowoczesne hotele oraz piękne i niezwykle zadbane plaże. Bardzo ciekawe pod względem estetycznym są sztuczne wyspy, przybierające niecodzienne kształty. Przykładem są Wyspy Palmowe zespół trzech największych sztucznych wysp na świecie. Jednym z głównych atutów tego regionu są piaszczyste plaże z łagodnym zejściem do wody. Najatrakcyjniejsze odcinki wybrzeża to: Saadiyat oraz Corniche, a także Kite Beach, Park Al Mamzar i Marina Beach.Stolicą Zjednoczonych Emiratów Arabskich jest onieśmielające Abu Dhabi - miejsce styku nowoczesności z lokalnym folklorem i tradycjami. To właśnie tutaj można podziwiać majestatyczne zabytki i budowle kultury islamskiej w sąsiedztwie licznych, imponujących drapaczy chmur.Kultura i zwyczajeZjednoczone Emiraty Arabskie są państwem wielonarodowościowym. Ocenia się, że rdzenni obywatele tego kraju stanowią jedynie niewiele ponad 20 % całej populacji. Największymi mniejszościami narodowymi są imigranci z Egiptu, Jordanii, Jemenu, Libanu, Syrii, Pakistanu oraz Indii. Pod względem kultury i zwyczajów jest to miejsce niezwykle różnorodne i pod wieloma względami unikatowe.Zdecydowana większość mieszkańców ZEA (niemal 80 %) to wyznawcy islamu. Najliczniejszą mniejszością religijną są chrześcijanie (katolicy, prawosławni i protestanci). Teren Emiratów zamieszkuje również duży odsetek wyznawców buddyzmu i hinduizmu. Mimo dużego zróżnicowania religijnego i poszanowania dla innych wierzeń Zjednoczone Emiraty Arabskie są państwem muzułmańskim, a zasady Koranu są tutaj ściśle przestrzegane. Na terenie całego kraju sprzedaż alkoholu jest dozwolona jedynie w jednej miejscowości Umm al-Kuwajn.Językiem urzędowym w ZEA jest język arabski. Oprócz tego w wielu miejscowościach bez problemu można porozumieć się po angielsku czy persku. W stałym użyciu są również języki z grupy indoaryjskiej, takie jak urdu oraz hindi.Kobieta w Zjednoczonych Emiratach Arabskich powinna ubierać się konserwatywnie, co tyczy się również turystek. Należy pamiętać, że ZEA to kraj muzułmański, dlatego odpowiednia odzież stanowi również wyraz szacunku dla jego rodowitych mieszkańców. Kultura w Zjednoczonych Emiratach Arabskich wymaga także odpowiedniego stroju w meczetach powinien on zakrywać nogi oraz ramiona. KuchniaKosztowanie kuchni arabskiej to niezapomniana podróż po różnorodnych, orientalnych smakach, będących mieszanką wpływów z niemal wszystkich krajów Bliskiego Wschodu. Podstawą większości dań w Zjednoczonych Emiratach Arabskich są świeże warzywa i owoce, aromatyczne zioła i przyprawy, a niekiedy również sery, ryż lub ryby. Potrawy mięsne podawane są dosyć rzadko, najpopularniejsze mięsa to jagnięcina, baranina oraz mięso wielbłądzie. Emiratczycy najczęściej wybierają posiłki kuchni arabskiej, takie jak: sałatka tabbuleh na bazie kaszy kuskus i pomidorów, roladki z baraniny zwane koftami oraz pasta hummus. Ciekawymi pozycjami są również: ryż z dodatkiem orzechów i rodzynek (często wybierany na pierwszy posiłek dnia), chassif, czyli ryba suszona na słońcu czy mięsny mensaf. Sekretem niezwykłego smaku i aromatu tutejszych potraw są orientalne przyprawy, takie jak: kardamon, goździk, imbir, szafran czy cynamon.Dla aktywnychZjednoczone Emiraty Arabskie to szerokie wybrzeża pełne zadbanych plaż o miękkim, białym piasku i łagodnym zejściu do krystalicznie czystej wody. Są to idealne warunki do uprawiania wszelkich sportów wodnych, np. kitesurfingu, windsurfingu, nurkowania i snorkelingu. Podwodne przestrzenie kryją niezwykłe bogactwo różnorodnych gatunków podwodnej fauny i flory najciekawszymi okazami w tym regionie są rekiny wielorybie, żółwie, skrzydlice, mureny oraz węże morskie. Wspaniałą rozrywką dla całej rodziny w Zjednoczonych Emiratach Arabskich będzie wycieczka do jednego z licznych aquaparków bądź parków rozrywki, takich jak Wild Wadi Water Park, Yas Water World, Aquaventure oraz Ice Land Water Park.Co warto kupić?Jedną z najpopularniejszych pamiątek są szklane miniatury odwzorowujące popularne monumentalne budynki leżące na terenie kraju, np. Burj Dubai czy Burh Al Arab. Lokalne przyprawy, nietuzinkowe perfumy i aromatyczna kawa pozwolą przenieść odrobinę orientalnego charakteru do naszego domu i na długo zapamiętać niezwykłe wakacje w Zjednoczonych Emiratach Arabskich. Warto również skusić się na piękne, barwne chusty lub złotą biżuterię wyrabianą przez lokalnych rzemieślników.PogodaZjednoczone Emiraty Arabskie to kraj wiecznego słońca, w którym temperatura w ciągu dnia nigdy nie spada poniżej 20, a niebo jest niemal zawsze bezchmurne. Od maja do września temperatura powietrza przekracza 40. Zatem kiedy najlepiej jechać do Zjednoczonych Emiratów Arabskich? Wakacje najlepiej zaplanować między listopadem a marcem, wtedy temperatury są najprzyjemniejsze, a woda jest tak samo ciepła jak powietrze, co pozwala na komfortowe kąpiele.Przydatne zwrotyTak - ajłaNie - laDzień dobry - sabah alhejr, odpowiedź: sabah anur Do widzenia - masalama Przepraszam - ana esif (do mężczyzny), ana esfa (do kobiety)Przepraszam (zadając pytanie) - leusamacht (do mężczyzny), leusamachti (do kobiety) Proszę - itfaddal (do mężczyzny), itfaddali (do kobiety) Dziękuję - szukran. Dlaczego Zjednoczone Emiraty Arabskie?Zjednoczone Emiraty Arabskie to miejsce pełne kontrastów - nowoczesności i tradycji, surowych, pustynnych krajobrazów i pełnych życia nadmorskich oaz oraz niespotykanej fuzji kulturalnej państw kontynentu azjatyckiego. Wakacje w Abu Dabhi, Dubaju, Fujairah czy Ras al Khaimah gwarantują perfekcyjną pogodę i udany wypoczynek. Kurorty turystyczne nad Zatoką Perską to idealny cel wakacyjny zarówno dla wielbicieli słodkiego lenistwa i kąpieli słonecznych, jak i aktywnego wypoczynku. Na stronie Exim Tours każdego dnia pojawiają się ciekawe oferty wyjazdów do Zjednoczonych Emiratów Arabskich w bardzo atrakcyjnych cenach. Wśród niezwykle bogatej oferty bez problemu znajdziemy hotele o różnorodnym standardzie - zarówno te ekonomiczne, jak i najbardziej ekskluzywne. W praktycznie każdym ośrodku można się cieszyć licznymi udogodnieniami, takimi jak: restauracje, SPA, baseny czy siłownie. W cenie wyjazdu znajduje się również dostęp do sieci wi-fi oraz wyżywienie w wybranym pakiecie. Najbardziej atrakcyjne propozycje urlopu pojawiają się z dużym wyprzedzeniem - warto skorzystać z przedsezonowych promocji i cieszyć się niezapomnianymi wakacjami w najlepszej cenie.Informacje praktyczneWymagane dokumenty: Obywatele polscy, niezależnie od celu przyjazdu, podlegają obowiązkowi wizowemu. Od 22 marca 2014 r. obywatele polscy otrzymują wizy wjazdowe na przejściach granicznych bez konieczności uzyskania wcześniejszej promesy. Niezbędne jest posiadanie paszportu ważnego co najmniej 6 miesięcy od daty wjazdu. Zmiana ta nie oznacza zniesienia obowiązku wizowego, lecz wprowadzenie ułatwienia polegającego na możliwości uzyskania pieczęci zezwalającej na wjazd do ZEA na


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Orka

    Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    EMIRATY ARABSKIE, DUBAJ

    Położenie

    4 * Ocean View Hotel swą popularność zapewnia doskonałej lokalizacji na plaży Jumeirah i przy popularnej promenadzie "The Walk". Hotel zapewnia doskonałe połączenie wypoczynku ze względu na bliskość plaży jak i bliskiej odległości do stacji metra. Kilka kroków znajduje sie przystanek autobusowy, z którego kursują tzw shuttle bus do różnych centrów handlowych i do jego siostrzanego hotelu JA Jebel Ali Beach Hotel. Czas podróży na lotnisko wynosi ok 30 minut. (30km)

    Hotel

    JA Ocean View oferuje pokoje urządzone w jasnych kolorach. Sześć restauracji i barów m.in. służąc "Le Rivage", która serwuje międzynarodowe specjały w formie bufetu. Piękny basen z którego rozciaga się wspaniały widok na morze,mini-klub dla dzieci (4-12 lat). Nastolatki mogą korzystać z Klubu Oasis Beach Tower (8-16 lat). Salon kosmetyczny uzupełnia ofertę hotelową.

    Zakwaterowanie

    338 pokoi. Hotel oferuje pokoje z widokiem na morze (36 m2) wyposażone w łazienkę z prysznicem, WC, suszarkę do włosów, szlafrok, telefon, telewizor LCD, WiFi, minibar, sejf oraz balkon z widokiem na Zatokę Perską i "Palm Jumeirah ". Pokoje typu superior z widokiem na morze (ok 39 m kw) są bardziej przestronne, ale wyposażone w ten sam sposób.

    Wyżywienie

    śniadania w formie bufetu, możliwość dopłaty do niepełnego wyżywienia, które obejmuje również obiadokolację w formie bufetu lub a la carte.

    Rozrywka i sport

    Wellness, jacuzzi, sauna, łaźnia parowa,centrum fitness, zabiegi spa za dodatkową opłatą

    * UWAGA!

    Niniejsza oferta wymaga potwierdzenia po dokonaniu wpłaty. Organizator potwierdza lub anuluje założoną rezerwację w ciągu 24 h (tylko w dni robocze pon-pt 10-18). Bez wniesionych opłat nie będzie możliwe potwierdzenie imprezy. W przypadku braku potwierdzenia ze strony organizatora zwrot 100% wpłaty.

    * CENA PRZELOTU

    Cena przelotu została podana w najniższej taryfie obowiązującej na przelot w okresie ważności powyższej taryfy. W przypadku braku dostępności tej taryfy cena zostanie skalkulowana ponownie. Gdy Klient nie zdecyduje się na dopłatę do potwierdzonej taryfy w wyższej cenie, rezerwacja zostanie anulowana bez kosztowo. UWAGA ! Na wyloty w okresie Swiat Bozego Narodzenia, Nowego Roku, Swiat Wielkanocnych oraz "wysokiego sezonu" obowiazuje doplata do biletu lotniczego według taryf danej lini lotniczej.

    * KURS

    Cena skalkulowana zgodnie z kursem 1 EUR = 3,95 PLN. W przypadku zmiany kursu cena zostanie skalkulowana ponownie.

    * WARUNKI PRZEWOZU

    Każdy uczestnik wyjazdu ma obowiązek zapoznać się z warunkami podróży i przewozu danego przewoźnika. Dotyczy to w szczególności kobiet w ciąży, osób podróżujących z gipsem, osób z niestandardowym bagażem.

    * ANULACJE, ZMIANY BILETU

    Przy anulacji, zmianach biletów obowiązują ogólne warunki przewozu przewoźnika. Cena biletu w bezzwrotnych, promocyjnych taryfach są wykluczone ze zwrotu wg. kosztów rezygnacji z imprezy organizowanej przez Orka Travel Sp. z o.o.

    * PRZELOT

    przeloty organizowane są liniami rejsowymi, minimalnie z 1 przesiadką w jednym z europejskich portów lotniczych, więc dla każdego Klienta bilet wyszukiwany jest indywidualnie. Rozkład lotów, miejsca przesiadek i linie lotnicze, znane są dopiero po wyszukaniu lotu. Uwzględniamy wszelkie niestandardowe życzenia Klientów dotyczące podróży. Bierzemy pod uwagę preferencje Klienta dotyczące miejsca wylotu, ilości przesiadek, wykluczenia z propozycji np. danych linii lotniczych lub bierzemy do kalkulacji konkretną linię, którą Klient chce podróżować). Zaznaczamy, że mają one wpływ na kształtowanie się ceny za przelot.

    * REZYDENT

    impreza bez opieki polskojęzycznego opiekuna i rezydenta, na miejscu jest anglojęzyczny lub niemieckojęzyczny przedstawiciel lokalnego biura kontrahenta.

    * WIZY

    Obywatele RP wjeżdżający na terytorium Zjednoczonych Emiratów Arabskich zobowiązani są do posiadania wizy wjazdowej. Wizy udzielane są na podstawie promesy uzyskiwanej przez uprawniony podmiot (osoba fizyczna - obywatel ZEA, lub instytucja - hotel, biuro podróży, przedstawicielstwo linii lotniczych) w Urzędzie Imigracyjnym. Na podstawie promesy wizowej na lotnisku w Dubaju wydawana jest wiza. UWAGA! W paszportach osób wjeżdżających na terytorium Zjednoczonych Emiratów Arabskich nie mogą znajdować się wizy wjazdowe do Izraela lub ślady pobytu w tym kraju. Wymagane jest okazanie biletu powrotnego oraz dysponowanie odpowiednimi na czas pobytu środkami finansowymi (ok. 100 USD/ na dzień). Wymagane dokumenty przy wyrobieniu wizy - kolorowy skan paszportu stron ze zdjęciem, kolorowy skan zdjęcia, (3,5x4,5), kopia biletu lotniczego, wskazanie planowanego miejsca pobytu. Koszt wizy - 649 PLN (w przypadku posiadania biletu linii Emirates Airlines - 290 PLN - wiza 96 godzinna, 390 PLN - wiza 30 dniowa, 1490 PLN- wiza 90 dniowa, czas oczekiwania 7 dni roboczych). Koszt wiz dla osób lądujących w Abu Dhabi jest o 100 USD wyższy. Koszt wiz dla samotnie podróżujących kobiet jest o 100 USD wyższy. Wymagana ważność paszportu - 6 miesięcy od daty przylotu do kraju. Promesa ważna jest na 60 dni od daty wydania, umożliwia jednokrotne przekroczenie granicy i przebywanie na terenie Emiratów Arabskich przez okres nie dłuższy niż 30 dni, przebywanie dłużej grozi sankcjami prawnymi.

    * SZCZEPIENIA

    Światowa Organizacja Zdrowia zaleca szczepienia przeciwko - błonicy, tężcowi, durowi brzusznemu, żółtaczce typu A i B

    * PLACÓWKI DYPLOMATYCZNE

    Najbliższa placówka dyplomatyczna ZEA znajduje się w Niemczech. Ambasada Zjednoczonych Emiratów Arabskich Hiroshimastrasse 18-20 D-10785 Berlin, Niemcy Telefon: 0049 30 51 65 16 Faks: 0049 30 51 65 19 00

    * PLACÓWKI DYPLOMATYCZNE RP Ambasada RP w Abu Dhabi Intersection of Delma Street (13th Street) and Karama Street (24th Street) P.O. Box 2334 Abu Dhabi, United Arab Emirates Telefon

    (00-971 2) 44 65 200 Faks: (00-971 2) 44 62 967 E-mail: abudhabi.amb.sekretariat@msz.gov.pl

    KOD

    DXB4OCEAN


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
    Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

    Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

    Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.


    Dertour Polska

    Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Nazwa obiektu

    JA Ocean View Hotel

    Kategoria

    *****

    Miejscowość

    Dubaj

    Region

    Jumeirah Beach

    Kod

    DXB50104 VA

    Liczba pokoi

    342

    Zalety

    Super oferta dla wczesnych rezerwacji.

    Położenie

    Przy promenadzie The Walk, zachęcającej do spacerów z licznymi restauracjami, kawiarniami i sklepami, dysponuje nowo wybudowanym, centrum handlowo-rozrywkowym na otwartym planie. W drugim rzędzie do plaży Jumeirah. Ok. 25 km od Burj Khalifa. Lotnisko docelowe Dubaj ok. 30 km. Codziennie autobus hotelowy do centrów handlowych, Gold i Spice Souk oraz siostrzanych hoteli 'The Resort, Jebel Ali Beach', gdzie można korzystać z prywatnej plaży tych ośrodków (z wyjątkiem piątków).

    Opis

    Nowoczesny hotel wypoczynkowy z 7 restauracjami i barami w tym śródziemnomorską restauracją bufetową 'Le Rivage' serwującą przysmaki z całego świata. Ponadto hotel oferuje włoską 'Caffé Via' w holu, bar na 25 piętrze i bar sportowy 'Girders', który jest popularnym miejscem spotkań zwłaszcza w godzinach wieczornych. Basen z oddzielnym brodzikiem dla dzieci i barem na 3 piętrze z widokiem na Zatokę Perską zachęcają do relaksu i opalania. Do dyspozycji są leżaki i parasole, z tego miejsca jest bezpośredni dostęp windą do publicznego odcinka plaży. Dodatkowo hotel dysponuje klubem dziecięcym 'CoolZone' (3-12 lat), jacuzzi, sauną, łaźnią parową, spa z 4 gabinetami zabiegowymi, salonem kosmetycznym, sklepem z pamiątkami i WLAN w całym hotelu.

    Wyżywienie

    W cenie obfity bufet śniadaniowy. Przy rezerwacji z 2 posiłkami dziennie (H) obiad lub kolacja w formie bufetu w restauracji Le Rivage (obiad a la carte). Przy rezerwacji z 3 posiłkami dziennie (V) w cenie obiad i kolacja w formie bufetu (obiad a la carte) w restauracji 'Le Rivage'. Przy korzystaniu z innych restauracji hotelu, wliczony w cenę pakiet żywieniowy, będzie częściowo rozliczony. Obowiązkowa uroczysta kolacja w dniu 31.12.

    Pokój typ 1

    Sea View = ok. 36-39 m kw., na 5 -14 piętrze, urządzone nowocześnie i w jasnych kolorach, z łazienką / WC, suszarką do włosów, szlafrokiem, kapciami, TV, WLAN, minibarem, sejfem, zestawem do parzenia kawy i herbaty, klimatyzacją i balkonem z widokiem na Zatokę Perską.

    Pokój typ 2

    Superior Sea View = ok. 36-39 m kw. jak Sea View, na 15-20 piętrze.

    Pokój typ 3

    Club Sea View = ok. 36-39 m kw. jak Sea View, na 21-25 piętrze. W cenie usługi klubu Coral -- śniadanie w salonie (godz. 6.30-11) lub w restauracji, w salonie Coral Lounge na 24 piętrze w ciągu dnia herbata, kawa i napoje bezalkoholowe, popołudniowa herbata (15-17), wybrane napoje alkoholowe, a wieczorem kanapki (18-20) i WLAN. Po godz. 18 w salonie nie mogą przebywać dzieci poniżej 12 roku życia.

    Pokój typ 4

    Sea View Junior Suite = ok. 55 m kw. jak Sea View na 21-23 piętrze i bardziej przestronne. W cenie usługi klubu Coral, patrz Club Sea View.

    Pokój typ 5

    Family One Bedroom Suite = ok. 75 m kw. jak Sea View, na 6-25 piętrze, z oddzielnym salonem i sypialnią, łazienką / WC, oddzielnym prysznicem ze strumieniem deszczowym, WC dla gości, 2 TV i 2 balkonami.

    Sport, rozrywka, wellness

    W cenie - siłownia.

    Warto wiedzieć

    W cenie codziennie woda mineralna w pokoju. Zakres świadczeń może się różnić w zależności od sezonu. Lokalny podatek noclegowy (bedtax) do zapłaty na miejscu.

    Transfery

    Możliwość rezerwacji transferu z/na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    RP018102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

    Nekera

    Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    ZJEDNOCZONE_EMIRATY_ARABSKIE

    Położenie

    w sąsiedztwie Dubai Marina, bezpośrednio przy słynnej promenadzie The Walk ze sklepami, restauracjami i kawiarniami. Transfer z lotniska w Dubaju ok. 45 minut.

    Plaża

    piaszczysta plaża Jumeirah.

    Wyposażenie

    hotel o minimalistycznej architekturze i wystroju dysponuje łącznie 342 pokojami położonymi w 25-piętrowym budynku głównym. Wspaniałe lobby z recepcją, 4 restauracje, 2 bary. Bezpłatny shuttle bus do hotelu JA Jebel Ali Golf Resort i do licznych centrów handlowych wliczony w cenę. Na zewnątrz basen typu infinity oraz bar przy basenie.Goście mogą bezpłatnie korzystać z infrastruktury i plaży hotelu JA Jebel Golf Resorts.

    Wyżywienie

    ze śniadaniem lub dwoma posiłkami: posiłki w formie bufetu. W przypadku rezerwacji dwóch posiłków możliwość spożywania kolacji tematycznych w sąsiednim hotelu JA Oasis Beach Towers.

    Internet

    WiFi bez opłaty.

    Zakwaterowanie

    nowoczesne i komfortowe pokoje z widokiem na morze ok. 36 m kw., położone na 5 -14 piętrze, klimatyzacja, TV sat, internet, wanna z prysznicem, WC, bidet, szlafroki. Balkon. Pokoje superior z widokiem na morze ok. 39 m kw., położone na 15-20 piętrze; poza tym wyposażone jak pokoje z widokiem na morze. Pokoje klubowe z widokiem na morze ok. 36-39 m kw., położone na najwyższych piętrach budynku z dostępem do Coral Lounge. Junior suity z widokiem na morze: ok. 55 m kw., położone na najwyższych piętrach budynku, dodatkowo wanna z hydromasażem oraz oddzielny prysznic; poza tym wyposażone jak pokoje z widokiem na morze. Pokoje rodzinne z widokiem na morze: ok. 75 m kw.

    Sport i wellness

    siłownia, łaźnia parowa, sauna, whirlpool. Za opłatą nowoczesne centrum wellness & spa z zabiegami na ciało i masaże.

    Dzieci

    oddzielny brodzik dla dzieci, „Cool Kids Club Zone” dla dzieci w wieku 4-12 lat.

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIMWszystkie pobyty podlegają lokalnemu podatkowi miejskiemu. Koszt to ok. 10-20 AED za noc i pokój. Podatek miejski jest płacony przy zameldowaniu / lub wyjeździe bezpośrednio do hotelu / apartamentu. Należy pamiętać, że w Zjednoczonych Emiratach Arabskich niektóre obszary są stale rozwijane. Chociaż dokładamy wszelkich starań, aby zmniejszyć wpływ, niektóre prace mogą być widoczne lub słyszalne z hotelu. Polityka hotelu wymaga, aby każda osoba pochodzenia islamskiego/ muzułmańskiego,która chce dzielić pokój z inną osobą


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    Prima Holiday

    Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    Położony przy znanej miejskiej promenady The Walk. 

    PLAŻA

    w niedalekiej odległości od piaszczystej plaży i najsłynniejszej promenady w Dubaju, codzienny (z wyjątkiem piątków) transfer na prywatną plażę w JA Jebel Ali Beach Hotel. 

    HOTEL

    Oficjalna kategoria 5*Hotel należący do luksusowej sieci JA RESORTS & HOTELS.  Na terenie znajdziemy odkryty basen z widokiem na morze, centrum SPA i kilka restauracji tematycznych. Na najmłodszych czeka mini klub z programem animacyjnym i brodzik na świeżym powietrzu. Idealna oferta dla osób, które chcą odpocząć na plaży lub zrobić zakupy w pobliskich butikach.Hotel odznaczony nagroda Travellers' Choice 2021, która przyznawana jest obiektom, które stale zbierają świetne recenzje i należą do najlepszych 10% obiektów na stronie Tripadvisor. 

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Recepcja, lobby, Restauracje, bary, sala konferencyjna, sklep z pamiatkami, wi fi 

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    basen zewnętrzny (ok. 238 m2, gł. ok. 1,2 m) typu infinity (bez krawędzi), Spa i sauna (płatne), siłownia, salon fryzjerski,Dla dzieci: plac zabaw, klub, opiekunka 

    ZAKWATEROWANIE

    Liczna pokoi 342 Pokoje oferują wspaniałe widoki na Zatokę Perską pokoje w hotelu Ocean View Sea View są wspaniałą bazą wypadową do zwiedzania miasta i plaż Dubaju. Pokoje mają powierzchnię od 36 do 39 metrów kwadratowych i dostępne są pokoje łączone. Wszystkie pokoje, ktore mają widok na morze wyposażone są w luksusowe łóżko typu king-size lub 2 łóżka pojedyncze.UDOGODNIENIA1 szlafrok, 1 łóżko king-size lub 2 łóżka pojedyncze, 36 m2, budzik, łóżeczka dziecięce, balkon, wanna, szlafroki i kapcie, łazienka, przybory toaletowe, bezpłatna woda mineralna, codzienne sprzątanie, codzienne lokalne gazety, port danych, biurko i krzesło , Suszarka do włosów, Filmy w domu, Indywidualna klimatyzacja, Żelazko i deska do prasowania (na zamówienie), Telewizor LCD, Minibar, Menu poduszek, Radio, Dostępne łóżko składane, Sejf, Telewizja satelitarna, Widok na morze, Prysznic, Miejsce do siedzenia, Herbata i kawa Tworzenie udogodnień, telefon 

    WYŻYWIENIE

    BB - śniadania HB - śniadania i obiadokolacje. Napoje do obiadokolacji za opłatą. 

    INFORMACJE DODATKOWE

    https://www.jaresortshotels.com/dubai/ja-ocean-view-hotel 

    CENA

    Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, bagaż (limit bagażu według oferty przewożnika), wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego przedstawiciela, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG - uruchamiany w przypadku niewypłacalności touroperatora), Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP - uruchamiany w przypadku opóźnień w zwrotach przedpłat na skutek wystąpienia nieuniknionych i nadzwyczajnych okoliczności uniemożliwiających realizację imprezy turystycznej. Składka na TFP jest bezzwrotna nawet w przypadku rezygnacji Klienta z imprezy turystycznej), VAT.Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), oraz od 01.01.2021 analogiczą wyskość składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP): 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera -  dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji, chorób przewlekłych( ok. 68 PLN/os/tydz.), a także dodatkowego ubezpieczenie KL w okresie pandemii (w tym COVID-19 - KL do 20 000 EUR) / cena ok. 47.12 PLN/ os/tydz.) , wycieczek fakultatywnych.Taxa klimatyczna pobierana jest od Klientów przy zakwaterowaniu lub wykwaterowaniu w hotelach. Opłata pobierana jest za pokój/za noc i uzależniona jest od standardu hotelu:: 5* - 20 AED, 4* - 15 AED, 3*/2* - 10 AED.Hotele w Emiratach Arabskich pobierają zwrotny depozyt podczas meldowania się w hotelu. Depozyt ten wynosi ok. 300-600 AED za pokój w zależności od hotelu i może być zabezpieczony przez Gości kartą kredytową lub gotówką. Jest on pobierany jako zabezpieczenie na pokrycie kosztów dodatkowych podczas pobytu (tj. mini bar, internet etc.) i rozliczany w dniu wykwaterowania. Goście mogą poprosić o nie pobieranie depozytu i jednoczesne zamknięcie lub opróżnienie hotelowego mini baru.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

    WARUNKI WJAZDOWE

    Paszport musi być ważny minimum 6 miesięcy, nie może zawierać stempli izraelskich.Pasażerowie podrózujący z paszportm ukraińskim mogą zakupić wizę po przylocie do Emiratów.

    COVID-19

    Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z możliwymi trudnościami w powrocie do kraju, ograniczeniami w ruchu lotniczym, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.W związku z powyższym prosimy o bieżące śledzenie warunków wjazdowych do krajów odwiedzanych : https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych , jak również obostrzeń na polskiej granicy przy powrocie z wakacji https://www.strazgraniczna.pl/UWAGA!!Wszyscy pasażerowie podróżujący do Dubaju z dowolnego punktu wylotu (w tym z krajów GCC) muszą mieć ze sobą zaświadczenie o ujemnym wyniku testu PCR na obecność COVID-19 wykonanego nie wcześniej niż 72 godziny przed wylotem. Zaświadczenie musi dotyczyć testu przeprowadzanego metodą reakcji łańcuchowej polimerazy (PCR). Zaświadczenia dotyczące innych testów, w tym testu metodą przeciwciał oraz zestawów do wykonania w domu, nie są akceptowane w Dubaju. Aby się odprawić, podróżni muszą mieć ze sobą oficjalne, wydrukowane zaświadczenie w języku angielskim lub arabskim - wiadomości SMS i elektroniczne dokumenty nie są akceptowane. Zaświadczenia w innych językach są akceptowane, jeśli mogą być zatwierdzone w porcie wylotu.Uwaga! Pasażerowie przylatujący z Polski będą musieli poddać się kolejnemu testowi PCR na obecność COVID-19 po przylocie do Międzynarodowego Portu Lotniczego w Dubaju (test po przylocie jest bezpłatny) Dzieci poniżej 12. roku życia i pasażerowie ze średnim lub zaawansowanym stopniem niepełnosprawności nie muszą poddawać się testowi PCR na obecność COVID-19. Jednocześnie przypominamy o konieczności zapoznania się przed wylotem z dokładnymi wymogami obowiązującymi w porcie docelowej podróży, gdyż mogą mieć tam zastosowanie szczególne przepisy krajowe: https://www.emirates.com/pl/polish/help/covid-19/travel-requirements-by-destination/?#81338.Wszystkie bilety Emirates wystawione od 1 grudnia 2020 r. do odwołania są automatycznie objęte innowacyjnym ubezpieczeniem turystycznym od wielu ryzyk. Więcej informacji na stronie: https://www.emirates.com/pl/polish/before-you-fly/multi-risk-travel-insurance/ Wszyscy podróżujący po przylocie do Dubaju muszą pobrać aplikację COVID19 - DXB Smart App iOS-AndroidNa Lotnisku Chopina w Warszawie istnieje możliwość wykonania ekspresowych testów PCR przed wylotem z Warszawy - więcej informacji znajdą Państwo pod poniższym linkiem: https://lotnisko-chopina.pl/pl/testy-covid-19.html.Przypominamy również, że odprawa na loty Emirates rozpoczyna się 3 godziny przed rejsem. Prosimy o wszesne przybycie na lotnisko.Przy pobycie do RAS AL KHAIMA Klienci mają możliwość wykonania jednego bezpłatnego testu RT-PCR przed powrotem do Polski na terenie Emiratów. Oferta ważna do 31 marca 2021 r. włącznie. Aby wykonać bezpłatny test, wystarczy przedstawić paszport, bilet lotniczy i potwierdzenie rezerwacji hotelu (na co najmniej 2 noce) na terenie emiratu Ras Al Khaimah w jednej z placówek: RAK Medical Center - Al Hamra Mall (w godzinach 10.00 - 14.00) lub RAK Hospital (otwarty 24/7). Wyniki testów dostępne będą w ciągu 12-24 godzin. Przy podróży lotniczej do Niemiec: wejście na pokład samolotu lecącego do Niemiec jest możliwe tylko z negatywnym wynikiem testu (niezależnie od miejsca wylotu). Szybkie testy antygenowe mogą być wykonane najwcześniej 48h a testy PCR, LAMP, TMA 72h przed planowaną godziną lądowania w Niemczech. Ponad to linie lotnicze realizujące loty do Niemiec mogą mieć dodatkowe, indywidalne wymagania,z którymi należy się zapoznać (Wizzair np akceptuje tylko testy PCR). Powrót do Polski z zagranicy:UWAGA! Ze względu na dynamiczną sytuację i częstotliwość zmian dotyczących procedur podróżowania, prosimy o zapoznanie się z komunikatem na temat aktualnych informacji i wymogów dotyczących kwarantanny na stronie STRAŻY GRANICZNEJ.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Coral Travel Egzotyka

    Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    5*

    REGION

    Dubai

    OPIS

    Hotel należący do luksusowej sieci JA RESORTS & HOTELS. Położony przy znanej miejskiej promenady The Walk. Na terenie znajdziemy odkryty basen z widokiem na morze, centrum SPA i kilka restauracji tematycznych. Na najmłodszych czeka mini klub z programem animacyjnym i brodzik na świeżym powietrzu. Idealna oferta dla osób, które chcą odpocząć na plaży lub zrobić zakupy w pobliskich butikach.

    lokalizacja

    19 km od centrum Dubaju, 20 km od lotniska w Dubaju-DXB. Hotel usytuowany na powierzchni: 413 m2.

    kategoria hotelu

    5*

    kategoria lokalna hotelu

    5*

    Data otwarcia

    2012 r.Na terenie hotelu: restauracje (2), bary (3), room service (płatny), pralnia (płatna), sale konferencyjne (3), centrum biznesowe (płatne), basen kryty.Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

    internet

    - Wi-Fi w częściach wspólnych bezpłatne

    plaża

    200 m od hotelu, publiczna, piaszczysta, dojście do plaży promenadą.Bezpłatne: ręczniki plażowe.Płatne: parasole, leżaki.

    pokoje

    Zlokalizowane są w budynku głównym (liczba pięter: 25)Typy pokoi:- pokoje sea view dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany co drugi dzień), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon- pokoje superior dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany co drugi dzień), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon- pokoje club dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany co drugi dzień), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon- junior suity dla max. 4 os.: salon, jadalnia, 1 sypialnia, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany co drugi dzień), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon- suity dla max. 5 os.: salon, jadalnia, 1 sypialnia, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny, uzupełniany co drugi dzień), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon

    Wyżywienie

    - "Le Rivage" restauracja/restauracja a la carte, "Motorino" restauracja a la carte, bary (3), cukiernia

    śniadanie

    - śniadanie (06:30-11:00) serwowane w restauracji "Le Rivage"

    śniadanie i obiadokolacja

    - śniadanie (06:30-11:00), obiadokolacja (18:00-23:00) serwowane w restauracji "Le Rivage"

    śniadanie, obiad i kolacja

    - śniadanie (06:30-11:00), obiad (12:30-15:30), kolacja (18:00-23:00) serwowane w restauracji "Le Rivage"Restauracje a la carte- płatne. Wymagana rezerwacja.- międzynarodowa "Motorino", śródziemnomorska "Le Rivage"

    z myślą o dzieciach

    - brodzik- miniklub dla dzieci w wieku 4-12- dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna- plac zabaw- menu i krzesełka dla dzieci w restauracji- opiekunka dla dzieci (płatna)- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    - tenis stołowy- siłownia- sauna- jacuzzi

    płatne

    - rzutki- bilard- centrum SPA- masaż- salon piękności

    dodatkowe informacje

    Ze względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków.W hotelu znajduje się specjalna oferta Club i pakiet świadczeń - Executive Lounge.- dostęp do sekcji VIP znajdującej się na 24. piętrze mają jedynie Goście zamieszkujący wyznaczone pokoje.- indywidualne za- i wymeldowanie- koktajl powitalny- śniadanie serwowane w sekcji VIP- podwieczorek- przekąski i wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane przed kolacja w sekcji VIP- bezpłatny dostęp do prasy (lokalna i w języku angielskim)- Bezpłatny internet- Serwis przygotowujący łóżka przed snemPołączenia lotnicze mogą/lub odbywają się z międzylądowaniem, ponadto niektóre rejsy mogą być tylko z bagażem podręcznym - w celu uzyskania informacji prosimy o kontakt z infolinią lub sprawdzenie naszego systemu online.-->Proszę zapoznać się z przepisami wjazdowymi które można znaleźć tutaj https://www.coraltravel.pl/bezpieczne-podrozowanie#kierunek. Połączenia lotnicze odbywają się lotem bezpośrednim, w celu uzyskania informacji prosimy o kontakt z infolinią lub sprawdzenie naszego systemu online.Na miejscu opieka polskojęzycznego rezydenta.

    Uwaga!

    Zgodnie z przepisami obowiązującymi w Zjednoczonych Emiratach Arabskich dzieci poniżej 12 roku życia śpią z rodzicami w jednym łóżku. W każdym hotelu obowiązują inne zasady dotyczące zakwaterowania dziecka. O szczegóły zapytaj sprzedawcę.

    Aktualizacja opisu

    06.12.2021 16:02

    usługi dostępne w hotelu

    Hotel rodzinnyNiepełnosprawniWi-FiSPAMini Klub

    Sale konferencyjne

    Pokoje 4 osobowePokoje 5 osobowe


    Neckermann

    Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Zjednoczone Emiraty Arabskie, Zjednoczone Emiraty Arabskie

    Położenie

    w sąsiedztwie Dubai Marina, bezpośrednio przy słynnej promenadzie The Walk ze sklepami, restauracjami i kawiarniami. Transfer z lotniska w Dubaju ok. 45 minut.

    Plaża

    piaszczysta plaża Jumeirah.

    Wyposażenie

    hotel o minimalistycznej architekturze i wystroju dysponuje łącznie 342 pokojami położonymi w 25-piętrowym budynku głównym. Wspaniałe lobby z recepcją, 4 restauracje, 2 bary.Bezpłatny shuttle bus do hotelu JA Jebel Ali Golf Resort i do licznych centrów handlowych wliczony w cenę. Na zewnątrz basen typu infinity oraz bar przy basenie.Goście mogą bezpłatnie korzystać z infrastruktury i plaży hotelu JA Jebel Golf Resorts. www.jaresortshotels.com.

    Wyżywienie

    Ze śniadaniem lub dwoma posiłkami: posiłki w formie bufetu. W przypadku rezerwacji dwóch posiłków możliwość spożywania kolacji tematycznych w sąsiednim hotelu JA Oasis Beach Towers.

    Internet

    WiFi bez opłaty.

    Zakwaterowanie

    nowoczesne i komfortowe. Pokoje z widokiem na morze (A1-2A): ok. 36 m kw., położone na 5-14 piętrze, klimatyzacja, TV sat, internet, wanna z prysznicem, WC, bidet, szlafroki. Balkon. Pokoje superior z widokiem na morze (A1-2B): ok. 39 m kw., położone na 15-20 piętrze; poza tym wyposażone jak A2A. Pokoje klubowe z widokiem na morze (A1-2C): ok. 36-39 m kw., położone na najwyższych piętrach budynku z dostępem do Coral Lounge. Junior suity z widokiem na morze (A2-3D): ok. 55 m kw., położone na najwyższych piętrach budynku, dodatkowo wanna z hydromasażem oraz oddzielny prysznic; poza tym wyposażone jak A2A. Pokoje rodzinne z widokiem na morze (A2-3E): ok. 75 m kw.

    Sport

    siłownia.

    Wellness

    łaźnia parowa, sauna, whirlpool Za opłatą nowoczesne centrum wellness & spa z zabiegami na ciało i masaże.

    Dzieci

    oddzielny brodzik dla dzieci, "Cool Kids Club Zone" dla dzieci w wieku 4-12 lat.

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Neckermann X

    Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Zjednoczone Emiraty Arabskie, Zjednoczone Emiraty Arabskie

    Położenie

    w sąsiedztwie Dubai Marina, bezpośrednio przy słynnej promenadzie The Walk ze sklepami, restauracjami i kawiarniami. Transfer z lotniska w Dubaju ok. 45 minut.

    Plaża

    piaszczysta plaża Jumeirah.

    Wyposażenie

    hotel o minimalistycznej architekturze i wystroju dysponuje łącznie 342 pokojami położonymi w 25-piętrowym budynku głównym. Wspaniałe lobby z recepcją, 4 restauracje, 2 bary.Bezpłatny shuttle bus do hotelu JA Jebel Ali Golf Resort i do licznych centrów handlowych wliczony w cenę. Na zewnątrz basen typu infinity oraz bar przy basenie.Goście mogą bezpłatnie korzystać z infrastruktury i plaży hotelu JA Jebel Golf Resorts. www.jaresortshotels.com.

    Wyżywienie

    Ze śniadaniem lub dwoma posiłkami: posiłki w formie bufetu. W przypadku rezerwacji dwóch posiłków możliwość spożywania kolacji tematycznych w sąsiednim hotelu JA Oasis Beach Towers.

    Internet

    WiFi bez opłaty.

    Zakwaterowanie

    nowoczesne i komfortowe. Pokoje z widokiem na morze (A1-2A): ok. 36 m kw., położone na 5-14 piętrze, klimatyzacja, TV sat, internet, wanna z prysznicem, WC, bidet, szlafroki. Balkon. Pokoje superior z widokiem na morze (A1-2B): ok. 39 m kw., położone na 15-20 piętrze; poza tym wyposażone jak A2A. Pokoje klubowe z widokiem na morze (A1-2C): ok. 36-39 m kw., położone na najwyższych piętrach budynku z dostępem do Coral Lounge. Junior suity z widokiem na morze (A2-3D): ok. 55 m kw., położone na najwyższych piętrach budynku, dodatkowo wanna z hydromasażem oraz oddzielny prysznic; poza tym wyposażone jak A2A. Pokoje rodzinne z widokiem na morze (A2-3E): ok. 75 m kw.

    Sport

    siłownia.

    Wellness

    łaźnia parowa, sauna, whirlpool Za opłatą nowoczesne centrum wellness & spa z zabiegami na ciało i masaże.

    Dzieci

    oddzielny brodzik dla dzieci, "Cool Kids Club Zone" dla dzieci w wieku 4-12 lat.

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Polska Neckermann

    Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Zjednoczone Emiraty Arabskie, Zjednoczone Emiraty Arabskie

    Położenie

    w sąsiedztwie Dubai Marina, bezpośrednio przy słynnej promenadzie The Walk ze sklepami, restauracjami i kawiarniami. Transfer z lotniska w Dubaju ok. 45 minut.

    Plaża

    piaszczysta plaża Jumeirah.

    Wyposażenie

    hotel o minimalistycznej architekturze i wystroju dysponuje łącznie 342 pokojami położonymi w 25-piętrowym budynku głównym. Wspaniałe lobby z recepcją, 4 restauracje, 2 bary. Bezpłatny shuttle bus do hotelu JA Jebel Ali Golf Resort i do licznych centrów handlowych wliczony w cenę. Na zewnątrz basen typu infinity oraz bar przy basenie. Goście mogą bezpłatnie korzystać z infrastruktury i plaży hotelu JA Jebel Golf Resorts. www.jaresortshotels.com

    Dostęp do internetu

    WiFi bez opłaty.

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Karty kredytowe

    Mastercard, Visa.

    Zakwaterowanie

    nowoczesne i komfortowe. Pokoje z widokiem na morze (A1-2A): ok. 36 m2, położone na 5-14 piętrze, klimatyzacja, TV sat, internet, wanna z prysznicem, WC, bidet, szlafroki. Balkon. Pokoje superior z widokiem na morze (A1-2B): ok. 39 m2, położone na 15-20 piętrze; poza tym wyposażone jak A2A. Pokoje klubowe z widokiem na morze (A1-2C): ok. 36-39 m2, położone na najwyższych piętrach budynku z dostępem do Coral Lounge. Junior suity z widokiem na morze (A2-3D): ok. 55 m2, położone na najwyższych piętrach budynku, dodatkowo wanna z hydromasażem oraz oddzielny prysznic; poza tym wyposażone jak A2A. Pokoje rodzinne z widokiem na morze (A2-3E): ok. 75 m2.

    Wyżywienie

    Ze śniadaniem lub dwoma posiłkami: posiłki w formie bufetu. W przypadku rezerwacji dwóch posiłków możliwość spożywania kolacji tematycznych w sąsiednim hotelu JA Oasis Beach Towers.

    Sport

    siłownia.

    Wellness

    łaźnia parowa, sauna, whirlpool Za opłatą nowoczesne centrum wellness & spa z zabiegami na ciało i masaże.

    Dzieci

    oddzielny brodzik dla dzieci, "Cool Kids Club Zone" dla dzieci w wieku 4-12 lat.


    Mapa Hotelu Ocean View Hotel
    Zdjęcia lokalizacji (Emiraty Arabskie / Dubaj)
    Nowoczesny, opływający złotem Dubaj w Zjednoczonych Emiratach Arabskich
    Najwyższy budynek świata czyli Burj Khalifa w Dubaju - Zjednoczone Emiraty arabskie
    Jeden z najbardziej ekskluzywnych hoteli w Dubaju, znajduje się na sztucznie usypanej palmie czyli Atlantis the Palms
    Abu Dhabi czyli stolica Zjednoczonych Emiratów Arabskich
    Meczet Marii, Matki Jezusa dawniej Wielki Meczet Szejka Zayeda w Abu Dhabi to jeden z największych meczetów świata
    Plaże w Ras Al Khaimah w Zjednoczonych Emiratach Arabskich
    Emirat Fujairah zachwyca pięknymi, długimi plażami
    Ferrari Workd to największa atrakcja Abu Dhabi. Najszybsza kolejka górska świata czyli Formula Rossa

    Opinie o Hotelu Ocean View Hotel

    Ocean View Hotel - możliwości zakwaterowania:

    standard [sea view] dbl
    Superior Sea View Room
    Sea View Room
    Club Sea View Room
    Family One Bedroom Suite
    Sea View Junior Suite
    superior [sea view] dbl
    DUBAI EYE SEA VIEW ROOM
    Dubai Eye Sea View Room
    Sea View Junior Suite
    Junior Suite - Widok na morze
    Pokój dwuosobowy (1 bed) - Superior Widok na morze
    Pokój dwuosobowy (1 bed) - Widok na morze
    Pokój dwuosobowy - Superior Widok na morze
    Pokój dwuosobowy - Widok na morze
    Pokój rodzinny 1 sypialnią
    Pokój rodzinny
    Pokój standardowy widok na morze
    Pokój superior widok na morze
    Sea view Room
    Club Sea view Room
    Superior Sea view Room
    Family One Bedroom Suite

    Ocean View Hotel - Możliwości wyżywienia:


    Ocean View Hotel - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel Ocean View Hotel? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00